תמי גלילי

אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

תמי גלילי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

תמי,
אומרים שמכל מלמדי השכלתי, אבל ממך אני פשוט לומד המון כל הזמן. תודה!
נטע*
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

תמי גלילי

שליחה על ידי נטע* »

הי תמי
אני נטע מדף האורגני והעובשים.
אנחנו עומדים לקנות מקרר חדש. וכיון שמאד חשוב לי ענין העובשים, אז מאד חשוב שהמקרר ישמור על מקסימום יובש.
האם את יודעת להגיד איזה הדגשים חשובים בקניית מקרר מבחינת השמירה על המזון, שלא יתפתחו עובשים ושאר קלקולים?

תודה
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

תמי גלילי

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

נטע, אני לא יודעת. מעולם לא קניתי מקרר - בכל מקום שעברתי אליו כבר היה מקרר, ובאף אחד מהם לא היו בעיות של עובש.

אבל כרגיל, יש קבוצה ביאהו .

והנה עוד קבוצה , אפילו גדולה וכללית יותר! (כ-2000 משתתפים) .

אולי תנסי שם? וספרי לי מה למדת, זה מעניין גם אותי.
נטע*

תמי גלילי

שליחה על ידי נטע* »

תודה תמי.
אנסה לחפור שם קצת,
אם כי יש שם עומס אינפורמציה, ואני מעדיפה לא באנגלית.
תמי_גלילי*

תמי גלילי

הציגי שאלה ספציפית לגבי מקררים. בקבוצה הגדולה יש לך סיכוי שתקבלי לפחות תשובה אחת טובה. החיפוש בקבוצות של יאהו לא מצטיין.
גם אני נרשמתי לקבוצה, אני יכולה לעזור לך בתמצות התשובות.
את יכולה גם לבקש שישלחו לך דוא"ל אופ ליסט וכך תחסכי לעצמך את חיפוש התשובה (אם כי מניסיוני, גם כשביקשתי כנ"ל, תמיד היו כאלה

שבכל זאת ענו בקבוצה עצמה).

הניסיון שלי לגבי מקררים הוא שבמקררים המודרניים היווצרות עובש אינה בעיה. המקום היחיד שבו יש נטייה להצטברות עובש הוא באקורדיון

הגומי שאוטם את המקרר כשהדלת סגורה. הפיתרון לזה הוא טיפול מונע: לנקות ולייבש בתכיפות גבוהה, ולהסיר פירורי אוכל (בכלל, טיפול מונע

עדיף בנושא עובש, כי להיפטר ממנו קשה בהרבה). אקונומיקה היא הדרך הכי יעילה להילחם בעובש, אבל אם את לא משתמשת בה, כמוני,

תחליפים סבירים הם תמצית גלעיני אשכוליות (GSE) או שמן עץ תה. גם בורקס וסודה לשתייה יעזרו, ויש טענות שגם חומץ.

בהזדמנות אני אסתכל גם בספר less toxic alternatives ואראה מה יש לה לומר בנושא.
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

תמי גלילי

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

תכנסי בבקשה לדף שיקוף רגשות יש שם שיחה על רגשות ותימלול שלהם. אני יודעת שאת תכתבי את מה שאני מתכוונת בצורה הרבה יותר

ברורה ממני.
אלנור_יה*
הצטרפות: 19 אפריל 2007, 15:37
דף אישי: הדף האישי של אלנור_יה*

תמי גלילי

שליחה על ידי אלנור_יה* »

תמי שלום,
אני קוראת אותך באתר רבות ומודה לך @} על הייסודיות ועל הסבלנות שבה את חולקת את הידע הרב שלך.

רציתי לשאול שאלה הקשורה לאומגה 3. בעקבות שיטוט באתר של גיא בן צבי הזמנו ממנו את הקפסולות, בניסיון להכניס את המוצר כשגרה,

לתזונה של הבכורה (בת 8), שיש לה קשיי קשב וריכוז. היא לא מסכימה בשום אופן! לא מוכנה לבלוע את הקפסולה ולא מוכנה לגעת בשום אוכל

שהשמן הושם בתוכו, לרבות מיץ פטל. שאלתי היא, מה את יודעת על חברת
פארמסין. זו חברה שמייבאת מוצריה לארץ. הציעו לי לנסות את הטבליות שוקולד חרובים שלהם. האם שמעת עליהם?

שאלה אחרת, כללית יותר וגם אישית יותר: קראתי אצל גיא על צורת התזונה שהוא ממליץ עליה. כמעט מיותר לומר שאנחנו והילדים אוכלים

כמעט הפוך (ואנחנו בהחלט במשתדלים: אוכל אורגני, ירקות ופירות, בשר, אבל גם המון לחם, אורז ופסטה, דגנים אחרים וכמובן סוכר לגווניו) .טוב

והנה השאלה: האם את מצליחה "להחזיק" תזונה כזו? אני מבינה שעבור בנך תזונה נקייה היא גורלית, האם גם אתם אוכלים כך? ומה במקום

חיטה? ואורז? וכו' וכו'. אני מקווה שאני לא עוברת גבול של פרטיות ואם כן, אני מתנצלת מראש. ומודה לך מראש...(-:
אלנור_יה*

תמי גלילי

שליחה על ידי אלנור_יה* »

איך אני אגיד את זה? אין עליך.
הנכונות הזו לטרוח ולברר, ולהקדיש מזמנך וממשאבייך היא כל כך מיוחדת. המון תודה.
אני אשב קצת עכשיו ואחקור ברשת. בקשר לשינוי התזונה- אישית עברתי כל מיני פאזות עם העניין. אני מוצאת שהבררנות (הטבעית) של ילדים

מקשה מאוד על כל העניין הזה...האמצעית שלי למשל, אוכלת רק אוכל "לבן", גם בצבעו וגם מבחינת ערכיו התזונתיים (כלומר נטול כאלה...):

פסטה, אורז לבן, קורנפלקס, לחם- אמנם מחיטה מלאה ועם חמאה אורגנית אבל מה עם קצת ירקות למשל? ואין מקום למו"מ- אם היא לא תאכל

את אלה- היא לא תאכל...
אולי נתחיל עם הבכורה, אפילו בלצמצם את רמת הסוכר (בנתיים זה ממתק אחד ליום, וגם מיץ פטל וגם דגני בוקר...) ונראה איך חיים עם זה.
אני מאוד מעריכה את ההצעה ליצירת קשר טלפוני. אני אשמור את זה לחירום(-:
שבוע טוב!@}
אלנור_יה*

תמי גלילי

שליחה על ידי אלנור_יה* »

הי תמי, אנחנו כנראה און ליין עכשיו, למרות האוקיינוס שבאמצע...
התיאור שלך, לגבי האפשרות האחת (מכורה למה שמזיק) או האפשרות ההפוכה (יודעת מה טוב לגוף שלה) ממצה בדיוק את תחושתי הכללית

לגבי הניסיון להבין מה קורה פה בעולם הזה(-:. המדע הוא ממש לא מדע מדויק אה?
אהבתי מה שכתבת מתישהו על לפזר את הטעויות, לטעות ולתעות כל פעם במרחב אחר .נראה לי שכך יש באמת סיכוי ליפול פעמיים ביום על

השעה הנכונה...
שוב תודה!
אלנור_יה*

תמי גלילי

שליחה על ידי אלנור_יה* »

בוקר\ ערב טוב...
קראתי את המאמר המרתק על GFCF בפורום. מאוד מעניין ומעורר מחשבה. חיפשתי חומר על דיאטת פיינגולד ומצאתי מעט מאוד והאמת היא

שלא הבנתי את הנקודה. בלי מה? בלי חומרים משמרים כמובן וכל התוספים וממה עוד להמנע?
לא הבנתי את ההבדל בין הדיאטה הזו לבין GFCF.
בכל אופן- האמצעית שלי, זו שאוכלת "לבן", אינה זו שיש לה קשיי קשב...

נראה לי שלכולנו, כל בני האדם, עדיפה בהרבה תזונה כזו שמציע גיא. מהבחינה הכימית הטהורה. לא השתכנעתי להסתמך רק על הבחינה הזו

ולמען האמת- הרבה דברים אני משאירה על hold ולא מחליטה אלא אם משהו מאוד ברור או לחילופין - דוחק בי לגבש עמדה. או בקיצור-

מפונקת...(-:
Manty_T*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 19:14
דף אישי: הדף האישי של Manty_T*

תמי גלילי

שליחה על ידי Manty_T* »

תמי שלום
שמי מנטי ואני אמא לארבעה ילדים ביפן.
חברה המליצה לי לפנות אלייך לקבלת תגובה בשירשור הנ"ל
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... =101878171

אשמח מאד לקרוא אותך {@
יום טוב
מנטי
אלנור_יה*

תמי גלילי

שליחה על ידי אלנור_יה* »

תמי,
רציתי עוד לומר לך שכמה וכמה פעמים העלו דבריך הכתובים דמעות בעיני. כך בסיפור על ג'ואנה וסם, בדף של

תהליך אבל לשחרור מטראומות ילדות ועוד פעמים בהן תיארת פיסות מחייך עם בנך ואני נותרת בלי מילים...
תודה על השיתוף.
Manty_T*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2004, 19:14
דף אישי: הדף האישי של Manty_T*

תמי גלילי

שליחה על ידי Manty_T* »

:-)
כבר עזרת! אשמח אם תכניסי קישור גם לקומונה שלך.
אני אשלח לך מסר בתפוז מחר {@
תמי_גלילי*

תמי גלילי

היא ביקשה רק סיפורים שמחים ולא להגיד לה ללכת לאיבחון, וזה מה שיש לי לומר. כיבדתי את זה ולכן רק השארתי לה הערה. אני יכולה לעזור

רק אם היא תביע רצון לעזרה.
מירב.ב*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

תמי גלילי

שליחה על ידי מירב.ב* »

תמי שלום,
ראשית, אני עוקבת אחר המידע המרתק שאת חולקת עם אחרים כאן באתר, ועל כך המון תודה.
נתקלתי בכמה דפים בעובדה שאינכם משתמשים בבית בכלי פלסטיק ונירוסטה, אלא בעיקר בזכוכית (בכלי עץ גם כן?). תהיתי, כיצד אתם שותים

מים - מים מינרליים בבקבוקים? מי ברז שעברו סינון? וכיו"ב. האם אתם מתנזרים לגמרי מבקבוקי מים (גם כשיוצאים מהבית למשל)?

הנושא של כלי אוכל מעסיק אותי תקופה ארוכה, ובעקבותיו נזרקו כל כלי הפלסטיק, ניילון נצמד (וגם טפלון וכדומה), והוחלפו בזכוכית ונירוסטה.

רק סוגיית המים נותרה לא פתורה בעיניי. הייתי שמחה לשמוע את בחירתך האישית בנושא המים, כאפשרות נוספת ללבטיי.
תודה,
מירב
תמי_גלילי*

תמי גלילי

מירב,

בעבר, כשיכולנו להרשות לעצמנו וגם לא הייתה ברירה בגלל הרגישויות של יותם, היו בבית אך ורק מים מינרליים בבקבוקי זכוכית. יש שתי חברות

בארה"ב שמשווקות כאלה, ואנחנו קנינו מחברה שהיא ותיקה ואיכותית מאוד. בארץ, למיטב ידיעתי, אין אופציה כזו.

בעקבות התדלדלות משאבינו הכספיים ושיפור ברגישויות של יותם, עברנו בהדרגה לשתות מים בבקבוקי פוליקרבונט גדולים - מהסוג שפעם הכיל

PBA. המים בבית הם מי באר, ואני מעדיפה לא לשתות מהם. בניגוד למים מוניציפליים בארה"ב, מי באר לא עוברים שום בדיקה.

כשאנחנו יוצאים מהבית, אנחנו לוקחים איתנו ליותם בקבוקי מים מזכוכית שעוברים שטיפות וחיטוי במדיח. אם אני זקוקה להרבה מים, למשל ביום

חם במיוחד, אני לוקחת בקבוקים גדולים מפלסטיק. זה לא אידאלי, אבל זה מה יש כרגע.

השאיפה שלי היא שכשיהיה לנו כסף נעשה פילטר לכל הבית.

אני כן משתמשת בכלי פלסטיק ונירוסטה. רז לוקח ארוחת צהריים לעבודה במכלים מפלסטיק, אם אני רוצה לשים אוכל ליותם באחד כזה אני

מקפידה שהאוכל יהיה קר ומרפדת את המכל בדף אפייה חום טבעי. אנחנו מבשלים פחות ופחות באופן כללי, אבל יש דברים שאני מבשלת רק

בכלי נירוסטה.

אני מקווה שזה עוזר.
מירב.ב*

תמי גלילי

שליחה על ידי מירב.ב* »

בהחלט עוזר לשמוע רעיונות של אימהות אחרות, ובמיוחד שלך - אימא בעלת ניסיון, מודעות וידע רבים.

לצערי, מים מינרליים בזכוכית כמעט שלא קיימים בארץ; יש ל"סן בנדטו" בקבוקים בודדים, אבל לא לקנייה מרובה ואינטנסיבית על בסיס קבוע. וכן

מתקני מים למיניהם לא משווקים בזכוכית. שקלתי גם כן לעשות פילטר לכל הבית, אבל גם כאן לבטיי לא קטנים במה לבחור.

דפי אפייה טבעיים לא הצלחתי לאתר עדיין בארץ, ולהזמין דרך האינטרנט - עוד לא התפניתי לעשות זאת. אז אני כמעט שלא משתמשת בנייר

האפייה המולבן. מזון ליציאות מחוץ לבית אני אורזת בכלי אחסון מנירוסטה עם מכסה פלסטי ולפעמים בכלי זכוכית. לדאבוני הגעתי לתובנות האלה

מאוחר מדיי לטעמי, כי כשבתי הייתה קטנה יותר, נהגתי להאכילה בפלסטיק (היום היא בת שנתיים וחצי עדיין יונקת - לפחות בבקבוקים היא לא

השתמשה).

אנחנו מבשלים פחות ופחות באופן כללי
מעניין יהיה לשמוע על כך בהזדמנות, גם אנחנו בשינויי הרגלי תזונה בכיוון הזה. אולי אפתח דף בית כדי שתוכלי לספר על כך מתישהו.
ממ*
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

תמי גלילי

שליחה על ידי ממ* »

תמי, חבל שמחקת את דברייך האחרונים ב בת שנתיים עוד לא מדברת. הם כל כך חשובים. הדף הזה מעלה אפשרות של הכחשה הורית (רק

אפשרות אמנם) וגם סלידה מתסכול הילד שאסור שתחול על מקרים שבהם יש בעיות תקשורת של ממש.
האם תשקלי להחזירם?
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

תמי גלילי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

מצטרך לממ.
תמי_גלילי*

תמי גלילי

טוב, תודה. החזרתי והרחבתי את ההודעה בעקבות המשוב שלכם. הסיבה שמחקתי הייתה שאני רק חוזרת על דברים שאמרתי אינספור פעמים

באתר, ומתחיל להימאס לי. אבל אולי באמת חשוב שהם יהיו גם בדף ההוא. אם לא למען אותה אם, אז למען הורים אחרים שיקראו את הדף.
אמא_מם*
הצטרפות: 22 יוני 2006, 04:18

תמי גלילי

שליחה על ידי אמא_מם* »

|Y|

אמרו לפני, ואני כותבת גם (אחרת איך תדעי?) תודה רבה על התשובות המחכימות, המעניינות, האמיתיות ומעל הכל האמפתיות שאת עונה

לאנשים באתר.

שאני רק חוזרת על דברים שאמרתי אינספור פעמים באתר, ומתחיל להימאס לי. {@ לפעמים צריך להתקל באותה התשובה שוב ושוב עד

שהאסימון נופל... אני בטוחה שכתיבתך אינה לשוא.
ממ*
הצטרפות: 11 ינואר 2006, 19:32

תמי גלילי

שליחה על ידי ממ* »

את מקסימה. תודה
_אמרו לפני, ואני כותבת גם (אחרת איך תדעי?) תודה רבה על התשובות המחכימות, המעניינות, האמיתיות ומעל הכל האמפתיות שאת עונה

לאנשים באתר._
זה מה שרציתי לומר בעצמי.
_שאני רק חוזרת על דברים שאמרתי אינספור פעמים באתר, ומתחיל להימאס לי. לפעמים צריך להתקל באותה התשובה שוב ושוב עד

שהאסימון נופל... אני בטוחה שכתיבתך אינה לשוא_
זה מה שרציתי לומר גם.
תמי_גלילי*

תמי גלילי

תודה לשתיכן!
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

תמי גלילי

שליחה על ידי נועה_בר* »

מצטרפת לכל הממיות. @}
אני בטוחה שכתיבתך אינה לשוא
נדמה לי שאנשים חדשים באתר, פותחים דפים בלי חיפוש ולרוב ללא קריאה. ומאוד יכול להיות שנתקלים לראשונה ב _דברים שאת רק חוזרת

עליהם ושאמרת וכתבת אינספור פעמים באתר..._
לכן, עדיין, תרומתך חשובה!
רוצה_לעזור*
הצטרפות: 30 נובמבר 2003, 22:58

תמי גלילי

שליחה על ידי רוצה_לעזור* »

תמי שלום,
קראתי הרבה דברים שכתבת פה,ואין לי מספיק מילים לתאר כמה נגעת בליבי.
אני לא לגמרי בטוחה שאת הכתובת הנכונה, אבל נדמה לי שגם אם לא, תוכלי לכוון אותי לשם.
ביתי החמישית בת 9 שבועות. לפניה יש לי 3 ילדי מבחנה, והיא ואחותה הגדולה ממנה- הפתעות מבורכות.
במהלך ההריון היו הרבה בעיות, וגם אחרי הלידה- לא ברור אם משהו לא בסדר, אבל כמובן שאף אחד לא יכול להבטיח שהכל כן בסדר...
כרגע היא בסיכון לפיגור התפתחותי גלובלי.
אנחנו במעקב פיזיותרפי(בהתחלה היא היתה עם היפוטוניה, עכשיו עם היפרטוניה) ובמעקב נוירולוג, וייעוץ גנטי.
אני מאד רוצה לעזור לה הכי מהר שאפשר, אבל היא כזאת פיצית ( עוד לא 4 קילו)שלא ברור לי מה עוד אפשר לעשות ממש עכשיו.
ואגב, היא לא חוסנה עד עכשיו בכלום.
מה את ממליצה?
תמי_גלילי*

תמי גלילי

רוצה לעזור,

קודם כול תודה על הפירגון.
אני לא בעלת מקצוע...מעולם לא ייעצתי לגבי תינוקת קטנה כל כך. אני מניחה שהיא יונקת, ואם כך יש דברים שאת יכולה לקחת, כמו אומגה 3

בכמויות גדולות.
אני ממליצה מאוד לעבוד בצמוד עם מישהו מקצועי בנושא התזונה, וההמלצה שלי תלויה בשאלה מה התקציב שלכם מאפשר.

הרופא הכי טוב שאני מכירה שעובד עם נציגה בארץ הוא ד"ר ברגר מפלורידה. כתבתי עליו הרבה בדף חיסון טטנוס והפניתי לאתר שלו ולרוני

אנטן, תזונאית שעובדת איתו בארץ. לד"ר ברגר יש ניסיון רב עם ילדים בכלל ועם ילדים בעלי בעיות התפתחות בכלל ופשוט אין לי מספיק דברים

טובים להגיד עליו.

אם תקציבכם אינו מאפשר לכם לשלם מחירים של אמריקה, יש חיה לוטנר, שגם עליה כבר כתבתי בכמה מקומות באתר - חפשי פרטים בדף

הרעלת כספית. גם היא, אגב, לא ממש זולה. היא אינה רופאה אלא אם לילד אוטיסט, שכמונו, עשתה מחקר מקיף. היא עובדת עם משפחות.

למיטב ידיעתי, אין לה ניסיון עם ילדים כל כך צעירים, אבל היא בהחלט יכולה לעזור גם עם תזונה בשבילך. והיא גם יועצת גנטית במקצועה.

אשמח לשמוע על התפתחויות (תרתי משמע ;-) ) .
קט_קטית*
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

תמי גלילי

שליחה על ידי קט_קטית* »

תמי, תודה
אכתוב לך בקרוב
{@
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

תמי גלילי

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אמממ.. יש לך לינק למשהו ברשת על NEANDERTHIN? הבנתי שהבאת בעבר אולם אני לא מוצא...
מחשבות*
הצטרפות: 08 דצמבר 2004, 13:49

תמי גלילי

שליחה על ידי מחשבות* »

הי לך יקרה מאד :-)
לפני שתסקלי אותי באבנים על ההודעה האחרונה שלי בדף על הילדה, הולכת לכתוב לך כמה מילים במייל
תמי_גלילי*

תמי גלילי

מחשבות יקרה, למה שאסקול אותך (או מישהו בכלל)?! כתבת את דעתך על סמך ההתנסות שלך, ואני בטוחה שמה שכתבת נכון בחלק מהמקרים.

אני כתבתי את ההתנסות שלי, ואני בטוחה שזה נכון במקרים אחרים. צ'מעי, אני רק על עצמי לספר ידעתי, צר עולמי כעולם נמלה, גם משאי

עמסתי כמוה. אדרבא, אני חושבת שלמען הורים אחרים במצב דומה חשוב שיהיה בדף ייצוג לדעות וההתנסויות השונות, ושכל אחד יבחר מה

שמתאים לו ומה שנכון בשבילו. אני יודעת שזה עוזר לי כשאני קוראת דיונים - בכל נושא.

אני עצמי התלבטתי אם לכתוב מה שכתבתי, כי זה לא מה שפותחת הדף רצתה. בסוף, וכיוון שפנו אלי וביקשו שאחזיר את התשובה לקטקטית,

כתבתי כאמור לא בשבילה (ואף הצעתי לה לא לקרוא), אלא למען אחרים שעלולים להיות במצב דומה. אני באמת לא מנסה לייעץ לה, ולא

מתיימרת לדעת במקומה מה נכון ומה טעות. איך אני יכולה? אני בקושי יכולה לדעת איפה אני טעיתי, כמו שכתבתי באותו דף שנמחק. לא אחת

אמרתי "אני צודקת ושיתפוצץ העולם", וזה בדיוק מה שקרה, כשהעולם סירב משום מה להתיישר לפי הבחירות שלי. התוצאה הייתה שלמדתי

קצת ענווה, גם לגבי עצמי וגם ביחס שלי לאחרים.

אני חושבת עלייך לעתים קרובות. אשמח להתכתב בדוא"ל.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תמי גלילי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני ביקשתי ממך לפני כמה וכמה הודעות להכנס לדף של אזמרלדה, עוד לפני שמישהו אחר הגיב שם. סליחה שדחפתי אותך לדיון לא נעים, בעוד

אני מסתתרת ולא כותבת. אני יודעת שתמיד (אבל תמיד!) הצלחת לכתוב את דעתי בצורה הרבה יותר טובה ממני...יש לך גם הרבה יותר ידע ממני

(אצלי יש רק אינטואיציה) ואין לי כח לכתוב בשמי... אז שוב, תודה וסליחה.
תמי_גלילי*

תמי גלילי

מעניין יהיה לשמוע על כך בהזדמנות, גם אנחנו בשינויי הרגלי תזונה בכיוון הזה. אולי אפתח דף בית כדי שתוכלי לספר על כך מתישהו.
אולי זה יעניין אותך, זה כיוון הבדיקה שלי כרגע: תזונא מן החי

_לדאבוני הגעתי לתובנות האלה מאוחר מדיי לטעמי, כי כשבתי הייתה קטנה יותר, נהגתי להאכילה בפלסטיק (היום היא בת שנתיים וחצי עדיין

יונקת - לפחות בבקבוקים היא לא השתמשה)._
גמני. לא ידעתי כלום על חשיבותה של סביבה נקייה לפני שיותם הגיע לגיל שלוש. דווקא הסתובבתי בחוגים שבהם כן נחשפתי לאורח חיים כזה,

אבל אז זה הצחיק אותי.

_משהו שקראתי, והזדהיתי איתו מאוד: מרבית האנשים מוכנים לשינוי רק כשהכאב הכרוך בשינוי מתחיל לכאוב פחות מהכאב הכרוך בחוסר

שינוי.
לפחות על עצמי אני יכולה להעיד שחשיבותה של סביבה נקייה מצד אחד, והנזק הטמון בקוקטייל הכימיקלים מצד שני, התחילו להזיז לי רק

כשהבנתי עד כמה הם קריטיים לגבי הילד שלי - ולא שנייה אחת קודם.

את חטאיי אני מזכירה: הייתה לנו קבוצת-משחק דרך ללל לפני שיותם אובחן. כשביקרתי בבתים וראיתי סבון אורגני ובגדים מכותנה אורגנית,

חשבתי שזה מצחיק בטירוף והרגשתי עליונות של מישהי שהשפיות שולטת בחייה.
בדיעבד, זו לא הייתה שפיות, זו הייתה נורמליות. Not the same thing.

היום אני צוחקת בעיקר על עצמי..._
פלוני_אלמונית*

תמי גלילי

תמי יקרה
אני נכנסת לכאן לפעמים וכבר כתבתי לך שנהנת לקרוא אותך ולומדת ממך המון...אבל לקריאת הדברים האחרונים שכתבת כאן אני לא יכולה

לשתוק...
לא כל דבר שקורה לילדים שלנו הוא בגללנו או בזכותנו...אני רואה גם תגובות שאחרים כותבים לך אז מבינה שלא רק אני לומדת ונהנת ממך!!!
תפסיקי לייסר את עצמך!! בכל מקרה גם אם נדמה לך שעשית "טעות" אי אפשר ללכת אחורה...את אשה כזו מדהימה ועוזרת בצניעות ואהבה

לכל כך הרבה אנשים!! בטוח שליותם יש את האמא הכי הכי בשבילו וברור שאת אמא מדהימה! אני בטוחה שאת יודעת את כל זה אבל לפעמים

לא מזיק לשמוע!!@}
את מוסיפה כל כך הרבה כאן באתר-מבחינתי דוקא כשאת כותבת מהחוויה האישית שלך וכן על רגשות...את גם כותבת מאד יפה וברור...
(הייתי מעדיפה לכתוב זאת בעילום שם אבל אהיה אמיצה...)
אני מקוה שאני ברורה..
תודה לך@}
טליה_טקאוקה*
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

תמי גלילי

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

זאת אני כתבתי למעלה...בטעות יצא פלוני(או שלא בטעות...)
טליה_טקאוקה*

תמי גלילי

טוב לשמוע...(-:
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

תמי גלילי

שליחה על ידי שרה_ק* »

האם זה רחוק מניו ג'רסי? הייתי מאד רוצה פעם לפגוש אותך ואת ילדיך
שרה_ק*

תמי גלילי

שליחה על ידי שרה_ק* »

אנו גרים בפסעיק (PASSAIC) בדקתי בmapquest והמרחק הוא שעתיים ו41 דקות מווסטצ'סטר וגם ברוקלין בעצם אותו הדבר אז אם אין

הבדל משמעותי, נוכל לבקר אותך או שאת תבקרי אותנו..
קראתי שאת משנה את התזונה לאט לאט לתזונא. גם אנחנו בתהליך הזה.
יש לי אח אוטיסט. לצערי בצורה חמורה, :-( היו לו התקפות זעם קשות שבה היה נושך את כולם ושובר דברים. הוא כמעט לא מתקשר. אני מקווה

שהילד שלך מתקשר. הלב ממש נשבר שאי אפשר ליצור קשר בכלל!
מחשבות*
הצטרפות: 08 דצמבר 2004, 13:49

תמי גלילי

שליחה על ידי מחשבות* »

הי, כתבתי, בעברית הפעם ומאימייל אחר, מקוה שלא יתג'ברש
נטע*

תמי גלילי

שליחה על ידי נטע* »

הי תמי
אני יודעת שיש בעיה עם גב גומי של שטיחים, שחשיפה במגע אליהם גורמת לחשיפה לנוירו-טוקסינים.
אני צריכה לקנות מזרון יוגה. הרב עשויים מPVC.
אשמח לשמוע האם את יודעת
  1. האם יש מזרון שמתאים ליוגה (מתגלגל בקלות, לא מחליק, דק) , מחומרים פחות מזיקים?
  2. האם באמת הנזק נגרם רק מחשיפה ממגע או גם משאיפה של חלקיקים שלו?
  3. באם הנזק נגרם רק ממגע, האם לשים עליו מגבת יפחית בצורה משמעותית את הבעיה?
תודה
ואת מקסימה
תמי_גלילי*

תמי גלילי

נטע,
תודה על המחמאה, הסמקתי :-] .
  1. יש בארה"ב מזרנים ליוגה מכותנה אורגנית ומ גומי טבעי יש חברה בארץ שמוכרת פוטונים טבעיים, גם לפי הזמנה. אולי כדאי לברר אצלם?
  2. לא יודעת, אבל כיוון שיש להם ריח חזק ואופייני, אני נוטה להניח שהם מדיפים VOCS מסוג זה או אחר.
  3. לא חושבת - אולי כמה שכבות של מגבת. מה שיכול לעזור יותר, זה לשים כיסוי מ=BARRIER CLOTH - זה בד כותנה אורגנית שארוג צפוף במיוחד, ומשתמשים בו בין היתר למעילי גשם. אפשר להשיג לפי מידה ב-janices.com וגם אצל חברתי מליסה ב-kidbean.com . מליסה היא באופנית מדופלמת, אם בחינוך ביתי שהקימה עסק ביתי.
עוד הצעה: בדף נזקים מחוסר שינה הפניתי לבד דומה מחומר סינתטי שהמליצה עליו חיה לוטנר, ושניתן להשיג בארץ. אני אישית לא ניסיתי, אבל אני מאוד סומכת על חיה באופן כללי.
שרה_ק*

תמי גלילי

שליחה על ידי שרה_ק* »

תמי יקרה, יש לך איזה אימיל שבו נוכל לתאם איך ומתי נפגש?
מירב.ב*

תמי גלילי

שליחה על ידי מירב.ב* »

_משהו שקראתי, והזדהיתי איתו מאוד: מרבית האנשים מוכנים לשינוי רק כשהכאב הכרוך בשינוי מתחיל לכאוב פחות מהכאב הכרוך בחוסר
שינוי_
מעניין. אבל אני לא בטוחה שזה תמיד נכון, לגביי בכל אופן. לא מעט פעמים מצאתי עצמי נאבקת לצורך יצירת שינוי כאשר ללא ספק השארת המצב כפי שהוא, היתה בחירה קלה יותר וכואבת פחות. אבל זו כנראה אני.

לאחרונה אני מתחילה לחשוב שיש משהו אוניברסאלי בפיקחון העיניים שפוקד אימהות לילדים בני שנתיים - שלוש. אצלי למשל דברים רבים הבשילו והתגבשו בתפיסת עולמי סביב גיל שנתיים של בתי (או שמא זה קשור בגיל האם...). בהזדמנות אולי ארחיב על כך (אולי כשאפתח דף בית אישי).

לגבי תזונא מן החי , אני גם כן בודקת את הכיוון הזה, אבל בעיקר עבורי. בתי עדיין קטנה, ובן זוגי לא לגמרי שותף לרעיון.
תמי_גלילי*

תמי גלילי

בלוג חדש ליותם - Pictures of a Speechless Mind
(העלינו הרבה תמונות בבת אחת, ויש שם כבר ארכיון קטן).
נשמח לקבל תגובות בבלוג (וגם כאן).
תמי_גלילי*

תמי גלילי

ליאור, העתקתי את השאלה שלך והתשובה שלי לדף טיהור מים , אני מקווה שזה בסדר מבחינתך (ואם לא תמיד אפשר להחזיר).
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

תמי גלילי

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

תמי, הבלוג העלה דמעות בעיניי.
כל כך יפה ומרגש...

הוא מאד מוכשר, הילד שלך.
טליה_טקאוקה*

תמי גלילי

הי תמי
מאד מרגש הבלוג ויותם נראה כזה מתוק!!
הציורים בעפרון הוא צייר בעצמו? מקסים!!!
תמי_גלילי*

תמי גלילי

תודה לשתיכן!
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

תמי גלילי

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

תמי, התמונות יפות ומרגשות, וגם יותם.

בהזדמנות זו - תודה על הדברים החכמים, פוקחי העיניים ומלאי הרגישות שאת מעתירה עלינו כאן.
פרח_לב_הזהב*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2007, 14:27

תמי גלילי

שליחה על ידי פרח_לב_הזהב* »

חבל שמחקת את השיר. הוא דווקא היה מאד במקום.
תמי_גלילי*

תמי גלילי

פרח, תודה על המשוב. שיר נפלא, נכון? אבל בעמוד ההוא הוא נראה לי לא מתאים. אני בטוחה שעוד ייצא לי להזכיר אותו, הוא רלוונטי בכל כך הרבה הקשרים.
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

תמי גלילי

שליחה על ידי נועה_בר* »

_תמי, התמונות יפות ומרגשות, וגם יותם.

בהזדמנות זו - תודה על הדברים החכמים, פוקחי העיניים ומלאי הרגישות שאת מעתירה עלינו כאן._
(())
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

תמי גלילי

שליחה על ידי סיגל_ב* »

תמי,
הציורים של יותם מקסימים ויותם בעצמו שבה את לבי במבטו.
תודה על ההצצה המרגשת לעולמו של בנך.
(())
מקווה_לטוב*
הצטרפות: 31 ינואר 2006, 12:20

תמי גלילי

שליחה על ידי מקווה_לטוב* »

תודה תמי!
מתה_מורפוזה*
הצטרפות: 30 יולי 2007, 15:19
דף אישי: הדף האישי של מתה_מורפוזה*

תמי גלילי

שליחה על ידי מתה_מורפוזה* »

אהבתי את מה שכתבת ואת איך שהתנסחת בדף של רום הראל.
אוק*
הצטרפות: 18 יוני 2006, 11:36

תמי גלילי

שליחה על ידי אוק* »

הי תמי,
שתהיה לך שנה מתוקה.
נכנסתי לבלוג של יותם, ובמיוחד אהבתי את ציור הפרח הבודד
ליאור
תמי_גלילי*

תמי גלילי

תודה ליאור!
מירב_ב*
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

תמי גלילי

שליחה על ידי מירב_ב* »

הי תמי,
שאלתי שאלה בדף הרעלת כספית, אשמח לתגובתך.
מירב_ב*

תמי גלילי

שליחה על ידי מירב_ב* »

תודה רבה על השאלות והקישורים!
ניצן_אמ*

תמי גלילי

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני כזאת מפגרת שלא דיברתי איתך על זה קודם כשאני הלא יודעת שאת מייבשת מזון!
אחרי מחקר מקיף ברשת הלכתי ורכשתי במיטב כספי אקסקליבר.. הם אומרים שזה נירוסטה ולא טפלון.
מכל מקום, נראה לי שאני אהיה מרוצה בסה"כ...

בזכות זה היום היה היום הראשון בחיי שהיה 100% טבעונאי. כן ירבו!

אז את מעדיפה פלסטיק על טפלון בטמפ' נמוכות? התספרי לי למה?
תמי_גלילי*

תמי גלילי

ראית מה כתבתי על טפלון בדף על אלומיניום ושאר צרות וכו', כולל הקישור האחרון מ-EWG? אני פשוט לא מאמינה בכלל בכלל למה שאומרים יצרני הטפלון. לדעתי, הרעילות של טפלון היא בסדרי גודל יותר מאשר של פלסטיק. על מה אני מבססת את זה? מידע חלקי, כרגיל :-( (ת'אמת, במקרה הזה עצם החלקיות והסתרת המידע תרמו לחשדנות שלי).

אם זו נירוסטה ולא טפלון, אז למה קוראים לזה "טפלקס"? תמהני.
about]טפלקס בגוגל teflex[/po].php
ועוד אחד

אני בטוחה שתהיי מרוצה מהאקסקליבר - זה הרי הרולס רויס של המייבשים - אבל אולי כדאי לך לשקול לא לתת לאוכל לגעת ביריעות הטפלקס.
ניצן_אמ*

תמי גלילי

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

http://tinyurl.com/2sv57o
ציטוט: Important---If you purchase a stainless steel dehydrator-- Make sure that the Trays are 100% stainless steel. In our commercial dehydrators we use only 100%stainless steel trays.
חוץ מזה הם מוכרים גליונות טפלקס לא נדבקים לשימוש של אופים ושל אוכלי נא (יש להם ממש מבצעים לאוכלי נא..)
אני לא חושבת שהם טליתות שכולן תכלת, אבל ברור לי שהם עשו שיקול עסקי שיותר משתלם להם להיות יותר בריאים כי זה פלח שוק גדל.
תמי_גלילי*

תמי גלילי

אה, התכוונת שהמגשים מנירוסטה ולא היריעות - טוב. נירוסטה זה בסדר.
השארתי לך הודעה בבית ובנייד - צלצלינינא.
מירב_ב*

תמי גלילי

שליחה על ידי מירב_ב* »

תמי,
תודה על ההפניה לטיהור מים. מכירה את הדף, קראתיו בעבר כמה פעמים ומודעת היטב למצב המים בישראל.
ועדיין, תמיד חשבתי שהילה לבנה אופפת את הכינרת ומגינה עליה; חשבתי שמצב המים בכינרת חייב להיות טוב יותר משאר מקורות המים בישראל (גם לא מי שתיה). לא העליתי על דעתי שמישהו ירסס באופן מכוון חומרי הדברה לתוך מי השתייה שלנו (המזון שלנו, האדמה שלנו...), וזו רק דוגמה אחת למקורות הזיהום השונים בכינרת. איכשהו חשבתי שהדרך הארוכה שעוברים מי הכינרת עד שהם מגיעים לברז, היא זו שמקלקלת את חיוניותם. חשבתי...
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

תמי גלילי

שליחה על ידי אפרת* »

תמי שלום,

לא זוכרת מתי, לא זזוכרת היכן, קראתי רשימה שכתבתם (את ובעלך או רק בעלך) בנוגע לחיסונים, מה החיסון מכיל, סיכון/סיכוי לחלות במחלה וכיוצ"ב. אני חושבת ששמרתי את הרשימה על המחשב שלי, אבל אני לא מצליחה למצוא אותה. יש סיכוי לקבל קישור לרשימה זו ? סליחה על ההטרחה ותודה.
תמי_גלילי*

תמי גלילי

אפרת,

רז אומר שהוא לא זוכר רשימה אחת מסודרת - היו הרבה הודעות קצרות וחלקיות. רז מתכוון כבר שלוש שנים לכתוב מאמר על חיסונים...
בינתיים, נסי לחפש הודעות של רז בפורום שלנו בתפוז בחיפוש מתקדם ישן. די מחורבן אבל כרגע זה מה יש.
אני מצטערת שאני לא יכולה לעזור יותר.
אפרת*
הצטרפות: 08 יולי 2003, 12:18

תמי גלילי

שליחה על ידי אפרת* »

תודה רבה תמי.

(יש יש יש יש משהו כזה. כמעט בטוחה שמעשי ידיו של רז. מוזר מאד. למבולגנים ולדחיינים אל תהי תקווה)
גבעה_ירוקה*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*

תמי גלילי

שליחה על ידי גבעה_ירוקה* »

שלוםתמי.נכנסתי לדף שלך בעיקבות מה שכתבת לי בנושא הקנדידה,התרשמתי מהידע הרחב ורציתי לשאול אותך שאלה שמציקה לי-האם ייתכן קשר בין חיסונים שהפעוט ,שנתיים ותשע,קיבל באיחור רב(לא האיחור אלא החיסון כמובן,האיחור היה מכוון) לבין התקפי קוצר נשימה שהופיעו לאחרונה?
הוא קיבל צהבת A לפני כמה חודשים,ובעצם את כל היתר חוץ ממחומשת אחרונה.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

תמי גלילי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בדף הכול על אגוזים השארתי שאלה שהייתי שמח אם תעזרי לי למצוא לה תשובה הולמת. השאלה לגבי סוגי העיבוד שעוברים האגוזים השונים (ולמה לקנות אורגני אם בכלל, ומאיזה).
אני פונה אליך כי נראה לי שאת מבינה בעניינים האלה.
גבעה_ירוקה*

תמי גלילי

תמי-תודה על התשובה המפורטת,אבל החיסון היה צהבת A ולא B לדברי האחות.
ולגבי תשובתך אלי בדף על הקנדידה-קראתי את החלק האחרון של המאמר,נשמע מעולה, לא קשה לי להסכים ולהאמין שאפשר להיות בריאים גם ללא עמילנים(למרות שהעמילנים הם שם-בגזר,בפירות) ייתכן שאם הייתי חיה לבד הייתי הולכת על זה,אבל מה עושים כאשר אנחנו חלק ממשפחה גדולה שבה הצריכה מגוונת ורבה ושם המזון אינו ממלא רק את הצורך התזונתי? המזון גם ממלא פונקציה של הנאה-שבעיני חשובה גם כן,הארוחות המשפחתיות הן עניין מלכד, ויותר מהכל-התרגלנו להנות ממגוון גדול של מאכלים והדרך אחורה אל הצמצום של הצייד בסאוונה .. אולי ממקום של מחלה קשה יכול להתאפשר אך לא לחבורת מתבגרים מגודלים ומגודלות ואף לא לבן שנתיים וחצי שפשוט נהנה לאכול הכל! אני משתדלת במסגרת האפשר להפנות את תזונת המשפחה לאפיק בריא יותר ונחשבת למוזרה ונודניקית P-: אבל בכל זאת-קמח מלא במקום לבן,דבש במקום סוכר,אורז ועדשים במקום פתיתים יותר סלט וטחינה-זה פחות או יותר הכי רחוק שהצלחתי,וגם לא תמיד,ומה אעשה עם שתי בנותי הצמחוניות?... מה יכול לאכול צמחוני ,הרי האדם הקדמון בוודאי לא היה צמחוני. מה שכן אני מנסה בעצמי להמעיט ככל האפשר בעמילנים,ורעבה כל הזמן..חוץ מזה גם אני בעצמי לא רוצה להפוך לקרניבורית מוחלטת,שלא נדבר על כך שאין ידינו משגת לבשר אורגני וכו'...
בקיצור הרעיון כרעיון יפה וטוב,אך חשוב מאד גם שיהיה ריאלי במסגרת המציאות שבה אנו חיים. אני בעד הבריאות אך לא בעד קיצוניות(ועדיין נחשבת פה למה זה קיצונית...)
דרך אגב העברתי את הלינקים לאמא שלי שבאמת כבר כשלושים שנה בתחום האוטיזם והיגיעה למעמד ולידע רב...
קצה_הקרחון*
הצטרפות: 18 אוגוסט 2006, 02:22
דף אישי: הדף האישי של קצה_הקרחון*

תמי גלילי

שליחה על ידי קצה_הקרחון* »

שלום תמי
משום מה ננעצה לי בראש הודעה שכתבת איפשהו (כנראה בפורום שאתם מנהלים בתפוז אבל החיפוש שם מייגע אותי.. ולא הצלחתי למצוא)
שבה הזכרת כבדרך אגב את השיפור שתיסוף ויטמין A עושה בקשר עין ועוד אבל גם (וזה מה שננעץ לי בראש) יכול לעזור לתופעות של "גרייה עצמית" (? לא בטוחה) באנשים שאינם עם PDD
כמו כסיסת ציפורניים, תיפוף אצבעות תמידי וכדו'
הייתכן שהזיתי את זה?
נכנסתי לפורום בגלל בננו האספרגר, אבל ההודעה עניינה אותי בגלל ילד אחר שלנו, "רגיל", עם תופעות תיפוף וכסיסה כאלו. וגם אני - כוססת ומכרסמת אובססיבית מאז שאני זוכרת את עצמי.
תוכלי להפנות אותי או פשוט לכתוב מה את יודעת על זה?
תודה רבה מראש
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

תמי גלילי

שליחה על ידי חוט_השני* »

הי תמי, את במקרה מכירה תוסף תזונה בשם ogel ?
פלוני_אלמונית*

תמי גלילי

תמי שלום
בעלי נוסע לארה"ב. רציתי לנצל את זה ולבקשו להביא לי משהו שאין להשיג בארץ. חשבתי בכיוון קוסמטיקה טבעית או איפור על בסיס טבעי (אני משתמשת באופן קבוע בעיפרון לעיניים). האם את מכירה מוצרים או חברה מסוימת שתוכלי להמליץ.
הרבה תודה מראש
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

תמי גלילי

שליחה על ידי טלי_מא* »

דייאטה ושומן: מקרה חמור של קונצנזוס מוטעה
הנה בעברית

<עברתי בסביבה... :-)>
תמי_גלילי*

תמי גלילי

פלוני אלמונית,

תכשירי קוסמטיקה אפשר למצוא, איפור זה קצת יותר קשה. גם תכשירי איפור טבעיים מכילים בדרך כלל חומרים לא מומלצים כמו מיקה, קרמין ומתכות כבדות.
אני מציעה שתבדקי את בסיס הנתונים של ENVIRONMENTAL WORKING GROUP לגבי מוצרים ספציפיים.

מא, תודה! תעברי כל יום :-)
פלוני_אלמונית*

תמי גלילי

תודה על האיפורמציה בקשר לקוסמטיקה
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

תמי גלילי

שליחה על ידי יעל* »

הי תמי, שאלה קוסמטית
אוכל להזמין אותך להציץ ב קוסמטיקה תוצרת בית ?
(אני יודעת שאת מבינה במלחי אפסום, חשבתי שאולי תוכלי ליעץ לי..)
תודה
(איך עושים פרח?)

אגב אם אני כבר מציקה לך בשאלות...
בקשר לכספית בדגים- יש לך מושג איפה נורווגיה בסקאלה של אזורים מזוהמים יותר או פחות? או איך לברר?
באופן כללי היחס כאן הוא כאילו אין שום מצב שסחורה נורווגית יכולה להיות מזוהמת... הלוואי שזה היה נכון
(אני עובדת עם בחורה אוטיסטית, היא חולה על דגים כמו כל הסקנדינבים...זה קרב אבוד, אבל מענין אותי עד כמה אנחנו בסיכון)
את יכולה להזיז ת'שאלה לדף הרלוונטי אם נראה לך מתאים
תמי_גלילי*

תמי גלילי

לגבי מלח אפסום עניתי לך בדף ההוא - אני לא מבינה בקוסמטיקה, אז כתבתי כמה דברים שאני יודעת על מלח אפסום.

יש לך מושג איפה נורווגיה בסקאלה של אזורים מזוהמים יותר או פחות? או איך לברר?
בדף הרעלת כספית יש קישור שנתנה ניצן וגם קישורים שאני נתתי. לדעתי אין כזה דבר "מזוהם פחות", אבל לא כולם מסכימים איתי (גיא בן צבי, למשל, חושב שיש דבר כזה).

אני עובדת עם בחורה אוטיסטית, היא חולה על דגים כמו כל הסקנדינבים.
איפה את? ובתור מה את עובדת איתה? (סתם סקרנות)
ניצן_אמ*

תמי גלילי

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

היי תמי, מה שלומכם? והחביקוש?
מקווים שכולם בריאים ושמחים ושהקרה לא הגיעה עד אליכם. (בררר!..)
יעל*

תמי גלילי

שליחה על ידי יעל* »

תמי- בסדר לך למחוק את מה שכתבתי אחרי שקראת?
תמי_גלילי*

תמי גלילי

מחקתי, אבל אשמח לדבר איתך ולשמוע עוד - בעיקר על ה"חיים ביחד". יש לי חלום על קהילה למחנכים מהבית בסיגנון COHOUSING שיהיה בה גם שילוב של אנשים עם צרכים מיוחדים (יש כאן דף על הנושא, לא זוכרת את השם).

תכתבי לי דוא"ל?
גבעה_ירוקה*

תמי גלילי

שלחתי לך מייל.
מנסה_ותוהה*
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 09:57

תמי גלילי

שליחה על ידי מנסה_ותוהה* »

הי תמי,
לבתי קשיי קשב וריכוז. אני תוהה אם נתקלת ב אצה כחולה ירוקה (APHANIZOMENON FLOS AQUAE) ומה את יודעת על מוצר זה בהקשר הספציפי ובכלל. רוב תודות! (נשכרת מאוד מהידע הרב שלך ומנכונותך לחלוק אותו.)
יעל*

תמי גלילי

שליחה על ידי יעל* »

או וואו! דרכת על הנושא "שלי"! :-)
אם יש פה דף בנושא אשמח לקרוא אותו (הערב) ואם לא אמצא מקום מתאים באתר נפתח או אכתוב לך מייל
טוב?
תמי_גלילי*

תמי גלילי

מנסה ותוהה,

נתקלתי, ממליצה נגד. חומר בעייתי מאוד ולעתים קרובות מזוהם בכספית וחומרי הדברה.
כרגע אין לי זמן, אבל אני אנסה למצוא לך קישורים להודעות בנושא, שלי ושל אחרים.

יעל - להקים שכונה כלבבי (יש עוד דפים דומים)
יעל*

תמי גלילי

שליחה על ידי יעל* »

כתבתי כאן אבל יצא כל כך מזעזע שעשיתי קופי פייסט ושלחתי לך במייל...
מקווה שאת קוראת בעברית
ומקווה שלא יתבלבלו שם כל השורות כי אללה יסטור לא תצאי מזה לעולם
@}
גבעה_ירוקה*

תמי גלילי

שלום תמי,קיבלת את המייל שלי?.. אני הקשבתי לעצתך והיום הייתי בפגישה ראשונה אצל מישהי מהישוב שלי שהיא תזונאית נטורופטית ומטפלת בפרחי באך,סוף סוף עניתי על המון שאלות ולא רק שאלתי (-:
חוץ מזה ההצעה שלך להתקשר מרגשת אותי ומסקרנת , ואם אצליח אקבל אותה.. שבת שלום!
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”