איך עוצרים את החוק הביומטרי
זהו נושא שמעסיק אותי הרבה לאחרונה.
תקציר הארועים:
ח"כ שיטרית פועל באינטנסיביות רבה להעברת חוק אשר במסגרתו המדינה תקים מאגר ביומטרי בו יהיו טביעות אצבעות של כלל האזרחים במדינה וכן תמונה ביומטרית.
תמונה זו הינה הטכנולוגיה מבוססת על ניתוח נתונים (על פי צילום) של הפנים, כאשר מתבצעת דגימת נקודות מסויימות, כולל זוויות, מרחקים בין נקודות שרירותיות ועומק של ארובות העיניים. כל הנקודות הללו יוצרות יחד, בנוסחה מיוחדת, איפיון ייחודי חד-פעמי של האדם המסוים, שאינו משתנה עם השנים. לאחר הזיהוי מוכנסת התמונה למאגר נתונים קיימים.
את רוב התמונות המדינה כבר השיגה באופן לא חוקי כאשר נדרשנו לחדש את רשיונות הנהיגה והתמונה שצולמה היתה בטכנולוגיה זו. לא חוקי כי החוק עדיין לא עבר כאשר התמונות צולמו.
אחת המשמעויות של חוק כזה- ניתן יהיה לזהות אדם בתמונות (גם אם מצולמות בהן הרבה אנשים) במצלמות - אשר אנו רואים איך כך הזמן מתווספות כאלה ברחובות, בבתי עסק ובעצם בכל מקום (פרט לבתים. אבל אל דאגה - בבריטניה כבר הקציבו כסף להתקין מצלמות גם שם...).
החוק מתקדם במהירות מפחידה ובניגוד לכל חוקי ההגיון והדמוקרטיה.
שיטרית מתעלם מכל ביקורת על החוק (על מכתב של 14 פרופסורים הוא הגיב-הם לא מבינים את החוק), יושב לבד בוועדה בה אמורים להיות 6 חברי כנסת ומאשר סעיפים,מגרש צלם שמנסה לתעד ישיבה של הוועדה.
חשש נוסף שקיים הוא דליפה של המאגר בדומה למרשם האוכלוסין אותו ניתן להשיג בקלות באינטרנט.
ברור לחלוטין שגם המאגר הזה ידלוף - המדינה לא ידועה כאחת שמצליחה לשמור על מאגריה, וכך יוכלו גורמי פליליים או סתם בעלי אינטרסים להשתמש במידע (גניבת זהות בעזרת טביעות אצבעות וכדומה).
השאלה היא מבחינתי מה ניתן לעשות כדי למנוע את הקמת המאגר.
מודעות לנושא היא דבר התחלתי וחשוב.
תקשורת עם חברי כנסת - חלקם תמכו במאגר עד ששמעו על המשמעויות שלו וכיום מתנגדים לו.
למידת הנושא - מדוע כל כך חשוב ובהול לגורמים מסויימים שהמאגר יקום, מדוע שיטרית כל כך אובססיבי לגביו, מדוע התקשורת לא מדברת מספיק על הנושא.
אשמח לרעיונות ודעות נוספים.
תקציר הארועים:
ח"כ שיטרית פועל באינטנסיביות רבה להעברת חוק אשר במסגרתו המדינה תקים מאגר ביומטרי בו יהיו טביעות אצבעות של כלל האזרחים במדינה וכן תמונה ביומטרית.
תמונה זו הינה הטכנולוגיה מבוססת על ניתוח נתונים (על פי צילום) של הפנים, כאשר מתבצעת דגימת נקודות מסויימות, כולל זוויות, מרחקים בין נקודות שרירותיות ועומק של ארובות העיניים. כל הנקודות הללו יוצרות יחד, בנוסחה מיוחדת, איפיון ייחודי חד-פעמי של האדם המסוים, שאינו משתנה עם השנים. לאחר הזיהוי מוכנסת התמונה למאגר נתונים קיימים.
את רוב התמונות המדינה כבר השיגה באופן לא חוקי כאשר נדרשנו לחדש את רשיונות הנהיגה והתמונה שצולמה היתה בטכנולוגיה זו. לא חוקי כי החוק עדיין לא עבר כאשר התמונות צולמו.
אחת המשמעויות של חוק כזה- ניתן יהיה לזהות אדם בתמונות (גם אם מצולמות בהן הרבה אנשים) במצלמות - אשר אנו רואים איך כך הזמן מתווספות כאלה ברחובות, בבתי עסק ובעצם בכל מקום (פרט לבתים. אבל אל דאגה - בבריטניה כבר הקציבו כסף להתקין מצלמות גם שם...).
שיטרית מתעלם מכל ביקורת על החוק (על מכתב של 14 פרופסורים הוא הגיב-הם לא מבינים את החוק), יושב לבד בוועדה בה אמורים להיות 6 חברי כנסת ומאשר סעיפים,מגרש צלם שמנסה לתעד ישיבה של הוועדה.
חשש נוסף שקיים הוא דליפה של המאגר בדומה למרשם האוכלוסין אותו ניתן להשיג בקלות באינטרנט.
ברור לחלוטין שגם המאגר הזה ידלוף - המדינה לא ידועה כאחת שמצליחה לשמור על מאגריה, וכך יוכלו גורמי פליליים או סתם בעלי אינטרסים להשתמש במידע (גניבת זהות בעזרת טביעות אצבעות וכדומה).
השאלה היא מבחינתי מה ניתן לעשות כדי למנוע את הקמת המאגר.
מודעות לנושא היא דבר התחלתי וחשוב.
תקשורת עם חברי כנסת - חלקם תמכו במאגר עד ששמעו על המשמעויות שלו וכיום מתנגדים לו.
למידת הנושא - מדוע כל כך חשוב ובהול לגורמים מסויימים שהמאגר יקום, מדוע שיטרית כל כך אובססיבי לגביו, מדוע התקשורת לא מדברת מספיק על הנושא.
אשמח לרעיונות ודעות נוספים.
יוזמה ברוכה.
מציע לקשר לכאן מה שכבר פורסם בנושא, כולל בלוגים, והבלוג של אותו צלם שגורש.
אני מדגיש מתוך דבריך את הדברים הבאים:
ושוב, המדינה פעלה באופן לא חוקי נגד אזרחיה: לא חוקי כי החוק עדיין לא עבר כאשר התמונות צולמו.
מדגיש גם את זה: מדוע כל כך חשוב ובהול לגורמים מסויימים שהמאגר יקום, מדוע שיטרית כל כך אובססיבי לגביו
שווה לעשות תחקיר רקע על כבוד השר שטרית, אולי נאתר איזו קופת שרצים נוסח קשרי הון-שלטון לא ראויים, כמו במקרה של עו"ד יעקב נאמן ושאר שקשוקות, עם או בלי רוטב פלואוריד של צמד אחים זה או אחר.
פרשנות שלי לאמירה הזו: יש כאן קושי להגדיר מהו הגיון_ ומהי _דמוקרטיה. אם נתייחס אחרת למונחים אלו, הכל יסתדר בצורה מושלמת:
הדמוקרטיה הזאת (שמיושמת הלכה למעשה בארץ ישראל ) מנוהלת עבור בעלי עניין, שיש להם מספיק כוח להשפיע על תהליכי קבלת ההחלטות במנגנוני השלטון. מכאן, זה אך הגיוני שהמנגנונים יעבירו החלטות המשרתות את בעלי העניין.
אגב, ההסבר הרשמי להקמת כל המערך הזה הוא הגנה על הציבור הישראלי מפני טרור. בשם "המלחמה בטרור " הכל מותר. מה שגדול עם המונח הזה, "טרור", שההגדרה שלו דינמית. ניתן להחיל אותו על כל מני. לפי דבריו של בריא טבעי (שעדיין לא בדקתי, ואשמח לאסמכתאות), בארה"ב הרחיבו את ההגדרה של "טרור" גם לפגיעה בעסקים של תאגידים ע"י פעילים חברתיים-סביבתיים. איזו סוג של פגיעה? לא רק הפלת מטוס נוסעים על מגדל של תאגיד, אלא גם חלוקת עלונים ברחוב, או פרסום באינטרנט שגרם נזק כלכלי של עד 25 אלף דולר ביום.
מציע לקשר לכאן מה שכבר פורסם בנושא, כולל בלוגים, והבלוג של אותו צלם שגורש.
אני מדגיש מתוך דבריך את הדברים הבאים:
ושוב, המדינה פעלה באופן לא חוקי נגד אזרחיה: לא חוקי כי החוק עדיין לא עבר כאשר התמונות צולמו.
מדגיש גם את זה: מדוע כל כך חשוב ובהול לגורמים מסויימים שהמאגר יקום, מדוע שיטרית כל כך אובססיבי לגביו
שווה לעשות תחקיר רקע על כבוד השר שטרית, אולי נאתר איזו קופת שרצים נוסח קשרי הון-שלטון לא ראויים, כמו במקרה של עו"ד יעקב נאמן ושאר שקשוקות, עם או בלי רוטב פלואוריד של צמד אחים זה או אחר.
פרשנות שלי לאמירה הזו: יש כאן קושי להגדיר מהו הגיון_ ומהי _דמוקרטיה. אם נתייחס אחרת למונחים אלו, הכל יסתדר בצורה מושלמת:
הדמוקרטיה הזאת (שמיושמת הלכה למעשה בארץ ישראל ) מנוהלת עבור בעלי עניין, שיש להם מספיק כוח להשפיע על תהליכי קבלת ההחלטות במנגנוני השלטון. מכאן, זה אך הגיוני שהמנגנונים יעבירו החלטות המשרתות את בעלי העניין.
אגב, ההסבר הרשמי להקמת כל המערך הזה הוא הגנה על הציבור הישראלי מפני טרור. בשם "המלחמה בטרור " הכל מותר. מה שגדול עם המונח הזה, "טרור", שההגדרה שלו דינמית. ניתן להחיל אותו על כל מני. לפי דבריו של בריא טבעי (שעדיין לא בדקתי, ואשמח לאסמכתאות), בארה"ב הרחיבו את ההגדרה של "טרור" גם לפגיעה בעסקים של תאגידים ע"י פעילים חברתיים-סביבתיים. איזו סוג של פגיעה? לא רק הפלת מטוס נוסעים על מגדל של תאגיד, אלא גם חלוקת עלונים ברחוב, או פרסום באינטרנט שגרם נזק כלכלי של עד 25 אלף דולר ביום.
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
שניה, תן לי לנחש: זה היה לא חוקי כי החוק עדיין לא עבר כאשר התמונות צולמו?
וברצינות: אם לא היה חוק נגד זה, אז מבחינה טכנית זה חוקי, לא?
(ובבקשה אל תתנפלו עלי, אני לא תומכת בחוק, רק שואלת שאלה!)
וברצינות: אם לא היה חוק נגד זה, אז מבחינה טכנית זה חוקי, לא?
(ובבקשה אל תתנפלו עלי, אני לא תומכת בחוק, רק שואלת שאלה!)
על פניו, נשמע הגיוני.
מה שנשאר לעשות זה לבדוק האם יש משהו בחוקי זכויות אדם ופרטיותו שאמורים להגן עלינו מפני מהלכים כאלו. במידה ולא... אז לא רק שהמהלך הזה היה חוקי, אנו גם למדים עד כמה עמוק כבר שקענו אל תוך ביצת אובדן הבעלות על חיינו. לא חייבים מנהיג לבוש מדים הצווח סיסמאות בכיכרות מול המון מריע כדי לכונן משטר של דיכוי. כיום יש לנו אמצעי תקשורת ופרסום כדי להתנות את התודעה.
מה שנשאר לעשות זה לבדוק האם יש משהו בחוקי זכויות אדם ופרטיותו שאמורים להגן עלינו מפני מהלכים כאלו. במידה ולא... אז לא רק שהמהלך הזה היה חוקי, אנו גם למדים עד כמה עמוק כבר שקענו אל תוך ביצת אובדן הבעלות על חיינו. לא חייבים מנהיג לבוש מדים הצווח סיסמאות בכיכרות מול המון מריע כדי לכונן משטר של דיכוי. כיום יש לנו אמצעי תקשורת ופרסום כדי להתנות את התודעה.
-
ואם יכולים לצלם אותנו בטכנולוגיה כל כך פולשנית בלי שנדע בכלל, אז לא צריך אפילו אמצעי תקשורת ופרסום.
מעניין לראת את התנהגות התקשורת בקשר לחוק הזה.
מצד אחד כותבים עליו,לא הרבה אבל כותבים.
וכאשר כותבים מביאים גם את הצד של המתנגדים
ועדיין-נראה שאיך שהוא הם מצליחים להרדים את הציבור לגבי זה.לסמם אותו אל תוך שינה נעימה ואמונה שהכל בסדר והכל יהיה בסדר.
כאשר כן יש כבייכול ביקורת על החוק היא מופה כלפי חברי הכנסת.כמו כתבה כל כך שבוועדה אמורים להיות 6 חברי כנסת ובחלק מהדיונים ישב לבד בוועדה והצביע על סעיפים (למי ששואל-הוא הצביע בעד ואפילו לא היו מתנגדים).
ובכתבה זו חברי הכנסת יוצאים די עלובים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3749497,00.html
ונראה ל י שזה בכוונה.ניתן לראות גם בטוקבקים של אנשים איך כולם או מאשימים את הח"כים.
אבל אף מלה על הגורמים שמעל הח"כים.אנשי ההון.
שום קשר שלהם לדברים.
מזכיר לי תאור של מישהו שאמר-זה כמו שתתלונן בסניף של מקדונלדס.תוכל להתלונן על מוכר,על מנהל.
אך אינך מקשר את מה שקרה עם בעלי השליטה בחברה.הם לגמרי מאחורי הקלעים.
אז מה שאני מנסה להגיד לאנשים זה תתעוררו.
הכל לא בסדר.
לוקחים לנו את החופש מול העיניים ואנו לא רואים.
וזה לא יסתיים עד שייקחו את כולו.
בארצות הברית שטיפת המוח חזקה כל כך עד שבחדשות רואים הורים ששמים צ'יפים בזרוע של ילדיהם ואומרים שזה טוב כי הם יודעים היכן הילד נמצא.
באיזו שהיא מדינה (באפריקה נדמה לי) רוצים לשים צ'יפים על נשאי איידס.
ואז אנו רואים איך מחדירים לנו דברים כאלה כמו הביומטרי: אה,זה קיים גם בארה"ב ואירופה....
ולסיום דוגמא יצירתית בנסיון לעצירת החוק-פעילים קנו ב 80 ש"ח את האתר של ועדת החקירה של וינוגרד לאחר שהמדינה שכחה לחדש את הבעלות עליו.הם הפכו את הדף הראשי באתר למסר כנגד החוק הביומטרי בטענה שבעתיד יהיה אפשר לקנות גם את המאגר הביומטרי באותו סכום
http://vaadatwino.co.il/
מצד אחד כותבים עליו,לא הרבה אבל כותבים.
וכאשר כותבים מביאים גם את הצד של המתנגדים
ועדיין-נראה שאיך שהוא הם מצליחים להרדים את הציבור לגבי זה.לסמם אותו אל תוך שינה נעימה ואמונה שהכל בסדר והכל יהיה בסדר.
כאשר כן יש כבייכול ביקורת על החוק היא מופה כלפי חברי הכנסת.כמו כתבה כל כך שבוועדה אמורים להיות 6 חברי כנסת ובחלק מהדיונים ישב לבד בוועדה והצביע על סעיפים (למי ששואל-הוא הצביע בעד ואפילו לא היו מתנגדים).
ובכתבה זו חברי הכנסת יוצאים די עלובים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3749497,00.html
ונראה ל י שזה בכוונה.ניתן לראות גם בטוקבקים של אנשים איך כולם או מאשימים את הח"כים.
אבל אף מלה על הגורמים שמעל הח"כים.אנשי ההון.
שום קשר שלהם לדברים.
מזכיר לי תאור של מישהו שאמר-זה כמו שתתלונן בסניף של מקדונלדס.תוכל להתלונן על מוכר,על מנהל.
אך אינך מקשר את מה שקרה עם בעלי השליטה בחברה.הם לגמרי מאחורי הקלעים.
אז מה שאני מנסה להגיד לאנשים זה תתעוררו.
הכל לא בסדר.
לוקחים לנו את החופש מול העיניים ואנו לא רואים.
וזה לא יסתיים עד שייקחו את כולו.
בארצות הברית שטיפת המוח חזקה כל כך עד שבחדשות רואים הורים ששמים צ'יפים בזרוע של ילדיהם ואומרים שזה טוב כי הם יודעים היכן הילד נמצא.
באיזו שהיא מדינה (באפריקה נדמה לי) רוצים לשים צ'יפים על נשאי איידס.
ואז אנו רואים איך מחדירים לנו דברים כאלה כמו הביומטרי: אה,זה קיים גם בארה"ב ואירופה....
ולסיום דוגמא יצירתית בנסיון לעצירת החוק-פעילים קנו ב 80 ש"ח את האתר של ועדת החקירה של וינוגרד לאחר שהמדינה שכחה לחדש את הבעלות עליו.הם הפכו את הדף הראשי באתר למסר כנגד החוק הביומטרי בטענה שבעתיד יהיה אפשר לקנות גם את המאגר הביומטרי באותו סכום
http://vaadatwino.co.il/
-
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2009, 18:58
- דף אישי: הדף האישי של התפוז_האורגני*
_זה כמו שתתלונן בסניף של מקדונלדס.תוכל להתלונן על מוכר,על מנהל.
אך אינך מקשר את מה שקרה עם בעלי השליטה בחברה.הם לגמרי מאחורי הקלעים._
זה היה בסרט הונאת אובמה
מותאם לארה"ב, אבל מתאים גם לנו.
בהמשך לדוגמת המקדונלדס, לי נראה שלאחרונה כמה דפים פה באתר מדברים על אותו נושא מזויות אחרות, דף אחד איך נעצור את הצ'יפס, איך נעצור את ההגדלה בשקל תשעים, איך נעצור את הקומה העליונה של הביג-מק, וכו'
למה לא לפתוח דף על איך לצאת נגד כל המק-קומבו הזה? אני לא אומר שיש לי דרך, אבל מוזר לי לקרוא בדפים שונים דברים זהים, והאויב אותו אויב. מה עושים? אני מאבד את שפיות דעתי מלחשוב על כמה שאנחנו מריונטות (מריונטות מודעות, אבל בכל זאת) (מריונטות שעוקצות אבל בכל זאת)
<טיפול עופר לאחים שורש>
אך אינך מקשר את מה שקרה עם בעלי השליטה בחברה.הם לגמרי מאחורי הקלעים._
זה היה בסרט הונאת אובמה
מותאם לארה"ב, אבל מתאים גם לנו.
בהמשך לדוגמת המקדונלדס, לי נראה שלאחרונה כמה דפים פה באתר מדברים על אותו נושא מזויות אחרות, דף אחד איך נעצור את הצ'יפס, איך נעצור את ההגדלה בשקל תשעים, איך נעצור את הקומה העליונה של הביג-מק, וכו'
למה לא לפתוח דף על איך לצאת נגד כל המק-קומבו הזה? אני לא אומר שיש לי דרך, אבל מוזר לי לקרוא בדפים שונים דברים זהים, והאויב אותו אויב. מה עושים? אני מאבד את שפיות דעתי מלחשוב על כמה שאנחנו מריונטות (מריונטות מודעות, אבל בכל זאת) (מריונטות שעוקצות אבל בכל זאת)
<טיפול עופר לאחים שורש>
לי נראה שלאחרונה כמה דפים פה באתר מדברים על אותו נושא מזויות אחרות
למה לא לפתוח דף על איך לצאת נגד כל המק-קומבו הזה?
אתה לגמרי צודק לגבי פתיחת דף
בערב שאחרי שידור "שיטת השקשוקה", כבר כתבתי פתיח לדף בשם זה. אך עצרתי אותו. הוא מתייבש לו בקנה. מדוע?
כדי להתקדם לאט. עצם העובדה שהנושא הזה מטופל במספר דפים, ויש כבר קבוצת כותבים קבועה, זה הישג (לגבי הקוראים בלבד לא ניתן לדעת, הם לא משאירים סימן). דווקא ריבוי הזוויות מרחיב את שדה הראייה, נותן לראות איך הכל מתחבר: הפלרה, הפרטת קרקעות, הפרטת מערכת המים, החוק הביומטרי, שפעת החזירים, שירותי הרווחה... עד לפני מספר חודשים, מי בכלל ידע על כל זה? לדעתי, יותר מועיל להביא עוד ועוד חומר מאשר לפתוח דפים. אני כרגע יושב על חומר גלם שמנסה לתת את הבסיס הרעיוני לכל המגה-שקשוקה, עם עוד דוגמאות וסיפורי מקרה עסיסיים (זה אפרופו מה שמתבשל לי במחבת).
בהקשר זה קיבלתי במייל מצגת מקסימה על נושא ההפרטה, חוק ההסדרים ופקידי הרשויות שמפריטים עבור הבוסים שלהם לעתיד. למישהו יש הצעה לאן להעלות אותה כדי לשתף?
למה לא לפתוח דף על איך לצאת נגד כל המק-קומבו הזה?
אתה לגמרי צודק לגבי פתיחת דף
בערב שאחרי שידור "שיטת השקשוקה", כבר כתבתי פתיח לדף בשם זה. אך עצרתי אותו. הוא מתייבש לו בקנה. מדוע?
כדי להתקדם לאט. עצם העובדה שהנושא הזה מטופל במספר דפים, ויש כבר קבוצת כותבים קבועה, זה הישג (לגבי הקוראים בלבד לא ניתן לדעת, הם לא משאירים סימן). דווקא ריבוי הזוויות מרחיב את שדה הראייה, נותן לראות איך הכל מתחבר: הפלרה, הפרטת קרקעות, הפרטת מערכת המים, החוק הביומטרי, שפעת החזירים, שירותי הרווחה... עד לפני מספר חודשים, מי בכלל ידע על כל זה? לדעתי, יותר מועיל להביא עוד ועוד חומר מאשר לפתוח דפים. אני כרגע יושב על חומר גלם שמנסה לתת את הבסיס הרעיוני לכל המגה-שקשוקה, עם עוד דוגמאות וסיפורי מקרה עסיסיים (זה אפרופו מה שמתבשל לי במחבת).
בהקשר זה קיבלתי במייל מצגת מקסימה על נושא ההפרטה, חוק ההסדרים ופקידי הרשויות שמפריטים עבור הבוסים שלהם לעתיד. למישהו יש הצעה לאן להעלות אותה כדי לשתף?
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
מאגר ביומטרי - רק בישראל (ובסינגפור או משהו כזה)! לא באף מדינה דמוקרטית בעולם! יש כמה מדינות באירופה שעושות (או עשו) ת. זהות "חכמות" על בסיס מידע ביומטרי, אבל אף מדינה דמוקרטית אפילו לא חולמת לאגור את הפרטים האלה במאגר.
דווקא ריבוי הזוויות מרחיב את שדה הראייה, נותן לראות איך הכל מתחבר: הפלרה, הפרטת קרקעות, הפרטת מערכת המים, החוק הביומטרי, שפעת החזירים, שירותי הרווחה...
בסוף אפשר יהיה לפתוח מדור קונספירציות
מאגר ביומטרי - רק בישראל (ובסינגפור או משהו כזה)! לא באף מדינה דמוקרטית בעולם! יש כמה מדינות באירופה שעושות (או עשו) ת. זהות "חכמות" על בסיס מידע ביומטרי, אבל אף מדינה דמוקרטית אפילו לא חולמת לאגור את הפרטים האלה במאגר.
דווקא ריבוי הזוויות מרחיב את שדה הראייה, נותן לראות איך הכל מתחבר: הפלרה, הפרטת קרקעות, הפרטת מערכת המים, החוק הביומטרי, שפעת החזירים, שירותי הרווחה...
בסוף אפשר יהיה לפתוח מדור קונספירציות
-
דווקא ריבוי הזוויות מרחיב את שדה הראייה, נותן לראות איך הכל מתחבר_ _כדי להתקדם לאט - אני מסכים, פשוט בוער מבפנים
למישהו יש הצעה לאן להעלות אותה כדי לשתף? כמה היא שוקלת? לא חסרים אתרים. אני יכול לאחסן באתר שלי ולתת לינקים..
למישהו יש הצעה לאן להעלות אותה כדי לשתף? כמה היא שוקלת? לא חסרים אתרים. אני יכול לאחסן באתר שלי ולתת לינקים..
-
למי ששואל-הוא הצביע בעד ואפילו לא היו מתנגדים ואללה.
_אבל אף מלה על הגורמים שמעל הח"כים.אנשי ההון.
שום קשר שלהם לדברים._
כן. ככה זה. תמיד. ממליצה על "דוקטינת ההלם" של נעמי קליין כדי ללמוד עוד על איך עובדת המגה-שקשוקה בעולם.
_אבל אף מלה על הגורמים שמעל הח"כים.אנשי ההון.
שום קשר שלהם לדברים._
כן. ככה זה. תמיד. ממליצה על "דוקטינת ההלם" של נעמי קליין כדי ללמוד עוד על איך עובדת המגה-שקשוקה בעולם.
-
- הצטרפות: 25 ינואר 2009, 00:00
- דף אישי: הדף האישי של שוות_נפש*
סתם בעלי אינטרסים להשתמש במידע (גניבת זהות בעזרת טביעות אצבעות וכדומה).
לא מבינה איך?
ואיך הם מסבירים את הצורך בחוק (השר שיטרית ומרעיו) איזה אינטרס זה אמור לשרת באופן רישמי?
שוות נפש מתחלחלת לכל קנייה/שליטה של השלטונות את אזרחיה
לא מבינה איך?
ואיך הם מסבירים את הצורך בחוק (השר שיטרית ומרעיו) איזה אינטרס זה אמור לשרת באופן רישמי?
שוות נפש מתחלחלת לכל קנייה/שליטה של השלטונות את אזרחיה
כמה היא שוקלת? לא חסרים אתרים. אני יכול לאחסן באתר שלי ולתת לינקים..
181 KB. היא ממש רזה, אין קבצים גרפיים, יש איור אחד וטקסט מתחלף בשיטת הקומיקס. קצרה ותמציתית.
אני לא ממש מתמצא באתרי שיתוף, אז זרוק פה משו מתאים, או אם אתה אכן מעוניין לאכסן אצלך, שלך לי מייל, הכתובת שלי בראש הדפבית.
181 KB. היא ממש רזה, אין קבצים גרפיים, יש איור אחד וטקסט מתחלף בשיטת הקומיקס. קצרה ותמציתית.
אני לא ממש מתמצא באתרי שיתוף, אז זרוק פה משו מתאים, או אם אתה אכן מעוניין לאכסן אצלך, שלך לי מייל, הכתובת שלי בראש הדפבית.
-
אתר שמקבל עד 3 מגה בלי הרשמה ובלי ג'וואראס
אחרי ההעלאה תקבל רשימה של מספר לינקים. אחד מהם, אם מדביקים אותו בשורת הכתובת, מוביל לשמירה ישירה (או פתיחה ישירה) של הקובץ, בלי לעבור דרך העמוד שלהם להורדה, שכולל פרסומות. את הלינק הזה תדביק פה.
ונשאלת שאלה - הייתי רוצה מאוד לערבב את מה שיש שם במחבת שלך, אבל לא הייתי רוצה שמי שבסוף נדחוף לו את זה לגרון, יוכל לטעום מזה קודם. זאת אמורה להיות הפתעה. אז האם דף מוצנע? וכמה זה יכול להועיל? מישהו פה מבין באבטחה? פורום סגור תחת דומיין פרטי שדורש הרשמה וזיהוי, יכול לעזור?
<תפוז מתחפש לחושחש>
אחרי ההעלאה תקבל רשימה של מספר לינקים. אחד מהם, אם מדביקים אותו בשורת הכתובת, מוביל לשמירה ישירה (או פתיחה ישירה) של הקובץ, בלי לעבור דרך העמוד שלהם להורדה, שכולל פרסומות. את הלינק הזה תדביק פה.
ונשאלת שאלה - הייתי רוצה מאוד לערבב את מה שיש שם במחבת שלך, אבל לא הייתי רוצה שמי שבסוף נדחוף לו את זה לגרון, יוכל לטעום מזה קודם. זאת אמורה להיות הפתעה. אז האם דף מוצנע? וכמה זה יכול להועיל? מישהו פה מבין באבטחה? פורום סגור תחת דומיין פרטי שדורש הרשמה וזיהוי, יכול לעזור?
<תפוז מתחפש לחושחש>
ההסבר הרווח-זה ימנע פשיעה,נפתור פשעים יותר בקלות,יהיה קשה לזייף תעודת זהות (למרות שבשביל זה מספיק לצלם אותנו ולא צריך מאגר)
איך גונבים זהות?
הנה מאמר מצויין שגם יכול להראות לנו דרכים להלחם בחוק
http://www.articles.co.il/article/18109 ... 0ביומטריים
איך גונבים זהות?
הנה מאמר מצויין שגם יכול להראות לנו דרכים להלחם בחוק
http://www.articles.co.il/article/18109 ... 0ביומטריים
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
ההסבר הרווח-זה ימנע פשיעה,נפתור פשעים יותר בקלות,יהיה קשה לזייף תעודת זהות
אוקי, נגיד שזה באמת הסבר טוב.
מה מנגד הוא ההסבר להתנגדות שעולה כאן?
במה זה יכול לפגוע בנו?
(אשמח לדעת, כדי לגבש לי עמדה בעניין)
בערב שאחרי שידור "שיטת השקשוקה",
לא יצא לי לראות את הסרט.
אפשר תקציר על מה זה?
ומה פשר השם 'שיטת השקשוקה'?
אוקי, נגיד שזה באמת הסבר טוב.
מה מנגד הוא ההסבר להתנגדות שעולה כאן?
במה זה יכול לפגוע בנו?
(אשמח לדעת, כדי לגבש לי עמדה בעניין)
בערב שאחרי שידור "שיטת השקשוקה",
לא יצא לי לראות את הסרט.
אפשר תקציר על מה זה?
ומה פשר השם 'שיטת השקשוקה'?
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
עוד לא קראתי את הדף, אבל איך זה שאין פה קישור לאתר של מטה המאבק?
ההסבר על מניעת הפשיעה הוא לא כל כך טוב.
ראשית קיים חשש סביר מאוד שגורמים פליליים ישיגו אותו וישתמשו בו.
כך יכול להיות מצב בו ישיגו את טביעות האצבעות שלך,ישתילו אותם בזירת עבירה,ואז לכי תוכיחי שאין לך אחות..כן את הפשע ניתן למגר בדרכים אחרות.
ומחר יבואו ויגידו לך ששמים לך בבית מצלמה כדי לוודא שאת שולחת את הילדים שלך לבית הספר ושאת מאכילה אותם באופן מזין.
אה- כבר אמרו את זה לתושבי בריטניה -
http://emetaheret.org.il/2009/08/07/%d7 ... %99%d7%94/
ראשית קיים חשש סביר מאוד שגורמים פליליים ישיגו אותו וישתמשו בו.
כך יכול להיות מצב בו ישיגו את טביעות האצבעות שלך,ישתילו אותם בזירת עבירה,ואז לכי תוכיחי שאין לך אחות..כן את הפשע ניתן למגר בדרכים אחרות.
ומחר יבואו ויגידו לך ששמים לך בבית מצלמה כדי לוודא שאת שולחת את הילדים שלך לבית הספר ושאת מאכילה אותם באופן מזין.
אה- כבר אמרו את זה לתושבי בריטניה -
http://emetaheret.org.il/2009/08/07/%d7 ... %99%d7%94/
והנה הסבר אחד מני רבים לסיבה בגינה שיטרית כל כך אובססיבי לחוק מתוך עיתון דה מרקר:
"רחביה ברמן, עיתונאי ובלוגר, מציג את אחד מקרבות הורדות הידיים המלוכלכים שנראו לאחרונה בבלוגספירה הישראלית.
תחילתה של הפרשה בפוסט אורח שפרסם אפי פוקס בבלוג של גל מור (זה הפוסט המקורי - http://www.notes.co.il/berman/58895.asp ).
פוקס תהה שם בנוגע ליחסים בין מוביל החוק, חבר הכנסת מאיר שטרית, לחברה המפתחת פתרונות ביומטריים.
לאחר שמשפחת שטרית איימה בתביעה, הוסר הפוסט מהבלוג של גל מור ובמקומו הועלתה תגובת הח"כ.
הפוסט, אגב, סגור כעת לתגובות, ובסעיף האחרון כתב שטרית: "פרשיה זו נסתיימה מבחינתנו כל עוד לא יעסקו בה שוב, בהקשר למי מבני שיטרית. כל רמיזה דקה נוספת או אחרת בעניין תוך שרבוב שמו של מאיר שטרית תשחרר את משפחת שטרית מכל התחייבויות הנוגעות להסכם במסגרת ההסכם שנחתם לסיום הפרשה".
עקב הבלוגר ברמן אחרי ההתפתחויות והחליט לעשות את ההיפך המוחלט מדרישת הח"כ, תוך הצהרה שלא ייכנע לבריונות ושמשפחת שטרית מוזמנת לתבוע אותו על הדברים.
בפוסט שהעלה צירף תגובות ארסיות לכל אחד מטיעוניו של שטרית. ברמן (ככל הנראה) רכש גם את דומיין המורכב משמו של מאיר שטרית אשר מפנה אל הבלוג שלו. (נו, אם כבר להיות הילד הרע של עולם הבלוגים הישראלי, אז עד הסוף). "
זה פוסט התגובה של ברמן - http://meirshitrit.co.il
וזה פוסט סיכום זמני של ברמן לגבי המאגר הביומטרי http://www.notes.co.il/berman/58817.asp
כל הכבוד לו
"רחביה ברמן, עיתונאי ובלוגר, מציג את אחד מקרבות הורדות הידיים המלוכלכים שנראו לאחרונה בבלוגספירה הישראלית.
תחילתה של הפרשה בפוסט אורח שפרסם אפי פוקס בבלוג של גל מור (זה הפוסט המקורי - http://www.notes.co.il/berman/58895.asp ).
פוקס תהה שם בנוגע ליחסים בין מוביל החוק, חבר הכנסת מאיר שטרית, לחברה המפתחת פתרונות ביומטריים.
לאחר שמשפחת שטרית איימה בתביעה, הוסר הפוסט מהבלוג של גל מור ובמקומו הועלתה תגובת הח"כ.
הפוסט, אגב, סגור כעת לתגובות, ובסעיף האחרון כתב שטרית: "פרשיה זו נסתיימה מבחינתנו כל עוד לא יעסקו בה שוב, בהקשר למי מבני שיטרית. כל רמיזה דקה נוספת או אחרת בעניין תוך שרבוב שמו של מאיר שטרית תשחרר את משפחת שטרית מכל התחייבויות הנוגעות להסכם במסגרת ההסכם שנחתם לסיום הפרשה".
עקב הבלוגר ברמן אחרי ההתפתחויות והחליט לעשות את ההיפך המוחלט מדרישת הח"כ, תוך הצהרה שלא ייכנע לבריונות ושמשפחת שטרית מוזמנת לתבוע אותו על הדברים.
בפוסט שהעלה צירף תגובות ארסיות לכל אחד מטיעוניו של שטרית. ברמן (ככל הנראה) רכש גם את דומיין המורכב משמו של מאיר שטרית אשר מפנה אל הבלוג שלו. (נו, אם כבר להיות הילד הרע של עולם הבלוגים הישראלי, אז עד הסוף). "
זה פוסט התגובה של ברמן - http://meirshitrit.co.il
וזה פוסט סיכום זמני של ברמן לגבי המאגר הביומטרי http://www.notes.co.il/berman/58817.asp
כל הכבוד לו
אחלה, הרמוני .
בעקבות הקישורים שלך מצאתי שני מאמרים רלוונטיים בעיתון "כלכליסט":
הכסף הגדול שמאחורי חוק הזיהוי הביומטרי
מי עשויות לגזור את הקופון מחוק המאגר הביומטרי
בעקבות הקישורים שלך מצאתי שני מאמרים רלוונטיים בעיתון "כלכליסט":
-
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
אני ממש לא מצליחה להבין איך אפשר לעשות תעודות זהות ביומטריות בלי מאגר.
מישהו יכול להסביר לי את זה?
<ליאת מאותגרת הייטק וחייבת להבין כדי להתמודד עם הטענה שאפשר לשמור את מראה פרצופה המקסים ללא מאגר...>
מישהו יכול להסביר לי את זה?
<ליאת מאותגרת הייטק וחייבת להבין כדי להתמודד עם הטענה שאפשר לשמור את מראה פרצופה המקסים ללא מאגר...>
בדיון ציבורי שהתקיים אתמול על החוק הועלו טענות רבות ע"י מומחים וח"כ איתן כנגד החוק ונגד שיטרית והדרך בה הוא מקדם את החוק.
הועלו טענות על הצפת הוועדה במידע שגוי, מוטעה, ולעתים מגמתי.
על כך ששיטרית הצביע לבד על החוק שלו ולא הסכים לבדוק חלופות.
שיטרית כהרגלו תקף את המומחים...
וגם (וזה לא מצויין בכתבות אלא כתבה בלוגרית שהיתה שם) מיהר להמלט מהאולם לפני שהחל שלב השאלות.
שר הפנים אלי ישי הודיע שהוא מוכן שיוקם צוות מומחים שיבחן את המאגר
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3760736,00.html
יפה לראות מעל 300 טוקבקים למאמר שרובן נגד שיטרית והחוק.
מצד אחד מעולה שהתקיים דיון פתוח בנושא בו ניתנה אפשרות דיבור למתנגדי החוק
מצד שני- אלי ישי מדבר על צוות של מומחי אבטחת מידע שיבחנו את נושא המאגר.
יש לי חשש שזהו סוג של ספין.
הבעייתיות של החוק היא לא רק בחשש מפני זליגת המאגר אלא בעצם הקמתו.
גם אם רק המדינה תשתמש במאגר זה עדיין בעייתי ומהווה צעד נוסף בהתקרבותינו לחזונו של אורוול...
כך שיש עוד הרבה מה לעשות
הועלו טענות על הצפת הוועדה במידע שגוי, מוטעה, ולעתים מגמתי.
על כך ששיטרית הצביע לבד על החוק שלו ולא הסכים לבדוק חלופות.
שיטרית כהרגלו תקף את המומחים...
וגם (וזה לא מצויין בכתבות אלא כתבה בלוגרית שהיתה שם) מיהר להמלט מהאולם לפני שהחל שלב השאלות.
שר הפנים אלי ישי הודיע שהוא מוכן שיוקם צוות מומחים שיבחן את המאגר
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3760736,00.html
יפה לראות מעל 300 טוקבקים למאמר שרובן נגד שיטרית והחוק.
מצד אחד מעולה שהתקיים דיון פתוח בנושא בו ניתנה אפשרות דיבור למתנגדי החוק
מצד שני- אלי ישי מדבר על צוות של מומחי אבטחת מידע שיבחנו את נושא המאגר.
יש לי חשש שזהו סוג של ספין.
הבעייתיות של החוק היא לא רק בחשש מפני זליגת המאגר אלא בעצם הקמתו.
גם אם רק המדינה תשתמש במאגר זה עדיין בעייתי ומהווה צעד נוסף בהתקרבותינו לחזונו של אורוול...
כך שיש עוד הרבה מה לעשות
-
- הצטרפות: 11 יוני 2009, 15:46
- דף אישי: הדף האישי של איל_גיא_חיים*
כל מי שביקר בבית חולים או נתן תביעות אצבע בצבא או איפהשהוא קים לגביו מידע ביומטרי כבר עכשיו
כדי לעצור כדאי אולי לתקוף את מי שירוויח הכי הרבה מהחוק= בעלי ההון
לא נראה לי שהמאגר נועד כדי לתפוס פושעי צוורון לבן בכירים
כמו החוק נגד אנשים"אלימים" 3 פעמים ו15 שנה לכלא או משהו וכמו החוק שאסור להפגין מול בית של עשירים עם שלט בשקט ועוד דברים נחמדים שאנשים שוכחים לדבר ולעשות לגביהם משהו)
האינטרסנטים שלוחצים על העברת החוק משתמשים בו כדי לחפות על החוקים האחרים שהם מעבירים(כמו במקרה שלהחוק של המע"מ וחוק הרפורמה של הקרקעות וההסדרים)
ועוד אינטרסים אחרים שמביאים אותם לקדם את מה שבכלליות הם מקדמים כבר שנים
נחשוף אותם ,את תוכניותיהם האמיתיות וממראה מלמעלה
נחשוב גלובלית
ונפעל לוקלית בנקודות הרגישות
אני אישית תוקף את ההתנהלות של מש' עופר עם שר המשפטים נאמן
כדי לעצור כדאי אולי לתקוף את מי שירוויח הכי הרבה מהחוק= בעלי ההון
לא נראה לי שהמאגר נועד כדי לתפוס פושעי צוורון לבן בכירים
כמו החוק נגד אנשים"אלימים" 3 פעמים ו15 שנה לכלא או משהו וכמו החוק שאסור להפגין מול בית של עשירים עם שלט בשקט ועוד דברים נחמדים שאנשים שוכחים לדבר ולעשות לגביהם משהו)
האינטרסנטים שלוחצים על העברת החוק משתמשים בו כדי לחפות על החוקים האחרים שהם מעבירים(כמו במקרה שלהחוק של המע"מ וחוק הרפורמה של הקרקעות וההסדרים)
ועוד אינטרסים אחרים שמביאים אותם לקדם את מה שבכלליות הם מקדמים כבר שנים
נחשוף אותם ,את תוכניותיהם האמיתיות וממראה מלמעלה
נחשוב גלובלית
ונפעל לוקלית בנקודות הרגישות
אני אישית תוקף את ההתנהלות של מש' עופר עם שר המשפטים נאמן
-
מצאתי את התשובה.
סליחה על ההטרדה.
סליחה על ההטרדה.
ליאת, מה התשובה? ספרי למאותגרים
-
בלי מאגר יהיה זיהוי בין השבב על התעודה לבין בדיקה של טביעת אצבע/פנים/קשתית במקום.
לא יצברו את המידע הזה בשום מקום.
לא יצברו את המידע הזה בשום מקום.
-
אם יש פה צפוניים שמעוניינות לפעול בנושא של קשרי הון-שלטון בצפון, שלא דרך האינטרנט - צרו קשר בבקשה.
עדיף לעבוד בקבוצה מאשר לבד, לא?
עדיף לעבוד בקבוצה מאשר לבד, לא?
עושים בשבילי את העבודה- הנה מאמר קצר: מאיר שטרית - השקרים והאמת
והנה טוקבק לגבי הדיון שהיה היום שמבטא בדיוק את מה שאני חושב:
"ממתי שר הפנים ממונה על הביטחון? מה זה השקט הזה. איפה כולם ?
איפה היו וועדות הקשורות לביטחון?
אלי ישי, מתיימר להסביר לנו על ביטחון?!
איפה הוועדה לחוקה?
איפה שר הביטחון?
איפה השר לביטחון פנים?
איפה דעת המפכ"ל?
איפה הרמטכ"ל?
איפה ראש הממשלה?
איפה חברי הכנסת המייצגים מיעוטים?
הולכים לאסוף 7 מיליון טביעות אצבע ותווי פנים למאגר ממוחשב שיכול לשמש לזיהוי ומעקב אחרי כולם. תגידו לי, זה נראה לכם הגיוני?! ממתי ישראל זה פקיסטן?!
הועלו פה כל כך הרבה סוגיות, ומי מדבר על זה, שר הפנים?! יו"ר הוועדה למדע וטכנולוגיה?! שטרית שפועל בניגוד אינטרסים מוחלט?!
בארה"ב הנושא הגיע לכותרות ראשיות כשדיברו על מאגר של מבוקשים!! (אפילו לא של אזרחים)
כותרות כמו "פרטיות או בטחון?" וכתבות ענק.
פה שקט שקט.
כתבה קטנטונת במדור מחשבים.
איפה תחקירים?
איפה ראיונות עם אנשי ציבור?
איפה תחקיר מקיף על מאיר שטרית?
איפה תחקיר על השערוריות של חברת HP שמחזיקה את כל תשתית המחשוב של משרד הפנים?
יש פה כל כך הרבה קונפליקטים וחומר עיתונאי שמספיק למאה כתבות סופשבוע ענקיות."
והנה טוקבק לגבי הדיון שהיה היום שמבטא בדיוק את מה שאני חושב:
"ממתי שר הפנים ממונה על הביטחון? מה זה השקט הזה. איפה כולם ?
איפה היו וועדות הקשורות לביטחון?
אלי ישי, מתיימר להסביר לנו על ביטחון?!
איפה הוועדה לחוקה?
איפה שר הביטחון?
איפה השר לביטחון פנים?
איפה דעת המפכ"ל?
איפה הרמטכ"ל?
איפה ראש הממשלה?
איפה חברי הכנסת המייצגים מיעוטים?
הולכים לאסוף 7 מיליון טביעות אצבע ותווי פנים למאגר ממוחשב שיכול לשמש לזיהוי ומעקב אחרי כולם. תגידו לי, זה נראה לכם הגיוני?! ממתי ישראל זה פקיסטן?!
הועלו פה כל כך הרבה סוגיות, ומי מדבר על זה, שר הפנים?! יו"ר הוועדה למדע וטכנולוגיה?! שטרית שפועל בניגוד אינטרסים מוחלט?!
בארה"ב הנושא הגיע לכותרות ראשיות כשדיברו על מאגר של מבוקשים!! (אפילו לא של אזרחים)
כותרות כמו "פרטיות או בטחון?" וכתבות ענק.
פה שקט שקט.
כתבה קטנטונת במדור מחשבים.
איפה תחקירים?
איפה ראיונות עם אנשי ציבור?
איפה תחקיר מקיף על מאיר שטרית?
איפה תחקיר על השערוריות של חברת HP שמחזיקה את כל תשתית המחשוב של משרד הפנים?
יש פה כל כך הרבה קונפליקטים וחומר עיתונאי שמספיק למאה כתבות סופשבוע ענקיות."
ושאלה נוספת שאפשר לשאול:
איפה משרד האוצר?
כל פעם שרוצים לעשות משהו כדי לעזור לחולים/מוגבלים/קשישים וכו' וזה עולה יותר ממאה שקל מזדעק האוצר-אין לנו כסף.
וכעת?
הנה מכתב ששלחה המועצה הציבורית להגנה על הפרטיות לראש הממשלה.
זוהי מועצה הממונה על ידי שר המשפטים. חבריה הם מומחים בתחומי הטכנולוגיה והמשפט, ובאים משורות המגזר הציבורי, האקדמיה, השוק הפרטי, והחברה האזרחית.
לדברי המועצה :המאגר הביומטרי – סכנת אבטחה שתעלה מיליארדים.
כמו כן הודיעה המועצה שיש חשש כבד לדליפת מידע מהמאגר ופגיעה אנושה בפרטיות האזרחים.
איפה משרד האוצר?
כל פעם שרוצים לעשות משהו כדי לעזור לחולים/מוגבלים/קשישים וכו' וזה עולה יותר ממאה שקל מזדעק האוצר-אין לנו כסף.
וכעת?
הנה מכתב ששלחה המועצה הציבורית להגנה על הפרטיות לראש הממשלה.
זוהי מועצה הממונה על ידי שר המשפטים. חבריה הם מומחים בתחומי הטכנולוגיה והמשפט, ובאים משורות המגזר הציבורי, האקדמיה, השוק הפרטי, והחברה האזרחית.
לדברי המועצה :המאגר הביומטרי – סכנת אבטחה שתעלה מיליארדים.
כמו כן הודיעה המועצה שיש חשש כבד לדליפת מידע מהמאגר ופגיעה אנושה בפרטיות האזרחים.
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
ה- כבר אמרו את זה לתושבי בריטניה -
אה... לא.
חבל להתרגש מכתבות בדיילי אקספרס, אחד מהצהובונים הגדולים בבריטניה...
תחקיר קטן העלה שהכל שטויות... (מדובר בפרוייקט של התערבות מאוד צפופה ועזרה למשפחות שבני הנוער שלהן פושעים, כולל מגורים לתקופה זמנית עם עובד סוציאלי. לא כולל מצלמות)
אה... לא.
חבל להתרגש מכתבות בדיילי אקספרס, אחד מהצהובונים הגדולים בבריטניה...
תחקיר קטן העלה שהכל שטויות... (מדובר בפרוייקט של התערבות מאוד צפופה ועזרה למשפחות שבני הנוער שלהן פושעים, כולל מגורים לתקופה זמנית עם עובד סוציאלי. לא כולל מצלמות)
-
מאמר בנושא מאגר זיהוי ביומטרי - השוואה בין טכניקות שונות במדינות שונות לצרכים שונים. אם כבר קישרו אליו פה אז סליחה
המאגר הטפשי הזה יהפוך כל ראייה פלילית מסוג של טביעת אצבע, לבלתי תקפה, אפילו לא נסיבתית. כל קצין משטרה יוכל לשתול כל טביעת אצבע בכל מקום.. הרעיון הזה דבילי אפילו לשיטתם.
למה עוד הם יכולים לרצות את זה? אם נחשוב על הסיבות שלהם (חוץ מכסף לחבר מקדימה), נוכל להתמודד איתן לגופו של עניין
המאגר הטפשי הזה יהפוך כל ראייה פלילית מסוג של טביעת אצבע, לבלתי תקפה, אפילו לא נסיבתית. כל קצין משטרה יוכל לשתול כל טביעת אצבע בכל מקום.. הרעיון הזה דבילי אפילו לשיטתם.
למה עוד הם יכולים לרצות את זה? אם נחשוב על הסיבות שלהם (חוץ מכסף לחבר מקדימה), נוכל להתמודד איתן לגופו של עניין
זהו, אפשר להרגע, המשבר חלף. שר הפנים מכריז: מוכן שיוקם צוות מומחים שיבחן את המאגר .
איזה מזל יש לנו, שהוא כ"כ מוכן... באופן חריג, לפנים משורת הדין, הוא מוכן להתעניין בהצעת חוק, אחת החמורות שקודמו בארץ. שהיא בכלל מלכתחילה בתחום השיפוט שלו. איזה נדיב... אשרי העם שאלו הם שריו (הקמים עליו לדכאו).
איזה מזל יש לנו, שהוא כ"כ מוכן... באופן חריג, לפנים משורת הדין, הוא מוכן להתעניין בהצעת חוק, אחת החמורות שקודמו בארץ. שהיא בכלל מלכתחילה בתחום השיפוט שלו. איזה נדיב... אשרי העם שאלו הם שריו (הקמים עליו לדכאו).
ובמעבר חד, לנושא לא ממש קשור: תעודת הזהות הדיגיטלית נפרצה תוך 12 דקות – בריטניה .
_תגובתו של משרד הפנים הבריטי לכתבה היתה:
"תעודת הזהות החכמה אינה ניתנת לפריצה."_
<אשרי העם אשר... ראה תגובה קודמת>
השר ישי מכה שנית: לא חושש לשנות דעתי. אקים צוות מומחים
מדבריו של ח"כ מיכאל איתן המתנגד לחוק:
" במהלך הדיונים עלתה שאלת הסודיות. אבוי למדינה שהפרלמנט שלה לא דן בנושאים סודיים, בהסדרים המתאימים. השיטה הזו משחיתה את גורמי הבטחון- הם ישתמשו בזה לרעה! אפילו זה שניסח את הצעת החוק, המשנה לפרקליט המדינה מייק בלאס אמר שתפקידה של הכנסת לבחון את השאלות החוקתיות ואת ההגנה על הפרטיות, אבל בפועל היו"ר מנע את הדיון הזה. ובסוף, כשהצביעו על החוק בועדה– הצביע רק חבר ועדה אחד. שטרית ".
_תגובתו של משרד הפנים הבריטי לכתבה היתה:
"תעודת הזהות החכמה אינה ניתנת לפריצה."_
<אשרי העם אשר... ראה תגובה קודמת>
השר ישי מכה שנית: לא חושש לשנות דעתי. אקים צוות מומחים
מדבריו של ח"כ מיכאל איתן המתנגד לחוק:
" במהלך הדיונים עלתה שאלת הסודיות. אבוי למדינה שהפרלמנט שלה לא דן בנושאים סודיים, בהסדרים המתאימים. השיטה הזו משחיתה את גורמי הבטחון- הם ישתמשו בזה לרעה! אפילו זה שניסח את הצעת החוק, המשנה לפרקליט המדינה מייק בלאס אמר שתפקידה של הכנסת לבחון את השאלות החוקתיות ואת ההגנה על הפרטיות, אבל בפועל היו"ר מנע את הדיון הזה. ובסוף, כשהצביעו על החוק בועדה– הצביע רק חבר ועדה אחד. שטרית ".
-
- הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*
המאגר הטפשי הזה יהפוך כל ראייה פלילית מסוג של טביעת אצבע, לבלתי תקפה, אפילו לא נסיבתית. כל קצין משטרה יוכל לשתול כל טביעת אצבע בכל מקום..
???
זה יהיה אפשרי מתוקף הקיום של המאגר או בשימוש לרעה? כי נראה לי מוזר שלכל קצין משטרה תהיה גישה כזו, וגם לא הבנתי - זה לא כאילו אפשר לשכל טביעות אצבעות במכונת צילום ולמרוח אותם בזירת פשע, אז איך יהיה אפשר לעשות את זה?
באמת שאני עדיין לא מבינה את הנושא.
???
זה יהיה אפשרי מתוקף הקיום של המאגר או בשימוש לרעה? כי נראה לי מוזר שלכל קצין משטרה תהיה גישה כזו, וגם לא הבנתי - זה לא כאילו אפשר לשכל טביעות אצבעות במכונת צילום ולמרוח אותם בזירת פשע, אז איך יהיה אפשר לעשות את זה?
באמת שאני עדיין לא מבינה את הנושא.
-
מאמר מאלף על היבטים שונים של זיהוי ומאגר ביומטרי. קשה לי לקבוע כמה הוא אמין, אבל זה שהוא לא מתלהם בטח משחק לטובתו.
שירי - ציטוטים מהמאמר בנוגע לזיוף טביעת אצבע:
שירי - ציטוטים מהמאמר בנוגע לזיוף טביעת אצבע:
- "רק כדי להמחיש את הקלות הבלתי נסבלת של זיוף ביומטרי: כדי לייצר זיוף של טביעת אצבע מחפץ בו נגע קורבן הזיוף נזדקק: למכסה של בקבוק, שפורפרת של דבק מגע מהיר (סופרגלו), מצלמה דגיטאלית, מעט דבק נגרים, דבק איפור שקוף, שקף A4 נקי, ומדפסת."
- "הבעיה תהפוך להרת אסון למנגנוני אכיפת החוק ביום בו יתקבל תקדים משפטי, ובית המשפט יכריז שטביעת אצבעותיו של "חשוד" איננה עוד ראיה קבילה, בשל תדירות זיופה..."
-
- הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
- דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*
תודה תפוז ניגשת למלאכת הקריאה.
אני מבינה שאין מה לשלוח לשר שיטרית מכתבים בנושא כי הוא כבר מזמן לא במוד קליטה P-:
אני מבינה שאין מה לשלוח לשר שיטרית מכתבים בנושא כי הוא כבר מזמן לא במוד קליטה P-:
אם הוא לא ב{{}}מוד קליטה, אולי כדאי לשלוח אותו לדפש מוד - qUyIqG]אדונים ומשרתים - 1984 ImfE[/po] .
<איך אני אוהב שככה דברים מתחברים להם... ממש קונספירציה >
<איך אני אוהב שככה דברים מתחברים להם... ממש קונספירציה >
מי שלא מבין גרמנית שינמיך
מצאתי את הפתרון המושלם: לת לקליפ שקישרתי להתנגן ברקע... ממש מושלם.
shnell!!!
מצאתי את הפתרון המושלם: לת לקליפ שקישרתי להתנגן ברקע... ממש מושלם.
shnell!!!
-
schnell
אני מבקשת...
אני מבקשת...
-
אפשר לשלוח מכתבי זימה
-
סתם, ה schnell הזכיר לי
הנה בלוג מעניין שמצאתי
זה בלוג של ההאקר שהעלה אתר עם פרטים אישיים של ח"כים.המידע על הח"כים מבוסס על נתוני מרשם האוכלוסין שדלפו לרשת.
מעניין לקרוא את הדברים מנקודת המבט של ההאקרים אשר מגיבים לבלוג
דוגמא לטוקבק בנושא:
"חבל שהתקשורת הממסדית נשלטת בידי אותם הגורמים ששולטים גם בממשלות.. הכל זה שחיתויות ברמות בלתי נתפסות, הביטוי "הון-שלטון" חברים זה רק ביטוי קטן לעומת מה שבאמת הולך שם מאחור, אני לא יודע מי הבטיח מה לשטרית, אבל כנראה שזה שווה את המאמץ והאנרגיות שהוא משקיע ע"מ לקדם את החוק הפאשיסטי הזה! לא יאומן, האיש הועף מקדימה, איננו ח"כ יותר אך הוא חזר בדלת האחורית כדי להמשיך ולקדם את החוק הזה (מישהו בכלל טרח לבדוק את זה בתקשורת? אה שכחתי התקשורת בטח שותפה לזה), משהו אפל ועצום קורה כאן ולאיש אין מושג מה, התקשורת לא מדברת ולא מדווחת (מלבד כמה אתרי חדשות כמו דה-מרקר וידיעות אחרונות שפה ושם מביאים כתבות) אך בטלויזיה? המדיום הכי משפיע על צאן הכבשים שבארץ אין שום ידיעה ואיזכורים? מוזר לי הדבר הזה, זה מנוהל היטב ולא ברור ע"י מי.
מעניין מה היה קורה אם כמה האקרים היו פורצים לשידורי החדשות ומיירטים את השידור המקורי ובמקום זה מעלים כתבה אינפורמטיבית שמדברת על המאגר הביומטרי ובכלל על מדיניות "האח הגדול" שעורבת לנו מעבר לפינה.. מה היה קורה אז? הציבור היה מתעור? אני מהמהר שלא, כי הציבור הוא צאן שנשלט על ידי רואה צאן ולא בכדי, כי הציבור אוהב להיות בעמדת עבדים, הוא אוהב לא לדעת מה קורה מתחת לפני השטח, הוא אוהב לחיות ללא ידיעת האמת כי זה איך שתכנתו את המוח שלו במהלך כל חייו, אז למה שינסו להסתכל לאמת בעניים? הרי האמת תמיד כואבת לא? חבורה של שוטים וטיפשים חסרי שכל, זה מה שהציבור בארץ מייצג! בור בעם הארץ, אין מי שיקום בצורה רצינית ויזום הפגנה, מהלך משפיע כדי להתנגד לחוק, למשוך קצת תשומת לב של התקשורת הטלויזיונית, למשוך קצת תשומת לב של האזרחים הפשוטים בצאן שאין להם מושג מה הולך ומי מנהל את העסק ולמה.. אבל לא גם זה לא קורה כי קל להנדס חברתית ציבור של שוטים שרק 2% ממנו אולי מסוגלים לראות את האמת, אבל 2% האלה לא מזיזים לאותם האנשים שהחליטו להפיל את הפצצה הזו, אחרת משהו היה משתנה.
לא יאומן שאנחנו בעידן הטכנולוגיה והאינטרנט ואנחנו עם ידיים כבולות לגמרי, כי לציבור הרחב לא הצלחנו להגיע, מי שמודע ועזר למאמץ הזעום והפיצפון הזה של הקמפיין נגד המאגר זה אותם האנשים המועטים בלבד, אותם בלוגרים, אותם טוקבקיסטים ואותם בעלי הפורומים.. מלבד זה כל שאר הציבור גם בטוויטר וגם בפייסבוק ומייספייס נשארים אדישים, אף אחד לא שולח מכתבים לשרים ואף אחד לא טורח ליידע את התקשורת שיש כאן פצצה ענקית שהולכת להתפוצץ לכולנו בפנים!
העיקר כולם בתרבות העדר ממהרים להרשם לעוד קבוצה מגניבה עם המון משתמשים בפייסבוק אבל אף אחד לא עושה דבר וחצי דבר כדי למנוע את האסון הקרב ובא.
וגם אם ההאקרים יעשו משהו בשביל הציבור הטיפש הזה שמתנהג כצאן, עדיין הטבח יגיע כי אין מי שיצליח להתעלות על רואה הצאן האיום והגדול ולנטול מידיו את השליטה בעדר והובלתו למקום טוב יותר, נהפוכהו, אותם האקרים יתפסו בטח ויקבלו כרגיל כותרות של טרוריסטים ועבריינים במקום לוחמי חופש וצדק, אז אימרו לי בבקשה מדוע המאמץ של ההאקרים שווה את זה? למרות שאישית אני חושב שכל דבר שווה את זה כי גם אנחנו חלק מהחברה החולה הזו וגם אנחנו נפגע מזה כמו שרובכם כאן אמרתם, אבל התחושה היא באמת כאילו אין לנו מה לעשות בנידון, כאילו זה גדול עלינו.. אך השאלה האמיתית היא: האם זה באמת גדול עלינו? או שזה מה שהאח הגדול רוצה שנרגיש?
אני כבר מבולבל ומתוסכל, אבל אם יש כאלו שיכולים להמשיך להאמין בצדקת הדרך וחושבים שעוד ניתן למנוע את האסון הזה, אז אשריכם, מי יתן ולא נדע עוד צער וטעויות במדינת ישראל הקטנה.. בהצלחה בעצירת האיום הזה."
זה בלוג של ההאקר שהעלה אתר עם פרטים אישיים של ח"כים.המידע על הח"כים מבוסס על נתוני מרשם האוכלוסין שדלפו לרשת.
מעניין לקרוא את הדברים מנקודת המבט של ההאקרים אשר מגיבים לבלוג
דוגמא לטוקבק בנושא:
"חבל שהתקשורת הממסדית נשלטת בידי אותם הגורמים ששולטים גם בממשלות.. הכל זה שחיתויות ברמות בלתי נתפסות, הביטוי "הון-שלטון" חברים זה רק ביטוי קטן לעומת מה שבאמת הולך שם מאחור, אני לא יודע מי הבטיח מה לשטרית, אבל כנראה שזה שווה את המאמץ והאנרגיות שהוא משקיע ע"מ לקדם את החוק הפאשיסטי הזה! לא יאומן, האיש הועף מקדימה, איננו ח"כ יותר אך הוא חזר בדלת האחורית כדי להמשיך ולקדם את החוק הזה (מישהו בכלל טרח לבדוק את זה בתקשורת? אה שכחתי התקשורת בטח שותפה לזה), משהו אפל ועצום קורה כאן ולאיש אין מושג מה, התקשורת לא מדברת ולא מדווחת (מלבד כמה אתרי חדשות כמו דה-מרקר וידיעות אחרונות שפה ושם מביאים כתבות) אך בטלויזיה? המדיום הכי משפיע על צאן הכבשים שבארץ אין שום ידיעה ואיזכורים? מוזר לי הדבר הזה, זה מנוהל היטב ולא ברור ע"י מי.
מעניין מה היה קורה אם כמה האקרים היו פורצים לשידורי החדשות ומיירטים את השידור המקורי ובמקום זה מעלים כתבה אינפורמטיבית שמדברת על המאגר הביומטרי ובכלל על מדיניות "האח הגדול" שעורבת לנו מעבר לפינה.. מה היה קורה אז? הציבור היה מתעור? אני מהמהר שלא, כי הציבור הוא צאן שנשלט על ידי רואה צאן ולא בכדי, כי הציבור אוהב להיות בעמדת עבדים, הוא אוהב לא לדעת מה קורה מתחת לפני השטח, הוא אוהב לחיות ללא ידיעת האמת כי זה איך שתכנתו את המוח שלו במהלך כל חייו, אז למה שינסו להסתכל לאמת בעניים? הרי האמת תמיד כואבת לא? חבורה של שוטים וטיפשים חסרי שכל, זה מה שהציבור בארץ מייצג! בור בעם הארץ, אין מי שיקום בצורה רצינית ויזום הפגנה, מהלך משפיע כדי להתנגד לחוק, למשוך קצת תשומת לב של התקשורת הטלויזיונית, למשוך קצת תשומת לב של האזרחים הפשוטים בצאן שאין להם מושג מה הולך ומי מנהל את העסק ולמה.. אבל לא גם זה לא קורה כי קל להנדס חברתית ציבור של שוטים שרק 2% ממנו אולי מסוגלים לראות את האמת, אבל 2% האלה לא מזיזים לאותם האנשים שהחליטו להפיל את הפצצה הזו, אחרת משהו היה משתנה.
לא יאומן שאנחנו בעידן הטכנולוגיה והאינטרנט ואנחנו עם ידיים כבולות לגמרי, כי לציבור הרחב לא הצלחנו להגיע, מי שמודע ועזר למאמץ הזעום והפיצפון הזה של הקמפיין נגד המאגר זה אותם האנשים המועטים בלבד, אותם בלוגרים, אותם טוקבקיסטים ואותם בעלי הפורומים.. מלבד זה כל שאר הציבור גם בטוויטר וגם בפייסבוק ומייספייס נשארים אדישים, אף אחד לא שולח מכתבים לשרים ואף אחד לא טורח ליידע את התקשורת שיש כאן פצצה ענקית שהולכת להתפוצץ לכולנו בפנים!
העיקר כולם בתרבות העדר ממהרים להרשם לעוד קבוצה מגניבה עם המון משתמשים בפייסבוק אבל אף אחד לא עושה דבר וחצי דבר כדי למנוע את האסון הקרב ובא.
וגם אם ההאקרים יעשו משהו בשביל הציבור הטיפש הזה שמתנהג כצאן, עדיין הטבח יגיע כי אין מי שיצליח להתעלות על רואה הצאן האיום והגדול ולנטול מידיו את השליטה בעדר והובלתו למקום טוב יותר, נהפוכהו, אותם האקרים יתפסו בטח ויקבלו כרגיל כותרות של טרוריסטים ועבריינים במקום לוחמי חופש וצדק, אז אימרו לי בבקשה מדוע המאמץ של ההאקרים שווה את זה? למרות שאישית אני חושב שכל דבר שווה את זה כי גם אנחנו חלק מהחברה החולה הזו וגם אנחנו נפגע מזה כמו שרובכם כאן אמרתם, אבל התחושה היא באמת כאילו אין לנו מה לעשות בנידון, כאילו זה גדול עלינו.. אך השאלה האמיתית היא: האם זה באמת גדול עלינו? או שזה מה שהאח הגדול רוצה שנרגיש?
אני כבר מבולבל ומתוסכל, אבל אם יש כאלו שיכולים להמשיך להאמין בצדקת הדרך וחושבים שעוד ניתן למנוע את האסון הזה, אז אשריכם, מי יתן ולא נדע עוד צער וטעויות במדינת ישראל הקטנה.. בהצלחה בעצירת האיום הזה."
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2007, 00:52
- דף אישי: הדף האישי של _*
אולי זה לא קשור, אך התפרסם היום איזה סיפור על גניבת נתוני כרטיסי אשראי של 130 אלף כרטיסים? זה בטח לא קשור, כי זה מאגר של המדינה, וזה מאגר של חברת אשראי... יום ולילה.
והנה עוד טוקבק מעולה:
"למעשה כל אלו המצדדים בחוק, ויוזם החוק עצמו, מר מאיר שטרית, מודים בפה מלא סופסוף שהמטרה היא לא מניעת זיופי תעודות זהות, ולא זיהוי גופות וכל החרטה הזה. המטרה היא שאפשר יהיה לתייג אנשים ולנהל אחריהם מעקב, אנשים שמישהו יחליט שהם מהווים סכנה לציבור.
יש כל כך הרבה פתרונות לזיופי ת.ז, כמו הדפסת תמונה הולוגרמית, ת.ז חכמה עם שבב, והרבה אפשרויות.
אפשר גם אם היו רוצים לעשות מאגר, יכלו לא לשמור את המידע הביומטרי אלא רק ערך מספרי קשור למידע הביומטרי. אבל כל ההצעות האלו כמובן נפסלו על ידי הדיקטטור שטרית שרוצה לפלוש לפרטיות של כולנו בטענה השקרית שמדובר בתעודות זהות.
השקר הזה הולך ונחשף, אין שום הצדקה בהשקעה של מיליארדים בתחזוקה של מאגר ביומטרי, בשביל מניעה של תעודות זהות. להיפך, במקרה של גניבת זהות הנזק הוא בלתי הפיך.
המטרה היא אחת לאגור מידע שמאפשר זיהוי מרחוק ובדיעבד של אזרח.
ההונאה הזו של הציבור כאילו מדובר בכלי למניעת זיופי תעודות זהות הוא פשוט שקר. שקר מוחלט.
אל תסכימו עם השקר הזה, מאגר ביומטרי זה גאדג'ט, זה לא קידמה, זה לא גזירת עולם בלתי נמענת. אובדן הפרטיות אולי הוא חלק מסוים מחברה מודרנית, אבל המדינה אמורה להגן על הפרטיות שלנו מפני ניצול לרעה של גופים, היא אמורה למנוע ריכוז של רב של כוח בידי גוף אחד, ממשלתי או פרטי. זה התפקיד שלה.
החוק הזה הוא בגידה בדמוקרטיה, ובגידה בתפקיד של הגוף המחוקק שאמור להגן על האזרח. על כל אזרח.
ביטחון הכלל הוא חשוב מאוד, אך האמצעים שנלקחים בחשבון של פגיעה בפרט צריכים להיות מינימליים, זמניים(בעיתות חירום), הוגנים ומאוזנים.
מאגר ביומטרי, זה כלי שמקומו רק במשטרים טוטליטריים או משטרים אפלים אחרים.
כל הדיון שנעשה פה במדור טכנולוגיה, הוא פשוט ביזוי של הדיון האמיתי שצריך להיערך על ידי משפטנים, על ידי פעילי ציבור ועל ידי חברי כנסת ולא על ידי אנשי הייטק. ובטח לא לאחר מעשה שהחוק מוכן ומזומן והוכן על ידי איש שהאינטרסים האפלים שלו יתגלו יום אחד.
היתרון שמנצל שטרית הוא, שהציבור וחברי הכנסת הם די בורים (בלשון המעטה) באפשרויות השונות שאפשר לנצל את המאגר הזה. מי שחושב שהמאגר הזה לא ינוצל לרעה לפגיעה באזרחים הוא תמים או אנטי דמוקרט מובהק.
המאגר הזה ישנה את איזון הכוחות בין הרשויות לאזרח כמו שאמר פרופ' אלי ביהם. הנזק הוא בלתי הפיך.
כל דבר שהמאגר הזה מתיימר לפתור, אפשר לפתור ב100 דרכים אחרות, זולות יותר ויעילות יותר. המאגר הזה עונה רק לצורך המעוות של גופי ביון ואחרים לפקח על כולנו.
המדינה לא שאינה צריכה להשתמש באמצעים ביומטריים, בכלל, ללא קשר למאגרים, היא צריכה לפסול שימוש כזה על ידי גופים אזרחיים. רק בחברה שבה האמון בין אנשים הוא בפשיטת רגל מוחלטת וכולם חושדים בכולם וכולם בגדר חשודים משתמשים באמצעים כאלו.
המטרה בסופו של דבר של חברה היא להגיע למצב של אמון בין אנשים וזה מה שהמהווה בסיס לכל יחסים, יחסים בין אדם לחברו, למשפחתו, למקום העבודה שלו וגם למדינה שלו. גם שלום לא יהיה כאן עד שלא מינימום אמון בינינו לשכינינו שאף אחד מאיתנו לא קם בבוקר כשכל מטרתו היא לפוצץ את האחר.
כשהמדינה רוצה להחזיק פרטים ביולוגיים מאזרחיה, היא אומרת לכל אחד מאזרחיה - אני לא סומכת עליכם. בכלל.
אני יודע שכשאני אומר את זה סומרות לכמה האנשים האוזניים, והם חושבים על ערבים וכדומה. - אז לאלו אני אומר, נראה אותכם כנים, תנסו לחוקק חוק כזה כשהוא רק לערבים - נראה איך זה יתקבל אז.
חשדנות, גזענות וחוקים שמענישים את כולם הם כולם חרב פיפיות.
מאיר שטרית קובר את עצמו עם החוק הזה. אל תאפשרו לו לקבור את הדמוקרטיה וביחד איתה אותנו.
אני אומר את הדברים האלו באהבה מלאה לישראל, באמונה מלאה בבורא, ובזכות הקיום שלנו כאן. ואין קשר בין דבריי לפוליטיקה.
אני מקווה שאנשים יבינו את זה - עובדים עלינו בגדול, וחזק. אל תאמינו שהחוק הזה הוא הכרחי, שיש בו איזשהו טעם או שבאמת נעשו המאמצים להגן עלינו. הם לא נעשו.
העובדה שדנים באמצעים לאבטח את המאגר, רק בסיומה של הצעת החוק, היא הוכחה מספיק חותכת, שאפילו מבחינה טכנולוגית החוק הזה לקוי. לקוי מאוד מאוד.
אבל הוא הרבה יותר לקוי מבחינה דמוקרטית, בטחונית, מוסרית, משפטית ואזרחית.
הוא פשוט לקוי, כי הוא פשוט שגוי.
ת.ז חכמה ברוך הבא. מאגר ביומטרי שלום ולא להתראות."
"למעשה כל אלו המצדדים בחוק, ויוזם החוק עצמו, מר מאיר שטרית, מודים בפה מלא סופסוף שהמטרה היא לא מניעת זיופי תעודות זהות, ולא זיהוי גופות וכל החרטה הזה. המטרה היא שאפשר יהיה לתייג אנשים ולנהל אחריהם מעקב, אנשים שמישהו יחליט שהם מהווים סכנה לציבור.
יש כל כך הרבה פתרונות לזיופי ת.ז, כמו הדפסת תמונה הולוגרמית, ת.ז חכמה עם שבב, והרבה אפשרויות.
אפשר גם אם היו רוצים לעשות מאגר, יכלו לא לשמור את המידע הביומטרי אלא רק ערך מספרי קשור למידע הביומטרי. אבל כל ההצעות האלו כמובן נפסלו על ידי הדיקטטור שטרית שרוצה לפלוש לפרטיות של כולנו בטענה השקרית שמדובר בתעודות זהות.
השקר הזה הולך ונחשף, אין שום הצדקה בהשקעה של מיליארדים בתחזוקה של מאגר ביומטרי, בשביל מניעה של תעודות זהות. להיפך, במקרה של גניבת זהות הנזק הוא בלתי הפיך.
המטרה היא אחת לאגור מידע שמאפשר זיהוי מרחוק ובדיעבד של אזרח.
ההונאה הזו של הציבור כאילו מדובר בכלי למניעת זיופי תעודות זהות הוא פשוט שקר. שקר מוחלט.
אל תסכימו עם השקר הזה, מאגר ביומטרי זה גאדג'ט, זה לא קידמה, זה לא גזירת עולם בלתי נמענת. אובדן הפרטיות אולי הוא חלק מסוים מחברה מודרנית, אבל המדינה אמורה להגן על הפרטיות שלנו מפני ניצול לרעה של גופים, היא אמורה למנוע ריכוז של רב של כוח בידי גוף אחד, ממשלתי או פרטי. זה התפקיד שלה.
החוק הזה הוא בגידה בדמוקרטיה, ובגידה בתפקיד של הגוף המחוקק שאמור להגן על האזרח. על כל אזרח.
ביטחון הכלל הוא חשוב מאוד, אך האמצעים שנלקחים בחשבון של פגיעה בפרט צריכים להיות מינימליים, זמניים(בעיתות חירום), הוגנים ומאוזנים.
מאגר ביומטרי, זה כלי שמקומו רק במשטרים טוטליטריים או משטרים אפלים אחרים.
כל הדיון שנעשה פה במדור טכנולוגיה, הוא פשוט ביזוי של הדיון האמיתי שצריך להיערך על ידי משפטנים, על ידי פעילי ציבור ועל ידי חברי כנסת ולא על ידי אנשי הייטק. ובטח לא לאחר מעשה שהחוק מוכן ומזומן והוכן על ידי איש שהאינטרסים האפלים שלו יתגלו יום אחד.
היתרון שמנצל שטרית הוא, שהציבור וחברי הכנסת הם די בורים (בלשון המעטה) באפשרויות השונות שאפשר לנצל את המאגר הזה. מי שחושב שהמאגר הזה לא ינוצל לרעה לפגיעה באזרחים הוא תמים או אנטי דמוקרט מובהק.
המאגר הזה ישנה את איזון הכוחות בין הרשויות לאזרח כמו שאמר פרופ' אלי ביהם. הנזק הוא בלתי הפיך.
כל דבר שהמאגר הזה מתיימר לפתור, אפשר לפתור ב100 דרכים אחרות, זולות יותר ויעילות יותר. המאגר הזה עונה רק לצורך המעוות של גופי ביון ואחרים לפקח על כולנו.
המדינה לא שאינה צריכה להשתמש באמצעים ביומטריים, בכלל, ללא קשר למאגרים, היא צריכה לפסול שימוש כזה על ידי גופים אזרחיים. רק בחברה שבה האמון בין אנשים הוא בפשיטת רגל מוחלטת וכולם חושדים בכולם וכולם בגדר חשודים משתמשים באמצעים כאלו.
המטרה בסופו של דבר של חברה היא להגיע למצב של אמון בין אנשים וזה מה שהמהווה בסיס לכל יחסים, יחסים בין אדם לחברו, למשפחתו, למקום העבודה שלו וגם למדינה שלו. גם שלום לא יהיה כאן עד שלא מינימום אמון בינינו לשכינינו שאף אחד מאיתנו לא קם בבוקר כשכל מטרתו היא לפוצץ את האחר.
כשהמדינה רוצה להחזיק פרטים ביולוגיים מאזרחיה, היא אומרת לכל אחד מאזרחיה - אני לא סומכת עליכם. בכלל.
אני יודע שכשאני אומר את זה סומרות לכמה האנשים האוזניים, והם חושבים על ערבים וכדומה. - אז לאלו אני אומר, נראה אותכם כנים, תנסו לחוקק חוק כזה כשהוא רק לערבים - נראה איך זה יתקבל אז.
חשדנות, גזענות וחוקים שמענישים את כולם הם כולם חרב פיפיות.
מאיר שטרית קובר את עצמו עם החוק הזה. אל תאפשרו לו לקבור את הדמוקרטיה וביחד איתה אותנו.
אני אומר את הדברים האלו באהבה מלאה לישראל, באמונה מלאה בבורא, ובזכות הקיום שלנו כאן. ואין קשר בין דבריי לפוליטיקה.
אני מקווה שאנשים יבינו את זה - עובדים עלינו בגדול, וחזק. אל תאמינו שהחוק הזה הוא הכרחי, שיש בו איזשהו טעם או שבאמת נעשו המאמצים להגן עלינו. הם לא נעשו.
העובדה שדנים באמצעים לאבטח את המאגר, רק בסיומה של הצעת החוק, היא הוכחה מספיק חותכת, שאפילו מבחינה טכנולוגית החוק הזה לקוי. לקוי מאוד מאוד.
אבל הוא הרבה יותר לקוי מבחינה דמוקרטית, בטחונית, מוסרית, משפטית ואזרחית.
הוא פשוט לקוי, כי הוא פשוט שגוי.
ת.ז חכמה ברוך הבא. מאגר ביומטרי שלום ולא להתראות."
והנה פרוטוקול מישיבת הועדה בראשה עמד שיטרית.
כך נראים דיונים שקובעים את עתידנו במדינה.
פשוט עצוב.
זהו דיון עם ח"כ שהגיע לדיון:
"ניצן הורביץ:
אדוני, אבל הנוסח הזה... לא הספקנו בכלל להסתכל עליו.
היו"ר מאיר שטרית:
אתה לא אמור להסתכל. חברים, החוק נגמר. החוק נגמר.
ניצן הורביץ:
אז למה הגשתם נוסח חדש?
היו"ר מאיר שטרית:
לא הגשנו נוסח חדש. זו הסתייגות.
ניצן הורביץ:
אז מה זה?
היו"ר מאיר שטרית:
זה ניסוח שהיועצת המשפטית עשתה. חברים, ברגע שהוועדה אישרה את החוק---
דוד רותם:
הוועדה אישרה את החוק כשלא היה נוסח.
היו"ר מאיר שטרית:
היה נוסח שאישרנו אותו---
דוד רותם:
לא היה נוסח, אבל---
היו"ר מאיר שטרית:
סלח לי, חבר הכנסת רותם---
דוד רותם:
היועצת המשפטית העבירה נוסח אחר כך.
היו"ר מאיר שטרית:
נכון, ככה עושים.
דוד רותם:
לא נכון.
היו"ר מאיר שטרית:
עם כל הכבוד לך.
דוד רותם:
כשמצביעים על חוק, צריך שיהיה נוסח, אחרת אי אפשר להצביע.
היו"ר מאיר שטרית:
חבר הכנסת רותם, עם כל הכבוד לך, אתה לא חבר הוועדה, ואני אומר לך עוד פעם אחת, אתה לא היית בדיון בוועדה כשאישרנו את החוק. כל התיקונים שנעשו הם תיקוני ניסוח שהיועצת המשפטית בהחלט מוסמכת לעשות אותם והסמכנו אותה לעשות את זה. מה הטענה שלך?
דוד רותם:
דבר כזה אף פעם לא היה פה בוועדה, ניסוח שעליו הצביעו.
היו"ר מאיר שטרית:
ועוד איך היה, ועוד איך היה.
דוד רותם:
לא היה.
היו"ר מאיר שטרית:
עם כל הכבוד, אתה לא היית פה.
דוד רותם:
עם כל הכבוד---
היו"ר מאיר שטרית:
אתה לא היית פה, דוד. אתה לא היית פה, אז אל תמסור לי סיפורים. כשהצבעתי לחוק, אתה לא היית.
דוד רותם:
הצ'יזבטים, מי שמספר זה אתה.
היו"ר מאיר שטרית:
אתה לא היית, אתה לא היית.
דוד רותם:
אתה מספר צ'יזבטים.
היו"ר מאיר שטרית:
אני מספר צ'יזבטים? תודה רבה לך, אבל אני לא מקבל את דעתך, מה לעשות? "
כך נראים דיונים שקובעים את עתידנו במדינה.
פשוט עצוב.
זהו דיון עם ח"כ שהגיע לדיון:
"ניצן הורביץ:
אדוני, אבל הנוסח הזה... לא הספקנו בכלל להסתכל עליו.
היו"ר מאיר שטרית:
אתה לא אמור להסתכל. חברים, החוק נגמר. החוק נגמר.
ניצן הורביץ:
אז למה הגשתם נוסח חדש?
היו"ר מאיר שטרית:
לא הגשנו נוסח חדש. זו הסתייגות.
ניצן הורביץ:
אז מה זה?
היו"ר מאיר שטרית:
זה ניסוח שהיועצת המשפטית עשתה. חברים, ברגע שהוועדה אישרה את החוק---
דוד רותם:
הוועדה אישרה את החוק כשלא היה נוסח.
היו"ר מאיר שטרית:
היה נוסח שאישרנו אותו---
דוד רותם:
לא היה נוסח, אבל---
היו"ר מאיר שטרית:
סלח לי, חבר הכנסת רותם---
דוד רותם:
היועצת המשפטית העבירה נוסח אחר כך.
היו"ר מאיר שטרית:
נכון, ככה עושים.
דוד רותם:
לא נכון.
היו"ר מאיר שטרית:
עם כל הכבוד לך.
דוד רותם:
כשמצביעים על חוק, צריך שיהיה נוסח, אחרת אי אפשר להצביע.
היו"ר מאיר שטרית:
חבר הכנסת רותם, עם כל הכבוד לך, אתה לא חבר הוועדה, ואני אומר לך עוד פעם אחת, אתה לא היית בדיון בוועדה כשאישרנו את החוק. כל התיקונים שנעשו הם תיקוני ניסוח שהיועצת המשפטית בהחלט מוסמכת לעשות אותם והסמכנו אותה לעשות את זה. מה הטענה שלך?
דוד רותם:
דבר כזה אף פעם לא היה פה בוועדה, ניסוח שעליו הצביעו.
היו"ר מאיר שטרית:
ועוד איך היה, ועוד איך היה.
דוד רותם:
לא היה.
היו"ר מאיר שטרית:
עם כל הכבוד, אתה לא היית פה.
דוד רותם:
עם כל הכבוד---
היו"ר מאיר שטרית:
אתה לא היית פה, דוד. אתה לא היית פה, אז אל תמסור לי סיפורים. כשהצבעתי לחוק, אתה לא היית.
דוד רותם:
הצ'יזבטים, מי שמספר זה אתה.
היו"ר מאיר שטרית:
אתה לא היית, אתה לא היית.
דוד רותם:
אתה מספר צ'יזבטים.
היו"ר מאיר שטרית:
אני מספר צ'יזבטים? תודה רבה לך, אבל אני לא מקבל את דעתך, מה לעשות? "
ועוד פרוטוקול-
זהו ח"כ שגילה לא מזמן דרך כתבה בעיתון שהוא חבר בוועדה לאחר ששיטרית כבר הצביע לבד על רוב הסעיפים:
"חמד עמאר:
אדוני היושב ראש, אני כחבר ועדה, ידעתי שאני חבר ועדה רק דרך העיתונות. אני לא קיבלתי שום מינוי, שום מכתב, שום דבר. אני רואה את החוק הזה כאחד החוקים החשובים ואני רואה את ההתלהבות שלך, שזה חוק מאוד מאוד חשוב, ואני חושב שאין מה למהר, 61 שנים יכולנו לחיות בלי זה, אנחנו יכולים לדחות את זה לאחרי הפגרה---
היו"ר מאיר שטרית:
אין כוונה כזאת.
חמד עמאר:
לדחות את זה לאחרי הפגרה ולפתוח את הדברים, לדון בזה, להיכנס לעומק. אני אומר לך, כחבר ועדה אני לא ידעתי בכלל שאני חבר ועדה, ואיך שהבנתי וקראתי את זה בעיתונות, אתה לבד הצבעת על כל הסעיפים.
היו"ר מאיר שטרית:
תודה רבה. מנהלת הוועדה---
חמד עמאר:
רוב הסעיפים אתה הצבעת לבד.
היו"ר מאיר שטרית:
היא תגיב על הבקשה שלך. מנהלת הוועדה?"
טוב-בגדול זה עצוב.אבל מרוב שזה הזוי זה כבר מצחיק...
מזכיר מערכון של הגששים...
המרגיעון: כולנו זקוקים לחסד
אכן
זהו ח"כ שגילה לא מזמן דרך כתבה בעיתון שהוא חבר בוועדה לאחר ששיטרית כבר הצביע לבד על רוב הסעיפים:
"חמד עמאר:
אדוני היושב ראש, אני כחבר ועדה, ידעתי שאני חבר ועדה רק דרך העיתונות. אני לא קיבלתי שום מינוי, שום מכתב, שום דבר. אני רואה את החוק הזה כאחד החוקים החשובים ואני רואה את ההתלהבות שלך, שזה חוק מאוד מאוד חשוב, ואני חושב שאין מה למהר, 61 שנים יכולנו לחיות בלי זה, אנחנו יכולים לדחות את זה לאחרי הפגרה---
היו"ר מאיר שטרית:
אין כוונה כזאת.
חמד עמאר:
לדחות את זה לאחרי הפגרה ולפתוח את הדברים, לדון בזה, להיכנס לעומק. אני אומר לך, כחבר ועדה אני לא ידעתי בכלל שאני חבר ועדה, ואיך שהבנתי וקראתי את זה בעיתונות, אתה לבד הצבעת על כל הסעיפים.
היו"ר מאיר שטרית:
תודה רבה. מנהלת הוועדה---
חמד עמאר:
רוב הסעיפים אתה הצבעת לבד.
היו"ר מאיר שטרית:
היא תגיב על הבקשה שלך. מנהלת הוועדה?"
טוב-בגדול זה עצוב.אבל מרוב שזה הזוי זה כבר מצחיק...
מזכיר מערכון של הגששים...
המרגיעון: כולנו זקוקים לחסד
אכן
-
פשוט לא יאמן שדברים כאלה קורים במדינה שלנו.
מחטף של חוק מתחת לאף של הציבור ושל הכנסת.
אני מרגיש אזלת יד נוראית - אם לחברי כנסת וחברי ועדה לא נותנים לדבר, איך נוכל להשפיע? והנושא הזה עם כל הבעייתיות שלו בכלל לא מגיע לתקשורת.
מה עושים??
מחטף של חוק מתחת לאף של הציבור ושל הכנסת.
אני מרגיש אזלת יד נוראית - אם לחברי כנסת וחברי ועדה לא נותנים לדבר, איך נוכל להשפיע? והנושא הזה עם כל הבעייתיות שלו בכלל לא מגיע לתקשורת.
מה עושים??
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הפגנה?
והנה מידע מבריטניה : מצלמות המעקב לא סייעו נגד הפשיעה
וזהו דוח של משטרת לונדון
מליון מצלמות בלונדון,כל אזרח מצולם כ 300 פעמים ביום.
הכל תחת ההבטחה שזה יעזור למאבק בפשיעה, כמו גם להתמודדות עם איום הטרור.
וזהו דוח של משטרת לונדון
מליון מצלמות בלונדון,כל אזרח מצולם כ 300 פעמים ביום.
הכל תחת ההבטחה שזה יעזור למאבק בפשיעה, כמו גם להתמודדות עם איום הטרור.
והנה זה מגיע לארץ- "גל האלימות שתקף את ישראל מדגיש את הצורך במציאת פתרון יצירתי למצוקת כח האדם במשטרה. פיזור מצלמות בכל הארץ - שיוכלו להתריע באופן אוטומטי למשטרה, למדא ולמוקד העירוני על תקריות אלימות - עשוי למנוע את הרצח הבא
ונתונים מעניינים מהנעשה בעולם-
בלונדון נכנסות המצלמות לתוך 87 קווי אוטובוס עירוניים, כדי לעקוב אחר נהגים כדי שינהגו ביתר זהירות
בבי"ס סטוקוול פארק שבלונדון, המונה 985 תלמידים, הותקנה רשת מצלמות אבטחה במעגל סגור. זו מקושרת למרכז שליטה ובקרה בית ספרי עם קישור צדדי למשטרה, וכוללת כ-100 מצלמות וידיאו המוצבות לא רק בשערי בית הספר, בחצר, במגרשי המשחקים והספורט, אלא גם בכיתות ובמסדרונות.
המערכת מיועדת גם לעקוב אחר המורים בשיעוריהם. "כדי לסייע בשיפור יכולות ההוראה שלהם",
פשוט נפלא...
ונתונים מעניינים מהנעשה בעולם-
בלונדון נכנסות המצלמות לתוך 87 קווי אוטובוס עירוניים, כדי לעקוב אחר נהגים כדי שינהגו ביתר זהירות
בבי"ס סטוקוול פארק שבלונדון, המונה 985 תלמידים, הותקנה רשת מצלמות אבטחה במעגל סגור. זו מקושרת למרכז שליטה ובקרה בית ספרי עם קישור צדדי למשטרה, וכוללת כ-100 מצלמות וידיאו המוצבות לא רק בשערי בית הספר, בחצר, במגרשי המשחקים והספורט, אלא גם בכיתות ובמסדרונות.
המערכת מיועדת גם לעקוב אחר המורים בשיעוריהם. "כדי לסייע בשיפור יכולות ההוראה שלהם",
פשוט נפלא...
-
ראש הממשלה, בנימין נתניהו: נאסור מכירת אלכוהול בפיצוציות
רה"מ פירט תוכנית נרחבת למלחמה באלימות. בין היתר, הכריז על כוונה לרשת 50 ערים במצלמות. נתניהו שיבח את המודל הבריטי, שסופג באחרונה ביקורת בשל חוסר יעילותו.
רה"מ פירט תוכנית נרחבת למלחמה באלימות. בין היתר, הכריז על כוונה לרשת 50 ערים במצלמות. נתניהו שיבח את המודל הבריטי, שסופג באחרונה ביקורת בשל חוסר יעילותו.
דוקטרינת ההלם: מנצלים "משברים" ע"מ להגביר את הפיקוח על האזרחים ולהגביל את חופש פעולתם, ומכאן, את יכולתם להתנגד לניצול לרעה. כמו למשל לכפות עליהם חיסוני חובה...
והנה דוגמה לדוקטורינה (באדיבות ניב)
player]דברו בצורה סמכותית, בו זמנית גרמו לשוק, והאדם שמולכם יעשה כל מה שתרצו embedded[/po]
איך לזכות במירוצי כלבים עם כרטיס מפסיד…
player]דברו בצורה סמכותית, בו זמנית גרמו לשוק, והאדם שמולכם יעשה כל מה שתרצו embedded[/po]
איך לזכות במירוצי כלבים עם כרטיס מפסיד…
-
בדיחה שקיבלתי במייל
הזמנת פיצה נוסח 2020
טלפונאית: תודה שהתקשרת לפיצה האט. אתה מעוניין שארשום את הזמנתך?
לקוח: "הלו, אפשר להזמין..."
טלפונאית: "אפשר לקבל בבקשה את מספר הכרטיס הרב-תכליתי שלך?"
לקוח: "הממ... רק שניה... המספר הוא 6102099998-95-59610."
טלפונאית: "תודה.. אתה... מר רוזנשטיין ואתה מתקשר מרעננה, הרצל 101, מספר
הטלפון שלך הוא 09-955555,
המספר בעבודה הוא 03-899999, והסלולרי הוא 067-544444 . האם אתה מעוניין
שהמשלוח יהיה לרעננה, הרצל 101 ?"
לקוח: "כן... איך יש לך את כל מספרי הטלפון שלי?"
טלפונאית: "אנחנו מחוברים למערכת המחשב, אדוני."
לקוח: "אפשר להזמין בבקשה פיצת מאכלי ים..."
טלפונאית: "זה לא יהיה רעיון טוב, אדוני."
לקוח: "למה?"
טלפונאית: "לפי הרישומים הרפואיים שלך, יש לך לחץ דם גבוה וגם רמת כולסטרול
גבוהה, אדוני ."
לקוח: "מה?... אז על מה את ממליצה אם כך?"
טלפונאית: "תנסה פיצת פולי סויה דלת שומן. אתה תאהב אותה."
לקוח: "על סמך מה את אומרת את זה?"
טלפונאית: "בשבוע שעבר שאלת בספריה הציבורית ספר ששמו 'תבשילים מפולי סויה '."
לקוח : "בסדר... אני מוותר... תרשמי בבקשה 3 פיצות משפחתיות כאלה . כמה זה
יעלה לי ?"
טלפונאית: "זה בהחלט יספיק למשפחתך בת 10 הנפשות, הסכום הוא 123 ש"ח ."
לקוח: "אפשר לשלם בכרטיס אשראי?"
טלפונאית: "אני מצטערת אבל אתה חייב לשלם במזומן, אדוני. כרטיס האשראי שלך חרג
מהתקרה ואתה חייב לבנק 9875.35 ש"ח מאז אוקטובר שנה שעברה... וזה עוד לא כולל
את התשלום האחרון של המשכנתא על הבית שלך
לקוח: "אני מניח שאני צריך לקפוץ לכספומט ולמשוך קצת מזומנים לפני שהשליח
יגיע ..."
טלפונאית: "אתה לא תוכל לעשות את זה, אדוני. לפי הרישומים הגעת לתקרת המשיכה
היומית ."
לקוח: "לא חשוב... רק תשלחי בבקשה את הפיצות, אני כבר אדאג לכסף מזומן. מתי
יגיע המשלוח ?"
טלפונאית : "בערך 45 דקות, אדוני, אבל אם אתה לא מעוניין לחכות אתה יכול לבוא
לקחת בעצמך עם האופנוע ..."
לקוח: "מה... לכל השדים ..."
טלפונאית: "לפי מה שרשום במחשב יש לך הארלי... מספר רישוי 23-374-09..."
לקוח: "כסססמממ..."
טלפונאית: "עדיף שלא תנבל את הפה, אדוני. תזכור שב - 15.6.84 הורשעת על ניבול
פה לשוטר במילוי תפקידו .."
לקוח: (חסר מילים)
טלפונאית: "עוד משהו אדוני?"
לקוח: "לא... זה הכל, דרך אגב... אני מקבל 3 בקבוקים של פפסי כפי שהובטח
בפרסומת ?"
טלפונאית: "עקרונית כן, אבל בהתייחס לרישומים שלך המראים על נטייה לסכרת ...."
הזמנת פיצה נוסח 2020
טלפונאית: תודה שהתקשרת לפיצה האט. אתה מעוניין שארשום את הזמנתך?
לקוח: "הלו, אפשר להזמין..."
טלפונאית: "אפשר לקבל בבקשה את מספר הכרטיס הרב-תכליתי שלך?"
לקוח: "הממ... רק שניה... המספר הוא 6102099998-95-59610."
טלפונאית: "תודה.. אתה... מר רוזנשטיין ואתה מתקשר מרעננה, הרצל 101, מספר
הטלפון שלך הוא 09-955555,
המספר בעבודה הוא 03-899999, והסלולרי הוא 067-544444 . האם אתה מעוניין
שהמשלוח יהיה לרעננה, הרצל 101 ?"
לקוח: "כן... איך יש לך את כל מספרי הטלפון שלי?"
טלפונאית: "אנחנו מחוברים למערכת המחשב, אדוני."
לקוח: "אפשר להזמין בבקשה פיצת מאכלי ים..."
טלפונאית: "זה לא יהיה רעיון טוב, אדוני."
לקוח: "למה?"
טלפונאית: "לפי הרישומים הרפואיים שלך, יש לך לחץ דם גבוה וגם רמת כולסטרול
גבוהה, אדוני ."
לקוח: "מה?... אז על מה את ממליצה אם כך?"
טלפונאית: "תנסה פיצת פולי סויה דלת שומן. אתה תאהב אותה."
לקוח: "על סמך מה את אומרת את זה?"
טלפונאית: "בשבוע שעבר שאלת בספריה הציבורית ספר ששמו 'תבשילים מפולי סויה '."
לקוח : "בסדר... אני מוותר... תרשמי בבקשה 3 פיצות משפחתיות כאלה . כמה זה
יעלה לי ?"
טלפונאית: "זה בהחלט יספיק למשפחתך בת 10 הנפשות, הסכום הוא 123 ש"ח ."
לקוח: "אפשר לשלם בכרטיס אשראי?"
טלפונאית: "אני מצטערת אבל אתה חייב לשלם במזומן, אדוני. כרטיס האשראי שלך חרג
מהתקרה ואתה חייב לבנק 9875.35 ש"ח מאז אוקטובר שנה שעברה... וזה עוד לא כולל
את התשלום האחרון של המשכנתא על הבית שלך
לקוח: "אני מניח שאני צריך לקפוץ לכספומט ולמשוך קצת מזומנים לפני שהשליח
יגיע ..."
טלפונאית: "אתה לא תוכל לעשות את זה, אדוני. לפי הרישומים הגעת לתקרת המשיכה
היומית ."
לקוח: "לא חשוב... רק תשלחי בבקשה את הפיצות, אני כבר אדאג לכסף מזומן. מתי
יגיע המשלוח ?"
טלפונאית : "בערך 45 דקות, אדוני, אבל אם אתה לא מעוניין לחכות אתה יכול לבוא
לקחת בעצמך עם האופנוע ..."
לקוח: "מה... לכל השדים ..."
טלפונאית: "לפי מה שרשום במחשב יש לך הארלי... מספר רישוי 23-374-09..."
לקוח: "כסססמממ..."
טלפונאית: "עדיף שלא תנבל את הפה, אדוני. תזכור שב - 15.6.84 הורשעת על ניבול
פה לשוטר במילוי תפקידו .."
לקוח: (חסר מילים)
טלפונאית: "עוד משהו אדוני?"
לקוח: "לא... זה הכל, דרך אגב... אני מקבל 3 בקבוקים של פפסי כפי שהובטח
בפרסומת ?"
טלפונאית: "עקרונית כן, אבל בהתייחס לרישומים שלך המראים על נטייה לסכרת ...."
-
מה שנקרא, בדיחה עצובה.
הנה כתבה בעניין-
"חוקרים בתחום מדעי המחשב ברחבי אירופה מפתחים יחד מערכת שתאסוף מידע על גולשים ותנסה לזהות "התנהגות חריגה" ואלימות. האיחוד האירופי השקיע 10 מיליון ליש"ט בפרויקט "
והחלק המעניין- "עוד מדווחים בטלגרף על פרויקט מחקר מקביל המתקיים בשוודיה בשם Adabts (ראשי תיבות באנגלית של של 'זיהוי אוטומטי של התנהגות חריגה ואיומים במקומות מלאים בקהל'). מחקר זה קיבל שלושה מיליון ליש"ט.
באמצעות מצלמות וידאו ומיקרופונים הפזורים ברחובות, אמורים לזהות אנשים שמתנהגים בצורה חריגה, על פי תנועות הגוף והקול שלהם. כך, על פי החוקרים, אפשר למנוע אירועי אלימות לפני שהם מתחילים"
כל פעם מדברים על 1984 אבל יש כל כך הרבה דברים שאורוול אפילו לא דמיין והיום הופכים למציאות
"חוקרים בתחום מדעי המחשב ברחבי אירופה מפתחים יחד מערכת שתאסוף מידע על גולשים ותנסה לזהות "התנהגות חריגה" ואלימות. האיחוד האירופי השקיע 10 מיליון ליש"ט בפרויקט "
והחלק המעניין- "עוד מדווחים בטלגרף על פרויקט מחקר מקביל המתקיים בשוודיה בשם Adabts (ראשי תיבות באנגלית של של 'זיהוי אוטומטי של התנהגות חריגה ואיומים במקומות מלאים בקהל'). מחקר זה קיבל שלושה מיליון ליש"ט.
באמצעות מצלמות וידאו ומיקרופונים הפזורים ברחובות, אמורים לזהות אנשים שמתנהגים בצורה חריגה, על פי תנועות הגוף והקול שלהם. כך, על פי החוקרים, אפשר למנוע אירועי אלימות לפני שהם מתחילים"
כל פעם מדברים על 1984 אבל יש כל כך הרבה דברים שאורוול אפילו לא דמיין והיום הופכים למציאות
חוקרים בתחום מדעי המחשב ברחבי אירופה מפתחים יחד מערכת שתאסוף מידע על גולשים
למי שעדיין לא התוודע, ניתן לבדוק מה אתרים שונים ומגוונים באינטרנט יודעים עליכם. תנו לדף את הזמן לעבוד, שביעות רצון מובטחת :
http://whattheinternetknowsaboutyou.com/
הוא לא דמיין שום דבר, הוא פשוט תיאר את המציאות: מניפולציות בתודעה של הציבור, שיעבודו...
למי שעדיין לא התוודע, ניתן לבדוק מה אתרים שונים ומגוונים באינטרנט יודעים עליכם. תנו לדף את הזמן לעבוד, שביעות רצון מובטחת :
http://whattheinternetknowsaboutyou.com/
הוא לא דמיין שום דבר, הוא פשוט תיאר את המציאות: מניפולציות בתודעה של הציבור, שיעבודו...
אתר של פעילים נגד החוק הביומטרי שמאגד קישורים רבים: %D7%94%D7%9E%D7%90%D7%92%D7%A8[/u]%D7%94%D7%91%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A8%D7%99]חוק המאגר הביומטרי
קשור לנושא באופן רחב: מצלמות מוסלקות בתוך בתים כדי לבלוש אחרי הנעשה ברחוב (בריטניה - מאמר באנגלית)
" CCTV cameras are being fitted inside family homes by council 'snoopers' to spy on neighbours in the street outside, it was revealed today.
The £1,000 security cameras have been placed inside properties but are trained on the streets to gather evidence of anti-social behaviour. "
" CCTV cameras are being fitted inside family homes by council 'snoopers' to spy on neighbours in the street outside, it was revealed today.
The £1,000 security cameras have been placed inside properties but are trained on the streets to gather evidence of anti-social behaviour. "
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3816603,00.html מסתבר שבסופו של דבר זה אושר...
מקסים
זה פורסם בפוסט של ערן ורד
"תומכי חוק המאגר הביומטרי - היד פתוח והפנקס רושמת
7 בדצמבר, 2009
פושעי זכויות האדם: אברהם מיכאלי, אורי אורבך, אורי מקלב, איוב קרא, אלי ישי, אמנון כהן, אנסטסיה מיכאלי, אריה ביבי, גדעון עזרא, גלעד ארדן, דוד אזולאי, דוד רותם, דניאל אילון, דניאל הרשקוביץ, זאבל אלקין, זאב ביילסקי, בני בגין, חיים אמסלם, חמד עמאר, יולי אדלשטיין, יעקב מרגי, יצחק אהרונוביץ', יצחק וקנין, יריב לוין, ישראל חסון, ישראל כץ, לאה נס, מאיר פרוש, מאיר שטרית, מיכאל איתן, מנחם מוזס, משולם נהרי, נסים זאב, עתניאל שנלר, פניה קירשנבאום, ציון פיניאן, ציפי חוטובלי, רוברט אילטוב, שלום שמחון, שלמה מולה.
הצדיקים שהתנגדו: אורי אריאל, אילן גילאון, איתן כבל, ג'מאל זחאלקה, דב חנין, חיים אורון, חנא סוייד, מסעוד גנאים, ניצן הורוביץ, עפו אגבאריה, שלי יחימוביץ'.
השתפנו ונמנעו: יואל חסון, מיכאל בן ארי, ראובן ריבלין.
ברח מהמליאה רגע לפני ההצעה: בנימין נתניהו"
שימו לב לשם מיכאל איתן ש"הוביל" מאבק נגד החוק והצביע בעד
והנה אתר שנותן קצת תקוה ורעיונות ליצור שינוי : כוחו של עידן המידע
זה פורסם בפוסט של ערן ורד
"תומכי חוק המאגר הביומטרי - היד פתוח והפנקס רושמת
7 בדצמבר, 2009
פושעי זכויות האדם: אברהם מיכאלי, אורי אורבך, אורי מקלב, איוב קרא, אלי ישי, אמנון כהן, אנסטסיה מיכאלי, אריה ביבי, גדעון עזרא, גלעד ארדן, דוד אזולאי, דוד רותם, דניאל אילון, דניאל הרשקוביץ, זאבל אלקין, זאב ביילסקי, בני בגין, חיים אמסלם, חמד עמאר, יולי אדלשטיין, יעקב מרגי, יצחק אהרונוביץ', יצחק וקנין, יריב לוין, ישראל חסון, ישראל כץ, לאה נס, מאיר פרוש, מאיר שטרית, מיכאל איתן, מנחם מוזס, משולם נהרי, נסים זאב, עתניאל שנלר, פניה קירשנבאום, ציון פיניאן, ציפי חוטובלי, רוברט אילטוב, שלום שמחון, שלמה מולה.
הצדיקים שהתנגדו: אורי אריאל, אילן גילאון, איתן כבל, ג'מאל זחאלקה, דב חנין, חיים אורון, חנא סוייד, מסעוד גנאים, ניצן הורוביץ, עפו אגבאריה, שלי יחימוביץ'.
השתפנו ונמנעו: יואל חסון, מיכאל בן ארי, ראובן ריבלין.
ברח מהמליאה רגע לפני ההצעה: בנימין נתניהו"
והנה אתר שנותן קצת תקוה ורעיונות ליצור שינוי : כוחו של עידן המידע
-
- הצטרפות: 29 יוני 2009, 00:42
לא מפתיע ואף נפוץ. אבל לגמרי לא ידוע לציבור הרחב.
ספין,בלשון פשוטה.
זה יכול להסביר גם כמה תמיהות לגבי המאבק בביומטרי כפי שהתנהל. אצלי המאבק יצר רושם לא ברור מספיק, שלא מדבר לציבור הרחב, לא מסביר מה הבעיות אמיתיות עם החוק.
למשל, ההתמקדות בעצם קיום המאגר כמשהו אפל נוסח 1984, כאילו לא קיים כבר מאגר ביומטרי כמעט זהה, לכל מי שהיה בבית חולים בחייו לפחות. או דבר אחר ששמעתי ולא הוזכר בכלל בכלל בקמפיין נגד מאגר, לפיו תעודת הזהות הביומטרית תכיל שבב שלא רק יאחסן פרטים ביומטרים אלא גם ישדר ללויין כל הזמן, כמו שבבים שמוכנסים לכלבים בארצות הברית (בארץ השבבים של הכלבים עדיין מגנטיים עד כמה שאני יודעת).
למעשה לפי מה שראיתי מתנגדי המאגר אפילו המליצו על תעודות זהות ביומטריות, כלומר כאלו המכילות את השבב, וטענו שיש להתנגד רק למאגר עצמו.
למי שלא מבין את המשמעות של שבב המשדר ללוין, מדובר באיתורן שנהייה חייבים לשאת איתנו כל הזמן.
לגבי ספינים, כמה אנקדוטות:
אותו דבר היה בהקשר של מס הבצורת כשקבוצה של יחצנים, בינהם יועץ לראש הממשלה, הפגינה מול ראשות המים. נגד המס, אבל בעד התפלה. בסופו של דבר התברר שכל המס הזה מראש היה ספין שנועד להעלות את מחירי המיים לכלל הצרכנים ולקדם שוב את התעמולה בדבר מחסור במים והצורך הדחוף להתפיל. אז לגבי התפלה, זהו פתרון יקר, מזהם וציני שמכניס כסף לאלו שאחראיים על מרבית זיהום המים ועל ביזבוז בתעשיה.
http://www.facebook.com/group.php?gid=176852557489
כשנפתחה בפייסבוק קבוצה שדיברה על צנזורה בקבוצות של אותם "מאבקים" שמובלים על ידי "קופים טובים"*, כלומר קבוצות של אותם ספינים, התפתח דיון עם אחד שטען שלא קיימים ספינים, אין דבר כזה בכלל. אותו אחד במקרה עומד בראש החברה "ספין עיצוב דעת קהל בע"ם".
חוץ מזה הקבוצה הזו שקראה להפסקת הצנזורה בפייסבוק-צונזרה, וחלק מהכותבים בה, למשל איל גיא חיים, נמחקו מהפייסבוק.
בקיצור, כל זמן שנמשיך לנמנם ולא לפתוח תעיניים לדברים הכי שקופים שהולכים מסביבנו, ימשיכו לצחוק לנו בפנים.
לא מפתיע ואף נפוץ. אבל לגמרי לא ידוע לציבור הרחב.
ספין,בלשון פשוטה.
זה יכול להסביר גם כמה תמיהות לגבי המאבק בביומטרי כפי שהתנהל. אצלי המאבק יצר רושם לא ברור מספיק, שלא מדבר לציבור הרחב, לא מסביר מה הבעיות אמיתיות עם החוק.
למשל, ההתמקדות בעצם קיום המאגר כמשהו אפל נוסח 1984, כאילו לא קיים כבר מאגר ביומטרי כמעט זהה, לכל מי שהיה בבית חולים בחייו לפחות. או דבר אחר ששמעתי ולא הוזכר בכלל בכלל בקמפיין נגד מאגר, לפיו תעודת הזהות הביומטרית תכיל שבב שלא רק יאחסן פרטים ביומטרים אלא גם ישדר ללויין כל הזמן, כמו שבבים שמוכנסים לכלבים בארצות הברית (בארץ השבבים של הכלבים עדיין מגנטיים עד כמה שאני יודעת).
למעשה לפי מה שראיתי מתנגדי המאגר אפילו המליצו על תעודות זהות ביומטריות, כלומר כאלו המכילות את השבב, וטענו שיש להתנגד רק למאגר עצמו.
למי שלא מבין את המשמעות של שבב המשדר ללוין, מדובר באיתורן שנהייה חייבים לשאת איתנו כל הזמן.
לגבי ספינים, כמה אנקדוטות:
אותו דבר היה בהקשר של מס הבצורת כשקבוצה של יחצנים, בינהם יועץ לראש הממשלה, הפגינה מול ראשות המים. נגד המס, אבל בעד התפלה. בסופו של דבר התברר שכל המס הזה מראש היה ספין שנועד להעלות את מחירי המיים לכלל הצרכנים ולקדם שוב את התעמולה בדבר מחסור במים והצורך הדחוף להתפיל. אז לגבי התפלה, זהו פתרון יקר, מזהם וציני שמכניס כסף לאלו שאחראיים על מרבית זיהום המים ועל ביזבוז בתעשיה.
http://www.facebook.com/group.php?gid=176852557489
כשנפתחה בפייסבוק קבוצה שדיברה על צנזורה בקבוצות של אותם "מאבקים" שמובלים על ידי "קופים טובים"*, כלומר קבוצות של אותם ספינים, התפתח דיון עם אחד שטען שלא קיימים ספינים, אין דבר כזה בכלל. אותו אחד במקרה עומד בראש החברה "ספין עיצוב דעת קהל בע"ם".
חוץ מזה הקבוצה הזו שקראה להפסקת הצנזורה בפייסבוק-צונזרה, וחלק מהכותבים בה, למשל איל גיא חיים, נמחקו מהפייסבוק.
בקיצור, כל זמן שנמשיך לנמנם ולא לפתוח תעיניים לדברים הכי שקופים שהולכים מסביבנו, ימשיכו לצחוק לנו בפנים.
- לברור המונח "קוף" מוזמנים לקרוא מאמר מעניין פה בבאופן קוף טוב הכל טוב
-
- הצטרפות: 03 מאי 2006, 05:13
- דף אישי: הדף האישי של צפרדע_ית
זראר, לבקשתך מלמעלה, משאירה סימן.
ץ
ץ
תעודת הזהות הביומטרית תכיל שבב שלא רק יאחסן פרטים ביומטרים אלא גם ישדר ללויין כל הזמן
לא ראיתי מידע על כך
אשמח לקבל
שימו לב גם לכמות המועטה של חברי כנסת שהשתתפו בהצבעה.בסביבות ה 50
איפה היו כל השאר?
לא ראיתי מידע על כך
אשמח לקבל
שימו לב גם לכמות המועטה של חברי כנסת שהשתתפו בהצבעה.בסביבות ה 50
איפה היו כל השאר?
-
- הצטרפות: 11 יוני 2009, 15:46
- דף אישי: הדף האישי של איל_גיא_חיים*
_לא ראיתי מידע על כך
אשמח לקבל_
לאחרונה נתפסו מחסני אופניים גנובים עי אופנים עם איתורן,הם היו פיתיון.
האיתורן ,אני מניח, לא היה יכול להיות גדול במיוחד וגם לא עם בטריה גדולה,
מסתבר שזה אפשרי לעשות דברים יותר חיוביים ופחות חיוביים עם אותה טכנולוגיה בדיוק.
אשמח לקבל_
לאחרונה נתפסו מחסני אופניים גנובים עי אופנים עם איתורן,הם היו פיתיון.
האיתורן ,אני מניח, לא היה יכול להיות גדול במיוחד וגם לא עם בטריה גדולה,
מסתבר שזה אפשרי לעשות דברים יותר חיוביים ופחות חיוביים עם אותה טכנולוגיה בדיוק.
ראיתי רק עכשיו את הסרט רשת השידור משנת 1976
כאן יש מאמר עליו
פשוט סרט מעולה.מומלץ בחום וכמובן קשור לנושא הדף
הנה דוגמא ממנו:
"פחות משלושה אחוזים מכם קוראים ספרים, פחות מ- 15 אחוז מכם קוראים עיתונים. האמת היחידה שאתם יודעים היא מה שאתם מקבלים דרך הקופסא הזאת. יש חור, דור שלם שלא יודע כלום מעבר למה שיוצא דרך הקופסא הזאת ... הקופסא הזאת היא הכוח החזק ביותר בעולם הזה ואבוי לנו אם היא תהיה בידיים של האנשים הלא נכונים...
זה כוח התעמולה החזק ביותר ... מי יודע איזה שיט יתחזה לאמת... אז הקשיבו לי טלויזיה היא לא האמת, טלויזיה היא פארק שעשועים, היא קרקס, קרנבל,... אנחנו בעסקי הריגת השיעמום . .. לא תקבלו אמת מאיתנו (מהטלויזיה) אנחנו נספר לכם כל מה שתרצו לשמוע, אנחנו נספר לכם שקוז'ק (בלש מסדרת טלויזיה) תמיד תופס את הרוצח, אף אחד לא מקבל סרטן בבית של ארצ'י בנקר (סדרת טלויזיה על משפחה) ולא משנה בכמה צרות הגיבור רק תסתכלו בשעון, בסוף השעה הוא יינצח. אנחנו נספר לכם כל חרא שאתם רוצים לשמוע. אנחנו מוכרים אשליות, שום דבר מזה אינו אמיתי אבל אתם יושבים שם יום אחרי יום, לילה אחר לילה ... אתם מתחילים להאמין לאשליות שאנחנו מפזרים ואתם מתחילים להאמין שהקופסא היא המציאות ושהחיים שלכם לא אמיתיים. אתם עושים כל מה שהקופסא אומרת לכם, אתם אוכלים כמו בקופסא, אתם מתלבשים כמו בקופסא, אתם מגדלים את ילדיכם כמו בקופסא, אתם אפילו חושבים כמו הקופסא, זה טירוף של המונים. אתם מטורפים! בשם האל אתם האנשים הם הדבר האמיתי אנחנו מהטלויזיה זו האשליה, אז כבו את מקלטי הטלוזיה שלכם, כבו אותם עכשיו, כבו אותם והשאירו אותם כבויים. כבו אותם באמצע המשפט שלי כשאני מדבר אליכם כעת."
כאן יש מאמר עליו
פשוט סרט מעולה.מומלץ בחום וכמובן קשור לנושא הדף
הנה דוגמא ממנו:
"פחות משלושה אחוזים מכם קוראים ספרים, פחות מ- 15 אחוז מכם קוראים עיתונים. האמת היחידה שאתם יודעים היא מה שאתם מקבלים דרך הקופסא הזאת. יש חור, דור שלם שלא יודע כלום מעבר למה שיוצא דרך הקופסא הזאת ... הקופסא הזאת היא הכוח החזק ביותר בעולם הזה ואבוי לנו אם היא תהיה בידיים של האנשים הלא נכונים...
זה כוח התעמולה החזק ביותר ... מי יודע איזה שיט יתחזה לאמת... אז הקשיבו לי טלויזיה היא לא האמת, טלויזיה היא פארק שעשועים, היא קרקס, קרנבל,... אנחנו בעסקי הריגת השיעמום . .. לא תקבלו אמת מאיתנו (מהטלויזיה) אנחנו נספר לכם כל מה שתרצו לשמוע, אנחנו נספר לכם שקוז'ק (בלש מסדרת טלויזיה) תמיד תופס את הרוצח, אף אחד לא מקבל סרטן בבית של ארצ'י בנקר (סדרת טלויזיה על משפחה) ולא משנה בכמה צרות הגיבור רק תסתכלו בשעון, בסוף השעה הוא יינצח. אנחנו נספר לכם כל חרא שאתם רוצים לשמוע. אנחנו מוכרים אשליות, שום דבר מזה אינו אמיתי אבל אתם יושבים שם יום אחרי יום, לילה אחר לילה ... אתם מתחילים להאמין לאשליות שאנחנו מפזרים ואתם מתחילים להאמין שהקופסא היא המציאות ושהחיים שלכם לא אמיתיים. אתם עושים כל מה שהקופסא אומרת לכם, אתם אוכלים כמו בקופסא, אתם מתלבשים כמו בקופסא, אתם מגדלים את ילדיכם כמו בקופסא, אתם אפילו חושבים כמו הקופסא, זה טירוף של המונים. אתם מטורפים! בשם האל אתם האנשים הם הדבר האמיתי אנחנו מהטלויזיה זו האשליה, אז כבו את מקלטי הטלוזיה שלכם, כבו אותם עכשיו, כבו אותם והשאירו אותם כבויים. כבו אותם באמצע המשפט שלי כשאני מדבר אליכם כעת."
-
- הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
- דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*
החוק עבר בכנסת יש עוד מה לעשות?
-
בודאי.
נכון להיום החוק עבר בצורה שאומרת שיהיה נסיון של שנתיים על בסיס התנדבותי.
צריך להפיץ את המידע כמה שיותר כדי שאנשים לא יסכימו להתנדב וזה "יכשיל" את הנסיון.
ובטח יש עוד מה לעשות.
אגב, חוקים גם אפשר לשנות (המחוקקים עושים את זה כל הזמן כשזה נוח להם)
נכון להיום החוק עבר בצורה שאומרת שיהיה נסיון של שנתיים על בסיס התנדבותי.
צריך להפיץ את המידע כמה שיותר כדי שאנשים לא יסכימו להתנדב וזה "יכשיל" את הנסיון.
ובטח יש עוד מה לעשות.
אגב, חוקים גם אפשר לשנות (המחוקקים עושים את זה כל הזמן כשזה נוח להם)
החוק עבר בכנסת יש עוד מה לעשות?
כן
להפיץ מידע בנושא
להראות לאנשים את הסכנות שבמאגר כדי שלא יצטרפו אליו מרצונם
לחתום על העצומה נגד החוק
לדף העצומה כדאי להכנס רק כדי לראות את הערות החותמים.נותן הרבה תקוה לראות את מגוון האנשים שחתמו-גילאים שונים,אזורים שונים בארץ וכו'.
דוגמאות להערות החותמים:
"אני אדם חופשי, ואני מתכוונת להשאיר את זה ככה.
להיות עם חופשי בארצנו!
גדולים וחכמים מהם בחרו בשיר זה כהמנון של המדינה.
כן למאגר הביומטרי = לא לחופש, לא לפרטיות, ומעל הכל, כמדינה - לא לערכים."
"אז מתחילים לשייף אצבעות בפצירה מס' 0?"
"מדינה דמוקרטית עאלק."
"יקימו מאגר, ואח"כ ימכרו את הפרטים שלכם כאחרון הרוכלים בשוק, או שלחילופין ישקיעו בהקמת מאגר כזה אבל יתעלמו מהאתגר שבאחזקתו ואבטחתו
ומה המרחק מכאן לבין סיפורים של גניבת זהות ע"י גורמי פשע ואירגוני טרור?"
מקסים.הדף הפך לטוקבק אחד גדול נגד החוק
עד כה חתמו 16,000
כן
להפיץ מידע בנושא
להראות לאנשים את הסכנות שבמאגר כדי שלא יצטרפו אליו מרצונם
לחתום על העצומה נגד החוק
לדף העצומה כדאי להכנס רק כדי לראות את הערות החותמים.נותן הרבה תקוה לראות את מגוון האנשים שחתמו-גילאים שונים,אזורים שונים בארץ וכו'.
דוגמאות להערות החותמים:
"אני אדם חופשי, ואני מתכוונת להשאיר את זה ככה.
להיות עם חופשי בארצנו!
גדולים וחכמים מהם בחרו בשיר זה כהמנון של המדינה.
כן למאגר הביומטרי = לא לחופש, לא לפרטיות, ומעל הכל, כמדינה - לא לערכים."
"אז מתחילים לשייף אצבעות בפצירה מס' 0?"
"מדינה דמוקרטית עאלק."
"יקימו מאגר, ואח"כ ימכרו את הפרטים שלכם כאחרון הרוכלים בשוק, או שלחילופין ישקיעו בהקמת מאגר כזה אבל יתעלמו מהאתגר שבאחזקתו ואבטחתו
ומה המרחק מכאן לבין סיפורים של גניבת זהות ע"י גורמי פשע ואירגוני טרור?"
מקסים.הדף הפך לטוקבק אחד גדול נגד החוק
עד כה חתמו 16,000
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
אולי יש איזו שהיא עילה לתביעה ייצוגית בנושא?
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
קראתי את פרטי החוק, ואני אמנם לא מבינה שום דבר במשפטים, אבל נראה לי שהוא מנוגד לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.
אולי עכשיו עדיין אין, אבל ברגע שיתחילו לאכוף אותו - נראה לי שתהיה.
אולי עכשיו עדיין אין, אבל ברגע שיתחילו לאכוף אותו - נראה לי שתהיה.
-
- הצטרפות: 20 אוגוסט 2008, 18:16
- דף אישי: הדף האישי של רמי_אל*
הרגע גיליתי את הדף.
גם אני בין המתנגדים הנמרצים לחוק הזוועתי הזה.
אז מה עושים עכשיו?
לדעתי חסרה פעילות מסודרת ומאורגנת מספיק נגד החוק, ומכאן גם ההשלכות וההתפזרות וחוסר ההתמקדות.
לו היתה פעילות כזו, הייתי מציע להכין חוברות הסברה המסבירות בשפה פשוטה השווה לכל נפש את משמעות החוק והשלכותיו מרחיקות הלכת.
את החוברות יש להכין בכמה נוסחים שיותאמו לקבוצות אוכלוסיה שונות (מגזרים) המאופיינות במאפיינים דומים.
(למשל: משכילים, "עמך", דתיים, חרדים, ערבים, מיעוטים אחרים, רוסים, עולים מארצות אנגלו סקסיות, אתיופים וכו')
ככה כל האוכלוסיה תבין במה מדובר ותתעורר התנגדות עממית רחבה לחוןק הזוועתי הזה.
מי שיכול יעביר הלאה את הרעיון הזה.
בטח זה יעלה לא מעט כסף להכין ולהפיץ חוברות כאלה, אבל אני בטוח שיהיו מי שיתרמו לצורך כך.
גם אני בין המתנגדים הנמרצים לחוק הזוועתי הזה.
אז מה עושים עכשיו?
לדעתי חסרה פעילות מסודרת ומאורגנת מספיק נגד החוק, ומכאן גם ההשלכות וההתפזרות וחוסר ההתמקדות.
לו היתה פעילות כזו, הייתי מציע להכין חוברות הסברה המסבירות בשפה פשוטה השווה לכל נפש את משמעות החוק והשלכותיו מרחיקות הלכת.
את החוברות יש להכין בכמה נוסחים שיותאמו לקבוצות אוכלוסיה שונות (מגזרים) המאופיינות במאפיינים דומים.
(למשל: משכילים, "עמך", דתיים, חרדים, ערבים, מיעוטים אחרים, רוסים, עולים מארצות אנגלו סקסיות, אתיופים וכו')
ככה כל האוכלוסיה תבין במה מדובר ותתעורר התנגדות עממית רחבה לחוןק הזוועתי הזה.
מי שיכול יעביר הלאה את הרעיון הזה.
בטח זה יעלה לא מעט כסף להכין ולהפיץ חוברות כאלה, אבל אני בטוח שיהיו מי שיתרמו לצורך כך.
harmony
אני רואה שהתנגדותך לחוק היא מאוד נמרצת.
האם אתה גם פעיל בשטח נגד החוק (בשטח הפיזי, לא האינטרנטי!)
אם כן (וגם אם לא) אשמח ליצור איתך קשר.
אנא תן לי דרך איך ליצור איתך קשר
אני רואה שהתנגדותך לחוק היא מאוד נמרצת.
האם אתה גם פעיל בשטח נגד החוק (בשטח הפיזי, לא האינטרנטי!)
אם כן (וגם אם לא) אשמח ליצור איתך קשר.
אנא תן לי דרך איך ליצור איתך קשר
הדרך בה עברה הצעת החוק ההזויה הזו עד לאישורה בכנסת ראויה למחקר בידי מומחים מהאקדמיה על טיבה של "הדמוקרטיה" הישראלית.
דומה כי הדמוקרטיה כאן בישראל תלויה היא אך רק בהליכים טכניים, וחסרה היא נשמה אמיתית.
לו יצוייר שאיכשהו יצליח מאן דהוא להציע הצעת חוק נניח שלנשים אסור לצאת מהבית אחרי רדת החשיכה כי הן מסכנות את עצמן בתקיפה, ויהיו רוב של הנוכחים בכנסת בעת ההצבעה בקריאה שניה ושלישית בעד ההצבעה (זו בכלל לא בעיה: זו הצעה שבטח לא מעניינת את רוב חברי הכנסת, אלא רק את מיעוטם, לכן רק מיעוט מהחכ"ים ינכחו במליאה בעת ההצבעה, וייתכן שרוב הנוכחים חושבים שההצעה מוצדקת והיא מגנה על נשות ישראל, אז לא יהיה זה פלא אם ההצעה תתקבל כחוק בכנסת ישראל הדמוקרטית.
האם חוק כזה יהיה חוקי?
הרי הוא התקבל בהצבעה דמוקרטית, לא?
החוק הביומטרי פגום כי בבסיסו הוא פוגע באחד היסודות של חברה חופשית שזה הזכות של האדם על גופו, חירותו, תנועותיו, והרעיון הבסיסי שאדם זכאי כל עוד לא הוכח אחרת.
אז איך יכלה בכלל הצעה כזו לעבור את ההליך "הדמוקרטי"?
חוק זה אינו לגיטימי, אינו חוקי (למרות שטכנית הוא עבר את כל הליכי החקיקה הדמוקרטיים) אינו חוקתי, פוגע בזכויות יסוד, מפר את האימון הבסיסי בין מדינת ישראל ובין אזרחיה ועוד.
חוק זה דינו להיבטל ולהיקבר קבורת חמור, ואם הכנסת לא תתעשת לבטלו היא, יש להתנגד לו בכל דרך לגיטימית, ויש להוקיע ולנדות את מי שקידם אותו ותמך בחוק בזוי ומתועב זה.
דומה כי הדמוקרטיה כאן בישראל תלויה היא אך רק בהליכים טכניים, וחסרה היא נשמה אמיתית.
לו יצוייר שאיכשהו יצליח מאן דהוא להציע הצעת חוק נניח שלנשים אסור לצאת מהבית אחרי רדת החשיכה כי הן מסכנות את עצמן בתקיפה, ויהיו רוב של הנוכחים בכנסת בעת ההצבעה בקריאה שניה ושלישית בעד ההצבעה (זו בכלל לא בעיה: זו הצעה שבטח לא מעניינת את רוב חברי הכנסת, אלא רק את מיעוטם, לכן רק מיעוט מהחכ"ים ינכחו במליאה בעת ההצבעה, וייתכן שרוב הנוכחים חושבים שההצעה מוצדקת והיא מגנה על נשות ישראל, אז לא יהיה זה פלא אם ההצעה תתקבל כחוק בכנסת ישראל הדמוקרטית.
האם חוק כזה יהיה חוקי?
הרי הוא התקבל בהצבעה דמוקרטית, לא?
החוק הביומטרי פגום כי בבסיסו הוא פוגע באחד היסודות של חברה חופשית שזה הזכות של האדם על גופו, חירותו, תנועותיו, והרעיון הבסיסי שאדם זכאי כל עוד לא הוכח אחרת.
אז איך יכלה בכלל הצעה כזו לעבור את ההליך "הדמוקרטי"?
חוק זה אינו לגיטימי, אינו חוקי (למרות שטכנית הוא עבר את כל הליכי החקיקה הדמוקרטיים) אינו חוקתי, פוגע בזכויות יסוד, מפר את האימון הבסיסי בין מדינת ישראל ובין אזרחיה ועוד.
חוק זה דינו להיבטל ולהיקבר קבורת חמור, ואם הכנסת לא תתעשת לבטלו היא, יש להתנגד לו בכל דרך לגיטימית, ויש להוקיע ולנדות את מי שקידם אותו ותמך בחוק בזוי ומתועב זה.
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
אני שמעתי שעם הצ'יפ בתעודת הזהות יהיה גם צ'יפ מזהה RFID קטנטן.
למי שלא מכיר, מדובר ברכיב שעשוי לסייע לכל החושק בכך לעקוב אחרי מיקומנו בכל עת.
מדוע אף אחד מהמאבק לא מדבר על כך?
מדוע אף אחד מהמאבק לא מדבר על כך?
-
- הצטרפות: 06 דצמבר 2009, 15:19
_אני שמעתי שעם הצ'יפ בתעודת הזהות יהיה גם צ'יפ מזהה RFID קטנטן.
מדוע אף אחד מהמאבק לא מדבר על כך?_
_תעודת הזהות הביומטרית תכיל שבב שלא רק יאחסן פרטים ביומטרים אלא גם ישדר ללויין כל הזמן
לא ראיתי מידע על כך
אשמח לקבל_
מדובר בשבב מחשב המסוגל, ללא כל מקור מתח פנימי כמו סוללה, לשדר גלי רדיו לטווחים קצרים - החל בסנטימטרים בודדים ועד לעשרה מטרים. התוצאה: כרטיס קטן שאותו ניתן להצמיד לכל בגד או חפץ, שמשדר תקשורת אלחוטית בזמן אמת ללא הפסקה... לא מדובר בטכנולוגיה חדשה - טכנולוגיית RFID מוכרת בעולם המחקר כבר עשר שנים לפחות... במרכז עזריאלי, נהגים מנויים בחניון התת קרקעי כבר לא צריכים להעביר כרטיס מנוי בקורא מיוחד. הגלאי מזהה את תג ה-RFID על שמשת הרכב, ופותח את השער אוטומטית... מערכת הטענת כרטיסי החנייה האלקטרוניים של תל אביב - איזי פארק, מופעלת גם היא בשיטת RFID... שילוב הטכנולוגיה הזו במחסום ארז. חברת EDS מקימה שם פרויקט שיאפשר זיהוי של פועלים פלשתינאים על ידי כרטיסי זיהוי חכמים באמצעים ביומטריים... לטכנולוגיה יש גם שימושים עתידיים בעולם הרפואה. צמיד הזיהוי המוצמד לכל מאושפז יעשה שימוש בטכנולוגית RFID. כאשר החולה יקבל תרופות מהרופא, הרופא יזין את האינפורמציה דרך המחשב ישירות לצמיד היד של החולה, שיהווה מעין תיק רפואי עדכני. גם מינהל התרופות האמריקאי, ה-FDA, בודק כרגע את האפשרות לחייב חברות פרמצבטיקה לסמן את מוצריהן בתג מסוג זה. כל תג כזה יישא פרטים על תאריך הייצור של התרופה ותאריך שיווק אחרון שלה...
אני חושב שהדרכונים הביומטרים זה קצה הקרחון. למשל הבנתי שהחל מינואר לא יהיה אפשר לנסוע באוטובוס בלי כרטיס כזה.
מדוע אף אחד מהמאבק לא מדבר על כך?_
_תעודת הזהות הביומטרית תכיל שבב שלא רק יאחסן פרטים ביומטרים אלא גם ישדר ללויין כל הזמן
לא ראיתי מידע על כך
אשמח לקבל_
- RFID כלומר גלי רדיו, כמו קרינה סלולארית. כלומר סרטן. אנטנה קטנה בכיס של כל אחד מאתנו שמשדרת כל הזמן.
- זה לא חדש, זה מוכנס לשימוש בהדרגה, ומעניין שהמאבק בנושא הזה לא עוסק בחברות שמקדמות את זה ושירוויחו מכך אלא בקופים המתווכים.
מדובר בשבב מחשב המסוגל, ללא כל מקור מתח פנימי כמו סוללה, לשדר גלי רדיו לטווחים קצרים - החל בסנטימטרים בודדים ועד לעשרה מטרים. התוצאה: כרטיס קטן שאותו ניתן להצמיד לכל בגד או חפץ, שמשדר תקשורת אלחוטית בזמן אמת ללא הפסקה... לא מדובר בטכנולוגיה חדשה - טכנולוגיית RFID מוכרת בעולם המחקר כבר עשר שנים לפחות... במרכז עזריאלי, נהגים מנויים בחניון התת קרקעי כבר לא צריכים להעביר כרטיס מנוי בקורא מיוחד. הגלאי מזהה את תג ה-RFID על שמשת הרכב, ופותח את השער אוטומטית... מערכת הטענת כרטיסי החנייה האלקטרוניים של תל אביב - איזי פארק, מופעלת גם היא בשיטת RFID... שילוב הטכנולוגיה הזו במחסום ארז. חברת EDS מקימה שם פרויקט שיאפשר זיהוי של פועלים פלשתינאים על ידי כרטיסי זיהוי חכמים באמצעים ביומטריים... לטכנולוגיה יש גם שימושים עתידיים בעולם הרפואה. צמיד הזיהוי המוצמד לכל מאושפז יעשה שימוש בטכנולוגית RFID. כאשר החולה יקבל תרופות מהרופא, הרופא יזין את האינפורמציה דרך המחשב ישירות לצמיד היד של החולה, שיהווה מעין תיק רפואי עדכני. גם מינהל התרופות האמריקאי, ה-FDA, בודק כרגע את האפשרות לחייב חברות פרמצבטיקה לסמן את מוצריהן בתג מסוג זה. כל תג כזה יישא פרטים על תאריך הייצור של התרופה ותאריך שיווק אחרון שלה...
אני חושב שהדרכונים הביומטרים זה קצה הקרחון. למשל הבנתי שהחל מינואר לא יהיה אפשר לנסוע באוטובוס בלי כרטיס כזה.
-
פרט קטנטן ומעניין:
פרויקט הביומטרי, כלומר קידום טכנולוגיית הRFID, מצריך תשתית סלולארית נרחבת. חברת tdek היא חברה בינתאומית, בהנהלת ישראלית, היא חברת ייעוץ, שתדלנות, עבור חברות טכנולוגיה בתחום התשתית הסלולארית. החברה הזו מנוהלת על ידי יהונתן קלינגר, שהפלא ופלא, הוא גם מנהל המאבק "נגד" הביומטרי.
פרויקט הביומטרי, כלומר קידום טכנולוגיית הRFID, מצריך תשתית סלולארית נרחבת. חברת tdek היא חברה בינתאומית, בהנהלת ישראלית, היא חברת ייעוץ, שתדלנות, עבור חברות טכנולוגיה בתחום התשתית הסלולארית. החברה הזו מנוהלת על ידי יהונתן קלינגר, שהפלא ופלא, הוא גם מנהל המאבק "נגד" הביומטרי.
-
טוב אני מניח שזה סוף הדיון כאן?
זה לא חייב להיות.
אפשר לעשות מאבק אמיתי במקום המאבק המזויף שיש כרגע.
זה לא חייב להיות.
אפשר לעשות מאבק אמיתי במקום המאבק המזויף שיש כרגע.
שי תציע רעיונות מה אפשר לעשות?
יש למעלה רעיון שהוצע ע"י רמיאל, נשמע לי רעיון טוב.
אני גם חושב שהפעילות עד כה לא היתה מספיק ממוקדת ומסודרת אלא מפוזרת ולא ממוקדת.
ועוד פגם בפעילות עד כה זה שרוב הפעילות נעשתה ע"ג האינטרנט וזה בכלל לא מספיק, צריך לפעול בעיקר במציאות והאינטרנט הוא רק לעזר ולא עיקר, וזה לא מה שהיה.
צריך להקים וועד פעולה מסודר, עם מס' טלפון, פגישות וישיבות מסודרות.
הוועד צריך בין היתר גם לגייס כספים לצורך הפעילות, היחשיבות צריכות להיות סגורות בפני מי שאינו חבר בוועד, כדי למנוע דליפת מידע.
ואגב, הכי מוזר זה שח"כ מיכאל איתן שהוכר כאחד התנגדים הבולטים, הצביע בעד החוק.
האם הכל צביעות אצל החכי"ם?
יש למעלה רעיון שהוצע ע"י רמיאל, נשמע לי רעיון טוב.
אני גם חושב שהפעילות עד כה לא היתה מספיק ממוקדת ומסודרת אלא מפוזרת ולא ממוקדת.
ועוד פגם בפעילות עד כה זה שרוב הפעילות נעשתה ע"ג האינטרנט וזה בכלל לא מספיק, צריך לפעול בעיקר במציאות והאינטרנט הוא רק לעזר ולא עיקר, וזה לא מה שהיה.
צריך להקים וועד פעולה מסודר, עם מס' טלפון, פגישות וישיבות מסודרות.
הוועד צריך בין היתר גם לגייס כספים לצורך הפעילות, היחשיבות צריכות להיות סגורות בפני מי שאינו חבר בוועד, כדי למנוע דליפת מידע.
ואגב, הכי מוזר זה שח"כ מיכאל איתן שהוכר כאחד התנגדים הבולטים, הצביע בעד החוק.
לעיתים יש גם אינטרסים כלכליים...
לעיתים יש גם אינטרסים כלכליים...
-
תודה שי,
רק עכשיו קראתי גם את הפוסט המעניין של עלמה שם למעלה...
עלמה, עד כמה שידוע לי הצ'יפ הוא פאסיבי, כלומר, אין לו יכולת לשדר ללוויין
מה שכן, הוא יכול לשדר כנראה לחברה הסלולארית
(אם מעניין אותך איך, אני יכול להסביר. בכל מקרה זה די פשוט טכנית)
רק עכשיו קראתי גם את הפוסט המעניין של עלמה שם למעלה...
עלמה, עד כמה שידוע לי הצ'יפ הוא פאסיבי, כלומר, אין לו יכולת לשדר ללוויין
מה שכן, הוא יכול לשדר כנראה לחברה הסלולארית
(אם מעניין אותך איך, אני יכול להסביר. בכל מקרה זה די פשוט טכנית)
-
בן ישראל, מי זה רמיאל?
-
שוב חזרנו לח"כים... נו, כמו שאומרים, קוף טוב הכל טוב
אני מציע להבין למה דוחפים את הביומטרי ומי עושים את זה, ואז להפיץ את המידע הזה הלאה.
על מבוססים הכרטיסים הביומטרים?
טכנולוגיית RFID.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7% ... 7%A8%D7%99
טכנולוגיית RFID היא קרינה אלקטרומגנטית מסרטנת.
http://www.antichips.com/cancer/index.html
מי דוחף וירוויח מזה?
חברות תשתית טלקומוניקציה.
http://www.haaretz.co.il/captain/pages/ ... mNo=412249
מה ייתן להן החוק הביומטרי?
כמו חוק ה"הפלרה", שנותן לגיטימציה ממשלתית להפצת הכימיקלים המסרטנים של חברות הכימיקלים, חוק הביומטרי נותן לגיטימציה ממשלתית להפצת קרינה אלקטרומגנטית בכל אותם שבבים בכרטיסים - הפצה שכבר החלה.
מי מייצג את החברות הללו?
חברת היעוץ האסטרטגי, הלוביזם, tdek, שבראשה עומד עו"ד יהונתן קלינגר.
http://www.tdek.org/
http://2jk.org/praxis/?m=200308
מי מייצג את מתנגדי הביומטרי?
אותו עו"ד קלינגר, הלוביסט של החברות שירוויחו מהביומטרי.
http://acri-antibiometric.blogspot.com/ ... 30609.html
אפשר לעשות פגישות וועדים ולדבר על החבר כנסת הזה וההוא ועל עוד קופים, ואני באמת מאוד בעד. אבל בין לבין, וכבר מעכשיו, אם רוצים לעצור את זה, נראה לי שכדאי להעביר הלאה את המידע הזה. אני כבר התחלתי, ולמשל בפייסבוק כבר די חסמו אותי, אז מי שרוצה מוזמן לעזור.
ומי שרוצה לעזור תוך כדי ההפצה של המידע שיש, ללמוד את הנושא יותר לעומק, גם כן מוזמן/ת.
אני מציע להבין למה דוחפים את הביומטרי ומי עושים את זה, ואז להפיץ את המידע הזה הלאה.
על מבוססים הכרטיסים הביומטרים?
טכנולוגיית RFID.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7% ... 7%A8%D7%99
טכנולוגיית RFID היא קרינה אלקטרומגנטית מסרטנת.
http://www.antichips.com/cancer/index.html
מי דוחף וירוויח מזה?
חברות תשתית טלקומוניקציה.
מה ייתן להן החוק הביומטרי?
כמו חוק ה"הפלרה", שנותן לגיטימציה ממשלתית להפצת הכימיקלים המסרטנים של חברות הכימיקלים, חוק הביומטרי נותן לגיטימציה ממשלתית להפצת קרינה אלקטרומגנטית בכל אותם שבבים בכרטיסים - הפצה שכבר החלה.
מי מייצג את החברות הללו?
חברת היעוץ האסטרטגי, הלוביזם, tdek, שבראשה עומד עו"ד יהונתן קלינגר.
http://www.tdek.org/
http://2jk.org/praxis/?m=200308
מי מייצג את מתנגדי הביומטרי?
אותו עו"ד קלינגר, הלוביסט של החברות שירוויחו מהביומטרי.
http://acri-antibiometric.blogspot.com/ ... 30609.html
אפשר לעשות פגישות וועדים ולדבר על החבר כנסת הזה וההוא ועל עוד קופים, ואני באמת מאוד בעד. אבל בין לבין, וכבר מעכשיו, אם רוצים לעצור את זה, נראה לי שכדאי להעביר הלאה את המידע הזה. אני כבר התחלתי, ולמשל בפייסבוק כבר די חסמו אותי, אז מי שרוצה מוזמן לעזור.
ומי שרוצה לעזור תוך כדי ההפצה של המידע שיש, ללמוד את הנושא יותר לעומק, גם כן מוזמן/ת.
לפני שרצים להקים וועדים ותקציבים, אפשר אולי להעלות רעיונות איך להביא לשינוי החוק.
אני חושב שחלק מהמידע לא חייב להיות מוגבל לחברים הרשומים בלבד, אלא עצם הדיון הציבורי הוא המפעיל לחץ על מקבלי ההחלטות במסדרונות הממשל, ובעלי העניין הכלכלי העומדים מאחוריהם. כמו למשל קשרים בין חברות מחשבים שיתקינו ויתחזקו את השרתים הללו לבין חברי כנסת, שרים ובני משפחותיהם...
אני חושב שחלק מהמידע לא חייב להיות מוגבל לחברים הרשומים בלבד, אלא עצם הדיון הציבורי הוא המפעיל לחץ על מקבלי ההחלטות במסדרונות הממשל, ובעלי העניין הכלכלי העומדים מאחוריהם. כמו למשל קשרים בין חברות מחשבים שיתקינו ויתחזקו את השרתים הללו לבין חברי כנסת, שרים ובני משפחותיהם...
המאמרים האלו כבר קושרו במעלה הדף, אך מכיוון שניתן כאן מטח אש חדש על קשרי ההון שמאחורי הטכנולוגיה, אז בבקשה:
" ... עלות הקמת המאגר מוערכת ב־270 מיליון שקל לפחות ותפעולו יעלה כ־20 מיליון שקל בשנה... למרות הבעייתיות הקיימת בחוק הזה וההתנגדות לו, בשלב זה נראה שיהיה קשה מאוד לעצור אותו...
ההערכות בנוגע לעלוּת הקמת המאגר הביומטרי נעות בין 270 מיליון שקל - הסכום שהוקצה ליישום פרויקט תעודות הזהות החכמות, על בסיס המכרז שבו זכתה חברת HP - לבין "מיליארדי שקלים", כפי שהעריך לאחרונה מיכאל איתן, השר היחיד בממשלה שמתנגד לחוק. בבריטניה נדונה כיום יוזמה דומה, והלונדון סקול אוף אקונומיקס העריך שעלות היוזמה הבריטית תגיע ל־10.6 מיליארד ליש"ט (כ־67 מיליארד שקל).
התחייבה חברת HP להחליף את כל תעודות הזהות הקיימות בישראל תמורת מיליוני שקלים בודדים - תשלום שעשוי להגיע לעשרות שקלים עבור הנפקה של כל תעודת זהות חכמה חדשה בעתיד. חברה ממולחת תוכל להגיע עם המדינה להסכם שיניב לה הכנסות גבוהות - מכספי משלם המסים.
המרוויחות הגדולות מיישום חוק המאגר הביומטרי יהיו החברה שזכתה במכרז לבניית המאגר והחברה שתזכה במכרז לתפעולו השוטף. בין החברות ששמן הוזכר ככאלה שעשויות להשתתף במכרזים הן OTI - האחראית לבדיקות הביומטריות במעברי הגבול סביב רצועת עזה, חברת קומדע שמוכרת טכנולוגיות של אבטחה וזיהוי ביומטרי, חברת HP שזכתה במכרז תעודות הזהות החכמות של משרד הפנים
בהצבעה הראשונה עליו באוקטובר 2008 הצביעו 66 חברי כנסת בעד החוק ורק עשרה התנגדו. "
אני רק מבקש להפנות את תשומת הלב אל העובדה שהן הח"כים והן חברי הממשלה לא מתנגדים.
אפשר להסיק מזה כל מני תכונות אופי של נכבדים אלו, אך בעיני המשמעות ברורה: הם משרתים אינטרסים שונים מאשר את הציבור, אשר שלח אותם למלא את תפקידם למענו. ואותם אינטרסים, הם מין הסתם של חברות עסקיות אשר ירוויחו מכל הקומבינה הזאת, על הגב שלנו.
" טלדור, OTI, קומדע, EDS, IQS, מלם תים. "
" ... עלות הקמת המאגר מוערכת ב־270 מיליון שקל לפחות ותפעולו יעלה כ־20 מיליון שקל בשנה... למרות הבעייתיות הקיימת בחוק הזה וההתנגדות לו, בשלב זה נראה שיהיה קשה מאוד לעצור אותו...
ההערכות בנוגע לעלוּת הקמת המאגר הביומטרי נעות בין 270 מיליון שקל - הסכום שהוקצה ליישום פרויקט תעודות הזהות החכמות, על בסיס המכרז שבו זכתה חברת HP - לבין "מיליארדי שקלים", כפי שהעריך לאחרונה מיכאל איתן, השר היחיד בממשלה שמתנגד לחוק. בבריטניה נדונה כיום יוזמה דומה, והלונדון סקול אוף אקונומיקס העריך שעלות היוזמה הבריטית תגיע ל־10.6 מיליארד ליש"ט (כ־67 מיליארד שקל).
התחייבה חברת HP להחליף את כל תעודות הזהות הקיימות בישראל תמורת מיליוני שקלים בודדים - תשלום שעשוי להגיע לעשרות שקלים עבור הנפקה של כל תעודת זהות חכמה חדשה בעתיד. חברה ממולחת תוכל להגיע עם המדינה להסכם שיניב לה הכנסות גבוהות - מכספי משלם המסים.
המרוויחות הגדולות מיישום חוק המאגר הביומטרי יהיו החברה שזכתה במכרז לבניית המאגר והחברה שתזכה במכרז לתפעולו השוטף. בין החברות ששמן הוזכר ככאלה שעשויות להשתתף במכרזים הן OTI - האחראית לבדיקות הביומטריות במעברי הגבול סביב רצועת עזה, חברת קומדע שמוכרת טכנולוגיות של אבטחה וזיהוי ביומטרי, חברת HP שזכתה במכרז תעודות הזהות החכמות של משרד הפנים
בהצבעה הראשונה עליו באוקטובר 2008 הצביעו 66 חברי כנסת בעד החוק ורק עשרה התנגדו. "
אני רק מבקש להפנות את תשומת הלב אל העובדה שהן הח"כים והן חברי הממשלה לא מתנגדים.
אפשר להסיק מזה כל מני תכונות אופי של נכבדים אלו, אך בעיני המשמעות ברורה: הם משרתים אינטרסים שונים מאשר את הציבור, אשר שלח אותם למלא את תפקידם למענו. ואותם אינטרסים, הם מין הסתם של חברות עסקיות אשר ירוויחו מכל הקומבינה הזאת, על הגב שלנו.
" טלדור, OTI, קומדע, EDS, IQS, מלם תים. "