זה זמן רב שלא מצאתי פה כלום על מה שאני מכירה כאחד המזונות הגרועים ביותר! לכן אני פותחת דף עבור זה...
{אז בעצם מה רע במרגרינה
לפי מה שאמרו לי:
- מורידה את ה- LDL (הכולסטרול הטוב).
- מעלה עד לפי 5 את הסכנה לסרטן.
- פוגעת באיכות חלב אם.
- מורידה את תנגודת המערכת החיסונית.
- מורידה את תגובת האינסולין.
איך יוצרים אותה, ומה רע בזה
מרגרינה הינה פריט הידרוגני (שמוסיפים לו מימן, כדי לשנות את מבנה המולקולה של החומר)
מכילה רמות גבוהות של שומן מוקשה (טראנס) הגורם ל-פי 3 סכנה למחלות לב, מעלה את רמת הכולסטרול הכללי וה- LDL .
ליאת טאוב
לוקחים שומן נוזלי וכדי להקשות אותו עושים תהליך כימי שנקרא הידרוגנציה (פירוק קשרים כפולים בין פחמנים על ידי הוספת מימן). בתהליך הזה נוצרות חומצות שומן טרנס, שהן חומצות שלא קיימות כמעט באופן טבעי. זהו שומן אתרוגני, כלומר שומן שנוטה לשקוע בעורקים ומתחמצן בקלות. כך הוא מרבה ליצור רדיקלים חופשיים, שהם גורמים מסרטנים ומחלישים מאוד את מע' החיסון בגוף.
התגובה באתר "לא רלוונטי" למה שמסתובב באינטרנט
שמן זית במקום חמאה ומרגרינה
ירוק ה
לטבול לחם טרי בשמן זית איכותי
המממ נשמע טוב! אבל על טוסט זה לא ילך משהו... אני היחידה שאוכלת לחם מלא אצלנו, גם בבית וגם בעבודה, ולוקח לי שבועיים שלושה לפחות לחסל כיכר אז לצערי אני מקפיאה:-P ומטסטסת לרוב. אבל אני מיד הולכת לבדוק את ענין הטבילה עם לחם טרי!
ובעצם זה בכלל הרבה יותר חשוב לי בהקשר של אפיה ו'פירה' וכאלה, התבלבלתי לרגע...
דווקא בעניין הפירה -- שמן זית עדיף עשרת מונים ממרגרינה פשוט בגלל הטעם. (סמדר נ)
אצלנו לרוב הדברים משתמשים בשמן זית. אגב, גם עם טוסט זה הולך טוב, לא רק לחם טרי. אמנם אי אפשר לטבול, אבל אפשר להזליף על הטוסט.
וגם בחמאה, כשצריך. זה טעים ובריא. (עודד המחפש)
לגבי טוסט עם שמן זית- כמובן שהולך! אפשר לעשות ברוסקטה (טוסט איטלקי)- לוקחים פרוסת לחם- אם היא קפואה אפילו יותר טוב- מזליפים שמן זית, משפשפים אותה בשן שום ומפזרים קצת מלח. מכניסים לטוסטר אובן לכמה דקות ו-מממ...
אפשר להוסיף אחר כך פרוסות עגבניה או כל מה שמתחשק. (תזמורת הים)
טיפ לגבי פירה: מוצרלה במקום מרגרינה
לצרכי אפייה התחליף הכי טוב למרגרינה הוא חמאה
אם יש בעיה עם חמאה בגלל רגישות לחלב, יש מתכונים של עוגות בחושות או עוגיות שאפשר להכין עם שמן קנולה למשל, אבל אי אפשר לעשות עוגות ממש ברמה.
אם רוצים להמנע גם מחמאה וגם ממרגרינה מטעמי בריאות, השאלה היא למה בכלל לאכול עוגות?
תזמורת הים
אמא נמרה
אם רוצים להמנע גם מחמאה וגם ממרגרינה מטעמי בריאות, השאלה היא למה בכלל לאכול עוגות?
חוזרת על דברים חכמים שאמרו לפני.
שמן קנולה, שמן זית ושמנים בכלל
(אני באמת מכינה עוגות בחושות עם שמן קנולה, עוגת בננות, גזר, קוקוס, ואפילו עוגת השוקולד המועדפת שלנו היא עם שמן). מיכל מ
בשמת א
שמן קנולה אם הוא אורגני מכבישה קרה אז הוא בסדר.
אחרת, זה סתם שמן מכונות כמו כל שאר השמנים התעשייתיים.
מיכל מ
את מוסיפה אותו לעוגות? יש לו טעם די חזק, לא?
בשמת א
לעוגות - אך ורק חמאה.
אבל לנו אין מגבלות כשרות.
בעלי עשה לנו גם עוגת שוקולד מדהימה עם שמן קנולה אורגני מכבישה קרה (-: כשהינוקא ואני היינו על תפריט של אפס אוכל כמעט...
הינוקא היה אז אלרגי לכל לכל שמן חוץ מהשמן הזה.
מיצי החתולה
ובעניין שמן הקנולה, בשמת א או כל מי שמבינה בזה, נטען בפניי בעבר שהשמן היחיד שניתן לחמם אותו (קרי לטגן, לבשל, לאפות) מבלי להזיק לו ולהפוך אותו ללא-בריא, הוא שמן זית, ושכל שמן אחר, גם אם הוא מכבישה קרה, נהרס בחימום ומזיק כמו כל שמן אחר.
מדברייך, בשמת, אני מבינה שכנראה שזה לא נכון.
האם בכל סוגי השמן מכבישה קרה ניתן להשתמש בבישול ללא חשש?
בשמת א
האם בכל סוגי השמן מכבישה קרה ניתן להשתמש בבישול ללא חשש
אז ככה:
מתוך כל השמנים ה"אמיתיים" (ופה מדובר אך ורק בשמנים מכבישה קרה), לכל שמן יש טמפרטורה אחרת שבה הוא מתחמצן (בקיצור, הופך למזיק).
מתוך כל השמנים, שמן הזית מתחמצן בטמפרטורה הכי גבוהה. זה אומר, שאם את מטגנת בו בלהבה נמוכה מאוד מאוד, מה שפיליס גלזר קוראת "לבשל" כדי להבהיר שלא מתרחש טיגון בטמפרטורות גבוהות, את יכולה אפילו למנוע התחמצנות שלו.
ככל ששמן מתחמצן בטמפרטורה יותר נמוכה, זה אומר שהוא נעשה מהר יותר ובטמפרטורת שמן נמוכה יותר למזיק.
המסקנה היא, להמעיט באופן כללי בטיגון...
עוד מסקנה היא, שבבישול ובאפייה עדיף להוסיף את השמן בסוף. ויש עוד טריקים, נדמה לי ש ורד לב פירטה כמה מהם.
מרגרינה שעשויה משמן זית או תירס, כמו מזולה
זה לא פלסטיק כמו מרגרינה גולד בנד, נכון?
כי יש אנשים טובים שנמנעים מחמאה בגלל שזה חלבי, ואז אלה מהווים תחליפים טובים. אלא אם כן מישהו יספר לי אחרת ואז אני אשקול להוריד גם את אלה מהתפריט:-/
תזמורת הים
אני לא מבינה גדולה, אבל לדעתי כל המרגרינות סובלות מאותה בעיה שליאת תארה- כלומר תהליך ההידרוגנציה של השומנים שגורם להן להיות לא בריאות, לא משנה מאיזה שומן הן עשויות.
מרגרינה היא פרווה. מחליפה חמאה, לענייני כשרות.
נראה לי שפרט למי ששומר כשרות אין שום סיבה בעולם להשתמש במרגרינה
נכון, אבל מתכונים לכדורי שוקולד למשל, שכרוכים בהמסה והתקשות-מחדש, עושים שימוש במרגרינה דווקא.
מיצי החתולה
אבל קומה ג', גם חמאה נמסה ומתקשה מחדש. אני לא מומחית, אבל מימיי לא נתקלתי במאכל שבו יכולתי לחשוב שעדיף לשים מרגרינה במקום חמאה. אני תמיד מחליפה מרגרינה בחמאה במתכונים שבהם מצויין שימוש במרגרינה, וזה עושה רק טוב לטעם, שלא לדבר על הבריאות.
סיגל ב
סליחה על השאלה - מתי בדיוק מרגרינה עדיפה על חמאה?
ומה רע בחמאה בפירה?
סמדר נ
אני מניחה שזו בעיקר בעיה של שומרי כשרות. חמאה בפירה זה מצוין.
מיצי החתולה
בעצם במקור המרגרינה היתה תחליף לחמאה, ולא להיפך, לא? נראה לי שפרט למי ששומר כשרות אין שום סיבה בעולם להשתמש במרגרינה. זה לא בריא וזה גם ממש לא טעים.
שמושים נוספים למרגרינה...
קרוטונית מהמרק הגדול (2005-08-05T11:26:36):
או במקום שמן לשימון צירים חורקים (עובד מצוין גם עם וזלין).