הדיון נסוב על יכולת הזרמת האנרגיה בין המינים, מה נשים רוצות....הצניעות שבקשר...והיד עוד נטויה
מוזמנים להצטרף
דיונים נוספים ברוח השיטה ניתן לקרוא
הולצמן אלבאום משה אלבאום (דף בית)
http://images.animationfactory.com/anim ... s/[po]male female[/po]/male female fighting/male female fighting sm wm.gif
משה אלבאום (2005-07-15T14:05:10)
לאחר בקשות חוזרות, מתארגנת סדנה לאנשי מקצוע מהתחום הטיפולי, בנושאים הבאים:
הקשר החושי והאנרגטי בין נשים וגברים - סדנה תיאורטית ומעשית
סדנה למטפלים בזוגות, למטפלים פרטניים או למטפלים בנושאים הקשורים למיניות.
הסדנה מיועדת לאנשי מקצוע טיפולי, שאינם מעורים בשפת האינטליגנציה האנרגטית, אך מרגישים קשר לנושא ומעוניינים להיחשף אליו.
בסדנה נחווה ונבין את האינטליגנציה האנרגטית והשלכותיה לתקשורת בין המינים ועם העצמי.
בסדנה נחווה ונדון בקשר בין תפקוד מערכת החושים לקשיים בזוגיות ולקשיי תקשורת בכלל.
הסדנה תתקיים ביום שבת 13/8/05 בין השעות 10.00 ל 18.00 בקיבוץ דגניה. הסדנא מוגבלת ל 20 משתתפים בלבד
עלות הסדנה 300 ש"ח.
על המעוניינים לשלוח פרטים לאימיל [email protected] עד ל 1/8/05.
פרטים נחוצים:
- מקצוע.
- שנות ניסיון.
- קשר לנושא.
- גבר - אישה.
- תחומי עניין קרובים.
- כתובת, טלפון + סלולארי, אימייל.
אשמח לחלוק, בכבוד ואהבה.
משה
מאיפה הכל התחיל-תקשורת אנרגתית מודעת
שואלת שאלה (2005-07-04T14:39:01):
ועכשיו לנושא המעניין. תקשורת אנרגטית מודעת
האספקט הנשי מדבר אלי מאוד. אומר לך כאישה, שלדעתי בעוד גבר יכול לעבור תהליך של "מודעות", אישה צריכה לעבור תהליך "מודעות" ובנוסף תהליך של "נשיות". זרימת האנרגיה מתהפכת כשאישה מתעוררת לעובדה שהיא אדם מסוג אישה. מתוך החוויה שלי אני חווה, שהחסימה בתקשורת אנרגטית מודעת, אצל נשים, נובעת מכך שאין להן מילים והגדרות, שמאפשרות לכל האספקטים שלהן להיות במודעות. כשאין מודעות יש בלבול, שגורם לחוסר ביטחון עצמי, שגורם לפחד. זה גורם להישענות, על מה שלימדו אותנו, ולא על מה שעיננו רואות, במובן המהותי ולא דוקא החיצוני. מה שלימדו אותנו הוא גם מה ששטפו לנו את המוח איתו, לגבי מהי נשיות, שזה בדרך כלל מהי נשיות מעיניים גבריות, שזהו רק חלק מהתמונה כולה. כך שנוצר מצב שלאישה יש חוסר בהגדרות שלמות ומקיפות לגבי המרכיבים של נפשה, ולעיתים ההגדרות שיש לה מטעות ומחבלות בה.
הרבה פעמים נשים שלא יכולות להיות בתקשורת מודעת עם גברים, כן מסוגלות לה עם נשים. אומר יותר מכך, התקשורת האנרגטית היא נשית ביסודה, ולכן נשים "שוחות" שם, בינן ובין עצמן מאז ומתמיד. אלמנט המודעות הוא כבר עניין אינדבידואלי.
מקווה שהצלחתי לתרום.
משה אלבאום
בנושא האינטליגנציה האנרגטית
נראה לי שלא כל כך הבנתי את אמירתך בנושא היפוך הזרימה. הרי זרימת האנרגיה של האישה זורמת בכיוון כניסה דרך אברי המין לתוך הרחם ומשם לשאר כל הגוף. רק כך האישה יכולה לחיות בזרימה תקינה עם נושא הרכות, אימהות, נשיות, קבלה והכלה.
הרי זהו יתרונה הגדול של האישה, היא בעלת רחם המאפשרת מודעות קליטה ישירה של האנרגיה בתוך גופה.
הגבר הרי הוא זין אנרגטי מהלך, ולא כל כך להבין את זה או לקבל את המשמעויות העמוקות של המצב. נכון שרוב הגברים לא כל כך יסכימו למה שכתבתי, ואולי יכעסו, אבל קל מאוד לבסס את הנושא, בעיקר עם שואלים נשים רגישות לאנרגיה למה כל כך קשה להן עם גברים (אתן מוזמנות לענות על כך בפירוט, זוהי הזדמנותכן להזיז משהו). למה אתן מרגישות כאילו כל גבר שני או יותר מעוניין לשכב איתכן (מעבר לעובדה שזה לרוב נכון) מה היא בעצם התחושה הגופנית או האנרגטית המובילה לכך???
מכיוון שלמזלי הרב, המודעות העיקרית בה אלוהים חנן אותי היא המודעות האנרגטית, שמימנה אני שואב את רוב הידע שרכשתי עד היום, הרי אני חייב לא להסכים שנושא התקשורת האנרגטית הינה נשית ביסודה.
התקשורת האנרגטית של שתי המינים כל כך שונה, שניתן להתבלבל בקלות ולחשוב שגברים אינם מודעים לתקשורת הזו. מודעים וגם מודעים, אבל באופן מאוד שונה מנשים.
אוסיף שהרוב המוחלט של הנשים שפגשתי שהינן בעלות מודעות אנרגטית גבוהה לדעתן, אינן בעלות מודעות אנרגטית מספיקה על מנת לעקוב אחר מגע אנרגטי מודע ורצוני כשמדובר על קשר בין שתי הנימים. בעיקר קורה שהן נסגרות באופן מיידי מתוך תחושה של חדירה ופולשנות לתחומן ולפרטיותן. מכיוון שהגבר יכול לתקשר אנרגטית רק דרך חווית החדירה אל האישה, הרי שהקושי של הנשים עם הנושא טמון בעיקר בחוסר יכולתן לזרום עם הטבע האנרגטי בקלות ובטבעיות.
האישה מקבלת והגבר נותן. זהו חוק הטבע. נישאר רק לקבלו ולזרום איתו ללא התנגדויות. כך לא תרגשנה נפלשות, והגברים לא ירגישו נשאבים ומתרוקנים מכל תוכן וחיים.
דבר ברור למתבונן הוא, כי ישנן נשים רבות ביותר בעלות כיוון זרימה הפוכה של האנרגיה ברחמן, הכיוון מהפנים החוצה. זהו מצב של הדיפה והימנעות, המופנה בעיקר לגברים, אבל לא רק.
מקווה שלא הגזמתי בהעברת אינפורמציה ללא פיקוח של סדנא בנושא, המאפשרת להבין לאשורו את הנושא.
שמחה שמצאתי (2005-07-05T00:12:36):
מה היא בעצם התחושה הגופנית או האנרגטית המובילה לכך???
..בעצם זו תחושה אנרגטית שמובילה לתחושה גופנית.. כמו דיגדוג שם למטה, כמו משב רוח עדין ורענן במעלה הבטן (התחתונה..).
אני אישית רואה את זה ככה: זה נעים עד מענג. זה מחמיא. זה פותח תיקשורת "בין-מינית" שאינה קשורה למין. לגלות סוד? נדמה לי שאם נותנים (בעצם נותנות) לזה להיות, זה עונה על אותו צורך של הגבר..איך לאמר זאת..בהכרה בגבריותו, ואז, אפשר להתמסר לתיקשורת הרגילה כי לא היה "קצר" מלכתחילה. האם הגיוני? ואז אף אחד לא חש מאויים או מתגונן או כל דבר אחר. זה כמו (להבדיל אלף הבדלות) שאמא שלי היתה אומרת (על אבא שלי), "כשהוא בא הביתה מיום עבודה, קודם שיאכל, ואז על בטן מלאה אפשר לדבר איתו.." - האם לזה אתה מתכוון, משה?
שואלת שאלה (2005-07-05T02:26:34):
תקשורת אנרגטית
קודם כל קבל את התנצלותי על השימוש הלא מדוייק ולא מבוסס במושג היפוך זרימת האנרגיה. התכוונתי לומר, שכשישנו שינוי, ביכולת להיות במצב של תקשורת אנרגטית מודעת, לעומת מצב של חסימה.
כשאמרתי שתקשורת הינה נשית ביסודה, הכוונה הייתה לכך שישנם איכויות בטבע שהן נקביות ולדעתי תקשורת היא אחת מהן, בתור גבר מאוד תקשורתי אתה כניראה נמצא באיזון בין האלמנטים הגבריים והנשיים בתוכך. איני מדברת ממקום של ידע אלא משחקת עם הידע ולכן אולי עדיף שאמשיך לדבר רק מתוך החוויה המאוד אישית שלי.
שאלת מדוע כל כך קשה לנו עם גברים?
מתוך החוויה שלי אני רואה שיש לי הרבה על מה לחשוב.
עד לפני כמה שנים לא יכולתי לתקשר עם גברים, אלא אם כן הייתי בתוך קשר זוגי איתם, שכלל בתוכו את הכל. לא הבנתי איך אפשר להיות חברה של גבר, כמו שאפשר להיות חברה של אישה. גם היום אני נוטה להיות חברה של נשים ולא של גברים, אך יש כמה גברים שהתיקשורת שלי איתם אמיתית פתוחה ונוחה. יש להם מכנה משותף, והוא שהם אינם מאיימים על המקום המיני. הם מודעים לכך שאני אישה, אך יכולים לראות אותי באופן לא מיני. לפחות זה מה שאני קולטת.
אני חושבת שהיו לי כמה מצבים של תיקשורת עם גברים שאני "חירבשתי", מתוך זה שלא ידעתי איך להכיל את המתח המיני. היו שני תסריטים. האחד, גם אני חוויתי מתח מיני, ולא רציתי לממש אותו, וזה בילבל את התקשורת. השנייה הייתה שלא חוויתי מיניות אך הרגשתי, שהצד השני כן חווה אותה ולא ידעתי איך להתמיר את האנרגיה לכיוון הרצוי לי.
במשך שנים לא הייתי ערה להתעוררות מינית אצלי. חייתי כאילו אני אדם אה - מיני, עד שנפרץ הסכר. זה התחיל כשהודתי בפני עצמי שאני לא מרגישה כלום, הודתי בפני עצמי שאני מזייפת, והסכמתי להתאבל על מר גורלי, על זה שאני איפה שאני. מתוך אומץ וכנות התחילו לבצבץ ניצני תחושה וקשב למיניות שלי. זה חיזק אותי וחיבר אותי לעצמי ולאמת שלי של גופי ושל ליבי.
אני רואה עצמי בתהליך של איזון, חיבור, ומודעות. אני כל כך שמחה לקבל כלים להמשיך. אני כבר נמצאת במקום מספק, אך יודעת שעוד יש לאן להגיע. היכולת לקבל, לסמוך, לבטוח לזרום ולחוש, נרפאים בקצב שלהם. אני יודעת שהמפתחות בי.
רוצה להחליף את השם של שואלת שאלה לגאיה.
גאיה (2005-07-05T05:25:03):
שואלת שאלה היא גאיה
משה אלבאום (2005-07-05T22:54:10):
שמחה שמצאתי
אני מתכוון לכך בדיוק, מאוד אוהב את ההבנה והרגישות לנושא. כל הכבוד.
מקווה שנשים רבות ככל האפשר יהיו מסוגלות להבין ולאפשר את הזרימה. ככל שהיא תהיה פתוחה וזורמת, כך הנשים תרגשנה מאוימות פחות מגברים, וגברים לא ירגישו את הצורך להכניע את הנשים. הצורך להכניע יכול להגיע (אך אינו חייב) בגלל תחושת הדחייה המורגשת ברגע שהאישה סוגרת את אפשרות התקשורת האנרגטית עם הגבר (באמצעות היפוך הזרימה האנרגטית של הרחם), ולא כל כך חשוב מיהו. ברגע שהאנרגיה של האישה זורמת הפוך, חלק מהגברים מרגישים צורך להפוך את הזרימה של האישה בכוח. זה ברברי ולא מובן גם לגברים, אבל זה חלק מתהליך ההישרדות התקין, (נשים נוהגות לחשוב על כך גם כצורך בשליטה). מבחינת הגבר שהינו מעשי בעיקרו, מה שזורם הפוך צריך לנסות לתקן. מכיוון שחלק מהגברים אינם מסוגלים לתקשר אפילו עם עצמם, מה שיוצא מהם הוא ביטוי אגרסיבי מאוד לתסכול ולחוסר הקבלה והקשר.
שלום גאיה
תודה על השיתוף. מאחל לך הרבה קשרים זורמים עם גברים כידידים וככל שתחפצי.
ארצה להוסיף שהקשר האנרגטי בין גברים ונשים קיים כל הזמן, ללא קשר לגיל או קשרי דם. האנרגיה הגברית תמיד תחפש אנרגיה נשית על מנת להזרים את עצמה. אנרגיה נשית תמיד צריכה לחפש (להבדיל מהקיים) אנרגיה גברית, על מנת להזרים את עצמה (ללא קשר ליחסי מין).
מה שבאמת קורה בטבע הוא שהאנרגיה הנשית היא זאת האמורה להזרים את האנרגיה הגברית, להכיל אותה , לזקק אותה ולהזרימה באופן מעגלי מחדש אל הגבר, (מה שאינו יכול לקראת בקשר עם אישה). זהו בעצם הבסיס להפעלת יכולת הטנטרה.
שמעתי שבראיון עם הזמר סטינג, הוא שיתף שהוא מקיים שמונה שעות ביום טנטרה עם אשתו. מעבר לכך שהתמזל מזלו להיות מסוגל לאפשר לעצמו שמנה שעות פנויות כל יום לכך, הרי שהוא מספר ששלושת השעות הראשונות עוברות עליהם בהתבוננות עיניים בעיניים, כפי שתיארתי בפרקים קודמים. כל כך שמחתי למצוא את ההסבר הזה אצל מישהו. אני ידוע בדיוק על מה הוא מדבר ומה הוא מוביל עצמו להרגיש.
לא סתם עיניו נראות כעיני תינוק.
שמחה שמצאתי (2005-07-06T00:19:03):
ככל שהיא תהיה פתוחה וזורמת, כך הנשים תרגשנה מאוימות פחות מגברים, וגברים לא ירגישו את הצורך להכניע את הנשים.
בדיוק, כמובן שכל המערכת הזאת עובדת כל הזמן והרבה מידי אנשים ונשים כלל לא מודעים לה. (חבל). - ובכל מקרה, שיתוף הפעולה בין שני המינים כל כך פורה כשהכל זורם, שיתוף פעולה במובן של לתפקד ב-י-ח-ד. לא במאבקי כוחות (כמו הפמיניזם הקיצוני..), אלא מתוך הכרה ב"חוקי הטבע" והכלתם.
רק כך אפשר לגדול ביחד. באמת ביחד. אגב, נכון שזה אמור להיות הדדי, אבל נידמה לי שהאחריות על הזרימה התקינה חלה דווקא על הנשים. ודווקא להן קשה יותר "להשתחרר" לכיוון של קבלה והכלה, בעוד שהגברים "מבצעים את תפקידם" כמובן מאליו. מה דעתכם?
ל שמחה שמצאתי
נראה לי שאת צודקת לחלוטין. ממה שאני רואה, הגברים אינם יכולים להיות האחראיים על התהליך מכיוון שאין הם יכולים להזרים את האישה. האישה היא זו היכולה להזרים את הגבר, או לחסום אותו. אחריות ענקית לא?????
לצערנו הרב, זה לא המצב, ולא כך האנשים תופסים מערכות יחסים. הגברים אינם מבינים את תפקידם, והנשים אינן מאפשרות את ההכלה. איזה בלגן. נכון שישנם הרבה שמאפשרים ומאפשרות, אך לא הרוב.
נראה לי שצריך להשקיע המון בלנסות ללמד את הנושא עוד מהגילאים המוקדמים. כך ימנעו קשיים רבים. במידה ולא נלמד בילדות, צריך לעשות קורסים בבגרות. הרי חלק לא מבוטל מקשיי הזוגיות נובעים מהנושא הזה.
נשמח במידה ונשים וגברים רבים יכתבו כאן את דעתם בנושא}
{+שיחרור האישה לאן +ובלבול בין המהות האנרגטית של הזרימה לבין התפקוד החברתי שקיים כיום בין נשים וגברים
אחיטוהר לנצח (2005-07-06T00:47:21):
חלה דווקא על הנשים. ודווקא להן קשה יותר "להשתחרר" לכיוון של קבלה והכלה, בעוד שהגברים "מבצעים את תפקידם" כמובן מאליו. מה דעתכם?
שזה נכון וזה מבאס מאוד.
אני חושבת שאישה צריכה לעבור את -שיחרור האישה הפרטי שלה
ושאיש לא יכול להחליט או ליבחור עבורה מה אומר עבורה שיחרור אישה (שבתוכו מוכלת קבלה יכולת קבלה ממקום נשי ולא ממקום קורבני-כי צריך ...אז אני מקבלת מכילה כי אני אישה|>| אז מצופה מימני)
,בטח לא גבר יכול להדריך או להבין,עם כל הכבוד,ויש...(מבטיחה)
לדעתי הוא יעשה את זה תמיד מתוך עינים גבריות ורצון למלא את הצורך הגברי שלו, דרכה.
האירו את עיני.
משה אלבאום (2005-07-06T01:42:10):
הי אחיטוהר לנצח
אני מסכים איתך.
אוסיף שיכולת ההכלה של האישה, הזרימה הקבלה והנשיות, אינם תלויים בכלל בהחלטות או רצונות, אלה בהקשבה אל הטבע המולד, לאחר שניקו את השפעות ההורים והסביבה בנושא, שנלמדו או נכפו בילדות המוקדמת .
לצערי איני מסכים עם הקביעה בנושא ההדרכה של גברים בנושא. לדעתי בכלל לא חשוב עם ההדרכה היא מגבר או אישה. מה שחשוב שהאדם המדריך יהיה נקי מכל עניין אישי בנושא, ויהיה מסוגל להקרין את האנרגיה מתוך ניקיון ולא מתוך מיניות.
למראת זאת, לא נראה לי שאישה יכולה לגרום לאישה להרגיש את היכולת להכיל גבר. ולא כל כך חשוב עד כמה האישה רגישה, מבינה ומפותחת. האנרגיה הגברית שלה אינה קיימת, גם אם היא הפוכה אנרגטית ומאוד גברית.
אישה לאישה יכולות להפעיל מינוס עם מינוס או פלוס עם פלוס, אך בשום אופן לא מינוס עם פלוס (לא חשוב מי הגבר או האישה מבחינת +-) איך זה יכול לעזור ללמוד להכיל את הזרימה הטבעית של גבר אישה???? שהיא הבסיס ליכולת ההככלה של האישה ויכולתה לקבל את אימהותה ונשיותה???
איני מבין כל כך מה הקשר לשחרור האישה. השחרור הוא בכל מקרה בינה לבין עצמה ואינו קשור בכלל לקשר שלה עם העולם אלה לאחר שהשחרור חל.
למה כיווני זרימת האנרגיה מבאסים מאוד?? הם הטבע, ולא נקבעו על ידינו. מה שצריך לדעתי לבאס היא העובדה שלא הצלחנו לשמור על האיזון של הטבע בגלל גורמים שאינם תלויים בנו.
מה דעתכם על העובדה שיש המון גברים שאין להם זרימת אנרגיה גברית כלל (וגם אם כן ללא מודעות כלשהי) אלה מתוך חרמנות, ולא תמיד בגלל שהאישה מתאימה להם בדרך כלשהי??
איני בטוח שהארתי את עיניך בדרך כלשהי
אחיטוהר לנצח (2005-07-06T12:16:43):
איני מבין כל כך מה הקשר לשחרור האישה
אני שמחה שאתה לא מבין. כי זה ניראה לך כלכך ברור.
יש המוני נשים ששבויות בקונספציה אחרת.
למראת זאת, לא נראה לי שאישה יכולה לגרום לאישה להרגיש את היכולת להכיל גבר. ולא כל כך חשוב עד כמה האישה רגישה, מבינה ומפותחת. האנרגיה הגברית שלה אינה קיימת, גם אם היא הפוכה אנרגטית ומאוד גברית.
רגע...אבל בכל אחד מאיתנו יש אנרגיה נשית וגברית.-איך מתישב ה"אנרגיה גברית אינה קיימת"?
ללמוד להכיל את הזרימה הטבעית של גבר אישה???? האם יש צורך ביכלל שתיהה זרימה טיבעית בין גבר ואישה?
האם הגבר לא פה רק כדי לבצע פרו ורבו,ואחר כך שילך לדרכו.
כל ההכלה זה משהוא של ה כמה( כמה באמת?) שנים האחרונות לא? אני לא רואה איפה זה מתקשר עם טבע מולד.
נשים יכולות להמשיך ליזרום(די טוב) בלעדי הגברים. במה הם משרתים אותנו?
אשמח לתשובה מקורית
בטבע יש קבוצות כמו סוסים ופיליפם, שהנקבות הן המובילות והחלק הארי והזכרים בודדים.
אני לא משווה אותנו לחיות,זה רק לצורך העינין כרגע.
שמחה שמצאתי (2005-07-06T12:59:35):
אחי יקירתי,במה הם משרתים אותנו?
התשובה מן הסתם נמצאת בשאלה...(-;
אבל לא צריך לאמר את זה בקול כל כך רם. יתר מזו, זו בדיוק הזרימה הטבעית. ואהבתי את ההקבלה לעולם החי - זה די ככה. רק שה"התפלספות" בנושא מסבכת את הכל-כך פשוט ומתבקש, ואז יש התנגדויות ומאבקי כוחות.
תחשבי על זה.
משה אלבאום (2005-07-06T14:23:39):
ל אחיטוהר לנצח
WOWWWWWW כמה כעס על המצב והטבע. לו רק נתת לזרימה לחיות ללא שיפוטיות, נראה לי שלא כך היה המצב.
לצערי הרב, האנרגיה הגברית שזורמת מאברי המין הגבריים, והאנרגיה הנשית השואבת דרך איבר המין אל הרחם, אינן אותו הדבר, ואין למין אחד את היכולת להזרים את האנרגיה של המין השיני כי היא פשוט אינה קיימת בו.
אני שמח מאוד שאנחנו לא חיות, וכמו כן שמח על ההתפתחות הרוחנית של האדם שאינה קיימת אצל חיות. האדם יכול להגיע לשיאים תקשורתיים מודעים, שאף חיה אינה יכולה להגיע אליו. בעיקר כשמדובר ביכולת להפוך שניים לאחד. זוהי מתנה שהיוצר ברוב חוכמתו העניק לאדם, בתני שהוא מפותח מספיק ולא מפחד מעצמו או מעברו.
בנושא הזרימה הטבעית בין גבר לאישה ואישה לגבר. מכיוון שכך הטבע בנוי, נראה לי שניתן ליחות בלי זה, אך התחושה של הריקנות והבדידות לא תיגמר. תחושת המלאות שהאיזון הנובע מהזרימה בין שתי האנרגיות גורם, הוא מתנה לכל מי שמעוניין להשקיע בכך (לא חובה אלה זכות בלבד).
למזלי, איני חושב על קשר בין גברים לנשים כ קשר הבא לשרת אלה כ קשר הממלא את הישות והופך אותה לשלמה יותר ולכן לרגועה ומאושרת יותר.
בנושא שחרור האישה, לא ניראה לי שאישה בעלת ביטחון עצמי צריכה שחרור כלשהו (בנושא המדובר, ללא קשר לקיפוח בנושאי משכורת ותנאי עבודה) ואישה ללא ביטחון עצמי, צריכה עבודה על עצמה עד שתמצה את הסיבות לחוסר הביטחון ותשתחרר מהן.
נראה לי שאפשר להוסיף הארה
האם הגבר לא פה רק כדי לבצע פרו ורבו,ואחר כך שילך לדרכו.
ניתן להגיד על אותו המשקל "האם האישה אינה נמצאת על מנת להוליד ילדים ולא לבלבל את המוח."
ניראה לי שהתפלמסות מהסוג הזה, לא רק שאינו מועיל, אלה מזיק ביותר ואינו מאפשר פיתוח הרמוניה כלשהי בין העולמות.
בכל מקרה על מנת לקיים את הישות שנקראת אדם בשימחת חיים אמיתית, כדאי ללמוד להכיל האחד את השיני (אבל רק בתנאי שההתפתחות האנושית ככלל מעניינת את הפרט).
שמחה שמצאתי (2005-07-06T16:20:47):
אופס!
חששתי שנגיע לזה..
הקשר בין שני המינים, אינו קשר שבא לשרת... לא. לא במובן של "אדונים ומשרתים", כן במובן של אינטרס טבעי, של השאיפה ליגדול, להתפתח, לממש. השפה העברית היא נוראית. וגם מניפולציה נשית. אבל לא ניכנס לשם, נכון?
משה אלבאום (2005-07-06T17:15:02):
אני לא מתכוון להגיע לפולמוס אלה להבהרת הנושאים.
נכון שהגבר ברמה התקשורתית נחות במידת מה מהאישה. (למראת שרוב הנשים שהכרתי בחיי, גם המפותחות ביותר אינן מצליחות להגיע לרמת מודעות תקשורתית בסיסית) אך מבחינת הקשר, התחום של ההשלמה בין המינים צריך להיות רצוי ומקובל על שני הצדדים. נראה לי שמבחינה זו אין עדיף או נכון, אלה קשר למען הקשר.
גם אם אני צריך להתנצל בשם כל הגברים שאינם מבינים בכלל את גבולות האישה ואינם מכבדים, הרי שזה אינו אומר כלום על חוקיות הטבע ועל הצורך בהרמוניה, התלויה בזרימת האנרגיה בין המינים.
בודאי שזה אינו אומר כלום על היכולת להיות שמח ומאושר מהחיים, שהיא כן תלוית אמא וקשר תקין בין המינים לאחר מכן.
לא מוזר שאני כגבר נאבק על משהו (מודעות תקשורתית בין המינים), שאתן הנשים נשמעות (כנראה בטעות) כאילו והייתן מוכנות באמת להשתחרר ממנו ברגע זה??? מה זה אומר ברמת התקשורת??????
רמת התקשורת משמעו מבחינתי קשר גלובאלי אנרגטי בין הכל להכל.
הייתי מעוניין להוסיף זווית אישית כאבא שהוא גם גבר (מתאים נכון)
אני לא כל כך בטוח שהגבר האנושי, להבדיל מהזכרים של כל שאר החיות,(או רובן) מוכן רוצה או מעוניין לעזוב את צאצאיו או להפקירם לטבע או לאם. מניסיוני, רגשות חזקים מאוד של הצורך לגונן ולגדל את הצאצאים הוא מנת חלקם של רוב הגברים שאני מכיר. בעיקר אלו שנאלצו מסיבות שונות לעזוב את הבית, לא עזבו כי רצו להיפרד מהילדים שלהם אלה מהאישה, למראת כל הכאב שבאובדן הקשר לילדים.
מה זה אומר על הטבע של גבר האדם??? אני לא כל כך בטוח, אך שווה לדון בזאת קימעה.
שמחה שמצאתי (2005-07-06T20:57:12):
שנאלצו מסיבות שונות לעזוב את הבית, לא עזבו כי רצו להיפרד מהילדים שלהם אלה מהאישה, למראת כל הכאב שבאובדן הקשר לילדים.
בכל זאת עזבו.. כי הסיבות השונות גברו על הצורך לגונן ולגדל את הצאצאים ?
אולי הצורך הזה גם הוא תוצר של "חינוך".."סטנדרטים" חברתיים וכו'?
ולא ממש קשור לטבע הגברי?
אמשיך עוד מעט..
אחיטוהר לנצח (2005-07-06T21:24:08):
הכעס-ישנו כעס והוא על כך שאנו מדברים על שאיפה,שמלכתחילה היתה פעם ליפני המון זמן,דבר מובן מאילו,
ואפס, היום אנחנו צריכים לקלף מיתוכינו קליפות של התניות שקיבלנו בירושה כלל עולמית.
כדי להשיב את המצב על כנו.
אני חושבת שהעולם ניראה כך היום ביגלל עודף אנרגיה גברית ואנרגיה נשית מסורסת או אנרגיה נשית ששיחררה את עצמה לכיוון גברי!
מתסכל אבל מאתגר.
ניתן להגיד על אותו המשקל "האם האישה אינה נמצאת על מנת להוליד ילדים ולא לבלבל את המוח."
זו תשובה מתבקשת,אבל לא במקומה, כי לא באתי לומר שאין בכם צורך, באתי לתהות למה אם ביכלל יש צורך בהכלה גברית.עם גבר.למה אי אפשר לבד.
והאמת שזה היה טיפשי מצידי להביא את זה כי אחר כך הבנתי לבד...סילחו לי על כך שאני "יהדותית"אבל כל הבריאה בעצם נובעת מזיוגים וחיבורים בין זכר לנקבה כדי להגיע ל יחוד.
שמיים וארץ,ימין ושמאל ועוד ועוד .
_
כ קשר הממלא את הישות והופך אותה לשלמה יותר ולכן לרגועה ומאושרת יותר.
מה זה אומר על הטבע של גבר האדם??? אוי עומד לי על קצה הלשון לומר ..כי אתם צידים בנשמה!
ולעזוב כי צריך ,מכל סיבה שהיא יותר קלה עבורכם.
אישית זה מאוד ברור לי ולא מכעיס.הפרדה מהילדים זו בחירה שלכם איך תיגרמו לילד לחוש שהוא עדיין חשוב ושיך לכם בלי קשר איפה אתה גר.
לא מוזר שאני כגבר נאבק על משהו (מודעות תקשורתית בין המינים), שאתן הנשים נשמעות (כנראה בטעות) כאילו והייתן מוכנות באמת להשתחרר ממנו ברגע זה??? מה זה אומר ברמת התקשורת??????
לא לא מוזר.
אני חושבת שכמו כל יצור אנושי תיקשורת בין בני אדם ,דבר חשוב.
אני לא נילחמת כדי להשתחרר מהתיקשורת איתכם(הגברים)
אני רוצה להישתחרר מתקשורת,שאולי אתה לא לוקה בה...אבל העולם כן
וזו תיקשורת שרוצה שאני אתקשר איתה באופן גברי.
- ליהיות יפה ולישתוק-זו תיקשורת גברית!! (במובן רחב)
- לבקש מימני לצאת לעבוד באצתלה של מימוש עצמי-תיקשורת גברית!!
- לחשוב שאני נישארת בבית כי זה תפקידי-תיקשורת גברית!!
שמחה שמצאתי (2005-07-06T22:13:48):
..ומה פתאום להשתחרר ממודעות תקשורתית בין מינית, לא יעלה על הדעת עולם "חד מיני", עובדה - ראו מה קורה מסביב, עולם חד-מיני, עולם של גברים, כבר מאות שנים הוא כזה, לצערי, ולכן התקשורת הבין מינית הטבעית כמעט נעלמה, נדמה לי, שהיא נשמרה דווקא בקרב אוכלוסיות "נחשלות"...בהן יש חלוקה מאד ברורה של תפקידים "בין מיניים".
בקיצור, האם זה לא ממש אבסורדי, שצריך "לעלות" לרמת מודעות כה גבוהה, כדי, בסופו של דבר "לרדת" לפשטות הטבעית??
ודרך אגב, תקשורת בין אישית כזאת, עם אישה, יכולה להיות "תיקון" מדהים ל"נזקי אמא" אצל גבר שהוא לא שמח ומאושר.(לא יודעת אם גם ההפך, נידמה לי שלא)
אחיטוהר לנצח (2005-07-06T22:28:48):
מילים כדורבנות -אישה!
<נא לקורא בטון גברי, ואז לירוק הצידה >
שמחה שמצאתי (2005-07-07T00:26:15):
[-:
באמת, באמת לא כותבת מתוך התנשאות "נשית" כלשהי.. (מוכנה להודות שהיו תקופות בעבר הרחוק שנורא רציתי להיות בן..).
אך ורק מתוך הבנה עמוקה (אחרי התנגדויות ברמות שונות), ומתוך חוויית התענוג ש אני חווה בתקשורת הבין מינית. מה שמדהים אותי, זו ה"שליטה המודעת" בתקשורת הזאת, שמובילה אותי לתחושת האחריות.
כי לא תמיד ה"צד השני" מודע, וזה בקלות יכול להוביל לאי הבנות, שמתוכן נוצרות התנגדויות, שמולידות מאבק כוחות.
הזרימה הזאת, שבקלות יכולה להתפרש כמינית, צריך לנהוג בה באחריות אישית, כל אחד והגבולות שלו. (גבולות? מה זה גבולות? (-;)
אני מדגישה את זה, כי, אנחנו חיים בחברה שיש לה התייחסות קצת...מעוותת לכל מה שצריך מעט להעמיק בו, לתרגל, להפנים. הכל די אינסטנט מסביב, וזה מחרב את התמימות והאמון.
נו, לילה טוב בינתיים.
משה אלבאום (2005-07-07T09:07:29):
כשהנזירים ההודים עסקו בטנטרה, ניראה לכם שכל המלל ששפכנו כאן עיניין אותם ברמה כלשהי?? הם פתחו את הנושא על מנת להגיע להארה. כי ההארה היא תוצאה ישירה של השלמות הנוצרת בחיבור בין המינים. לא ניתן להגיע להארה במלחמת כוחות, כי בטבע איני בטוח שהיא אמורה להתקיים בכלל. נראה לי שקיים בלבול בין המהות האנרגטית של הזרימה לבין התפקוד החברתי שקיים כיום בין נשים וגברים.
האם איני מבין משהו?????
אחיטוהר לנצח (2005-07-07T10:12:32):
כשהנזירים ההודים עסקו בטנטרה, ניראה לכם שכל המלל ששפכנו כאן עיניין אותם ברמה כלשהי?? הנזירים הם נזירים
לא מענין אותם המלל כי הם חיים בבידוד.ולא ממש צריכים לתקשר עם נשים.לידאוג לילדים,לפרנסה וכד'
גם אני היתי נהנת לעשות טנטרה כל היום ולא להבין למה אנשים לא מיסתדרים.
נראה לי שקיים בלבול בין המהות האנרגטית של הזרימה לבין התפקוד החברתי שקיים כיום בין נשים וגברים.
יש עוד דרך לעשות ליפני הגעה לרמות אנרגתיות.וחשיבה על הארה.
אנשים מתגרשים כדבר שבשיגרה כי יש משהוא לקוי בתיקשורת הבסיסת שלהם עם עצמם,ואחר כך עם בן זוגם.(אולי נשלח אותם לפונה,בהודו?)
טנטרה?
אני מתוסכלת מכך שרוצים לקפוץ לתכנים רוחנים ויכולות טנטריות, בעוד העץ, שורשיו ביכלל לא ניקלטו ונאחזו בקרקע,איך יתפתח לשמיים...
קרי,רעיונותך היפים כלכך(יפים באמת בלי ציניות)