איך להתמודד עם אלימות בגן
אבל אני שתקתי והם עשו את העבודה בעצמם וחשפו את עצמם כמשפחה לא שפוייה בפני כל הורים.
מדהים, מסירה את הכובע @}
מדהים, מסירה את הכובע @}
-
- הצטרפות: 03 אוקטובר 2008, 23:30
- דף אישי: הדף האישי של רוני_ושו''ת*
כל הכבוד! התנהלות למופת. שמחה לשמוע שיש תוצאות, ביטול השינה רק הוא לבד הישג. חג שמח.
-
- הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*
רק רציתי להגיד לך, שאחרי שלושה או ארבעה ניסיונות לקרוא את הדף הזה, שבכל פעם נגמרו בדמעות שליש, כשניסיתי לדמיין מה הייתי עושה במצבך (יש לי בת, בת 10 חודשים, והמחשבה פשוט הפכה לי את הבטן).
אני חושבת שההתמודדות שלך עם המערכת, עם החוויה, עם הגננות ועם ההורים של הילד הייתה פשוט מדהימה, אמיצה ומעוררת הערצה.
אשריי הבת שלך שהרויחה כזאת אמא מדהימה וחזקה.
אני חושבת שההתמודדות שלך עם המערכת, עם החוויה, עם הגננות ועם ההורים של הילד הייתה פשוט מדהימה, אמיצה ומעוררת הערצה.
אשריי הבת שלך שהרויחה כזאת אמא מדהימה וחזקה.
-
- הצטרפות: 13 פברואר 2009, 14:28
תודה לכל המחזקות והתומכות.
צר לי שהדף גורם לדמעות ולצער. האמת שהוא גורם לי אי נוחות מסויימת, איך שהכל שפוך ככה על השולחן, בעיקר שמבחינתי הסיפור הסתיים, יש לי דרך פעולה, ואת העצות הטובות שקיבלתי כאן לקחתי איתי הלאה. ככה שלא כל כך רציתי אותו , אבל נשמה טובה אחת הסבירה לי שזה כנראה חשוב שיהיה כאן והשתכנעתי.
אביטל צ - כבר כתבתי למעלה -
לא רוצה להגיד איזור כי קוראים כאן הרבה אנשים ואני לא רוצה להחשף.
זה לא באיזור שאת רוצה לעבור אליו, אבל אני חייבת להגיד לך שהרעה החולה הזו של מנוחת צהריים כפויה מצוייה עדיין ברוב הגנים הקיבוציים, והיא פתח לדברים לא טובים ולאלימות מסוגים שונים ומשונים, ככה שמה שאני יכולה להמליץ לך שתוודאי שזה גן שאין בו את זה.
מאחלת לעצמי ובכלל שלא נדע עוד סיפורים כאלו.
צר לי שהדף גורם לדמעות ולצער. האמת שהוא גורם לי אי נוחות מסויימת, איך שהכל שפוך ככה על השולחן, בעיקר שמבחינתי הסיפור הסתיים, יש לי דרך פעולה, ואת העצות הטובות שקיבלתי כאן לקחתי איתי הלאה. ככה שלא כל כך רציתי אותו , אבל נשמה טובה אחת הסבירה לי שזה כנראה חשוב שיהיה כאן והשתכנעתי.
אביטל צ - כבר כתבתי למעלה -
לא רוצה להגיד איזור כי קוראים כאן הרבה אנשים ואני לא רוצה להחשף.
זה לא באיזור שאת רוצה לעבור אליו, אבל אני חייבת להגיד לך שהרעה החולה הזו של מנוחת צהריים כפויה מצוייה עדיין ברוב הגנים הקיבוציים, והיא פתח לדברים לא טובים ולאלימות מסוגים שונים ומשונים, ככה שמה שאני יכולה להמליץ לך שתוודאי שזה גן שאין בו את זה.
מאחלת לעצמי ובכלל שלא נדע עוד סיפורים כאלו.
-
- הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
- דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*
זה לא באיזור שאת רוצה לעבור אליו
תודה @}
אבל אני חייבת להגיד לך שהרעה החולה הזו של מנוחת צהריים כפויה מצוייה עדיין ברוב הגנים הקיבוציים, והיא פתח לדברים לא טובים ולאלימות מסוגים שונים ומשונים, ככה שמה שאני יכולה להמליץ לך שתוודאי שזה גן שאין בו את זה.
הבת שלי כרגע גם בגן קיבוצי, ומבחינתי עזיבת הגן הזה היא אחד החסרונות של מעבר הדירה שאני מתכננת.
שתינו אוהבות את הגן ואת אנשי הצוות שלו.
הבת שלי פרחה מבחינה חברתית, וצברה הרבה ביטחון בגן הזה.
בגן יש 34 ילדים ובכל רגע 4 נשות צוות, לפעמים יש גם מישהו נוסף מצעירי הקיבוץ.
בגן שלה יש את המנוחה שכולם חייבים לנוח, אני לא אוהבת את הקטע של ה חייבים
אחרי שקראתי את הדף הזה שאלתי בגן האם הילדים נמצאים בחדר מנוחה לבד,
וקיבלתי מבט מאוד מתפלא (לא עולה על דעתם להשאיר את הילדים לבדם בצורה הזו) ולרוב יש לפחות 2 נשות צוות בחדר, אם לא 3.
בזמן המנוחה משמיעים דיסק עם סיפורים או שירים, יחסית שקטים, כך שמי שלא נרדם, יכול להקשיב בשקט.
הבת שלי נרדמת לעיתים רחוקות בגן, אבל היא שוכבת ונחה ומקשיבה, ולדעתי עבורה זה במקום.
ילדים פגועים, שמעבירים את הפגיעות שלהם הלאה, יש בכל מקום.
יש ילד כזה גם בגן של הבת שלי (לא בצורה שתוארה בדף הזה).
אני חושבת שההבדל הוא הצורה שבה מתנהל המקום ואופי אנשי הצוות.
תודה @}
אבל אני חייבת להגיד לך שהרעה החולה הזו של מנוחת צהריים כפויה מצוייה עדיין ברוב הגנים הקיבוציים, והיא פתח לדברים לא טובים ולאלימות מסוגים שונים ומשונים, ככה שמה שאני יכולה להמליץ לך שתוודאי שזה גן שאין בו את זה.
הבת שלי כרגע גם בגן קיבוצי, ומבחינתי עזיבת הגן הזה היא אחד החסרונות של מעבר הדירה שאני מתכננת.
שתינו אוהבות את הגן ואת אנשי הצוות שלו.
הבת שלי פרחה מבחינה חברתית, וצברה הרבה ביטחון בגן הזה.
בגן יש 34 ילדים ובכל רגע 4 נשות צוות, לפעמים יש גם מישהו נוסף מצעירי הקיבוץ.
בגן שלה יש את המנוחה שכולם חייבים לנוח, אני לא אוהבת את הקטע של ה חייבים
אחרי שקראתי את הדף הזה שאלתי בגן האם הילדים נמצאים בחדר מנוחה לבד,
וקיבלתי מבט מאוד מתפלא (לא עולה על דעתם להשאיר את הילדים לבדם בצורה הזו) ולרוב יש לפחות 2 נשות צוות בחדר, אם לא 3.
בזמן המנוחה משמיעים דיסק עם סיפורים או שירים, יחסית שקטים, כך שמי שלא נרדם, יכול להקשיב בשקט.
הבת שלי נרדמת לעיתים רחוקות בגן, אבל היא שוכבת ונחה ומקשיבה, ולדעתי עבורה זה במקום.
ילדים פגועים, שמעבירים את הפגיעות שלהם הלאה, יש בכל מקום.
יש ילד כזה גם בגן של הבת שלי (לא בצורה שתוארה בדף הזה).
אני חושבת שההבדל הוא הצורה שבה מתנהל המקום ואופי אנשי הצוות.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
אם מדברים על גנים בקיבוץ, חשבתי על אחיין שלי. גם גן חובה וגם יש שם שנ"צ. למיטב ידיעתי הוא ישן ועוד איך. ביום שהוא לא ישן, לפגוש אותו בערב זה לא מחזה מרנין במיוחד, בגלל ההרגל הזה.
שנת צהריים בעיני זה דבר נהדר, אני בעד מנוחת צהריים ואצלנו בבית זה התחרבש בגלל בתים שאין בהם (כמה פעמים הילדה הלכה בצהרים, כסידור אחרי הגן, לילדים שאין אצלם בבית שנ"צ וזה התחסל) רק השאלה איך זה נעשה והאם כשיש הרבה ילדים יש השגחה, או הקשבה, כי כאן היתה ילדה שניסתה להתלונן ולא הקשיבו לה שזה חלק מהבעיה. אני ממש לא חושבת שהבעיה היא השינה בצהרים אלא ההתנהלות שלה. מחר יבוא מישהו ויגיד שלאכול רק ליד השולחן זה בעייתי כי הילדים בועטים ותוקעים מזלגות אחד בעינים של השני ולכן צריך לבטל ישיבה ליד השולחן ובכלל צריך לאכול עם ידיים. הבעיה היא לא בכן שינה לא שינה, הבעיה היא בהתנהלות.
שנת צהריים בעיני זה דבר נהדר, אני בעד מנוחת צהריים ואצלנו בבית זה התחרבש בגלל בתים שאין בהם (כמה פעמים הילדה הלכה בצהרים, כסידור אחרי הגן, לילדים שאין אצלם בבית שנ"צ וזה התחסל) רק השאלה איך זה נעשה והאם כשיש הרבה ילדים יש השגחה, או הקשבה, כי כאן היתה ילדה שניסתה להתלונן ולא הקשיבו לה שזה חלק מהבעיה. אני ממש לא חושבת שהבעיה היא השינה בצהרים אלא ההתנהלות שלה. מחר יבוא מישהו ויגיד שלאכול רק ליד השולחן זה בעייתי כי הילדים בועטים ותוקעים מזלגות אחד בעינים של השני ולכן צריך לבטל ישיבה ליד השולחן ובכלל צריך לאכול עם ידיים. הבעיה היא לא בכן שינה לא שינה, הבעיה היא בהתנהלות.
-
הבעיה היא בהתנהלות
הצורה שבה מתנהל המקום ואופי אנשי הצוות
אתן צודקות. ברור שהבעיה היא ההתנהלות. הרבה יותר מפריע לי שלא מאמינים לה, שלא הקשיבו לתלונתה, שלא רצו לטפל בעניין מאשר עצם המעשה של תחיבת האצבע לטוסיק.
אני פשוט הנחתי (טעת הייחוס הבסיסית אם אני לא טועה קוראים לזה...) שכל שנת צהריים עלולה להתנהל בצורה כזו בכל מקום ולכן הזהרתי מפניה, אבל בעצם צריך להזהיר מההתנהלות - שלצערי קשה לצפות אותה מראש (אולי רק כמו שאביטל צ עשתה, לראות את התנאים בהם הם ישנים כאינדיקטור)
אני לא תארתי לי שכך יגיבו (או ליתר דיוק לא יגיבו).
הצורה שבה מתנהל המקום ואופי אנשי הצוות
אתן צודקות. ברור שהבעיה היא ההתנהלות. הרבה יותר מפריע לי שלא מאמינים לה, שלא הקשיבו לתלונתה, שלא רצו לטפל בעניין מאשר עצם המעשה של תחיבת האצבע לטוסיק.
אני פשוט הנחתי (טעת הייחוס הבסיסית אם אני לא טועה קוראים לזה...) שכל שנת צהריים עלולה להתנהל בצורה כזו בכל מקום ולכן הזהרתי מפניה, אבל בעצם צריך להזהיר מההתנהלות - שלצערי קשה לצפות אותה מראש (אולי רק כמו שאביטל צ עשתה, לראות את התנאים בהם הם ישנים כאינדיקטור)
אני לא תארתי לי שכך יגיבו (או ליתר דיוק לא יגיבו).
-
וגם הענייין הזה של חייבים, של הלהכריח. שמי שזקוק למנוחה ינוח ומי שלא - לא. הכפייה הזו היא לא טובה.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
ככל שאני חושבת על זה, נראה לי ששם הדף לא ברור.
בקריאה מבחוץ זה נשמע כאילו מדובר על אלימות רגילה בין ילדים.
או במקרה יותר גרוע - על אלימות של גננת (צעקות או מכות).
אני חוששת שמי שמחפש עזרה או מידע בנושא של הדף לא יידע למצוא אותו כאן.
לכן אני מציעה לשנות את שם הדף למשהו כמו:
אלימות מינית בין ילדים בגן
אלימות מינית מצד ילד בגן (או 'ילדים')
או אישי יותר: בתי נפגעה מאלימות מינית של ילד בגן
(כל זה רק כדי להבהיר את נושא הדף.
שמדובר באלימות מינית דווקא, מצד ילדים דווקא, מצד ילדים של מישהו אחר דווקא. איך מתמודדים עם דבר כזה.)
האם אחת מההצעות נראית לך פלונית בגן, או לכם העורכים?
בקריאה מבחוץ זה נשמע כאילו מדובר על אלימות רגילה בין ילדים.
או במקרה יותר גרוע - על אלימות של גננת (צעקות או מכות).
אני חוששת שמי שמחפש עזרה או מידע בנושא של הדף לא יידע למצוא אותו כאן.
לכן אני מציעה לשנות את שם הדף למשהו כמו:
אלימות מינית בין ילדים בגן
אלימות מינית מצד ילד בגן (או 'ילדים')
או אישי יותר: בתי נפגעה מאלימות מינית של ילד בגן
(כל זה רק כדי להבהיר את נושא הדף.
שמדובר באלימות מינית דווקא, מצד ילדים דווקא, מצד ילדים של מישהו אחר דווקא. איך מתמודדים עם דבר כזה.)
האם אחת מההצעות נראית לך פלונית בגן, או לכם העורכים?
-
ואוו... נבהלתי לראות שנכתב משהו בדף, שמא קרה עוד מקרה כזה למישהו....
אני שמחה לעדכן שהגננת המדוברת לא המשיכה לשנה הזו בגן. כנראה הרעש היה גדול מדי. בכלל, כל הצוות התחלף שם. זה התחיל במטפלת אחת שפרשה על רקע המקרה כי לא יכלה להשאר ו"לראות את מה שקורה שם" מבחינת הגישה של הגננת, והמשיך בזה ששאר המטפלות לא המשיכו בשנההבאה. אנחנו כבר בכתה א אז זה פחות רלוונטי לנו אבל זה גם סוג של נחמה שלא היה לשווא.
טחנות הצדק טוחנות לאט אבל בסוף יש שינוי.
לגבי שינוי שם הדף, אלימות מינית זו אלימות. אם את חושבת שזה מפריע להבנה, אולי פשוט להוסיף את המילה 'מינית'. איך להתמודד עם אלימות מינית בגן.
בכל מקרה אני התייחסתי לזה בתור דף תמיכה עבורי (וגם דף מוצנע בהזדמנות זו...).
אני שמחה לעדכן שהגננת המדוברת לא המשיכה לשנה הזו בגן. כנראה הרעש היה גדול מדי. בכלל, כל הצוות התחלף שם. זה התחיל במטפלת אחת שפרשה על רקע המקרה כי לא יכלה להשאר ו"לראות את מה שקורה שם" מבחינת הגישה של הגננת, והמשיך בזה ששאר המטפלות לא המשיכו בשנההבאה. אנחנו כבר בכתה א אז זה פחות רלוונטי לנו אבל זה גם סוג של נחמה שלא היה לשווא.
טחנות הצדק טוחנות לאט אבל בסוף יש שינוי.
לגבי שינוי שם הדף, אלימות מינית זו אלימות. אם את חושבת שזה מפריע להבנה, אולי פשוט להוסיף את המילה 'מינית'. איך להתמודד עם אלימות מינית בגן.
בכל מקרה אני התייחסתי לזה בתור דף תמיכה עבורי (וגם דף מוצנע בהזדמנות זו...).
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
יופי של עדכון
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
אלימות מינית זו אלימות
לדעתי יש הבדל גדול בין ילד שמרביץ (שאל זה מתייחסים כנורמטיבי, במיוחד בגיל הזה), לבין ילד שעושה מעשה מיני.
גם ההשפעה על מי שהאלימות מופנית נגדו בוודאי שונה.
לכן כן חשוב לדעתי שזה יובן משם הדף.
כמו כן, נראה לי גם שיש הבדל אם האלימות המינית מגיעה מצד הגננת או מצד אחד הילדים בגן. זה סוג מקרה שונה, ודרכי התמודדות שונות. לכן לדעתי כן היה כדאי שזה יהיה ברור משם הדף. את לא חושבת?
בכל מקרה אני התייחסתי לזה בתור דף תמיכה עבורי
אני מבינה, וזה ברור.
אבל אני מקווה שזה בסדר לך שלאחר מעשה אנו מתייחסים אל הדף הזה גם כאל דף שמישהו אחר יכול ללמוד ממנו, ולהיעזר בו. אני מתארת לעצמי שזה חשוב לאנשים אחרים.
במיוחד לאור הדרך האמיצה שאת עברת עם הנושא, שעשויה להוות השראה.
לדעתי יש הבדל גדול בין ילד שמרביץ (שאל זה מתייחסים כנורמטיבי, במיוחד בגיל הזה), לבין ילד שעושה מעשה מיני.
גם ההשפעה על מי שהאלימות מופנית נגדו בוודאי שונה.
לכן כן חשוב לדעתי שזה יובן משם הדף.
כמו כן, נראה לי גם שיש הבדל אם האלימות המינית מגיעה מצד הגננת או מצד אחד הילדים בגן. זה סוג מקרה שונה, ודרכי התמודדות שונות. לכן לדעתי כן היה כדאי שזה יהיה ברור משם הדף. את לא חושבת?
בכל מקרה אני התייחסתי לזה בתור דף תמיכה עבורי
אני מבינה, וזה ברור.
אבל אני מקווה שזה בסדר לך שלאחר מעשה אנו מתייחסים אל הדף הזה גם כאל דף שמישהו אחר יכול ללמוד ממנו, ולהיעזר בו. אני מתארת לעצמי שזה חשוב לאנשים אחרים.
במיוחד לאור הדרך האמיצה שאת עברת עם הנושא, שעשויה להוות השראה.
-
- הצטרפות: 13 ינואר 2010, 13:19
מצאתי בעיתון כל מיני אגודות ועמותו שעוזרות במצבים כאלו, ואני חושבת שחשוב שיהיו פה, למקרה שמישהו צריך, ושלא נדע.
בהתחלה מרגישים כל כך לבד, וזה יכול לעזור.
אל"י - האגודה להגנת הילד - מענה ראשוני והסבר מקצועי
ער"ן - עזרה ראשונה נפשית
מרכז הגנה לילדים ולנוער - קיים בתל השומר (אולי יש בעוד בתי חולים?)
המועצה לשלום הילד - מעניקה לווי משפטי וחוסכת בירוקרטיה.קו מספר 118 (לא יודעת מה זה ואיך מחייגים, ככה היה כתוב)
המרכז לנפגעות תקיפה מינית - טלפון 1202 - לא מתמחים בפגיעות בילדים אבל יכולים לתמוך בהורים
בהתחלה מרגישים כל כך לבד, וזה יכול לעזור.
אל"י - האגודה להגנת הילד - מענה ראשוני והסבר מקצועי
ער"ן - עזרה ראשונה נפשית
מרכז הגנה לילדים ולנוער - קיים בתל השומר (אולי יש בעוד בתי חולים?)
המועצה לשלום הילד - מעניקה לווי משפטי וחוסכת בירוקרטיה.קו מספר 118 (לא יודעת מה זה ואיך מחייגים, ככה היה כתוב)
המרכז לנפגעות תקיפה מינית - טלפון 1202 - לא מתמחים בפגיעות בילדים אבל יכולים לתמוך בהורים
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
פלונית בגן, תודה לך על הדף הזה, למדתי ממנו הרבה על התנהלות מול מוסדות באומץ .
-
- הצטרפות: 13 ינואר 2010, 13:19
תודה... אני שמחה שזה יכול לעזור, ובשביל זה הוא נשאר פה.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
-
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3998947,00.html
ס'תכלו ובעיקר על התגובות
יש כמה ממש לא שפויות
(קרי, הילד צריך להתמודד עם החיים וכו'. מדובר על ילד בן שנה ושלוש)
ס'תכלו ובעיקר על התגובות
יש כמה ממש לא שפויות
(קרי, הילד צריך להתמודד עם החיים וכו'. מדובר על ילד בן שנה ושלוש)