קושי במגע אחרי לידה עזרה

אמא*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

.מאוד אשמח לתמיכה ועצות.אתמול פתחתי דף לעזרה, על כאבי בטן חזקים לאחר לידה...כאבים בקיבה. זה היה עוד לפני שעשיתי את הקשר הזה בין מגע לכאבי בטן אצלי.
אם הייתי יודעת איך, הייתי אולי משנה את שם הדף למגע לאחר לידה.כי פתאום הקשר אצלי כול כך ברור.
אני אפרט את צירופי המקרים ,מקווה שזה לא ארוך מדי ושזה מנוסח באופן ברור, בהתחשב בשעה...
במשך כמה ימים הקיבה מאוד מאוד כאבה לי עד שזה הגיע לשיא שלא יכולתי אתמול כמעט לעמוד על הרגליים מרוב כאבים.
פתאום אני מבינה עד כמה אני חשופה. אין לי את ההגנות הרגילות שהיו לי לפני ההריון ובטח שלפני הלידה.
בלידה הבנתי עד כמה נחשפתי,עד כמה גופי היה "פתוח". וכמה זמן לוקח לו עד שהוא מחזיר לעתמו את ההגנות.
אני עוברת ימים לא קלים עכשיו בכול מה שקשור לשמירת הגבולות שלי לבין חדירה של אחרים לתוכם.
במסיבה שעשינו לפני כשבועיים לכבוד הולדתו של הקטני, הזמנו את המשפחה המורחבת.אני יושבת בחוץ עם התינוק עליי, בשולחן עם אבי ואחותי. פתאום אני מרגישה מין אחיזה כזו עם האגודל והאצבע בתנועות הולכות ובאות למשך כמה שניות בכתף שלי. המגע היה לי לא נעים. זה היה דוד , בעלה של דודה. דוד שאני ממש לא מחבבת.
המגע שלו בכתף שלי בצורה כזו הורגש לי כחודרני במיוחד. הוא ניסה לצחוק איתי ועם אחותי מיד אחר כך, אבל אני לא הייתי מסוגלת לצחוק איתו. הוא אולי היה גם נבוך מחוסר החביבות שלי באותו רגע אליו. הייתי קצת המומה. מה הוא מרשה לעצמו לגעת בי ככה? בכתף שלי, בליטוף כזה עם האצבע. רציתי באותו רגע לצעוק עליו, להגיד לאבא שלי שהוא נגע בי. לא היה לי אפילו זמן להתעמק בזה ולעבד את התחושה שזה עשה לי , עד עכשיו. , כי עם כול התובענות של תינוק יונק על הידיים כמעט 24 שעות ביממה, למי יש זמן לעבד משהו בכלל.
נכון שזו נגיעה "רק" בכתף, אבל זה ממש לא משנה את העובדה שאני הגבתי לזה כאילו הוא נגע בי במקום הכי אינטימי. כנראה שהגוף שלי לא מסוגל לקבל מגע כזה המתפרש כחדירה לשטח שלי, לאינטימיות שלי, למרחב שלי עם התינוק שלי(הוא היה עליי על הידיים).
  • קמתי עכשיו מחלום רע. בגלל זה התיישבתי לכתוב. חלמתי (עד כמה שזה נשמע מגוחך) שחיים הכט מהטלוויזיה (עם התוכנית המעוותת בעיניי-"מה אתם הייתם עושים..") מתקרב אליי כשאני עם התינוק שלי, ומנסה בכוח לנשק אותי. אני מרגישה את החרמנות שלו וזה מגעיל אותי.איך שהוא מתקרב אליי אני כבר חוששת ממנו ומבקשת ממנו שלא יעשה את זה.
אחרי החלום הזה, הבנתי שיש לי כאן בעייה. משהו נחשף אצלי, נפתח, אחרי הלידה ואני צריכה לטפל בו. פצע מודחק , שקשור באי כיבוד המרחב הפרטי שלי או גופי.
בלידה עצמה הרגשתי מיד בסיומה חשופה מאוד. בדקו אותי כשש זוגות ידיים, בדיקות פנימיות בלידה שנמשכה כול הלילה עד שעות הבוקר המאוחרות.כשחזרתי הבייתה, יומיים אחרי הלידה, פתאום עלה בי זכרון מסויים מבית החולים. שאחות אחת בדקה אותי מיד כשהגעתי לחדר התאוששות, ממש לפני מחלקת יולדות. פתאום לא הבנתי מה היה צריך לבדוק אותי שוב אחרי לידה, אחרי שכבר בדקו אותי כשעה לפני. הרגשתי שחדרו לי ללא הצדקה, ואני, מטושטשת מעייפות והתרגשות מיד אחרי הלידה, לא הייתי במצב שיפוטי בכלל לגבי הבדיקות והצורך בהן.
  • אמא שלי עברה , אמנם באופן זמני, לגור מולי בחופשות שלה בארץ. דלת מול דלת. זו הייתה הצעה שלי, הצעה תמימה, כשלושה שבועות אחרי הלידה כשהתפנתה כאן הדירה. אבל מיד כמה ימים לאחר מכן התחלתי להרגיש בכאבי הבטן החזקים האלו. עכשיו אני עושה את הקשר.מרגישה שהמרחב האישי שלי והקן החדש שלי מאויימים. העניין הזה נפתר היום אחרי צהריים כשדיברתי עם אמי והבנו שתינו שלא בריא לי שהיא תגור כאן לידי לאורך זמן.
אחרי שהעניין הזה נסגר ונפתר, באורח פלא חלפו כאבי הבטן העזים בקיבה.
כעשר דקות לפני שהתעוררתי, מתוך שינה, הרגשתי איך בעלי מנשק אותי בפה, בלחי, בצוואר, ואני תוך כדי הנקה,שהפה של התינוק שלי שואב לי את הפטמה,הבנתי שיש כאן קשר . משהו בהנקה משחרר חסימות, פותח הגנות, ומוציא החוצה דברים הקשורים במגע. בכול זאת, הנתינה הזו, האינסופית והלא מוגבלת, את הגוף שלי, את הפטמה שלי (שעד לפני ההנקה והלידה) לתינוק האהוב שלי,פותחת דברים שעליי לפתור, לשחרר.
ונזכרתי שוב בדוד שנגע בי ככה בכתף, שוב החלו הכאבים העזים בקיבה. כאילו הכאבים באו לבטא כעס על פלישה.
אני מרגישה כמו חיה שמנסה להגן על המאורה שלה וכול ניסיון התקרבות מעורר בה יללה. כול מגע מאיים עליה וכואב לה נפשית.
ימה*
הצטרפות: 22 מאי 2010, 00:09

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי ימה* »

אמא יקרה

מגע ומגע סביב לידה הוא נושא מאד מורכב ועדין נשמע מאד ברור מה שקורה לך.

קחי לך את הזמן,צרי את המרחב באהבה ללא כל אשמה ואם יש צורך גם באסרטיביות.
זהו זמן ליצור במודע ובקבלה עצמית את כל המרחב שאת זקוקה לו .
להזין את עצמך ולשקם את הקורים בנחת.

הייתי מציעה לך לעשות איזהוא תהליך רך רך של איסוף ועיבוד הלידה עם חברה טובה שמבינה ואם את יכולה להרשות עם אשת מקצוע .
בעיני תהליכי נשימה וse מעולים ויכולים לפתוח ולשחרר את מה שחווית שנשמע קצת כמו טרומה.

מגדירים טראומה כtoomuch too fastגם דברים משמחים במו חתונה יכולים להחשב חלקם למערכת רגישה כטראומה...

ישנם הרבה מרכיבים שהמערכת שלנו נותנת עליהם את הדעת ועשויה להסגר כי איזשהוא מרכיב מודחק עולה.

זהו זמן מיוחד שמאפשר לנקות ולפתוח כפי שאמרת מקומות שזקוקים לארגון מחדש איורור שחרור ותמיכה.
טוב בעיני שאת כותבת מבטאת פותחת.

אם היית יכולה לעשות תהליך לך סגירת עצמות זה יכול היה להיות נפלא בעבור מה שאת מתארת.
במידה ותרצי מידע כתבי כאן ואפנה אותך.

מאחלת לך זמן של מתיקות שלווה ועונג עם עצמך התינוקי והקן הקטן שלך.

.
ענת_קדם*
הצטרפות: 17 דצמבר 2004, 23:36
דף אישי: הדף האישי של ענת_קדם*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי ענת_קדם* »

אחרי לידה יש תחושה חשופה. כאילו הסירו מעלייך את כל ההגנות וכל משפט, מילה ואפילו אנרגיה נכנסות באין מפריע פנימה. העולם נראה מאיים יותר. כך לפחות אני חוויתי בלידה הקודמת. בלידה הזו זה גם קיים אבל בעוצמה פחותה.
הלידה ותינוק חדש גם הציפו אצלי טראומות מהעבר. הכל נפתח וגלוי וגם זה. מצד אחד זה היה מאוד קשה ועוצמתי מצד שני איזה יופי של הזדמנות להוציא החוצה. חושבת שגברים צריכים לעשות יותר עבודה בהקשר הזה כי אין להם את הלידה כמזרזת תהליכים.
כתבתי כמובן על עצמי וממחשבותיי. זה בהחלט לא אומר שזה מה שאת חווה.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

מה שאת מספרת מדהים. (())
בתנועה_גלית*
הצטרפות: 30 מרץ 2010, 21:11
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_גלית*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי בתנועה_גלית* »

שלום לך אמא. נשמע שאת באמת מרגישה מאוד מאוד חשופה. ההרגשה הזו טבעית לחלק מהנשים לאחר לידה, אבל אני מרגישה שאצלך זה באמת נוגע במקומות עמוקים יותר. מהדברים שלך אני ממש יכולה לחוש את מה שאת מרגישה, ויש בזה טוב כי נשמע שאת מחוברת מאוד למה שאת מרגישה. זוהי נקודת פתיחה טובה לעבוד ולעבד את הדברים שעולים.
אני מציעה לך להוציא את הדברים החוצה, לדבר, לכתוב, לתת לדברים שאת חשה לעלות ולהציף, וזאת תוך כדי תמיכה והכלה ממישהו חיצוני. זה יכול להיות פה, או מחברה טובה או איש מקצוע.
אני יכולה לספר לך שאני הרגשתי מאוד דומה למה שאת מתארת. חוויה שכולם רוצים לפלוש למרחב שלי, בצורה אלימה אפילו. הרגשתי שאני במגננה כל הזמן. יכולה להגיד לך שזה היה לחלוטין קשור לחוויות שעברתי בעבר. אני זוכרת שיותר מהכל הייתי צריכה מישהו שיבין אותי, שיקשיב, שיכיל ושישמור עליי ועל הגבולות שלי. זה היה קשה מנשוא ולקח זמן, הרבה זמן, עד שהבנתי שאני צריכה ממש עזרה והעזתי לקחת אותה לעצמי.
אז אני כאן, מקשיבה לך, את מוזמנת לשתף ולהוציא כל מה שעולה לך.
עשב_השדה*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי עשב_השדה* »

מזל טוב אמא....מזל טוב תינוקי ואבא שלו
אפשר להגדיר את הדף הזה כ דף תמיכה,
ולכן רציתי לספר לך שקודם כל הכל בסדר,
את מגיבה כמו שיולדת מגיבה,
התקופה שאחרי לידה היא תקופה מאד מאד טריטוריאלית
הרבה יולדות מרגישות צורך( ביולוגי ,רגשי ,טבעי), להתכנס להתנתק מהעולם להתרכז ביצירת הקשר הכל כך חזק עם התינוקי,
וגם החושים והרגישות הופכות להיות ממש כמו של תינוק שרק נולד, כנראה שזה גם הורמונלי,
זוכרת שלא אפשרתי ביקורים למעלה מחודשיים לאף אחד, היו כאלה שנעלבו אבל סלחו בדיעבד, ואם ידעתי אז מה שאני יודעת היום בטח היה יותר קל להסביר, אבל זה נורמאלי ורצוי,
את זכאית לזמן הזה ולבידוד הזה
מגע הוא בטח אחת הדרכים שבהם מרגישים חווית פולשנות, וה ברור
אני גם זוכרת שהכינו לי סלט , ואכלתי, יומיים אחרי הלידה, החוויה היתה כאילו זו הפעם הראשונה שאני טועמת משהו בכלל, קשה להסביר אבל כל החוויות החושיות מתחדדות מאד והכל רגיש פי כמה וכמה
עם הזמן זה יתאזן,
זה אומר שכל מה שיעלה גם אם זה אמיתי ויוצא מאזורים מודחקים עשוי להחוות בהגברב רצינית,
תמשיכי לכתוב כאן זה יכול לעזור לך להחליט אם די בזאת או שווה טיפול אישי
ושוב מזל טוב והרבה הנאה מהתקופה הקסומה הזאת
אמא*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

המון המון תודה על התגובות שלכן והתמיכה.
אני מאוד עייפה לכן אמשיך לכתוב מחר כשיתאפשר.
שוב תודה@}
אמא*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

_אם היית יכולה לעשות תהליך לך סגירת עצמות זה יכול היה להיות נפלא בעבור מה שאת מתארת.
במידה ותרצי מידע כתבי כאן ואפנה אותך._
למה בדיוק הכוונה ב"סגירת עצמות?" (זה מזכיר לי משהו מהספר "רצות עם זאבים".)
אמא*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

המרגיעון הוא "זה לא נגדך, זה בעדי"...כול כך מתאים למה שרציתי לחלוק עכשיו.
קודם כול, אמא שלי עדיין לא עוברת מכאן דירה. היא אמנם כבר בחו"ל אבל בשנה הקרובה אין לה כוונה לוותר על הדירה הזו לחופשות..
מעבר לזה, היינו אתמול אצל ההורים של בעלי, הסבא והסבתא של התינוק שלי. כמובן שהרשיתי להם להחזיק אותו, אפילו די הרבה (כחצי שעה כול אחד) אבל כשהגעתי הבייתה קלטתי שהתינוק שלי באובר אקסייטמנט..לא רגוע והשעה הייתה כבר ממש מאוחרת. 22:30, כשהוא היה ער משעה 19:00 בערך.והוא רק בן חודש וחצי...
היה לי קשה קצת לראות שהם מנשקים אותו על הראש לא תמיד בעדינות ומדברים בקול רם ליד האוזן שלו. התאפקתי מלהעיר ורציתי שבעלי ירגיש טוב כי ידעתי שעושה לו טוב שההורים שלו "נהנים" מתינוקי.
אבל כשחזרתי הבייתה, הרגשתי שזה היה קצת יותר מדי החלפות ידיים וזוגות עיניים להתבונן בהם בשבילו. (גם הוריי ראו אותו היום והחזיקו אותו מוקדם יותר, גם אם יותר בעדינות).
הרגשתי אולי גם כאילו אני צריכה לפרוח איזה חוב עם ההורים של בעלי. שלא באשמתי וגם שלא ברצוני.כיון שלפני שבוע הזמינו אותנו אליהם. נשארנו חצי יום(ארוחה עם כול המשפחה המורחבת), יום למחרת או יומיים אחר כך, הם שוב באו אלינו,הרגשתי שזה יותר מדי.עם כול הכבוד שהתינוקי מקסים ועושה חשק לראות אותו כול יום, יש גבול שהם אמורים לכבד..הוא שלי,אני צריכה את הבונדינג הזה איתו בלי הסחות דעת מרובות.. הרגשתי צורך להיעלם בחדר השינה שלי (מהאמבטיה הישר לחדר) בלי לומר להם שלום. אני עייפה, מניקה את תינוקי שעכשיו התעורר.זה היה יותר מדי בשבילי.אז אתמול, כשבאנו אליהם חמי אמר לי בחיוך: איפה אתם?! חנטרישית את, התגעגתי אליכם."..(בתגובה לכך שכשהם באו לבקר אז יצאתי מהאמבטיה ישר לחדר בלי לעבור לסלון לומר להם שלום)
מרגישה צורך לשים גם להם גבולות. (הם רגילים לראות את הנכדים של הבת שלהם כול יום ,הנכד היה קורא לסבא אבא עד לא מזמן....,מה ששונה באופן מהותי מהרצון שלי)
זה מעייף אותי, כול שימת הגבולות האלה. פתאום אני קולטת את זה. למה אני צריכה בכלל להילחם על הגבולות שלי? למה הסביבה לא מרגישה את הצורך שלי?? איפה הטאקט??למה אני צריכה להילחם ולהתעייף בלהרחיק מן המאורה שלי ומהתינוק שלי?
המסקנה שלי היא שאני צריכה לשים את הגבולות איפה שבא לי. איפהב שנכון לי. בלי לדפוק חשבון לסבתא שלו שיכולה להיעלב מצידי. פעם בשבוע ,עשרה ימים אני מוכנה לביקור קצר, של מקסימום שעה. זהו, אלו החוקים החדשים.
אשמח לשיתוף ולתמיכתכן הכול כך מועילה לי בימים אלו.@}
אמא*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

זוכרת שלא אפשרתי ביקורים למעלה מחודשיים לאף אחד, היו כאלה שנעלבו אבל סלחו בדיעבד, ואם ידעתי אז מה שאני יודעת היום בטח היה יותר קל להסביר, אבל זה נורמאלי ורצוי,
עשב השדה, מה זאת אומרת, את מתכוונת שעד שהוא היה בן חודשיים לא איפשרת שיבקרו אותו?
את זכאית לזמן הזה ולבידוד הזה המילים שלך מאוד מחזקות אותי, תודה@}
אמא*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

עשב השדה, מה זאת אומרת, את מתכוונת שעד שהוא היה בן חודשיים לא איפשרת שיבקרו אותו?
את זכאית לזמן הזה ולבידוד הזה המילים שלך מאוד מחזקות אותי, תודה@}
הרגשתי שאני במגננה כל הזמן.
זה בדיוק מה שאני מרגישה. תודה בתמיכה גלית @}
גלי_לבנדר*
הצטרפות: 25 מאי 2009, 14:26
דף אישי: הדף האישי של גלי_לבנדר*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי גלי_לבנדר* »

גם אני מרגישה מגוננת כל הזמן,
וגם מעירים לי על זה הרבה
לא בא לי לתת אותו לכל אחד ובטח עוד לא להיפרד (3 חודשים)
למרות שכבר שואלים מתי ניסע לחול כדי שישאר עם הסבאסבתא..
אבל עיקר הקושי שלי איתם ולא עם חברים,
אולי זה לא קשור רק לקטנצ'יק אלא לשליטה? (אצלי כמובן)
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

אולי במקום להציב נורא גבולות ולהלחם, תוכלי פשוט לומר שאת מרגישה עייפה, שאת רוצה להחזיק אותו בעצמך, שאת צריכה לשכב לנוח, דברים כאלה שמדברים על הצורך שלך בכנות ובפשטות..

זה נורא מעייף להיות במגננה כזאת ולהתחיל ריבים כאלה כשאת אחרי לידה, ואם זה סבא וסבתא אולי אפשר למצוא דרך לרתום אותם לעזרה בדברים שאת צריכה במקום להתבאס מהם.. (חוכמה בדיעבד - אני לא יכולתי לסבול כשחמותי היתה מחזיקה את הילדה שלי.. אבל זה באמת לא היה קשור לילדה זה היה קשור אלי ואל היחס שלי אל חמותי, וסבלתי הרבה בגלל שהיחסתי ככה לכל העניין)
בתנועה_גלית*
הצטרפות: 30 מרץ 2010, 21:11
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_גלית*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי בתנועה_גלית* »

קודם כל, יופי שאת כותבת, מקווה שזה באמת עוזר.

מה שתארת עכשיו הוא קושי ממגע של אחרים בתינוק שלך. כשאת מוסרת אותו לידיים אחרות זה סוג של פרידה, שהיא קשה להרבה אמהות. יש פה רצון להגן על התינוק ממשהו שהוא לא בשליטתך ואולי גם קושי לסמוך על האחרים שהם יודעים מה הם עושים ואולי אפילו על התינוק שהוא יסתדר ואולי אפילו ירוויח מזה (וגם את). בנוסף, במצב שאת נמצאת, שכל כולך נתונה לטיפול בתינוק, קשה מאוד להכיל אחרים, עד בלתי אפשרי, ואולי גם זה מקשה עלייך לסבול נוכחות של אחרים סביבך.

אני לא יודעת אם ככה את מרגישה באמת, אבל אני רוצה לומר לך שאם כן, אז קודם כל זה בסדר, מה שאת מרגישה הוא ממש נורמלי ויש לך את כל הזכות להגדיר את הגבולות שלך ולתת לעצמך את המקום הזה שבו את מרגישה הכי בנוח.

לסביבה מאוד קשה להרגיש את מה שאת עוברת. מה גם שבאמת לא כל האמהות מגיבות כך. יש נשים שממש רוצות שכבר יקחו את התינוק שלהם קצת מהן ויתנו להן זמן לעצמן, להתארגן, להתקלח, לאכול. בנוסף תינוק חדש מעורר באנשים פרצי אהבה כאלה שקשה להם לשלוט בעצמם והם מיד רוצים לחבק, לנשק ולאהוב ונכון שזה קצת קשה לאמא שמרגישה מותקפת, אבל אולי ההבנה הזו יכולה לעזור לך להיות אמפטית לצד שלהם וככה פחות לכעוס עליהם או להרגיש מותקפת.

האם כאשר את לבד, ללא הביקורים והמשפחה וכל מה שאת מתארת, את מרגישה טוב? את מרגישה שזה מה שאת רוצה? אני שואלת מהמקום שלי, כי אני ממש הרגשתי כמוך אבל אח"כ גיליתי שנורא קשה לי עם הלבד הזה. היום אני יודעת שכן הייתי נעזרת, אבל הייתי מגדירה למשפחה ובכלל לחברים שבאים בדיוק מה אני רוצה מהם ומה אני לא רוצה, מבלי להתבייש. בזמנו, בגלל הקושי שהיה לי, מצד אחד לדייק את העזרה שאני צריכה ומצד שני להרחיק ממני את מה שאני לא רוצה סביבי (קושי שנבע גם מהבלבול שהייתי בו ומהשוק שלאחר הלידה), יצא שהייתי מאוד לא נחמדה לאנשים, מסתגרת, כועסת, ובסופו של דבר ללא עזרה בכלל. וזה היה קשה נורא. האם יש לך עזרה מבעלך? מאנשים שאת כן מרגישה איתם בנוח וסומכת עליהם?

אגב, מה עם כאבי הבטן? האם חלפו?
אמא*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

אולי זה לא קשור רק לקטנצ'יק אלא לשליטה? (אצלי כמובן)
גלי לבנדר ,מנסה לחשוב אם זה קשור לשליטה...נראה לי שכן, סוג של שליטה מסויימת. כאילו מן צורך כזה לטפח יצור מקסים איך שאני מאמינה ואיך שאני חושבת ומרגישה...חושבת על זה עדיין...אחזור בהמשך, קוראים לי....@}
עשב_השדה*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי עשב_השדה* »

אמא, אמא,
שימילב,
את יצרת לך את הקן האןהב ןהנעים שלך עם תינוקי קטן וחדש,
את זקוקה למרחב מוגדר שהוא רק שלך,
אבל .... וכאן יש על מה להסתכל .... את הזמנת לעצמך את ההתמודדות הזו,
העיתוי לא פשוט, והרציונליזציה רבה
_הבנתי שעשיתי טעות מרה כשחשבתי להציע לה את הדירה הזאת לחופשות.
הרעיון הראשון היה שהדירה תשמש לנו כשהיא לא נמצאת, וכך נוכל גם אנחנו להנות ממנה_
האם ניתן לשנות את המציאות הזו,
זה מאתגר מאוד (בלשון המעטה) להתמודד עם שני הדברים בו זמנית
גם הגדרת הטריטוריה שלך ככזו בכלל עם בואו של התינוקי
ונוסף על כל זה להתמודד עם דפוסי היחסים שלך עם אמך
שכנראה לא תוקנו אלא פשוט השארת אותם מאחור והנחת שהם כבר אינם
ההנאה מהדירה לא שווה את העומס הרגשי שאת מוצאת את עצמך בתוכו,
ושוב אני שואלת אפשר לשנות?
כי את ממש צריכה את האינטימיות שלך עם משפחתך הקטנה עכשיו ושכל השאר יתרחק קצת,
אמא*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

היום בלילה ,בכיתי. בכי של כאב. בעלי קם ומאוד דאג לי. העניין הזה עם אמא שלי הוא כמו פצע כואב. זה שהיא לא מרפה ולא מוכנה לשחרר את הדירה הזאת, למרות שהיא יודעת שזה לא היה רעיון טוב וזו בעצם הייתה טעות שלי. אמרתי לה,לפני שהבנתי שהיא ממש ממש לא מוכנה לשחרר,שהמחיר של הדירה אמנם זול אבל המחיר שזה יגבה על היחסים שלנו הוא יקר. בהתחלה היא אמרה "אוקיי"..אז מקסימום עוד חצי שנה אני אחזור לדירה שהייתי אמורה להיות בה...
אחר כך, כשבן הזוג הטמבל שלה חימם אותה, היא לא וויתרה ואמרה לי :" אין מה לעשות, אני אוהבת את הדירה הזאת, בעיה שלך."
אני במצוקה. דווקא בעיצומה של האימהות החדשה והמופלאה והכול כך מרגשת שלי, היא באה להעיב על כול זה..
ונכון, זאת הייתה טעות שלי, אבל אפשר לחזור בי, לא?
אני צריכה עזרה, יש לי סיוטים בלילה ואני קמה בבכי.(חלמתי שהיא שומרת לי על התינוק והוא נופל וקמתי בבהלה )
אמא*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

_ההנאה מהדירה לא שווה את העומס הרגשי שאת מוצאת את עצמך בתוכו,
ושוב אני שואלת אפשר לשנות?
כי את ממש צריכה את האינטימיות שלך עם משפחתך הקטנה עכשיו ושכל השאר יתרחק קצת,_
נכון עשב השדה,אבל עם אמא נורמלית יכולתי לשנות. אבל היא לא בשיקול דעת כי החבר שלה משפיע עליה ועושה אותה עיוורת.היא כמו יריבה שלי, לא כמו אמא.
אני ועוד איך צריכה את האינטימיות עם המשפחה החדשה והיפה שלי, ויום אחרי שהיא כבר לא הייתה כאן הרגשתי איך האויר מתנקה והספייס שלי מתחיל להזכיר את מה שהוא היה לפני שהיא הגיעה לכאן.
עשב_השדה*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי עשב_השדה* »

אולי זה ישמע הזוי ולא אפשרי' אבל אולי תגידי לה שאת תעברי דירה אם היא לא, ובאמת אולי.......
נשמע מאד קשה ומלחיץ, אני בעד שתביהרי לה שהיא ממש מעיקה עליך,
ואם זה לא עובד אז אולי אתם תעזבו , לא נורא, אולי זה לטובה,(-:
אמא*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

הדברים מתבהרים.
היא אמרה לאחותי שהיא לא תישאר כאן ושהיא תחפש לה דירה אחרת, כי בכול זאת אני הבת שלה ואם זה כול כך מפריע לי אז היא לא תעשה לי את זה.
אגב, היא מאוד מאוד נפגעה ממני.אבל מנסה לא להעניש את עצמי ברגשי אשם, ולומר לעצמי שוב ושוב שזה לא נגדה,זה בעדי.
עשב השדה, המון תודה על התמיכה שלך@}
עשב_השדה*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי עשב_השדה* »

היי אמא,
כן זה כואב לפגוע אבל זו לא כוונתך,
אם תצליחי להסביר שאין כאן כוונת דחיה, אלא צורך פסיכולוגי וביולוגי
להתכנס לתוך המאורה המשפחתית שלך למספר חדשים
ושאחר כך בטח תרגישי מחוזקת יותר ומסוגלת ורוצה את קרבת המשפחה
במינונים קצת יותר גדולים אז אולי יהיה שם מישהו שיוכל להתעלות ולבחור לא להפגע,
>עשב שואלת את עצמה למה זה כל כך קשה למשפחות הקרובות להבין ולאפשר את הצורך הזה הרי גם הם ילדו לא?<
אמא*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

נכון מאוד..
עשב שואלת את עצמה למה זה כל כך קשה למשפחות הקרובות להבין ולאפשר את הצורך הזה הרי גם הם ילדו לא?<
כנראה כבר שוכחים ומזדהים פחות עם היולדת, אפילו שהיא בת או כלה..רואים כנראה רק את הצורך שלהם,אם זה לראות ולהיות בקירבתו של הנכד הקטן והמקסים או אינטרס כלכלי כמו לשכור דירה במחיר מציאה אפילו כשהקושי מבוטא על ידי...זה מבאס...
תודה על התמיכה שלך,שעוזרת לי לראות את הדברים@}
אמא*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי אמא* »

מעניין, חשבתי על שם הדף, שכנראה לא מתאים. זה צריך להיות "הצורך בגבולות אחרי לידה", או "קושי במתן גבולות אחרי לידה", או משהו כזה.
עשב_השדה*

קושי במגע אחרי לידה עזרה

שליחה על ידי עשב_השדה* »

כן תשני זה יכול לשנות,
"הצורך בגבולות אחרי לידה",
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”