עמכם הסליחה על האריכות, אולי זה חלק מתהליך העיבוד
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
כשהייתי בהריון הראשון תכננתי ללדת בלידה טבעית ללא כל התערבויות ולכן בחרתי את בית החולים האנגלי בנצרת, כי בית החולים היה ידוע כליברלי יחסית. זה היה לפני חמש שנים. תכננתי להשתחרר שעה אחרי הלידה
![:) :-)](./images/smilies/happy.gif)
נסענו לבית החולים בעשר בבוקר כשהיו צירים כל 5 דקות. בדקו אותי והיתה פתיחה של 3-4 ס"'מ והם הסכימו שאמשיך להסתובב ולחזור מדי זמן למעקב, כי לא רציתי להיכנס לחדר לידה. הסתובבתי בחוץ עם המיילדת. כשנכנסתי שוב לחדר לידה בשעה 1 בערך היתה פתיחה של 6 ס"מ, והיו צירים טובים וחזקים כל כ 3 דקות במשך דקה. נשארתי כבר בחדר הלידה (אולם לידה עם מיטות מופרד בוילונות. שקט דממה כולן על אפידורל). ב 4 בערך כבר הייתה פתיחה של 8 ס"מ עם צירים כבר בלתי נסבלים – כל דקה וחצי ציר של דקה. ובעצם כבר אז אמרו שהראש מאוד גבוה ובכלל לא נכנס לאגן העליון. לאחר כשעתיים (ב 6) כשהכל נשאר אותו דבר מבחינת צירים ופתיחה, התחילו לשכנע אותי לפקוע את שק מי השפיר, כי אולי זה יקדם את הלידה. אחרי שעה וחצי של ניג'וסים הסכמתי שיפקעו, אך גם אח"כ שום דבר לא השתנה מבחינת צירים וגובה הראש.
התחילו לדבר על קיסרי כי שום דבר לא מתקדם. לא שכבתי על המיטה. הייתי כל הזמן בתנועה. גם המיילדת הרגישה שאני כבר מותשת ושום דבר לא מתקדם, ועשינו כל מה שאפשר. סירבתי לעשות את הניתוח עוד כמה שעות וב-11 בלילה הסכמתי לניתוח. עשו לי הרדמה מלאה וברבע לשתים עשרה הוציאו את התינוקת. (המרדים התעכב ואני הייתי קשורה רבע שעה עם צירים ! והרופאים צעקו עלי שלא אזוז ושאשתוק
![:P :-P](./images/smilies/tongue.gif)
התינוקת נולדה קטנה יחסית 2.800. הראש היה קוני והם אמרו שהאגן היה צר או שהתינוקת הייתה בזווית לא נכונה ולכן לא הצליחה לעבור, אבל לא ידעו להגיד בוודאות. לא היה ברור למה התינוקת לא נכנסה לאגן. צילום אגן אינו חד-משמעי ולכן לא עשיתי.
בהריון השני החלטתי לעשות כל מה שצריך כדי להימנע מקיסרי, והחלטתי ללדת בבית עם מיילדת ועם חברה הומאופטית שתלווה את הלידה ותוכל לתת טיפול אם הלידה תתקע שוב. קיבלתי מהמיילדת לעשות תרגילים כדי להרחיב את האגן.
הצירים התחילו לקראת הבוקר, התקשרתי למיילדת עם צירים כל 5-10 דקות ואמרתי לה שכנראה זה קורה היום ושנהיה בקשר. המיילדת הגיעה בשעות הבוקר, בדקה, והייתה פתיחה 3-4 ס"מ עם צירים כל חמש דקות. היא הלכה וחזרה אחרי כמה שעות. אני לא ממש זוכרת את פרטי הלידה הזאת. נראה לי שהגעתי לפתיחה של כ 7–8 ס"מ עד שעה 8-9 בערב, אך הצירים היו פחות סדירים וחזקים מהלידה הראשונה. היה בעצם אותו מצב. המיילדת ראתה שהתינוק לא נכנס לאגן ואינו מקובע באגן. היא אמרה שנראה לה שזה כבר לא יתקדם אם הראש לא נכנס לאגן עד עכשיו אז כנראה שצריך לנסוע לבית החולים לעשות ניתוח. ב 12 בלילה עשו לי את הניתוח. התינוק נולד במשקל זהה, 2.900, אבל הראש שלו היה הרבה יותר קטן.
מבחינת הרופאים האבחנה חד משמעית – אגן צר מדי.
מבחינתי – בטוח יש מה לעשות. אגן צר זה תירוץ עלוב לחוסר ידיעה. אני מאמינה שיש משהו בי שמונע מהלידה לקרות. מחסום כלשהו שעצר את הלידות, ואני רק צריכה למצוא מה זה.
בהריון זה, כדי שטכנית יהיו לי התנאים הכי טובים ויתנו לי את הצ'אנס הכי גדול ללידה טבעית החלטתי ללדת עם ד"ר ברדה. הוא בדק ואמר שאין שום בעיה והאגן בסדר. אבל זה רק פותר את ההיבט הטכני. אני מרגישה שאני צריכה למצוא משהו ברמה אחרת, עמוקה יותר ולהגיע להבנה כלשהי או משהו אחר שאני לא יודעת בדיוק איך להגדיר אותו.
אני מטופלת באיזון גוף-נפש והמטפלת-חברה תהיה איתי בלידה, וגם אחותי תהיה איתי בלידה ומבחינתי זה הבדל. קראתי מאז דברים נוספים ואני יודעת יותר. יש לי חותם מצפריר מתחילת ההריון.
אני מאמינה שאני יכולה ללדת בלידה טבעית, אבל גם בשתי הלידות הקודמות האמנתי בכך, אבל כנראה שזה לא מספיק. אשמח לקבל הצעות מה עוד אני יכולה לעשות ולשמוע מנשים שעברו משהו דומה או תהליך כלשהו והן רוצות לשתף, תודה.