קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שירי_ג*
הצטרפות: 08 ינואר 2009, 09:26
דף אישי: הדף האישי של שירי_ג*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שירי_ג* »

והנה הסיפור שלנו עם כל הלבטים: בורחים מהגן או מגינים על הילדה
נוגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 00:19

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי נוגה* »

תודה לכן על ההתייחסות המהירה. בני נהנה מחינוך ביתי עד הגיעו לגיל גן חובה. (להוציא תקופות קצרות מאוד בהיותו בן שלוש וחצי ושנה לאחר מכן בהיותו בן ארבע וחצי. חוויות הגן שלו, הן בפעם הראשונה והן בפעם השנייה, היו קשות מבחינתו. הילד סבל בגן, הרגיש עצוב ומשועמם והתקשה מאוד להיפרד בכל בוקר מחדש. האווירה בגן היתה לא נעימה בלשון המעטה ושונה מאד מזו שהתרגל לה בחממה הביתית. השנה, מתוקף הגיעו לגיל גן חובה, נאלצתי לוותר על החינוך הביתי לטובת גן עירוני. למרות שהצוות טוב ועושה כמיטב יכולתו, הילד סובל. הוא תוהה מדוע אני מענה אותו ומפציר בי שוב ושוב לזכותו בימי חופשה. מבחינה מקצועית יש לי אפשרות השנה להמשיך בחינוך ביתי, אולם בשנה הבאה עלי לחזור לעבודה במשרה רגילה ולשלוח את הילד לכיתה א'.
האם משרד החינוך יאות לאשר לי חינוך ביתי בשלב כה מאוחר? אני לא מעוניינת להיות רדופה ע"י קצינת ביקור סדיר. האם בקשה שכזו עלולה ליצור בעיות מבחינת המערכת בשנה הבאה? והשאלה שמטרידה אותי ביותר: האם זה נכון לדעתכן לבחור בדרך נפלאה שתסב לבני אושר ורוגע בידיעה שבשנה הבאה יהייה עליו להתחיל להתמודד עם "החיים האמיתיים" בביה"ס? (יש לי מחשבות על בי"ס פתוח, אבל לא בטוח שזה יסתדר). אשמח מאוד על כל שיתוף ורעיון ותודה על רצונכן לעזור לאמא מתלבטת. (אגב - בתפיסתי החינוכית אני לגמרי מאמינה בנכונותה של גישת החינוך הביתי עבור ילדים מסויימים והורים מסויימים, ולו היה זה אפשרי הייתי בוחרת באפשרות זו גם בשנים הקרובות, אבל חזון לחוד ומציאות לחוד...)
נוגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 00:19

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי נוגה* »

תודה לכן על ההתייחסות המהירה. בני נהנה מחינוך ביתי עד הגיעו לגיל גן חובה. (להוציא תקופות קצרות מאוד בהיותו בן שלוש וחצי ושנה לאחר מכן בהיותו בן ארבע וחצי. חוויות הגן שלו, הן בפעם הראשונה והן בפעם השנייה, היו קשות מבחינתו. הילד סבל בגן, הרגיש עצוב ומשועמם והתקשה מאוד להיפרד בכל בוקר מחדש. האווירה בגן היתה לא נעימה בלשון המעטה ושונה מאד מזו שהתרגל לה בחממה הביתית. השנה, מתוקף הגיעו לגיל גן חובה, נאלצתי לוותר על החינוך הביתי לטובת גן עירוני. למרות שהצוות טוב ועושה כמיטב יכולתו, הילד סובל. הוא תוהה מדוע אני מענה אותו ומפציר בי שוב ושוב לזכותו בימי חופשה. מבחינה מקצועית יש לי אפשרות השנה להמשיך בחינוך ביתי, אולם בשנה הבאה עלי לחזור לעבודה במשרה רגילה ולשלוח את הילד לכיתה א'.
האם משרד החינוך יאות לאשר לי חינוך ביתי בשלב כה מאוחר? אני לא מעוניינת להיות רדופה ע"י קצינת ביקור סדיר. האם בקשה שכזו עלולה ליצור בעיות מבחינת המערכת בשנה הבאה? והשאלה שמטרידה אותי ביותר: האם זה נכון לדעתכן לבחור בדרך נפלאה שתסב לבני אושר ורוגע בידיעה שבשנה הבאה יהייה עליו להתחיל להתמודד עם "החיים האמיתיים" בביה"ס? (יש לי מחשבות על בי"ס פתוח, אבל לא בטוח שזה יסתדר). אשמח מאוד על כל שיתוף ורעיון ותודה על רצונכן לעזור לאמא מתלבטת. (אגב - בתפיסתי החינוכית אני לגמרי מאמינה בנכונותה של גישת החינוך הביתי עבור ילדים מסויימים והורים מסויימים, ולו היה זה אפשרי הייתי בוחרת באפשרות זו גם בשנים הקרובות, אבל חזון לחוד ומציאות לחוד...)
שירי_ג*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שירי_ג* »

לדעתי ,לאור הנתונים שהצגת כאן, לא תהיה לך בעיה לקבל אישור לחינוך בייתי השנה (היות וזה המשך של רצף), ובעיקר היות והוא צעיר ומשרד החינוך דוגר יותר בעיניין בית הספר, אליו את מתכוונת כן לשלוח (הם יהיו מאוד מרוצים ממך, אבל בטח יחפרו בעניין ההכנה לכיתה א', אז תכיני את עצמך לפני הביקור בית ותצייני את זה בתכנית הלימודים שתגישי השנה. אני, מתוך סקרנות, ניגשתי למנהלת בית הספר כאן ושאלתי אותה מה משמעות ההכנה הזו, כמו גם מה בודקים במבחני המיצב של כיתות א-ב. מדובר בבדיחה, לא פחות!) מעבר לכך, נצלי את השנה הזו כדי להכין אותו לחיים בתוך המערכת. אין לי מושג איך עושים את זה אבל זה כי לא בדיוק למדתי את הנושא (-: . שתהיה לכם שנה נפלאה ומעצימה.
שירי_ג*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שירי_ג* »

לדעתי ,לאור הנתונים שהצגת כאן, לא תהיה לך בעיה לקבל אישור לחינוך בייתי השנה (היות וזה המשך של רצף), ובעיקר היות והוא צעיר ומשרד החינוך דוגר יותר בעיניין בית הספר, אליו את מתכוונת כן לשלוח (הם יהיו מאוד מרוצים ממך, אבל בטח יחפרו בעניין ההכנה לכיתה א', אז תכיני את עצמך לפני הביקור בית ותצייני את זה בתכנית הלימודים שתגישי השנה. אני, מתוך סקרנות, ניגשתי למנהלת בית הספר כאן ושאלתי אותה מה משמעות ההכנה הזו, כמו גם מה בודקים במבחני המיצב של כיתות א-ב. מדובר בבדיחה, לא פחות!) מעבר לכך, נצלי את השנה הזו כדי להכין אותו לחיים בתוך המערכת. אין לי מושג איך עושים את זה אבל זה כי לא בדיוק למדתי את הנושא (-: . שתהיה לכם שנה נפלאה ומעצימה.
אמא_סשה*
הצטרפות: 16 נובמבר 2009, 17:15

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי אמא_סשה* »

שלום! אנחנו הורים לשתי בנות בגיל 7 שנים ו 2.5 שנים. הקטנה לא הולכת לגן וגם לא תילך, הבכורה עכשיו בכיתה ב' אבל אנו רוצים לעבור לחינוך ביתי(כואב לי הלב לשלוח אותה כל יום לבית ספר). האם מישהו יכול להסביר לנו מה התהליך הוצאת ילד מבית ספר? לאן צריך לפנות? מה להגיד? אם יש משפחה שמוכנה לעזור לנו אשמח לדבר (בטלפון, skype) או להפגש (אנו גרים בנתניה). אפשר לכתוב לי מייל: [email protected]
תודה
אמא_סשה*
הצטרפות: 16 נובמבר 2009, 17:15

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי אמא_סשה* »

שלום! אנחנו הורים לשתי בנות בגיל 7 שנים ו 2.5 שנים. הקטנה לא הולכת לגן וגם לא תילך, הבכורה עכשיו בכיתה ב' אבל אנו רוצים לעבור לחינוך ביתי(כואב לי הלב לשלוח אותה כל יום לבית ספר). האם מישהו יכול להסביר לנו מה התהליך הוצאת ילד מבית ספר? לאן צריך לפנות? מה להגיד? אם יש משפחה שמוכנה לעזור לנו אשמח לדבר (בטלפון, skype) או להפגש (אנו גרים בנתניה). אפשר לכתוב לי מייל: [email protected]
תודה
רוני_של_4*
הצטרפות: 24 יולי 2009, 14:26

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי רוני_של_4* »

אמא סשה יקרה, רוצה לשלוח לכם חיבוק וחיזוקים! אנחנו עשינו אותו הדבר בשנה שעברה. אמנם זה היה בסוף השנה, ולכן חיכינו שתסתיים כדי להוציא אותן רשמית, אבל אני חושבת שבשלב זה של השנה הייתי דבר ראשון מגיעה להחלטה ומוציאה. אח"כ פונה לקב"ס/ית שלכם (בד"כ קשור לעיריה או למועצה - מחלקת חינוך) וממלאים טפסים עם בקשה. אנחנו לא מנתניה אבל את יכולה לשלוח הודעה גם ב הרשימה הצהובה (או הלבנה - לשלוח מייל ליונת) ולמצוא אנשים באיזור שלכם למפגשים.
רוני_של_4*
הצטרפות: 24 יולי 2009, 14:26

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי רוני_של_4* »

אמא סשה יקרה, רוצה לשלוח לכם חיבוק וחיזוקים! אנחנו עשינו אותו הדבר בשנה שעברה. אמנם זה היה בסוף השנה, ולכן חיכינו שתסתיים כדי להוציא אותן רשמית, אבל אני חושבת שבשלב זה של השנה הייתי דבר ראשון מגיעה להחלטה ומוציאה. אח"כ פונה לקב"ס/ית שלכם (בד"כ קשור לעיריה או למועצה - מחלקת חינוך) וממלאים טפסים עם בקשה. אנחנו לא מנתניה אבל את יכולה לשלוח הודעה גם ב הרשימה הצהובה (או הלבנה - לשלוח מייל ליונת) ולמצוא אנשים באיזור שלכם למפגשים.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

שלום סשה,
מוזמנת לכתוב לי דואל, כדי לדבר.
מציעה לשלוח דואל ל-הרשימה הלבנה בשביל למצוא אנשים באיזורך, שיוכלו לומר לך איך לפנות לקב"ס/מפקחת שלך (או לפחות לספר לך האם הם נחמדים :-)).
מבחינת הפרוצדורה -
תיאורטית, יש חוזר מנכל שמפרט את הנוהל לכל הארץ.
תכלס, בכל איזור זה מיושם קצת אחרת. לפעמים את פונה לקב"ס והוא מעביר לפיקוח לפעמים הפוך. יש מקומות בהם י טפסים בשבילך למילוי, ויש מקומות בהם את כותבת מסמך שלם שכול את כל הסעיפים הנדרשים. לכן כדאי לדבר גם עם הורים שגרים קרוב אליך.
תקציר הנוהל -
אתם אמורים לשלוח נייר המפרט את האידאולוגיה שלכם (למה חינוך ביתי?) ואת תכנית הלימודים (איך נראה החינוך הביתי אצלכם?), ובנוסף פרטים אישיים. לזה מצרפים צילום ת"ז של ההורים ואישור רישום לבי"ס.
אח"כ הם מבקרים אתכם בבית, מתכנסת ועדה, ואתם מקבלים אישור.

בד"כ הועדות מתכנסות בקיץ (נרשמים לבי"ס באפריל, אח"כ מגישים בקשות, והאישורים אמורים לצאת לקראת ספטמבר), אני לא יודעת איך באיזור שלך יתיחסו לבקשה שמוגשת בתאריך לא רגיל.
אולי הכי פרקטי זה להוציא את הילדה עכשיו, לתת לזמן קצת להמרח וקצת לעבור (לומר למנהלת בית הספר שהחלטתם לעבור לחינוך ביתי, ואתם מטפלים בעצמכם בביורוקרטיה), ואז - אופס - יגיע אפריל, וכבר תגישו בקשה לכתה ג. הייתי מתיעצת על זה עם ההורים המקומיים.
תבשיל_קדרה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שלום סשה,
מוזמנת לכתוב לי דואל, כדי לדבר.
מציעה לשלוח דואל ל-הרשימה הלבנה בשביל למצוא אנשים באיזורך, שיוכלו לומר לך איך לפנות לקב"ס/מפקחת שלך (או לפחות לספר לך האם הם נחמדים :-)).
מבחינת הפרוצדורה -
תיאורטית, יש חוזר מנכל שמפרט את הנוהל לכל הארץ.
תכלס, בכל איזור זה מיושם קצת אחרת. לפעמים את פונה לקב"ס והוא מעביר לפיקוח לפעמים הפוך. יש מקומות בהם י טפסים בשבילך למילוי, ויש מקומות בהם את כותבת מסמך שלם שכול את כל הסעיפים הנדרשים. לכן כדאי לדבר גם עם הורים שגרים קרוב אליך.
תקציר הנוהל -
אתם אמורים לשלוח נייר המפרט את האידאולוגיה שלכם (למה חינוך ביתי?) ואת תכנית הלימודים (איך נראה החינוך הביתי אצלכם?), ובנוסף פרטים אישיים. לזה מצרפים צילום ת"ז של ההורים ואישור רישום לבי"ס.
אח"כ הם מבקרים אתכם בבית, מתכנסת ועדה, ואתם מקבלים אישור.

בד"כ הועדות מתכנסות בקיץ (נרשמים לבי"ס באפריל, אח"כ מגישים בקשות, והאישורים אמורים לצאת לקראת ספטמבר), אני לא יודעת איך באיזור שלך יתיחסו לבקשה שמוגשת בתאריך לא רגיל.
אולי הכי פרקטי זה להוציא את הילדה עכשיו, לתת לזמן קצת להמרח וקצת לעבור (לומר למנהלת בית הספר שהחלטתם לעבור לחינוך ביתי, ואתם מטפלים בעצמכם בביורוקרטיה), ואז - אופס - יגיע אפריל, וכבר תגישו בקשה לכתה ג. הייתי מתיעצת על זה עם ההורים המקומיים.
שרית*
הצטרפות: 30 ספטמבר 2003, 20:18

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית* »

הורים יקרים. אני סטודנטית בחוג לחינוך באוניברסיטה העברית ואני עושה עבודה סמינריונית בנושא החינוך הביתי. אני מחפשת אנשים כמוכם שתומכים בחינוך הביתי ו"ומבצעים" אותו, כדי לענות על שאלון קצרצר ואנונימי. מטרת העבודה היא הצעה של רפורמה חינוכית למשרד החינוך שתומכת בשילוב החינוך הביתי עם החינוך הממוסד. (מסובך אבל אפשרי :) אם אתם מוכנים לתרום לי (ולהפיכה החינוכית :) 5 דקות רישמו את המייל שלכם ואני אשלח לכם את השאלון.
תודה רבה ובהצלחה. שרית (לשאלון נוספות במידת הצורך, טל: 0502131241)
שרית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית* »

הורים יקרים. אני סטודנטית בחוג לחינוך באוניברסיטה העברית ואני עושה עבודה סמינריונית בנושא החינוך הביתי. אני מחפשת אנשים כמוכם שתומכים בחינוך הביתי ו"ומבצעים" אותו, כדי לענות על שאלון קצרצר ואנונימי. מטרת העבודה היא הצעה של רפורמה חינוכית למשרד החינוך שתומכת בשילוב החינוך הביתי עם החינוך הממוסד. (מסובך אבל אפשרי :) אם אתם מוכנים לתרום לי (ולהפיכה החינוכית :) 5 דקות רישמו את המייל שלכם ואני אשלח לכם את השאלון.
תודה רבה ובהצלחה. שרית (לשאלון נוספות במידת הצורך, טל: 0502131241)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שתומכת בשילוב החינוך הביתי עם החינוך הממוסד.
לאיזה מין שילוב הכוונה? ילדי אמנם צעירים, אבל אם נחליט בהמשך לא לשלוח לבית ספר אני לא בטוחה שאני ארצה לשלב את המוסד הזה בחיים שלי, אלא להיפך.
פלוני_אלמונית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שתומכת בשילוב החינוך הביתי עם החינוך הממוסד.
לאיזה מין שילוב הכוונה? ילדי אמנם צעירים, אבל אם נחליט בהמשך לא לשלוח לבית ספר אני לא בטוחה שאני ארצה לשלב את המוסד הזה בחיים שלי, אלא להיפך.
שרית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית* »

המחקר אומנם בחיתולים... אבל הכוונה היא לניסיון שילוב של חלק ממקצועות הליבה עם ההווי הבית ספרי- כגון מסיבות סיום, טיולים שנתיים וכדומה. כאשר כל הורה יבחר איזה מן המקצועות יבחר ללמד את ילדו בביתו ואיזה ילמד בבית הספר. זה הרעיון הכללי, ולכן אני זקוקה להורי החינוך הביתי לבדוק האם הוא בכלל ריאלי.... הבסיס היינו תהליך הסוציאליזציה ההכרחי לדעתי בהתפתחות הילד.
בהצלחה בהמשך:)
שרית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית* »

המחקר אומנם בחיתולים... אבל הכוונה היא לניסיון שילוב של חלק ממקצועות הליבה עם ההווי הבית ספרי- כגון מסיבות סיום, טיולים שנתיים וכדומה. כאשר כל הורה יבחר איזה מן המקצועות יבחר ללמד את ילדו בביתו ואיזה ילמד בבית הספר. זה הרעיון הכללי, ולכן אני זקוקה להורי החינוך הביתי לבדוק האם הוא בכלל ריאלי.... הבסיס היינו תהליך הסוציאליזציה ההכרחי לדעתי בהתפתחות הילד.
בהצלחה בהמשך:)
פלוני_אלמונית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שרית- תפרסמי את המייל שלך ואשלח לך
פלוני_אלמונית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שרית- תפרסמי את המייל שלך ואשלח לך
תבשיל_קדרה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

הבסיס היינו תהליך הסוציאליזציה ההכרחי לדעתי בהתפתחות הילד
לפני שתא מניחה הנחה כזאת, קראי את הדפים באתר שעוסקים בחיברות.
אין הסכמה גורפת (בקרב הורי החינוך הביתי, אבל גם בקרב הורים של ילדים שלומדים בבי"ס) שבית הספר הוא סביבה אופטימלית להתפתחות של כישורים חברתיים.
ובטח שאירועי-קצה כמו מסיבת סיום או טיול שנתי אינם יכולים להוות "תהליך".
תבשיל_קדרה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

הבסיס היינו תהליך הסוציאליזציה ההכרחי לדעתי בהתפתחות הילד
לפני שתא מניחה הנחה כזאת, קראי את הדפים באתר שעוסקים בחיברות.
אין הסכמה גורפת (בקרב הורי החינוך הביתי, אבל גם בקרב הורים של ילדים שלומדים בבי"ס) שבית הספר הוא סביבה אופטימלית להתפתחות של כישורים חברתיים.
ובטח שאירועי-קצה כמו מסיבת סיום או טיול שנתי אינם יכולים להוות "תהליך".
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

לניסיון שילוב של חלק ממקצועות הליבה
גם לגבי אלו - נשמע ממש לא ריאלי כי רוב האנשים שמחנכים את ילדיהם מן הבית עושים זאת בשיטה של unschooling ולדעתי לא יטרחו לשבת עם ילדיהם וללמד אותם על דמוקרטיה (למשל) לפי תכנית של משרד החינוך. בעצם זה לא עניין של טרחה, רובם יחשבו שזה חסר תועלת ומיותר, כי אלו דברים שנלמדים ממילא מעצם השהות בבית.
תפוח_אדמה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

לניסיון שילוב של חלק ממקצועות הליבה
גם לגבי אלו - נשמע ממש לא ריאלי כי רוב האנשים שמחנכים את ילדיהם מן הבית עושים זאת בשיטה של unschooling ולדעתי לא יטרחו לשבת עם ילדיהם וללמד אותם על דמוקרטיה (למשל) לפי תכנית של משרד החינוך. בעצם זה לא עניין של טרחה, רובם יחשבו שזה חסר תועלת ומיותר, כי אלו דברים שנלמדים ממילא מעצם השהות בבית.
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

הי שרית , דיברנו בטלפון והתנתק.(בן זוג שלי חזר הביתה וניסה 'לסדר' משהו .סליחה ממנו)
אני מזמינה אותך להתקשר :054887573

חברות וחברים ,יקרים ויקרות,
אני חושבת שכל אדם שמתענין בחינוך הביתי ראוי מצידנו להתיחסות אוהדת ולהסבר סבלני.
אולי לאנשים 'מבחוץ' יש כל מני דעות לגבי חינוך ביתי שאינן עולות בקנה אחד עם מה שאנחנו יודעים/חושבים .זה בסדר.
העיקר לקדם את הרעיון, לפרסם אותו עד שיגיע לאוזנים הנכונות,עד שנראה יותר ויותר אמהות שלא מפחדות להשאיר אצלן את התינוקות שלהן,וכ'.
לסטודנטים לחינוך ואנשי מחקר יש יכולת השפעה כל שהיא ולנו, כמי שמעונינים לקדם את המעמד החוקי של עצמנו,יש בהחלט אפשרות לשתף פעולה.לרוב אלו אנשים נחמדים,עם ראש פתוח ונעים לדבר איתם.
אילה_בשדה_הדגן*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

הי שרית , דיברנו בטלפון והתנתק.(בן זוג שלי חזר הביתה וניסה 'לסדר' משהו .סליחה ממנו)
אני מזמינה אותך להתקשר :054887573

חברות וחברים ,יקרים ויקרות,
אני חושבת שכל אדם שמתענין בחינוך הביתי ראוי מצידנו להתיחסות אוהדת ולהסבר סבלני.
אולי לאנשים 'מבחוץ' יש כל מני דעות לגבי חינוך ביתי שאינן עולות בקנה אחד עם מה שאנחנו יודעים/חושבים .זה בסדר.
העיקר לקדם את הרעיון, לפרסם אותו עד שיגיע לאוזנים הנכונות,עד שנראה יותר ויותר אמהות שלא מפחדות להשאיר אצלן את התינוקות שלהן,וכ'.
לסטודנטים לחינוך ואנשי מחקר יש יכולת השפעה כל שהיא ולנו, כמי שמעונינים לקדם את המעמד החוקי של עצמנו,יש בהחלט אפשרות לשתף פעולה.לרוב אלו אנשים נחמדים,עם ראש פתוח ונעים לדבר איתם.
שביל_בצד*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שביל_בצד* »

מסכימה עם קודמתי. אם הכוונה היא טובה- קרוב לודאי שכך גם התוצאה.
שרית אנא כתבי כאן מייל או טלפון שלך
שביל_בצד*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שביל_בצד* »

מסכימה עם קודמתי. אם הכוונה היא טובה- קרוב לודאי שכך גם התוצאה.
שרית אנא כתבי כאן מייל או טלפון שלך
תפוח_אדמה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

זה היה נסיון לפתח דיאלוג.... אולי לא מוצלח.
תפוח_אדמה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

זה היה נסיון לפתח דיאלוג.... אולי לא מוצלח.
אילה_בשדה_הדגן*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

צודקת , 0544887573,זה המספר שלי.
אילה_בשדה_הדגן*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

צודקת , 0544887573,זה המספר שלי.
שרית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית* »

ניסיון הדיאלוג מוצלח:) אני מודה לכל התגובות החמות והפחות חמות:)
הרעיון החינוכי שאני מציעה היינו למען החינוך הביתי ולא מתנגד לתכניו אלא בא לנסות לשלבו ולא חלילה לבטלו!!!
אם אתן מעוניינות להשתתף בסקר וכמו שקודמות ממני אמרו זה בא ממקום טוב:)
אז שלחו לי את המייל שלכן ל [email protected] ואשמח לשלוח לכן את השאלון הקצרצר. תודה מראש וסופ"ש מקסים.
(איילה- אני אתקשר אליך במוצ"ש, תודה)
}? ילד בגיל הזה יכול לעשות כל מה שאת יכולה, מלבד אולי נסיעות.

ואם ירצה תעודת בגרות
אם הוא יגיע למסקנה שהוא רוצה לעשות בגרות, הוא יוכל להקדיש שנה-שנתיים לנושא ולהבחן בבחינות אקסטרניות. אפילו אם זה יקח ארבע שנים, זה עדיין פחות מהזמן שהוא היה מבזבז בבי"ס.

ואם יהיה לו משעמם מדי בבית
הוא יצטרך לגלות מה מעניין אותו.
שרית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית* »

ניסיון הדיאלוג מוצלח:) אני מודה לכל התגובות החמות והפחות חמות:)
הרעיון החינוכי שאני מציעה היינו למען החינוך הביתי ולא מתנגד לתכניו אלא בא לנסות לשלבו ולא חלילה לבטלו!!!
אם אתן מעוניינות להשתתף בסקר וכמו שקודמות ממני אמרו זה בא ממקום טוב:)
אז שלחו לי את המייל שלכן ל [email protected] ואשמח לשלוח לכן את השאלון הקצרצר. תודה מראש וסופ"ש מקסים.
(איילה- אני אתקשר אליך במוצ"ש, תודה)
סוףסוף_אמא*
הצטרפות: 15 אפריל 2010, 10:34

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי סוףסוף_אמא* »

שלום רב,
יש לי בן 9.5 (ד'), בת 6 (גן חובה), ותינוקת בת 1.7.
לפני כ4 חודשים הוצאתי את הבכור מהבי"ס ואחרי פסח הכנסתי גם את הבנות הבייתה.
עכשיו אני באמת אמא במשרה מלאה. אנחנו בתהליך מרתק של התחברות אחד לשני ולשלישי וכו'. לפעמים זה מרגיש מאד טוב ולפעמים זה מלחיץ ואפילו מדכא.
אני מבינה שזה תהליך של ההתחלה.
עדיין לא שלחתי מכתב למשרד החינוך והעניין מאד מטריד אותי. למרות שהם לא פנו אליי כי הודעתי שאנחנו חוזרים מהמרכז לנגב.
קראתי באתר על הגישות השונות לעניין התקשורת עם משרד החינוך והחלטתי, על בסיס ההכרות שלי עם עצמי, שעדיף לפנות למשרד החינוך ולנסות לקבל אישור.
למרות שעכשיו שקט, אני מרגישה שמהרגע שאפנה אל המשרד עם הבקשה יתחילו ההטרדות, אבל אין לי ברירה. קשה לי לחיות במסתור ובשקר.
יש לי ניסוח ראשוני למכתב, האם אוכל לקבל עזרה בניסוח?
כל העצות שלכם יתקבלו בשמחה ובברכה,
תודה על האתר הזה ועל כל הפעילות שלכם.
כולכם גיבורים של ממש. אני מרגישה היום כמה זה קשה להיות בדעת מיעוט.
באהבה,
סוףסוף_אמא*
הצטרפות: 15 אפריל 2010, 10:34

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי סוףסוף_אמא* »

שכחתי לציין את הפרטים שלי
[email protected]
0505646277
ש_י_ר_י*
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

היי סוףסוף אמא,
היה פה דף עם נוסח כללי ועצות לגבי מה לכתוב, אבל אני לא זוכרת מה שמו. אני אנסה למצוא.
חיפשת ב מדור חינוך ביתי והחוק ? יש שם הרבה מידע מועיל.
וכמובן - בשעה טובה! @} :-)
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

השנה יש להגיש את הבקשות עד ה30 באפריל, מומלץ קודם.
שרית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית* »

לפני שבוע היתה אצלנו הקבסי"ת ומחר צריכה להגיע המפקחת,
הקבסי"ת מקסימה והיא לגמרי איתנו, אבל היא אמרה שהאנסקולינג
לא מקובל על ידי משרד החינוך, שמבחינת משרד החינוך עלינו לעמוד
בדרישות [שהילדים ילמדו לפי החומר והקצב בבית הספר] ושאם אנחנו הולכים
בדרך של חינוך ביתי חופשי, [הלמידה מתרחשת ואנחנו לא בוחנים או מכמתים אותה]
עלינו להבהיר את זה למפקחת ולהתמודד עם ההשלכות.
מה עושים?
אני ממש מבקשת מכן אמהות חינוך ביתי יקרות שתספרו לי איך אתן בחינוך ביתי חופשי
ועדיין עוברות את הוועדות, האם אתן מצהירות על האמת של דרככן או שמספרות דברים
לא מדוייקים? אם בכל זאת לא דייקתן איך עברתן את זה בשלום, בכל זאת הילד בכיתה ג
ועדיין לא קורא, לא מנסים לבחון אותו?
אצלנו הקבסי"ת בחנה בעדינות את כושר הילד לקרוא לכתוב ולחשב, למרות שידעה על הדרך שלנו.
אני רוצה להיות לגמרי כנה לגבי הדרך והאני מאמין שלנו, בלי להסתבך.
הצילו!!!!
לוטם_מרווני*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

את לא תסתבכי.
זה בסדר.
מצהירים על הדרך, וכן מבהירים שהיעדים הם שעד גיל 10 הילד ידע קרוא וכתוב וכו'...
אבל אני לא מאמינה בחינוך ביתי חופשי לגמרי. אני כן מאמינה שצריך לחשוף את הילד לקריאה, ולהציע לו ללמוד לקרוא. לוח עם אותיות, ספרוני, הצבת יעדים (עד סוף חופשת הקיץ- תדע לקרוא!:-))
שרית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית* »

מצהירים על הדרך, וכן מבהירים שהיעדים הם שעד גיל 10 הילד ידע קרוא וכתוב וכו'...
סך הכל הייתי שמחה שידע, אבל אם לא?

אבל אני לא מאמינה בחינוך ביתי חופשי לגמרי. אני כן מאמינה שצריך לחשוף את הילד לקריאה, ולהציע לו ללמוד לקרוא. לוח עם אותיות, ספרוני, הצבת יעדים
אתם לא עושים אנסקולינג?

אנחנו רק שנתים בחינוך ביתי ולא מעורבים בקהילה, אבל לגמרי בחינוך ביתי חופשי {החופשי מתיחס ללמידה}

האם כל המצהירים כאן על אנסקולינג באמת לא מלמדים את הילדים, או פשוט לא עושים זאת בצורה מסודרת וקבועה?

וזקוקה לעוד תשובות לגבי
_אני ממש מבקשת מכן אמהות חינוך ביתי יקרות שתספרו לי איך אתן בחינוך ביתי חופשי
ועדיין עוברות את הוועדות, האם אתן מצהירות על האמת של דרככן או שמספרות דברים
לא מדוייקים? אם בכל זאת לא דייקתן איך עברתן את זה בשלום, בכל זאת הילד בכיתה ג
ועדיין לא קורא, לא מנסים לבחון אותו?_
אנחנו כל כך רוצים להצליח להמשיך בדרך הזאת בארץ {חזרנו מטיול של שנתיים בחו"ל בו התחלנו את דרכנו
בחינוך ביתי}
לוטם_מרווני*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

אנחנו לא עושים אנסקולינג מוחלט. אנחנו עושים הומסקולינג. אני בטוחה שאתם כן מקריאים לו ספרים בשפע. הוא כן רואה אותיות, הוא בטוח מזהה. ומספרים. הקושי של משרד החינוך זה אנאלפבתים. זה בטוח לא יקרה, נכון?
הנה אנחנו
שרית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית* »

אכן
מקריאים לו ספרים בשפע
איזו סתומה אני רק עכשיו קראתי בדפים הרלוונטים וגיליתי שאין דבר כזה
אנסקולינג מבחינת החוק בארץ ואנחנו כבר חשפנו את עצמנו, אוףףףףף מה עושים?
לוטם בני כמה הילדים? האם עוקבים אחרי ההתקדמות שלהם? בוחנים אותם?
אנחנו לא נעמוד בזה, אנחנו כן מאמינים באנסקולינג זה אומר שחייבים לשקר
אני לא אוהבת [בלשון המעטה] לשקר ונניח ששיקרנו, לא בודקים את זה?
שבוע שעבר בפגישה היא ממש עשתה לו בחינות קטנות [הילד הוכיח רמה נמוכה ממה שהוא באמת
בכתיבה קריאה וחשבון] והיא לא היתה מרוצה.
ומחר המפקח....
הצילו
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי יונת_שרון* »

שרית, הקב"סית לא מעודכנת. משרד החינוך בהחלט מכיר ב-unschooling, וברוב המחוזות גם המפקחים מבינים את זה (ואיפה שלא -- תמיד אפשר לערער לירושלים). בטח ובטח שלא צריך להיצמד לתוכנית של משרד החינוך! אם כי כן צריך להראות שאת הולכת לפי איזושהי תוכנית שלך. הרבה משפחות קיבלו אישור על תוכניות של unschooling שלא מפרטות מה הילדים ילמדו אלא למה הם יחשפו ובאיזה פעילויות הם יהיו מעורבים -- דברים כמו ספריה, מוזיאונים, טיולים, נגינה, ספורט, או כל פעילות אחרת שנוהגים לעשות.

אני מציעה לך ליצור קשר עם משפחות באזור שלך ולראות איך הולך לאחרים, ולדעתי כדאי גם להזמין מישהו שיהיה איתך בביקור בית. לגבי כתיבת הבקשה עצמה -- זה לא צריך להיות סיפור לכתוב משהו שגם יהיה האמת וגם יתקבל על דעת הפקידים. את פשוט צריכה לכתוב למה אתם בחינוך ביתי, מה את מתכננת לעשות בשנה הקרובה (או מה את עושה ממילא), ואיך את יודעת מה הילדים שלך לומדים.

<והעיקר לא לפחד כלל>
שרית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית* »

ספריה, מוזיאונים, טיולים, נגינה, ספורט, או כל פעילות אחרת שנוהגים לעשות.
יונת כתבתי את זה וגם בישול, גינון, תפירה, סריגה, פיסול, ציור, חוגים, ועוד המון דברים שאנחנו באמת עושים יחד.
כתבתי מגילות על האני מאמין שלנו, התקדמות הילדים, מה עשינו ואיך התפתחנו בשנים קודמות, אבל כתבתי גם שהלמידה מתרחשת ללא ידיעת הילדים, זאת אומרת שאנחנו לא יושבים איתם באופן מסודר, זהו פועל יוצא של החיים שלנו,דברים שהם נחשפים אליהם מעוררים סקרנות ומתוך זה הם חוקרים בעצמם ולפעמים משתפים אותנו ואנו חוקרים יחד,זה קורה בנסיעות ארוכות, תוך כדי מקלחת, כשמשחקים בחצר, כשפוגשים חברים או סבא וסבתא,הילדים לא מסתכלים על זה כתהליך למידה מתמשך, הם לא מרגישים צורך לשנן או לנסות לזכור ולתייג את זה, כתבנו גם שאנחנו מתנגדים לנסיונות של בחינה ונסיון לכימות הידע שלהם משתי סיבות האחת היא שאנחנו לא רוצים להלחיץ ולהרוס את הסקרנות הטבעית, והשניה היא-שאין דרך לכמת את מה שהם לומדים שכולל בתוכו תהליכים שלמים שהם חלק מהלמידה וכ"ו.
בכל אופן הקבסית התעלמה מהכתוב ועשתה בחינות לילד [הוא אף פעם קודם לא נבחן, למרות שבעדינות ובעקיפות] אבל הרצון שלו להצליח מיד התעורר והוא הוכיח יכולות נמוכות ביותר מחצי מהיכולות האמיתיות שלו, באסה.
היא אמרה שאנחנו צריכים להשקיע יותר בלימודים שלו, אוף, ובנוסף שנצטרך לקחת אחריות על הדרך שלנו מול משרד החינוך הדורש שילדי החינוך הביתי יעמדו בדרישות למידה תואמות בית ספר.

את אומרת שלא כך בפועל, אבל מה היא הדרישה?
תודה רבה על
<והעיקר לא לפחד כלל>
כמה פעמים אמרתי לעצמי היום אין לך ממה לפחד ובכל זאת המפגש הזה העלה בי שדים רדומים.
שירי_ג*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שירי_ג* »

דברים שהם נחשפים אליהם מעוררים סקרנות ומתוך זה הם חוקרים בעצמם ולפעמים משתפים אותנו ואנו חוקרים יחד
אבל זה בדיוק העניין. למה אנחנו חושפים אותם. אם ילדך ייחשף לנפלאות המילה הכתובה אין סיכוי שהוא לא ירצה ללמוד ולהכיר את העולם האין סופי הזה. וגם באנסקולינג יש לנו מחוייבות (לדעתי כמובן) לחשוף אותם גם לזה. לא להכריח, לא להושיב ללמוד בכח אלא לסקרן, לגרות, לעודד. (למשל משחק דרך מצויין - כל אחד בוחר אות וצריך לזהות אותה על השלטים בדרך. מנצח מי שהאות שלו הופיעה הכי הרבה עד שנמאס מהמשחק). בשנה שעברה הגשתי תכנית אנסקולינג בבסיסה. הגדולה שלי היתה אז לפני כיתה א. השנה, יש יותר הבנייה. מניסיוני, ממש אין דרישה לעמוד בקצב תכנית הלימודים של משרד החינוך. לאמונתי, זו חוצפה של ממש לבחון את ילדיי. ידיעותיהם הן באחריותי הבלעדית. כמו שלא הסכמתי שישאלו אותם לגבי רצונם/אי רצונם בחינוך בייתי (לשאלה "האם את רוצה לעלות לכיתה א'?" קפצתי כנשוכת נחש והצלחתי בקושי להרגיע את עצמי כדי לומר בנימוס שדרך החינוך של ילדינו היא בחירתנו כהורים ולא בחירתם ואינני מוכנה לשאלות מסוג זה שיופנו לילדי). בקיצור - הסירי דאגה מליבך. אנסקולינג זה בסדר גמור אם תראי שילדייך חשופים לאין ספור גירויים כמו שצינת. אל תנסי לעמוד בשום סטנדרד חיצוני. אגב - המרגיעון "זה לא נגדך, זה בעדי". הוא אחלה מוטו לשיחה עם המפקחת. זה לא שיש לי נגד משרד החינוך, אבל בבית כל כך הרבה יותר טוב! בהצלחה.
גם_בחינוך_ביתי*
הצטרפות: 09 נובמבר 2008, 21:35

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי גם_בחינוך_ביתי* »

הקבסית שלכם באמת לא מעודכנת... מאיזה מחוז אתם? אולי באמת כדאי להזמין מישהו מהקהילה שיהיה איתכם בזמן הביקור של המפקחת.
אנחנו למשל, לא ממש אוהבים להגדיר מאיזה "סוג" של חינוך ביתי אנחנו... אולי כי אנחנו לא ממש מתאימים לאף הגדרה. אנחנו כן חושבים שחשוב לחשוף את הילדים להרבה דברים (חוגים, מוזיאונים, טיולים, ספרים, וכד') - אבל נשמע שגם אתם ככה לגמרי! אנחנו כן מלמדים קרוא וכתוב וחשבון, באופן שנעים וכיפי לילדים ולא בצורה שמכריחים. אנחנו לא מוכנים שיבחנו אותם, ואם ינסו לעשות את זה בביקורי הבית אנחנו נאמר שיפסיקו. ואת כל שאר הדברים שבעולם הילדים בעיקר לומדים כמו אצלכם, מהחיים... תו"כ שעושים דברים אחרים, נוסעים, מטיילים, משוחחים, וכד'.

לגבי האישורים - הכל תלוי באיך את מציגה את זה, לדעתי. אפשר לכתוב כל דבר בצורה שתשתמע למפקחת בתור למידה, ולא צריך להגיד "הילדים לא יודעים שהם לומדים" אלא פשוט להציג את זה בתור "התכנית החינוכית שלכם". אנחנו למשל, לא כתבנו מה אנחנו מתכננים לעתיד, אלא תיארנו מה עשינו השנה, באילו חוגים הילדים השתתפו, איך הם לומדים על כל מיני דברים בבית כחלק מהחיים שלהם, ולנסות לקלוע למה שהם ירצו לשמוע. לא צריך לשקר חלילה, פשוט צריך לתאר הכל בצורה כזאת שתשמע כלמידה, ושישתמע שאתם בתור הורים מודעים לכל הזדמנות לימודית שעולה בפניכם (למשל אנחנו כתבנו באחד הסעיפים, שהילדים שותפים לתכנון התפריט ולבישול בבית, וכך למדים על תזונה, על מידות ומשקלות ע"י שימוש בכלים בעלי נפחים שונים וגדלים שונים, משקל ביתי, וכן הלאה...) וזה מה שהם רוצים לשמוע.
יונת_שרון*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שרית, הקב"סית פשוט עשתה דברים שאינם בסמכותה. חד וחלק. זה התפקיד של המפקחת (ואולי עוד נציגים מהועדה). רוב המפקחות יודעות פחות-או-יותר מה זה unschooling ולא אמורות להציק לכן, אם כי סביר שהן כן יתעניינו לדעת מה הילדים יודעים (אבל לא ילחצו מילד בן 8 שעדיין לא קורא, אם לא נראה להן שזו בעיה מיוחדת). אם את לא ממחוז דרום אז נראה לי שאין לך מה לדאוג.
שרית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית* »

אנחנו שייכים למחוז ירושלים
בכל אופן הרגעתן אותי
יותר לא ארשה שיבחנו אותו
תודה לכן
אמיר_בר*
הצטרפות: 06 פברואר 2006, 11:14

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי אמיר_בר* »

שלום אנשים יקרים.
אור, בני בן החמש וחצי, אמור להחליף השנה גן ואני רוצה לנצל את ההזדמנות הזו, בשביל להעביר אותו לחינוך ביתי.
אשמח אם אוכל ליצור קשר עם משפחות מנוסות, שבחרו לילדיהן את הדרך המאתגרת והנכונה של החינוך הביתי.
תודה רבה (-:
אילה_בשדה_הדגן*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שלום אמיר ,
אתה מוזמן לפנות ולהרשם ברשימה הלבנה
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq ... C%E1%F0%E4
בהצלחה
צוף_של_העולם*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2008, 19:23
דף אישי: הדף האישי של צוף_של_העולם*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי צוף_של_העולם* »

אמיר בר, רשום את האימייל שלך ואשמח לכתוב לך.
ורד*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2001, 16:56

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי ורד* »

שלום לכולם,
שמי ורד, אמא לילד בן 10, אוטיסט בתפקוד גבוה. מתגוררים בפרדס חנה.
בכוונתנו להצטרף לחינוך ביתי בהקדם.
אודה לכל מי שיוכל לכוון אותנו בנדרש לעשייה.
כתובת מייל: [email protected]. בברכה, ורד
פלוניה*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 21:38

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי פלוניה* »

שלום,
הבן שלי עולה לגן חובה (בנומבמר יהיה בן 5). אני ממש שוקלת לא לשלוח אותו.
הוא מאוד עדין וקשה לו המסגרת של 35 ילדים, בצפיפות/רעש/חוסר תשומת לב אישית.
אני מפחדת לשלוח אותו ומפחדת להישאר איתו בבית. שלא יפגר במשהו... שלא יהיה לבד. שתהיה לי הסבלנות להיות איתו (יש לי גם תינוק בן שנתיים+ איתי בבית וילדה שעולה לכיתה ב') ושאוכל לקדם אותו..
מפחדת. לא יודעת מה לעשות.
אשמח לתמיכה.
אמא_בגבעתיים*
הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי אמא_בגבעתיים* »

אני חושבת שצריך להוריד באופן משמעותי את רמת הצפיפות במוסדות החינוך ולעגן את כל זה בחקיקה
לדעתי בכל שלב יש י יותר מדי ילדים:
לבני שנה 12 במקום 4 לבני שנתיים 20 במקום 12 לבני שלוש 30 במקום 15 לבני חמש 35 במקום 20 ולבני6-18
35-40 במקום 25-30
וזה מעצבן שמי שחושב שהצפיפות בלתי נסבלת יכול לבחור בין חינוך ביתי שאז לטעמי הבדידות בלתי נסבלת, או לחינוך פרטי (אם יש במקרה הטוב ) ואז העלות הכלכלית בלתי אפשרית לרוב ההורים
נמאס כבר לקבל את התשובה ככה זה למדינה אין כסף. התקציב הולך על ביטחון וכו'- אז קיבינמט שלא ילך כל כך הרבה לביטחון- גם זה יהיה לטובה
אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי אמא_בבית* »

שלום פלוניה. את יכולה לנסות להשאיר את הבן שלך בבית ואם תראי שזה לא הולך, משרד החינוך ישמח לאמץ אותו לחיקו בחזרה. באמת אי אפשר לדעת איך יהיה בבית עד שמנסים. אפשר לדמיין אם תהיה לך סבלנות או לא, אם הוא ילמד ומה אבל בשביל לדעת צריך לנסות.
הדרך הזו מאוד אישית. קשה לתת עצות אבל בגלל שכתבת פה וביקשת, אני יכולה לומר שאת לא צריכה סבלנות מיוחדת בשביל להיות יותר סבלנית מגננת + סייעת שיש להן 35 ילדים לטפל בהם.
אני ממליצה לך לכתוב ב ככר השוק או ב מדור מפגשים פנייה לחיפוש קבוצת חינוך ביתי באזור שלך. כשמכירים עוד ילדים בבית ומשתתפים במפגשים, קל יותר לראות שגם בחינוך הביתי יש חברים ושלא באמת צריך לקדם אותו, הוא מתקדם לבד. צריך להשתדל לא לעצור אותו.
אם את באזור שבין ירושלים לרחובות, את מוזמנת לפנות אלי ואכיר לך את הקבוצה הענקית שיש כאן באזור.
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי ריש_גלית* »

כשמכירים עוד ילדים בבית ומשתתפים במפגשים, קל יותר לראות שגם בחינוך הביתי יש חברים ושלא באמת צריך לקדם אותו, הוא מתקדם לבד. צריך להשתדל לא לעצור אותו.
חותמת על כל מלה. בעצם, לא רק מהמשפט הזה, מכל מה ש אמא בבית כתבה.
אם את באזור תל אביב את מוזמנת לפנות אלי בדף הבית. יש כאן כמה בנים בני 4-5 שישמחו לעוד חברים.
פלוניה*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 21:38

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי פלוניה* »

תודה לכולן.
אנחנו מכפר סבא...מכירות מישהי מהאיזור הזה?
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

מפגשים בפארק כפר סבא
מפגשים בפארק רעננה
פלוניה, תקישי בחיפוש: מפגשים_
ותקבלי את כל דפי המפגשים שקיימים באתר (יש גם בהוד השרון כמדומני, ברמת השרון..)
בכל מקרה את יכולה להצטרף לדפים ולהכיר משם אנשים.
אני עשיתי כך באיזור מגוריי והכרתי כמה וכמה משפחות מקסימות!
הורים_מודאגים*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2010, 23:16

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי הורים_מודאגים* »

היינו באנסקולינג זמן רב, החלטנו ביחד עם הילד לנסות שנה במערכת החינוך הסטנדרטית - בעיקר כדי לראות אם ניתן בכל זאת להרוויח משהו מהאנטי תיזה. עכשו אנחנו מנסים לחזור לאנסקולינג , והמערכת מערימה קשיים עצומים...
כמות האיומים שאנחנו שמענו בשבוע האחרון - ועוד מאנשי חינוך - יכלה לפרנס בקלות מאפיה סיציליאנית ממוצעת....
אנחנו ממש מתהלכים חרדים- מדברים אלינו כמו לעבריינים קשים , למרות שאנחנו מעוניינים להיטיב עם הילד(וברור שהאנסקולינג מיטיב גם עם ההורים וגם עם הילד)
מה ניתן לעשות? מישהו יכול להגיד לנו לאן לפנות? אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו עורכי דין בחליפות יוקרתיות שמדברים גבוהה גבוהה....(אנחנו לא משפחה עתירת תקציבים...)
תודה , ההורים המודאגים
יונת_שרון*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

אתם מוזמנים לכתוב לי לדואל [email protected] ונחליף טלפונים.
רחש_המים*
הצטרפות: 01 מאי 2009, 14:03
דף אישי: הדף האישי של רחש_המים*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי רחש_המים* »

הורי חינוך ביתי יקרים,

רציתי לדעת האם מישהו מכם קיבל יחד עם האישור לחינוך ביתי
את התנאים הבאים: להעביר בשני מועדים שנקבעו על ידי משרד החינוך
את ההערכה / תוצרי הלמידה כפי שפורטו בבקשתכם

משובכם חשוב לי מאוד. הייתי רוצה לדעת אם זה דבר מקובל
או משהו שהם הפילו בעקבות גחמות כאלה ואחרות מטעמם.

תודה, רחש המים
אביבה*
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי אביבה* »

אצלנו ביקשו את זה.
יונת_שרון*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

אביבה (והמשיבים הבאים),
באיזה מחוז?
רוני.של.4*
הצטרפות: 04 יולי 2010, 10:13

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי רוני.של.4* »

אצלנו לא ביקשו שום דבר כזה. כבר שמעתי על בקשות כאלה במחוז ת"א... (אנחנו מחוז אחר)
רחש_המים*
הצטרפות: 01 מאי 2009, 14:03
דף אישי: הדף האישי של רחש_המים*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי רחש_המים* »

אביבה,

האם נעניתם לבקשה?
אביבה*
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי אביבה* »

אנחנו במחוז ת"א ונענינו לבקשה בשמחה. לא הייתה לי עם זה בעיה.
עשיתי רשימה במחשב של פעילויות שנעשו במהלך השנה ושלחתי אותה בדואר למשרד החינוך.
1) ביקור בגן החיות
2) טיול בנחלים הבאים: _
3) ביקור במוזיאונים הבאים: _
4) פיסול בחימר של: _
5) השתתפות בחוגים הבאים: _
6) קריאה של הספרים הבאים: _
7) שימוש באתרי האינטרנט הלימודיים: _
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

אני חושבת שגם באישור שלנו הוזכר משהו לגבי הצגת תוצרים, התעלמתי ומתכוונת להמשיך להתעלם. אעדכן אם יהיה שינוי {@
אמא_של_פלא*
הצטרפות: 05 נובמבר 2010, 11:49

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי אמא_של_פלא* »

_שלום לכולם,
שמי ורד, אמא לילד בן 10, אוטיסט בתפקוד גבוה. מתגוררים בפרדס חנה.
בכוונתנו להצטרף לחינוך ביתי בהקדם.
אודה לכל מי שיוכל לכוון אותנו בנדרש לעשייה.
כתובת מייל: [email protected]. בברכה, ורד_

ורד יקרה, התכוונתי שתפתחי דף משלך, היה לי ממש קשה לגלות שכתבת כאן ולמצוא את זה, הדף הזה עמוס הודעות וההודעה שלך נעלמת בינהן,
וחוץ מזה מכיוון שזה דף ציבורי יהיה קשה להתחיל כאן התכתבות ממש עמוקה.
האם את צריכה עזרה בפתיחת דף?
אפשר לדוגמא לקרוא לו: מתלבטים לגבי חינוך ביתי לילד אוטיסט.
או כל שם אחר שנראה לך ואחרי שתפתחי ישנה אפשרות לתייג את הדף כדף תמיכה, כך שרק אנרגיות של תמיכה ישררו בו@}
אמא_של_פלא*
הצטרפות: 05 נובמבר 2010, 11:49

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי אמא_של_פלא* »

ועוד דבר, אם את זקוקה לעזרה טלפונית, יונת שרון היא הכתובת
אתם מוזמנים לכתוב לי לדואל [email protected] ונחליף טלפונים.
וזאת הכתובת שלה, יש לה את כל הידע הדרוש.
לימור*
הצטרפות: 05 נובמבר 2001, 07:46

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי לימור* »

רוצה לדבר עם מישהו בחינוך ביתי כיום, ממש צריכה עזרה , אני בדרך לחינוך ביתי , אם יש מישהו שמסכים לדבר איתי בטלפון 0547807841 או שישאיר לי מס' וזמן נוח להתקשרות תודה ענקית מראש
נ*
הצטרפות: 02 יולי 2002, 14:44

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי נ* »

אני מתלבטת בנוגע למעבר עם בתי בת החמש לחינוך ביתי. פרשתי חלק מהתלבטויותיי בדף ילדתי הרגישה והחרדה ואני. אבל כמעט אף אחד לא הגיב שם. האם יש דרך להזמין אנשים להגיב? ואולי שווה לפתוח דיון נפרד על העניין, בדף נפרד, ולא בדף שבו אני כותבת באופן כללי עליי ועל קשיים הנוגעים לילדתי?
אולי הנושא הוא הימנעות בחינוך ביתי, או האם חינוך ביתי מתאים לילד בעל דפוסי הימנעות או משהו כזה. האם יש מקום לדון בכך בנפרד? ואולי הדיון הוא בנושא "השפעתו של לחץ חברתי על העזת הילד להתנסות בדברים". או על "העדרו של לחץ חברתי בחינוך ביתי - יתרונות וחסרונות..."
אשמח לעצה.
תבשיל_קדרה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

נ, מה המטרה שלך? דיון שיעזור לך להחליט?
הייתי פותחת דף שהכותרת שלו הכי דומה לשאלה שיש לך לשאול - למשל "התלבטות חינוך ביתי לילדה חרדה", ושם פורשת את השאלות/התלבטויות שלי.
סיון*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2004, 21:28

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי סיון* »

לימור זה עדיין רלוונטי?

"נ", אני חושבת שפשוט הכותרת לא הבהירה שמדובר בחינוך ביתי ולכן לא היו אולי תגובות.
גילית_ט*
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי גילית_ט* »

מקפיצה במה חדש, לגבי לימור הידד היא בחינוך ביתי
vatsalya_pankajaa*
הצטרפות: 11 יולי 2011, 17:00

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי vatsalya_pankajaa* »

אני אימא לילד בן שנתיים וחמישה חדשים. לאחרונה החלטנו שלא נשלח אותו לגן בשנה הבאה אלא נעבור לחינוך ביתי (בעקבות נסיון לא מוצלח של שנה עם גן שפקח את עינינו לשאול שאלות שלא שאלנו קודם לגבי מה טוב לו). אנחנו כרגע בהתלבטות לאיזה איזור לעבור לגור - באיזור גוש דן (סביב תל-אביב אך לא תל אביב היקרה) והשרון הדרומי. רציתי לשמוע המלצות/דעות/הרהורים איפה נראה לכן/לכם שנוכל למצוא קבוצות מפגש ומשחק מתאימות, בהתחשב בכך שלפחות בחצי השנה הקרובה לא אהיה ממונעת.

בתודה מראש [email protected]
תמר*
הצטרפות: 23 יולי 2001, 15:53

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי תמר* »

חשוב:
אמא מחולון מתעניינת בלהוציא את בן השמונה המיוחד והרגיש שלה מבית ספר הביתה ושאלה אותי שאלות.
אני מירושלים ואין לי ניסיון רב עם חינוך ביתי (אנחנו רק בגיל גן חובה).
האם מישהו/מישהי מאזור חולון, או בכלל גוש דן, יכולים להירתם בהקדם לסייע לאותה אמא?
צרו אתי קשר ואפנה אותה אליכם. תודה tamarwg בג'ימייל נקודה קום.
אילה_בשדה_הדגן*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

אולי הרשימה הלבנה תוכל לעזור לכן?
דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי דניאלה* »

שלום לכולם.
עשינו זאת...אחרי התלבטות של שנים(!!!),היום שני ילדי הצעירים נשארו בבית.אנחנו משפחה עם 4 ילדים,הגדולה התחילה י"ב,ממשיכה אחריה שירה ב-ח' והשניים הבאים,הבן-אמור להיות ב-ג' והקטנה בת 4 כאמור מהיום בבית.
אני מאוד מבולבלת,לא יודעת לאן עכשיו-כל כך הרבה זמן חלמתי על הצעד הזה ופתאום הכל נורא מפחיד,הילד לא נראה ממש שמח מההחלטה..פתאום באמצע הבוקר נפלה עלי מועקה נוראית..מה אני עושה לילדים שלי?איך אני מתקדמת מכאן הלאה?איך בונה סדר יום,בלי ססמאות וכו"י......אנא עיזרו לי.תודה רבה.שכחתי לציין - אנחנו מבאר אורה,אי שם בערבה,כ-10 דקות מאילת.
דניאלה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי דניאלה* »

דבר נוסף ששכחתי לציין,עדיין לא שלחתי את הטפסים - אני נוראית בכל מה שקשור לרשויות ובירוקרטיה..הודעתי למנהלת אגף החינוך במועצה אך שום דבר מעיבר לזה עדיין.מנהלת ביה"ס היסודי שלחה לי היום הודעות דרך בנותי לשוחח איתה מאחר שמה שאנו עושים הינו בניגוד לחוק.
תבשיל_קדרה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

זה לא בניגוד לחוק, זה רק באופן שונה מאיך שמשרד החינוך מפרש את החוק, ולא בהתאם לנהלים של משרד החינוך...

בפועל?
אם את רוצה להיות סופר בסדר, את אמורה להיות בקשר עם מי מהמועצה שאחראי על חנ"ב (הרבה פעמים זה קב"ס), ועם המפקח/ת במחוז דרום של משרד החינוך שאחראי על חנ"ב.
שרית_ישי_אמיר*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2011, 00:55

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי שרית_ישי_אמיר* »

דניאלה- בחרתם דרך, אתם בטוחים שזה הדבר הנכון לכם.
אם כן אז שלב ראשון עברתם
מכאן השאר סתם כאב ראש מול הרשויות.
תידעי את בי"ס גן חובה קבסית
נכון כעת זה "כאילו" מאוחר מדי
אך בכל כלל יש יוצא מהכלל
והיוצא מהכלל זו את שבחרת ורק כרגע משתפת
ברגע שאת מאמינה בדרך כל השאר הופך רק למטרד
בהצלחה
דניאלה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי דניאלה* »

תודה על ההתיחסות שלכן. כרגע אנו זקוקים להרבה עידוד ותמיכה. אנו בטוחים בהחלטתנו ובכל זאת,הכל חדש ונתקלים בשאלות וחומות,היום קיבלתי טלפון מייעצת ביה״ס שנדבר איתה דחוף,אתמול דיברה איתי המנהלת על העובדה שלו שיתפתי אותה וזה שאמרתי למנהלת אגף החינוך זה לא מספיק ועוד הוסיפה,שתדבר עם המפקחת כי לדעתה,עד שנקבל אישור,הילד צריך להיות בביה״ס. ביום א׳ נלך לשוחח איתה. לא כל כך התיחסתם לבילבול הרגשי שלי,היום היה הרבה יותר טוב ..הרגשתי נכון לנו. מה גם שבן זוגי מאוד בטוח(החלפנו תפקידים). אתמול הרגשתי כמו אחרי לידה הראשונה,כשהגענו הביתה מביה״ח התרגשות מהולה בפחד,שמחה ובלבול כאמור-היום ברור יותר. אשמח לשוחח עם משפחות עם ילדים בגילאי יסודי ובכלל0528848908או במייל[email protected]. תודה לכם ושבת שלום דניאלה.
טוהר_אהבה*
הצטרפות: 24 מרץ 2011, 05:51
דף אישי: הדף האישי של טוהר_אהבה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי טוהר_אהבה* »

דניאלה יקרה
איך? איך קורה לי שזרעים שאני זורעת נובטים רק אחרי תקופת זמן ארוכה מכדי שאשאר שם.
חבל שאנחנו כבר לא שם בבאר אורה כדי ללוות ולהיות יחד
זה קרה לי גם במטע ועכשיו בתענכי"ם, עד שאני מצליחה ליצור את ההוויה של קהילה סביבי,אני עוברת למקום הבא, עכשיו שוב...
תתקשרי אליי בכל עת ובכל שאלה. אני בנייד והיום באופן יוצא דופן פנויה לשיחה שקטה בלי הילדים סביבי 052-4670045
אוהבת אותך,אשה ואמא אמיצה שכמותך
נעמה
צריכה_עצה*
הצטרפות: 02 ינואר 2006, 15:07

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

שליחה על ידי צריכה_עצה* »

הבת שלי בת שלוש וחצי עד עכשיו היינו בבית
הייתה לנו קבוצה שהיינו פוגשים פעמיים בשבוע
לצערי הקבוצה התפרקה הילדים ניכנסו לגנים
כרגע אנחנו לבד עצוב לי
חשבתי שניהיה בבית גם השנה אבל איך בעצם ממשיכים עכשיו?
תבשיל_קדרה*

קו חם לתמיכה בחינוך ביתי

מוצאים חברים חדשים לשנה הזאת?
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”