מה ליקטנו היום
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
מה ליקטנו היום
בשבועיים האחרונים התחילו להבשיל לנו האנונות, איזה כייף! השנה סוף סוף העץ הניב כמו שצריך ובזמן (בשנה שעברה עוד אכלתי אנונה כמעט בסוף החורף... היה כייף לאכול ממש לא בעונה אבל בכל זאת קצת מוזר). מדי בוקר אני יוצאת לבדוק אם כבר יש פירות על הארץ וכבר זכיתי לשלוש אנונות שחלקתי מעט מהן עם הנמלים והרבה עם העולל בן ה9 חודשים שלי שמאוד אוהב (הגדולה משום מה נגעלת מהטקסטורה אבל לאכול ביצה חיה היא אוהבת... לך תבין לב בנות שלוש...).
היו כמה ימים נחמדים שהלכנו ללקט חרובים מהעץ השווה שליד קופת החולים אבל אז יום אחד הגענו ולא היו יותר חרובים על הרצפה, במשך כמה ימים ראינו אותם רק על העץ ולא על הארץ. יום אחד כשהגענו בא לקראתנו זקן אחד, כשהבת התכופפה לאסוף כמה שאריות של חרובונים קטנים ושבורים הוא פנה אלי בדברים, הייתי בטוחה שיהיה לו מה להגיד על זה שהילדה אוספת דברים המרצפה או אוכלת דברים לא מזוהים (ככה זה כשלא קונים בסופר, לא? זה לא מזוהה...) אבל לא, הוא סיפר לי שהוא מגיע מוקדם בבוקר ואוסף את כל הפירות כי זה מאוד בריא לו לעיכול... אבל ככה גילינו מי מחסל לנו את החרובים הכי טעימים שאכלתי בזמן האחרון. עכשיו אנחנו צריכים למצוא עץ אחר וככל הנראה אין עוד כאלו בסביבה שלנו.
ויאללה כבר שירד עוד קצת גשם והיו נבטים.
אה, והנה בעסה, הולכים לבנות קניון בשדה הלקט שלנו. כבר פינו משם את הכוורות האורגניות של זהבי. אולי באמת הגיע הזמן לנוע...
היו כמה ימים נחמדים שהלכנו ללקט חרובים מהעץ השווה שליד קופת החולים אבל אז יום אחד הגענו ולא היו יותר חרובים על הרצפה, במשך כמה ימים ראינו אותם רק על העץ ולא על הארץ. יום אחד כשהגענו בא לקראתנו זקן אחד, כשהבת התכופפה לאסוף כמה שאריות של חרובונים קטנים ושבורים הוא פנה אלי בדברים, הייתי בטוחה שיהיה לו מה להגיד על זה שהילדה אוספת דברים המרצפה או אוכלת דברים לא מזוהים (ככה זה כשלא קונים בסופר, לא? זה לא מזוהה...) אבל לא, הוא סיפר לי שהוא מגיע מוקדם בבוקר ואוסף את כל הפירות כי זה מאוד בריא לו לעיכול... אבל ככה גילינו מי מחסל לנו את החרובים הכי טעימים שאכלתי בזמן האחרון. עכשיו אנחנו צריכים למצוא עץ אחר וככל הנראה אין עוד כאלו בסביבה שלנו.
ויאללה כבר שירד עוד קצת גשם והיו נבטים.
אה, והנה בעסה, הולכים לבנות קניון בשדה הלקט שלנו. כבר פינו משם את הכוורות האורגניות של זהבי. אולי באמת הגיע הזמן לנוע...
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מה ליקטנו היום
אה, והנה בעסה, הולכים לבנות קניון בשדה הלקט שלנו
איזה באסה.
איזה באסה.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מה ליקטנו היום
אלמונית, את יכולה לנסות לזהות את העץ במגדיר הצמחים של האוניברסיטה העברית
-
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מה ליקטנו היום
אה, והנה בעסה, הולכים לבנות קניון בשדה הלקט שלנו.
באמת עצוב. )-:
באמת עצוב. )-:
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מה ליקטנו היום
יונת, נראה לי שזה צמח תרבותי. נדמה לי שאני יודעת איזה, אבל לא יודעת איך קוראים לו..
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
מה ליקטנו היום
הרימונים השנה ברובם נגועים באיזו מחלה נוראית שגרמה לכולם להרקיב על הארץ טרם זמנם, חשבתי שרק כאן אבל מסתבר שבהרבה מקומות בארץ. אלה שבכל זאת שרדו את הנגיף, ואני מדברת על עצים לא נגועים בכלל או כמעט ולא, הם מצויינים פלוס פלוס, שווה לחפש אותם.
יש קצת פיטנגו אצלנו בשכונה, בשנים קודמות היה עליו הרבה יותר פרי, כרגע אנחנו קוטפות כל פעם איזה 3-4 פירות, לא יותר שבשלים בו זמנית. היה כל כך מוצלח שקניתי לחצר פיטנגו בשנה שעברה, מתנה להורים שלי אבל באה עליו איזו מכה נוראית לא ברורה וחיסלה אותו.
הלימונים עוד לא טובים אבל הליים כבר פסדר.
חרובים אני בעיקר מוצאת כבר יבשים אבל פה ושם עוד אפשר למצוא טובים.
התחלנו מסיק. מלבד העצים הירוקים שכבר הגיע זמנם, יש לנו עצים שכבר השחירו, מה שבדרך כלל קורה להם רק בנובמבר או משהו כזה, בקיצור גם אותם אני ממהרת להוריד.
חצי ליקוט.
השנה מלא מחלות. גם עץ התפוחים שנמצא לא רחוק שלפני שנתיים עשיתי עליו שוק ולפני שנה היה די מסכן השנה כולו נראה נגוע במשהו. אולי זה פשוט זה שלא היה מספיק גשם ולא נתנו לו מספיק מים, לויודעת.
יש קצת פיטנגו אצלנו בשכונה, בשנים קודמות היה עליו הרבה יותר פרי, כרגע אנחנו קוטפות כל פעם איזה 3-4 פירות, לא יותר שבשלים בו זמנית. היה כל כך מוצלח שקניתי לחצר פיטנגו בשנה שעברה, מתנה להורים שלי אבל באה עליו איזו מכה נוראית לא ברורה וחיסלה אותו.
הלימונים עוד לא טובים אבל הליים כבר פסדר.
חרובים אני בעיקר מוצאת כבר יבשים אבל פה ושם עוד אפשר למצוא טובים.
התחלנו מסיק. מלבד העצים הירוקים שכבר הגיע זמנם, יש לנו עצים שכבר השחירו, מה שבדרך כלל קורה להם רק בנובמבר או משהו כזה, בקיצור גם אותם אני ממהרת להוריד.
חצי ליקוט.
השנה מלא מחלות. גם עץ התפוחים שנמצא לא רחוק שלפני שנתיים עשיתי עליו שוק ולפני שנה היה די מסכן השנה כולו נראה נגוע במשהו. אולי זה פשוט זה שלא היה מספיק גשם ולא נתנו לו מספיק מים, לויודעת.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
מה ליקטנו היום
אה, והנה בעסה, הולכים לבנות קניון בשדה הלקט שלנו.
אוף.
אוף.
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מה ליקטנו היום
אנחנו טייילנו בגולן, ונהנינו לקטוף אוכמניות ופטל בשמורת מג'רסה. לא היה הרבה (אנחנו לא הטיילים היחידים ), אבל מה שהיה, היה מתוק וטעים. התאכסנו בקיבוץ אפיק, שם קטפנו סברסים קצת בשלים מדי, והצטערנו שבאנו מוקדם מכדי להנות מהפקאנים שעל העצים.
-
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
מה ליקטנו היום
לפני שבוע בפארק שניר (החצבני):
במקום שיורדים מהפארק לשמורה (לשביל שלאורך החצבני) במקום לרדת לנחל פנינו ימינה בשביל לא מוכר. לאורך השביל המון פטל עם המון פירות בשלים.
במקום שיורדים מהפארק לשמורה (לשביל שלאורך החצבני) במקום לרדת לנחל פנינו ימינה בשביל לא מוכר. לאורך השביל המון פטל עם המון פירות בשלים.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
מה ליקטנו היום
השנה מלא מחלות.
פיגו'יות... כל הפיג'ויות שפגשתי השנה היו עם תולעים או טרום תולעים (אותן כן אכלנו וכאלה שלא הספקנו תוך יומיים זחלו...). מעניין למה זה ככה. אולי ענייני מזג אויר?
פיגו'יות... כל הפיג'ויות שפגשתי השנה היו עם תולעים או טרום תולעים (אותן כן אכלנו וכאלה שלא הספקנו תוך יומיים זחלו...). מעניין למה זה ככה. אולי ענייני מזג אויר?
מה ליקטנו היום
עונת תותי העץ חוזרת!
על הכביש, בתוך העיר, בגן השעשועים.
תותים לבנים, תותים כהים, גם לדעתכם הורודים הכי טובים?
על הכביש, בתוך העיר, בגן השעשועים.
תותים לבנים, תותים כהים, גם לדעתכם הורודים הכי טובים?
-
- הצטרפות: 18 יוני 2004, 22:47
מה ליקטנו היום
הגיע הזמן להחיות קצת את הדף
אנחנו הלכנו עם הילדים והשכנים ליער וליקטנו אזוב , מרווה , אכלנו זרעי ופירות של שומר, נבטים של חרדל , גדילן וחובזה וגם קצת זרעי לוטם (קטן אבל שומשומי וטעים) , פירות הקטלב מבשילים - מעדן החורף.
בגינה הפקאן , אגוז המלך והשקד מוכנים וטעימים ביותר.
וזאת רק ההתחלה של העונה.
אז יאללה אנשים ואנשות שתפו אותנו גם במה אתם העלתם בחכתכם.
אנחנו הלכנו עם הילדים והשכנים ליער וליקטנו אזוב , מרווה , אכלנו זרעי ופירות של שומר, נבטים של חרדל , גדילן וחובזה וגם קצת זרעי לוטם (קטן אבל שומשומי וטעים) , פירות הקטלב מבשילים - מעדן החורף.
בגינה הפקאן , אגוז המלך והשקד מוכנים וטעימים ביותר.
וזאת רק ההתחלה של העונה.
אז יאללה אנשים ואנשות שתפו אותנו גם במה אתם העלתם בחכתכם.
-
- הצטרפות: 31 יולי 2005, 15:15
- דף אישי: הדף האישי של אום_סוש*
מה ליקטנו היום
הבוקר לקטתי עלי חוביזה צעירים ורעננים. אני נרגשת לקראת חזרת החוביזה לתפריט שלי.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מה ליקטנו היום
שלום לכולם
לאחר כניסתי לתחום של לקטות וצמחי בר למאכל והחלטתי ליצור מאגר שיתופי דינאמי על כל חוויותיי ושאר המתעניינים פתחתי קומונה באתר של תפוז
בגלל שאין הרבה עניין שם מלבדי, חשבתי אם אולי כאן אנשים ירצו להצטרף ולהיות פעילים, כי אני די לבד...
הכתובת היא: http://www.tapuz.co.il/Communa/userComm ... naid=37003
מצפה לראותכם
לאחר כניסתי לתחום של לקטות וצמחי בר למאכל והחלטתי ליצור מאגר שיתופי דינאמי על כל חוויותיי ושאר המתעניינים פתחתי קומונה באתר של תפוז
בגלל שאין הרבה עניין שם מלבדי, חשבתי אם אולי כאן אנשים ירצו להצטרף ולהיות פעילים, כי אני די לבד...
הכתובת היא: http://www.tapuz.co.il/Communa/userComm ... naid=37003
מצפה לראותכם
מה ליקטנו היום
גם אני מלקטת מתחילה,אך חוץ מריג'לה לא יודעת לזהות עשבי בר ומחפשת כבר שעות פה(הרבה מעבר למכסה) פשוט מקום עם תמונות P-: דווקא מה שהיה פעם כבר לא עובד,ולא מוצאת אחרים...היכן הם מסתתרים?..
מה ליקטנו היום
איזה יופי כאן! רק גיליתי את הפורום הזה ומתרשם מהחבורה. רציתי להמליץ למלקטים על אתר אינטרנט שיש בו רשימה מפורטת או יותר נכון אינדקס "צמחי מרפא"www.ranherbs.com מקיף בעברית. כך שתוכלו להפיק מהליקוט לא רק תזונה אלא גם בריאות
-
- הצטרפות: 29 מאי 2010, 09:49
- דף אישי: הדף האישי של גילה_בהווה*
מה ליקטנו היום
מישהו יודע מתי הזמן לקטוף גזר בר (את השורש)?
תודה
תודה
-
- הצטרפות: 26 מרץ 2012, 22:31
מה ליקטנו היום
לא הצלחתי למצוא אינדקס ידידותי של צמחים המתאימים לליקוט. כזה שמכיל צילומים מאירי עיניים, ואם אפשר גם מספר מה אפשר לקטוף עכשיו, ואולי אפילו סקירה של המצאי באיזורים השונים בארץ.
מישהו מכיר?
אגב, גם את התמונות היפות שפעם אופק פירסם, עם השלל המלוקט של אותם ימים בתוספות שמות הצמחים, לא הצלחתי למצוא.
מישהו מכיר?
אגב, גם את התמונות היפות שפעם אופק פירסם, עם השלל המלוקט של אותם ימים בתוספות שמות הצמחים, לא הצלחתי למצוא.
מה ליקטנו היום
לא בדיוק מה ששאלת אבל משרת מטרות דומות: הספר של אורי מאיר צ'יזיק "צמחי בר למאכל". שמות צמחים, אזורים, תמונות ומתכונים.
-
מה ליקטנו היום
היי חבר'ה. אני מחפשת טיול היכרות לקטים באזורה הצפון. אשמח לטלפון או פרטים למי כדאי לי לפנות שמארגן כאלה טיולים. תודה
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
- דף אישי: הדף האישי של מי_מה*
מה ליקטנו היום
אורי יורמן עושה בטבעון.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מה ליקטנו היום
רני כשר מדריך טיולי ליקוט באצבע הגליל.
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
מה ליקטנו היום
לאורי מא צ'י יש סיורי ליקוט השבוע - ביום שישי באיזור כעביה וביום שבת ליקוט למשפחות באלוני-אבא.
הנה רשימת הסיורים המעודכנת -
http://www.mazon-izun.com/?[po]page id[/po]=4028
הנה רשימת הסיורים המעודכנת -
http://www.mazon-izun.com/?[po]page id[/po]=4028
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
מה ליקטנו היום
היום בטיול הצהריים, בדרך חזרה מהגן, קטפנו עלי חוביזה, ראשי גבעולים של חרדל, ועלים ירוקים ארוכים, צרים ומעוגלים בסופם (עולש אולי? מריר במקצת. לא יודעת מה זה אבל נדמה לי שזה אכיל).
את עלי החוביזה טיגנתי בשמן זית (ומים) בצוותא עם בצל, והוספתי למג'דרה.
את האחרים הוספתי לסלט.
נהניתי מאוד.
הילדים, לעומת זאת, הסתפקו במבטים מורמי גבה...
את עלי החוביזה טיגנתי בשמן זית (ומים) בצוותא עם בצל, והוספתי למג'דרה.
את האחרים הוספתי לסלט.
נהניתי מאוד.
הילדים, לעומת זאת, הסתפקו במבטים מורמי גבה...
-
מה ליקטנו היום
ספר מגדיר צמחי בר לאכילה מומלץ ???
-
מה ליקטנו היום
צמחי בר למאכל של אורי מאיר צ'יזיק
-
מה ליקטנו היום
תודה רבה
מה ליקטנו היום
יש בירושלים "לקט-מומחה" שמסכים לצרף אליו תלמידים?
אשמח מאוד להתחיל להכיר צמחי מאכל שגדלים בשדה ליד הבית.
לא בשבת, עם ילדים קטנים חנ"בים.
אשמח מאוד להתחיל להכיר צמחי מאכל שגדלים בשדה ליד הבית.
לא בשבת, עם ילדים קטנים חנ"בים.
-
- הצטרפות: 08 מאי 2015, 17:14
מה ליקטנו היום
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מחפשת שותפים לטיולי ליקוט עצמאיים בדגש על ליקוט פירות
הכוונה היא שנתחלק כולנו ברכב אחד וככה נוכל להשתתף ולחסוך בדלק, וכן לשתף בעצי הפרי שאנחנו מכירים
עוד מעט מתחילה עונת תותי הבר המדהימה אז זה הזמן המתאים!!
אני גם חובבת טיולים אז אפשר לשלב עם איזה טיולון בטבע
בקיצור תכתבו לי לג'ימייל: elinorm2013
מחפשת שותפים לטיולי ליקוט עצמאיים בדגש על ליקוט פירות
הכוונה היא שנתחלק כולנו ברכב אחד וככה נוכל להשתתף ולחסוך בדלק, וכן לשתף בעצי הפרי שאנחנו מכירים
עוד מעט מתחילה עונת תותי הבר המדהימה אז זה הזמן המתאים!!
אני גם חובבת טיולים אז אפשר לשלב עם איזה טיולון בטבע
בקיצור תכתבו לי לג'ימייל: elinorm2013