מניעת הריון בזמן הנקה

ברונית*
הצטרפות: 12 מרץ 2002, 12:03

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ברונית* »

עד עכשיו חשבתי שהנקה היא סגולה טבעית נגד כניסה להריון, אבל חברות ששאלתי אותן טוענות שאני שוגה באשליות. גלולות אני לא נוטלת כבר שנים ולא רוצה להתקרב לזה, קונדום זה לא להיט, ולפני שאני הולכת לברר על התקן רציתי להתייעץ: ילדתי לפני 7 שבועות. האם אפשר להכנס להריון ממש בחודש/חודשיים הראשונים אחרי לידה? האם היעילות של ההנקה כמונעת הריון הולכת ופוחתת ככל שמתרחקים ממועד הלידה? והאם בכלל יש לזה חוקיות, או שכרגיל, זה אישי? תודה!
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

ההנקה מקטינה את הסיכוי להכנס להריון, אבל לא מונעת אותו (ויעידו התינוקות שנולדו בהפרש של פחות משנה...).
ככל שמניקים יותר ובהפסקות קטנות יותר הסיכוי להכנס להריון קטן יותר. אם מניקים הנקה מלאה, "כמעט רצוף" במהלך כל היום והלילה - הסבירות ממש נמוכה - א ב ל עדיין יש סיכוי כלשהו, כך שאם הריון ממש לא בא בחשבון, כדאי להגן על עצמך בצורה נוספת.
ככל שההנקה מתארכת, בדרך כלל יורדת התכיפות (לפעמים אפילו התינוק מתחיל לישון לילה שלם), וגדל הסיכוי להכנס להריון.
מעבר לכך - זה עניין אישי. יש שיבייצו (כלומר - יכולות להכנס להריון) כבר בחודש הראשון לאחר הלידה, ויש שיבייצו רק לאחר יותר משנה.
חשוב לזכור, שהמחזור הראשון מגיע שבועיים לאחר הביוץ, כך שלא ניתן לדעת מראש (אלא אם את מאותן שמרגישות ביוץ). לא יודעת לגבי היעילות של מעקב אחר הפרשות אחרי לידה, אבל שווה לבדוק לפני שפונים לפתרונות כמו התקן.
ברונית*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ברונית* »

כרמית תודה. כתבת "לפני שפונים לפתרונות כמו התקן". נשמע כמו הסתייגות. [שאר הדיון על התקן תוך רחמי עבר לדף משלו]
מישהי מכירה גניקולוג אנושי באזור תל-אביב?
איילת_השחר*
הצטרפות: 13 יולי 2001, 01:19
דף אישי: הדף האישי של איילת_השחר*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי איילת_השחר* »

רופא מקסים שאני מכירה הוא ד"ר יידווב מת"א אזור זבוטינסקי.
מאוד אנושי רופא מהדור היישן עם הרבה סבלנות ואורך רוח.
אני חושבת שהוא מקבל רק פרטי.(בעבר עבד בקריה היום אני לא יודעת).
אני מאמינה שאת יכולה להגיע אליו דרך דפי זהב.
לעוד פרטים תכתבי לי בדואל שלי אם תרצי.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

יש קורס שמלמד איך לזהות את הפוריות, וגם מלמד על "מניעת הריון באמצעות הנקה".
לגבי מניעת הריון בעזרת ההנקה, אז בהנקה מלאה ובלעדית, לעתים קרובות וכולל בלילה, בלי הפסקות ארוכות (נדמה לי שחמש שעות זו כבר הפסקה ארוכה, אבל אני לא זוכרת בעל פה ואין לי החומר מתחת ליד כרגע), ההנקה בטוחה ב-98 אחוז (כמו גלולות) חצי שנה (חצי שנה, כי בגיל זה מתחילים בד"כ לתת מזון מוצק).
היא בטוחה גם אחרי, אבל זה כבר תלוי ולא כל אשה יכולה לדעת מראש. יש גם מקרים של נשים שלמרות הנקה מאסיבית ובלעדית יום ולילה חזרה להן הוסת חודשיים אחרי הלידה וכדומה.
ברונית*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ברונית* »

תודה רבה בנות!
בשמת, איך אפשר להגיע לחומר מהקורס ההוא?
בשמת_א*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני מקווה שאצלי הכל בסדר, כי איך שאני נראית היום, אני ממש לא רוצה לעבור את זה עוד פעם. גם שניים זה יפה מאוד. התיכנון המקורי שלי (לפני שהגעתי ל-8 הקאות ביום ולירידה של 10 קילו בארבעה שבועות וכל היתר) היה לנצל את ההנקה למניעת הריון, עד ש... פשוט אכנס להריון. עכשיו אני לא יודעת...

לקורס - אני לא זוכרת איך מגיעים! אבל אם תגיעו למפגש של באופן ב-21 במאי, אני חושבת שאפשר לשאול את אורנה דיבון-אופיר, ואולי גם ג'ינה תהיה, ולדעתי הן יודעות, ומכירות את המדריכות (שתיים מקסימות, הייתי בהרצאה שלהן בכנס של לה לצ'ה ב-98').
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ענת_גביש* »

יונת סיפרת משהו על הפסקה בהנקה לשש שעות ורמת הפרולקטין,שמשפיעות על הביוץ.בא לך לפרט על זה כאן?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מה שיודעים ממחקרים, זה על שני דברים בהנקה שמונעים הריון: רמות גבוהות של פרולקטין (הורמון ייצור החלב, שמשתחרר בזמן ההנקה) ורמות נמוכות של שומן בגוף (שמונעות קבלת מחזור). לרובנו אין בכלל מה לחשוב על הגורם השני - זה משהו שרלוונטי בעיקר בעולם השלישי. לכן מה שמעניין אותנו זה רמות הפרולקטין (ואולי עוד גורמים לא ידועים).

בחודשים הראשונים אחרי הלידה, רמות הפרולקטין גבוהות כמעט כל הזמן. במשך הזמן, הן נשארות גבוהות רק סביב זמן ההנקה, ויורדות בין ההנקות. אני חושבת שזה קורה פחות או יותר בזמן שבו ההנקה "מסתדרת" (בשמת? שגית?) - בסביבות גיל 3 חודשים. לכן אם יש אחרי זה הפסקות ארוכות בין הנקה להנקה, אז אי-אפשר לסמוך על הפרולקטין כאמצעי מניעה.
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ניתן לברר פרטים על הקורס אצל ענת ארד, מגדרה (יש לה שותפה, שאת שמה שכחתי) 852016-055
בשמת_א*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

לפי כל המחקרים, נקודת המפנה היא בגיל חצי שנה מינימום.
שוב, למעט אצל אותן נשים מעטות שהוסת חוזרת אצלן מוקדם למרות הנקה רציפה והכל.

רמות נמוכות של שומן בגוף??? אהה! דווקא לי זה כן רלבנטי.
אבל אצלי המחזור חזר כשבתי היתה בת 10 חודשים ויונקת מלא בלי הפסקות (בעקבות טיפול סיני שהיה מכוון לזה, כי המטפל שלי סבר שעדיף להחזיר לי את הוסת. היום, כשאני יודעת הרבה יותר מאז, אני לגמרי לא מסכימה איתו ולא אסכים לשום טיפול שיזרז את החזרתה).
אילנה_קל*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2001, 19:10

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אילנה_קל* »

לי היתה אמנוראה (אי קבלת הוסת) במשך שנה ושמונה חודשים. יש לי הרגשה שהפעם זה יהיה פחות. הרבה פחות. בגלל הבקבוקים שהלל קיבלה בשבועיים הראשונים.
בעצם, זו לא הרגשה. אני יודעת את זה.
בהזדמנות זו אני ממליצה על הספר:
Breastfeeding and Natural Child Spacing
(How "Ecological" Breastdeeding spaces babies)
by
Sheilan Kippley
ניתן להשיג את הספר דרך לה לצ'ה.
יצאה השנה מהדורה חדשה ומעודכנת. לי יש רק את הספר. יש גם ערכה ללימוד עצמי הכולל מדחום מיוחד לביוץ. (אפשר להשיג את המדחום בכל בית מרקחת בארץ.)
השיטה שבשמת מדברת עליה היא שיטה שבה בודקים את מצב צואר הרחם וההפרשות ואת מד החום כל בוקר וכך יודעים מתי מתרחש ביוץ ואז, אם רוצים למנוע- נמנעים מקיום יחסים, או משתמשים באמצעי מניעה. ואם רוצים הריון - להפך.
אני השתמשתי בשיטה כדי להכנס להריון. היום היא בת שמונה.
אילנה_קל*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אילנה_קל* »

הסבר למשפט האחרון:
השתמשתי בשיטה כדי להכנס להריון, אחרי שבמשך שנה (אחרי שהשתמשתי באמצעי מניעה) לא הצלחתי להכנס להריון ואז, כשסוף סוף כבר הייתי בהריון, הוא נגמר בחודש רביעי.
תוך שלושה חודשים מההפלה נכנסתי להריון. היום הילדה שילדתי בת שמונה. יש בינה לבין אחותה הגדולה הפרש של חמש שנים.
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

5 שבועות לאחר הלידה עדיין דיממתי ואז היה שבוע נקי ושוב דימום מאסיבי במשך שבוע .
ועד היום (10 שבועות מהלידה) ישנן הפרשות עם גוון חום בהיר.
האם זה היה מחזור או שזה עדיין דימום ממשכב הלידה?
הנקתי ברציפות עד לפני 4 שבועות כשהתינוקת התחילה לישון 5-4 שעות רצוף.
אמא_של_איסתרא_ובלגינא*
הצטרפות: 10 אפריל 2002, 21:51
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_איסתרא_ובלגינא*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אמא_של_איסתרא_ובלגינא* »

משהי יודעת מה בדיוק עושות גלולות "פמולן"?
חבצלת*
הצטרפות: 24 פברואר 2002, 16:35

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי חבצלת* »

מיץ פטל- רוב הסיכויים שזה עדיין דימום הלידה. גם לי זה תמיד ארוך כאורך הגלות ומעצבן. אחרי הלידה האחרונה, כשכבר הייתי נורא מעוצבנת מהעניין, גיליתי שאם לוקחים תמצית של הצמח ששמו "ילקוט רועים" הדימום מפסיק. נסי.
פמולן- גלולות שיש בהם רק הורמון אחד במקום שניים כמו בגלולות האחרות וככה הן אמורות לא להפסיק את החלב אבל למנוע הריון. שתי הערות אישיות בנושא:
  1. לי הן כן השפיעו לרעה על כמות החלב.
  2. הן מונעות הריון בתשעים ומשהו אחוז רק אם לוקחים אותם כל יום באותה שעה פחות או יותר.
ככה שיש המון בנות שנכנסו להריון עם זה.
בשמת_א*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

גם בלה לצ'ה נמצא המידע, שהן נוטות להשפיע לרעה על כמות החלב.
זאת כנראה ההשפעה הנפוצה. כנראה פחות נשים לא סובלות מירידה בחלב כתוצאה מהגלולות האלה.
אילנה_קל*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אילנה_קל* »

עוד על הפמולן:
משפיע לרעה גם על איכות החלב
חבצלת*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי חבצלת* »

איך אפשר לבדוק דבר כזה?! הרי החלב משתנה כל הזמן. ומה זה בכלל "הרעה באיכות החלב"?
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי גילה* »

מה שמדהים הוא שלא נתקלי באף אשה שהגינקולוג שלה אמר לה שהפמולן עלול להשפיע על כמות החלב.
אמא_של_אסתרא*
הצטרפות: 24 מאי 2002, 01:18

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אמא_של_אסתרא* »

לי זה לא השפיע על הכמות אבל איך אפשר לבדוק איכות??? ומה אפשר לקחת שלא יהרוס את ההנקה הכייפית כ"כ???
מיכל_דנקנר*
הצטרפות: 24 יוני 2002, 12:54
דף אישי: הדף האישי של מיכל_דנקנר*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מיכל_דנקנר* »

מיץ פטל,
כתבתי תשובה והיא נמחקה לי. אז בקצרה...תבדקי אם לא נשארה חתיכת שיליה מהלידה. קיימת תסמונת של המשך דימום לאחר לידה שבה חתיכת שיליה שנשכחה משתרשת שוב ברחם (זה איום ונורא, קרה לחברה שלי והיא איבדה את היכולת להרות שוב) זה לא אומר שזה מה שקרה אצלך חו"ח אבל תבדקי
ט*
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 23:58

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ט* »

מחדשת את הדף הזה בשאלה
מה אפשר לקחת (מלבד גלולות) כדי להמנע מהריון לאחר לידה,
שמעתי גם שאפשרי להכנס להריון ללא מחזור (מדמם), האם נכון?
חבצלת*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי חבצלת* »

אפשר אם הביוץ לפני המחזור...מה שקורה בד''כ.
מה אפשר לקחת? יש הרבה דברים...דיאפרגמה, קאפ, התקן, וכו'. מה מתאים לך?
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

שיטת מעקב ההפרשות אידאלית להנקה: גם מי שמתקשה לשמור על החוקים בהמשך, כשיש ביוץ, יכולה להשתמש בשיטה בשביל לדעת מתי מתקיים הביוץ הראשון, ובעצם לדעת עד מתי לא צריך שום אמצעי מניעה, שלכל אחד חסרונותיו.
לאחר הביוץ הראשון, אפשר להמשיך בשיטה זו, או להשתמש בשיטות האחרות, אבל בדרך כלל זה לוקח כמה חודשים טובים, ואז כבר מניקים פחות, אספקת החלב יציבה ולכן תהיה פחות מושפעת מגלולות, למשל ואולי בכלל התינוק כבר מספיק גדול בשביל שנהיה מעונינים בהריון הבא...
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מעט פרטים על מעקב הפרשות יש בדף תכנון הריון באופן טבעי.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הפמלון לא שינתה את כמות החלב שלי, אבל הרגשתי יובש קיצוני מאוד בנרתיק. כמובן שהגניקולוג שלי לא שמע על דבר כזה, אבל כשהחלטתי להפסיק לקחת, השינוי-שיפור היה ממש מיידי
פלוני_אלמונית*

מניעת הריון בזמן הנקה

יש לי תינוק בן שלושה חודשים בגיל חודשים וחצי קיימנו יחסי מין במשגל נסוג .אני מניקה הנקה מלאה אך כרגע הוא מקבל גם בקבוק אחד ליום, יש לציין שהווסת שלי לא חזרה עדיין האם ישנו סיכוי שאני הרה שוב?
ומה קורה אם שותים גלולות של הנקה בזמן הריון?
סבטקסט_כפול*
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

להכנס להריון עכש יואני כן מקבלת מחזור חודשיים אחרי הלידה ומאז כמעט כל שבועיים עוד מחזור ,לוקחת סרזט, מה לעשות?
רוצה להפסיק עם הכדורים, אבל לא רוצה להכנס להריון נוסף עכשיו.
אורלי*
הצטרפות: 08 יולי 2002, 18:53

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אורלי* »

אני שלושה חודשים לאחר הלידה והתחלתי ליטול סרזט. כעבור שבוע התחיל דימום די כבד שאני זוקפת לגלולות. מישהי יודעת כמה זמן זה ימשך? ויותר חשוב, מישהי יודעת על שיטות לקיצור הדימום הזה??? האם זה יכול להפסיק ולהתחיל שוב? הצילו!!!
אם_הבנים*
הצטרפות: 27 אפריל 2005, 03:05

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אם_הבנים* »

אני רואה ששאלתה של אורלי על גלולות ה"סרזט" עדיין לא נענתה. גם אני התחלתי ליטול את הגלולות לפני כעשרה ימים ולאחר ארבעה ימים בערך קיבלתי דימום כבד במיוחד (יותר ממחזור רגיל). הגניקולוג שלי יעץ לי לקחת למשך שלושה ימים שתי גלולות בכל יום על מנת להפסיק את הדימום. הוא אכן פסק אבל הופיעו לי כתמים מס' ימים אח"כ.
לאחר הלידה הקודמת נטלתי "פמולן" והסתדרתי איתו נפלא! כמובן של נכנסתי להריון, לא קיבלתי מחזור וגם הייתי נקייה מכתמים לחלוטין! מישהי יודעת מה ההבדל בין הגלולות? האם סרזט אכן ידוע כיותר בעייתי? מישהי כן מרוצה ממנו? האם זה יכול להסתדר עם הזמן?
נחמה*
הצטרפות: 31 אוקטובר 2005, 15:27

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי נחמה* »

רק לא גלולה! תעשו לעצמכן טובה ואל תרעילו את עצמכן. המערכת ההורמונלית שלנו כל כך מורכבת ורגישה ויש לה השלכות על מלא דברים, אז בבקשה לא להתערב לה!! מנסיון, אני לקחתי שנה סרזט, וחוץ מזה שהיו לי כמה דימומים (אנחנו שומרים טהרת המשפחה אז זה מלחיץ כל פעם) החלטתי להפסיק אחרי שנה כי נמאס לי. וגיליתי שקודם כל הסרזט פוגע בחשק המיני, וזה מבאס. בנוסף, כשהפסקתי לקחת פתאום החיים נהיו לי הרבה יותר קלים.כל המטלות וההתעסקויות נראו לי הרבה יותר פשוטים והייתי יותר רגועה. יש דיאפרגמה וזה נראה לי הכי טבעי, אפילו שזה לא הכי ספונטני שיש.
גלי_לבנדר*
הצטרפות: 25 מאי 2009, 14:26
דף אישי: הדף האישי של גלי_לבנדר*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי גלי_לבנדר* »

אני שמעתי אבל לא ניסיתי - שמן נים
סיפרו לי ששמים 5-10 טיפות על צמר גפן ומכניסים פנימה
ושזה מחזיק 5 שעות החל מרבע שעה אחריי ששמים. מישהי שמעה על זה?
חוי*
הצטרפות: 17 ינואר 2012, 14:20

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי חוי* »

במשך ההנקה לקחתי סרזט, עכשיו הפסקתי להניק ולא הפסקתי לקחת, ועדיין לא קבלתי מחזור האם אני יכולה להמשיך לקחת סרזט למניעה עד שאחליט להפסיק או לעבור למליאן (הרופא המליץ) עם כל התופעות לוואי שלו?
פלוני_אלמונית*

מניעת הריון בזמן הנקה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני אני לא קיבלתי כבר 8 חודשים מחזור וקיימתי לפני כמה ימין יחסי מיין אחרי תקופה ארוכה האם אומר שאני יכנס להריון
גלי*
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי גלי* »

היי אני חודש וחצי אחרי לידה והקטנה שלי יונקת יניקה מלאה. התחלתי לפני כמה ימים עם הגלולות סרזט והפסקתי אתם אחרי אולי שלושה ארבע ימים שלקתי ואז התחיל לי דימום מסיבי. זה אומר שקיבלתי מחזור? ואם כן זה אומר שיש לי סיכוי לביוץ כי הפסקתי עם הגלולות ובגלל שאני אחרי מחזור לכאורה??
רינה*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2005, 18:23

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי רינה* »

בהנקה מלאה ובלעדית, לעתים קרובות וכולל בלילה, בלי הפסקות ארוכות (נדמה לי שחמש שעות זו כבר הפסקה ארוכה, אבל אני לא זוכרת בעל פה ואין לי החומר מתחת ליד כרגע), ההנקה בטוחה ב-98 אחוז (כמו גלולות) חצי שנה

יש לי שאלה תאורטית: בוא נגיד שהיו בעיות בהנקה בהתחלה, והתינוק קיבל תוספות. אז ההגנה של ההנקה כמובן ירדה ואפשר פחות לסמוך עליה. אבל בפועל לא היה ביוץ ולא חזרה הווסת. אחר כך הצליחו להתגבר על הבעיות, והתינוק חזר להנקה בלעדית. האם ההגנה של ההנקה חוזרת להיות גבוהה?
חיה_בסרט*
הצטרפות: 14 ספטמבר 2014, 19:13

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי חיה_בסרט* »

היי אני חודש וחצי אחרי לידה והקטנה שלי יונקת יניקה מלאה. התחלתי לפני כמה ימים עם הגלולות סרזט והפסקתי אתם אחרי אולי שלושה ארבע ימים שלקתי ואז התחיל לי דימום מסיבי. זה אומר שקיבלתי מחזור? ואם כן זה אומר שיש לי סיכוי לביוץ כי הפסקתי עם הגלולות ובגלל שאני אחרי מחזור לכאורה??

גמני התחלתי גלולות סרזט 7 שבועות אחרי הלידה... התחיל לי דימום אבל הרופאה הזהירה אותי מראש שזה יקרה... והדימום באמת עבר אחרי כשבוע. לא נראה לי שזה מחזור!!! לא הגיוני אם את מניקה...
אבל לאידעת...
מעבר לזה, הלוואי והיתה דרך יעילה באמת למניעה בלי גלולות ובלי התערבות (לא קונדום)
פלוני_אלמונית*

מניעת הריון בזמן הנקה

אני 3 חודשים אחרי לידה וכבר קבלתי מחזור ופעם שנייה הייתי אמורה לקבל ולא קבלתי ואני מניקה הנקה מלאה האם אני בהריון??? יש סיכוי
פלוני_אלמונית*

מניעת הריון בזמן הנקה

/?????
אמא_צעירה*
הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אמא_צעירה* »

צריך לעשות בדיקת דם לבטא.
הביתיות לא יעילות מספיק בהנקה
פלוני_אלמונית*

מניעת הריון בזמן הנקה

אני כ4 חודשים לאחר הלידה ואני מניקה באופן מלא. לא קיבלתי עדיין מחזור. ארצה לדעת את הסבירות להיכנס להריון על אף שאני לא מקבלת עדיין מחזור ובנוסף מניקה באופן מלא? תודה(:
פלוני_אלמונית*

מניעת הריון בזמן הנקה

אחרי 10 חודשים מהלידה קיבלתי לראשונה מחזור ומאז (חודש וחצי) לא קיבלתי. האם יתכן ששוב פעם ההנקה מונעת את ההריון? כי עשיתי בדיקה ביתית והיא יצאה שלילית חשוב לציין שההנקה אינה בלעדית אלא רק כארבע פעמים ביום
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי הילה* »

אם לא קיבלתי מחזור מהלידה ואני מניקה ביום ולעיתים גם בלילה ונותנת לתינוק תוספת (כי אין לי מספיק חלב) האם עדיין יש מצב להיכנס להריון ????
דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי דניאלה* »

אם לא קיבלתי מחזור מהלידה ואני מניקה ביום ולעיתים גם בלילה ונותנת לתינוק תוספת (כי אין לי מספיק חלב) האם עדיין יש מצב להיכנס להריון ????
כן
דניאלה*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 15:27

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי דניאלה* »

ארצה לדעת את הסבירות להיכנס להריון על אף שאני לא מקבלת עדיין מחזור ובנוסף מניקה באופן מלא? תודה(:
אני לא יודעת מה הסבירות, ומניחה שזה משתנה מאישה לאישה ועם הגיל.
אבל זה בהחלט אפשרי
שלי*
הצטרפות: 09 נובמבר 2001, 11:43

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי שלי* »

אני חודשים אחרי לידה ואני מניקה הנקה מלאה ולא היה לי עוד דם חוץ מהדם שאחרי הלידה רוצה להשים התקן אבל אני לא יודעת אם אני כבר בהריון מאוד מקווה שלא אבל מה עושים בנתיים ?? אחרי כמה זמן אפשר לדעת אם אני בהריון ואם אני כן ושמתי התקן או גלולות זה לא מסוכן לעובר
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

שלי, אם את חושבת שאת בהריון אז תעשי בדיקת הריון, ואז תדעי.
אם את חושבת שההריון בשלב כל כך מוקדם שבדיקה ביתית תפספס אותו, אז
א. חכי שבוע-שבועיים ואז תבדקי (ובינתיים, תתאפקי ;-))
ב. תבקשי בדיקת דם - נדמה לי שהיא יותר אמינה בימים הראשונים.
פלוני_אלמונית*

מניעת הריון בזמן הנקה

אני שלושה חודשים וחצי אחרי לידה ונכנסתי להריון עם הנקה בלעדית... כך שהכל אפשרי🙄
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

מניעת הריון בזמן הנקה

שליחה על ידי יולי_קו »

שיהיה בשעה טובה!
בן זוגי היקר (הבכור) זכה ככה לאח קטן אחרי שאחותו נולדה. הופס... והקטן הזה גדל לאיש לתפארת.

בעצם, אולי את מעוניינת לשתף איך את מרגישה עם ההריון הזה?
פלוני_אלמונית*

מניעת הריון בזמן הנקה

גם אני הריתי בהנקה מלאה 😅 היום משקשקת להיכנס שוב להריון תוך כדי הנקה... אין סיכוי שאקח גלולה כלשהי וגם לא התקן 😑 אשמח להמלצה
שליחת תגובה

חזור אל “תכנון הריון”