רופאים כותבים על חיסונים

שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

לגבי ילודים - למיטב ידיעתי כן.
מעולם לא הטרדנו את עצמנו לגבי ילודים מלידות בית מתוכננות שלוו ע"י מיילדת מוסמכת, אלא רק ספוטניות כאלה,שהשכנה חתכה את חבל הטבור בשיניים או עם הסכין של הבשר...
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

אבל המספרים הגבוהים הם מאפריקה ואסיה. לא מישראל וארה"ב...
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

טוב, כשמסבירים לי לאט אני מבינה מהר. אם כך, אז עדיין אני לא רואה דחיפות במתן חיסון בגיל מאד מאד צעיר (אם כי זה אחד החיסונים שבהחלט ברור לי שאני רוצה לתת, כשסוף סוף הוא יהיה מספיק בריא וחזק, ולא רק בגלל הדיון הזה).
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

כן, אני מניחה שאת צודקת.
אלא שלא כל האוכלוסיה הם אנשים שאפשר לסמוך עליהם שאכן יהיו מספיק אחראיים לעשות את זה בזמן וליידע רופא שהילד לא מחוסן אם הילד נפצע, ולכן הגישה היא לחסן את כולם מסיבות של בריאות הציבור.
גלינה_המכשפה_הצפונית*
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 17:41

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי גלינה_המכשפה_הצפונית* »

השורה התחתונה היא כזו, טטנוס היא מחלה שניתנת למניעה מוחלטת ע"י החיסון!

חיסון נגד טטנוס אכן מוריד את הסיכויים שלך לחלות במחלה אבל לא ב-100%. הנה מה שמצאתי בחיפוש מהיר:

In the United States from 1995-1997, 81% of cases were generalized tetanus; 13% were localized; 6% were cephalic; and 1 case of neonatal tetanus was reported. From 1995-1997, 54% of the reported cases in the United States had an unknown tetanus vaccination history, 22% had no known previous tetanus vaccination, 9% had 1 previous dose, 3% had 2 previous doses, 3% had 3 previous doses, and 9% had 4 or more previous doses.
http://www.emedicine.com/emerg/topic574.htm

9% מחולי טטנוס חסונו ביותר מ-4 זריקות. 24% מחולי טטנוס קיבלו לפחות חיסון אחד.

עדיין לא ברור לי (למרות ההסברים) איך החיסון עובד אם לא קיים חיסון טבעי נגד המחלה. לפי מה שנכתב מי שחלה במחלה והבריא צריך להיות מחוסן באופן טבעי אך זה לא המצב. אני כבר לא מצפה לתשובה כי נראה לי שאין. עובדה שהחיסון מוריד את הסיכויים לחלות.
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

עוד פעם אני אסביר - הבעיה במחלה היא הטוקסין. זה כנראה קטן מדי והגוף לא מצליח לייצר כנגדו נוגדנים. (הגוף יודע לייצר כנגד חלבונים גדולים מאד, או כנגד חיידקים שהם ממש ענקיים יחסית לחלבון...).
אם מזריקים לגוף חלבון גדול שאליו מחובר הטוקסין הגוף ייצר נוגדן כנגד שניהם כגוף אחד. אבל אם הטוקסין לבדו יחדור בהמשך לגוף המחוסן - הנוגדן כנגד החלבון+הטוקסין יתפוס אותו ויתחיל שפעול של המערכת החיסונית.
תנסי להסביר לי איפה את מאבדת אותי ואני אנסה להבהיר את הנקודה.
גלינה_המכשפה_הצפונית*

רופאים כותבים על חיסונים

ניקח בן אדם בריא ולא מחוסן מחיסון. הוא נדבק בחיידק של טטנוס המפריש את הטוקסין. הגוף שלו כן נלחם (אני לא יודעת איך) כנגד החיידק ו(כנראה) הטוקסין כי בסוף הוא מבריא. מה שאת אומרת שהגוף שלו לא מייצר נוגדנים כנגד החיידק אלא בדרך אחרת מצליח להתגבר על המחלה. רק אם מזריקים לגוף באופן מלכותי את הטוקסין הוא מייצר נוגדנים?
רופא_ילדים*
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

וויכוח אינטלקטואלי מטרתו ללמוד דברים חדשים...
נכון מאוד, אך זהו לא דף של ויכוח, וזו הסיבה שאני כותב בו, אם תשימי לב אני לא כותב בדפים אחרים וגם לא כתבתי עד שנפתח דף זה.

הגוף שלו כן נלחם (אני לא יודעת איך) כנגד החיידק ו(כנראה) הטוקסין כי בסוף הוא מבריא.
ההבראה מטטנוס כוללת זמן שבו קצות העצבים צריכים להתחדש ולחזור לפעולתם, זהו המנגנון של ההבראה. כדי שזה יקרה צריך למצוא דרך להחזיק את החולה בחיים בזמן שלוקח עד שקצות העצבים עוברים התחדשות וזה באמצעים מלאכותיים כגון מכשירי הנשמה, וזו הסיבה שההחלמה מטטנוס תלויה בטיב הטיפול התומך שמקבל החולה.
שהשכנה חתכה את חבל הטבור בשיניים או עם הסכין של הבשר...
תיאור מאוד ציורי שרון. אבל אני כבר נתקלתי בלידות בית שגם צוות האמבולנס שהגיע למקום לא חשב שצריך סט סטרילי בשביל המספריים והשתמש בסתם מספריים שהיו באמבולנס...
אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אבל אני כבר נתקלתי בלידות בית שגם צוות האמבולנס שהגיע למקום לא חשב שצריך סט סטרילי בשביל המספריים והשתמש בסתם מספריים שהיו באמבולנס... - זה כמובן חוסר אחריות, אבל רק לידע כללי (שלא קשור לדיון בדף זה), בלידת בית מתוכננת, לא צריך בכלל אמבולנס. הציוד הסטרילי הוא של המיילדת, ואני מניחה/מקווה שכל מיילדות הבית מודעות לחשיבות הסטריליות.
גלינה_המכשפה_הצפונית*

רופאים כותבים על חיסונים

ההבראה מטטנוס כוללת זמן שבו קצות העצבים צריכים להתחדש ולחזור לפעולתם,
איכשהו החיידק נעלם לבד? השאלה שלי היא האם החולה מייצר נוגדנים כנגד החיידק כדי להלחם נגדו? אם לא, אז איך הוא מתגבר על המחלה ואם כן אז למה אין חסינות לכול החיים?

אני מעריכה את זה שאתה מוכן לענות לשאלות כך ולתרום מהבנתך אבל מתחיל לתסכל אותי שכול פעם עונים מסביב לשאלה שלי ולא יורדים למהותה. אולי זו בעית ניסוח שלי או שפשוט לא נעים להגיד שלא יודעים.
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

ג'ו-לי,
הגוף נלחם נגד החיידק ובסוף מגרש אותו. יש חיידקים שכנגדם אין חיסון. למשל סטרפטוקוק. אפשר לחלות בו כמה פעמים שרק רוצים או שלא רוצים.
במקרה של טטנוס המלחמה הזו היא איומה, כרוכה בסבל רב, ובטיפול רפואי נמרץ. ראית את המספרים. אפשר להחלים. אבל עד שזה קורה זה סבל נוראי. ראיתי תמונה (סטילס) של חולה בטטנוס. היא נחרטה בזכרוני חזק. קשה להעביר סבל בסטילס, ובמקרה הזה הסבל צעק מהתמונה ונשפך ממנה מזעזע.
הגוף יכול להלחם. אין ספק.
החיסון בא למנוע את הסבל - לתת לגוף להתמודד עם החיידק בנחת, בעוד רעלני החיידק המופרשים ממנו מנוטרלים מיידית ע"י הנוגדנים הנוצרים ע"י החיסון.
יותר ברור?

רק אם מזריקים לגוף באופן מלכותי את הטוקסין הוא מייצר נוגדנים?
כן. ראי את ההסבר הקודם על גודל הטוקסין וחיבורו המלאכותי לחלבון.
גלינה_המכשפה_הצפונית*

רופאים כותבים על חיסונים

שרון, תודה על הסבלנות. מה שאת אומרת בעצם זה שהחיסון גורם לגוף לייצר נוגדנים נגד הטוקסין ולא נגד החיידק?
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

כן !!!
:-D
|פרצוף עם הבעת הקלה|
יהושפט*
הצטרפות: 06 מאי 2004, 08:17

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יהושפט* »

שהשכנה חתכה את חבל הטבור בשיניים או עם הסכין של הבשר...

אפשר לקבל מזה עששת ?
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

לא אם מצחצחים אח"כ את חבל הטבור עם אלמקס, וטובלים במי פה.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

שרון - שוב שכחת להוסיף איזה אמונטיקון שיסביר שאת צוחקת ואחר כך תהיה כתבה באתר רציני, לא כמו זה שלנו שבלידות בית המיילדת חותכת את חבל הטבור בשיניה ומצחצחת אחרי זה בקולגייט...
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

:-D

וגם - לילה טוב. פרשתי להיום.
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

הציוד הסטרילי הוא של המיילדת, ואני מניחה/מקווה שכל מיילדות הבית מודעות לחשיבות הסטריליות.
כמובן שהכוונה היתה ללידות לא מתוכננות, בלידות מתוכננות בדר"כ לא מגיעים לבית חולים. וגם אני מקווה שמיילדות הבית מודעות לחשיבות הזו.
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

אני ילדתי לידת בית מתוכננת ללא מיילדת, כלומר יילדתי את עצמי. כאשר חתכתי את החבל הטבור (שעתיים וחצי לאחר הלידה), קודם כול העברתי את המספריים במים רותחים מהמיחם ואז לייתר ביטחון, העברתי אותם באש של הכיריים.
עשיתי את זה נכון, סטרילי מספיק?

התינוקת נבדקה על ידי רופא אחרי הלידה. (רציתי לבוא אליו, אבל הוא רצה לבוא אלי הביתה)
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

זה נשמע בסדר, לא אידיאלי, אבל אם התינוק בסדר אז יופי.
גלינה_המכשפה_הצפונית*

רופאים כותבים על חיסונים

שרון, בטח נמאס לך אבל עוד שאלה אחת לגבי טטנוס:
למה הגוף לבד לא מייצר נוגדנים נגד הטוקסין כאשר בן אדם חולה בטטנוס ואם זריקה כן?

ובזה אני מבטיחה שלא יהיו עוד שאלות ממני :-) (אבל משהו אחר מוזמן).
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

כבר הסברתי, אבל יאללה. אולי לא הייתי מספיק ברורה.

יש גודל קריטי מינימלי שרק מעליו האנטיגן (במקרה זה - הטוקסין) גורם לייצור נוגדן כנגדו. מולקולה קטנה מדי לא מעוררת את המערכת החיסונית לייצור נוגדנים.
מה עושים? קושרים אותה למולקולה גדולה (במהלך הכנת החיסון), ולאחר החיסון נוצר בגוף נוגדן כנגד השילוב מולקולה גדולה+אנטיגן. ברגע שיש נוגדן כזה הוא יכול "לתפוס" גם את המולקולה הקטנה (האנטיגן, הטוקסין) הלא מחוברת לכלום, בפעם הבאה שהגוף נחשף לטוקסין.
אם הבנאדם חולה מסתובב לו בגוף הטוקסין הקטן והממזר שמצליח לחמוק מעיני מערכת החיסון ולא מעורר תגובה חיסונית כנגדו.
כמה קטן - ככה ערס.
קאפיש?
אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

וכשיש נוגדנים, המערכת החיסונית כן מזהה את הטוקסין הקטן כמשהו שצריך להלחם נגדו? (כלומר, אני מבינה מהמציאות שכן, אבל זה נשמע לי מוזר. זו שאלה די רטורית.)
יהושפט*
הצטרפות: 06 מאי 2004, 08:17

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יהושפט* »

כבר הסברתי, אבל יאללה. אולי לא הייתי מספיק ברורה

בסוף כולנו נבין, :-)

תודה על הסבלנות.
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

יש סוגים שונים של תאים במערכת החיסון.
יש תאים שמזהים פולשים חדשים ומתחילים לייצר נוגדנים ספציפים נגדם.
אלה לא מזהים כנראה את הטוקסין.
וכן מזהים את החיסון (טוקסואיד) שהוא יותר גדול או יותר אימונוגני (גורם לעירור מע' החיסון)
לאחר החשיפה הראשונית (לחיסון) מסתובבים בגוף באופן קבוע "פטרולים" של נוגדנים ספציפיים שמתאימים לאנטיגן (הטוקסואיד) כמו מפתח למנעול, כמו כפפה ליד. מספיק להם רק חלק קטן מהאנטיגן שאליו הם מותאמים כדי להבין שהפולש חזר, להזעיק תגבורת, ולהצמית (ככה קוראים לזה) את כל החתיכות שהם מזהים בסביבה. ולא צריך את כל הגישעפט (שהחודר במהלך החיסון), מספיק רק החלק הקטן ההוא (הטוקסין) שלא הספיק ליצירת החיסון הראשוני.
פשוט זה תפקיד של תאים שונים שיכולת הזיהוי שלהם שונה- הצגת אנטיגנים לצורך ייצור ראשוני של נוגדנים, וייצור נוגדנים אחרי שהתבנית הראשונית כבר הוטבעה.

ואם עדיין לא הבנתם - תגידו.
זור*
הצטרפות: 28 מרץ 2004, 00:19

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי זור* »

if a doctor makes a mistake , it is an operation

:-)
גלינה_המכשפה_הצפונית*

רופאים כותבים על חיסונים

פוליו: אני בכלל צריכה לומר כמה קשה ומסוכנת היא המחלה? מוות, נזק נוירולוגי קבוע באחוזים גבוהים.

אני חייבת לתקן פה. 90% מהאנשים הנדבקים בפוליו הם asymptomatic (אין להם סימפטומים). רוב ה-10% שיש להם סימפטומים מראים סימנים של הצטננות. פחות מ-1% מחולי פוליו סובלים משיתוק. מאלה הסובלים משיתוק, 50% מבריאים לגמרי ואינם משותקים. במדינות מתפתחות, לרוב הילדים יש נוגדנים נגד פוליו בגלל הדבקות בינקות. מתוך Vaccinations: A Thoughtful Parent's Guide by Aviva Jill Romm

אני לא מזלזלת אפילו ב0.5% של חולי פוליו המשותקים אבל בלהתחשב בעובדה שאין פוליו ברוב העולם אז הסיכון מפוליו נזערי.
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

אני לא מזלזלת אפילו ב0.5% של חולי פוליו המשותקים אבל בלהתחשב בעובדה שאין פוליו ברוב העולם אז הסיכון מפוליו נזערי.
אין פוליו ברוב העולם בגלל החיסונים. זו בדיוק המטרה, להכחי מחלות אלו.
להזכירך היום לא מחסנים לאבעבעות שחורות כי המחלה נחשבת "לא קיימת" וזה בזכות החיסונים. אם לא היה החיסון המחלה לא היתה נכחדת.
ושאלה היפוטתית:
לאיידס אין חיסון. חולי במחלה אינו גורם לחיסוניות, והגוף שלנו למרות שהוא מייצר נוגדנים אינו יודע להתמודד כנגד המחלה, ללא טיפול זו מחלה שמתים ממנה.
אם ימצא חיסון לאיידס האם לא תחסנו את ילדכם??
נהר_שליט*
הצטרפות: 25 יולי 2001, 09:26
דף אישי: הדף האישי של נהר_שליט*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי נהר_שליט* »

זו שאלה ששאלה אותי אחות טיפת חלב לפני כחמש שנים ועניתי לה שלא, איזו סיבה יש לי לחסן תינוקאו פעוט או ילד נגד אידס ? ואם אחסן נער או בחור האם הוא יהיה פטור ממחלות מין? כדי להמנע ממחלות מין צריך לנהוג באחריות ( לדעתי גם באהבה ולא בהפקרות אבל זה כבר נתון לוויכוח).
לגבי מחלת הפוליו, האם לדעתכם זה עניין מקרי מי חולה קשה ומי עובר בקלות את המחלה? האם זה עניין של גורל? לדעתי ילד בריא בגופו ובנפשו יעבור בקלות יחסית כל מחלה (כאן אני מוסיפה תפילה קטנה לילדי כל העולם) . אני רוצה להודות באמת לרופא ולרופאה שדורשים את טובתינו |L| ולשאול את דעתם בנושא.
גלינה_המכשפה_הצפונית*

רופאים כותבים על חיסונים

אין פוליו ברוב העולם בגלל החיסונים. זו בדיוק המטרה, להכחי מחלות אלו.

אי אפשר להוכיח את המשפט הזה.

אין לי כרגע כוח לתרגם אז אצטט:
"Of all the diseases for which one might try to establish efficacy of the vaccine, polio is the most challenging because of changes that were made in disease classification after the introduction of the vaccine ....
Prior to the introduction of the live polio virus, a polio epidemic was defined as 20 cases per 100,000, the new definition of an epidemic was established to be 35 cases per 100,000.
This made it more difficult to classify polio outbreaks as epidemics.
Furthermore, the diagnosis of polio changed. Prior to the introduction of the live vaccine, a diagnosis of paralytic polio could be made if the patient evidenced paralytic symptoms for 24 hours. Since at least 1969, however, the CDC definition of paralytic polio has required that a diagnosis of paralytic polio could not be made unless the patient exhibited neurological symptoms that persisted for at least 60 days after the onset of the symptoms, or the patient died. This significantly reduced the number of cases that qualified as poliomyelitis, enhancing the appearance of vaccine efficacy."
(Vaccinations: A Thoughtful Parent's Guide by Aviva Jill Romm)

בקיצור, שינוי הגדרת "מגפה" של פוליו מ-20 מקרים מתוך 100000 איש ל-35 מקרים מתוך 100000 איש הוריד מספר המגפות. בנוסף, ושינוי תנאים להבחנת פוליו משיתוק של 24 שעות לשיתוק במשך 60 יום גם הוריד מספר המקרים.

יש גם את העובדה שעד שנות ה60 לא היו מבדילים בין דלקת קרום המוח (meningitis) פוליו. לפני החיסון, היו מבחינים פוליו פי 6 מדלקת קרום המוח. לאחר החיסון הפוך.
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

די קל להבחין בין פוליו למנינגיטיס לפי הקליניקה - הסתמנות המחלה - וגם לפי התוצאות. דלקת קרום המוח פוגעת בעיקר בעצבי הראש - ראיה, שמיעה פיגור שכלי וכו' (זה במידה שהחולה יוצא מזה חי, שגם היום זה די קשה). פוליו פוגעת מוטורית יותר - שיתוקים.
לגבי שיתוק שחולף - עדיין זה נקרא פוליו. זה לא נקרא פוליו פרליטי (משתק), אבל אכן פוליו. זה לא שאם השיתוק חולף - אז זהו אין יותר פוליו.
אבחנת פוליו היא גם מעבדתית. אפשר להוכיח את המצאות הנגיף, בנוסף לקליניקה המתאימה.
לאחר המגפה של שנות השמונים שהיתה אצלנו (בפירוש ובמוצהר באזור שבו החיסון היה לקוי), אני לא נתקלתי במקרה של פוליו ולא שמעתי על מקרה כלשהו בארץ.

ברור למדי מדוע בעבר היו מאבחנים פוליו פי 6 ממנינגיטיס והיום הפוך - היום פשוט כמעט ואין מקרי פוליו.
אבל אני אחפש רפרנסים יותר משכנעים :-)
שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

איידס זה כבר וויכוח חדש אם זה קיים בכלל כ'איידס' או שזה מצבור מחלות שונות שכולן תחת כותרת 'איידס' או סמפטומים מהתרופות הרעילות (AZT) שגורמות לסמפטומים של איידס
שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

לגבי פוליו, מה שמאפיין את אלו שנדבקו הם חוסנו בחיסונים אחרים מה שהחליש את גופם. ברוב המקרים השיתוק התחיל ביד איפה שהזריקו להם את החיסונים בעבר. גם כן תזונה עתירת סוכר וחסרת חיים. וגם אלו שהוציאו להם את השקדים בניתוח נחשפים לסכנה להדבק
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... t&[po]list uids[/po]=12531344
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... t&[po]list uids[/po]=15106300
לא מצאתי מאמרים טובים, אבל מצאתי את השניים הללו - אחד מתאר את המגפות שארעו בשנים האחרונות, והשני אומר שמחלת הפוליו עומדת בפני הכחדה עולמית.
אינשאללה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

דף מרתק וחשוב, תודה למשקיענים..
ושאלה למשקיענים: האם תוקפו של החיסון נגד אבעבועות רוח מוגבל? אם כן, מה אורך חייו (תוקפו)?
איך לעזאזל אפשר להידבק ב CMV? והאם מ CMV יכולה להתפתח מחלת הנשיקה? (כן, גם לי זה נשמע די מופרך, אבל זה הסבר שקיבלנו מרופא..),
תודה!!
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

כרגע ידוע שחיסון אבעבועות טוב ל- 10 שנים. התקווה היא שבעתיד המחלה תכחד ולא נצטרך להתחסן כל חיינו.

מחלת הנשיקה היא כינוי למחלה שנקראת infectious mononucleosis. כינויה בא לה על דרך ההדבקה: דרך הרוק. אבל לא רק בנשיקה :-D. מספיק שמישהו מדבר לכיוון שלך (אין לך מושג כמה רוק יוצא בדיבור. רסיסים קטנטנים שאנחנו לא מרגישים).
שני נגיפים ידועים כגורמים למחלה: CMV ו- EBV.
אני מקווה שעניתי על שאלתך.
פלוני_אלמונית*

רופאים כותבים על חיסונים

שלום לכולם! דף מרתק.
בהרצאה של "חסון" נאמר שהמערכת החיסונית של התינוק שונה מהמערכת החיסונית של אדם מבוגר. ושהחיסונים עובדים על מערכת חיסונית של אדם מבוגר ולא יכולים לעבוד על תינוק. נאמר שהתינוק נולד עם המערכת החיסונית של אמא שלו ושעד גיל שנתיים מערכת החיסון של התינוק לא מסוגלת לפתח חיסון. זאת אומרת שבעצם מחדירים לתינוק את החיסון ובעצם הגוף של התינוק לא מסוגל לפתח מזה בכלל חיסון. אם זה נכון הרי אין שום סיבה לחסן מתחת לגיל שנתיים וכול החיסונים האלה הם שערורייה. מצד שני לא מצאתי שום מקור אחד שאישר את זה מלבד עמותת "חסון". מישהו שמע משהו? יודע משהו?
אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לגבי פוליו - יש עוד וירוסים שגורמים לשיתוק זמני. מכירה פעוטה שלקתה בזה (לפני כשנתיים). היא היתה מחוסנת לפוליו ולמיטב הבנתי זה לא זוהה כפוליו. היא יצאה מזה, אני חושבת שלגמרי.

JOLY - את יכולה לבדוק בהודעה שלך מתי התכוונת ל"הבחנה" ומתי ל"אבחנה"? לא לגמרי הבנתי את מה שכתבת, ונראה לי שזאת הסיבה.
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שרה, צר לי לומר לך שלאורך כל הדף מה שאת כותבת לוקה מאוד בחסר מבחינת ידע ובהחלט עם ריח של מסיונריות ודעות קדומות. עד לטיפול המשולב ב"איידס" כל מי שחלה במחלה מת ממנה, הווה אומר מת מכשל חיסוני נרכש ופיתח מחלות קשות שאינן פוגעות בגוף עם מערכות חיסוניות תקינות, כגון שחפת קשה, דלקות מח וריאות פטריתיות, פרזיטים, סרקומה ע"ש קפושי ועוד, וזה מה שהרג אותם. מאז הכנסת קוקטייל התרופות מספר המתים מאדייס ירד ומספר הנדבקים עלה.
וזה בגלל (וכאן אלייך נהר) שאי אפשר באמת לחנך את כל האוכלוסייה למין בטוח, ובאמת שמנסים. ואני לא דיברתי על חיסון לפעוט, דיברתי על חיסון באופן כללי. האם לא היית רוצה לדעת שכשיילדייך יגיעו לגיל תוכלי לפחות לא לפחד מזה?
פלוני יקר, העובדות הן כאלו: תינוק נולד עם מערכת חיסונית שלמה אך עם בשלות חלקית, לאחר הלידה הוא מסוגל לפתח חיסוניות קבועה כנגד חלק מהאנטיגנים, לא כולם. זו הסיבה ש MMR ניתן בגיל שנה, וזו הסיבה שאם הוא חולה בשנה הראשונה באבעבועות סיכוי סביר שלא יפתח נוגדנים למרות שחלה במחלה. אני מדגיש לפתח חיסוניות כי זו המגבלה, גוף התינוק עדיין מסוגל להתמודד כנגד זיהומים. זה לא סותר אחד את השני.
שמץ הנכונות במידע שמסרת הוא שהתינוק נולד עם נוגדנים מהאם שעוברים שליה (מסוג IGG), שהרכבם תלוי בסוג המחלות שהאם עברה ובחיסונים שקיבלה. תינוק שנולד לאם שלא חוסנה לחצבת ולא חלתה בחצבת לא יקבל נוגדנים כנגד חצבת וכן הלאה. נוגדנים אלו נשארים בגוף עד גיל 6 חודשים, ואז יורדים וזו הסיבה שילדים חולים יותר מגיל זה. תינוקות יונקים זוכים לקבל תוספת נוגדנים בחלב האם ולכן חשוב כל כך להניק גם מעבר ל 6 חודשים. (אם מישהו פותח עצומה להארכת חופשת לידה בתשלום אני חותם...)
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

יש עוד וירוסים שגורמים לשיתוק זמני
את בטח מתכוונת לגייאן ברה: מחלה של שיתוק שעולה מהרגליים למעלה, בדר"כ תגובתית לזיהום כלשהוא חיידק (כמו קמפילובקטר שעושה שלשולים) או וירוס (כגון CMV , כן כן אותו ממזר).
אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לא יודעת (יכולה לברר, אם מעניין).
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי סמדר_נ* »

וזה בגלל (וכאן אלייך נהר) שאי אפשר באמת לחנך את כל האוכלוסייה למין בטוח, ובאמת שמנסים. ואני לא דיברתי על חיסון לפעוט, דיברתי על חיסון באופן כללי. האם לא היית רוצה לדעת שכשיילדייך יגיעו לגיל תוכלי לפחות לא לפחד מזה?
לא בטוחה לגמרי ששייך לכאן, אבל בכל זאת:
רופא ילדים, אתה מדבר באופן כללי_ מתוך שיקולי המערכת ואילו נהר דיברה על הילדים הפרטיים שלה. שתי נקודות ההתייחסות הן לגיטימיות, אבל לא בהכרח חופפות. נהר לא _תפחד מזה משום שהיא בוטחת בחינוך שהיא נותנת/תתן לילדיה בענייני מין, יחס למין, מין בטוח וכו'. היא לא טענה שהיא מחנכת את כל האוכלוסייה... וגם לא שמתן חיסון נגד איידס (אם ביום מן הימים יהיה כזה) לכל האוכלוסייה הוא שגוי -- רק שהוא לא מתאים למקרה הספציפי שלה ולילדים הספציפיים שלה.
יעל_פ*
הצטרפות: 26 אפריל 2004, 17:12

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יעל_פ* »

שלום לכולם ותודה על הדיון הפורה!!! (ביגללכם אני לא ישנה...:-) )
הבן שלי בן 10 חודשים ועדיין לא חוסן לכלום ( הוא איתי בבית ויונק). בקרוב נתחיל לחסנו לאט לאט.
מישהו אולי יודע משהו על חיסונים הומופאתיים (לדוגמא נגד שעלת) ??????
אשמח לשמוע כל מה שיש לכם לאמר...
לילה טוב - יעל
שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

שרה, צר לי לומר לך שלאורך כל הדף מה שאת כותבת לוקה מאוד בחסר מבחינת ידע ובהחלט עם ריח של מסיונריות ודעות קדומות.
מי כאן לוקה בדעות קדומות וריח של מסיונריות? אני או אתה? כל השלילה המוחלטת מכל דבר שריח של אלנטרנטיביות נודף ממנו.
ההתעלמות המוחלטת מהחומרים המזיקים שבזריקות החיסון, כל המתכות הרעילות, כל החומרים המשמרים... כל החיידקים הזרים שלא התכוונו שיהיו בחיסונים כולל SV40 . כל ההתעלמות המוחלטת לרפואה האלטרנטיבית שיש לה תשובות לכל המחלות כנ"ל כגון הומיאופאתיה
המלחמה של הממסד הרפואי נגד ההומיאופאתיה
כולל התעלמות מוחלטת מחלקים שלמים מההסטוריה שמוכיחים שהרפואה הקונוונציונאלית לא עד כדי כך עזרה לאנושות
(במקרים של תאונות, שריפות ופגיעות פיזיות וניתוחים פלסטיים, הרפואה הקונוונציונאלית במיטבה, עוזרת לאנושות)
חדוה_כשר*
הצטרפות: 02 אוגוסט 2001, 00:42
דף אישי: הדף האישי של חדוה_כשר*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי חדוה_כשר* »

שמץ הנכונות במידע שמסרת הוא שהתינוק נולד עם נוגדנים מהאם שעוברים שליה (מסוג IGG), שהרכבם תלוי בסוג המחלות שהאם עברה ובחיסונים שקיבלה. תינוק שנולד לאם שלא חוסנה לחצבת ולא חלתה בחצבת לא יקבל נוגדנים כנגד חצבת וכן הלאה. נוגדנים אלו נשארים בגוף עד גיל 6 חודשים, ואז יורדים וזו הסיבה שילדים חולים יותר מגיל זה. תינוקות יונקים זוכים לקבל תוספת נוגדנים בחלב האם ולכן חשוב כל כך להניק גם מעבר ל 6 חודשים. (אם מישהו פותח עצומה להארכת חופשת לידה בתשלום אני חותם...)
אם כך רופא ילדים כל עוד תינוק יונק, הוא מחוסן בגלל הנוגדנים של אמא שלו?
שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

חיסונים הומופאתיים
החסרון שלהם שהם פעילים זמנית אז משתמשים בהם בזמני מגיפה. אם למשל יש מגיפת שעלת או אדמת וכ"ו ולא רוצים שהילד ידבק אז משתמשים בחיסונים ההומיאופאתיים. אבל אם רוצים שהילד ידבק מהמגיפה ואז יפתח חסינות טבעית לכל החיים בלי הסיכונים לקחת את המחלה קשה, מחכים עד שהילד נדבק ועם הסמפטום הראשון נותנים רמדי הומיאופאתי ואז המחלה עוברת בקלות. (למשל אם יש אבעבועות רוח, כאשר מופיעה הבועה הראשונה, מייד נותנים את הרמדי)
אבל לדעתי האישית אם הילד ניזון בתזונה טובה ועם ידע איך להתמודד עם המחלה עם גיבוי של הומיאופאת קלאסי עם ידע ונסיון מעמיק בנושא. ואם הילד חזק אין שום סיבה לדאוג ולחסן. גופו יכול להתגבר על המחלות בקלות. המחלות מזיקות רק לבעלי גוף חולני ותזונה לקויה. (או שנחשף לרעלים כמו פה מלא סתימות כספיות)
זור*
הצטרפות: 28 מרץ 2004, 00:19

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי זור* »

מחכים עד שהילד נדבק

או שמכניסים אותו למיטה עם ילד חולה, כדי שידבק.

<עיין אלכס חולה אהבה>
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

אם כך רופא ילדים? כל עוד תינוק יונק, הוא מחוסן בגלל הנוגדנים של אמא שלו?
בואי ונאמר שהחיסוניות שלו טובה יותר, זה לא מאה אחוז מאחר ובכול זאת העברת הנוגדנים בחלב פחות טובה וכמו כן לא כל סוגי הנוגנים עוברים בחלב, כמו שלא כל הסוגים עוברים שליה.
כבר נתקלתי בתינוקות יונקים לאם שחלתה בעברה באבעבועות שנדבקו בכל זאת. אבל בסך הכל הכללי ניתן לומר שתינוקות יונקים נמצאים בעמדה משופרת יותר מתינוקות פורמולה.

כל השלילה המוחלטת מכל דבר שריח של אלנטרנטיביות נודף ממנו.
לא זכור לי שאי פעם שללתי משהו אלטרנטיבי, להיפך אני בהחלט תומך ברפואה אלטרנטיבית, ממליץ על תכשירים אלטרנטיביים וגם מטפל כך בילדי, כך שאיני מבין מדוע בגעת למסקנה זו.
באופן העקרוני אני בעד לקחת מה שטוב מכל העולמות. אני בהחלט כועס על אמירות כגון:

איך כזה דבר קורה בלידה? בגלל כל ההתערבויות בלידות.

ברוב המקרים השיתוק התחיל ביד איפה שהזריקו להם את החיסונים בעבר.

כבר וויכוח חדש אם זה קיים בכלל כ'איידס' או שזה מצבור מחלות שונות

סמפטומים מהתרופות הרעילות (AZT) שגורמות לסמפטומים של איידס

אמירות כאלו מוכיחות על שלילה מוחלטת מכל דבר שריח של קונבנציונליות נודף ממנו, ועל הסתמכות על מאמרים קיצוניים ומיסיונרים.
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

רופא ילדים יקר
אני איתך, כמובן, בקטע הזה.
אלא שאמירות כאלה גורמות לי לאלם ולשיתוק זמני ולכן אני לא מגיבה.
מתנצלת
שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

באופן העקרוני אני בעד לקחת מה שטוב מכל העולמות. אני בהחלט כועס על אמירות כגון מה יש לכעוס? מה שמעצבן אותי שכאן שהרפואה הקונוונציונאלית נתפסת כאמת מוחלטת, עם חסימת כל דיעה מנוגדת אלטרנטיבית. במקום לכעוס אפשר לבדוק אובייקטיבית אם האמירות שהכעיסו אותך אם יש בהן אמת...
האם אתה בטוח שכל ההתערבויות בלידות הן נחוצות, ושאין להן שום נזק לטווח הרחוק?
לגבי שיתוק ילדים, לא היה מעניין אותך לדעת למה ילדים מסויימים נפגעו ואחרים לא?
לגבי האיידס, לא היית רוצה לבדוק את זה לעומק? ומה לגבי החולי איידס עם כל הסמפטומים אבל אין להם HIV?
לא זכור לי ששללתי לגמרי את הרפואה הקונוונציונאלית. במקרים של תאונות, שריפות ופגיעות פיזיות וניתוחים פלסטיים, הרפואה הקונוונציונאלית במיטבה, עוזרת לאנושות_ כשם שלדעתך רפואה אלטרנטיבית היא בתור 'תוספת' _אני בהחלט תומך ברפואה אלטרנטיבית, ממליץ על תכשירים אלטרנטיביים
בנתיים עד עכשיו באמריקה ובארצות המערביות אפילו שהממוצע החיים משתפר וחיים יותר שנים בזכות זה שהמערכת המים נקיה, גישה לתזונה יותר מגוונת. מה שבעבר אלו שגרים בערים הצפופות בלי הגיינה בסיסית ולא היה להם גישה לתזונה נכונה היו מתים בגיל צעיר כגיל 30 - 40. 1 מכל 5 ילדים היה מת בחורפים הקרים. , בכפרים איפה שגידלו את כל האוכל והיה להם גישה לתזונה מגוונת היו חיים הרבה שנים כ100 שנה ויותר. (בגלל זה בעבר חולי השחפת וחולים למיניהם היו נוסעים לכפרים להתרפא) בימינו הבריאות קורסת. כל שנה מביאה מחלות כרוניות חדשות. גם כן המערכת הבריאות יקרנית בצורה נוראה. באמריקה רוב האנשים לא יכולים לממן את ההוצאות הבריאות ההולכות וגדילות. רוב האמריקאים לא מבוטחים בביטוח בריאות. הרבה אנשים קורסים כלכלית ופושטים את הרגל כאשר הם נתקעים בטיפולים כימותרפיים לסרטן. בעוד שיש אלטרנטיבות זולות ויעילות לטיפול בסרטן. איפה האבירים בחלוקים הלבנים שהיו בזמני מגיפות פוליו וכדומה כאשר יש מגיפות סרטן, מגיפות אוטיזם? כאשר יש מתנגדים לחיסונים שבאמת מסכנים ותורמים הרבה למגיפות האלו מנסים להשתיק את כל הקולות המתנגדים. הממסד הרפואי עושה עבודה טובה מאד בלחסום כל אלטרנטיבה ומבצעים צייד מכשיפות נגד כל מי שלא מתיישר עם הקו. המניעים של הממסד רווחיים לגמרי. ויש המון דוגמאות נוספות למה אני כל כך קיצונית נגד כל זה.
שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

_לאיידס אין חיסון. חולי במחלה אינו גורם לחיסוניות, והגוף שלנו למרות שהוא מייצר נוגדנים אינו יודע להתמודד כנגד המחלה, ללא טיפול זו מחלה שמתים ממנה.
אם ימצא חיסון לאיידס האם לא תחסנו את ילדכם??_
איך אפשר לפתח חיסון למחלה שאם חולים בה לא מפתחים חסינות?
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

גם מי שחולה בטטנוס לא מפתח חסינות.
ובכל זאת יש חיסון כנגד טטנוס.
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

Polio virus causes acute paralysis that can lead to permanent physical disability and even death. Before polio vaccine was available, 13,000 to 20,000 cases of paralytic polio were reported each year in the United States. These annual epidemics of polio often left thousands of victims--mostly children--in braces, crutches, wheelchairs, and iron lungs. The effects were life-long.

Development of polio vaccines and implementation of polio immunization programs have eliminated paralytic polio caused by wild polio viruses in the U.S. and the entire Western hemisphere.

In 1999, as a result of global immunization efforts to eradicate the disease, there were about 2,883 documented cases of polio in the world. In 1994, wild polio virus was imported to Canada from India, but high vaccination levels prevented it from spreading in the population.
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

http://www.cdc.gov/nip/publications/fs/ ... .htm#Polio
וזה הרפרנס ממנו הוצא הקטע (מאתר ה- CDC)
אמא_נוגי*
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אמא_נוגי* »

בעוד שיש אלטרנטיבות זולות ויעילות לטיפול בסרטן.
הנה רעיון לסטארט אפ. ואני כל הזמן מחפשת רעיונות לעשות מיליונים ולא מוצאת...
אממא*
הצטרפות: 03 מאי 2004, 22:37

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אממא* »

לגבי הפוליו - עקב השמועות על כך שמצאו חיידקי פוליו בביוב בגוש דן.
הבת שלי (שנתיים וחצי) קיבלה כבר פעמיים חיסון פוליו בזריקה ופעמיים דרך הפה. האם היא נחשבת כבר למחוסנת או שרק כשתקבל את המנה השלישית (שאותה מותר יהיה לה לקבל רק ביולי).
שרון_ג*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

היא די מוגנת. פחות ממי שמחוסן מלא, אבל די מוגנת.
תמראמא*
הצטרפות: 09 יוני 2004, 14:22

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי תמראמא* »

שלום לכולכם.
הילד שלי בן שנה ושמונה יונק ולא מחוסן, דיברתי הבוקר עם ההומיאופת שלנו שאמר שאין סיבה להיכנס ללחץ ולא צריך לרוץ ולחסן (כי כבר שתי חברות רצו לחסן ואמא שלי בהסטריה) אבל הייתי רוצה לשמוע עוד דעות. אם אני חוסנתי כילדה בפוליו (ואני לא זוכרת איך חיסנו אז- מוחלש לא מוחלש?) האם יש לי נוגדנים שעוברים אליו? ואם כן האם זה מספיק? אני מעדיפה לדחות את החיסונים כמה שיותר ואף כלל לא לחסן אך בכל זאת לא הייתי רוצה לסכן את הילד שלי.
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

אמנם המלצה קונבנציונלית אך אני כן ממליץ לחסן. בגיל שנה ושמונה בוודאות לא נשארו לו נוגדנים ממך, ולא ברור מה הוא מקבל בחלב האם. לפיכך הוא בקבוצת סיכון. דרך אגב אין לי מושג מה מצאו במים של גוש דן אך זו היתה המלצתי בכל מקרה.

שרה:
כמעט והתפתתי להציע לך לפתוח דף חדש בנושא רופאה אלטרנטיבית וקונבנציונלית, אולם החלטתי שאין ברצוני להיכנס לויכחוים מאחר וזו לא הסיבה שאני כותב כאן. ולכן אשיב לך בפעם האחרונה ואח"כ אני מבקש ממך להקדיש את הדף למה שהוא נועד: רופאים כותבים על חיסונים.
שוב אני חוזר שאין בדף זה משום שלילה של רפואה אלטרנטיבית. ההפיך הוא הנכון. בעבודתי נתקלתי לא פעם במקרים בהם רפואה זו עולה על זו הקונבנציונלית לדוגמא: דיקור לדלקות אזניים. טיפולים במוקסה לחיזוק ולהגברת התיאבון, סירופים על בסיס צמחי לאלרגיות, לאסטמה תכשירים לעצירות וכדומה. אולם מאחר ואיני מחשיב עצמי כבר סמכא בנושא, אני נוהג לומר לחולי: זה מה שאני יכול להציע בתחום הקונבנציונלי, אני ממליץ לכם לפנות גם לטיפול אלטרנטיבי, ולמצות את האלטרנטיבה הזו עד תומה לפני שמתחילים בגישות אגרסיביות.
אני לא מתיימר להיות מומחה ברפאוה אלטרנטיבית, זה לא מה שלמדתי, אולם אני לא פוסל את אלו שכן. כל אחד ותחום המקצועיות שלו.
אולם אם בכספים עסיקנן, נדמה שאפילו את תוכלי להודות כי בתחום האלטרנטיבי מסתובבים הרבה שרלטנים, המנצלים את תום ליבם של החולים (להזכיר לך פרשיית "מים מרפאים" שאפילו מנהל מחלקה בצפון הארץ רכש בסכומי כסף אדירים?) זהו תחום פרוץ ביותר בכל מה שקשור לרווחים כספיים וניצול. ולכן אני בהחלט סובר כי יועיל לעשות סדר בתחום וכן לגשת לאנשי מקצוע מוסמכים ומיומנים.
איני מתיימר להיות אלוהים, יש המון דברים שאיני יודע ואיני יכול לעשות הייתי שמח אם גם בצד השני יכירו את מגבלותיהם.
אם ילד אסמטי נשאר ללא התקפים תחת טיפול הומאופטי - איזה יופי. אם הוא מפתח 3 דלקות ריאה בחודש - המטפל שלו צריך לומר - עד כאן, עכשיו נסה טיפול קונבנציונלי.
הוא הדבר לגבי טיפולים בסרטן. עוד לא פגשתי מישהו שנרפא מסרטן בזכות טיפול אלטרנטיבי בלבד.
אני מציע לכל העוסקים בתחום הבריאות לאמץ לעצמם ענווה, והכרה במגבלותיהם.
עד כאן. אני סיימתי ויותר לא אתייחס לנושא.
נורית_מ*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי נורית_מ* »

_מכיוון שכבר במהלך ההריון יש מעבר כדוריות דם של התינוק אל זרם הדם של האם ויתכן ריגוש כנגדן ויצירת נוגדנים. זה אמנם נדיר יותר בהריון ראשון אך בהחלט קורה. אותם נוגדנים יעברו את השליה יגיעו לזרם הדם של התינוק ויתחילו במלאכת הרס הכדוריות שלו, במקרה הקל יוולד תינוק עם צהבת ואנמיה, במקרה הקשה יוולד תינוק לא חי.
איך כזה דבר קורה בלידה? בגלל כל ההתערבויות בלידות._
לא בגלל התערבויות בלידה. הכוונה היא שהוא מת עוד ברחם ונולד כבר מת (ולא מת במהלך הלידה). כשהוא היה עדיין ברחם המערכת החיסונית של אמא שלו זיהתה את הדם שלו כגורם זר ועשתה לדם שלו מה שהיא עושה לחיידקים ווירוסים.
חדוה_כשר*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי חדוה_כשר* »

אמנם המלצה קונבנציונלית אך אני כן ממליץ לחסן. בגיל שנה ושמונה בוודאות לא נשארו לו נוגדנים ממך, ולא ברור מה הוא מקבל בחלב האם. לפיכך הוא בקבוצת סיכון.
מהיכן הודאות הגמורה? האם בשל העובדה שהוא בן שנה ושמונה חודשים והוא יונק פחות/בתדירות נמוכה יותר? מה הכוונה ב"לא ברור מה הוא מקבל בחלב אם" - האם אין מחקרים שיכולים להוכיח דבר פשוט כל-כך? האם בשל העובדה שאין "מד-חלב" בפיו המאפשר לדעת כמה חלב נכנס ובאיזו איכות?
חדוה_כשר*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי חדוה_כשר* »

אם הוא מפתח 3 דלקות ריאה בחודש - המטפל שלו צריך לומר - עד כאן, עכשיו נסה טיפול קונבנציונלי.
האם קיימת המלצה של ההסתדרות הרפואית, שאם הוא מפתח 3 דלקות ריאה בחודש למרות הטיפול הרפואי - הרופא שלו צריך לומר - "עד כאן, עכשיו נסה טיפול אלטרנטיבי"?
א_גרויסע_מויש*
הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי א_גרויסע_מויש* »

שלום לרופאי הילדים :-),
קראתי עכשיו באיזשהו פורום, שאחיות טיפת חלב ממליצות לתת לתינוקות (כאלו שעדיין לא קיבלו את כל מנות חיסון הפוליו) רק מים מינרלים מורתחים, ולהקפיד במיוחד לשטוף פירות וירקות. מה הקשר?
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

מהיכן הודאות הגמורה?
לא זכור לי שהתשמשתי בבטויים של ודאות גמורה, נתתי המלצה, אמרתי "קבוצת סיכון" אין כאן שום דבר של וודאות. אין 100% ברפואה, ורופא שאומר זאת לא אומר אמת.

מה הכוונה ב"לא ברור מה הוא מקבל בחלב אם"
הכוונה היא שלא ברורה רמת הנוגדנים של האם המניקה לפיכך לא ברור אם הילד מקבל מספיק נוגדנים שיגנו עליו. יש לזכור כי נוגדנים אלו נכנסים גרך מערכת העיכול ולכן לא כל מה שנמצא בחלב האם באמת מגיע לזרם בדם של היונק.
האם אין מחקרים שיכולים להוכיח דבר פשוט כל-כך?
שוב מאחר וכל אם נחשפה למחלות אחרות, חוסנה או לא, אין מחקר שיאמר בוודאות כי בחלב אם קיימים נוגדנים ל X Y ו Z.
אביב_חדש*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

הוא הדבר לגבי טיפולים בסרטן. עוד לא פגשתי מישהו שנרפא מסרטן בזכות טיפול אלטרנטיבי בלבד
שרה חמו שכתבה את הספר "דרך הזהב לריפוי טבעי" החלימה מלימפומה. כדאי לקרוא.
גלינה_המכשפה_הצפונית*

רופאים כותבים על חיסונים

ברור למדי מדוע בעבר היו מאבחנים פוליו פי 6 ממנינגיטיס והיום הפוך - היום פשוט כמעט ואין מקרי פוליו.
ממש לא, היו הרבה יותר מקרים של דלקת כרום המוח. ככול שירד מספר המקרים של פוליו, עלה משמעותית מספר האבחנות של מנינגיטיס.

די קל להבחין בין פוליו למנינגיטיס לפי הקליניקה
לא דיווחו או רשמו בנפרד את מקרי פוליו ודלקת כרום המוח.

לגבי שיתוק שחולף - עדיין זה נקרא פוליו. זה לא נקרא פוליו פרליטי (משתק), אבל אכן פוליו. זה לא שאם השיתוק חולף - אז זהו אין יותר פוליו.
זה כול הויכוח! לפני החיסון, שיתוק של 24 שעות היה מספיק בשביל לרשום את מקרה. אחרי החיסון היה צריך שיתוק של 60 יום. מין הסתם, פתאום היו הרבה פחות מקרים של פוליו. אמרו שזה בגלל החיסון אבל בעצם חלק מהירידה במקרי פוליו שה בגלל שינוי בהגדה.

וגם, לצטט מה - CDC - Center for Disease Control לא משכנע. ברור שהם אומרים שהיו עשרות אלפי מקרים של פוליו אשר השאירו ילדים רבים בכסאות גלגלים והיום אין פוליו בגלל החיסון. הם רוצים שכול ההורים יעמידו את ילדיהם בתור כדי לקבל את הזריקות. זו תעמולה בלי שום הוכחות מאחוריה.

JOLY - את יכולה לבדוק בהודעה שלך מתי התכוונת ל"הבחנה" ומתי ל"אבחנה"? לא לגמרי הבנתי את מה שכתבת, ונראה לי שזאת הסיבה.
החליפי הבחנה באבחנה :-]
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

קראתי עכשיו באיזשהו פורום, שאחיות טיפת חלב ממליצות לתת לתינוקות (כאלו שעדיין לא קיבלו את כל מנות חיסון הפוליו) רק מים מינרלים מורתחים, ולהקפיד במיוחד לשטוף פירות וירקות. מה הקשר?
מאחר ודרך ההעברה של פוליו היא דרך מזון ומים יש הגיון לשטוף פירות וירקות ולהרתיח מים כדי להשמיד את הנגיף אם הוא שם.
א_גרויסע_מויש*
הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי א_גרויסע_מויש* »

מאחר ודרך ההעברה של פוליו היא דרך מזון ומים יש הגיון לשטוף פירות וירקות ולהרתיח מים כדי להשמיד את הנגיף אם הוא שם.
חשבתי שהנגיף מועבר דרך מזון שהכין אותו מי שבא במגע עם הפרשות של מי שנושא את הנגיף. האם יש סיכוי שהנגיף נמצא במי השתיה או בפירות וירקות?
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

האם יש סיכוי שהנגיף נמצא במי השתיה או בפירות וירקות?
כל העיקרון של החיסון הסביבתי ע"י הוירוס המוחלש מתבסס על כך שהפרשות המחוסנים מגיעות למערכת הביוב, ןכך הוירוס מגיע למערכת המים, ומשם מגיע לאוכלוסיה (כן אני יודע נשמע מגעיל, אבל כך זה עובד).
תמראמא*
הצטרפות: 09 יוני 2004, 14:22

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי תמראמא* »

רופא-_ילדים תודה על התשובה, המלצתך ברורה לי ולא מפתיעה במיוחד, אבל זה בסדר, זה התפקיד שלך (עם חיוך כמובן)...
כרגע אני לא אחסן אותו, פשוט נשתה מים מינרלים ונמנע מללכת לבריכה ולים, עד יעבור זעם.
מה טוב בזה שהפרשות המחוסנים מגיעות למי השתיה? זה נשמע לי מזעזע, למה בכלל נותנים את החיסון המוחלש, אם הוא יכול להזיק לאלה שבחרו לא לחסן?
שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

_גם מי שחולה בטטנוס לא מפתח חסינות.
ובכל זאת יש חיסון כנגד טטנוס._
וזה לא פרדוקס?

הנה רעיון לסטארט אפ. ואני כל הזמן מחפשת רעיונות לעשות מיליונים ולא מוצאת...
יש צייד מכשיפות נגד מי שמעיז להתעסק עם האלטרנטיבה. במקסיקו יש מרפאה שמרפאת חולי סרטן. יש כאן קבוצת תמיכה אלטרנטיבית לאלו שחלו והתרפאו מסרטן

_קראתי עכשיו באיזשהו פורום, שאחיות טיפת חלב ממליצות לתת לתינוקות (כאלו שעדיין לא קיבלו את כל מנות חיסון הפוליו) רק מים מינרלים מורתחים, ולהקפיד במיוחד לשטוף פירות וירקות. מה הקשר?
מאחר ודרך ההעברה של פוליו היא דרך מזון ומים יש הגיון לשטוף פירות וירקות ולהרתיח מים כדי להשמיד את הנגיף אם הוא שם._
קראתי פעם על מחקר שבזמני מגיפות פוליו הילדים מהשכבה הכלכלית הגבוהה יותר נפגעו מפוליו יותר מהעניים בגלל שהילדים העניים יותר נחשפו לפוליו בינקותם בזמן שזה כמעט אף פעם לא מזיק. אז לא הייתי דואגת להרתיח את המים מפני שדווקא טוב שיחשפו לזה בגיל כזה קטן כדי לפתח חסינות בעתיד... אבל מה, בכל מקרה אני לא נותנת מים בכלל בגיל כזה, אלא מניקה. גם כן, לא ממליצה על מי ברז לשתיה לאף אחד, אפילו לא מורתחים וגם לא מים מינרלים עם כל הג'יפה והפלואוריד וכל התולעים המקרוסקופיות המרעין בישין שבמים. מה כן? מים מפילטר אוסמוזה הפוכה.

נכון שברפואה האלטרנטיבית יש הרבה שרלטנים, אבל הרפואה הקונוונציונאלית מורכבת משרלנטנויות שהתמסדו!!!!!!!!! בארה"ב הרופאים הם doctors]הגורם המוות השלישי death[/po].htm שהכי גורם למוות בארה"ב
אורחת*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2003, 18:19

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אורחת* »

תודה לרופאים ולכולם על הדיון החשוב! כמה שאלות על הפוליו שמוטציה שלו נמצאה בביוב:
קודם כל איך מי הביוב במדינה מתוקנת מגיעים למי השתיה בברז???, והאם אין דרך "לחסן" את המים במקום את הילדים? ומה עם המבוגרים איך הם יודעים שהם מחוסנים ולא חשופים למוטציות? ביתי בת שנה עדיין יונקת ולא מחוסנת, היא נמצאת איתי בבית איך תידבק מילדים אחרים?
ושאלה אחרונה ( בעצם לא בטוח ) אם נחליט לחסן עם איזה חיסון כדאי להתחיל ומה המינימום זמן בין חיסון אחד לשני.
נהורה*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 11:09

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי נהורה* »

שלום לכולם-
רציתי לומר שאני רק יותר ויותר מבולבלת מכל נושא החיסונים. במערכת הרפואית אין לי הרבה אמון לצערי, ומחקרים שיתמכו בדעות האחרות מדעות הרופאים אין מספיק (בעיות מימון? )
אני מרגישה שמה שאני לא אעשה אני לא אהיה שלמה עם עצמי. כיום ילדי אינם מחוסנים (גם גדולים) ואני חוששת לחסנם, מצד שני לחץ סביבתי קיים וכן מחקרים בהם מנפנפים לי מול העיניים.
האם אין מישהו שהוא שייך לשני המקומות- גם רופא וגם לא אוהד פנטי של תורותיהם שיוכל לסייע ולייעץ?
כיום לעניות דעתי כל דעה שאקבל הינה חד צדדית ועל כן אינה יכולה לעזור.
אם אשאל רופא הוא ישלח אותי מיד להתחסן,
ולעומת זאת אם אשאל מרפא טבעי המתנגד לכך הרי יחזק את ידי בחום.
אשמח לתגובות!!!
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי תמר_ס* »

ד"ר נעה פרנקל בטיפה מהטבע.
נהורה*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי נהורה* »

תמר- תודה
אבל איך אני מגיעה אליה ?
יהודה*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 22:25

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יהודה* »

לקביעת תורים וקבלת פרטים נוספים,
ניתן להתקשר לטלפון: 09-7602979
שעות הפעילות של מזכירות הטיפה:

ימים
שעות

א', ב', ה'
09:00-19:00

ג', ד'
09:00-17:00

ביום ו' המרפאה אינה פועלת.

או לטלפון נייד: 056-357507 (שירי)

לשליחת פקס: 09-7439433

E-MAIL: [email protected]

רח' נתן אלתרמן 13 (סמוך לצומת רעננה מרכז.)
מיקוד:43231

הדרכה לרכב פרטי:
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

קצת הסבר על החיסון לפוליו ועל ההדבקה בו.
וירוס הפוליו חודר לגוף דרך מערכת העיכול ושם המפגש הראשון שלו עם מערכת העיכול ונוגדנים הנמצאים ברירית המעי. משם הוא נכנס לתוך מערכת הדם, נע ונד עד שהוא מגיע למערכת העצבים ומתרבה.
החיסון המומת הוא זה שניתן בהזרקה, והוא ניתן ראשון על מנת לאפשר לגוף לפתח נוגדנים במערכת הדם כנגד הוירוס. החיסון המוחלש ניתן לאחר שהילד כבר פיתח נוגדנים בזרם הדם, וניתן דרך מערכת העיכול, מתוך מטרה לפתח חיסוניות גם במערכת העיכול כנגד הוירוס. דרך מתן זו מדמה בעצם את דרך פעולתו של הנגיף האלים. מאחר והילד מפריש את הוירוס דרך מערכת העיכול הוירוס מגיע בעצם לסביבה החיצונית ויוצר חיסוניות סביבתית.
וירוס מוחלש מסוכן לבעלי מחלה הפוגעת במערכת החיסון ולכן לא ניתן לילדים הנמצאים במגע עם חולים כאלו או לילדים החולים במחלה כזו בעצמם.
כמו כל וירוס גם הפוליו יכול לעבור מוטציות, וזן מוחלש יכול להפוך לאלים. אדם מחוסן בדר"כ לא יפתח מחלה, כי הגוף שלו פיתח נוגדנים שטובים גם כנגד הזן האלים. אדם שאינו מחוסן חשוף בעצם למחלה. אולם מאחר וקיימת חיסוניות סביבתית, הרי שיתכן שאותו אדם התחסן מבלי להיות מודע לכך ולכן לא יחלה.
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי סמדר_נ* »

והאם יש אפשרות לבדוק הימצאות נוגדנים בדם טרם נתינת החיסון?
נהורה*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי נהורה* »

ומה הסיכונים ? קצרי וארוכי טווח?
אביב_חדש*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אפשר לקבל הסבר מה זה זן אלים ?
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

והאם יש אפשרות לבדוק הימצאות נוגדנים בדם טרם נתינת החיסון?
פיזית זה אפשרי, אך לא ידוע לי אם יש מעבדה שעושה את זה. אפשר לברר בקופת החולים לה את משתייכת.

ומה הסיכונים ? קצרי וארוכי טווח?
פוליו אינו חיסון עם תופעות לוואי רציניות, למעט חום שיכול לבוא אחרי כל חיסון. קיימת כמובן האפשרות התיאורטית של הדבקות במחלה מהזן המוחלש אם המערכת החיסונית מאוד חלשה, אך לא ידוע לי על מקרים כאלו.

אפשר לקבל הסבר מה זה זן אלים ?
זן אלים זהו זן המחולל מחלה, לעומת זן מוחלש שאינו יכול לחולל מחלה.
פלוני_אלמונית*

רופאים כותבים על חיסונים

לרופא,
הבן שלי לא מחוסן. ממה עלי להיזהר מעבר למגע שלו עם צואה של ילדים אחרים (לא סביר שיקרה כי הוא בבית ולא במסגרת), מגע שלו עם מים: טוב שתיה הוא כמובן מקבל הכל מורתח אבל מה אם אגב מקלחת או רחיצת ידיים יכנסת לו טיפה לפה: האם שי סיכון? מה אם איזה משהוא עושה לו מוצי מוצי כזה הרחוב ונוגע בו ולך תדע מי זה המשהוא הזה. כלומר האם למנוע כל מגע בו? ומה אם הוא משחק עם תינוק אחר ויש מגע של רוק עם רוק? בקיצור מה דרכי ההדבקות?? תודה רבה תמרה
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

דרכי ההדבקות הם פקו-אוראלים, כלומר צואה-פה. מה שחשוב זה להקפיד על רחיצת ידיים, לא צריך לבודד את הילד. כן רצוי לשטוף כל דבר במים וסבון ולהרתיח את מי השתיה.
וכמובן שכדאי לשקול בכל זאת לחסן. הסיכון במחלה גובר על זה שבחיסון. תחשבי על זה.
אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

מרגיז אותי שיוצרים רושם כאילו המחלה היא קשה, בעוד המחלה קלה מאד - ורק הסיבוכים קשים. זה משמעותי, כי סיכויי ההדבקות גבוהים מאד, אך סיכויי הסיבוך נמוכים (גם במחלה ועוד יותר בחיסון). זה לא נגד חיסון, אבל כן נגד ההיסטריה הנוכחית, שנראית לי מאד מוגזמת.
שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

זן אלים זהו זן המחולל מחלה, לעומת זן מוחלש שאינו יכול לחולל מחלה.
הבעיה עם הזן המוחלש, שאינו יכול לחולל מחלה, הוא מתרבה בגוף האדם ללא הפרעה. המערכת החיסון לא מזהה את התוקף כי הרי הוא מוחלש. זה עניין של שנים ואז כל החיידקים הזרים שיושבים בשקט בגופינו יכולים להזיק כמחלות אחרות כרוניות אפילו 30 שנה יותר מאוחר.
זה כמו יריה באפילה. לא יודעים איפה פוגעים כאשר יורים בחושך.
vaccination]סכנות האמיתיות שבחיסונים dangers[/po].htm

ל-נהורה : מצאתי רופא שאפשר לדבר איתו אונליין הוא תומך בקצת חיסונים ובעצם נותן להורים מידע בעד ונגד (אני הפנאטית לא הייתי נותנת שום חיסון,, אבל הרופא הזה הוא מאוזן) אם לא אכפת לך שזה רק באנגלית, הינה הקישור: http://www.drjaygordon.com

מרגיז אותי שיוצרים רושם כאילו המחלה היא קשה, בעוד המחלה קלה מאד - ורק הסיבוכים קשים אם היו מלמדים את האוכלוסיה תזונה נכונה, זה לא היה מסתבך אצל אף אחד
א_ילת*
הצטרפות: 20 מרץ 2003, 22:23

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי א_ילת* »

פוליו אינו חיסון עם תופעות לוואי רציניות, למעט חום שיכול לבוא אחרי כל חיסון. קיימת כמובן האפשרות התיאורטית של הדבקות במחלה מהזן המוחלש אם המערכת החיסונית מאוד חלשה, אך לא ידוע לי על מקרים כאלו.
אני מכירה לפחות אחת. שחיינית נכה, מתאמנת בספיבק חיפה. צריכה להיות עכשיו בסביבות גיל 20. משותקת, כבר אמרתי?
עדיב*
הצטרפות: 11 יוני 2004, 00:21

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי עדיב* »

רופאי הילדים שלום! תודה על התשובות המעמיקות שהופכות את הדף לבאמת מעניין ולשאלתי???
אולי אתם יודעים למה לא נותנים חיסון לדלקת קרום המוח אחרי גיל שנתיים (כך נאמר לי בטיפת חלב) עפ"י הCDC הסיכון לחלות באפיגלוטיטיס הוא דווקא מגיל 2-5 .
דיאדה_פרדס_חנה*
הצטרפות: 11 יוני 2004, 01:06

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי דיאדה_פרדס_חנה* »

למי שמעוניין : שמעתי שיש הרצאה של ד"ר חיים רוזנטל רופא והומאופט, על חיסונים, בדיאדה פרדס חנה , ביום שלישי, 22.6 בשעה 20.30
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

יש תופעות לוואי שרופאים בכלל לא מכנים או מתייחסים אליהן כתופעות לוואי: הפרעות קשב וריכוז,
הסיכון לעורר הפרעות נפש ואישיות שיש להן נטייה גנטית ספציפית, דיסלקציה וכדו'.
וכמובן: סוגי של אסתמה, היחלשות המערכת החיסונית, דלקות חוזרות באזניים ובעינים.

<אני מתחילה להישמע קיצונית, נכון?>
רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

המערכת החיסון לא מזהה את התוקף כי הרי הוא מוחלש

אין שום קשר בין אלימות נגיף לבין התגובה החיסונית לו. הגוף מייצר נוגדנים כנגד אלפי אנטיגנים שמרביתם אינם מחוללי מחלה.
כל החיידקים הזרים שיושבים בשקט
אם את כבר רוצה להישמע מבינה, אז לפחות תשתמשי במינוח הנכון, מדובר בנגיף ולא בחיידק.
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה ורופאים”