מעבירה לכאן מהכיכר את הודעתה של שוב בהריון:
_לגבי שתל דנטלי- אני עברתי. (אני מציעה למי שלא צריכה את המידע- לחסוך לעצמה את המשך התיאור..זה תיאור של טיפול בלתי נעים ) זה יקר, ארוך, מורכב וחלק מהפעמים גם כואב. אצלי היה צריך עקירה של השיניים החולות- השתלת עצם(שזה אני מקוה, שלא תצטרכי. זה היה בגלל שדלקת גרמה לספיגת עצם). עד שהעצם מתאחה וגדלה, לא ניתן להכניס את השתל לתוכה. כי שתל זה בעצם -בורג שתוקעים לעצם הלסת כמו שאת תוקעת דיבל בקיר. רק בהרדמה. כיף. עד שהעצם התאחתה, במקום השיניים שלי היה לי "פליפר" שזו פלטה קטנה עם שיניים מלאכותיות זמניות. את הפלטה אפשר להוציא ,היא מעצבנת מאד בפה, ולא אפשרי ללעוס עם השיניים האלה. הן גם מאד לא יציבות בפה וזה מעצבן. יש גם פתרון אחר שלא מתאים בכל המקרים, שכחתי מה שמו.
חשוב לדעת שהשתלת עצם דורשת זמן. רק כשהעצם מספיק יציבה אפשר לשים בתוכה שתל. אצלי הרופא רצה שנחכה עוד, מעבר לזמן שהעריך בהתחלה שיידרש. אני רציתי שישתיל כי כבר לא יכולתי לסבול את הפליפר. חיכינו קצת ואז הסכים לנסות. עשה את הקידוח המדובר (לא נעים.) שתל אחד נקלט והשני נכשל, כי העצם לא התחזקה מספיק עדיין בצד זה. הייתי צריכה לעבור עוד השתלת עצם, לחכות עוד כמה חודשים ולעשות את ההשתלה מחדש. הרופא שלי הגון ואמין ולא גבה סכום נוסף על הסכום הראשוני בגלל זה, מלבד על חלק שהיה צריך לקנות(פליפר חדש...עם שן אחת, בלעכס.). לא כיף, אבל לא נורא. עכשו (אחרי כשנה!)אני בשלב הסופי של מבנה שיושב שם על השתלים, התאמת שיניים סופיות. מכירה נשים שזה היה מהר יותר אצלן. לסיכום- התהליך דורש סבלנות, וכדאי למצוא רופא שאת סומכת עליו כי מעולם לא ראיתי את רופא השיניים שלי כל כך הרבה כמו בתקופה הזאת..._
שתלים דנטליים
-
- הצטרפות: 22 אפריל 2012, 20:57
- דף אישי: הדף האישי של ג'יס_בכיס*
-
שתלים דנטליים
שוב בהריון, יש לי כמה שאלות, כיוון שנראה לי שאני באותו כיוון...
ראשית- איך גילית שאת זקוקה לטיפול כזה? איך ידעת שהשיניים "חולות"? וגם- אצל מי עברת את הטיפול והאם את ממליצה? שלישית- האם טיפלת במהלך השנים כדי למנוע או להאט את מחלת החניכיים?
כל מידע נוסף יתקבל בברכה...
ראשית- איך גילית שאת זקוקה לטיפול כזה? איך ידעת שהשיניים "חולות"? וגם- אצל מי עברת את הטיפול והאם את ממליצה? שלישית- האם טיפלת במהלך השנים כדי למנוע או להאט את מחלת החניכיים?
כל מידע נוסף יתקבל בברכה...
-
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2006, 11:57
שתלים דנטליים
איך גיליתי- יש לי שתי שיניים שנשברו בנפילה שנפלתי בילדותי, נעשו לי אז טיפולי שורש והיו לי עליהן כתרים. החלפתי את הכתרים בגיל 20 ומשהו, עם הזמן הם התעקמו ונראו רע. רציתי להחליף כי זה היה מכוער, אבל תמיד דחיתי משיקולי הכסף-נחוץ-למשהו-דחוף-יותר. כשהמצב הנוכחי התגלה, הצטערתי שלא עשיתי זאת, אבל הרופא אמר שלא בטוח כלל שהבעיה היתה מתגלה ואז הייתי סתם מוציאה הרבה כסף על כתרים חדשים... כי הסיבה המרכזית לדלקת שגרמה לכל הצרה היתה שאחד השורשים נסדק ובסדק התפתחה דלקת, ש"המסה" את עצם הלסת שסביבה- אותו החלק שבו יושב השורש של השן הזאת ושל שכנתה.
הבנתי שיש בעיה כי יום אחד הופיעה שלפוחית משונה על החניכיים מעל אחד הכתרים.
הרופא שלי שמו ד"ר זמיר שם טוב מרמת גן, רופא שאני מכירה כבר שנים וסומכת עליו (חברתי עבדה אצלו בעבר כסייעת, והמליצה עליו, ואחרי הסאגה הנוכחית אני יכולה להעיד כמה הוא מוצלח ,נעים ולא דוחף טיפולים מיותרים). ראשית טיפל בדלקת באנטיביוטיקה, וכשהיא התרפאה, התחלנו את התהליך בהשתלת עצם. התהליך כלל גם (פעמיים) CT שיניים.
הבנתי שיש בעיה כי יום אחד הופיעה שלפוחית משונה על החניכיים מעל אחד הכתרים.
הרופא שלי שמו ד"ר זמיר שם טוב מרמת גן, רופא שאני מכירה כבר שנים וסומכת עליו (חברתי עבדה אצלו בעבר כסייעת, והמליצה עליו, ואחרי הסאגה הנוכחית אני יכולה להעיד כמה הוא מוצלח ,נעים ולא דוחף טיפולים מיותרים). ראשית טיפל בדלקת באנטיביוטיקה, וכשהיא התרפאה, התחלנו את התהליך בהשתלת עצם. התהליך כלל גם (פעמיים) CT שיניים.
-
שתלים דנטליים
תודה רבה על המידע! משאירה כאן, כיוון שמטעמים גנטיים אני יודעת שאזדקק לו בקרוב... בריאות שלמה.