תזונה ללידת תינוק בריא

ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אוקיי, עכשיו תכל'ס:
נניח שאני אשה שמתכננת להרות בשנה הקרובה. נניח שאני בריאה באופן כללי, ההריונות הקודמים שלי והלידות היו רגילים ובלי בעיות מיוחדות...
מה התפריט היומי המומלץ בשבילי ובשביל בן זוגי?
אילו תוספי תזונה עלי/עלינו לקחת?
איך מתרגמים את התפריטים המומלצים של ד"ר פרייס לישראל 2008?

ואם כבר אנחנו בעניין של תפריטים מומלצים, נניח שיש לי שני ילדים קטנים עם בעיות אף-אוזן-גרון-שיניים "רגילות" לילדי תקופתנו, אך מלבד זאת בריאים באופן כללי, ינקו שנתיים או יותר;
מה התפריט היומי המומלץ לילדים בגיל הרך לפי גישת הדף הזה?
האם עליהם לקבל תוספי תזונה כלשהם?

ועוד שאלות בקשר לדברים שנכתבו בראש הדף:
האם כבד עוף של "טבע עוף" (ללא אנטיביוטיקה, ניזון מתערובת פרוביוטית, לטענת היצרן) מספיק או שחייב להיות אורגני?
האם עדיין ההמלצה היא על תוספים של סולגאר? נדמה לי שראיתי הסתייגויות בדפים אחרים. ענת תל אורן המיילדת המליצה לי על כמוסות אומגה-3 של תריומר (6 ביום). והאם הכמוסות האלה הן בעצם התחליף שלנו לכבד דג הקוד שבהמלצה של פרייס?

בשמת א, ורד לב, תמי גלילי ומתמצאות אחרות, אולי השאלות הממוקדות יעזרו לעשות סדר?
מקווה שאני לא מבקשת פה יותר מדי... אני מבטיחה שברגע שהדברים יתבהרו לי אנסה לערוך את הדף בעצמי!
יתרון_האור*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2006, 00:00
דף אישי: הדף האישי של יתרון_האור*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי יתרון_האור* »

פפריקה, יש חלב עזים וכבשים אורגני כשר למהדרין, יש לפחות שני מקומות שאני מכירה שמייצרים בהם.
וגם גבינות שוות ביותר, ואחד היצרנים הנ"ל אני יודעת בוודאות שמוכן גם להביא חלב לא מפוסטר אם את מבקשת
(רק שצריך לשתות אותו מיד, או להעביר אותו חימום קל, שזה עדיף מפיסטור).

ולגבי חלבון, מה עם אגוזים ושקדים? (אולי כתבת על זה למעלה, אז סליחה אם לא רלוונטי לך)
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי סלט_פירות* »

האם כבד עוף של "טבע עוף" (ללא אנטיביוטיקה, ניזון מתערובת פרוביוטית, לטענת היצרן) מספיק או שחייב להיות אורגני?
מנסה לענות - עד כמה שידוע לי, והוסבר פה במעלה הדף, על כבד - שם מתרכזת הפסולת של הגוף. אז גם אם העוף לא קיבל אנטיביוטיקה זה לא משנה הרבה אם הוא מוזן באוכל מרוסס מלא כימיקלים. אלה הרעלים שבעופות לא אורגניים הופכים לעוד יותר רעילים. בכבד עוף אורגני לא אמורים להיות כימיקלים בכלל. וגם לא אנטיביוטיקה.
ואני, בגלל המחיר הגבוה של מוצרי בשר ועוף אורגניים, קונה רק מעט ואוכלת פעם ב.
ולא קונה יותר כבד לא אורגני. אם כבר לאכול כבד, אז לא להרעיל את עצמי ואת העוברית.

לגבי שאר השאלות שלך - לא יודעת לענות. אני חושבת שצריך לקרוא ולהפנים את הדף ולנסות ליישם עד כמה שניתן.
מחכה איתך לתשובות.
פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

אגוזים ושקדים?
יש לי פקאנים ומקדמיה אורגניים זמינים (צריך לנג'ס לאבא שיקלף ;-) שולי ביותר...)
זה תורם מהמובן של חלבונים? זתומרת חוצמ שומנים חיוניים, יש בזה עוד? (בורה, לא מזלזלת....)
ננסה חלב צאן (בנוסף למקדמיה והפקאנים, אני גם מנג'סת על עז.... ) מיתרון. ואנסה לפתור בעיות טאקטיות בנושא האוכל ....
בכל מקרה, עוד חודש טו גו....
אויש כבד.......
סלט_פירות*

תזונה ללידת תינוק בריא

_בכל מקרה, עוד חודש טו גו....
אויש כבד......._
(()) של הזדהות. חודש וקצת. אכן כבד... (וכל שניה פיפי).
לבנה_במילואה*
הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי לבנה_במילואה* »

שלום! אני כבר בשבוע 13, מתחילת ההריון אין לי חשק לאכול דברים שהם באמת מזינים, אני אוכלת בעיקר לחם (מלא כמובן) עם חמאה, פסטות, ירקות חיי, לפעמים ביצים ותפו"א.. הייתי אופה לחם אבל זה כבר לא טעים לי בטוסטים (אני לא אוהבת טרי,בהריון..) אני מנסה לחשוב על אוכל מזין יותר שאוכל להכין ולא עולה לי כלום חוץ מאורז מלא (שכבר נמאס..)
התזונה מאוד חשובה לי אשמח לעזרה
ועוד משהו, אני מקפידה יותר מבעלי על תזונה נכונה ויוצא לי להיות חולה הרבה יותר (אפילו סתם צינון או כאב גרון...) למה זה קורה???
תודה רבה:-)
לבנה_במילואה*

תזונה ללידת תינוק בריא

ועוד משהו. לאחר בדיקת דם (ממש בתחילת ההריון) הנטורופטית שלי אמרה לי לקחת אומגה 9 חודשים של אלטמן ואלספה 9 חודשים. האמת שלא ביררתי עליהם יותר מידי לפני שהתחלתי לקחת, אשמח לשמוע מה המבינות כאן יוכלו להגיד עליהם.. שוב תודה
סלט_פירות*

תזונה ללידת תינוק בריא

לבנה, לדעתי תאכלי מה שהגוף שלך דורש. אם את אוכלת דגנים, אז מלאים. ירקות חיים זה מצוין.
מה עם קינואה? קטניות? כדאי לנסות דברים שלא חשבת שהגוף שלך דורש, זה יכול לעשות טוב.
מה לגבי פירות?

אני מקפידה יותר מבעלי על תזונה נכונה ויוצא לי להיות חולה הרבה יותר יכול להיות שה"תזונה הנכונה" היא לא מה שנכון לך? אולי חסרים בתזונה הזאת מרכיבים שיכולים לחזק אותך? <סתם מחשבה. בלי קשר להריון. אישית אני מרגישה בהריון שאני הרבה יותר חסינה ממחלות מאשר כשאני לא>.
לבנה_במילואה*

תזונה ללידת תינוק בריא

תודה סלט פירות, אני אוכלת הרבה ירקות חיים ופירות, דגנים- אני אוכלת מלאים, קינואה מידי פעם.. מה יכול להשביע חוץ מלחם (לבוקר.. )?? בשר ודג אני בקושי מצליחה לאכול (רק המחשבה על הריח של הדג מרתיע אותי.)
ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

מה יכול להשביע חוץ מלחם (לבוקר
את אוכלת דייסות? הילדים שלי מתים על דייסת קוואקר . אני מכינה על בסיס מים (כמויות על בערך... כוס מים בטמפ' החדר על חצי כוס קוואקר טחון או לא, לפי הטעם. הטחון דורש השגחה צמודה בבישול), ומוסיפה טחינה גולמית בשביל הסידן וסילאן להמתקה (את הסילאן או דבש לא בבישול אלא בכפית לקערית האישית). משביע ומסדר את היציאות (ממש קלט-פלט).

יוגורט עם פירות - ההעדפה שלי לארוחת בוקר. רצוי יוגורמה (הכי טעים לי). אפשר עם בננה, תפוח קלוף, תותים אורגניים (לא מרשה לעצמי...), ובקיץ מנגו, אפרסק וכו'. או פירות יבשים - צימוקים, תמרים, משמש אורגני.
אפשר גם סלט פירות. וגרנולה תוצרת בית אם את אוהבת. יש מתכונים פשוטים מאוד.

אומרים שהרבה ארוחות קטנות עדיף על ארוחות גדולות וכבדות.
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

יוגורט עם פירות - ההעדפה שלי לארוחת בוקר. רצוי יוגורמה (הכי טעים לי). אפשר עם בננה, תפוח קלוף, תותים אורגניים (לא מרשה לעצמי...), ובקיץ מנגו, אפרסק וכו'. או פירות יבשים - צימוקים, תמרים, משמש אורגני.
אפשר להוסיף ליוגורט קינואה אורגנית תפוחה, (אשלגן, מגנזיום, ועוד חברה טובים), אורז מלא תפוח, שיבולת שועל (לא דייסה), שומשום, גרעיני חמניות (לא קלויים),
אנחנו אוכלים יופלה ללא סוכר, ומוסיפה 2 כפיות סוכר חום, מה שנותן לזה טעם עדין (לא תעשייתי) וזה גם בטוח יותר בריא מההמתקה של המפעל, נכון?

הצד הפולני שלי רוצה לגלות לך שקומפוט (פירות, בעיקר פירות מיובשים- מבושלים עם קצת סוכר חום, ועם מים) קר נורא טעים ומרווה בקיץ.... לגבי כמויות- מה שאת אוהבת, עם מים. וסוכר חום(קצת) . ולבשל עד שרך וטעים לך...
(פפרי לא אוכלת כמעט חלבי עכשיו.... בעצם לא אוכלת כמעט. נקודה.)
ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אנחנו אוכלים יופלה ללא סוכר, ומוסיפה 2 כפיות סוכר חום
אבל אם את מוסיפה פירות את לא צריכה להמתיק בכלל. נשמע לי המון, שתי כפיות. זה עניין של הרגל. ואם כבר להמתיק, מוטב לדעתי חצי כפית דבש או סילאן טבעי, גם מבחינת הבריאות וגם מבחינת הטעם (יוגורמה עם דבש מתחיל טיפ-טיפה להזכיר לי את היוגורטים המדהימים ביוון שבאים עם תוספת דבש... טוב, הם בטח לא כשרים, מה אני מציקה לך).
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

בשמת כתבה "כולם" ו"כל התינוקות" - זו הכללה גורפת, ואולי נכונה, אבל זה לא נשמע כמו 100% וגם לא 99% אלא פשוט כמו דרך לומר "רוב עצום של התינוקות" (שזה יכול להיות גם 78%...).
כן, גם זה, וגם - אני מסתכלת סביבי ורואה ה-מ-ו-ן ילדים שלא עוברים ישור שיניים. אז מה, הם (ואני) צריכים ולא עושים? או שיש כאן משהו אחר שאני לא מבינה? אצל הרבה ילדים השיניים נראות בסדר גם ללא ישור.
איך זה ייתכן שדורות שלמים של ילדים פתאום זקוקים כולם כולם לטיפול אורתודונטי?
זהו, זה מה שאני לא רואה. הרבה - יכול להיות. יותר ויותר - אולי. אבל כולם כולם?
<מתקטננת> גם
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

וואו.. תודה רבה לכולכן!! אני אנסה את ההצעות הרבות..
יוגורט ללא סוכר זה טוב?? לפי מה שידוע לי כל מה שבלי סוכר (כל הדיאט למינהם) יותר גרועים כי משתמשים בחומרים אחרים להוציא מתיקות ולהכניס אחרת.. זה נכון??
סלט_פירות*

תזונה ללידת תינוק בריא

לא דיאט!
יוגורט לבן בלי כלום. גם בלי סוכר. וכמובן בלי תחליפים.
אם מוסיפים לזה פירות טריים חתוכים, זה בהחלט מספיק מתוק.
ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

אגב יוגורט: ההבדל בטעם בין יוגורמה לאחרים הוא כנראה בגלל שני דברים עיקריים: אחוז שומן גבוה יותר, 5%, והמקור - חלב כבשים. זהירות, ממכר.
יתרון_האור*

תזונה ללידת תינוק בריא

אגב, היוגרטים ה"רגילים" (כולל יופלה וכל היוגרטים היקרים) הם לא ממש יוגורט, ולכן הם מכילים כל מיני חומרים מוזרים - מייצבים, עמילנים מכל מיני סוגים, ועוד.

יוגורט אמיתי לא מכיל שום דבר חוץ מחלב.
לבנה_במילואה*

תזונה ללידת תינוק בריא

אני לא כ"כ מבינה ביוגורטים, (עיזים לא היה..) היום בבוקר קניתי יוגורט של דנונה 3% ושמתי עם בננה, אגס וקצת סילאן. היה מצויין. תודה רבה לכולכן! אגב דייסת קוואקר לא יוצאת לי אף פעם טוב..(רק סבתא שלי מכינה את זה טעים)
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טלי_מא* »

יוגורט אמיתי לא מכיל שום דבר חוץ מחלב.
|Y|

וחיידקים.

יש שלושה סוגים (בגדול) - יוגורט רגיל (3%), יוגורט עם תוספות ויוגורט דיאט (או עם תוספות או בלי). רק הראשון טוב.

יוגורט:
1
2
הפרי לא פרי, החיידקים מתו בסופר. יוגורט טוב לבריאות?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

לגבי טיפולי שיניים:
צריך להסתכל בגיל ההתבגרות.
יש גם מקרים גבוליים, שלא עושים יישור שיניים או הרחבת לסת או משהו, אבל זה לא אומר שהלסתות והמנשך שלהם תקינים. זה רק אומר שלא חייבים לעשות טיפול אותודונטי.
אני ממליצה להסתכל בתמונות בספר של ד"ר פרייס. הרבה דברים יתבררו. פתאום תתחילו לראות פרצופים באור אחר לגמרי )-:

ריש גלית, תקראי את כל הדף. עניתי על זה.
בגדול: אין תשובה. אין תשובה! מה שאנחנו אמורים לאכול כבר לא קיים יותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא יודעת מה לעשות.
עכשיו מתחבטת בשאלה, איך לדאוג שאני ובתי נקבל 1300 מ"ג סידן ליום, עם ילדה שלא סובלת מוצרי חלב, טחינה וכל דבר משומשום, חומוס, רוב הירקות, רוב הפירות, כל הקטניות, כל הפירות היבשים, כל האגוזים והשקדים (צריך להמשיך?).
ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

בשמת א, קראתי את כל הדף (וחלקים ממנו יותר מפעם אחת)... כנראה אני לא מוכנה להשלים עם התשובה:
_אין תשובה. אין תשובה! מה שאנחנו אמורים לאכול כבר לא קיים יותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא יודעת מה לעשות._
)-:

בקשר לבת: גם שקדייה היא לא אוהבת?
בקשר לכמויות: את ממש בודקת כמה את אוכלת? כי זה נראה לי עינוי אמיתי, לספור מיליגרמים מכל דבר.
ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

_ועוד שאלות בקשר לדברים שנכתבו בראש הדף:
האם עדיין ההמלצה היא על תוספים של סולגאר? נדמה לי שראיתי הסתייגויות בדפים אחרים. ענת תל אורן המיילדת המליצה לי על כמוסות אומגה-3 של תריומר (6 ביום). והאם הכמוסות האלה הן בעצם התחליף שלנו לכבד דג הקוד שבהמלצה של פרייס?_

גם על השאלות האלה ענית כבר? (סליחה על ההצקות. עניין הכבד מטריד אותי מאוד, תקציבית. ומבחינת הכמויות המומלצות, לא נראה לי שיש מי שיכולה לעמוד באכילתן).
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

בקשר לבת: גם שקדייה היא לא אוהבת?
גם )-:

האם כבד עוף של "טבע עוף" (ללא אנטיביוטיקה, ניזון מתערובת פרוביוטית, לטענת היצרן) מספיק
סלט פירות כבר ענתה: "טבע עוף" הוא לא אורגני. אני לא באמת יודעת איך מגדלים אותם, אבל לא הייתי סומכת על זה שהוא לגמרי נקי מרעלים. כבד שלו לא הייתי אוכלת. אני כן קונה טבע עוף לצד אורגני, כי בפשרות של העלות, אני מניחה שהוא פחות מורעל מעוף רגיל.

האם עדיין ההמלצה היא על תוספים של סולגאר?
תמי גלילי מסתייגת מהם. אני לא מספיק מומחית. מה שכן, מסתמן שתוספים הם לא אותו דבר כמו מזון, הספיגה מהם לא בהכרח יעילה או דומה. יש סימני שאלה.

התחליף שלנו לכבד דג הקוד שבהמלצה של פרייס?
שמן דגים המכיל אומגה 3 יש לו התפקיד שלו. לא מחליף שמן מכבד של דג הבקלה (COD הוא בקלה, אם אינני טועה. על כל פנים שמו בעברית אינו "קוד", זה השם של הדג באנגלית). זה לא אותו הדבר. בפעמים האחרונות שביררתי, לא ניתן היה להשיג בארץ cod liver oil בשום צורה. וצריך לזכור, שבמצב שבו הדגים מזוהמים, יש חשיבות להפקה של השמנים האלה.
(אמרתי כבר שהדברים שפריס מדבר עליהם אינם קיימים? אם כי יש מקומות בעולם, כגון נורבגיה וקנדה, שבהם בהחלט יש cod liver oil, גם באיכות טובה, ויש מקומות בעולם, לא בהכרח אותם מקומות, שבהם אפשר להשיג חמאה מסורתית מחלב לא מפוסטר, מפרות שממש רועות באחו כל היום, לא כלואות ברפת 1200 ראש ביחד בלי לראות אור שמש או לאכול עשב חי).

אני קונה כבד אורגני בערך פעמיים בשנה.
גם לא תמיד יש: בשחיטה מגיעה כמות של כבד עוף אורגני לחנויות, כולם מתנפלים וקונים, וזהו עד השחיטה הבאה.
בתקופות קריטיות מוגבלות בזמן אולי שווה להשקיע משכנתא בכבד עוף אורגני. נגיד, כשהייתי צריכה להחזיר לעצמי כמה ליטרים דם שאיבדתי, בהחלט אכלתי כבד קצוץ כל יום בכמויות במשך כשבועיים...

אם הסרדינים בטוחים יחסית לאכילה, השאלה היא האם הם בטוחים כאשר הם נמצאים בתוך קופסת שימורים?
לבנה_במילואה*

תזונה ללידת תינוק בריא

אגב, איך משלימים ברזל בהריון בצורת אוכל ולא כדורים.
ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

בשמת, תודה.
אין לי מלים... המצב מפחיד באמת.
נשתדל לשמוח במה שיש.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

ברזל - אפשר פלורדיקס.
זה בעצם אוכל.

אנחנו עושים את המקסימום במסגרת מה שיש, ובטח גם טועים הרבה.
טלי_מא*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טלי_מא* »

איך משלימים ברזל בהריון בצורת אוכל ולא כדורים.
למה צריך להשלים ברזל?

Library]השאלה אינה מה אוכלים אלא מה לא אוכלים Article1[/po].asp?cat=55&a id=112

מעבר לכך: רסק ירוק, כפית מולסה בכוס מים חמימים עם חצי לימון על הבוקר
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

איך לדאוג שאני ובתי נקבל 1300 מ"ג סידן ליום
לחברת gramse יש "סירופ" של סידן+מגנזיום ויט'D -שהספיגה היא טובה, והטעם תות, אפשר לערבב במיץ, ולא רק במים.
מכירה? לי זה עזר. (ועדיין)
_אפשר פלורדיקס.
זה בעצם אוכל._
(-: לגמרי- פירות וירקות במיץ....
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי פלונית* »

לעניין הברזל, כמעט בטוחה שבפלוריויטל יש יותר ברזל מאשר בפלורידקס
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

"סירופ" של סידן+
לפי הידוע לי, סידן בתוסף לא שווה ערך לסידן אמיתי, מאוכל.
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

פלונית, פלורויטל-תוסף ברזל עדין במינון שמתאים בעיקר לילדים ולמתאוששים ממחלות (בעיקר)- ללא שמרים, וללא דבש.
אולי את מתכוונת - יש פלורדיקס ברזל, ופלורדיקס מולטיויטמין, ובטח במולטי יש במינון מעט יותר נמוך. (אני יכולה לנסות לבדוק מינונים מדוייקים)
בפלורדיקס (ברזל) יש 7.5mg ל10CC - ואם לוקחים כמוני (פעמיים ביום..) אז יש 15mg זמינים וספיגים בגוף. (וגם יש שמרים, שהם מועשרים בברזל, אך תשאלי אותי מה זה אומר בדיוק...)

לפי הידוע לי, סידן בתוסף לא שווה ערך לסידן אמיתי, מאוכל.
זה סידן המופק ממקורות אוכל (כמו כל המוצרים של החברה הזו, ואם את רוצה אבדוק במדוייק ממה), אבל אם את אומרת שהיא לא מוכנה לאכול כלום, האם אין זה עדיף מבלי סידן בכלל? במיוחד שזו בת, שצריכה לבנות את הגוף לקראת הריון (בשלב כלשהו בחיים....), ובטח היא בגיל צמיחה, וזה חשוב באופן כללי לאנשים....
סלט_פירות*

תזונה ללידת תינוק בריא

בחרובים יש המון סידן. אולי כדאי ללכת לכיוון, זה גם טעים לילדים...
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

בחרובים יש המון סידן
וואלה???? איזה טוב לדעת. אז בממרח חרובים, יש? (לא מכירה, יש כזה, נכון?)
ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

בממרח חרובים
רק שימי לב לרשימת הרכיבים. ראיתי כל מיני מוצרי חרובים שמלבד החלפת הקקאו באבקת חרובים לא נמנעו משום זבל (שומנים מוקשים, סוכר וכו').
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

איך לדאוג שאני ובתי נקבל 1300 מ"ג סידן ליום, עם ילדה שלא סובלת מוצרי חלב, טחינה וכל דבר משומשום, חומוס, רוב הירקות, רוב הפירות, כל הקטניות, כל הפירות היבשים, כל האגוזים והשקדים (צריך להמשיך?).
בהחלט שאלה חובטת.....
למה היא כל-כך לא אוהבת לאכול מגוון עצום של מאכלים? יש לה רגישות אוראלית אליהם? או רגישות נפשית? או פיזית? זה ממש מגוון עצום....
(בדקת עם אייפק?) ואת?- את יכולה לאכול שומשום/חלווה/טחינה, או פירות ירקות, לא? או שהיא קיבלה את זה ממך ;-) ...?
שמלבד החלפת הקקאו באבקת חרובים לא נמנעו משום זבל (שומנים מוקשים, סוכר וכו'). אז זה לא ממש חוכמה... נבדוק בניצת אם יש משהו מעניין וכשר בנושא.

אגב- לא זה לא פרסומת
גיליתי אתמול, שמשקה כלורופיל (במקרה קראתי על זה בחוברת) מעודד את עליית ההמוגלובין.
(לא יודעת איך כותבים בקטן- אני שותה של חברת gramse יש לעוד שתי חברות טבעוני אם אני לא טועה, ועוד חברה ששכחתי, מי שמתעניינת, אברר)
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

מתוך חוברת- what doctors don't tell you
צרוך סידן ממקורות לא חלביים
החלב שאנו צורכים הינו מפוסטרף מהומגן ומועשר, ושיטות גידול הבקר האינטנסיביות הנהוגות כיום משמען כי רכיבים תזונתיים מעטים ביותר נותרים בחלב. מוצרי החלב אינם מונעים אוסטיאופורוזיס. רחוק מכך, ולמעשה ההיפך הוא הנכון- הם מאיצים את קצת בריחת הסידן מן הגוף. בחלב הפרה מצויות כיום כמויות נכבדות של חומרי הדברה, הורמונים ומתכות קורט שונות, ובמקרים מסויימים אפילו קרינה רדיואקטיבית.
בואו נגיד שהיה לי קשה להרדם אתמול אחרי קריאה כ"כ מרתקת......
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

למה היא כל-כך לא אוהבת לאכול מגוון עצום של מאכלים?
דור רביעי לבררנות אוכל. וכדור רביעי, המצב חמור יותר.
יתרון_האור*

תזונה ללידת תינוק בריא

מוצרי החלב אינם מונעים אוסטיאופורוזיס.

כמו שקראתי בראיון עם דוקטור אחד שכתב על זה ספר -
האם ג'ירפות צורכות מוצרי חלב?
האם הן סובלות מבריחת סידן בגלל זה?
לא, הן מקבלות את הסידן שלהן מהעלים שהן אוכלות.

וכנ"ל עוד הרבה חיות עם שלד עצום שנושא משקל כבד
יתרון_האור*

תזונה ללידת תינוק בריא

אה, וממרח חרובים, אני לא מצאתי משהו שראוי לאכילה.

אפשר להכין לבד (אבקת חרובים, חמאה, תמרים מעוכים או דבש) ולשמור במקרר
(לא ניסיתי אף פעם, וגם לא ידעתי על הסידן בחרובים, מישהי יודעת בדיוק כמה מ"ג סידן יש בהם?)
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

_האם ג'ירפות צורכות מוצרי חלב?
האם הן סובלות מבריחת סידן בגלל זה?
לא, הן מקבלות את הסידן שלהן מהעלים שהן אוכלות.
וכנ"ל עוד הרבה חיות עם שלד עצום שנושא משקל כבד_
מבנה המטבוליזם שלהן- עיכול וכו' שונה מהמבנה שלנו, ולא תמיד אנחנו יכולים "לקבל" אלמנטים שהחיות מקבלות, מאותו האוכל. אולי אן מקבלות אותו מהמים, והויט' D שאנחנו זקוקים לו בשביל סידן לא נחוץ להן בכלל?
(סתם מתפלספת, אבל אני מסכימה איתך בעקרון...)
יתרון_האור*

תזונה ללידת תינוק בריא

טוב, לא חקרתי את המטבוליזם של הג'ירפות...
זה רק בא לסבר את האוזן, כי רוב האנשים ממש מאמינים שמוצרי חלב זה הכרחי כדי לקבל סידן
ושזה ה-מקור לסידן, אבל זה בעצם תעלול שיווקי מאוד מוצלח שמופעל עלינו כבר עשרות שנים.

לא יודעת אם זה מתאים לדף הזה, אבל לא מזמן תלו לנו על הדלת שקית עם עלון פרסומי כזה, משהו על בריאות, מלא תמונות של משפחות מאושרות וילדים חייכנים.
עם טיפים לחיים בריאים ומתכוני "בריאות" והכל הכל בחסות מחלבה מסויימת שכולנו מכירים היטב, שכמובן העלון מדבר על חשיבות צריכת המוצרים שלה וגם משלב אותם במתכוני הבריאות.
נו, אז מה תגידו?
באמת אכפת להם מהבריאות שלנו, נכון?

לא תאמינו כמה חברות פתחו עלי עיניים כשבישרתי להן שמוצרי חלב זה בעצם לא כל כך טוב... ושהילדים לא באמת צריכים את זה...

אצלי הבעי'ה היא שגדלתי בבית מלא מוצרי חלב, סנדויץ' עם גבינה זה מה שלקחתי לבי"ס במשך שנים (תודה לא-ל שלא ממרח שוקולד...) ואפשר לומר שאני מעין "מכורה" למאכלי חלב. כל עוד אני לא קונה - הכל בסדר, ואז פתאום יש תקופות שזה משתלט לנו על התזונה ולא ברור למה ומאיפה.

הילדים שלי מאוד אוהבים לאכול לבן ולשתות שוקו (רובו מים וקצת חלב)
אז אנחנו קונים כאילו "בשביל הילדים" ואם כבר עברתי ליד המקרר בסופר אני כבר מוסיפה קופסת גבינה...וכו' וכו'
אולי יש לכן רעיון מה עושים?
(הילדים באמת מאוד מאוד אוהבים את זה)
ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

_הילדים שלי מאוד אוהבים לאכול לבן ולשתות שוקו (רובו מים וקצת חלב)
אז אנחנו קונים כאילו "בשביל הילדים" ואם כבר עברתי ליד המקרר בסופר אני כבר מוסיפה קופסת גבינה...וכו' וכו'
אולי יש לכן רעיון מה עושים?
(הילדים באמת מאוד מאוד אוהבים את זה)_

זה ממש גולש מתחום הדף ויש על זה כמה דפים באתר שאני לא זוכרת את שמם, אבל אם כבר שאלת (-: ... אני לא שום מומחית ועונה רק מהניסיון שלי ומהלב!
במקום לבן - יוגורט, כמובן בלי תוספות (יש קצת דיבורים על זה כמה שורות במעלה הדף); חלב - לפחות שיהיה אורגני ומלא (כן, עולה כפול מהרגיל. והרבה יותר טעים. ועדיין מפוסטר ולכן לא באמת בריא, גם מבחינת המצדדים בחלב כמו ד"ר פרייס שבהשראתו התחיל הדף הזה). אה, ואם את קונה חלב כזה (יש רק של הרדוף) תקני באיזו רשת אורגנית-טבעית מאלה שצצו לאחרונה וככה לא תעברי ליד הגבינות בסופר. בד"כ ברשתות הנ"ל יש מבצעים או סתם מחירים נוחים יותר על המוצרים האלה.

וגם - גמילה. גם הילדים שלי אוהבים שוקו. אבל רוב הזמן אין חלב בבית ואין גם שוקו (כלומר יש רק קקאו לעוגה החצי-שנתית, ואם נוצר לחץ בלתי מתפשר או סתם בא לי להיענות לדרישה שלהם אני מכינה עם קקאו וסוכר חום ומים חמים וקרים וקצת חלב). ככל שעובר הזמן בלי, גם גדלים המרווחים בין התקפות ה"בא לי שוקו!" ואני מרוויחה גם לעצמי - לא שותה נס קפה, לא עוברת ליד המקרר של הסופר וכו'. מבחינת הילדים הם היו אוכלים פסטה עם קוטג' כל יום כל היום ומקנחים בחפיסת שוקולד. אז מה? שוקולד ממכר. קקאו מזיק. לא רק הקפאין שבו. סוכר מזיק. קמח לבן כנ"ל. חלב - כבר נאמר.

אני לא אומרת שאין וזהו. אני אומרת שאנחנו משתדלים. יש דברים שקשה יותר לוותר עליהם (לפעמים דווקא הדברים הפשוטים - הפיתות מהשוק, הקוטג' שיכול לסדר לי ארוחה שלמה בלי מאמץ, בעיקר אם יש פיתות טריות... הפסטה, וכו'). אבל זה גם עניין של "סטייט אוף מיינד". אני זוכרת שפעם, מזמן, לפני חצי שנה בערך, רוב הדברים שאני כותבת כאן נראו לי בלתי אפשריים ליישום. וזה אחרי שנים של מחשבה שלי על הדברים, מצד אחד, והסתכלות על אנשים כמוני היום כעל קיצוניים בטירוף (ואני כבר לא מדברת על טבעונאות או שיטות תזונה מחמירות כאלה ואחרות). לאט לאט זה הולך ומסתדר ומשתלב לי בחיים. אנחנו אוכלים אוכל טעים, הילדים שלי כרגע לא בררנים כלל, ובדרך כלל תמר או משמש מיובשים או פסיפלורה מהגינה של הסבים נחשבים בעיניהם קינוח מצוין.

ולפעמים נורא-נורא מתחשק לי שוקולד (רק איכותי! מעדיפה לינט חלב, תודה). אז אני אוכלת, ברור. וגם הילדים בהחלט אוכלים דברים שהייתי מעדיפה שלא.

סליחה על המגילה... מקווה שאני נשמעת ידידותית ולא פנאטית.
יתרון_האור*

תזונה ללידת תינוק בריא

תודה ריש גלית
את לא נשמעת פנאטית, את מתארת פחות או יותר את המצב אצלי בבית.
שוקו אגב, זה שוקו חרובים, קקאו אני לא נותנת להם, ויש לי קקאו בשביל עוגות אבל גם בו אני לא משתמשת כמעט.

אין אצלנו רשתות אורגניות, יש שפע שוק או חנות טבע, יש שם חלב עיזים אורגני אבל אין לי תקציב
(אנחנו קונים אורגני מה שאפשר, בעיקרון זה קמח, שמן זית, ביצים וסוכר קנים)

מה ההבדל בין לבן ליוגורט? שניהם מכילים רק חלב, ובשניהם זה חלב פרה

טוב, אנחנו קצת בגמילה עכשיו...
סלט_פירות*

תזונה ללידת תינוק בריא

מה ההבדל בין לבן ליוגורט?
ביוגורט יש חיידקים שכדאי לצרוך. זה היתרון (כפי שאני רואה אותו).
אישית אני צורכת רק יוגורט עזים או כבשים וכך גם גבינות. כמעט בלי מוצרי חלב פרה.
וגם משתדלת להמנע מחיטה. (מי אמרה פנאטית?)

הבעיה הנוכחית שלי, היא שאני בסוף הריון (35+3), מרגישה שהלידה קרובה. וחזרו לי החשקים למתוק ומעובד ב-ג-ד-ו-ל. אז אני משתדלת לקחת פרי, או לשתות מים, או לאכול אוכל ולא שטות, אבל יש מן רעב תמידי כזה (שהתעורר לו רק בשבועות האחרונים) ואני מנשנשת יותר. אפילו מוצרי חלב פרה (!), ושוקולדים שלא הייתי אוכלת קודם.
כנראה שאני צריכה לקרוא את הדף הזה שוב מההתחלה כדי לארגן לעצמי את הסוויץ' חזרה ולהתעלם מה-craving הזה.
סלט_פירות*

תזונה ללידת תינוק בריא

שוקו אגב, זה שוקו חרובים
איך את מכינה? מאבקת חרובים, או שקנית משהו מוכן?
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

וחזרו לי החשקים למתוק ומעובד ב-ג-ד-ו-ל. אז אני משתדלת לקחת פרי, או לשתות מים, או לאכול אוכל ולא שטות, אבל יש מן רעב תמידי כזה (שהתעורר לו רק בשבועות האחרונים) ואני מנשנשת יותר. אפילו מוצרי חלב פרה (!), ושוקולדים שלא הייתי אוכלת קודם.
אני גם עוברת את זה, כבר שלושה שבועות (עכשיו אני בסוף 38... איזה קטע...)
אבל זה בעיקר כי אין לי כרגע פירות וירקות, ואני מרגישה לא טוב גם פיזית עם שוקולד או גלידה- אבל מרגישה שאם אני לא אוכלת עכשיו 3 תפוזים או משהו, אז לפחות שיהיה שוקולד- כי אם לא אני פשוט מתחרפנת!!!
אבל אני מרגישה שזה ממש תחליף, ולא מספק בכלל- כי אני יודעת שזה לפרי ולא לשוקולד... אני ממש מרגישה את הצורך הזה.
עדיף היה לי כבר לאכול חימר לא? ;-)
פעם_שנייה*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 15:51

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי פעם_שנייה* »

יש לי ילדה בת שנה ושלוש ויש מחשבות על ילד שני (לא בחודשים הקרובים, אבל הפעם מבינה שיש להכין את הגוף כמה חודשים טובים מראש לפני הכניסה להריון)
אחרי הלידה ירדתי במשקל באופן הדרגתי וכיום אני שוקלת 47 ק"ג (גובה מטר שישים בערך), שזה פלוס מינוס 6-9 ק"ג פחות ממה ששקלתי לפני ההריון.
אנחנו אוכלים אורגני חלקי (ירקות, קטניות ודגנים, לחם, טחינה וכד', ביצים). פירות/דגים/בשר (טבע עוף לפעמים), אגוזים/שקדיה לא אורגני. מוצרי חלב אני בקושי אוכלת.
התקציב כרגע לא מאפשר לנו אורגני יותר מזה.
קראתי קצת בדף והתבלבתי לגמרי. ובכלל אני מבולבלת מנושא התזונה ובכל זאת רוצה להכין את עצמי ואת גופי להריון (לוקחת בחשבון את העובדה שבפעם שעברה לקח לי שנתיים להרות)
יש איזה מורה נבוכים לפיזור הבילבול?
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

קראתי קצת בדף והתבלבתי לגמרי
אני מציעה שתקראי את כל הדף.
אני אגיד לך את הסיכום מראש:
  • לכל אחד יש תפריט שיותר מתאים לו אישית, תלוי בגנטיקה ובגורמים דומים.
  • המזונות שהכי מומלץ לנו לאכול - לא קיימים יותר! הדגים מורעלים, חיות ציד אין, מוצרי חלב לא מפוסטרים (למי שמוצרי חלב לא מזיקים לו) אסורים בארץ, וכן הלאה.
עכשיו תקראי...
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

בשמת התגובה שלך הצחיקה אותי... :-)
בכל זאת יש מה ללמוד והרבה מהדף הזה אז שווה לקרוא.
ממה שאני הבנתי שאפשר ליישם הכי חשוב זה לאכול אוכל ביתי ולא מעובד ולא ג'אנק ולא שוקולד.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

בכל זאת יש מה ללמוד והרבה מהדף הזה אז שווה לקרוא.
ברור D-:
לכן כתבתי קודם כל
אני מציעה שתקראי את כל הדף.
כי באמת, אין קיצורי דרך. צריך לקרוא, ואז כל אחת תבנה לעצמה את התפריט שלה, כי זה יהיה בכל מקרה שילוב של:
  • שיחזור
  • פשרות
  • בחירה מתוך אפשרויות שכולן לא משהו
וכדומה...
לבנה_במילואה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שואלת שוב, מוגלבין 11.6. (שבוע 27) האחות אומרת שאני חייבת ברזל. מעדיפה להשלים בתזונה, מה אפשר לאכול?
וסליחה על הבורות, מה ההבדל בין רמת המוגלבין לבין B12?
תודה!
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

המוגלובין הוא חלבון בדם שנושא את החמצן לכל תאי הגוף. הוא מורכב מברזל בעיקר.
B12 הוא ויטמין שנמצא בבשר, עוף, ביצים ודגים וקצת במוצרי חלב. את צריכה לבדוק מה רמת ה B12 שלך. רמה נמוכה יכולה לגרום להמוגלובין נמוך. האם גם רמות הברזל והפריטין נמוכות?
לגבי האחות אומרת שאני חייבת ברזל. מעדיפה להשלים בתזונה, מה אפשר לאכול?
תיכנסי ל חוסר ברזל
פיג'לינג*
הצטרפות: 28 ספטמבר 2008, 13:19

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי פיג'לינג* »

שלום לכולן!
קראתי כאן הרבה וגם אני הושפעתי עמוקות וישר רצתי לקנותהמון קטניות ודגנים אורגנים (קצת בהגזמה... המטבח מצויד לכל ההריון...) ורציתי לשאול לגבי שמן הדגים, האם זה באמת הכרחי? לא עדיף לאכול הרבה דגים? ואם כן אז על איזה כמוסות אתן ממליצות? של אלספה ? יש דברים אחרים בארץ? ועוד שאלה לגבי חומצה פולית ,קראתי גם בדף הספציפי וקצת התבלבלתי. לי הרופא ישר נתן מרשם ל 5 מ"ג וכששאלתי אותו לגבי 400מק"ג ולגבי התוספים הטבעיים הוא אמר שזה מעט מדי. האם להקשיב או לא? והאם יש סיכון בלקחת 5 מ"ג או תופעות לוואי כלשהן?אשמח לשמוע מכן. תודה!
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אני לא שמעתי על תופעות לוואי כלשהן לחומצה פולית, אם כי בעלי סיפר לי על מחקר (כנראה ראשון) שמצא קשר בינה לבין עלייה בשכיחות של לידת תאומים.
הבעיה עם דגים זה הכספית וכל הבררה שהם אוכלים במעמקי הים - שמאוד לא רצויה לך ולעובר. אם אינני טועה, יש סוגים של שמן דגים שעוברים ניקוי של הכספית. והיה כתוב על זה במפורש אי שם במעלה הדף (כולל שמות של יצרנים).
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אחת* »

מה בנוגע לשקדים? קראתי שאסור לאכול הרבה כי גורמים לבעיות נשימה עתידיות אצל העובר?
משהי שמעה?
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה בנוגע לשקדים? קראתי שאסור לאכול הרבה כי גורמים לבעיות נשימה עתידיות אצל העובר?
מעולם לא שמעתי דבר כזה. על מה זה מבוסס?
ומה זה "הרבה"? על איזו כמות יומיומית חשבת?
בכל מקרה, שקדים חשוב לאכול טבעיים, לא קלויים ולא מומלחים, אני מקווה שעל זה את מדברת.

לקנות המון קטניות ודגנים אורגנים
את בטוחה שקראת את הדף הזה דווקא? למה קטניות ודגנים?

האם זה באמת הכרחי? לא עדיף לאכול הרבה דגים?
מה פירוש "באמת הכרחי"? שום דבר לא הכרחי, בעצם. תלוי מה את רוצה. לאכול דגים - יש דגים שאסור בכלל לגעת בהם בהריון, כמו טונה. אין טונה נקייה בכל העולם. אז בהריון הייתי נזהרת מכל דג. אלספה אמינים, עד כמה שידוע לי.
אוף אני צריכה לערוך את הדף... אני חושבת שקשה לאנשים להתמצא בו...
טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח* »

אגב, לא סתם "תזונה של פעם": גם שמן דגים!!!! חשוב ביותר!

מחזיקה לך ידיים בגדול!!!
אותי השמן הזה הוציא מדיכאון אחרי לידה (נגרם ממחסור באומגה 3 - מקביל לאנמיה שנגרמת מחוסר ברזל) ודווקא אומגה-לייף של נוטרילייף.

השאלה שלי היא איך לתת לילדים? (לא מאמינה ב"שוקולד אומגה" או "סירופ אומגה בטעם תפוז") הם לא בולעים כדורים (ועוד בכזה גודל!!) ולשמן עצמו טעם... טוב, את בטח יודעת.
טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח* »

אה... נזכרתי גם, שמאז שאני לוקחת אומגה 3 כמות תפוקת החלב שלי (בהנקה) גדלה באופן משמעותי.
פלוני_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

השאלה שלי היא איך לתת לילדים? (לא מאמינה ב"שוקולד אומגה" או "סירופ אומגה בטעם תפוז") הם לא בולעים כדורים (ועוד בכזה גודל!!) ולשמן עצמו טעם... טוב, את בטח יודעת.
לפי מה שראיתי הטעם של ילדים הוא ממש לא הטעם שלי, רק צריך להזהר לא להעביר להם את התחושה שלי (כלומר לתת להם בלי פרצופים ולהגיד לעצמך בלב זה טעים מאד תטעמו, ולפני זה לאכול בעצמך בלי להתכוון לכבד אותם...).
לילדים שלי (4 ו-2) אני נותנת לפעמים כמוסה של אומגה 3 רגילה (השקופה של המבוגרים) והם מתים על זה, זה נקרא אצלהם "מסטיק"...
כשהיו יותר קטנים הייתי עושה חור קטן ונותנת להם למצוץ את זה.
אולי זה קשור יותר ל תזונת ילדים או משהו כזה?
אור_טל*
הצטרפות: 07 דצמבר 2008, 21:48

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אור_טל* »

IUGR - עיכוב גדילה ברחם - האם מישהו יודע ממה זה נובע? שני ילדינו נולדו במשקלים מאד נמוכים (2 ק"ג ו-1.850. לא תאומים כמובן) בחודש תשיעי לאחר הריונות תקינים ונעימים (אף לא בחילה או סחרחורת אחת ב"ה). יש לציין שאני טבעונית ונמנעת מכל מוצר מן החי (כולל דברי חלב וביצים). אמנם ב"ה חזקים ובריאים. אשמח לכל מידע על הנושא!
אוזרת_אומץ*
הצטרפות: 10 ינואר 2009, 19:13

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אוזרת_אומץ* »

שלום לכולן,
קראתי את הדף עד האמצע והתייאשתי מהאורך, אז סליחה אם אני חוזרת על שאלה שכבר נשאלה...

אני בריאה, צמחונית ומתכננת הריון. אני אוכלת בריא למדי, לפי שיטת קינגסטון פחות או יותר, משתדלת כמה שיותר אורגני, אם כי לא תמיד מצליחה.
בנוסף אני נוטלת חומצה פולית+ B12, ועל אף צמחוניותי - שמן דגים נוזלי של נטורויט (היצרנים של פלורדיקס, פלוריויטל וכל השאר- בהזדמנות זו אני ממליצה עליו, הוא בטעם לימון וטעים ביותר- לא "נסבל" אלא טעים, ולדעתי יוכל להתאים גם לילדים).

האם לדעתכן מלבד המשך שיפור התזונה, אני זקוקה לתוספת ויטמינים ומינרלים ואם כן לאילו? הרופא כמובן טען שלא, ואפילו היה מרוצה מאוד מבדיקות הדם שלי, אבל אחרי הקריאה בדף אני מבינה שערכי הנורמה אליהם הוא מתייחס הם נמוכים מדי- הבנתי נכון?

חוץ מזה, בעקבות הדיונים שקראתי אני רוצה לומר עד כמה הדף הזה חשוב. אני מאמינה שזה בדיוק המקום למידע נגיש בנושא, כדי שמי שכן מתעניין בו כן יוכל להגיע אליו. בדרך כלל מי שלא מתעניין (וחושב שזה "היסטרי", "מלחיץ" וכו') לא יגיע אליו מלכתחילה; ואם יגיע במקרה, ימצא את הדרך לסנן אותו. אז תודה לכולכן על המידע.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

היה מרוצה מאוד מבדיקות הדם שלי, אבל אחרי הקריאה בדף אני מבינה שערכי הנורמה אליהם הוא מתייחס הם נמוכים מדי
רגע רגע, לא לבלבל: ערכי הנורמה הנמוכים מדי הם טבלאות הויטמינים והמינרלים שאנחנו "צריכים ליום" (הקצובה היומית המומלצת) לפי טבלאות התזונה שנקבעו ע"י רופאי המערב.
אין לזה כל קשר לערכים שיוצאים בבדיקות הדם...

תראי, ווסטון פרייס טען שתזונה מיטבית ללידת תינוק בריא איננה צמחונית. להיפך, הוא טען שחברות שעברו לתזונה צמחונית גילו את הבעיות שהוא מצא.
הדף הזה לא עוסק בתזונה צמחונית.

יחד עם זאת, במצב הזיהום של ימינו, יש לא מעט בעיות באכילת בעלי חיים: הדגים מורעלים בכספית ובפלסטיק בין היתר, הבקר, הצאן והעופות מורעלים בדרכים אחרות, ולרוב ניתן להשיג חיות שפוטמו באופן מלאכותי בתזונה גרועה והוחזקו בכלובים במקום במרעה טבעי. אין בן אדם שמותאם לבשר הזה.
אז גם ההמלצות של ווסטון פרייס בעייתיות היום, כי פשוט כל האוכל שהוא דיבר עליו כבר לא קיים (בחלקים גדולים של העולם).

אז ככה:
  • אם התזונה שלך לא כוללת כימיקלים ומזון מעובד
  • אם את משתדלת כמה שיותר אורגני (כי מה שלא אורגני פירושו: כימיקלים, חומרי הדברה ורעלים נוספים)
  • אם את אוכלת מעט דגנים, אז הם מלאים ולא ריקים
  • ואם את מתספת בשמן דגים ובויטמין B12
אז יופי.
לגבי חומצה פולית, יכול להיות שאת לא צריכה אלא להיפך. דווקא בתזונה צמחונית יש המון חומצה פולית.
אוזרת_אומץ*
הצטרפות: 10 ינואר 2009, 19:13

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אוזרת_אומץ* »

בשמת,
תודה על התשובה ועל ההבהרה לגבי הערכים המומלצים לויטמינים ומינרלים. כל מה שכתבת לגבי התזונה שלי נכון- אני מקווה שאני עושה את המקסימום שאפשר ונותנת לילדי העתידיים את נקודת הפתיחה הטובה ביותר מבחינה תזונתית (אני אגב נפטרתי בהצלחה מכולסטרול גבוה, תשישות ועייפות, מיגרנות ואי אלו קילוגרמים עודפים בעקבות שינוי התזונה).
אכן, הדרך התעשייתית בה מגדלים כיום חיות היא הסיבה המרכזית לצמחוניותי.

שוב תודה על כל המידע החשוב בדף.

חג שמח.
שאלות_חשובות*
הצטרפות: 20 אפריל 2009, 10:59

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שאלות_חשובות* »

צריכת חלבון תמיד היתה בעיה עבורי,ובהיותי בשבוע 11+5 זה נהיה עוד יותר קיצוני.
אני לא נוגעת במוצרי חלב ב כ ל ל.לפני ההריון נמנעתי כי לא עשה לי טוב בבטן והיום זה התחדד לגועל לא מוסבר.
מנת בשר פעם בשבוע.מוצרי סויה לא אוהבת,טחינה מידי פעם,שקדים ואגוזים מעט(גם ככה כדי להשיג את כמותהחלבון לה אני זקוקהעליי לאכול הרבה יותר מחופן שקדים ואגוזים...).מג'דרה+קינואה+גריסי פנינה עד פעמיים שלוש בשבוע.
אני אוכלת ביצה אחת ביום. סלומון מעושן מאוד אוהבת ולפעמים סלט איקרא.
הבנתי שיש בעיות עם העישון של הסלומון והיום גם נוכחתי בחומרים המשמרים של האיקרא e211 וe202,
שאלו כמובן קרוב לוודאי,אלא אם כן אני טועה,רעלים שכדאי לא לאכול גם לא בהריון.(למרות שמצאתי מקום שכותב ש e202 כלל לא מזיק)
מצבי אם כך....לא משהו.
האם מישהי יכולה לשפוך אולי מעט אור על סלומון מעושן? האם זה כזהז חמור לצרוך אותו בהריון? ומה עם איקרא?
אשמח להמלצות להשלמת חלבון לאור מצבי העגום.
יש לציין שגובהי 1.65 ומשקלי 56 ק"ג,כך שאני זקוקה בהריון לפחות ל-50ג' חלבון,שזה מלא בשבילי....
תודה.
סודית*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2007, 08:59

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי סודית* »

טחינה מדי פעם.

אז אולי עוד? גם חלבון, גם ברזל וגם סידן.
ומה עם קטניות?
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

סלמון מעושן? הייתי נזהרת. במיוחד בהריון. לא הייתי נוגעת בדגים בהריון.

(אגב: "סלומון" - גירסה לועזית של השם העברי "שלמה" מהתנ"ך. King Salomon
"סלמון" - שם הדג, בסקנדינבית "לקס". Salmon)

מוצרי חלב וסויה - גם מהם עדיף להימנע. יש דיונים בזה במעלה הדף.
(טוב, טוב, ייקח לי זמן לערוך אותו).

אני לא יודעת מהי כמות החלבון שאת זקוקה לה. לא הייתי אוכלת לפי קטגוריות. ממליצה לך לקרוא את כל הדף, כי קשה לענות שוב ושוב לשאלות שכבר נשאלו. התשובות נמצאות פה.
שאלות_חשובות*
הצטרפות: 20 אפריל 2009, 10:59

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שאלות_חשובות* »

לא אכלת בכלל דגים בהריון? גם לא אפויים/צלויים וכו'?
אני לא יכולה להרשות לעצמי מצב כזה,כי דגים זה ה"בשר" שלי.אחרת אני בכלל אהיה בבעיה.

50-60 ג' זו כמות החלבון שאני זקוקה לה.אוף,קשה.אני לא אוכלת לפי קטגוריות,משתדלת לאכול כמה שיותר ירקות אך מתחילת ההריון קשה לי עם החלבונים,זו אבן בניין חשובה מצד אחד,מצד שני לאנשים כמוני בעייתים,קשה להשיג את זה.

אז אולי עוד? גם חלבון, גם ברזל וגם סידן.
אני אוכלת טחינה. אבל גם,זה חלבון לא מלא,וגם צריך לאכול כמויות עצומות כדי לזכות במנת חלבון ראויה.2-3-4 כפות זה בהחלט יפה ומשמין לארוחת בוקר.
קטניות+דגן,מקפידה לפחות 3 פעמים בשבוע,אבל שוב מספק כמות חלבון קטנה ופחותזמינה מחלבון מהחי.
ש_י_ר_י*
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

גיסתי שולחת לי מארה"ב כמוסות של cod liver oil שמיוצרות בנורווגיה לפי הדרישות של ארגון ווסטון פרייס (אני מעברתת, אין לי כוח לחפש את השם של הארגון). הן מעולות , הקטן שלי אוהב ללעוס אותם לפני שהוא בולע כדי שיהיה לו את טעם הדגים המחריד (אני לא כ"כ אוהבת).
מי שיש לה קרובים בארה"ב - שווה לבקש שישלחו. אני לא יודעת כמה זה עולה אבל מוכנה לברר.
סודית*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2007, 08:59

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי סודית* »

לא הייתי נוגעת בדגים בהריון.

בכלל?!

(יש יש קרייבינג מטורף לדגים מכל הסוגים, בהריון הראשון וגם עכשיו)
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

כיום, במצב הזיהום השורר באוקיינוסים ובמקורות המים האחרים, בדגים יש גם כספית.
באחוזים בלתי ידועים.
כל כמות של כספית רעילה.
ורעלים אחרים.
הנזק שהם עלולים לעשות לעובר הוא בלתי יתואר.
לכן, לא הייתי נוגעת בדגים בהריון.
גם בשר עלול להיות מאוד בעייתי. אם כבר, אז עוף אורגני או בשר צייד.
שלולית_י*
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שלולית_י* »

לגבי דיון שהיה פה בשנה שעברה בין בשמת לפפריקה הונגרית בעניין
מה, יהודים של פעם לא אכלו כרובית?
אז ככה:
עד לפני 50-100 שנה כששום דבר לא היה מרוסס,היו הרבה פחולת חרקים לרסס מפניהם.
בירקות של אבותינו לא היו חרקים כי הם גדלו אחרת.
קטפתם פעם חוביזה בשדה? ראיתם כמה חרקים יש על כל עלה? בעונה, כלומר בחורף - כמעט כלום. על חסה בחנות - המון. גם אם היא מרוססת, והאמת - בעיקר אם היא מרוססת.
פעם גידלו בחלקות קטנות, והחרקים "התבלבלו" ולא באו בהמוניהם.
פעם גידלו במעורב (אותו כנ"ל).
פעם גידלו רק בעונה, כל שבתום העונה מת רוב מחזור החרקים ואל התרבה עד אין סוף כמו היום.
ופעם - בעיקר - לא ריססו.
בכל מקום כשמתחילים לרסס כמות החרקים (הקטנה ממילא) יורדת בהתחלה, וקופצת פלאים כעבור זמן קצר, ואז כבר אי אפשר שלא לרסס יותר (ונחשו מי מרוויח?)
למה זה קורה? -כי כשמתחילים לרסס פוגעים בטורף של המזיק ע"י שרשרת הרעלה (נניח, הורגים את החיפושיות שניזונו מהתולעים) ואז כשיש תולעים חדשות יש פחול חיפושיות לאכול אותן. וגם כי מעט התולעים/זבובים ששרדו את הריסוס, ותמיד יהיו כאלוש שרדו, יפתחו דור חזק ועמיד יותר ע"י מוטציה, ואז הריסוס כבר לא יעבוד, או שיאלצו להגביר את חוזקו ואת כמותו ואת תדירות השימוש בו.
ויש עוד המון סיבות, אבל זה לא המקום המתאים.
בקצרה:
בשמת - פעם אכלו עלים ירוקים בלי בעיה, אבל אז הם היו הרבה פחות בעיתיים. וכן, גם היתה פחות היסטריה סביב אדיקות דתית, אני חושבת.
פפריקה - בהרבה סוגים של ירקות אורגנים אין כמעט תולעים או חרקים. אפילו בחסה האורגנית שאנחנו קונים כמעו ואין כלום. תלוי בחנות ובמגדל עצמו, אם הוא חקלאי רק של חסה אז אולי תהיה בעיה, אם הוא חקלאי של המון גידולים בכמות קטנה מכל אחד, יש יותר סיכוי שהירקות נקיים.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

גם היתה פחות היסטריה סביב אדיקות דתית, אני חושבת.
גם אני חושבת.
אני חושבת שלא היתה היסטריה בכלל.
ולכן אני קוראת להביט רגע לעבר ולחזור לשפיות.
ואני לא קוראת למה שקורה היום בחוגים דתיים מסויימים "אדיקות דתית". אני קוראת לזה טירוף מערכות.
מישהו שם, שגדל והתפתח בתקופת ההערצה לחומרי ההדברה, הפנים תפיסות מעוותות על גידולי השדה, והצליח להפוך אותן לפסקי הלכה מטורפים שעדרים שלמים הולכים אחריהם בעיוורון.
נועם*
הצטרפות: 31 ינואר 2003, 09:46

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי נועם* »

מישהי יודעת לגבי אכילה מרובה של פירות בהריון?
שבוע 13 ואני אוכלת הרבה מלון,קיווי ושסק.
תודה.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

מאמר מעניין זה הכנה הגוף להריון לאמהות לילד PDD

_גם היתה פחות היסטריה סביב אדיקות דתית, אני חושבת
גם אני חושבת.
אני חושבת שלא היתה היסטריה בכלל._

מזכיר לי שכשהתנדבתי לעזור בהכנת הסלטים בביץ חב"ד ונתנו לי להתעסק עם החסה, הייתי בטוחה שנפלתי חזק... ואז התברר שהחב"דים בודקים ככה - לוקחים עלה, מסכלים טוב טוב שאין חרקים חשודים, שוטפים וחותכים. זהו. בלי השריה בחומץ/מלח וגם בלי הכשר מיוחד "ללא חרקים".
שלולית_י*
הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שלולית_י* »

ובהקשר לחסה - מאמר שכולם יהנו ממנו, אבל בעיקרהואבשביל פפריקההונגרית
"ריבוי תולעים בחסה - עונשו של האדם המודרני?" / פרופ' זהר עמר ,כתב העת 'צהר'
users]הנה files[/po]/1013.PDF
אום_שלום*
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אום_שלום* »

מה ההבדל בין שמן דגים, כמוסות אומגה 3 וכמוסות code liver? ואם יש הבדל אז מה מומלץ, התבלבלתי...
נועם*
הצטרפות: 31 ינואר 2003, 09:46

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי נועם* »

שבת שלום,
שבוע 14+3 מתעניינת לגבי מוצרי סויה בהריון.
מה אתן אומרות,כמה מומלץ לצרוך?
ענבל_נתן_בר*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

סויה בהריון לא מומלצת לצריכה קבועה. פעם ב- זה בסדר. בסויה יש פיטואסטרוגנים, שדומים להורמון הנשי אסטרוגן ועלולים לדמות מצב של עליית ההורמונים הנשיים בגוף האישה ולפיכך בגוף העובר.
טלי_מא*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טלי_מא* »

נועם,
ביפן הסויה היא חלק מהתזונה המסורתית, כך גם הדגים הנאים.
שם לא חדלים לאכול מוצרים אלה רק בגלל הריון.
עם זאת, הם לא אוכלים מוצרי סויה מעובדים מאוד.
התזונה המסורתית כללה בעיקר טופו טרי מאוד בייצור ביתי, מיסו בייצור ביתי, רוטב סויה בלתי מעובד (תוצר לוואי של תהליך ייצור המיסו) וטמפה.
עם הריון ובלעדיו לא כדאי לצרוך מוצרי סויה אחרים, הם מעובדים מידי וכמו כל מזון מעובד - אינם מתאימים לגוף האדם.
שואלת*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 10:05

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שואלת* »

יש בפורם הזה כל כך הרבה אנפורמציה..ואני כבר קצת מבולבלת .אני מתכוננת בעזרת ה' להכנס להריון ואני אשמח לדעת מה חשוב ביותר לאכול
ובענייני המתוקים גם אני אשמח להבין אם כדי לי ממש להגמל ואם כן למה..
ואיזה ויטמינים ותוספות כדי לי להתחיל לקחת(כרגע אני לוקחת רק חומצה פולית)
טלי_מא*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טלי_מא* »

בענייני המתוקים גם אני אשמח להבין אם כדי לי ממש להגמל ואם כן למה..
ממתוקים מלאכותיים כדאי לך להיגמל.
פירות זה ממש מצוין (אלא אם את סוכרתית מאוד)
Library]הנה מידע על סוכר Article1[/po].asp?cat=55&a id=103

לגבי ויטמינים ותוספים... זה שנוי במחלוקת.
האיש שלי אומר שלרוב האנשים רוב הזמן ממש לא כדאי ליטול תוספי תזונה בכלל: http://www.mazon-izun.com/site/[po]Library Article1[/po].asp?cat=55&a id=112
אבל יש אנשים שחושבים אחרת.
פלוני_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

אשמח לקבל דוגמא לתפריט לדוגמא מומלץ לאישה שמתכננת להכנס להריון בחצי השנה הקרובה...
נטע*
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי נטע* »

אשמח לקבל דוגמא לתפריט לדוגמא מומלץ לאישה שמתכננת להכנס להריון בחצי השנה הקרובה...
גם אני
פלוני_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

קראתי 60% מהדף. הדגש הוא על תזונה, אבל לדעתי יש דברים יותר חשובים. למשל, אוכל נכנס לגוף כמה פעמים ביום, אבל אוויר אנחנו נושמים כל הזמן, מים (ונוזלים, גם בתה וכאלה) אנחנו מכניסים לגוף בתדירות יותר גבוהה מאוכל. יותר חשוב לבדוק מה ההשפעה של מה שיש באוויר על הבריאות. באוויר שאנחנו נושמים היום יש מזהמים, יש לחות ממקורות שונים, אבקנים, מיקרואורגניזמים, נבגים, אבק מכל מיני סוגים (גם של חומרים פלסטיים וקרמיים), רסיסי אסבסט מבלמי המכוניות, ועוד. מה יעזור שאני אוכל אוכל אורגני טרי ובריא אם אני נושמת בנזין ושאריות של חומרי הדברה באוויר כל הזמן? איזו כמות של ויטמין C תעמוד בזה? וגם אנשים עם אף רחב יפתחו בעיות נשימה חמורות במצב של זיהום אוויר מצוי, כזה שגורם לאחוזים כ"כ גבוהים של ילדי הערים לפתח אסתמה.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

יותר חשוב לבדוק מה ההשפעה של מה שיש באוויר על הבריאות
ומה ההשפעה שלך על זה?

את יכולה לעבור דירה, כן. אבל לא לברוח מכדור הארץ.
פלוני_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

_אשמח לקבל דוגמא לתפריט לדוגמא מומלץ לאישה שמתכננת להכנס להריון בחצי השנה הקרובה...
גם אני_
פלוני_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

גם בכדור הארץ יש מקומות מזוהמים יותר ופחות. גם בארץ יש הבדלים בין מקומות. אפשר לבחור בכוונה איפה לגור או אולי איפה לא לגור לפי סטטיסטיקות על מחלות של דרכי נשימה, כי הקשר שלהן כבר ידוע.
הנה ציטוט מהקישור הבא: http://www.cancerhelp.org.il/news/The-C ... lic-Health
"ארה"ב – מחקר אורך גדול שעסק בעיקר בגדילת תפקודי ריאה לאורך 8 שנים (מגיל 10-18). מצא שככל שזיהום האוויר גבוה יותר- ההתפתחות של ריאות הילדים אינם מגיעות לתפקודיות המקסימלית [לפחות מ80% מהנפח הצפוי]"

בחיפה:
"נמצאו יותר סימפטומים ויותר מחלות בדרכי הנשימה בקרב ילדים הגרים באזורים של זיהום אוויר בינוני וגבוה לעומת
האזורים של זיהום האוויר הנמוך.
• באזורים החשופים נמצא סיכון גבוה יותר (מובהק) בכ-50% לחלות בברונכיטיס בקרב ילדים חשופים בהשוואה לילדים לא חשופים."

ובכלל בישראל:
"גם בישראל באזורים מזוהמים קימת ירידה בתפקודי ריאות, יותר תחלואה בדרכי נשימה עליונות ותחתונות, החמרה שלאסתמה, תחלואה במחלות סרטן השמנה סכרת ועוד."
שלי*
הצטרפות: 09 נובמבר 2001, 11:43

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שלי* »

תמי גלילי ראיתי (איפשהו למעלה) שאת לא ממליצה על סוגאר את יכולה להגיד לי איזו חברה כן מומלצת?
לחומצה פולית ולויטמינים נוספים...
זריחה_חדשה*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2010, 22:01

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי זריחה_חדשה* »

אני בהריון בשבוע 18 וגילו שהברזל שלי במצב גרוע מאוד למרות שאני לוקחת ברזל כרב למעלה מחודשיים
אשמח לעזרה בדחיפות
שליחת תגובה

חזור אל “לפני ההריון”