זה היה לפני כמה שנים, כאשר האימהות עדיין לא היתה בכלל באג'נדה שלי או של מי מחברותיי הטובות, לגמרי לא הייתי בעניינים, לא ידעתי מה קורה מבחינת אביזרים, ומגמות, שלא לומר טרנדים.
היינו בים עם הכלב, וזוג הלך לאורך קו המים, כך נראה הגבר: פלג גופו התחתון נתון בשרוואל לבן מתנפנף ופלג גופו העליון כרוך בכמה הצטלבויות של בד אדום אדום. לא מיד הבנתי שזהו מנשא לתינוק.
כשהבנתי שהוא בעצם לובש את התינוק זה היה מאוד מהמם ובלתי רגיל בעיני, ודוקא מהבחינה הויזואלית, אפילו מבחינת הלוק האופנתי, בהמשך גם מהבחינה הרעיונית של גבר בפוזה כ"כ נשית.
כעת אני כבר אמא לבת שנתיים+, כמה מחברי הטובים הם פריקים של מנשאים, ואף קנו לי תינוכיס כמתנת לידה, אותו מיהרתי להחליף בסט מצעים מעוצבב למיטת התינוקת, כיוון שבגמלוניותי לא הסתדרתי עם ה-6 מטר בד...
אני כותבת כעת סמינריון ללימודים, הקורס הוא: הגוף כשדה סמיוטי, שזה אומר כיצד כל מיני אביזרים, אופנות, פולחנים, תהליכים טבעיים והרגלים שונים שקשורים בגוף, משפיעם על כל מיני... בקיצור תחום מאוד רחב ופתוח, העיקר שתהיה עבודה בנושא נורא מעניין.
הנושא שבחרתי הוא מינשאים, או- ללבוש את התינוק (שם זמני). כל ההסברים והנימוקים לטובת המינשא, והחויות נשמעים לי די obvious, למרות שהמרצה טוענת שכך זה בעיני, אבל לא עבור רוב הקוראים.
בכל זאת החלטתי למקד את נושא העבודה ב גברים ומנשאים, גברים בכלל, ובפרט כמובן האבות.
שכן בחברה שלנו החידוש העיקרי בשימוש במינשאים, לעומת החברות המסורתיות המשמשות כהשראה לכך, הוא האבות הנושאים מינשאים. (ואולי אני טועה?)
מתקשר לכך, ומעורר השראה בנושא הוא הדיון על אבהות והנקה, (מצד שני הדיון להלביש את התינוק הוא לגמרי לא על ללבוש את התינוק)
אז אני פונה אל האימהות והאבות, בכמה שאלות, במעין התחלה של מחקר, שעשוי אף להפוך לחלק מרכזי מהעבודה, כמה שאלות שתוקפות מכיוונים שונים.
מבטיחה לשתף גם בהמשך, ואף לפרסם כאן את העבודה הגמורה, אם תצא מעניינת וטובה.
אל תיבהלו ממבול השאלות, זה רק נועד להקל עלי להבין מה אני מחפשת ואולי גם לכוון את מי שעונה,
אין שום בעיה שתכתבו פשוט את הרעיונות והחויות שלכם ברצף שנוח לכם.
זה לא "סקר" או "שאלון", והעריכה שלו ככזו היא די שרירותית.
בכל מקרה בעבודה שלי לא יהיו דברים כמו חתכים, גרפים או סטטיסטיקות.
- שאלות "טכניות"
באיזה גילאים השתמשתם?
באילו סיטואציות?
מי משתמש במינשא? מלבד ההורים? האם ישנם גברים אחרים שמשתמשים?
- שאלות אחרות, שקשורות יותר לחויית המינשא הראשונה שלי (אז בים) ולנושא הקורס, כלומר למה שעושה השימוש במנשא למשתמש מבחינת דימוי הגוף, דימוי עצמי, הרגשה,
א. מהי ההרגשה כאשר אתה נושא את תינוקך במינשא?
ב. האם יש הבדל בהרגשה כשזה בבית, או בחוץ, מקומות ציבוריים?
ג. האם השימוש במינשא מעורר איזשהו רגש חדש, שלא היית מכיר לולא השתמשת במינשא?
ד. האם אתה מרגיש גברי/ אבהי יותר, או נשי אימהי יותר?
ה. איזה רגש מתעורר ביחס לתינוק?
ו. אבות, כאשר אתם עם המינשא איזה רגש מתעורר ביחס לאמא?
ז. כיצד משפיע השימוש במינשא את חויות האבהות?
ח. כיצד משפיע השימוש במנשא על בעיות טכניות או ארגוניות?
ט. האם משפיע על מערכת היחסים עם האמא?
י. האם משפיע על חלוקת הנטל בטיפול בילדים?
יא. אילו תגובות נשמעות מאנשים, קרובים ועוברי אורח?
יב. האם יש תגובות אופייניות לגבי הגברים, השונות מאלו הרגילות ("הילד נושם?" "לא חם לו?")
יג. האם אתה חושב מה אתה לובש כשאתה עם המינשא?
יד. האם חשוב לך איך אתה נראה? איזה לוק אתה משדר? האם זה סקסי?
שוב, כלל לא חובה "לענות על הסקר" כי זה לא, אשמח אם יתפתח דיון חופשי יותר, כאשר השאלות לעיל הן רק טריגרים למחשבה.
משתוקקת לשמוע תגובותיכם
תודה
אנט ש