מחלת שעלת
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
מחלת שעלת
אותי מענין כמה, אם למישהוא יש מידע, כמה סבלו מתופעות לוואי של החיסון
לצערי, אין מידע מסודר במשרד הבריאות.
יתר על כן - ככל הנראה, יש השתקה והעלמה של מידע כזה.
מקרה שאני מכירה אישית הוא של ילד שנפגע מחיסון, ונאמר לאמו שהוא מקרה ראשון כזה.
כעבור כשנה, ילד אחר נפגע באופן דומה, ואמו דיברה עם האמא הראשונה. להפתעתה, גם לאמא השניה אמרו שזה מקרה ראשון מסוגו.
כמה ילדים ואמהות היו בין המקרים?
> קונספירטיבית <
לצערי, אין מידע מסודר במשרד הבריאות.
יתר על כן - ככל הנראה, יש השתקה והעלמה של מידע כזה.
מקרה שאני מכירה אישית הוא של ילד שנפגע מחיסון, ונאמר לאמו שהוא מקרה ראשון כזה.
כעבור כשנה, ילד אחר נפגע באופן דומה, ואמו דיברה עם האמא הראשונה. להפתעתה, גם לאמא השניה אמרו שזה מקרה ראשון מסוגו.
כמה ילדים ואמהות היו בין המקרים?
> קונספירטיבית <
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
מחלת שעלת
יגאל - החיסון לשעלת ניתן בכמה מנות. אאל"ט ההמלצה היא על גיל חודשיים, 4 ח', 6 ח' ודחף בגיל שנה. לאחר מנה אחת, רוב האנשים אינם מחוסנים. כמובן שניתן לתת את החיסון גם בגילאים אחרים, או לא לתת בכלל - התכנית המקובלת היא בגדר המלצה בלבד, כמו שממליצים להניק, ורבות אינן עושות זאת, או לא לפי ההמלצות.
תופעות הלוואי מהחיסון הן קשות למעקב, כי לא תמיד ברור שהן נובעות מהחיסון. כמו כן, ישנן רמות חומרה שונות. תופעות הלוואי של בני, הן קלות יחסית, אך משמעותיות מספיק, לדעתי, בשביל שאדחה חלק מהחיסונים, ואוותר על אחרים. הן לא נרשמו בשום מקום, ואני בספק אם הרופאה שלנו תקבל אותן כתופעות לוואי של החיסון. המקרה שגילה מציינת הוא של תופעה קשה מאד, שכללה סכנת חיים ואשפוז ארוך.
אני יודעת שישנן עדויות סותרות לגבי חומרת המחלה לאחר קבלת חיסון. ספציפית במשפחה שלך, הלא-מחוסנים הם גם החלשים יותר במשפחה, כך שהעובדה שקיבלו את המחלה קשה יותר, לא בהכרח מעידה על כך שהחיסון הופך את המחלה לקלה יותר.
לגבי המספרים, ציינתי זאת מהתחלה - אלו המספרים שאובחנו בוודאות, ולכן דווחו (חובת דיווח). ברור שישנם רבים לא מאובחנים ולא מדווחים, ולכן אני טוענת שזוהי אכן מגיפה (אם זה היה מסתכם ב-750 חולים בכל הארץ, זה לא היה נראה חמור כל כך).
החלמה מהירה!
תופעות הלוואי מהחיסון הן קשות למעקב, כי לא תמיד ברור שהן נובעות מהחיסון. כמו כן, ישנן רמות חומרה שונות. תופעות הלוואי של בני, הן קלות יחסית, אך משמעותיות מספיק, לדעתי, בשביל שאדחה חלק מהחיסונים, ואוותר על אחרים. הן לא נרשמו בשום מקום, ואני בספק אם הרופאה שלנו תקבל אותן כתופעות לוואי של החיסון. המקרה שגילה מציינת הוא של תופעה קשה מאד, שכללה סכנת חיים ואשפוז ארוך.
אני יודעת שישנן עדויות סותרות לגבי חומרת המחלה לאחר קבלת חיסון. ספציפית במשפחה שלך, הלא-מחוסנים הם גם החלשים יותר במשפחה, כך שהעובדה שקיבלו את המחלה קשה יותר, לא בהכרח מעידה על כך שהחיסון הופך את המחלה לקלה יותר.
לגבי המספרים, ציינתי זאת מהתחלה - אלו המספרים שאובחנו בוודאות, ולכן דווחו (חובת דיווח). ברור שישנם רבים לא מאובחנים ולא מדווחים, ולכן אני טוענת שזוהי אכן מגיפה (אם זה היה מסתכם ב-750 חולים בכל הארץ, זה לא היה נראה חמור כל כך).
החלמה מהירה!
-
- הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
- דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*
מחלת שעלת
יגאל החלמה מהירה ובקצב הכתיבה הזה אתה עוד עלול לצאת מה"כוורת" ולהגיע שנה הבאה לפארק הירדן.
שנה טובה
שנה טובה
-
- הצטרפות: 24 מרץ 2004, 18:00
- דף אישי: הדף האישי של יעל_בריסקר*
מחלת שעלת
אם למישהוא יש מידע, כמה סבלו מתופעות לוואי של החיסון שאותו רבים כול כך חוששים לתת לילדיהם? אשמח למידע כזה.
למשל
http://www.gval.com/ אתר שהקימו הורים בעקבות מות ילדיהם מחיסון DTP .
ועוד מאמר מצויין בעיתון Mothering האמריקאי http://www.naturalchild.org/[po]peggy omara[/po]/vaccinations.html
אני עצמי בודקת שוב ושוב את העניין ומנסה ללמוד כמה שיותר
למשל
http://www.gval.com/ אתר שהקימו הורים בעקבות מות ילדיהם מחיסון DTP .
ועוד מאמר מצויין בעיתון Mothering האמריקאי http://www.naturalchild.org/[po]peggy omara[/po]/vaccinations.html
אני עצמי בודקת שוב ושוב את העניין ומנסה ללמוד כמה שיותר
-
- הצטרפות: 18 אוגוסט 2002, 10:46
- דף אישי: הדף האישי של רותי_קליין*
מחלת שעלת
אחרי שיעול של הקטנה הלא מחוסנת (שהסתבר כסתם שיעול) ואחרי שתקפו אותי חששות את מי הדבקתי ללא ידיעתי (תינוקות בני חודש, סבא בן 97), אני שוקלת לחסן. היא כבר בת שלוש ואני מחפשת תמיכה\אי תמיכה בכך. האם בגיל כזה עדיין יש תופעות לוואי? (היא מאד בריאה, כמעט שלא מחוסנת, ינקה עד גיל מאוחר, לא הולכת לגן).
-
- הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*
מחלת שעלת
דווקא בגיל הזה כבר לא בטוח אם הייתי מחסנת. בכלל מומלץ לא לחסן לשעלת מעל גיל שבע, וגם גיל שלוש זה כבר די גדול, כלומר - שעלת בשלב הזה היא אמנם מטרד, אבל לא סכנת חיים. והחיסון עובר עם הגיל, כך שתמיד יש אנשים שחולים בשעלת ואפילו לא יודעים, ויכולים להדביק אחרים. הסיכון הוא אצל תינוקות, ולכן כדאי לחסן דווקא אותם.
מחלת שעלת
בעקבות הדיון כאן נבהלתי קצת (שי לי תינוקת בת חצי שנה בבית) צלצלתי לטיפת חלב מן הטבע (דר' רוזנטל) וקיבלתי טיפות הומיאופטיות שטובות לכ-6 שבועות. נתתי גם לגדולה (רבע ל-3).
רותי, כידוע לך בכל נושא החיסונים קיים לחץ חברתי "מתון" וכך אצל מרבית האמהות שלא חיסנו את ילדיהן הנושא לא יורד מסדר היום. גם הגדולה שלי לא מחוסנת בכלל ואני עדיין חושבת על האם לחסן (פוליו וטטנוס). עוד לא החלטתי סופית אך בינתיים "מתאפקת". על חיסון שעלת לא חושבת אפילו.
רותי, כידוע לך בכל נושא החיסונים קיים לחץ חברתי "מתון" וכך אצל מרבית האמהות שלא חיסנו את ילדיהן הנושא לא יורד מסדר היום. גם הגדולה שלי לא מחוסנת בכלל ואני עדיין חושבת על האם לחסן (פוליו וטטנוס). עוד לא החלטתי סופית אך בינתיים "מתאפקת". על חיסון שעלת לא חושבת אפילו.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מחלת שעלת
יגאל,
מה שלום התינוקת? הכל בסדר?
מה שלום התינוקת? הכל בסדר?
מחלת שעלת
דיברתי עם הרופא שלי שוב על חיסונים והוא סיפר לי מקרה שקרה לו השבוע על ילד שלא קיבל חיסון טטנוס והגיע אליו לאחר פציעה שמחיבת זריקת טטנוס.
מניסיון אין ילד שלא נפצע בצורה כזאת או אחרת.
אותו ילד קיבל שתי זריקות חיסון אקטיבי וחיסון פאסיבי. החיסון הפאסיבי הוא תוצר של נוגדנים מדם של אדם אחר.
אפשר לראות את ההערה של שרון ג בדף חיסון טטנוס, שם היא מפרטת בצורה ברורה מה זה אומר, תוצרי דם.
לנה תקראי את דף זה ותראי כמה אנשים חוששים שמה ילדים שנפצעו כך או אחרת חלו בטטנוס. אני חושב ששווה לחסן במקרה זה.
מניסיון אין ילד שלא נפצע בצורה כזאת או אחרת.
אותו ילד קיבל שתי זריקות חיסון אקטיבי וחיסון פאסיבי. החיסון הפאסיבי הוא תוצר של נוגדנים מדם של אדם אחר.
אפשר לראות את ההערה של שרון ג בדף חיסון טטנוס, שם היא מפרטת בצורה ברורה מה זה אומר, תוצרי דם.
לנה תקראי את דף זה ותראי כמה אנשים חוששים שמה ילדים שנפצעו כך או אחרת חלו בטטנוס. אני חושב ששווה לחסן במקרה זה.
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*
מחלת שעלת
יגאל, אם הילד שניפצע היגיע לרופא וקיבל את החיסון והטיפול המתאים, אז הכל בסדר, לא?
בנותי לא מחוסנות, ועדיין לא נפצעו פציעה שמחייבת חיסון טטנוס. אם נגיע למצב שכזה, נחסן. ברור שהמחלה עצמה איומה.
ההורים שלא מחסנים לטטנוס אינם מזניחים את ילדיהם! הם שומרים עליהם מפני נזקיי חיסון שאינו הכרחי! במקרה הצורך,אין לי ספק שיתנו את החיסון .
אבל זה הרי דף על מחלת השעלת, לא?
בנותי לא מחוסנות, ועדיין לא נפצעו פציעה שמחייבת חיסון טטנוס. אם נגיע למצב שכזה, נחסן. ברור שהמחלה עצמה איומה.
ההורים שלא מחסנים לטטנוס אינם מזניחים את ילדיהם! הם שומרים עליהם מפני נזקיי חיסון שאינו הכרחי! במקרה הצורך,אין לי ספק שיתנו את החיסון .
אבל זה הרי דף על מחלת השעלת, לא?
מחלת שעלת
אורית,
מה שיגאל מנסה לומר שמתן חיסון פאסיבי של טטנוס הוא מסוכן פי כמה וכמה מאשר מתן חיסון פעיל כמקובל.
מה שיגאל מנסה לומר שמתן חיסון פאסיבי של טטנוס הוא מסוכן פי כמה וכמה מאשר מתן חיסון פעיל כמקובל.
מחלת שעלת
לנה שלום,
איך מתקשרים לטיפת חלב מן הטבע (של ד"ר רוזנטל) והאם הטיפות ייעילות גם עבור תינוקות מתחת לגיל חצי שנה? איך קוראים לטיפות הללו, והאם ניתן להשיג אותן גם בבתי מרקחת רגילים?
תודה
שרון
איך מתקשרים לטיפת חלב מן הטבע (של ד"ר רוזנטל) והאם הטיפות ייעילות גם עבור תינוקות מתחת לגיל חצי שנה? איך קוראים לטיפות הללו, והאם ניתן להשיג אותן גם בבתי מרקחת רגילים?
תודה
שרון
מחלת שעלת
שוב התפרצות של מחלת השעלת (לפי העיתוון). ילדה בת שלוש לא מחוסנת לשעלת (מחוסנת לדלקת קרום המוח, פוליו, טטנוס, אחרי התייעצות עם ד"ר רוזנטל). מה עושים? מחסנים?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מחלת שעלת
האם תינוק בן 11 חודש שקיבל 3 מנות מחיסון השעלת יכול להדבק?
מחלת שעלת
בתי בת 3 היו לה את כל הסימנים חום שבוע עכשיו היא משתעלת נורא אך לפי הרופאה הריאות שלה נקיות ועכשיו גם אני משתעלת נורא ולא יכולה לישון בלילה מהשיעול מה לעשות ?
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מחלת שעלת
האם תינוק בן 11 חודש שקיבל 3 מנות מחיסון השעלת יכול להדבק?
כן, כל אחד יכול להדבק גם אם הוא קיבל את כל מנות החיסון ובכל גיל. החיסון אולי מוריד את הסיכוי להדבק, אבל הסיכון עדיין קיים.
כן, כל אחד יכול להדבק גם אם הוא קיבל את כל מנות החיסון ובכל גיל. החיסון אולי מוריד את הסיכוי להדבק, אבל הסיכון עדיין קיים.
מחלת שעלת
הסיכון עדיין קיים
ולמרות זאת בסיטואציה של חום ושיעול הוא אינו הגורם השכיח. הוירוסים שכיחים פי כמה וכמה.
ולמרות זאת בסיטואציה של חום ושיעול הוא אינו הגורם השכיח. הוירוסים שכיחים פי כמה וכמה.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מחלת שעלת
אה, כן, התייחסתי לפלוני, לא לביללו.
-
- הצטרפות: 04 נובמבר 2004, 01:58
מחלת שעלת
איתי בן כמעט חודשיים. אנחנו מתלבטים קשות בנוגע לחיסון השעלת.
במידה ולא רוצים לחסן בשלב זה, האם קיימות דרכים אחרות למנוע הידבקות בגיל כה צעיר?
מלבד שעלת, האם ישנן מחלות נוספות, אשר ניתן להן חיסון, הנחשבות קשות במיוחד בגיל צעיר?
במידה ולא רוצים לחסן בשלב זה, האם קיימות דרכים אחרות למנוע הידבקות בגיל כה צעיר?
מלבד שעלת, האם ישנן מחלות נוספות, אשר ניתן להן חיסון, הנחשבות קשות במיוחד בגיל צעיר?
-
מחלת שעלת
לחשוף אותו כמה שפחות לאנשים אחרים, מקומות סגורים והמוניים. אם יש ילדים נוספים - קשה בגלל שהאחים נפגשים עם ילדים אחרים וכן הלאה.
פוליו, דלקת קרום המוח.
לחשוף אותו כמה שפחות לאנשים אחרים, מקומות סגורים והמוניים. אם יש ילדים נוספים - קשה בגלל שהאחים נפגשים עם ילדים אחרים וכן הלאה.
פוליו, דלקת קרום המוח.
-
- הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*
מחלת שעלת
ארנון:
הדרך היחידה למנוע מתינוק בן חודשיים מלהידבק במחלת השעלת היא לבודד אותו ולהרחיקו מכל אחד (וזה כולל בני משפחה מבוגרים) מצונן, משתעל קצת או הרבה. מחלת השעלת מתחילה כמחלת הצטננות רגילה וכבר אז מדבקת מאוד, אין לך דרך לדעת אם הסבתא המצוננת נושאת סתם נגיף לא מזיק או את השעלת (כלל זה טוב לגבי ילדים מחוסנים גם כן, באופן עקרוני עדיף להרחיק תינקות מאנשים חולים או מצוננים בעיקר בתקופה זו של השנה בה מחליתה מגפת השפעת ו RSV).
חיסון נוסף למחלה קשה ביותר בעיקר עד גיל ארבעה הוא חיסון ההמופילוס - חיידק קטלני הגורם למחלות קשות בינהן דלקת קרום המוח, אפיגלוטיטיס ועוד.
פוליו יכולה להיות מחלה קשה בכל גיל.
טטנוס משמעותית בגיל מאוחר יותר כאשר הילד כבר זוחל.
דיפטריה - מחלה קשה שכמעט ואינה קיימת היום בגלל החיסון, אם אוכלוסיית המחוסנים תפחת באופן משמעותי אין לדעת מה יקרה. (לפני מספר שנים היתה מגפה קשה ביותר ברוסיה, עקב המנעות מהחיסון, עם מספר רב של נפטרים).
הדרך היחידה למנוע מתינוק בן חודשיים מלהידבק במחלת השעלת היא לבודד אותו ולהרחיקו מכל אחד (וזה כולל בני משפחה מבוגרים) מצונן, משתעל קצת או הרבה. מחלת השעלת מתחילה כמחלת הצטננות רגילה וכבר אז מדבקת מאוד, אין לך דרך לדעת אם הסבתא המצוננת נושאת סתם נגיף לא מזיק או את השעלת (כלל זה טוב לגבי ילדים מחוסנים גם כן, באופן עקרוני עדיף להרחיק תינקות מאנשים חולים או מצוננים בעיקר בתקופה זו של השנה בה מחליתה מגפת השפעת ו RSV).
חיסון נוסף למחלה קשה ביותר בעיקר עד גיל ארבעה הוא חיסון ההמופילוס - חיידק קטלני הגורם למחלות קשות בינהן דלקת קרום המוח, אפיגלוטיטיס ועוד.
פוליו יכולה להיות מחלה קשה בכל גיל.
טטנוס משמעותית בגיל מאוחר יותר כאשר הילד כבר זוחל.
דיפטריה - מחלה קשה שכמעט ואינה קיימת היום בגלל החיסון, אם אוכלוסיית המחוסנים תפחת באופן משמעותי אין לדעת מה יקרה. (לפני מספר שנים היתה מגפה קשה ביותר ברוסיה, עקב המנעות מהחיסון, עם מספר רב של נפטרים).
-
- הצטרפות: 04 נובמבר 2004, 01:58
מחלת שעלת
רב תודות על המידע, שאלות נוספות:
האם כל חיסוני השעלת הניתנים בארץ הם אסלולרים?
האם ניתן לקבל רק את רכיב השעלת של החיסון?
במידה שמחליטים להימנע מ/לדחות חלק מהחיסונים, האם למישהו ישנה המלצה לגבי פריסה שונה של החיסונים (למשל, האם עדיף לתת כמקובל כמה מנות חיסון בו זמנית, או לתת לילד מרווחים יותר ארוכים ביניהם, אך לקבל יותר זריקות)?
במידה שמחליטים להימנע מ/לדחות חלק מהחיסונים, האם למישהו ישנה המלצה לגבי פריסה שונה של החיסונים (למשל, האם עדיף לתת כמקובל כמה מנות חיסון בו זמנית, או לתת לילד מרווחים יותר ארוכים ביניהם, אך לקבל יותר זריקות)?
מחלת שעלת
כן.
אם כן - אז לא דרך טיפ"ח.
כן.
אם כן - אז לא דרך טיפ"ח.
מחלת שעלת
האם מחלת השעלת מלווה בחום מדי פעם?
-
- הצטרפות: 23 פברואר 2004, 03:08
- דף אישי: הדף האישי של מור_וקנמון*
מחלת שעלת
קראתי באיזה מקום שהמחלה יכולה להמשך גם 100 יום.... האם בכל הזמן הזה היא גם מדבקת???
כלומר, כמה זמן צריך להזהר מלבוא בחברת ילדים אחרים מחשש הדבקה???
ומהם הדרכים להקל שאתם מכירים\משתמשים???
כלומר, כמה זמן צריך להזהר מלבוא בחברת ילדים אחרים מחשש הדבקה???
ומהם הדרכים להקל שאתם מכירים\משתמשים???
-
- הצטרפות: 23 פברואר 2004, 03:08
- דף אישי: הדף האישי של מור_וקנמון*
מחלת שעלת
מה, אפ'חד לא יודע??????????
-
מחלת שעלת
האדם החולה מידבק החל מתום שבוע הדגירה הראשון (לפני שבכלל רואים שהוא חולה), ועד שלושה שבועות מתחילת הסימפטומים (בדרך כלל כשזה עוד נראה כמו הצטננות). אני מסיקה מכך - אבל זה לא וודאי - שמי שכבר משתעל בשיעולים האופייניים של השעלת, כבר אינו מידבק.
-
מחלת שעלת
בעצם, השלב ההצטננותי אורך 1-2 שבועות, אז ייתכן שאדם משתעל עדיין מידבק.
אשמח אם מישהו שמבין בנושא יענה על השאלה.
אשמח אם מישהו שמבין בנושא יענה על השאלה.
-
- הצטרפות: 11 יולי 2004, 15:02
מחלת שעלת
מור,
אם לתת אריטרומיצין - אחרי 4 ימים זה כבר לא מדבק, איך שהרופא שלנו אמר. רופא אחר אמר ששבוע.
בחרתי לא לתת אנטיביוטיקה - אבל כן הקפדתי על ה"בידוד".
בשעלת מדבקת מההתחלה עוד לפני השלב של השיעול. זו מחלה באמת ארוכה. בשלב האחרון היא מדבקת פחות ופחות - אבל שוב, אם מדובר בסכנה להדביק תינוק - עדיף לשמור מרחק.
אם לתת אריטרומיצין - אחרי 4 ימים זה כבר לא מדבק, איך שהרופא שלנו אמר. רופא אחר אמר ששבוע.
בחרתי לא לתת אנטיביוטיקה - אבל כן הקפדתי על ה"בידוד".
בשעלת מדבקת מההתחלה עוד לפני השלב של השיעול. זו מחלה באמת ארוכה. בשלב האחרון היא מדבקת פחות ופחות - אבל שוב, אם מדובר בסכנה להדביק תינוק - עדיף לשמור מרחק.
מחלת שעלת
רציתי לדעת האם המחלה עוברת ? ומתי ? והאם היא גורמת לדברים אחרים בגוף? והאם היא מסוכנת לאדם שחולה בה?
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
מחלת שעלת
אולי תקראי מלמעלה.
-
מחלת שעלת
קראתי באיזה מקום שהמחלה יכולה להמשך גם 100 יום.... האם בכל הזמן הזה היא גם מדבקת???
לא. 100 ימים מתייחס לכך שגם לאחר "החלמה" מהמחלה, השיעול אינו נעלם כל כך מהר, והחולה ממשיך להשתעל ימים רבים, אך הוא אינו מידבק בכל זמן זה.
לא. 100 ימים מתייחס לכך שגם לאחר "החלמה" מהמחלה, השיעול אינו נעלם כל כך מהר, והחולה ממשיך להשתעל ימים רבים, אך הוא אינו מידבק בכל זמן זה.
-
- הצטרפות: 22 נובמבר 2004, 16:39
- דף אישי: הדף האישי של אליה_דור_כהן*
מחלת שעלת
עד שלא קראתי את הדף הזה הייתי רגועה... בהתחלה בכלל חשבנו שזה קשור לשיניים. (שעדיין לא יצאו).
הקטנה בת חצי שנה וכבר 5 ימים משתעלת. ביומיים הראשונים היה לה חום לא גבוה (פחות מ- 38 ) והשיעול היה יבש, ב- 3 ימים האחרים, כולל היום
היא משתעלת שיעולים קצת יותר "רטובים" ומנוזלת, בלי חום. והיא ישנה יותר במשך היום.
אתמול אכלה הרבה פחות מכרגיל, אבל היום כבר אוכלת טוב כמו תמיד.
היא לא משתעלת המון, אבל מספיק כדי שזה יהיה לא נעים, בעיקר לפנות בוקר.
בכללי , יש לה מצב רוח טוב
היא לא מחוסנת ובפעם האחרונה (והראשונה) שהיינו אצל רופא ילדים, לפני חודשיים, הוא היה כ"כ @%$$$**** ומעצבן ובגלל שהוא לא מצא אצלה כלום,
הוא ניסה להפחיד אותנו ואמר לקטנה תוך כדי הבדיקה: "יש לך הורים מסוכנים!"
אז אנחנו מנסים להיות אופטימיים ולרפא אותה באהבה גדולה ומסז'ים בלי ללכת לרופא בינתיים.
נשמע הגיוני????????
הקטנה בת חצי שנה וכבר 5 ימים משתעלת. ביומיים הראשונים היה לה חום לא גבוה (פחות מ- 38 ) והשיעול היה יבש, ב- 3 ימים האחרים, כולל היום
היא משתעלת שיעולים קצת יותר "רטובים" ומנוזלת, בלי חום. והיא ישנה יותר במשך היום.
אתמול אכלה הרבה פחות מכרגיל, אבל היום כבר אוכלת טוב כמו תמיד.
היא לא משתעלת המון, אבל מספיק כדי שזה יהיה לא נעים, בעיקר לפנות בוקר.
בכללי , יש לה מצב רוח טוב
היא לא מחוסנת ובפעם האחרונה (והראשונה) שהיינו אצל רופא ילדים, לפני חודשיים, הוא היה כ"כ @%$$$**** ומעצבן ובגלל שהוא לא מצא אצלה כלום,
הוא ניסה להפחיד אותנו ואמר לקטנה תוך כדי הבדיקה: "יש לך הורים מסוכנים!"
אז אנחנו מנסים להיות אופטימיים ולרפא אותה באהבה גדולה ומסז'ים בלי ללכת לרופא בינתיים.
נשמע הגיוני????????
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מחלת שעלת
ליאת, אני יכולה רק לספר לך שהילדים שלי משתעלים כמעט כל החורף. פעם באיזה חודש אנחנו לוקחים אותם לרופא, כדי להיות שקטים (הם לא מחוסנים נגד שעלת) ותמיד הרופא אומר שהכל בסדר ושנצא איתם לאוויר הצח.
אל תדאגי. כדאי להיות קשובים, בעיקר אם בוחרים לא לחסן. אבל השיעול הזה יכול להיות כל כך הרבה דברים (אני כבר ממש לא מתרגשת ממנו). אם תקראי פה במעלה הדף לשעלת יש אינדיקציות אחרות (הקאה, שיעולים משורשרים וכו'). יש לי שני דברים נוספים שאולי יעזרו:
תרגישו טוב וד"ש.
אל תדאגי. כדאי להיות קשובים, בעיקר אם בוחרים לא לחסן. אבל השיעול הזה יכול להיות כל כך הרבה דברים (אני כבר ממש לא מתרגשת ממנו). אם תקראי פה במעלה הדף לשעלת יש אינדיקציות אחרות (הקאה, שיעולים משורשרים וכו'). יש לי שני דברים נוספים שאולי יעזרו:
- אולי תעברי לרופאים שלנו? זה לא עד כדי כך רחוק, והם ממש נחמדים ופתוחים. במכבי הוד"ש ד"ר ריינה וד"ר שטיינמץ.
- יש במושב שלנו הומאופת שאנחנו מטופלים אצלו שסיפר לנו שטיפל בכמה מקרי שעלת אצל תינוקות בהצלחה. אותי תמיד מעודד שיש מה לעשות במקרה ש...
תרגישו טוב וד"ש.
-
מחלת שעלת
מזל, מחלת השעלת יכולה להימשך חודשים ארוכים. ארבעה חודשים- עד חצי שנה, עם "ספיחי שיעול" שיכולים להימשך אף יותר. אבל לא הכרחי. (אני מכירה אנשים שעברו את זה בחודש אחד בלבד). זמן ההדבקה הוא רק בהתחלה, כפי שנאמר כבר.
אופס, פתאום ראיתי שהשאלה קצת ישנה. טוב, אולי מישהו יתעניין שוב, אז אני משאירה...
ליאת, מה שאת מתארת לא נישמע כשעלת, וכן, נישמע הגיוני.
כדאי להיות קשובים, בעיקר אם בוחרים לא לחסן.
ואת נישמעת קשובה.
אולי באמת כדאי לכם להחליף רופא. הוא נישמע ממש לא נעים.
בהצלחה.
אופס, פתאום ראיתי שהשאלה קצת ישנה. טוב, אולי מישהו יתעניין שוב, אז אני משאירה...
ליאת, מה שאת מתארת לא נישמע כשעלת, וכן, נישמע הגיוני.
כדאי להיות קשובים, בעיקר אם בוחרים לא לחסן.
ואת נישמעת קשובה.
אולי באמת כדאי לכם להחליף רופא. הוא נישמע ממש לא נעים.
בהצלחה.
-
- הצטרפות: 22 נובמבר 2004, 16:39
- דף אישי: הדף האישי של אליה_דור_כהן*
מחלת שעלת
אחרי עוד לילה שיעולי, התקשרתי הבוקר להומאופטית שהייתי בהרצאה שלה על חיסונים והיא הציעה לי ללכת לרופא שישלול משהו בריאות,
אבל חוץ מזה, לא נשמע לה שזה שעלת.
הלכנו לרופא ילדים חדש, שהתגלה כחביב ועדין שאמר שהיא פשוט מצוננת והריאות נקיות. לא נתן לנו כלום חוץ מהמלצה לאפסק - תרופה הומאופטית
לצינון. אפילו לא הזדעזע יותר מדי כששמע שאנחנו לא מחסנים. רק אמר שזה מומלץ.
אז זהו! היה חשוב ומרגיע.
תודה על העידוד!!!
שיהיה אביב שמח
אבל חוץ מזה, לא נשמע לה שזה שעלת.
הלכנו לרופא ילדים חדש, שהתגלה כחביב ועדין שאמר שהיא פשוט מצוננת והריאות נקיות. לא נתן לנו כלום חוץ מהמלצה לאפסק - תרופה הומאופטית
לצינון. אפילו לא הזדעזע יותר מדי כששמע שאנחנו לא מחסנים. רק אמר שזה מומלץ.
אז זהו! היה חשוב ומרגיע.
תודה על העידוד!!!
שיהיה אביב שמח
מחלת שעלת
שלום לכולם
בן זוגי משתעל כבר מעל חודש וחצי הרופא (הצבאי..) בדק אותו במשך התקופה 3 פעמים ובדק לו את מצב הריאות - הוא לא מצא כלום ואמר שיכול להיות שזו אלרגיה . כעת הוא ממש משתעל עם ליחה וגם מצונן, ואני עכשיו מצוננת עם כאב גרון. עכשיו אחרי שקראתי את הפורום שלחתי אותו שוב לרופא כדי שיבדוק האם זו שעלת..בכל מקרה איך ניתן לעזור לו באופן טבעי..(שיקויים וכד') והאם יכול להיות שנדבקתי ממנו על אף שכעת אני לא משתעלת..?
בן זוגי משתעל כבר מעל חודש וחצי הרופא (הצבאי..) בדק אותו במשך התקופה 3 פעמים ובדק לו את מצב הריאות - הוא לא מצא כלום ואמר שיכול להיות שזו אלרגיה . כעת הוא ממש משתעל עם ליחה וגם מצונן, ואני עכשיו מצוננת עם כאב גרון. עכשיו אחרי שקראתי את הפורום שלחתי אותו שוב לרופא כדי שיבדוק האם זו שעלת..בכל מקרה איך ניתן לעזור לו באופן טבעי..(שיקויים וכד') והאם יכול להיות שנדבקתי ממנו על אף שכעת אני לא משתעלת..?
-
- הצטרפות: 22 מאי 2005, 22:20
מחלת שעלת
יש בישוב שלנו כמה חבר'ה עם שעלת, ואני מודאגת, יש לי חמישה ילדים לא מחוסנים והקטנה בת ארבעה חודשים, כרגע אנחנו מבודדים את עצמנו, אבל עד מתי? ומה ניתן לעשות עוד?
-
מחלת שעלת
למעט בידוד אין הרבה שתוכלי לעשות. ניתן כמובן לטפל בחולים בארתרומיצין מאחר וזה מקצר את זמן ההדבקה, למיטב ידיעתי לא מקובל לתת טיפול אנטיביוטי מניעתי, אך במידה והילדים מתחילים עם סימפטומים ראשוניים (שיכולים להזכיר כל מחלת שפעת) רצוי להתחיל טיפול מיידי כי אז ניתן להשפיע על אורך וחומרת המחלה. במידה והילדים הגדולים יחלו, (תלוי בגילם): זו אכן מחלה לא נעימה אך בגיל הגדול פחות מסוכנת.
לגבי התינוקת, אין לי מה להציע למעט לבודד אותה כמה שתוכלי, בגיל זה המחלה מסכנת חיים.
לגבי התינוקת, אין לי מה להציע למעט לבודד אותה כמה שתוכלי, בגיל זה המחלה מסכנת חיים.
מחלת שעלת
כדאי שתדעי שהכרתי תינוקת בגיל זה שחלתה ועברה את המחלה. היה להם קשה. הם נעזרו ברפואה סינית ואולי בעוד אמצעים.
זו היתה (ועודנה) תינוקת חזקה ויונקת. אולי העובדה שעכשיו קיץ גם מקלה על המצב. תהיו בריאים.
האם החבר'ה שחלו יאותו לקבל אנטיביוטיקה כדי לצמצם את סכנת ההידבקות?
כרגע אנחנו מבודדים את עצמנו, אבל עד מתי? אם ידוע לך משך הזמן של המחלה אצל החולים, יש אם אינני טועה משך שאחריו גם אם הם עדיין משתעלים הם כבר לא מדביקים. כדאי לברר.
הייתי גם מבררת מה משמעות "הבידוד". אולי אין הכוונה להיסגר בבית, אלא פשוט לא לשהות בקרבת אנשים שידוע לך שהם חולים או חיים עם החולים. הייתי מבררת איך בדיוק המחלה עוברת, ברסס רוק? באויר שסביב החולה?
וסתם מסקרנות, האם החולים היו מחוסנים?
כדאי שתדעי שהכרתי תינוקת בגיל זה שחלתה ועברה את המחלה. היה להם קשה. הם נעזרו ברפואה סינית ואולי בעוד אמצעים.
זו היתה (ועודנה) תינוקת חזקה ויונקת. אולי העובדה שעכשיו קיץ גם מקלה על המצב. תהיו בריאים.
האם החבר'ה שחלו יאותו לקבל אנטיביוטיקה כדי לצמצם את סכנת ההידבקות?
כרגע אנחנו מבודדים את עצמנו, אבל עד מתי? אם ידוע לך משך הזמן של המחלה אצל החולים, יש אם אינני טועה משך שאחריו גם אם הם עדיין משתעלים הם כבר לא מדביקים. כדאי לברר.
הייתי גם מבררת מה משמעות "הבידוד". אולי אין הכוונה להיסגר בבית, אלא פשוט לא לשהות בקרבת אנשים שידוע לך שהם חולים או חיים עם החולים. הייתי מבררת איך בדיוק המחלה עוברת, ברסס רוק? באויר שסביב החולה?
וסתם מסקרנות, האם החולים היו מחוסנים?
-
- הצטרפות: 22 מאי 2005, 22:20
מחלת שעלת
החולים לא היו מחוסנים
ותןדה על התשובות!
ותןדה על התשובות!
-
מחלת שעלת
זו היתה (ועודנה) תינוקת חזקה ויונקת. אולי העובדה שעכשיו קיץ גם מקלה על המצב
הנקה יכולה להגן על תינוקות במידה והאם מחוסנת או עברה את המחלה בעצמה ומגינה על התינוקת. באופן עקרוני הנקה מאוד מומלצת ובהחלט יש קשר בין חוסן תינוקות למחלות לבין הנקה.
אין קשר בין עונות השנה לבין חומרת המחלה.
זו מחלה מסכנת חיים בתינוקות, זה לא אומר שכל תינוק שיחלה בה לא יעבור את המחלה, אלא שהמחלה עלולה לסכן את חייו. כמו כן בגיל הזה הנזקים העלולים לקרות מהשיעול הקשה גדולים וקשים יותר. ולכן לא הייתי לוקח סיכון בתינוקת כל כך קטנה.
כיצד בוצעה האבחנה אצל אותם חולים? האם האבחנה חד משמעית? ישנם לא מעט וירוסים היכולים לחקות את מחלת השעלת ואז טיפול אנטיביוטי לא יעזור.
תהיו בריאים.
הנקה יכולה להגן על תינוקות במידה והאם מחוסנת או עברה את המחלה בעצמה ומגינה על התינוקת. באופן עקרוני הנקה מאוד מומלצת ובהחלט יש קשר בין חוסן תינוקות למחלות לבין הנקה.
אין קשר בין עונות השנה לבין חומרת המחלה.
זו מחלה מסכנת חיים בתינוקות, זה לא אומר שכל תינוק שיחלה בה לא יעבור את המחלה, אלא שהמחלה עלולה לסכן את חייו. כמו כן בגיל הזה הנזקים העלולים לקרות מהשיעול הקשה גדולים וקשים יותר. ולכן לא הייתי לוקח סיכון בתינוקת כל כך קטנה.
כיצד בוצעה האבחנה אצל אותם חולים? האם האבחנה חד משמעית? ישנם לא מעט וירוסים היכולים לחקות את מחלת השעלת ואז טיפול אנטיביוטי לא יעזור.
תהיו בריאים.
מחלת שעלת
שני בני (בני 4 ושנה) אינם מחוסנים כנגד השעלת האם עדיין בשלב בו הם בסכנת חיים והאם מומלץ לחסנם?
-
מחלת שעלת
לילד (8)סימפטומים של שעלת אך הרופא לא אמר שישאר בבית, בבקרים הולך לבית ספר ,רק אחרי כשבועיים של התקפי שיעול מלווים בחנק והקאה יקבל אזניל (האם זה כמו אריתרומיצין?) אחיו ישן איתן בחדר האם יש חשש שיידבק, איך אפשר לדעת?
-
מחלת שעלת
אפשר לדעת אם זו שעלת בעזרת בדיקת דם פשוטה.
יש רופאים שעדיין לא יודעים לאבחן שעלת, כי לא כולם נתקלו בזה.
אם את רוצה לדעת בוודאות את יכולה לבקש מהרופא בדיקת דם.
זה לא בהכרח שעלת, יש ווירוסים שדומים לשעלת.
אם אני זוכרת נכון, אזניל זה שם האנטיביוטיקה שנותנים לחולי שעלת.
יש להדגיש שהיא אינה מטפלת במחלה,למחלה עצמה אין טיפול, אלא רק מונעת הדבקה של הסביבה.
האם יש חשש שיידבק
בוודאי!
תדעי אם הוא יפתח סימפטומים דומים...
מתחיל כמו שפעת רגילה, מתחיל שיעול שמתגבר במשך כשבועיים, יתכן חום, אך לא הכרחי...
השיעול של השעלת מאוד אופייני, ועלול להתלוות אליו גם קושי בנשימה, כלומר -התקפת שיעולים, ואז קשה להכניס אויר וגורם למן חריקה שכזאת, עלול להגיע להכחלה, ושוב שיעולים.
אלה המיקרים הקלאסיים, אבל ראיתי גם ילדים עם שעלת שלא היגיעו למצב שכזה, אלא "הסתפקו" בשיעולים והקאות למשך תקופה ארוכה, בעיקר בלילה ובזמן שכיבה, אבל לא רק.
בהצלחה
יש רופאים שעדיין לא יודעים לאבחן שעלת, כי לא כולם נתקלו בזה.
אם את רוצה לדעת בוודאות את יכולה לבקש מהרופא בדיקת דם.
זה לא בהכרח שעלת, יש ווירוסים שדומים לשעלת.
אם אני זוכרת נכון, אזניל זה שם האנטיביוטיקה שנותנים לחולי שעלת.
יש להדגיש שהיא אינה מטפלת במחלה,למחלה עצמה אין טיפול, אלא רק מונעת הדבקה של הסביבה.
האם יש חשש שיידבק
בוודאי!
תדעי אם הוא יפתח סימפטומים דומים...
מתחיל כמו שפעת רגילה, מתחיל שיעול שמתגבר במשך כשבועיים, יתכן חום, אך לא הכרחי...
השיעול של השעלת מאוד אופייני, ועלול להתלוות אליו גם קושי בנשימה, כלומר -התקפת שיעולים, ואז קשה להכניס אויר וגורם למן חריקה שכזאת, עלול להגיע להכחלה, ושוב שיעולים.
אלה המיקרים הקלאסיים, אבל ראיתי גם ילדים עם שעלת שלא היגיעו למצב שכזה, אלא "הסתפקו" בשיעולים והקאות למשך תקופה ארוכה, בעיקר בלילה ובזמן שכיבה, אבל לא רק.
בהצלחה
-
מחלת שעלת
תודה על התשובה, אבל מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להקל, צריך לחכות חודש לתשובה אם זה שעלת, אבל אם אדע- מה זה יעזור לי?, איך אני עוזרת לו בינתיים?, אולי זה בכלל אסטמה?(למרות שהסימנים דומים לשעלת:התקפי שיעול מלווין בקוצר נשימה והקאה)
-
מחלת שעלת
להקל..מממ, קשה.
בזמן התקפה, עוזר להוציא אותו לקור.
עכשיו קר מאוד בחוץ. בזמן התקפת שיעול, קחי אותו לחלון פתוח, שיעמוד עם הראש בחוץ. כך היינו עושים עם הבת שלנו.
זה לא עוצר את ההתקפה, עם זה אין מה לעשות, אלא לחכות שיגמר, אבל זה מקל על ההרגשה של המשתעל.
הקושי להכניס אויר יכול להלחיץ. הילד שלך כבר גדול, הסבירי לו שפשוט יכניס אויר לאט לאט (לא שאפשר אחרת). לא נחנקים מזה, אבל זה לא נעים.
אנחנו מצאנו איזו מטפלת אלטרנטיבית בצפון, שנתנה לנו תמציות צמחים שהקלו, אבל לצערי אני ממש לא זוכרת את הפרטים שלה,( זה היה לפני ארבע שנים ועזבנו את הארץ לפני כשנתיים...זה אבד בנבכי המעברים).
אבל בעלי מטפל ברפואה סינית. הוא היה עושה לנו (גם אני חליתי, בזמן הריון ) עיסויים בגב ובחזה, שלקוחים מהטווינה הסינית, ודיקור. גם זה הקל בכל פעם לכמה ימים. היה צורך לחזור על זה שוב ושוב.
חוץ מזה, לא לחמם את חדר השינה. להלביש היטב ולכסות היטב, אפילו להשאיר חלון קצת פתוח.!
לא לשים אדים חמים. אם אדים, אז קרים.
לא לאכול מאכלים מעוררי ליחה:
דברי מתיקה למיניהם, משקאות ממותקים, תפוזים ובננות, בוטנים.
שעלת היא מחלה ארוכה ומתישה, אבל בסוף זה עובר.
נסי לזכור ברגעי משבר שיש לזה סוף.
כשתקבלי את התשובות, אם זה אסטמה ולא שעלת, אפשר לטפל במגוון הרפואה האלטרנטיבית.
למרות שזה נשמע מאוד כמו השעלת שהיתה לנו.
חיזקו ואימצו.
בזמן התקפה, עוזר להוציא אותו לקור.
עכשיו קר מאוד בחוץ. בזמן התקפת שיעול, קחי אותו לחלון פתוח, שיעמוד עם הראש בחוץ. כך היינו עושים עם הבת שלנו.
זה לא עוצר את ההתקפה, עם זה אין מה לעשות, אלא לחכות שיגמר, אבל זה מקל על ההרגשה של המשתעל.
הקושי להכניס אויר יכול להלחיץ. הילד שלך כבר גדול, הסבירי לו שפשוט יכניס אויר לאט לאט (לא שאפשר אחרת). לא נחנקים מזה, אבל זה לא נעים.
אנחנו מצאנו איזו מטפלת אלטרנטיבית בצפון, שנתנה לנו תמציות צמחים שהקלו, אבל לצערי אני ממש לא זוכרת את הפרטים שלה,( זה היה לפני ארבע שנים ועזבנו את הארץ לפני כשנתיים...זה אבד בנבכי המעברים).
אבל בעלי מטפל ברפואה סינית. הוא היה עושה לנו (גם אני חליתי, בזמן הריון ) עיסויים בגב ובחזה, שלקוחים מהטווינה הסינית, ודיקור. גם זה הקל בכל פעם לכמה ימים. היה צורך לחזור על זה שוב ושוב.
חוץ מזה, לא לחמם את חדר השינה. להלביש היטב ולכסות היטב, אפילו להשאיר חלון קצת פתוח.!
לא לשים אדים חמים. אם אדים, אז קרים.
לא לאכול מאכלים מעוררי ליחה:
דברי מתיקה למיניהם, משקאות ממותקים, תפוזים ובננות, בוטנים.
שעלת היא מחלה ארוכה ומתישה, אבל בסוף זה עובר.
נסי לזכור ברגעי משבר שיש לזה סוף.
כשתקבלי את התשובות, אם זה אסטמה ולא שעלת, אפשר לטפל במגוון הרפואה האלטרנטיבית.
למרות שזה נשמע מאוד כמו השעלת שהיתה לנו.
חיזקו ואימצו.
-
מחלת שעלת
תודה . התברר שזאת אכן שעלת ,בישוטב שלנו פרדס חנה יש הרבה שלא מחסנים, אני דוקא חיסנתי את כל ילדי בכל החיסונים ןבכל זאת הילד בן 7 וחצי נדבק, אנחנו עוברים ימים ולילות מאוד קשים, זה התחיל לפני ודש וחצי נראה היה שמשתפר וזה רק מחריף, לרפואה הקונונציונלית אין תשובה- איך להקל עליו, מה שאנחנו עושים זה הגבהת המיטה, אדים קרים, השאלה היא- האם ללכת ליעוץ של הומאופט,זה יכול לעזור או שזה סתם לזרוק כסף? לפני שידענו שזאת שעלת מכרו לי באיזה בית מרקחת הומיאופטי לי רכבת בנימינה טיפות ב120 שקל שלא שוות כלום כך שאני לא בטוחה אם אפשר לסמוך על הידעונים האלה..
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2006, 01:19
מחלת שעלת
לנו טיפול הומיאופתי הכל
פרטוסינום ודרוזרה
פרטוסינום ודרוזרה
-
מחלת שעלת
בהתחלה השיעולים היו בעיקר בלילה, בשבוע האחרון יש התקפים קשים כל שעה, כל מה שאוכל מקיא, האם זה אופיני לשעלת, או שבשעלת ההתקפים הם לרוב בלילה?
-
מחלת שעלת
פלוני אלמונית, מה שלומכם?
עבר זמן מאז שכתבת, אבל רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלכם.
הייתם בשלב השיא, הקשה ביותר והאינטנסיבי ביותר.
אם את כאן, תעדכני.
מה שאנחנו לקחנו היה תמציות צמחים, לא הומאופטיה. את זה לא ניסינו.
מה שלקחנו אכן הקל קצת, וכן העיסויים שהזכרתי.
בגדול, המסע ארוך וקשה, אבל כמו שכתבה אחתשעברה, עובר.
חיזקי ואמצי.
עבר זמן מאז שכתבת, אבל רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלכם.
הייתם בשלב השיא, הקשה ביותר והאינטנסיבי ביותר.
אם את כאן, תעדכני.
מה שאנחנו לקחנו היה תמציות צמחים, לא הומאופטיה. את זה לא ניסינו.
מה שלקחנו אכן הקל קצת, וכן העיסויים שהזכרתי.
בגדול, המסע ארוך וקשה, אבל כמו שכתבה אחתשעברה, עובר.
חיזקי ואמצי.
מחלת שעלת
הומאופתיה, הומאופתיה הומאופתיה. נהדרת למצב הזה.
-
- הצטרפות: 18 פברואר 2006, 16:15
מחלת שעלת
ופתאום שעלת. הבת שלנו בת 1.3
-
מחלת שעלת
ופתאום שעלת. הבת שלנו בת 1.3
-
- הצטרפות: 18 פברואר 2006, 16:15
מחלת שעלת
אופס, ביזבזתי הודעה...
המתוקה שלנו בת 1.3 ופתאום שעלת, באאסה באאסה. מעניין למה שעלת אבל נניח לזה, מה לי "למה" עכשיו.
כשהודעתי לאמא שלי היא הייתה בהלם, העיניים שלה הגיעו עד האוזניים. זכיתי באמא טובה, פולניה בלי האלמנט, בלי שום מניפולציות רגשיות וקבלה כמעט אין סופית. עברה אצלי נסיונות יפים, כאלה שפולניות קלאסיות מראש לא ניגשות למבחן. הפעם זה היה לה קשה מדי (אולי בגלל זכרונותיה הקשים כילדה עם שעלת, שסבתי, עליה השלום, הייתה לוקחת אותה לטיולים בחוץ, מהים עד הכרמל) והיא אמרה לי "אתם אשמים, שלא חיסנתם" ואני לא יכולתי לשמוע ומייד הרמתי חומת מגן, חסמתי כל תקשורת.
בפנים, כנראה, אני מרגיש אשם, הסבל הזה, אולי יכולתי למנוע.
לא יודע אבל האשמה גם היא לא יודעת, כהדלת פתוחה היא נכנסת.
אבל למזלי אין לי רומן גדול עם האשמה, אולי חומות לי גם בשבילה.
לכן אתקן, לא אשמה כי אם אחריות כבדה. ובכל זאת...
אבל אני שלם בדרך שזוגתי ואני בחרנו, נועדנו, לצעוד בה. שלם עד כמה ששלם קיים בי...
מצידי שהמונים יפסיקו לחסן וזה יגרום לכל כוחות השוק האדיר והאינטרסנטי הזה להתאמץ הרבה יותר, להפשיל שרוולים לא רק כדי לדקור עוד ועוד ולחייך בדרך אל עוד לקוח לא מרוצה, אלא כדי למצוא חיסון אמיתי. חיסון שכשמו כן הוא, מחסן באמת ולא פוגע במערכת החיסונית הטבעית ובבריאות הכללית.
כי הרי מדובר באיזון הסיכוניים והסיכויים ובשלב זה מבחינתי המשקולת די ברורה.
עד שיהיה כזה חיסון אני פשוט לא מסוגל להזריק רעל לבת שלי גם אם יש בכך סיכון רב יותר להדבק.
אשר יגורתי ..
טוב, הרופאה אמרה חד משמעית - "שעלת".
יופי לפחות לא צריך לעשות לה בדיקת דם, שעלת כבר חטפה אז לפחות שתהנה עד כמה שניתן מהתענוג של נידלס מחטים.
והקסומה כאילו כלום, מבסוטה מהחיים, אין לה חום, אנרגטית כעקרבית צעירה.
אבל כשהיא משתעלת אני מת.
הרופאה אמרה, "אנטיביוטיקה למניעת הדבקה".
החלטנו שלא...
זה אולי נשמע אגואיסטי, אבל להגנתי אני יכול לומר שנענשתי (" ") בעצמי, נדבקתי..הווואווווו... (זה היה שיעול משועל להוכחה).
ועדיין מרגיש נכון שלא לתת לה אנטיביוטיקה, רק למנוע הדבקה כאשר אולי כבר אינה עוד בשלב המדביק.
בתנו הגדולה בת חמש וחצי משתעלת אבל לא נראה שהיא נדבקה, אם חלילה נדבקה אז סביר שזה היה עוד בשלב הראשוני. מייחלים, מקווים, מתפללים שלא
מיד הודענו למטפלת, אמרנו לה שנבין אם היא תחליט להפסיק לבנתיים. הנשמה החליטה להמשיך.
בשלב זה אנחנו לא הולכים לחברים, ביחוד לא אלה עם תינוקות, מקווים מאד שלא הדבקנו אף אחד בשלב שלא ידענו. יש מתוק אחד שביקרנו אותו, שרק נולד שעכשיו משתעל, אבל זה כנראה לא שעלת זה גם נראה לא הגיוני מבחינת הזמנים.
שנולדה בתנו הראשונה סיפרה לנו המיילדת, שכל משפחתה נדבקה ושום טיפול לא עזר עד שהיא הגיעה להומאופטית בזכרון יעקב, כך שתמיד ישב בראש שכשזה חס וחלילה יבוא נלך ישר אליה ואכן הלכנו והיא נתנה לנו דרוזרה CH30 בדילול נמוך וכמו שאמרתי בתנו אמנם משתעלת (בלילות כ3-4 התקפות קשות אבל לא נוראיות, היא כבר לא בתקופה הכחולה), ציצי ומיד נרדמת וביום היא מבסוטית מהעולם. אני מקווה שהמחלה הזאת לא מחריפה אם הזמן כי אנחנו רק בהתחלה, אמן שהשיא כבר מאחורינו.
ממליץ על הומיאופטיה, גם למי שלא מאמין
(אולי לתינוקות זה עובד טוב כי הם מאמינים גדולים מטבעם וטבעם בשלב זה עודו עמם)
תודה לכל מי שכתב, עוזר מאד, אנא תמשיכו לכתוב מנסיונכם
בריאות ואהבה לכולם
ברק הוחאוו אוכוואוך
אל תטעו בסגנוני המחוייך... חומות הגנה... אני מפחד
המתוקה שלנו בת 1.3 ופתאום שעלת, באאסה באאסה. מעניין למה שעלת אבל נניח לזה, מה לי "למה" עכשיו.
כשהודעתי לאמא שלי היא הייתה בהלם, העיניים שלה הגיעו עד האוזניים. זכיתי באמא טובה, פולניה בלי האלמנט, בלי שום מניפולציות רגשיות וקבלה כמעט אין סופית. עברה אצלי נסיונות יפים, כאלה שפולניות קלאסיות מראש לא ניגשות למבחן. הפעם זה היה לה קשה מדי (אולי בגלל זכרונותיה הקשים כילדה עם שעלת, שסבתי, עליה השלום, הייתה לוקחת אותה לטיולים בחוץ, מהים עד הכרמל) והיא אמרה לי "אתם אשמים, שלא חיסנתם" ואני לא יכולתי לשמוע ומייד הרמתי חומת מגן, חסמתי כל תקשורת.
בפנים, כנראה, אני מרגיש אשם, הסבל הזה, אולי יכולתי למנוע.
לא יודע אבל האשמה גם היא לא יודעת, כהדלת פתוחה היא נכנסת.
אבל למזלי אין לי רומן גדול עם האשמה, אולי חומות לי גם בשבילה.
לכן אתקן, לא אשמה כי אם אחריות כבדה. ובכל זאת...
אבל אני שלם בדרך שזוגתי ואני בחרנו, נועדנו, לצעוד בה. שלם עד כמה ששלם קיים בי...
מצידי שהמונים יפסיקו לחסן וזה יגרום לכל כוחות השוק האדיר והאינטרסנטי הזה להתאמץ הרבה יותר, להפשיל שרוולים לא רק כדי לדקור עוד ועוד ולחייך בדרך אל עוד לקוח לא מרוצה, אלא כדי למצוא חיסון אמיתי. חיסון שכשמו כן הוא, מחסן באמת ולא פוגע במערכת החיסונית הטבעית ובבריאות הכללית.
כי הרי מדובר באיזון הסיכוניים והסיכויים ובשלב זה מבחינתי המשקולת די ברורה.
עד שיהיה כזה חיסון אני פשוט לא מסוגל להזריק רעל לבת שלי גם אם יש בכך סיכון רב יותר להדבק.
אשר יגורתי ..
טוב, הרופאה אמרה חד משמעית - "שעלת".
יופי לפחות לא צריך לעשות לה בדיקת דם, שעלת כבר חטפה אז לפחות שתהנה עד כמה שניתן מהתענוג של נידלס מחטים.
והקסומה כאילו כלום, מבסוטה מהחיים, אין לה חום, אנרגטית כעקרבית צעירה.
אבל כשהיא משתעלת אני מת.
הרופאה אמרה, "אנטיביוטיקה למניעת הדבקה".
החלטנו שלא...
זה אולי נשמע אגואיסטי, אבל להגנתי אני יכול לומר שנענשתי (" ") בעצמי, נדבקתי..הווואווווו... (זה היה שיעול משועל להוכחה).
ועדיין מרגיש נכון שלא לתת לה אנטיביוטיקה, רק למנוע הדבקה כאשר אולי כבר אינה עוד בשלב המדביק.
בתנו הגדולה בת חמש וחצי משתעלת אבל לא נראה שהיא נדבקה, אם חלילה נדבקה אז סביר שזה היה עוד בשלב הראשוני. מייחלים, מקווים, מתפללים שלא
מיד הודענו למטפלת, אמרנו לה שנבין אם היא תחליט להפסיק לבנתיים. הנשמה החליטה להמשיך.
בשלב זה אנחנו לא הולכים לחברים, ביחוד לא אלה עם תינוקות, מקווים מאד שלא הדבקנו אף אחד בשלב שלא ידענו. יש מתוק אחד שביקרנו אותו, שרק נולד שעכשיו משתעל, אבל זה כנראה לא שעלת זה גם נראה לא הגיוני מבחינת הזמנים.
שנולדה בתנו הראשונה סיפרה לנו המיילדת, שכל משפחתה נדבקה ושום טיפול לא עזר עד שהיא הגיעה להומאופטית בזכרון יעקב, כך שתמיד ישב בראש שכשזה חס וחלילה יבוא נלך ישר אליה ואכן הלכנו והיא נתנה לנו דרוזרה CH30 בדילול נמוך וכמו שאמרתי בתנו אמנם משתעלת (בלילות כ3-4 התקפות קשות אבל לא נוראיות, היא כבר לא בתקופה הכחולה), ציצי ומיד נרדמת וביום היא מבסוטית מהעולם. אני מקווה שהמחלה הזאת לא מחריפה אם הזמן כי אנחנו רק בהתחלה, אמן שהשיא כבר מאחורינו.
ממליץ על הומיאופטיה, גם למי שלא מאמין
(אולי לתינוקות זה עובד טוב כי הם מאמינים גדולים מטבעם וטבעם בשלב זה עודו עמם)
תודה לכל מי שכתב, עוזר מאד, אנא תמשיכו לכתוב מנסיונכם
בריאות ואהבה לכולם
ברק הוחאוו אוכוואוך
אל תטעו בסגנוני המחוייך... חומות הגנה... אני מפחד
-
מחלת שעלת
היי פתאום שעלת
בתי עברה את השעלת בדיוק באותו גיל 1 ו3 חודשים, לפני כשנתיים
זה היה כחודשיים החמיר עם הזמן כך שהשבוע הכי נורא היה באמצע המחלה
לי נתן הרבה כוח לדבר באותו השבוע עם מישהי שבתה חלתה בשעלת בגיל עוד יותר מוקדם, 4 חודשים בלבד, והחלימה בלי תרופות מדיציניות או אישפוז...
לנו גם עזר מאוד הרופא שלנו , בהומאופטיה ונטורופתיה
אם תרצו תשאלו עוד
בסך הכל זה מחלת ילדים וזה עובר לחלוטין
בריאות ואהבה
ואל דאגה למרות שעכשיו זה קשה לך בטח
בתי עברה את השעלת בדיוק באותו גיל 1 ו3 חודשים, לפני כשנתיים
זה היה כחודשיים החמיר עם הזמן כך שהשבוע הכי נורא היה באמצע המחלה
לי נתן הרבה כוח לדבר באותו השבוע עם מישהי שבתה חלתה בשעלת בגיל עוד יותר מוקדם, 4 חודשים בלבד, והחלימה בלי תרופות מדיציניות או אישפוז...
לנו גם עזר מאוד הרופא שלנו , בהומאופטיה ונטורופתיה
אם תרצו תשאלו עוד
בסך הכל זה מחלת ילדים וזה עובר לחלוטין
בריאות ואהבה
ואל דאגה למרות שעכשיו זה קשה לך בטח
מחלת שעלת
קודם כל, תודה על הדף הזה. כמה מעודדת הידיעה שעוד אנשים התמודדו עם המחלה הזאת ושזה עובר בסוף,, כרגע זה נראה לי דמיוני. בני בן השנתיים וחצי ככל הנראה סובל משעלת. אין לנו אבחנה רישמית . השיעול עם החנק החל לפני כחודשיים שלושה בזמן שהיה חולה והיה אפיזודה חד פעמית שחלפה כשהחלים. אך ככל שהזמן חלף והתרבו הצינונים והמחלות{זוהי שנתו הראשונה בגן והוא חולה המון}, כך לאט לאט הלך השיעול הזה ותפס תאוצה. הרופאים טענו שזו רק ליחה שנתקעת בזמן השינה מכיוון שהשיעולים היו מופיעים בעיקר בלילה. לפני כחודש עברנו דירה ומאז בני לא מפסיק להיות חולה. כמובן שהשיעולים המפחידים החלו להתרחש בכל לילה וגם במהלך שנת הצהריים. אז כבר התחלתי לחשוד שיש משהו מעבר. פניתי להומאופטית מעולה שנתנה טיפול לשעלת שעבד כמו קסם ועוד באותו הלילה הילד ישן שקט וללא שיעול כלל. כך המצב השתפר במשך כ שבועיים לא היה כל שיעול של שעלת {אחרים כן,,}. היינו מאוד אופטימיים. שילשום הוא קם עם חום ודלקת עינייים שהתגברה ולפתע חזרו גם התקפי השעלת אבל בעוצמה חזקה מכל מה שהיה עד כה. ההתקפים מתרחשים במהלך היום , הוא מלא ליחה ומלא נזלת ומלא דלקת עיניים. הטיפול ההומאופטי כבר לא משפיע. ואני ממש מודאגת. האם מישהו מבעלי הנסיון חווה מן תהליך כזה של שיפור ואחר כך נסיגה? האם מישהו יכול לספר על נסיון שלו בהידבקות במחלה נוספת תוך כדי?
תודה מאם מודאגת ומקווה לטוב.
תודה מאם מודאגת ומקווה לטוב.
-
מחלת שעלת
ענבר, נסי לפנות גם ל שאלות לשרון ג ,שרון היא רופאה ותוכל לתת לך עיצות מנסיונה.
נשמע שהבן שלך כבר חלש מתקופה ממושכת של מחלות. אולי שעלת ואולי לא, אבל כדאי לבדוק ואולי לחזק אותו ,אולי באמצעים טבעיים או טיפול כלשהו.
מנסיוני הדל, ואינני רופאה, רק ממש ששמעתי וראיתי, לא נתקלתי בהתנהלות כזאת של מחלת השעלת.
אבל שוב, אינני מומחית, ואתם גם נעזרת בהומאופטיה, כך שייתכן שהחלה מתנהגת אחרת.
מה עם להתייעץ עם אותו הומאופט שעזר לכם כבר? אולי יוכל לעזור שוב?
בהצלחה.
נשמע שהבן שלך כבר חלש מתקופה ממושכת של מחלות. אולי שעלת ואולי לא, אבל כדאי לבדוק ואולי לחזק אותו ,אולי באמצעים טבעיים או טיפול כלשהו.
מנסיוני הדל, ואינני רופאה, רק ממש ששמעתי וראיתי, לא נתקלתי בהתנהלות כזאת של מחלת השעלת.
אבל שוב, אינני מומחית, ואתם גם נעזרת בהומאופטיה, כך שייתכן שהחלה מתנהגת אחרת.
מה עם להתייעץ עם אותו הומאופט שעזר לכם כבר? אולי יוכל לעזור שוב?
בהצלחה.
-
- הצטרפות: 01 מרץ 2006, 17:43
מחלת שעלת
ענבר יקרה
לא יודע אם זה ירגיע אבל את לא לבד גם לנו יש
וחוץ מזה, כמו הכל, גם זה יעבור
מאד יכול להיות שבנך חטף את זה חזק בגלל כל השינויים שהוא עבר לאחרונה
גם גן ראשון גם בית חדש
לנו אולי זה יכול להראות פשוט אבל יש ילדים עם נשמה כל כך מזוקקת ועדינה ששינויים שכאלה ממש רעידת עולם בעבורם. נראה לי רצוי להמשיך בהומאופטיה, תתייעצו איתה על כל דבר, תשתפו אותה בכל תהליך, גם אם נראה לכם לא קשור או לא רלוונטי. כל דבר יכול להשפיע ויכול להיות שהיא תחליף לכם את הרמדי.
חוץ מזה מאד חשוב תזונה נכונה: בלי ממתקים, בלי מוצרי חלב, בלי משקאות תוססים, להמנע מחומרים משמרים, לשתות הרבה, ויטמין C, מולטי ויטמין ולנוח.
מאד מומלץ לצאת לאוויר הפתוח, אולי אפילו בסביבתו המוכרת הקודמת.
להיות רגועים בבית עד כמה שניתן וברור לי שזה לא קל, כי גם אתם עברתם בית וגם אתם סובלים קשה ממחלה, מחלת בנכם, שהיא קשה אפילו ממחלה שלכם.
כדאי לנסות מבער שמנים או קערת מים רותחים עם 10 טיפות מכ"א מהשמנים: בן אזוב, קורנית וקינמון לערבב ולשים 3 טיפות במבער בתוך מים 3 פעמים ביום.
עיסוי לחזה: למהול ב 30 מ"ל שמן ירקות (שקדים או זית או נבט חיטה) 5 טיפות מהשמנים הבאים: קורנית, ניאולי, לבנדר, בן אזוב.
ניתן להשתמש בשמן DERMATECT כתחליף לכל השמנים שציינתי.
(מה שכתבתי לקוח מספר מעולה שזה הטיפול שממליצים שם נגד שעלת).
וכמובן, להיות עם בנכם עם כמה שיותר רוגע,חום ואהבה.
ותדאגי גם לעצמך
חיבוקים מכאן
לא יודע אם זה ירגיע אבל את לא לבד גם לנו יש
וחוץ מזה, כמו הכל, גם זה יעבור
מאד יכול להיות שבנך חטף את זה חזק בגלל כל השינויים שהוא עבר לאחרונה
גם גן ראשון גם בית חדש
לנו אולי זה יכול להראות פשוט אבל יש ילדים עם נשמה כל כך מזוקקת ועדינה ששינויים שכאלה ממש רעידת עולם בעבורם. נראה לי רצוי להמשיך בהומאופטיה, תתייעצו איתה על כל דבר, תשתפו אותה בכל תהליך, גם אם נראה לכם לא קשור או לא רלוונטי. כל דבר יכול להשפיע ויכול להיות שהיא תחליף לכם את הרמדי.
חוץ מזה מאד חשוב תזונה נכונה: בלי ממתקים, בלי מוצרי חלב, בלי משקאות תוססים, להמנע מחומרים משמרים, לשתות הרבה, ויטמין C, מולטי ויטמין ולנוח.
מאד מומלץ לצאת לאוויר הפתוח, אולי אפילו בסביבתו המוכרת הקודמת.
להיות רגועים בבית עד כמה שניתן וברור לי שזה לא קל, כי גם אתם עברתם בית וגם אתם סובלים קשה ממחלה, מחלת בנכם, שהיא קשה אפילו ממחלה שלכם.
כדאי לנסות מבער שמנים או קערת מים רותחים עם 10 טיפות מכ"א מהשמנים: בן אזוב, קורנית וקינמון לערבב ולשים 3 טיפות במבער בתוך מים 3 פעמים ביום.
עיסוי לחזה: למהול ב 30 מ"ל שמן ירקות (שקדים או זית או נבט חיטה) 5 טיפות מהשמנים הבאים: קורנית, ניאולי, לבנדר, בן אזוב.
ניתן להשתמש בשמן DERMATECT כתחליף לכל השמנים שציינתי.
(מה שכתבתי לקוח מספר מעולה שזה הטיפול שממליצים שם נגד שעלת).
וכמובן, להיות עם בנכם עם כמה שיותר רוגע,חום ואהבה.
ותדאגי גם לעצמך
חיבוקים מכאן
מחלת שעלת
,תודה רבה לכם על התגובות . "גם לנו יש" תודה תודה על הרגישות ועל העצות הטובות. רציתי לעדכן שהיום הוא מרגיש יותר טוב, ובמהלך היום היה לו רק התקף אחד של שיעול שעלתי. חוץ מזה הוא משתעל המון אבל שיעול רגיל...עד כמה שניתן לקרוא לשיעול רגיל כשהוא נמשך כל כך הרבה זמן. אני אכן בקשר יומיומי עם ההומאופטית שלי . היא מסבירה שהנסיגה במצבו נובעת מהחלשות הגוף עקב הוירוס הנוסף שהוא תפס. אנחנו נותנים לו המון ויטמינים, הוא ילד לא מחוסן, ינק עד גיל שנתייים, הפסקנו כל מוצרי חלב ואין לנו ממתקים בביית.. ובכל זאת. ..
אני מתלבטת האם להמשיך ולשלוח אותו לגן לכשירגיש יותר טוב. מצד אחד זו מסגרת שהוא כבר רגיל אליה ואוהב, מצד שני הוא חשוף שם להרבה מחלות וכאמור הוא בתקופה פגיעה.
רציתי לשאול מתי אתה ממליץ לעשות את העיסויי, האם לאחר התקף או שאין לזה משמעות? אולי תספר קצת על השעלת שלכם וכיצד אתם מתמודדים? רק אם זה מתאים.. אשמח גם לקבל את שם הספר ממנו לקוח הטיפול.
מאחלת הרבה בריאות וכח
אני מתלבטת האם להמשיך ולשלוח אותו לגן לכשירגיש יותר טוב. מצד אחד זו מסגרת שהוא כבר רגיל אליה ואוהב, מצד שני הוא חשוף שם להרבה מחלות וכאמור הוא בתקופה פגיעה.
רציתי לשאול מתי אתה ממליץ לעשות את העיסויי, האם לאחר התקף או שאין לזה משמעות? אולי תספר קצת על השעלת שלכם וכיצד אתם מתמודדים? רק אם זה מתאים.. אשמח גם לקבל את שם הספר ממנו לקוח הטיפול.
מאחלת הרבה בריאות וכח
-
- הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*
מחלת שעלת
המרגיעון: "קושי אינו בהכרח סבל"... אוקיי...
קראתי את כל הדף ועכשיו כולי מכווצת, מאזינה לשיעולים שבוקעים בשני קולות מתוך חדר השינה. זה זה? זה לא זה? שיעול אינטנסיבי, אבל רגיל, לא אופייני למחלה, אבל השכנים ללא ספק חולים, וסיכויי ההידבקות גדולים, גדולים מאוד. אני מכינה את עצמי להתגברות של השיעול בימים הקרובים.
הגדול (4) משתעל כבר שבוע ויותר, והיום התחיל להשתעל כל היום. הקטנה (1.4) הצטרפה היום למקהלה השכונתית.
אני עדיין מקווה שזה סתם, אבל גם קראתי את הדברים בראש הדף, שזו הזדמנות, והתחזקות וכולי.
בכל מקרה, אם זה יבוא, שיבוא. נקבל, נהיה בזה איזה זמן, נעבור הלאה.
ועכשיו מחכים.
קראתי את כל הדף ועכשיו כולי מכווצת, מאזינה לשיעולים שבוקעים בשני קולות מתוך חדר השינה. זה זה? זה לא זה? שיעול אינטנסיבי, אבל רגיל, לא אופייני למחלה, אבל השכנים ללא ספק חולים, וסיכויי ההידבקות גדולים, גדולים מאוד. אני מכינה את עצמי להתגברות של השיעול בימים הקרובים.
הגדול (4) משתעל כבר שבוע ויותר, והיום התחיל להשתעל כל היום. הקטנה (1.4) הצטרפה היום למקהלה השכונתית.
אני עדיין מקווה שזה סתם, אבל גם קראתי את הדברים בראש הדף, שזו הזדמנות, והתחזקות וכולי.
בכל מקרה, אם זה יבוא, שיבוא. נקבל, נהיה בזה איזה זמן, נעבור הלאה.
ועכשיו מחכים.
מחלת שעלת
לענת, לא כל שיעול הוא שעלת. מקווה בשבילך שזה סתם צינון. לשעלת , כאמור שיעול אופייני של סדרת שיעולים על אותה נשימה כשלקיחת האויר כבדה ומלווה בשריקה. אני כתבתי כאן בחורף שעבר, כשלבני היתה שעלת. בדיקות דם אוששו שאכן זה מה שהיה. במהלך הזמן היתה תחושה שהסימפטומים נחלשים והולכים. עדיין נוטה להצטננויות רבות ולשיעולים בעקבותיהם. אבל בשבוע האחרון, השיעולים השעלתיים מופיעים שוב בכל לילה ואני באימה. הייתכן שלא עבר? כל כך הרבה זמן? זה כבר אוטוטו שנה. האם מישהו חווה משהו כזה עם ילדיו שחלו בשעלת?
-
מחלת שעלת
ענבר, אני יודעת שלא כל שיעול הוא שעלת. פשוט באנו במגע קרוב עם שכן חולה בשעלת, והסימפטומים הולכים ומתחזקים מיום ליום.
אמא שלי סיפרה אתמול שמאז חלתה בשעלת בילדותה, מופיעים לה לפעמים שיעולים שעלתיים, כלומר מחניקים ושורקניים. מאחלת לכם שיעבור במהרה וחורף קל.
אמא שלי סיפרה אתמול שמאז חלתה בשעלת בילדותה, מופיעים לה לפעמים שיעולים שעלתיים, כלומר מחניקים ושורקניים. מאחלת לכם שיעבור במהרה וחורף קל.
מחלת שעלת
ענת, אני מניחה שזה לא מקובל עלייך, אבל חייבת להעיר.
אם את די משוכנעת שהמדובר בשעלת כדאי שתלכי לרופא הילדים לקחת טיפול אנטיביוטי לילדים. אם היתה חשיפה לחולה שעלת הוא מחוייב לתת להם טיפול (ואפשר לבקש שיתן אזניל ולא אריתרו, על מנת להקל את העומס הכרוך במתן אנטיביוטיקה ממושך).
זה, כמובן, לא יעזור להם כלל וכלל אם הם כבר נדבקו, אבל אולי זה יעצור את שרשרת ההדבקויות בסביבה שלך.
תחשבי מה יקרה אם השעלת הזאת תגיע לתינוק בן יומו שיש לו סיכויים גדולים מאד לצאת מזה עם נזק נוירולוגי בלתי הפיך.
יש עליה מאד גדולה בשכיחות השעלת לאחרונה. דרגת החשד צריכה להיות מאד גבוהה.
אם את די משוכנעת שהמדובר בשעלת כדאי שתלכי לרופא הילדים לקחת טיפול אנטיביוטי לילדים. אם היתה חשיפה לחולה שעלת הוא מחוייב לתת להם טיפול (ואפשר לבקש שיתן אזניל ולא אריתרו, על מנת להקל את העומס הכרוך במתן אנטיביוטיקה ממושך).
זה, כמובן, לא יעזור להם כלל וכלל אם הם כבר נדבקו, אבל אולי זה יעצור את שרשרת ההדבקויות בסביבה שלך.
תחשבי מה יקרה אם השעלת הזאת תגיע לתינוק בן יומו שיש לו סיכויים גדולים מאד לצאת מזה עם נזק נוירולוגי בלתי הפיך.
יש עליה מאד גדולה בשכיחות השעלת לאחרונה. דרגת החשד צריכה להיות מאד גבוהה.
מחלת שעלת
ענת עכשיו אני מבינה את דאגתך.. לא קלטתי שנחשפתם לשכן חולה שעלת. מה שלומכם? האם ילדייך מפתחים את השיעול הקשה שאין לטעות בו? מקווה בשבילך שלא. אפילו לא יכולה לנחם ולהגיד שזה עובר... מדהים מה שסיפרת על אימך. יתכן שהגוף לא שוכח את המחלה הזאת..ובזמנים של החלשות חוזר לאותו שיעול קשה?
אם אכן יש לילדייך שעלת, הומאופטיה קלאסית יכולה להקל על הסימפטומים. לפחות אצלינו עזרה לתקופה מסוימת וכל הקלה מבורכת.
אם אכן יש לילדייך שעלת, הומאופטיה קלאסית יכולה להקל על הסימפטומים. לפחות אצלינו עזרה לתקופה מסוימת וכל הקלה מבורכת.
-
מחלת שעלת
שומעת על המון שעלת בזמן האחרון. מתחילה לחשוב אולי כדאי לחסן את התינוקת (לא שזה עוזר ממש...)
-
מחלת שעלת
שרון, תודה. אנחנו בבידוד כרגע, כך ששרשרת ההדבקויות לא תמשיך (אני כן חוששת לגבי כמה מפגשים שכללו תינוקות לפני שהשעלת התפרצה, והייתה בשלב הדגירה, ואז פשוט לא ידענו. אני כולי תקווה ומתפללת שלא....) . אנחנו באים במגע רק עם הילדים החולים האחרים, ילדי השכנים.
הסימפטומים של הילדים שלי לא מובהקים. משתעלים, אבל לא שיעול אופייני לשעלת. אני עדיין מחכה לראות מה יילד יום.
הסימפטומים של הילדים שלי לא מובהקים. משתעלים, אבל לא שיעול אופייני לשעלת. אני עדיין מחכה לראות מה יילד יום.
-
- הצטרפות: 19 אפריל 2003, 23:03
- דף אישי: הדף האישי של רונית_סלע*
מחלת שעלת
הבנתי שהחיסון ההומיאופתי הוא בדיוק למצבים כאלו, בהם יש התפרצות של המחלה באזור ורוצים למנוע הדבקות.
לכם, ענת, אולי זה כבר מאוחר מדי, אבל טרה- אם את חוששת זה עשוי להיות פתרון.
לכם, ענת, אולי זה כבר מאוחר מדי, אבל טרה- אם את חוששת זה עשוי להיות פתרון.
-
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
מחלת שעלת
אנחנו כאן עם שעלת, כל השכונה...
כל הילדים ואני
העניין הוא שזה החריף אצלי מאד, בקושי מסוגלת לישון בלילות מרב שיעולים (עכשיו 1:30 בבקר)
הלילה במיוחד קשה, לא מסוגלת לשכב במיטה ולנוח אפילו מבלי להשתעל
כל הגוף כואב.
הבטן, הגב, צוואר, עורף, כתפיים...מרב המאמץ של השיעולים.
חולשה אדירה.
יש כאן עוד איזה הורה שחטף את המחלה קשה?
אני טיפ טיפה מתחילה לדאוג.
הייתי שמחה לשמוע עוד חוויות של הורים אם יש.
תודה
כל הילדים ואני
העניין הוא שזה החריף אצלי מאד, בקושי מסוגלת לישון בלילות מרב שיעולים (עכשיו 1:30 בבקר)
הלילה במיוחד קשה, לא מסוגלת לשכב במיטה ולנוח אפילו מבלי להשתעל
כל הגוף כואב.
הבטן, הגב, צוואר, עורף, כתפיים...מרב המאמץ של השיעולים.
חולשה אדירה.
יש כאן עוד איזה הורה שחטף את המחלה קשה?
אני טיפ טיפה מתחילה לדאוג.
הייתי שמחה לשמוע עוד חוויות של הורים אם יש.
תודה
מחלת שעלת
הי עדינה. גם אני נדבקתי בשעלת מבני והשתעלתי בטירוף. היו מספר לילות שהתעוררתי לתוך שיעול שהוביל אותי לתחושת חנק ממש. נבהלתי ונחרדתי, אז הקפדתי לאכול לכל המאוחר עד 18 כדי לא להכביד על המערכת, ולאכל קל בערב. זה קצת הקל על הלילות. במהלך היום היו המון שיעולים כל הזמן, התגברו בנוכחות מזגן. אולי תנסי ללכת להומאופט? אני אמנם לא השתמשתי עבור עצמי, אבל חבר שחטף השתמש והרגיש הקלה מיידית. מאחלת לך ולמשפחתך שיעבור לכם מהר...
-
מחלת שעלת
אז באמת המחלה הופיעה אצלי במיוחד קשה (אני חושבת?)
היו לי כמה ימים שממש לא הצלחתי להקים את עצמי על הרגליים (מה שלא ממש רלוונטי כאשר אני עם 3 ילדים בבית!)
לשמחתי הרבה אני חושבת שההומאופטיה באמת עוזרת
ניסיתי שתי רמדיס (remedys) שונים ומרגישה הקלה מסוימת מאז לקיחת השני
ישנה יותר טוב בלילה ויש לי יותר אנרגיה ביום
מקווה שכולנו נעבור את זה במהרה
היו לי כמה ימים שממש לא הצלחתי להקים את עצמי על הרגליים (מה שלא ממש רלוונטי כאשר אני עם 3 ילדים בבית!)
לשמחתי הרבה אני חושבת שההומאופטיה באמת עוזרת
ניסיתי שתי רמדיס (remedys) שונים ומרגישה הקלה מסוימת מאז לקיחת השני
ישנה יותר טוב בלילה ויש לי יותר אנרגיה ביום
מקווה שכולנו נעבור את זה במהרה
-
מחלת שעלת
גם אני נדבקתי מביתי בשעלת קשה, ועוד הייתי באמצע הריון. היה מאוד קשה. גם הבת השתעלה, בת שנתיים וחצי אז, וגם אני. הייתי מתעוררת אליה בלילה להתקפת השיעול שלה, ומשתעלת איתה. גם לי היתה הרגשת חנק, שקשה להכניס אויר, והילדה היתה מגיעה עד תחילת הכחלה. לא קל. דוקא קור היה עוזר. היינו ניגשות לחלון או לדלת בזמן השיעול (זה היה בחורף), וישנות על ערימת כריות.
זו מחלה ארוכה מאוד ומתישה, אבל צריך לזכור גם שזה עובר ונגמר בסופו של דבר.
טוב לשמוע שמצאתם משהו שיקל.
מאחלת מכל הלב החלמה מהירה וקלה.
זו מחלה ארוכה מאוד ומתישה, אבל צריך לזכור גם שזה עובר ונגמר בסופו של דבר.
טוב לשמוע שמצאתם משהו שיקל.
מאחלת מכל הלב החלמה מהירה וקלה.
-
מחלת שעלת
אורית,
נכנסתי שוב לדף הזה היום במטרה לכתוב לך כי זכרתי שאת כתבת מפורטות על עצמך עם השעלת
והנה מצאתי שכתבת לי תגובה שעוד לא ראיתי ועונה בדיוק על מה שרציתי לשאול אותך.
בלילות האחרונים השעלת החמירה שוב ובדיוק כמו שתארת אני ממש מתקשה להכניס אוויר
מרגישה שאני עלולה להחנק אם זה יחמיר עוד קצת
התחלתי לדאוג גם עבורי וגם עבור התינוק (1.2) שמגלגל את עניו אחורנית למשך זמן מה (כמה שניות) אחרי שיעול ארוך וקשה...
נדמה ששני הגדולים (בני 3 ו4.5) עוברים את זה פחות קשה
אז תודה לך
ממש הצלחת להרגיע אותי מכל הבחינות
נכנסתי שוב לדף הזה היום במטרה לכתוב לך כי זכרתי שאת כתבת מפורטות על עצמך עם השעלת
והנה מצאתי שכתבת לי תגובה שעוד לא ראיתי ועונה בדיוק על מה שרציתי לשאול אותך.
בלילות האחרונים השעלת החמירה שוב ובדיוק כמו שתארת אני ממש מתקשה להכניס אוויר
מרגישה שאני עלולה להחנק אם זה יחמיר עוד קצת
התחלתי לדאוג גם עבורי וגם עבור התינוק (1.2) שמגלגל את עניו אחורנית למשך זמן מה (כמה שניות) אחרי שיעול ארוך וקשה...
נדמה ששני הגדולים (בני 3 ו4.5) עוברים את זה פחות קשה
אז תודה לך
ממש הצלחת להרגיע אותי מכל הבחינות
מחלת שעלת
הי עדינה,
זה המשפט שיצא לי בחלון....."מילים טובות מסלקות עננים שחורים" ואולי גם כמה שיעולים...
עוקבת אחריכם בתשומת לב, מחכה לשמוע על הקלה- תחזיקו מעמד זה חייב להיות בסימן רגיעה בקרוב !!!
ימים טובים !!
זה המשפט שיצא לי בחלון....."מילים טובות מסלקות עננים שחורים" ואולי גם כמה שיעולים...
עוקבת אחריכם בתשומת לב, מחכה לשמוע על הקלה- תחזיקו מעמד זה חייב להיות בסימן רגיעה בקרוב !!!
ימים טובים !!
-
מחלת שעלת
תמרהינדי,
האמת היא שנראה שהדרך עוד ארוכה לפנינו
נראה ששירה למשל נדבקה רק לא מזמן
כל אחד מאיתנו בשלב אחר של המחלה ועד שכולנו נעבור את זה...
בכל מקרה, הסוף כן יגיע בסופו של דבר ועד אז לפחות יש לנו כאן אחד את השני
אם היינו למשל צריכים לעבור את זה כמשפחה לבדינו בהסגר כזה היינו משתגעים!!!
מקווה לראותכן בקרוב
האמת היא שנראה שהדרך עוד ארוכה לפנינו
נראה ששירה למשל נדבקה רק לא מזמן
כל אחד מאיתנו בשלב אחר של המחלה ועד שכולנו נעבור את זה...
בכל מקרה, הסוף כן יגיע בסופו של דבר ועד אז לפחות יש לנו כאן אחד את השני
אם היינו למשל צריכים לעבור את זה כמשפחה לבדינו בהסגר כזה היינו משתגעים!!!
מקווה לראותכן בקרוב
-
מחלת שעלת
שמחה שדברי עזרו לך.
רוצה להגיד שהקושי בנשימה יכול להביא אפילו לעילפון. אצלנו זה לא קרה, אבל קרה לבת של חברה.
זה יכול מאוד להפחיד. אבל רופאים יודעי דבר אמרו שדוקא אם מתעלפים זה בסדר, כי אז חוזרים לנשום ומפסיקים להשתעל...
שוב מזכירה לצאת לקור. זה מקל.(מזל שקר אצלכם עכשיו ).
נשמע קשה , שלושה חולים וגם את.
, חיזקו ואמצו, והחלמה מהירה כמה שאפשר.
רוצה להגיד שהקושי בנשימה יכול להביא אפילו לעילפון. אצלנו זה לא קרה, אבל קרה לבת של חברה.
זה יכול מאוד להפחיד. אבל רופאים יודעי דבר אמרו שדוקא אם מתעלפים זה בסדר, כי אז חוזרים לנשום ומפסיקים להשתעל...
שוב מזכירה לצאת לקור. זה מקל.(מזל שקר אצלכם עכשיו ).
נשמע קשה , שלושה חולים וגם את.
, חיזקו ואמצו, והחלמה מהירה כמה שאפשר.
-
מחלת שעלת
עדינה - אני יודעת שהשאלה יכולה להתפרש כחטטנית ואולי לא במקום, תתעלמי אם מתאים לך יותר.
הילדים חוסנו בילדותם נגד שעלת? ינקו בילדותם?
הקטן שלי לא מחוסן, ינק ועדיין קצת יונק. אני חוששת..
נשמע כאילו עוברת עליכם תקופה קשה ומתישה.
הילדים חוסנו בילדותם נגד שעלת? ינקו בילדותם?
הקטן שלי לא מחוסן, ינק ועדיין קצת יונק. אני חוששת..
נשמע כאילו עוברת עליכם תקופה קשה ומתישה.
-
- הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
- דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*
מחלת שעלת
עדינה,
חזקו ואמצו, החלמה מהירה לכולכם!
חזקו ואמצו, החלמה מהירה לכולכם!
-
מחלת שעלת
פלוני אלמונית, אני יכולה להספר עלינו, שביתי שחלתה בשעלת ינקה בזמן שחלתה (שנתיים וחצי), ולא חוסנה כלל.
-
מחלת שעלת
פלוני אלמונית
הילדים שלי לא חוסנו וכולם ינקו /יונקים עד גיל מאוחר.
למה את חוששת? מישהו אצלך משתעל?
או שאת חוששת מהאפשרות הכללית להידבק?
הילדים שלי לא חוסנו וכולם ינקו /יונקים עד גיל מאוחר.
למה את חוששת? מישהו אצלך משתעל?
או שאת חוששת מהאפשרות הכללית להידבק?
-
מחלת שעלת
למה את חוששת? מישהו אצלך משתעל? לא.
אני בדילמה מתמידה מול איומי האחיות בט"ח ("אם לא תחסני, המחלה תהיה קשה יותר"), למול האינטואיציה שלי לא לחסן.
הסובבים אותי (שגם שותפים לדילמה), די בטוחים שתינוק יונק - לא מחוסן, די שמור מפני המחלה. גם אם לא שמור לחלוטין, המחלה תתבטא בקלות יחסית.
עצוב לי לשמוע שלא כך הדברים אצלכן אורית אוקו ערוסי ו עדינה ניפו
אני בדילמה מתמידה מול איומי האחיות בט"ח ("אם לא תחסני, המחלה תהיה קשה יותר"), למול האינטואיציה שלי לא לחסן.
הסובבים אותי (שגם שותפים לדילמה), די בטוחים שתינוק יונק - לא מחוסן, די שמור מפני המחלה. גם אם לא שמור לחלוטין, המחלה תתבטא בקלות יחסית.
עצוב לי לשמוע שלא כך הדברים אצלכן אורית אוקו ערוסי ו עדינה ניפו
-
מחלת שעלת
פלוני אלמונית
הבן שלי אחיה בן 2.10 דווקא חטף את המחלה יחסית קל.
ממה שאני רואה מסביב התינוקות (בני שנה בערך) חוטפים את זה הכי קשה כאן וכל האחרים - אחד קל אחד קשה, לא חשוב הגיל.
המחלה הזאת גם מתבטאת באופנים כל כך שונים אצל כל אחד.
בסך הכל זה עדיין די נדיר להידבק בשעלת בימינו אז לא הייתי מקדישה לזה יותר מידי זמן בדאגות.
וחוץ מזה כמו שאורית אוקו ארוסי כתבה ועוד רבים וטובים כאן בדף הזה (שהיה לנו לעזרה רבה )
צריך לקחת נשימה גדולה, סבלנות ובסוף זה עובר.
הבן שלי אחיה בן 2.10 דווקא חטף את המחלה יחסית קל.
ממה שאני רואה מסביב התינוקות (בני שנה בערך) חוטפים את זה הכי קשה כאן וכל האחרים - אחד קל אחד קשה, לא חשוב הגיל.
המחלה הזאת גם מתבטאת באופנים כל כך שונים אצל כל אחד.
בסך הכל זה עדיין די נדיר להידבק בשעלת בימינו אז לא הייתי מקדישה לזה יותר מידי זמן בדאגות.
וחוץ מזה כמו שאורית אוקו ארוסי כתבה ועוד רבים וטובים כאן בדף הזה (שהיה לנו לעזרה רבה )
צריך לקחת נשימה גדולה, סבלנות ובסוף זה עובר.
-
מחלת שעלת
די בטוחים שתינוק יונק - לא מחוסן, צר לי, אבל אין בסיס לחשוב כך. בתי, בת שנה וחמישה חודשים, יונקת וחטפה את זה קשה יותר מאחיה הגדול. כמו שעדינה אמרה, הקטנים חולים קשה יותר מהגדולים. היניקה עוזרת להתגבר, זה בטוח, אבל מה שאני מגלה, שלמחלה הזאת יש את הקצב שלה ואת העוצמה שלה, ולי אין כל כך השפעה עליה
לגבי הדילמה, אכן דילמה
ואם אני כבר כאן, אז אולי איזה סיכום ביניים למחלה:
יותם (בן 4) חולה למעלה מחודש. המחלה התפרצה בלילה אחד של חום גבוה (40), אחר כך כמה ימים של תשישות והרגשה כללית רעה עם שיעול קל, ואז כל השאר עבר ונשארנו עם השיעול. השיעול שלו התפתח רק בשבוע האחרון לשיעול האופייני עם ה"וופינג", אבל לא נראה שזה מציק לו יותר מדי. הוא אפילו מגביר את השריקה כדי לעשות רושם. הוא מרגיש מצוין לאורך כל המחלה, אנרגטי, אוכל, רק משתעל. לא מגיע לחנק או להקאה.
שירה (1.5) נדבקה רק לפני שבועיים-שלושה, ורק לפני שבוע היא העבירה להילוך גבוה. התקפי השיעול ארוכים מאוד, מבהילים (גם לה וגם לי), גורמים לה למעין עוויתות בקיבה, לפעמים להקאה ובדרך כלל לגרפסים עמוקים, ולהמון בכי. אני חושבת שכואב לה מאוד בכל הגוף מהשיעול. היא מתעוררת המון בלילה, כמעט כל שעה להתקף כזה. לפעמים צריך לקום איתה ולהסתובב ולפעמים אם אני משכיבה אותה עליי או נותנת לה קצת ציצי היא חוזרת לישון. (בדרך כלל היא לא רוצה לינוק בזמן התקף או אחריו). היא ישנה טוב יותר, כפי שכבר נכתב כאן, כשהיא זקופה. על כריות או במנשא גב. כמו כן, על הבטן יותר קל לה כי היא גם מצוננת מאוד.
טיפולים שניסינו:
חיסון הומאופטי נתנו לכל הילדים ברגע שנודע לנו שבן השכנים חולה. לחלקם זה היה מאוחר מדי, כלומר, הם כבר נדבקו לפני כן. לגבי שירה אני די משוכנעת שהיא נדבקה מאחיה, כלומר, שהיא נדבקה לאחר שקיבלה את החיסון ההומאופטי. או בקיצור, לא עזר לנו.
שמנים נדיפים השתמשנו בתערובת בשם "סינרג'" של חברת שלוס. תערובת שמנים חריפים שמטפטפים על הפיג'מה או על הכרית או במבער או משלבים בעיסוי. בשלב מסוים של המחלה זה עזר מאוד והקל. כמו כן, אנחנו (עדינה ואני) משתמשות בעצות מתוך הספר "ניחוחות מרפא" ומטפלות בילדים (ובעדינה...) בשמנים בן אזוב, ניאולי, קינמון, ברוש וקורנית. (מי שירצה את המתכון המדויק, יש). עיסוי לפני השינה, מבער בחדר.
תה וסירופ קורנית קורנית ואזוב מצוינים לשיעול ולליחה. מכינים חליטה פשוטה או סירופ עם דבש (מתכון מעדינה)
מיצוי של אזוב טינקטורה ששכן שלנו, מטפל ברפואה סינית, מכין.
ויטמין סי אכיניצאה ופרופוליס (או כפי שאחיה קורא לזה: "מינסי") לחיזוק...
אצלנו, כל הדברים עזרו עד שלב מסוים. כמ שכתבתי בהתחלה, למחלה יש את הקצב שלה. כרגע, אצל שירה, שום דבר לא עוזר ולא מקל. יש איזה שיא שצריך להיות בו ולעבור אותו. ושוב ושוב צריך לקחת נשימה גדולה, סבלנות ובסוף זה עובר
משהו שלמדתי מהשעלת:
שלא הכול בשליטתי.
מי שקורא מוזמן לחשוב על שירה, במיוחד בלילה, ולאחל לה לילה קל והמון אוויר.
לגבי הדילמה, אכן דילמה
ואם אני כבר כאן, אז אולי איזה סיכום ביניים למחלה:
יותם (בן 4) חולה למעלה מחודש. המחלה התפרצה בלילה אחד של חום גבוה (40), אחר כך כמה ימים של תשישות והרגשה כללית רעה עם שיעול קל, ואז כל השאר עבר ונשארנו עם השיעול. השיעול שלו התפתח רק בשבוע האחרון לשיעול האופייני עם ה"וופינג", אבל לא נראה שזה מציק לו יותר מדי. הוא אפילו מגביר את השריקה כדי לעשות רושם. הוא מרגיש מצוין לאורך כל המחלה, אנרגטי, אוכל, רק משתעל. לא מגיע לחנק או להקאה.
שירה (1.5) נדבקה רק לפני שבועיים-שלושה, ורק לפני שבוע היא העבירה להילוך גבוה. התקפי השיעול ארוכים מאוד, מבהילים (גם לה וגם לי), גורמים לה למעין עוויתות בקיבה, לפעמים להקאה ובדרך כלל לגרפסים עמוקים, ולהמון בכי. אני חושבת שכואב לה מאוד בכל הגוף מהשיעול. היא מתעוררת המון בלילה, כמעט כל שעה להתקף כזה. לפעמים צריך לקום איתה ולהסתובב ולפעמים אם אני משכיבה אותה עליי או נותנת לה קצת ציצי היא חוזרת לישון. (בדרך כלל היא לא רוצה לינוק בזמן התקף או אחריו). היא ישנה טוב יותר, כפי שכבר נכתב כאן, כשהיא זקופה. על כריות או במנשא גב. כמו כן, על הבטן יותר קל לה כי היא גם מצוננת מאוד.
טיפולים שניסינו:
חיסון הומאופטי נתנו לכל הילדים ברגע שנודע לנו שבן השכנים חולה. לחלקם זה היה מאוחר מדי, כלומר, הם כבר נדבקו לפני כן. לגבי שירה אני די משוכנעת שהיא נדבקה מאחיה, כלומר, שהיא נדבקה לאחר שקיבלה את החיסון ההומאופטי. או בקיצור, לא עזר לנו.
שמנים נדיפים השתמשנו בתערובת בשם "סינרג'" של חברת שלוס. תערובת שמנים חריפים שמטפטפים על הפיג'מה או על הכרית או במבער או משלבים בעיסוי. בשלב מסוים של המחלה זה עזר מאוד והקל. כמו כן, אנחנו (עדינה ואני) משתמשות בעצות מתוך הספר "ניחוחות מרפא" ומטפלות בילדים (ובעדינה...) בשמנים בן אזוב, ניאולי, קינמון, ברוש וקורנית. (מי שירצה את המתכון המדויק, יש). עיסוי לפני השינה, מבער בחדר.
תה וסירופ קורנית קורנית ואזוב מצוינים לשיעול ולליחה. מכינים חליטה פשוטה או סירופ עם דבש (מתכון מעדינה)
מיצוי של אזוב טינקטורה ששכן שלנו, מטפל ברפואה סינית, מכין.
ויטמין סי אכיניצאה ופרופוליס (או כפי שאחיה קורא לזה: "מינסי") לחיזוק...
אצלנו, כל הדברים עזרו עד שלב מסוים. כמ שכתבתי בהתחלה, למחלה יש את הקצב שלה. כרגע, אצל שירה, שום דבר לא עוזר ולא מקל. יש איזה שיא שצריך להיות בו ולעבור אותו. ושוב ושוב צריך לקחת נשימה גדולה, סבלנות ובסוף זה עובר
משהו שלמדתי מהשעלת:
שלא הכול בשליטתי.
מי שקורא מוזמן לחשוב על שירה, במיוחד בלילה, ולאחל לה לילה קל והמון אוויר.
-
- הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
- דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*
מחלת שעלת
לילה קל והמון אוויר.
לשירה, לאלישע, לאחיה, ליותם, לאבשלום ולשני המתוקים האחרים שאתכם.
וכמובן גם לעדינה ולכל מבוגר אחר שנדבק...
רפואה שלמה .
לשירה, לאלישע, לאחיה, ליותם, לאבשלום ולשני המתוקים האחרים שאתכם.
וכמובן גם לעדינה ולכל מבוגר אחר שנדבק...
רפואה שלמה .
מחלת שעלת
האם חיסול לשעלת נכלל בחיסונים הסטנדרטים שנותנים בטיפ"ח?
לילה קל והמון אוויר. לכל החולים
לילה קל והמון אוויר. לכל החולים