מערכות יחסים בעידן החדש
-
- הצטרפות: 30 מאי 2006, 04:12
- דף אישי: הדף האישי של לב_אדום*
מערכות יחסים בעידן החדש
תקשור מד-הי-ם על מערכות יחסים בעידן החדש, שקראתי באתר Jeshua]אור ואהבה NewAge Lightworker Relationships[/po].htm
מדבר על מערכות יחסים בעידן החדש, מקור הכאב שקיים במערכות יחסים, יחסים קרמתיים, מערכות יחסים מרפאות, נשמות תאומות - האם קיימות? מה זה באמת?, ו-ריפוי כאב הלידה הקוסמית (היפרדות הנשמה מן האלוהות בבואה אל העולם הזה) - שמקושר ישירות לכאב שבזוגיות.
מומלץ בחום לקרוא, על אף שזה די ארוך.
אולי בהמשך אצטט כמה משפטים שהיו לי חזקים במיוחד.
ואשמח אם יהיו שיתופים בהתרשמויות.
מדבר על מערכות יחסים בעידן החדש, מקור הכאב שקיים במערכות יחסים, יחסים קרמתיים, מערכות יחסים מרפאות, נשמות תאומות - האם קיימות? מה זה באמת?, ו-ריפוי כאב הלידה הקוסמית (היפרדות הנשמה מן האלוהות בבואה אל העולם הזה) - שמקושר ישירות לכאב שבזוגיות.
מומלץ בחום לקרוא, על אף שזה די ארוך.
אולי בהמשך אצטט כמה משפטים שהיו לי חזקים במיוחד.
ואשמח אם יהיו שיתופים בהתרשמויות.
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
מערכות יחסים בעידן החדש
מאוד מעניין!
-
מערכות יחסים בעידן החדש
אני מביאה תקציר של התקשור (ואולי 'תקשיר של התיקצור'? ) (קיצצתי את הרוב, אז אני מקווה שזה בסדר). ההדגשות הן שלי:
בעידן חדש זה, מערכות יחסים עוברות טרנספורמציה משמעותית. במערכות יחסים אתם עשויים להפוך מודעים לכאב פנימי שהוא באופן מהותי ישן הרבה יותר ממערכת היחסים עצמה, ישן יותר אפילו מהקיום האנושי שלכם.
בשל האנרגיה החדשה שמציגה את עצמה כעת, ניתן לשנות את המרכיבים ההרסניים של מערכת יחסים ולהפכם לזרימה שווה וחיובית של אנרגיה ביניכם ובין האדם האחר. אולם, משמעות הריפוי והטרנספורמציה האישית עשוי גם להיות מצב שבו תשחררו מערכת יחסים שבמסגרתה שוב אינכם יכולים לבטא את עצמכם באופן הולם.
כדי לנסות ולהסביר מדוע מערכות יחסים יכולות להכאיב לכם כל-כך ולהפוך את חייכם על פיהם לחלוטין, ברצוני לומר משהו על הכאב הישן שאתם נושאים בתוך נשמתכם. זהו כאב ישן מאוד, ישן בהרבה מתקופת החיים הנוכחית, ישן יותר אפילו מכל החיים הקודמים שלכם על כדור הארץ. ברצוני להחזיר אתכם לכאב הלידה המקורי שלכם כנשמה.
"לפני זמן רב", הכל היה שלם ובלתי מחולק. דמיינו: אינכם מצויים בגוף, אתם תודעה טהורה ואתם חלק משדה אנרגיה עצום שמקיף אתכם בדרך נוחה. אתם מרגישים שאתם חלק מאחדות זו ואתם אהובים ללא תנאים. תחושה זו של נוחות וביטחון ליוותה את התנאים שקדמו ללידה שלכם, מהם יצאתם כנשמה אינדיבידואלית. היה זה רחם קוסמי. לבכם עדיין מתגעגע לתחושה זו של שלמות וכוליות, לתחושה של ביטחון מוחלט שחוויתם בכסות זו של אהבה ונדיבות. תחושת האחדות שאתם זוכרים הייתה אלוהים. יחד בתוך כסות זו של אהבה, אתם הייתם אלוהים.
בתוך התודעה האלוהית הזאת, או "כסות האהבה", הוחלט בנקודה מסוימת לברוא מצב חדש. נולדה ערגה ל"משהו שונה", למשהו שאינו אחדות. הייתה זו, כביכול, ערגה להתנסות. היה חלק של אלוהים, חלק של התודעה הקוסמית הזאת, שרצה לחקור ולהתפתח. חלק זה "נפרד מעצמו".
אתם החלק הזה של אלוהים. התודעה שלכם הסכימה פעם לניסוי הזה של היפרדות מהאחדות ולהפיכתכם ל"אני", לישות בזכות עצמה. אולם ברגע שנפרדתם משדה האחדות, חשתם כאב עמוק. זה כאב הלידה שעליו אני מדבר.
הנשמה שלכם, האינדיבידואליות הייחודית שלכם, נושאת בתוכה את הניגוד של ידע אלוהי טהור מצד אחד, ואת הילד הקוסמי המפוחד מצד שני.
אלוהים הפך חלק מעצמו/מעצמה לנשמה. הנשמה צריכה לחיות, לחוות, לגלות, להרוס את עצמה ולברוא מחדש... להרגיש מי היא באמת, זאת אומרת, אלוהים.
לעתים קרובות, אתם מנסים להתעלות מעל לגבולות האני שלכם כדי לחוות אחדות עמוקה פעם נוספת. ניתן לומר שזוהי המטרה של החיפוש הרוחני שלכם. אבל חשבו לרגע: מנקודת מבטו של אלוהים, תודעת האני הזאת, ההיפרדות, היא שמהווה את הנס! מצב האחדות היה המצב הרגיל.
בתוך נס היותכם נשמה אינדיבידואלית מסתתרים יופי, שמחה ועוצמה יצירתית עצומים. הסיבה שאינכם חווים זאת היא משום שאתם עדיין נאבקים עם כאב הלידה שלכם כנשמה.
במסע שלכם דרך הזמן וההתנסות, חוויתם דברים רבים מאוד. שני מניעים שונים הדריכו אתכם. מצד אחד היה זה הרצון לחקור, לברוא ולהתחדש ומצד שני הייתה תחושת הגעגועים, תחושת היותכם מושלכים אל מחוץ לגן העדן, בדידות עצומה.
ברגע הלידה הקוסמית שלכם, ברגע שאותו חורבן ואותו כאב עטף אתכם, התחלתם להרגיש קטנטנים וחסרי משמעות. מרגע זה ואילך, התחלתם לחפש אחר משהו שיוכל להושיע אתכם. עוצמה או כוח שמחוץ לכם, אלוהים או מנהיג, בן/בת זוג, ילד וכן הלאה. אתם לא תמצאו את הביטחון המהותי הזה שם, אפילו לא במערכת יחסים עם אלוהים.
משום שהאלוהים שאתם מאמינים בו, הוא אלוהי חיצוני לכם. שמכתיב לכם דברים, שמטווה עבורכם את הדרך. אבל אלוהים זה אינו קיים. אתם אלוהים, אתם החלק היצירתי של אלוהים שהחליט לצאת לדרכו ולחוות דברים בדרך שונה לגמרי.
לאחר שהכחשתם את גדולתכם במשך זמן רב כל-כך, אתם מתחילים להבין לבסוף שאין אלטרנטיבה אלא להיות האלוהים שאליו אתם עורגים.
זוהי פריצת הדרך האולטימטיבית להארה: להבין שאתם עצמכם האלוהים שאליו אתם משתוקקים. אין דבר מחוץ לכם שיכול להביא אתכם אל תוך לב העוצמה שלכם, אל השלמות שלכם. אתם העוצמה והשלמות, אתם האחד ותמיד הייתם האחד! תמיד המתנתם לעצמכם.
הדלקת אור זה של מודעות עצמית בתוככם מאירה את כל מערכות היחסים שלכם באור חדש.
כל כאב הדחייה, כל כאב מערכות היחסים, מקורו בכאב הלידה המקורי שלא נרפא.
ביסודו של דבר אתם עובדים על ריפויו של כאב נושן בתוך עצמכם. אם אתם לא מודעים לכך, אתם עשויים להסתבך בקלות בבעיות של מערכות יחסים שעלולות להיות כואבות ביותר.
בייחוד במערכות יחסים בין נשים וגברים אתם מנסים לעתים קרובות ליצור סוג של אחדות וביטחון ביניכם שדומים למצב האחדות הראשוני אותו אתם זוכרים במעומעם. מה שקורה הוא שאתם הופכים תלויים רגשית. זוהי תחילתה של מערכת יחסים הרסנית.
ויתור על האינדיבידואליות שלכם במסגרת מערכת יחסים, אשר מודרך על-ידי ערגה תת-מודעת לאחדות אבסולוטית, הוא דבר הרסני לעצמכם כמו גם לאדם האחר.
אהבה אמיתית בין שני אנשים מאופיינת בשני שדות אנרגיה שיכולים לתפקד באופן עצמאי לחלוטין זה מזה.
אם רק תרפאו פצע עמוק ביותר זה ותיקחו אחריות, אתם תראו שאינכם זקוקים עוד למישהו אחר כדי להיות שלמים ואתם תשחררו את עצמכם מההיבט ההרסני של מערכת היחסים.
[h=3]
|| מערכות יחסים בעידן החדש ||[/h]בעידן חדש זה, מערכות יחסים עוברות טרנספורמציה משמעותית. במערכות יחסים אתם עשויים להפוך מודעים לכאב פנימי שהוא באופן מהותי ישן הרבה יותר ממערכת היחסים עצמה, ישן יותר אפילו מהקיום האנושי שלכם.
בשל האנרגיה החדשה שמציגה את עצמה כעת, ניתן לשנות את המרכיבים ההרסניים של מערכת יחסים ולהפכם לזרימה שווה וחיובית של אנרגיה ביניכם ובין האדם האחר. אולם, משמעות הריפוי והטרנספורמציה האישית עשוי גם להיות מצב שבו תשחררו מערכת יחסים שבמסגרתה שוב אינכם יכולים לבטא את עצמכם באופן הולם.
כדי לנסות ולהסביר מדוע מערכות יחסים יכולות להכאיב לכם כל-כך ולהפוך את חייכם על פיהם לחלוטין, ברצוני לומר משהו על הכאב הישן שאתם נושאים בתוך נשמתכם. זהו כאב ישן מאוד, ישן בהרבה מתקופת החיים הנוכחית, ישן יותר אפילו מכל החיים הקודמים שלכם על כדור הארץ. ברצוני להחזיר אתכם לכאב הלידה המקורי שלכם כנשמה.
"לפני זמן רב", הכל היה שלם ובלתי מחולק. דמיינו: אינכם מצויים בגוף, אתם תודעה טהורה ואתם חלק משדה אנרגיה עצום שמקיף אתכם בדרך נוחה. אתם מרגישים שאתם חלק מאחדות זו ואתם אהובים ללא תנאים. תחושה זו של נוחות וביטחון ליוותה את התנאים שקדמו ללידה שלכם, מהם יצאתם כנשמה אינדיבידואלית. היה זה רחם קוסמי. לבכם עדיין מתגעגע לתחושה זו של שלמות וכוליות, לתחושה של ביטחון מוחלט שחוויתם בכסות זו של אהבה ונדיבות. תחושת האחדות שאתם זוכרים הייתה אלוהים. יחד בתוך כסות זו של אהבה, אתם הייתם אלוהים.
בתוך התודעה האלוהית הזאת, או "כסות האהבה", הוחלט בנקודה מסוימת לברוא מצב חדש. נולדה ערגה ל"משהו שונה", למשהו שאינו אחדות. הייתה זו, כביכול, ערגה להתנסות. היה חלק של אלוהים, חלק של התודעה הקוסמית הזאת, שרצה לחקור ולהתפתח. חלק זה "נפרד מעצמו".
אתם החלק הזה של אלוהים. התודעה שלכם הסכימה פעם לניסוי הזה של היפרדות מהאחדות ולהפיכתכם ל"אני", לישות בזכות עצמה. אולם ברגע שנפרדתם משדה האחדות, חשתם כאב עמוק. זה כאב הלידה שעליו אני מדבר.
הנשמה שלכם, האינדיבידואליות הייחודית שלכם, נושאת בתוכה את הניגוד של ידע אלוהי טהור מצד אחד, ואת הילד הקוסמי המפוחד מצד שני.
אלוהים הפך חלק מעצמו/מעצמה לנשמה. הנשמה צריכה לחיות, לחוות, לגלות, להרוס את עצמה ולברוא מחדש... להרגיש מי היא באמת, זאת אומרת, אלוהים.
לעתים קרובות, אתם מנסים להתעלות מעל לגבולות האני שלכם כדי לחוות אחדות עמוקה פעם נוספת. ניתן לומר שזוהי המטרה של החיפוש הרוחני שלכם. אבל חשבו לרגע: מנקודת מבטו של אלוהים, תודעת האני הזאת, ההיפרדות, היא שמהווה את הנס! מצב האחדות היה המצב הרגיל.
בתוך נס היותכם נשמה אינדיבידואלית מסתתרים יופי, שמחה ועוצמה יצירתית עצומים. הסיבה שאינכם חווים זאת היא משום שאתם עדיין נאבקים עם כאב הלידה שלכם כנשמה.
במסע שלכם דרך הזמן וההתנסות, חוויתם דברים רבים מאוד. שני מניעים שונים הדריכו אתכם. מצד אחד היה זה הרצון לחקור, לברוא ולהתחדש ומצד שני הייתה תחושת הגעגועים, תחושת היותכם מושלכים אל מחוץ לגן העדן, בדידות עצומה.
ברגע הלידה הקוסמית שלכם, ברגע שאותו חורבן ואותו כאב עטף אתכם, התחלתם להרגיש קטנטנים וחסרי משמעות. מרגע זה ואילך, התחלתם לחפש אחר משהו שיוכל להושיע אתכם. עוצמה או כוח שמחוץ לכם, אלוהים או מנהיג, בן/בת זוג, ילד וכן הלאה. אתם לא תמצאו את הביטחון המהותי הזה שם, אפילו לא במערכת יחסים עם אלוהים.
משום שהאלוהים שאתם מאמינים בו, הוא אלוהי חיצוני לכם. שמכתיב לכם דברים, שמטווה עבורכם את הדרך. אבל אלוהים זה אינו קיים. אתם אלוהים, אתם החלק היצירתי של אלוהים שהחליט לצאת לדרכו ולחוות דברים בדרך שונה לגמרי.
לאחר שהכחשתם את גדולתכם במשך זמן רב כל-כך, אתם מתחילים להבין לבסוף שאין אלטרנטיבה אלא להיות האלוהים שאליו אתם עורגים.
זוהי פריצת הדרך האולטימטיבית להארה: להבין שאתם עצמכם האלוהים שאליו אתם משתוקקים. אין דבר מחוץ לכם שיכול להביא אתכם אל תוך לב העוצמה שלכם, אל השלמות שלכם. אתם העוצמה והשלמות, אתם האחד ותמיד הייתם האחד! תמיד המתנתם לעצמכם.
הדלקת אור זה של מודעות עצמית בתוככם מאירה את כל מערכות היחסים שלכם באור חדש.
כל כאב הדחייה, כל כאב מערכות היחסים, מקורו בכאב הלידה המקורי שלא נרפא.
ביסודו של דבר אתם עובדים על ריפויו של כאב נושן בתוך עצמכם. אם אתם לא מודעים לכך, אתם עשויים להסתבך בקלות בבעיות של מערכות יחסים שעלולות להיות כואבות ביותר.
בייחוד במערכות יחסים בין נשים וגברים אתם מנסים לעתים קרובות ליצור סוג של אחדות וביטחון ביניכם שדומים למצב האחדות הראשוני אותו אתם זוכרים במעומעם. מה שקורה הוא שאתם הופכים תלויים רגשית. זוהי תחילתה של מערכת יחסים הרסנית.
ויתור על האינדיבידואליות שלכם במסגרת מערכת יחסים, אשר מודרך על-ידי ערגה תת-מודעת לאחדות אבסולוטית, הוא דבר הרסני לעצמכם כמו גם לאדם האחר.
אהבה אמיתית בין שני אנשים מאופיינת בשני שדות אנרגיה שיכולים לתפקד באופן עצמאי לחלוטין זה מזה.
אם רק תרפאו פצע עמוק ביותר זה ותיקחו אחריות, אתם תראו שאינכם זקוקים עוד למישהו אחר כדי להיות שלמים ואתם תשחררו את עצמכם מההיבט ההרסני של מערכת היחסים.
-
מערכות יחסים בעידן החדש
[h=3]
|| נשמות תאומות ||[/h]קיימת אצלכם משיכה עמוקה לרעיון הנשמות התאומות. אולם, רעיון זה מסוכן למדי פוטנציאלית, כיוון שניתן לפרש אותו בדרך שמחזקת את כאב הלידה ואת התלות הרגשית בכל אחד מכם, במקום לפתור אותם. דבר זה מתרחש כאשר אתם מבינים את תפיסת הנשמות התאומות בדרך הגורסת שקיים אדם אחר שמתאים לכם באופן מושלם ושיהפוך אתכם ל"שלמים". זו התפיסה של הנשמה התאומה כ"חצי האחר" שלכם. אתם משערים אז שהאחדות והביטחון אליהם אתם מתגעגעים כל-כך ימצאו במישהו אחר שהוא השידוך המושלם עבורכם.
רעיון זה של נשמות תאומות אינו בריא או מרפא מנקודת מבט רוחנית. הוא הופך אתכם תלויים במשהו חיצוני לכם. הוא מכחיש את המקור האלוהי שלכם, שגורס שאתם הכל, זכר ונקבה, ושאתם שלמים ומושלמים בזכות עצמכם. הוא בורא אשליות מסוגים שונים אשר מרחיקות אתכם מהבית. ובמילה "בית" אני מתכוון העצמי שלכם, האלוהות של תודעת האני שלכם. אף נשמה אינה אמורה להיות החצי השני של נשמה אחרת.
נשמות תאומות אכן קיימות, והן פשוטו כמשמעו מה שהמילה אומרת: הן תאומות. הן נשמות בעלות אותו גוון או רטט.
הסיבה לקיומן של נשמות תאומות היא לא כדי ללמוד דבר-מה. המטרה היא שמחה ויצירתיות פשוטות.
אתם תפגשו בנשמה התאומה שלכם כאשר תתעלו מעל לדואליות, כאשר תזהו את עצמכם פעם נוספת עם האלוהים שבתוככם, שהוא שלם ובלתי מחולק ואשר מסוגל לעטות כל צורה או דמות. נשמות תאומות שבות ונפגשות במסע שלהן חזרה הביתה.
באנרגיה ובהופעה של הנשמה התאומה שלכם, אתם תזהו חלק עמוק מאוד של עצמכם, את המהות שלכם שמעבר לדואליות, ובעצם הזיהוי הזה אתם תתחילו להבין את עצמכם טוב יותר ותהפכו מודעים למי שאתם באמת. הדבר דומה לתזכורת ואין לכך דבר עם תלות רגשית.
האהבה בין נשמות תאומות אינה אמורה להפוך כל אחת מהן לשלמה, אלא לברוא משהו חדש: במקום שהשתיים הופכות לאחד, השתיים הופכות לשלוש.
-
מערכות יחסים בעידן החדש
[h=3]
|| ריפוי כאב הלידה הקוסמית ||[/h]אתם תפגשו בנשמה התאומה שלכם בנקודה מסוימת. אנא הסתפקו בידיעה הזאת. נסו לא לשקוע בתקוות ובציפיות שמרחיקות אתכם מכאן ועכשיו. מה שחשוב ברגע זה ממש הוא שתבינו לגמרי שהאהבה והביטחון אליהם אתם כה משתוקקים מצויים בתוככם. המפתח הוא להבין שאף אחד אחר לא יכול לתת לכם לעולם קבלה עצמית מוחלטת זו, אפילו לא הנשמה התאומה שלכם.
לא רק במערכת יחסים זוגית אלא גם במערכת יחסים בין הורה לילד, קיים פיתוי למצוא אחדות או ביטחון מוחלטים באחר.
חשוב להפוך מודעים לדינמיקות ולמניעים הבסיסיים של מערכות היחסים שלכם, ולרפא אותם באור התודעה שלכם. הגעגועים הקוסמיים שלכם הביתה לא יתרפאו על-ידי מערכת יחסים או באמצעותה. הדבר יעשה על ידכם לבדכם, על-ידי ההבנה המלאה של מהותכם, כאשר תכירו באור, ביופי ובאלוהות שלכם. זה היעד של מסעכם.
כמו כן, אתם לא תשובו למצב האחדות ממנו באתם. "כסות האהבה" ממנה נולדתם, היוותה את שלב "העובר" שלכם. עכשיו אתם הופכים לאלוהים בוגרים. אתם תבראו שדה של ביטחון ואהבה מוחלטים מתוך לבכם שלכם ותחלקו אותו עם אחרים ללא כל תנאים.
הרגישו כיצד עובדה בלתי ניתנת להכחשה זו של נוכחות האני שלכם יכולה להיות מקור של שמחה וכוח עבורכם. אמרו כן לנס של ישותכם ואמצו אותו. על בסיס זה, אתם תבראו מערכות יחסים אוהבות, והבדידות והייאוש יתפוגגו.
כאשר תחושות של בדידות וייאוש מכריעות אתכם, קחו את הילד הפנימי שלכם והושיבו אותו בחיקכם. אתם אמורים לרפא את הילד הזה בדרך המוחלטת ביותר שעליה אתם מסוגלים לחלום. לא אני ולא כל "מאסטר" אחר יכולים לעשות זאת עבורכם. אנו יכולים רק להצביע על הכיוון. אתם עצמכם המושיעים שלכם.
-
מערכות יחסים בעידן החדש
השמטתי את הפרקים על 'מערכות יחסים קרמתיות' ו'מערכות יחסים מרפאות' כי היה פחות מהותי בעיניי. (למרות שגם חשוב).
בכל מקרה, מאוד כדאי לקרוא בלינק. זה יותר מפורט והוא נותן גם דוגמאות.
זה פגש אותי השבוע בנקודה מהותית. ממש בזמן.
אני מרגישה איך המסרים האלה מחלחלים להווייתי.
חוצמזה, אני מרגישה שאיכשהו הדף הזה הוא 'נשמה תאומה' (;-)) של הדף ש-יעלי לה פתחה על אחריות שלמה.
בכל מקרה, מאוד כדאי לקרוא בלינק. זה יותר מפורט והוא נותן גם דוגמאות.
זה פגש אותי השבוע בנקודה מהותית. ממש בזמן.
אני מרגישה איך המסרים האלה מחלחלים להווייתי.
חוצמזה, אני מרגישה שאיכשהו הדף הזה הוא 'נשמה תאומה' (;-)) של הדף ש-יעלי לה פתחה על אחריות שלמה.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מערכות יחסים בעידן החדש
מסכימה, אם כי יש כמה הבדלים מהותיים.
אני לא לגמרי מתחברת למסר "לשחרר", אני תוהה אם אפשר לדעת מתי זה "לשחרר" ומתי "לברוח ולהרחיק".
קראת את הספר "שיחות עם אלוהים"? הוא ממש אומר את עיקר הדברים על היחס בינינו לבין אלוהים, ועל הנשמה שבאה לעולם לחוות חיים פיזיים, להיות לא-אלוהים. מרתק. בדיוק לא מזמן קראתי שוב.
אני לא לגמרי מתחברת למסר "לשחרר", אני תוהה אם אפשר לדעת מתי זה "לשחרר" ומתי "לברוח ולהרחיק".
קראת את הספר "שיחות עם אלוהים"? הוא ממש אומר את עיקר הדברים על היחס בינינו לבין אלוהים, ועל הנשמה שבאה לעולם לחוות חיים פיזיים, להיות לא-אלוהים. מרתק. בדיוק לא מזמן קראתי שוב.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מערכות יחסים בעידן החדש
מקסים. מעניין.
-
מערכות יחסים בעידן החדש
אם כי יש כמה הבדלים מהותיים
בשמת, בין מה למה?
אני תוהה אם אפשר לדעת מתי זה "לשחרר" ומתי "לברוח ולהרחיק".
כן, זה באמת בעייתי. איך יודעים?
אבל לפחות טוב לדעת, שלא בכל מקרה חייבים להישאר כדי לתקן (כי אחרת כאילו נכשלנו בתיקון). שלפעמים התיקון הוא דווקא לשחרר את הקשר.
ההבנה הזו יכולה לעזור במקרים מסוימים.
מול הטקסט הזה ההתמקדות שלי היא בעיקר בהבנה של הכוח שלי והאלוהות שלי עצמי - מול החיפוש המוכר לי של משהו 'משלים', 'גואל', 'מושיע', 'תחליף אב', 'תחליף אם' וכו' וכו').
מה שמוביל לנכונות אמיתית לזכור את מהותי ולוותר (ויתור אמיתי) על החיפוש הזה.
אם אני עוברת על הטקסטים שציטטתי, וקוראת מתוכם בעיקר את המשפטים המודגשים - זה מקדם אצלי תחושה של עוצמה פנימית.
בשמת, בין מה למה?
אני תוהה אם אפשר לדעת מתי זה "לשחרר" ומתי "לברוח ולהרחיק".
כן, זה באמת בעייתי. איך יודעים?
אבל לפחות טוב לדעת, שלא בכל מקרה חייבים להישאר כדי לתקן (כי אחרת כאילו נכשלנו בתיקון). שלפעמים התיקון הוא דווקא לשחרר את הקשר.
ההבנה הזו יכולה לעזור במקרים מסוימים.
מול הטקסט הזה ההתמקדות שלי היא בעיקר בהבנה של הכוח שלי והאלוהות שלי עצמי - מול החיפוש המוכר לי של משהו 'משלים', 'גואל', 'מושיע', 'תחליף אב', 'תחליף אם' וכו' וכו').
מה שמוביל לנכונות אמיתית לזכור את מהותי ולוותר (ויתור אמיתי) על החיפוש הזה.
אם אני עוברת על הטקסטים שציטטתי, וקוראת מתוכם בעיקר את המשפטים המודגשים - זה מקדם אצלי תחושה של עוצמה פנימית.
-
- הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
- דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*
מערכות יחסים בעידן החדש
שלפעמים התיקון הוא דווקא לשחרר את הקשר
גם בעיניי מאוד מצאה חן הטענה שכשנפגשים עם אדם שיודעים שיש איתו\ה יחסים קרמטיים טעונים, עדיף במקום לחזור שוב על כל הסאגה - להיפרד, לשחרר, להשתחרר, to go and let go
גם בעיניי מאוד מצאה חן הטענה שכשנפגשים עם אדם שיודעים שיש איתו\ה יחסים קרמטיים טעונים, עדיף במקום לחזור שוב על כל הסאגה - להיפרד, לשחרר, להשתחרר, to go and let go
-
- הצטרפות: 17 דצמבר 2004, 23:36
- דף אישי: הדף האישי של ענת_קדם*
מערכות יחסים בעידן החדש
רציתי לשתף בתקשור שלי בליווי חני בונה. על תפקיד הגברים בעידן החדש ( מהתאריך ה-27.1.09)
אני מאמינה שהתקשור יעשה סדר לנשים וגברים.
הקדמה:
הגברים בעידן הזה שינו את תפקידם. הנשים התפתחו והתעצמו עד מאוד ונדמה כי הן מאפילות על הגברים . יש רגעים שנראה כי הגברים אינם נדרשים עוד. אני משקפת את המקום החדש והחשוב כל כך של הגברים בעידן זה בתקווה כי הסדר יעזור הן לגברים והן לנשים. יש לשנות את המיינד מחשיבה של או להיות ציידים או לחדול להתקיים. יש לשנות את החשיבה לעשייה יותר שקטה ולהפנים את המקום החדש והחשוב הזה של הגברים.
יש בלבול וציפיות מגבר להיות "הנסיך על הסוס הלבן". המוביל והמקדם בקשר. צפייה נוספת היא להיות שיוויוני ולשאת בנטל באופן שווה ואפילו זהה. כל הציפיות האלה מקשות ומתסכלות כשהתפקיד הוא למעשה לאזן ולתמוך. להיות מאחורי הקלעים ולא בראש. הקושי הגדול הוא האשלייה, שלמרות שהתפקיד שונה יש רצון לדבוק בישן. בעקבות כך מתקיים הפער בין הפנטזיה למציאות שהולך וגדל. על מנת להגיע לרוגע יש לפנים ולקבל כי התפקידים שונו. לקבל גם מצד הגברים וגם מצד הנשים.
התפקיד החדש של הגברים ביקום- תקשור
"התפקיד החדש של הגברים ביקום.
גברים היו ציידים ואחראים על המשפחה. הם היו בראש.
משהו השתנה. התפקידים התהפכו ועכשיו הנשים הן המובילות. הן מובילות תהליכים ומובילות את המשפחה. הן באות ממקום של רוך ועדינות וגם עוצמה מאד גדולה. וברורה. והגברים?
הגברים מרגישים שהם נשארים שם מאחור. הם לא רק מרגישים, הם מושארים מאחור. עליהם לתפוס את מקומם. זה תפקידם. תפקידם לתפוס את מקומם. הם לא צריכים לקבל אותו. הם צריכים לקחת אותו. לקחת אותו באחריות ובמסירות. לא בכניעה אלא בבחירה. להיות בראש אך לא כמובילים ולא כמובלים להיות בראש כי הם בראש. איש לא יוכל לקחת מהם משהו שלהם. הכוח שלהם לא השתנה. העוצמה שלו לא ירדה. רק המקום.
המקום הוא לא מאחור. הוא נראה מאחור כי אולי אחורי קלעים. אבל הוא לא פחות או חסר מאשר המקום שקדימה, להיפך. הוא מלא ועשיר לפעמים אפילו יותר. הוא עשיר כי הביטחון העמוק והידיעה של מי הם משפיעה על כל התהליכים שקורים בבית.
עמוק, כי הנוכחות שלהם היא מתוך שקט ועוצמה שקטה. לא מתוך רעש ועשייה שלא תמיד הכרחית. זאת הובלה שקטה מידיעה פנימית ומעומק.
user]קישור לאיור שלי הממחיש את המבנה הזוגי החדש images[/po]/Image/zug.jpg
הם כמו יוצרים את ה8 את צורת האין סוף שבכל צד נמצא בן זוג יש את האשה ויש את הגבר.
ה8 הזה הוא נצחי הוא אין סופי. הוא שותפות מלאה וזהה.
התפקיד של הגבר והאשה הוא זהה. הוא אחד לצד השני רק העשייה היא שונה.
הגבר תפקידו ליצור את ההמשכיות של תנועת ה8. את האיזון ואת ההדהוד ואת התנועה. בלעדיו ה8 יהיה חסר. בלעדיו התנועה תהיה נטוייה. ולא מדוייקת. בלעדיו הקושי בתנועה יהיה גדול ותהיה אולי כמעט עצירה.
התנועה היא להניע את את האיזון הזה. להניע את ה8 הזה.
הדחיפה היא של האשה. הדחיפה קדימה להתקדם לעשייה היא של האשה. אבל התנועה הסיבובית המאוזנת והמאזנת היא של הגבר.
אם הגבר לא יהיה. יישמט צד אחד בצורת האין סוף יתקבל 8 מאונך.הנטל ייפול על עגול אחד ולא על שניים. הנטל יהיה כבד. לא יאפשר להתקדם כמעט כלל. הנטל יהיה לא מאוזן והוא ישקע. התנועה תהיה אחורה ולא קדימה.
לכן כשאחד שומר על תנועת האין סוף על האיזון. השני יכול לקדם להתקדם.
ויש להודות להודות על הדבר הזה. ויש לדעת אצלנו הנשים את הכוח ואת הגדולה של האיזון כי בלעדיו אין עשייה. יש להודות בכל יום. ולהזכיר לאותם גברים שאולי חוששים שאיבדו את עוצמתם, איבדו את כוחם, כי הם לא. כי הם שם. כי העוצמה שם והכוח שם ונוכחותם הכרחית וחשובה. יש להזכיר ולהודות כל יום. ולזכור גם לנו הנשים. לזכור ולהזכיר.
כוחו של האריה השואג.
לעיתים הוא שואג לעיתים הוא שותק אך כוחו לא נעלם. האם עוצמת האריה כי ישתוק תעלם? האם עוצמתו תרד? או תתפוגג? לעולם לא! כי אריה הוא. כוחו בנוכחותו ובמהותו.
תודה."
תקשור: האריה השואג
אני מאמינה שהתקשור יעשה סדר לנשים וגברים.
הקדמה:
הגברים בעידן הזה שינו את תפקידם. הנשים התפתחו והתעצמו עד מאוד ונדמה כי הן מאפילות על הגברים . יש רגעים שנראה כי הגברים אינם נדרשים עוד. אני משקפת את המקום החדש והחשוב כל כך של הגברים בעידן זה בתקווה כי הסדר יעזור הן לגברים והן לנשים. יש לשנות את המיינד מחשיבה של או להיות ציידים או לחדול להתקיים. יש לשנות את החשיבה לעשייה יותר שקטה ולהפנים את המקום החדש והחשוב הזה של הגברים.
יש בלבול וציפיות מגבר להיות "הנסיך על הסוס הלבן". המוביל והמקדם בקשר. צפייה נוספת היא להיות שיוויוני ולשאת בנטל באופן שווה ואפילו זהה. כל הציפיות האלה מקשות ומתסכלות כשהתפקיד הוא למעשה לאזן ולתמוך. להיות מאחורי הקלעים ולא בראש. הקושי הגדול הוא האשלייה, שלמרות שהתפקיד שונה יש רצון לדבוק בישן. בעקבות כך מתקיים הפער בין הפנטזיה למציאות שהולך וגדל. על מנת להגיע לרוגע יש לפנים ולקבל כי התפקידים שונו. לקבל גם מצד הגברים וגם מצד הנשים.
התפקיד החדש של הגברים ביקום- תקשור
"התפקיד החדש של הגברים ביקום.
גברים היו ציידים ואחראים על המשפחה. הם היו בראש.
משהו השתנה. התפקידים התהפכו ועכשיו הנשים הן המובילות. הן מובילות תהליכים ומובילות את המשפחה. הן באות ממקום של רוך ועדינות וגם עוצמה מאד גדולה. וברורה. והגברים?
הגברים מרגישים שהם נשארים שם מאחור. הם לא רק מרגישים, הם מושארים מאחור. עליהם לתפוס את מקומם. זה תפקידם. תפקידם לתפוס את מקומם. הם לא צריכים לקבל אותו. הם צריכים לקחת אותו. לקחת אותו באחריות ובמסירות. לא בכניעה אלא בבחירה. להיות בראש אך לא כמובילים ולא כמובלים להיות בראש כי הם בראש. איש לא יוכל לקחת מהם משהו שלהם. הכוח שלהם לא השתנה. העוצמה שלו לא ירדה. רק המקום.
המקום הוא לא מאחור. הוא נראה מאחור כי אולי אחורי קלעים. אבל הוא לא פחות או חסר מאשר המקום שקדימה, להיפך. הוא מלא ועשיר לפעמים אפילו יותר. הוא עשיר כי הביטחון העמוק והידיעה של מי הם משפיעה על כל התהליכים שקורים בבית.
עמוק, כי הנוכחות שלהם היא מתוך שקט ועוצמה שקטה. לא מתוך רעש ועשייה שלא תמיד הכרחית. זאת הובלה שקטה מידיעה פנימית ומעומק.
user]קישור לאיור שלי הממחיש את המבנה הזוגי החדש images[/po]/Image/zug.jpg
הם כמו יוצרים את ה8 את צורת האין סוף שבכל צד נמצא בן זוג יש את האשה ויש את הגבר.
ה8 הזה הוא נצחי הוא אין סופי. הוא שותפות מלאה וזהה.
התפקיד של הגבר והאשה הוא זהה. הוא אחד לצד השני רק העשייה היא שונה.
הגבר תפקידו ליצור את ההמשכיות של תנועת ה8. את האיזון ואת ההדהוד ואת התנועה. בלעדיו ה8 יהיה חסר. בלעדיו התנועה תהיה נטוייה. ולא מדוייקת. בלעדיו הקושי בתנועה יהיה גדול ותהיה אולי כמעט עצירה.
התנועה היא להניע את את האיזון הזה. להניע את ה8 הזה.
הדחיפה היא של האשה. הדחיפה קדימה להתקדם לעשייה היא של האשה. אבל התנועה הסיבובית המאוזנת והמאזנת היא של הגבר.
אם הגבר לא יהיה. יישמט צד אחד בצורת האין סוף יתקבל 8 מאונך.הנטל ייפול על עגול אחד ולא על שניים. הנטל יהיה כבד. לא יאפשר להתקדם כמעט כלל. הנטל יהיה לא מאוזן והוא ישקע. התנועה תהיה אחורה ולא קדימה.
לכן כשאחד שומר על תנועת האין סוף על האיזון. השני יכול לקדם להתקדם.
ויש להודות להודות על הדבר הזה. ויש לדעת אצלנו הנשים את הכוח ואת הגדולה של האיזון כי בלעדיו אין עשייה. יש להודות בכל יום. ולהזכיר לאותם גברים שאולי חוששים שאיבדו את עוצמתם, איבדו את כוחם, כי הם לא. כי הם שם. כי העוצמה שם והכוח שם ונוכחותם הכרחית וחשובה. יש להזכיר ולהודות כל יום. ולזכור גם לנו הנשים. לזכור ולהזכיר.
כוחו של האריה השואג.
לעיתים הוא שואג לעיתים הוא שותק אך כוחו לא נעלם. האם עוצמת האריה כי ישתוק תעלם? האם עוצמתו תרד? או תתפוגג? לעולם לא! כי אריה הוא. כוחו בנוכחותו ובמהותו.
תודה."
תקשור: האריה השואג
-
מערכות יחסים בעידן החדש
אני אשמח לפתוח כאן דיון בנושא. לשמוע דעות ומחשבות. שאלות הבהרה או שאלות בכלל. כל דבר שעלה לכם בעקבות הקריאה. אשמח אם תשתפו.
באתר שלי יש "תקשורים נוספים"www.kedemanat.com
למי שמעוניין לקרוא.
באהבה ענת
באתר שלי יש "תקשורים נוספים"www.kedemanat.com
למי שמעוניין לקרוא.
באהבה ענת
מערכות יחסים בעידן החדש
מעניין מאוד! ההשוואה ל-8 מאירת עיניים
-
מערכות יחסים בעידן החדש
יער ה תודה. עכשיו אחרי שקראתי את דבריך. אני רואה שבצורת האינסוף יש גם צורת עיניים מתבוננות.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
מערכות יחסים בעידן החדש
מאד אהבתי.
זה עלה לי בהמשך לדברים שעלו לי לאחרונה גם במחשבה ובעבודה עם עצמי וגם בתיקשורים שקיבלה עבורי מישהי לגבי תפקידי בקשר, זה מאד מתאים הן למחשבות שלי והן לדברים שעלו באופן אישי עבורי.
תודה.
זה עלה לי בהמשך לדברים שעלו לי לאחרונה גם במחשבה ובעבודה עם עצמי וגם בתיקשורים שקיבלה עבורי מישהי לגבי תפקידי בקשר, זה מאד מתאים הן למחשבות שלי והן לדברים שעלו באופן אישי עבורי.
תודה.
מערכות יחסים בעידן החדש
תפקיד הגברים בהקשר הזה הוא לומר לנשים האסקפיסטיות והעצלות, לנחות על הקרקע.
על איזה מספר חשבתי מאחד עד מאה?
על איזה מספר חשבתי מאחד עד מאה?
-
מערכות יחסים בעידן החדש
לנחות על הקרקע.
לא מתקשר זה נכון. התפקיד הגברי הוא לקרקע ולאזן.
גם בתיקשורים שקיבלה עבורי מישהי לגבי תפקידי בקשר,
תודה על השיתוף רוקדת לאור ירח אני שמחה שהדברים נגעו בך.
לא מתקשר זה נכון. התפקיד הגברי הוא לקרקע ולאזן.
גם בתיקשורים שקיבלה עבורי מישהי לגבי תפקידי בקשר,
תודה על השיתוף רוקדת לאור ירח אני שמחה שהדברים נגעו בך.
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
מערכות יחסים בעידן החדש
ענת יקירתי - תודה !
הסמל של השמונה - האינסוף מאוד מעניין בהקשר הזוגי.
האם שמעת על פיזיקה משפחתית ? יש שם סמל מעניין מאוד המציג את הזוג באור דומה
אשלח לך פרטים רלוונטיים במייל.
הסמל של השמונה - האינסוף מאוד מעניין בהקשר הזוגי.
אשלח לך פרטים רלוונטיים במייל.
-
מערכות יחסים בעידן החדש
אני סקרנית...
אני סקרנית...
-
- הצטרפות: 07 מרץ 2008, 17:36
- דף אישי: הדף האישי של ע_ע_ע*
מערכות יחסים בעידן החדש
את המאמר שבדף הזה אפשר לקרוא גם web]כאן articles list[/po].php?category id=175
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מערכות יחסים בעידן החדש
רוצה לבדוק את הנושא של מסגרת זוגית אחרת. נשים שחיות יחד (לא לסבית) כי נשים מבינות הכי טוב נשים.
שמעתי שיש מן טרנד לאחרונה
אני גם במייל
[email protected]
תודה
ושיהיה לכולנו יום מקסים!
שמעתי שיש מן טרנד לאחרונה
אני גם במייל
[email protected]
תודה
ושיהיה לכולנו יום מקסים!
-
- הצטרפות: 24 מרץ 2011, 05:51
- דף אישי: הדף האישי של טוהר_אהבה*
מערכות יחסים בעידן החדש
לי מתבהרת תמונה של מנהיגות נשית שמתהווה להוביל את האנושות לקראת מערכות יחסים אחרות בעידן החדש
אשמח לשמוע/לקרוא מאמרים בנושא ממי שבעניין
אם תרצו להביא קישורים יהיה אחלה
בדיוק כתבתי משהו קצר על אודות חיבורים בינאישיים בדף שינוי תודעתי בעידן החדש
תודה
אשמח לשמוע/לקרוא מאמרים בנושא ממי שבעניין
אם תרצו להביא קישורים יהיה אחלה
בדיוק כתבתי משהו קצר על אודות חיבורים בינאישיים בדף שינוי תודעתי בעידן החדש
תודה
מערכות יחסים בעידן החדש
בתום שנה ומשהו של בידוד וסגר חברתי, אני יכול לסכם את ההתמודדות של רווק עם התנגדות גדולה לאפליקציות SMS ושידוכים, אישית אני מעדיף שיחה פיזית והכירות ספונטנית בפארק, טיול או פסטיבל\סדנא, נחשפתי פעם ראשונה לאפליקציות ולאתר הכרויות ואני חייב להודות שיש בזה קסם וקל מאוד "להתמכר" אלהם, המון ביזבוז זמן נחסך ע"י שו"ת בסיסי אפשר לראות תחומי עניין ותמונות כך שמגיעים למפגש די מכירים, מה שהופך את הפגישה לקלילה יותר ונעימה. מהצד השני אני משוכנע שיש המון חסרונות ופיספוסים אמצעים הטכנולגיים הנ"ל ובכל זאת לפעמים אין ברירה וזה הפיתרון היחיד.
מערכות יחסים בעידן החדש
אני לא חושבת שלאיזושהי בעיה או צורך תמיד יש רק פתרון אחד. אולי זה הפתרון הכי קל ונגיש אבל תמיד יש עוד דרכים להכיר, אפילו בזמנים האלה. השאלה היא כמה זה משנה לך איך מכירים או שמה שיותר חשוב זה המטרה להיכנס לקשר. אם כיף לך ויש קסם בפגישות האלה אז למה לא?
לי אישית קשה עם האפליקציות האלה כי יש בהן הרבה הטרדות והשלבים הראשוניים בהן של ההתכתבות, טלפונים וכו' יכולים להיות מאד לא נעימים. גם כשנפגשים בד"כ אין קשר בין האדם לתמונות שפרסם. בקיצור עבורי זו אכזבה ואני מעדיפה לפגוש את הבנאדם בחיים ולהרגיש את הוויב שלו לפני שאני יוצרת איזושהי קרבה ראשונית.
לי אישית קשה עם האפליקציות האלה כי יש בהן הרבה הטרדות והשלבים הראשוניים בהן של ההתכתבות, טלפונים וכו' יכולים להיות מאד לא נעימים. גם כשנפגשים בד"כ אין קשר בין האדם לתמונות שפרסם. בקיצור עבורי זו אכזבה ואני מעדיפה לפגוש את הבנאדם בחיים ולהרגיש את הוויב שלו לפני שאני יוצרת איזושהי קרבה ראשונית.