אני אמנם לא הייתי במפגש הנ"ל וגם לא אהיה בוודאי במעגל הקרוב,
אבל אני רוצה להגיד משהו מהצד.
אני מאוד רוצה לשמוע את הגברים. ואני מאוד רוצה שהגברים ישתתפו.
לצערי, קולם נשמע מעט מדי.
ואני חושבת שזה רע. רע לכולנו.
כשהגברים שותקים, או כשהם "בצד", מה שמסתנן לתוך החיים הוא התפיסה ש"ההריון הוא עניין שלך" ו"הלידה היא עניין שלך" ו"הילדים הם עניין שלך" ו"אני, זה לא בדיוק העסק שלי" או בצורה עדינה יותר - אני, הגבר, בחוץ.
זה רע מאוד כשהגברים בחוץ.
מצידי, שהילדים קצת יפריעו בתוך המעגל, ולו רק שיתאפשר שהגבר יהיה בפנים.
וקולו של "החצי השני של
תבשיל קדירה" (-: חשוב לאו דווקא מפני שבמשפחה הזאת הספציפית הוא שותף - אלא מפני שנשים אחרות ירוויחו הרבה מלשמוע אותו, ולא פחות מכך, מפני שגברים אחרים, בין אם הם שם, בין אם הם "בחוץ" ובין אם הם בכלל לא שם ונשארו בבית - ירוויחו מזה.
טוב, מחקתי כל מיני דברים שאני לא יודעת אם הם שייכים (על המשמעות בשבילי, כאדם שקולו כן נשמע, כאשר בןזוגי מרשה לעצמו להשמיע את קולו בפומבי),
אבל הנושא השני שאני רוצה להצביע עליו הוא התחושה שיש לנו הנשים ש"נעים יותר לדבר רק נשים".
אני חושבת, שיש בזה צד מאוד נעים וביתי וזורם.
אבל יש בזה גם צד שני.
והצד השני הוא, שכן, אני רוצה גם את האתגר לחשוב פעמיים לפני שאני פותחת את הפה, ולנסח את הדברים שלי כך שהם יתחשבו גם בשומעים הנשים וגם בשומעים הגברים, גם באותן נשים ששומעות אותי ולא ילדו מעולם (לא להפחיד אותן? כן להתייחס לדברים מהזווית של מי שנמצאת במקום של ה"לפני") גם באותן נשים ששומעות אותי וילדו כבר 7 פעמים, גם בגברים שמעורבים ושותפים, גם בגברים שלא רצו מעולם להשתתף בקורס ההכנה ללידה ובלידה עצמה היו לא-תומכים-בעליל, וכן הלאה וכן הלאה.
אני גם חושבת שאם כולנו נשב יחד ונפתח את הלב, דברים טובים יקרו.
ודעה ישנה שלי היא, שגברים רבים מקשיבים יותר לנשים של מישהו אחר...
ואני חושבת, שאחת המשימות הזוגיות הקשות ביותר שעומדות בפנינו בעת הזאת, היא לקרב.
לקרב לבבות. לקרב בין אנשים. לאפשר לגברים להבין אותנו הנשים במיוחד בהקשרים הכי משמעותיים לנו בחיים (עם כל האהבה, אני חוששת שלא תמיד הגברים מבינים מה הלידה בשבילנו), לאפשר לנו הנשים להבין את הגברים שלנו - ובמיוחד, במיוחד, אם דווקא לנו יש תחושה ש"הם לא שייכים לעניין".