פגיעה בזכויות אדם בישראל עד מתי שתיקה

רעש_לבן*
הצטרפות: 21 ינואר 2011, 17:06

שליחה על ידי רעש_לבן* »

עולם אחד, זה הסיוט הכי גדול שיכול להיות - דיקטטורה של ההמון

אז מה עדיף, דיקטטורה של מיעוט? לחזור לימי המלוכה והחברה הפיאודלית?

מה שאתה מכנה דיקטטורה של ההמון הוא בעצם שלטון של רוב הציבור. מה שגם מכונה ביוונית עתיקה דמוקרטיה. והדמוקרטיה הזו היא קודם כל אמצעי ההגנה של אותו המון מפני עריצות המיעוט. שוב, ראה את המשטר המלוכני.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

אבל גם הפלסטינים לא בחרו את ממשלת שוויץ ולא את ממשלת ישראל, כך שמותר להם לקבל סעד ממשלת שוייץ ומישראלים אמיצים שעומדים על משמר זכויות אדם של תושבים תחת שלטון ישראלי בלי זכויות.
כמובן שהם זכאים לקבל סעד, מאנשים. וואלה גם אני עשיתי את שלי (אני בעד פייגלין, שנלחם למען מתן זכויות אזרח מלאות גם לערביי השטחים).
טליה_אלמתן*

בלנהל מדיניות חוץ. בלנסות להשפיע על מדינות אחרות
כשהצביעו באו"ם בעד מדינת ישראל
כשהאמריקאים נחתו בפרל הרבור
בערך - אתה עושה כאן סלט גדול.
כל מרובע הוא ריבוע, אבל לא כל ריבוע הוא מרובע.
יש הבדל בין "מדיניות חוץ", בין מצב של "מלחמה", בין פעילות באו"ם, וכן הלאה. ואף אחת מהן איננה נסיון לנהל מדינה אחת ע"י ממשלה שנבחרה לנהל מדינה אחרת.

בערך, אני בטוחה שאם תבדוק את עצמך היטב, תראה את ההבדל ואת העוול.

שלטון של רוב הציבור
רעש לבן - מזכירה לך שרוב הציבור בעולם היה מצביע בעד הטבעתך בים עוד היום ;-)
ההולכת_באתרים*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

ואת ירדן
יש לי חדשות! בלי ישראל אין ירדן, לפחות לא במתכונתה הנוכחית בה שולט במדינה המיעוט ההאשמי.
זוג_צעיר*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 15:19
דף אישי: הדף האישי של זוג_צעיר*

שליחה על ידי זוג_צעיר* »

לו מדינות היו נמנעות תמיד מלהתערב במדיניות הפנים של מדינות אחרות, היה הרבה יותר דיכוי בעולם.
כמה זמן ידעו על מה שקורה בבוסניה לפני שהתערבו?
כמה זמן ידעו על הטבח ברואנדה, על הטבח בדרפור?

על ידי מי לדעתכם/ן ארגוני זכויות אדם ימומנו? האם ע"י הממשלות שמדכאות את זכויות האדם? האם ע"י אזרחיהן?
כמעט בכל העולם, לארגוני זכויות אדם יש תמיכה ממקורות חיצוניים. הם עושים עבודת קודש, אבל רק כשזה במקום אחר ורחוק קל לנו לראות את זה.

אנחנו מרימים את קולנו בתלונה על כך ש"העולם ידע ושתק" בעשרות מקומות, אבל כשהעולם לומד לקח ומנסה שלא לשתוק - והוא עושה זאת לא רק פה, אלא ברחבי כל העולם - אנחנו מרגישים נרדפים.
מה יש לישראל להסתיר? למה ההתגוננות הזו? למה חשוב לישראל להציג את "שוברים שתיקה" - שהוא ארגון של חיילים, רובם חיילים קרביים, חלקם עדיין עושים מילואים בלב כבד - כארגון שנתמך ע"י "גורמים זרים", עם אזכורים חוזרים ונשנים לחיזבאללה ולחמאס? מנסים למכור לנו שמי שתומך בארגונים האלו אלו ממשלות אויב.
נורווגיה אינה האויב שלנו. לא כל מי שמבקר אותנו הוא אנטישמי.

אומרים "מה יש לשמאל להסתיר"? אבל זהו, שאין לשמאל מה להסתיר. כל הפרטים של התרומות מפורסמים וידועים לפי חוק העמותות. מטרת החוק החדש הזה היא יחידה - לנסות להציג מצג שוא כאילו השמאל מסתיר את היותו נתמך ע"י ארגוני טרור או ע"י מדינות ערב. וזה עובד. וזה נורא בעיני. זו השתקה ודה-לגיטימציה של כל מי שאומר שמה שקורה פה לא בסדר, שצה"ל לא קדוש, שמתבצעים פשעים איומים ונוראים בשמנו.
tknubh*
הצטרפות: 21 דצמבר 2010, 14:58

שליחה על ידי tknubh* »

אבל זהו, שאין לשמאל מה להסתיר. כל הפרטים של התרומות מפורסמים וידועים לפי חוק העמותות.
כנראה שאין לפי חוק העמותות חובה לפרסם בדיוק את כל המקורות.
ואם כן מה הבעיה לפרסם את כל המקורות ? הרי "על פניו" זה כל מה שהחוק הזה קובע. הוא איננו סוגר אף עמותה ולא מחייב שום פעולה אחרת מלבד חשיפות מקורות המימון.
tknubh*
הצטרפות: 21 דצמבר 2010, 14:58

שליחה על ידי tknubh* »

אבל המתנחלים עוד מבקשים לשבת שם עוד ולעשות דרמה וללכת לעוד פינוי כואב. לא חראם על הילדים שלכם ?
למה שלא תשכבי בשקט? לא חראם על המכות שתקבלי ? למה לעשות דרמות? סה"כ תהיי בשקט כמה דקות על הגב וזהו.
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

פרל הרבור
=נורמנדי כמובן. ואם כבר קטנוניות אז בשם כל מרובעי העולם - הפכי את המשפט הזה:
כל מרובע הוא ריבוע, אבל לא כל ריבוע הוא מרובע.

בערך, אני בטוחה שאם תבדוק את עצמך היטב, תראה את ההבדל ואת העוול.
אני רואה רק דבר אחד - עבורך ממשלה זה דבר קדוש. פאשיזם פר אקסלנס בין אם זה אצלך במודע או בתת-מודע.

יש לי חדשות! בלי ישראל אין ירדן, לפחות לא במתכונתה הנוכחית בה שולט במדינה המיעוט ההאשמי.
לא בטוח שהשלטון שם יחזיק כך או כך. אבל את היחסים הטובים שיכלו להיות לנו איתם פספסנו. אוי ואבוי מה יהיה עכשיו עם נתב"ג ? הלא עד עכשיו היתה לנו שליטה מלאה. בלעדינו לא הורמה יד או רגל בכל האזור. מדינה פלסטינית בעבר הירדן המזרחי ? לא יעלה על הדעת - מיד לכבוש !
כמה זמן ידעו על הטבח ברואנדה, על הטבח בדרפור?
וכמה זמן יודעים על ה(כמעט) ששה מיליון מקונגו שנרצחים בימים אלו ונאנסים ? דווקא במקומות כאלה, מטוס קרב אחד משנה תמונה. אבל למי זה אכפת ?

רעש לבן - מזכירה לך שרוב הציבור בעולם היה מצביע בעד הטבעתך בים עוד היום
באופן נדיר אני די מסכים עמך. לא יודע אם זה עד כדי כך קיצוני אבל מעולם לא סמכתי על העולם. שונאים אותנו וזה לא קשור למדינת ישראל או משהו אחר. זה ענין שמקורו כנראה בדת והשנאה של הנוצרים (בעיקר) כלפינו התגלגלה לה הלאה אפילו שהנצרות כבר לא ממש מופיעה ברצינות בעולם.
בערך_מוחלט*

למה שלא תשכבי בשקט? לא חראם על המכות שתקבלי ? למה לעשות דרמות? סה"כ תהיי בשקט כמה דקות על הגב וזהו.
אם באים עשרה גברים לאנוס אישה אחת והיא חושבת להלחם בהם - היא טיפשה. אני מעריך מאוד אנשים שנלחמים עד הסוף, בלי קשר לסיכויים (ועיניך הרואות שאני עצמי נלחם (אם אפשר לקרוא לכתיבה לחימה :-) ) על דברים, שהסיכוי קלוש מאוד להשיגם. אבל ה{{}סוף, לא הגיע עבור המתנחלים שהם חלק מישראל, וחלקם - אנשים עם הרבה טוב. המטרה שלהם היא לא הצלחת השטחים אלא הצלחת ישראל. לכן חבל שהם מבזבזים את המשאבים כאילו הכל תלוי בשטחים דווקא. יש לנו עוד חזיתות ולא רק עניני שטחים אלא עוד המון אתגרים. אני רואה את הרב שרלו שהוא לדעתי הכי קרוב לדעותיו של ל' מכל מי שאני מכיר בהרבה מאוד תחומים (לא בענין השטחים כמובן), אדם שלוקח את הדת ברצינות, אדם חושב שחכמתו היא תענוג, ו... טוב שכחתי מה רציתי להגיד אבל מבחינתי כל העסק שם זה בזבוז.
בערך_מוחלט*

זה כל מה שהחוק הזה קובע
אם זה כך זה חוק רע. ובלי קשר אין מאחוריו שום תמימות ואתה יודע זאת היטב. על כל אחד אפשר למצוא משהו. השאלה כמה אתה רוצה לחטט ולהטפל אליו.
בערך_מוחלט*

והדמוקרטיה הזו היא קודם כל אמצעי ההגנה של אותו המון מפני עריצות המיעוט.
ומהו ההבדל בין עריצות המיעוט לבין עריצות הרוב ? האם העובדה שהם רוב, עושה את דעתם פחות עריצה (בפוטנציה)? לכן, היות ויתכן שהרוב יחליט החלטות מרושעות ומטופשות (כפי שקורה לא פעם ואולי - בד"כ) ועדיין ישאר "שלטון הרוב", תנאי לדמוקרטיה אמיתית, זה הגבלה של סמכויות השלטון. למשל שאסור לתת לרוב לאסור דעות מסוימות. באמריקה למשל מותר לשרוף את הדגל האמריקאי בחסות סעיף נפלא בחוקתם המתיר לחוות כל דעה.
גדולת שלטון היא קודם כל ההגנה של האזרחים מפני אותו שלטון. שלטון זה דבר רע, שמגביל את חופש האדם מעצם טבעו. אבל לא הייתי רוצה לחיות באנרכיה כי "איש את רעהו חיים בלעו". באשר לשלטון עולמי אצטט משפט של היסטוריון אנגלי - לורד אקטון: "כל שלטון משחית את האדם, ושלטון מוחלט מהווה ערובה להשחתה מוחלטת".
לצערי הרב, בעולם כפי שאני מכיר אותו, שלטון עולמי יכול להתאפשר רק אם יהיו דעות בינוניות מאוד, קונפורמיות, עדריות, כניעה בפני קונצנזוס שאין עליו עוררין, פחד מפני להיות שונה. זהו הטוטליטאריות, העריצות, המונוליטיות הגדולים ביותר. כל זה נבלם היטב ע"י מדינות שבאופן טבעי, לכל אחת מהן ישנן שאיפות שונות, כמו שכל אדם שונה מרעהו. כך יש הגבלה והפריה ותקוה ומבט מזוית אחרת וכן הלאה. רק כך אפשר לרסן את הסכנה הגדולה מכל.
רעש_לבן*
הצטרפות: 21 ינואר 2011, 17:06

שליחה על ידי רעש_לבן* »

סוגיית השלטון:

התנאי לשמירה על זכויותיהם של פרטים וקבוצות שלהם - מעורבות שלהם בניהול. פאסיביות של הציבור פותחת פתח לניצול ודיכוי (abuse), כמו באמרה היהודית הוותיקה והטובה פרצה קוראת לגנב.

_רעש לבן - מזכירה לך שרוב הציבור בעולם היה מצביע בעד הטבעתך בים עוד היום
באופן נדיר אני די מסכים עמך. לא יודע אם זה עד כדי כך קיצוני אבל מעולם לא סמכתי על העולם. שונאים אותנו וזה לא קשור למדינת ישראל או משהו אחר. זה ענין שמקורו כנראה בדת והשנאה של הנוצרים (בעיקר) כלפינו התגלגלה לה הלאה אפילו שהנצרות כבר לא ממש מופיעה ברצינות בעולם._

למה להכפיש ציבור שלם? אתה מבטא כאן אנטינוצריות.

מעבר לכך, למעטים בעולם יש מושג מה זה בכלל "ישראל":
http://www.youtube.com/watch?v=wzzDGqYTjAQ

עוד אחד, ללא תרגום - מה האמריקאים יודעים בכלל על העולם, לא רק ישראל:
http://www.youtube.com/watch?v=odKBE22yaPA

_כמה צלעות יש למשולש?
ארבע_

לאור זאת, לא פלא שקל לתמרן את כולנו לאבדון. הרווחנו זאת ביושר.
בערך_מוחלט*

אתה מבטא כאן אנטינוצריות.
אנטי נצרות. לא אנטי נוצריות. כלומר לא כל מי שיענה על השאלה "לאיזה דת אתה שייך?" בתשובה "נוצרי", הוא שנוא עלי כיון שזה בכלל לא אומר שהוא לוקח את הדת ברצינות ואני מכיר כמה נוצרים מקסימים. אבל למי שכן לוקח את הדת ברצינות - כל מהות הנצרות היא ביטול המצוות המעשיות של היהדיות, שזה כמובן ביטול היהדות. אז כן אני שונא את הנצרות אף על פי שהיא לא ראויה לשנאה שלי :-). צלבו אותי.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

גם המיעוט ההאשמי יגיד לך בערבית צחה - מויחל טויבעס
פלוני_אלמונית*

(אני בעד פייגלין, שנלחם למען מתן זכויות אזרח מלאות גם לערביי השטחים).
מזמן לא שמענו בדיחה מצחיקה כל כך.
אולי את לא מבינה, פייגלין בעד לתת לערבים זכויות מלאות כשואבי מים וחוטבי עצים
זה בדיוק מה שראאד סאלח וחבריו בחמאס מייעדים לנו.
טליה_אלמתן*

אולי את לא מבינה, פייגלין בעד לתת לערבים זכויות מלאות כשואבי מים וחוטבי עצים
אנשים לא יודעים על מה הם מדברים, וחבל. שטיפת המח של התקשורת מדברת ממקלדתך.
שוב - פייגלין נלחם למען מתן אזרחות מלאה לערביי השטחים. זה לא צריך להיות לך כל כך קשה לבדוק את זה.
(ואם בכל זאת קשה - בשמחה אעזור)
פלוני_אלמונית*

להלן תורתו של פייגלין ישר מפי הסוס:
יש להבדיל בין זכויות אדם לזכויות אזרח. (רמז - מיהו אדם לפי תורתו של פייגלין?)
אין לערבים בארץ ולא בשום מדינה ערבית אחרת צורך במדינה, או רצון ללכת ולבחור.
הם יוכלו להתפרנס בכבוד, (כחוטבי עצים ושואבי מים) לבנות את בתיהם, לגדל ולחנך את ילדיהם על פי דרכם באזורי מגוריהם הנוכחיים. לא תהיה להם זכות פוליטית לבחירה לכנסת או זכויות לאומיות אחרות. יציאה מאזורי מגוריהם הנוכחיים (אזורים שהוגדרו היטב בהסכמי אוסלו) תצריך אישור מיוחד ומי שיפר אותו יסכן את מעמד השוהה החוקי.
אמנם הערבים נשארים בינתיים כאן, אך הארץ עוברת לידינו. אין כאן סתימת גולל על האפשרות להחזיר את הערבים לארצותיהם אלא פתרון מעשי לבעיה הבוערת עכשיו (הוא מאוד עקבי, פייגלין. נגד שלום עכשיו. נגד טרנספר עכשו)
טליה_אלמתן*

מתנצלת את צודק - פייגלין רק בעד מתן זכויות אדם לערביי השטחים. טפו!
(בניגוד לשמאלנים טובי הלב, שרוצים שערביי השטחים יחיו ללא זכויות כלל, כמו שאר 99% מהמוסלמים בעולם)
אולי אני אקים סיעה משלי - מיתפקדת? ;-)
פלוני_אלמונית*

פייגלין רק בעד מתן זכויות אדם לערביי השטחים. טפו!
בררת אצל פייגלין מיהו אדם?
רק היהודי קרוי אדם. הגוי הוא ייצור שבין אדם לקוף.

כרגיל את בוחרת רק מה שנוח לך.
מה עם טרנספר אחר כך? מה עם זכות תנועה חופשית? מה עם זכות לביטוי פוליטי? מה עם זכות לייצוג הוגן?
הסיעה החדשה שלך תייצג אותם?
פלוני_אלמונית*

מיתפקדת?
את מקבלת שמאלנים שרק דואגים לזכויות הערבים?
בערך_מוחלט*

טליה, כל פעם שאומרים לך שמדינת ישראל עושה משהו רע, התשובה שלך היא, אבל הערבים רעים יותר. (וממליץ לך מדי פעם להתעדכן בקורה בעולם הערבי ולראות שלפעמים, הם הרבה יותר ערים, חושבים, חיים מאתנו. ר' למשל מה שקורה עכשיו בסודן, תקראי אל-ג'זירה לפעמים, תפקחי את העיניים).
באשר למשה פייגלען, באמת המניפולציה הזו היא כל כך רחוקה מהאמת שאני לא מבין איך העלית בדעתך שזה יעבור. אני מציע שאחרי שתוקם מדינה פלסטינית, תחזרי לשם - הרי הערבים מאוד זקוקים למישהו שירכב עליהם וינהיג אותם, ורצוי יהודי נאור. הם מאוד ישמחו ויחלקו הטבות לתושב חוזר.
פלוני_אלמונית*

מיתפקדת?
את קוראת לי להתפקד, אני באה, ואת נעלמת. זה רציני?
את משאירה אותי עם פייגלין, שמבטיח לשחרר אותי מהנחת תפילין וציצית, אבל לא בגלל החופש להיות חילונית, אלא כי זה רק לגברים.
אוף. כל חודש ללכת למקווה!? לא רוצה פייגלין.
טליה_אלמתן*

הסיעה החדשה שלך תייצג אותם?
והסיעה שלך? לדעתי כל מה שהיא מתכוונת לעשות, זה להשליך אותם מעבר לגו בלי להתבונן לאחור מה יהיה גורלם (אבל אין מה לדאוג, בהתבסס על מה שאחנו יודעים על דאר המדינות האיסלמיות בעולם).
כל פעם שאומרים לך שמדינת ישראל עושה משהו רע, התשובה שלך היא, אבל הערבים רעים יותר
ו...???
בערך_מוחלט*

ו...???
כלומר את חושבת שכל עוד אנחנו (לכאורה) מתנהגים יותר טוב מהערבים בארצותם, אז זה בסדר. כל מה שנעשה ויענה לכלל הזה הוא בסדר.
ובנושא המשנה ההזויה של פייגלען, אם באמת הייתם רוצים לתת זכויות מלאות לפלסטינאים, רק בהפרדה מאתנו, מסים משלהם, פוליטיקה משלהם, שירותים משלהם, מקום משלהם - אז כדוה"א לפייגלען: קוראים לזה מדינת פלסטין. האמת היא שאתם רוצים להגביל את זכויותיהם במאוד מאוד, וזה דבר הזוי ולא פרקטי וגם לא תואם את המוסר שאתם מנסים לשוות לעצמכם. זה אפרטהייד מהסוג החמור ביותר וזה לא ילך.

זה להשליך אותם מעבר לגו בלי להתבונן לאחור מה יהיה גורלם (אבל אין מה לדאוג, בהתבסס על מה שאחנו יודעים על דאר המדינות האיסלמיות בעולם).
אה אז הכל אצלך זה מדאגה לפלסטינים ? וואלה מאוד תואם את המדיניות שלך לגבי המהגרים. וכן מתיישב עם המדיניות שלך לגבי חוסר התערבות במדינות אחרות.
הפלסטינים רוצים מדינה משלהם. נכון, אני תמה על כך. המון אנשים דווקא רוצים להיות אזרחים של מדינות עשירות, והם קיבלו זאת במתנה, אבל כנראה שזה לא טוב להם פה ומי אני שאגיד להם מה לעשות ? מה אני חכם מהם ? בכל מקרה זו מדינה חדשה, ולא מן הנמנע שתהיה מדינה טובה. קורים דברים בעולם הערבי ואי אפשר להיות סטראוטיפי כל הזמן.
מירב_דג*
הצטרפות: 10 יוני 2004, 02:12

שליחה על ידי מירב_דג* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אחרי 3 שבועות ללא אינטרנט בחיפוש על רשויות הרווחה והפרת זכויות אזרח הגעתי הערב אל הדף הזה והוא כמו חיבוק ממירבי שהייתי לפני 6 שנים. מצחיק ועצוב כי בצרה העכשוית איתה אני מתמודדת הגעתי לדף הזה מחפשת תמיכה נגד עוולות איומות נגד הפרט איתן אני מתמודדת - וגיליתי את הדף הזה שלגמרי שכחתי מקיומו...כמו אומר לי- הכתובת היתה על הקיר...לצערי הרב הצורך שלי לזעוק אז כמו אחר כך כששמעתי על רצח העם בסוריה הסמוכה, והכאת אזרחים בהפגנות גם לאחר מכן אתיופים בהפגנת האתיופים, זרים בהפגנת ההזדהות וכולי מוכיחה כי הנסיון של כמה קולות צעקניים להטות את השיחה לעניין מתנחלים והתנחלויות היה לזרוק חול על התמונה הברורה והמבהילה. כשנוגסים בזכויות האזרח אין כתובת לפנות אליה. כשהשיח התלהם עזבתי את הדף וכמה ציני, דליתי,אם את עדיין גולשת כאן לפעמים, הערב חיפשתי בנרות אירגון שמאל לו אוכל להתלונן על העתקת 20 קרוואנים לגבעה חדשה ביישובי בשל פגיעה בנוף וערכי מוסר בסיסיים לדעתי- אבל לא מצאתי אף גוף שמוכן לטפל בזאת. צעקות השמאל הן מתוקשרות ומבויימות היטב רק לנושאי יחסי ציבור. אני זוכרת כשאני הייתי שמאלנית מאוד- כך הצהרתי על עצמי בפגישות בקיבוץ גבת כשהייתי נערה- במפגשים עם ערבים. אני זוכרת איך איבדתי את הצבע בלחיים כשבחורה צעירה ערבייה ניצלה את השיח להתלהם כלפיי בשנאה שלא הכרתי, מצהירה שרק אם יסלקו מכאן את כל היהודים חזרה למאיפה שבאו היא תרגיש שנסגר מעגל. כמובן שעזבתי את המפגש ההוא כי אני קיבלתי מסבתא שלי בירושה שגרמניה ארורה ולשם אנחנו לא חוזרים לא משנה כמה כסף יציעו לנו. אחר כך כשהייתי בשליחות בארה"ב ביקשו ממני כמה קשישים חביבים להראות לי במפה איפה זה השטחים...ואני ילדת חוגי סיירות הסתכלתי על מפה ואמרתי לא יכול להיות. IT CAN"T BE כשגיליתי כי אין לי תשובה לשאלה עדינה שנשאלה מה המרחק מהמרכז לגב ההר {מדדנו קילומטרים ופתאום הבנתי את המשמעות של 25 קילומטרים} כן, קשיש נוצרי הוא שהביא לידיעתי איך נראית הארץ שלי ומה המשמעות הגיאוגרפית של המונח שטחים. אבל כפי שאמרתי הדף הזה לא נפתח כדף פוליטי והצטערתי מאוד על שניסו להטות אותו כך. היום אחרי 6 שנים למדתי רבות לצערי הרב על המהלכים המתרחשים בנגיסה בזכויות אדם. אם הייתי עיתונאית ידיי היו מלאות עבודה. אבל אני עדיין לא. בחרתי לא לבוא להפגנות זה לא אמצעי לשינוי בעיני. בחרתי לא להתלהם. אני נאבקת לצערי מאבק יחיד כרגע מול רשויות רווחה, המאיימות על ביתי וחיי - אני כמו שכתוב בשיר הזה שהיינו קוראים ביום השואה, כן צעקתי וניסיתי לעשות כל שביכולתי לעזור לקבוצות עשוקות שראיתי בדרך. עולים, פלשתינאים, דתיים חרדיים, מתנחלים, תושבי שכונות...אמהות חד הוריות...נשים המבקשות ללדת ולהניק על פי צו ליבן באופן טבעי. אני מרגישה לפעמים שהמאבק אבוד ואין כח. המערכות כל כך חזקות, בולעות ומדכאות...ואז אני מתנערת מתחושה זאת ונזכרת. גם המערכות הכי גדולות ומסואבות שהוקמו פעם {עיין ערך קומוניזם, נאציזם, מקרטניזם ועוד משטרים שאינם מסתיימים בזם אבל הסתיימו ברוך השם כמו שלטונות אפלים בדרום אמריקה אפריקה, סין טיבט הודו לבנון ואירן...} גם המערכות הללו מורכבות מפרטים. זוהי נקודת חולשתן, בסופו של דבר מערכה מתוכננת היטב יכולה להפיל מערכות מושחתות על ידי פרט אחד עקשן ובודד.
כתוב לי כאן בצהובונים הצמודים לחלון ההערות "עוצמה היא לא להשתמש בכוח העומד לרשותך" מדהים, הדיוק של העולם להאיר לי את המקום בו אני לומדת עכשיוווווו.
חודש אלול. יהי רצון שנמצא לעולם ולנו דרך של תשובה. ו....לא ! אני לא דתייה! אלא חופשייה לגמרי ואני אשמח אם לא יתלהמו עליי כמתנחלת ודתייה רק כי יש בי תפילה לעולם טוב יותר. אני גם לא לא מתנחלת. אני גרה כאן כי כאן יש לי בית ב2000 שקלים לחודש וזה עולה המון תאמינו לי. הערב הרגתי שני עקרבים מסוכנים. הילדים שלי חלו כולם בשושנת יריחו. דליתי אם יש לך בעיה שאני גרה כאן אנחנו מחר בבוקר על החלפות בתים אם תרצי. כבר כתבתי כאן. החיים תמיד היו ותמיד יהיו יותר חשובים לי מהאדמה!!!! {וחוץ מזה הדרך של עם ישראל היא נדודים ולא ישיבת קבע}
מירב_דג*

שליחה על ידי מירב_דג* »

אני מבקשת את הבמה הזאת לכמה מילים על המצב בו אני נתונה וקריאה לעזרה אם מישהו יודע איך מתנהלים באופן מסודר מול המערכת ומה עושים. אחרי שנים בהן עשיתי כל שביכולתי, כולל ויתורים גדולים מאוד, כדי לא להגיע למצב של עימות עם בן הזוג החושב כמעט הפוך ממני כמעט על כל דבר, ביוזמתו, לאחר שהחלים ממחלת הסרטן עשה הסבה והוא כעת מהנדס מחשבים המרויח עשרות אלפי שקלים בחודש, פנה לעורכת דין פרטית ותבע משמורת מלאה על הילדים תוך הרחקתי מהבית. אני מוצאת את עצמי נאבקת מול רשויות הרווחה המאיימות לקחת ממני 4 ילדים מבלי לתת לי גישה לתלונות אשר הוגשו עליי ומבלי לתת לי הזדמנות להציג את תקיות המסמכים {אין לנו זמן לזה עכשיו} הקבלות והתמונות המבהירות את המצב לאשורו, מצב בו גידלתי לבדי כמעט 4 ילדים צפופים בגילאיהם תוך שבן הזוג גוסס ונאבק על חייו מחלים מלוקמיה והשתלת מח עצם ועובד ולומד 4 תארים בהצטיינות. בחרתי להיות אמא...וזה החליש אותי כלכלית ומעמדית להילחם את המלחמה הזאת, היתה אתמול ועדת תסקיר והמצב האבסורדי בו אשה לגמרי זרה שמעולם לא פגשתי לפני כן מעולם לא ביקרה בביתי ולא יודעת איך נראה אחד מילדיי, צועקת עליי בחוצפתה "את לא יציבה" שזה אישום חמור מאוד שמזכיר לי את האישומים איתם סיפרו לי שאנשים נזרקו לסיביר. לכי, תוכיחי שאת יציבה...במיוחד לאור כך שאת גרה כבר 15 שנים במקום בו לא בחרת אלא מתוך ברירת מחדל ככה, היה צריך קרוב לירושלים קרוב לאוניברסיטה, ולא רצית בשום אופן בתוך הרעש של העיר...כבר בשנת 2002 ביקשתי בבית המשפט באופן מסודר משמורת כדי לעבור דירה וכבר אז לעג לי השופט...על ענייני בתי המשפט אני יכולה לכתוב בלוג שלם אלא שעם החוק החדש אני מוותרת על התענוג המפוקפק אני עלולה למצוא את עצמי בכלא, או באשפוז בכפייה. אותה גברת הבהירה לי כי אם הם יחליטו אני מחוייבת לעבור הסתכלות פסיכיאטרית אצל פסיכיאטר שההההם יפנו אותי- כי רק איתו הם מוכנים לעבוד...והבהירה לי כי ניתן להחזיק בהסתכלות עד 3 שבועות....מישהו כאן קרא את הספר בגנות הפסיכיאטריה? קצה חוט. חייב להיות קצה חוט בטירוף הזה. איין רנד כותבת על מצבים דומים ברוסיה של שנות השלושים. מגיע ליהשיעור הזה. הייתי צריכה להתעקש על חינוך ביתי ומיטה משותפת ולא להסכים להכניס אף ילד למעון ושיתפוצץ העולם. בכל מקרה איך שהדברים כרגע מצידי שיתפוצץ העולם. אני שומעת סיפורי זוועה מאמהות אשר נאבקות מול מערכת דרקונית החוטפת ילדים מבתים ומפקירה אותם במוסדות מפוקפקים למען בצע כסף. אני אלחם כל כמה שצריך. כבר ניצחנו דרקונים ענקיים והם נפלו שדודים!!! אני אומרת את המשפט הזה וניזכרת באליס בסרט, ובסילמריליון וציור העטיפה שלו וכן...בדוד. קלע לו בול בפוני. כן..אולי המאבק הזה יעיר בי את הלחימה הרדומה ויהיה לי גם כח לחזור אל בית החולים בו עברתי כריתת רחם לאחר הולדת בני הצעיר בן ה9 כי רופא מתמחה צעיר וממהר לא טרח לקרוא את התיק הרפואי שלי בו נאמר כי עברתי ניתוח קיסרי בעקבות היפרדות שלייה לאחר תאונת דרכים ומשך את שלייה החדשה הנעוצה בדופן הרחם וקרע לי את הבטן.
מירב_דג*

שליחה על ידי מירב_דג* »

http://pkidat-saad.blogspot.co.il/2012/01/blog-[po]post 05[/po].html
קישור לאשה אומללה לדוגמא שהתראיינה ברדיו- הסיפור שלה שונה מאוד מהסיפור שלי, אבל מבהיר כמה מטורף מצב זכויות האדם
יש עשרות סיפורים כאלו
אני שומעת על נשים בחדרי לידה אשר נאבקות באיומים של ממש חברה סיפרה לי כי ביקשה להשתחרר לאחר הלידה ונאמר לה כי אם היא תתעקש יזמינו פקידת סעד שתוציא את התינוק מרשותה ל24 שעות. אני יודעת על אמהות חד הוריות שאינן מצליחות לראות את ילדיהן משך השעות שנקבע בבית המשפט כי אין מספיק שעות במרכז קשר. אני מכירה אנשים אשר הוחזקו במעצרים יותר מ3 חודשים ולא הוגשו שום כתבי אישום, עצורי הפגנות, חשודים בכל מיני דברים...סיפורי זוועה
כולם מודעים לכך שמערכת המשפט {והרווחה} פועלת לא כחוק. בתוך מערכת חוקים מחוץ לחוקים. מה עושים במצב כזה? מה עושה אדם כשלפתע הבטחון של צרכים ראשוניים מאויים על ידי המדינה והמשטר? האם יש זכות קיום בכלל למשטר כזה? מדינה היא אוסף של פרטים. אם רב מספר הפרטים העשוקים מדוכאים ואנוסים על ידי המדינה תחדל זאת להתקיים. מחוץ למאבקי האישי אני מאמינה כי זה הנושא הבוער ביותר לטיפול בארץ מבחינה חוקית מדינית פוליטית וחברתית. קביעת מערך ביקורת לכל זרועות השלטון שתפקידו להגן על זכויות אזרח יסודיות. התקשורת כבר מזמן לא ממלאה את התפקיד הזה אלא משמשת תפקיד במשחק האינטרסים. לילה טוב. למשל בעידן תמימותי אולי הייתי מוסיפה הערה כזאת לפייסבוק. לא גלשתי בו חודשים. הפונקציה העיקרית של הפייסבוק היום היא איסוף מידע ממשתמשים ועליהם. דיברתי עם איש מחשבים בכיר שהסביר לי את כל רשתות איסוף הנתונים. לא תאמינו כמה חמור זה...ועוד מישהו מעיז לקרקר דיבורים על פרטיות ברשת...מצחיק מאוד
אמא_אחרת*
הצטרפות: 12 מאי 2004, 11:27

שליחה על ידי אמא_אחרת* »

((-))
הסיפור שלך הוא התגשמות הסיוטים הכי אפלים שלי.
מי האנשים שלך? מי אנשי המקצוע שבתמונה?
איפה צריך קשרים? איפה יושבים מבקשי רעתך, ומי המנהל שלהם שאפשר ללחוש על אוזנו?
אולי שילוב של וויתור גדול והליכה לקנוסה יעשו את העבודה? אולי בריונים?
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

שליחה על ידי רוזמרין* »

מירב, את צריכה עורך דין שיילחם את מלחמתך. מישהו שמכיר את הנפשות הפועלות במערכת הזאת ואיך זה עובד ובאיזו שפה צריך לגשת אליהם.
הסיבה היא שאת, במעורבותך הרגשית העצומה (והמובנת לגמרי), תתקשי להציג חזות קרירה ויעילה ואת עלולה להתפרץ עליהם במתקפת זעם. משם כבר יכול להתגלגל כדור שלג ענק.
אם אין לך את הכסף לכך, תחפשי באינטרנט את עמותת "ידיד" ותבררי אם הם יכולים לעזור לך במלחמתך.
פלוני_אלמונית*

מירב, את צריכה עורך דין שיילחם את מלחמתך. מישהו שמכיר את הנפשות הפועלות במערכת הזאת ואיך זה עובד ובאיזו שפה צריך לגשת אליהם.
מירב, חברה שלי התגרשה ופנתה לסנוגריה הציבורית בגלל שלא היה לה כסף. כל הזמן היא דאגה שהעו"ד לא מספיק טוב
בסופו של דבר בית המשפט קיבל את בקשות האב שלא טובות לביתה, להמשיך ללמוד בבית ספר שבו האב מתגורר, למרות שהאם עברה לישוב קרוב שבו החינוך הרבה יותר טוב- כיתות קטנות ותגבור מורים והילדה די סבלה בגן שבישוב שבו גר האב, למרות שבכל מקרה הילדה עולה לכיתה א' ואין שיקול של המשכיות.
בקיצור- תעשי כל מה שצריך כדי להשיג עו"ד טוב.
יכולה לנסות גם בנעמת- לא חינם אבל יותר זול
בעלך נלחם במחלה קשה תוך כדי לימודים. עכשיו תורך להתאמץ
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

תפני לשלי יחימוביץ. היא עוזרת להמון נשים.
פולני*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2004, 16:38

שליחה על ידי פולני* »

למתנחלים מגיע שיפוצצו אותם במכות. הם פשוט, וסליחה על הערסיות, פשוט דורשים את זה

אל דנטה , שכידוע מתנגד לשימוש בכח (נגד חיזבאללה והחמאס) מסביר נגד מי אין ברירה אלא להשתמש בכוח
טאוונדה*
הצטרפות: 17 אפריל 2013, 08:00

שליחה על ידי טאוונדה* »

לקרא ולא להאמין

חבל שהחברה הסתומה שלי הייתה סתומה מכדי לתפוש את מה שכתוב באתר השמאל הרדיקלי שחור על גבי לבן

ובל נשכח ש אל דנטה הוא לא סתם אחד, הוא מיקירי האתר, מתים על הפנינים שלו (בעיקר על זו שציטט קודם פולני)
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”