חיים בצל הפחד לחלות
חיים בצל הפחד לחלות
האמת שנכון זה ממש עוזר לי לרשום
יש לבני בן 4.5 גוש קטן מאחורי האוזן. האמת שהוא שם כבר שנתיים ויצא לי כבר כמה פעמים לשאול את הרופא על זה ואמר שזה כלום.
פתאום היה נראה לי שהוא גדל (בפועל הוא לא) אבל נורא נלחצתי פתאום רצתי שוב לרופא ילדים שאני ממש סומכת עליו. הוא בדק שוב ואמר שזה גוש רומן והוא לא היה נוגע בזה. אבל אם אני רוצה אני יכולה להתייעץ עם כירורג. כמובן שהיפוכונדרית כמוני רצה לכירורג. היתי אצל רופא מקסים. הוא אמר את אותו דבר. אבל בגלל שראה שאני לחוצה הוא אמר שנעשה אולטרסאונד רק בשיל לראות האם להוציא את זה (הליך ממש מזערי) או לא לגעת בזה.
עכשיו.... הגיונית אני יודעת שהכל תקין כי 2 רופאים אמרו את זה וזה כבר קיים שם שנתיים אבל החרדה חוגגת
אני שונאת את עצמי על כך ממש.
למה אני לא יכולה לחשוב בהגיון.
למה??
יש לי אולטרסאונד היום ואני ממש ממש בלחץ. עם כאבי בטן
יש לבני בן 4.5 גוש קטן מאחורי האוזן. האמת שהוא שם כבר שנתיים ויצא לי כבר כמה פעמים לשאול את הרופא על זה ואמר שזה כלום.
פתאום היה נראה לי שהוא גדל (בפועל הוא לא) אבל נורא נלחצתי פתאום רצתי שוב לרופא ילדים שאני ממש סומכת עליו. הוא בדק שוב ואמר שזה גוש רומן והוא לא היה נוגע בזה. אבל אם אני רוצה אני יכולה להתייעץ עם כירורג. כמובן שהיפוכונדרית כמוני רצה לכירורג. היתי אצל רופא מקסים. הוא אמר את אותו דבר. אבל בגלל שראה שאני לחוצה הוא אמר שנעשה אולטרסאונד רק בשיל לראות האם להוציא את זה (הליך ממש מזערי) או לא לגעת בזה.
עכשיו.... הגיונית אני יודעת שהכל תקין כי 2 רופאים אמרו את זה וזה כבר קיים שם שנתיים אבל החרדה חוגגת
אני שונאת את עצמי על כך ממש.
למה אני לא יכולה לחשוב בהגיון.
למה??
יש לי אולטרסאונד היום ואני ממש ממש בלחץ. עם כאבי בטן
חיים בצל הפחד לחלות
ירדן איך הולך עם הריון?
חיים בצל הפחד לחלות
מבינה אותך מאוד
חרדה לילדים זה נראה לי דבר יותר קשה מאשר חרדה לעצמך
ההריון בסדר
אבל אני עדיין מפחדת ממחלות לב אותה חרדה
לפעמים יש לי כמו כאב בחזה של שריר תפוס ואני שוב מפחדת האם זה השריר האם ללכת לבדוק חרדה קבועה וקשה אבל כמו שאת רואה אני חיה איתה זמן רב אבל לא כל כך יודעת איך להתגבר עליה
חרדה לילדים זה נראה לי דבר יותר קשה מאשר חרדה לעצמך
ההריון בסדר
אבל אני עדיין מפחדת ממחלות לב אותה חרדה
לפעמים יש לי כמו כאב בחזה של שריר תפוס ואני שוב מפחדת האם זה השריר האם ללכת לבדוק חרדה קבועה וקשה אבל כמו שאת רואה אני חיה איתה זמן רב אבל לא כל כך יודעת איך להתגבר עליה
חיים בצל הפחד לחלות
בוקר טוב
איך עבר החג? איך עבר הצום
איך עבר החג? איך עבר הצום
חיים בצל הפחד לחלות
שלום
אצלי בסדר
מה שלומכם????
אצלי בסדר
מה שלומכם????
חיים בצל הפחד לחלות
החג עבר בסדר
יום שישי יש לי אולטרסאונד עם הילד.
אז סף הלחץ עולה
יום שישי יש לי אולטרסאונד עם הילד.
אז סף הלחץ עולה
חיים בצל הפחד לחלות
בהצלחה
בדיקות זה מלחיץ נקווה לטוב
אני יש לי מקרים שמאכלים מסוימים מעלים לי את הדופק ואני נכנסת לחרדות בגלל זה
וגם יש לי פחד משינה זה נתפס בשבילי כחוסר שליטה ויש לי חרדה שיקרה לי משהו בריאותי בזמן שינה.
בדיקות זה מלחיץ נקווה לטוב
אני יש לי מקרים שמאכלים מסוימים מעלים לי את הדופק ואני נכנסת לחרדות בגלל זה
וגם יש לי פחד משינה זה נתפס בשבילי כחוסר שליטה ויש לי חרדה שיקרה לי משהו בריאותי בזמן שינה.
חיים בצל הפחד לחלות
מה הכוונה עם האוכל?
יש מאכל ספציפי?
יש מאכל ספציפי?
חיים בצל הפחד לחלות
מאכלים עם פחמימות למשל או דברים מטוגנים גורמים לי לדופק יותר מהיר כנראה שיש לי רמות סוכר גבוהות אני צריכה להתחיל לשמור על תזונה כי אני חושבת שיש לי סוכרת
חיים בצל הפחד לחלות
מה שלום כולם? בריאות הנפש והגוף טובה לכולם
חיים בצל הפחד לחלות
היי לכולם
פעם פחדתי מזה שיש לי קצב לב מהיר עכשיו אני מפחדת שיש לי קצב לב איטי... עדיין חרדת בריאות הקשורה בלב בודקת את הדופק כל היום אבל הפעם הפוך חוששת שהוא איטי מדיי
פעם פחדתי מזה שיש לי קצב לב מהיר עכשיו אני מפחדת שיש לי קצב לב איטי... עדיין חרדת בריאות הקשורה בלב בודקת את הדופק כל היום אבל הפעם הפוך חוששת שהוא איטי מדיי
חיים בצל הפחד לחלות
הכי מבינה אותך
החרדות האלה הורגות אותי
החרדות האלה הורגות אותי
חיים בצל הפחד לחלות
חרדתית מה שלומך???
איזה חרדות מציפות אותך לאחרונה
בואי ננסה לעזור אחת לשנייה:)
אני כותבת ורואה את המשפט, כולנו זקוקים לחיבוק.
כל כך נכון.
אני עם כאבי צוואר וידיים מיד אני חושבת על הגרוע מכל, אולי זה בכלל קשור ללב, אולי זה קשור לסיפור שפעם שמעתי על דברים שקשורים ללב אולי זה מצב מסכן חיים. ושוב אותה רוטינה שחוזרת על עצמה והמחשבה שמהדהדת שאולי הפעם זה אמיתי בשונה מהחרדות הקודמות ואולי כן כדאי לבדוק ושוב מקשיבה לדופק ושוב מרגישה שינויים בדופק וזה פשוט שנים רבות מלווה אותי כל פעם בעוצמות שונות לעיתים יש הקלה של כמה חודשים לעיתים זה מתפרץ
לפני כמה זמן נעקצתי על ידי חרק ומיד חשבתי על כך שזה אולי היה משהו ארסי מסוכן שמתפשט לי בגוף גם כשעברו כמה ימים לא נרגעתי וחשבתי לעצמי שאולי בעצם זה מתפשט לי בגוף
ואלו הם חיי
מה החרדות שמציפות אותך חרדתית
אילו מחשבות יש לך
אני מבינה ממך שגם את כבר כמה שנים טובות חווה חרדות
את עדיין מטופלת תרופתית?
איזה חרדות מציפות אותך לאחרונה
בואי ננסה לעזור אחת לשנייה:)
אני כותבת ורואה את המשפט, כולנו זקוקים לחיבוק.
כל כך נכון.
אני עם כאבי צוואר וידיים מיד אני חושבת על הגרוע מכל, אולי זה בכלל קשור ללב, אולי זה קשור לסיפור שפעם שמעתי על דברים שקשורים ללב אולי זה מצב מסכן חיים. ושוב אותה רוטינה שחוזרת על עצמה והמחשבה שמהדהדת שאולי הפעם זה אמיתי בשונה מהחרדות הקודמות ואולי כן כדאי לבדוק ושוב מקשיבה לדופק ושוב מרגישה שינויים בדופק וזה פשוט שנים רבות מלווה אותי כל פעם בעוצמות שונות לעיתים יש הקלה של כמה חודשים לעיתים זה מתפרץ
לפני כמה זמן נעקצתי על ידי חרק ומיד חשבתי על כך שזה אולי היה משהו ארסי מסוכן שמתפשט לי בגוף גם כשעברו כמה ימים לא נרגעתי וחשבתי לעצמי שאולי בעצם זה מתפשט לי בגוף
ואלו הם חיי
מה החרדות שמציפות אותך חרדתית
אילו מחשבות יש לך
אני מבינה ממך שגם את כבר כמה שנים טובות חווה חרדות
את עדיין מטופלת תרופתית?
חיים בצל הפחד לחלות
היום הייתה לי סיטואציה נוספת
הרגשתי כאבים בחלק בבטן
וזו לא פעם ראשונה שהרגשתי את הכאבים שם
ואז אני מתחילה לחשוב שזו אולי המחלה חס וחלילה
ויש שני קולות
קול אחד אומר ללכת ולבדוק
והקול השני אומר שלא כדאי לבדוק שזה סתם מיותר ושזו אולי החרדה
ואז אני אומרת לעצמי אולי כדאי לבדוק כדי להרגע
מאוד קשה הקטע הזה שכל כאב הוא מיד הדבר הקשה ביותר בעולם זו ההיפוכונדריה
הרגשתי כאבים בחלק בבטן
וזו לא פעם ראשונה שהרגשתי את הכאבים שם
ואז אני מתחילה לחשוב שזו אולי המחלה חס וחלילה
ויש שני קולות
קול אחד אומר ללכת ולבדוק
והקול השני אומר שלא כדאי לבדוק שזה סתם מיותר ושזו אולי החרדה
ואז אני אומרת לעצמי אולי כדאי לבדוק כדי להרגע
מאוד קשה הקטע הזה שכל כאב הוא מיד הדבר הקשה ביותר בעולם זו ההיפוכונדריה
חיים בצל הפחד לחלות
התחילה לי פריחה כתוצאה מהורדת שיער בגוף
מיד חשבתי שאולי זה יגיע לורידים ועורקים בעקבות סיפור שבפעם שמעתי ואז בעצם אני יכולה להיחנק התחלתי לדמיין שאני לבנה מאוד, שיש לי חום גוף נמוך, פחדתי מאוד לישון אבל אז זה עבר לאחר מספר ימים
שוב חרדה מיותרת
מיד חשבתי שאולי זה יגיע לורידים ועורקים בעקבות סיפור שבפעם שמעתי ואז בעצם אני יכולה להיחנק התחלתי לדמיין שאני לבנה מאוד, שיש לי חום גוף נמוך, פחדתי מאוד לישון אבל אז זה עבר לאחר מספר ימים
שוב חרדה מיותרת
חיים בצל הפחד לחלות
בנוסף לדעתי זו שוב תקופה שבה חרדת הבריאות אצלי חמורה יותר
אצלי אלה באמת תקופות
כרגע אני שוב מרגישה את פעימות הלב הנוספות מדיי פעם
אני שוב חוששת ממחלות ומכך שדברים עלולים לקרות ובעיקר אני מפחדת ממחלות לב ואני לא רגועה
יש לי גם נדודי שינה אני לא ישנה כל כך טוב וכל זה בגלל חרדת הבריאות
אצלי אלה באמת תקופות
כרגע אני שוב מרגישה את פעימות הלב הנוספות מדיי פעם
אני שוב חוששת ממחלות ומכך שדברים עלולים לקרות ובעיקר אני מפחדת ממחלות לב ואני לא רגועה
יש לי גם נדודי שינה אני לא ישנה כל כך טוב וכל זה בגלל חרדת הבריאות
חיים בצל הפחד לחלות
הי ירדן
אצלי החרדה זה בעצם היפוכונדריה (מחלות)
כל דבר הכי קטן מלחץ אותי
במיוחד אם זה אצל ילדים
אצלי החרדה זה בעצם היפוכונדריה (מחלות)
כל דבר הכי קטן מלחץ אותי
במיוחד אם זה אצל ילדים
חיים בצל הפחד לחלות
בוקר טוב
אני ממש אוהבת את הדף הזה בגלל האנונימיות
אני יכולה לרשום את כל מה שעובר עליי בלי להזדהות.
כשאני כותבת כאן זה גורם לי להרגיש יותר טוב
אני ממש אוהבת את הדף הזה בגלל האנונימיות
אני יכולה לרשום את כל מה שעובר עליי בלי להזדהות.
כשאני כותבת כאן זה גורם לי להרגיש יותר טוב
חיים בצל הפחד לחלות
חרדתית יקרה גם אני מרגישה כמוך
אני גם קוראת ונזכרת באיזה מצב הייתי בעבר
תמיד אני סובלת מהיפוכונדריה כבר עשור
אבל יש תקופות קשות יותר ופחות
עדיין מפחדת ממחלת לב פתאומית למרות גילי הצעיר
אני גם קוראת ונזכרת באיזה מצב הייתי בעבר
תמיד אני סובלת מהיפוכונדריה כבר עשור
אבל יש תקופות קשות יותר ופחות
עדיין מפחדת ממחלת לב פתאומית למרות גילי הצעיר
חיים בצל הפחד לחלות
אני גם היפוכונדרית הרמות קשות.. כל פעם מרגישה שכמעט מתה ממשהו שונה. נמאס לחיות ככה.
והזולופט לא ממש עוזר
והזולופט לא ממש עוזר
חיים בצל הפחד לחלות
הי
מה זה זולופוט? כדור? אם זה לא עוזר אז תחליפי . אני בזמנו גם החלפתי
מה זה זולופוט? כדור? אם זה לא עוזר אז תחליפי . אני בזמנו גם החלפתי
חיים בצל הפחד לחלות
לפלונית וחרדתית
אני מבינה גם אני ככה
יש לי גם לפעמים התקפי חרדה שקשה לי לנשום
אני מאוד מפחדת שאני אוכלת ומשהו יתקע לי בגרון ואני אחנק מזה
ביום יום אני אף פעם לא מאושרת לגמריי
כי תמיד יש את המחשבה שאולי אני חולה במשהו לא גילו ויקרה לי משהו רע
האושר פעם לא שלם
ואני לא מבינה איך אנשים חיים בלי לחשוב על זה
אני מבינה גם אני ככה
יש לי גם לפעמים התקפי חרדה שקשה לי לנשום
אני מאוד מפחדת שאני אוכלת ומשהו יתקע לי בגרון ואני אחנק מזה
ביום יום אני אף פעם לא מאושרת לגמריי
כי תמיד יש את המחשבה שאולי אני חולה במשהו לא גילו ויקרה לי משהו רע
האושר פעם לא שלם
ואני לא מבינה איך אנשים חיים בלי לחשוב על זה
חיים בצל הפחד לחלות
ושוב אני בורחת לדף הזה
זו שוב תקופה שחרדה משתלטת על חיי
הפחד הזה מפני מחלות לב שוב מתגבר ושוב אני מרגישה תסמינים לבביים
אני נמצאת בהתקף חרדות קשה, מרגישה כאבים בידיים ואומרת שאולי זה הלב מרגישה שריפה בגרון ואומרת שאולי זה הלב, לא מסוגלת לאכול טוב, מפחדת לישון, חרדתית ומבוהלת מכל דבר קופצת ונהיית חיוורת מרגישה כאבים בקיבה בודקת את הדופק כל הזמן. מרגישה גם מן דכדוך ועצבות. אני שוב אומרת שאולי הפעם יש לי משהו באמת וזו לא החרדה. אני שוב מאמינה לתסמינים למרות שהייתה לי תקופה טובה יותר בחיים. ואני בחורה צעירה בשנות ה 30 לחיי אבל כל הדברים שאני שומעת מאוד קשים לי מאוד מפחידים אותי. לאחרונה התחלתי להרגיש שאני נחנקת לפעמים מאוכל תחושה שמשהו נתקע לי בגרון ופתאום התקפי חרדה. תחושה שהלב מחסיר פעימה ולמרות שהרופאים אמרו לי שזה לא מסוכן זה משתק אותי ומפחיד אותי מאוד. כשזה קורה לי תחושה של החסרת פעימה אני מרגישה שהעולם חרב ואני נכנסת לדכדוך עמוק. ככה במשך שנים רבות. הקטע הוא שאנחנו ההיפוכונדרים כל כך ממוקדים בתסמינים גופניים עד שאנחנו כבר מרגישים חולים. כיף שיש את הדף הזה לפרוק את מה שאנחנו מרגישים אני בטוחה שרבים קוראים וחלק בוחרים להגיב וחלק לא כך גם אני הייתי בהתחלה עד שקיבלתי אומץ להגיב והדף הזה הפך להיות חלק מחיי כבר שנה וחצי.
זו שוב תקופה שחרדה משתלטת על חיי
הפחד הזה מפני מחלות לב שוב מתגבר ושוב אני מרגישה תסמינים לבביים
אני נמצאת בהתקף חרדות קשה, מרגישה כאבים בידיים ואומרת שאולי זה הלב מרגישה שריפה בגרון ואומרת שאולי זה הלב, לא מסוגלת לאכול טוב, מפחדת לישון, חרדתית ומבוהלת מכל דבר קופצת ונהיית חיוורת מרגישה כאבים בקיבה בודקת את הדופק כל הזמן. מרגישה גם מן דכדוך ועצבות. אני שוב אומרת שאולי הפעם יש לי משהו באמת וזו לא החרדה. אני שוב מאמינה לתסמינים למרות שהייתה לי תקופה טובה יותר בחיים. ואני בחורה צעירה בשנות ה 30 לחיי אבל כל הדברים שאני שומעת מאוד קשים לי מאוד מפחידים אותי. לאחרונה התחלתי להרגיש שאני נחנקת לפעמים מאוכל תחושה שמשהו נתקע לי בגרון ופתאום התקפי חרדה. תחושה שהלב מחסיר פעימה ולמרות שהרופאים אמרו לי שזה לא מסוכן זה משתק אותי ומפחיד אותי מאוד. כשזה קורה לי תחושה של החסרת פעימה אני מרגישה שהעולם חרב ואני נכנסת לדכדוך עמוק. ככה במשך שנים רבות. הקטע הוא שאנחנו ההיפוכונדרים כל כך ממוקדים בתסמינים גופניים עד שאנחנו כבר מרגישים חולים. כיף שיש את הדף הזה לפרוק את מה שאנחנו מרגישים אני בטוחה שרבים קוראים וחלק בוחרים להגיב וחלק לא כך גם אני הייתי בהתחלה עד שקיבלתי אומץ להגיב והדף הזה הפך להיות חלק מחיי כבר שנה וחצי.
חיים בצל הפחד לחלות
הי ירדן
מזמן לא כתבתי פה. נלחצתי מהפומביות והרגשתי שהכתיבה גורמת לי להתעסק בהיפוכונדריה יותר מדי ושיותר יעיל לי לנסות כל מיני הסחות דעת ולכן הפסקתי לכתוב אבל אני כן קוראת כאן קבוע ומאוד מזדהה.
דיברתי עם הרבה חברות לאחרונה על חרדה וגיליתי שלא מעט סביבי לוקחות תרופות וכולן אמרו שזה מאוד עזר להן. אולי אם מתישהו החרדות ינצחו את הפחד מהכדורים אני גם אנסה. בינתיים אני מנסה לפנות פחות לגוגל, ללכת לביקורות קבועות מראש, לפני שמשהו מלחיץ אותי, ומצאתי תוכנית שמצחיקה אותי ומצליחה להשכיח ממני את החרדה התורנית, לפחות למעט זמן. זה לא תמיד עובד אבל יש שיפור.
בקיצור, רק רציתי לכתוב לך שאת לא לבד בסיפור הזה ולשלוח חיבוק אינטרנטי גדול. תרגישי טוב ושיהיה לנו רגוע ושקט
מזמן לא כתבתי פה. נלחצתי מהפומביות והרגשתי שהכתיבה גורמת לי להתעסק בהיפוכונדריה יותר מדי ושיותר יעיל לי לנסות כל מיני הסחות דעת ולכן הפסקתי לכתוב אבל אני כן קוראת כאן קבוע ומאוד מזדהה.
דיברתי עם הרבה חברות לאחרונה על חרדה וגיליתי שלא מעט סביבי לוקחות תרופות וכולן אמרו שזה מאוד עזר להן. אולי אם מתישהו החרדות ינצחו את הפחד מהכדורים אני גם אנסה. בינתיים אני מנסה לפנות פחות לגוגל, ללכת לביקורות קבועות מראש, לפני שמשהו מלחיץ אותי, ומצאתי תוכנית שמצחיקה אותי ומצליחה להשכיח ממני את החרדה התורנית, לפחות למעט זמן. זה לא תמיד עובד אבל יש שיפור.
בקיצור, רק רציתי לכתוב לך שאת לא לבד בסיפור הזה ולשלוח חיבוק אינטרנטי גדול. תרגישי טוב ושיהיה לנו רגוע ושקט
חיים בצל הפחד לחלות
תודה רבה מחמם את הלב
גם את מרגישה שכל שריר תפוס מעיד על משהו נוראי שמתחולל בתוכנו?
או שכל רגע יכול לקרות משהו רע ואיך אפשר להנות מהחיים במצב הזה??
גם את מרגישה שכל שריר תפוס מעיד על משהו נוראי שמתחולל בתוכנו?
או שכל רגע יכול לקרות משהו רע ואיך אפשר להנות מהחיים במצב הזה??
חיים בצל הפחד לחלות
בטח! לא כל הזמן אבל יש תקופות כאלה. אצלי זה קשור לפעמים לחרדה כללית (פחד מתאונות, פחד על הילדים שלי במצב של התחממות גלובלית, המצב בארץ וכו'). גם אני כשאני בתוך זה לא מבינה איך אפשר לחיות ככה, איך כולם ממשיכים כרגיל? וכשאני יוצאת מהמצב הזה אני נרגעת ומחליטה שאלמד מזה הלאה. עד הפעם הבאה כשהכל חוזר על עצמו.
בתקופת החרדה האחרונה שלי החלטתי שאני מדברת על זה עם כל חברה שנראה לי שתבין. זה בפני עצמו מאוד עזר (גיליתי שאני ממש לא היחידה). שאלתי איך הן מתמודדות עם חרדות. ההמלצות שקיבלתי כללו תרופות, יוגה, ספורט, רפלקסולוגיה, מדיטציה ותחביבים. אני התחלתי תחביב יצירה חדש והרגשתי שזה ממש אי של שפיות שמפחית לי משמעותית את החרדה.
בתקופת החרדה האחרונה שלי החלטתי שאני מדברת על זה עם כל חברה שנראה לי שתבין. זה בפני עצמו מאוד עזר (גיליתי שאני ממש לא היחידה). שאלתי איך הן מתמודדות עם חרדות. ההמלצות שקיבלתי כללו תרופות, יוגה, ספורט, רפלקסולוגיה, מדיטציה ותחביבים. אני התחלתי תחביב יצירה חדש והרגשתי שזה ממש אי של שפיות שמפחית לי משמעותית את החרדה.
חיים בצל הפחד לחלות
ואו מאיה זה לא פשוט לפחד מאסונות זה דברים שאנשים בדרך כלל מדחיקים ולא חושבים עליהם. אני כל כך מבינה אותך גם אני שואלת את עצמי איך אנשים מאושרים שלווים ולא מפחדים מכל מה שעלול לקרות.
מעולה שאת משתפת אנשים אני מאוד מתביישת בזה אני חושבת שבעיקר אני כזו בעולם
אבל תמיד בכל רגע של אושר מהדהדת מחשבה על חולי גופני שאולי קיים ואולי יכול לקרות משהו רע אז האושר אף פעם לא שלם
מעניין מה שאת אומרת איך קשורה יצירה להפחתת חרדות?
מעולה שאת משתפת אנשים אני מאוד מתביישת בזה אני חושבת שבעיקר אני כזו בעולם
אבל תמיד בכל רגע של אושר מהדהדת מחשבה על חולי גופני שאולי קיים ואולי יכול לקרות משהו רע אז האושר אף פעם לא שלם
מעניין מה שאת אומרת איך קשורה יצירה להפחתת חרדות?
חיים בצל הפחד לחלות
גם אני התביישתי. בסוף החלטתי שהמצב על הפנים ושווה לנסות. רוב התגובות היו מאוד מבינות. מאוד עוזר להרגיש שאני לא לבד עם החרדות או בכלל בעולם.
יצירה עוזרת לי כי זה מכריח אותי לעשות משהו שלא דורש מחשבה (לפחות לא מהחלק במוח שאחראי על כל הדאגות). מין עוגן למחשבות שלא ינדדו. בנוסף זה משאיר אותי עם משהו שאני גאה בו, שיפה בעיני (גם אם הוא לא יפה אובייקטיבית) ושעושה לי טוב להסתכל עליו. נרשמתי לחוג אז אני חייבת לבוא פעם בשבוע וזה לא התמסמס כמו תחביבים אחרים שלי.
עוד משהו שעוזר לי הוא לצאת החוצה ולהרגיש יותר חלק מהעולם. ללכת לים, להסתכל על כוכבים או עננים, להסתכל על המוני אנשים במקומות ציבוריים. זה עוזר לי להרגיש קטנה יותר וחלק ממשהו גדול יותר (בן הזוג שלי קורא לזה לקבל פרופורציה) וזה איכשהו מרגיע ועוזר.
יצירה עוזרת לי כי זה מכריח אותי לעשות משהו שלא דורש מחשבה (לפחות לא מהחלק במוח שאחראי על כל הדאגות). מין עוגן למחשבות שלא ינדדו. בנוסף זה משאיר אותי עם משהו שאני גאה בו, שיפה בעיני (גם אם הוא לא יפה אובייקטיבית) ושעושה לי טוב להסתכל עליו. נרשמתי לחוג אז אני חייבת לבוא פעם בשבוע וזה לא התמסמס כמו תחביבים אחרים שלי.
עוד משהו שעוזר לי הוא לצאת החוצה ולהרגיש יותר חלק מהעולם. ללכת לים, להסתכל על כוכבים או עננים, להסתכל על המוני אנשים במקומות ציבוריים. זה עוזר לי להרגיש קטנה יותר וחלק ממשהו גדול יותר (בן הזוג שלי קורא לזה לקבל פרופורציה) וזה איכשהו מרגיע ועוזר.
חיים בצל הפחד לחלות
הי בנות ,מלא זמן שלא ביקרתי כאן,התעדכנתי היום במה שרשמתן ולבי איתכן.
חייבת להגיד שהסיבה שלא נכנסתי לכאן זה רק בכדי להשכיח מעצמי את ההיפוכונדריה ,לנסות להרפות ולהתעסק בדברים אחרים. לפעמים זה הצליח פחות ולפעמים יותר.
בכל התקופה הזאת היו לי חרדות ,אם אתן זוכרות אני סובלת כבר שנתיים מכאבים מפושטים בכל הגוף התחלתי באמת לקבל את זה שכנראה זה פיברומיאלגיה כמו ששני רופאים חושבים וככה אני חיה מיום ליום.
אני רוצה לשתף אתכן שלפני שבועיים איבדתי את רופא המשפחה שלי והרופא של ילדיי כבר למעלה מ30 שנה מהמחלה הארורה תוך חודש בלי שום הכנה מוקדמת .ואני אומרת איבדתי כי הוא היה הרבה יותר מרופא! מרגישה די אבודה, היה לי את הנייד שלו ובכל בעייה שצצה הייתי מטלפנת אליו והוא היה היחיד שמצליח להרגיע אותי אני כותבת והדמעות חונקות את הגרון. אני חוזרת ואומרת לעצמי שזה לא דבר שבשליטה שלנו נשאר רק להתפלל ולקוות לטוב,חבל לבזבז את הזמן בעצבות אם יהיה ומה יהיה.
שולחת לכולן חיבוקים עזים.
חייבת להגיד שהסיבה שלא נכנסתי לכאן זה רק בכדי להשכיח מעצמי את ההיפוכונדריה ,לנסות להרפות ולהתעסק בדברים אחרים. לפעמים זה הצליח פחות ולפעמים יותר.
בכל התקופה הזאת היו לי חרדות ,אם אתן זוכרות אני סובלת כבר שנתיים מכאבים מפושטים בכל הגוף התחלתי באמת לקבל את זה שכנראה זה פיברומיאלגיה כמו ששני רופאים חושבים וככה אני חיה מיום ליום.
אני רוצה לשתף אתכן שלפני שבועיים איבדתי את רופא המשפחה שלי והרופא של ילדיי כבר למעלה מ30 שנה מהמחלה הארורה תוך חודש בלי שום הכנה מוקדמת .ואני אומרת איבדתי כי הוא היה הרבה יותר מרופא! מרגישה די אבודה, היה לי את הנייד שלו ובכל בעייה שצצה הייתי מטלפנת אליו והוא היה היחיד שמצליח להרגיע אותי אני כותבת והדמעות חונקות את הגרון. אני חוזרת ואומרת לעצמי שזה לא דבר שבשליטה שלנו נשאר רק להתפלל ולקוות לטוב,חבל לבזבז את הזמן בעצבות אם יהיה ומה יהיה.
שולחת לכולן חיבוקים עזים.
חיים בצל הפחד לחלות
לורן, מרגישים שהרופא שלך היה אדם טוב. זה לא מובן מאליו להיות זמין עבור מטופלים ככה. תנחומי. זה באמת קשה ומציף לאבד מישהו ובמיוחד מישהו שהיה משמעותי עבורך. את צודקת בחלק האחרון והלוואי שתמיד נצליח ליישם. חיבוק!
חיים בצל הפחד לחלות
מאיה יקרה אני מסכימה איתך בעניין התקבל פרופורציות גם אני כשטיילתי בעולם לפני החרדות (היום אני ממעטה לצאת מהארץ בגלל חרדות טיסה וחרדת שהייה בחול חוסר ביטחון שאם אהיה חולה אז לא יטפלו בי כמו בארץ)
אז לפני החרדות הייתי מטיילת במקומות לא סטריליים בעולם וזה היה נותן לי פרופורציות שאני שורדים גם במקומות כאלה והם לא חולים.
לורן טוב לשמוע ממך. אצלי המצב קצת שונה ממך הדף הזה עוזר לי להתמודד עם ההיפוכונדריה בכך שאני מבינה שאני לא לבד. נכון זה לא מעביר אותה כי אני חושבת שלהיפוכונדריה אין פתרון מלבד אמונה חזקה אבל עדיין זה עוזר לי להתמודד וזה אולי קצת מנחם.
אז אצלך זה פיברומיאלגה ולא חרדות לבסוף?
אוי עצוב מאד.
חיבוק וירטואלי לשתיכן.
אז לפני החרדות הייתי מטיילת במקומות לא סטריליים בעולם וזה היה נותן לי פרופורציות שאני שורדים גם במקומות כאלה והם לא חולים.
לורן טוב לשמוע ממך. אצלי המצב קצת שונה ממך הדף הזה עוזר לי להתמודד עם ההיפוכונדריה בכך שאני מבינה שאני לא לבד. נכון זה לא מעביר אותה כי אני חושבת שלהיפוכונדריה אין פתרון מלבד אמונה חזקה אבל עדיין זה עוזר לי להתמודד וזה אולי קצת מנחם.
אז אצלך זה פיברומיאלגה ולא חרדות לבסוף?
אוי עצוב מאד.
חיבוק וירטואלי לשתיכן.
חיים בצל הפחד לחלות
תודה מאיה
ירדן בלי שום קשר לחרדות בנוסף להיפוכונדריה כנראה שיש לי גם פיברו.
אגב איך מתקדם ההריון? מקווה שאת נהנת מהתקופה הנפלאה הזאת .
ירדן בלי שום קשר לחרדות בנוסף להיפוכונדריה כנראה שיש לי גם פיברו.
אגב איך מתקדם ההריון? מקווה שאת נהנת מהתקופה הנפלאה הזאת .
חיים בצל הפחד לחלות
הבנתי. אצלי בהריון החרדות לא פחתו.
יש לי חרדות שקשורות למזונות, למשל מאכל רקוב אני מדמיינת שאולי הוא רעיל וחווה התקפי חרדה, יש לי כאב בבית שחי וכמו בליטה אני מיד מדמיינת את המחלה ובחרדות קשות תמיד אצלי המחשבות קשות גם בהריון.
יש לי חרדות שקשורות למזונות, למשל מאכל רקוב אני מדמיינת שאולי הוא רעיל וחווה התקפי חרדה, יש לי כאב בבית שחי וכמו בליטה אני מיד מדמיינת את המחלה ובחרדות קשות תמיד אצלי המחשבות קשות גם בהריון.
חיים בצל הפחד לחלות
ירדן, נשמע לא קל, שאת ממש סובלת...
אולי שווה ללכת להתייעצות עם פסיכיאטרית? רק לקבל מידע ואחכ תחליטי. אני מכירה מישהי שקיבלה תרופות נגד חרדה בהריון ואמרה שזה עשה פלאים.
אולי שווה ללכת להתייעצות עם פסיכיאטרית? רק לקבל מידע ואחכ תחליטי. אני מכירה מישהי שקיבלה תרופות נגד חרדה בהריון ואמרה שזה עשה פלאים.
חיים בצל הפחד לחלות
הלכתי בעבר אמרו שאני סובלת מחרדה כללית אבל אני לא רוצה לקחת כדורים.
האמת היא שהם צודקים אני באמת סובלת מחרדה כללית. יש לי למשל גם חרדה מחנק, כשאני אוכלת אני מדמיינת שנתקע לי משהו בגרון או שהוא עבר לקנה הנשימה לפעמים אני עוצרת את הארוחות לפעמים גם שעות רבות אחרי אני מרגישה חנק. בנוסף מפחדת מטיסות, ברקים, חשמל, חומרים מסוכנים, מעליות ועוד ועוד חרדה כמעט מכל דבר. מקשה מאוד את החיים.
האמת היא שהם צודקים אני באמת סובלת מחרדה כללית. יש לי למשל גם חרדה מחנק, כשאני אוכלת אני מדמיינת שנתקע לי משהו בגרון או שהוא עבר לקנה הנשימה לפעמים אני עוצרת את הארוחות לפעמים גם שעות רבות אחרי אני מרגישה חנק. בנוסף מפחדת מטיסות, ברקים, חשמל, חומרים מסוכנים, מעליות ועוד ועוד חרדה כמעט מכל דבר. מקשה מאוד את החיים.
חיים בצל הפחד לחלות
הי ירדן,
גם אצלי זה חלק מחרדה כללית...
את יודעת הכי טוב מה נכון עבורך אבל אם זה משהו שקורה הרבה וממש מכביד עליך ביומיום הייתי שוקלת כדורים למרות הרתיעה. אולי אפשר באופן זמני כדי לאפשר לך זמינות ופניות לטיפול לא-תרופתי.
גם אצלי זה חלק מחרדה כללית...
את יודעת הכי טוב מה נכון עבורך אבל אם זה משהו שקורה הרבה וממש מכביד עליך ביומיום הייתי שוקלת כדורים למרות הרתיעה. אולי אפשר באופן זמני כדי לאפשר לך זמינות ופניות לטיפול לא-תרופתי.
חיים בצל הפחד לחלות
קשה לי כי אני לא מאמינה בטיפול תרופתי
את מטפחת תרופתית?
את מטפחת תרופתית?
חיים בצל הפחד לחלות
אני מאמינה שטיפול תרופתי (באופן כללי, לא רק לחרדה) עובד. אני לא אוהבת לקחת תרופות, גם לא אקמול, מסיבות שכנראה גם קשורות לחרדה (מפחדת שיזיק וכו). אבל אם אני באמת צריכה אני לוקחת. אם כואב לי ממש אני לוקחת משככים ואם אני חולה ורע לי אז לוקחת משהו שיקל כי אני מנסה לחשוב על עלות-תועלת. החרדה אצלי באה בגלים ולא קבועה ואני חושבת שיש מגמת שיפור אז לא ניסיתי עדיין תרופות למרות שבתקופות השפל בהחלט שקלתי בחיוב וכבר אספתי המלצות על פסיכיאטרים. אני חושבת שאם החרדה שלי הייתה כל הזמן כמו שהיא ברגעי השפל הייתי לוקחת כי זה פשוט בלתי נסבל.
שיהיה שבוע רגוע
שיהיה שבוע רגוע
חיים בצל הפחד לחלות
יש ימים שאת בכלל לא חרדה לבריאותך?
אצלי זה לא 24 שעות חרדה אבל אין יום שעובר בלי איזה פחד שיקרה משהו רע במהלך היום
אין יום שעובר בלי לשים לב לאיזו פעימה בלב לא סדירה שגורמת לי לחרדה רבה
הייתה תקופה שהייתה לי, חרדה כך היום 24 שעות בלי הפסקה רצוף
אבל עכשיו זה כל יום אבל למשך חצי שעה שעה
אצלי זה לא 24 שעות חרדה אבל אין יום שעובר בלי איזה פחד שיקרה משהו רע במהלך היום
אין יום שעובר בלי לשים לב לאיזו פעימה בלב לא סדירה שגורמת לי לחרדה רבה
הייתה תקופה שהייתה לי, חרדה כך היום 24 שעות בלי הפסקה רצוף
אבל עכשיו זה כל יום אבל למשך חצי שעה שעה
חיים בצל הפחד לחלות
והכי עצוב שעדיין מקוננת בי המחשבה בתוך תוכי שאולי אני בעצם חולה במחלת לב ולא עלו על זה
חיים בצל הפחד לחלות
לעבור מחרדה תמידית לשעה ביום נשמע כמו שיפור עצום! איזה יופי!
אצלי יש תקופות שבהן זה כל יום ואז החרדה עולה שוב ושוב במהלך היום ויש תקופות שבכלל לא או שיש חרדות אבל לא סביב בריאות. יש קשר לשני הכיוונים בין התקופות האלה למצב הרוח הכללי שלי והמצב במשפחה/עבודה. אם אני מצליחה לייצר לעצמי תקופה שמחה (תחביב חדש) אז זה משפיע לטובה על החרדות.
אצלי יש תקופות שבהן זה כל יום ואז החרדה עולה שוב ושוב במהלך היום ויש תקופות שבכלל לא או שיש חרדות אבל לא סביב בריאות. יש קשר לשני הכיוונים בין התקופות האלה למצב הרוח הכללי שלי והמצב במשפחה/עבודה. אם אני מצליחה לייצר לעצמי תקופה שמחה (תחביב חדש) אז זה משפיע לטובה על החרדות.
חיים בצל הפחד לחלות
הרבה זמן שלא יצרתי לעצמי תחביב. אצלי החרדה משפיעה על מצב הרוח בכך שפתאום אני מרגישה מדוכדכת וחסרת תקוות ומקוננת בי כמו מחשבה קבועה לכך שאולי אני חולה אז איך אפשר בעצם להיות מאושרת המטרה שלי היא בעצם להיות בריאה ושכחתי כבר שאנחנו בריאים כדי לחיות ולא חיים כדי להיות בריאים. המטרה היא בעצם להנות מהחיים והיפוכונדרים המטרה הזו אולי מתפספסת.
חיים בצל הפחד לחלות
אוי ירדן אני מה זה מבינה אותך. כשאני בתוך זה אני מרגישה חרדה ויאוש שסוגרים עלי ולא מבינה איך כולם חיים סביבי כרגיל ולא מפחדים מכל הדברים שיכולים לקרות להם. בתקופות שאני מחוץ לחרדה או שמשהו מסיח את דעתי הכל נראה פתאום קליל וטוב יותר ואני לא מפחדת כל כך. ניסיתי פעם להסביר את התחושה לבן הזוג אבל אני לא לגמרי יודעת להסביר לעצמי למה אני מגיבה ככה. היעד שלי לעצמי הוא למצוא עוד דברים שמושכים אותי לכיוון הטוב והשמח. בינתיים הרשימה מתארכת וזה באמת עוזר.
חיים בצל הפחד לחלות
כל הכבוד מאיה אני גם אנסה לעשות את זה כי כשאני שוקעת בחרדה פתאום אין שינה וגם הרבה פעמים אני מרגישה שאין אוויר ואי אפשר לנשום כמו שצריך ואני מתעוררת לחרדה וישנה לחרדה מקווה שיהיה טו, יותר לכולנו ושנמצא את הדרך לאושר ללא חרדת בריאות
חיים בצל הפחד לחלות
לפעמים אני גם מדמיינת כמו כאבים בחזה ובידיים וחושבת שזה סימנים של התקף לב ואז אני קופאת במקום ומכונסת בעצמי עד שזה עובר
חיים בצל הפחד לחלות
בנוסף במהלך היום אני מרגישה סחרחורות קבועות וגם כובד בנשימה מיקוד בנשימה ובסחרחורות
חיים בצל הפחד לחלות
ירדן, נשמע לא קל... התייעצתי עם רופאת המשפחה שלי והיא המליצה לי על טיפול CBT. אני אנסה ואעדכן אם זה עוזר. תרגישי טוב
חיים בצל הפחד לחלות
ניסיתי טיפול cbt שיהיה לך בהצלחה. לי אישית עוזר לכתוב פה ולהבין שאני לא לבד וגם להיזכר בזה שהיה יותר גרוע פעם... וגם להבין שמליון פעם חששתי מדברים ולא קרה משהו רע ואלה רק מחשבות ולא מציאות
קורה לך שאת עם משפחה או חברים ואת פשוט מרגישה לא רגועה ומתח וסטרס ואז את חושבת מעניין אם גם הם לא רגועים סוג של מתח הקשור בהיפוכונדריה? גם בסביבת אנשים?
כבר כמה ימים שאני חוששת מאוד ממחלת לב פתאןמית ומדמיינת תסמינים וכאבים אפילו לכתוב על זה מפחיד אותי.
קורה לך שאת עם משפחה או חברים ואת פשוט מרגישה לא רגועה ומתח וסטרס ואז את חושבת מעניין אם גם הם לא רגועים סוג של מתח הקשור בהיפוכונדריה? גם בסביבת אנשים?
כבר כמה ימים שאני חוששת מאוד ממחלת לב פתאןמית ומדמיינת תסמינים וכאבים אפילו לכתוב על זה מפחיד אותי.
חיים בצל הפחד לחלות
אותי החרדות תוקפות בעיקר בלילות
פתאום קשה לי לנשום פתאום אני מרגישה דפיקות לב פתאום אני נבהלת מזה שאני לא מצליחה לישון פתאום כואב לי הראש ופתאום אני מרגישה שמשהו לא בסדר ביום אני הרבה יותר בסדר אבל בלילות החרדות תוקפות בצורה יותר קשה ומפריעות לשינה
פתאום קשה לי לנשום פתאום אני מרגישה דפיקות לב פתאום אני נבהלת מזה שאני לא מצליחה לישון פתאום כואב לי הראש ופתאום אני מרגישה שמשהו לא בסדר ביום אני הרבה יותר בסדר אבל בלילות החרדות תוקפות בצורה יותר קשה ומפריעות לשינה
חיים בצל הפחד לחלות
בלילות בעיתיים מאוד עוזר לי לשים ידיים על החזה או הבטן ולהתרכז בנשימה. סוג של מדיטציה שלימדו אותי פעם.
חיים בצל הפחד לחלות
תודה אני ינסה מה שלומך התחלת את הטיפול
חיים בצל הפחד לחלות
גם אותכם וירוס הקורונה מבהיל למרות שבכלל לא הגיע לישראל? את ההיפוכונדרים זה מפחיד מאוד
חיים בצל הפחד לחלות
וזוהי תקופה של התקפי חרדה קשים שמופיעים בלי לחשוב על משהו מיוחד
ומבלי לחשוב על משהו מסוים שמעורר אותם ואז אני חושבת שזה מצב בריאותי אמיתי אני חווה התקפי חרדה עם תסמינים של דופק מהיר חום בידיים סחרחורות ובראש מחשבות של הפעם זה אמיתי קשה לי לנשום לפחות פעמיים בשבוע
ומבלי לחשוב על משהו מסוים שמעורר אותם ואז אני חושבת שזה מצב בריאותי אמיתי אני חווה התקפי חרדה עם תסמינים של דופק מהיר חום בידיים סחרחורות ובראש מחשבות של הפעם זה אמיתי קשה לי לנשום לפחות פעמיים בשבוע
חיים בצל הפחד לחלות
איזה מפחיד וירוס הקורונהההה
חיים בצל הפחד לחלות
עכשיו כולם היפוכונדרים...
חיים בצל הפחד לחלות
אצלי היו הרבה חרדות בהתחלה. עכשיו כבר פחות ובעיקר בלילה. אני יודעת שאני והמשפחה שומרים על עצמנו ושהמגמה חיובית אז מנסה להשאר בשפיות. לא תמיד זה עובד אבל סך הכל המצב טוב. גיליתי שלצאת לסיבוב קטן עוזר גם אם זה 100 מטר וחזרה כמה פעמים וגם לראות תוכניות מטופשות בטלוויזיה.
מה איתך?
מה איתך?
חיים בצל הפחד לחלות
אנחנו בסדר דווקא בעידן הקורונה יש לי מן תחושה שמרחפת 'לי זה לא יקרה' שזה מאד מוזר כי מדברים שלא צריך לפחד מהם אני מפחדת אבל כשיש סכנה אמיתית וממשית אני יותר שאננה.
אולי זה בגלל שכולם חשופים לסכנה אז זה פחות מפחיד אותי מאשר סכנה דמיונית שמאיימת בעיקר עליי ושזה חריג שיקרה לי משהו כזה למשל אירוע כלשהו בגיל צעיר או המחלה גורם לי לחרדה רבה יותר מהקורונה. בכללי לפעמים יש ימים לחוצים יותר ופחות חרדתות לפעמים יותר ופחות אבל אין ספק שעברתי בדף הזה תקופות קשות יותר של החרדה אני קוראת ונזכרת הייתי במצב של 24 שעות חרדה וחוסר חיים מוחלט ראייה חשוכה וחוסר תקווה היום יש ימים טובים יותר אבל עדיין באיזה שהוא מקום החרדה תמיד שם וכנראה תלווה אותי תמיד.
טוב לשמוע ממך
אולי זה בגלל שכולם חשופים לסכנה אז זה פחות מפחיד אותי מאשר סכנה דמיונית שמאיימת בעיקר עליי ושזה חריג שיקרה לי משהו כזה למשל אירוע כלשהו בגיל צעיר או המחלה גורם לי לחרדה רבה יותר מהקורונה. בכללי לפעמים יש ימים לחוצים יותר ופחות חרדתות לפעמים יותר ופחות אבל אין ספק שעברתי בדף הזה תקופות קשות יותר של החרדה אני קוראת ונזכרת הייתי במצב של 24 שעות חרדה וחוסר חיים מוחלט ראייה חשוכה וחוסר תקווה היום יש ימים טובים יותר אבל עדיין באיזה שהוא מקום החרדה תמיד שם וכנראה תלווה אותי תמיד.
טוב לשמוע ממך
חיים בצל הפחד לחלות
הי בנות מה שלומכן?
דווקא קורונה פחות מפחידה אותי למרות שאתמול בני בן ה9 לא הרגיש טוב כאב לו הראש והבטן וממש נלחצתי היה נראה לי שהוא גם חם . לא ישנתי כל הלילה
אבל עכשיו משהו אחר שמליץ אותי ומכניס אותי לחרדה. אני מתחילת שנה עם סטרופטוקוק כבר3 פעמים לקחת אנטיביטיקה הדבקתי את הילדים של גם 3 פעמים כל אחד. כשהתחיל כל הסגר שוב התחלתי להרגיש את הגרון. אמרתי הפעם אני נלחמת די עם האנטיביוטיקה. עברו כבר 16 יום והאמת שהגרון יותר טוב. אבל אתמול שוב התחיל לכאוב. ואני כבר בסטרס מטורף שיש לי שם משהו.
אם זה היה לפני חודש עבר היתי רצה לאף אוזן גרון שיכניס לי מצלמה וזהו אבל עם כל הקורונה אני לא יוצאת מהבית. ואני ממש בלחץ
דווקא קורונה פחות מפחידה אותי למרות שאתמול בני בן ה9 לא הרגיש טוב כאב לו הראש והבטן וממש נלחצתי היה נראה לי שהוא גם חם . לא ישנתי כל הלילה
אבל עכשיו משהו אחר שמליץ אותי ומכניס אותי לחרדה. אני מתחילת שנה עם סטרופטוקוק כבר3 פעמים לקחת אנטיביטיקה הדבקתי את הילדים של גם 3 פעמים כל אחד. כשהתחיל כל הסגר שוב התחלתי להרגיש את הגרון. אמרתי הפעם אני נלחמת די עם האנטיביוטיקה. עברו כבר 16 יום והאמת שהגרון יותר טוב. אבל אתמול שוב התחיל לכאוב. ואני כבר בסטרס מטורף שיש לי שם משהו.
אם זה היה לפני חודש עבר היתי רצה לאף אוזן גרון שיכניס לי מצלמה וזהו אבל עם כל הקורונה אני לא יוצאת מהבית. ואני ממש בלחץ
חיים בצל הפחד לחלות
חרדתית שלום
זאת באמת בעיה כשאי אפשר ללכת לרופא בגלל הפחד מקורונה
וגם אני לפעמים מרגישה קצת לא טוב ומיד מקשרת לקורונה
אבל אני לא בהיסטריה
לגביי הגרון ניסית לעשות שיחת וידאו עם רופא
בריאות לכולם
שבת שלום
זאת באמת בעיה כשאי אפשר ללכת לרופא בגלל הפחד מקורונה
וגם אני לפעמים מרגישה קצת לא טוב ומיד מקשרת לקורונה
אבל אני לא בהיסטריה
לגביי הגרון ניסית לעשות שיחת וידאו עם רופא
בריאות לכולם
שבת שלום
חיים בצל הפחד לחלות
חברים להיפוכונדריה
אני רוצה לשתף במחשבות שלי על העתיד
היו לי תקופות קשות של היפוכונדריה כאלה שיותר וכאלה שפחות
בתקופות הקשות זה השפיעה לי על המדדים הבריאותיים דופק מהיר ברוב שעות היום חוץ משינה
לפעמים אני חושבת וזה מעניין אותי לדעת אם גם אתם כהיפוכונדרים חושבים ככה לפעמים
הרבה פעמים מעסיקה אותי מחשבה מה יהיה שאני אהיה מבוגרת ואחווה חרדות המצב הזה לא יכול לגרום למוות? דופק מהיר
מעניין אם גם לזקנים יש חרדות מעניין אם הגוף שלנו יכול להתמודד עם חרדות גם בגיל מבוגר יותר
ובכלל שאלות כמו איזה אמא אני יהיה איך אני יתמודד עם בעיות שצצות עם הילדים שיש לי חרדות כל כך קשות וכל מיני שאלות כאלה שמאסיקות אותי בעיקר בלילות איך זה אצלכם מחשבות לגביי עתיד ופגיעה של החרדות בבריאות שלנו בעתיד???
אני רוצה לשתף במחשבות שלי על העתיד
היו לי תקופות קשות של היפוכונדריה כאלה שיותר וכאלה שפחות
בתקופות הקשות זה השפיעה לי על המדדים הבריאותיים דופק מהיר ברוב שעות היום חוץ משינה
לפעמים אני חושבת וזה מעניין אותי לדעת אם גם אתם כהיפוכונדרים חושבים ככה לפעמים
הרבה פעמים מעסיקה אותי מחשבה מה יהיה שאני אהיה מבוגרת ואחווה חרדות המצב הזה לא יכול לגרום למוות? דופק מהיר
מעניין אם גם לזקנים יש חרדות מעניין אם הגוף שלנו יכול להתמודד עם חרדות גם בגיל מבוגר יותר
ובכלל שאלות כמו איזה אמא אני יהיה איך אני יתמודד עם בעיות שצצות עם הילדים שיש לי חרדות כל כך קשות וכל מיני שאלות כאלה שמאסיקות אותי בעיקר בלילות איך זה אצלכם מחשבות לגביי עתיד ופגיעה של החרדות בבריאות שלנו בעתיד???
חיים בצל הפחד לחלות
מבאס שכל כאב בחזה מסמל את ההתקף לב הקרוב גם בגיל צעיר מחשבות לא מרפות כינוס בתוך עצמי
חיים בצל הפחד לחלות
היי בנות מה שלומכן? נכנסתי להתעדכן וקצת לשפוך
אז הייתה תקופה די ארוכה בלי התקפי חרדה גדולים והייתי כ"כ מאושרת ,נזכרתי איך זה לחיות נורמלי.
ואז.... לפני שבוע הרגשתי קצת צמרמורת והחלטתי למדוד חום והוא עמד על 37.7. מאז ועד היום החום שלי נע בין 37 ל37.7. ללא שום תופעחת אחרות. אתמול כבר נשברתי ונכנסתי להתקף חרדה נוראי לא הפסקתי לבכות במשך שעה( סגרתי את עצמי באמבטיה כדי שבעלי והילדים לא יראו) ועכשיו אני גם רושמת לכן בדמעות.
חושבת על הגרוע מכל וכמובן שקראתי בגוגל במשך שעות שזה יכול להעיד על גידולים . אני מקשרת את זה לכאבי הגוף שיש לי בשנים האחרונות ומפחדת שיש לי משהו ולא עלו על זה. התקשרתי הבוקר לרופא הוא אמר שזה חום ממש גבולי ונחשו מה? הוא שלח אותי לבדיקת קורונה,למרות שאין לי שום תסמינים חוץ מהחום הגבולי וזה שהמורה של הבן שלי חלתה לפני חודשיים. ואתן יודעות מה ? אני בכלל לא מפחדת מזה אלא רק שזו לא חלילה מחלה אחרת
אז הייתה תקופה די ארוכה בלי התקפי חרדה גדולים והייתי כ"כ מאושרת ,נזכרתי איך זה לחיות נורמלי.
ואז.... לפני שבוע הרגשתי קצת צמרמורת והחלטתי למדוד חום והוא עמד על 37.7. מאז ועד היום החום שלי נע בין 37 ל37.7. ללא שום תופעחת אחרות. אתמול כבר נשברתי ונכנסתי להתקף חרדה נוראי לא הפסקתי לבכות במשך שעה( סגרתי את עצמי באמבטיה כדי שבעלי והילדים לא יראו) ועכשיו אני גם רושמת לכן בדמעות.
חושבת על הגרוע מכל וכמובן שקראתי בגוגל במשך שעות שזה יכול להעיד על גידולים . אני מקשרת את זה לכאבי הגוף שיש לי בשנים האחרונות ומפחדת שיש לי משהו ולא עלו על זה. התקשרתי הבוקר לרופא הוא אמר שזה חום ממש גבולי ונחשו מה? הוא שלח אותי לבדיקת קורונה,למרות שאין לי שום תסמינים חוץ מהחום הגבולי וזה שהמורה של הבן שלי חלתה לפני חודשיים. ואתן יודעות מה ? אני בכלל לא מפחדת מזה אלא רק שזו לא חלילה מחלה אחרת
חיים בצל הפחד לחלות
לורן
אנחנו מצוינות בקשר בין תופעות למחלות חדשות או ישנות שאנחנו חוששים מהם
מובן לגמריי כשאני קוראת את מה שאת כותבת זה נשמע לי כמו היפוכונדריה וחרדה כי זה לא חום גבוה
יש תשובות מהקורונה?
מה שלום כולם
אנחנו מצוינות בקשר בין תופעות למחלות חדשות או ישנות שאנחנו חוששים מהם
מובן לגמריי כשאני קוראת את מה שאת כותבת זה נשמע לי כמו היפוכונדריה וחרדה כי זה לא חום גבוה
יש תשובות מהקורונה?
מה שלום כולם
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
חיים בצל הפחד לחלות
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
היי בנות, אז הבדיקה של הקורונה תקינה ואין לי חום ב"ה.
אבל אם נראה שהחרדות הסתיימו בזה אז ממש לא.
היום הרגשתי משהו בפעם הראשונה מין תחושה של זרמים כאלה בראש ובפנים כמו צמרמורת ונכנסתי ללחץ כבר חושבת על הגרוע מכל.
נראה לכם שזה סימפטום של חרדה?
יש לי שריר תפוס בצוואר יכול להיות שיש קשר? אני מרגישה שאני ממש מאבדת את זה: - ( כאילו תמיד אחרי תקופה טובה זה בא בבום ענקי כמו כאפה לתוך הפרצוף והחרדה משתלטת עלי ללא הפסקה
היי בנות, אז הבדיקה של הקורונה תקינה ואין לי חום ב"ה.
אבל אם נראה שהחרדות הסתיימו בזה אז ממש לא.
היום הרגשתי משהו בפעם הראשונה מין תחושה של זרמים כאלה בראש ובפנים כמו צמרמורת ונכנסתי ללחץ כבר חושבת על הגרוע מכל.
נראה לכם שזה סימפטום של חרדה?
יש לי שריר תפוס בצוואר יכול להיות שיש קשר? אני מרגישה שאני ממש מאבדת את זה: - ( כאילו תמיד אחרי תקופה טובה זה בא בבום ענקי כמו כאפה לתוך הפרצוף והחרדה משתלטת עלי ללא הפסקה
חיים בצל הפחד לחלות
מצטערת לא שיניתי את השם למעלה, זאת לורן למי שלא הבינה
מצטערת לא שיניתי את השם למעלה, זאת לורן למי שלא הבינה
חיים בצל הפחד לחלות
לורן הי
גם אצלי זה ככה
יש לי תקופות מצוינות ואז פתאום ההיפוכונדריה מרימה את ראשה וזה ממש מבאס
גם עכשיו היתה לי תקופה טובה והשבוע התחילו עןד פעם חרדות
מבאס רצח
מה שאני עושה זה כל פעם שאני מרגישה מצויין אני מודה לאלוהים. בחיי ממש ככה. תודה שהיום לא היה לי חרדות
גם אצלי זה ככה
יש לי תקופות מצוינות ואז פתאום ההיפוכונדריה מרימה את ראשה וזה ממש מבאס
גם עכשיו היתה לי תקופה טובה והשבוע התחילו עןד פעם חרדות
מבאס רצח
מה שאני עושה זה כל פעם שאני מרגישה מצויין אני מודה לאלוהים. בחיי ממש ככה. תודה שהיום לא היה לי חרדות
חיים בצל הפחד לחלות
שבוע טוב בנות, איך המרגש אצל כולן?איך עבר עליכן הסופש?
רציתי לשאול אתכן בנוגע לתופעה שיש לי והיא מגיעה בתקופות לדעתי... אני חושבת שיש בה מרכיב גדול של חרדה.
בזמן האוכל אני מרגישה כאילו מחסור באוויר וכאילו האוכל לא יורד חלק בגרון ואז אני נכנסת להתקף חרדה שיש לי משהו, ממש מתחילה להזיע ותוקפת אותי חולשה ודפיקות לב. אני ממש לחוצה מזה: - (
לפעמים אני מפסיקה את האוכל באמצע מהחרדה.
רציתי לשאול אתכן בנוגע לתופעה שיש לי והיא מגיעה בתקופות לדעתי... אני חושבת שיש בה מרכיב גדול של חרדה.
בזמן האוכל אני מרגישה כאילו מחסור באוויר וכאילו האוכל לא יורד חלק בגרון ואז אני נכנסת להתקף חרדה שיש לי משהו, ממש מתחילה להזיע ותוקפת אותי חולשה ודפיקות לב. אני ממש לחוצה מזה: - (
לפעמים אני מפסיקה את האוכל באמצע מהחרדה.
חיים בצל הפחד לחלות
אגב פלונית ראיתי שהרבה זמן לא הגבת כאן, אז אם את קוראת אשמח לשמוע מה איתך ואיך כל הבדיקות? אני זוכרת שהיו לנו אותן תופעות.
חיים בצל הפחד לחלות
בנות צריכה להתייעץ דחוף אני חסרת אונים.
יש לי כבר תקופה ממש ארוכה כאבים בקיבה (ברום הבטן בצד שמאל) זו תופעה שהייתה לי לפני המון שנים בגלל חיידק הליקטבקטור שעבר עם טיפול.
עשיתי לפני חודשיים שוב בדיקה לחיידק שיצאה תקינה אבל בחודש האחרון הכאבים על בסיס יומיומי כמעט וממש מטרידים אותי. כל ארוחה קטנה אני מרגישה מלאה.
כשאני לוחצת על האיזור הכואב אני מרגישה פעימות (כאילו את הדופק שלי), זה נורמלי??! אני מפחדת מגידול חלילה, בא לי לכנס למיטה ולבכות אין לי כוח לכלום פשוט.
יש לי כבר תקופה ממש ארוכה כאבים בקיבה (ברום הבטן בצד שמאל) זו תופעה שהייתה לי לפני המון שנים בגלל חיידק הליקטבקטור שעבר עם טיפול.
עשיתי לפני חודשיים שוב בדיקה לחיידק שיצאה תקינה אבל בחודש האחרון הכאבים על בסיס יומיומי כמעט וממש מטרידים אותי. כל ארוחה קטנה אני מרגישה מלאה.
כשאני לוחצת על האיזור הכואב אני מרגישה פעימות (כאילו את הדופק שלי), זה נורמלי??! אני מפחדת מגידול חלילה, בא לי לכנס למיטה ולבכות אין לי כוח לכלום פשוט.
חיים בצל הפחד לחלות
לורן היי
אני באמת מרגישה שזו שוב תקופה של חרדות שתוקפת אותך
לצערי החרדות זה גלים, לי פעם הייתה חרדה קבועה שלא עברה בכלל ואם תחזרי אחורה ותקראי את ההודעות שלי את תזכרי עד כמה הייתי חסרת אונים, הייתי בחרדות 24 שעות לדעתי את בתקופה הזו מה שאני עושה בתקופה כזו זה אני עושה את הבדיקות ואם אומרים לי שהכל בסדר אני מקבלת את זה למרות שאני לא מאמינה בכלל אבל אנחנו עושות את מה שאנחנו יכולות ואז אני מבינה שזו חרדה וכידוע חרדה היא מתסכלת ופוגעת בנו אבל היא לא מסוכנת
לגביי העניין עם האוכל זה בדיוק כמו אצלי! יש לי בעיה מאוד קשה עם אוכל אני אוכלת ומרגישה שנתקע לי משהו אני נכנסת לחרדות קשות דפיקות לב ולפעמים לא אוכלת דברים מסוימים בגלל זה
אם את זוכרת אני מפחדת כבר שנים רבות ממחלות לב בדף הזה אני כבר כמה שנים ואני עדיין מפחדת מאותה מחלה למרות שעובר זמן יש בי איזשהו פחד תמידי שאולי באמת יש לי מחלת לב ושאסור לי לעשות ספורט כי יקרה לי משהו ללב אני כבר בת 30 וזה נשמע לא הגיוני בגיל כה צעיר אבל בכל זאת זה מפחיד אותי ואני מאמינה בכל ליבי שיש לי מחלת לב ואני מתנהגת כמו מישהי שיש לה מחלת לב ואני אפילו נמנעת מדברים שאסור למי שחולה זה היפוכונדריה לפי הספר ממש!
כתבתי את זה כדי לחזק חרדתית ולורן אתן לא לבד וכן זה יכול לגרום לתסמינים קשים מאוד ושינויים במדדים הבריאותיים שלנו כמו לחץ דם ודופק ולתסכל ולהקשות על החיים עם כל זה. זה לא מסוכן חרדה. תתלו את עצמכם באמונה זה עוזר
אני באמת מרגישה שזו שוב תקופה של חרדות שתוקפת אותך
לצערי החרדות זה גלים, לי פעם הייתה חרדה קבועה שלא עברה בכלל ואם תחזרי אחורה ותקראי את ההודעות שלי את תזכרי עד כמה הייתי חסרת אונים, הייתי בחרדות 24 שעות לדעתי את בתקופה הזו מה שאני עושה בתקופה כזו זה אני עושה את הבדיקות ואם אומרים לי שהכל בסדר אני מקבלת את זה למרות שאני לא מאמינה בכלל אבל אנחנו עושות את מה שאנחנו יכולות ואז אני מבינה שזו חרדה וכידוע חרדה היא מתסכלת ופוגעת בנו אבל היא לא מסוכנת
לגביי העניין עם האוכל זה בדיוק כמו אצלי! יש לי בעיה מאוד קשה עם אוכל אני אוכלת ומרגישה שנתקע לי משהו אני נכנסת לחרדות קשות דפיקות לב ולפעמים לא אוכלת דברים מסוימים בגלל זה
אם את זוכרת אני מפחדת כבר שנים רבות ממחלות לב בדף הזה אני כבר כמה שנים ואני עדיין מפחדת מאותה מחלה למרות שעובר זמן יש בי איזשהו פחד תמידי שאולי באמת יש לי מחלת לב ושאסור לי לעשות ספורט כי יקרה לי משהו ללב אני כבר בת 30 וזה נשמע לא הגיוני בגיל כה צעיר אבל בכל זאת זה מפחיד אותי ואני מאמינה בכל ליבי שיש לי מחלת לב ואני מתנהגת כמו מישהי שיש לה מחלת לב ואני אפילו נמנעת מדברים שאסור למי שחולה זה היפוכונדריה לפי הספר ממש!
כתבתי את זה כדי לחזק חרדתית ולורן אתן לא לבד וכן זה יכול לגרום לתסמינים קשים מאוד ושינויים במדדים הבריאותיים שלנו כמו לחץ דם ודופק ולתסכל ולהקשות על החיים עם כל זה. זה לא מסוכן חרדה. תתלו את עצמכם באמונה זה עוזר
חיים בצל הפחד לחלות
לורן העתקתי לך הודעה ישנה שלי לפה
לפני יותר משנה שימי לב כמה ייאוש ותסכול אחת התקופות החשוכות בחיי אז כן זה גלים זה הולך ובא בעוצמות שונות אל תשברי
היום יש לי חרדה עצומה במיוחד.
אני בטוחה שיש לי איזו מחלת לב !!!
ומחלות לב מסמנות אצלי את סוף החיים
לכן הפחד העז מהן
אז נכנעתי לחרדות
לא הלכתי לעבודה - כבר רואים אותי בעין לא יפה
חושבים שאני מפונקת שסתם עושה את עצמה
הם לא מודעים לסבל הרב שלי
הלכתי לרופא עשו לי אקג הייתי בלחץ מטורף הדופק שלי עלה לשמיים והיה מאוד גבוה
וביקשתי מהרופא לעשות את כל הבדיקות של הלב
למרות שעשיתי לפני שלושה חודשים
ולמרות שאני עוד לא בת שלושים והסיכויים למחלת לב מאוד נמוכים
אני עדיין הולכת לעבור שוב את הסדרה של הבדיקות של הלב כדי להרגיע את החרדה
איזה חיים
חרדות חרדות וחרדות
אין נחת ואין הנאות
ייאוש תסכול
אני באמת חושבת שהבעיה שלי היא הקשה בעולם ושאין כמוני עוד
לפני יותר משנה שימי לב כמה ייאוש ותסכול אחת התקופות החשוכות בחיי אז כן זה גלים זה הולך ובא בעוצמות שונות אל תשברי
היום יש לי חרדה עצומה במיוחד.
אני בטוחה שיש לי איזו מחלת לב !!!
ומחלות לב מסמנות אצלי את סוף החיים
לכן הפחד העז מהן
אז נכנעתי לחרדות
לא הלכתי לעבודה - כבר רואים אותי בעין לא יפה
חושבים שאני מפונקת שסתם עושה את עצמה
הם לא מודעים לסבל הרב שלי
הלכתי לרופא עשו לי אקג הייתי בלחץ מטורף הדופק שלי עלה לשמיים והיה מאוד גבוה
וביקשתי מהרופא לעשות את כל הבדיקות של הלב
למרות שעשיתי לפני שלושה חודשים
ולמרות שאני עוד לא בת שלושים והסיכויים למחלת לב מאוד נמוכים
אני עדיין הולכת לעבור שוב את הסדרה של הבדיקות של הלב כדי להרגיע את החרדה
איזה חיים
חרדות חרדות וחרדות
אין נחת ואין הנאות
ייאוש תסכול
אני באמת חושבת שהבעיה שלי היא הקשה בעולם ושאין כמוני עוד
חיים בצל הפחד לחלות
שולחת לך עוד כמה מתקופות חשוכות מאוד שלי כשלא ראיתי את התקווה בכלל ולא נהנתי מהחיים
איזה כיף לך אני הגעתי למצב שאני לא נהנת מהחיים
החיים חולפים ועוברים ואני רק מפחדת למות ומפחדת ממחלות. כולי מגויסת רק לזה. אין לי כוחות נפשיים וגם לא פיזיים והכל בגלל החרדות כמה שזה קשה אין לי מילים לתאר סבל מתמשך
היי לכולם,
רוצה לשתף בימים הקשים שעוברים עליי
אני מרגישה חולה כל יום יותר
אני שמה לב לתסמינים גופניים ולא מצליחה לתפקד
כל כאב קטן הוא בשבילי הקשה והחמור ביותר
שפעת של חורף מעידה על הדבר הכי קשה שיש
אני בטוחה שאני חולה ושלא גילו במה
רוצה ללכת למיון כל יום
מרגישה שאני לא חיה ולא נהנת מהחיים וגם לא יכולה להנות מהם בגלל הפחד שיש לי מחלה קשה או בגלל הפחד לחלות אני פשוט לא מצליחה להיות מאושרת ולא מצליחה לחיות את החיים.
איזה כיף לך אני הגעתי למצב שאני לא נהנת מהחיים
החיים חולפים ועוברים ואני רק מפחדת למות ומפחדת ממחלות. כולי מגויסת רק לזה. אין לי כוחות נפשיים וגם לא פיזיים והכל בגלל החרדות כמה שזה קשה אין לי מילים לתאר סבל מתמשך
היי לכולם,
רוצה לשתף בימים הקשים שעוברים עליי
אני מרגישה חולה כל יום יותר
אני שמה לב לתסמינים גופניים ולא מצליחה לתפקד
כל כאב קטן הוא בשבילי הקשה והחמור ביותר
שפעת של חורף מעידה על הדבר הכי קשה שיש
אני בטוחה שאני חולה ושלא גילו במה
רוצה ללכת למיון כל יום
מרגישה שאני לא חיה ולא נהנת מהחיים וגם לא יכולה להנות מהם בגלל הפחד שיש לי מחלה קשה או בגלל הפחד לחלות אני פשוט לא מצליחה להיות מאושרת ולא מצליחה לחיות את החיים.
חיים בצל הפחד לחלות
לורן וחרדתית הוספתי לכן הודעות מתקופות קשות שלי בדף רציתי שתראו כמה חוסר אונים כתוצאה מחרדה בלבד עברו כבר שנים מאז אבל התחושות היו קשות ואני לא שוכחת את התקופות האלה ולפעמים זה חוסר זה גלים המטרה שלי היא לחזק אתכם שתראו למה חרדה יכולה לגרום הייתי במצב גרוע מאוד
חיים בצל הפחד לחלות
תודה רבה לך ירדן הכנסת אותי קצת לפרופורציות, שולחת חיבוק.
אני כותבת עם דמעות בעיניים. כבר חשבתי שזהו אולי נרפאתי מההיפוכונדריה וזה שוב בא בעוצמה.
תראי כמה הודעות כתבתי בזמן האחרון וכל פעם על תופעה אחרת. בנתיים קבעתי תור לרופא משפחה ליום שלישי, דיברתי איתו טלפונית והוא חושב אולי על רגישות למזון מסויים וביקש שאגיע אליו.
וברביעי קבעתי לגסטרו.,אשתדל להיות רגועה עד אז ואקווה לבשורות טובות.
ירדן אני ממש שמחה בשבילך שאת בתקופה טובה הלואי והיא תימשך לנצח!
אני כותבת עם דמעות בעיניים. כבר חשבתי שזהו אולי נרפאתי מההיפוכונדריה וזה שוב בא בעוצמה.
תראי כמה הודעות כתבתי בזמן האחרון וכל פעם על תופעה אחרת. בנתיים קבעתי תור לרופא משפחה ליום שלישי, דיברתי איתו טלפונית והוא חושב אולי על רגישות למזון מסויים וביקש שאגיע אליו.
וברביעי קבעתי לגסטרו.,אשתדל להיות רגועה עד אז ואקווה לבשורות טובות.
ירדן אני ממש שמחה בשבילך שאת בתקופה טובה הלואי והיא תימשך לנצח!
חיים בצל הפחד לחלות
אני עדיין חווה חרדות, אבל פעם הייתי במצב שלא יכולתי להנות מהחיים בכלל, ייאוש 24 שעות מחשבות טורדניות כל היום. היום למדתי להנות מהחיים כשההיפוכונדריה קיימת ותוקפת בעוצמות שונות. לורן תעדכני אותנו בשלומך
חיים בצל הפחד לחלות
שבוע טוב ומבורך! מה שלומכן?
אז הייתי אצל גסטרו והוא הביא לי בדיקת גסטרוקופיה על מנת לשלול דלקת. בעיקרון הוא חושב שהכאבים זה בגלל שאני סובלת מעצירויות והביא לי נרות.
הייתי גם אצל ראומטולוג ולצערי הרב הוא חושב שיש לי דלקת פרקים שמערבת את הגב והצוואר. בנתיים ביקש שאתחיל בטיפול תרופתי. ונשלחתי לבדיקות.
אני כ"כ עייפה נפשית עברתי שבוע לא קל של המון בכי.
מקווה שיהיה בסדר.
אז הייתי אצל גסטרו והוא הביא לי בדיקת גסטרוקופיה על מנת לשלול דלקת. בעיקרון הוא חושב שהכאבים זה בגלל שאני סובלת מעצירויות והביא לי נרות.
הייתי גם אצל ראומטולוג ולצערי הרב הוא חושב שיש לי דלקת פרקים שמערבת את הגב והצוואר. בנתיים ביקש שאתחיל בטיפול תרופתי. ונשלחתי לבדיקות.
אני כ"כ עייפה נפשית עברתי שבוע לא קל של המון בכי.
מקווה שיהיה בסדר.
חיים בצל הפחד לחלות
אז יכול להיות שזה בעיה בריאותית אמיתית טוב שבדקת את זה יש טיפול להכל היום תרגישי טוב ואנחנו כאן
חיים בצל הפחד לחלות
לי יש דלקת בחניכיים ואני מפחדת שזו המחלה תמיד מקצינה וחוששת ממחלת לב כבר שנה שלא בדקתי ואני חוששת שלא בדקתי את הלב הרבה זמן ואני רק בת 30
חיים בצל הפחד לחלות
מה שלום כולם
אני מרגישה לפעמים דפיקות לב וכמו דופק לא סדיר לאחרונה מלחיץ אותי מאוד ושוב אני חושבת על מחלות לב ובעיות בריאותיות קשות
אני מרגישה לפעמים דפיקות לב וכמו דופק לא סדיר לאחרונה מלחיץ אותי מאוד ושוב אני חושבת על מחלות לב ובעיות בריאותיות קשות
חיים בצל הפחד לחלות
משתף אתכם , כל פעם שיש משהו חולה לידי או קורה למשהו משהו , נגיד חבר שלי פרק את הכתף ובאתי לעזור לו פתאום גם לי מופיע כאבים בכתף ואני אוכל סרט שאולי אני פרקתי , חבר אחד נדבק בקורונה חשבתי שבטוח אני נדבקתי למרות שלאחרים לא חשבתי שהם ידבקו , אני כאלו מאמין שאני מושך רע , נמשך לרע , או אולי שמגיע לי רע מחלות , שאני גם אשם שאני גורם לזה , שאני רוצה להזיק לעצמי , יש לי פתאום פחד שאתעלף בצום כיפור למרות שבתכלס בחוויה של בצום היא טובה , לא בינונית אפילו , היא טובה , עובר לי טוב , וזה מטריף אותי שאני ממש מנוהל מהצום מה יהיה , איך אעבור את זה , הפעם באמת זה ייקרה וכו' אני יודע שהמחשבות לא נכונות אבל למרות שאני לא כזה דתי הצום מנהל אותי ולו רק שזה אתגר , במיוחד אתגר בריאותי , גם אני פוחד לתת בדיקת דם בישיבה כי שמעתי שמשהו יתעלף ככה ולכן אני שוכב למרות שבחיים לא התעלפתי אבל אם אני שומע על משהו רע קיצוני תמיד אני אומר לי זה ייקרה , זה מתאים לי שזה ייקרה לי , משהו מזדהה?
משתף אתכם , כל פעם שיש משהו חולה לידי או קורה למשהו משהו , נגיד חבר שלי פרק את הכתף ובאתי לעזור לו פתאום גם לי מופיע כאבים בכתף ואני אוכל סרט שאולי אני פרקתי , חבר אחד נדבק בקורונה חשבתי שבטוח אני נדבקתי למרות שלאחרים לא חשבתי שהם ידבקו , אני כאלו מאמין שאני מושך רע , נמשך לרע , או אולי שמגיע לי רע מחלות , שאני גם אשם שאני גורם לזה , שאני רוצה להזיק לעצמי , יש לי פתאום פחד שאתעלף בצום כיפור למרות שבתכלס בחוויה של בצום היא טובה , לא בינונית אפילו , היא טובה , עובר לי טוב , וזה מטריף אותי שאני ממש מנוהל מהצום מה יהיה , איך אעבור את זה , הפעם באמת זה ייקרה וכו' אני יודע שהמחשבות לא נכונות אבל למרות שאני לא כזה דתי הצום מנהל אותי ולו רק שזה אתגר , במיוחד אתגר בריאותי , גם אני פוחד לתת בדיקת דם בישיבה כי שמעתי שמשהו יתעלף ככה ולכן אני שוכב למרות שבחיים לא התעלפתי אבל אם אני שומע על משהו רע קיצוני תמיד אני אומר לי זה ייקרה , זה מתאים לי שזה ייקרה לי , משהו מזדהה?
חיים בצל הפחד לחלות
כן. אני.
אני גם תמיד חושבת שיקרה לי משהו רע
ולא לאחרים...
זה נראה לי נורמלי שאני אחלה במחלות נוראיות אבל על אחרים אני חושבת שאין סיכוי שיחלו במחלות כאלה בגיל צעיר.
אני גם מרגישה כמוך לגביי יום כיפור אבל יותר מהפחד שביום הזה יש פחות עזרה רפואית במקרה הצורך
יש לי גם פחד להיות בעולם כי אני מפחדת להיות שם חולה ולא יעזרו לי לא תהיה רפואה טובה או לא אוכל ללכת להיבדק כמו בארץ
אני מפחדת ללכת לשייט ולהיות במקומות שרחוקים מבתי חולים או מבודדים יחסית
אני כל הזמן צריכה את הביטחון שיש אמבולנס ומרפאה בארץ בקרבת מקום יחסית
וזה למרות ששנים לא השתמשתי בכלל בשירותים האלה
ושלא נצטרך
אני גם תמיד חושבת שיקרה לי משהו רע
ולא לאחרים...
זה נראה לי נורמלי שאני אחלה במחלות נוראיות אבל על אחרים אני חושבת שאין סיכוי שיחלו במחלות כאלה בגיל צעיר.
אני גם מרגישה כמוך לגביי יום כיפור אבל יותר מהפחד שביום הזה יש פחות עזרה רפואית במקרה הצורך
יש לי גם פחד להיות בעולם כי אני מפחדת להיות שם חולה ולא יעזרו לי לא תהיה רפואה טובה או לא אוכל ללכת להיבדק כמו בארץ
אני מפחדת ללכת לשייט ולהיות במקומות שרחוקים מבתי חולים או מבודדים יחסית
אני כל הזמן צריכה את הביטחון שיש אמבולנס ומרפאה בארץ בקרבת מקום יחסית
וזה למרות ששנים לא השתמשתי בכלל בשירותים האלה
ושלא נצטרך
חיים בצל הפחד לחלות
תודה ירדן , העניין עם הצומות פשוט מתיש אותי , כבר כמה שנים יש לי את החרדה הזאת , אני צם , לא קורה לי כלום אבל כל פעם מחדש שמגיע הצומות אני מתחיל לאכול סרט שהפעם ארגיש חלש , והפעם יהיה לי חוויה קשה , למרות שבפועל לא רק שאין לי חוויה קשה או עילפון או קטסטרופה , הצום עובר לי בקלות רבה , אני מחלק את העולם ללפני ואחרי הצום , כאלו אני הולך לאתגר שאפשר למות ממנו או שכולם מתעלפים בו הוא שהוא מסוכן , משהו טיפל בנושא כזה? או יודע להגיד על ספר שאוכל להעזר בו כדי להתייחס נכון לצומות , לא ברור לי גם למה הראש שלי מתעקש שייקרה לי משהו רע למרות שאין שום הוכחה במציאות שייקרה לי משהו רע , שאני חלש יותר מכולם , וכל הדיון הזה ביני לבין עצמי גורם להתבייש בעצמי ולכעוס על עצמי בעיקר , אני מתיש את עצמי ולמרות שאני מנסה לעזור לעצמי ועברתי תהליכים מדהימים עדיין כל פעם כל צום הוא אתגר על הנפש שלי כמה אני שווה או לא שווה , אם לא אצליח לצום אני פשוט אהיה אפס מאופס ולא שווה והחיים שלי חרא ,
תודה ירדן , העניין עם הצומות פשוט מתיש אותי , כבר כמה שנים יש לי את החרדה הזאת , אני צם , לא קורה לי כלום אבל כל פעם מחדש שמגיע הצומות אני מתחיל לאכול סרט שהפעם ארגיש חלש , והפעם יהיה לי חוויה קשה , למרות שבפועל לא רק שאין לי חוויה קשה או עילפון או קטסטרופה , הצום עובר לי בקלות רבה , אני מחלק את העולם ללפני ואחרי הצום , כאלו אני הולך לאתגר שאפשר למות ממנו או שכולם מתעלפים בו הוא שהוא מסוכן , משהו טיפל בנושא כזה? או יודע להגיד על ספר שאוכל להעזר בו כדי להתייחס נכון לצומות , לא ברור לי גם למה הראש שלי מתעקש שייקרה לי משהו רע למרות שאין שום הוכחה במציאות שייקרה לי משהו רע , שאני חלש יותר מכולם , וכל הדיון הזה ביני לבין עצמי גורם להתבייש בעצמי ולכעוס על עצמי בעיקר , אני מתיש את עצמי ולמרות שאני מנסה לעזור לעצמי ועברתי תהליכים מדהימים עדיין כל פעם כל צום הוא אתגר על הנפש שלי כמה אני שווה או לא שווה , אם לא אצליח לצום אני פשוט אהיה אפס מאופס ולא שווה והחיים שלי חרא ,
חיים בצל הפחד לחלות
מבינה אותך
אנחנו מייחסים חשיבות גדולה לדברים
חושבים שזה מוזר שאנחנו עושים את זה
מבקרים את עצמנו
כועסים על עצמנו
חושבים שיקרו לנו דברים רעים זה חלק מחרדת הבריאות וחלק מתחושת חוסר הביטחון
אנחנו מייחסים חשיבות גדולה לדברים
חושבים שזה מוזר שאנחנו עושים את זה
מבקרים את עצמנו
כועסים על עצמנו
חושבים שיקרו לנו דברים רעים זה חלק מחרדת הבריאות וחלק מתחושת חוסר הביטחון
חיים בצל הפחד לחלות
ירדן תודה על כל ההןדעות
אני זוכרת את ההודעות שלך לגבי הלב אני ממש שמחה שאת מצליחה להתגבר על זה
איתמר אתה מתאר היפוכונדריה. אני גם ככה. משהו אומר לידי שהוא לא מרגיש טוב אני מתחילה להרגיש את אותם סיפטומים. בגלל זה אני משתדלת להתרחק מכל זה וגם לא לקרוא על מחלות
אני זוכרת את ההודעות שלך לגבי הלב אני ממש שמחה שאת מצליחה להתגבר על זה
איתמר אתה מתאר היפוכונדריה. אני גם ככה. משהו אומר לידי שהוא לא מרגיש טוב אני מתחילה להרגיש את אותם סיפטומים. בגלל זה אני משתדלת להתרחק מכל זה וגם לא לקרוא על מחלות
חיים בצל הפחד לחלות
עוברים עליי ימים קשים
אני שומעת בזמן האחרון על אירועים טרגיים של בריאות
כלה בריאה שהתמוטטה צעיר בריא שהתמותת ומת
הסיפורים האלה מחזירים אותי אחורה לחרדות קשות
אני פתאום מדמיינת שהולך לקרוא לי משהו טראגי פתעומי חובה חרדות חוסר שינה שוב אני מבינה שהעולם מסוכן ומכל האנשים הבריאים אני בוחרת דווקא לחשוב כל היום על הסיפורים הטראגיים איך מתמודדים עם החיים עם כל מה ששומעים אני מוצאת את עצמי חושבת רק על הסיפורים האלה וקשה לי להנות מהחיים
אני שומעת בזמן האחרון על אירועים טרגיים של בריאות
כלה בריאה שהתמוטטה צעיר בריא שהתמותת ומת
הסיפורים האלה מחזירים אותי אחורה לחרדות קשות
אני פתאום מדמיינת שהולך לקרוא לי משהו טראגי פתעומי חובה חרדות חוסר שינה שוב אני מבינה שהעולם מסוכן ומכל האנשים הבריאים אני בוחרת דווקא לחשוב כל היום על הסיפורים הטראגיים איך מתמודדים עם החיים עם כל מה ששומעים אני מוצאת את עצמי חושבת רק על הסיפורים האלה וקשה לי להנות מהחיים
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
חיים בצל הפחד לחלות
אל תקראי חדשות ואל תצפי בחדשות. הכי טוב!
כל התקשורת מלחיצה את העם זה ידוע וזה מתעצם בשנים האחרונות.
יש מדור של חדשות טובות באינטרנט - כדאי לקרוא.
ותעשי דמיון מודרך. יעזור לך מאוד ולכל מי שחרד.
כל התקשורת מלחיצה את העם זה ידוע וזה מתעצם בשנים האחרונות.
יש מדור של חדשות טובות באינטרנט - כדאי לקרוא.
ותעשי דמיון מודרך. יעזור לך מאוד ולכל מי שחרד.