רציתי לפתוח דף זה על מנת לקבל רעיונות בנושא הנוגע ללבי.
אז ככה:
בעוד 9 חודשים (אמצע חודש יולי 2008) אני משתחרר משירותי בצבא קבע, ולראשונה מאז גיל 4 (גנון / גן) אני אהיה חופשי מכל מסגרת מחייבת.
הדבר הצפוי לעשות אחרי השיחרור הוא לטייל במשך חצי שנה בהודו ואז עוד כמה חודשים בדרום אמריקה. רק מה.. לא בא לי, מכמה סיבות:
- מכיוון שזה חומרני בעיני.
- מכיוון שאני לא מתכוון לטוס יותר בחיים (ראו החופש לנוע על פני הארץ והים ללא טיסות)
- מכיוון שממש, אבל ממש לא מיציתי את האפשרויות לחופש ואורך חיים בארץ, לא מבחינה גיאוגרפית ולא מבחינות אחרות.
בעיקרון, יהיה לי מספיק כסף בשביל לא לעבוד במשך שנה.
הכוונה בשנה היפית היא לעסוק בדברים כמו:
- נוודות
- פשטות
- שהיה במקומות טבעיים אקולוגיים ומעניינים, כמו חוות אקולוגיות, שדות ומטעים אורגניים, פסטיבלי מוסיקה
- בניה של מאהל איפשהו בטבע שישמש לי כבית מתי שאני לא אטייל. לא החלטתי עדיין איפה (קרקע חקלאית או סתם בטבע) ואיך (דום, טיפי, צירוף של כמה אוהלים או אחד גדול), אבל זה כמעט ודאי.
- התחברות לאורח חיים ואנשים שמוצאים חן בעיני, בעיקר לתקופות בהם אני לא עובד, כמו למשל התנועה להתעוררות, חיים טבעונאים ומסעות ליקוט, ליצנות רפואית או אפילו קרקס נודד בארץ..
- חיפוש עצמי, חיפוש אחר אורח החיים שבו ארצה לחיות את השנים הקרובות (או אפילו שארית חיי). האם לחזור לעבוד במחשבים או לקחת יותר ברצינות את הכיוון של פשטות מרצון?
- עשיה בתחומים הקרובים ללבי, כמו קירוב לבבות וחינוך לצמצום ואקולוגיה.
איזה דברים אתם מציעים לי לעשות במשך שנה היפית בארץ?
מה אתם הייתם עושים אם לא הייתם עובדים במשך שנה בארץ? לנדוד ולטייל? ללכת למקום X או Y? או אולי בכלל להצטרף אליכם?
אשמח לכמה שיותר תגובות, מרעיונות ועד ביקורת או פירגונים.
(הערה: נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות וקיצור בלבד)
אורי,
נ.ב ניתן לענות לי גם באימייל [email protected] או בדף הבית אורי יורמן