מצעד הגאווה

מאיה*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 22:11

מצעד הגאווה

שליחה על ידי מאיה* »

מה פתאום ללכת ברחובות כמו ארים? שילכו בתעלות הביוב. או בגטאות שלהם. שם הם מתאימים.
ואי אפשר להתמם ולהגיד שהם "רק" הולכים ברחוב, עם הלבוש השחור הפרובוקטיבי שלהם, דווקא ובכוונה הם לא מתלבשים כמו בני אדם מהוגנים, מערביים. כדי לדקור לנו את העין והנשמה והקולטור וללעוג לרגשות הלאומיים העדינים שלנו. אנחנו מאד רגישים לנושא הזה, והם ממש לא מגלים שום התחשבות.

הקטע הזה נכתב בציניות עוקצנית. למי שכתב את זה אני רוצה להסביר משהו:
כשכתבתי שמה שמפריע (לי לפחות) במצעד זה הפרובקטיביות התכוונתי שלהיות ליד אנשים שצועדים ומתנשקים ויש בנות עם ביקיני ו.. זה מאוד בעייתי בשביל אדם דתי. מי שכתב את הקטע הציני הזה על החרדים, בז (בצורה אנטישמית) ללבוש שאולי צורם, מפריע, אבל לא באמת פוגע בו. זה לא שאי אפשר ללכת ליד אדם חרדי, זה אולי מקומם, מעצבן, מרגיז ולא מובן...
אז בוא נשפוך קצת אור על העולם הדתי-חרדי:
לאדם שומר מצוות אסור להסתכל על אישה לא צנועה. רוצים דוגמה שמחרפנת אותי?
למה במקומות עבודה ציבוריים (בנק, קופת חולים, דואר) עובדות נשים שלובשות מחשוף ענק, מכנסיים בגיזרה נמוכה וכשהן מתכופפות למגירה אז הכל בחוץ?
זה מאוד מפריע לי! כבר שמעתי מהרבה נשים חילוניות שמרגישות בחילה להסתכל על לבוש כזה- שמאוד לא מכובד למקום ציבורי. (בחו"ל- כל הפקידות לובשות בגדים רשמיים ולא חשופים) ואני במצבים כאלה מרגישה כפייה חילונית. למה בעלי צריך לראות את זה כשהוא הולך לדואר? והילדים שלי? וא"א להגיד כלום, נכון? כי אחרת זה לכפות את הדעות החשוכות שלי מהגטו על עולם פלורליסטי כמו שלכם. נכון?

ובנוגע להומואים והלסביות אמרו כאן ש _בכל שנה מתאבדים מאות אם לא אלפי בני נוער בעולם מהסיבה הפשוטה שהם הבינו שהם אוהבים את בני מינם מדובר בעיקר בבנים .
מצעד הגאוה יכול לתת לבני הנוער האלה רמז שהם לא לבד ושאפשר וכדאי להשאר בחיים ולהיות מאושרים.ולכן המצעד הזה לא בא להביא שלום אלא בא להביא שלווה לנפשם הדואבת של אנשים מסויימים._
אני בטוחה שיש אנשים שחיים במתח מתמיד לפני שהן יוצאים מהארון ולחצים נפשיים כאלה יכולים לגרום להתאבדות. אני מצטערת על מקרים כאלה..
ונכון שאומרים שיש הומואים ולסביות בכל חברה ? חרדית, דתית, מוסלמית? אני בטוחה שזה נכון. אבל ההבדל הוא שהרבה פחות חשופים לזה ומתעסקים בזה, אין בחברה דתית התעסקות כזאת במין, וטוב שכך. גיל ההתבגרות היא תקופה ממילא מאוד סוערת גם בלי לבדוק איזה מין אני מעדיף/ מעדיפה. לדעתי בני נוער מתאבדים כי הם מבולבלים ומוצפים מבחינה ריגשית ובתוך זה נכנס המתח המיני.
אבל תכל'ס מה הפלא? הם צופים בתוכניות שעוסקות הרבה במין, עם מנחים ומנחות שמנבלים את הפה ותחומי העניין הם: עם מי עשיתי את מה ואיפה וכמה אנשים היו שם ומתי היתה הפעם הראשונה שלי עם בחור ועם בחורה... אז כל בחור ובחורה קוליים מספיק צריכים להתנסות עם המין השני נכון? כי זה יהיה מדליק לדבר על זה אח"כ.. ואח"כ מפרסמים שהנוער מבולבל ומתאבד.
זה מה שאני חושבת.
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

עדי ל את כל כך רותחת.. אפשר להכין לך חביתה על הראש?
אין מה לעשות החיים הם לא תוכנית לבקשתך ואם לא תתחילי להתחשב באנשים אחרים ולהרגיע את הקריזות שלך אז חבל מאוד. :-)
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אלון.
מה אתה מציע לעשות בגזרת הדתיים על מנת להמנע משנאה וקרע ועל מנת לשמור (להביא) על צביונה הקדוש של ירושלים?

ירושלמית חביבה. יש לך המון במשותף עם הקהילה ההומו לסבית. אם את אכן לא דתיה, סביר שיש לך הרבה יותר במשותף איתם מאשר עם הקהילה החרדית טרוריסטית של ירושלים.
עוד סביר שיש לך קרבת משפחה הדוקה יותר עם הומו או לסבית מאשר טרוריסט חרדי.

לא מדובר פה על זכויות, מדובר על טרור.

למה באמת מסובך כל-כך לתפוס את זה?
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

מאיה. מי שמתעקש להתעסק הרבה במין הם החרדים. הם עושים זאת דרך איסורים וקיראת תועבות וזוהמה לכל מיני דברים שקשורים למין, אבל עדיין הם קשורים למין.
הומואים ולסביות, אולי חשוב לציין, לא מתעסקים במין במצעד הזה אלא בעובדה שעיסוק במין הוא פרטי ואין להפלות, להשפיל, לנדות, להרוג בן אדם בשל עיסוקיו הפרטיים.
ואולי גם חשוב לציין שלא בחייהם הפרטיים באופן כללי.
הם אשכרה בני אדם בדיוק כמוך. עם חיים ועיסוקים ותחומי עניין ואמונות וכן, יש להם גם גוף.
וכמו שיש סטריטים שעוסקים הרבה במין יש הומואים שעושים כך.
יש כמה תחומים סטרייטים לחלוטין בהקשרים של עיסוק אובססיבי במין שאני מציעה לעסוק בהם לפני שאת מתנגדת להליכה ברחובות חילוניים בעיר מעורבת כמה שעות בשנה, של אנשים מאושרים מהבחירה הפרטית שלהם ולבושים לחלוטין, אם עיסוק אובססיבי במין זה מה שחורה לך בעניין.

המצעד לא עובר ברחובות חרדים או דתיים. הסיבה היחידה שילד חרדי/דתי יראה אותו זה אם ההורים שלו יקחו אותו במיוחד כדי ללמד אותו תועבה ב מין מהי. ומה כדאי לעשות לאנשי מתועבים. חינוך לאהבת השם וקדושת העיר, כמו בספרים.
או אם הוא יברח מהבית לראות איך נראים אנשים שלא מפחדים אפילו מהצל של עצמם.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

מה אתה מציע לעשות בגזרת הדתיים על מנת להמנע משנאה וקרע ועל מנת לשמור (להביא) על צביונה הקדוש של ירושלים?
מכיוון שמצעד הגאווה פוגע בצביונה הקדוש של ירושלים, הייתי פונה לגזרת הדתיים, ומכין איתם יחד איזשהי מתכונת שהמצעד כן יוכל יתקיים בו. (אני שוב מזכיר שלמצעד הזה מתנגדים חרדים דתיים וחילונים כאחד, רבים שאומרים משהו בסגנון: "מילא ת"א, אבל ירושלים? דווקא לעצבן?")
באופן אישי, מכיוון שאני חושב שרוב הצועדים הם בכלל לא מהמגזר ההומו/לסבי, אפשר לשנות בראש ובראשונה את שם המצעד למצעד האהבה, לאחר מכן לעשותו בצורה שתפגע כמה שפחות באמונות של אנשים אחרים (וממש לא וולגרי) ואז אפילו דתיים יוכלו להצטרף למצעד שכולו אהבה.
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

_יש לך המון במשותף עם הקהילה ההומו לסבית. אם את אכן לא דתיה, סביר שיש לך הרבה יותר במשותף איתם מאשר עם הקהילה החרדית טרוריסטית של ירושלים.
עוד סביר שיש לך קרבת משפחה הדוקה יותר עם הומו או לסבית מאשר טרוריסט חרדי_

לכולנו, כבני אדם ששואפים לחיות במקום עם זכויות אדם, יש קרבה יתרה.
לחלקנו חשוב לקבל זכויות ופחות לתת אותן לאחרים.
הקרבה היתרה שיש לי, אכן גורמת לי לרתוח מחלק מהכתוב,
והיא (הוא) תכף יבוא לבקר, ויקרא את הדיון כאן (אולי מיותר, אבל כבר סיפרתי לו ואני מניחה ששמע כבר דברים גרועים מאלו) אז אני אכן כואבת גם את כאבו ושמחה שהגירתו לתל אביב מאפשרת לו חיים טובים הרבה יותר מאשר בירושלים.
אח"כ אמחק את חלקי בדיון.
ירושלמית*
הצטרפות: 16 מרץ 2003, 20:56

מצעד הגאווה

שליחה על ידי ירושלמית* »

אני מאד מכבדת את משמאיה כתבה. משמפריע זה הפרובוקציה. ויש גם הרבה חילונים בירושלים שמתנגדים לזה. ואני חוזרת ואומרת שכמו שקהילה הומו-לסבית רוצה שיתחשבו ברגשותיה כך גם אנשים שמתנגדים למצעד רוצים. ולגבי המודעות ,אז אפשר לעשות את זה בדרך אחרת שלא מעוררת סנסציות.
דליטוש ב, לא הבנתי למה את מתכוונת, אין לי איתם שום דבר.חוצמיזה, תראי, לחרדים ירושלים היא קדושה. כמו שיש אולי דברים שקדושים בשבילך והם נלחמים עליה. אני לא קרובה לקהילה שלהם וכנראה שהיא מכילה כל מיני סוגים של אנשים אבל הם נלחמים כרגע על משקדוש להם, את מבינה?
את מדברת על טרור, כפיה. אולי. גם לי פעם העירו בצורה מכוערת על איך אני לבושה ואני מאד צנוע יחסית לחילונית. אבל זה לא גרם לי לעשות "דווקא".
טוב, פה זה כבר דיון אחר.
מאיה*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי מאיה* »

דליתוש ב

_לא מתעסקים במין במצעד הזה אלא בעובדה שעיסוק במין הוא פרטי ואין להפלות, להשפיל, לנדות, להרוג בן אדם בשל עיסוקיו הפרטיים.
ואולי גם חשוב לציין שלא בחייהם הפרטיים באופן כללי.
הם אשכרה בני אדם בדיוק כמוך. עם חיים ועיסוקים ותחומי עניין ואמונות וכן, יש להם גם גוף._
בטח שמתעסקים במין במצעד.
הרעיון הוא : אנחנו מאותו המין ומותר לנו לקיים יחסי מין.
סבבה. Get a room. מה לכל העיר עם זה?
אם העיסוק במין הוא פרטי אז למה העניין כל כך ציבורי?
לעשות כזה מצעד, לדבר כל היום וכל הלילה בטלוויזיה ובעיתונים על כ-ל האפשרויות לקיום יחסי מין ואז לטעון שבעצם יש בני נוער שמתאבדים בגלל הדחפים המודחקים שלהם. אם לא היו מבלבלים את הנוער ומראים לו את כל האפשרויות הוא היה הרבה יותר יציב נפשית.
תשאלו כל פסיכולוג ואיש מקצוע- התרבות המינית המתירנית והמוגזמת פוגעת, מבלבלת ומתסכלת את הנוער. (על איידס כבר דיברנו?)

יש כמה תחומים סטרייטים לחלוטין בהקשרים של עיסוק אובססיבי במין שאני מציעה לעסוק בהם
על זה אני בדיוק מדברת- את מציעה לי עיסוק אובססיבי במין? זה יהפוך לי את החיים לטובים יותר? משוחררים יותר? את בטח אומרת לעצמך: הו אנחנו הפלורליסטים, יודעים מה זה מין אמיתי, אנחנו הכי מסופקים (כי טעמנו מהכל) ואילו הם הדתיים נאלצים להיות תקועים אם אותו בן זוג לכל החיים בלי לנסות הרבה אפשרויות. (נשמע משעמם שמקיימים יחסי מין רק עם אדם אחד?- אז יש מה ללמוד גם מהדתיים..- אבל אני לא אכפה את הדעות שלי..)
אני (בניגוד לחרדים) מבינה שיש מי שאוהב ורוצה לחיות עם בני מינו. האם זה מקובל עלי? מה צריך לעשות עם זה?- זה כבר דעתי הפרטית. אבל אני מסוגלת להבין שהקהילה הזאת היא אנשים כמוני בהרבה דברים. ואני לא מפחדת וחרדה מהרעיון ההומו-לסבי. מה שכן, מפריע לי ההתעסקות הפומבית בזה.

רק בגלל אגו הפגוע של הומו-לסביות?

מה לעשות אבל זה נכון. ככה זה, מי שיש לו אגו פגוע מרגיש צורך לעשות צעדה/ הפגנה ולהיות מוקף בהרבה אנשים כמותו ככה הוא כבר פחות חלש ובמיעוט. זה נכון לגבי הדתיים "המתנחלים", לגבי החרדים, הקהילה ההומו- לסבית ואני אפילו אעיז לומר שגם הפמיניסטיות.
ירושלמית*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי ירושלמית* »

מאיה!

אני מסכימה איתך בכל משכתבת. מסכימה עם כל מילה!
אולי*
הצטרפות: 10 מרץ 2005, 04:08

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אולי* »

עם קשר למצעד בלי קשר למצעד, באופן יותר כללי ורחב, אני מעונינת לשאול את דליתוש ואת עדי (בלי שמץ של ציניות או אירוניה או תוכחה, אני באמת מנסה להבין):

קראתי אתמול את הנאום של דוד גרוסמן. הסכמתי עם רוב הדברים, אבל היתה לי הרגשה שבעצם הוא אומר "אנחנו חייבים לעשות שלום בכל מחיר" דהיינו לתת לערבים כל מה שהם מבקשים העיקר שיהיה שקט. משהו כזה, באופן מאד כללי. באותה נשימה הוא הזכיר שאנחנו במצב של מלחמה, או אם לדייק טרור כבר המון שנים. איך שאני מבינה - לתת לערבים כל מה שהם רוצים זה בעצם לומר שהטרור השיג את שלו. או שאתן רואות את זה אחרת? כי הדרך היא דרך של טרור, כשמסתכלים על מה דוחף אותנו להידברות אתם.

ועכשיו, עם החרדים בירושלים קורה אותו הדבר. הם מפעילים אלימות. ואני חושבת שאולי הם בעצם מבינים שאלימות מזיזה עניינים, בדיוק כמו שהערבים משיגים את מה שהם רוצים באלימות.
מה דעתכן?

ואני שוברת את הראש איך אפשר להפסיק את האלימות הזו, של החרדים, אבל היא כל-כך מתגמלת כרגע, שאני לא יודעת מה באמת יכול לשכנע.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

אנחנו מאותו המין ומותר לנו לקיים יחסי מין. אוי את כל כך לא הבנת על מה המצעד נאי בכלל לא בטוחה שיש לי כוח להסביר לך אבל הוא על שוויות זכויות בפני החוק ולא בפניך או בפני האלוהים הצבוע שבשמו מותר לאיים על אנשים ברצח
אבל זה רק אחד מהדברים שמעידים על בורות כה רבה בדף הזה שאני כאמור משאירה את המלחמה לסובלניים ממני כי לי כבר מתחשק להכות פה מישהו }
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3323954,00.html
מזוז הורה למשטרה להגיע להבנה עם חברי הבית הפתוח, באיזה אופן יכול להתקיים המיצעד...
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

אולי, אני חושבת שההשוואה ממש לא לעינין.. ולא נכונה.
המשותף הוא האלימות, השאר - שונה מאוד.
החרדים אינם משתוללים עכשיו כי הם מדוכאים ונשללות מהם זכויות אדם עשרות שנים... ממש לא.
הם מיגזר ששואף לשלול מאחרים זכויותיהם.
על הכיבוש והדיכוי שלנו את הפלשתינאים בדפים אחרים ( מאז שאני אמא אני כמעט ולא כותבת, פעם השתוללתי בהם :-) )
על הפרק עכשיו ניסיון להשתיק , להפחיד ולמנוע ביטוי של אנשים עם צורת חיים שונה משלהם דרך אלימות, ולא להשתחרר מכיבוש אכזר דרכה.
הנאום של גרוסמן היה מצוין. מרגש. מדויק. בהיר. כנה. עצוב. אנושי. מציאותי.

אבל זה רק אחד מהדברים שמעידים על בורות כה רבה בדף הזה שאני כאמור משאירה את המלחמה לסובלניים ממני כי לי כבר מתחשק להכות פה מישהו
מוכר.
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

1. איך התחיל הרעיון של מצעד גאווה?

ב-1969, פשטו שוטרים על בר הגייז "סטונוול" בניו יורק. הפשיטה הייתה עניין שבנוהל, וכללה אלימות ומעצרים של מי שנראו הומואים, לסביות, או דראג קווינז. לראשונה, הנוכחים במקום התנגדו בכוח למעצרים, ורבים נוספים שמעו על המאבק והצטרפו למקום מהרחובות הקרובים. זו הייתה תחילת הקמתה של התנועה לזכויות לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים (להט"ב) בארצות הברית. שנה לאחר מכן נערך מצעד הגאווה הראשון בניו יורק, ומאז הוא פשט בעולם. המצעד הראשון בארץ היה ב-1998.

1. על מה הגאווה, ולמה לצעוד?

הגאווה באה כתשובה לתחושת הבושה שמופנית כלפי קהילת הלהט"ב. המצעד מנסה להעביר את המסר שנטייה מינית איננה סיבה לבושה, ושכולנו שווים וראויים לשוויון זכויות. המצעד מהווה גם מחאה נגד דיכוי ואלימות פיזית ומילולית נגד קהילת הלהט"ב בפרט, והמיעוטים בחברה בכלל.

1. איפה עוד יש ללהט"ב בעיות?

הבעיה המרכזית היא בתפיסתם כחריגים. "הומו" זו עדיין קללה נפוצה, הומואים, לסביות וטראנסים חיים עדיין בבושה, חלקם מסתתרים "בארון", וסובלים מחוסר סובלנות ואלימות מילולית ופיזית.

במקביל, ישנן זכויות רבות שמוקנות רק לזוגות סטרייטים, כמו נישואים, אימוץ וזכויות כלכליות נוספות. כמובן שיש קשר הדוק בין אי קבלה חברתית לבין הפער בזכויות.

1. למה שלא יישארו בת"א?

קהילת הלהט"ב מהווה כעשרה אחוזים מהאוכלוסייה. יש הומואים ולסביות בקרב דתיים וחילונים, ירושלמים ותל אביבים. ניסיון לשלוח כל "חריג" לתל אביב איננו עומד בשום קריטריון של דמוקרטיה וליברליזם.

1. למה דווקא בירושלים?

ירושלים היא בירת ישראל, ומשכך בירת כל אזרחיה. דווקא בירושלים, שבה הומואים ולסביות חילונים, דתיים, צעירים ומבוגרים מרגישים דיכוי כבד במיוחד, חשוב שיהיה מצעד למען סובלנות וגאווה. דווקא במקום שבו אין קבלה וסובלנות חשובה הנראות של מצעד גאה ומקבל. בעיה נוספת עולה ברגע שאנחנו קובעים מי לא נכנס לירושלים. מניעת המצעד תהווה מדרון חלקלק שסופו אינו ברור- האם השלב הבא יהיה לסגור מקומות בילוי להומואים בעיר? ולאחר מכן- האם ינסו לגרש מהעיר כל מי שיצא מהארון? מה לגבי נשים שלבושות שלא בצניעות, או אנשים שלא שומרים שבת, שגם הם מסתובבים בירושלים - האם גם הם יידרשו לצאת מירושלים?

1. אבל זה חילול הקודש.

המצעד לא נועד לפגוע בכבודם של אזורים מקודשים, והוא מכוון לרחובות הראשיים, שבהם מסתובבים אנשים רבים ש"מהווים חילול הקודש", כפי שצוין לעיל.

1. למה הצועדים במצעד כ"כ פרובוקטיביים?

כל מי שמגיע למצעד מגלה להפתעתו שהוא הרבה יותר סולידי ממה שנראה בתקשורת, בייחוד המצעדים בירושלים. רוב הצועדים אינם לבושים באופן "פרובוקטיבי" כלל, והתקשורת פשוט בוחרת לצלם את מה שהכי צבעוני וקיצוני. עם זאת, המצעד כן משתדל להיות שמח וצבעוני, כדי לשדר את אותה גאווה ושמחת חיים, כתשובה לתחושת הדיכוי שמהווה חלק מחיי להט"בים רבים.

1. אני ליברל, אבל מפריע לי לראות הומואים\לסביות, למה אי אפשר להתחשב בזה?

הומופוביה וחוסר קבלה נפוצות בחברה. הבעיה היא שכשמבינים שמגדר ונטייה מינית הן תכונות מולדות, רואים שמדובר בגזענות גרידא. חוסר סובלנות שכזו צריכה להשתנות, וזו בדיוק אחת הסיבות לקיום המצעד.

1. אוקי, אבל אני סטרייט, למה חשוב שאני גם אבוא?

מצעד הגאווה נועד לכל מי שאהבה חופשית, שוויון וקבלת האחר חשובים לו. זהו קצה חודה של הדמוקרטיה והליברליזם, ומאבק בדיכוי שמרני ובגזענות. זהו מאבקם של כל מי שרוצה לחיות בחברה סובלנית, או להתחתן בנישואים אזרחיים. חוץ מזה, שזה חינם.
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

איזה יופי כתבת, אילה.
חוץ מזה, שזה חינם
:-)
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

אילה א
כולי צער על כל ההומואים והלסביות שנרדפו ונרדפים.
אל תשכחי שגם אותך יש אנשים שרדפו ורודפים בגלל שאת יהודיה.
שלא נדבר על רציחתם של יהודים מאמינים ומקיימי מצוות.
אז אל תעשי מההומואים קהילה נרדפת, רגישה שצריכה סבלנות, מבלי לציין שהחרדים היא כזו בדיוק.
ירושלמית*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי ירושלמית* »

1. אם המצעד הזה הוא בשביל החוק אז הם יכולים להפגין מול הכנסת ולא להסתובב ברחובות.
  1. עדי ל , תגידי, לדעתך, אם אנחנו ( יהודים ) כל-כך רעים כלפי פלסטינאים המסקנים והאומללים אז כדאי כבר לקפל את המדינה, לפזר את הבסתה ודי לציונות,יהדות וכו'? נתפזר בין העמים כמו בזמנים הטובים ונמשיך לסבול. בעצם אם כבר לא נהיה יהודים אז לא נסבול. ואולי כבר לא נהיה.
מה בעצם את עושה בארץ?
אני לא מבינה משהו מאד עקרוני בכל הדיון הזה: למה כשאתם כל-כך מגנים אל זכויות של צד אחד אתם שוכחים את הצד האחר. כל פעם שאחד מנצח השני מפסיד.לידיעתם של כל יפי נפש.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ירושלים היא לא עיר ככל עיר. יש לה אופי וצביון מיוחדים

ירושלים היא גם עיר הבירה שלנו. ועל כן מותר לגל אחד להביע בה את דעתו. חשוב לזכור שכשכנסת ישראל קבעה את מקום מושבה בירושלים וכך גם כל משרדי המדינה בעתם יש בכך אמירה של הפיכת ירושלים לחילונית ולשייכת לכל תושביה.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

מותר לגל אחד להביע בה את דעתו מותר ורצוי, במיוחד אם הוא רוצה לרמוס באמצעים חוקיים את מאמיני שלושת הדתות הגדולות ביותר יהדות, נצרות ואיסלאם. ובמיוחד אם זה ארוע כה מלא חשיבות כמו מצעד שתכליתו להראות שהומואים ולסביות גאים בעצמם.
ועל אחת כמה וכמה אם קבוצות בעם מאבדות צלם אנוש מפחד אלוהים,
ואם יש סיכוי שמצעד כזה יביא לשפיכות דמים אז זה עוד יותר חשוב אפילו לקיים את המצעד כדי להוכיח להם שזה לא מזיז לנו.
bunuah_BUNUAHנומושי*
הצטרפות: 05 נובמבר 2006, 22:24

מצעד הגאווה

שליחה על ידי bunuah_BUNUAHנומושי* »

מותר לכעוס!אז אני רותחת ממש,החוצפה ,העזות מצח(חסרת הבינה)הזו
להפוך את ישראל לטארן/לפאקיסטן-לא יקום ולא יהיה!!!

ישראל היא (עדיין!?)מדינה חופשית וככזו כל אחד בוחר לאיזה סרט הוא הולך...
אותי באופן אישי הסרט הזה לא מעניין,אבל אוי לרפה מוח שיחליט שהוא מחליט
בשבילי

ממש ניסיתי להיות עדינה בהתבטאותי

אבל שלא נדע,וחס ושלום-במלחמה כמו במלחמה(אני אוכל אותם איכס
ירושלמית*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי ירושלמית* »

ויש לי עוד משהו להגיד לכל הצדקנים העדינים שבעד אהבה ואחווה וחופש ופלורליזם-ליברליזם וטטטי וטטטה, בשם כל האלים והאלות והשדים והרוחות ,אתם שחושבים את עצמם לרוחניים ופתוחים. האם אתם באמת מכבדים את משמולכם...ולידכם? אתם מסוגלים לקבל את האחר?
אז מאיפה כל החילול הזה? מאיפה כל הרוע הזה? גם כלפי דתיים. רק משום שהם חושבים אחרת?
הם בינתיים לא רצחו אף אחד.
נראה לי שכל האהבה האבסולוטית הזאת רחוקה מכם בדיוק כמו שהיא רחוקה מהם. אתם רק צד השני של המטבע.
bunuah_BUNUAHנומושי*

מצעד הגאווה

ישועות ונחמות

הצדיקים האמיתיים כנראה יתפללו בבית הכנסת...

המתלהמים הם אספסוף מסוכן,ואני רק מקווה שאנחנו (עדיין?!)מדינת חוק
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

ירושלמית אני לא יכול להסכים יותר |Y|
bunuah_BUNUAHנומושי*

מצעד הגאווה

ירושלים היא של כ-ו-ל-ם וזה יופיה!!!
מאיה*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי מאיה* »

אילה א
אוי את כל כך לא הבנת על מה המצעד נאי בכלל לא בטוחה שיש לי כוח להסביר לך אבל הוא על שוויות זכויות בפני החוק ולא בפניך או בפני האלוהים הצבוע שבשמו מותר לאיים על אנשים ברצח_

די, די, די !
זה מתחיל להמאס הקטנוניות הזאת שאת מתעקשת להדביק איומים לרצח לכל אדם חובש כיפה (או כיסוי ראש). זה מתחיל להשמע כמו עלילת דם (עם כל האוירה האנטישמית כאן בדף ..)
אני וכל הדוסים שאני מכירה וכל החרדים שאני עובדת איתם הם לא מחרחרי מלחמה. מי שרוצה להעלב ובוחר להעלב ולהתבכיין שוב ושוב "הם מאיימים לרצוח אותי" נשאר בדעה סגורה ואטומה. את קראת בכלל משהו ממה שכתבתי פה? איך שמפריעה לי הכפייה החילונית שכל אדם דתי עובר. עלי לא מאיימים בשנאה?
כשיגאל תומרקין אמר ש: "כשרואים את החרדים מבינים למה היתה השואה" זה לא שנאה?
פעם ישבתי באוטובוס וראיתי גרפיטי מגעיל:
דלי סיד על כל חסיד
צריך לדרוס כל דוס
ועוד הגיגים יפים. אז זה נותן הרגשה מגעילה. נכון, כמה קיצוניים כתבו את זה, אז אני הופכת את כל החילוניים לצמאי דם? לא, אני מבינה שבכל חברה יש שוליים.
דמוקרטית- אין לי בעיה עם המצעד
רעיונית- המצעד מפריע לי. מה מפריע?
המצעד מנסה להעביר את המסר שנטייה מינית איננה סיבה לבושה, ושכולנו שווים וראויים לשוויון זכויות.
נכון, נטייה מינית איננה סיבה לבושה. אבל לפי השקפתי נטייה מינית יכולה להיות קצת יותר צנועה (כמו כל ההתייחסות למיניות בכלל, קצת צניעות יכולה לעזור ולהפוך את החיים לאינטימיים ועשירים יותר). למה? כמו שכתבתי מקודם:
בעיקר חינוכית- לנוער המבולבל שינסה גם את זה וגם את זה (להורים שביננו- הייתם רוצים שהילד בן ה14 שלכם יהיה חשוף להכל ויוכל לנסות הכל- כדי לברר לעצמו את הנטייה המינית המועדפת שלו???)
אבא_של*
הצטרפות: 08 נובמבר 2005, 00:09
דף אישי: הדף האישי של אבא_של*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אבא_של* »

להורים שביננו- הייתם רוצים שהילד בן ה14 שלכם יהיה חשוף להכל ויוכל לנסות הכל- כדי לברר לעצמו את הנטייה המינית המועדפת שלו???
את מפספסת את הנקודה
העניין במצעד הגאווה הוא לא מיניות, הוא זוגיות.
אני רוצה שאם הבן שלי, כשיגיע לגיל 20, יחליט לחיות עם גבר, ושאם בגיל 30 יחליט למסד את הקשר הזה - שיזכה לאותן זכויות בדיוק להן היה זוכה אם היה בוחר לחיות עם אישה. כולל זכויות רכוש, כולל אימוץ ילדים, כולל הכל.

(ולא, לא אכפת לי שכשיגיע לגיל שבו יהיה בשל ליחסי מין, כמה שנים אחרי גיל 14, שיקיים יחסי מין עם גברים, אם זה מה שיתאים לו)
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

אוי לא אני כתבתי אתזה
מביאה דברים בשם אומרם
http://israblog.nana.co.il/blogread.asp ... 6&month=11
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי איתי_שרון* »

באופן אישי אני חושב שהדרישה לקיום מצעד הגאווה בירושלים היא צודקת לחלוטין, אבל לא חכמה. אני לא מוצא את הטעם שבקיום מצעד כזה דווקא בירושלים ממש כפי שאני לא מוצא את הטעם בתפילת יהודים בהר הבית, או במצעדים שפרוטסטנטים עושים ברבעים קתולים ולהיפך בבלפסט וכו. לדעתי יש סיכוי שמארגני המצעד ישיגו את ההיפך ממה שהם קיוו להשיג בגלל האופן שבו מתקבל המצעד אצל חלק גדול מהציבור, לאו דווקא החרדי. וכל זה בלי להוריד מצדקת הדרישה, או מהדרישה שהמדינה תטפל ביד חזקה בחוליגנים שעושים טרור ברחובות ירושלים, ממש כפי שהמדינה יודעת לטפל ביד חזקה במפגינים פלסטינאים ויהודים שמפגינים נגד גדר ההפרדה, למשל.

אני לא יודע אם מותר לי :-) אבל אני מזמין את מארגני המצעד לשקול לערוך אותו להבא בחיפה. יש לנו כאן הרבה סבלנות, וגם חסרים לנו מאוד ארועים שמחים שיוציאו אותנו מהשגרה, אז למה לא?
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

ממש כפי שאני לא מוצא את הטעם בתפילת יהודים בהר הבית
הם לא מבקשים לצעוד בכותל, הם לא מבקשים לצעוד במאה שערים..
ירושלים, מעבר לחלקיה הטעונים בעבר ובהווה, היא בית , בית גם לאלפי אנשים שאינם מקבלים הכרה משום העדפותיהם וזכויותיהם נפגעות. חלק מקבוצה זו מתגורר בירושלים. וגם מי שלא - יכול וזכאי לצעוד בה גם משום התפקיד הרם שיש לה כבירה, דווקא בשל כך. לא מספיק התפקיד ככותרת, צריך גם קבלות.. (עיין ערך "נשיא" ..)
למעלה ציטטה אילה מישהו שכתב:
ירושלים היא בירת ישראל, ומשכך בירת כל אזרחיה. דווקא בירושלים, שבה הומואים ולסביות חילונים, דתיים, צעירים ומבוגרים מרגישים דיכוי כבד במיוחד, חשוב שיהיה מצעד למען סובלנות וגאווה. דווקא במקום שבו אין קבלה וסובלנות חשובה הנראות של מצעד גאה ומקבל. בעיה נוספת עולה ברגע שאנחנו קובעים מי לא נכנס לירושלים. מניעת המצעד תהווה מדרון חלקלק שסופו אינו ברור- האם השלב הבא יהיה לסגור מקומות בילוי להומואים בעיר? ולאחר מכן- האם ינסו לגרש מהעיר כל מי שיצא מהארון? מה לגבי נשים שלבושות שלא בצניעות, או אנשים שלא שומרים שבת, שגם הם מסתובבים בירושלים - האם גם הם יידרשו לצאת מירושלים
אתה מציע שיבואו לחיפה, ואני בטוחה שעושים שם חיים :-) (עדיין לא בטוחה אם לא היו גם שם מתנגדים לכך, אבל אני מניחה שהתפרעויות כמו במאה שערים לא היו, ואם היו מצד אוכלוסיה מסויימת.. אז המשטרה היתה יודעת לטפל בה)
אבל כשצריך אחר כך לחזור הביתה (ירושלים הקדושה) אז הניכור גדול עוד יותר, כי אי אפשר לדרוש מאנשים לעטות מסיכה בביתם/עירם/עיר מסויימת ולהימנע מלהיות פשוט הם ביומיום. ירושלים היא קודש, אבל גם חול, מניעת חיים נורמאליים בה יהפוך אותה לשחורה משחור. ואז מה? כולם יבואו להתגורר בחיפה?
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

וגם חסרים לנו מאוד ארועים שמחים שיוציאו אותנו מהשגרה, אז למה לא
:-) איתי,כמובן שההזמנה שלך מתקבלת, אבל ברוח הדברים בימים אלו, כולם מתקבצים/נשלחים לתל אביב,
לא רחוק היום בו ישלחו לכאן גם את החיפאים.. וכבר יש לנו כאן המון ארועים שמחים, למה לפזר כוחות, חבל על האנרגיה,
בואו..
אהה, כל דבריך הם מזימה מתוחכמת לארגן לכם שם איזו שמחה קטנה, ממש מחטף :-)
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מצעד הגאווה

שליחה על ידי פלונית* »

_אז מאיפה כל החילול הזה? מאיפה כל הרוע הזה? גם כלפי דתיים. רק משום שהם חושבים אחרת?
הם בינתיים לא רצחו אף אחד._

מענין שהוספת בינתיים. כי בשנה שעברו מישהו מ"הם" דקר צועד. ובשנה הזאת, עוד הרבה לפני המצעד, "הם" פצעו שוטרים והשתללו בירושלים באורגיה של אלימות, שלעומתה כל אורגיה הומואית פוטנציאלית רק תחוויר. ה"הם", ירושלמית, זה הציבור העדין שעליו את מדברת ושעל רגשותיו עד חסה. רק שהם לא חסים על אף אחד. ומי שחושב אחרת מהם, שיקח בבקשה בחשבון שהוא עלול לקבל אבן בראש או חיתול בפרצוף (או סכין).

לא תמכתי בעריכת מצעד בירושלים עד לפני שבוע, אחרי תצוגת התכלית של הימים האחרונים ברור לי שאין ברירה אלא לערוך את המצעד בירושלים.
דרור_כמון*
הצטרפות: 09 ספטמבר 2003, 23:19
דף אישי: הדף האישי של דרור_כמון*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דרור_כמון* »

עד אתמול עוד חשבתי שיש הגיון בריא ושכל ישר... היום אני כבר מתחיל לפקפק בכך.
חבר מהעבודה שלי רצה לצאת היום לעבודה מאופקים, ב5:30 בבוקר, אבל מה מספר חרדים החליטו להבעיר צמיגים ולחסום את צומת תפרח, הרי הרבה יותר חשוב שהבן-אדם יבין שחשוב לא לעשות את המצעד מאשר לנסוע ולפרנס את משפחתו, לא שאנחנו מדברים כאן על הפגנה למען העניים או מניעת השחיתות.

70 פנים לתורה, ופן אחד שמעתי מאיש חכם אחד שמתייחס להומואים כאל מערכת יחסים נורמלית בין גברים באם היא לא באה על חשבון יחסים עם נשים (כמו שיכול לקרות בבתי סוהר, על אוניות וכו') כלומר במצב שגברים באמת נמשכים אחד לשני, מתנהלת ביניהם מערכת יחסים של זכרי-נקבי, לגבי לסביות נדמה לי שבתורה (בתנ"כ) הנושא בכלל לא מוזכר.

טוב, אז בטח רוב הדתיים כאן יתייחסו בביטול, מה שמצביע על רמת הסובלנות, אבל עדיין חשוב חשוב לשמוע את הדתיים ה"רגועים" אלה שלא מאיימים,

אלא,

שכנראה להגיד אני מתנגד למצעד אבל אני נגד אלימות, זה לא שווה הרבה (עם כל הכבוד, ובאמת יש כבוד),
חייב לקום כוח רציני שמבחינה מהותית לא מסכים עם תפישת החיים של הצועדים אבל תומך בצעידתם (רצוי כוח דתי)

מאיה,
נסיון לכפיה והכללות תמיד יהיו, החוזק הוא לא להיגרר לשם.
דרור_כמון*

מצעד הגאווה

ירושלמית, אלון,
באורח החיים שלי אני הרבה הרבה יותר קרוב לדתיים ולחרדים, ולכן אין כאן רוע ואף אחד לא מצטדק,
חילול קורה כאשר מכניסים את החלל (לא סתם מתים נקראים גם חללים) לתוכך, ואז יוצאים דברים לא נעימים.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

לא הבנתי למה את מתכוונת, אין לי איתם שום דבר
ירושלמית. להגיד על בני אדם רגילים לחלוטין שא"אין לך שום דבר משותף איתם זו דמוניזציה של אנשים ואני באופן אישי לעולם לא אגיד דבר כה קיצוני ומופרך על בני אדם אחרים.
צר לי שהמשפט ההזוי (ונאצי לדעתי) חוזר שוב בדף הזה. אם כמה שאני לא מסכימה עם החרדים ודרכם, אני מבינה שיש לי איתם המון במשותף. זה די פשוט.
דבר אחד משותף לדוגמא- גם את וגם אדם הומו וגם אדם חרדי רוצים לחיות עם בן זוג מבחירה ולזכות בהגנה מפני טרוריסטים. וזאת רק ההתחלה.
לא יודעת אם חשובה לך הדמוקרטיה או זכויות מיעוטים בכלל. נראה שלפחות לגבי חלק מהאנשים במדינה אין לך בעיה לעשות אפליה (ואם הם רוצים לעשות מצעד, אז גם לאיים בטרור זה לגטימי).

אבל הם נלחמים כרגע על משקדוש להם, את מבינה?
את מבינה שהם נלחמים ? את מבינה שלחיים של אנשים אחרים מבחינתם אין שום קדושה ודמם מותר? יהודים אחרים?

מאיה יקרה. לא הצעתי לך עיסוק אובססיבי במין. אמרתי, שאם עיסוק אובססיבי במין מפריע לך יש מלבד מצעד של כמה שעות בשנה בלבוש מלא, אנשים שבאופן קבוע עוסקים בניצול מיני של אנשים אחרים. אבל כנראה את קוראת את דברי ברפרוף ומחפשת איפה לתקוף, אז אני אשתוק לגבי השאר.

אלון. נשמעת לי הצעה טובה. אני בעד.
אבל, הייתי מתחילה מגינוי כללי של טרור דתי יהודי והצהרה שלעולם לא יהיו איומים כאלו בעתיד
ותמיד יהיה לפחות בהתחלה נסיון הדברות לפחות עם יהודים אחרים...

באופן כללי, לגבי כל אלו שתומכים באופן ישיר או עקיף בטרור.
אני לא יודעת איך זה. עוד לא קרה לי שמישהו איים להשיג בטרור מטרה שהיתה חשובה לי .
האמת קרה לי להיפך בדיוק. בהתנתקות. אבל זה לדף אחר.

מקווה ששוב אמצא בתוכי את הכוחות להגיב אחרת מכם.
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אל_דנטה* »

המרחב העירוני שייך לכולם - נכון, אבל גם אני לא הולך באמצע הכביש, או מתחיל לצרוח סתם ככה
אינך הולך באמצע הכביש כי זה מסוכן לך ולאחרים וכי זה לא חוקי.
המצעד הזה הוא חוקי, עם הדוסים רוצים לצעוד ביום השנה למשהו בלוח השנה שלהם, וללבוש בשיא הקיץ מלבושי חורף קיצוניים, אין אחד שמאיים עליהם.
מצעד הגאווה לא מסכן אף אחד חוץ מזה שביטולו הוא סכנה לחופש הביטוי של קבוצת מיעוט ומזה, בעתיד, גם לשלך.
אנחנו חיים בדמוקרטיה, צולעת אומנם, אבל כזו כל כך שבירה שדווקא כאן, במקרים כאלה היא נמדדת.
אינך יכול לאלץ אחר להתחשב או לגלות רגישות או אפילו לנזוף בו על שאינו מגלה את כל אלה, זו התחסדות מגוכחת. מי שמך?
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

מאיה, שאלה-
אבל לפי השקפתי נטייה מינית יכולה להיות קצת יותר צנועה
אז את אומרת להפסיק לעשות מסיבות חתונה? רק טקס צנוע עם רב?
ולא לצאת יחד עם בן זוגי מהבית?

איך בני זוג אמורים לדעתך להצניע את נטייתם המינית אם הם ביחד?
(חוץ מלהיות ביחד אך ורק בבית).

או, שרק חלק מהנטיות המיניות צריכות להיות צנועות בעיניך?

אוף. אני לא מצליחה להוציא מהראש את הרעיון שיש פה לא מעט הומופובים קשים |אוף|
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אל_דנטה* »

דליתוש, כל העניין כולו הוא הומופובי. מה זה כל ההתפרעויות הללו, הזעם הקדוש, הצדקנות, הרי כל אלא מין מודחק ומדוכא של קהילה אנושית מסורסת שמוצאת תחליף למין בקדושה ארוטית. הרי הם לא מגינים על ביתם מתוקף אלא מגנים על המוח שלהם מרעיון מבהיל ומסחרר - חופש.
דרור_כמון*

מצעד הגאווה

דנטה, על איזה חופש אתה מדבר?
באנו_חושך_לגרש*
הצטרפות: 06 נובמבר 2006, 10:31

מצעד הגאווה

שליחה על ידי באנו_חושך_לגרש* »

אני לא מצליחה להוציא מהראש את הרעיון שיש פה לא מעט הומופובים קשים למה להוציא את זה מהראש, עדיף להבין שבאופן הוא כבר לא מקום רק לאנשים חושבים. ואם כבר בעילום שם אז אני אומר שזה פשוט מבחיל אותי שכאן בקהילה שלנו יש אנשים סוטים שמה שמפריע להם בחיים זה הנטיות המיניות של אדם אחר, ומה שהוא עושה במיטה עם בן הזוג שלו, אתם צבועים ומתחסדים! גועל נפש.
עדי_ל*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי עדי_ל* »

באנו חושך לגרש_
אני מבינה את התחושות, גמני...
רק ש- בידנו אור ואש :-) לפזר בערות ורוע.
במיוחד אם מספיק קולות כמו שלנו ישמעו, ולא שכל אחד ואחת ידירו רגליהם ופיהם מדיונים מסוג זה כי הם מבאסים (והם מבאסים !) ולי, לפחות, קשה קצת שלא להגיב בעצבנות יתרה... אז עוד כמה קולות לאור גדול, לנאורות, לדמוקרטיה, רק יעזרו כאן.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

בזמן שישנתי עשו ממני הומופוב, רשע, התגלמות הרוע..
ככה זה בפלורליזם, מי שלא מתאים הוא חושך.
אני לא יודע כבר מה עדיף - כפייה דתית או כפייה "אורית". בעצם זה נראה די אותו דבר, כל מאמין בטוח שהוא נמצא באור והשני נמצא ב"חושך".

העניין הוא לא הומופובי (מה לעשות אני לא הומופוב)
העניין הוא שירושלים היא עיר קדושה ובעלת היסטוריה עצומה ליהודים לערבים ולנוצרים, העניין הוא שמצעד כזה חוזר על מה שכבר קרה מספר פעמים בזמני התורה ואחריו קרה תמיד אסון לאומי וכן הרבה מאמינים בזה ומפחדים פחד אלוהים, העניין הוא שמצעד כזה יכול להעשות בעיר אחרת, העניין הוא שמתנגדים למצעד הזה מוצאים מכלל שכבות האוכלוסייה, העניין הוא שההתעקשות גורמת לקרע, העניין הוא שקהילה כזאת מקבלת כמו ההומואים אמורה לקבל שהמצעד שלה מפריע, העניין הוא להרגיע את הרוחות, העניין הוא שלא תהיה שפיכות דמים, העניין הוא להכיר בדמותה וצביונה של ירושלים, העניין הוא לכבד גם את דרך החיים והאמונה של הדתיים והחרדים שנרדפו ונרדפים לא פחות מההומואים והלסביות.

תראו מה יש לשרים להגיד בקשר לזה?
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

ואחריו קרה תמיד אסון לאומי
אתה צודק בגלל שנאת חינם חרבה ירושלים עכשיו תבדוק טוב איפה יש שנאת חינם
רמז : בצד שאני לא שייכת אליו
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

הודעה 101 מהקישור בYNET שהבאתי

אני מקווה שאלהים לא יבעיר את העיר!!!!!!

איך אפשר לערב ערכי דמוקרטיה יחד עם פגיעה בערך כ"כ עמוק של העם היהודי וזו ירושלים-אלהים אוהב את ירושלים ובחר בה מכל המקומות בעולם,אז למה דווקא שם כשאנו יודעים מה יחסו למשכבי זכר.אנא אל תפגעו ברגשות המאמינים ותצעדו במקומות חילוניים מובהקים וזה בעצם דו קיום אמיתי ולא לרמוס ציבור מאמינים שמקורו בשלוש דתות מונותאיסטיות.

אסתר , מודיעין (06.11.06)
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

בגלל שנאת חינם חרבה ירושלים השנאה נמצאת אצל אלו שבעד המצעד ואלו שנגד המצעד.
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

מי זה האלוהים החצוף הזה שאתם יודעים מה דעתו על משכב זכר?
ואם הוא כל כך נעלב ממשכבי זכר שיוריד קרן אש ושירוף את כל המקיימים אותם הוא ולא מלאך הוא ולא שרף
מי שמכם לשליחיו?
ומה ההבדל אם משכב זכר הוא חטא נוראי מדוע בתל אביב הוא נסלח ? אבל בירושלים יש להרוג עליו <?
בא לי להרוג מישהו מרוב כעס
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי איתי_שרון* »

ירושלים, מעבר לחלקיה הטעונים בעבר ובהווה, היא בית , בית גם לאלפי אנשים שאינם מקבלים הכרה משום העדפותיהם וזכויותיהם נפגעות.
בואי נשאל את זה ככה: ממי אותם אנשים רוצים לקבל לגיטימציה ומה המשמעות שלה? מהחרדים הרי הלגיטימציה הזאת לעולם לא תושג, והם אלו שמהווים את הבעיה הכי גדולה. הייתי חושב שכדאי לפתור דברים בצורה שקטה ומקומית, במקום על ידי פריסת סדין אדום.

אתה מציע שיבואו לחיפה, ואני בטוחה שעושים שם חיים
אז זהו, שלא! שמענו שבמקומות אחרים עושים חיים ואנחנו רוצים לדעת איך זה נראה :-)

(עדיין לא בטוחה אם לא היו גם שם מתנגדים לכך, אבל אני מניחה שהתפרעויות כמו במאה שערים לא היו, ואם היו מצד אוכלוסיה מסויימת.. אז המשטרה היתה יודעת לטפל בה)
בטוח שהיתה התנגדות, אבל אני חושב שהיא היתה הרבה יותר רפה ומחוץ למיינסטרים. אגב - אחד הנזקים שאני רואה בהתעקשות לקיים את מצעד הגאווה בירושלים הוא שעכשיו קבוצות קולניות במקומות אחרים יראו כי טוב וירימו את קולן ברמה, כולל אולי גם בחיפה.

אבל כשצריך אחר כך לחזור הביתה (ירושלים הקדושה) אז הניכור גדול עוד יותר, כי אי אפשר לדרוש מאנשים לעטות מסיכה בביתם/עירם/עיר מסויימת ולהימנע מלהיות פשוט הם ביומיום. ירושלים היא קודש, אבל גם חול, מניעת חיים נורמאליים בה יהפוך אותה לשחורה משחור. ואז מה? כולם יבואו להתגורר בחיפה?
ראשית - כולם מוזמנים :-). אבל מעבר לזה, וזאת הנקודה העיקרית שאני מנסה להעביר, אני לא חושב שההתעקשות על קיום מצעד האהבה בירושלים תרמה או תתרום לקידום אורח החיים הגאה בירושלים אלא תביא תוצאות הפוכות. כל עוד מעט אנשים הרגישו מאויימים על ידי אורח החיים הזה לא היתה כזאת התנגדות, אבל מרגע שהנושא הפך לאיום בעיני קבוצות גדולות של האוכלוסיה נראה לי שמצבם של הגאים בירושלים רק הורע. זה לא עניין של צדק (כי על זה כבר הסכמתי מהתחלה) אלא של מציאות שכרגע לא נראה שניתן לשנות אותה.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

לידיעתך מיליונים מאמינים שדבר האלוהים כתוב בתנ"ך.

ויקרא פרק יח
א וַיְדַבֵּר יְהוָה, אֶל-מֹשֶׁה לֵּאמֹר. ב דַּבֵּר אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם: אֲנִי, יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם. ג כְּמַעֲשֵׂה אֶרֶץ-מִצְרַיִם אֲשֶׁר יְשַׁבְתֶּם-בָּהּ, לֹא תַעֲשׂוּ; וּכְמַעֲשֵׂה אֶרֶץ-כְּנַעַן אֲשֶׁר אֲנִי מֵבִיא אֶתְכֶם שָׁמָּה, לֹא תַעֲשׂוּ, וּבְחֻקֹּתֵיהֶם, לֹא תֵלֵכוּ. ד אֶת-מִשְׁפָּטַי תַּעֲשׂוּ וְאֶת-חֻקֹּתַי תִּשְׁמְרוּ, לָלֶכֶת בָּהֶם: אֲנִי, יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם. ה וּשְׁמַרְתֶּם אֶת-חֻקֹּתַי וְאֶת-מִשְׁפָּטַי, אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה אֹתָם הָאָדָם וָחַי בָּהֶם: אֲנִי, יְהוָה. {ס}

ו אִישׁ אִישׁ אֶל-כָּל-שְׁאֵר בְּשָׂרוֹ, לֹא תִקְרְבוּ לְגַלּוֹת עֶרְוָה: אֲנִי, יְהוָה. {ס}
ז עֶרְוַת אָבִיךָ וְעֶרְוַת אִמְּךָ, לֹא תְגַלֵּה: אִמְּךָ הִוא, לֹא תְגַלֶּה עֶרְוָתָהּ. {ס}
ח עֶרְוַת אֵשֶׁת-אָבִיךָ, לֹא תְגַלֵּה: עֶרְוַת אָבִיךָ, הִוא. {ס}
ט עֶרְוַת אֲחוֹתְךָ בַת-אָבִיךָ, אוֹ בַת-אִמֶּךָ, מוֹלֶדֶת בַּיִת, אוֹ מוֹלֶדֶת חוּץ--לֹא תְגַלֶּה, עֶרְוָתָן. {ס}
י עֶרְוַת בַּת-בִּנְךָ אוֹ בַת-בִּתְּךָ, לֹא תְגַלֶּה עֶרְוָתָן: כִּי עֶרְוָתְךָ, הֵנָּה. {ס}
יא עֶרְוַת בַּת-אֵשֶׁת אָבִיךָ מוֹלֶדֶת אָבִיךָ, אֲחוֹתְךָ הִוא--לֹא תְגַלֶּה, עֶרְוָתָהּ. {ס}
יב עֶרְוַת אֲחוֹת-אָבִיךָ, לֹא תְגַלֵּה: שְׁאֵר אָבִיךָ, הִוא. {ס}
יג עֶרְוַת אֲחוֹת-אִמְּךָ, לֹא תְגַלֵּה: כִּי-שְׁאֵר אִמְּךָ, הִוא. {ס}
יד עֶרְוַת אֲחִי-אָבִיךָ, לֹא תְגַלֵּה: אֶל-אִשְׁתּוֹ לֹא תִקְרָב, דֹּדָתְךָ הִוא. {ס}
טו עֶרְוַת כַּלָּתְךָ, לֹא תְגַלֵּה: אֵשֶׁת בִּנְךָ הִוא, לֹא תְגַלֶּה עֶרְוָתָהּ. {ס}
טז עֶרְוַת אֵשֶׁת-אָחִיךָ, לֹא תְגַלֵּה: עֶרְוַת אָחִיךָ, הִוא. {ס}

יז עֶרְוַת אִשָּׁה וּבִתָּהּ, לֹא תְגַלֵּה: אֶת-בַּת-בְּנָהּ וְאֶת-בַּת-בִּתָּהּ, לֹא תִקַּח לְגַלּוֹת עֶרְוָתָהּ--שַׁאֲרָה הֵנָּה, זִמָּה הִוא. יח וְאִשָּׁה אֶל-אֲחֹתָהּ, לֹא תִקָּח: לִצְרֹר, לְגַלּוֹת עֶרְוָתָהּ עָלֶיהָ--בְּחַיֶּיהָ. יט וְאֶל-אִשָּׁה, בְּנִדַּת טֻמְאָתָהּ--לֹא תִקְרַב, לְגַלּוֹת עֶרְוָתָהּ. כ וְאֶל-אֵשֶׁת, עֲמִיתְךָ--לֹא-תִתֵּן שְׁכָבְתְּךָ, לְזָרַע: לְטָמְאָה-בָהּ. כא וּמִזַּרְעֲךָ לֹא-תִתֵּן, לְהַעֲבִיר לַמֹּלֶךְ; וְלֹא תְחַלֵּל אֶת-שֵׁם אֱלֹהֶיךָ, אֲנִי יְהוָה. כב וְאֶת-זָכָר--לֹא תִשְׁכַּב, מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה: תּוֹעֵבָה, הִוא. כג וּבְכָל-בְּהֵמָה לֹא-תִתֵּן שְׁכָבְתְּךָ, לְטָמְאָה-בָהּ; וְאִשָּׁה, לֹא-תַעֲמֹד לִפְנֵי בְהֵמָה לְרִבְעָהּ--תֶּבֶל הוּא. כד אַל-תִּטַּמְּאוּ, בְּכָל-אֵלֶּה: כִּי בְכָל-אֵלֶּה נִטְמְאוּ הַגּוֹיִם, אֲשֶׁר-אֲנִי מְשַׁלֵּחַ מִפְּנֵיכֶם. כה וַתִּטְמָא הָאָרֶץ, וָאֶפְקֹד עֲו‍ֹנָהּ עָלֶיהָ; וַתָּקִא הָאָרֶץ, אֶת-יֹשְׁבֶיהָ. כו וּשְׁמַרְתֶּם אַתֶּם, אֶת-חֻקֹּתַי וְאֶת-מִשְׁפָּטַי, וְלֹא תַעֲשׂוּ, מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה: הָאֶזְרָח, וְהַגֵּר הַגָּר בְּתוֹכְכֶם. כז כִּי אֶת-כָּל-הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל, עָשׂוּ אַנְשֵׁי-הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם; וַתִּטְמָא, הָאָרֶץ. כח וְלֹא-תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם, בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ, כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת-הַגּוֹי, אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם. כט כִּי כָּל-אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה, מִכֹּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה--וְנִכְרְתוּ הַנְּפָשׁוֹת הָעֹשֹׂת, מִקֶּרֶב עַמָּם. ל וּשְׁמַרְתֶּם אֶת-מִשְׁמַרְתִּי, לְבִלְתִּי עֲשׂוֹת מֵחֻקּוֹת הַתּוֹעֵבֹת אֲשֶׁר נַעֲשׂוּ לִפְנֵיכֶם, וְלֹא תִטַּמְּאוּ, בָּהֶם: אֲנִי, יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם. {פ}
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

אז שירד ויטפל בחוטאים בזמן שהם יושבים בצד איך זה ניהיה סיבה עבורם להיות אלימים ?
לידיעתך מעניין את עכוזי מה הבורים האלה חושבים אבל סתם כך
איש_אחד*
הצטרפות: 06 ינואר 2004, 12:28

מצעד הגאווה

שליחה על ידי איש_אחד* »

אלון, אני עוקב בשקט, מתאפק, אבל קשה כבר.
אתה גס רוח במסוה של נעים הליכות , מדבריך ניכר שהידע שלך לא ממש נרחב אבל אתה מתרברב והולם בסביבה בכל הכח ובלי שום אהבה רק בכאילו. אתה צעיר (נכון?) שחצן, סליחה שאני כבר לא יכול לשמור את זה. זה מה שאני קורא מדבריך , זאת התחושה שאתה מעביר ואני מצטער בשביל מי שכותבים כאן שהם מנסים לנהל דיאלוג איתך. השיחה איתך לא נוסקת לשום מקום, אתה מדבר כמו מי שגדל במקום שמרני וחשוך וחסר כבוד לסביבה, אבל בעיקר,
בעיקר מפוחד.
אתה מפחד מהשונה, ממה שלא כמוך ואתה מבטא את זה כאן במסווה של שוחר שלום וטוב.
לא כל מי שאומר שהוא מאוים הוא אכן מאוים. אתה לוקח בקלות רבה מידי איומים באלימות. מי שלא מזדעזע וקורא לטפל במאימים ובאלימים ומרוכז דוקא בקבוצה הנרדפת, יש לפניו תמרור עצור. עצור ותפסיק להתלהם.
אילה, למה את מתעסקת איתו בכלל? הוא מחפש מלחמה, שוחר האהבה הזה.
אני מחזק את ידיך וידי הצועדים. מקווה שהמצעד יתקים ובגדול. בכבוד ובהתרגשות.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אלון, אתה כבר ממש נמוך, זה לא שפרשת בשיא...

לא הולך להיות שום משכב זכר במצעד. אז זה לא העניין.
העניין הוא שאנשים הולכים לא להתבייש בעובדה שבביתם ובפרטיותם הם מקיימים משכב זכר ואף אל לא מעניש אותם.
וזה באמת כבר מסוכן לחרדים.

ואני לא יודעת אם אתה הומופוב או לא, אבל אתה בהחלט הולך רחוק כדי להגן, להצדיק ולתרץ מעשים של הומופובים טרוריסטים.

איפה יש את הציטוט מהתנ"ך שממנה את החרדים להיות שומרי דבריו של האל בפועל?
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

סליחה איש אחד
ההצעה שלי היא להעביר את המצעד, או למצוא פשרה בין הצדדים, העיקר להפסיק את האלימות - זה העיקר בשבילי, עם בשבילך העיקר זה ניצחון הדמוקרטיה מצטער שאני לא מבין אותך.

לא הייתי מחזק אדם שמעניין לו את העכוז אמונה של בן-אדם (ועוד כשמדובר בתורה, וביהודי)
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

בוא נראה שבט אפריקאי אחד יבוא ויאמר לך בולו גולו חולו מולו שזה אומר שמי שלא הזדיין עם בן מינו דינו מיתה .
עכשיו השתכנעת ? לא
זהו בדיוק מנהגי השבט הזה ואמונתו מעניינים לך את העכוז אתה רק מקוה שהם לא יתפסו אותך בבתולייך החד מיניים.
אותו דבר אבל הפוך לגבי הרגשתו של השבט הברברי ההוא בירושלים .
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אלון, למה את התמיכה (או חיזוק אדם) בחרדים אתה לא מתנה בכבוד שלהם כלפי אמונות של אחרים?
סתם, מעניין הפרמטר הגמיש והלא עקבי.
דרור_כמון*

מצעד הגאווה

להפסיק את האלימות דורשת הרבה יותר מלהחליט שלא עושים את המצעד או מעבירים אותו,
ואלון אם אתה באמת מעוניין להציע אז תציע, תשמיע רעיונות חדשים, מקוריים, זה לא לעניין להגיד למצוא פשרה...
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

למה את התמיכה (או חיזוק אדם) בחרדים אתה לא מתנה בכבוד שלהם כלפי אמונות של אחרים?

בגלל שאני ער למאפייני הקבוצות:

המתנגדים הם:
קיצוניים דתיים פנאטיים שמוכנים להטיל טרור ורק שלא יהיה מצעד.
מאמינים יהודים שלא פועלים פיזית אבל מאוד מפחדים ממה שיכול לקרות.
נוצרים, ערבים דתיים.
וציבור חילוני רחב שאינו מבין למה בכלל צריך מצעד גאווה, או למה ההתעקשות על ירושלים, או רוצה לשמור על אופייה הדתי והקדושתי של ירושלים.
אלו

התומכים הם:
הומואים ולסביות.
פציפיסטים, פלורליסטים, ליבראליים.
מקדמי שלום מקדמי סבלנות.
אוהבי אדם באשר הוא.
Jerusalem]אלו he91[/po]-2030.html

ממי תצפי לגלות יותר סבלנות?
הצועדת_בנעלי_עקב*
הצטרפות: 06 נובמבר 2006, 17:45

מצעד הגאווה

שליחה על ידי הצועדת_בנעלי_עקב* »

עצם העובדה שצריך להסביר למישהו שזכויות יסוד עומדות מעל פגיעה ברגשות (של ציבור שתגובתו היחידה היא אלימות קשה) היא אות קלון לכולנו.

כשהחרדים פוגעים ברגשות ישראלים רבים ומבזים את הצפירה ביום הזיכרון (כשהם מממשים את זכותם להמשיך ולצעוד), אף אחד לא דוקר אותם. יתכבדו נא ויעסקו בענייניהם שלהם כשהמצעד, שכל מטרתו היא לחזק את זכותיהן של קבוצות מיעוט (שהחרדים נמני עליהן!), יעבור בסך, רחוק משכונות חרדיות.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

דרור כמון
כבר נשאלתי ואמרתי מה דעתי (ודליתוש אפילו הייתה בעד!)
מכיוון שמצעד הגאווה פוגע בצביונה הקדוש של ירושלים, הייתי פונה לגזרת הדתיים, ומכין איתם יחד איזשהי מתכונת שהמצעד כן יוכל יתקיים בו. (אני שוב מזכיר שלמצעד הזה מתנגדים חרדים דתיים וחילונים כאחד, רבים שאומרים משהו בסגנון: "מילא ת"א, אבל ירושלים? דווקא לעצבן?")
באופן אישי, מכיוון שאני חושב שרוב הצועדים הם בכלל לא מהמגזר ההומו/לסבי, אפשר לשנות בראש ובראשונה את שם המצעד למצעד האהבה, לאחר מכן לעשותו בצורה שתפגע כמה שפחות באמונות של אנשים אחרים (וממש לא וולגרי) ואז אפילו דתיים יוכלו להצטרף למצעד שכולו אהבה.
הצועדת_בנעלי_עקב*
הצטרפות: 06 נובמבר 2006, 17:45

מצעד הגאווה

שליחה על ידי הצועדת_בנעלי_עקב* »

פשוט אלון,
אין ספק שכולם ירצו לצעוד במצעד שכולו אהבה, אבל המצעד הנוכחי עניינו במקומם של ההומואים, הלסביות והטרנסג'נדרים בחברה, כיבוד זכויותיהם וקידום כבודם ונראותם החברתית וזה פשוט לא אותו הדבר.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

נכון מאוד וכמו שדליתוש כתבה:
לא הולך להיות שום משכב זכר במצעד. אז זה לא העניין.
העניין הוא שאנשים הולכים לא להתבייש בעובדה שבביתם ובפרטיותם הם מקיימים משכב זכר ואף אל לא מעניש אותם.

או במילים אחרות (כמו שהמאמינים רואים את זה) יוצאים בראש חוצות ירושלים העיר כלכך כלכך קדושה ליהודים למוסלמים לנוצרים ובפומבי מודיעים לעולם:

אלוקים אנחנו שמים עליך פס כזהההההה ענק!!!!
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אלון, כמו משמיים:

אורנה רינת אין חופש בלי חופש מיני

מתוך המאמר:
"נכון, ירושלים מקודשת לשלוש הדתות אבל אם מה שמקודש לשלוש הדתות הוא תיעוב כלפי הומוסקסואליות, אסור בשום אופן להתחשב בזה. ואם הטענה היא שצריך להתחשב משום ש"כך הם מרגישים" ואין אמת אחת - טענה רווחת לאחרונה - צריך לזכור שאם אין אמת, אז אי אפשר גם לדבר על חירות או על צדק או על דיכוי."
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

להורים שביננו- הייתם רוצים שהילד בן ה14 שלכם יהיה חשוף להכל ויוכל לנסות הכל- כדי לברר לעצמו את הנטייה המינית המועדפת שלו???)
כן. אולי לא לנסות הכל בגיל 14, אבל בהחלט להחשף לאפשרויות.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

הם מודיעים לעולם בפומבי-
אנחנו שמים פס על נסיונות הטרור, ההפחדה ועיוות רוח האלוהים ע"י זרמים פונדמנטליסטים של שלושת הדתות!!!!!!!!!!!!!!!!!

יש לך איזו חיבה לטרור להפחדה ולעיוות רוח האלוהים?
או רק לכאלה שמגיעים מזרמים אלימים ביהדות?
נקרופיל_ממוצע*
הצטרפות: 06 נובמבר 2006, 19:15

מצעד הגאווה

שליחה על ידי נקרופיל_ממוצע* »

מתוך המאמר: "אין חופש בלי חופש מיני" - צודקת!!

אני מציע שנערוך גם את מצעד הפדופילים, מצעד הפורנוגרפיה, מצעד המאוננים, מצעד הנקרופילים, וכמובן את מצעד אוהבי הבהמות!
ורצוי גם בירושלים, כי העיר הזאת היא העיר של כווווווווווולם (כן מה לעשות.. גם של אוהבי גופות)

זאת זכותו של כל אדם נאור במאה ה-21 לדעת שישנם אנשים שאוהבים גוויות (שאגב לפני שדנה מתה אישרה לדניס לעשות בה ככל רצונו בהסכם חתום לפני מותה) זה פשוט לא יתכן כל הכפייה הדתית הזאת שלא מאפשרת חופש ביטוי גם לנקרופילים יש זכות לבטא את עצמם!

גורם לכם לסלידה????? ברוכים הבאים למאה ה-21 !!!! נוגד את מה שכתוב בתנ"ך????? תשארו בבית בזמן המצעד אנחנו נעבור ברחובות ראשיים בלבד!!!!!!!!
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

בשעת לילה מאוחרת בעיר וילנה, צעד רבי ישראל מביתו לעבר בית המדרש לעסוק בתורה ולהתבודד עם קונו, ולפתע הבחין באור קטן מהבהב מתוך חנותו של הסנדלר, תמה על כך שהלה ממשיך בעבודתו בשעת לילה כה מאוחרת, נכנס לחנותו של הסנדלר ומצאו יושב ומתקן נעליים לאור הנר, ברכו רבי ישראל לשלום ושאלו: אמור נא לי, מפני מה הנך יושב בשעה כה מאוחרת ומתקן נעליים? ''רבי'', השיב הסנדלר בפשטות- ''כל זמן הנר דולק אפשר עוד לתקן...'' נרעד רבי ישראל עד עמקי נפשו, וראה בדבריו של הסנדלר רעיון עמוק ונפלא, ומוסר השכל כביר, הרי נשמתו של האדם משולה לנר, וכל זמן שהנשמה שוכנת באדם ודולקת בתוכו, עליו לעמול ולתקן את מעשיו ודרכיו.

מאיפה באה כל השנאה הזאת לדת היהודית???? מה זה כל המסעות נקמה האלה??????
בגלל שבנו לכם סוכה ברחוב? בגלל שראיתם חרדים שלא עומדים בצפירה?
האנשים האלה מפחדים פחד אלוהים מהמצעד הזה אתם לא מבינים? איפה הרחמים???
פלונית*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי פלונית* »

מאיפה באה כל השנאה הזאת לדת היהודית???? מה זה כל המסעות נקמה האלה??????

אלון, אתה מוכן להזכיר לי ובעיקר לעצמך מי פה נוהג באלימות חוזרת (כרגע כלפי שוטרים), ועושה זאת כדפוס (שאני אקשר לך לכתבות על האלפים שמתפרעים בבר אילן?), מי פה שונא ומי עסוק במסעות נקמה?

תעורר אלון.
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

פלונית האנשים האלה איבדו צלם אנוש מפחד אלוהים. את צריכה להתעורר.
באנו_חושך_לגרש*
הצטרפות: 06 נובמבר 2006, 10:31

מצעד הגאווה

שליחה על ידי באנו_חושך_לגרש* »

אלון, הרבה מאוד אנשים דתיים תומכים באהבה במצעד, האנשים שתולים את אושרם ואת כבודו של אלוהים במעשיהם של אחרים (הקהילה ההומו לסבית מורכבת מאנשים טהורי לב לא פחות ממך אלון) הם אנשים שמסוכנים לעצמם ולאחרים, ומוטב להעמיד אותם על טעותם, ויפה שעה אחת קודם.
פלונית*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי פלונית* »

מי אבד צלם אנוש? החרדים? אם כך אני לא מבינה למה אני היא זו שצריכה להתעורר - נראה לי שדווקא הם זקוקים לקרן אור של חופש, שתראה שאפשר גם אחרת. המצעד יכול להיות הזדמנות נהדרת לכך, לא?
פשוט_אלון*

מצעד הגאווה

המצעד יכול להיות הזדמנות נהדרת לכך, לא?
כן, עובדה, רואים כמה זה מיטיב להם. וביום המצעד כנראה שבכלל הם יצאו במחולות.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

האנשים האלה מפחדים פחד אלוהים מהמצעד הזה אתם לא מבינים? איפה הרחמים???

הרחמים הם על האנשים שבאמת מפחדים והיו מעדיפים פשוט להתעסק בזה כמה שפחות.
הרחמים הם שמי שהביא עליהם התעסקות יומיומית מתמשכת עם הנושא הם דווקא הקיצוניים שלהם באיומי הטרור וברעש התקשורתי הבלתי נפסק שהם מייצרים.
הרחמים על כך שכעס העיסוק בנושא מופנה לכתובת לא רלוונטית.

אם החרדים לא היו מתרעשים, יותר סביר שרוב תושבי מאה שערים לא היו יודעים שיש דבר כזה.

אלא שעושה רושם שזו תצוגת תכלית יזומה לכל ההומואים החרדים שיהיה ברור שיש בקהילה הזו אפס סובלנות לתופעה, למען יראו ויראו וילמדו טוב טוב את הילדים מי שולט בעסק.
רושלמית*
הצטרפות: 06 נובמבר 2006, 21:36

מצעד הגאווה

שליחה על ידי רושלמית* »

כל ההתעסקות המיופיפת הזאת בזכויות של הומואים-לסביות מגעילה אותי כבר. נמאס לי כבר מההתעסקות הסקסיסתית הזאת. ולא צריך להתפלצף, כש מדברים על הומואים-לסביות - מדברים על מין, מדברים על אדם שנמשך לאדם אחר מאותו מין. נקודה. נמעס לי מההתבכיינות הזאת. יש מספיק מקומות אחרים.
גם הם יכולים להתחשב ולוותר. המלחמה על הזכויות יכולה להתנהל גם בדרך אחרת. שיפגינו מול הכנסת!
ותגידו, על איזה חופש הם בדיוק מדברים? מה סקס לא מספיק חופשי בימינו?(לא יודעת על שנות השישים,אני צעירה מידי).
ותגידו, למה לא לעשות את המצעד הזה ברמאללה?
לא_ברור*
הצטרפות: 30 יולי 2003, 11:51

מצעד הגאווה

שליחה על ידי לא_ברור* »

דליתוש ב לא ברור מה את רוצה?
פתחת דף.
האם פתחת כדי שכולם יוכלו להסכים איתך?
כתבת כבר בהתחלה שאת יודעת שהוא ייהפך לדף וכחני, בא פשוט אלון ומציג את הצד שלו (חלק מהצד השני במקרה הזה), ומיד ניצלת את ההזדמנות להלום בו, לטעון נגדו שהוא מעודד טרור (לא ממש נראה שכך, פשוט שלא בטובתו נכנס לוויכוח מעמדת נחיתות), אלים, חשוך, פרימיטיבי, לא סבלני, חנטרישן... ומה עוד? היו עוד כמה כינויים וגינויים.

ברור שאם הוא לא היה כותב הדף היה נגמר די מוקדם בהסכמה הדדית ובשיעמום. נראה שרצית דף קצת פרובוקטיבי קצת וכחני, קצת מתסיס... קיבלת.
את צריכה להודות לאלון על כך.
לרוב האנשים שלא נכנסו יש די שכל לא להיכנס ולהגיב לדף שכזה, הוא טעה, ועל כך את צריכה להודות לו, בזכותו את וחברייך הלוהטים זוכים לבמה ולאפשרות להתבטא בצורה כ"כ לוהטת ונירגשת, אחרת הדף היה נרגע מאוד מהר.

עדי ל - האם את יכולה להגיב לגופם של דברים בלי עקיצות אישיות? ברור שבעקיצות את חזקה יותר... זה מה שעושים כשהטענות עצמן לא מבוססות.

אילה א
כתבת:
...שאני כאמור משאירה את המלחמה לסובלניים ממני כי לי כבר מתחשק להכות פה מישהו
אלימות מילולית ואיום מפורש לאלימות פיזית
אח"כ כתבת
המצעד מהווה גם מחאה נגד דיכוי ואלימות פיזית ומילולית
כלומר המצעד הוא מחאה כנגדך וכמו אחרים שמתבטאים "בסובלנות" שכמוך.
ירושלמית*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי ירושלמית* »

נקרופיל ממוצע, שכחתה את מצעד הזונות!
ועדיין, אני מצעה לעשות אותם ברמאללה, או ווטיקן, אפשר גם במקקה. למה לא ?
פדופילים, נקרופילים וזונות יתלבשו בצניעות ורק בודדים מבם יהיו "צבעוניים".
אני חושבת שזה מאד דמוקרטי לחרבן על הרגשות של כולם, העיקר שעלינו ישמעו!
מאיה*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי מאיה* »

לא ברור?
הוצאת לי את המילים מהפה...
הוצאת_לי_את_המילים_מהפה*
הצטרפות: 06 נובמבר 2006, 22:00

מצעד הגאווה

שליחה על ידי הוצאת_לי_את_המילים_מהפה* »

לא ברור, תודה לך. פשוט אלון, תודה גם לך.
פלונית*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי פלונית* »

_פדופילים, נקרופילים וזונות יתלבשו בצניעות ורק בודדים מבם יהיו "צבעוניים".
אני חושבת שזה מאד דמוקרטי לחרבן על הרגשות של כולם_

אלוהים, גם הדיבור שלכם כל כך אלים.

אני פשוט לא מבינה בשם איזו רגישות אתם תובעים "התחשבות" מצד אחרים, שאתם אפילו לא מסוגלים לדבר עליהם בלי שארס וזדון יצאו לכם מהפה כמו קצף.

פורשת מהדף,
אני מדברת כשיש עם מי לדבר, לא עם מי שמוציא עצמו מכלל בני האדם המתורבתים. אגב, יש משפט יהודי יפה שאולי כדאי לכם לחשוב עליו לפני שאתם מנסחים את תגובותיכם - ואהבת לרעך כמוך.

אתם קבוצה קטנה ולא אהודה מדי בישראל. כך גם ההומואים. נצחונם - נצחונכם. אבל יותר קל לקרוא להם בשמות מאשר להיות סבלניים, נכון?
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

לא ברור, נראה שהכל די ברור לך.

אה. ולעצתך- תודה לאלון @} ובהזדמנות זו גם לירושלמית, נקרופיל ממוצע ולך.

אלון פתח את נוכחותו בדף במילים-
שילכו לתל אביב

ירושלמית פתחה:

אני דווקא נגד מצעד גאווה הזה למרות שאינני דתיה!אני בכלל לא בעד כל ההחצנה הזאת של מין. אני לא רוצה לחסוף את הילדים שלי לזה בגיל קטן .
ומוסיפה בעצמה רק היום-
כל ההתעסקות המיופיפת הזאת בזכויות של הומואים-לסביות מגעילה אותי כבר

את הנקרופיל הממוצע אני לא אצטט. ניכר מדבריו שבעולמו יחסי מין עם גבר מבוגר הם כמו יחסי מין עם בהמה, ילדה, גופה או לבד, מה שעושה אותי תועבה.

ו לא ברור, מה שרציתי היה לפתוח דף על הנושא בבאופן. מה מתרחש אח"כ בהמשך הדף קובעים המשתתפים כולם, כולל אותי. כולל אותך.
הוצאת_לי_את_המילים_מהפה*

מצעד הגאווה

דליתוש ב אין אין כוח אליך את עסוקה בלהפגין את עולם התוכן שלך ולנסות להרשים קומץ אנשים קטן, בקיצור - את משועמממת
הוצאת_לי_את_המילים_מהפה*

מצעד הגאווה

דליתוש ב, עדי ל, אילה א וכל שאר המתחסדים - זה פתאטי, זה פתאטי בגלל זה מוחצן כמו כל דבר בעולם שהוא מוחצן ולא טבעי בין אם זה מצעד הגאווה, החנפנות הדביקה של עדי ל לדליתוש ב האגרסיביות של אילה א ומעל הכל הרצון למצוא חן אחד בעיני השני והלחצין עוד ועוד ועוד ועוד
אילה_א*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אילה_א* »

ותגידו, למה לא לעשות את המצעד הזה ברמאללה?
באמת למה לא אה כן רמאללה היא לא בירת ישראל למעשה היא אינה חלק ממדינת ישראל . סיבה טובה?

_כתבת:
...שאני כאמור משאירה את המלחמה לסובלניים ממני כי לי כבר מתחשק להכות פה מישהו
אלימות מילולית ואיום מפורש לאלימות פיזית
אח"כ כתבת
המצעד מהווה גם מחאה נגד דיכוי ואלימות פיזית ומילולית
כלומר המצעד הוא מחאה כנגדך וכמו אחרים שמתבטאים "בסובלנות" שכמוך._
בוא נראה קודם כל הדברים שנכתבו ראשונים היו ציטוט שהבאתי בשם אומרו
דבר שני בין מתחשק לי לבין לעשות יש פער גדול ולא אני לא זרקתי שום פח בוער על מכונית נוסעת ולא הצתי אש בשום מקום מלבד בכריים שלי
ולא הכיתי איש (מלבד בן זוג שלי - ובהסכמתו ולהנאתו)
בקיצור בין העצבים שנאי מתעצבנת לבין המעשים שאני מממשת יש פער גדול ואת הפער הזה ואת הרצון והצורך המוחלטים שלי בדמוקרטיה אני מביאה למצעד
נתראה שם ?

זו תצוגת תכלית יזומה לכל ההומואים החרדים
וואלה לא חשבתי עלזה אבל זה כנרא המאוד נכון במתחשב בסיפורים שמספרים על מקוואות.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

אם יש טענות כלפי הניסוח, לנסח אלים, שונא ולא סבלני בחזרה, לא מובן לי...
אם אלון רוצה שנבין את החרדים, יתן דוגמא אישית ויבין על מה זעקתנו.

ובאמת, מה לא ברור?
למה יש התנגדות לאיומי טרור? למה אנשים כועסים שאנשים אחרים מצדיקים את מי שרוצה ספציפית לבוא ולהרוג אותם?

מי שהיה טורח להבין "צד שני" היה קולט שאין מדובר בשנאת דת, אין מדובר בשנאת דתיים, אין מדובר בשנאת חרדים, אין מדובר ברצון לרמוס זכויות בסיסיות של אנשים אחרים, אין מדובר ברצון להתווכח לשם האדרת אגו.
מדובר על טרור במצעד הגאווה. מדובר על איומים ברצח של אנשים. על התפרעויות אלימות במשך ימים.

סליחה על חולשת מוחי. לא מבינה איך אפשר להתעלם מזה או להפיל את האחריות על זרועות ההומואים.
לא הם ולא אני או אחרים בדף הזה מעסיקים את ידי המשטרה ובתי המשפט בשל תהלוכה ברחובות חילונים בעיר הבירה של מדינת ישראל. לא ההומואים מעסיקים אותנו.
אלא כמה אלפי חרדים מגובים בכמה מאות אלפי אחרים שפשוט ולעניין עושים לכולנו טרור.

הומואים בירושלים כן או לא, איך ומתי כמה ולמה זה דיון מרתק שיכול להתנהל רק במקום בו אין טרור.

ניסוח הודעות באינטרנט, עם פסיקים, טיעונים מסודרים, קישורים למקורות חיצוניים ושימוש רק בסימן קריאה אחד! כל פעם, אם בכלל, זה לא טרור ולא אלימות.
זה אולי קצת לא נעים לקרוא ומעורר רגשות, אבל אף אחד עוד לא מת מזה.
נקרופיל_ממוצע*
הצטרפות: 06 נובמבר 2006, 19:15

מצעד הגאווה

שליחה על ידי נקרופיל_ממוצע* »

הייתי ציני, אני לא באמת נקרופיל ממוצע. :-)
מה שרציתי להביע זה שזה בכלל לא עניינו של הציבור מה נטיות האהבה של אדם. בטח לא של ציבור שמרני.

והאמת אני לא מבדיל בין אהבה בין גבר לאישה, גבר לגבר, אישה לאישה, גבר לעצמו, גבר לסוסה - אהבה זו אהבה.
איפה הראש הפתוח שלכן??? קשה להאמין שאנשים מאוהבים בחיות?? אז הנה בוויקפדיה
זואופיליה (Zoophelia) אהבה של אדם לחיה, ולא מדובר על סקס בלבד, אלא על אהבה רגשית עמוקה.

אז מה דעתכם על איזה מצעד נשים זואופיליות הדוהרות על סוסים בחוצות ירושלים ומצהירות על מושא אהבתן? (בלבוש לא פורנוגרפי, ולא באזורים קדושים)

גורם לכם לסלידה????? ברוכים הבאים למאה ה-21 !!!!

העדפות האהבה או המיניות אינן עניינו של הציבור בכלל ובטח לא של הציבור השמרני.
מחצינה*
הצטרפות: 06 נובמבר 2006, 22:24

מצעד הגאווה

שליחה על ידי מחצינה* »

אין ספק שלהוציא מילים מהפה של מישהו זה שיא ההחצנה :-D
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

נו שוין. לפחות לנו אין סימן שאלה אחרי השם.
אם יהיה מצעד גאווה של פתטיות, יתנו לנו לצעוד בירושלים הקדושה, או ששם כל הפתטיות תפוסה כבר?

ותודה על התזכורת-

עדי ל תודה על הפרגון וההבנה |Y| זה מצרך נדיר במקומותינו.
אילה א, אגרסיביות=ישירות, כשמדובר בנשים עם דעה. בלבול שכזה, את יודעת.
לא_ברור*
הצטרפות: 30 יולי 2003, 11:51

מצעד הגאווה

שליחה על ידי לא_ברור* »

זה אולי קצת לא נעים לקרוא ומעורר רגשות, אבל אף אחד עוד לא מת מזה.
נכון, אבל ההתבטאויות שעולות כאן באמת לא מזמינות דיון (אותי ואולי גם אחרים),
ועכשיו השאלה - האם רצית להזמין דיון להחלפת דעות או שרצית להתסיס?
אם רצית להזמין דיון באמת, אין ברירה אלא להתנסח בכבוד זה אל זה, וכן זה כן משנה - עובדה שזה עולה בכל דף שבו את מתווכחת.
אם רצית התססה - קיבלת.
אז על מה הכעס? (כן את מתנסחת באופן שנראה לפעמים כועס)

לי יש דיעה בעניין, לא מגובשת לא מוצקה, אבל בטח לא לרוחך, לא הייתי מעלה על דעתי לכתוב אותה כאן ולהיכנס לדיון כשצורת ההתבטאות שמועלית כאן כ"כ לא מזמינה דיון.
לי נראה שאת לא רוצה לשמוע את דעתי, באותה מידה שאת רוצה להשמיע את דעתך,
לי נראה שהיית מעדיפה להכניס לי מילים לפה או למקלדת, (כשם שאת עושה לאחרים פה) מאשר לקרוא את הדקויות של הרגישויות שלי והלך מחשבתי.

שוב את לא צריכה בכלל לקבל את דעתי והערותיי, ברור לי שלא, זה רק ניסיון להראות לך את נקודת מבטי על ה(חוסר) דיון שמתנהל בו, על כל מוזרויותיו בעיניי.

אילה א
דבר שני בין מתחשק לי לבין לעשות יש פער גדול
לזה קוראים אלימות מילולית כן, וגם איום לאלימות פיזית.
כבר למדנו שמילים יכולות להרוג.

תודה ושלום.
מאיה*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי מאיה* »

אני מרגישה שהחכמתי מלקרוא את הדף הזה!
יש דברים שהתבהרו לי יותר:
א. חשבתי שהמצעד הוא מאוד פרובקטיבי (לפי מה שתמיד הראו בתקשורת) וכנראה שלאו דווקא.
ב. לא ידעתי שעבור מי שהמצעד חשוב לו יש למצעד מסרים אחרים מעבר להפגנת כח של הקהילה ההומו- לסבית (אני מקבלת ומבינה את זה שיש קהילה כזו, אבל ההתייחסות אליה היא לא פשוטה מהסיבות ההלכתיות שקשורות לכך)
אז אנחנו חולקים באופן עקרוני על העניין עצמו- מי שאי פעם יתעניין למה ההלכה מתייחסת כמו שהיא מתייחסת- יקבל גם תשובות (אבל לא נראה שמנסים להבין ולהקשיב פה)

דליתוש ב, אילה א,עדי ל ובעיקר אל דנטה

די, נמאס מהעוקצניות, היהירות יש פה לא מעט הומופובים קשים
השנאה שגובלת באנטישמיות: מה פתאום ללכת ברחובות כמו ארים? שילכו בתעלות הביוב. או בגטאות שלהם. שם הם מתאימים.
וההתנשאות הבלתי נסבלת הזאת: עדיף להבין שבאופן הוא כבר לא מקום רק לאנשים חושבים
ולכן אני פורשת. ניסית להסביר, להראות איך הצד שלי מרגיש, חושב, אבל כנראה שזה לא מעניין אתכם כי אתם היחידים שצודקים, שחושבים..
כתבתי פה הרבה על מה שבעיני הוא עיקר המחלוקת: ההתייחסות למין, נתינת המקום למין בחיים. (אבל כמובן שמי שלא בצד שלכם הוא הומופוב- סליחה על הציניות,פשוט נמאס לי..)
לפי תפיסתי, קיים מקום מאוד שמור ומכובד למין ולמיניות.
דליתוש ב לשאלתך:
_איך בני זוג אמורים לדעתך להצניע את נטייתם המינית אם הם ביחד?
(חוץ מלהיות ביחד אך ורק בבית)._

זה עניין של השקפה. אותי חינכו שמין הוא דבר יפה ואינטימי ולכן אני לא אתנשק עם בעלי ברחוב וכמובן שלא אספר על איך היה איתו אתמול בלילה. (נשים גם לא מספרות לאחרים שהלילה הן טובלות). לדעתי באופן כזה התא המשפחתי נשאר יחודי, אישי ושמור- מה שעוזר לבריאות הנפשית של הזוג והמשפחה.

לגבי הקהילה ההומו-לסבית? כנראה שדעתי לא מעניינת אף אחד וכמו שלא ברור? כתב הדף הזה התחיל ויגמר כדי להתנצח ויכתוב שוב ושוב ושוב את הדעה היחידה ואטומה שנחשבת בעינכם.
בהצלחה!
בגלל שאתם עסוקים בלהתנצח
פספסתם הזדמנות להדברות עם הצד האחר.
אישה_זואופילית*
הצטרפות: 06 נובמבר 2006, 22:36

מצעד הגאווה

שליחה על ידי אישה_זואופילית* »

מצעד נשים זואופיליות הדוהרות על סוסים בחוצות ירושלים ומצהירות על מושא אהבתן
זה בסדר, אנחנו בנות הלוויה של משיח. אם תרע לנו, המשיח יתמהמה.
תמרול_ה*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי תמרול_ה* »

לי עוד לא ברור אם אני בעד או נגד המצעד.
התחושה העיקרית שלי היא שהעיר הזאת סבלה המון בשנים האחרונות.
סבלנו מפיגועים נוראיים, שמענו את הדי הפיצוצים כשהשכבנו את הילדים לישון.
נשארה תחושה אצלי שהכל כל כך נפיץ, כל כך תלוי על חוט השערה, וכל כך קיצוני וחד וקשה,
שקשה לי עם משהו שיהיה מתריס ומעורר יצרים עזים. שהעיר לא תתפוצץ...
מצד שני, מי שמגיב ביצריות רבה (המתנגדים למיניהם הרבים והמגוונים) אולי הם אלה שגורמים לכך להפוך למשהו יותר "חזק" ממה שזה אמור היה להיות בתחילה. יש תחושה של תגובת נגד שאני מרגישה שהיא מוזרה לי. כאילו אני מנותקת מהעיר שלי.
מה אכפת לאלה ולאלה מההם..
למה אין אפשרות לראות את האפשרות של מקום לכולם. הנה, יש כל כך הרבה דתות ועמים שונים ומשונים בעיר הזאת, ויש רב-קיום, אז למה כאן הרב-קיומיות קופצת ראש בעוצמה כזאת?
שהרי החרדים לא ממש תומכים בנוצרים.
למה זה פחות "תועבה" בעיניהם.
לא ברורה לי התגובה הקשה שלהם.
ומצטרפת למה שאמרו כאן קודם: בהחלט הייתי רוצה לחשוף את ילדי לכך, שימצאו את דרכם בחופש וללא בושה.
הלוואי ותימצא דרך לקיים את המצעד הזה, או להעביר את המסר החשוב שבו, בדרך שתהיה שלווה ורגועה יותר. זה יהיה לטובת כל הנוגעים בדבר.
דליתוש_ב*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

מאיה ו לא ברור. אני מבינה את מה שאתן אומרות. אני לא מבינה את התזמון ולא לגמרי את הלך הרוח.

איך אתן הייתן מגיבות להודעה הראשונה של פשוט אלון?
אשמח לקרוא טיוטות וכיוונים.

אני די בטוחה שלו אלון היה מנסח משהו כמו-
"האיומים בטרור על ההומואים מזעזעים אותי. אני לא רוצה לקחת חלק בשום הסתה נגד ציבור בני אדם. אבל בכל זאת קיום המצעד בירושלים מפריע לי ולעוד הרבה אנשים וכדאי לתת תשומת לב גם להתנגדות השפויה למצעד, כמו זו שאני אציג בדף"
ואז מציג, באופן בהיר, נעים והוגן את ההתנגדויות למצעד,
הכל היה נראה אחרת. לא?
אני פתחתי את הדף כי לא הבנתי איך כזה טרור עובר כאן בשתיקה. אולי אני אפתח מחדש את הדף ואכתוב שמדובר ב דף תמיכה שיעזור לי להבין, להכיל ולהיות סבלנית כלפי הטרור במצעד הגאווה ואז מצטרפים לדיון לא ירגישו כל-כך חופשי ומובן מאליו להתחיל בתקיפה ובהכרזות בלי שום התיחסות לדברים שמפריעים לי.
אם אלון היה מגיב כך בדף תמיכה, גם הייתן מגינות אליו? או שזה בסדר ורצוי רק בדפים שאני פותחת?

כתבתי בפירוש בהודעה הפותחת:
אני באופן אישי מתרכזת בכמה בקלות איום ברצח הופך לגיטימי.
מי שבחר להתמקד בדברים אחרים זו זכותו, אבל בלי להתיחס ולו במילה למה שחשוב לי, על מה בדיוק כל הטענות שלכן נגדי?
ירושלמית*

מצעד הגאווה

שליחה על ידי ירושלמית* »

אילה א, את בעצמך לא מגלה יותר מידי סובלנות אז מה בכלל את מדברת? את מצדיקה צד אחד ובאותו זמן לועגת ומשפילה לצד אחר. זה לא סובלנות. את פנאטית באותה מידה אבל בצד אחר ( אמרתי את זה עוד קודם ). כמו שחשבתי האמת - כל הפציפיזם הזה הוא מזוייף ושווה לתחת.
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”