איפה מדברים עם העורכות ארכיון 2015 2018
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
פלונית, לגבי הנייד:
בראש כל דף, אחרי שם הדף ולפני הפניות לכאן, יש מין חץ קטן כזה. אם תלחצי עליו הוא יגולל את הדף מיד לסופו.
לגבי הדף "שלי":
אמרתי בפירוש לשואלת שהיא יכולה לקחת את הדיון שלה מהדף שלי, להעתיק אותו לדף אחר ולנהל שם מלחמות עריכה כאוות נפשה.
אז היא לקחה את הדיון, ובינתיים אין אותו בשום מקום בבאופן. היא כנראה מתכוונת להחזיר אותו כבר ערוך.
לכל מי שההודעות שלה בדיון ההוא יקרות לה, אני מציעה להיכנס בזריזות למצב עריכה, לשמור את התכנים שלה ולשבת עליהן בשקט.
ולהתחפף מהדיון.
בשתי הפעמים שואלת ערכה רק אחרי תיוג ורק אחרי שתמרוש והיא דיברו ביניהן באופן מכבד והסכימו על כך שהנושאים יועברו לדף תמיכה.
לא, זה לא נכון.
אני השתדלתי לכבד אותה.
<מצנזרת>
בראש כל דף, אחרי שם הדף ולפני הפניות לכאן, יש מין חץ קטן כזה. אם תלחצי עליו הוא יגולל את הדף מיד לסופו.
לגבי הדף "שלי":
אמרתי בפירוש לשואלת שהיא יכולה לקחת את הדיון שלה מהדף שלי, להעתיק אותו לדף אחר ולנהל שם מלחמות עריכה כאוות נפשה.
אז היא לקחה את הדיון, ובינתיים אין אותו בשום מקום בבאופן. היא כנראה מתכוונת להחזיר אותו כבר ערוך.
לכל מי שההודעות שלה בדיון ההוא יקרות לה, אני מציעה להיכנס בזריזות למצב עריכה, לשמור את התכנים שלה ולשבת עליהן בשקט.
ולהתחפף מהדיון.
בשתי הפעמים שואלת ערכה רק אחרי תיוג ורק אחרי שתמרוש והיא דיברו ביניהן באופן מכבד והסכימו על כך שהנושאים יועברו לדף תמיכה.
לא, זה לא נכון.
אני השתדלתי לכבד אותה.
<מצנזרת>
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 15:09
- דף אישי: הדף האישי של אלף_בית*
בעקבות
_אמרתי בפירוש לשואלת שהיא יכולה לקחת את הדיון שלה מהדף שלי, להעתיק אותו לדף אחר ולנהל שם מלחמות עריכה כאוות נפשה.
ולהתחפף מהדיון_
ובעקבות
מאוד מסובך לשחזר גרסאות שכל פעם נמחקת מהן הודעה אחרת. לפעמים זה כמעט בלתי אפשרי
כ מה שאמרתי בטל ומבוטל
_אמרתי בפירוש לשואלת שהיא יכולה לקחת את הדיון שלה מהדף שלי, להעתיק אותו לדף אחר ולנהל שם מלחמות עריכה כאוות נפשה.
ולהתחפף מהדיון_
ובעקבות
מאוד מסובך לשחזר גרסאות שכל פעם נמחקת מהן הודעה אחרת. לפעמים זה כמעט בלתי אפשרי
כ מה שאמרתי בטל ומבוטל
אני נבוכה לראות מה חלק מהעורכות עשו מהאתר בימים האחרונים.
אוסף של השתלחויות אישיות. ריכולים. הפעלת כח לא נעימה. כנגד כח או שמתקפלים או שמשיבים מלחמה, והיא השיבה מנה אפיים.
אני צפיתי ביוזמה שלה להגן על דיון ולא להרוס.
ההרס האמיתי יצא מפה.
הייתי חייבת להגיד.
הרגיעון - דרך הארץ מדברת על כך שבנוסף למה שיש לעשות, טוב לתת תשומת לב לאיך.
אוסף של השתלחויות אישיות. ריכולים. הפעלת כח לא נעימה. כנגד כח או שמתקפלים או שמשיבים מלחמה, והיא השיבה מנה אפיים.
אני צפיתי ביוזמה שלה להגן על דיון ולא להרוס.
ההרס האמיתי יצא מפה.
הייתי חייבת להגיד.
הרגיעון - דרך הארץ מדברת על כך שבנוסף למה שיש לעשות, טוב לתת תשומת לב לאיך.
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
- דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
טלי למה מחקת את ההודעה שלי מאין לי חברים
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2006, 16:53
- דף אישי: הדף האישי של קור_את*
-
אלמונית, צר לי על המחיקה, חששתי מאיך שזה ישפיע על ילדה מיואשת ובמצוקה לשמוע שהשאלה שלה היא שאלת קופת חולים.
בגלל האלמוניות לא הייתי בטוחה שהכוונה הייתה טובה.
בגלל האלמוניות לא הייתי בטוחה שהכוונה הייתה טובה.
-
בסדר הבנתי....
קצת קשה לי להבין את רוח האתר הזה..... שאלה ששאלתי אני בסגנון היא של קופת חולים וזאת לא.
שמא תחכימוני מה ההבדל הדק?
קצת קשה לי להבין את רוח האתר הזה..... שאלה ששאלתי אני בסגנון היא של קופת חולים וזאת לא.
שמא תחכימוני מה ההבדל הדק?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 15:09
- דף אישי: הדף האישי של אלף_בית*
על מנת שיהיה אפשר לענות לך מה ההבדל הדק האם תוכלי לומר מה הייתתה השאלה שאת מדברת עליה?
-
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שאלתי שאלה בנושא הריון בדף שהיה ואיננו ()ז"ל....
זה היה מזמן ואינני זוכרת את הנוסח...
נתנו לי להבין ששאלות קופת חולים אין מקומן באתר.
ואני די ותיקה כאן, כבר שנה בערך.... זו הסיבה על אלמוניותי....
שאלתי שאלה בנושא הריון בדף שהיה ואיננו ()ז"ל....
זה היה מזמן ואינני זוכרת את הנוסח...
נתנו לי להבין ששאלות קופת חולים אין מקומן באתר.
ואני די ותיקה כאן, כבר שנה בערך.... זו הסיבה על אלמוניותי....
פלוני אלמונית יקרה, הוחלט כאן לא להשאיר שאלות כאלה מכמה סיבות.
מה שמכנים "שאלת קופת חולים" היא בדרך כלל שאלה שעדיף לשאול רופא או אחות, או לחפש את המידע בגוגל. באתר אין הרבה תנועה וגם מי שכבר עוברת כאן לא תמיד יודעת לענות או יש לה זמן ואנרגיות לכך. עם הזמן השאלות מצטברות בדפים שונים וזה יוצר תחושה קצת לא נעימה שאין מענה, וזה גם עלול להטעות גולשים אחרים שנקלעים לכאן לחשוב שזה פורום רפואי כלשהו וזו לא המטרה. האתר נועד לדיונים ושיתופים, בעיקר בכמה נושאים ספציפיים, ולא לשאלות קצרות מהסוג שעדיף ברוב המקרים להפנות לאיש מקצוע.
עוד סיבה שהוחלט למחוק את השאלות האלה היא שברוב המקרים מי ששואל את השאלה בכלל לא חוזר לכאן לקרוא את התשובה. גם זה לא נעים לגולשות הקבועות כאן כשבאופן די שיטתי אנשים אלמוניים נכנסים, מעלים את מה שמעסיק אותם באותו רגע ובכלל לא נשארים להגיב למי שטרח לענות להם. מהבחינה הזאת את כנראה מקרה יחסית יוצא דופן וצר לי שלא קיבלת מענה בזמנו ואולי גם נפגעת. זה לא כוון אלייך אישית.
במקרה הספציפי של השאלה בדף יצירת חברויות בגיל מבוגר, הוחלט כנראה להשאיר את השאלה קודם כל כי מדובר בילדה שנמצאת במצב רגיש ולא כדאי לפגוע בה על ידי מחיקת השאלה. חוץ מזה, השאלה היא לא בדיוק "שאלת קופת חולים" כי מדובר על מצב רגשי ולא שאלה ממוקדת לגבי בדיקת דם או משהו כזה מהסוג שמצטבר כאן לעתים קרובות. כך שבכל זאת יש הבדל, אם כי לא קראתי את השאלה שלך כך שאינני יכולה ממש להשוות.
מקווה שזה עונה לך.
מה שמכנים "שאלת קופת חולים" היא בדרך כלל שאלה שעדיף לשאול רופא או אחות, או לחפש את המידע בגוגל. באתר אין הרבה תנועה וגם מי שכבר עוברת כאן לא תמיד יודעת לענות או יש לה זמן ואנרגיות לכך. עם הזמן השאלות מצטברות בדפים שונים וזה יוצר תחושה קצת לא נעימה שאין מענה, וזה גם עלול להטעות גולשים אחרים שנקלעים לכאן לחשוב שזה פורום רפואי כלשהו וזו לא המטרה. האתר נועד לדיונים ושיתופים, בעיקר בכמה נושאים ספציפיים, ולא לשאלות קצרות מהסוג שעדיף ברוב המקרים להפנות לאיש מקצוע.
עוד סיבה שהוחלט למחוק את השאלות האלה היא שברוב המקרים מי ששואל את השאלה בכלל לא חוזר לכאן לקרוא את התשובה. גם זה לא נעים לגולשות הקבועות כאן כשבאופן די שיטתי אנשים אלמוניים נכנסים, מעלים את מה שמעסיק אותם באותו רגע ובכלל לא נשארים להגיב למי שטרח לענות להם. מהבחינה הזאת את כנראה מקרה יחסית יוצא דופן וצר לי שלא קיבלת מענה בזמנו ואולי גם נפגעת. זה לא כוון אלייך אישית.
במקרה הספציפי של השאלה בדף יצירת חברויות בגיל מבוגר, הוחלט כנראה להשאיר את השאלה קודם כל כי מדובר בילדה שנמצאת במצב רגיש ולא כדאי לפגוע בה על ידי מחיקת השאלה. חוץ מזה, השאלה היא לא בדיוק "שאלת קופת חולים" כי מדובר על מצב רגשי ולא שאלה ממוקדת לגבי בדיקת דם או משהו כזה מהסוג שמצטבר כאן לעתים קרובות. כך שבכל זאת יש הבדל, אם כי לא קראתי את השאלה שלך כך שאינני יכולה ממש להשוות.
מקווה שזה עונה לך.
-
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
לדעתי האישית הכל הרבה יותר פשוט. הכלל קיים, אבל למישהי חשוב מאיזשהי סיבה לענות לפלונית אלמונית, אז היא תעשה את זה. ואחר כך הדיון יימחק או יועבר לאתר השיתוף והתמיכה (או יתפתח דיון, אבל הסבירות לזה שואפת לאפס).
אני אישית הייתי מעדיפה למחוק גם את השאלה הזו. אבל אני יכולה להבין את מי שהעדיפה את החמלה על פני הכללים.
אני אישית הייתי מעדיפה למחוק גם את השאלה הזו. אבל אני יכולה להבין את מי שהעדיפה את החמלה על פני הכללים.
-
שלום לך שקטה יקרה!!
תודה על התגובה המהירה. אז לא כל שאלה היא של קופת חולים......
במקרה השאלה ששאלתי בעבר לא היתה שאלה על בדיקות דם וכדומה, אלא שאלת תמיכה בפן הרגשי.
כמובן שאיני כועסת חלילה או נעלבת, אך לדעתי צריך לחשוב פעמיים לפני שמתייגים שאלות ללא מענה כקופת חולים.
שלום לך שקטה יקרה!!
תודה על התגובה המהירה. אז לא כל שאלה היא של קופת חולים......
במקרה השאלה ששאלתי בעבר לא היתה שאלה על בדיקות דם וכדומה, אלא שאלת תמיכה בפן הרגשי.
כמובן שאיני כועסת חלילה או נעלבת, אך לדעתי צריך לחשוב פעמיים לפני שמתייגים שאלות ללא מענה כקופת חולים.
נכון, לא התכוונתי להגיד שזה חוק מחייב שמיד כשמופיעה שאלה כזו צריך למחוק אותה ולא לענות. כשאני אומרת שהוחלט למחוק הכוונה היא שהוסכם כאן שלגיטימי למחוק שאלות כאלה כשנתקלים בהן, במיוחד אם הן כבר ישנות ולא קיבלו תשובה.
_במקרה השאלה ששאלתי בעבר לא היתה שאלה על בדיקות דם וכדומה, אלא שאלת תמיכה בפן הרגשי.
כמובן שאיני כועסת חלילה או נעלבת, אך לדעתי צריך לחשוב פעמיים לפני שמתייגים שאלות ללא מענה כקופת חולים._
אוקיי, כאמור לא קראתי את השאלה הספציפית. אני מבינה למה את אומרת שצריך לחשוב פעמיים, אבל כאמור לא תמיד מתאפשר לתת תשובה לכותבים אלמונים שנקלעים לפה. אני מניחה שגם השאלה שלך לא נמחקה ברגע שהעלית אותה אלא אחרי שלא קיבלה מענה כבר כמה זמן? כי הניסוח הזה "שאלת קופת חולים" (שאולי כדאי לשנות אותו אם הוא לא מובן או פוגע) הוא משהו די חדש.
כמובן שאיני כועסת חלילה או נעלבת, אך לדעתי צריך לחשוב פעמיים לפני שמתייגים שאלות ללא מענה כקופת חולים._
אוקיי, כאמור לא קראתי את השאלה הספציפית. אני מבינה למה את אומרת שצריך לחשוב פעמיים, אבל כאמור לא תמיד מתאפשר לתת תשובה לכותבים אלמונים שנקלעים לפה. אני מניחה שגם השאלה שלך לא נמחקה ברגע שהעלית אותה אלא אחרי שלא קיבלה מענה כבר כמה זמן? כי הניסוח הזה "שאלת קופת חולים" (שאולי כדאי לשנות אותו אם הוא לא מובן או פוגע) הוא משהו די חדש.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
לחשוב פעמיים לפני שמתייגים שאלות ללא מענה
העניין הוא שאין שום צורך לתייג.
עצם העובדה שמישהו שאל שאלה בדף כלשהו, ואף אחד לא ענה עליה במשך כך וכך זמן (הרי יש מינימום מסוים. לא נמחק שאלה אם לא ענו עליה מלפני שעה...), זה בדרך כלל סימן שאין בכלל מי שיודע לענות עליה פה, או שזו שאלה שבכלל אי אפשר לענות עליה באינטרנט, או שזה לא האתר הנכון. וזו סיבה למחוק מהדף. זה אתר לדיונים. אם יש התחלות של דיון אבל בלי דיון, וזה לא מתרומם, ננקה את זה. כמו נגיד אם הכנו סלט ואף אחד לא אכל. מה לעשות, נשמור אותו שבוע?
העניין הוא שאין שום צורך לתייג.
עצם העובדה שמישהו שאל שאלה בדף כלשהו, ואף אחד לא ענה עליה במשך כך וכך זמן (הרי יש מינימום מסוים. לא נמחק שאלה אם לא ענו עליה מלפני שעה...), זה בדרך כלל סימן שאין בכלל מי שיודע לענות עליה פה, או שזו שאלה שבכלל אי אפשר לענות עליה באינטרנט, או שזה לא האתר הנכון. וזו סיבה למחוק מהדף. זה אתר לדיונים. אם יש התחלות של דיון אבל בלי דיון, וזה לא מתרומם, ננקה את זה. כמו נגיד אם הכנו סלט ואף אחד לא אכל. מה לעשות, נשמור אותו שבוע?
-
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
-
מסכימה.
לדעתי - להציע לפתוח הדף לשאול בככר השוק או לחפש דפים רלבנטיים (נדמה לי שיש) ולתייג את הדף למחיקה
לדעתי - להציע לפתוח הדף לשאול בככר השוק או לחפש דפים רלבנטיים (נדמה לי שיש) ולתייג את הדף למחיקה
-
- הצטרפות: 09 מאי 2017, 00:04
מסכימה עם יולי קי
-
בדף על התשלום לאתר עלתה הטענה הבאה:
_הדפים ארוכים - זו גדולת ועומק האתר אבל יכול לעתים להעיק.
לרוב גולשת דרך הפלאפון ושם עניין אורך הדפים מעיק עוד יותר._
לדעתי, וזה משהו שאני כבר חושבת עליו איזה זמן, יש מקום לפצל דפים ארוכים, שהדיון הישן יהיה ארכיון (פשוט להוסיף את המילה "ארכיון" לשם הדף), והדף המקורי ימשיך עם דיונים רעננים. כמו שכמה כותבות עשו עם דפי בלוג שלהן.
בייחוד בדפים בהם יש רווח של כמה שנים בין דיונים ישנים לדיון חדש.
מה דעתכן? אפשר לעשות את זה "על הדרך", כשדפים ישנים חוזרים לתחייה.
_הדפים ארוכים - זו גדולת ועומק האתר אבל יכול לעתים להעיק.
לרוב גולשת דרך הפלאפון ושם עניין אורך הדפים מעיק עוד יותר._
לדעתי, וזה משהו שאני כבר חושבת עליו איזה זמן, יש מקום לפצל דפים ארוכים, שהדיון הישן יהיה ארכיון (פשוט להוסיף את המילה "ארכיון" לשם הדף), והדף המקורי ימשיך עם דיונים רעננים. כמו שכמה כותבות עשו עם דפי בלוג שלהן.
בייחוד בדפים בהם יש רווח של כמה שנים בין דיונים ישנים לדיון חדש.
מה דעתכן? אפשר לעשות את זה "על הדרך", כשדפים ישנים חוזרים לתחייה.
-
האמת שלי אישית ממש נמאס להתחיל להתאים את דפוסי התקשורת לעולם הסמרטפון שצריך הכל לעוס, מקוצר, נוח להקלדה ונוח לצפייה במסך פיצפון.
אבל בגדול ההצעה שלך לא שונה בהרבה מכל "החיוניות שלי 3" וכאלה. בשיגרה אנחנו פותחים דף המשך כשהדיון כבד מדי. אפילו היו על זה המון דיונים והשיטה המועדפת היתה שהדף החי יישאר עם השם הגנרי ודפי הארכיון ימוספרו החל מהראשון בסדר עולה.
אבל בגדול ההצעה שלך לא שונה בהרבה מכל "החיוניות שלי 3" וכאלה. בשיגרה אנחנו פותחים דף המשך כשהדיון כבד מדי. אפילו היו על זה המון דיונים והשיטה המועדפת היתה שהדף החי יישאר עם השם הגנרי ודפי הארכיון ימוספרו החל מהראשון בסדר עולה.
אופציות אחרות אבל כאלו שדורשות פתרון תכנות ולא רק עריכה אז לא יודעת אם הן בכלל רלוונטיות -
האמת שלי אישית ממש נמאס להתחיל להתאים את דפוסי התקשורת לעולם הסמרטפון שצריך הכל לעוס, מקוצר, נוח להקלדה ונוח לצפייה במסך פיצפון
יש משהו בדבריך. יחד עם זאת, אישית רוב השימוש שלי בשירותי אינטרנט נעשה דרך הפלאפון ואני מאמינה שזה המקרה להרבה מאוד אנשים.
<גילוי נאות אני כתבתי את המשפטים שציטטה תמרוש>
אופציות אחרות אבל כאלו שדורשות פתרון תכנות ולא רק עריכה אז לא יודעת אם הן בכלל רלוונטיות -
- שיהיה פיצול אוטומטי לעמודים אחרי X הודעות, כך כאשר נכסים לדף אפשר לראות את ה- 10/20/30 הודעות אחרונות וכדי לקרוא את ההיסטוריה עוברים לעמוד הבא (למשל זה מה שנעשה בקארספורום ואני מניחה שבעוד המון מקומות)
- שלא יהיה פיצול לדפים אבל שיהיה כפתור או משהו בסגנון שמאפשר לקבוע כמה הודעות אחרונות להציג (למשל כמו בטבלת המבקרים של הארץ שמציג 10 סרטים אבל יכול להציג גם 25, 50 ו- 100 סרטים לבחירת המשתמש).
האמת שלי אישית ממש נמאס להתחיל להתאים את דפוסי התקשורת לעולם הסמרטפון שצריך הכל לעוס, מקוצר, נוח להקלדה ונוח לצפייה במסך פיצפון
יש משהו בדבריך. יחד עם זאת, אישית רוב השימוש שלי בשירותי אינטרנט נעשה דרך הפלאפון ואני מאמינה שזה המקרה להרבה מאוד אנשים.
<גילוי נאות אני כתבתי את המשפטים שציטטה תמרוש>
-
אשמח שתתקנו אותי אם אני טועה
אני לא משתמשת בטלפון כדי לגלוש באינטרנט - בכלל. אבל אם את משתמשת - התקנת את המחוללת? אם כן, את יכולה לספר לי ואשמח לשמוע. אם לא, את יכולה להתקין ולבדוק. אני לא רואה שום סיבה שזה לא יעבוד בטלפון.
שיהיה פיצול אוטומטי לעמודים אחרי X הודעות
בעיני זה רעיון רע מאוד. הייחודיות של באופן והיופי פה זה הדפים המעמיקים וההזמנה לקרוא את הדיון הקודם. מה שאת מתארת יקשה על מי שרוצה לקרוא את כל הדיון. המצב עכשיו מקשה על מי שרוצה לדלג על הדיון. ומי שכבר קראה אותו יכולה להשתמש בקישור לסוף העמוד, או שמה חדש מעביר אותה אוטומטית לשם.
אני לא גולשת דרך הטלפון, ואני חושבת שבאיזשהי מידה סמארטפון הוא אנטיתזה לדיונים ארוכים ומעמיקים כמו שיש בבאופן. אי אפשר להתאים את באופן לסמארטפון בלי לוותר על החלקים הטובים שלו, לדעתי.
אני לא משתמשת בטלפון כדי לגלוש באינטרנט - בכלל. אבל אם את משתמשת - התקנת את המחוללת? אם כן, את יכולה לספר לי ואשמח לשמוע. אם לא, את יכולה להתקין ולבדוק. אני לא רואה שום סיבה שזה לא יעבוד בטלפון.
שיהיה פיצול אוטומטי לעמודים אחרי X הודעות
בעיני זה רעיון רע מאוד. הייחודיות של באופן והיופי פה זה הדפים המעמיקים וההזמנה לקרוא את הדיון הקודם. מה שאת מתארת יקשה על מי שרוצה לקרוא את כל הדיון. המצב עכשיו מקשה על מי שרוצה לדלג על הדיון. ומי שכבר קראה אותו יכולה להשתמש בקישור לסוף העמוד, או שמה חדש מעביר אותה אוטומטית לשם.
אני לא גולשת דרך הטלפון, ואני חושבת שבאיזשהי מידה סמארטפון הוא אנטיתזה לדיונים ארוכים ומעמיקים כמו שיש בבאופן. אי אפשר להתאים את באופן לסמארטפון בלי לוותר על החלקים הטובים שלו, לדעתי.
-
ואני חושבת שבאיזשהי מידה סמארטפון הוא אנטיתזה לדיונים ארוכים ומעמיקים כמו שיש בבאופן. אי אפשר להתאים את באופן לסמארטפון בלי לוותר על החלקים הטובים שלו, לדעתי.
my sentiments exactly
my sentiments exactly
בקישור לסוף העמוד
איזה קישור לסוף העמוד?
בקישור לסוף העמוד
איזה קישור לסוף העמוד?
_ואני חושבת שבאיזשהי מידה סמארטפון הוא אנטיתזה לדיונים ארוכים ומעמיקים כמו שיש בבאופן. אי אפשר להתאים את באופן לסמארטפון בלי לוותר על החלקים הטובים שלו, לדעתי.
my sentiments exactly_
my sentiments exactly_
-
איזה קישור לסוף העמוד?
אחרי השם של הדף, יש רווח שהוא קישור לתחתית העמוד. יונת עשתה את זה בתור פתרון מאולתר למי שגולש באמצעות הסמארטפון.
אחרי השם של הדף, יש רווח שהוא קישור לתחתית העמוד. יונת עשתה את זה בתור פתרון מאולתר למי שגולש באמצעות הסמארטפון.
-
- הצטרפות: 23 אפריל 2017, 14:15
- דף אישי: הדף האישי של שקופה_א*
לא עובד לי (מהמחשב)
ובכל אופן - אולי הפתרון זה להנגיש את הגלילה הזו לקישורון לחיץ וברור.
לא עובד לי (מהמחשב)
ובכל אופן - אולי הפתרון זה להנגיש את הגלילה הזו לקישורון לחיץ וברור.
-
מוזר מאוד. אצלי בדרך כלל כשאני נכנסת דרך מה חדש זה פותח בהודעה האחרונה שקראתי, כלומר בתחתית העמוד.
אני בעד שיהיה קישור נוח יותר. אבל בגלל שאני לא הולכת לבדוק איך עושים את זה, אני לא חושבת שיש לי זכות לבוא בטענות כלשהן ליונת.
(ניסית להשתמש במחוללת? או בדפדפן אחר? הקישור עובד להמון נשים, אז מוזר שהוא לא עובד לך)
אני בעד שיהיה קישור נוח יותר. אבל בגלל שאני לא הולכת לבדוק איך עושים את זה, אני לא חושבת שיש לי זכות לבוא בטענות כלשהן ליונת.
(ניסית להשתמש במחוללת? או בדפדפן אחר? הקישור עובד להמון נשים, אז מוזר שהוא לא עובד לך)
אם אני מבינה נכון, זה לא עבד לשקופה כי היא ניסתה מהמחשב.
לא עובד לי (מהמחשב)
אם הפתרון הוא לנייד זה הגיוני לא? אצלי בכל אופן זה עובד מהנייד ואני ממש שמחה שזה קיים, מאוד משפר את איכות הגלישה.
לא עובד לי (מהמחשב)
אם הפתרון הוא לנייד זה הגיוני לא? אצלי בכל אופן זה עובד מהנייד ואני ממש שמחה שזה קיים, מאוד משפר את איכות הגלישה.
-
לי עובד גם מהמחשב. אפשר לנסות "לרחף" עם הסמן של העכבר על האזור שבין השם לבין החץ, עד שרואים שיש קישור.
לי עובד גם מהמחשב. אפשר לנסות "לרחף" עם הסמן של העכבר על האזור שבין השם לבין החץ, עד שרואים שיש קישור.
וואלה. עכשיו בדקתי וזה עובד לי גם. לא ידעתי:)
וואלה. עכשיו בדקתי וזה עובד לי גם. לא ידעתי:)
-
אם הפתרון הוא לנייד זה הגיוני לא?
אני לא גולשת מהנייד, זה תמיד עבד לי מהמחשב. רוב הסיכויים שזה לא עבד כי קשה לשים לב לקישור הזה אם לא יודעים בדיוק איפה לחפש.
אני לא גולשת מהנייד, זה תמיד עבד לי מהמחשב. רוב הסיכויים שזה לא עבד כי קשה לשים לב לקישור הזה אם לא יודעים בדיוק איפה לחפש.
-
עכשיו הצלחתי, תודה
אבל עדיין אני בדיעה שהנגשה של הקישור לכפתור תעזור מאד.
זה כמובן לשיקול הדעת של יונת שרון
אבל עדיין אני בדיעה שהנגשה של הקישור לכפתור תעזור מאד.
זה כמובן לשיקול הדעת של יונת שרון
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מסכימה. רק שאני לא מגיעה לזה...
-
בלוג זחלי משי
דף למחיקה ?
פשוט כי אין שום קשר לנושאי הליבה, וגם לא למשתמשים קבועים. לרוב אין תשובות לשאלות, וברפרוף מהיר לא זיהיתי דיונים.
דף למחיקה ?
פשוט כי אין שום קשר לנושאי הליבה, וגם לא למשתמשים קבועים. לרוב אין תשובות לשאלות, וברפרוף מהיר לא זיהיתי דיונים.
-
לדעתי כן.
-
-
אין צורך לסמן את הדף הזה בתור דף למחיקה
יוליקו, ערכתי את ההודעות שלך כדי להוריד מהדף הזה את התיוג דף למחיקה .
יוליקו, ערכתי את ההודעות שלך כדי להוריד מהדף הזה את התיוג דף למחיקה .
-
תייגתי את הפלות חוזרות "דף לעריכה".
אין לי רעיונות טובים מה לעשות אתו, רק רפרפתי עליו כי הוא עלה ל{{}}מה חדש, ופשוט לא אהבתי אותו. דומה בחסרונותיו לדפים אחרים לא-ליבתיים שנידונו פה בעבר.
מצד שני, אני לא חושבת שהוא צריך להימחק.
אין לי רעיונות טובים מה לעשות אתו, רק רפרפתי עליו כי הוא עלה ל{{}}מה חדש, ופשוט לא אהבתי אותו. דומה בחסרונותיו לדפים אחרים לא-ליבתיים שנידונו פה בעבר.
מצד שני, אני לא חושבת שהוא צריך להימחק.
-
להעביר לאתר התמיכה? נשמע שהוא ממש שייך לשם...
-
להעביר לאתר התמיכה?
לדעתי כן.
יש פה דפים שעוסקים בהפלות מזוויות רלוונטיות יותר לאתר.
לדעתי כן.
יש פה דפים שעוסקים בהפלות מזוויות רלוונטיות יותר לאתר.
-
(אני תמיד שוכחת את אתר התמיכה...)
-
-
הדף על פצעונים על הישבן יכול לדעתי לעבור לאגף התמיכה. מיצינו.
העיצות הן בכללי לאכול מאוזן, להוריד סטרס, מריחות שונות, תרופות, ולקבל את המציאות.
חליק.
העיצות הן בכללי לאכול מאוזן, להוריד סטרס, מריחות שונות, תרופות, ולקבל את המציאות.
חליק.
-
הדף על פצעונים על הישבן יכול לדעתי לעבור לאגף התמיכה. מיצינו.
ותיקה באתר: מתנגדת להעברה. סליחה שלא יכולה להיחשף בגלל הנושא הקצת מביך.
ותיקה באתר: מתנגדת להעברה. סליחה שלא יכולה להיחשף בגלל הנושא הקצת מביך.
-
למה את מתנגדת?
-
לדעתי גם את חיים בצל הפחד לחלות להעביר לאתר התמיכה.
-
לדעתי גם את חיים בצל הפחד לחלות להעביר לאתר התמיכה.
למי בא למחוק את אשך טמיר?
נראה לי לחלוטין מיותר פה, ולא מייצר שום תשובות.
למי בא למחוק את אשך טמיר?
נראה לי לחלוטין מיותר פה, ולא מייצר שום תשובות.
-
איך מגיעים לאתר התמיכה?
לא רואה קישור זמין וגלוי בשום מקום
לא רואה קישור זמין וגלוי בשום מקום
-
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq ... _%E7%E3%F9
יש במה חדש, במלבן השמאלי, מעל מי פעיל עכשיו
יש במה חדש, במלבן השמאלי, מעל מי פעיל עכשיו
-
- הצטרפות: 20 מרץ 2010, 20:33
- דף אישי: הדף האישי של זרח_הפרח*
מי יידע לעזור?
חשבתי להכניס את התוכן של איך והאם לספר לילדים שהחתולה מתה לתוך פטירה של חיית מחמד.
האם מתאים, ואיך עושים דבר כזה?
חשבתי להכניס את התוכן של איך והאם לספר לילדים שהחתולה מתה לתוך פטירה של חיית מחמד.
האם מתאים, ואיך עושים דבר כזה?
-
פשוט מעתיקים את התוכן של דף אחד לדך אחר במצב עריכה.
אם כי למען האמת, אני הייתי מעדיפה פשוט למחוק את שני הדפים האלו...
אם כי למען האמת, אני הייתי מעדיפה פשוט למחוק את שני הדפים האלו...
-
למה למחוק? נשמע לי דיון לגיטימי.
-
למה לשמור? אני לא ראיתי שם משהו שכדאי לשמור לדעתי.
-
יש יותר מדף אחד בנושא הזה, כנראה שזה משהו שמעסיק פה אנשים. זה לא אומר שהנושא שווה שמירה?
אוקי, אני מאחדת כמה דפים שמצאתי באותו עניין, ונראה אם בסוף ייצא משהו לשמירה.
אוקי, אני מאחדת כמה דפים שמצאתי באותו עניין, ונראה אם בסוף ייצא משהו לשמירה.
-
את שואלת - למה לא? אני שואלת - למה כן? יחס אות לרעש זה חשוב. יש המון דברים שמעניינים אותי, אבל אין שום סיבה שבאופן יספק את כל הצרכים האינטלקטואליים והחברתיים שלי. הנושא של שמירת אופי האתר וייחודו עולה שוב שוב, כי זה נושא שמטריד את הנשים פה. זה שבאופן יהפוך לתפוז.
לדעתי זה שמשהו מעסיק אנשים זה לא אומר שהנושא שווה שמירה. למה חשוב שייכתב על זה דווקא פה? יש המון תשובות לשאלה הזו. בגלל עומק הדיון, בגלל נקודת המבט המתמקדת במשפחה או בטבעיות. אבל בדפים ההם אין עומק, אין נקודת מבט באופנית (חוץ מדף אחד על חתולים שבהם מדברים על צרכים טבעיים של חתולים), אין שום הבדל בין הדף לבין שרשור אקראי בפורום המתאים בתפוז.
למה כן? למה שהדף יהיה שווה שמירה? בעיני אין בו תוכן ראוי לשימור באופן כללי, ובוודאי שאין לו תוכן שראוי לשמור דווקא פה.
לדעתי זה שמשהו מעסיק אנשים זה לא אומר שהנושא שווה שמירה. למה חשוב שייכתב על זה דווקא פה? יש המון תשובות לשאלה הזו. בגלל עומק הדיון, בגלל נקודת המבט המתמקדת במשפחה או בטבעיות. אבל בדפים ההם אין עומק, אין נקודת מבט באופנית (חוץ מדף אחד על חתולים שבהם מדברים על צרכים טבעיים של חתולים), אין שום הבדל בין הדף לבין שרשור אקראי בפורום המתאים בתפוז.
למה כן? למה שהדף יהיה שווה שמירה? בעיני אין בו תוכן ראוי לשימור באופן כללי, ובוודאי שאין לו תוכן שראוי לשמור דווקא פה.
-
בסדר. השתכנעתי
-
-
ומסכימה לכל הצעות הדפים למחיקה שלך (איך לי כוח ללכת לרשום את ההסכמה שלי בכל דף בנפרד...)
-
ככה זה הולך? מישהו מסמן למחיקה, ואז צריכים לכתוב שמסכימים? ואם אף אחד לא כותב כלום? הנחתי שזאת הסכמה שבשתיקה.
-
בעיקרון, המוסכמה שהייתה פעם היא לחכות שלושה ימים לפני שמוחקים, כדי לתת למי שרוצה להעלות התנגדויות - להעלות אותן. אם אין התנגדויות - מוחקים. בימינו לא תמיד מחכים את שלושת הימים האלו. ולדעתי כדאי לכתוב הסכמה אם היא קיימת - כי בכל זאת, יש הבדל בין דף שלאף אחת לא אכפת לו, לבין דף שיש כמה נשים שחושבות שצריך למחוק. זה נהיה רלוונטי אם עולות התנגדויות, ואז צריך להחליט משהו.
-
אגב, הזכרתי מקודם דפים שעולים במה חדש - טיפול בפסוריאזיס{{}}.
ההתחלה שלו היא סבירה לדעתי, אבל אחר כך כל מה שנשאר זה רצף אלמונים שכנראה הגיעו לפה מגוגל, ולא קשורים לאתר.
למחוק את כל החלק הלא רלוונטי (ולצפות לכך שיבואו עוד אלמונים)? פשוט למחוק את הדף? להעביר לאתר התמיכה? מה דעתך?
ההתחלה שלו היא סבירה לדעתי, אבל אחר כך כל מה שנשאר זה רצף אלמונים שכנראה הגיעו לפה מגוגל, ולא קשורים לאתר.
למחוק את כל החלק הלא רלוונטי (ולצפות לכך שיבואו עוד אלמונים)? פשוט למחוק את הדף? להעביר לאתר התמיכה? מה דעתך?
-
לדעתי למחוק. אפשר למצוא מחשבות על פסוריאזיס בהמון מקומות אחרים
-
עוד שאלה. דף שמוגדר כדף בית אישי. אבל אין בו כלום ולא כתוב בו שנים.
הבנתי שלא נוגעים בכאלה?
דוגמא רוני המקסימה
הבנתי שלא נוגעים בכאלה?
דוגמא רוני המקסימה
-
משאירים. לפעמים אנשים חוזרים אחרי שנים.
-
את אחד מדפי החיות פתח רועי שרון. אני ממש לא רוצה שימחקו דף שנפתח על ידי אחד מהדמויות הכי חשובות שהיו פה.
-
אני רוצה להבין משהו. היות ואני חדשה בענייני המחיקות.
אני הבנתי שאין פה "מעמדות", ושזה כל העניין באתר, כל אחד יכול למחוק ולהמחק ולערוך. יש גם דיון שלם על זה באחד מהדפים שעוסקים במחיקה.
אם שנים דף לא מתעדכן, ותוכנו לא רלוונטי לדעת מספיק אנשים, רוצה לומר, אין מספיק אנשים שמעוניינים בקיומו ומתנגדים למחיקתו. למה זה משנה מי כתב אותו?
הרי כל מי שכתב בתחילתו של האתר הוא היום "אושייה". האם אין למחוק אף אחד מהדפים שהם פתחו? מה ההגיון?
אני הבנתי שאין פה "מעמדות", ושזה כל העניין באתר, כל אחד יכול למחוק ולהמחק ולערוך. יש גם דיון שלם על זה באחד מהדפים שעוסקים במחיקה.
אם שנים דף לא מתעדכן, ותוכנו לא רלוונטי לדעת מספיק אנשים, רוצה לומר, אין מספיק אנשים שמעוניינים בקיומו ומתנגדים למחיקתו. למה זה משנה מי כתב אותו?
הרי כל מי שכתב בתחילתו של האתר הוא היום "אושייה". האם אין למחוק אף אחד מהדפים שהם פתחו? מה ההגיון?
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2014, 17:19
- דף אישי: הדף האישי של לב_שומע*
(-: זה כמו "שימור אתרים היסטוריים".
בהרבה מקומות או תחומים מתקיים מתח בין הרצון להכריע הכרעות באופן ענייני שתואם את הצרכים של המשתמשים בהווה.
ובין הרצון לשמר משהו מהרוח הגדולה של העבר, להצדיע או לשמר כמחווה כלפי מה שנתפס כאושיות. גם אם הביטוי הקונקרטי של זה לפעמים לובש צורה של שימור דפי הומור פרטי או דפים בעלי ערך נוסטלגי, רק מתוך כבוד לעבר.
זה נשמע לי איזון סביר בסך הכל.
וכיוון שיש מספיק מה למחוק חוץ מזה, נשמע לי חבל להיכנס לדיונים מעמיקים על דף ספציפי - יש מספיק אחרים..
בהרבה מקומות או תחומים מתקיים מתח בין הרצון להכריע הכרעות באופן ענייני שתואם את הצרכים של המשתמשים בהווה.
ובין הרצון לשמר משהו מהרוח הגדולה של העבר, להצדיע או לשמר כמחווה כלפי מה שנתפס כאושיות. גם אם הביטוי הקונקרטי של זה לפעמים לובש צורה של שימור דפי הומור פרטי או דפים בעלי ערך נוסטלגי, רק מתוך כבוד לעבר.
זה נשמע לי איזון סביר בסך הכל.
וכיוון שיש מספיק מה למחוק חוץ מזה, נשמע לי חבל להיכנס לדיונים מעמיקים על דף ספציפי - יש מספיק אחרים..
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2014, 17:19
- דף אישי: הדף האישי של לב_שומע*
דף כמו רוני המקסימה שיש בו ארבע הודעות בלבד, כולן חסרות משמעות, קצרצרות, נראה שנכתבו על ידי ילדות שמתכתבות ביניהן וההתכתבות לא המריאה מעבר למה שלומך מה נשמע, הייתי מוחקת בלי למצמץ.
-
למען האמת, התכוונתי לכתוב תגובה של :-O אבל זה לא תגובה מועילה במיוחד, אז חיכיתי שיהיה לי משהו מוצלח יותר לכתוב. אבל - :-O
לשמור דף שאין בו ערך באופני רק כי כתבו בו אושיות? באמת???
יש דפים עם ערך היסטורי. אם אני זוכרת נכון את שמו, למשל, הוראות בלידה או דפים קהילתיים. אבל לא למחוק אף דף שכתבו בו אושיות נראה לי מפוקפק.
וזה למרות שהדף על החתולים הוא דף שנמצא בסימן שאלה, ומלכתחילה לא הייתי בטוחה אם להשאיר או למחוק. אז אני ממש לא הולכת להתווכח עליו.
אבל הקונספט עצמו נראה לי לא רק מפוקפק, אלא ממש בעייתי.
לשמור דף שאין בו ערך באופני רק כי כתבו בו אושיות? באמת???
יש דפים עם ערך היסטורי. אם אני זוכרת נכון את שמו, למשל, הוראות בלידה או דפים קהילתיים. אבל לא למחוק אף דף שכתבו בו אושיות נראה לי מפוקפק.
וזה למרות שהדף על החתולים הוא דף שנמצא בסימן שאלה, ומלכתחילה לא הייתי בטוחה אם להשאיר או למחוק. אז אני ממש לא הולכת להתווכח עליו.
אבל הקונספט עצמו נראה לי לא רק מפוקפק, אלא ממש בעייתי.
-
תודה לב שומע על הסבר מדויק, כרגיל!
-
אישה במסע אני חושבת כמוך, כאמור. נראה לי בעייתי מאוד ואפילו בלתי אפשרי להתחיל לסנן עריכות לא לפי תוכן הדף אלא לפי הכותבים שבו.
ולגבי הרצון לשמר משהו מהרוח הגדולה של העבר, הרי אותם אנשים היו או עודם מאוד פעילים, ויש אינסוף הודעות אחרות שלהם בהמון דפים, זה לא שמישהו מתכנן לשבת ולמחוק מי מהם אחד אחד מכל הדפים עד שייעלמו.
אשמח לשמוע דיעות של אנשים נוספים.
ולגבי הרצון לשמר משהו מהרוח הגדולה של העבר, הרי אותם אנשים היו או עודם מאוד פעילים, ויש אינסוף הודעות אחרות שלהם בהמון דפים, זה לא שמישהו מתכנן לשבת ולמחוק מי מהם אחד אחד מכל הדפים עד שייעלמו.
אשמח לשמוע דיעות של אנשים נוספים.
-
שוב, האתר הזה הוא האתר של קהילת החינוך הביתי. זאת קהילה ייחודית בישראל וזה אתר ייחודי. הוא לא נועד למתן מידע למשתמשי הווה. זה אתר שייסדה קהילה. לכן לא ראוי שיימחקו דפים שהם חלק מהפעילות הקהילתית והתקשורת של הקהילה של החינוך הביתי. זה אפילו לא יעלה על הדעת. גם חברות חדשות יחסית באתר לא מודעות לכל קשרי הקהילה וחבריה בשנותיה הראשונות ולאחריהן. אז הן בוודאי לא צריכות למחוק דפים של חברים מייסדים של הקהילה.
בנוסף, כשמבקשים לא למחוק, לא מוחקים.
בנוסף, כשמבקשים לא למחוק, לא מוחקים.
-
לדעתי הרוח של העבר קיימת ונשמרת בדפים בהם יש תוכן מעמיק ומאיר. וכן, לסנן דפים לפי הכותבים זה עקום. אני תוהה מה רועי שרון היה אומר על זה. אני חושבת שהוא היה מתומכי גישת האות-לרעש והמחיקה, אבל אולי אני מתבלבלת בינו לבין יונת, או משהו.
-
קור את, אני עדיין לא מבינה (וגם לא ממש חדשה באתר, אם כבר העלית את זה). אין בדפים האלה שום דבר שדומה ל חלק מהפעילות הקהילתית והתקשורת של הקהילה של החינוך הביתי. הדפים עדיין עומדים וקיימים, ואפשר ללכת ולקרוא ולהווכח.
מדובר בדפים ספציפיים, בנושאים ספציפיים, שמוצו ונשכחו. אין שם הסטוריה, אין שם ערך נוסטלגי. דיונים קצרים, ענייניים, שנגמרו. והם בוודאי לא דפים של חברים מייסדים של הקהילה.
הבנתי שאת לא מעוניינת שיימחקו, וזה בסדר גמור. זה רק לא עונה לי על השאלה העקרונית שעלתה כאן.
מדובר בדפים ספציפיים, בנושאים ספציפיים, שמוצו ונשכחו. אין שם הסטוריה, אין שם ערך נוסטלגי. דיונים קצרים, ענייניים, שנגמרו. והם בוודאי לא דפים של חברים מייסדים של הקהילה.
הבנתי שאת לא מעוניינת שיימחקו, וזה בסדר גמור. זה רק לא עונה לי על השאלה העקרונית שעלתה כאן.
-
האתר הזה הוא האתר של קהילת החינוך הביתי
הוא כבר מזמן אתר לא רק של אנשי החינוך הביתי. והיו וויכוחים רבים ומרים בנושא. אני לא אכנס לזה שוב - בשביל מה לחזור על מה שנאמר כבר? - אבל תמימות דעים מעולם לא הושגה.
כך שלא הכל נחרץ וחד משמעי ו"לא ראוי" ו"לא יעלה על הדעת" ו"בוודאי".
בטח לא אחרי כל הדיונים, שהתקיימו מ-2004 ועד ימינו אנו, בהם עלתה השאלה באיזו מידה המטרה של האתר היא לספק מידע ובאיזה מידה לשמש אתר לקהילה בהווה.
כבר אמרתי שאני לא אמחק את הדף ההוא, אבל כל הגישה הזו מטרידה. כי מה הקשר בין דף על איך לגרש חתול לקהילתיות?
מילא, אני אחכה. בטח עוד מעט תבואנה כמה אושיות ותרשומנה שמבחינתן אפשר למחוק.
הוא כבר מזמן אתר לא רק של אנשי החינוך הביתי. והיו וויכוחים רבים ומרים בנושא. אני לא אכנס לזה שוב - בשביל מה לחזור על מה שנאמר כבר? - אבל תמימות דעים מעולם לא הושגה.
כך שלא הכל נחרץ וחד משמעי ו"לא ראוי" ו"לא יעלה על הדעת" ו"בוודאי".
בטח לא אחרי כל הדיונים, שהתקיימו מ-2004 ועד ימינו אנו, בהם עלתה השאלה באיזו מידה המטרה של האתר היא לספק מידע ובאיזה מידה לשמש אתר לקהילה בהווה.
כבר אמרתי שאני לא אמחק את הדף ההוא, אבל כל הגישה הזו מטרידה. כי מה הקשר בין דף על איך לגרש חתול לקהילתיות?
-
אישה, אני כאמור לא נושאת ונותנת איתך לאחר ההתנהגות האלימה האחרונה שלך כלפי ממ בדף החיוניות. גם פה את מתנהגת בתוקפנות, שגם קשורה לכך שאת רוצה למחוק דפים שפתחו אנשים שהקימו את הקהילה הזו. אני גם לא אקרא אותך יותר. אם תמחקי דפים מתוך התוקפנות היהירה הרגילה שלך, אחזיר אותם..
שוב, אני לא קוראת אותך יותר. וגם לא דנה איתך יותר. אז אין לך מה לכתוב לי.
אישה, אני כאמור לא נושאת ונותנת איתך לאחר ההתנהגות האלימה האחרונה שלך כלפי ממ בדף החיוניות. גם פה את מתנהגת בתוקפנות, שגם קשורה לכך שאת רוצה למחוק דפים שפתחו אנשים שהקימו את הקהילה הזו. אני גם לא אקרא אותך יותר. אם תמחקי דפים מתוך התוקפנות היהירה הרגילה שלך, אחזיר אותם..
שוב, אני לא קוראת אותך יותר. וגם לא דנה איתך יותר. אז אין לך מה לכתוב לי.
-
:-O
אציין שוב, למקרה שפספסת את הפעמיים הקודמות, שאני לא מתכוונת למחוק את הדף ההוא.
אציין שוב, למקרה שפספסת את הפעמיים הקודמות, שאני לא מתכוונת למחוק את הדף ההוא.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
לטעמי, למחוק או להשאיר -- לפי התוכן, ולא לפי הכותבים.
להשאיר תוכן באופני, או מעניין, או בעל איזשהו ערך אחר -- כולל ערך רגשי.
דפי בית אישיים -- למחוק כאלה שנפתחו בטעות, להשאיר כאלה שבכוונה.
להשאיר תוכן באופני, או מעניין, או בעל איזשהו ערך אחר -- כולל ערך רגשי.
דפי בית אישיים -- למחוק כאלה שנפתחו בטעות, להשאיר כאלה שבכוונה.
-
לטעמי, האתר שימש בעבר בית וירטואלי למשפחות חינוך ביתי, מתוך שאיפה לשתף, לתמוך ולהוות קהילה אמיתית לאנשים אמיתיים שמתמודדים במציאות עם דילמות חיים של בחירות עצמאיות, עם ניסיון לבנות ולקיים צורת חיים אינדיווידואלית במקום להיכנס למסגרות מוכנות מראש.
לאט לאט הוא הופך לאוסף של אנשים אנונימיים שמחפשים תשובות מ״מומחים״ בעיקר בנושאי תזונה ולפעמים בנושאי הריון/ לידה/ בעיות רפואיות.
מהצד השני התהווה גוף ה״מומחים״ שמספקים תשובות, המתבססות על אינטואיציות, ניסיון אישי ולפעמים לפעמים גם על מחקרים מדעיים מסוגים שונים.
מכל מקום, השיתוף האותנטי של אנשים, שברוב המקרים הכירו האחד את השני ובילו בהתחבטויות משותפות הן באתר והן מחוצה לו, כלל גם אנקדוטות מחיי היום יום - התמודדות עם נמלים, חתולים תועים וגידול תרנגולות, כתיבת נונסנס, הרהורים בעבר ובעתיד וכדומה. כל אלה עזרו ליצור את ״רוח הקהילה״, שהיא גרעין האתר ויצרה את אופיו המיוחד. אם גרעין זה יימחק, מה יישאר?
הקהילה איבדה מחשיבותה ולכן גם הפכה לפרטים, שכמעט כולם אנונימיים, השיתוף האותנטי כבר איננו, ההתלבטויות המשותפות כמעט ונמוגו, נשארה פינת ייעוץ אינטרנטית שלא ברור התוקף עליו היא נשענת, משהו כמו ״ציפורה מייעצת״ שהיה פעם בעיתוני הנשים.
האם ״באופן טבעי״ רוצה להפוך לפינה כזו?
לאט לאט הוא הופך לאוסף של אנשים אנונימיים שמחפשים תשובות מ״מומחים״ בעיקר בנושאי תזונה ולפעמים בנושאי הריון/ לידה/ בעיות רפואיות.
מהצד השני התהווה גוף ה״מומחים״ שמספקים תשובות, המתבססות על אינטואיציות, ניסיון אישי ולפעמים לפעמים גם על מחקרים מדעיים מסוגים שונים.
מכל מקום, השיתוף האותנטי של אנשים, שברוב המקרים הכירו האחד את השני ובילו בהתחבטויות משותפות הן באתר והן מחוצה לו, כלל גם אנקדוטות מחיי היום יום - התמודדות עם נמלים, חתולים תועים וגידול תרנגולות, כתיבת נונסנס, הרהורים בעבר ובעתיד וכדומה. כל אלה עזרו ליצור את ״רוח הקהילה״, שהיא גרעין האתר ויצרה את אופיו המיוחד. אם גרעין זה יימחק, מה יישאר?
הקהילה איבדה מחשיבותה ולכן גם הפכה לפרטים, שכמעט כולם אנונימיים, השיתוף האותנטי כבר איננו, ההתלבטויות המשותפות כמעט ונמוגו, נשארה פינת ייעוץ אינטרנטית שלא ברור התוקף עליו היא נשענת, משהו כמו ״ציפורה מייעצת״ שהיה פעם בעיתוני הנשים.
האם ״באופן טבעי״ רוצה להפוך לפינה כזו?
השני גרוש שלי, אם מוצע דף למחיקה ויש אפילו אדם אחד שהדף בזה יקר ללבו מסיבה כלשהי - לא מוחקים.
הסיבה היא שיש כל כך הרבה מה למחוק, עד שאם יש מישהי שעוד משוטטת כאן ומשהו ישמח אותה, למה לא להשאיר לה?
כן בעד למחוק דפים במחלוקת שגורמים לשינוי של רוח האתר גם אם הם רצויים למישהי, אבל זה אף פעם לא המקרה עם דפים היסטוריים.
אז כתיבה של דמות מסוימת היא לא סיבה לא למחוק דף, אבל היא סיבה מספיק טובה להשאיר דף כי בעתיד ישמח מישהי לראות את זה.
הסיבה היא שיש כל כך הרבה מה למחוק, עד שאם יש מישהי שעוד משוטטת כאן ומשהו ישמח אותה, למה לא להשאיר לה?
כן בעד למחוק דפים במחלוקת שגורמים לשינוי של רוח האתר גם אם הם רצויים למישהי, אבל זה אף פעם לא המקרה עם דפים היסטוריים.
אז כתיבה של דמות מסוימת היא לא סיבה לא למחוק דף, אבל היא סיבה מספיק טובה להשאיר דף כי בעתיד ישמח מישהי לראות את זה.
-
-
בדיוק. הניסוח הזה צבט בלבי בהיותו כל כך מוצלח.
אכן! תודה, ציל צול.
הם בוודאי לא דפים של חברים מייסדים של הקהילה.
זרח הפרח, אני חושבת שאנחנו לא מדברות על אותם דפים.
בדיוק. הניסוח הזה צבט בלבי בהיותו כל כך מוצלח.
אכן! תודה, ציל צול.
הם בוודאי לא דפים של חברים מייסדים של הקהילה.
זרח הפרח, אני חושבת שאנחנו לא מדברות על אותם דפים.
-
-
כי אני רואה שקבעת (אפילו לא הצעת) למחיקה דף מקסים שפתח רועי שרון--מייסד ועוד איך
בדיוק באתי להגיד, שהתלבטויות לגבי חיות מחמד, המוות שלהן וההתמודדות כהורים עם הכאב של הילדים מול זה - רלבנטיות ועוד איך לאתר הזה.
אני בעד לאחד.
ולא מפני ש רועי שרון "אושייה" (יונת שרון מתחמקת באלגנטיות מכך שהוא לא "דמות עבר" ולא נעליים, זה שהוא לא כותב פעיל כרגע זה מפני שהוא משאיר את זה ליונת...) אלא מפני שאלה התמודדויות שבלב ההורות ובלב החינוך הביתי, שבו חיית המחמד היא אחת הילדים (אצלנו הוא בבירור בן הזקונים ולכן הוא זוכה לסלחנות ופינוקים שאין כמוהם P-: ).
ולא עברתי עדיין על דפים רבים אחרים שאולי הוצעו למחיקה, סתם בגלל עומס.
השיתוף האותנטי כבר איננו, ההתלבטויות המשותפות כמעט ונמוגו,
באמת? לדעתי לא.
מה עם דפים שעוסקים בתזונה באופן טבעי על שלל התלבטויותיה? מה עם הדפים הרבים שמגיעים לנושא של יציבה טבעית, איך ליצור אותה, איך לזהות אותה, איך להשיג אותה, כולל הדף על הכוח (סליחה שכחתי את שמו)? וקצת נעלבתי באופן אישי שאני מדברת על התמודדות באופן טבעי עם סרטן, וזה לדעתי שייך לאתר בדיוק (ובהמשך ל...) כמו הריון טבעי, לידה טבעית ולידת בית, ילדים שלמים, חינוך ביתי.
אם אנחנו מדברים על התמודדות עם דברים שהיא גם באופן טבעי וגם בלי לעשות outsourcing לאיזה גורם חיצוני שכביכול יודע יותר טוב ממני מה טוב לי, והוא זה שיקבע לי את תוכנית הלימודים.
אני לא רק מגדלת ילד בחינוך ביתי, אני גם מדברת על הבראה מכל מיני מצבים בריאותיים באופן טבעי ובכוחות עצמך. לא בלי ספרי לימוד או משאבים אחרים, אבל האדם הוא הבוחר באילו משאבים להשתמש בכל רגע נתון, לא מערכת ה-משהו היא שקובעת לו.
אני לא רוצה להזכיר אחרים כי לא כל אחד רוצה להיות מוזכר בלי ששאלו אותו, אבל יש פה המון דפים עם דיונים והתלבטויות על אמהות מול קריירה ועל פתרון של קונפליקטים ודילמות קיומיים, ובאופן כללי על השאלה:
איך נחיה את החיים האלה בדרך המועילה והטובה ביותר,
וכמה שיותר אקולוגית.
כמה שיותר באופן טבעי.
אני דווקא רואה המון דפים בנושא הזה.
סליחה שכתבתי ערב-רב של דברים, מתנצלת שאין לי כוח לקרוא שנית ולסדר יפה.
בדיוק באתי להגיד, שהתלבטויות לגבי חיות מחמד, המוות שלהן וההתמודדות כהורים עם הכאב של הילדים מול זה - רלבנטיות ועוד איך לאתר הזה.
אני בעד לאחד.
ולא מפני ש רועי שרון "אושייה" (יונת שרון מתחמקת באלגנטיות מכך שהוא לא "דמות עבר" ולא נעליים, זה שהוא לא כותב פעיל כרגע זה מפני שהוא משאיר את זה ליונת...) אלא מפני שאלה התמודדויות שבלב ההורות ובלב החינוך הביתי, שבו חיית המחמד היא אחת הילדים (אצלנו הוא בבירור בן הזקונים ולכן הוא זוכה לסלחנות ופינוקים שאין כמוהם P-: ).
ולא עברתי עדיין על דפים רבים אחרים שאולי הוצעו למחיקה, סתם בגלל עומס.
השיתוף האותנטי כבר איננו, ההתלבטויות המשותפות כמעט ונמוגו,
באמת? לדעתי לא.
מה עם דפים שעוסקים בתזונה באופן טבעי על שלל התלבטויותיה? מה עם הדפים הרבים שמגיעים לנושא של יציבה טבעית, איך ליצור אותה, איך לזהות אותה, איך להשיג אותה, כולל הדף על הכוח (סליחה שכחתי את שמו)? וקצת נעלבתי באופן אישי שאני מדברת על התמודדות באופן טבעי עם סרטן, וזה לדעתי שייך לאתר בדיוק (ובהמשך ל...) כמו הריון טבעי, לידה טבעית ולידת בית, ילדים שלמים, חינוך ביתי.
אם אנחנו מדברים על התמודדות עם דברים שהיא גם באופן טבעי וגם בלי לעשות outsourcing לאיזה גורם חיצוני שכביכול יודע יותר טוב ממני מה טוב לי, והוא זה שיקבע לי את תוכנית הלימודים.
אני לא רק מגדלת ילד בחינוך ביתי, אני גם מדברת על הבראה מכל מיני מצבים בריאותיים באופן טבעי ובכוחות עצמך. לא בלי ספרי לימוד או משאבים אחרים, אבל האדם הוא הבוחר באילו משאבים להשתמש בכל רגע נתון, לא מערכת ה-משהו היא שקובעת לו.
אני לא רוצה להזכיר אחרים כי לא כל אחד רוצה להיות מוזכר בלי ששאלו אותו, אבל יש פה המון דפים עם דיונים והתלבטויות על אמהות מול קריירה ועל פתרון של קונפליקטים ודילמות קיומיים, ובאופן כללי על השאלה:
איך נחיה את החיים האלה בדרך המועילה והטובה ביותר,
וכמה שיותר אקולוגית.
כמה שיותר באופן טבעי.
אני דווקא רואה המון דפים בנושא הזה.
סליחה שכתבתי ערב-רב של דברים, מתנצלת שאין לי כוח לקרוא שנית ולסדר יפה.
-
אני מדברת כרגע על הדפים הספציפיים של בעלי חיים. כן, את אחד מהם פתח רועי שרון.
אבל הדיון, כמדומני, עבר מהנקודה הזאת למשהו יותר עקרוני. וזה מה שניסיתי להבין.
לגבי הדפים הספציפיים, סימנתי כדף_ למחיקה בדיוק כדי לקבל ידעות של אנשים נוספים. קיבלתי. במשך השבוע אנסה לאחד את כולם.
(לא הצלחתי בעזרת איחוד דפים אז אני נאלצת לעשות את זה ידנית... ייקח קצת זמן)
אבל הדיון, כמדומני, עבר מהנקודה הזאת למשהו יותר עקרוני. וזה מה שניסיתי להבין.
לגבי הדפים הספציפיים, סימנתי כדף_ למחיקה בדיוק כדי לקבל ידעות של אנשים נוספים. קיבלתי. במשך השבוע אנסה לאחד את כולם.
(לא הצלחתי בעזרת איחוד דפים אז אני נאלצת לעשות את זה ידנית... ייקח קצת זמן)
-
במשך השבוע אנסה לאחד את כולם
זרח, אני מבקשת שוב, עזבי דפים שנפתחו על ידי חברים ותיקים בקהילה. הסבירו כבר יפה מאוד למה. יש סיכוי שאת לא מתמצאת (זאת לא ביקורת!) במי היה חבר פעיל בקהילת החינוך הביתי על סעיפיה (היו גם כאלה שלא היו בחינוך ביתי, אך מאוד פעילים מההתחלה).
אני מבקשת לא לגעת בדפים שנפתחו על ידי חברים ותיקים בקהילה או שהם השתתפו בהם. יש בהם ערך עצום כמות שהם.
העריכה בגדול באתר היא ברוכה.
יש אינספור דפים שנפתחו על ידי כותבות שונות שהציצו פה לרגע ועזבו. יש דפים בנושאים שממש לא באופניים. יש מספיק עבודה.
זרח, אני מבקשת שוב, עזבי דפים שנפתחו על ידי חברים ותיקים בקהילה. הסבירו כבר יפה מאוד למה. יש סיכוי שאת לא מתמצאת (זאת לא ביקורת!) במי היה חבר פעיל בקהילת החינוך הביתי על סעיפיה (היו גם כאלה שלא היו בחינוך ביתי, אך מאוד פעילים מההתחלה).
אני מבקשת לא לגעת בדפים שנפתחו על ידי חברים ותיקים בקהילה או שהם השתתפו בהם. יש בהם ערך עצום כמות שהם.
העריכה בגדול באתר היא ברוכה.
יש אינספור דפים שנפתחו על ידי כותבות שונות שהציצו פה לרגע ועזבו. יש דפים בנושאים שממש לא באופניים. יש מספיק עבודה.