איך אפשר לקנות בית בארץ הזאת
אני רוצה לכתוב שאני ממש מיואשת ממצב הנדל"ן!
יש לנו עבודות במרכז הארץ והמחירים פה, איך לומר זאת בעדינות פסיכים
ובגלל שהשיכרות ככ גבוהה אנחנו בקושי חוסכים, ומחירי הנדל'ן ממשיכם לעלות לגבהים
ואנחנו כמו הילדים במעשה בחמישה בלונים מנופפים לחלום הבית משלנו
שלום, שלום חלום לבית משלנו, שלום....
ונמאס לי לחיות בדירות שכירות ישנות, מוזנחות, להיות תלויה בבעלי הדירות
אם יסכימו לשפץ, אם יעלו שוב את השכד
ולכן, אני שולחת שאלה ליקום בכלל ולאנשי באופן בפרט
איך יוצאים מהלופ הזה?
יש לנו עבודות במרכז הארץ והמחירים פה, איך לומר זאת בעדינות פסיכים
ובגלל שהשיכרות ככ גבוהה אנחנו בקושי חוסכים, ומחירי הנדל'ן ממשיכם לעלות לגבהים
ואנחנו כמו הילדים במעשה בחמישה בלונים מנופפים לחלום הבית משלנו
שלום, שלום חלום לבית משלנו, שלום....
ונמאס לי לחיות בדירות שכירות ישנות, מוזנחות, להיות תלויה בבעלי הדירות
אם יסכימו לשפץ, אם יעלו שוב את השכד
ולכן, אני שולחת שאלה ליקום בכלל ולאנשי באופן בפרט
איך יוצאים מהלופ הזה?
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
מוצאים פרנסה מחוץ למרכז, השכירות יותר שפויה. אפשר לקנות בית/דירה לא במרכז, ולהשכיר ולשכור.
לדעתי גם מחפושים בחודשיים האחרונים המתווכים מעלים את המחירים!!1
אנשים תמימים מקשיבים ונדלקים שהבית שווה יותר ממה שחשבו והם מרויחים מתמימות ויוצרים מצבים בשוק שלא קשורים למציאות.
בתים מתפרסמים בגדלים שונים מהאמת פינת אוכל הופכת ל"חדר"וכו
גם לי נמאס!!!
אנשים תמימים מקשיבים ונדלקים שהבית שווה יותר ממה שחשבו והם מרויחים מתמימות ויוצרים מצבים בשוק שלא קשורים למציאות.
בתים מתפרסמים בגדלים שונים מהאמת פינת אוכל הופכת ל"חדר"וכו
גם לי נמאס!!!
-
- הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
- דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*
מוכנה להצטרף לתנועה כלל ארצית של אנשים אקטיביסטים שישבו ויעלו רעיונות איך ליצור מגורים שפויים
איך להתנגד למגמה המטורפת שאינה חדשה אבל קבלה מימדים מיפלצתיים
איך להתנגד למגמה המטורפת שאינה חדשה אבל קבלה מימדים מיפלצתיים
-
להתחיל לבעוט
והמצב בבירה גרוע לפחות באותה מידה.
מצטרפת למאבק העתידי...
מצטרפת למאבק העתידי...
במי לבעוט? חשבתי שאולי כל הענייין הזה הם תוצאה מכוונת של מדיניות הממשלה, שמפשירה מעט קרקעות מנהל ובכך מעלה באופן מלאכותי את שווי הקרקע וכתוצאה מכך מאלצת אנשים לעבור לגליל/רמהג/נגב. הבעיה היא שאין הייטק מחוץ למרכז הארץ. מה עושים? ממה מתפרנסים בפריפריה ?
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 15:02
- דף אישי: הדף האישי של הדס_מצוי*
מוצאים פרנסה מחוץ למרכז, השכירות יותר שפויה. אפשר לקנות בית/דירה לא במרכז, ולהשכיר ולשכור.
לוטם, הגישה הזו מקוממת אותי. אני רוצה לחיות בבית משלי במרכז. קרוב לעבודה, בלי לבזבז שעות בכבישים, להיות מסוגלת ליהנות גם משעות פנאי.
לו היה דיור הוגן והגון כאן, לא הייתה לי בעיה להתגורר כל חיי בשכירות, אולם אין כזה.
אין מקום בו אוכל לגור עשרות שנים ללא חשש מפינוי או רדיפת בצע של בעלי דירות שרוצים להשקיע מינימום ולקבל מקסימום.
בתל אביב, זו גם מדיניות מכוונת של מר ראש העיר שבהנהגתו מאשרת בניה לעשירים בלבד, לא פועלת לפיתוח תחבורה ציבורית ראויה,
לא קונסת בעלי בתים על הפיכתם לדירות נופש ומעודדת אחזקת דירות נופש.
כל זה מתווסף למגמה השוטפת להתייחס לנדל"ן כאל השקעה (אני הייתי רוצה שימסו באופן גבוה מאד כל דירה מעבר לדירה ראשונה, כל כך גבוה שלאף אחד לא ישתלם להשקיע בנדל"ן), לחוסר האיסור על קניית נדל"ן ע"י מי שאינו אזרח המדינה, לעובדה שאין דיור ציבורי ולקפיטליזם השולט והמעודד ע"י ממשלות ישראל לדורותיהן.
ואנחנו? אנחנו במלכוד.
שנינו עובדים, ומשכילים (פחחחח) ועדיין יכולים להרשות לעצמנו רק דירת 2 חדרים מעופשת בצפון תל אביב, שרק החודש הועלה עליה שכר הדירה ב-500 שקלים לחודש.
ייאוש.
לוטם, הגישה הזו מקוממת אותי. אני רוצה לחיות בבית משלי במרכז. קרוב לעבודה, בלי לבזבז שעות בכבישים, להיות מסוגלת ליהנות גם משעות פנאי.
לו היה דיור הוגן והגון כאן, לא הייתה לי בעיה להתגורר כל חיי בשכירות, אולם אין כזה.
אין מקום בו אוכל לגור עשרות שנים ללא חשש מפינוי או רדיפת בצע של בעלי דירות שרוצים להשקיע מינימום ולקבל מקסימום.
בתל אביב, זו גם מדיניות מכוונת של מר ראש העיר שבהנהגתו מאשרת בניה לעשירים בלבד, לא פועלת לפיתוח תחבורה ציבורית ראויה,
לא קונסת בעלי בתים על הפיכתם לדירות נופש ומעודדת אחזקת דירות נופש.
כל זה מתווסף למגמה השוטפת להתייחס לנדל"ן כאל השקעה (אני הייתי רוצה שימסו באופן גבוה מאד כל דירה מעבר לדירה ראשונה, כל כך גבוה שלאף אחד לא ישתלם להשקיע בנדל"ן), לחוסר האיסור על קניית נדל"ן ע"י מי שאינו אזרח המדינה, לעובדה שאין דיור ציבורי ולקפיטליזם השולט והמעודד ע"י ממשלות ישראל לדורותיהן.
ואנחנו? אנחנו במלכוד.
שנינו עובדים, ומשכילים (פחחחח) ועדיין יכולים להרשות לעצמנו רק דירת 2 חדרים מעופשת בצפון תל אביב, שרק החודש הועלה עליה שכר הדירה ב-500 שקלים לחודש.
ייאוש.
נראה לי שפספת את הרעיון של לוטם.
הרעיון הוא למצוא פרנסה בפריפריה,
לא לעבור לגור בפריפריה ולעבוד במרכז.
זה הולך יד ביד עם מגמת פיתוח של הפריפריה (שאינה קיימת כמובן, אך צריכה להיות).
אני חושבת שאם כבר להשקיע מאמצים אז לכיוון הזה - פיתוח הפריפריה,
השקעה ביצירת מקומות עבודה והזדמנויות תעסוקה מחוץ לגוש חדרה-גדרה.
נראה לי שפספת את הרעיון של לוטם.
הרעיון הוא למצוא פרנסה בפריפריה,
לא לעבור לגור בפריפריה ולעבוד במרכז.
זה הולך יד ביד עם מגמת פיתוח של הפריפריה (שאינה קיימת כמובן, אך צריכה להיות).
אני חושבת שאם כבר להשקיע מאמצים אז לכיוון הזה - פיתוח הפריפריה,
השקעה ביצירת מקומות עבודה והזדמנויות תעסוקה מחוץ לגוש חדרה-גדרה.
-
במציאות הנוכחית, בפריפריה אין לנו תעסוקה.
להציע למי שרוצה לגור במרכז לעבור לפריפריה, זה קצת לא להתייחס לעניין שהוא מעלה.
להציע למי שרוצה לגור במרכז לעבור לפריפריה, זה קצת לא להתייחס לעניין שהוא מעלה.
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
במציאות הנוכחית, בפריפריה אין לנו תעסוקה. כמות המשרות מחוץ למרכז קטנה משמעותית מאוד (מאוד!) מאשר במרכז.
לרכוש בית בישובים שקרובים לתחנת רכבת, לנסוע כל יום ברכבת לת"א ולחזור.
במציאות הנוכחית, בפריפריה אין לנו תעסוקה. כמות המשרות מחוץ למרכז קטנה משמעותית מאוד (מאוד!) מאשר במרכז.
כן, זו בדיוק הטענה שלי,
וזה הרי חלק מהותי ביותר מהבעיה!
מה שאני אומרת זה שאם אנחנו דנים כאן באיזו חזית ציבורית להיאבק (אם),
אז דרך אחת להילחם במחירי הדיור המטורפים של אזור המרכז,
כמו גם בצפיפות הבלתי נסבלת, היא פיתוח הפריפריה.
ברור לי שזה לא עונה על הבעיה האישית של האנשים כאן,
אבל אני מציעה זווית הסתכלות קצת יותר רחבה,
שבה אפשר לראות חלק מ שורשי הבעיה כדי לפתור אותה
כן, זו בדיוק הטענה שלי,
וזה הרי חלק מהותי ביותר מהבעיה!
מה שאני אומרת זה שאם אנחנו דנים כאן באיזו חזית ציבורית להיאבק (אם),
אז דרך אחת להילחם במחירי הדיור המטורפים של אזור המרכז,
כמו גם בצפיפות הבלתי נסבלת, היא פיתוח הפריפריה.
ברור לי שזה לא עונה על הבעיה האישית של האנשים כאן,
אבל אני מציעה זווית הסתכלות קצת יותר רחבה,
שבה אפשר לראות חלק מ שורשי הבעיה כדי לפתור אותה
להפסיק לסגוד לתל אביב/ לתל אביבים/ לתלאביביות בתור התחלה.
לגור בבית קטן, במקום שאוהבים או בבית גדול ומרווח במקום שפחות אוהבים.
לקנות בגדים יד שניה.
לנסוע באוטו קצת פחות יקר.
לוותר על חופשות לחול וכל מיני...
ואולי- לבדוק איך אפשר לקבל אזרחות במידינות שם הדיור הרבה יותר זול והוגן.
לגור בבית קטן, במקום שאוהבים או בבית גדול ומרווח במקום שפחות אוהבים.
לקנות בגדים יד שניה.
לנסוע באוטו קצת פחות יקר.
לוותר על חופשות לחול וכל מיני...
ואולי- לבדוק איך אפשר לקבל אזרחות במידינות שם הדיור הרבה יותר זול והוגן.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
"הנדל"ן בישראל מזכיר את ארהב לפני המשבר
-
מוכנה להצטרף לתנועה כלל ארצית של אנשים אקטיביסטים
עשב, אקטיבסטים לא תמצאי באתר באופן טבעי. באופן מפתיע יש פה קובץ משובח של אנשים, אינטיליגנטים, חושבים, מודעים, אכפתיים, טובים, עוזרים, רגישים - אבל ממש לא פוליטיים (לא במובן הצר של המילה) ומאוד לא מוכנים להתאמץ למען שינוי.
ולמיואשת - נדמה לי שפספסת עוד משהו בדבריה של לוטם , האפשרות לקנות בפריפריה ואז להשכיר ולשכור.
ואם הכתבה שקישרתי פה אכן מנבאת את העתיד, לא רחוק היום שכל זה קורס. (אני מאוד מקווה שלא, כי זה יכול למוטט את הכלכלה בישראל) - נדמה לי שהממשלה דווקא שואפת להוריד את היסטריית מחירי הדירות על ידי כך שהיא תציף את השוק בדירות - ככה קלטתי מתוכניות לילה כלכלי.
אני גם חושבת שצריך למסות את הדירות להשקעה וגם לחוקק חוקים שמגנים על הדיירים (לא לתת להקפיץ מחירים, לא לתת לנקוב במחירים דולריים או כל מטבע אחר, לא לתת להצמיד למדד, לחייב את בעל הבית לשפץ בית/בניין/חדר מדרגות כך שיהיה מתוחזק ברמה טובה (ולדאוג לעקוב ולאכוף את זה) ועוד ועוד.
עשב, אקטיבסטים לא תמצאי באתר באופן טבעי. באופן מפתיע יש פה קובץ משובח של אנשים, אינטיליגנטים, חושבים, מודעים, אכפתיים, טובים, עוזרים, רגישים - אבל ממש לא פוליטיים (לא במובן הצר של המילה) ומאוד לא מוכנים להתאמץ למען שינוי.
ולמיואשת - נדמה לי שפספסת עוד משהו בדבריה של לוטם , האפשרות לקנות בפריפריה ואז להשכיר ולשכור.
ואם הכתבה שקישרתי פה אכן מנבאת את העתיד, לא רחוק היום שכל זה קורס. (אני מאוד מקווה שלא, כי זה יכול למוטט את הכלכלה בישראל) - נדמה לי שהממשלה דווקא שואפת להוריד את היסטריית מחירי הדירות על ידי כך שהיא תציף את השוק בדירות - ככה קלטתי מתוכניות לילה כלכלי.
אני גם חושבת שצריך למסות את הדירות להשקעה וגם לחוקק חוקים שמגנים על הדיירים (לא לתת להקפיץ מחירים, לא לתת לנקוב במחירים דולריים או כל מטבע אחר, לא לתת להצמיד למדד, לחייב את בעל הבית לשפץ בית/בניין/חדר מדרגות כך שיהיה מתוחזק ברמה טובה (ולדאוג לעקוב ולאכוף את זה) ועוד ועוד.
-
נקודות , אולי את צודקת ואולי לא אני לא יודעת אם אין כאן הרבה הרבה יותר אנשים שיסכימו לעשות דבר
גם אני לא כזו אקטיביסטית אבל באמת נמאס
ואלי תנועה כזו מלמטה תאלץ שינוי
זה לא קשור לפוליטיקה
זה אקט כמעט ספונטני
של עשוקי דיור
אינטיליגנטים, חושבים, מודעים, אכפתיים, טובים, עוזרים, רגישים
וגם אנשים שהם כח אדם משובח ויש מצב שיש להם כח באמירה שלהם
גם אני לא כזו אקטיביסטית אבל באמת נמאס
ואלי תנועה כזו מלמטה תאלץ שינוי
זה לא קשור לפוליטיקה
זה אקט כמעט ספונטני
של עשוקי דיור
אינטיליגנטים, חושבים, מודעים, אכפתיים, טובים, עוזרים, רגישים
וגם אנשים שהם כח אדם משובח ויש מצב שיש להם כח באמירה שלהם
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
- דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*
גם במרכז יש דיור במחירים זולים יותר מאשר בתל אביב. בואו לפתח תקווה. ניתן למצוא דיור במחיר שפוי. האם אתן מעוניינות? נקים מושבה אלטרנטיבית באזור. יהיה חם ומגניב ![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
האם את מוכנה לעבור לגור בדרום תל אביב? אני מניחה שבשכונת התקווה, פלורנטין, יפו ניתן למצוא דיור זול יותר.
קיים מיסוי על דירות. המיסוי הקיים מתחשב במספר הדירות שברשותך. כלומר אם זו דירה נוספת אתה משלם מיסוי גבוה לעומת אם זו הפעם הראשונה שאתה רוכש/מוכר דירה.
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
האם את מוכנה לעבור לגור בדרום תל אביב? אני מניחה שבשכונת התקווה, פלורנטין, יפו ניתן למצוא דיור זול יותר.
קיים מיסוי על דירות. המיסוי הקיים מתחשב במספר הדירות שברשותך. כלומר אם זו דירה נוספת אתה משלם מיסוי גבוה לעומת אם זו הפעם הראשונה שאתה רוכש/מוכר דירה.
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
כל עוד יש יותר ביקוש מהיצע, אין סיבה לירידת מחירים.
ובינתיים יש בעיקר דיבורים של הממשלה יותר ממעשים. למעשה, עיקר המעשים של הממשלה הם דיבורים מפחידים, כמו בכתבה שנקודות קישרה אליה, והראיון עם פישר בגלובס. כל עוד לא מציפים את השוק בדירות (בעיקר במרכז, כמובן), אבל באמת ולא בדיבורים, כמו שאטיאס עשה (או יותר נכון, דיבר), לא תהיה ירידת מחירים. מקסימום - עצירה זמנית.
אני לא מבינה למה בישראל כולם מרגישים חובה לקנות דירה. זה לגמרי עניין רגשי ולא ראציונאלי. אני לא נגד קנייה רגשית, כל עוד לא מדובר על כסף נורא גדול שאין.
מאוד מסכימה עם חלוקית ועם חיפאית. הנה - לפני פחות מ-10 שנים הלכו כמה משוגעים וקנו דירה ברחובות/גדרה. היום זה כבר לא נראה כל כך רחוק מהמרכז, ועם הזמן גם אפשרויות התעסוקה זלגו דרומה, ביחד עם ה"משוגעים".
ובינתיים יש בעיקר דיבורים של הממשלה יותר ממעשים. למעשה, עיקר המעשים של הממשלה הם דיבורים מפחידים, כמו בכתבה שנקודות קישרה אליה, והראיון עם פישר בגלובס. כל עוד לא מציפים את השוק בדירות (בעיקר במרכז, כמובן), אבל באמת ולא בדיבורים, כמו שאטיאס עשה (או יותר נכון, דיבר), לא תהיה ירידת מחירים. מקסימום - עצירה זמנית.
אני לא מבינה למה בישראל כולם מרגישים חובה לקנות דירה. זה לגמרי עניין רגשי ולא ראציונאלי. אני לא נגד קנייה רגשית, כל עוד לא מדובר על כסף נורא גדול שאין.
מאוד מסכימה עם חלוקית ועם חיפאית. הנה - לפני פחות מ-10 שנים הלכו כמה משוגעים וקנו דירה ברחובות/גדרה. היום זה כבר לא נראה כל כך רחוק מהמרכז, ועם הזמן גם אפשרויות התעסוקה זלגו דרומה, ביחד עם ה"משוגעים".
-
- הצטרפות: 19 יולי 2010, 08:20
שבשכונת התקווה, פלורנטין, יפו
פחחח
יקר יקר יקר
פחחח
יקר יקר יקר
-
יקר יותר או כמו בצפון תל אביב?
הכול יחסי. גם בפריפריה יש יקר וזול.
הכול יחסי. גם בפריפריה יש יקר וזול.
-
כל עוד יש יותר ביקוש מהיצע, אין סיבה לירידת מחירים.
יש יותר ביקוש מהיצע בין היתר גם משום שיש כאלה שיש להם יותר מבית אחד (ויותר משניים ויותר משלושה), ויש בתים שעומדים ריקים פרט לחודש בשנה. כל אלה קשורים באופן ישיר למדיניות ממשלה.
למה בישראל כולם מרגישים חובה לקנות דירה
משום שככה זה עובד כאן, אחרת אי אפשר לגור לאורך זמן ובביטחון באותו בית. הלוואי וזה היה משתנה והיו בתי דירות שלמים מתוחזקים כראוי בהם היה ניתן להתגורר כל החיים.
יש יותר ביקוש מהיצע בין היתר גם משום שיש כאלה שיש להם יותר מבית אחד (ויותר משניים ויותר משלושה), ויש בתים שעומדים ריקים פרט לחודש בשנה. כל אלה קשורים באופן ישיר למדיניות ממשלה.
למה בישראל כולם מרגישים חובה לקנות דירה
משום שככה זה עובד כאן, אחרת אי אפשר לגור לאורך זמן ובביטחון באותו בית. הלוואי וזה היה משתנה והיו בתי דירות שלמים מתוחזקים כראוי בהם היה ניתן להתגורר כל החיים.
-
- הצטרפות: 01 נובמבר 2006, 19:52
אני לא מבינה למה בישראל כולם מרגישים חובה לקנות דירה.
בירושלים גם השכירות מטורפת.אם האיש עובד באוניברסיטה, ומחזיקים רכב אחד (או בלי רכב), זה אומר שצריך מרחק הליכה או אוטובוס מהקמפוס, זה אומר לגור בשכונה יקרה.
יש גם הבדל בי לקנות דירה במושבה "מנומנמת" לעומת בשכונה עם סמים, אלימות וזנות (שכונת פת למשל).
בירושלים גם השכירות מטורפת.אם האיש עובד באוניברסיטה, ומחזיקים רכב אחד (או בלי רכב), זה אומר שצריך מרחק הליכה או אוטובוס מהקמפוס, זה אומר לגור בשכונה יקרה.
יש גם הבדל בי לקנות דירה במושבה "מנומנמת" לעומת בשכונה עם סמים, אלימות וזנות (שכונת פת למשל).
פרדס חנה על המפה מחירי נדל"ן לא הגיוניים בעיקר כשחושבים על מה מקבלים כאן חוץ מאנשים טובים?שירותי מוניציפאליים גרועים ליכלוך והזנחה בכל פינה . רק בזכות הקהילה אפשר לחיות כאן במין בועה כזו של הדדיות וירוקות
-
- הצטרפות: 19 יולי 2010, 08:20
_יקר יותר או כמו בצפון תל אביב?
הכול יחסי. גם בפריפריה יש יקר וזול._
להשכרה זול יותר מבצפון/מרכז העיר, אבל למכירה יקר באותה מידה ויותר (כי זה נחשב להשקעה טובה
)
הכול יחסי. גם בפריפריה יש יקר וזול._
להשכרה זול יותר מבצפון/מרכז העיר, אבל למכירה יקר באותה מידה ויותר (כי זה נחשב להשקעה טובה
![|אוף| |אוף|](./images/smilies/banghead.gif)
בואו לפריפריות להקים איתנו שכונות אקולוגיות
בתי בוץ ויורטים
הכי כיף!
בתי בוץ ויורטים
הכי כיף!
-
משום שיש כאלה שיש להם יותר מבית אחד (ויותר משניים ויותר משלושה), ויש בתים שעומדים ריקים פרט לחודש בשנה. כל אלה קשורים באופן ישיר למדיניות ממשלה.
זה טיעון שאף פעם לא הבנתי: לדפוק את האנשים שעוסקים בנדלן, בגלל שלאחרים אין כסף לקנות בית, אבל הם ממש רוצים? אם יש מישהו שקונה שלושה בתים ומשכיר - אני אישית מפרגנת לו, כמו שאפרגן לכל בעל עסק אחר! כל עבודה מכבדת את בעליה, ו"איש עסקים" זו עבודה. זה שאני או את לא מוכשרות לכך, לא נותן לנו זכות להקשות עליו.
ומה אם בתים מושכרים כיחידות נופש? את חושבת שזו המצאה ישראלית? להיפםך - רק בשנים האחרונות האופנה הגיעה לישראל. אז בכל העולם חסרים בתים? לא! כי הבעיה היא לא יחידות הנופש (למרות שזה באמת מנקר עיניים, והלוואי שהיתה לי אפשרות לעסוק בזה), אלא העובדה שבישראל יש יותר ביקוש לדירות (למגורים ולנופש) מאשר היצע.
זה טיעון שאף פעם לא הבנתי: לדפוק את האנשים שעוסקים בנדלן, בגלל שלאחרים אין כסף לקנות בית, אבל הם ממש רוצים? אם יש מישהו שקונה שלושה בתים ומשכיר - אני אישית מפרגנת לו, כמו שאפרגן לכל בעל עסק אחר! כל עבודה מכבדת את בעליה, ו"איש עסקים" זו עבודה. זה שאני או את לא מוכשרות לכך, לא נותן לנו זכות להקשות עליו.
ומה אם בתים מושכרים כיחידות נופש? את חושבת שזו המצאה ישראלית? להיפםך - רק בשנים האחרונות האופנה הגיעה לישראל. אז בכל העולם חסרים בתים? לא! כי הבעיה היא לא יחידות הנופש (למרות שזה באמת מנקר עיניים, והלוואי שהיתה לי אפשרות לעסוק בזה), אלא העובדה שבישראל יש יותר ביקוש לדירות (למגורים ולנופש) מאשר היצע.
-
הנה, לפני כמה ימים השתעשעתי ברעיון הנחמד הזה: לרכוש בית עם יחידת דיור, ולשווק את היחידה למטרות נופש. ככה גם נכיר אנשים מהעולם
בצפת ובטבריה - גם אתם יכולים (אני מקווה ומאחלת)!
טוב האינטרנט שלי שוב על הפנים. תעשו חיפוש ביד2 לפי צפת או טבריה, לפי 6 חדרים ומעלה, ובחיפוש מתקדם תוסיפו את המילים "יחידת דיור". תתחילו את החיפוש ממאה וחמישים אלף, אחרת זה נותן גם תוצאות של אנשים שלא כותבים מחיר וזה סתם מעצבן.
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
טוב האינטרנט שלי שוב על הפנים. תעשו חיפוש ביד2 לפי צפת או טבריה, לפי 6 חדרים ומעלה, ובחיפוש מתקדם תוסיפו את המילים "יחידת דיור". תתחילו את החיפוש ממאה וחמישים אלף, אחרת זה נותן גם תוצאות של אנשים שלא כותבים מחיר וזה סתם מעצבן.
-
ותחתכו את המחירים שם ב-10-20% (יותר מהיקר) כי אנשים חיים בסרטים ביד2. אפשר לבדוק מחירים של עסקאות דומות אחרונות באזור שמצאתם לפי גוש-חלקה באתר המיסים.
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*
בפריפריות אין תחבורה ציבורית. ואז צריך לקנות גם רכב.
יש פחות עבודה.
אולי הדיור יותר זול, המחיה - אני לא בטוחה, אם כל נסיעה לסופר כרוכה בהוצאות דלק.
אה, ויש כאלה שצריכים גם ללמוד נהיגה.
לגור בפריפריה זה לא פתרון, ולא ממש באשמת הפריפריה.
רק במרכז בכלל ובת"א בפרט החיים שלי באמת אפשריים. בכל מקום אחר בארץ - אין לי תשתיות לחיות. ולא רק לי.
ואם מישהו חושב שאני מדברת שטויות - הוא יותר ממוזמן למצוא פתרון אמיתי. הייתי מתה לעבור מכאן. רק תגידו לי איך ואני באה.
יש פחות עבודה.
אה, ויש כאלה שצריכים גם ללמוד נהיגה.
לגור בפריפריה זה לא פתרון, ולא ממש באשמת הפריפריה.
רק במרכז בכלל ובת"א בפרט החיים שלי באמת אפשריים. בכל מקום אחר בארץ - אין לי תשתיות לחיות. ולא רק לי.
ואם מישהו חושב שאני מדברת שטויות - הוא יותר ממוזמן למצוא פתרון אמיתי. הייתי מתה לעבור מכאן. רק תגידו לי איך ואני באה.
זו קונספציה תמוהה של אנשי מרכז. החיים פה בפריפריה לא מתנהלים בנסיעה כל היום או רכיבה על גמלים. לא כל נסיעה לסופר כרוכה בהוצאות דלק כי זה תלוי במיקום.
נסי לפרט: איך את רואה את הפריפריה מתנהלת? למה את חושבת שאין תחבורה ציבורית? אלה לא פרברי ניו ג'רזי. נסי קריות, חיפה, פר"ח, חדרה (אלה אזורי המרעה שלי ובוודאי ישנם דרומיים יותר שיכולים להעיד שיש להם אסלה בתוך הבית ומכולת במרחק הליכה).
זו קונספציה תמוהה של אנשי מרכז. החיים פה בפריפריה לא מתנהלים בנסיעה כל היום או רכיבה על גמלים. לא כל נסיעה לסופר כרוכה בהוצאות דלק כי זה תלוי במיקום.
נסי לפרט: איך את רואה את הפריפריה מתנהלת? למה את חושבת שאין תחבורה ציבורית? אלה לא פרברי ניו ג'רזי. נסי קריות, חיפה, פר"ח, חדרה (אלה אזורי המרעה שלי ובוודאי ישנם דרומיים יותר שיכולים להעיד שיש להם אסלה בתוך הבית ומכולת במרחק הליכה).
אבל הסופר הרבה יותר זול.
(שלא לדבר על מה שאת לא קונה בסופר אלא מהשכנים, ממה שהם מגדלים)
אבל הסופר הרבה יותר זול.
(שלא לדבר על מה שאת לא קונה בסופר אלא מהשכנים, ממה שהם מגדלים)
-
אריאל, עופרים, בית אריה, קרני שומרון, מעלה אפרים, מגדלים (וסליחה לכל מי ששכחתי).
כל אלו יישובים (חילונים או מעורבים - דתיים יש הרבה יותר) במרחק של פחות משעה נסיעה מת"א. נסיעה קצרה בהרבה לכפר סבא או פתח תקווה. יש תחבורה, יש טרמפים (לבעלי יש רשימה של אנשים שנוסעים לרחובות, והוא משאיר את האוטו לי ולילדים). יש איכות חיים. יש דירות (ואפילו דירות גן או בתים) 4 חדרים ואפילו 5 או 6 במחיר של 300 אלף עד 800 אלף.
תעשו סוויץ', תעשו סיבוב, ותקנו בית בשעה טובה!
כל אלו יישובים (חילונים או מעורבים - דתיים יש הרבה יותר) במרחק של פחות משעה נסיעה מת"א. נסיעה קצרה בהרבה לכפר סבא או פתח תקווה. יש תחבורה, יש טרמפים (לבעלי יש רשימה של אנשים שנוסעים לרחובות, והוא משאיר את האוטו לי ולילדים). יש איכות חיים. יש דירות (ואפילו דירות גן או בתים) 4 חדרים ואפילו 5 או 6 במחיר של 300 אלף עד 800 אלף.
תעשו סוויץ', תעשו סיבוב, ותקנו בית בשעה טובה!
את ממש אוהבת לעורר מהומות, אה?
-
אני אוהבת להציע פתרונות יצירתיים. אם תבחרי לעורר מהומה אני אצטער ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
-
תופתעי לשמוע שלא לכל הגולשים בבאופן יש בעיה עם השטחים ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
תופתעי לשמוע שלא לכל הגולשים בבאופן יש בעיה עם השטחים ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
ברור שלא. גם לי באופן אישי אין. אבל להרבה יש. ואל תיתממי לומר שאת לא יודעת איזו מהומה התגובה שלך יכולה לעורר פה.
גם יש דרכים אחרות לנסח פתרונות יצירתיים שכאלה.
(טוב, אולי את לא תקראי לזה מהומה. אני מתכוונת להפיכה של דף תמים לדף פוליטי.)
מפצירה בך למחוק, לשקול שנית ולנסח מחדש אם בכלל.
ברור שלא. גם לי באופן אישי אין. אבל להרבה יש. ואל תיתממי לומר שאת לא יודעת איזו מהומה התגובה שלך יכולה לעורר פה.
גם יש דרכים אחרות לנסח פתרונות יצירתיים שכאלה.
(טוב, אולי את לא תקראי לזה מהומה. אני מתכוונת להפיכה של דף תמים לדף פוליטי.)
מפצירה בך למחוק, לשקול שנית ולנסח מחדש אם בכלל.
-
הסופר במרחק הליכה, או נסיעה של 30 שניות. אין בעיית חניה. תמיד תמיד יש שפע חניה ליד הבית. כשאני נזכרת כמה הרבה זמן שרפתי על סיבוב לחיפושי חניה אז אני חושבת על הוצאות דלק.
יש דואר ליד הסופר, וספריה ליד הדואר, ומתנ"ס ובריכת שחיה סמי פרטית כי רק תושבי הישוב משתמשים בה.
ולמי שאין רכב- יש פה תחבורה ציבורית. אבל אני גם לא בטוחה שהדיור יותר זול. במיליון שקלים אפשר לקנות בית בדו משפחתי, או מגרש לבניה עצמית.
הסופר במרחק הליכה, או נסיעה של 30 שניות. אין בעיית חניה. תמיד תמיד יש שפע חניה ליד הבית. כשאני נזכרת כמה הרבה זמן שרפתי על סיבוב לחיפושי חניה אז אני חושבת על הוצאות דלק.
יש דואר ליד הסופר, וספריה ליד הדואר, ומתנ"ס ובריכת שחיה סמי פרטית כי רק תושבי הישוב משתמשים בה.
ולמי שאין רכב- יש פה תחבורה ציבורית. אבל אני גם לא בטוחה שהדיור יותר זול. במיליון שקלים אפשר לקנות בית בדו משפחתי, או מגרש לבניה עצמית.
-
לי אין. אני דוקא שמחה על המידע שצירפת. הוא בהחלט נותן פרופורציה.
לי אין. אני דוקא שמחה על המידע שצירפת. הוא בהחלט נותן פרופורציה.
-
אנונימא בואי נחכה - אני מאמינה שיהיה בסדר!
תראי, לכל פתרון יש את הקטץ' שלו. אני אישית מעדיפה את אריאל על פני דרום ת"א, אבל יכול להיות שלמישהי אחרת דווקא ההיפך יהיה הגיוני.
בכל מקרה, פתרון מושלם זה להיות עשירים, ואני חוששת שכאלה יש בבאופן עוד פחות מימנים!![:D :-D](./images/smilies/hilarious.gif)
לוטם @}
תראי, לכל פתרון יש את הקטץ' שלו. אני אישית מעדיפה את אריאל על פני דרום ת"א, אבל יכול להיות שלמישהי אחרת דווקא ההיפך יהיה הגיוני.
בכל מקרה, פתרון מושלם זה להיות עשירים, ואני חוששת שכאלה יש בבאופן עוד פחות מימנים!
![:D :-D](./images/smilies/hilarious.gif)
לוטם @}
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
אפרופו, מדיניות דיור מכוונת...
-
אפרופו, מדיניות דיור מכוונת...
למרבה הצער הכל ענייני היצע וביקוש. לא הזכרתי את ברקן, כי שם אין בית מתחת למיליון שלוש מאות.
יש גם את שערי תקווה ואורנית ואלפי מנשה, שהם לפני המחסום (אבל מעבר לקו הירוק) ושם אנחנו כבר מדברים יותר על אזור השני מליון ומעלה, בדרך כלל.
יש גם את סלעית, הכל מעל שני מליון.
יש גם את הישוב שלי, מעלה שומרון, שלפני שנה בית היה באזור ה-700-800 (על חצי דונם, כן? 6 חדרים), והיום הכי נמוך זה מליון.
ויש את צופים, גם שם באזור המליון ומעלה, יותר מליון וחצי.
הכל היצע וביקוש![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
למרבה הצער הכל ענייני היצע וביקוש. לא הזכרתי את ברקן, כי שם אין בית מתחת למיליון שלוש מאות.
יש גם את שערי תקווה ואורנית ואלפי מנשה, שהם לפני המחסום (אבל מעבר לקו הירוק) ושם אנחנו כבר מדברים יותר על אזור השני מליון ומעלה, בדרך כלל.
יש גם את סלעית, הכל מעל שני מליון.
יש גם את הישוב שלי, מעלה שומרון, שלפני שנה בית היה באזור ה-700-800 (על חצי דונם, כן? 6 חדרים), והיום הכי נמוך זה מליון.
ויש את צופים, גם שם באזור המליון ומעלה, יותר מליון וחצי.
הכל היצע וביקוש
זה טיעון שאף פעם לא הבנתי: לדפוק את האנשים שעוסקים בנדלן, בגלל שלאחרים אין כסף לקנות בית, אבל הם ממש רוצים? אם יש מישהו שקונה שלושה בתים ומשכיר - אני אישית מפרגנת לו
לפרגן זה נחמד, אבל מה עם לדאוג לזוגות צעירים? מה עם להשקיע בציבור עובד? בירושלים למשל, הרבה אנשים מתייאשים ועוברים ליישובים באזור, מה שמחליש את העיר ויוצר מצב של אוכלוסיית - סטודנטים\חרדים\מבוגרים עם פיליפלינים\ערבים.
אם זוגות צעירים יהודיים דתיים וחילוניים לא יוכלו לגור בירושלים, גם הכלכלה, מערכת החינוך והתרבות לא יתפתחו בה כמו שצריך.
ומדובר בירושלים - עיר הבירה, כן?
בנוסף לכך - המחירים פשוט לא ריאלים - אז מה אם יש אנשים בייקום שמסוגלים לשלם שני מיליון על דירת שניים וחצי חדרים. זה אומר שזה נורמלי ושלא צריך להיאבק בזה?
לפרגן זה נחמד, אבל מה עם לדאוג לזוגות צעירים? מה עם להשקיע בציבור עובד? בירושלים למשל, הרבה אנשים מתייאשים ועוברים ליישובים באזור, מה שמחליש את העיר ויוצר מצב של אוכלוסיית - סטודנטים\חרדים\מבוגרים עם פיליפלינים\ערבים.
אם זוגות צעירים יהודיים דתיים וחילוניים לא יוכלו לגור בירושלים, גם הכלכלה, מערכת החינוך והתרבות לא יתפתחו בה כמו שצריך.
ומדובר בירושלים - עיר הבירה, כן?
בנוסף לכך - המחירים פשוט לא ריאלים - אז מה אם יש אנשים בייקום שמסוגלים לשלם שני מיליון על דירת שניים וחצי חדרים. זה אומר שזה נורמלי ושלא צריך להיאבק בזה?
-
כולם יישובים חילונים או מעורבים, אגב. זה לא מדיניות מכוונת, אלא יותר שם של היישוב. היישובים בפוסט האחרון ממש נחשבים.
-
המשבר באה"ב - כולנו היינו יכולים לקנות עכשיו בית צמוד קרקע נחמד שם, ואפילו באזור סביר ומעלה, אבל עדיין לא היינו יכולים לקנות במנהטן. דרכו של עולם!
המשבר באה"ב - כולנו היינו יכולים לקנות עכשיו בית צמוד קרקע נחמד שם, ואפילו באזור סביר ומעלה, אבל עדיין לא היינו יכולים לקנות במנהטן. דרכו של עולם!
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13
טליה שכחת להציג את המבצע המטורף שרץ עכשיו: קנה בית קבל קרלווילה בחולות בחינם.
חברה' רק בקרת ילודה תושיע. אחרת הביקוש יעלה על ההיצע בהרבה והמחירים יעלו ויעלו.
חברה' רק בקרת ילודה תושיע. אחרת הביקוש יעלה על ההיצע בהרבה והמחירים יעלו ויעלו.
-
אנונימא וקטקט
האם יש לכם רעיונות ממש קונקרטיים לכל דורש גם אם הוא או היא בגילי
יורט בהחלט נראה לי , גם בית בוץ,
אבל על איזו אדמה זה מתאפשר באמת,
וגם אלא צריכים מינימום תשתיות לא ?
דווקא מעניינים אותי פתרונות לא ממוסדים....
האם יש לכם רעיונות ממש קונקרטיים לכל דורש גם אם הוא או היא בגילי
יורט בהחלט נראה לי , גם בית בוץ,
אבל על איזו אדמה זה מתאפשר באמת,
וגם אלא צריכים מינימום תשתיות לא ?
דווקא מעניינים אותי פתרונות לא ממוסדים....
-
זה טיעון שאף פעם לא הבנתי: לדפוק את האנשים שעוסקים בנדלן, בגלל שלאחרים אין כסף לקנות בית, אבל הם ממש רוצים? אם יש מישהו שקונה שלושה בתים ומשכיר - אני אישית מפרגנת לו
במדינה כמו שלנו, עם מצוקת שטחים ומצוקת דיור, נדל"ן אסור לו שיהפוך לעסק. קצת לפתוח את הראש ולחשוב מעבר לקפיטליזם ולזכות לצבור כסף תוך יצירת מצוקות חברתיות.
ובאשר להצעתך, טליה, לגור באריאל ובדומיו, תודה, אבל אני מוותרת על ההצעה ועל הפרובוקציה.
במדינה כמו שלנו, עם מצוקת שטחים ומצוקת דיור, נדל"ן אסור לו שיהפוך לעסק. קצת לפתוח את הראש ולחשוב מעבר לקפיטליזם ולזכות לצבור כסף תוך יצירת מצוקות חברתיות.
ובאשר להצעתך, טליה, לגור באריאל ובדומיו, תודה, אבל אני מוותרת על ההצעה ועל הפרובוקציה.
-
ובאשר להצעתך, טליה, לגור באריאל ובדומיו, תודה, אבל אני מוותרת על ההצעה
כמובן - כל אחד והשיקולים שלו, אבל לא ניתן לומר שאי אפשר לרכוש בית נורמלי במחיר נורמלי במרחק נורמלי מהמרכז. פשוט צריך להתפשר על משהו: איכות הבית, איכות השכונה, שטחים... כל אחד והראש שלו (אלה שלא עומדים לרשת בית, הכוונה).
נדל"ן אסור לו שיהפוך לעסק.
אני לא רואה את העניין הזה יוצא לפועל בדורות הקרובים, אבל הנבואה ניתנה לשוטים וכל זה, ואני לא שוט
שיהיה בהצלחה!
אבל אף אחד לא אהב את ההצעה שלי לבית+דירת נופש בפריפריה??? בטבריה
אפשר גם באילת או בנהריה או בערד
בערך מוחלט אתה על סף רמת הטרחנות של לוחמי ההפלרה !!!![:D :-D](./images/smilies/hilarious.gif)
כמובן - כל אחד והשיקולים שלו, אבל לא ניתן לומר שאי אפשר לרכוש בית נורמלי במחיר נורמלי במרחק נורמלי מהמרכז. פשוט צריך להתפשר על משהו: איכות הבית, איכות השכונה, שטחים... כל אחד והראש שלו (אלה שלא עומדים לרשת בית, הכוונה).
נדל"ן אסור לו שיהפוך לעסק.
אני לא רואה את העניין הזה יוצא לפועל בדורות הקרובים, אבל הנבואה ניתנה לשוטים וכל זה, ואני לא שוט
![;) ;-)](./images/smilies/blink.gif)
אבל אף אחד לא אהב את ההצעה שלי לבית+דירת נופש בפריפריה??? בטבריה
אפשר גם באילת או בנהריה או בערד
בערך מוחלט אתה על סף רמת הטרחנות של לוחמי ההפלרה !!!
![:D :-D](./images/smilies/hilarious.gif)
-
- הצטרפות: 04 אפריל 2004, 13:15
כתושב הגליל המערבי כשנה, אני רוצה לומר (גם אם לא ממש לחדש):
לפני שקנינו את הבית היו בי פחדים של ממש- מרחק מהעבודה ומרחק מהמשפחה ומה יהיה.
היום, אני גר בחתיכת חור (גיתה), אבל גם חצי שעה מהקריות או כרמיאל, או לאנשי ההיטק- שעה ממגדל העמק ומת"מ.
הפחדים שהיו לי נגוזו פשוט כעבור שבוע, ואני נהנה עד עמקי נשמתי.
כמובן- מה שמתאים לאחד, יכול להיות ממש לא מתאים לאחר. אני רק כותב איך הדברים הם בשבילי.
אני נוסע יותר זמן לעבודה, ומרוויח מהשקט מצד שני.
נוסע יותר זמן לקניות- וקונה יותר בזול.
בסופו של דבר אין סוף לחשבונות, ואפשר להסתבך בחישובים עד השעות הקטנות של לילות ללא שינה- אני יודע. הייתי שם!
כשמגיעים למקום בשל להחלטה, מה שיכול לקחת זמן- מחליטים וזהו.
גם אני חשבתי שבפריפריה אין תעסוקה. אז נכון שלהשוות את התעסוקה בפריפריה לת"א זה קצת מצחיק, אבל כך גם מחירי הבתים כאן
(כ650,000 ש"ח לבית על חצי דונם....)
פרטים נוספים תוכלו לראות בדף חיים בגיתה
שיהיה בהצלחה ובעיקר- בנחת.
לפני שקנינו את הבית היו בי פחדים של ממש- מרחק מהעבודה ומרחק מהמשפחה ומה יהיה.
היום, אני גר בחתיכת חור (גיתה), אבל גם חצי שעה מהקריות או כרמיאל, או לאנשי ההיטק- שעה ממגדל העמק ומת"מ.
הפחדים שהיו לי נגוזו פשוט כעבור שבוע, ואני נהנה עד עמקי נשמתי.
כמובן- מה שמתאים לאחד, יכול להיות ממש לא מתאים לאחר. אני רק כותב איך הדברים הם בשבילי.
אני נוסע יותר זמן לעבודה, ומרוויח מהשקט מצד שני.
נוסע יותר זמן לקניות- וקונה יותר בזול.
בסופו של דבר אין סוף לחשבונות, ואפשר להסתבך בחישובים עד השעות הקטנות של לילות ללא שינה- אני יודע. הייתי שם!
כשמגיעים למקום בשל להחלטה, מה שיכול לקחת זמן- מחליטים וזהו.
גם אני חשבתי שבפריפריה אין תעסוקה. אז נכון שלהשוות את התעסוקה בפריפריה לת"א זה קצת מצחיק, אבל כך גם מחירי הבתים כאן
(כ650,000 ש"ח לבית על חצי דונם....)
פרטים נוספים תוכלו לראות בדף חיים בגיתה
שיהיה בהצלחה ובעיקר- בנחת.
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*
אני לא מבינה למה בישראל כולם מרגישים חובה לקנות דירה
כדי שבעלת הבית לא תצלצל לי בפעמון ב 8 בבוקר, בהפתעה, ביומולדת שלי, ותצרח עלי שאני משלמת מעט מידי וזה לא נראה לה ושאני יכולה ללכת לטובת מי שיש להם לשלם 1000 ומשהו שקלים יותר (סיפור אמיתי
)
ואני משלמת לה שכר דירה מזה 4 שנים!
כדי שאוכל להתקין לי אמבטיה או לפחות אמבטיונת כי קשה לי לרחוץ תינוק וילד בדוש
כדי שאוכל להתקין דוד שמש ולא אאלץ להשתמש בחשמלי כי ככה רוצה בעלת הבית
כדי שאוכל לשבור קיר ולהתקין חדר שינה מתאים בגודלו ללינה משפחתית
כדי שאוכל לצבוע את הקירות בצבעים שעושים לנו טוב
כדי שנוכל לצפות חלק מהדירה בטיח אדמה, לוויסות הטמפ' ולחיסכון באנרגיה
כדי שארגיש ביטחון מינימלי לי ולמשפחתי ולא אפחד שבגחמה נדל"נית תקופתית כזו או אחרת אאבד את דירתי ואת היכולת להמשיך ולעבוד במקום עבודה נוח ואהוב בו אני עובדת כשמונה שנים (מספק עבודה נעימה ומשכורת סבירה לעבודה שמאפשרת לי להיות גם אמא ב 90 אחוז מהיממה, לא ברור שאשיג משהו דומה בשום פרבר של העיר וחוצמיזה זו עירי, למה שאסולק מכאן?)
_במדינה כמו שלנו, עם מצוקת שטחים ומצוקת דיור, נדל"ן אסור לו שיהפוך לעסק. קצת לפתוח את הראש ולחשוב מעבר לקפיטליזם ולזכות לצבור כסף תוך יצירת מצוקות חברתיות.
ובאשר להצעתך, טליה, לגור באריאל ובדומיו, תודה, אבל אני מוותרת על ההצעה ועל הפרובוקציה_
היו לי עוד כמה דברים לומר...אבל אני נענית בשמחה לבקשה כאן מעל, שלא להפוך דף תמים זה לדף פוליטי מסויים.
זה דף פוליטי בהחלט, מסוג אחר. הייתי שמחה להיות עם אנרגיות ותעוזה כמו פעם, לפני הילדים, לקום ולעבור עם מעט מטלטלי ולארגן הפגנת מגורים בלב ת"א ... אלפי צעירים לנים בשדרות רוטשילד, בינות רגלי התיירים המשוטטים להנאתם, הצרפתים והאחרים שרכשו/שכרו כאן דירות לקייץ. דירות שעומדות ריקות ,יוצרות מצוקת דיור,מקפיצות את מחירי הדירות להשכרה ולקניה בעשרות אחוזים.
וכמובן שלא רק ה"צרפתים" (מילת קוד לכל העשירים מעבר לים שקונים דירות נופש וגרים שם) אשמים.
כל מה שכתבו כבר על המשקיעים והעדיפות שניתנת להם (ראש העיר מכתיב את המדיניות הזו) על פני צעירים , משפחות שמחפשות דירה כביטחון. אחת. רק אחת. לטווח ארוך.
כדי שבעלת הבית לא תצלצל לי בפעמון ב 8 בבוקר, בהפתעה, ביומולדת שלי, ותצרח עלי שאני משלמת מעט מידי וזה לא נראה לה ושאני יכולה ללכת לטובת מי שיש להם לשלם 1000 ומשהו שקלים יותר (סיפור אמיתי
![:( :-(](./images/smilies/sad.gif)
ואני משלמת לה שכר דירה מזה 4 שנים!
כדי שאוכל להתקין לי אמבטיה או לפחות אמבטיונת כי קשה לי לרחוץ תינוק וילד בדוש
כדי שאוכל להתקין דוד שמש ולא אאלץ להשתמש בחשמלי כי ככה רוצה בעלת הבית
כדי שאוכל לשבור קיר ולהתקין חדר שינה מתאים בגודלו ללינה משפחתית
כדי שאוכל לצבוע את הקירות בצבעים שעושים לנו טוב
כדי שנוכל לצפות חלק מהדירה בטיח אדמה, לוויסות הטמפ' ולחיסכון באנרגיה
כדי שארגיש ביטחון מינימלי לי ולמשפחתי ולא אפחד שבגחמה נדל"נית תקופתית כזו או אחרת אאבד את דירתי ואת היכולת להמשיך ולעבוד במקום עבודה נוח ואהוב בו אני עובדת כשמונה שנים (מספק עבודה נעימה ומשכורת סבירה לעבודה שמאפשרת לי להיות גם אמא ב 90 אחוז מהיממה, לא ברור שאשיג משהו דומה בשום פרבר של העיר וחוצמיזה זו עירי, למה שאסולק מכאן?)
_במדינה כמו שלנו, עם מצוקת שטחים ומצוקת דיור, נדל"ן אסור לו שיהפוך לעסק. קצת לפתוח את הראש ולחשוב מעבר לקפיטליזם ולזכות לצבור כסף תוך יצירת מצוקות חברתיות.
ובאשר להצעתך, טליה, לגור באריאל ובדומיו, תודה, אבל אני מוותרת על ההצעה ועל הפרובוקציה_
היו לי עוד כמה דברים לומר...אבל אני נענית בשמחה לבקשה כאן מעל, שלא להפוך דף תמים זה לדף פוליטי מסויים.
זה דף פוליטי בהחלט, מסוג אחר. הייתי שמחה להיות עם אנרגיות ותעוזה כמו פעם, לפני הילדים, לקום ולעבור עם מעט מטלטלי ולארגן הפגנת מגורים בלב ת"א ... אלפי צעירים לנים בשדרות רוטשילד, בינות רגלי התיירים המשוטטים להנאתם, הצרפתים והאחרים שרכשו/שכרו כאן דירות לקייץ. דירות שעומדות ריקות ,יוצרות מצוקת דיור,מקפיצות את מחירי הדירות להשכרה ולקניה בעשרות אחוזים.
וכמובן שלא רק ה"צרפתים" (מילת קוד לכל העשירים מעבר לים שקונים דירות נופש וגרים שם) אשמים.
כל מה שכתבו כבר על המשקיעים והעדיפות שניתנת להם (ראש העיר מכתיב את המדיניות הזו) על פני צעירים , משפחות שמחפשות דירה כביטחון. אחת. רק אחת. לטווח ארוך.
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*
אבל אף אחד לא אהב את ההצעה שלי לבית+דירת נופש בפריפריה???
נהיית ממש עסקנית נדל"ן![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
נהיית ממש עסקנית נדל"ן
-
נהיית ממש עסקנית נדל"ן
זה נראה לי ממש מתאים לאופי האנשים באתר (אם להכליל)! לארח! אנשים מהעולם! ובלי להיות צריכים לבשל - רק צריך להחזיק בית מאובזר ונקי בסטנד-ביי במקום עם אופציה לתיירות. גם ליד בתי חולים זה הולך, אגב, כי אנשים נתקעים במקומות כאלה לפעמים, למרבה הצער. אפשר לרכוש דירה קטנה ליד ביח העמק בעפולה (גג 400000 ש"ח), ובכסף שנכנס לשכור במרכז. הבעיה היא שזה כסף לא הכי בטוח, ועלולים להתקע אם אין משהו לשעת חירום כזו.
אני חובבת נדל"ן גדולה
מכירה את אלה שהולכות לקניון לעשות קניות בעיניים? ככה אני ביד2 (+כל המוספים הקיימים בעיתונות ופורומים).
זה נראה לי ממש מתאים לאופי האנשים באתר (אם להכליל)! לארח! אנשים מהעולם! ובלי להיות צריכים לבשל - רק צריך להחזיק בית מאובזר ונקי בסטנד-ביי במקום עם אופציה לתיירות. גם ליד בתי חולים זה הולך, אגב, כי אנשים נתקעים במקומות כאלה לפעמים, למרבה הצער. אפשר לרכוש דירה קטנה ליד ביח העמק בעפולה (גג 400000 ש"ח), ובכסף שנכנס לשכור במרכז. הבעיה היא שזה כסף לא הכי בטוח, ועלולים להתקע אם אין משהו לשעת חירום כזו.
אני חובבת נדל"ן גדולה
![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
-
בערך מוחלט אתה על סף רמת הטרחנות של לוחמי ההפלרה!!! hilarious
לפי מה שזכור לי אני כחייל צה"ל הוא זה שהוטרח כל פעם שאיזה פרחה אמריקאית רצתה לנסוע לאנשהו וביקשה ליווי בחבל הארץ ה"קסום" שאת מנסה לשווק כאן. ואני כאזרח רואה את המדינה שלי הולכת לאבדון ואולי הרבה מעבר למדינה שלי בגלל ... אני אפילו לא יודע בגלל מה אתם שם - אולי הוילה הזולה? על אפך וחמתך אמשיך לפעול "ברגישות ובנחישות" למגר את מה שנראה לי כאיוולת ו\או רשעות. תמסרי ד"ש לחרקים הענקיים שחוגגים בחרבונות הקיץ בסבסטיה.
והמרגיעון בערבית אומר: שאל על השכן לפני שתשאל על הבית.
לפי מה שזכור לי אני כחייל צה"ל הוא זה שהוטרח כל פעם שאיזה פרחה אמריקאית רצתה לנסוע לאנשהו וביקשה ליווי בחבל הארץ ה"קסום" שאת מנסה לשווק כאן. ואני כאזרח רואה את המדינה שלי הולכת לאבדון ואולי הרבה מעבר למדינה שלי בגלל ... אני אפילו לא יודע בגלל מה אתם שם - אולי הוילה הזולה? על אפך וחמתך אמשיך לפעול "ברגישות ובנחישות" למגר את מה שנראה לי כאיוולת ו\או רשעות. תמסרי ד"ש לחרקים הענקיים שחוגגים בחרבונות הקיץ בסבסטיה.
והמרגיעון בערבית אומר: שאל על השכן לפני שתשאל על הבית.
-
ואם דיברת על בקרת הילודה שאני מטרחן בה בכל דף, זה פשוט בגלל שהיא שורש של הרבה בעיות. למיטב זכרוני ערכנו דיון באותו דף ותשובות של ממש לא היו לך. את עצמך הודית בזה. זה פשוט חסר הגיון להלחם במחירי הדירות ומצד שני לעודד ילודה. פשוט סתירה. זכרי זאת היטב: אם אין לך תשובה אז הטענות אינן טרחניות !
-
לא התכוונתי לפגוע - חשבתי שזה ישעשע אותך :-\ מתנצלת - יצא לי עקום @}
-
- הצטרפות: 01 נובמבר 2006, 19:52
_ה דף פוליטי בהחלט, מסוג אחר. הייתי שמחה להיות עם אנרגיות ותעוזה כמו פעם, לפני הילדים, לקום ולעבור עם מעט מטלטלי ולארגן הפגנת מגורים בלב ת"א ... אלפי צעירים לנים בשדרות רוטשילד, בינות רגלי התיירים המשוטטים להנאתם, הצרפתים והאחרים שרכשו/שכרו כאן דירות לקייץ. דירות שעומדות ריקות ,יוצרות מצוקת דיור,מקפיצות את מחירי הדירות להשכרה ולקניה בעשרות אחוזים.
כל מה שכתבו כבר על המשקיעים והעדיפות שניתנת להם (ראש העיר מכתיב את המדיניות הזו) על פני צעירים , משפחות שמחפשות דירה כביטחון. אחת. רק אחת. לטווח ארוך._
ואם אפשר רז גם בירושלים. בשדרות ממילא!
כל מה שכתבו כבר על המשקיעים והעדיפות שניתנת להם (ראש העיר מכתיב את המדיניות הזו) על פני צעירים , משפחות שמחפשות דירה כביטחון. אחת. רק אחת. לטווח ארוך._
ואם אפשר רז גם בירושלים. בשדרות ממילא!
-
אני מקווה שיבוא יום ואכיר גם טליה רצינית. בכל מקרה בכנות אני לא חושב שתשבו שם עוד הרבה זמן כי מבחינה דתית אין להזיות המשיחיות של הרב קוק הרבה אחיזה וממילא הוא לא התכוון למה שמפרשיו עשו מתורתו. את לא יודעת כמה מתנחלים דתיים מאמצים את תורתו של ל'. גם אם לא יודו בזה. הם מתבססים על תורה חדשה ולכן נאלצים להפעיל את הקלבסה והביקורת מתעוררת ורואים את האשליות.
ואז המתנחלים החילונים ילכו כי הם ממילא לא היו ההארד קור. חבל להשקיע שם. אני מציע לך להפסיק לחפש מדינות ביד 2 ולבוא לגליל - שם בטוח תועילי. ט' באב נכנס. מבין המצרים נצא !
ואז המתנחלים החילונים ילכו כי הם ממילא לא היו ההארד קור. חבל להשקיע שם. אני מציע לך להפסיק לחפש מדינות ביד 2 ולבוא לגליל - שם בטוח תועילי. ט' באב נכנס. מבין המצרים נצא !
-
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
הסיבה לעיסוק בנדל"ן כהשקעה היא שהריביות שאנשים יכולים להשיג על הכסף שלהם נמוכות מהרווח שהם מקבלים על נדל"ן. או בעברית, שווה לאנשים להתעסק עם שוכרים ותיקונים וכל מיני, כי הם יקבלו על זה יותר כסף מאשר אם הם ישימו את הכסף בקופת גמל או סתם בפק"ם. וכאן זו כבר מדיניות ממשלתית, ולא לדפוק את המשכירים. כי אם היה יותר כסף במקום אחר, הרבה היו עוזבים את הכאב ראש הזה ומשקיעים בבורסה למשל.
הסיבה לעיסוק בנדל"ן כהשקעה היא שהריביות שאנשים יכולים להשיג על הכסף שלהם נמוכות מהרווח שהם מקבלים על נדל"ן. או בעברית, שווה לאנשים להתעסק עם שוכרים ותיקונים וכל מיני, כי הם יקבלו על זה יותר כסף מאשר אם הם ישימו את הכסף בקופת גמל או סתם בפק"ם. וכאן זו כבר מדיניות ממשלתית, ולא לדפוק את המשכירים. כי אם היה יותר כסף במקום אחר, הרבה היו עוזבים את הכאב ראש הזה ומשקיעים בבורסה למשל.
-
- הצטרפות: 05 אפריל 2009, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של יוטי_בעיר*
הרבה היו עוזבים את הכאב ראש הזה ומשקיעים בבורסה למשל.
השקעה נכונה תהיה הרבה יותר טובה מהשקעה בנדל"ן ואני מכירה אנשים שלא קונים דירה וגרים בשכירות כי הם מעדיפים להשקיע את הכסף שלהם בדברים שהתשואה עליהם גבוהה הרבה יותר.
השקעה נכונה תהיה הרבה יותר טובה מהשקעה בנדל"ן ואני מכירה אנשים שלא קונים דירה וגרים בשכירות כי הם מעדיפים להשקיע את הכסף שלהם בדברים שהתשואה עליהם גבוהה הרבה יותר.
גמישות אומץ בהירות סבלנות התמדה
אנחנו גרים במושב בצפון כבר שנתיים וחצי בהתחלה היה ממש קשה אני בהריון ובן זוגי בקו תל אביב\צפון לאט לאט
עם המון התמסרות ואמונה בדרכינו אנחנו בונים את עצמינו ומוצאים את הדרך...
אנחנו מתחילים לבנות את היורט שלנו מדובר על 50000 ש"ח פחות או יותר בכל מקרה זה מה שהקצבנו לעצמינו בתור התחלה
ניקח הלוואה
אבל לא ניקח משכנתא ונשעבד את חיינו
זה יהיה מרחב אחד כשיהיה יותר כסף ב"ה נצרף עוד יורט
תכתבי יורט בגוגל ותראי בעצמך את היופי והנעימות
מבחינת אדמה
כרגע נשכיר ממישהו בעלות של כמה מאות שקלים בודדים בחודש
ההתכווננות היא למצוא אדמה ולקנות אותה...זה בהמשך
אמן
אנחנו גרים במושב בצפון כבר שנתיים וחצי בהתחלה היה ממש קשה אני בהריון ובן זוגי בקו תל אביב\צפון לאט לאט
עם המון התמסרות ואמונה בדרכינו אנחנו בונים את עצמינו ומוצאים את הדרך...
אנחנו מתחילים לבנות את היורט שלנו מדובר על 50000 ש"ח פחות או יותר בכל מקרה זה מה שהקצבנו לעצמינו בתור התחלה
ניקח הלוואה
אבל לא ניקח משכנתא ונשעבד את חיינו
זה יהיה מרחב אחד כשיהיה יותר כסף ב"ה נצרף עוד יורט
תכתבי יורט בגוגל ותראי בעצמך את היופי והנעימות
מבחינת אדמה
כרגע נשכיר ממישהו בעלות של כמה מאות שקלים בודדים בחודש
ההתכווננות היא למצוא אדמה ולקנות אותה...זה בהמשך
אמן
-
בערך מוחלט
עד שהזאב לא ינשך בכתפם הענוגה של כל איש ואיש כניראה אפשר יהיה לצעוק שיש שם זאב ואף אחד לא יקום.
אנשים אוהבים לחיות בהדחקה ומעדיפים לא לראות את הקושי והחוסר כל עוד זה לא נוגע בהם ממש.
עצוב, אבל כניראה שזה טבעו של אדם.
ולגבי קניית דירות להשקעה.
יכול להיות שזה מגלגל כסף גדול בשוק, אבל לא אנחנו נהנים ממנו זה בטוח - נהפוכו.
עשירי העולם שקונים בתים להשקעה או לנופש, גורמים לעליית מחירי נדל"ן ולבניה חצופה ומכוערת של בנינים נוצצים ומזדקרים באמצע שכונות של 4 קומות - גועל נפש! וכל זה בחסות ממשלות מתחסדות שנותנות לעשירים לנהל אותה, ככה הם שומרים לעצמם את האופציה ליום שאחרי (הח"כים המסואבים - בחלקם כמובן).
מחירי השכירויות לא פרופרציונאלים לשום דבר, זה בהחלט מקומם ויוצר תחושה של אדונים ומשרתים.
אלה קונים בניינים שלמים ומשכירים אותם במחירים דמיוניים ולמולם רוב העם יושב ונאנק תחת שכרי דירה מטורפים עם רמת תחזוק ומחוייבות אפסית שלהם (בעלי הבית).
כשדובר פה על מיסוי, לא התכוונו למס שבח, התכוונו שימסו את שכר הדירה שבעל הדירה מקבל.
עד שהזאב לא ינשך בכתפם הענוגה של כל איש ואיש כניראה אפשר יהיה לצעוק שיש שם זאב ואף אחד לא יקום.
אנשים אוהבים לחיות בהדחקה ומעדיפים לא לראות את הקושי והחוסר כל עוד זה לא נוגע בהם ממש.
עצוב, אבל כניראה שזה טבעו של אדם.
ולגבי קניית דירות להשקעה.
יכול להיות שזה מגלגל כסף גדול בשוק, אבל לא אנחנו נהנים ממנו זה בטוח - נהפוכו.
עשירי העולם שקונים בתים להשקעה או לנופש, גורמים לעליית מחירי נדל"ן ולבניה חצופה ומכוערת של בנינים נוצצים ומזדקרים באמצע שכונות של 4 קומות - גועל נפש! וכל זה בחסות ממשלות מתחסדות שנותנות לעשירים לנהל אותה, ככה הם שומרים לעצמם את האופציה ליום שאחרי (הח"כים המסואבים - בחלקם כמובן).
מחירי השכירויות לא פרופרציונאלים לשום דבר, זה בהחלט מקומם ויוצר תחושה של אדונים ומשרתים.
אלה קונים בניינים שלמים ומשכירים אותם במחירים דמיוניים ולמולם רוב העם יושב ונאנק תחת שכרי דירה מטורפים עם רמת תחזוק ומחוייבות אפסית שלהם (בעלי הבית).
כשדובר פה על מיסוי, לא התכוונו למס שבח, התכוונו שימסו את שכר הדירה שבעל הדירה מקבל.
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
אני חושבת שהרבה אנשים "מן היישוב" שיש להם קצת כסף, בוחרים להשקיע אותו בנדל"ן, כי זו נראית כמו השקעה ברורה ויחסית בטוחה. לי, למשל, נראה הרבה יותר הגיוני לקנות דירה כהשקעה ולהשכיר אותה, מאשר להתחיל להתעסק במשהו שיש לי אפס הבנה בו, כמו הבורסה.
הסיבה לעיסוק בנדל"ן כהשקעה היא שהריביות שאנשים יכולים להשיג על הכסף שלהם נמוכות מהרווח שהם מקבלים על נדל"ן. למיטב ידיעתי, זה נכון היום במעט מאוד אזורים בארץ. אנחנו רכשנו את דירתנו (ת"א) לפני כ10 שנים, וכבר אז, ולדעתי גם הרבה לפני, לא היה משתלם, מבחינת התשואה, לקנות בית בתל אביב לשם השקעה. התשואה נמוכה. לדעתי זה רלוונטי היום בכל אזור המרכז רבתי. אבל כפי שכתבתי למעלה, זה סוג השקעה שיותר קל לאנשים לבצע, כי היא ברורה ומוחשית.
הסיבה לעיסוק בנדל"ן כהשקעה היא שהריביות שאנשים יכולים להשיג על הכסף שלהם נמוכות מהרווח שהם מקבלים על נדל"ן. למיטב ידיעתי, זה נכון היום במעט מאוד אזורים בארץ. אנחנו רכשנו את דירתנו (ת"א) לפני כ10 שנים, וכבר אז, ולדעתי גם הרבה לפני, לא היה משתלם, מבחינת התשואה, לקנות בית בתל אביב לשם השקעה. התשואה נמוכה. לדעתי זה רלוונטי היום בכל אזור המרכז רבתי. אבל כפי שכתבתי למעלה, זה סוג השקעה שיותר קל לאנשים לבצע, כי היא ברורה ומוחשית.
-
נכון מאוד מיצי החתולה. התשואה היום ברוב המקומות היא 4-5 אחוז, וזה במקרה שהבית לא עומד ריק, ואת זה אף אחד לא מבטיח לבעל הבית. תשואות של 7-8 אחוזים גם קיימות, אבל במקומות שבהם יותר קשה להשכיר, או שהאזור לא נחשב טוב (סבירות גבוהה יותר לבעיה עם השוכרים). העיסוק בנדל"ן ממש לא נוצץ (לא מזיק להכיר בריונים).
יש השקעות הרבה יותר אטרקטיביות, ולא הרבה פחות בטוחות. אף אחד לא מבטיח שום דבר, ואפילו אני מסוגלת להאמין שמחירי הנדל"ן היום משקפים בועה, למרות שדעתי שונה. מומחים יש בעיקר למה שכבר קרה![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
יש השקעות הרבה יותר אטרקטיביות, ולא הרבה פחות בטוחות. אף אחד לא מבטיח שום דבר, ואפילו אני מסוגלת להאמין שמחירי הנדל"ן היום משקפים בועה, למרות שדעתי שונה. מומחים יש בעיקר למה שכבר קרה
-
הוא ממוסה. יש פטור מ-3800 ש"ח ראשונים (על הדירה הראשונה) ואח"כ משלמים מס. שיטת החישוב היא שונה. ניתן לבחור לשלם אחוז מסויים מהמחזור (10%) או על פי מדרגת המס שלך בניכוי ההוצאות.
הוא ממוסה. יש פטור מ-3800 ש"ח ראשונים (על הדירה הראשונה) ואח"כ משלמים מס. שיטת החישוב היא שונה. ניתן לבחור לשלם אחוז מסויים מהמחזור (10%) או על פי מדרגת המס שלך בניכוי ההוצאות.
-
נקודות, התיאור שנתת, מתאים לדעתי למקומות מאוד מבוקשים כמו מרכז תל אביב, או ליד הים וכו'.
ומי שמרגיש שהוא חייב לגור במרכז תל אביב או בצפונה, ולא יכול להתרחק במעט, אפילו לא לחלקיה הדרומיים יותר, מרוויח כנראה דברים מסויימים אבל נאלץ גם לשלם את המחיר הכרוך בכך.
אני לא מרגישה צורך להיאבק למען הזכות לגור בצפון תל אביב. ראוי בעיני המאבק לדיור הוגן במחירים סבירים כי קורת גג היא זכות בסיסית. ברגע שמתחילים להתנות אותה במגורים באזור יוקרתי וכו' זה קצת מוציא את העוקץ בעיני.
מהנסיון שלי שוכרים ומשכירים הם אנשים ללא מאפיינים מסויימים. הם יכולים להיות הוגנים וקמצנים ושקרנים. נתקלנו בשני הסוגים גם כשוכרים וגם כמשכירים.
האושר אינו תלוי בדבר, רק בנכונות לאושר - מתאים?
ומי שמרגיש שהוא חייב לגור במרכז תל אביב או בצפונה, ולא יכול להתרחק במעט, אפילו לא לחלקיה הדרומיים יותר, מרוויח כנראה דברים מסויימים אבל נאלץ גם לשלם את המחיר הכרוך בכך.
אני לא מרגישה צורך להיאבק למען הזכות לגור בצפון תל אביב. ראוי בעיני המאבק לדיור הוגן במחירים סבירים כי קורת גג היא זכות בסיסית. ברגע שמתחילים להתנות אותה במגורים באזור יוקרתי וכו' זה קצת מוציא את העוקץ בעיני.
מהנסיון שלי שוכרים ומשכירים הם אנשים ללא מאפיינים מסויימים. הם יכולים להיות הוגנים וקמצנים ושקרנים. נתקלנו בשני הסוגים גם כשוכרים וגם כמשכירים.
אנחנו רכשנו את דירתנו (ת"א) לפני כ10 שנים, וכבר אז, ולדעתי גם הרבה לפני, לא היה משתלם, מבחינת התשואה, לקנות בית בתל אביב לשם השקעה
כשבאים לבדוק האם ההשקעה בנכס השתלמה יש לקחת בחשבון לא רק את התשואה בגין שכר הדירה אלא גם את העליה בשווי הנכס למכירה. המחיר של דירה בת"א היום גדול פי כמה וכמה ממה שהיה לפני עשור.
מסכימה עם פלונית לגמרי. כנ"ל גם לגבי מהנסיון שלי שוכרים ומשכירים הם אנשים ללא מאפיינים מסויימים. הם יכולים להיות הוגנים וקמצנים ושקרנים. נתקלנו בשני הסוגים גם כשוכרים וגם כמשכירים.
כשבאים לבדוק האם ההשקעה בנכס השתלמה יש לקחת בחשבון לא רק את התשואה בגין שכר הדירה אלא גם את העליה בשווי הנכס למכירה. המחיר של דירה בת"א היום גדול פי כמה וכמה ממה שהיה לפני עשור.
מסכימה עם פלונית לגמרי. כנ"ל גם לגבי מהנסיון שלי שוכרים ומשכירים הם אנשים ללא מאפיינים מסויימים. הם יכולים להיות הוגנים וקמצנים ושקרנים. נתקלנו בשני הסוגים גם כשוכרים וגם כמשכירים.
-
המחיר של דירה בת"א היום גדול פי כמה וכמה ממה שהיה לפני עשור.
נכון, אבל כדאי לחלק את זה למספר החודשים, ולראות כמה נוסף בכל חודש לשכר הדירה שנכנס מהנכס. זה עוזר לקבל הרגשה מדוייקת - כמה מאות? או כמה אלפים? וכדומה.
נכון, אבל כדאי לחלק את זה למספר החודשים, ולראות כמה נוסף בכל חודש לשכר הדירה שנכנס מהנכס. זה עוזר לקבל הרגשה מדוייקת - כמה מאות? או כמה אלפים? וכדומה.
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*
נסי קריות, חיפה, פר"ח, חדרה (אלה אזורי המרעה שלי ובוודאי ישנם דרומיים יותר שיכולים להעיד שיש להם אסלה בתוך הבית ומכולת במרחק הליכה).
אה, התכוונתי לפריפריה יותר פריפריאלית.![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
את כל האיזורים שהזכרת אנחנו בהחלט בודקים, לשכירות.
אבל לקנות דירה?? אין סיכוי.
היחס בין המשכורת שאדם מקבל לבין עלות דירה הפסיק מזמן להיות פרופורציונלי.
אה, התכוונתי לפריפריה יותר פריפריאלית.
את כל האיזורים שהזכרת אנחנו בהחלט בודקים, לשכירות.
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2007, 09:54
- דף אישי: הדף האישי של אל_פקה*
נכון, יקר, אבל אין בכ-לל מה להשוות למחירי המרכז. פריפריה יותר פריפריאלית -- קרית שמונה, למשל. מעלות. יופי של מקומות, מחירים עוד יותר נמוכים.
זה נכון. עניין של ביצה והיקוש
.
כאמור פה ובעוד מקומות (קניית בית ישן התייעצות למשל), רכישת דירה היא יותר עניין רגשי מאשר עסקה כלכלית משתלמת אז אולי כדאי, מכיוון שזה המצב, לעבוד על ההרגשה...
נכון, יקר, אבל אין בכ-לל מה להשוות למחירי המרכז. פריפריה יותר פריפריאלית -- קרית שמונה, למשל. מעלות. יופי של מקומות, מחירים עוד יותר נמוכים.
זה נכון. עניין של ביצה והיקוש
כאמור פה ובעוד מקומות (קניית בית ישן התייעצות למשל), רכישת דירה היא יותר עניין רגשי מאשר עסקה כלכלית משתלמת אז אולי כדאי, מכיוון שזה המצב, לעבוד על ההרגשה...
-
- הצטרפות: 30 ינואר 2009, 02:17
- דף אישי: הדף האישי של '_'*
[h=4]
יש פתרון [/h4]צריך פשוט להשתייך למגזרים מסויימים
באתר של https://www.misim.gov.il/svInfoNadlan/fset.htm
יש מחירי עסקאות בפועל
יש דירות מסובסדות שעולות פחות ממה שעולה לבנות אותם
לדוגמא בעמנואל
גוש חלקה יום מכירה תמורה מוצהרת *שווי מכירה מהות חלק נמכר ישוב
073660-0001-000-00 24/09/2009 75,000 ₪ 75,000 ₪ דירה בבית קומות 1.000 עמנואל
073660-0001-000-00 20/12/2009 80,000 ₪ 80,000 ₪ דירה בבית קומות 1.000 עמנואל
073660-0001-000-00 30/09/2009 60,000 ₪ 60,000 ₪ דירה בבית קומות 1.000 עמנואל
073660-0002-008-00 09/03/2010 155,000 ₪ 155,000 ₪ דירה בבית קומות 1.000 עמנואל
073660-0003-000-00 13/05/2010 180 begin of the skype highlighting 00 13/05/2010 180 end of the skype highlighting,000 ₪ 180,000 ₪ דירה בבית קומות 1.000 עמנואל
073660-0004-000-00 20/07/2009 175,500 ₪ 175,500 ₪ קוטג' חד משפחתי 1.000 עמנואל
073660-0004-003-00 11/02/2009 199,000 ₪ 199,000 ₪ דירה בבית קומות 1.000 עמנואל
073660-0006-009-00 21/04/2009 117,000 ₪ 117,000 ₪ דירה בבית קומות 1.000 עמנואל
073660-0007-002-00 22/12/2009 78,000 ₪ 78,000 ₪ דירה בבית קומות 1.000 עמנואל
073660-0007-007-00 10/05/2009 90,000 ₪ 90,000 ₪ דירה בבית קומות 1.000 עמנואל
073660-0007-016-00 14/05/2010 135,000 ₪ 135,000 ₪ דירה בבית קומות 1.000 עמנואל
073660-0008-007-00 08/04/2010 180,000 ₪ 180,000 ₪ קוטג' חד משפחתי 1.000 עמנואל
אן באלון מורה
חפשו לבד , גוש 073579
המחירים הם מחצית המחירים בעמנואל ומטה, כ 60,000 לדירה .
המחירים בארץ יקרים , כי המיסוי על הקרקע,מנהל ++ , על הקניה והמכירה , מע"מ הולכים לסבסד בניית דירות ב 50,000 עד 150,000 שקל במגזר החרדי בהתנחלויות.
-
יפה![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
לגמרי מזדהה עם זה. היה בעל בית ששאלתי אותו 2 שאלות שנראו לי חשובות והוא אמר "אתה יודע מה - עזוב". יש תחושה של פיאודליזם. זה ימשיך לעלות עד שאנשים כבר לא יוכלו לעמוד במשכנתא שלהם כפי שקרה בארה"ב ובעוד כמה מקומות ואז הכל יקרוס בבת אחת - כי אנחנו לא ארה"ב ולנו אין פדרל רזרב כזה חזק, ובכלל הרבה דברים שונים.
יפה
לגמרי מזדהה עם זה. היה בעל בית ששאלתי אותו 2 שאלות שנראו לי חשובות והוא אמר "אתה יודע מה - עזוב". יש תחושה של פיאודליזם. זה ימשיך לעלות עד שאנשים כבר לא יוכלו לעמוד במשכנתא שלהם כפי שקרה בארה"ב ובעוד כמה מקומות ואז הכל יקרוס בבת אחת - כי אנחנו לא ארה"ב ולנו אין פדרל רזרב כזה חזק, ובכלל הרבה דברים שונים.
_גם במרכז יש דיור במחירים זולים יותר מאשר בתל אביב. בואו לפתח תקווה. ניתן למצוא דיור במחיר שפוי. האם אתן מעוניינות? נקים מושבה אלטרנטיבית באזור. יהיה חם ומגניב
האם את מוכנה לעבור לגור בדרום תל אביב? אני מניחה שבשכונת התקווה, פלורנטין, יפו ניתן למצוא דיור זול יותר._
פתח תקווה זולה יותר במעט בקניית דירה אבל ממש לא בשכירות-לפחות כך זה היה לפני כשנה וחצי ששקלנו לעבור לשם.מה גם שהארנונה שם מטורפת לא שמעתי עוד מחירים כאלה...
גם בדרום תל אביב כבר לא כל כך פשוט למצוא דיור במחיר שפוי,בטח לא בקניית דירה,ובקושי להשכרה.(מליון פלוס ל שני חדרים בפלורנטין למשל...)
האם את מוכנה לעבור לגור בדרום תל אביב? אני מניחה שבשכונת התקווה, פלורנטין, יפו ניתן למצוא דיור זול יותר._
פתח תקווה זולה יותר במעט בקניית דירה אבל ממש לא בשכירות-לפחות כך זה היה לפני כשנה וחצי ששקלנו לעבור לשם.מה גם שהארנונה שם מטורפת לא שמעתי עוד מחירים כאלה...
גם בדרום תל אביב כבר לא כל כך פשוט למצוא דיור במחיר שפוי,בטח לא בקניית דירה,ובקושי להשכרה.(מליון פלוס ל שני חדרים בפלורנטין למשל...)
-
נקודות, התיאור שנתת, מתאים לדעתי למקומות מאוד מבוקשים כמו מרכז תל אביב, או ליד הים וכו'.
על מה את מדברת? איפה את חיה? אני גרה כל חיי הבוגרים בשכירות (ויש בבעלותי דירה אחת מושכרת) וכל הזמן מחירי הדירות בהן אני גרה מטפסים למעלה - צמודים למדד כאילו שהמשכורת שלי צמודה למדד.
אני גרה באיזור מאוד רחוק מתל אביב ומה אומר? אני ממש רואה את עליית המחירים באיזור הזה לנגד עיניי ואני מבינה שזה אחרי שכבר הייתה פה התייקרות.
את מבינה שזה מקומם שבן אדם מצליח לשלם את חשבונותיו ולא נשאר לשום דבר מעבר?
אני לא מרגישה צורך להיאבק למען הזכות לגור בצפון תל אביב.
גם אני לא. מה לי ולתל אביב בכלל? זו את שיוצאת מתוך איזה הנחה שתל אביב היא מרכז הדיון פה.
והמשפט המתנשא הזה יכול לקבל הרבה משפטים מתנשאים בתשובה אבל אני אוותר...
על מה את מדברת? איפה את חיה? אני גרה כל חיי הבוגרים בשכירות (ויש בבעלותי דירה אחת מושכרת) וכל הזמן מחירי הדירות בהן אני גרה מטפסים למעלה - צמודים למדד כאילו שהמשכורת שלי צמודה למדד.
אני גרה באיזור מאוד רחוק מתל אביב ומה אומר? אני ממש רואה את עליית המחירים באיזור הזה לנגד עיניי ואני מבינה שזה אחרי שכבר הייתה פה התייקרות.
את מבינה שזה מקומם שבן אדם מצליח לשלם את חשבונותיו ולא נשאר לשום דבר מעבר?
אני לא מרגישה צורך להיאבק למען הזכות לגור בצפון תל אביב.
גם אני לא. מה לי ולתל אביב בכלל? זו את שיוצאת מתוך איזה הנחה שתל אביב היא מרכז הדיון פה.
והמשפט המתנשא הזה יכול לקבל הרבה משפטים מתנשאים בתשובה אבל אני אוותר...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
כן, כי אז שם הדף צריך להשתנות מ איך אפשר לקנות בית בארץ הזאת ל איך אפשר לשכור דירה ממש טובה במחיר ממש זול בלב תל אביב וזה פתאום נראה פחות מעניין לכלל הציבור..
כן, כי אז שם הדף צריך להשתנות מ איך אפשר לקנות בית בארץ הזאת ל איך אפשר לשכור דירה ממש טובה במחיר ממש זול בלב תל אביב וזה פתאום נראה פחות מעניין לכלל הציבור..
-
- הצטרפות: 20 נובמבר 2008, 22:37
- דף אישי: הדף האישי של רויטל_S*
_על מה את מדברת? איפה את חיה? אני גרה כל חיי הבוגרים בשכירות (ויש בבעלותי דירה אחת מושכרת) וכל הזמן מחירי הדירות בהן אני גרה מטפסים למעלה - צמודים למדד כאילו שהמשכורת שלי צמודה למדד.
את מבינה שזה מקומם שבן אדם מצליח לשלם את חשבונותיו ולא נשאר לשום דבר מעבר?_
כ"כ מזדהה עם מה שנאמר כאן . אנחנו גרים בר"ג (באחת השכונות הפחות "טובות" ) ומשלמים סכום אסטרונומי !!! במשך 3 השנים שאנחנו כאן שכר הדירה התייקר ביותר מ10 % שזה הממממון ... רצינו לעבור דירה אבל מסתבר שזו לא קפריזה רק של בעלת הדירה אלא שכל הדירות כאן התייקרו באופן גורף וממש לא השתלם לנו לעבור כי גם אם השכר היה מופחת ב100 שקל במקרה הטוב ההובלה הייתה לוקחת לנו את ההפרש ולכן זה כבר לא משתלם וגם ככה המחירים עולים ועולים שגם בדירה הבאה המחיר יעלה כי היום אפילו סעיף של השארת המחיר כפי שהוא לא מקובל ...
לעבור למחוץ לגוש דן זו לא אופציה , אין לנו רכב ,המשפחה היחידה שיש לנו גרים במרכז , העבודות שלי ושל בעלי הן פה במרכז ואנחנו מתים לרכוש דירה אבל למי נותר שקל לחסוך עם כל המסביב ...תחושת התיסכול מגרדת גם פה![:( :-(](./images/smilies/sad.gif)
את מבינה שזה מקומם שבן אדם מצליח לשלם את חשבונותיו ולא נשאר לשום דבר מעבר?_
כ"כ מזדהה עם מה שנאמר כאן . אנחנו גרים בר"ג (באחת השכונות הפחות "טובות" ) ומשלמים סכום אסטרונומי !!! במשך 3 השנים שאנחנו כאן שכר הדירה התייקר ביותר מ10 % שזה הממממון ... רצינו לעבור דירה אבל מסתבר שזו לא קפריזה רק של בעלת הדירה אלא שכל הדירות כאן התייקרו באופן גורף וממש לא השתלם לנו לעבור כי גם אם השכר היה מופחת ב100 שקל במקרה הטוב ההובלה הייתה לוקחת לנו את ההפרש ולכן זה כבר לא משתלם וגם ככה המחירים עולים ועולים שגם בדירה הבאה המחיר יעלה כי היום אפילו סעיף של השארת המחיר כפי שהוא לא מקובל ...
לעבור למחוץ לגוש דן זו לא אופציה , אין לנו רכב ,המשפחה היחידה שיש לנו גרים במרכז , העבודות שלי ושל בעלי הן פה במרכז ואנחנו מתים לרכוש דירה אבל למי נותר שקל לחסוך עם כל המסביב ...תחושת התיסכול מגרדת גם פה
![:( :-(](./images/smilies/sad.gif)
-
קטקט
שמעתי על מקרים שהוקמו יורטים והרשות המקומית הורידה מסיבות שלא היו מובנות לי
נראה לי שאפיל בהשכרה זה יכול להיות בעיתי
האם יש לכם מושג או הסבר מה אומר החוק או האם אפשר לקנות או לחכור אדמה ולהתישב עליה עם יורט ללא הסכמת המועצה?
שמעתי על מקרים שהוקמו יורטים והרשות המקומית הורידה מסיבות שלא היו מובנות לי
נראה לי שאפיל בהשכרה זה יכול להיות בעיתי
האם יש לכם מושג או הסבר מה אומר החוק או האם אפשר לקנות או לחכור אדמה ולהתישב עליה עם יורט ללא הסכמת המועצה?
-
יורט זה יפה ומדליק
כבר שנים שאני מפנטזת שזה אולי אפשרי....יודעים על זה דבר מה?
כבר שנים שאני מפנטזת שזה אולי אפשרי....יודעים על זה דבר מה?
יודעים על זה דבר מה?
צריך להוציא אישור, כמו על כל מבנה.
צריך להוציא אישור, כמו על כל מבנה.
-
במשך 3 השנים שאנחנו כאן שכר הדירה התייקר ביותר מ10 % שזה הממממון ...
אנחנו גרים בשכונה גרועה למדי ברחובות. משלמים יחסית מעט. אבל גם כאן, המחיר עלה בכמעט שליש בשלוש שנים. והשכנים לוקחים הרבה יותר על היחידות דיור המעפנות שלהם. כמובן שהמשכורת שלנו לא עלתה בשליש בזמן המדובר....
אנחנו גרים בשכונה גרועה למדי ברחובות. משלמים יחסית מעט. אבל גם כאן, המחיר עלה בכמעט שליש בשלוש שנים. והשכנים לוקחים הרבה יותר על היחידות דיור המעפנות שלהם. כמובן שהמשכורת שלנו לא עלתה בשליש בזמן המדובר....
-
וזה בלי לדבר על מחירי הדירות שרק עולים ועולים ברחובות....
-
נקודות, תרגעי, פותחת הדף ציינה שהיא גרה בצפון תל אביב והיא לא מעוניינת להתרחק ולנסוע לעבודה,
הצטרפו לתחושתה אנשים שגרים במרכז תל אביב ורוצים להקים אוהל מחאה בשדרות רוטשילד,
עלה כעס על הפתרון של להרחיק מעט לכיוון הפריפריה
לזה התייחסתי ואני לא יוצאת משום נקודת הנחה, הגבתי למה שכתוב כאן.
אני מסכימה ורואה בעצמי שמחירי הנדלן בעלייה גם לשכירות וגם לקנייה, באופן משמעותי שכמובן חסר פרופורציה לעלייה בשכר (אם בכלל יש כזו)
יש מצוקת דיור, הרבה אנשים על מעט דירות, וגם היחס הזה הולך ומחריף. ואם פעם אזור חדרה ורחובות היו נחשבים פריפריה למרכז עכשיו הם בהחלט לא. הם בשוליים שלו, ומתקרבים אליו כול הזמן.
כשהביקוש עולה זה בד"כ משתקף בעליית מחירים.
יש גם אזורים יוקרתיים שרחוקים מתל אביב, וכאלו שיחסית זולים ונמצאים בתוכה. בכול מקום יש יוקרתי יותר ופחות.
נקודות, תרגעי, פותחת הדף ציינה שהיא גרה בצפון תל אביב והיא לא מעוניינת להתרחק ולנסוע לעבודה,
הצטרפו לתחושתה אנשים שגרים במרכז תל אביב ורוצים להקים אוהל מחאה בשדרות רוטשילד,
עלה כעס על הפתרון של להרחיק מעט לכיוון הפריפריה
לזה התייחסתי ואני לא יוצאת משום נקודת הנחה, הגבתי למה שכתוב כאן.
אני מסכימה ורואה בעצמי שמחירי הנדלן בעלייה גם לשכירות וגם לקנייה, באופן משמעותי שכמובן חסר פרופורציה לעלייה בשכר (אם בכלל יש כזו)
יש מצוקת דיור, הרבה אנשים על מעט דירות, וגם היחס הזה הולך ומחריף. ואם פעם אזור חדרה ורחובות היו נחשבים פריפריה למרכז עכשיו הם בהחלט לא. הם בשוליים שלו, ומתקרבים אליו כול הזמן.
כשהביקוש עולה זה בד"כ משתקף בעליית מחירים.
יש גם אזורים יוקרתיים שרחוקים מתל אביב, וכאלו שיחסית זולים ונמצאים בתוכה. בכול מקום יש יוקרתי יותר ופחות.
-
ומצד שני, אי אפשר שלא לתהות על זה. כי הרבה אנשים שאני מכירה קונים דירות. אבל הם מלכתחילה היו מכווננים לקניית דירה: עובדים מגיל צעיר באותו המקצוע, לא נסעו לטיולים ארוכים בחו"ל, שתי משכורות, וכמובן עזרה מההורים.
-
לתהות על מה? על יכולתם לקנות דירה?
אין ספק שהמחירים עולים בצורה לא הגיונית, ולא רק בת"א / במרכז.
לפני שנתיים חיפשנו בית לקנייה. חיפשנו רק בפריפריה. התקציב שלנו היה עד חצי מיליון שקל.
בסוף קנינו בית קטן וחמוד עם חצר ביישוב לא רחוק מכבישֵש בארבע מאות אלף וקצת. היום, אם נרצה, נוכל למכור את הבית שלנו בקלות ב-800 אלף. (ועוד כמה חודשים - במיליון. אני בטווחה.)
אני מסתכלת באתר יד2 על בתים ביישובים שחיפשנו בהם אז, והכל במחירים כפולים ומשולשים ממה שהיה לפני שנתיים.
למשל ביישוב ליבנה (שני) שבין באר שבע לערד. כשאנחנו נסענו לראות שם בתים, המחירים נעו בין 250 ל-400 אלף שקל (לווילה עם חצר מטופחת צופה ליער). עכשיו הצצתי ביד2 ומבקשים מיליון 300.
בקיצור אין לזה שום קשר למרכז / פריפריה. המחירים פשוט עולים, כי אנשים רוצים לקנות ולא מפחדים לקחת משכנתאות ענקיות. וכנראה שהבנקים עדיין נותנים משכנתאות מטורפות של 80% ויותר מערך הנכס.
לפני שנתיים חיפשנו בית לקנייה. חיפשנו רק בפריפריה. התקציב שלנו היה עד חצי מיליון שקל.
בסוף קנינו בית קטן וחמוד עם חצר ביישוב לא רחוק מכבישֵש בארבע מאות אלף וקצת. היום, אם נרצה, נוכל למכור את הבית שלנו בקלות ב-800 אלף. (ועוד כמה חודשים - במיליון. אני בטווחה.)
אני מסתכלת באתר יד2 על בתים ביישובים שחיפשנו בהם אז, והכל במחירים כפולים ומשולשים ממה שהיה לפני שנתיים.
למשל ביישוב ליבנה (שני) שבין באר שבע לערד. כשאנחנו נסענו לראות שם בתים, המחירים נעו בין 250 ל-400 אלף שקל (לווילה עם חצר מטופחת צופה ליער). עכשיו הצצתי ביד2 ומבקשים מיליון 300.
בקיצור אין לזה שום קשר למרכז / פריפריה. המחירים פשוט עולים, כי אנשים רוצים לקנות ולא מפחדים לקחת משכנתאות ענקיות. וכנראה שהבנקים עדיין נותנים משכנתאות מטורפות של 80% ויותר מערך הנכס.
טוב, כנראה שב-יד2 אנשים ממש בהזיות, נכנסתי עכשיו להומלס והמחירים יותר הגיוניים, ועדיין כמעט פי 2 ממה שהיה כשחיפשנו שם.
-
לתהות על מה? על יכולתם לקנות דירה?
לתהות על אי היכולת של אנשים לקנות דירה, או על התלונות על זה. כי אין לי ספק שאם הייתי עובדת מגיל 20, לא נוסעת לטיול גדול, לא עוזבת את העבודה למען חינוך ביתי ויותר מאופסת על עצמי באופן כללי כן היתה לי היכולת לקנות דירה כעת. ואני תוהה כמה מהמתלוננים כאן הם כמוני, וכמה עשו את כל המאמצים באמת ובתמים ועדיין ידם אינה משגת לקנות דירה.
לתהות על אי היכולת של אנשים לקנות דירה, או על התלונות על זה. כי אין לי ספק שאם הייתי עובדת מגיל 20, לא נוסעת לטיול גדול, לא עוזבת את העבודה למען חינוך ביתי ויותר מאופסת על עצמי באופן כללי כן היתה לי היכולת לקנות דירה כעת. ואני תוהה כמה מהמתלוננים כאן הם כמוני, וכמה עשו את כל המאמצים באמת ובתמים ועדיין ידם אינה משגת לקנות דירה.
-
תפוח אדמה,
זה לא נורמלי שאדם צריך לעבוד כל חייו בשביל שתהיה לו קורת גג. מחירי האדמות פה של המדינה המקסימה שלנו, הם עושק לאור יום! למה אני צריכה לשלם כל כך הרבה כסף על אדמה? מי לוקח את כל הכסף הזה ולמה? מה הציפיה , שנחיה באוויר? מה שקורה פה הוא שאנחנו יכולים פחות ופחות ואנחנו נהיים עבדים יותר ויותר.
נכון. יש כאלה שיכולים לרכוש דירה ממשכורתם (בלי הלוואות) אבל כמה כאלה יש? כמה אחוזים מן האוכלוסיה? ואלה שלוקחים משכנתאות מטורפות נהיים עבדים של הבנקים שחוגגים על מצב החולשה של האנשים. גם המדינה שיענו עוזרת לאנשים במשכנתא - זו עבודה בעינייים! המדינה עוזרת בעיקר לעצמה להרוויח עוד קצת על חשבון העם.
באמת שכדאי לקרוא את הכתבה שקישרתי פה על המצב המסוכן שקורה פה עם הנדל"ן.
מקסימום בסוף כולנו נישן באוהלים בכיכר המדינה - יהיה נחמד, סוף סוף נכיר ולא צריך יהיה לתקתק על המחשב כל כך הרבה, הילדים יתרוצצו מסביבנו כמו בכפר אפריקני טוב
ובא לציון גואל (-:
זה לא נורמלי שאדם צריך לעבוד כל חייו בשביל שתהיה לו קורת גג. מחירי האדמות פה של המדינה המקסימה שלנו, הם עושק לאור יום! למה אני צריכה לשלם כל כך הרבה כסף על אדמה? מי לוקח את כל הכסף הזה ולמה? מה הציפיה , שנחיה באוויר? מה שקורה פה הוא שאנחנו יכולים פחות ופחות ואנחנו נהיים עבדים יותר ויותר.
נכון. יש כאלה שיכולים לרכוש דירה ממשכורתם (בלי הלוואות) אבל כמה כאלה יש? כמה אחוזים מן האוכלוסיה? ואלה שלוקחים משכנתאות מטורפות נהיים עבדים של הבנקים שחוגגים על מצב החולשה של האנשים. גם המדינה שיענו עוזרת לאנשים במשכנתא - זו עבודה בעינייים! המדינה עוזרת בעיקר לעצמה להרוויח עוד קצת על חשבון העם.
באמת שכדאי לקרוא את הכתבה שקישרתי פה על המצב המסוכן שקורה פה עם הנדל"ן.
מקסימום בסוף כולנו נישן באוהלים בכיכר המדינה - יהיה נחמד, סוף סוף נכיר ולא צריך יהיה לתקתק על המחשב כל כך הרבה, הילדים יתרוצצו מסביבנו כמו בכפר אפריקני טוב
ובא לציון גואל (-:
וכמובן עזרה מההורים
אנחנו עובדים מגיל צעיר באותו המקצוע, לא נסעו לטיולים ארוכים בחו"ל, שתי משכורות ולצערנו אין עזרה מאף צד. אז אפשר לשכור ביותר או לשכור בפחות, אבל חסכון של מיליון ומעלה? מצחיק מאוד.
ובקשר לאחוזי מימון המשכנתאות, נדמה לי שמאז הפקח על הבנקים שינה את ההנחיות הם הרבה יותר זהירים וממש לא מחלקים משכנתאות באחוזי מימון גבוהים. אבל זו דעתי מקריאה, לא מנסיון בשטח...
אנחנו עובדים מגיל צעיר באותו המקצוע, לא נסעו לטיולים ארוכים בחו"ל, שתי משכורות ולצערנו אין עזרה מאף צד. אז אפשר לשכור ביותר או לשכור בפחות, אבל חסכון של מיליון ומעלה? מצחיק מאוד.
ובקשר לאחוזי מימון המשכנתאות, נדמה לי שמאז הפקח על הבנקים שינה את ההנחיות הם הרבה יותר זהירים וממש לא מחלקים משכנתאות באחוזי מימון גבוהים. אבל זו דעתי מקריאה, לא מנסיון בשטח...