שאלות על חיסונים
שאלות על חיסונים
מתחבטת רבות, אולי תעזרו לי...תודה מראש,
נתונים:
בתי בת חצי שנה קבלה חיסונים באיחור מכוון.
היום אני מצטערת שלא חיכינו יותר. (מיומיים אחרי החיסון המחומש היא מנוזלת כמעט כל הזמן)
את חיסון הצהבת קבלה בגיל שבועיים במקום בלידה ובגיל3 חודשים
את המחומש בגיל 4 חודשים במקום חודשיים.
האם ניתן לחכות עם כל השאר לפחות עד גיל שנה או שאם כבר התחלנו את שתי הסדרות הנ"ל יש להמשיך במרווחים הקבועים לפי טיפת חלב? כמה מותר למשוך?
הרי בכל זאת היא כבר לא כמו תינוק שנולד, ואולי ללא סיום הסדרות יוצא שהן היו לחינם או חמור מכך-אולי בשל הזריקות שקבלה, ללא ההמשך, היא יותר פגיעה מתינוק שלא חוסן כלל?
תודה
נתונים:
בתי בת חצי שנה קבלה חיסונים באיחור מכוון.
היום אני מצטערת שלא חיכינו יותר. (מיומיים אחרי החיסון המחומש היא מנוזלת כמעט כל הזמן)
את חיסון הצהבת קבלה בגיל שבועיים במקום בלידה ובגיל3 חודשים
את המחומש בגיל 4 חודשים במקום חודשיים.
האם ניתן לחכות עם כל השאר לפחות עד גיל שנה או שאם כבר התחלנו את שתי הסדרות הנ"ל יש להמשיך במרווחים הקבועים לפי טיפת חלב? כמה מותר למשוך?
הרי בכל זאת היא כבר לא כמו תינוק שנולד, ואולי ללא סיום הסדרות יוצא שהן היו לחינם או חמור מכך-אולי בשל הזריקות שקבלה, ללא ההמשך, היא יותר פגיעה מתינוק שלא חוסן כלל?
תודה
שאלות על חיסונים
חיסון הצהבת - כדאי ללכת לפי המרווחים המומלצים, אם כי היא כבר קיבלה פעמיים אז זה לא כ"כ קריטי.
לגבי השאר - אין בעיה למשוך עד גיל שנה.
ללא ההמשך, היא יותר פגיעה מתינוק שלא חוסן כלל?
לא מבחינה חיסונית, בכל אופן.
ללא ההמשך, היא יותר פגיעה מתינוק שלא חוסן כלל?
לא מבחינה חיסונית, בכל אופן.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
שאלות על חיסונים
אנחנו משכנו גם יותר מזה... וגם לא נתנו את כולם.
הזמנים של טיפת חלב הם בדרך כלל לצורך מעקב קל שלהם, ולא מסיבות אחרות. פשוט אחרי גיל שנה קשה להם יותר לעקוב אחרי הילדים.
אנחנו משכנו גם יותר מזה... וגם לא נתנו את כולם.
הזמנים של טיפת חלב הם בדרך כלל לצורך מעקב קל שלהם, ולא מסיבות אחרות. פשוט אחרי גיל שנה קשה להם יותר לעקוב אחרי הילדים.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
שאלות על חיסונים
אולי בשל הזריקות שקבלה, ללא ההמשך, היא יותר פגיעה מתינוק שלא חוסן כלל?
אם את מאמינה שהזריקות מזיקות, אז למה שיותר זריקות יזיקו פחות?
אם את מאמינה שהזריקות מזיקות, אז למה שיותר זריקות יזיקו פחות?
שאלות על חיסונים
אני לא מדברת עכשיו על הסכנה שבחיסון או על הסכנה שבאי-חיסון
אלא על הסכנה שבחיסון חלקי!
יש מחלות שכשנחשפים אליהם באופן המוחלש-באמצעות החיסון, גם אז יש חשש להדבקה, ואז אולי אם לא מסיימים את הסדרה אז בעצם חשפנו לסכנה שבחיסון רק ללא החסינות שבחיסון...
אה...ותודה על התגובות...
יש מחלות שכשנחשפים אליהם באופן המוחלש-באמצעות החיסון, גם אז יש חשש להדבקה, ואז אולי אם לא מסיימים את הסדרה אז בעצם חשפנו לסכנה שבחיסון רק ללא החסינות שבחיסון...
אה...ותודה על התגובות...
שאלות על חיסונים
אין משהו כזה שידוע. זה לא שהחיסון החלקי הופך אותה לרגישה יותר למחלות, אלא רק לא מחוסנת חלקית.
מבחינת מתנגדי החיסונים - עדיף שתחסני פחות מאשר שתחסני מלא.
מבחינת מעודדי החיסונים - עדיף שתחסני פחות מאשר לא בכלל.
אין משהו כזה שידוע. זה לא שהחיסון החלקי הופך אותה לרגישה יותר למחלות, אלא רק לא מחוסנת חלקית.
מבחינת מתנגדי החיסונים - עדיף שתחסני פחות מאשר שתחסני מלא.
מבחינת מעודדי החיסונים - עדיף שתחסני פחות מאשר לא בכלל.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
שאלות על חיסונים
מחוסנת חלקית
מה בכלל המשמעות של "חלקית" כאן? מחוסנת מגרסה חלשה של המחלה? מחוסנת ב-70%? מחוסנת אבל רק אם היא לא חולה במשהו אחר באותו זמן? ...
מה בכלל המשמעות של "חלקית" כאן? מחוסנת מגרסה חלשה של המחלה? מחוסנת ב-70%? מחוסנת אבל רק אם היא לא חולה במשהו אחר באותו זמן? ...
שאלות על חיסונים
מה בכלל המשמעות של "חלקית" כאן?
מחוסנת ב-70%?
משהו כזה...באחוזים משתנים.
מחוסנת ב-70%?
משהו כזה...באחוזים משתנים.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
שאלות על חיסונים
משהו כזה...באחוזים משתנים
ממשיכה ומקשה זאת אומרת - מחוסנת ב-70% (למשל) ממקרי ההידבקות?
ממשיכה ומקשה זאת אומרת - מחוסנת ב-70% (למשל) ממקרי ההידבקות?
-
- הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*
שאלות על חיסונים
לאחר כל מנת חיסון יש רמת חיסוניות מסויימת, הווה אומר מספר מסוים של תאי זכרון שזוכרים את האנטיגן ויוכלו בזמן המפגש איתו לעקוף את התגובה החיסונית האיטית הרגילה של הגוף ולזרז את ייצור הנוגדנים כנגד האנטיגן (מעין פס ייצור מקוצר), רמת החיסוניות עולה עם כל חיסון. ישנן מחלות בהן היא יורדת בהדרגה עם השנים ואם אין חשיפה לאנטיגן שמשפעלת את מערכת החיסון הרי אדם שהיה מחוסן בעבר יכול בגיל מבוגר לחלות במחלה. דוגמא מצויינת לכך היא השעלת. כיום אוכלוסיות מבוגרות יותר חשופות לשעלת מכיוון שחיסוניות שלהם ירדה עם השנים.
ישנן מחלות בהן הכלל הזה אינו תקף וברגע שחוסנת הינך מחוסן.
בחיסון של צהבת B למשל החיסוניות נמדדת לפי אחוז האוכלוסיה המחוסן לאחר מנת החיסון. למשל לאחר החיסון השני 90% ממקבלי החיסון מחוסנים ואצלם בעצם החיסון השלישי מיותר (רק שאנו לא בודקים את זה...), אחרי החיסון השלישי הוספו עוד 5% של מחוסנים ו 5% לא יפתחו חיסוניות למרות שקיבלו את כל החיסונים.
כך שלצערי התשובה אינה פשטינית, אך אני מקוה שכן עזרתי להבין קצת.
ישנן מחלות בהן הכלל הזה אינו תקף וברגע שחוסנת הינך מחוסן.
בחיסון של צהבת B למשל החיסוניות נמדדת לפי אחוז האוכלוסיה המחוסן לאחר מנת החיסון. למשל לאחר החיסון השני 90% ממקבלי החיסון מחוסנים ואצלם בעצם החיסון השלישי מיותר (רק שאנו לא בודקים את זה...), אחרי החיסון השלישי הוספו עוד 5% של מחוסנים ו 5% לא יפתחו חיסוניות למרות שקיבלו את כל החיסונים.
כך שלצערי התשובה אינה פשטינית, אך אני מקוה שכן עזרתי להבין קצת.
שאלות על חיסונים
לאחר החיסון השני 90% ממקבלי החיסון מחוסנים
וזה אומר בעצם, שאם קיבלת שני חיסונים יש לך 90% סיכוי שאת מחוסנת. ואם שלושה - 95%.
וזה אומר בעצם, שאם קיבלת שני חיסונים יש לך 90% סיכוי שאת מחוסנת. ואם שלושה - 95%.
-
שאלות על חיסונים
את המחומשת נתנו בנתיים רק פעמיים ( הילדה בת שנתיים ). התחלנו מאוחר ואחרי המנה השניה נכנסנו לסבב מחלות ועוד תירוצים, והכל נדחה.
האם ההפרשים הגדולים בין המנה השניה לשלישית משמעותיים?
האם זה לא מיותר בעצם כעת לתת "השלמות"?
מה בדיוק הסיבה לחלק ל-4 מנות את המחומשת? ולמה שתיים לא מספיקות?
תודה @}
מה בדיוק הסיבה לחלק ל-4 מנות את המחומשת? ולמה שתיים לא מספיקות?
תודה @}
שאלות על חיסונים
אני מניחה שכן, במידה מסויימת. עדיף ללכת לפי התוכנית. אבל אין לי מידע מדוייק.
לא מיותר. היא עדיין לא מחוסנת ברמה סבירה.
מה בדיוק הסיבה לחלק ל-4 מנות את המחומשת?
זה לא לחלק, אלא להכפיל. ככל שנחשפים יותר - מתחסנים יותר.
מספר המנות נקבע במחקרים שהראו שאחרי X מנות יש כך וכך דרגת חיסון.
או יותר נכון - במחקרים בודקים האם יש הבדל בהגנה מפני הדבקות באוכלוסיה שבה חוסנו (נניח) 3 פעמים לעומת אוכלוסיה שבה חוסנו 4 פעמים. ככל שמעלים את מספר הזריקות - הסיכוי להדבקות יורד.
אני מניחה שכן, במידה מסויימת. עדיף ללכת לפי התוכנית. אבל אין לי מידע מדוייק.
לא מיותר. היא עדיין לא מחוסנת ברמה סבירה.
מה בדיוק הסיבה לחלק ל-4 מנות את המחומשת?
זה לא לחלק, אלא להכפיל. ככל שנחשפים יותר - מתחסנים יותר.
מספר המנות נקבע במחקרים שהראו שאחרי X מנות יש כך וכך דרגת חיסון.
או יותר נכון - במחקרים בודקים האם יש הבדל בהגנה מפני הדבקות באוכלוסיה שבה חוסנו (נניח) 3 פעמים לעומת אוכלוסיה שבה חוסנו 4 פעמים. ככל שמעלים את מספר הזריקות - הסיכוי להדבקות יורד.
-
שאלות על חיסונים
בנתיים הספקתי למצוא בדף אחר ( נדמה לי חיסונים מבחירה ) שאחרי גיל שנתיים אין מה לחסן נגד דלקת קרום המוח. אז מה עושים עם המחומשת / מרובעת ?
< עוד יותר מבולבלת >
< עוד יותר מבולבלת >
שאלות על חיסונים
זה לא ש"אין מה" לחסן כנגד דלקת קרום המוח.
שכיחות ההדבקה בחיידק הזה מתחילה לרדת בגיל הזה. עדיין לא אפסית. זה לא שיום אחרי יומולדת שנתיים כבר אין צורך.
ואם את לא רוצה - את יכולה לבקש לחסן משולשת (דיפטריה טטנוס שעלת)+ פוליו בנפרד.
שכיחות ההדבקה בחיידק הזה מתחילה לרדת בגיל הזה. עדיין לא אפסית. זה לא שיום אחרי יומולדת שנתיים כבר אין צורך.
ואם את לא רוצה - את יכולה לבקש לחסן משולשת (דיפטריה טטנוס שעלת)+ פוליו בנפרד.
-
שאלות על חיסונים
שרון, המון תודה. כרגיל, את כ"כ עוזרת.
שאלות על חיסונים
בני בן שנתיים ושמונה חדשים. לפני שמונה חדשים הוא קיבל חיסון ראשון נגד טטנוס (בלי דפטריה), נאמר לי אז שהחיסון הבא צריך להיות אחרי חצי שנה. עקב כל מני דברים שקרו בדרך יצא שעדיין הוא לא קיבל את החיסון השני. אתמול נאמר לי שהחיסון שקיבל כבר לא בתוקף ושיש להתחיל לחסן מההתחלה.
טיפות חלב שדיברתי איתם הגיבו די בזעם על העינין ומוכנים לתת לו רק את המחומשת, שאין לי שום ענין לתת לו אותה. האם יש לך רעיון או עצה?
טיפות חלב שדיברתי איתם הגיבו די בזעם על העינין ומוכנים לתת לו רק את המחומשת, שאין לי שום ענין לתת לו אותה. האם יש לך רעיון או עצה?
-
- הצטרפות: 04 יולי 2002, 00:28
- דף אישי: הדף האישי של מ_י*
שאלות על חיסונים
הקטנצ'יק שלנו (בן חמישה חודשים) עדיין לא חוסן בכלל. עד עכשיו היינו בבית, והוא רק ינק.
בשבוע הבא אנחנו יוצאים לטיול של שלושה שבועות ברחבי\י ארה"ב, ועכשיו אנחנו פתאום בלחץ. מי יודע איזה חיידקים נפגוש בדרך.
למרות כל הדפים שקראתי פה בנושא, איך שהוא עדיין אני מרגישה שאני לא יודעת שום דבר. אם כבר עושים מחטף השבוע ומחסנים - מה הסיכון הגבוה ביותר בעצם? צהבת?
בשבוע הבא אנחנו יוצאים לטיול של שלושה שבועות ברחבי\י ארה"ב, ועכשיו אנחנו פתאום בלחץ. מי יודע איזה חיידקים נפגוש בדרך.
למרות כל הדפים שקראתי פה בנושא, איך שהוא עדיין אני מרגישה שאני לא יודעת שום דבר. אם כבר עושים מחטף השבוע ומחסנים - מה הסיכון הגבוה ביותר בעצם? צהבת?
שאלות על חיסונים
יהלי הקטן קיבל את המחומשת בגיל חודשיים וחצי,כי נלחצתי מהידיעה על חידקי פוליו בביוב של תל אביב.כעת אני קצת מתחרטת ומתלבטת האם להמשיך (הזריקה השניה אמורה לבוא חודשיים לאחר הראשונה). אם כבר התחלתי,אולי אין טעם להפסיק עכשיו.מצד שני ,אולי יש טעם? מה דעתכם?
שאלות על חיסונים
רציתי לשאול לגבי החומרים המשמרים המוכנסים לחיסונים
מי יודע על נזקיהם?
האם בחיסון מחומש יש אותו אחוז של חומר משמר כמו שיש נניח בחיסון נפרד רק לטטנוס?
האם זה שיקול לא להפריד חיסונים?
הנושא הזה של הכנסת כספית או פורמלין וכד' לגוף של הילד שלי בזריקה
הרבה יותר מפחיד אותי מהמרכיבים הביולוגיים שיוצרים את החיסון עצמו
אשמח לתשובות
נילי
מי יודע על נזקיהם?
האם בחיסון מחומש יש אותו אחוז של חומר משמר כמו שיש נניח בחיסון נפרד רק לטטנוס?
האם זה שיקול לא להפריד חיסונים?
הנושא הזה של הכנסת כספית או פורמלין וכד' לגוף של הילד שלי בזריקה
הרבה יותר מפחיד אותי מהמרכיבים הביולוגיים שיוצרים את החיסון עצמו
אשמח לתשובות
נילי
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שאלות על חיסונים
אני צריך בבקשה מידע מועיל בדחיפות! שכן מערכת הבריאות שלנו קטסטרופה, וידם קטנה מכדי לעזור בדבר שאמור ליהיות כל כך פשוט. מדינת עולם שלישית במקרה הטוב בכל מה שקשור לבריאות....
בכל אופן, אני זקוק למידע על פנקס חיסונים שהיה ברשותי....שיחזור כלשהו....שכן הדבר אבד. אין באפשרות אף גורם שפניתי לעזור, ואיני מבין איך לא נשמר תיעוד של מחוסנים. בכל מקרה אני מקווה שתינתן לי כאן עזרה או כיווין בדרך לפיתרון. המון המון תודה מראש.
בכל אופן, אני זקוק למידע על פנקס חיסונים שהיה ברשותי....שיחזור כלשהו....שכן הדבר אבד. אין באפשרות אף גורם שפניתי לעזור, ואיני מבין איך לא נשמר תיעוד של מחוסנים. בכל מקרה אני מקווה שתינתן לי כאן עזרה או כיווין בדרך לפיתרון. המון המון תודה מראש.
שאלות על חיסונים
למישהו יש רעיון איפה אפשר להשיג חיסון פוליו (לא במסגרת המחומשת)?
אני רוצה לחסן את בתי בת השנה ולהשלים חיסון שלישי לבני בן ה-4 ובטיפת חלב אמרו לי שהחיסון חסר בארץ כבר כמה חודשים והוא קיים רק בזריקה המחומשת...
אני מעוניינת בחיסון המומת (לפחות בתור התחלה).
תודה רבה
אני רוצה לחסן את בתי בת השנה ולהשלים חיסון שלישי לבני בן ה-4 ובטיפת חלב אמרו לי שהחיסון חסר בארץ כבר כמה חודשים והוא קיים רק בזריקה המחומשת...
אני מעוניינת בחיסון המומת (לפחות בתור התחלה).
תודה רבה
-
שאלות על חיסונים
רעיון איפה אפשר להשיג חיסון פוליו
אנחנו קיבלנו כזה לפני כחודש, בטיפת חלב בבינימינה.
אכן היא ציינה שהמקור ממנו מקבלים את החיסונים השתנה, אך לא ציינה חוסר!
פלוני, לפי מיטב זכרוני בתיק שיש לילד בטיפת חלב נרשמים גם החיסונים שקיבל.
אנחנו קיבלנו כזה לפני כחודש, בטיפת חלב בבינימינה.
אכן היא ציינה שהמקור ממנו מקבלים את החיסונים השתנה, אך לא ציינה חוסר!
פלוני, לפי מיטב זכרוני בתיק שיש לילד בטיפת חלב נרשמים גם החיסונים שקיבל.
-
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2004, 07:16
- דף אישי: הדף האישי של אמא_מאמצת*
שאלות על חיסונים
ניסיתי לעשות חיפוש בנושא באתר והסתבכתי, אז אני שואלת.
הפיצקית בת חצי שנה, לא מחוסנת עדיין. נתחיל באופן סלקטבי שהיא תתחיל יותר להסתובב בעצמה .
שאלתי היא, האם זה בסדר ללכת לבריכה? הבריכה היא בריכה ציבורית עמוסה בזעטוטים
תודה
הפיצקית בת חצי שנה, לא מחוסנת עדיין. נתחיל באופן סלקטבי שהיא תתחיל יותר להסתובב בעצמה .
שאלתי היא, האם זה בסדר ללכת לבריכה? הבריכה היא בריכה ציבורית עמוסה בזעטוטים
תודה
שאלות על חיסונים
במידה והחלטנו לחסן מחומשת - מה ניתן וכדאי לעשות לפני, במהלך ולאחר החיסון על מנת להקל על הקטנה ולעזור לה להתמודד עם החיסון?
אשמח להמלצות ורעיונות...
אשמח להמלצות ורעיונות...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2005, 14:07
- דף אישי: הדף האישי של יהללוך_מלאכים*
שאלות על חיסונים
הי שרון, אני לא מבינה למה רק לזריקה של גיל שנה קוראים מחומשת? הרי גם הזריקה של גיל חודשיים וארבעה מורכבת מ 5 חיסונים למחלות שונות? ומה גורם לחיסון של גיל שנה להיות מסוכן יותר מכל השאר? שאלה אחרונה גיסתי חיסנה עד עכשיו כמו בספר התינוקות אוטוטו בת ארבעה חודשים וצריכה לקבל עוד מנה של חיסונים (כמו בסםר) האם היא יכולה לדחות קצת לעשות מרווחים גדולים יותר בכדי שהגוף יתחזק יתאושש?
שאלות על חיסונים
מישהו יכול לעזור לי עם דילמה, שני הילדים שלי בני 3 ו5 חוסנו רק נגד פוליו ולא בזריקה, אנחנו נוסעים לגור כמה חודשים בגואה, האם לחסן ומה כן מה לא?
-
- הצטרפות: 19 יוני 2005, 14:36
- דף אישי: הדף האישי של שפע_טל*
שאלות על חיסונים
חיסנתי אותה אתמול במחומשת (חיסון ראשון, היא בת ארבעה חודשים). דווקא עבר בסדר (כמעט ולא בכתה ואחר כך התנהגה כרגיל). משהו מוזר דווקא קרה לי- בלילה, אחרי ההנקה (חמש בבוקר ליתר דיוק) קמתי לשירותים ופתאום היתה לי סחרחורת מלווה בפתיחת כל הסוגרים בפה (דמעות, נזלת ואפילו עלה לי לפה קצת קיא). לקח לי כמה דקות להתאפס על עצמי (פחדתי להתעלף עליה). עכשיו בבוקר הכל בסדר (חוצמאולי תחושת בחילה קלה).
האם יכול להיות שזה קשור ? (זה אף פעם לא קרה לי), או פסיכוסומטי לגמרי כמו שאהובי טוען?
האם יכול להיות שזה קשור ? (זה אף פעם לא קרה לי), או פסיכוסומטי לגמרי כמו שאהובי טוען?
שאלות על חיסונים
בני לא מחוסן,
אני בדילמה קשה לגבי מה כן ומה לא ואם בכלל משהו,
ורציתי לדעת אם יש למשהו המלצה לרופא היכול לתת מידע מקצועי ועינייני (לגבי חיסונים כמובן) באיזור המרכז שניתן להגיע אליו לפגישה ובעצם לשוחח עימו על כל הפחדים ואולי גם לגבש איזושהי דעה בעיניין??????.?.???
תודה
אני בדילמה קשה לגבי מה כן ומה לא ואם בכלל משהו,
ורציתי לדעת אם יש למשהו המלצה לרופא היכול לתת מידע מקצועי ועינייני (לגבי חיסונים כמובן) באיזור המרכז שניתן להגיע אליו לפגישה ובעצם לשוחח עימו על כל הפחדים ואולי גם לגבש איזושהי דעה בעיניין??????.?.???
תודה
-
- הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12
שאלות על חיסונים
חיפושית יש את טיפה מן הטבע - חפשי באתר וגם בגוגל .
הם מציעים ייעוץ בעניין חיסונים אבל קחי בחשבון שהוא עולה לא מעט
יש גם מדור בלי חיסונים בו תוכלי לקרוא לא מעט מידע והפניות
הם מציעים ייעוץ בעניין חיסונים אבל קחי בחשבון שהוא עולה לא מעט
יש גם מדור בלי חיסונים בו תוכלי לקרוא לא מעט מידע והפניות
שאלות על חיסונים
רופאת הילדים של שני בני ( הגדול בן 4 והשני שנה ותשעה חודשים) המליצה לנו לחסן את שניהם נגד שפעת
בשיא ההיסטריה היא המליצה לנו גם להתחסן .
שאלותי הן : מה רע בלהתחסן ? ובאותה נשימה מה טוב ? הילד יחלה כמה ימים יתכן כי גופו יתחסן (או שזה הרגע כתבתי הבל).
בקיצור אני לא כל כך רוצה , אבל בדילמה מה לעשות ? ....
בשיא ההיסטריה היא המליצה לנו גם להתחסן .
שאלותי הן : מה רע בלהתחסן ? ובאותה נשימה מה טוב ? הילד יחלה כמה ימים יתכן כי גופו יתחסן (או שזה הרגע כתבתי הבל).
בקיצור אני לא כל כך רוצה , אבל בדילמה מה לעשות ? ....
שאלות על חיסונים
Pלונית אחרת,
תודה,
אכן שמעתי על טיפה מן הטבע- כמו גם החלטנו על ד"ר רוזנטל לגבי התייעצות,
תודה
תודה,
אכן שמעתי על טיפה מן הטבע- כמו גם החלטנו על ד"ר רוזנטל לגבי התייעצות,
תודה
שאלות על חיסונים
חיפושית,
אני ממליצה בחום על ד"ר אמיר אניספלד. הומיאופת שהוא גם רופא ילדים. מקבל פרטי בלבד - למיטב ידיעתי.
מרפאה בצפון תל אביב (איזור רמת אביב): 03-7441116.
הייתי גם בטיפה מן הטבע. אני מעדיפה את אניספלד.
אני ממליצה בחום על ד"ר אמיר אניספלד. הומיאופת שהוא גם רופא ילדים. מקבל פרטי בלבד - למיטב ידיעתי.
מרפאה בצפון תל אביב (איזור רמת אביב): 03-7441116.
הייתי גם בטיפה מן הטבע. אני מעדיפה את אניספלד.
שאלות על חיסונים
מה רע בלהתחסן ?
יש מקרים שהגוף מגיב רע לחיסונים.
זה יכול להיות "סתם" מחלה קטנה, זה יכול להגיע לפגיעות נוירולוגיות בלתי הפיכות - כך על פי אנשים שעוסקים בנושא, כמו ד"ר חיים רוזנטל.
בגדול,
זה אומר להכניס לגוף (הקטן, הזעיר והצעיר - במקרה של תינוקות וילדים) חומרים זרים (חלקם מן החי, חלקם סינטטיים, כולל גם חומרי שימור למיניהם ומתכות) הגורמים למערכת החיסונית של הגוף לפעול כאילו כרגע פגש הגוף את המחלה. אבל הגוף לא פגש באמת את המחלה.
אחת הטענות היא שבכל מקרה כל זה נעשה לחינם, כיוון שגם ככה רוב המחלות שמחסנים נגדם נעלמו, ואלה שישנן הן דווקא מחלות ילדות שבריא וטוב לחלות בהן. לא פעם רואים דווקא אחרי מחלה קפיצת התפתחות משמעותית אצל ילדים.
לגבי חיסון נגד שפעת, כמו גם חיסון נגד אבעבועות רוח, זה נראה לי הזוי לגמרי לחסן נגדם. החיסון בפני עצמו יכול לחולל את המחלה, ואף בגרסה מסובכת יותר שלה, כשעצם מתן החיסונים הגורף באוכלוסיה גורם למחלות להיות יותר מסובכות ויותר קשות.
דילמה מן,
אני ממליצה לך לקרוא את חיסונים - כל מה שרצית לדעת ולא העזו להגיד לך מאת ד"ר חיים רוזנטל.
בהצלחה!
יש מקרים שהגוף מגיב רע לחיסונים.
זה יכול להיות "סתם" מחלה קטנה, זה יכול להגיע לפגיעות נוירולוגיות בלתי הפיכות - כך על פי אנשים שעוסקים בנושא, כמו ד"ר חיים רוזנטל.
בגדול,
זה אומר להכניס לגוף (הקטן, הזעיר והצעיר - במקרה של תינוקות וילדים) חומרים זרים (חלקם מן החי, חלקם סינטטיים, כולל גם חומרי שימור למיניהם ומתכות) הגורמים למערכת החיסונית של הגוף לפעול כאילו כרגע פגש הגוף את המחלה. אבל הגוף לא פגש באמת את המחלה.
אחת הטענות היא שבכל מקרה כל זה נעשה לחינם, כיוון שגם ככה רוב המחלות שמחסנים נגדם נעלמו, ואלה שישנן הן דווקא מחלות ילדות שבריא וטוב לחלות בהן. לא פעם רואים דווקא אחרי מחלה קפיצת התפתחות משמעותית אצל ילדים.
לגבי חיסון נגד שפעת, כמו גם חיסון נגד אבעבועות רוח, זה נראה לי הזוי לגמרי לחסן נגדם. החיסון בפני עצמו יכול לחולל את המחלה, ואף בגרסה מסובכת יותר שלה, כשעצם מתן החיסונים הגורף באוכלוסיה גורם למחלות להיות יותר מסובכות ויותר קשות.
דילמה מן,
אני ממליצה לך לקרוא את חיסונים - כל מה שרצית לדעת ולא העזו להגיד לך מאת ד"ר חיים רוזנטל.
בהצלחה!
שאלות על חיסונים
גאמה,
תודה תודה כי לקחתי את השם שלו מדף אחר ותהיתי היכן אוכל למצוא את הפרטים עליו,
אז איזה כיף שחסכת לי, גם לי יש נטייה דווקא אליו- "תחושת בטן"..?, והאמת שזה מתחבר לי למשפט שאישי אמר לי ללכת לקבל חוות דעת מהרופא שכתב נראה לו מוזר -
מאוד משמח לדעת שיש עוד רופאים שעימם ניתן להתייעץ בצורה מקצועית ועיניינית.- בניגוד לרופא הילדים שרואה את הקטני מאז היותו בן 24 שעות, שהוא כן מקסים ומקצועי אבל אמר, שהוא בעד חיסונים ולכן לא יכול להמליץ כי פשוט לא מכיר (יאמר לזכותו שהוא בשום אופן לא דחף או הטיף לנושא)..
תודה תודה כי לקחתי את השם שלו מדף אחר ותהיתי היכן אוכל למצוא את הפרטים עליו,
אז איזה כיף שחסכת לי, גם לי יש נטייה דווקא אליו- "תחושת בטן"..?, והאמת שזה מתחבר לי למשפט שאישי אמר לי ללכת לקבל חוות דעת מהרופא שכתב נראה לו מוזר -
מאוד משמח לדעת שיש עוד רופאים שעימם ניתן להתייעץ בצורה מקצועית ועיניינית.- בניגוד לרופא הילדים שרואה את הקטני מאז היותו בן 24 שעות, שהוא כן מקסים ומקצועי אבל אמר, שהוא בעד חיסונים ולכן לא יכול להמליץ כי פשוט לא מכיר (יאמר לזכותו שהוא בשום אופן לא דחף או הטיף לנושא)..
שאלות על חיסונים
יופי חיפושית, אני שמחה לעזור.
המזכירה נמצאת במרפאה מ- 8 בבוקר עד 13 לערך.
בהצלחה!
ספרי אח"כ איך היה.
המזכירה נמצאת במרפאה מ- 8 בבוקר עד 13 לערך.
בהצלחה!
ספרי אח"כ איך היה.
-
- הצטרפות: 09 פברואר 2006, 23:06
שאלות על חיסונים
ה ס ת ב כ נ ו ???
ילדתי בת 6 לא מחוסנת. סבלה מעל שבוע בדלקת אוזנים (אוזן תיכונה ואוזן חיצונית). תוך כדי כך, נחתכה חתך עמוק בסנטר. רופא אחד אמר: שצריך לתת שני חיסונים גם יחד T-IGH אימונוגלובינים וגם DT. רופא שני אמר: קודם אימונוגלובינים ומתישהו אח"כ (בעוד חודש חודשים DT (לאחר שתתחזק). בנתיים נתנו את האימונוגלובינים ומתי כדאי ואפשר לתת DT (אם בכלל)?
רופא שלישי אמר שחיסון אימונוגלובינים גורם להרבה יותר בעיות (כמו אלרגיות שיכולות להופיע עוד 20 שנה) מכל סל החיסונים גם יחד, היות שהוא נעשה על המון אנשים. מהו פירוט תופעות הלוואי שלו? מה לעשות? איך לעזור לילדה עכשיו, כדי למנוע בעיות בעתיד?
ילדתי בת 6 לא מחוסנת. סבלה מעל שבוע בדלקת אוזנים (אוזן תיכונה ואוזן חיצונית). תוך כדי כך, נחתכה חתך עמוק בסנטר. רופא אחד אמר: שצריך לתת שני חיסונים גם יחד T-IGH אימונוגלובינים וגם DT. רופא שני אמר: קודם אימונוגלובינים ומתישהו אח"כ (בעוד חודש חודשים DT (לאחר שתתחזק). בנתיים נתנו את האימונוגלובינים ומתי כדאי ואפשר לתת DT (אם בכלל)?
רופא שלישי אמר שחיסון אימונוגלובינים גורם להרבה יותר בעיות (כמו אלרגיות שיכולות להופיע עוד 20 שנה) מכל סל החיסונים גם יחד, היות שהוא נעשה על המון אנשים. מהו פירוט תופעות הלוואי שלו? מה לעשות? איך לעזור לילדה עכשיו, כדי למנוע בעיות בעתיד?
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
שאלות על חיסונים
אני נוסעת לצפון הודו עוד מעט ואחרי שבדקתי טיפה את העובדות, נשארו לי כמה שאלות שאולי מישהו יכול לעזור לי בהן.
אפשר לעשות בדיקה לגלות אם יש לי נוגדנים לטטנוס בגוף? (עשיתי את החיסונים לפני קצת יותר מעשר שנים)
מהם הסיכויים לחלות בצהבת A ובטיפוס הבטן? לא מצאתי סטטיסטיקות בשומקום.
אפשר לעשות בדיקה לגלות אם יש לי נוגדנים לטטנוס בגוף? (עשיתי את החיסונים לפני קצת יותר מעשר שנים)
מהם הסיכויים לחלות בצהבת A ובטיפוס הבטן? לא מצאתי סטטיסטיקות בשומקום.
שאלות על חיסונים
אני מעלה שוב את מה שכתבתי ב חיסונים בבית הספר.
הודיעו לנו שבכיתה א הילדים אמורים לקבל MMR. הופתעתי- חשבתי שזה חיסון תינוקות, ושאח"כ מוסיפים רק אדמת ורק לבנות. למה הם מחסנים שוב אם כבר חיסנו בטיפת חלב? ואם בחרנו לא לחסן אז- האם יש סיבה טובה יותר כן לחסן היום? לגבי תנאי החיסון- פרטיות, נוכחות הורה וכו'- אברר בבית הספר איך זה עובד, אם נחליט לחסן.
וכאן אשאל: האם יכולה להיות השפעה על ילד שלא יחוסן בבית הספר מחיסונם של חבריו? אם הוא כבר חוסן בטיפת חלב? ואם לא חוסן בעבר? האם ישנם אמצעים שאוכל לנקוט בהם כדי להפחית או למנוע השפעות כנ"ל?
ושאלה נוספת- האם יש חיסון נפרד לחצבת?
הודיעו לנו שבכיתה א הילדים אמורים לקבל MMR. הופתעתי- חשבתי שזה חיסון תינוקות, ושאח"כ מוסיפים רק אדמת ורק לבנות. למה הם מחסנים שוב אם כבר חיסנו בטיפת חלב? ואם בחרנו לא לחסן אז- האם יש סיבה טובה יותר כן לחסן היום? לגבי תנאי החיסון- פרטיות, נוכחות הורה וכו'- אברר בבית הספר איך זה עובד, אם נחליט לחסן.
וכאן אשאל: האם יכולה להיות השפעה על ילד שלא יחוסן בבית הספר מחיסונם של חבריו? אם הוא כבר חוסן בטיפת חלב? ואם לא חוסן בעבר? האם ישנם אמצעים שאוכל לנקוט בהם כדי להפחית או למנוע השפעות כנ"ל?
ושאלה נוספת- האם יש חיסון נפרד לחצבת?
-
- הצטרפות: 15 מאי 2005, 23:58
שאלות על חיסונים
מלא ה יקרה,
אני לא רופאה.
תינוקות וילדים מחוסנים כנגד אדמת כדי שלא ידביקו נשים בגיל הפוריות שאינן מחוסנות (המחלה לא מסוכנת לילדים, וילד שחולה בה מחוסן לכל החיים, אבל מסוכנת לנשים בהריון ועלולה לגרום למומים בעובר. שימי לב שגם אם לא מחוסנת יכולה להדבק מילדה). החיסון ניתן שוב בכיתה א' כיוון שהחיסוניות יורדת לקראת גיל זה. זה מידע שאפשר למצוא גם באתר טיפת חלב ולכן מבחינתי, זו עובדה מוסכמת.
לא יודעת אם זה נכון לגבי חזרת וחצבת גם כן, ממליצה לברר (בדף הזה מפנים לרופא ברמת אביב ולמרפאת טיפה מן הטבע) כי יש אפשרות "לחסוך" את החיסון הזה מהילדה (החיסון נגד חזרת יותר גורלי לגבי בנים ואני אישית כן הייתי מחסנת) בגיל הזה ולדחות אותו לגיל הפוריות במידה והיא לא תחלה עד אז.
ההמלצה בגדול היא כן לחסן בגלל החצבת המסוכנת הן לבנים והן לבנות (אולי יש אפשרות לפצל, אפשר לברר בבתי מרקחת פרטיים).
אני לא רופאה.
תינוקות וילדים מחוסנים כנגד אדמת כדי שלא ידביקו נשים בגיל הפוריות שאינן מחוסנות (המחלה לא מסוכנת לילדים, וילד שחולה בה מחוסן לכל החיים, אבל מסוכנת לנשים בהריון ועלולה לגרום למומים בעובר. שימי לב שגם אם לא מחוסנת יכולה להדבק מילדה). החיסון ניתן שוב בכיתה א' כיוון שהחיסוניות יורדת לקראת גיל זה. זה מידע שאפשר למצוא גם באתר טיפת חלב ולכן מבחינתי, זו עובדה מוסכמת.
לא יודעת אם זה נכון לגבי חזרת וחצבת גם כן, ממליצה לברר (בדף הזה מפנים לרופא ברמת אביב ולמרפאת טיפה מן הטבע) כי יש אפשרות "לחסוך" את החיסון הזה מהילדה (החיסון נגד חזרת יותר גורלי לגבי בנים ואני אישית כן הייתי מחסנת) בגיל הזה ולדחות אותו לגיל הפוריות במידה והיא לא תחלה עד אז.
ההמלצה בגדול היא כן לחסן בגלל החצבת המסוכנת הן לבנים והן לבנות (אולי יש אפשרות לפצל, אפשר לברר בבתי מרקחת פרטיים).
שאלות על חיסונים
ההמלצה בגדול היא כן לחסן בגלל החצבת המסוכנת הן לבנים והן לבנות
ויש שחושבים שהיא פשוט מחלת ילדות קלה (ולכן לא כדאי לחסן - שווה להתייעץ בעניין).
מה גם, שהיום היא כבר לא נמצאת במחוזותינו (מתי שמעתם בפעם האחרונה על מישהו שחלה בחצבת?).
ויש שחושבים שהיא פשוט מחלת ילדות קלה (ולכן לא כדאי לחסן - שווה להתייעץ בעניין).
מה גם, שהיום היא כבר לא נמצאת במחוזותינו (מתי שמעתם בפעם האחרונה על מישהו שחלה בחצבת?).
שאלות על חיסונים
וכמובן מיד אדגיש שאני לא רופאה וכל מה שכתבתי זה על סמך מידע שאספתי באופן פרטי ולא מוסמך (מה שזה לא יהיה) לחלוטין.
-
- הצטרפות: 01 יולי 2005, 15:56
- דף אישי: הדף האישי של מוניקה_וברי*
שאלות על חיסונים
ברי בן שנה וחצי ולא חוסן עד לפני שבועיים לשומדבר מלבד טטנוס-דיפטריה, העניין הוא שאנו אמורים לנסוע לתאילנד בעוד כשבוע ולכן החלטתי לחסן אותו לפוליו , דלקת קרום המוח והצהבות אלא שהוא הספיק לקבל רק מנה אחת מכל דבר- מה המשמעות של כל זה? האם הוא עדיין למעשה לא מחוסן?
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
- דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*
שאלות על חיסונים
הנה שאלה מבלבלה:
לאמא טליה שלושה ילדים:
יונתן, בן ארבע, קיבל שלוש מנות טטנוס עד גיל שנה בערך;
מיכל בת שנתיים ו-8, קיבלה מנת טטנוס אחת כשהייתה בת חודשיים;
אורי, בן שנה וארבע, לא קיבל אף מנה;
כמה מנות חיסון טטנוס צריך כל אחד מהם לקבל בגילם הנוכחי, ובהתחשב במה שכבר קיבלו?
(ומתי ואיפה תיפגש הרכבת מבאר שבע עם הרכבת התחתית מת"א כמובן?)
לאמא טליה שלושה ילדים:
יונתן, בן ארבע, קיבל שלוש מנות טטנוס עד גיל שנה בערך;
מיכל בת שנתיים ו-8, קיבלה מנת טטנוס אחת כשהייתה בת חודשיים;
אורי, בן שנה וארבע, לא קיבל אף מנה;
כמה מנות חיסון טטנוס צריך כל אחד מהם לקבל בגילם הנוכחי, ובהתחשב במה שכבר קיבלו?
(ומתי ואיפה תיפגש הרכבת מבאר שבע עם הרכבת התחתית מת"א כמובן?)
-
- הצטרפות: 29 יוני 2006, 12:32
שאלות על חיסונים
שלום לכם. ואחרי קריאה באתר הנפלא הזה, נוכחות בהרצאה של חיים רוזנטל, פגישה אישית עם רופא ילדים "קונבנציונלי" בנושא, התיעצות עם הומיאופטית ורופא ברפואה סינית (והכל בתשלום כמובן כשברקע הבעל מאבד סבלנות) עדין איני שלמה עם כל החלטה לגבי מתן חיסונים. הפיצי כרגע בן 4 חודשים וקיבל בינתים 2 חיסוני צהבת בלבד. לגבי המחומש אני נוטה להחליט להתחיל לתת אבל בפיצול. הבנתי שאפשר לפצל כך שמקבלים פוליו בנפרד, דיפטריה+טטנוס, דלקת קרום המח ובלי שעלת כי אין שעלת בנפרד בטיפת חלב. עכשיו אני בדילמה: מאיזה חיסון להתחיל ואיזה מרווחים לקחת בין החיסונים שבחרתי לתת. אם יש מישהו שיכול לעזור לגבי הסוגיה בפרט ולהאיר את עיני בכלל. תודה.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
שאלות על חיסונים
אמא מבולבלת מאוד -
שימי לב שאם את מפצלת, כל חיסון בנפרד מכיל חומרי שימור, כספית, פורמלין ועוד חומרים מסוכנים בכמות שמתאימה לגבר מבוגר ולא לתינוק שמשקלו 3 או 6 ק"ג.
לכן, גם זה שיקול.
חלק מהסכנה בחיסונים היא הזרקה ישירה למחזור הדם של התינוק כמויות אדירות של חומרים רעילים, מסוכנים, מסרטנים, בגיל רך ופגיע ביותר.
האם התייעצת לגבי מתן חיסונים מעל גיל שנתיים, כמו שעושים ביפן למשל? (בעקבות הגילוי שנזקי החיסונים ירדו מאוד כאשר דחו את הגיל של מתן החיסון)
כשאת כותבת צהבת את מתכוונת להפטיטיס B?
האם את נשאית של הפטיטיס B ובגלל זה בחרת לתת את החיסון הזה? אם אינך נשאית של המחלה, לא ברור למה החלטת לתת דווקא את החיסון הזה. זאת מחלה שנדבקים בה כמו איידס - מיחסי מין, וממזרק נגוע. כמו כן, עד שילדך יגיע לגיל ההתבגרות, כלומר למצב שהוא עלול להידבק במחלה, יעילות החיסון כבר תרד. הייתי שוקלת אם שווה להמשיך לחסן נגד הפטיטיס B.
נראה לי שפגישות כמו שאת מתארת יכולות באמת לבלבל מאוד.
האם רופא הילדים ה"קונבנציונאלי" מבין ספציפית בחיסונים? רוב הרופאים אינם מומחים לנושא, ויכולים רק לדקלם מתוך העלונים שמופצים גם לך. זה נושא שצריך להבין בו לעומק כדי לדבר עליו באחריות.
האם בהרצאה של ד"ר רוזנטל הפנית שאלות? האם קראת חומר בנושא אצלו?
האם ההומיאופתית עוסקת בנושא החיסונים ההומיאופתיים? האם היא הציגה בפנייך את האפשרות להחליף חלק מהחיסונים בחיסון הומיאופתי?
מה אמר הרופא/ה ברפואה סינית? עד כמה שידוע לי, לרפואה זו אין חיסונים משלה.
מה שאפשר ללמוד הוא למשל אם יש לרפואה זו תשובה לחלק מהמחלות (לדוגמא, לרפואה הסינית יש טיפול יעיל נגד מחלת השעלת. לפיכך, אם תינוקך יונק ואת נמצאת בקשר עם רופא סיני שאת סומכת עליו, זה עשוי לעודד אותך לוותר על חיסון השעלת פשוט מפני שתרגישי שפיצי לא בסכנה מהמחלה הזאת).
שימי לב שאם את מפצלת, כל חיסון בנפרד מכיל חומרי שימור, כספית, פורמלין ועוד חומרים מסוכנים בכמות שמתאימה לגבר מבוגר ולא לתינוק שמשקלו 3 או 6 ק"ג.
לכן, גם זה שיקול.
חלק מהסכנה בחיסונים היא הזרקה ישירה למחזור הדם של התינוק כמויות אדירות של חומרים רעילים, מסוכנים, מסרטנים, בגיל רך ופגיע ביותר.
האם התייעצת לגבי מתן חיסונים מעל גיל שנתיים, כמו שעושים ביפן למשל? (בעקבות הגילוי שנזקי החיסונים ירדו מאוד כאשר דחו את הגיל של מתן החיסון)
כשאת כותבת צהבת את מתכוונת להפטיטיס B?
האם את נשאית של הפטיטיס B ובגלל זה בחרת לתת את החיסון הזה? אם אינך נשאית של המחלה, לא ברור למה החלטת לתת דווקא את החיסון הזה. זאת מחלה שנדבקים בה כמו איידס - מיחסי מין, וממזרק נגוע. כמו כן, עד שילדך יגיע לגיל ההתבגרות, כלומר למצב שהוא עלול להידבק במחלה, יעילות החיסון כבר תרד. הייתי שוקלת אם שווה להמשיך לחסן נגד הפטיטיס B.
נראה לי שפגישות כמו שאת מתארת יכולות באמת לבלבל מאוד.
האם רופא הילדים ה"קונבנציונאלי" מבין ספציפית בחיסונים? רוב הרופאים אינם מומחים לנושא, ויכולים רק לדקלם מתוך העלונים שמופצים גם לך. זה נושא שצריך להבין בו לעומק כדי לדבר עליו באחריות.
האם בהרצאה של ד"ר רוזנטל הפנית שאלות? האם קראת חומר בנושא אצלו?
האם ההומיאופתית עוסקת בנושא החיסונים ההומיאופתיים? האם היא הציגה בפנייך את האפשרות להחליף חלק מהחיסונים בחיסון הומיאופתי?
מה אמר הרופא/ה ברפואה סינית? עד כמה שידוע לי, לרפואה זו אין חיסונים משלה.
מה שאפשר ללמוד הוא למשל אם יש לרפואה זו תשובה לחלק מהמחלות (לדוגמא, לרפואה הסינית יש טיפול יעיל נגד מחלת השעלת. לפיכך, אם תינוקך יונק ואת נמצאת בקשר עם רופא סיני שאת סומכת עליו, זה עשוי לעודד אותך לוותר על חיסון השעלת פשוט מפני שתרגישי שפיצי לא בסכנה מהמחלה הזאת).
-
שאלות על חיסונים
בשמת שלום ותודה רבה על התגובה.
_שימי לב שאם את מפצלת, כל חיסון בנפרד מכיל חומרי שימור, כספית, פורמלין ועוד חומרים מסוכנים בכמות שמתאימה לגבר מבוגר ולא לתינוק שמשקלו 3 או 6 ק"ג.
לכן, גם זה שיקול_ . נכון את צודקת ולא חשבתי על זה, אבל - האם יש אלטרנטיבה נאמר לזריקה אחת ובה 4 החיסונים ביחד חוץ משעלת? ולמה עד היום לא שמעתי מהמצדדים בפיצול החיסונים על סכנה זו?
האם התייעצת לגבי מתן חיסונים מעל גיל שנתיים, כמו שעושים ביפן למשל? כן, שאלתי את הרופא הקונבנציונלי (שלא מתמחה בחיסונים..) והוא טען שהמידע איננו נכון.
כשאת כותבת צהבת את מתכוונת להפטיטיס B? כן, זו הכוונה. נתתי את החיסון כשעדין לא היה בידי כל המידע שיש בידי היום. היום באמת לא היתי נותנת חיסון זה, אינני נשאית של המחלה, ואני בהחלט מתלבטת אם להמשיך בזריקה השלישית או לא.
האם בהרצאה של ד"ר רוזנטל הפנית שאלות? האם קראת חומר בנושא אצלו? לא הפניתי שאלות, היו המון אנשים ובלגן והוא לא ענה על שאלות בצורה מסודרת אלא נתן מידע בצורה כזו שמי שרצה להשלים אותו או לפנות עם שאלות ספציפיות נאלץ לקבוע תור למרפאה שלו (בתשלום כמובן..)
לגבי חיסונים הומיאופטים - את זה אני יודעת שאני לא רוצה לתת.
מה אמר הרופא/ה ברפואה סינית? הוא לא נתן חוות דעת גורפת לגבי חיסונים אלא סיפר לי מה עשה עם ילדיו שלו - חיסן באיחור קל לפוליו, טטנוס ודלקת קרום המח. לשאר המחלות הוא אמר שיש טיפול ברפואה הסינית.
וכך נותרתי מבולבלת ואותך אני שואלת מה בעצם המלצתך? לדחות את החיסונים לגיל שנתיים? לתת בגיל שנתיים זריקה אחת עם כל המחומש? (כדי להמנע מעודף רעלים)? שוב תודה.
_שימי לב שאם את מפצלת, כל חיסון בנפרד מכיל חומרי שימור, כספית, פורמלין ועוד חומרים מסוכנים בכמות שמתאימה לגבר מבוגר ולא לתינוק שמשקלו 3 או 6 ק"ג.
לכן, גם זה שיקול_ . נכון את צודקת ולא חשבתי על זה, אבל - האם יש אלטרנטיבה נאמר לזריקה אחת ובה 4 החיסונים ביחד חוץ משעלת? ולמה עד היום לא שמעתי מהמצדדים בפיצול החיסונים על סכנה זו?
האם התייעצת לגבי מתן חיסונים מעל גיל שנתיים, כמו שעושים ביפן למשל? כן, שאלתי את הרופא הקונבנציונלי (שלא מתמחה בחיסונים..) והוא טען שהמידע איננו נכון.
כשאת כותבת צהבת את מתכוונת להפטיטיס B? כן, זו הכוונה. נתתי את החיסון כשעדין לא היה בידי כל המידע שיש בידי היום. היום באמת לא היתי נותנת חיסון זה, אינני נשאית של המחלה, ואני בהחלט מתלבטת אם להמשיך בזריקה השלישית או לא.
האם בהרצאה של ד"ר רוזנטל הפנית שאלות? האם קראת חומר בנושא אצלו? לא הפניתי שאלות, היו המון אנשים ובלגן והוא לא ענה על שאלות בצורה מסודרת אלא נתן מידע בצורה כזו שמי שרצה להשלים אותו או לפנות עם שאלות ספציפיות נאלץ לקבוע תור למרפאה שלו (בתשלום כמובן..)
לגבי חיסונים הומיאופטים - את זה אני יודעת שאני לא רוצה לתת.
מה אמר הרופא/ה ברפואה סינית? הוא לא נתן חוות דעת גורפת לגבי חיסונים אלא סיפר לי מה עשה עם ילדיו שלו - חיסן באיחור קל לפוליו, טטנוס ודלקת קרום המח. לשאר המחלות הוא אמר שיש טיפול ברפואה הסינית.
וכך נותרתי מבולבלת ואותך אני שואלת מה בעצם המלצתך? לדחות את החיסונים לגיל שנתיים? לתת בגיל שנתיים זריקה אחת עם כל המחומש? (כדי להמנע מעודף רעלים)? שוב תודה.
-
שאלות על חיסונים
מה בעצם המלצתך?
אני לא מומחית, לא יכולה להמליץ.
כדאי אולי להשיג את החוברת של רוזנטל, יש בה מידע מסודר יותר.
ויש המון מידע באינטרנט (למשל, איך להשיג חיסון טטנוס בלי הדיפטריה).
לדעתי, הוא רק בן 4 חודשים, אין דחיפות, יש לך זמן לקרוא עוד קצת בשקט (חומר כתוב לא מלחיץ. קוראים בקצב שלך) ולחשוב.
נראה לך?
אני לא מומחית, לא יכולה להמליץ.
כדאי אולי להשיג את החוברת של רוזנטל, יש בה מידע מסודר יותר.
ויש המון מידע באינטרנט (למשל, איך להשיג חיסון טטנוס בלי הדיפטריה).
לדעתי, הוא רק בן 4 חודשים, אין דחיפות, יש לך זמן לקרוא עוד קצת בשקט (חומר כתוב לא מלחיץ. קוראים בקצב שלך) ולחשוב.
נראה לך?
-
שאלות על חיסונים
אה, ראית את כל הדפים ב מדור בלי חיסונים ? הדף הזה הוא רק דף אחד, יש עוד הרבה מידע ברחבי האתר. הפניתי אותך לדף אינדקס (כל שם עם קו מתחת בין המלים - זה לינק). אולי זה יוסיף.
-
שאלות על חיסונים
תודה בשמת,
אני בהחלט מודעת לשפע המידע בנושא חיסונים שקיים כאן באתר ובהחלט ממשיכה לקרוא כל יום כמה שמתאפשר לי בלילה. בקשר לדחיפות, הכל יחסי, את יודעת. כבר היינו אמורים לפי טיפת חלב לתת את החיסון לפני חודשיים... ויש כאלה שלחוצים מזה (למשל הבעל שמרגיש שאנחנו ממש מהלכים על חבל דק, מתגרים בגורל וכו' וכו')
איפה קראת על חיסון טטנוס בלי דיפטריה?
וגם האחות בטיפת חלב אומרת שהחיסונים המופרדים ישנים יותר ולכן יש בהם יותר רעלים וחומרים משמרים (זאת מלבד העובדה שציינת שכמות החומרים הרעילים עולה בגלל שמגדילים את מס' הזריקות). האם מישהו יודע אם ניתן להשיג חיסונים מופרדים ו"נקיים" יותר?
אני בהחלט מודעת לשפע המידע בנושא חיסונים שקיים כאן באתר ובהחלט ממשיכה לקרוא כל יום כמה שמתאפשר לי בלילה. בקשר לדחיפות, הכל יחסי, את יודעת. כבר היינו אמורים לפי טיפת חלב לתת את החיסון לפני חודשיים... ויש כאלה שלחוצים מזה (למשל הבעל שמרגיש שאנחנו ממש מהלכים על חבל דק, מתגרים בגורל וכו' וכו')
איפה קראת על חיסון טטנוס בלי דיפטריה?
וגם האחות בטיפת חלב אומרת שהחיסונים המופרדים ישנים יותר ולכן יש בהם יותר רעלים וחומרים משמרים (זאת מלבד העובדה שציינת שכמות החומרים הרעילים עולה בגלל שמגדילים את מס' הזריקות). האם מישהו יודע אם ניתן להשיג חיסונים מופרדים ו"נקיים" יותר?
-
-
שאלות על חיסונים
שוב שלום
לאחר שקראתי את כל דף חיסון טטנוס חזרתי לכאן ואני עדין מבולבלת.
ראשית, אכן יש שם מידע היכן ניתן להשיג טטנוס בנפרד מדיפטריה אבל האם כדאי להפריד? האם החיסון המופרד בטוח לשימוש? לא ישן? לא מלא בחומרים משמרים?
ואם אפריד ואתן טטנוס לבד כמה פעמים צריך לתת את החיסון ובאילו מרווחים?
וגם - מישהי כתבה שם שחידק הטטנוס נמצא 50 מטר מתחת לפני האדמה, האם זה נכון? אם כך איך נדבקים מפצעים ממסמרים או מחתולים וכדומה? לא נשמע לי הגיוני אבל אף אחד לא סתר את דבריה.
האם אני צריכה לחשוש לשים את בני בן ה-4 חודשים על הדשא כשהוא לועס כל דבר שנקרה לפיו?
ושוב, אודה לכל תגובה.
לאחר שקראתי את כל דף חיסון טטנוס חזרתי לכאן ואני עדין מבולבלת.
ראשית, אכן יש שם מידע היכן ניתן להשיג טטנוס בנפרד מדיפטריה אבל האם כדאי להפריד? האם החיסון המופרד בטוח לשימוש? לא ישן? לא מלא בחומרים משמרים?
ואם אפריד ואתן טטנוס לבד כמה פעמים צריך לתת את החיסון ובאילו מרווחים?
וגם - מישהי כתבה שם שחידק הטטנוס נמצא 50 מטר מתחת לפני האדמה, האם זה נכון? אם כך איך נדבקים מפצעים ממסמרים או מחתולים וכדומה? לא נשמע לי הגיוני אבל אף אחד לא סתר את דבריה.
האם אני צריכה לחשוש לשים את בני בן ה-4 חודשים על הדשא כשהוא לועס כל דבר שנקרה לפיו?
ושוב, אודה לכל תגובה.
-
שאלות על חיסונים
הפיצי כרגע בן 4 חודשים וקיבל בינתים 2 חיסוני צהבת בלבד.
איך הגיב הפיצי לחיסונים שקיבל כבר? האם היה חום, בכי רב? האם היה חולה?
האם הספיק להיות חולה מאז נולד? את מניקה מלא?
האם מישהו יודע אם ניתן להשיג חיסונים מופרדים ו"נקיים" יותר?
נסי להתקשר לבימ"ר "הירקון" בפ"ת. תשאלי אם הם מוכרים חיסונים ואם תוכלי להתייעץ עם מישהו על חיסונים. אם כן תשאלי את כל השאלות ששאלת כאן ורק לאחר שתקבלי תשובות - תחליטי.
( תוכלי גם לבוא לספר לנו... )
השאלות ששאלתי אותך למעלה הן במטרה להבין אם היו ראקציות קודמות לחיסונים..
איך הגיב הפיצי לחיסונים שקיבל כבר? האם היה חום, בכי רב? האם היה חולה?
האם הספיק להיות חולה מאז נולד? את מניקה מלא?
האם מישהו יודע אם ניתן להשיג חיסונים מופרדים ו"נקיים" יותר?
נסי להתקשר לבימ"ר "הירקון" בפ"ת. תשאלי אם הם מוכרים חיסונים ואם תוכלי להתייעץ עם מישהו על חיסונים. אם כן תשאלי את כל השאלות ששאלת כאן ורק לאחר שתקבלי תשובות - תחליטי.
( תוכלי גם לבוא לספר לנו... )
השאלות ששאלתי אותך למעלה הן במטרה להבין אם היו ראקציות קודמות לחיסונים..
-
שאלות על חיסונים
הי נועה . אכן אני מניקה מלא. טפו טפו פיצ עדין לא היה חולה כלל וכלל.
לצהבת לא היו תגובות, אבל הוא ידוע כחיסון שאין לו תופעות לוואי ולא כל כך חששתי ממנו.
ותודה על המידע, אני אתקשר ל"ירקון" ואעדכן..
לצהבת לא היו תגובות, אבל הוא ידוע כחיסון שאין לו תופעות לוואי ולא כל כך חששתי ממנו.
ותודה על המידע, אני אתקשר ל"ירקון" ואעדכן..
-
שאלות על חיסונים
"הירקון" בפ"ת
בהצלחה
בהצלחה
-
שאלות על חיסונים
עידכון טרי מאתמול:
חברה שלי נפגשה עם הרופאה ההומיאופתית שעובדת עם ד"ר רוזנטל ב"טיפה מן הטבע" (מקווה שלא טעיתי בפרטים), והרופאה הנ"ל אמרה לה שדווקא מסתבר, למרבה הצער, שהחיסון לטטנוס בלבד מסוכן יותר ומכיל הרבה יותר רעלים מאשר החיסון לטטנוס + דיפטריה הרגיל שכל הילדים מקבלים.
אם זה אכן כך (וסך הכל, זה המקצוע שלה, להתמצא בחיסונים, וזו היתה מטרת הפגישה שלהם איתה), אז כבר עדיף לתת טטנוס+דיפטריה מאשר טטנוס לבד, בשיקלול הסכנות בשני החיסונים.
כדאי גם לשאול על זה את עמותת "חסון". קית אלכסנדר בוודאי יודע.
חברה שלי נפגשה עם הרופאה ההומיאופתית שעובדת עם ד"ר רוזנטל ב"טיפה מן הטבע" (מקווה שלא טעיתי בפרטים), והרופאה הנ"ל אמרה לה שדווקא מסתבר, למרבה הצער, שהחיסון לטטנוס בלבד מסוכן יותר ומכיל הרבה יותר רעלים מאשר החיסון לטטנוס + דיפטריה הרגיל שכל הילדים מקבלים.
אם זה אכן כך (וסך הכל, זה המקצוע שלה, להתמצא בחיסונים, וזו היתה מטרת הפגישה שלהם איתה), אז כבר עדיף לתת טטנוס+דיפטריה מאשר טטנוס לבד, בשיקלול הסכנות בשני החיסונים.
כדאי גם לשאול על זה את עמותת "חסון". קית אלכסנדר בוודאי יודע.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
שאלות על חיסונים
רוב הילדים לא מקבלים טטנוס+דיפטריה, אלא במשולב עם שעלת.
מקווה שהנאמר ע"י אותה רופאה אכן מכוון לטטנוס בלבד, ולא לTD (או Td, לא זוכרת בע"פ איזה מיועד לילדים) (שאותו אנחנו מתכוונים לתת הקיץ, בגיל 3+ אחרי שיבריא מהאבעבעות וכשקופ"ח ימצאו אותו (יש קצת בלאגן, אבל אפילו אחות טיפ"ח אמרה שאנחנו יכולים לחכות ולא ללכת לקנות פרטי, וזה יסתדר).
מקווה שהנאמר ע"י אותה רופאה אכן מכוון לטטנוס בלבד, ולא לTD (או Td, לא זוכרת בע"פ איזה מיועד לילדים) (שאותו אנחנו מתכוונים לתת הקיץ, בגיל 3+ אחרי שיבריא מהאבעבעות וכשקופ"ח ימצאו אותו (יש קצת בלאגן, אבל אפילו אחות טיפ"ח אמרה שאנחנו יכולים לחכות ולא ללכת לקנות פרטי, וזה יסתדר).
שאלות על חיסונים
אמא מבולבלת מאוד,
מטטנוס נדבקים רק כשנחתכים חתך עמוק! זה צריך להיות חתך של שני סנטימטר לערך שאז, אם החיידק חדר למקום, יש מצב שבו אין חמצן במקום (כי זה חתך עמוק שסוגר על החיידק) ואז יש סכנה. שימי לב: אין שום סכנה מלעיסת עלים או ענפים. גם אם זה על אדמה שהיה בה מסמר חלוד. לא מספיק מסמר חלוד, לא מספיק לבוא במגע עם צואת סוסים, לא מספיק להישרט קלות על ידי חתול שהיה באורווה של סוסים שאוכלים מסמרים חלודים (;-)). זה צריך להיות חתך, וחתך עמוק מאוד.
בכל שריטה או חתך קל אחר, כדי להרגיש ממש טוב עם עצמינו אפשר לשטוף במים ואפילו עם סבון. לא צריך את זה, אבל אפשר כדי להרגיש הכי בטוח. אבל אם אין חתך עמוק - לא נדבקים מטטנוס. הוא חייב להיות במקום ללא חמצן.
זה מה שאני למדתי כשאני חיפשתי מידע בנושא מגורמים קונבנציונליים (בבית חולים) ולא קונבנציונליים.
לפיכך, מיותר לדעתי לתת טטנוס לפני שהילד גדל ומתחיל ללכת ואז יש איזשהו סיכון שאולי הוא יחתך. אבל שימי לב - רוב הסיכויים שגם את לא מחוסנת וגם בעלך לא מחוסן בטטנוס! ומה קרה? כלום...
זו הסיבה שאני אינני מחסנת בחיסון הזה בכלל. אל תשכחי - דווקא זה החיסון היחיד עם נקודת חזור: אם הילד נפצע ויש חתך עמוק, הולכים ומקבלים את החיסון הסביל ואין שום סכנה. כך אגב עושים היום בכל תאונת דרכים קשה, ישר נותנים אנטי טטנוס וזהו.
אמא יקרה, כבר כתבתי כמה דברים בנושא בדף הזה, ראי הודעותיי מתאריך 26.10.2005 במעלה הדף, כולל המלצה להתייעצות עם רופא ילדים שהוא גם הומיאופת. (שניים במחיר אחד, ירגיע גם את בעלך....).
אני יודעת שלא ביקשת המלצות לעוד אנשים להיפגש אתם, וכבר נפגשת עם כל כך הרבה בעניין וזה עלה לכם הרבה כסף, אבל העובדה היא שאת עדיין מבולבלת... גם אני הייתי ככה והוא היחיד שהצליח לעשות לי סדר בראש. לדעתי, בנושא כזה חשוב, אולי תרצי לשקול להיפגש עם מישהו נוסף, לאור העובדה שבאמת אין כאן תשובות ספר מה נכון ומה לא נכון...
באופן כללי בענייני חיסונים ישנה הגישה של: בכל מקרה מפחדים. אם מחסנים מפחדים, אם לא מחסנים מפחדים. השאלה היא מה אפשר לעשות בכל אחד מהתסריטים, ולאחר איסוף כל מידע לנסות להבין איפה מפחדים יותר. אבל תמשיכי לאסוף מידע, ותמשיכי לחקור כי התמונה היא מאוד מורכבת.
אל תתני לביורקרטיה של טיפת חלב להלחיץ אותך. ספרי לבעלך שטיפת חלב ומשרד הביראות הגאונים החליטו לבטל את חיסון הפוליו בטיפות, ולמרות זאת טיפות החלב התבקשו להמשיך לחסן את הילדים עד אשר ייגמר המלאי!!! את קולטת? משחקים בחיי תינוקות רכים כי יש מלאי של חיסון שהוחלט (בריאותית!) לבטל!
אני מספרת לך את זה כדי שתקחי עם קורטוב של ספק כל מה שאומרות הרשויות הביראותיות במדינה הזו.
ותמשיכי לקרוא כאן באתר, יש כאן הרבה מידע וחשיבה. @}
>גילוי נאות: בסוף לאחר כל הבלבול וההתייעצויות ברחנו לא לחסן בכלל באף חיסון. שתדעי שיש גם חיות כאלה כאן .<
מטטנוס נדבקים רק כשנחתכים חתך עמוק! זה צריך להיות חתך של שני סנטימטר לערך שאז, אם החיידק חדר למקום, יש מצב שבו אין חמצן במקום (כי זה חתך עמוק שסוגר על החיידק) ואז יש סכנה. שימי לב: אין שום סכנה מלעיסת עלים או ענפים. גם אם זה על אדמה שהיה בה מסמר חלוד. לא מספיק מסמר חלוד, לא מספיק לבוא במגע עם צואת סוסים, לא מספיק להישרט קלות על ידי חתול שהיה באורווה של סוסים שאוכלים מסמרים חלודים (;-)). זה צריך להיות חתך, וחתך עמוק מאוד.
בכל שריטה או חתך קל אחר, כדי להרגיש ממש טוב עם עצמינו אפשר לשטוף במים ואפילו עם סבון. לא צריך את זה, אבל אפשר כדי להרגיש הכי בטוח. אבל אם אין חתך עמוק - לא נדבקים מטטנוס. הוא חייב להיות במקום ללא חמצן.
זה מה שאני למדתי כשאני חיפשתי מידע בנושא מגורמים קונבנציונליים (בבית חולים) ולא קונבנציונליים.
לפיכך, מיותר לדעתי לתת טטנוס לפני שהילד גדל ומתחיל ללכת ואז יש איזשהו סיכון שאולי הוא יחתך. אבל שימי לב - רוב הסיכויים שגם את לא מחוסנת וגם בעלך לא מחוסן בטטנוס! ומה קרה? כלום...
זו הסיבה שאני אינני מחסנת בחיסון הזה בכלל. אל תשכחי - דווקא זה החיסון היחיד עם נקודת חזור: אם הילד נפצע ויש חתך עמוק, הולכים ומקבלים את החיסון הסביל ואין שום סכנה. כך אגב עושים היום בכל תאונת דרכים קשה, ישר נותנים אנטי טטנוס וזהו.
אמא יקרה, כבר כתבתי כמה דברים בנושא בדף הזה, ראי הודעותיי מתאריך 26.10.2005 במעלה הדף, כולל המלצה להתייעצות עם רופא ילדים שהוא גם הומיאופת. (שניים במחיר אחד, ירגיע גם את בעלך....).
אני יודעת שלא ביקשת המלצות לעוד אנשים להיפגש אתם, וכבר נפגשת עם כל כך הרבה בעניין וזה עלה לכם הרבה כסף, אבל העובדה היא שאת עדיין מבולבלת... גם אני הייתי ככה והוא היחיד שהצליח לעשות לי סדר בראש. לדעתי, בנושא כזה חשוב, אולי תרצי לשקול להיפגש עם מישהו נוסף, לאור העובדה שבאמת אין כאן תשובות ספר מה נכון ומה לא נכון...
באופן כללי בענייני חיסונים ישנה הגישה של: בכל מקרה מפחדים. אם מחסנים מפחדים, אם לא מחסנים מפחדים. השאלה היא מה אפשר לעשות בכל אחד מהתסריטים, ולאחר איסוף כל מידע לנסות להבין איפה מפחדים יותר. אבל תמשיכי לאסוף מידע, ותמשיכי לחקור כי התמונה היא מאוד מורכבת.
אל תתני לביורקרטיה של טיפת חלב להלחיץ אותך. ספרי לבעלך שטיפת חלב ומשרד הביראות הגאונים החליטו לבטל את חיסון הפוליו בטיפות, ולמרות זאת טיפות החלב התבקשו להמשיך לחסן את הילדים עד אשר ייגמר המלאי!!! את קולטת? משחקים בחיי תינוקות רכים כי יש מלאי של חיסון שהוחלט (בריאותית!) לבטל!
אני מספרת לך את זה כדי שתקחי עם קורטוב של ספק כל מה שאומרות הרשויות הביראותיות במדינה הזו.
ותמשיכי לקרוא כאן באתר, יש כאן הרבה מידע וחשיבה. @}
>גילוי נאות: בסוף לאחר כל הבלבול וההתייעצויות ברחנו לא לחסן בכלל באף חיסון. שתדעי שיש גם חיות כאלה כאן .<
-
שאלות על חיסונים
דווקא זה החיסון היחיד עם נקודת חזור: אם הילד נפצע ויש חתך עמוק, הולכים ומקבלים את החיסון הסביל ואין שום סכנה. כך אגב עושים היום בכל תאונת דרכים קשה, ישר נותנים אנטי טטנוס וזהו.
לא נכון.
הדיון הזה כבר נעשה בדף חיסון טטנוס, בדקנו, ביררנו, וזה לא נכון.
הסיפור הוא כזה:
מי שכבר חוסן בילדותו נגד טטנוס - אם הוא נפצע, והחיסון שלו כבר לא בתוקף, הוא מקבל עוד מנת דחף (חיסון סביל) וגמרנו.
זה למשל חל עלייך, גאמה, כי ללא ספק חוסנת בטטנוס מתישהו בעבר.
לעומת זאת, מי שמעולם לא חוסן נגד טטנוס - אם הוא נפצע פציעה עמוקה כנ"ל, אז צריך לתת לו בבית החולים את החיסון הפעיל, שזה החיידק שהוכן מסרום של אנשים. כלומר: חיסון שהופק ממנות דם של עשרות או מאות אנשים. זה כמו לקבל כמה עשרות עירויי דם. מסוכן נורא!
לפיכך, זה לא אותו הדבר.
ממש לא כדאי לקבל את חיסון הטטנוס הפעיל, ומכאן המסקנה היא שאם אנחנו חוששים מחיידק הטטנוס (וגם פה לא כולם חוששים), אז עדיף לחסן לפני מאשר לחסן אחרי (בפעם הראשונה).
פה יש גם עניין של גיל.
כל חיסון טטנוס, כמדומני, מוכרחים לקבל במינימום שלוש מנות עם רווחים ביניהן.
כל עוד לא גמרנו את שלוש המנות, הילד לא מחוסן. כאילו לא קיבל אף אחת.
אם הילד קטן מדי נותנים יותר משלוש מנות.
מסקנה: רצוי לחסן בגיל יותר מאוחר...
לגבי הטטנוס דיפטריה: אני הבנתי שמדובר אך ורק ב-DT (נדמה לי שזה השם).
חיסון השעלת, וכל חיסון שכולל את חיסון השעלת, לא מומלץ לאף אחד. אז המשולשת לא אופציה בכלל.
השאלה היתה לגבי חיסון טטנוס לחוד, לעומת טטנוס + דיפטריה (בלבד).
לא נכון.
הדיון הזה כבר נעשה בדף חיסון טטנוס, בדקנו, ביררנו, וזה לא נכון.
הסיפור הוא כזה:
מי שכבר חוסן בילדותו נגד טטנוס - אם הוא נפצע, והחיסון שלו כבר לא בתוקף, הוא מקבל עוד מנת דחף (חיסון סביל) וגמרנו.
זה למשל חל עלייך, גאמה, כי ללא ספק חוסנת בטטנוס מתישהו בעבר.
לעומת זאת, מי שמעולם לא חוסן נגד טטנוס - אם הוא נפצע פציעה עמוקה כנ"ל, אז צריך לתת לו בבית החולים את החיסון הפעיל, שזה החיידק שהוכן מסרום של אנשים. כלומר: חיסון שהופק ממנות דם של עשרות או מאות אנשים. זה כמו לקבל כמה עשרות עירויי דם. מסוכן נורא!
לפיכך, זה לא אותו הדבר.
ממש לא כדאי לקבל את חיסון הטטנוס הפעיל, ומכאן המסקנה היא שאם אנחנו חוששים מחיידק הטטנוס (וגם פה לא כולם חוששים), אז עדיף לחסן לפני מאשר לחסן אחרי (בפעם הראשונה).
פה יש גם עניין של גיל.
כל חיסון טטנוס, כמדומני, מוכרחים לקבל במינימום שלוש מנות עם רווחים ביניהן.
כל עוד לא גמרנו את שלוש המנות, הילד לא מחוסן. כאילו לא קיבל אף אחת.
אם הילד קטן מדי נותנים יותר משלוש מנות.
מסקנה: רצוי לחסן בגיל יותר מאוחר...
לגבי הטטנוס דיפטריה: אני הבנתי שמדובר אך ורק ב-DT (נדמה לי שזה השם).
חיסון השעלת, וכל חיסון שכולל את חיסון השעלת, לא מומלץ לאף אחד. אז המשולשת לא אופציה בכלל.
השאלה היתה לגבי חיסון טטנוס לחוד, לעומת טטנוס + דיפטריה (בלבד).
שאלות על חיסונים
ראיתי את השאלה של טליה למעלה, לגבי חיסון אנטי-טטנוס, וגם אני בתהייה דומה.
אצלנו בת הכמעט-שלוש קיבלה 3 מנות (כחלק מהמחומשת), האחרונה שבהן בגיל 7 חודשים. ראיתי בפנקס החיסונים שהמנה האחרונה היא מנת דחף. זה אומר שבעצם לא חייסים לקבל אותה, אלא במקרה של פציעה? או שכן כדאי לקבל, כי במקרה של פציעה ממילא במוקדים של קופות-החולים אין מנות חיסון שמותאמות לילדים? (אתזה אני יודעת מהביקור שלנו במוקד מכבי, כשנכנסתי ללחץ בגלל פציעה בברכיים שנראתה כאילו מתחילה להזדהם).
אז מה דעתכם?
אצלנו בת הכמעט-שלוש קיבלה 3 מנות (כחלק מהמחומשת), האחרונה שבהן בגיל 7 חודשים. ראיתי בפנקס החיסונים שהמנה האחרונה היא מנת דחף. זה אומר שבעצם לא חייסים לקבל אותה, אלא במקרה של פציעה? או שכן כדאי לקבל, כי במקרה של פציעה ממילא במוקדים של קופות-החולים אין מנות חיסון שמותאמות לילדים? (אתזה אני יודעת מהביקור שלנו במוקד מכבי, כשנכנסתי ללחץ בגלל פציעה בברכיים שנראתה כאילו מתחילה להזדהם).
אז מה דעתכם?
-
שאלות על חיסונים
ראיתי בפנקס החיסונים שהמנה האחרונה היא מנת דחף
גם אנחנו נתנו עד שם.
מעניינת גם אותי התשובה לשאלתה של שירין.
_כל עוד לא גמרנו את שלוש המנות, הילד לא מחוסן. כאילו לא קיבל אף אחת.
אם הילד קטן מדי נותנים יותר משלוש מנות._
מנת הדחף היא החיסון הרביעי, על איזה גילאים מדובר שנותנים יותר משלוש מנות?
גם אנחנו נתנו עד שם.
מעניינת גם אותי התשובה לשאלתה של שירין.
_כל עוד לא גמרנו את שלוש המנות, הילד לא מחוסן. כאילו לא קיבל אף אחת.
אם הילד קטן מדי נותנים יותר משלוש מנות._
מנת הדחף היא החיסון הרביעי, על איזה גילאים מדובר שנותנים יותר משלוש מנות?
-
שאלות על חיסונים
על איזה גילאים מדובר שנותנים יותר משלוש מנות?
הקטנים, אבל אני לא זוכרת במדויק. יכול להיות ש שרון ג או רופא ילדים הם שענו בצורה מדוייקת על זה. כדאי לחפש בדף חיסון טטנוס.
הקטנים, אבל אני לא זוכרת במדויק. יכול להיות ש שרון ג או רופא ילדים הם שענו בצורה מדוייקת על זה. כדאי לחפש בדף חיסון טטנוס.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
שאלות על חיסונים
בשמת, למיטב ידיעתי זה הפוך:
חיסון שהוא נוגדנים מוכנים נקרא "סביל", כי הגוף סביל בתהליך.
חיסון פעיל הוא חיסון בו נותנים את גורם המחלה (מוחלש), ואז הגוף, בואפן פעיל, מייצר נוגדנים.
(מישהו יכול לוודא?)
חיסון שהוא נוגדנים מוכנים נקרא "סביל", כי הגוף סביל בתהליך.
חיסון פעיל הוא חיסון בו נותנים את גורם המחלה (מוחלש), ואז הגוף, בואפן פעיל, מייצר נוגדנים.
(מישהו יכול לוודא?)
-
שאלות על חיסונים
הלכתי וקראתי את הדף חיסון טטנוס. כל התשובות שם. ממליצה לקרוא. יש שם המון חילופי דברים והרופאים מתקנים זה את זה, כך שכדאי לקרוא את הדיון. תתחילו מהמקום ששרון ג מתחילה לענות.
-
שאלות על חיסונים
תבשיל, את צודקת. גם אני קראתי את זה עכשיו בדף ההוא.
המונחים מבלבלים נורא. העיקר: עדיף לקבל את החיסון עם הרעלן המוחלש, ולא את החיסון שהוכן ממנות דם של מאות אנשים...
המונחים מבלבלים נורא. העיקר: עדיף לקבל את החיסון עם הרעלן המוחלש, ולא את החיסון שהוכן ממנות דם של מאות אנשים...
-
שאלות על חיסונים
גאמה (וכולם) שלום. ראיתי שהתייחסת לדברי.
לפני שהצטרפתי כאן לדיון קראתי את כל העמוד מתחילתו וראיתי שאת ממליצה על אמיר אניספלד ואפילו התלבטתי אם כדאי לפנות אליו. אבל דחיתי את זה בינתים גם בגלל שבעלי ממש יתנגד, וגם כי אני עצמי אינני משוכנעת ביעילותה של ההומיאופתיה. אני מניחה שרופא זה, כמו ד"ר רוזנטל מגבה את אי מתן החיסונים בטיפול הומיאופתי במקרה הצורך. במידה ואינני משוכנעת ביעילות ההומיאופתיה פתרון זה לא ירגיע אותי.
ובקשר ל אני מספרת לך את זה כדי שתקחי עם קורטוב של ספק כל מה שאומרות הרשויות הבריאותיות במדינה הזו. התפרצת לדלת פתוחה. אין סקפטית ממני...
בכל מקרה תודה על ההתיחסות ואני ממשיכה לברר. בקשר לטטנוס, קראתי גם את כל דף חיסון טטנוס ואכן לא מומלץ להסתמך על החיסון שניתן במקרה הפציעה עצמו (כפי שכבר הגיבו פה) ולכן כן עדיף לחסן . השאלה מתי? באיזה גיל? ובאיזה חיסון? יחד עם דיפטריה או לחוד? האם כבר לתת את כל המחומש פשוט בגיל שנה במקום כעת או שהשעלת עדין חיסון איום ונורא? אני מבולבלת! וממשיכה לברר ולעדכן אתכם במה שאעלה בחכתי.
לפני שהצטרפתי כאן לדיון קראתי את כל העמוד מתחילתו וראיתי שאת ממליצה על אמיר אניספלד ואפילו התלבטתי אם כדאי לפנות אליו. אבל דחיתי את זה בינתים גם בגלל שבעלי ממש יתנגד, וגם כי אני עצמי אינני משוכנעת ביעילותה של ההומיאופתיה. אני מניחה שרופא זה, כמו ד"ר רוזנטל מגבה את אי מתן החיסונים בטיפול הומיאופתי במקרה הצורך. במידה ואינני משוכנעת ביעילות ההומיאופתיה פתרון זה לא ירגיע אותי.
ובקשר ל אני מספרת לך את זה כדי שתקחי עם קורטוב של ספק כל מה שאומרות הרשויות הבריאותיות במדינה הזו. התפרצת לדלת פתוחה. אין סקפטית ממני...
בכל מקרה תודה על ההתיחסות ואני ממשיכה לברר. בקשר לטטנוס, קראתי גם את כל דף חיסון טטנוס ואכן לא מומלץ להסתמך על החיסון שניתן במקרה הפציעה עצמו (כפי שכבר הגיבו פה) ולכן כן עדיף לחסן . השאלה מתי? באיזה גיל? ובאיזה חיסון? יחד עם דיפטריה או לחוד? האם כבר לתת את כל המחומש פשוט בגיל שנה במקום כעת או שהשעלת עדין חיסון איום ונורא? אני מבולבלת! וממשיכה לברר ולעדכן אתכם במה שאעלה בחכתי.
שאלות על חיסונים
האם היא הציגה בפנייך את האפשרות להחליף חלק מהחיסונים בחיסון הומיאופתי
אין דבר כזה חיסון הומאופטי. יש רמדי שנותנים שקשורה לחיסון שאפשר לתת לפני שמחסנים, אבל לא במקום חיסון והיא לא מחסנת.
אין דבר כזה חיסון הומאופטי. יש רמדי שנותנים שקשורה לחיסון שאפשר לתת לפני שמחסנים, אבל לא במקום חיסון והיא לא מחסנת.
שאלות על חיסונים
אין דבר כזה חיסון הומאופטי.
יש. בעד ונגד חיסונים הומאופתיים.
או שהשעלת עדין חיסון איום ונורא?
ממה שאומרים - כן. אחד החיסונים היותר מסוכנים.
השאלה מתי? באיזה גיל?
באיזה גיל את חושבת שיש סכנה שתינוק ייחתך חתך עמוק שיעמיד אותו בסכנה? בטיפה-מן-הטבע ממליצים בדרך כלל לדחות את כל החיסונים לפחות עד גיל שנה, ואז להתחיל לחסן סלקטיבית, כל הורה לפי הבחירה שלו.
יש. בעד ונגד חיסונים הומאופתיים.
או שהשעלת עדין חיסון איום ונורא?
ממה שאומרים - כן. אחד החיסונים היותר מסוכנים.
השאלה מתי? באיזה גיל?
באיזה גיל את חושבת שיש סכנה שתינוק ייחתך חתך עמוק שיעמיד אותו בסכנה? בטיפה-מן-הטבע ממליצים בדרך כלל לדחות את כל החיסונים לפחות עד גיל שנה, ואז להתחיל לחסן סלקטיבית, כל הורה לפי הבחירה שלו.
-
שאלות על חיסונים
_נסי להתקשר לבימ"ר "הירקון" בפ"ת. תשאלי אם הם מוכרים חיסונים ואם תוכלי להתייעץ עם מישהו על חיסונים. אם כן תשאלי את כל השאלות ששאלת כאן ורק לאחר שתקבלי תשובות - תחליטי.
( תוכלי גם לבוא לספר לנו... )_ אז התקשרתי והם לא מוכנים בכלל לדבר על חיסונים. אם אבוא אם הפניה מקופ"ח אוכל לעשות הזמנה. לא הצלחתי לברר יותר מזה (לא היתה יותר מדי סבלנות בצד השני - מישהי שם רק חזרה על המשפט "רק דרך קופ"ח" אז לא הבנתי בדיוק מה הכוונה).
( תוכלי גם לבוא לספר לנו... )_ אז התקשרתי והם לא מוכנים בכלל לדבר על חיסונים. אם אבוא אם הפניה מקופ"ח אוכל לעשות הזמנה. לא הצלחתי לברר יותר מזה (לא היתה יותר מדי סבלנות בצד השני - מישהי שם רק חזרה על המשפט "רק דרך קופ"ח" אז לא הבנתי בדיוק מה הכוונה).
-
שאלות על חיסונים
לא היתה יותר מדי סבלנות בצד השני
טוב, כנראה שטלפון לא מתאים לנושא כזה, התיזמון חשוב. כנראה בטלפון כשיש עוד לקוחות מחכים זה לא אפשרי לתת יעוץ או הרבה סבלנות..
ניסיתי לעזור.
השורה התחתונה - תקראי כמה שיותר ותחליטי. אין מישהו אחד שיוכל להגיד לך מה לעשות. הכי חשוב זה שתחליטי למי את בוחרת להקשיב ותתני אמון - בילד שלך, בעצמך, בחיים ובאנשים שתבחרי להתייעץ בהם
טוב, כנראה שטלפון לא מתאים לנושא כזה, התיזמון חשוב. כנראה בטלפון כשיש עוד לקוחות מחכים זה לא אפשרי לתת יעוץ או הרבה סבלנות..
ניסיתי לעזור.
השורה התחתונה - תקראי כמה שיותר ותחליטי. אין מישהו אחד שיוכל להגיד לך מה לעשות. הכי חשוב זה שתחליטי למי את בוחרת להקשיב ותתני אמון - בילד שלך, בעצמך, בחיים ובאנשים שתבחרי להתייעץ בהם
-
שאלות על חיסונים
תודה נועה. כן, אני עדין ממשיכה לקרוא ולהתעניין. אני יותר ויותר הולכת לכיוון של לדחות את כל שאר החיסונים לגיל שנה ואז לתת באופן סלקטיבי. אבל בגלל שנתתי כבר פעמיים צהבת b אז אני חושבת אולי כדאי לסיים את "הסדרה" - נשאר רק זריקת דחף שאמורים לתת בגיל חצי שנה. ומעניין אותי לדעת:
- כמה זמן אפשר לדחות את זריקת הדחף כך שהסדרה שעשינו תושלם והילד יהיה מחוסן (ולא נצטרך להתחיל מהתחלה)?
- לכמה זמן תקף החיסון הזה? האם לכל החיים?
-
שאלות על חיסונים
אז אני חושבת אולי כדאי לסיים את "הסדרה"
למה?
אין חובה לסיים את הסידרה.
והילד יהיה מחוסן
גם אם הוא יהיה מחוסן, כל הקטע הטיפשי בחיסון הזה הוא ש:
א. מה הסיכויים של הילד שלך להידבק בשנים הקרובות ממזרק נגוע בהפטיטיס בי, מעירוי דם נגוע בהפטיטיס בי, או מיחסי מין?
ב. כשהילד יגיע לגיל ההתבגרות (שאז הוא בהחלט עלול להיות בסיכונים הנ"ל) - תוקף החיסון כבר יפוג, הוא כבר לא יהיה מחוסן, ויצטרך להתחסן שוב מחדש, כי זה חיסון שלא מחזיק להרבה שנים.
אגב, האם את נבדקת להפטיטיס בי? אם את היית נשאית בלידה, זו כן סיבה לחסן אותו.
למה?
אין חובה לסיים את הסידרה.
והילד יהיה מחוסן
גם אם הוא יהיה מחוסן, כל הקטע הטיפשי בחיסון הזה הוא ש:
א. מה הסיכויים של הילד שלך להידבק בשנים הקרובות ממזרק נגוע בהפטיטיס בי, מעירוי דם נגוע בהפטיטיס בי, או מיחסי מין?
ב. כשהילד יגיע לגיל ההתבגרות (שאז הוא בהחלט עלול להיות בסיכונים הנ"ל) - תוקף החיסון כבר יפוג, הוא כבר לא יהיה מחוסן, ויצטרך להתחסן שוב מחדש, כי זה חיסון שלא מחזיק להרבה שנים.
אגב, האם את נבדקת להפטיטיס בי? אם את היית נשאית בלידה, זו כן סיבה לחסן אותו.
-
שאלות על חיסונים
זה בדיוק מה שאני שואלת - לכמה זמן החיסון הזה תקף כי שמעתי שכן תקף לכל החיים?
ולא, אני לא נשאית.
כי זה חיסון שלא מחזיק להרבה שנים בוודאות? לכמה זמן כן מחזיק?
ולא, אני לא נשאית.
כי זה חיסון שלא מחזיק להרבה שנים בוודאות? לכמה זמן כן מחזיק?
שאלות על חיסונים
מה עם אדמת? לא חיסנתי את בנותיי (עדין) הייתי רוצה שיחלו בזה. אך האם בכלל המחלה הזו עוד קיימת בארץ???
יש מישהי שיודעת? אפשר להידבק בה? מישהו שמע על המחלה ? אני כבר כמעט 5 שנים מחכה לשמוע על מישהו שחולה באדמת כדי להידבק ושום דבר.
ולכן אני חושבת אולי בסוף (באמצע? בהתחלה) אולי כן להתחסן...
יש מישהי שיודעת? אפשר להידבק בה? מישהו שמע על המחלה ? אני כבר כמעט 5 שנים מחכה לשמוע על מישהו שחולה באדמת כדי להידבק ושום דבר.
ולכן אני חושבת אולי בסוף (באמצע? בהתחלה) אולי כן להתחסן...
-
שאלות על חיסונים
מה עם אדמת?
גם אנחנו לא חיסנו, לדעתי המחלה לא קיימת יותר, גם אני לא שמעתי עליה בשנים האחרונות.
בכל אופן כמובן שזו לא מחלה מסוכנת לכל האוכלוסיה , אלא רק לנשים בהריון שלא מחוסנות.
אם וכשיגיעו להיריון לא יהיו מחוסנות - יוכלו לבחור להתחסן.
אולי כן להתחסן...
למה ? ממש מיותר לדעתי.
גם אנחנו לא חיסנו, לדעתי המחלה לא קיימת יותר, גם אני לא שמעתי עליה בשנים האחרונות.
בכל אופן כמובן שזו לא מחלה מסוכנת לכל האוכלוסיה , אלא רק לנשים בהריון שלא מחוסנות.
אם וכשיגיעו להיריון לא יהיו מחוסנות - יוכלו לבחור להתחסן.
אולי כן להתחסן...
למה ? ממש מיותר לדעתי.
שאלות על חיסונים
ביום שישי, ה- 8/9/06, אנחנו עורכים בחצר ביתנו המוצלת, במושב אורה, מפגש של 'פרפרים בבטן', שיכלול גם הרצאה של ד"ר ליאורה אוריאל, על חיסונים. ד"ר ליאורה אוריאל היא רופאה קונבנציונלית והומיאופטית, והיא אינה מאוד קיצונית לכאן או לכאן. יש חיסונים שהיא יותר מתנגדת אליהם ויש כאלה שפחות, ובכל מקרה היא מסבירה היטב ומקלה קצת על ההחלטה.
בנוסף תהיה במפגש גם הרצאה של יעל וולף, מדריכת הנקה ודולה לאחר לידה, על התמודדות עם בכי.
. יהיה גם זמן לשאלות ותשובות
המפגש יחל ב- 10:00 בבוקר וההרצאה של ד"ר ליאורה אוריאל מתוכננת ל- 12:00
אנחנו מבקשים 20 ש"ח לטובת ההרצאות והכיבוד (אבל ברוח 'באופן', לא חובה).
מוזמנים עם תינוקות, פעוטות וילדים.
לפרטים, הכוונות ושות' את מוזמנים להתקשר
לדנית 050-8621822 או 02-6417136
או לשלוח לי מייל ל- [email protected]
בנוסף תהיה במפגש גם הרצאה של יעל וולף, מדריכת הנקה ודולה לאחר לידה, על התמודדות עם בכי.
. יהיה גם זמן לשאלות ותשובות
המפגש יחל ב- 10:00 בבוקר וההרצאה של ד"ר ליאורה אוריאל מתוכננת ל- 12:00
אנחנו מבקשים 20 ש"ח לטובת ההרצאות והכיבוד (אבל ברוח 'באופן', לא חובה).
מוזמנים עם תינוקות, פעוטות וילדים.
לפרטים, הכוונות ושות' את מוזמנים להתקשר
לדנית 050-8621822 או 02-6417136
או לשלוח לי מייל ל- [email protected]
שאלות על חיסונים
שאלה דחופה- אנחנו טסים להודו עם בננו שלם בן שנה וחצי שלא מחוסן בכלל. אני מחוסנת ורציתי לדעת האם כדאי לחסן. מה ההמלצות. המלצות שקבלתי הם על צהבת A ופוליו, אבל הלב עוד מתלבט.. שמענו שמחליש מאוד את המערכת החיסונית ולפעמים שבועיים אחרי החיסון הילד ממש בלי כוחות, חום ועוד..
אנחנו נוסעים לתקופה קצרה של חודש לבית היהודי ( יותר משפיעים ופחות מושפעים אנרגטית) וזה גם אומר, בלי יציאות כמעט לטיולים או מקומות שכדאי להזהר..מקדשים ,מעיינות וכו..
אני ייעצו לי מהידע שלכם ומנסיונכם במהירות.
תודה רבה
יעל
אנחנו נוסעים לתקופה קצרה של חודש לבית היהודי ( יותר משפיעים ופחות מושפעים אנרגטית) וזה גם אומר, בלי יציאות כמעט לטיולים או מקומות שכדאי להזהר..מקדשים ,מעיינות וכו..
אני ייעצו לי מהידע שלכם ומנסיונכם במהירות.
תודה רבה
יעל
שאלות על חיסונים
אני מעוניינת לחסן את הבן שלי באופן נפרד, כל חיסון בנפרד באיזה חיסון כדאי להתחיל באיזה להמשיך וכמה זמן יש לחכות מחיסון לחיסון
שאלות על חיסונים
שלום נעמי,
השאלה שלך מאד כללית וקשה לענות עליה.
כל ילד הוא סיפור בפני עצמו ולכל חיסון יש שיקולים בעד ונגד.
אני מציעה לך לקרוא את הדפים ב מדור בלי חיסונים .
אחרי שתקראי ויהיה לך שאלות יותר ספציפיות נוכל אולי לעזור לך כאן.
השאלה שלך מאד כללית וקשה לענות עליה.
כל ילד הוא סיפור בפני עצמו ולכל חיסון יש שיקולים בעד ונגד.
אני מציעה לך לקרוא את הדפים ב מדור בלי חיסונים .
אחרי שתקראי ויהיה לך שאלות יותר ספציפיות נוכל אולי לעזור לך כאן.
-
- הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
- דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*
שאלות על חיסונים
הערב, מוצ"ש 06.01.07 בערוץ 8 "חיסון אוטומטי"בנושא חיסונים לתינוקות ב- 21:00.
-
- הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
- דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*
שאלות על חיסונים
שמעתי מהאחות טיפת חלב שהחיסונים בנוים מחיידקים מהונדסים,כדי להפחית את הסיכון מה זה אומר? הצילו, הבן שלי בן 5 חודשים,רוצה להבין מה זה אומר.
-
- הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*
שאלות על חיסונים
נתנו היום בבית ספר חיסונים לכל ילדי א'
אני סרבתי ועכשיו אני חושבת שבעצם אין לי מושג אם זה טוב או לא.
מישהו יכול בקצרה לתת את ידיעותיו בעניין ולא רק את דעתו.
תודה.
אני סרבתי ועכשיו אני חושבת שבעצם אין לי מושג אם זה טוב או לא.
מישהו יכול בקצרה לתת את ידיעותיו בעניין ולא רק את דעתו.
תודה.
-
- הצטרפות: 05 אפריל 2007, 16:34
שאלות על חיסונים
האחות בטיפת חלב אומרת שאין להשיג את חיסון ה MMR (חצבת, אדמת, חזרת) בנפרד. האמנם?.? מישהו יודע משהו?
-
- הצטרפות: 11 מרץ 2005, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של ...*
שאלות על חיסונים
מבולבלת, דברי עם טיפה מן הטבע.
-
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
- דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*
שאלות על חיסונים
לאמא של א' - הכל שאלה של סטטיסטיקה. אם הילד שלך מאד בריא - יש יותר סיכוי שהחיסונים יפגעו בו מאשר סיכוי שהחיידקים יפגעו בו. אם הוא חולני - הסיכוי הפוך. החיסונים מכילים הרבה פעמים חומרים משמרים רעילים, כמו פורמאלדהיד (פורמלין), או מתכות כבדות שפוגעות במוח וגורמות לקשיי קשב וריכוז.
אני לא חיסנתי את ביתי מעולם. לא בלידה ולא בהמשך, ואין לי שום כוונות להתחיל, כי היא הילדה הכי בריאה בגן. השנה היא עברה אבעבועות רוח בקלילות, לעומת ילדים שחוסנו ועברו את זה יותר קשה. לכן - ההחלטה צריכה להיות מבוססת על הקלות / קושי שבה הילד שלך עובר מחלות. אם זה כמה שעות של חום וזהו - כניראה שיש לו מערכת חיסון טובה. אם זה ימים שלמים של שכיבה במיטה וחוסר תיפקוד - אולי כדאי לחסן. המקורות שלי : ד"ר חיים רוזנטל, שלא תמיד הוא מעודכן בחיסונים החדשים, רופאים שמגיבים בפורומים ודווקא ממליצים על החיסונים החדשים, הפחות מסוכנים, אבל בעיקר: הבת שלי. המציאות מוכיחה שילד בריא עובר הכל בקלות. גם פוליו וגם טטנוס מתבטאים כשפעת קלה אם אין סיבוכים. רק אם הגוף לא מצליח להתמודד עם החיידקים, זה מסתבך והופך לשיתוק. לאף אחד אין יכולת לדעת מראש אם עדיף או לא לחסן. תמיד יש הפתעות - לכאן או לכאן. אני אישית מעדיפה הפתעות שלא גרמתי להן במו ידי, מאשר שהילדה המקסימה שלי תהפוך לאוטיסטית בעקבות איזה מתכת רעילה שהסכמתי להכניס לה למוח. (הסיכוי לזה נמוך מאד, אבל הסיכוי שיהיה לה סיבוך ממחלה כלשהיא הוא עוד יותר נמוך, במקרה הספציפי שלה).
אני לא חיסנתי את ביתי מעולם. לא בלידה ולא בהמשך, ואין לי שום כוונות להתחיל, כי היא הילדה הכי בריאה בגן. השנה היא עברה אבעבועות רוח בקלילות, לעומת ילדים שחוסנו ועברו את זה יותר קשה. לכן - ההחלטה צריכה להיות מבוססת על הקלות / קושי שבה הילד שלך עובר מחלות. אם זה כמה שעות של חום וזהו - כניראה שיש לו מערכת חיסון טובה. אם זה ימים שלמים של שכיבה במיטה וחוסר תיפקוד - אולי כדאי לחסן. המקורות שלי : ד"ר חיים רוזנטל, שלא תמיד הוא מעודכן בחיסונים החדשים, רופאים שמגיבים בפורומים ודווקא ממליצים על החיסונים החדשים, הפחות מסוכנים, אבל בעיקר: הבת שלי. המציאות מוכיחה שילד בריא עובר הכל בקלות. גם פוליו וגם טטנוס מתבטאים כשפעת קלה אם אין סיבוכים. רק אם הגוף לא מצליח להתמודד עם החיידקים, זה מסתבך והופך לשיתוק. לאף אחד אין יכולת לדעת מראש אם עדיף או לא לחסן. תמיד יש הפתעות - לכאן או לכאן. אני אישית מעדיפה הפתעות שלא גרמתי להן במו ידי, מאשר שהילדה המקסימה שלי תהפוך לאוטיסטית בעקבות איזה מתכת רעילה שהסכמתי להכניס לה למוח. (הסיכוי לזה נמוך מאד, אבל הסיכוי שיהיה לה סיבוך ממחלה כלשהיא הוא עוד יותר נמוך, במקרה הספציפי שלה).
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
שאלות על חיסונים
גם לי שאלה.
קטנטונת בת שנה ורבע.
קיבלה את כל החיסונים עד עכשיו, לא כולל MMR ואבעבועות.
אבל כן כולל Prevnar ו- Menjugate.
כמובן שרק עכשיו יורד לי האסימון לגבי החיסונים, והחיסון שחששתי יותר מכל מתקרב. יש לנו תור ליום רביעי. ואני חושבת לוותר עליו - MMR.
ושאלתי, מה ההשלכות במצב כזה?
אני חייבת לברר את זה לפני שאני מחליטה לוותר.
קטנטונת בת שנה ורבע.
קיבלה את כל החיסונים עד עכשיו, לא כולל MMR ואבעבועות.
אבל כן כולל Prevnar ו- Menjugate.
כמובן שרק עכשיו יורד לי האסימון לגבי החיסונים, והחיסון שחששתי יותר מכל מתקרב. יש לנו תור ליום רביעי. ואני חושבת לוותר עליו - MMR.
ושאלתי, מה ההשלכות במצב כזה?
אני חייבת לברר את זה לפני שאני מחליטה לוותר.
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
שאלות על חיסונים
סלט פירות,
תחושת הדחיפות והלחץ בגלל שיש כבר תור לחיסון, זה משהו שאני שומעת מהרבה הורים. אני מתחילה לחשוב שזה לא במקרה, ושמישהו מלחיץ אותם (אולי אחיות טיפת חלב?). ללחץ הזה אין שום הצדקה. אין שום דחיפות לתת את החיסון דווקא ביום רביעי זה. התאריך הזה לא מקודש.
בואי נשקול סיכון-סיכוי:
אם תדחי את החיסון, תוכלי לתת אותו כמה שבועות או חודשים אחר כך.
אם תתני את החיסון, זה בלתי הפיך.
אז למה להילחץ? תבטלי את התור או תדחי לכמה זמן, ובינתיים לימדי את הנושא בנחת ותוכלי לעשות החלטה מושכלת. לתת, לא לתת, לחלק, לדחות.
תחושת הדחיפות והלחץ בגלל שיש כבר תור לחיסון, זה משהו שאני שומעת מהרבה הורים. אני מתחילה לחשוב שזה לא במקרה, ושמישהו מלחיץ אותם (אולי אחיות טיפת חלב?). ללחץ הזה אין שום הצדקה. אין שום דחיפות לתת את החיסון דווקא ביום רביעי זה. התאריך הזה לא מקודש.
בואי נשקול סיכון-סיכוי:
אם תדחי את החיסון, תוכלי לתת אותו כמה שבועות או חודשים אחר כך.
אם תתני את החיסון, זה בלתי הפיך.
אז למה להילחץ? תבטלי את התור או תדחי לכמה זמן, ובינתיים לימדי את הנושא בנחת ותוכלי לעשות החלטה מושכלת. לתת, לא לתת, לחלק, לדחות.
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
שאלות על חיסונים
אה לא. התור לא מלחיץ אותי.
זו גם בדיקת מעקב רגילה אצל הרופא (אני לא בארץ. אין טיפת חלב, והרופאים עושים מעקב + חיסונים). נלך בכל מקרה.
אני נוטה לכיוון הלא לתת.
והשאלה היתה, האם יש השלכות אחרי שכבר ניתנו כל החיסונים הקודמים?
זו גם בדיקת מעקב רגילה אצל הרופא (אני לא בארץ. אין טיפת חלב, והרופאים עושים מעקב + חיסונים). נלך בכל מקרה.
אני נוטה לכיוון הלא לתת.
והשאלה היתה, האם יש השלכות אחרי שכבר ניתנו כל החיסונים הקודמים?