משתלטת על הבית ועל עצמי

בעלבוסטע*
הצטרפות: 29 מרץ 2021, 21:38

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

אני אוהבת סיכומים
ספירת מלאי של מה עשינו מה לא מה טוב מה פחות ואנא פנינו.
היום היום ה-99 ויש סיכוי שמחר לא ארצה או לא יהיה לי זמן או כח לסכם ה-כ-ל

אז הנה סנונית ראשונה של מה שהפנמתי מהאתגר. מה שידעתי קודם בראש אבל דרך האתגר הפניתי -
  1. אם אפשר לחלק למשימות קטנות אז לחלק.
  2. אם אפשר היום קצת עדיף ממחר - הרבה. כי היום זה ודאי ומחר זו פנטזיה.
  3. אנחנו קוראים למשימות שלנו קטנות. אבל זו אשליה. כל שינוי כביכול קטן יוצר כדור שלג של שינויים רבים סביבו. א לא פלא שכדי ששינוי ייכנס לחיינו כדאי להתחיל ב"קטן".
לדוגמא- החלטתי להכניס שייקים לתזונה שלנו באופן יומיומי. מהסיבה שזו דרך קלה להכניס כמות יפה של ירקות פירות אגוזים טובים ומגוונים לילדים.

לפחות חמישה ימים בשבוע. נשמע פשוט, תכלס. מכונה שעושה לנו הכל.

אממה. רגע צריכים אותי.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

בקיצור, פתאום נכנס בלנדר ענק
וקניות ונבירה במתכונים
ולעמוד לחתוך לקלף ולקצוץ
וחלק להקפיא
ולקנות תבניות קרח
ולרחוץ כל יום מיד אחרי כי אחרת לא כיף
ולפשל פתאום ולהיתקע עם שייק דוחה ולכי תוציאי ממנו משהו
ואז לנסות לקנות כל מיני מעניינים שהילדים לא ירגישו
ולבלות בחנויות טבע
ולמצוא את עצמי מבשלת פתאום רק בשביל שייקים
לנשל כרשה כדי שהטעם יהיה מתקתק
או דלעת, תפוח אדמה סגול רק בשביל הצבע, מנגולד וכאלה
ואני משקיעה בכל מיני נסיונות
ומזמינה גם מוצרים ייעודיים כמו פירות קפואים שאינם מין העונה
ופתאום מחשבה להחליף את הטקטיקה והגלעדה במשהו טבעי
ואת שוב הולכת מחפשת מתקן לארטיקים

וכו וכו

אז סהכ החלטתי לזרוק כמה ירקות ופירות לבלנדר - שינוי פשוט וקטן?
ממש לא.

אבל יפה שבראש שלנו זה נתפס פשוט ואז יותר קל להתגייס לזה ומכאן טיפה ועוד טיפה, ובכן לא אני המצאתי אבל לגמרי מצטברות לים.

וזה נכון להכל.

יכולת הדירה היא עניין חשוב פה.

הימים האלה שבהם הבית נראה באמת אזור מלחמה ואני מגייסת מעצמי מספיק כח רק להרים ארבעה חפצים מהמזנון. מתעלמת מזה שכביכול זה כלום לעומת הכאוס מסביב. אבל זה לא כלום. כי פיניתי ארבעה חפצים. לאחד מהם אולי אפילו מצאתי מקום קבוע שזה המפתח לסדר מהיר יותר ולסיכוי גדול יותר שבפעם הבאה אנחנו מראש נניח אותו במקומו (לא בטוח אבל סיכוי זה גם משהו).
וזה שיש שטח מסודר שניים לי ומספק אותי מוביל לזה שמחר עוד שטח ועוד שטח.
ולעוד תופעת לוואי יפה - החיבור הזה לעשייה משאיר אותי ערנית. אז הבלגן בלגן אבל ארון הילדים מסודר, והכלים כבר פחות, והצעצועים לפחות בפינה אחת... והערנות הזו גורמת בחלק מהזמן פחות להעיף את המעיל אחרי שנכנסתי לספה וכו.

בקיצור כל פעולה - מקדמת. מקדמת במובנים עמוקים ולאורך זמן. זה לא ליניארי. זה קצת קדימה קצת לצדדים שוב קדימה מעט אחורה וכן הלאה אבל הכיוון הכללי - משאיר אותך בפלוס.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 99 לאתגר
הכנסתי למקרר ולארונות את כל תשע השקיות קניות שנשארו מתוך ה18 שקניתי אתמול.
וסידרתי את שולחן האוכל.
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי פלוני* »

כבר כתבתי לך פעם או שתיים...שאני ממש מתפעלת ממך. מקווה להצליח לאמץ את הגישה ואת העשיה.
זה נחוץ כאן עד מאוד.
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי יולי_קו »

חשבת איך לקנות פחות?
זה פחות לבחור, פחות לשלם, פחות לסדר ופחות לזרוק.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

תודה פלוני, ממש פשוטה הגישה, צריך רק להתחיל בהכי קטן ולהמשיך ביותר קטן ;-)

יוליקו אני לא קונה הרבה מדי. פה ושם כן אבל לא כמו בעבר. אני כן מוגבלת אין לי רכב, זו רק אני הבטגרת בבית אם חסר משהו פחות מתאים לי לסחוב מהסופר הרחוק או לקנות ביוקר במכולת.
בכל מקרה בתקופה הזו אני בהחלט קונה גם הרבה מוצרים חדשים כמו שהתחייבתי לעצמי - כדי להכניס גיוון ובריאות אז בהחלט הרבה דברים נכנסים ולא כולם באמת מנוצלים פשוט כי זה לא טעים.

אני כן חושבת שאני זורקת הרבה יחסית בגלל חוסר תכנון וארגון. גם אין לנו סדר יום של ארוחות וגם אני מבשלת ושוכחת שיש במקרר למשל או מפשירה ושוכחת עוף.
פלוני*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי פלוני* »

היו ימים שרשמתי על דלת המקרר איזה אוכל מבושל יש.
לא זוכרת האם הועיל , נראה לי שכן...
קתרינה_הגדולה*
הצטרפות: 06 דצמבר 2020, 12:14

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי קתרינה_הגדולה* »

אני עוקבת אחרייך באדיקות! מצבנו לא דומה, לי כבר אין ילדים קטנים בבית, אבל אני ובעלי די מבולגנים.
בתקופת הקורונה השתבללתי ולא עשיתי כלום חוץ מלעבוד (אני בת מזל בעניין הזה) ולשכב על על הספה אחר כך.
אבל בזמן האחרון אני מגלה בתוכי קטעים של רצון לעשות יותר ולשמור יותר על הסדר והניקיון.
אני מעתיקה ממך בלי שום בושה את הרעיון של משימות קטנות. זה יכול להיות אפילו לנקות מדף אחד במקרר או דלת אחת של ארונות המטבח.
חייבת לציין שישנם ימים שבהם גם המשימות הקטנות דורשות השקעה אנרגטית גדולה וימים שהכל זורם יותר בקלות.
תודה על ההשראה!!!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אם חסר משהו פחות מתאים לי לסחוב מהסופר הרחוק

אני גיליתי שאם חסר משהו, אז הוא פשוט חסר. אז אוכלים סלט עם חסה וגזר וזהו. הרבה יותר כיף מאשר משהו שמתעפש ונזרק.
אני הולכת לקניות בערך אחת לשבוע, וכשזה קורה המקרר כבר ריק לחלוטין.
לא יודעת אם מתאים ככה לכולן. אני חושבת שיש לי פטיש למקררים ריקים...
יולי_קו

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי יולי_קו »

גם אנחנו משתדלים לקנות כשהמפלס יורד מאוד. גם משתדלים להסתדר עם מה שיש.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

בנות
יום 100 לאתגר.
מדהים שהיום השישים שבעים הייתי מלאת גאווה והשתאות והנה עכשיו זה נראה לי טבעי.
זה אפשרי.

יכולתי לכתוב כאן על תחושת סיפוק ענקית, על שידרוג של האתגר, על בית נוצץ.
אבל לא.
המציאות היא פחות קלישאתית.
היום הסתכלתי על הבית והוא נראה רע. אפילו הקרטונים מלאי החפצים שהטמנתי נהדר בארונות - מצאו דרכם החוצה למרכז הסלון בידיהם של ילדיי. הם החליטו "לחפש אוצרות" ושלפו ארגז אחרי ארגז.
אם לדבר במספרים - אז אם בימים היותר מוצלחים באתגר - היה שיפור של 40 אחוז מהמראה המקורי אז עכשיו אני על 15 אחוז.

ובכל זאת מה נשתנה?
אני
אני מסתכלת ויודעת שאני מסוגלת להשתלט עליו.
רק צריך לחשב מסלול מחדש.

וה בסדר. כי ככה זה בגלים. ההתנהגויות שלנו. לי למשל היה חודש בערך שהייתי פקעת עצבים מעניין שהיום היום הגיע לפתרון מצוין ונהדר טפו טפו.
וזה גרם לי החודש הזה לאנרגיות ירודות. איכשהו הנעתי את האתגר ואפילו היו כמה פרצי אנרגיה מעולים ובכל זאת - לא להיט. לא להיט בכלל בחיים אבל בטח באתגר.

אז עכשיו עשיתי חישוב מסלול מחדש. גיליתי בזמן האחרון שכל מוקדי הבלגן/לכלוך שהחלטתי לשייך למשימות שוטפות כמו ניקוי גז ושירותים - היו יותר מדי ויצא שהזנחתי. כלומר אחרי כלים ובישולים וכביסה ואשפה וקניות שהם השוטף הבסיסי גם לנקות שירותים וגז גם עוד משימה יומית באתגר גרמו לי להזניח. אז אין דבר כזה. שירותים גז טיאטוא חוזרים לשמש גם משימה יומית.

שנית - אני מבלה ה מ ו ן במטבח. בגלל שינויים תזונתיים כאמור והחלטתי שכל מספר ימים אני אעשה תפריט תיאורטי לשלושת הימים הבאים. מה נאכל מה להפשיר מה יבוא בצהריים, מה בערב מה בין לבין בהתאם למה שיש בבית.

שלישית - האתגר הזה החל בנקיון והתרחב לתזונה יותר בריאה אצל כולנו ומכאן לדיאטה שלי. זה בעיניי הפרס הגדול. התחומים שהאיסוף העצמי - פולשים אליהם. המטרה הסופית שלי זו ההורות אבל זה הכי קשה. להיות אמא טובה יותר.

למעשה אם לסכם מאה ימים.
  • היה פה יותר נקי ומסודר בממוצע 30 אחוז מנקודת הפתיחה ולאורך זמן.
  • הילדים יותר עצמאיים כי הם יודעים שיש יותר מקומות אחסון ליותר חפצים לעומת קודם.
  • הילדים יותר עוזרים ולומדים. אחד בעיקר.
  • תזונה - הבנים הגדילו את כמות הירק והפרי בכלל ובפרט כאלה שלא אכלו מעולם משמעותית.
  • עברנו לירקות ופירות ומעט ממרחים ושמנים - אורגניים
  • הצלחתי בחלק מהזמן להחליף ממתקים - בשייקים וארטיק ביתי.
  • הצלחתי לרדת 6.5 קילו.
  • רכשתי כמה מוצרים טובים לבית אם כי את אלו שהקציתי ליום המאה - עוד לא קניתי ככה שיהיה נהדר.
  • עשיתי שינוי תפיסתי - שאביזרים ומכשירי חשמל מקצרים ומייעלים (בניגוד לתפיסה המאוד שמרנית שלי בעבר) וזה הודות לבלנדר העל שקניתי (אחרי שניים שהיו ככה ככה בשנים הקודמות) שאם היה אנושי הייתי מתחתנת איתו
  • קישטתי את הבית, וילונות, כאלה. יש עוד המון מה לעשות אבל עושה.
  • הצלחתי להנות מחנויות טבע ואני כבר לא חרדה להזמין ולקנות דברים מוצרים ומגשירין חדש מחשש לטעות ולזרוק כסף. אני מבינה שהדרך להתנסות ולהעשיר את חיינו חייבת לעבור גם הכישלונות וגם בהפסד כסף. ומי שלא יורדת לסוף דעתי - שתנסה להזמין קנייה מחקלאי אורגני. 30 אחוז ממה שמגיע - לא אכיל. ולא דיברתי על הלוגיסטיקות - שדורשים ממך להזמין רק סל קבוע מראש רק במנוי והמשלוח יגיע בטווח של מהבוקר עד חצות והמחירים - אוי המחירים. יש גם חוויות טובות אבל צריך לנשק כמה צפרדעים לפני הנסיך. צריך לנסות ובדרך כן כסף הולך, וזמן וציפיות. מצד שני- אוכלים יותר בריא ופחות מודבר שזה אגב מבחינתי הכי חשוב אם יש סקאלת בריאות בתזונה וכן פעם ב... מקבלים הפתעות מהממות כמו תפוח אדמה סגול זרחני.

אז יום מאה
מספר שלקוח מהאגדות
וכמו סינדרלה אמיתית (פחחח לא באמת אבל מאוד פיוטי)
עשיתי מה שצריך באתגר - וניקיתי את השירותים
וטיאטתי חצי בית.
ופרשתי כיסוי בסלון.

וישבתי לכתוב לכן שבלי העידוד והפרגון והעצות והשיתוף ועצם זה שאתן קוראות, שותפות ממש, האתגר הזה לא היה מתרומם. ושכל אחת שכותבת שזה עושה אצלה משהו - אני מתמלאת גאווה ושמחה וחיזוק.
תודה (())

ומה לגבי מחר... מחר יום חדש. ואני אהיה פה כמו בכל יום, גם ביום ה-101. אני לא יודעת לאן אגיע עם האתגר הזה אבל יש עוד הרבה לאן לשאוף ולהתאמץ.
האתגר הפך להרפתקאה משמחת, הוא מייסד עבורי את העקביות גם בתחומים סיזיפיים ואפורים, וזו היתה ה-מטרה.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

קתרינה כיף לקרוא!
גם אני בבסיס מבולגנת. דווקא עבורינו צעדים קטנים אפילו מיניאטוריים זה הכי נכון כי כמות המאמץ הקוגניטיבי שנדרשת לאדם מבולגן להתמיד בשמירה על סדר כל הזמן היא מטורפת.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 101 לאתגר!
ווא מספר תלת ספרתי :-)
סידרתי את המזנון. לקח חמש דקות.

ואני מבינה כמה בישולים והמטבח לוקח ממני זמן.
חייבת להתחיל ליישם את התוכנית של התפריטים. ולקנות קופסאות להקפיא וגם במקרר לשמור עם מדבקה ותאריך.
ועל דלת המקרר לרשום מה יש מבושל או מוכן לאכול כמו שפלוני הציעה :-)

אנע לא איישם ה כ ל יחד כי אז אני אצעק הרישומים במקום באוכל אבל להתחיל להניע ארגון. אגב אני לא מבשלת הרבה בכלל אבל יוצא שבסהכ הכללי- אני מבשלת מגישה מוזגת חותכת רוחצת כלים המון.
קמה_ב5_בבוקר*
הצטרפות: 08 מאי 2021, 05:58

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי קמה_ב5_בבוקר* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בעלבוסטע- איזה יופי! מצדיעה לך!
אני בעצמי חווה קושי גדול עם חוסר סדר ובאלגן.
הבן זוג שלי נוטה להיות שכחן בדברים האלה.. שאני מעירה הוא אומר, התכוונתי, את לוחצת, אני אעשה את זה אחרי זה..
הבעיה שלי זה מפריע מיד- בשנייה שהוא מכין לעצמו קפה ולא מחזיר, וזה קשה לי הOCD הזה כי אני כל הזמן עושה monitoring בלי לרצות בכלל.
על כל דבר.
מגבת מחוץ לארון, דברים על המיטה, שולחן מבולגן.
בפועל עד שהדברים לא במקום, עד שהוא לא מחזיר אני משתגעת ואז אני מחזירה למדף למקרר לארון, מנקה כתמים על השיש, כלים, מהשולחן, ובכלל ניירת, חפצים.
בהתחלה השתגעתי מזה כי אני רגילה לחיות לבד.
אבל עם הזמן הבנתי שכל עוד זה בעיה שלי עם עצמי ולו לא מפריע לחיות בבאלגן, בכל זאת הוא גם גר לבד לפניי,
וכנראה שהבאלגן לא מפריע לו וזה הסביבה שלו וזה מה שהוא מחפש, סביבה רגועה,
אז אני יכולה לבוא בטענות רק לעצמי, אין טעם לרגשות של העלבות או רגשות שליליים.
בסופ"ש עשיתי לי רשימת מטלות שאני עושה רק בסופ"ש בכדי לא לבזבז זמן על הOCD המתקדם כבר ככה שלי מעבר למה שאני מקדישה ביום יום.
שזה קיפול שמיכות וסידור הבית שייראה נורמלי אם מישהו רוצה להיכנס, כלים, לקפל וכו'.
בסופ"ש זה יותר מתקדם וזה נותן לי להרגיש שאני עושה מספיק כדי לדאוג לנו מבחינת הבית.
השלב הבא יהיה בישולים.. כי בינתיים כל מה שאני מבשלת ליום יום כמו אורז פתיתים וכו' חוץ מפירה שזה רק לבשל ולמעוך יוצא זוועה.
חייבת להתאפס בעניין הזה.. עוד כמה שנים יהיה לי ילדים.. חייבת ללמוד קצת לבשל
ובעניין הקופסאות גם אצלינו בעיקר פיירקסים אם אפשר מזכוכית וסירים שאני ישר רוחצת כי תופס מלא מקום במקרר.
בכלל בתפיסה שלי סירים זה רק לבישול או לאידוי וזהו, צריך להיות בארון אלא אם בשימוש כרגע.
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי רוזמרין* »

בעלבוסטע- איזה יופי! מצדיעה לך!
גם אני במצדיעות, פשוט תענוג.
ואני מבינה כמה בישולים והמטבח לוקח ממני זמן.
יש לי טיפ שעזר לי מאד - קניתי מקפיא לפני עשר שנים ומאז החיים נעשו פשוטים מאד (לא זוכרת אם כבר כתבתי לך על זה פעם).
במקפיא אני מחזיקה קציצות שטיגנתי (מקפיאה במגש ואז מכניסה לקופסא אחת גדולה והן לא נדבקות אחת לשניה), שניצלים מטוגנים (כנ"ל), קציצות עדשים צמחוניות (כנ"ל), מרקים מחולקים לפי מנה זוגית (אנחנו שניים, את יכולה לעשות לשלוש), כוסברה ושמיר קצוצים בשקיות שנשלחים היישר לתבשיל, קופסאות של שעועית וחומוס אחרי השריה ובישול במים, פיתות לעת צרה (במקפיא של המקרר יש תמיד 2 כיכרות פרוסות בשקית).
כל פעם שאני מכינה משהו מהדברים האלה, אני עושה בכמות גדולה מאד ואז את מה שלא אוכלים באותו יום אני שולחת למקפיא. ככה גם המקרר לא מקבל עומס של בישולים, גם מרווח מאד את ההתעסקות בטיגונים (כי להכין לאותו יום אורז/פסטה ורוטב זה באמת קצר) ושומר על סדר במטבח.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 102 לאתגר
טיאטתי את חדר הילדים ובסלון, למעשה גרפתי כמויות של ניירות ואריזות לפח. קצת החזרתי משחקים למקומם.
סידרתי את ארון בגדים הילדים, סופית העברתי את כל בגדי המעבר בארון הילדים לטור אחר. שמש כמה שמש גם בארון. פתאום התרוקן ממסות של בגדים.

והחלטתי להוסיף משימה אחת יומית קבועה, לכבוד מאה ימים האתגר. לטאטא. בנוסף לביצוע סדר כלשהו איפשהו גם לטאטא איזו פינה שהיא. לא משנה קטנה או גדולה מסדרון או את כל הבית. העיקר להחזיק מטאטא. יש לי תחושה שלעבור עם מטאטא מדרבן גם סדר מסביב לפחות לפעמים וגם אם לא - בהחלט יקדם ריצפה יותר נקיה.

אגב קראתי עכשיו שמה שעשיתי נקרא בעצם "מיקרו הרגל" שזו תיאוריה מוכחת בפסיכולוגיה.
שיטתר חשוב לייצר הרגל נעים וקטן שבונה תחושת הצלחה עד למצב שמגיוס כח זה הופך לשיוט בהרגל. כשבנקטדה מסויימת אמור להיווצר סחף.

תימצתתי מאמר ארוך כדי להבהיר שזה אפילו מוכח מחקרית א בכלל יכול לעודד כל מי שמתחילה בקטן ולא בטוחה שאכן זה מוביל לאנשהו.

אגב אני לא המצאתי. בשמת דיברה על זה ה מ ו ן שנים בכל ורסיה אפשרית. פליי ליידי ואחרות כמו גם יקרות בעמוד פה.

רק מה- חשוב לדייק לעצמך מה זה אומר קטן עבורך. כי לפי הפליי ליידי זה ללכת חדר חדר או לדאוג לכיור וכאלה
ואני גיליתי שלי קטן - זה לתת חופש בחירה ענקי כל יום מחדש. לבצע כידוע משימה אחת ולא לוותר - אבל בלתי מוגבלת לגבי איזו משימה ומה ההיקף שלה.

זה מאוד עדין וחשוב לא להפוך את זה למשא כבד.

רוזמרין תודה רבה! הרבה זמן לא ראיתי אותך פה :-)
מה שלומך?

מקפיא זה נהדר למי שאוהב אוכל שעבר הקפאה. אני נאבקתי בזה ובשורה התחתונה פשוט לא טעים לי אחרי הקפאה ואולי אפשר למתוח מעט את החא אוהבת לנסבל אבל זה לא משהו שישתנה. ואני יודעת שיש שיטות חהפץשיר ככה שהתוצאה תהיה דומה לכמעט טרי ובפיתות הגעתי לתוצאה מעולה באטסטר אובן - אבל לגבי השאר באסה. ברור לי שהקפאה מאוד מקלה אבל אם זה לא טעים אז זה יישאר במקפיא. אני מקפיאה חוץ מפיתות מקסימום רטבים או באמת קציצות וגם זה נדיר.

--
"ערה מחמש בבוקר" מעניין לקרוא איך זה אצל מישהי שלא אדישה לבלגן.
כל אחת והאישיו שלה מסתבר :-)
אולי שווה לבדוק עם עצמך מה בלתי נסבל ברמות קשות ולסכם עם הבן זוג ששם במקומות האלה כן יתעלה על עצמו. כיור נקי? ריצפה שלא זורקים עליה בגדים נעליים? לא יודעת תחשבי מה עושה לך רע מאוד. ככה ששם כן ילכו לקראתך והשאר את באמת תתאמצי לנשום בתוכו.
לגבי העתיד וילדים ובישולים עזבי דאגות עתידיות. זה עוד כמה שנים מדברייך ועד אז הרבה דברים יקרו וישתנו וזה שאת לא מבשלת עכשיו לא מצריך הכנה כי תוך חודש תוכלי ללמוד כמה תבשילים ומכאן לרוץ ולאלתר.
וכשעולה הצורך גם נמצאת יותר מוטיבציה. ובכלל אולי בן הזוג או אמא או מי יודע יהיו דומיננטיים שם, זה לא בהכרח שלך.

אם בכל זאת כרגע את רוצה לבשל טוב את מה שאת כבר עושה. אז האורז והפתיתים ממש לא מזון שקל להצליח בו. צריך דיוק. ונסיון. אורז לכי רק על הבסמטי. תמיד יוצא אחד אחד. הכי קל. להשרות קצת כמה דקות במים לסנן מהמים. לטגן ולהוסיף כוס וחצי מים על כוס אורז לכסות. כשהמים מתאדים לגמרי לכבות ולהשאיר סגור קצת. כשפותחים לבלגן אותו בעדינות עם מזלג כדי שלא יהיה יציקה אחת.

בפתיתים - לטגן בשמן, להוסיף תבלינים, להוסיף כמות מים רותחים כמו שכתוב בהוראות על השקית מאחור (נדמה לי שתי כוסות לא זוכרת ותהיי בטוחה שרובינו עדיין מסתכלות על הכמות בהוראות שקית :-D ) וכנל לכסות.

פסטה הכי קל. לזרוק למים רותחים שיש בהם מלח (כפית עד כף חובה) וקצת שמן.
פלוני*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי פלוני* »

החופש שאת מעניקה לעצמך בבחירת גודל המשימה הוא מפתח מצויין. מזכיר לי ספר ושמו צעד קטן לשינוי גדול.
זהו בעיני סוג של פרגון עצמי וגם חינוך מחדש של המח לכך שמה שחשוב הוא ההתמדה ופחות המדידה.
בקיצור מעריכה את הדרך שאת עושה
ועל זה נאמר הדרך ארוכה... ורבת הדר.
יולי_קו

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי יולי_קו »

שלום יקרה,
כתבתי לך פה הודעה לפני כמה ימים (בקשר לקרטונים), ומחקת אותה. זה היה בכוונה? אם כן, אני אבין ואמנע מלכתוב ככה.
שיהיה לך יום משובח!
קמה_בחמש_בבוקר*
הצטרפות: 09 מאי 2021, 11:14

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי קמה_בחמש_בבוקר* »

המנהג הזה שהזכרת, לעשות הרגל קטן ככל שיהיה ופשוט לקשור אותו בזיכרון להרגלים אחרים יותר גדולים למשל - כל פעם אחרי שאני מתקלחת אני גם אבדוק שיש מספיק נייר טואלט ואוסיף, או- אחרי שאני עושה כלים אני גם אבחר לנקות משהו שהתמלא בלכלוך ואבק כמו להעביר וויש על הקומקום/טוסטר אובן/כיריים זה שיטה אדירה, אני כל כך מאמינה בה, לדוגמה שעברתי לגור עם הבן זוג שלי לפני 4 שנים לא ידעתי איך אני אצליח לשמור על הבית שתהייה סביבה שנעימה לי ונוחה לי כי היה מלא מה לעשות, בכל זאת לגור עם מישהו ולקיים משק בית זה דבר גדול לפי דעתי, ועם הזמן אני כבר יודעת בדיוק מה לנקות ולסדר וזה לוקח לי ממש חמש דקות, דברים בעלי משמעות כאשר את גרה בבית וזה המרחב שלך, זה כמו ללכת לבית קפה ושהכל יהיה נעים לעין ונעים לנפש, ואני לא רוצה להיות במצב שאני רוצה לצאת כדי לחוות הרגשה מסויימת. אני רוצה להרגיש את זה כאן ועכשיו. דברים פעם שהיו לי נראים ענקיים וקשים כמו להזיז את הטוסטר אובן כדי לנקות מה שיש מתחת, זה היה נראה כמו מטלה בלתי אפשרית, לא רק קשה אלא פשוט בלתי אפשרית! לא ניתנת לביצוע! יום שישי אחד הייתי ממש עצבנית על כל הזוהמה שהצטברה שם, פשוט הזזתי את זה וניקיתי הכל בחמש דקות. איזה הרים ומסעות עברתי בחיים אבל להזיז את הטוסטר אובן?... בקיצור, זה הכל בזכות השיטה הזאת. הרגל קטן כל פעם. הריי כל ההרגלים האלה לוקחים חמש דקות מקסימום. זה המחסום של ה"להתחיל לעשות אותם" שמטיל את כל הקושי. כמובן-- אני בלי ילדים ואני גרה רק עם בן זוג אז בוודאי שכאשר יש ילדים המצב אחרת וזה באמת מטלות בלתי נגמרות. כל מה שכתבתי מתייחס למצב שלי. אני שמה לב למשל בימים שאני רוצה להרגיש טוב ואנרגטית אני מסדרת את המיטה וזה מאוד נותן לי מוטיבציה. לעומת זאת ימים של לפני מחזור, שאני חלשה ומלאה ומרגישה אנרגיה ירודה, הכל בבאלגן, וזה מעגל שאני לא מתה עליו.. ואני כן מאמינה שאפשר להפוך יום לנעים יותר עם כן אומרים- גם אם אני מרגישה קצת קווצ'ית היום, אני עדיין יכולה לסדר את המיטה ושיהיה לי נעים. כמובן אני לא תמיד מצליחה אבל בימים שכן אני מאוד גאה בעצמי :) :)

כן, בנוגע לבישול האורז, זה עניין עם קושי רב אצלי, כמה שלא ניסיתי... אני כרגע עמוסה עם הלימודים אז אני אשאיר את הניסיונות האקפרמנטלים לאחרי זה.. דווקא קוסקוס יותר קל לי שזה רק מים רותחים...

וואו עניין הניירות שהזכרת. בלתי נגמר. ניירת ועוד ניירת וזה אחרי העידן שהעבירו את הכל למייל.
אני בתכנון לקנות סורק נייד (סורק קטן מאוד) ופשוט לסרוק למחשב את כל הניירות, ולעשות ככה פעם בחודש ולסיים עם כל הניירת האין סופית.
תעודות אחריות, רשימות, תזכורות, מחברות, קבלות, מכתבים... לא חבל על כל העצים שגם ככה במחסור?? בלתי נתפס
כל חודש שתכננתי לקנות היה דברים אחרים בלתי צפויים ודחופים לקנות אז אני מחכה למצוא את החודש המיועד :)

היום לא קמתי בחמש אלא בתשע.. הייתי שפוכה.. אני עם תסמונת קדם מחזורית שנמשך כבר כמה ימים ולא מצאתי רגע לנוח ולא להתעסק במשהו כזה או אחר והצטברה אצלי עייפות.. דווקא קמתי רעננה היום.. אולי פעם ב- אפשר לקום מאוחר וזה יכול להיות חוויה כייפית

--- אולי שווה לבדוק עם עצמך מה בלתי נסבל ברמות קשות ולסכם עם הבן זוג ששם במקומות האלה כן יתעלה על עצמו. כיור נקי? ריצפה שלא זורקים עליה בגדים נעליים? לא יודעת תחשבי מה עושה לך רע מאוד. ככה ששם כן ילכו לקראתך והשאר את באמת תתאמצי לנשום בתוכו.---
אני מניחה שזה הכל קשור לאנרגיה שקמתי איתה. לרוב אני באנרגיה טובה. בימים של PMS אני אחטוף ג'נאנה על משהו זה או אחר..
כן הבן זוג שלי עושה כביסה בן אדם מהמם שכמוהו. אני שונאת לעשות כביסה.

בנוגע למקפיא אני שמה בפיירקסים בעיקר שניצלים וקטניות כלומר דברים חלבוניים שלא אוכלים המון מהמם כמו פחמימות, אין אצלי מספיק מקום לשים פחמימות ואני חושבת שזה דווקא דבר שנורא כיף טרי כמו לחם טרי. עוד משהו שאני עושה זה למשל יש אוכל אז אני שמה בפיירקס במקרר, ואז יום למחרת אני מאדה את זה באמצעות מסננת פסטה שאני שמה מעל סיר עם 2 ס"מ של מים, יוצא כאילו הכינו את זה טרי טרי.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

פלוני מקסים המשפט :-) תודה! וכשאתפנה אעשה גוגל על הספר, אני מחפשת מקורות השראה כל הזמן.

יוליקו לא קראתי הודעה על קרטונים ובטח לא מחקתי. אולי בעריכה ירד בטעות? אשמח שתכתבי שוב.

קמה בחמש מזדהה עם התנודות באנרגיות. מאוד. אני חושבת שנשים הן חזקות יותר מגברים על שום ההתמודדות עם זה קודם כל ואחכ על הדברים האחרים.

לגבי האידוי נשמע מעניין אני אנסה גם.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 103 לאתגר
התחלתי לעשות סדר במגירת התרופות הענקית. זו מגירה מאוד עמוקה במטבח. אותה מגירה שהכנסתי לתוכה את רוב המשחות, התרופות והויטמינים בבית לפני שבוע.
היא עמוסה ולכן בתור משימה ראשונה לקחתי קופסא קטנה והכנסתי לתוכה רק משחות.
ובזה רציתי לסיים אבל נזכרתי שהוספתי טיאטוא כל יום ולקחתי מטאטא טיאטתי את הסלון, ומה אספר מלבד שכשהתחלתי רציתי רק לטאטא חפיף בסלון ומפה כבר הרמתי את כל הקישקושים בריצפה והחזרתי למקום וסידרתי את שולחן האוכל וממש בכלום זמן ומאמץ הרחבתי את המשימה.
יולי_קו

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי יולי_קו »

איזה כייף!

מה כל אחד מהבנים יכול לעשות בשביל להשתתף באתגר? איזה דבר/ מנהג/ נושא כל אחד מהם יכול לקחת על עצמו? קטן קטן. כמו שאת אוהבת, בצעדים קטנים נעפיל על ההימליה ;-)
אפשר להדביק על המקרר/ לוח/ מקום אחר בבית טבלה ובה כל אחד מקבל כוכב/ מדבקה, אם ביצע את המשימה, ובסוף השבוע הם יזכו במדבקה גדולה/ גלויה צבעונית אם זכו לפחות בחמישה או שבעה כוכבים, לפי מה שהחלטתם (אצלנו זה היה כוכבי כסף וכוכב זהב בסוף השבוע, כי במקרה קיבלתי כוכבים כאלה מחברים).
אם תכניסי אותם בהדרגה לתחזוקת הבית את תעניקי להם מתנה ענקית, כי הם ילמדו בשנים הבאות להיות מודעים לסדר ובלגן, ומה שביניהם, וכנ״ל לכלוך וניקיון. עם הזמן והשנים הנטל יתחלק בצורה שתקל עליך בצורה משמעותית.
שקטה*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי שקטה* »

לגבי הסורק - לא יותר פשוט לצלם את הניירת בטלפון ולהעביר למחשב לגיבוי? סורק מכשיר ממש מיותר בעיני. אפשר להניח את הדף על משטח ולצלם ככה שלא יראו את המשטח בכלל אלא רק את הדף. לרוב הניירות זה לגמרי מספיק.
רוזמרין*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי רוזמרין* »

אני מקפיאה חוץ מפיתות מקסימום רטבים
אז אם רטבים נסבלים מבחינתך אחרי המקפיא, אולי תרחיבי גם למרקים? אולי גם לתבשילים? אני מקפיאה גם צ'ילי קון קרנה ורוטב בולונז.
אגב, לגבי הקציצות המטוגנות - לרוב אני מוציאה אותם לתוך רוטב עגבניות בסוטג' ולפעמים מצרפת לזה כוס פתיתים יבשים ואחרי רבע שעה יש ארוחה מלאה בכלום זמן.
פשוט לא טעים לי אחרי הקפאה
מבינה אותך (לי לרוב אין בעיה) אבל כשמדובר על בחירה בין זמן רב במטבח לבין טעם עילאי, אולי שווה לבחון מחדש? כי בסוף מדובר על כך שלא תצאי מותשת מהיומיום שלך.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 104 לאתגר
טיאטתי את הסלון וקצת במטבח
התפלאתי כמה זבל יצא למרות שטיאטתי רק אתמול, והיום בקושי היינו בבית.
על הדרך החזרתי כמה קישקושים למקומם
אחכ הריצפה נראתה... הכתמים והלכלוך בלטו כבר יותר מדי
אז העברתי שטיפה קלה עם סבון וחומץ. ממש קלה
והריצפה נקייה.

לקח אולי עשר דקות רבע שעה.

--
רוזמרין
זה לא טעם עילאי מול טעם סבבה. זה טעים- מול - לא טעים ובשורה התחתונה פשוט לא קורה שאפשיר במקום לבשל. מה יקרה? שאמרח כריך גבינה או שוב פסטה מהירה במקום לא משנה שיהיה במקפיא.

יוליקו הזכרת לי שפעם עניין המדבקות ממש עזר לי באופן מהיר אפילו בעניין שהייתי בטוחה שהוא עמוק ובעייתי. אני באמת צריכה לחזור לזה. לא בענייני נקיון הבית. יותר בעניין ההתלבשות שלהם צחצוח שיניים לחיצת נעליים :-)
יופי שהזכרתי לי!

אגב, אני תוהה איזה אתגר קטנטן אוכל לקחת בהורות. אני מאוד מאוד עצבנית. ניסיתי למשל בבוקר לקחת את הבוקר ורק בו לשאוף להתנהל בלי אולטימטומים וכעסים. הרי הבוקר קצר יחסית. פחות תםס.

חשבתי אולי ההתנהלות להתחיל כל משפט בצמוד, מתוק, ממי - ככה שבאופן טבעי לא אוכל לצעוק אחכ. אבל שכחתי. חלק גדול מהזמן.

אשמח לרעיונות.

אגב היו לפחות שתי תקופות יפות וממושכות של מספר שבועות ש90 אחוז מהעצבנות שלי כאילו נעלמה בהחלטה מהראש.הייתי איתם כאן ועכשיו. אמא הרבה יותר ממוקדת נוכחת פחות נגררת לפקודות וכעסים.

א זה כאילו מוזר לי שהרי אם יכולתי אז למה ללכת על קטן. מצד שני יכולתי כמה שבועות לא יותר.

והריטלין שכמה רציתי אותו ובסוף אני לא מתמידה בכלל כדי לראות אם הוא עובד.

אני עצבנית בלי סיבה אגב. לפעמים רק דיבורים אליי מקפיצים אותי. אני הולכת ומבקשת שקט.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

הנה מתנה לכבוד בעצבנות שלי.
אין גן.
תודה לביבי שמצא דרך לגרום לעבאס להפסיק את המגעים עם לפיד ובנט. מלחמה קטנה והופה - נהרס המומ.
כל האמצעים כשרים לבחירות חמישיות רק כי המושחת והמושחתת החזיריים לא מסוגלים לשחרר את שרביט המלוכה.

בחיי שהייתי מאוזנת פירגנתי להצלחות האיש וביטלתי פרשנויות קשות כלפיו וכלפי המלכה האם. אבל עכשיו דווקא עכשיו כשהרמנו את הראש ממערבולות הקורונה הטובעניות... מלחמה, על שום מה.
על הדבר הזה שיילך לכלא.
יולי_קו

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי יולי_קו »

בקשר לשאלה שלך אני חושבת שעניין המדבקות פועל גם עלינו כמבוגרים. העניין הוא למצוא את האתגרון שלי אני מאמצת ולתגמל אותי במדבקה או בסמל אחר של הצלחה (סמיילי, פרח, שמש, כוכב, חד קרן, תלתן מרובע עלים,...). וגם לתגמל מדי פעם ב׳פרס׳ יותר משמעותי.

מה שעשינו כמשפחה כשנשבר לי לנקות ולסדר אחרי כולם היה ככה:
ציירנו טבלה (הבת שלי הגדילה לעשות וקישטה אותה וכתבה כותרת מעוטרת ׳כוכבי המשפחה׳, וזה היה נחמד) שהיו לה שמונה עמודות לכל יום (יום א׳| יום ב׳|....|....|יום שבת| כוכב שבועי). לכל שבוע היתה שורה. אני מציינת שהילדים שלי יותר גדולים משלך, ושזה היה האתגר שלנו, ולא בהכרח זה שאת אולי תרצי לאמץ לך. באתגר שלנו בכל ערב כל ילד היה אחראי לפנות את כל הרצפה בחדר שלו/שלה, ואת חפציו מהאיזור הציבורי (מטבח, סלון, מסדרון). כל בוקר היינו מדביקים על הטבלה את הכוכב של הערב הקודם אם הרצפה בבית היתה מפונה. כלומר אצלנו הכוכב היה משפחתי, ונדרש שיתוף פעולה של כולם על מנת לקבל כוכב יומי (לחץ קבוצתי ;-)). בשביל לקבל כוכב שבועי הספיקה צבירה של חמישה כוכבים יומיים. חודש שבו זכינו בארבעה כוכבים שבועיים זיכה אותנו ביציאה למסעדה מפנקת.

היתרונות:
כולנו התרגלנו לאסוף ולסדר בסוף יום.
זה הקל על הניקיון השבועי של הבית כי הרצפה היתה מפונה בסוף כל יום,(ניקיון הבית שכולנו השתתפנו בו).
זה הוריד מעלי עומס רב.
זה גרם לתחושת ערבות הדדית.
זה הוסיף אלמנט אתגרי ומשחקי.
זה גרם לילדים לשתף פעולה בהחלטה איזה מסעדה לבחור כל פעם (דיון על טעמים, מרקמים, תרבויות).
זה ׳הכריח׳ את האיש להשתתף בשביל לא לקלקל לכולנו.
ירד ממני תפקיד המנקה התמידית שנקעה נפשי ממנו. מצד שני קיבלתי את תואר הפוסקת הראשית :-) וזה תפקיד מחייב שלא יכולתי להתחמק ממנו.

כדאי לשים לב שהוגדר דבר פשוט להבנה: פינוי הרצפה. זה קריטריון פשוט. לא ביקשנו לסדר ולנקות את החדר כי זה מורכב (רצפה, שולחן, פח ניירות,...).
היה תגמול יומיומי בצורת כוכב, ואפשר היה לראות איך אנחנו מתקדמים לעבר המטרה המשותפת.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 105 לאתגר
מדינה תחת מתקפה
גם אצלנו תחת אזעקות רצנו למקלט כמו רוב המדינה
נזכרתי שגם לפני שנתיים היו פה טילים במרכז
שיגרה שלא מוכרת לי מהילדות שלי
לגבי האתגר, סידרתי את הסלון וטיאטתי.
מוזר יום שלישי שאני מטאטאת ברצף ואיכשהו יש שלל רב...
לקח כמה דקות בודדות.

יוליקו מאוד יפה המשימה המשפחתית. ויפה לך פוסקת :-)
וזה שהריצפה מתמלאת אצל כל משפחה, כמה הקלה לקרוא את זה. לא רק אצלי.
תפילה*
הצטרפות: 06 ינואר 2007, 22:05

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי תפילה* »

שיגרה שלא מוכרת לי מהילדות שלי
מלחמת המפרץ?
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

לא הייתי ילדה. הייתי בתיכון. ומלחמת המפרץ זה פינאטס לעומת מה שקורה בשנים האחרונות.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 106 לאתגר
טיאטתי שוב את הסלון, כבר באמצע היום. כל היום בבית הבית נראה בהתאם.
הבן שלי לא מרגיש טוב
אני רק רוצה גן ושקט.
מומינאמא*
הצטרפות: 15 נובמבר 2009, 11:31

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי מומינאמא* »

לא הייתי פה ביום ה-100 לאתגר, אז באתי לברך לכבוד היום ה-107 @}
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

מזל טוב מומינאמא ללידה!
כתבתי לך גם בדף שלך, איזה כיף לקרוא בשורה משמחת
בימים אלו :-)
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 107 לאתגר
סידרנו את הסלון בני ואני
זה היה התנאי לשליפת צבעי מים כי כבר לא היה היכן לדרון. הוא החזיר צעצועים למקום ואני טיאטתי.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 108 לאתגר
טיאטתי חלק קטן מהסלון
כיבסתי את שטיחי המטבח והאמבט
ניקיתי יסודי את שטח הכיור

אני מנסה להרגיל את עצמי לשטוף כלים תוך כדי בישולים. במילא אני ממחזרת כלים, קערה שהשריתי בה אורז וסיימתי אני מעבירה מיד תחת זרם המים ומחזירה למקום וכו' אבל צעד נוסף - לנסות לרחוץ תוך כדי גם את רוב הכלים. אני בטוחה שזה יקל עליי מאוד. אם זה יצליח.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

שבת שלום יוליקו :-)!
נכנסתי להמליץ בחום לצפות בעונה הנוכחית של מחוברים. צפיתי בה בלילה כשלא נרדמתי.
נהדרת בכלל ולנשים, מעל גיל ארבעים בפרט.
יש חינם לצפייה באתר sdarot
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 109 לאתגר
ניקיתי את הגז וקצת מסביב לו.
הבית בבלגן אבל אנחנו כל הזמן נמצאים בו ואין לי שום רצון לרדוף אחרי הזנב של כולנו. כבר חזיתי בהבדל בין ימים שלפחות בחלקם אנחנו מחוץ לבית והמסגרטת לבין ימים כאלה קורונה בידוד מלחמה מה שלא יהיה
בימים אחרים כשיהיה שווה לנקות ולסדר ככה שיישמר נתאמץ יותר. ממליצה בחום להתעלם מבלגן להתרכז בבסיס, שיהיו כלים נקיים כביסה שירותים נעימים כל השאר יחכה
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 110 לאתגר
סדר קטן בסלון וטיאטוא.
יולי_קו

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי יולי_קו »

צעד קטן לאדם, צעד גדול לאנושות ;-)
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יוליקו :-D

יום 111 לאתגר
ניקיתי שירותים
וטיאטתי חלק מהבית
עדייו מופתעת מהשלל שאני מקבלת בכל פעם שאני מחזיקה מטאטא. כמה זבל אנחנו מייצרים כמה.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

אתמול ביום ה112 לא עשיתי את המשימה היומית.
בלי סיבה מיוחדת.
לא עייפות חריגה, לא שכחה, אפילו לא מיאוס.
סתם.

ויש גם מקום לסתם.
נדמה לי שזה קרה לי פעם אחת נוספת או פעמיים בכל הכמעט ארבעה חודשים ווואלה מה כיף? הידיעה שזה שום דבר. שזה לא מפחיד או סימן לבאות. אני מספיק סומכת על עצמי שההרגל יימשך כבעבר.

אז
יום 113
טיאטתי את הסלון. הפרוסדור.
כמה (לא) מפתיע.
וסידרתי את הסלון או חלק ממנו אם לדייק.

יחד עם זה, הבית לא נראה טוב. נכון שאני מנתקת את העשייה מהתוצאה אבל כן בשלב הזה יש לי סטנדרט שעלה. שזה ריצפה נקייה מרבית מהזמן ובפועל ההיפך.
או בכלל מראה הרמוני ועדיין לא שם.

ואני גם צריכה לעבור דירה. שוב. הפעם משהו שקשור לתמא. לא ודאי אבל ייתכן ויקרה.
יולי_קו

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי יולי_קו »

מה זה תמא?
אצלנו מעבר דירה היווה הזדמנות: הזדמנות להפטר מחפצים.
בעלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בעלבוסטע* »

יום 114
העברתי סמרטוט בשירותים
יחד עם הבן שלי הרמנו משחקים מהסלון למקומם
אהל עכשיו זה נראה מבולגן מחדש

אבל גם בישלתי שלושה סירים בשריים. אחד רוטב בולונז שיילך למקפיא ויופשר כשצריך. סיר נוסף של עוף שכבר נאכל וערימת שניצלים להיום ומחר. עוד לא קיליטי את הדרך הטובה ביותר לחמם שניצל מחדש אם מישהי יודעת מוזמנת לשתף. בטוסטר אובן זה יוצא דומני וקשה. במיקרו רטוב ורך. ואן אני לא מקפיאה אז מהמקרר למחרת ממש לא טעים.
בנוסף זרקתי קצת מאכלים ופגי תוקף מהמקרר. וקיבלתי שתי הזמנות קניות מהמכולת והחקלאי. שתי כביסות צריכה לקפל וערימת כלים.
והיום גם צעקתי על הילדים כל כך.
רוזמרין*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי רוזמרין* »

הדרך הטובה ביותר לחמם שניצל מחדש אם מישהי יודעת מוזמנת לשתף. בטוסטר אובן זה יוצא דומני וקשה
צריך חום בינוני-נמוך כדי שהשכבה העליונה לא תישרף לפני החימום בתוכו ואז לתת מכת חום לקראנצ'יות. אפשר לעשות במחבת. בכלמקרה כדאי למרוח שכבת שמן דקה על המחבת/תבנית.
בלבוסטע*
הצטרפות: 21 מאי 2021, 16:39

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יוליקו תמא זו תוכנית לשיפוץ והרחבת הבניין
השניצל יצא לא לעיס ובסוף חיממתי במיקרו אבל פעם הבאה נראה לי שאני פשוט אפשיר בטמפרטורת חדר ואז חימום קל
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 115 לאתגר

יש לי שידה קטנטנה בפרוסדור. העפתי ממנה את הכמה ניירות וקולב שמישהו הניח שם.
טיאטתי את המטבח.
זהוווווו
האנרגיות לא משהו
בבוקר יצאנו לטייל שלוש שעות
היה נהדר ומהרגע שחזרנו זה רק הידרדר
בערב כבר נכנסתי לרצף של איומים נזיפות צעקות די 11 ימים רצופים יחד כמה אפשר לשמוע
כל חצי שעה הבן שלי נשרט נחבל נכווה נרטב כואב לו מציק לו אני כבר לא מתייחסת והכל אמיתי. הוא לא מפונק ולא ממציא. אין לי כבר סבלנות כל פעם לטפל
הבן השני שלי צמא ולא יודע לא רוצה למזוג לעצמו אומר שמשפריץ. ואני שוכחת להניח לשניהם בקבוק מים כמו בגן על השולחן לכל היום. שוכחת ויוצאת את עצמי 12 פעם ביום קמה מאיפה שלא יהיה ומוזגת מים ואחכ מתמודדת עם כוסות על כוסות

סתם אני עצבנית גם מעניינים אחרים והכל הכל יוצא על הילדים.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

מי יודעת איך אני גוללת לתחילת הדף בלחיצה אחת ולא שעה?
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

רציתי להעביר קצת מנסיוני מול מיני מזון שהכנסתי לבית במהלך האתגר. במסגרת התנסויות במזונות מגוונים ובריאים נחשפתי לחלק מעניינים חלק לא משהו וחלק שלא ידעתי על קיומם. אז משתפת:

קייל - לא בישלתי אותו אפילו רק טעמתי קצת - ירק מריר ומרקם של שיח. דחיתי אחר כבוד.

כרוב סיני - נראה כמו חסה טעם מעט מריר ומעט חריף. הכנסתי למוקפצים כפי שהצליחו לי. סתמי. מזכיר לפת בטעם אבל לפת הרבה יותר טעים.

תפוח אדמה סגול - גימיק. צבע מרהיב. לדעתי שווה להכניס לתפריט בגלל הסגול. כמה מאכלים סגולים יש לנו בחיינו ובטח יש לזה ערך כמו שממליצים לאכול בצבעים מגוונים. מבחינת מרקם - יוצא יותר יבש מתפוח אדמה רגיל.

פאפאייה - התנסיתי שלוש פעמים טעם בסדר. לא משהו לחשוק בו כמו מנגו או אננס, מרקם של מנגו טעם הרבה פחות מתוק. נדמה לי שאחד הבנים שלי הגיב אליה פחות טוב מבחינת עיכול לא הטוח. הוא היה חולה וכאבי בטן בדיוק אחרי השייק שנכנסתי בו לראשונה פאפאייה. בכל מקרה יש בה אנזים יחודי או משהו כזה שאין במזונות אחרים חדווה להכניס אותה לתפריט.

נבטים מעורבבים - של צנונית אלפלפה ברוקולי חמניה כאלה - הכנסתי לשייקים. נבטי צנונית טעמתי לראשונה ויש להם טעם של...צנונית. כל השאר פרשי כרגיל טעם דומה לכולם וכדאי לגוון.

זרעי דלעת - גם כשזה טרי טרי אריסה סגורה קראנצ'י ואיכותי לי זה מרגיש עם טעם לוואי של עובש כי זה הטעם של הגרעין הזה. כשזה קלוי הגרעינים זה עוד סביר. כבר קניתי אז מדי פעם אני מכניסה חצי כפית לדייק אבל יותר מזה פשוט משאיר טעם לוואי כאמור
ממרח פיסטוק - קניתי חום ובפועל פיסטוק הוא בצבע ירוק ויש כאלה ירוקים. טעים ובריא אבל בפעם הבאה אקנה את הגרעינים עצמם עדיף על פני ממרחים עכשיו כשאני חושבת שהבלנדר שלי מרסק גם אותם. מהסיבה שמשהו אובד עם הזמן זה בטוח מתחמצן פחות טרי וכו' וגם מי יודע מה הם מכניסים שם, האם בוררים כל אחד?
הרי כל השקדים אגוזים כאלה - חלקם נגועים ועם עובש. ככה זה וקניתי ממרח ואמשיך לקנות מדי פעם להתנסות אבל מי שיש לה בלנדר שגם מרסק גרעינים ואגוזים חבל על הכסף והבריאות.

מי קוקוס - הכוונה למים שיש בתוך הקוקוס כשפותחים אותו. לא חלב קוקוס ולא שמן קוקוס שגם אותם קניתי ומוכרים לנו.
התלהבתי וקניתי שתי חבילות. הסתבר שאלו אכן המים האלה אבל מקוקוסים ירוקים - שזה כמעט ולא מתוק וטעם עדין עדין. האמת שנחמד מאוד, אבל יכול להיות שגרם לי לכאב בטן.

חלב שקדים - 99 אחוז מים ואחוז שקד. סתם זה. קניתי כדי שיהיה לי לשייקים דלי קלוריות אבל אין כמעט טעם. עדיף מים או קצת חלב רגיל/קוקוס וכאלה.

פירות יער - פטל לא אהבו פה. וגם אני לא עפתי. חמוץ. בסדר טעים אבל לא כמו תותים למשל. בכלל בשייק זה החמיץ את העסק כמו לימון והיה יותר מדי והמרקם גם גרגרי נאלצתי לבשל ולסנן רק את הנוזלים והקפאתי ואת זה הקוביות קרח הסגולות אני מכניסה לשייק. בקיצור בפעם הבאה ננסה אוכמניות כחולות שחוץ מריבות או מיובשות מעולם לא טעמנו ככה מקוריים והן הרי בעלות צבע שנדיר לאכול אז בכלל שווה.

שניצל טבעול תירס וכרובית - התירס בסדר הכרובית לא טעים. הם בריאים במובן הדיאטתי 100 קלוריות לאחד אבל לא בריאים בתכולה מרגיש שומני וסופר מעובד.

מייפל אורגני - אני לא יצא לי לטעום איכותי וקניתי איכותי באמת טעים. הילדים התרגלו לטעם בשייק. בהתחלה היתה הסתייגות לאחד מהם. אופציה טובה נוספת להמתקה.

זרעי כוסברה - לא הבנתי אם מבשלים בשלמות או מרסקים אבל מהפעם האחת שהשתמשתי יש להם טעם מעט חריף כמו אניס. ננסה להשתמש שוב לראות מה דעתינו.

קניתי גם שמן זית איכותי של מגל נדמה לי רק מריר אז אני משתמשת מעט כל פעם לילדים ומתרוצצת למצוא אחד איכותי לא מריר כשזה ייגמר. שמן זית זה בכלל חיפוש תמידי אני תמיד מנסה למצוא משהו איכותי ועוד לא מצאתי גם איכותי גם לא מריר.

בנוסף הכנסתי לבית ירקות וכאלה שלא חדשים לי בכלל אבל שכן נמנעתי להכניס למטבח שלנו סתם מכח ההרגל וההיצמדטת למוכר. אז עכשיו נוספו קולורבי באופן קבוע, תפוח אדמה ירושלמי, שורש של משהו פטרוזיליה למשל או סלרי שבעבר קניתי רק בחורף, אני דואגת שיהיו שניים שלושה סוגים של עלים ירוקים בבית. חוץ מכרוב ובצל ירוק. לא יותר משלושה סוגים - למשל חסה פטרוזיליה ונבטים זה המון עבורינו. ואם הזמנתי מנגולד פטרוזיליה וסלק אז לא חסה. כי נהרס ונזרק אבל שיהיה כי אני משלבת בשייקים ולא רק בסלט או בישול וזה כמובן חידוש נהדר עבורינו.

בטח שכחתי כמה ויש כמה שבבית ועוד לא ניסיתי, למשל צ'יה. אבל ממשיכה לעמוד בהתחייבות ולהזמין בקניות סופר הגדולות לפחות מוצר אחד בריא אם לא יותר - שלא ניסינו.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 116 לאתגר
לא התייחסתי לתזונה פה כבר כמה שבועות
אם לסכם מה שקרה עד עכשיו - מבחינת תזונה התחלתי דיאטה לפני חודשיים הרי. ירדתי 6.5 קילו בערך בחודש ואז החלטתי לתת לי שבוע של עמידה במקום. אכילה רגילה בלי לרזות הרגשתי צורך.
וזמן קצר לאחר מכן התחיל המבצע בעזה והחלטתי בצורה מושכלת שאני ממשיכה לא לרזות אלא לאכול רגיל בלי הרבה שטויות. ושוב נשארים צמוד לבית ושוב פחות זזים. וחג שבועות וכמובן מתח אזעקות ושאר הפצעות..
אכלתי עוגיות עוגה ופלים השבוע. לא כמויות אבל אכלתי וגם אוכל רגיל כלומר לא דיאטתי. שקלתי את עצמי לפני שבוע וראיתי שעליתי חצי קילו. מחיר קטן לתועלת. היום שקלתי שוב וירדתי אותו.

זה נהדר. כרגע ממשיכה ככה. עדיין לא רוצה לחזור למוד דיאטתי. מתרפקת על ה6.5 קילו האלה.

לגבי הבית
טיאטתי חלק מהסלון
סידרתי מעט.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 117 לאתגר
ניקיון בשירותים
וקצת ניגוב ריצפה בסלון.
והיום הזדמן לי לעשות קניות בקניון שופינג זו אחלה דרך להוציא קלוריות.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 118 לאתגר
סידרתי את השידה הקטנה בפרוסדור
טיאטתי במטבח

האמת שאני לא יוצאת מהמטבח גם כשחוזרים למסגרות. הילדים לא אוכלים מי יודע מה בגן ואני מול סירים כדי לספק ארוחה חמה בערב. היום הכנתי עוף עם בצל והפתיתים, קציצות עוף מטוגנות, פסטה, סלט, פירות חתוכים. מתוך זה אכלו שליש.
ואז בגלל שאכלו בארבע אחרי שלוש שעות אני עם כריכים פירות שתייה.
אני עובדת יעיל סהכ, הפסטה מוכנה מאתמול והרוטב שלה הכנתי כמות גדולה משלשום. העוף והקציצות יספיקו לעוד כמה ימים.
זה לא משנה את זה שאני שעות במטבח כל יום גם לשטיפת כלים ונקיון.
אין פה מה לשנות מלבד לקבל את זה.
ואני מחפשת מנקה כמו שרציתי אחרי הקורונה ונראה לי שזה זמן טוב, כדי שתרים את הבית פעם בשבועיים ואני אתחזק.

אגב קניתי קוצץ ירקות ידני קטן. 20 שח - והקוצץ נהדר. אחד הטובים. קצצתי איתו בצל ושום לקציצות וואו. סימטריות לא מעוכות אלא חתוכות והמרקם של הקציצות יצא אחיד.
אני תמיד מופתעת מכמה מיכשור משדרג ומקל ואפילו משמח. זו הפתעה שחבויה בה תפיסה שלי פשוטה של החיים, שכאילו מכונות הן המצאה מפונפנת. גם אם בראש ומהחיים אני לגמרי מבינה אחרת עדיין עמוק עמוק זה אחרת. אגב עוד לא קיימתי את ההחלטה לקנות בסכום מכובד מכשירי חשמל למטבח.
זה נכון גם למנקה. זה עמוק עמוק מרגיש לי מותרות. נראה אם נתגבר על זה.
רוזמרין*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי רוזמרין* »

לגבי שמן זית לא מריר, חפשי זן שנקרא לצ'ינו, לדעתי לקיבוץ מגל יש גם. זה הזן שאני קונה כי גם אני לא אוהבת מריר.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

איזה יופי, אני אקנה! תודה :-)
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 119 לאתגר
שינה טובה מחוללת פלאים. באמת שינה טובה שגרמה לי להיות היום רגועה יותר וויטלית יותר.
הערב הרמתי את מיליון הקישקושים בסלון. סידרתי ומיינתי. אח''כ קירצפתי כתמים בריצפה ושטפתי את הסלון בלי להזיז ספות. ניקיתי את השירותים והעברתי סמרטוט גם בחדרים.
בלי להזיז רהיטים. נקי פשוט ומהיר יחסית.
קירצפצי את אזור הגז.
כמוהן כלים כביסה ואשפה שרוקנתי.
יום פרודוקטיבי.
והכי כיף- הקשבתי למוזיקה טובה, גידי גוב, אברהם טל וכל מיני לועזיים מיוטיוב.
נעים כל כך שווה כל רגע. צריכה תזכורת שוב לכמה שווה לגייס לזה זמן ומאמץ.
--
מלבד זה קניתי אוכמניות קפואות לראשונה ואילתרתי שייק ברד שיצא באמת טעים שווה לזכור אותו להבא-
שליש כוס אוכמניות קפואות
שךיש כוס תות קפוא
3 תמר מג'הול מושרה במים
2 כפיות סוכר
6-8 קוביות קרח
כף שמן קוקוס
מים שיכסו את הרוב
ועל תוכנית ברד

יצא חמוץ מתוק שהילדים אהבו.
פלוני_אלמונית*

משתלטת על הבית ועל עצמי

בקשר לשטיפת ריצפה. תגידי, למה צריך בכלל לשטוף עם מלא מים ולהזיז רהיטים ועניינים זוועתיים שכאלה?!
אני גרה בחו"ל וכאן הנורמה היא להעביר סמרטוט וזהו.
הרצפה לא מתאימה להצפה של מים וגם אין לאן לגרוף אותם.
לאחר שנים רבות כאן בגולה, זה נראה לי כל כך מוזר לשפוך דליים של מים על הרצפה...

אני מעולם לא מזיזה רהיטים. פשוט שואבת את הרצפה עם שואב אבק ומעבירה סמרטוט. כתמים עיקשים מוסרים ידנית.

נסי ותהני!
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

כמוני כמוך. כשאני כותבת שטפתי אני מתכוונת לזה שאני מעבירה סמרטוט במעט סבון כלים חומץ ומים על ריצפה שטיאטתי קודם. זה הכל. נגמרו ימי העבדות.
גם רהיטים לא מזיזה הכל. כל פעם משהו אחר.
מתחת לספות לא ביקרתי חודשים.
אני חושבת שכמו שאנשים מנקים מתחת למקרר פעם בשנה בפסח וגם זה נתקלתי במצבים שלא ניקו שנים (אני עוברת הרבה דירות ככה שאני רואה מה ניקו לפניי) וכמו שתריסים מנקים פעם בכמה חודשים/שנים/בכלל לא - אפשר לוותר על מתחת לספות מתחת לשטיח, מתחת לכל מיני.
לאורה*
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 21:59

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי לאורה* »

מותרות - מהמילה מותר. כלומר לא חייבים אבל מותר... זה עושה את החיים קלים ונעימים יותר. למה שהכל יהיה קשה?
פלוני_אלמונית*

משתלטת על הבית ועל עצמי

כשאני כותבת שטפתי אני מתכוונת לזה שאני מעבירה סמרטוט במעט סבון כלים חומץ ומים על ריצפה

אה, יופי. נרגעתי...
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

לאורה אני איתך. לא יודעת למה עדיין זה לא מופנם אצלי.

פלוני :-D
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 120 לאתגר
היום ניקיתי את הגז וטיאטתי את המטבח.
היו לי מלא כלים הר כלים וגם הכיור נקי עכשיו. אפילו צחצחו שיניים שניהם וקראנו סיפור.
למרות שהיום אחרי הצהריים הוצאתי הרבה אנרגיה בסידורים.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 121 נרדמתי עם הילדים בשמונה וחצי בערב.לא עשיתי שום משימה פשוט הלכתי לישון.
פלוני*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי פלוני* »

לישון זה ככ חשוב
נחשב כמו שתי משימות
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

נכון :-) אין כמו שינה טובה.
נכנסנו לשגרה טובה כזו של קימה מוקדמת ושינה מוקדמת רוב הימים. זה נהדר.
גם קראתי על הורמון הגדילה שמשתחרר עד חצות וחשוב לילדים.

---יום 122 שהיה אתמול סידרתי את השולחן בסלון וטיאטתי קצת.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום נמרח
עמדתי חמש שעות להכין סירים ושניצלים, קציצות, ממולאים.
אני הופכת עצבנית והילדים ניגשים כל רגע
עטד לא פיצחתי איך לנהל נכון את תפריט הבית בזה בלי להיכנס שעות למטבח
ואטלי ככה זה אצל כולם כשהילדים בגן רק עד אחת וחצי וצריך לדאוג לארוחות כל יום
ובטח בסופש
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

שבוע טוב

מבחינת הדיאטה שלי אני כבר עוד פחות שומרת. לא משתוללת אבל כבר לגמרי אוכלת רגיל.
כדאי שאתחיל לחשוב לגלגל את המוטיבציה לחזור למסגרת יותר מצומצמת של אכילה.אני מאוד עייפה השבוע. עברתי פרוצדורה רפואית קלה אבל דיממתי כל השבוע. חולשה ענקית שגרמה לי להיות עייפה פיזית די הרבה. מקוה לשבוע חדש עם אנרגיות חדשות.

---יום 123
טיאטתי את הסלון וגרפתי הר ניירות וזבל. אריזות, שקיות, כוסות חפ.
וסידרתי את שולחן הסלון והספה.
הפעלתי מכונת כביסה והספקתי לרחוץ הר כלים בפעם השנייה היום. למחר יחכו הסירים.
קתרינה_הגדולה*
הצטרפות: 06 דצמבר 2020, 12:14

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי קתרינה_הגדולה* »

בלבוסטע, אולי כדאי להשקיע במדיח? לי הוא שינה את החיים
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 124
סידרתי את שולחן האוכל
טיאטתי את חצי הסלון והמטבח

היום קפצה לפה חברה לכמה דקות. בדיוק שלוש שעות אחרי שהילדים חזרו מהגן והבחגן חוגג.
הבית נראה בלגן בלגן בלגן. משחקים של הילדים ערמות בגדים, ספה מלאה בכל טוב, קרטון בצל ותםואד שהשארתי השבוע שעבר במבואה.
הסתכלתי ושמחתי. כי יכל להיות יותר גרוע. הכיור רק חצי מלא. הריצפה מתחת לבלגן נקיה וזה המון ביחס לעבר, כל הבלגן הזה הוא בערך חצי ממה שהיה פעם.
לחיי צעדים קטנים וחצי הכוס המלאה.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

קתרינה יש לי שני משטחים בבית ואני לא משתמשת בהם כל אחד מסיבה שונה. לא חכם אבל זה מה שקורה.
פלוני_אלמונית*

משתלטת על הבית ועל עצמי

בלבוסטע, אולי כדאי להשקיע במדיח? לי הוא שינה את החיים

בדיוק מה שאני מתכננת לכתוב כבר שלושה ימים.
וכבר היה פעם דיבור על זה פה, וגם בו השתתפתי בנחרצות.
אין כמו מדיח. אין.
מעבר לזה שלא צריך לעמוד ולשטוף, פעולה שאני דווקא מחבבת, זה חוסך המון מקום במטבח של כלים שעומדים לייבוש, ובכלל, קל יותר לשמור על מטבח נקי כי ישר מכניסה למדיח.
בערב מפעילה בבוקר מפנה.
בקיצור, בבקשה בבקשה בלבוסטע יקרה, בבקשה תנסי לפעול למען המדיח.

עמדתי חמש שעות להכין סירים ושניצלים, קציצות, ממולאים
ובקשר לזה, לא... זה לא אצל כולם ככה.
גם אצלנו אוכלים את כל הארוחות בבית (או שמא נקרא לזה ארוחה אחת של 10 שעות?) וכמובן שאני כל היום במטבח, ולמרות אהבתי לבישול אני בדר"כ מכינה דברים פשוטים שהם אוהבים, וזהו.
להכין ביום אחד שניצלים-קציצות-פלפלים ממולאים וכמובן כל מה שמסביב (ירקות חתוכים, פירות, כוס חלב חם, לחם עם חמאה, מים, עוד מים כי נשפכו, שייק פירות, יוגורט וכו' וכו' וכו') נראה לי לחלוטין מטורף.
לרוב לא "פותחים שולחן" אצלנו. ארוחת צהריים יכולה להסתכם במרק ירקות עם לחם, וזה ממש סבבה.
כמובן שזאתי לא אוהבת את מה שהאחרת אוהבת, אז משתדלת שיהיה משהו לכולם, אבל גם אורז לבן עם רוטב סויה וירקות טריים לצידו זה בסדר.
חוצמזה, מתי אתם אוכלים את כל זה?? לא מזמן סיפרת שאת לא אוהבת להקפיא (גם אני לא), אז מתי אוכלים גם ממולאים וגם קציצות??
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

פלוני כשאת צודקת את צודקת
במאה אחוז.

יחד עם זה חייב שיהיה פה בשר או עוף על בסיס יומי כי כולנו עם חוסרים.
אנחנו אוכלים בין שליש לשלושת רבעי תלוי.
אבל כן הרבה פעמים נזרק.
יש לי קטע שאני מול ערימות בשר/עוף טריים שרק קניתי שזה מכניס אותי לדרייב של להעמיד סירים. בתכלס אם לא נאכל תוך יומיים וחצי הכל ייזרק.

ואחרי כל זה, אז אתמול אחד הבנים טעם שניצל ואכל קציצות, אני בולונז וממולאים, וחברה שלי לקחה הביתה ממולאים. דווקא ביום שהכנתי רק אחד אכל. עדיין נשאר חצי שלדעתי עד מחר בערב אפשר עוד לאכול.

לגבי המדיח אני סתומה מה. נכון זכרת שהיו כבר דיבורים על זה פה. אני עוברת עם מדיח חדש בין דירות. לא מזיזה את עצמי לחבר, יש לי פה בבית ודוחה את ההתעסקות עם טכנאי.
פלוני_אלמונית*

משתלטת על הבית ועל עצמי

את כזאת מעולה את.

באסה, אם לא היינו חיים בחו"ל אז מיד הייתי שולחת אליך את בעלי והוא היה מחובר לך ת'מדיח בשלוש דקות.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יא פלוני הרחוקה, מותק את על אמת :-)
יום 125 לאתגר
עייפות עייפות עייפות
לצערי קפה לא בריא לי, צרבות וכאלה
אז שלא כמו רוב האנשים אני לא שותה קפה
ואני פשוט עייפה.
קראתי כתבה פעם על כמה קפה מחזיק אנשים ערניים.
אז החלטתי שחוץ מכל מיני - אני עייפה כי אני לא שותה קפה.
כלומר זו לא אני הבעיה, זה אחרים שפשוט חיים על קפה
ואם היינו מונעים מהם את המעורר הבינלאומי הם היו זומבים. סמרטוטים. נשרכים על אוטומט כמוני.

בכל מקרה, לאתגרנו, היום, כמה מפתיע טיאטתי את חלק מהבית... וכרגיל ערמות של... ניירות, אריזות חלקי משחק הגיעו לפי.
קירצפתי את השולחן בסלון שהתלכלך כהוגן
אין יצירתיות.
סלון מטאטא מטאטא סלון שולחן נגמר.

ובפעם המאה לעצמי - לא לקנות לילדים משחקים שאני צריכה להרכיב
ולא לקנות לילדים משחקים מלכלכים.

די מיצינו. מיציתי. די.
אתמול ישבתי להרכיב שני יצורים מרעישים מעין חיות רובוטיות וזה נגמר בבכי של הבנים וצעקות שלי. אני לא אוהבת את זה. זה יותר מזה - זה מעצבן אותי שאני צריכה באמצע הכאוס שיש לי בראש, בבית, בחיים לעצור הכל ולהתרכז ע-כ-ש-י-ו בלהבין לאן הבורג מתחבר לכף רגל.
אבל למה הטמטום למה כבר כמעט כמה שנים שאני שוכחת לא לקנות ממוטטי עצבים

ולא זה לא שווה את השמחה שלהם. יכלו לשמוח במשהו אחר שמגיע מורכב מהמפעל. גם לשלם ים כסף וגם לעבוד על החרא הזה.
ואצלי זה דאבל. סיימתי עם אחד, הופה גם לשני צריך להרכיב. ובזמן הזה הראשון מתלונן שהיצור שלו לא עומד יציב.
בטח לא יציב, מה רצית ילד, אמא שלך את שארית הנשימה של העשור החמישי לחייה אידתה לתוך הצעצוע שלך, בוא ננמיך ציפיות.

וקניתי גם לוח קסם כזה שמגרדים ונחשפת תמונה וככה כל השולחן סלון התמלא שחור, הידיים שלהם, הספה, אפילו שניצל שלא אכלנו התמלא שחור

ושבוע לפני נתתי להם מעין קוביה הונגרית רק שזו לא קוביה, זה יותר ורסטילי לכל מיני צורות וכיוונים. והנה היום אחד רב עם אחיו וזרק אותה על הריצפה והכל התפרק לחלקים שלא דמיינתי שקיימים והבטחתי לזה שבכה שהלילה ארכיב. למי יש כח תגידו. עכשיו אני לוקחת למגירה בתקווה שישכח שהבטחתי.
סתם קיטורים. עייפה. שבוע עייף במיוחד.
לילה טוב
שקטה*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2012, 14:14

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי שקטה* »

בלבוסטע, כשמך כן את - בלבוסטע אמיתית שמעמידה סירים. גם אני כשקראתי את זה התעייפתי, שניצלים, קציצות וממולאים ועוד באותו יום?? מבחינתי זה מבצע שלא נשמע כמותו וגם רק אחד מאלה אני לא טורחת להכין, כי זה יותר מדי עבודה בעיני. במקום שניצל אני מכינה חזה עוף פרוס דק בתנור (קונה אותו כבר ככה לרוב) עם קצת רוטב סויה וטריאקי וקצת שמן (סומסום או רגיל) ונגמר הסיפור. אפשר גם לעשות את אותו דבר עם פילה סלמון, יוצא ממש טעים עם טריאקי וסויה וגם מהיר יותר להפשיר דג מאשר עוף אם הוא יוצא מהקפאה. כדאי לשים תבנית עם מים בתחתית התנור שלא ייצא יבש מדי. ממש שתי דקות עבודה. במקום קציצות מעדיפה להכין בולונז כי זה יותר מהיר, ההכנה של תערובת הקציצות ארוכה יותר ומציקה כי צריך להוסיף הרבה עלים קצוצים וכאלה וליצור את הקציצות... אני פשוט מטגנת בצל עם בשר טחון ותבלינים, מוסיפה ברוב הפעמים נענע קצוצה אבל גם אם לא אז לא נורא, ומכניסה לרוטב וזהו. ובכל פעם שאני מכינה בולונז מקפיאה 2-3 מנות, זה יוצא מהקפאה טעים כמו טרי. ממולאים - פשוט לא.
רוזמרין*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי רוזמרין* »

חייב שיהיה פה בשר או עוף על בסיס יומי כי כולנו עם חוסרים.
רק בשביל לחבר את זה להצעה של המרק ושיהיה פשוט - אני לפעמים מכניסה למרק חזה עוף קפוא אחד ואחרי חצי שעה מוציאה ואז יש לי כמה אפשרויות: או שאני מפרקת ומחזירה למרק בסוף הבישול, או שאני מכינה מזה מוקפץ. בכל מקרה, העוף כבר מתובל וטעים מהבישול הקצר.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

תראו זה מהילדות. גדלתי בבית שיום שישי אמא שלי עומדת מהבוקר עד הצהריים על סירים.
סיר לדגים. שני סירים אחד לבשר ואחד לקציצות פלוס ירק איתם ועוד סיר לחמין שלמלא אותו זה שעה חלק נכנס לא מבושל כמו אורז וכו' וחלק חייב בישול מוקדם יותר כמו בשר השקייה לקניות וכו.
שנים שלושה סירים לסלטים מבושלים כמו סלק, גזר. בנוסף סיר לארוחת צהריים בשישי של קציצות דגים.
וסיר אורז או תפוחי אדמה ירושלמי משהו כזה.
בנוסף חציל מטוגן או מאודה, פלפלים קלויים, סלט ירקות, סלט מיונז שוב לבשל תפואד וגזר וכו.
לדעתי 8 שעות שאמא שלי לא יצאה מהמטבח.

בקיצור כשאני עומדת חמש שעות ויוצאים מזה רק ארבעה סירים ק ט נ י ם אני מרגישה על הקצה מבחינת הכוחות שלי אבל לא ביחס למה שגדלתי עליו.
ואמא שלי עבדה במשרה מלאה וקשה וגידלה משפחה גדולה, וסבלה וסובלת מעניינים רפואיים.

ההבדל העיקרי זה שכל האוכל שאמא שלי בישלה חוסל כמעט עד תום במשך הסופש. ואם נשאר אז ביום ראשון אכלנו את השאריות. כמעט ולא היה נזרק והטעם רק השתבח. כולל סלטים מבושלים.

שנית, מיום שני ועד חמישי אמא שלי כמעט ולא בישלה. כלומר לא "פרויקטים". היינו מאלתרים. מרק עם כל טוב, סלטים, בורקס שפתאום הכינה בבית מלא גבינה או תרד, אחת ל...אבא שלי היה מבשל כל מיני. אחים שלי. וגם במשפחה מזרחית יש הרבה אירועים ברוך השם אז גם זה היה.
היה בזה משהו מאוד נכון.

יום בישולים מרוכז של המאכלים הכי מנחמים מושקעים וטובים שיש. אין יותר בריא מתבשילים מעורבים שהמיצים של הבשר נמסים לירק, שהקציצות בקר ממולאות לבבות ארטישוק וסוםגטת טעמים חמין בכלל מה לא נאמר על כמות הג'לטין הקולגן כמויות הברזל והמינרלים בתבשיל חוצה העדות הזה.

אז ככה גדלתי. לא על פסטה ושניצל. לא אורז ונאגטס. לא בולונז וירקות חתוכים. ובטח לא בלנדר :-D

אני צריכה למצוא דרך לאזן במשפחה קטנה עם טעמים שונים את המודל הזה. כי אני מאמינה בו וגם בינינו אין זמן באמת טוב להעמיד סירים תמיד לחוץ וכן צריך בעיניי מאכלים כאלה מושקעים קצת בין כל הקיצורים דרך.
פלוני_אלמונית*

משתלטת על הבית ועל עצמי

כן, זה ברור שזה עמוק אצלך בעצמות (-:
ואני חושבת שעם כל הקושי שאת מתארת, מרתון הבישולים הזה עדיין בא לך יחסית בקלות.

אני התחלתי לבשל בסירים ממש קטנים.
פעם הייתי מבשלת למשל מרק בסיר הכי גדול, ואז או שהיה נזרק, או שאחרי כמה ימים המרק כבר יצא לכולם מכל החורים כך שהייתי צריכה לחכות חצי שנה עד שיכולתי להכין אותו שוב.
מלאכת הבישול בסירים קטנים היא גם הרבה יותר מהירה.
האם את יכולה לדמיין לעצמך להכין למשל שלושה פלפלים ממולאים וזהו?
כשאני קונה בשר טחון אני מקפיאה אותו במנות ממש קטנות, מקסימום אם צריכה יותר מוציאה שתי שקיות.
גם עם כרעיים, כרעיים אחד בכל שקית הקפאה.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

זה נכון שבישול במנות יותר קטנות זה הכיוון!
אני משתדלת וזה מאבק.
וה גם נכון שאני יחסית זורמת במטבח. מה שמפריד לי זה הלכלוך שאחרי וכמובן זה שאני מבשלת במקביל לטיפול בילדים. לא בגלל הילדים שהם באמת קסם, אלא כי החלוקת קשב בין כמה בישולים לבלגן במטבח ולילדים מעצבנת.

לגבי בישול בכמויות, אצל אמא שלי שתיבדל לחיים ארוכים כשהיא מבשלת היום את השישי הזה למרות שהיא קיצצה בכמויות כי הארוח כבר לא המוני, עדיין ביום ראשון המקרר מלא בסירים. זה באמת עמוק הבישול בכמות.

דרך אגב אני לא חושבת שרק תבשילים כאלה לוקחים הרבה זמן. כל פעם שאני במוד של דיאטה אני קולטת שאני מחוברת לקרש חיתוך כמו מגנט. להתעסק עם סלטים, ירקות חיים, פירות הכל חי - כמו שחזק היום בניו אייג' זה שואב זמן כל יום כל היום.

שקטה את כותבת לא פעם על מוקפצים - מוקפץ זה מלא חיתוכי ירקות ובשר או עוף ולעיתים נודלס.

אני לא חושבת שקציצות זו השקעה גדולה יותר או סיר ממולאים ביחס להכין סלט ירקות חי משפחתי נגיד.

מה שטוב במסורת לפחות המזרחית שסלטים מבושלים/קלויים/מטוגנים מחזיקים מעמד כמה ימים ואפילו משתבחים. סלק אדום מבושל או גזר מבושל, חצילים מטוגנים סלט מיונז וכו' הכל מכינים כמות אוכלים כמה ימים.

יום 126 לאתגר
טיאטתי מטר וחצי במטבח שמילא לי את כל היעה...
והרמתי את השני חפצים מהשידה בפרוסדור
אנרגיות שובו אליי...
לאורה*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי לאורה* »

לגבי האנרגיות - ממליצה לך ללכת למדקרת סינית טובה שתעשה לך דיקור מחזק ותתן לך פורמולה לעייפות. הרבה יותר עמוק ובריא מקפה :)

נשמע לי שקשה לך להביא עוזרת בגלל הדרך שגדלת בה והמודל שאמא שלך היוותה בבית. אם היא היתה כזו סופרוומן איך את מעזה לשלם על עזרה? יש בזה משהו מאד עמוק שמאיתנו הנשים מצפים לעבוד כמו חמור ולא להתלונן, לא משנה כמה יעמיסו עלינו. אני חושבת שזו צורת חינוך שלא באה מנשים ולא לטובתן. הגברים גם עובדים קשה, אבל הם חוזרים הביתה ושם משרתים אותם כמו מלכים. האישה עובדת קשה ולא מקבלת שום הכרה בזה. חשוב להבין שזה לא מודל לחיקוי, אפילו שככה גדלת וחונכת. אם היית גבר חד הורי במצב שלך, שגם עובד, גם מטפל בילדים ובבית היית מוערצת ע"י כל סביבתך ומוצפת בהצעות לעזרה גם אם היית מביאה עוזרת + מבשלת כל יום!
קחי קרדיט על מה שאת עושה, ואל תגמרי את עצמך. אם את יכולה להרשות לעצמך עוזרת קחי עוזרת ותבורכי.
לאורה*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי לאורה* »

אותו דבר אגב לגבי הקפאה של אוכל - זה באמת עד כדי כך לא טעים לך שאת מעדיפה לעמוד במטבח כמה שעות כל יום? או שזה המודל של הבית המזרחי שאוכל חייב כל יום להיות טרי ואם לא את לא מנהלת את הבית מספיק טוב? תחשבי על זה...
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 127 לאתגר
עדיין עייפות עייפות עייפות

מתעוררת עייפה למרות שאני ישנה מספיק שעות.
אני עייפה אולי כי יש לי כמה החלטות שאני דוחה וזה מכביד עליי כמו מאה טון זה אופף אותי ויושב לי במח ואני עצבנית. למרות שאני ישנה אני מתעוררת כמו מסוממת.
טיאטתי כמובן בסלון
סידרתי את הפרוסדור ואת שולחן האוכל כמה פעמים היום.

לאו זה פחות הכיוון של מודל שראיתי. אוכל קפוא רובו לא הכל, המרקם מגיש לי ישן. לא ראיתי מודל של אוכל טרי כל יום כאמור אלא מהמקרר. לגבי מנקה היו לי מנקות כמה פעמים בחיים (לא כאמא), זה לסמוך על מישהי זה לשחרר שליטה כי משנים לך את הסדר, זה להתעצבן כשמנקים פחות טוב ועוד.
גם המדיח - זה לא רק טכנאי, אני לא בטוחה כמה זה בריא להכניס כלים למכשיר שחלקו פלסטיק קשיח עם כימיקלים כבדים (אקולוגי לא יעיל במדיח). בדרכ כשאני נמנעת ממשהו - זה יושב על כמה דברים.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

לאו-לאורה*
יצא לי קיצור :-D
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 128 לאתגר
שלא כתבתי אתמול, טיאטתי בסלון וסידרתי את שולחן האוכל. מצעים גם פרשתי.
רוזמרין*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי רוזמרין* »

אוכל קפוא רובו לא הכל, המרקם מגיש לי ישן.
זה גם תלוי אם מקפיאים אותו נכון ואיך מחממים אותו. לקח לי לא מעט זמן להבין איך לעשות את זה אבל יש גם מלא טיפים באינטרנט.
לגבי מנקה היו לי מנקות כמה פעמים בחיים (לא כאמא), זה לסמוך על מישהי זה לשחרר שליטה כי משנים לך את הסדר, זה להתעצבן כשמנקים פחות טוב ועוד.
אני די דומה לך בעניין, גם לגבי מנקה וגם לגבי מדיח, אבל כנראה מסיבות אחרות. כשהילדים היו קטנים, הבית בהחלט לא היה מבריק (רחוק מזה) אבל הוא לא היה עם ערמות של ברדק בכל מקום (חוץ מערמת הכביסה הנקיה שזזה מהספה למיטה במשך שבוע ובסופש היינו מקפלים ומכניסים לארונות). קודם כל דאגנו שלא יהיו הרבה צעצועים לילדים וחלק ניכר מהם נועדו לחוץ (כדורים למיניהם, רובה מים, בועות סבון). שנית, אוכל תמיד ליד שולחן האוכל (כולל הנישנושים). שלישית, מהרגע שחזרו מהגן בילינו איתם (יותר נכון ביליתי, הבעל היה חוזר מאוחר) בעיקר בחוץ או מקריאים להם או משחקים איתם. רביעית, היתה שגרת ערב מאד ברורה כך שבשמונה הם היו במיטות כבר. השגרה כללה ארוחת ערב בקטנה, מקלחות, החלשת האור וטון הדיבור, כניסה למיטות עם רבע שעה של הקראת סיפור או שרה להם שירי ערש. כל יום! ארוחות גדולות בושלו רק ביום שישי ושבת.
שטיפת כלים היתה פעם אחת ביום, בדרך כלל לפני ארוחת הערב (הקלה). לא הפריע לי שיש ערמות כלים בכיור, גם היום לא מפריע לי עד שצריכה לבשל.
מספרת לך את זה כי זה עבד בשבילי ואולי תמצאי כאן רעיונות שיעבדו גם לך.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

אחרי שקיטרתי על שעות מטבח רבות לחינם - הציץ חוק מרפי בקטע טוב.
יצא שהיום שלפתי קציצות בקר שטיגנתי לפני שבועיים וכמובן שכחתי מהן עד היום. חיממתי במיקרו.
הטעם ככה ככה אחרי הקפאה (כשהיו טריות ואפילו במקרר היו פי אלף יותר טעימות) אבל גם ככה - אכיל נותן מענה לחלבון בייתי מנחם לכולם.

גם רוב האוכל שהכנתי בשבת ההיא, קציצות, שניצלים, לא זוכרת מה - אה ממולאים - אכלנו עד תחילת השבוע.

שלשום בישלתי עוף נהדר הכי פשוט עוף עם בצל שעתיים ולמחרת, הוספתי לרוטב שלו מים ופתיתים כשחיממתי אותו ויצא מעולה.

היום בבוקר הכנתי שקשוקה עם הרבה יותר רוטב. בערב הגשתי את הרוטב שנשאר עם פסטה ונשאר למחר.
כיף ככה שגם אוכלים.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 129 לאתגר טיאטתי פיסת מטבח...
איכשהו בדרך לנקות משהו שכחתי והכנסתי למיטה :-D

אני מאוד טרודה ממשהו והמחשבות מעסיקות אותי. אני קולטת שאני בדרך למשהו ושוכחת מה. זה קורה הרבה לא חדש אבל מעניין. מתי יפסיקו הדיאלטגים הפנימיים והמכלי אנרגיה האלה. כל פעם על עניין אחר. אני כמעט ולא זוכרת את עצמי בלי זה.

אני מאמינה שמעבר לטיפול תרופתי שמי יודע אם אמצא מתאים, ספורט ותנועה הם פתרון לא רע.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

רוזמרין מה שכתבת מאוד מאוד מתחבר לי. כלומר זה אידיאלי מבחינתי. אבל אני לא מצליחה להעסיק אותם שעות רבות. הגן נגמר באחת וחצי (יש מועדונית אבל זה לא מתאים כרגע) ועד שמונה וחצי אני לא רוצה ולא מסוגלת להיות רק איתם. זה אומר שהם משחקים הרבה לבד (שזה נהדר ומבחינת הבית - מלא בלגן) וזה אומר שיש הרבה מסכים וככה עוברים את זה.
לגבי בחוץ קבעתי עם נער פעמיים בשבוע והוא אכן היה בייביסיטר איתם וכו' בגינה כמה פעמים והיה נהדר וכרגע לא זמין.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום שבת. התחייבתי לעצמי לפני כמה שבועות כאן שכל שבת נצא. גם אם זה לצאת לטיול בשכונה או לקנות גלידה או לשחק בגינה. לצאת - נצא.
ויצאנו. אחרי יום בבית של כעסים ואולטימטומים וילדים צמודים למסך.
בחנש נשמתי עמוק אמרתי נצא. למטה. לא לגינה אין לי סבלנות לאנשים. נצא למגרש כדורגל ליד חורשה בשכונה
ואיזה הבדל.

אם יש דבר אחד משותף לכל האתגרים שלקחתי על עצמי בכלל ובפרט פה בעמוד - זה שצריך להתחיל.
בדרכ נתחיל בקושי והשאר יזרום טוב יותר ונסיים בסיפוק.
בדרכ.

לפעמים יקרה אחרת. אבל אלו הפעמים היותר נדירות.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

יום 130!
ארבעה ומשהו חודשים
חתיכת זמן.
היום טיאטתי במטבח
וסידרתי מזנון אחד.
בלבוסטע*

משתלטת על הבית ועל עצמי

שליחה על ידי בלבוסטע* »

וואו קראתי עכשיו ששעה של נקיון הבית שורפת בערך 300 קלוריות. למשל שטיפת כלים.
טיאטוא וספונג'ה - 400 קלוריות.
ואלו הערכים לגוף ממוצע אני מניחה.
אצל שמנות עוד יותר.

איזה כיף!
הייתי בטוחה שבקושי 100 קלוריות בשעה.

שקלתי בחודש האחרון אם לקבוע יום קבוע של נקיון יסודי כמו פעם. אני עדיין שוקלת (לא בחיוב, למי יש כח למרתון).
שליחת תגובה

חזור אל “שיפוץ ועיצוב”