רעיונות להתניידות עם ילדים בעיר

פולנית*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2004, 16:03

שליחה על ידי פולנית* »

העיר היא תל אביב
שלושה ילדים - 4.5 , 3 , 0.5
כיום הכל עושים ברגל, יש לנו זמן...
צריכה בקרוב להיות קצת יותר מהירה ממקום למקום וממש לא רוצה עם אוטו
מדובר על פיזור / איסוף מהגן והליכה בשכונה - הליכות של עד חצי שעה בערך
מחפשת רעיונות להתניידות בעיר - או איך להכניס 3 פילפילונים לזוג אופניים אחד... שצריכים גם לעלות בגרם מדרגות...
תודה @}
שירי_ג*
הצטרפות: 08 ינואר 2009, 09:26
דף אישי: הדף האישי של שירי_ג*

שליחה על ידי שירי_ג* »

אני הכנסתי 2 על האופניים (כיסא לסנדביץ' מקדימה וכיסא לגדולה מאחורה) ותינוקת במנשא גב של טיולים (כזה עם מערכת גב רצינית כך היא היתה רתומה הייטב, של דיוטר + קסדה). מאוד נח זה לא היה, בעיקר לא ביולי-אוגוסט, אבל בהחלט קיצר תהליכים ועשו לנו הרבה כבוד בשכונה (-: . יש לנו חברים שהייתה להם ריקשה זוגית + מושב על האופניים. בהדר יוסף על מדרכותיה האיומות זה אומר לנסוע רק על הכביש (בגלל רוחב הריקשה) ואני העדפתי את המדרכה. גם לא פונקציונלי אם צריך לעלות מדרגות. אפשרות נוספת היא עגלת תאומים "רכבת". הכסא האחורי נשכב לגמרי והושבתי עליו 2 ילדים + ילד בכיסא הקידמי. לנו היתה של גרקו ואהבנו אותה מאוד. אבל זה אומר שאת הולכת ברגל, ולא אופניים.
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

שליחה על ידי ציל_צול* »

לי יש תלת אופן. לא עולה במדרגות כי שוקל עשרים קילו. הגילאים שלי זהים לשלך.
הגדול מאחורה בסל ענקי שהורכב במיוחד, האמצעי מקדימה על כסא והקטנה על הגב.
היתרון - מאוד יציב ובטוח. באמת שצריך להתאמץ כדי ליפול (או לעשות משהו אדיוטי לגמרי).
אפשר בקלות לרכב עם יד אחת עם מישהו צריך משהו.
אני נוסעת על זה עוד מההריון השני וכל ילד הצליח להשתחל פנימה.
יש לזה גם כושר סחיבה מרשים.
בקיצור - אליפות. וזה גם לא מאוד גניב כי אין לזה שוק מי יודע מה וקשה להתנייד עם זה אחרי גניבה.
אם תרצי עוד פרטים על הדגם אשמח למסור. בהצלחה.
פולנית*

שליחה על ידי פולנית* »

תודה לכולם!
ציל צול - לגבי הקטנה על הגב, זה בטיחותי לרכב איתה ככה? לא מוצאת סיבה למה לא אבל נדמה לי שארגיש פחות יציבה בשביל להיות עם מנשא. ספרי איך זה...
אשמח כמובן לעוד רעיונות :-)
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

שליחה על ידי ציל_צול* »

לי לא היתה שום בעיה בטיחותית. זה יותר בטיחותי מכל אופניים ובכמה שנים שאני רוכבת (מתוכן רוב הזמן עם איזשהו תינוק על הגב) לא הייתי אפילו פעם אחת במצב של נפילה או אפילו חשש לנפילה. בהחלט יותר נוח עם תינוק על הגב מאשר מקדימה אבל בגיל שלושה חודשים כבר אפשר להעביר ליאמו (כתלות, כמובן, בהחזקת הראש) וגם אז זו שאלה של נוחיות ולא של בטיחות. בכל אופן, את מוזמנת לבוא אלי לקחת את האופניים ולנסות בעצמך. אני מזהירה מראש שכל העסק כבד מאוד ויש תקופת הסתגלות של הגוף לכל המשקל הזה. אצלי זה נעשה בהדרגה כי אני עליהן כבר כמה שנים ומי שרק מתחיל עובר הסתגלות יותר קשה של השרירים. כך אני מנחשת. תחשבי שהגוף סוחב את עצמו, עשרים קילו אופניים, עוד קרוב לעשרים קילו של ילד גדול, בערך 12 קילו של הבינוני ועוד כמה קילוגרמים של הקטן שהולכים ועולים. במקרה שלי מדובר בתנועה של כ 120 קילו על האופניים האלה. לא דבר של מה בכך אבל זה באמת באמת תענוג גדול.
עוד נקודה בהשוואה לריקשה הזוגית שהציעו לך מלמעלה - הרוחב של התלת אופן שלי הוא כרוחבו של כסא גלגלים. זה אומר שכל המדרכות מותאמות לזה ולעתים נדירות אני נאלצת לרדת לכביש. וגם אז כל העסק אצלי הרבה יותר בטיחותי מאופניים בגלל הסל הגדול מאחורה. הוא שומר היטב על הילד שיושב שם ובגלל הרוחב שלו הוא בעצם גם מגן עלי ועל הבינוני מקדימה. כלומר, הוא יוצר מבנה כללי רחב יותר ומוגן.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

יש גם בלי מכונית עם ילדים (למרות שזה לא בהכרח בתוך העיר).
ר_ו_ת_ה*
הצטרפות: 18 יוני 2008, 00:35
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ת_ה*

שליחה על ידי ר_ו_ת_ה* »

ציל צול, נשמע מרתק
יש לך תמונה של כל הסיפור הזה? סיקרנת אותי
פולנית*

שליחה על ידי פולנית* »

ציל צול - הקטנה על הגב עם קסדה או בלי?