שמיכות טלאים
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
שמיכות טלאים
תפירת שמיכות טלאים תמיד נראתה לי מלאכה קסומה שלעולם לא אוכל לבצע, אבל הודות לע' המקסימה שפגשתי דרך אחד הפורומים, הבנתי שזה דווקא לא מעבר ליכולותיי, ואתמול השלמתי שישית מן החלק העליון של שמיכה שאני תופרת לבכורה, ביד, שתושלם תוך כשנתיים בערך (-: הקטנצ'יק כבר מבקש גם שמיכה בשבילו.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*
שמיכות טלאים
דרושה: חמסה.
התוכנית: ריבוע לבן בגודל 40X40 ס"מ, שעליו אפליקציה של חמסה עשויה מ-crazy quilt, מתנה לחברה שנוסעת אל מעבר לים.
יש בנמצא ציור של קוי מתאר של חמסה?
התוכנית: ריבוע לבן בגודל 40X40 ס"מ, שעליו אפליקציה של חמסה עשויה מ-crazy quilt, מתנה לחברה שנוסעת אל מעבר לים.
יש בנמצא ציור של קוי מתאר של חמסה?
-
-
שמיכות טלאים
אבוי, מכונה אין. (תהיה, תהיה). החמסה עצמה לא צריכה להיות גדולה - בסך הכל כ-20 עד 25 ס"מ, מפרק היד ועד קצה האצבע (-: כך שכל התהליך לא צריך להיות ארוך מדי.
אם אני מבינה נכון, התהליך צריך להיות:
outline של חמסה - מודפס על נייר רגיל וגזור.
בעזרת אותו אאוטליין אני גוזרת חמסה מבד muslin.
על חמסת הבד אני תופרת את הקרייזי, ידנית.
כשכל הטלאים במקום אני מוסיפה תך זיגזג או כל תך פנסי-שמנסי אחר על התפרים.
חשבתי להוסיף חרוזים וכפתורים בלי קשר - בד אקזוטי היה לי ונגמר (-; יש לי לא מעט פיסות של solids חביבים, שאריות מנסיונות החיתוך הראשונים שלי בקאטר ועוד כלמיני. הצבעים משתלבים יפה ויש משהו בקרייזי שמאוד מוצא חן בעיני. למזלי החמסה תמוסגר ותיתלה על הקיר כך שאין צורך לדאוג לכביסה.
אם אני מבינה נכון, התהליך צריך להיות:
outline של חמסה - מודפס על נייר רגיל וגזור.
בעזרת אותו אאוטליין אני גוזרת חמסה מבד muslin.
על חמסת הבד אני תופרת את הקרייזי, ידנית.
כשכל הטלאים במקום אני מוסיפה תך זיגזג או כל תך פנסי-שמנסי אחר על התפרים.
חשבתי להוסיף חרוזים וכפתורים בלי קשר - בד אקזוטי היה לי ונגמר (-; יש לי לא מעט פיסות של solids חביבים, שאריות מנסיונות החיתוך הראשונים שלי בקאטר ועוד כלמיני. הצבעים משתלבים יפה ויש משהו בקרייזי שמאוד מוצא חן בעיני. למזלי החמסה תמוסגר ותיתלה על הקיר כך שאין צורך לדאוג לכביסה.
-
שמיכות טלאים
הסבר למאותגרים כמוני על הטכניקה של הקרייזי:
http://www.hgtv.com/hgtv/[po]cr quilting blocks[/po]/article/0,,HGTV 3299 1391664,00.html
ובמחשבה שניה: למה לא לפלקץ את הפיסות למלבן, ורק אז לגזור את צורת החמסה? מה עדיף?
http://www.hgtv.com/hgtv/[po]cr quilting blocks[/po]/article/0,,HGTV 3299 1391664,00.html
ובמחשבה שניה: למה לא לפלקץ את הפיסות למלבן, ורק אז לגזור את צורת החמסה? מה עדיף?
-
שמיכות טלאים
שלחתי אתמול את הבנות ואת אביהן לכמה שעות מהבית, ועשיתי basting למפת השולחן.
הכנסתי את המפה לחישוק הקווילטינג, השחלתי חוט (ייעודי) במחט (betweens כמובן) - החוט הזכיר לי חוט דנטלי, נוקשה ולא מוכן שיעשו בו קשר - נאלצתי להלחם בו קלות.
ואז - הפתעה: החישוק מתח את המפה במידה כזו שלא הייתי מסוגלת לתפירה רצופה אלא רק להשחיל את המחט שוב ושוב מצד לצד. כמובן שלא התקדמתי יותר מדי.
אבל: התגברתי על הרתיעה הראשונית, ראיתי שזה בעצם קל ופשוט, ומראה המפה בחישוק הוא כפרי ואותנטי למהדרין (-:
הכנסתי את המפה לחישוק הקווילטינג, השחלתי חוט (ייעודי) במחט (betweens כמובן) - החוט הזכיר לי חוט דנטלי, נוקשה ולא מוכן שיעשו בו קשר - נאלצתי להלחם בו קלות.
ואז - הפתעה: החישוק מתח את המפה במידה כזו שלא הייתי מסוגלת לתפירה רצופה אלא רק להשחיל את המחט שוב ושוב מצד לצד. כמובן שלא התקדמתי יותר מדי.
אבל: התגברתי על הרתיעה הראשונית, ראיתי שזה בעצם קל ופשוט, ומראה המפה בחישוק הוא כפרי ואותנטי למהדרין (-:
-
שמיכות טלאים
אם הכל יהיה בסדר, נזכה ללכת מכות על הסופגניות של רולדין השנה.
עדכונים: אתמול בערב קווילטטתי למשך חצי סרט אווילי ב-DVD, בשיטת ה"למעלה-למטה" - תיפור אחד בכל פעם. לחלוטין לא הצלחתי to bury the knot. אבל יש חדוות יצירה, משום מה אני נהנית מתהליך הקווילטינג עוד יותר משאני נהנית מה-piecing.
עדכונים: אתמול בערב קווילטטתי למשך חצי סרט אווילי ב-DVD, בשיטת ה"למעלה-למטה" - תיפור אחד בכל פעם. לחלוטין לא הצלחתי to bury the knot. אבל יש חדוות יצירה, משום מה אני נהנית מתהליך הקווילטינג עוד יותר משאני נהנית מה-piecing.
-
שמיכות טלאים
אז דווקא הקבירה של הקשר הראשון הצליחה מעל ומעבר למשוער, אפילו התמכרתי לצליל של הקשר העובר בבד (-:
אבל מה לכל השדים והרוחות עושים כשהחוט נגמר אי שם במרכז המפה - פשוט מחליקים את החוט בין הטופ למילוי?
אבל מה לכל השדים והרוחות עושים כשהחוט נגמר אי שם במרכז המפה - פשוט מחליקים את החוט בין הטופ למילוי?
שמיכות טלאים
הכנתי לילד שלי שמיכה ולראשונה תפרתי על גבי הטלאי דמות של ילד כמו באתר שצרפתי, מה עלי לעשות על מנת שלא יראו את התפר או את קצוות הבד?
http://www.quilterscache.com/[po]M O[/po]/OverallSamBlock.html
http://www.quilterscache.com/[po]M O[/po]/OverallSamBlock.html
שמיכות טלאים
כפי שראית באתר שצרפתי הדמות עצמה בנויה מטלאים כך שצריך להכין אפליקציה לכל חלק בנפרד מה את חושבת?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
שמיכות טלאים
יש לי שאלה טכנית:
לא, עוד לא התחלתי להטליא.
אני תופרת בד מאוד עבה, ככה שאני יבת לדחוף את המחט בכח, כמו ב quilting.
והשאלה: איך משתמשים באצבעון?
הוא על האמה? ומכניסים את המחט לבד עם אגודל ואצבע בלבד? (אני לא מצליחה).
אני בד"כ מכניסה את המחט לבד עם אגודל, אצבע ואמה. וגם דוחפת עם האמה (שנפצעה )-:). בעקבות פציעתי ההירואית קיבלתי מהורי את האצבעון של סבתי, אבל אני לא יודעת איך להשתמש בו!
לא, עוד לא התחלתי להטליא.
אני תופרת בד מאוד עבה, ככה שאני יבת לדחוף את המחט בכח, כמו ב quilting.
והשאלה: איך משתמשים באצבעון?
הוא על האמה? ומכניסים את המחט לבד עם אגודל ואצבע בלבד? (אני לא מצליחה).
אני בד"כ מכניסה את המחט לבד עם אגודל, אצבע ואמה. וגם דוחפת עם האמה (שנפצעה )-:). בעקבות פציעתי ההירואית קיבלתי מהורי את האצבעון של סבתי, אבל אני לא יודעת איך להשתמש בו!
שמיכות טלאים
תתחדשי על האצבעון !
תגובה לא מוסמכת, נדמה לי, מזכרון רחוק שחובשים אותו על האצבע המורה, מה שקורין אצבע.
תקנו אותי אם אני טועה.
תגובה לא מוסמכת, נדמה לי, מזכרון רחוק שחובשים אותו על האצבע המורה, מה שקורין אצבע.
תקנו אותי אם אני טועה.
שמיכות טלאים
שלום,
רציתי לשאול לגבי תפירת שלוש השכבות במכונה. יש לי מכונת זינגר די ישנה ללא ספר הוראות. האם מישהי יודעת מה עושים עם הרגלית? שמעתי שצריך להרים אותה לגמרי, האם זה נכון? האם אפשר להסתדר עם המכונה שיש לי או שצריך לקנות אביזר מיוחד?
תודה מראש, מיכל.
רציתי לשאול לגבי תפירת שלוש השכבות במכונה. יש לי מכונת זינגר די ישנה ללא ספר הוראות. האם מישהי יודעת מה עושים עם הרגלית? שמעתי שצריך להרים אותה לגמרי, האם זה נכון? האם אפשר להסתדר עם המכונה שיש לי או שצריך לקנות אביזר מיוחד?
תודה מראש, מיכל.
-
שמיכות טלאים
לא מנסיון אישי, אני ממחלקת התפירה הידנית - אבל אני יודעת שצריך רגלית בשם Walking foot, כדי לא למתוח מדי את החוט ולקווצ'ץ את השכבות.
יבואו החכמות והמנוסות ויספרו לך יותר.
יבואו החכמות והמנוסות ויספרו לך יותר.
-
- הצטרפות: 02 ינואר 2005, 08:32
שמיכות טלאים
לא הבנתי משהוא... כשאני מסיימת לעשות את החלק העליון מטלאים, איך אני מחברת את החלק העליון, התחתון ואת המילוי ביחד?
אני צריכה להכניס את המחט לפי התפרים דרך כל השיכבות? ט או שאני צריכה לטיתפור את כל השטיכבות טביחד רק בצדדים של השמיכה...?
אני צריכה להכניס את המחט לפי התפרים דרך כל השיכבות? ט או שאני צריכה לטיתפור את כל השטיכבות טביחד רק בצדדים של השמיכה...?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
שמיכות טלאים
את צריכה להכניס את המחט לפי התפרים דרך כל השיכבות?
לא לפי התפרים שבין הטלאים, אלי לפי דוגמה אחרת, מתאימה.
לא לפי התפרים שבין הטלאים, אלי לפי דוגמה אחרת, מתאימה.
-
שמיכות טלאים
לא לפי התפרים של החלק העליון, כי שם הכי קשה (עוברים דרך עוד שכבות בד). אני עכשיו בדיוק בשלב הזה. אפשר לעשות בכל מיני דרכים, מן הסתם בקישורים (כמו זה ששמיכת טלאים שמה כאן בזמנו) יש הסברים טובים יותר. אישית אני עושה כמו "שוליים פנימיים" של חלק מהטלאים.
שמיכות טלאים
איפה ניתן לקנות את המילוי???
אני רוצה לתפור משטח החתלה, הבנתי שאני צריכה אקרילן בלי ציפוי כדי שלא יהרס בכביסה.
אשמח אם מישהו יפנה אותי לאנשהו או יציע מילוי אחר.
תודה
אני רוצה לתפור משטח החתלה, הבנתי שאני צריכה אקרילן בלי ציפוי כדי שלא יהרס בכביסה.
אשמח אם מישהו יפנה אותי לאנשהו או יציע מילוי אחר.
תודה
-
שמיכות טלאים
לא הבנתי מה זה "אקרילן בלי ציפוי. מילוי של שמיכות טלאים אפשר לקנות בפיסות אבל נראה לי שלמשטח החתלה משתמשים במשהו עבה יותר. נסי בחנויות בדים (נחלת בנימין בת"א או חנויות מקומיות).
שמיכות טלאים
שלום לכל המטליאים למיניהם.
היכן (בארצנו הקטנה) אוכל למצוא שאריות של בדי כותנה?
אינני מעונינת לקנות בדים גדולים אלא מחפשת את הערבוביה של הפיסות הקטנות בשביל תפירת ה - crazy quilts שלי.
אמרו לי פעם לחפש בדרום תל-אביב שאריות ממתפרות, אבל בתור ירושלמית בורה אני מחפשת מידע קצת יותר ממוקד, כגון: שם של מתפרה, כתובת, איזור...
אשמח גם להמלצות באיזור ירושלים.
היכן (בארצנו הקטנה) אוכל למצוא שאריות של בדי כותנה?
אינני מעונינת לקנות בדים גדולים אלא מחפשת את הערבוביה של הפיסות הקטנות בשביל תפירת ה - crazy quilts שלי.
אמרו לי פעם לחפש בדרום תל-אביב שאריות ממתפרות, אבל בתור ירושלמית בורה אני מחפשת מידע קצת יותר ממוקד, כגון: שם של מתפרה, כתובת, איזור...
אשמח גם להמלצות באיזור ירושלים.
-
- הצטרפות: 29 מאי 2005, 18:12
שמיכות טלאים
לחיה מירושלים,
שלום לך, אני מכינה שמיכות טלאים כבר שבע שנים ויש לי הרבה מאוד שאריות קטנות שיכולות לעזור לך לשמיכה בשיטת הקרייזי.. אשמח לתת לך אותן אך בתמורה אני רוצה לראות את התוצאה LOL
אשמח לעזור ותוכלי לראות גם שמיכות שהכנתי משך השנים
שלום לך, אני מכינה שמיכות טלאים כבר שבע שנים ויש לי הרבה מאוד שאריות קטנות שיכולות לעזור לך לשמיכה בשיטת הקרייזי.. אשמח לתת לך אותן אך בתמורה אני רוצה לראות את התוצאה LOL
אשמח לעזור ותוכלי לראות גם שמיכות שהכנתי משך השנים
שמיכות טלאים
שלום
לפני חודש חזרתי מתקופה באוסטרליה שנקטעה במפתיע, שם התחלתי לעשות שמיכות טלאים אבל לא סיימתי, הגעתי לשלב שבו צריך לעשות את הסגירה (נקרא באנגלית BINDING) מחפשת מקום להמשיך את השמיכות שלי עם הנחייה ע"י משהו מנוסה ממני. אני מאזור השרון...
אשמח לכל עזרה אפשרית, טלפונים, כתובות או שמות, מה שיכול לעזור.
תודה מיה.
לפני חודש חזרתי מתקופה באוסטרליה שנקטעה במפתיע, שם התחלתי לעשות שמיכות טלאים אבל לא סיימתי, הגעתי לשלב שבו צריך לעשות את הסגירה (נקרא באנגלית BINDING) מחפשת מקום להמשיך את השמיכות שלי עם הנחייה ע"י משהו מנוסה ממני. אני מאזור השרון...
אשמח לכל עזרה אפשרית, טלפונים, כתובות או שמות, מה שיכול לעזור.
תודה מיה.
-
שמיכות טלאים
שלום מיה! לא מזמן סיימתי את השמיכה האמיתית הראשונה שלי, כולל binding. מבינה מאוד את התקיעות ב"מה לכל הרוחות עושים עכשיו והאם אי פעם זה יצא סביר?"
בעקרון, צריך להחליט אם גוזרים את הבד ל-binding לאורך ה-grain או באלכסון, מה שנקרא bias binding. הסוג השני עמיד יותר, אני הלכתי על הסוג הראשון כי לא רציתי לסבך לעצמי את החיים יותר מדי.
למזלי אמא של אחת התלמידות שלי מקוולטטת וברוב טובה הסכימה לתת לי הדרכה קצרה. לא ייאמן עד כמה זה עוזר.
והתוצאה הסופית יצאה יפה מאוד, ואני כבר עובדת על השמיכה הבאה.
בעקרון, צריך להחליט אם גוזרים את הבד ל-binding לאורך ה-grain או באלכסון, מה שנקרא bias binding. הסוג השני עמיד יותר, אני הלכתי על הסוג הראשון כי לא רציתי לסבך לעצמי את החיים יותר מדי.
למזלי אמא של אחת התלמידות שלי מקוולטטת וברוב טובה הסכימה לתת לי הדרכה קצרה. לא ייאמן עד כמה זה עוזר.
והתוצאה הסופית יצאה יפה מאוד, ואני כבר עובדת על השמיכה הבאה.
שמיכות טלאים
שלום אמא אינקובטור! איזה כיף לך שסיימת, יש לי שלוש בשלבים שונים, אבל אני פשוט לא יודעת איך לסיים... אז מה את מציעה? מכירה מישהי שתהיה מוכנה לסייע לי בדבר? אני מוכנה לשלם, להתחנף, להביא עוגה... מה שצריך... האחיין שלי מחכה לשמיכת טלאים שלו, ואני ממש רוצה כבר לתת לו אותה.
אשמח אם יש לך פתרון יצירתי כלשהו...
כמו שציינתי אני מאזור המרכז וממונעת, יכולה להגיע כמעט לכל מקום.
תודה שוב
מיה
אשמח אם יש לך פתרון יצירתי כלשהו...
כמו שציינתי אני מאזור המרכז וממונעת, יכולה להגיע כמעט לכל מקום.
תודה שוב
מיה
-
שמיכות טלאים
אני מוכנה לשלם, להתחנף, להביא עוגה... מה שצריך... הוראות הגעה לעוגה: סעי עד לשדה התעופה, עלי על הטיסה הטרנסאטלנטית החביבה עלייך לצפון-אמריקה, החליפי מטוסים, עלי על עוד טיסת פנים, עוד מעט קט ותגיעי אלי (-: אני לצערי לא חיה בארץ.
אבל מבטיחה לברר לך אצל חברות מקוולטטות מאזור חיוג 972, אולי משם תבוא הישועה.
אבל מבטיחה לברר לך אצל חברות מקוולטטות מאזור חיוג 972, אולי משם תבוא הישועה.
שמיכות טלאים
או.קי הבנתי את גודל הפדיחה שעשיתי... ובסדר אני אחכה לישועה "אולי" מאזור חיוג 972
בכל מקרה תודה על הכוונה הטובה, ובקשר לעוגה... אני יכולה לתת מתכונים של עוגות נהדרות ופשוטות...
אם מותר לשאול, איפה את חיה? טיסות ארוכות לא מפחידות אותי אני הרגע הגעתי מאוסטרליה.... פחות משלושים שעות במטוס לא מזיז לי...
תודה שוב על הכוונה...
ויום טוב לך, מיה
בכל מקרה תודה על הכוונה הטובה, ובקשר לעוגה... אני יכולה לתת מתכונים של עוגות נהדרות ופשוטות...
אם מותר לשאול, איפה את חיה? טיסות ארוכות לא מפחידות אותי אני הרגע הגעתי מאוסטרליה.... פחות משלושים שעות במטוס לא מזיז לי...
תודה שוב על הכוונה...
ויום טוב לך, מיה
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שמיכות טלאים
במרכז לאקונומיה ברחובות יש קורסים על הכנות שמיכות טלאים מכל הסוגים.
רח' אחד העם 20 ברחובות, טלפון 08-9365054
רח' אחד העם 20 ברחובות, טלפון 08-9365054
שמיכות טלאים
האם "ציור" בבד (יצירת תמונות) נקראת crazy quilts ?
אם לא אז איך כן? והאם מישהי מכירה אתר שמסביר איך תופרים כך במכונה (מישהו פעם הסביר לי שתופרים עם הרגלית מורמת ושולטים בבד בחופשיות).
תודה
אם לא אז איך כן? והאם מישהי מכירה אתר שמסביר איך תופרים כך במכונה (מישהו פעם הסביר לי שתופרים עם הרגלית מורמת ושולטים בבד בחופשיות).
תודה
-
- הצטרפות: 09 מרץ 2006, 13:30
שמיכות טלאים
אם מי מה"מנוסות" בתחום שמיכות טלאים חיה באזור פרדס-חנה אשמח מאוד מאוד להשתתף בחוג קיים.. או ליזום אחד
מורות בפוטנציאל ומשתתפות בפוטנציאל בבקשה ליצור קשר בדף בית שלי
מורות בפוטנציאל ומשתתפות בפוטנציאל בבקשה ליצור קשר בדף בית שלי
שמיכות טלאים
מצאתי את האתר האולטימטיבי לכל קווילטאית מכורה, אשר משדר בוידאו שעורי קווילטינג סביב השעון כל השבוע qnn" http://www.quiltersnewsnetwork.com"
שמיכות טלאים
מישהי מכירה חוג טוב או מורה טובה למתחילים באזור השרון או עמק חפר?
מאוד רוצה ללמוד לתפור שמיכות טלאים
תודה מראש
מאוד רוצה ללמוד לתפור שמיכות טלאים
תודה מראש
שמיכות טלאים
כנ"ל...רק באזור ירושלים...מישהי מכירה?
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*
שמיכות טלאים
האם יש ברשת הסבר טוב בעברית על הכנת קווילט?
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44
- דף אישי: הדף האישי של משפחת_אושר*
שמיכות טלאים
כאן יש הדרכה מפורטת ומצולמת.
בהצלחה
בהצלחה
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*
שמיכות טלאים
תודה רבה!
שמיכות טלאים
שלום בוקר טוב
רוצה להתחיל בתפירת שמיכת טלאים אשמח לקבל הסבר ייעוץ ,איך בכלל מתחילים. מכונת תפירה יש,שאריות בדים יש
גרה באילת.
תודה
רוצה להתחיל בתפירת שמיכת טלאים אשמח לקבל הסבר ייעוץ ,איך בכלל מתחילים. מכונת תפירה יש,שאריות בדים יש
גרה באילת.
תודה