טרה רוסה, תודה על הברכות
, ובתגובה לשאלתך:
מקדמת בריאות (אולי טוב שאת שואלת, כי במסגרת התפקיד שלי אני אמורה להכניס את הנושא לבה"ס ולהרצות עליו בפורומים מסוגים שונים) בעצם נושא קידום הבריאות, הוא הצהרה של מי שעוסק בו שהוא שם את הבריאות בתחילת סדר העדיפויות שלו, מקדם אותו.
בבה"ס הוא מכיל נושאים שונים הקשורים לבריאות: תזונה, הגיינה, מיניות. אם אני מנסה לפרוט את הנושאים:
תזונה - אבות המזון, רכיבי המזון השונים, חשיבות ארוחת הבוקר, צרכנות נבונה בקנית מזון, מיתוסים בתזונה . . הכל ע"פ הגילאים והאוכלוסיות השומות הדנות בנושא.
הגיינה - דיאודרנט, טמפון, מקלחת, סבון - כן, מושגים בסיסיים מאוד, שלא בהכרח מוגדרים אצל כולם באותה הצורה, הבתים בהם גדלו, וכו'
מיניות - כן, גם אמצעי מניעה וקיום יחסי מין, אבל גם זוגיות, נורות אזהרה בזוגיות, תמיכה במקרים של אלימות בבית/ בין בני זוג, לאדם ותפקיד הסביבה.
אבל זהו רק קצה המזלג, כי כמובן שבכל תחום יש מקום למורה או לצוות בבה"ס להרחיב ולהוסיף על פי ידיעותיו והדגשים אותם היה רוצה לתת.
מה עוד אפשר להגיד על הנושא?
בעצם מודעות לנושא הבריאות מהיבט הוליסטי, והכניסה לבה"ס נעשת מכמה סיבות, חינוך מגיל צעיר, אך גם נגישות לכלל האוכלוסיה, החל מילדי בה"ס, אך גם תוך ערוב המשפחה (חלק מהתוכנית דורש מעורבות הורית), הסביבה והקהילה (התכונית נותנת מקום ומעודדת שיתןף של הגורמים השונים בקהילה בעבודה עם בה"ס).
זה ממש מעט, אני אשמח להרחיב על הנושא ועל נקודות נוספות, ולקבל את הערותיך על דברים שלא ברורים מדרך הצגתי.
תודה לך על שאלתך.