איך אפשר לקנות בית בארץ הזאת

תמרי*
הצטרפות: 23 מאי 2004, 10:55

שליחה על ידי תמרי* »

זה לא נורמלי שאדם צריך לעבוד כל חייו בשביל שתהיה לו קורת גג בהחלט
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אצלנו רק בזכות עזרה מההורים. משכנתא מצחיקה, של פחות מחצי שכר דירה באזור. התברכנו בהורים משני הצדדים שחושבים שלילדים צריך לעזור הרבה לפני הירושה.
במקביל יש לנו זוג חברים שההורים מאחד הצדדים העדיפו להוציא סכום רציני על שיפוץ דירתם (שהיתה במצב סביר גם לפני השיפוץ) ולא לתת לילדים.
יש גם סוג אחר של עזרה מההורים - יש לנו מכר שגר אצל ההורים, חי על חשבונם וחסך עשר שנים כל שקל שהרוויח מעבודה אינטנסיבית כולל כל המשמרות הכי מטורפות, על חשבון הכל. הוא הצליח לחסוך סכום יפה אבל עדיין זה לא מכסה הכל. גם בפריפריה.
אחת_שגרה*
הצטרפות: 21 יולי 2010, 06:19

שליחה על ידי אחת_שגרה* »

גם אצלנו בזכות ההורים.
חסכנו חסכנו חסכנו במשך 7 שנים, חיינו באמת בשיא הצניעות אי אפשר להגזים בלתאר כמה צנוע חיינו, והצלחנו לגרד קצת יותר מ-100 אלף שקל.
ההורים מכל צד הוסיפו כ-150 אלף - ויש לנו בית בלי משכנתא.
ג'וניפר_והמשפחה*
הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*

שליחה על ידי ג'וניפר_והמשפחה* »

חסכון של מיליון ומעלה? מצחיק מאוד.
לו היתה לי את היכולת לחסוך מליון, או שיהיה לי מליון בדרך זו או אחרת, באמת לא הייתי חושבת על קניית דירה. הייתי חיה מהריבית, אולי עובדת קצת, ושוכרת משהו נחמד. אם יש בעיה - שוכרת משהו נחמד אחר.

אבל אין לי מליון. ואני בספק אם אי פעם יהיה לי.
ואין לי את היכולת להיות בררנית בקשר למקומות שאני גרה בהם.
ודווקא בגלל זה אני צריכה קורת גג משלי.

(פרדוקס?)
כוחות_השוק*
הצטרפות: 21 יולי 2010, 13:57

שליחה על ידי כוחות_השוק* »

אמר מי שאמר: it's the economy, idiot.

אולי זה הרגע להבין שהחיים ה"פרטיים" לא מתנהלים בתלוש מההתרחשות ה"כלכלית", שהיא בעצם התרחשות פוליטית. ואלו הן הקובעות בסופו של דבר את רמות המחירים של מוצרי הצריכה שלנו.
שומשומ_ית*
הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*

שליחה על ידי שומשומ_ית* »

_מקסימום בסוף כולנו נישן באוהלים בכיכר המדינה - יהיה נחמד, סוף סוף נכיר ולא צריך יהיה לתקתק על המחשב כל כך הרבה, הילדים יתרוצצו מסביבנו כמו בכפר אפריקני טוב
ובא לציון גואל happy_
כבר קרה.... הבעיה, שגם אותם פינו בסוף...
המיואשת*
הצטרפות: 01 פברואר 2005, 22:12

שליחה על ידי המיואשת* »

שני חברים למדו בתיכון-א' בנו של מנכ"ל וב', בן למשפחה חד הורית. בן המנכל התחתן עם בחורה חמודה עם הורים עשירים. ההורים שלהם שילמו על החתונה וקנו לזוג הצעיר בית במתנה. הזוג הצעיר שלא שילם שכד חסך כל שנה 44,000 ש"ח
ב התחתן עם בחורה חמודה עם הורים די עניים. הזוג הצעיר שילם על החתונה בעצמו מהכסף של המתנות (שלא כיסו לגמרה את האירוע הצנוע, אבל לא נורא) והם חיו בשכירות.
ב' הרוויח משכורת זהה לשל א'. ושניהם חשבו שהחיים יפים
אבל משפחת ב' שישלמה שכד בקושי הצליחה לחסוך שח ב6 שנים 200,000 לעומת משפחת א שחסכה 450 אלף שח
וכעבור 6 שנים משפחת א' קנתה בית ב2 מיליון שח ולמשפחת א עדין לא היה כסף לקנות דירה. משפחת ב פחדה לקחת הלוואה בשווי 80% משווי הנכס וחיכתה.
ובנתיים, בזמן שמשפחת ב היססה וחיכתה, מחירי הדירות עלו פי 2 .
משפחת א שהיה לה כסף וקנתה בית הרוויחה שוב, כי הכס שלה היה שוווה יותר
משפחת ב עזבה את המרכז כי לא עמדה בגובה שכד. גם המשכורת של משפחת ב' ירדה.
בקיצור, הבנתם את המסר
הפערים כל הזמן גדלים.
הילדים של משפחת א ומשפחת ב כבר לא ילמדו באותו תיכון וכנראה שגם לא יהו חברים
עצוב ):
אחת_שגרה*
הצטרפות: 21 יולי 2010, 06:19

שליחה על ידי אחת_שגרה* »

זה בדיוק ככה.
אבל רגע:
אם משפחת ב' חסכו 200,000 ש"ח, למה הם לא קנו בית ב-600,000 בפריפריה? הלוואה של 66% זה כבר לא כ"כ נורא. יש (או היו לפני שנתיים) מחירים כאלה במרחק רכבת / כבישֵש מהמרכז.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

מיואשת - אני לא יודעת אם את מכירה את הסרט "לבירינת", אז אני אספר שבמהלך הסרט הנערה הצעירה צריכה לחלץ את אחיה התינוק מידי מלך השדים בתוך 13 שעות כאשר זה האחרון משנה את חוקי המשחק בכל פעם שהיא מתקדמת מעט בתוך המבוך. "זה לא פייר!" היא חוזרת ומוחה בכל פעם. עד שלקראת סוף הסרט היא מחליטה להשתמש בתכסיס מלוכלך כדי לגייס לעזרתה את אחד היצורים במבוך "זה לא פיר!" הוא מוכיח אותה באצבעו. "נכון" היא אומרת, ואז הבנה מתפשטת בתוכה: "נכון, אבל ככה זה!".
אבל החיים לא כל כך פשוטים כמו שתארת. מסתבר שהבחורה החמודה של בנו של המנכ"ל היא למעשה כלבתא לא קטנה. בהסכם הגירושים היא קיבלה את הדירה. בינתיים, ב' ואישתו קיבלו יום אחד שיחת טלפון מפתיעה ממשרד עורכי דין גדול. מסתבר שדודתה של שכנתו שלסבתה של אשתו של ב' עברה מן העולם ללא יורשים, וביקשה בצוואתה להעניק את כל רכשה לצאצאי אותה סבתא יקרה, שתמיד הזמינה את הדודה הרחוקה לסדר פסח. בין השאר משפחת ב' קיבלה דירה במנהטן, אותה היא משכרה כיום ל-א', שבצערו קיבל הצעת רילוקיישן שלחברת ההייטק בה עבד. אבל אל דאגה! שם הוא גם יחזור בתשובה והשתדך עם בת רב נודע של הקהילה. סוף טוב לכולם!
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

מיואשת,
אני כמעט בטוחה שמשפחה א' לא פחדה לקחת משכנתא בגבולות יכולתה. בסופו של דבר זה מה שהופך את העניין לכדאי ואפשרי עבור מרביתנו. ניתן לחשב מה החזר המשכנתא הרצוי מתוך סך ההכנסות וכך לראות מה הסכום הכולל שעומד לרשותנו. במשפחה א' על פי תאורך האב איש עסקים ולכן כול ההתנהלות והיחס לכסף הם בהתאם. החבר ממשפחה ב' צריך להתאמץ יותר על מנת לסגל לעצמו את הראיה הזו, לעבוד על עצמו בעוד שאצל החבר ממשפחה א' יתכן וזה בא בטבעיות ובקלות.

בכול אופן יש כאן את רמת הפרט, שיקוליו ואמצעיו וגם את רמת המדיניות המעודדת מגמות כאלו ואחרות בתחום הנדל"ן.
יוטי_בעיר*
הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*

שליחה על ידי יוטי_בעיר* »

תתפלאו כמה ניהול נכון של כספים בבית יכול לעזור. רוב האנשים פשוט לא עושים את זה.
זה דורש כמובן לחיות לפי תקציב מוגדר ולא לחרוג ממנו וזה לא קל.
אורית*
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

שליחה על ידי אורית* »

הייתי מסתכלת על השטח שבין קרית גת לבאר שבע.
יש רכבת עד מרכז תל אביב ואפילו צפונה . מה שמאפשר לפחות לאחד מבני הזוג להמשיך לעבוד במרכז.
בכל אחת מערי הדרום יש תחבורה ציבורית לא רעה בכלל. יש סופרים ומרכזי קניות במרחק יריקה , כך שהצורך ברכב יורד .(הם גם עושים משלוחים) ,גם בדרום המחירים של השכירות והקניה עולים כל הזמן , אבל עדיין הפרופורציות שונות לחלוטין.
לדעתי קרית גת יכולה להפוך לפרדס-חנה הבא של קהילת באופן...
וכמובן יש המון מושבים באיזור , אני לא מתכוונת ליישובים קהילתיים מלוקקים ויקרים , אלא למושבים של אנשים פשוטים , שאפשר למצוא בהם בית+שטח במחיר שונה לחלוטין מהמרכז.
אישית אני חיה בשכירות , ובוחרת לגור תמיד באיזורים זולים ודירות זולות. זה אולי לא כ"כ חכם מבחינה כלכלית, אבל אני לא מוכנה להיות עבד של המשכנתא או של מי שמלווה לי אותה.
טליה_אלמתן*

בקרית גת יש אזורים ממש טובים, ואזורים יותר קשים (עם אחוז גבוה של עולים חדשים - בעיק אתיופים - אוכלוסיה חלשה. לא בטוחה שממש סמים ברחובות וכאלה).
העיר לגמרי בסדר, פלוס מה שנקרא "אנשים חמים" :-)
המחירים 600-800 אלף ל-4 חדרים באזורים היותר טובים. יש גם את הווילות של המליון ומעלה אם רוצים.
כדאי לקחת מתווך, אם לא מכירים טוב את העיר.
דודה שלי ובת דודה שלי מתגוררות בעיר, וכל הזמן מנסות לפתות אוו לעבור קרוב אליהן :) המקומון "מה נשמע" הוא שלהן (ושל הבן דוד שלי גם). לאחרונה עשו עליהם סרט תיעודי מקסים עבור יס-דוקו. אני אכריז בככר השוק לקראת השידור!
טליה_אלמתן*

הוזכרה פה המילה טרחנות איפה שהוא?
עוד לא ראית כלום! שכחתי לספר על ג', שנולד במחנה פליטים בשכם, ועל ד', שנולד לעובד זר ללא אישורים! מתי הם יצליחו לרכוש בית בישראל?!
שוכרת*
הצטרפות: 22 יולי 2010, 10:06

שליחה על ידי שוכרת* »

עוד לא ראית כלום! שכחתי לספר על ג', שנולד במחנה פליטים בשכם, ועל ד', שנולד לעובד זר ללא אישורים! מתי הם יצליחו לרכוש בית בישראל?!
טליה,זה פשוט,עוד מעט פשוט יתנו להם.זה מצטלם טוב בתקשורת העולמית :-)
קטקט*
הצטרפות: 19 יולי 2010, 10:17

שליחה על ידי קטקט* »

עשב השדה
בגדול יורט כמבנה קבע צריך אישור כמו כל מבנה אחר בארץ וזה אומר ממ"ד ועוד כל מיני הפתעות מערכתיות שעולות מלא כסף[כסף? מה זה? מי הציא את השטות הזאת?]
עדיין בטוח יותר זול מלבנות בית
בקטן יורט הוא מבנה ארעי וכמו שהרשויות יכולות לשגע לנו את המוח אנחנו יכולים להשתמש בחוקים שהמציאו,לטובתינו
לדוגמה עם באים ודורשים ממך לפרק כי את שם כבר כך וכך זמן אז את יכולה להזיז בכמה מטרים ושוב אי אפשר להגיד לך כלום[ וזה מה שמגניב ביורט שאפשר לפרק ולעבור דירה...]
נכון זה מעייף וזה לא לכל החיים כך לזוז אבל עד שמגיעים אלייך ועד שבכלל מישהו אומר לך משהו ואם את בונה את היורט מתחת עץ או שניים עם ציליה מעל שלא יקלטו כשמצלמים מלמעלה...
[נו אנחנו אנשי שוליים ידידותיים לסביבה ולעצמינו חייבים למצוא פרצות במערכת אחרת לא נוכל לנשום...]
והכיוון הכללי הוא שבשנתיים הקרובות נמצא אדמה ונקים קהילה אקולוגית שתכובד ותהיה חוקית גם בספר החוקים של ממשלת ישראל
לא פשוט אך אפשרי
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

קטקט כל מילה (רק לא יודע אם זה אפשרי בישראל).
טדליק_נהנאנע*
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

לא ברור לי למה משפחת ב' היו צריכים להוציא הרבה כסף שלא היה להם על חתונה.
מיותר לחלוטין.
ח_אלפשה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2005, 11:00

שליחה על ידי ח_אלפשה* »

הילדים של משפחת א ומשפחת ב כבר לא ילמדו באותו תיכון וכנראה שגם לא יהו חברים
אכן מפתיע, שחייהם של בני עשירים קלים יותר, מבחינה כלכלית...

_ובנתיים, בזמן שמשפחת ב היססה וחיכתה, מחירי הדירות עלו פי 2 .
משפחת א שהיה לה כסף וקנתה בית הרוויחה שוב, כי הכס שלה היה שוווה יותר_
זו טעות, שאני שומע מהרבה אנשים.
אם א קנה דירה במיליון שקלים ואחרי שנה היא שווה 2 מיליון שקלים, הוא עדיין לא הרוויח שקל.
ואם הדירה שלו עלתה יחד עם כל שוק הדירות, אז גם לא יהיה לו קל לשדרג את המגורים, כי שאר הדירות עלו בהתאם.
כדי לממש את הרווח, א יצטרך למכור את הדירה, לחכות שמחירי הדירות ירדו (הימור), בינתיים להשקיע את הכסף באפיק שישמור על ערכו (עוד הימור) ולגור בשכירות עד שיוכל לממש את הרווח.
יש_לי*
הצטרפות: 22 יולי 2010, 16:10

שליחה על ידי יש_לי* »

אני קניתי בית בזכות שלושה דורות (הסבים שלי , ההורים וזוגי ואני) שעבדו קשה וחיו חיים מאוד צנועים.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

כל מי שנמצא סביבי היום רכש בית בזכות המשפחה ולא בזכות עצמו.

ולטליה -
כן, אנחנו מדינה קטנה ואין לנו מקום לכולם ואנחנו הישראלים קודם וכל זה,
אבל כמה לא נעים לחשוב על מה שעוללו לנו בגרמניה ורק כי היה לנו כסף וקראנו לאלוהים אלוהים ולא גוד!
והאמת? מה שקורה פה בפוליטיקה עם הדוסים זו המחשה ממש לא נעימה למה קל לשנוא אותנו כקבוצה דתית.
המנטליות...איך לאמר, לא משהו.
ט*
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 23:58

שליחה על ידי ט* »

אנחנו בנינו בית בלי עזרה כספית בכלל (מלבד ירושה של 2000 יורו שקיבלנו במפתיע). עם משכנתא, החזר לא גבוה במיוחד להרבה שנים.
מי שבנה כאן לפנינו בשנה שנתיים שילם חצי מאיתנו למנהל וזכה במענקים מסוגים שונים. מי שבנה 10 שנים לפנינו שילם למנהל סכום סימלי וקיבל המון כסף במענקים. אנחנו גם שילמנו תשלום מסוים שנקבע בדולרים כשהדולר היה יותר מ-5 שח. נורא מעצבן.
עבדו וחסכנו כמה שנים טובות, חיינו בצמצום ולא היו לנו ילדים. למזלינו נפתחה איזה קרן השתלמות בסוף הבניה וזה מאוד עזר לנו.
מאז שיש לנו ילדים, לא הצלחנו לחסוך שקל.
טליה_אלמתן*

נקודות לא הבנתי כמעט כלום ממה שכתבת, אבל זה בהחלט יכול להיות בגלל מצבי המנטלי הרעוע כרגע D:
אני אנסה שוב מחר @}
אינפורמציה*
הצטרפות: 15 יוני 2010, 23:43

שליחה על ידי אינפורמציה* »

ח אלפשה מה שאמרת לא לחלוטין מדויק לדעתי.

כיוון שמשפחה א' לא שילמה משכנתא היא חסכה יותר (מה שאפשר לה לשדרג).
כיוון שכבר היה לה בית, סכום הבסיס שאיתו היא עובדת נותר צמוד לנדל"ן מה שאומר שהיא לא הלכה אחורה.
ואם היא רוצה לשדרג היא יכולה לזוז קצת מהמרכז ואז עליית הערך של הנכס שלה (שהיא הרבה יותר מורגשת במרכז) משמעה שהרוויחה יותר.

לנו יש סכום בסיסי לא רע בכלל תודות לירושה מאמא של העזר כנגדי. לפני שנתיים לא קנינו כי לא רצינו לקחת משכנתא. עכשיו, גם עם משכנתא אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לקנות - מה שאומר שהפסדנו כי אם היינו קונים לפני שנתיים משהו פחות טוב / עם משכנתא הסכום שיש לנו היה שומר על ערכו ביחס לנדל"ן.

ג'וניפר - אין שום מקום מרכזי בארץ בו את יכולה לשכור משהו "נחמד" עם הריבית שתקבלי על מיליון ש"ח. גם אם תצליחי בדחילו (וזה ממש לא מובטח) לקבל ריבית סבירה (נניח, 5%).

וחוצמזה - כן, עדיף להיות צעיר עשיר ובריא ולא זקן עני וחולה. (-:
כוחות_השוק*
הצטרפות: 21 יולי 2010, 13:57

שליחה על ידי כוחות_השוק* »

אל תדאגו, היד הנעלמה תסדר את הכל על הצד הטוב ביותר, ותביא את כל הכאוס הזה לכדי איזון. כרגיל :-)
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

שליחה על ידי עשב_השדה* »

אל תדאגו, היד הנעלמה תסדר את הכל על הצד הטוב ביותר, ותביא את כל הכאוס הזה לכדי איזון. כרגיל
זה הרגיע אותי ממש
כי הייתי כל הזמן מודאגת.....פחחחח
אינני מבזבזת את זמני וחיי על שאיפות שוא
אני מעדיפה לחלום חלומות הניתנים למימוש
הרעיון של קט קט הוא בהחלט מהסוג הזה
אם כי עדיין לא ברור לי מה אומר החוק ואיך אני אמורה לנדוד עם ממדD-:
אני יודעת למשל שבשנות השמונים , ככה בנו את נטף
משכו מים וחשמל ממעלה החמישה
ולא עשו חשבון למנהל
בסוף לא היתה להם ברירה ואישרו להם
היו שם מספר משפחות בתחילת דרכן
ויש מצב שיש עדיין מקומות שאפשר
אולי בדרום,
קטקט*
הצטרפות: 19 יולי 2010, 10:17

שליחה על ידי קטקט* »

ואיך אני אמורה לנדוד עם ממד

שנמצא אדמה ואישורים ועניינים לא נצטרך לנדוד ואם כדי לקבל אישור נצטרך לבנות ממ"ד so be it
כמבנה ארעי שמתחבא מתחת ציליה אני באמונה ברוח הגדולה ולא בממ"ד
טליה_אלמתן*

אוקי נקודות - בזמן שלא נרדמתי בגלל הג'וק שהפך לעקרב חשבתי וחשבתי, ובסוף הבנתי מה רצית להגיד! אני לא הבנתי כי את לא הבנת! אז ככה:
את הנחת שהזכרתי את ג' ו-ד' כדוגמאות לאנשים שלא מגיע להם לרכוש בית בישראל, אבל ממש לא התכוונתי לזה ככה :-D אני קצת נעלבתי שייחסת לי כזה רוע לב! למה שאני ארצה שלאנשים לא יהיה בית?! :-D אני הבאתי את הפליט והמהגר בגלל שאנחנו כל הדיון הזה מדברים על אנשים "רגילים", בעוד שאם נסתכל טיפה החוצה, נראה עד כמה אנחנו קרובים למושג "בית", יחסית לאנשים אחרים שמסתובבים בינינו. אם אנחנו יכולים להניח שלכל אחד מהמשתתפים בדף כן יהיה בית בסופו של דבר, בעוד 20 שנה אם לא מחר, הרי של-ג' ול-ד' לא יהיה בית, קרוב לוודאי, ואולי גם לא לילדיהם, חלילה. רוצה לומר: "תפסיקו להתבכיין, יש ילדים רעבים באפריקה" :-P
דברתיה_קוממי*
הצטרפות: 03 יולי 2008, 07:10

שליחה על ידי דברתיה_קוממי* »

מה שאנחנו עשינו - קנינו בית במצב רע. ממש רע. ג-ר-ו-ע. במיקום טוב במחיר זול. אם מחפשים, אפשר למצוא כאלה. השתמשנו במתווך (אני מדברת על לפני 7 שנים).
שיפצנו אותו מהמסד עד הטפחות וזה עדיין לא הגיע במחיר למה שהיינו צריכים לשלם אם היינו קונים את אותה דירה במצב טוב. גרנו בה נדמה לי פחות מחצי שנה עוד בתקופת השיפוצים
(היה סיוט!!) כי לא יכולנו גם לשלם שכ"ד וגם להחזיק את הבית עם משכנתא ועלות השיפוצים. כשהשיפוצים נגמרו - השכרנו אותה ושכרנו לעצמנו בית. מאז ועד היום.
פלוני_אלמונית*

לא כל אחד בנוי לשיפוצים. ולא לכל אחד יש תקציב לזה אחרי הקנייה, גם של בית זול. גם יש מקרים שהמצב הגרוע של הבית הוא בגלל השכנים או הבניין, נזילות שאין לבעל הדירה שליטה עליהם.
דברתיה_קוממי*

לא כל אחד בנוי לשיפוצים.

מסכימה איתך שלא דמיינתי לאן אני נכנסת וזה גזל ממני כוחות נפש עצומים. היום - לא הייתי עושה את זה עם ילדים אבל אם תהיה לי האפשרות כשהם יגדלו, למודת נסיון - אעשה זאת שוב.

ולא לכל אחד יש תקציב לזה אחרי הקנייה,

עשינו חשבון וכללנו את זה בתוך המשכנתא שלקחנו.
ושוב - את מדברת על קנייה ואת כנראה חושבת במושגים של בית במחיר רגיל. בית במצב גרוע נמכר במחיר מאוד זול.

גם יש מקרים שהמצב הגרוע של הבית הוא בגלל השכנים או הבניין, נזילות שאין לבעל הדירה שליטה עליהם.

את זה בודקים. הבאנו קבלן שיפוצים שיבדוק והבאנו עוד איזה בעל מקצוע עם שם מפוצץ, אני אפילו לא זוכרת מה הטייטל, שיבדוק קודם האם מצבה הגרוע של הדירה נובע מדברים כאלה.
הדירה היתה מאוד מוזנחת הואיל וגרו בה במשך שנים רבות עובדים תאילנדים של מסעדה. בעל המסעדה שכר את הדירה עבורם וכנראה לא השקיע או שבעל הדירה לא השקיע, הדירה היתה במצב ממש גרוע.
ג'*
הצטרפות: 10 ינואר 2005, 19:57

שליחה על ידי ג'* »

_אני יודעת למשל שבשנות השמונים , ככה בנו את נטף
משכו מים וחשמל ממעלה החמישה
ולא עשו חשבון למנהל
בסוף לא היתה להם ברירה ואישרו להם_

רק להביא דברים על דיוקם. העליה על הקרקע בנטף היתה אחרי שהקרקעות נקנו באופן פרטי וקיבלו את אישור המדינה להקמת הישוב.
רק המועצה האזורית (הרי יהודה) לא אישרה את הקמת הישוב. חברי הישוב עלו על הקרקרע כשהאמינו שהמעוצה תתקפל כי היו להם את שאר האישורים. כך שזה לא היה פירטי לגמרי (התשתיות אכן לא סופקו לישוב בשנים הראשונות כי זו היתה הדרך של המועצה האזורית להוכיח שהיא השולטת בענינים, דרך אגב החשמל היה מגנרטורים או שלא היה, מים אכן ממעלה החמישה).
רק אחרי משפט מול המועצה שנגרר כמה שנים כמובן, נאלצה המועצה לאשר ולספק תשתיות אבל רק לבתים שנבנו על פי הנהלים שלה כלומר היו צריכים להרוס את כל הצריפים, מבני העץ והמבנים הטרומים השונים ולבנות בתי קבע מאבן. מבנים ארעיים עד היום המועצה רודפת, קונסת ומוציאה צווי הריסה (כולל כמה יורטים שנבנו במקום במהלך השנים).
אני חושבת שזו אחת מהמועצות האזוריות המחמירות בארץ בענינים האלה, אם אתם הולכים על הענין לא נראה לי שכדאי לכם לעשות את זה בתחום האחריות שלה.
טליה_אלמתן*

לא כל אחד בנוי לשיפוצים
נכון
ולא כל אחד בנוי לגור בגליל, ולא כל אחד בנוי לגור בדרום ת"א, או באריאל, או בירוחם (או בקרית גת). לא כל אחד בנוי לגור ביורט, או לבנות אותו. לא כל אחד בנוי למתוח חשמל, או לבנות בלי אישורים ולעלות על בריקדות.

אבל כווווולם בנויים לרשת דירת 4 חדרים במרכז העיר ;-)
דברתיה_קוממי*

טלי, הצחקת אותי נורא!
איש_בפינת_החי*
הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:49
דף אישי: הדף האישי של איש_בפינת_החי*

שליחה על ידי איש_בפינת_החי* »

למיואשת,
כיום יש מעבר גדול מאוד של אנשים ממרכז לפרדס חנה.
היום אם שרות הרכבות הטוב והנוח הזמן שלהגיע לעבודה בתל אביב מפרדס חנה הוא קצר יותר מאשר ,, מפתח תקוה בגלל הפקקים של הבוקר , וכנ"ל חזרה.
מחירי הדירות בפרדס חנה עדין נמוכים יחסית למרכז, ולכן במחיר של סחר דירה במרכז, ואולי בפחות מזה משלמים משכנתה עבור בית עם גינה
בריג'י_נומושי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

אני ממש רוצה להיות אקטיביסטית .נמאס לי מהניצול הציני של בעלי בתים באישור-הסכמה-עידוד מחפיר ובוטה ודוחה{שלא מסתתמן שישתנה אי פעם אלא להיפך מקבע את המצב} של מי שאמור לתת מענה דיור הולם לכ-ו-ל-ם
אני מירושלים נכון לעכשיו ואני רוצה להיות פעילה כאמור ,אז
בריג'י 0504042968
תודה
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

הבעיה היא לא במחירים רק במרכז תל אביב, אלא גם בפריפריה.
מחירי הדירות בצפון גם מאד טיפסו בשנים האחרונות. אני מכירה כאן דירות 3 חדרים במחירים של 3000 ו אפילו 4000 ש"ח, שזה אולי לא מחירי תל אביב אבל בהחלט מחירי כפר סבא. אז לקנות זה יותר זול, אם הולכים על חור חורי במיוחד כמו גיתה או אבטליון ששם ברור שאין תחבורה ציבורית ואם צריך לצאת אז יש בעיה, וצריך לצאת כי הפרנסה היא מחוץ לישוב.
אני כבר הרבה זמן אומרת שחיברו את הפריפריה למרכז, אבל לא חיברו את הפריפריה לפריפיה. כלומר: אם אני רוצה הבית להגיע לתל אביב זה יקח לי בתחבורה ציבורית בערך אותו זמן/אנרגיה כמו שיקח לי להגיע בטרמפים או מסביב לישובים ממש קרובים אלי.

וכן, לא כולם חייבים לגור בתל אביב, אבל אלא אם כן שייכים למגזרים שדברו עליהם קודם ואלא אם כן מוכנים לגור בשטחים שרשמית לא הוכרו כשייכים למדינת ישראל, שלא כולם מוכנים, אז באמת בלתי אפשרי לגור כאן במדינה הזו, פשוט פחות ופחות אפשרי.
המיואשת*

שליחה על ידי המיואשת* »

בפרדס חנה בית עם גינה עולה בערך מיליון וחצי, שזה הרבה מעבר לתקציב שלנו. ולהגיע ברכבת לתא כולל אוטובוס מהרכבת לעבודה לוקח לפחות שעה וחצי לכל כיוון
המיואשת*

שליחה על ידי המיואשת* »

נראה לי שכדאי לקנות בית באמריקה עכשיו, כי שם כרגע המחירים בשפל
יוטי_בעיר*

גם המניות ובפרט המניות של החברות בעסקי הבניה שכרגע בשפל אבל בטוח יעלו תוך כמה שנים כי מתישהו יחזרו לבנות באמריקה. :-)
נקודות_ורודות_אגדיות*

אבל איך מנהלים נכס כשלא רואים אותו מידי פעם ויודעים איך הוא נראה, איך משכירים אותו, איך מכירים את כל החוקים של אותה מדינה?
טליה_אלמתן*

יש חברות שעוסקות בזה: מציאת הנכס, רכישת הנכס, וגם ניהול הנכס (תמורת סכום השווה לחודש שכירות בשנה).
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

לי יש תחושה שחלק מניפוח המחירים של השנים האחרונות נובע מהמתווכים. פעם כמעט ולא היו כאלה, והיום הם מחזיקים בחלק גדול של השוק, במיוחד בערים. הם כמובן מפסידים מכל ירידת מחירים - יש להם אינטרס לנסות למכור בעוד כמה אחוזים יותר.
חלוקית_נחל*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

בידיעות אחרונות של שבת רענן שקד הקדיש את טורו בדיוק לזה. לא הצלחתי למצוא קישור @}
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

גם אני הגעתי למסקנה שעלית המחירים היא הרבה גם בעזרת המתווכים!
אם למשל לאנשים יש בית הם מבוגרים ולא בענינים
הילדים שלהם אם יש עסוקים...אז פונים למתווך,בדכ הוא עוזר לבקש את המחיר..
הוא ידאג לידע את בעל הנכס במחיר לדעתו שהוא בדכ גבוהה וגבול האפשרי להשיג כדי להגיע למשא ומתן שאחריו זה עשוי להתאזן...
אבל מי מתווכח או מנסה להוריד?
לא כולם.
ומי מבין באמת במחיר?

ממצים את האפשרות .מקבלים כך מקסימום מחיר והמחירים עולים...
למוכרי הנכס זה אולי מוצלח.
יש מערכת שעוזרת להשכיר את הנכס אם הוא להשקעה
להשיג משכנתא אם זה לקניה .
יש הרבה ידע שלקונה אלא אם כן השקיע זמן-אין.
אבל לאורך זמן השוק מתחיל לצוף מעל למחירים.
לי נראה שלאחרונה יש פחות מכירה של בתים ומציאות אבל אולי אני חווה את זה כי זה לא הזמן שלנו לקנות עדין?
אני מחפשת ולא רואה הרבה התחדשות.
החלטתי די להרפות ולחכות .
ראיתי שזה סוחט המון אנרגיה...פנטזיה ועלול למכר.
אני נוהגת ומסתכלת על דירות על בלוקים...(לצערי)במקומות שבכלל לא באזור שמחפשת המח כמו נעשה מיומן
מתורגל לחפש...בחודשים האחרונים וממשיך ...
לחפש פה ושם ואולי כאן ואולי ואולי....
זהו די! .מחכים קצת
מבלים פחות על יד המחשב
יוצאים לגינה ואוהבים את הרגע המקסים כל דקה כמו שהיא .
למה בכלל צריך להשתעבד לבית שלי?שלי שלי..
כאן_אימשלו*
הצטרפות: 15 יולי 2009, 19:46
דף אישי: הדף האישי של כאן_אימשלו*

שליחה על ידי כאן_אימשלו* »

ממליצה לקרוא את הטור של רענן שקד בנושא בשבעה ימים האחרון.
פשוט חכמה מדויקת.
תמרי*
הצטרפות: 23 מאי 2004, 10:55

שליחה על ידי תמרי* »

זה זה? (מתוארך ליוני 2006. כנראה שזה עדיין רלוונטי).
המיואשת*

שליחה על ידי המיואשת* »

זאת לא הכתבה מהשבוע, אבל גם זאת כתבה טובה. לדעתי, המחירים הגבוהים של הדירות נובעים מכמות הקרקע המעטה ביחס לביקוש שהמדינה/ המנהל מפשירה ומוכרת. במקביל המדינה נותנת יותר הטבות למתיישבים בגליל ובנגב ובכך מתערבת במחירי השוק החופשי. הבעיה שהיא עושה זאת מבלי לשאול את דעתם של האזרחים ומבלי לשפר תשתיות של מקומות תעסוקה,כבישים, רכבות, שדות תעופה,בתי חולים, אוניברסיטאות, שייפתחו את הפריפרייה, או יקרבו אותה למרכז.
הכתבה של שקד אם לסכם את דבריו-
האשימה את המדינה שבה בן אדם לא יכול להגיע לדירה בארץ הזאת, כי היום המרוץ למיליון הראשון כבר לא מספיק, צריך להמשיך אלאה למיליון השני. ואם אנחנו לא מסוגלים להגיע לעוד מיליון והדירה שבה אנחנו גרים לא שלנו אז אנחנו בעצם אף פעם לא מרגישים ממש בבית. אנחנו בניגוד לכל תושבי החוץ שתרמו לעליית המחירים והבתים שהם קנו בתא עומדים רוב השנה ריקים. ואם המדינה לא רוצה שנרגיש בה בבית אז אולי כדאי שנחפש מדםינה אחרת שבה אפשר להרגיש בבית. (את זה שקד כתב לא אני)
ואני אומרת להצביע ברגליים, לא לקנות במחירי טירוף, לצאת להפגין ואם גם זה לא יעזור, אז כן, ביי ביי ישראל, הלו אמריקה, איר ווי קם!
טליה_אלמתן*

קריאה אחרונה לכל המתלוננים על מחירי הדיור.
מחר , יום ו 30.6 נצעד החל משעה 12:00 בצהריים מרחבת הבימה לאורך כל שד' רוטשילד למען מטרה חשובה.
נכון, ההפגנה עצמה לא תוביל לירידת המחירים יום למחרת, אבל הגענו לנקודת רתיחה, אפילו סטנלי פישר דואג מהעניין.
לאחר אוהל המחאה ברעננה שסוקר בערוץ הראשון מגיעה צעדת המחאה והאקטים רק ימשיכו ויגברו !
הכו בברזל כשהוא חם , התקשורת מגלה עניין, אבל סיקורי טלוויזיה ייעשו רק אם תהיה נוכחות מסיבית שלכם !

לפרטים הצטרפו לאירוע בפייסבוק:
http://www.facebook.com/event.php?eid=100377596684513

(שירות למקטרים באדיבות טליה אלמתן :-])
נקודות_ורודות_אגדיות*

כתב יפה רענן שקד וגם צודק אבל, זה לא שאם לא תקנה לא תחטוף, אתה עומד לחטוף וחזק מאוד מצד המשכיר...
גם השכירויות פה מטורפות. ואז אתה שואל את עצמך: מה אני אזרוק כל חודש 6000 ש"ח? עדיף כבר לשלם עם זה משכנתא.

טליה - חזקי ואמצי בתקווה שתהיה מסה קריטית.
צ'ילי_ושמן_זית*
הצטרפות: 12 פברואר 2009, 21:20
דף אישי: הדף האישי של צ'ילי_ושמן_זית*

שליחה על ידי צ'ילי_ושמן_זית* »

תראו, קראתי את כל הדף בעיון (זה לא קרה לי כבר הרבה זמן באתר...) והדיון פה באמת מעניין. נראה שכולם צודקים - המתאוננים והמעודדים.
ובכל זאת, יש כמה דברים שאף אחד להפתעתי לא התייחס אליהם עדיין, והם בבחינת מרבה נכסים-מרבה דאגה :
  1. מי שהתלונן כי הוא רוצה בית משלו כי נמאס לו שבעל הבית לא מתחזק/משפץ/מתקין דוד שמש ייגלה שכשהבית שלו הוא אכן יכול לעשות בו כרצונו (וגם זה לא תמיד, לפעמים אפילו להתקין רשת צל זה עסק לעימותים עם הרשויות), אך אז הוא גם צריך להתעסק עם העלות, עם כל כאב הראש של מציאת בעל מקצוע מתאים, הצעות מחיר ועבודה חובבנית לרב (במיוחד כשמדובר בדלי תקציב כמו המתאוננים כאן על מחירי הדירות).
  2. כבר הזכירו זאת פה ואני מדגישה שוב, יש מיסוי על השכרת בתים. והמיסוי גבוה מאוד, כך שמי שקונה יותר מבית אחד "להשקעה" לא נהנה מכך בלי לשלם על כך. אל דאגה.
  3. כמו שהמשכירים כאן מתלוננים על בעלי בית דרקוניים או חצופים, אוכל לחלוק אתכם רק מעט מהבעיות הרבות שמתמודד איתם הצד השני - של בעלי הדירות, עם השוכרים: נזקים בלתי הפיכים לדירות, דיירים שעוזבים עם חובות של חודשי תשלום שלמים ללא אפשרות לגבות מהם את החוב. דיירים שיוצרים בעיות וסיכסוכים עם שכנים (שאיתם בעל הבית חי בשכנות טובה מזה 40 שנה אך לא עוד), מקיימים עברות פליליות ומסבכים עקב כך את בעל הדירה וכן הלאה (הכל אמיתי ומנסיון קרובים בעלי בתים).
  4. אם נראה לכם שבעל הבית רק גורף את הכסף לכיסו ואין לו הוצאות אז אנא קחו בחשבון הוצאות משפטיות, אחזקה, רואה חשבון, עו"ד, בזבוז זמן יקר במסדרונות העירייה להסדרת שעון מים תקין או פינוי זבל הולם, חיבור לביוב או הדברת תיקנים.
והרשימה עוד ארוכה.
כך שאם חשבתם להיות בעלי בית, אם לצורך מגורים תמימים בלבד או לצורך השקעה, אנא קחו בחשבון שלא בעצם הבעלות על הבית יתומו כל צרותיכם. לפעמים ההפך הוא הנכון והחיים הכי שלווים ו"בטוחים" הם דווקא בדירה שכורה. שאלו קצת בעלי בתים סביבכם על צרות הדיור שלהם, על יסורי השיפוץ והתחזוקה. ואם בנו, לא עלינו, בית משל עצמם - על התהליך הארוך והמפרך שגם פוגע בזוגיות, בשלוות המשפחה ובכל מאזן החיים מעבר למשכנתא או לעול הכספי (תבררו בסטטיסטיקה כמה זוגות התגרשו לאחר בניית בית למשל).

ומעבר לכל זה, אני קצת מופתעת כאן באתר באופן טבעי, בקרב אנשים בעלי מודעות סביבתית מינימאלית לשמוע את הקריאה הזו ל"בית משלי" לצד הקריאות לחיסכון במשאבים, מעבר למשאבים מתכלים או רב-שימושיים וכדומה. למה כולם רוצים בית משלהם שאלו כאן לאורך הדיון, ואני אכן תוהה, אם כולנו נזכה באופן תאורטי לבית משלנו האם ישארו לנו שטחים פתוחים? אני לא רוצה להכנס פה לדיונים פוליטים, אבל במדינה קטנטונת כמו שלנו עם מצוקת קרקעות אדירה כיצד אפשר לקרוא להפשרת קרקעות נוספות לבניה? וזה עוד לצד קריאות להחזרת שטחים, לזכויות הבדואים על אדמה, למחאה על סלילת כבישים או דחיקת שמורות טבע? האם רק אני רואה פה התנגשות אידיאולוגית בוטה? לדעתי כמו שלהיות בעל מכונית זה לא אקולוגי, גם להיות בעל בית זה לא אקולוגי. ובטח בית עם גינה לעומת בית בבניין. מגורים בבית גדול מרובה חדרים בטח ובטח שלא אקולוגי ולטעמי האישי מעיד על פינוק וזהו. כתבו פה באין סוף דפים אחרים על הנטייה הלא ברורה שלנו בתרבות המערבית לבנות בתים כדי לאכלס בהם רהיטים וחפצים שמעידים על לא יותר מאשר תרבות צריכה לקויה.

אם בשינוי חברתי עסקינן ובאקטביזם בעניין מצוקת דיור לצעירים או למשפחות היי-טק-מכורות-למרכז-תל-אביב או סתם חסרות רכב או רצון לעזוב את המוכר והאהוב אז למה לא להרחיב את החשיבה לכיוונים והתארגנויות אחרות מאשר לצאת להפגין מול הרשויות וכרישי הנדלן או הצרפתים שגזלו את דירותינו שבמרכז (וירושלים גם...)?
למשל - (סתם זורקת רעיונות) - להתארגן בקומונות ולקנות בניינים ישנים בדרום תל אביב, לשפץ אותם ולגור בהם לאחר מכן. לשכור קבוצת מבנים או דירות בשכונה חלשה בדרום תל אביב/חולון/בת ים ואפילו רמלה או לוד (הזולות באופן מדהים אף אחד לא הזכיר אותם פה משום מה, הם קרובות מאוד לתל אביב ויש מהם תחבורה ציבורית נוחה) ולעבור עם קהילה שתתאים לטעמכם גם לשכונה שלא הייתם עוברים אליה לבדכם. להתארגן חברתית וליצור אגודות של שוכרי בתים ולנסות להפעיל דרכם לחץ על בעלי הבתים (גם במרכז תל אביב או בנקודות מפתח מבוקשות ויוקרתיות שכאלו), לדאוג לזכויות השוכרים מבחינה משפטית ולהפעיל לחץ על מחירי הדירות בהמנעות מהשכרת דירות שמחירן עולה ללא הגיון.

אני אישית חושבת כמו טליה כאן למעלה, שנדל"ן זה עסק ותמיד היה. ומי שיש לו את זה בעסקים מצליח בעסקים ומי שיש לו את זה בלימודי מחשב מצליח בהיי טק (אולי כדאי לפתוח דף בו נבכה מדוע רק בהיי טק מקבלים משכורות גבוהות ואילו בעבודות שדורשות לא פחות מיומנות וכוח מחשבה, זמן ואנרגיה מקבלים כל כך מעט?) וכך הלאה. כמו שלא תלך להשקיע בבורסה אם אין לך ידע בכך גם לקחת משכנתא ולקנות בית להשקעה יכולה להיות טעות חייך. כתשובה ל איך אפשר לקנות בית בארץ הזאת אני מניחה שצריך פשוט ללמוד לא מעט על נדלן: על מגמות בשוק, על ניהול כספים והלוואות, על רשויות, נהלים, תקנות ועיניינים משפטיים. ואם יש ידע, ואפילו מעט מאוד כסף, ניתן אולי יהייה למצוא (ולא רק בשטחים, ולא רק בפריפריה הרחוקה) משהו מתאים ליכולתך.
זה לא במקרה שרב מי שרוכש בתים הוא או - בעל אמצעים או - בעל הבנה וידע בשוק הנדל"ן.
נקודות_ורודות_אגדיות*

היי צ'ילי

תגובותיי אלייך:

אך אז הוא גם צריך להתעסק עם העלות,
מה זאת אומרת? אלה החיים, כשאת בשכירות את לא מתעסקת בעלות??
היתרונות בלגור בבית משלך עולים על החסרונות. (כל מה שתעשי יישאר שלך, תרשי לעצמך להשקיע בדוד"ש, ארון מתאים, ארונות מטבח לטעמך ועוד ועוד, תוכלי להישאר כמה שאת רוצה, כל צמח שתגדלי יישאר איתך, לא תצטרכי כל כמה שנים להרוס את חפצייך בטלטולים שלא לדבר על נפשך ההולכת ונהרסת.., בקיצור להכות שורשים).

לגבי התארגנויות בתל אביב אולי את צודקת, בכלל התארגנות זה טוב בכל תחום, תמיד. קצת קשה ליישום..

ומי שיש לו את זה בעסקים מצליח בעסקים
עיקר הדיון הוא על כך שאי אפשר לקנות פה בית/דירה ושהמחירים עולים ללא שום פרופורציה. ברור שמי שמצליח ויש לו יכול לקנות בתים/דירות להשקעה ואז היה צריך לדרוש ממנו ע"פ חוק:
לתחזק את הדירה ברמה מינימלית.
להעלות את המחיר רק עד מחיר מסויים.
לא להצמיד את המחיר למדד/דולר.
לשלם מיסים על שכה"ד (משלמים מיסים על שכר הדירה שמקבלים??)

ומעבר לכל זה, אני קצת מופתעת כאן באתר באופן טבעי, בקרב אנשים בעלי מודעות סביבתית מינימאלית לשמוע את הקריאה הזו ל"בית משלי"
לגמרי נדון ונלעס עד דק בדפים אחרים.

לפעמים ההפך הוא הנכון והחיים הכי שלווים ו"בטוחים" הם דווקא בדירה שכורה.
כמי שעברה כבר מס' דמיוני של דירות מאז שהיא בת 18 - הצחקת אותי!
טליה_אלמתן*

אולי תעשו גרעיני באופן, כמו שיש את הגרעינים הדתיים האלה. בכל מקום שהם מגיעים אליו, מתחילות עליות מחירים מטורפות.
צ'ילי_ושמן_זית*
הצטרפות: 12 פברואר 2009, 21:20
דף אישי: הדף האישי של צ'ילי_ושמן_זית*

שליחה על ידי צ'ילי_ושמן_זית* »

מצטטת מסיכום הכתבה בקישור של טליה:

"מה שנראה כמצוקה הוא בדרך כלל הזדמנות: אם אתה מובטל מספר חודשים, זה אומר שהשוק קורא לך להתעורר ולחפש את עצמך במקצוע חדש, במקום חדש. אין עבודה באזור מגוריך? חפש רחוק יותר! אתה לא יכול לרכוש דירה? שכור דירה, או רכוש במקום אחר. לא כל בעיה מחייבת להקים לובי לעיוות השוק לפי מידותיך. זו האמת, למרות שקל יותר להיות פופוליסטי, לצקצק בלשון ולכתוב עוד מאמר פסבדו חברתי שיסביר שהמדינה רעה לתושבים ושצריך לשנות את החוקים, כך שלא רק המחיר יקבע."

אם הדף הזה הוא דף תמיכה לכל מי שמרגיש מרומה ופגוע משוק הנדל"ן בארץ, אז אדרבה, המשיכו לקטר.
אך אם הדף הזה קורא לאיזה שהם פתרונות, אז אפשר להתחיל מכאן, פשוט לשנות קצת את הגישה. פתרונות בדף הזה יש הרבה. רק תתייחסו אליהם ברצינות ותראו איפה הם מתאימים לכם.

ולנקודות, למרות שזה לא דיון אישי, לפני שאת מגיבה, אז שיהייה ברור שאני אומרת את כל זה כמי ש עברה כבר מס' דמיוני של דירות מאז שהיא בת_ 14 ולמעשה הפעם היחידה מאז גיל 14 שזכיתי להשאר בבית אחד יותר משישה חודשים היתה בתאילנד, בבית שאכן בניתי בעצמי ומכספי (כן כן זה קצת יותר זול ממרכז תל אביב >וגם קצת יותר רחוק<) אך בתור בת של קבלן, מומחה בנדל"ן, רב נכסים ומתעסק הרבה בנכסים של אחרים, נסיוני מלמד ש _לפעמים ההפך הוא הנכון והחיים הכי שלווים ו"בטוחים" הם דווקא בדירה שכורה ולראיה, הוא גר בדירת חדר שכורה וחולם, תאמינו או לא, על פנסיה בקראוואן.

ואגב, לשאלתך (משלמים מיסים על שכר הדירה שמקבלים??) - כן, משלמים מס הכנסה כמו על כל הכנסה אחרת. כך שאם את נגיד עובדת במשרה מלאה וגם מקבלת שכ"ד מעל 3000 שח בערך (זה סכום המקסימום עליו לא מחוייבים במס) אז את גם צריכה לשלם מס הכנסה גבוה למדי. זה החוק. מי שמעלים מס בצורה כזו או אחרת זה כבר דיון אחר. אבל לזעקתכם - כן, הרשויות אכן עושות מאמץ למסות את בעלי הנכסים. (העובדה הנ"ל כבר נכתבה פה למעלה באופן ברור ביותר, אך נראה שעובדות כאלו קל להתעלם מהם).
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שליחה על ידי יעלי_לה »

אולי תעשו גרעיני באופן, כמו שיש את הגרעינים הדתיים האלה. בכל מקום שהם מגיעים אליו, מתחילות עליות מחירים מטורפות.
זה ככה גם עם באופנים (לא מתכוונת ספציפים לחברי קהילת באופן טבעי, אלא לפריקים / היפים). היסטורית, הם אלה שהעלו על המפה הנדל"נית את הוד השרון, ראש פינה, ולאחרונה פרדס חנה.
נקודות_ורודות_אגדיות*

מה שנראה כמצוקה הוא בדרך כלל הזדמנות
טוב. זה מאוד נכון ועדיין רצוי לראות איפה ניתן לשפר.

ולגבי פרטי הביוגרפיה שלכם : שגרתיים אתם לא (-: תגידי לאבא שלך : איכס קרוואן: עכברים, נזילות..

כן, משלמים מס הכנסה
טוב. הפנמתי.
אמא_בגבעתיים*
הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*

שליחה על ידי אמא_בגבעתיים* »

ראו דף: קבוצת רכישה למשפחות חינוך ביתי
פלוניתית*
הצטרפות: 19 מרץ 2002, 12:51

שליחה על ידי פלוניתית* »

אולי תעשו גרעיני באופן
זה כמו גרעיני עפולה רק אורגני ולא קלוי?
יוטי_בעיר*

זה כמו גרעיני עפולה רק אורגני ולא קלוי?
:-D
טליה_אלמתן*

סרטון חמוד על דובון שמתעקש לגור בתל אביב, ולא משנה כל מה שהדובון השני אומר לו. למרבה הצער, אין תרגום מאנגלית :-\ אבל רוב האנשים יבינו את הרוב, והעקרון עצמו מצחיק.
אלמונה*
הצטרפות: 03 אפריל 2008, 01:43

שליחה על ידי אלמונה* »

לא מסכימה בכלל עם דבריה על צ'ילי ואסביר למה - חזרנו עכשיו מביקור בהולנד. גרנו אצל חברים שחיים שם מספר שנים. הם עומדים לקנות דירה ומקבלים מהמדינה - כמו כל הולנדי - 120 אחוזי משכנתא. בכל חודש עליהם להחזיר את הריבית (והמדינה מכירה בזה כהוצאה כך שלמעשה היא משתתפת בהחזרת הריבית). במקביל, לוקח המשכנתא מתחייב לפתוח תכנית חיסכון. בעוד עשרים שנה, כשיצטרכו להחזיר את סכום המשכנתא - הכסף בתכנית החיסכון יסייע להם לעשות זאת. ולמה כל זה? כי המדינה רואה עצמה כמי שאחראית שלכל אחד יהיה מקום הגון וראוי לגור בו. בניגוד למה שצ'ילי כתבה, לא מדובר באנשי עסקים שרוצים להרוויח כסף - אז באמת צריך ללמוד את רזי השוק. מדובר במגורים בסיסיים לאזרחי המדינה. וזו אחריותה של המדינה לאפשר לנו לקבל אותם!!!
שרית_אמיר*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*

שליחה על ידי שרית_אמיר* »

איך קונים דירה? כמי שעכשיו קנתה יכולה לומר כמה מילים
צאו מהערים והמקומות המבוקשים -כבר חסכתם כמה מאות אלפי שקלים
את החלומות תשאירו בשק החלומות והצמדו למציאות
גם בבית עם שכנים אפשר לחיות- גם לא בצמוד קרקע אפשר להיות מאושר
אילו הדברים שהסברתי לילדי
הוספתי ואמרתי
כל המוזכר לעיל מאפשר לקנות בית ולהמשיך לחיות בלי מצוקה כלכלית כל יום מחדש.
הקושי העקרי הוא הפרדה מהחלום
ברגע שנפרדים מהחלום- מתחילים להנות מהבית החדש.
בהצלחה לכל הרוכשים שבדרך
ולא, אל תצפו שהמדינה תעזור (-: המדינה הרי לא סופרת אותונו אזרחיה
שבוע טוב

אני נפרדתי
וכך הצלחתי לקנות בית.
טליה_אלמתן*

אלמונה
יש בהולנד גם חופשת לידה של שנה וחצי או משהו כזה, לא? וגם לידת בית בחינם?
טוב... ככה זה בהולנד :)
נקווה שיום אחד גם במדינת ישראל האזרחים יוכלו להנות מכל הדברים הנפלאים הללו (וגם מהרבה מים, שקט ושלווה, וגראס בבתי הקפה).
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מדובר במגורים בסיסיים לאזרחי המדינה. וזו אחריותה של המדינה לאפשר לנו לקבל אותם!!!
להרגשתי, בארצנו מחזיקים אותנו בדיוק על הנקודה "האופטימלית" מבחינת בעלי ההון, כך ששוחקים אותנו (התושבים) באופן ברוטלי, אבל רק עד הנקודה בה אנחנו לא מתמרדים.

מסכים מאוד עם מה שכתבה שרית אמיר.
בתוך כללי המשחק ונורמות החשיבה אליהן הורגלנו, קשה להצליח, וצריך לעבוד איזה 40 שנה בשביל לקנות דירה קטנה ולא מכבדת.
אבל אם חושבים קצת מחוץ לקופסה אפשר להצליח.

יש כל מני רעיונות לדברים שאנשים כבר עשו ועושים. לא צריך להמציא את הגלגל. למשל:
לעבור לגור ביישוב שכרגע לא אטרקטיבי אבל יהיה כזה בעוד 10-15 שנה.
לקנות "חורבה" ולשפץ בעצמנו. (ממש בעצמנו, בעבודת כפיים. את הידע אפשר להשיג תוך כדי עבודה)
בנייה אלטרנטיבית (למשל בוץ או מבנה קל) או מגורים בקרוואן.
לגור שתי משפחות בבית גדול.
ויש עוד מלא רעיונות אם רק מוכנים לשנות גישה.
יוטי_בעיר*

וגם מהרבה מים, שקט ושלווה, וגראס בבתי הקפה
מים, שקט ושלווה קשה באמת לסדר פה, גראס נשמע יותר מציאותי,
אז למה לא להתחיל כבר מעכשיו? לא צריך לחכות לשאר הפרמטרים.
אומ_איליי*
הצטרפות: 24 פברואר 2008, 22:20
דף אישי: הדף האישי של אומ_איליי*

שליחה על ידי אומ_איליי* »

אפשר גם כמובן לחשוב קטן יותר, לא חייבים 150 מ"ר ומעלה ניתן לגור בשמחה גם בבית/ דירה קטנה יותר ועם ארגון ותכנון נכון הכל אפשרי.
  • בהמשך למה שהכניס אורי (פשטות מרצון)
אין ספק שהמחירים באזור תל אביב לא הגיוניים בכלל ובעיניי גם בלתי אפשריים וזה לדעתי רק ילך ויחמיר כי השטחים האלו רק נגמרים וערכם עולה ועולה, באותו אופן גם שטחי האדמה נגמרים <עצוב> ולכן ערכם עולה ועולה...
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

המצב כל כך מיאש ומכעיס. הלווי והיתה קמה תנועת מחאה אמיתית! הייתי רוצה לראות ערי אוהלים, חסימת כבישים, לא ללכת לעבודה, לבהי"ס, להשבית את המדינה, לשרוף צמיגים. דרוש רק מנהיג כריזמטי שידליק את הגפרור
נקודות_ורודות_אגדיות*

דרוש רק מנהיג כריזמטי שידליק את הגפרור
וזה נכון לא רק לגבי הנדל"ן שהולך והופך למשהו בלתי אפשרי להשגה, אלא על תנאי העובדים בארץ, על מצב המים בישראל, על מצב בתי הספר בישראל, על חוסר הצדק בין המשרתים והלא משרתים, על רמת הזיהום של האדמה,מים ואויר!, אני יכולה להמשיך אבל אתם יודעים לבד..
זה באמת דורש התארגנות רצינית ובעיקר דורש קבוצה שדואגת לדרוש את החקיקה הנכונה וכולי. זה ממש לא פשוט, בעיקר כשאלה שזקוקים למאבק, נאבקים על קיומם היומיומי .
תזכרו ששלי יחימוביץ עושה, לא מדברת - עושה.
כל מי שרוצה להיות מכותב שלה יכול לבקש ממנה. הנה הכתובת שלה:
[email protected]

יש לה גם אתר שניתן בחיפוש קצר למצוא באינטרנט.

אני מצטערת שאני דוחפת אותה לפה. אני נשבעת שאין לי שום קשר אישי אליה ואפילו אני לא חסידת מפלגת העבודה, פשוט היא עושה עבודת קודש. תקראו תכתובת שלה ותראו לבד: היא פשוט דואגת לנו.

כדי לבחור בה, צריך להתפקד למפלגה...(כן \-:), וזה אומר לעשות הוראת קבע או בכרטיס אשראי או ללכת לבנק ולתת הוראת קבע. כמובן שאחרי הפרימריז לעבודה, אפשר יהיה לבטל את ההוראה.
אני אומרת שצריך לדחוף אותה למעלה. זה בערך מה שאנחנו יכולים לעשות. מי יכול להרים פה מהפכות? למי יש זמן/כסף/מרץ?
ההולכת_באתרים*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

_לעבור לגור ביישוב שכרגע לא אטרקטיבי אבל יהיה כזה בעוד 10-15 שנה.
לקנות "חורבה" ולשפץ בעצמנו. (ממש בעצמנו, בעבודת כפיים. את הידע אפשר להשיג תוך כדי עבודה)
מתאים אולי לאנשים שלא צריכים להתפרנס או לכאלה שעוסקים בעבודות מהבית. לא כולנו יכולים.

לגור שתי משפחות בבית גדול._
כשיש משפחה מה זה לא ריאלי:)
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

לעבור לגור ביישוב שכרגע לא אטרקטיבי אבל יהיה כזה בעוד 10-15 שנה.
בדרך כלל הישוב לא אטרקטיבי, לא רק בגלל המרחק אלא גם בגלל האוכלוסיה ואז זה אומר בדרך כלל שהחינוך גרוע, אין גנים ציבורים מושקעים, הישוב לא נקי, יש אולי בעיות של פשע- אתם יודעים אוכלסיות מוחלשות משכבות סוציואקנומיות נמוכות.
וגם אם בעוד 15 שנה הישוב יהיה אטרקטיבי זה כבר לא יעזור לילדים שגדלו בו
וחוצמזה כדי שהישוב יהפך לאטרקטיבי צריכה להיות בו הרחבה מסיבית של שכונות חדשות ואז השכונות הישנות עדין נשארות לא אטרקטיביות
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

שליחה על ידי אחת* »

כרמיאל היא עיר מאוד מטופחת ויפה, נראה לי שהחינוך לא נופל ממקומות אחרים, והמחירים נמוכים.
אתם יודעים אוכלסיות מוחלשות משכבות סוציואקנומיות נמוכות זה אנחנו, המתקשים בקניית דירה,אולי לא מוחלשים, אבל משכבה סוציואקונומית נמוכה. אז מה.
נקודות_ורודות_אגדיות*

זה אנחנו, המתקשים בקניית דירה,אולי לא מוחלשים, אבל משכבה סוציואקונומית נמוכה. אז מה.
|Y|
ההולכת_באתרים*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

אתם יודעים אוכלסיות מוחלשות משכבות סוציואקנומיות נמוכות זה אנחנו, המתקשים בקניית דירה,אולי לא מוחלשים, אבל משכבה סוציואקונומית נמוכה. אז מה.
בואי נגיד שאוכלוסיית באופן אינה מיצגת את השכבה הסוציואקונומית הנמוכה הקלאסית. ולכן, זה לא רלוונטי. השכבה האופיינית תהיה זו שפלונית מדברת עליה.
אורי_יורמן*

כל הדיבורים האלה על שכבה סוציואקונומית גבוהה עושים לי רע. נגוע בדעות קדומות וכו'.

אופי הילדים בקהילה הוא דבר שאנחנו יכולים להשפיע עליו.
אם מתארגנים ומקימים פעילויות וחוגים, אם מספיק אנשים עושים שימוש נעים בפארקים הציבוריים, אם למספיק אנשים איכפת ולא רק מסתגרים בבית מול הטלויזיה, אז כמות הכסף שיש לכל אחד בחשבון הבנק כבר לא משפיעה על איכות החיים של ילדנו.
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

שליחה על ידי מצ'רה* »

_אופי הילדים בקהילה הוא דבר שאנחנו יכולים להשפיע עליו.
אם מתארגנים ומקימים פעילויות וחוגים, אם מספיק אנשים עושים שימוש נעים בפארקים הציבוריים,_
סבבה, אם מבוגרים מחליטים לעשות את זה למען עצמם ולמען הקהילה.
אבל לבחור מקום שבו, לדוגמה, מסוכן כרגע לילדים להסתובב בלי מבוגר צמוד - זה לחייב את הילדים לשלם מחיר על החזון של ההורים. השכונה אולי תשתפר, אבל בינתיים הילדוּת תגמר.
(אין ספק שילדים בכל מקרה משלמים מחיר על הבחירות של הוריהם, אבל סוג ספציפי כזה של בחירה נראה לי בעייתי במיוחד עבור ילד.)
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

שליחה על ידי אחת* »

זה ממש לא קשור לדיון לטעמי, מישהו נותן לילדים להסתובב לבד בתל אביב?
אורי_יורמן*

מישהו נותן לילדים להסתובב לבד בתל אביב?
האם זה קשור לשכבה הסוציואקונומית של תושבי תל אביב או למאפיינים אחרים של העיר ותושביה?

אפשר לדעתי להעביר לדף איפה לגור או לדף חדש
נקודות_ורודות_אגדיות*

כן. גם לי נפל האסימון בסוף. איזורים הטרוגנים, הם מעניינים יותר ויש בהם אנשים מכל הסוגים וכל הצבעים וככה זה טוב. כמובן שזה דורש יותר תשומת לב, אבל כפי שאורי מנסה לשאול על תל אביב -
היום בכל איזור ובכל מקום יש סכנות/"אנשים רעים" וכולי.
שני*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 14:40

שליחה על ידי שני* »

חברות וחברים שגרים במרכז- בואו להפגין נגד התייקרות הנדל"ן

להתאחד ולבקש זה על זו, זו על זה !
טליה_אלמתן*

יוזמי מחאת האוהלים נגד מחירי הדיור בארץ מתעלמים מהסיבה הראשית והעיקרית והמרכזית להאמרת מחירי הדירות להשכרה בתל אביב ובערים נוספות: הצורך לספק כ- 1,200 מיטות חדשות לזרים ומסתננים, בממוצע כ-500 חדרים שכורים בכל חודש.
חוזרת:

בכל חודש

איך_אפשר_לקנות_בית_בארץ_הזאת*
הצטרפות: 14 יולי 2011, 14:41
דף אישי: הדף האישי של איך_אפשר_לקנות_בית_בארץ_הזאת*

שליחה על ידי איך_אפשר_לקנות_בית_בארץ_הזאת* »

לא נראה לי שזאת הבעיה. העובדים הזרים גרים בצפיפות מטורפת 8 אנשים בחדר 24 אנשים בדירה. כלומר 1200/24=50 דירות שגם הם בחלק גדול מהמקרים בקרוונים, במבנים נטושים וליד התחנה המרכזית במקומות שיהודים גם ככה מפחדים לגור
פלוני_אלמונית*

לא נראה לי שזאת הבעיה.
זו כן הבעייה. במקום לבוא לשטחים, הם מצטופפים בתל אביב.
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

שליחה על ידי מיכל_בז* »

_יוזמי מחאת האוהלים נגד מחירי הדיור בארץ מתעלמים מהסיבה הראשית והעיקרית והמרכזית להאמרת מחירי הדירות להשכרה בתל אביב ובערים נוספות: הצורך לספק כ- 1,200 מיטות חדשות לזרים ומסתננים, בממוצע כ-500 חדרים שכורים בכל חודש.
חוזרת:

בכל חודש_

500 חדרים שכורים בעיר בגודל ובצפיפות של ת"א... לא זה מה שהעלה את מחירי הנדל"ן.

יש הרבה דירות שעומדות ריקות, כי הן משמשות כדירות נופש לתיירים מחו"ל.
יש הרבה פרוייקטים לא מאושרים, או מעוכבים, או שאובדים להם בנבכי הבירוקרטיה.

ובעיקר יש יותר מדי בניה שהיא מלכתחילה, בניה יוקרתית. כזו שלא מכוונת למשפחות ממוצעות.

ויש משק שמתנהל בצורה חזירית. משק ללא רגולציה מספיקה. סטנלי פישר יכול לשחק עם הריביות עד מחרתיים, אבל עד שלא יצא חוק מהכנסת (משהו פשוט, אפילו. אני יודעת? העלאה של שכ"ד צמודה למדד, למשל.), לא יקרה פה כלום.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”