מה ליקטנו אתמול

עדי_ל*
הודעות: 2010
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי עדי_ל* »

אנחנו נשמח לליקוט תל אביבי משותף.
עם ילד בן שנה פלוס, ועדיפות לדיווש על אופניים.
אם יש צורך במכונית על מנת להגיע למקומות פחות קרובים ולפאתי העיר השונים, אפשר להיעזר בשלנו שבד"כ לא זזה למטרות בתוך העיר..
יש מצב להתארגן?
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

יש מצב להתארגן?
לגמרי. אני אישית עסוקה בטרוף בשבוע וחצי הקרובים, אבל אח"כ אני אשמח.

תל אביב מפוצצת בפירות. התחלתי בסך הכל להרים את הראש (עושה טוב גם מעבר לליקוט, בייחוד בתקופה הזו...) ולראות המון עצי פרי. אבל יש לי אישית שתי הסתייגויות, האחת, הרבה עצי פרי נמצאים בגינות של בניינים, ואני לא מעזה להיכנס לגינה ולקטוף, למרות שרואים הרבה פירות שחלקם כבר מיובשים. הבעיה השנייה היא באמת הגובה, הכל גבוה כל כך. אחרי שנים רבות בגובה מינימלי הטמעתי את העובדה שרוב החי והצומח גבוה ממני, אבל יש גבול... :-O
אורי, ההצעה של השמיכה מעולה. גם חשבתי על מוט ארוך שיכול לנענע את הענפים בלי לטפס.
בעבר, אגב, בחופשת קיץ אחת עסקתי בקטיף בקיבוץ יוטבתה, בעיקר של מנגו שכידוע מפריש שרף בקטיף. היה להם מוט ארוך עם צבת בסופו וזה היה מעולה... נראה לי מצויין לכל כך הרבה עצים, בטח אפשר לאלתר משהו כזה.


לקראת קבוצת הליקוט, כדאי שנרשום את העצים שאנחנו מכירים ואת הסביבה שלהם, על מנת להחליט באיזה אזור כדאי להתחיל.
העצים שאני פגשתי:
תות עץ אחד
מנגו (עדיין לא בשל, הכל ירוק)
דקלים
שקמים
סברס
עץ לימונים אחד (נראים יבשים מאוד, הרוב מפוחם)
חושחשים (עד לפני כמה שבועות עץ מלא בכתום, עכשיו הכל נראה מפוחם ועבש...)
קלמנטינות (ירוקות! לפחות מריח ככה, אבל בהחלט יכול להיות פרי הדר אחר)


הכל באזור גבול ת"א גבעתיים, (השקמים והדקלים בכל מקום כמעט. ראיתי בשאול המלך, ליד בית המשפט, כמעט בכל גינה ועוד).


עלים ותבלינים:
באוניברסיטת ת"א יש שיחי רוזמרין כמעט בכל מקום
ו... זהו. לא בטוחה שאני אצליח לזהות משהו מהירוקים שמתוארים בדף, בגינות מסביב, למרות שאניב טוחה שיש.
מתה למצוא חוביזה, לא טעמתי אף פעם (יש לי הרגשה שזה מזכיר תרד או סלק ירוק, שאני מאוד אוהבת), וגם פטריות, אבוקדו, אגוזים, ושסק.
נעה*
הודעות: 263
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי נעה* »

אנחנו נוסעים לירושלים מחר. האם יש למישהו הצעות לאזורי ליקוט בירושלים או בדרך אליה?
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

מצאתי בעמוד הזה את הדברים הבאים (http://www.wildflowers.co.il/hebrew/plant.asp?ID=119) :
"בשפלת החוף מתפתחים על העצים פירות הנוצרים משחלה בלתי מופרה (פַּרְתֶנוֹקַפְיִִּּים), חסרי זרעים, מטיפוסים שונים. פגות רבות מתפתחות מעצמן בשלב שני לפירות עסיסיים אכילים, אחרות אפשר "לעודד" להפוך לאכילות על ידי ניקוב הפגה ("בליסה"). בסוף הקיץ ובתחילת הסתיו מתפתחים על העצים, במיוחד בעמקים הפנימיים, פירות פרתנוקרפיים גדולים יותר, ובהן צרעות טפיליות הפוסלות את הפגות למאכל אדם."
מדובר על פירותה שיקמה. איך יודעים להימנע מזה, אנחנו אוטוטו בסוף הקיץ.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אני לא יודע איך בדיוק, אבל אכן זאת בעיה עם העץ הזה, רוב הפירות שלו שניסיתי לאכול היו מלאים מבפנים בחרקים שכאילו נולדו בתוך הפרי.
(מצד שני, אלו שלא היו מלאים בחרקים בפנים היו דלישס)
אילה_א*
הודעות: 3574
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אילה_א* »

בבלפור פינת יוחנן הסנדלר יש המון חוביזות אבל העונה נגמרה
וגם ליד מלצט 3 בין 1 א לשלוש
שימי_רף*
הודעות: 21
הצטרפות: 15 יוני 2007, 11:08
דף אישי: הדף האישי של שימי_רף*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שימי_רף* »

בדרך לירושליים אפשר לרדת מכביש 1 במחלף לטרון לפארק קנדה ולמצוא שם עכשיו צנוברים של אורן הגלעין ושקדים מתוקים וטריים עם קליפה ירוקה.
חוביזה זרעים יבשים אפשר להנביט ולאכול אחרי שבוע כנבטים ירוקים.
שרביט_קסמים*
הודעות: 13
הצטרפות: 03 יוני 2007, 15:29

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שרביט_קסמים* »

אני פתאום מגלה שכל כך הרבה תל אביבים יש פה..
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

אני לא יודע איך בדיוק, אבל אכן זאת בעיה עם העץ הזה, רוב הפירות שלו שניסיתי לאכול היו מלאים מבפנים בחרקים שכאילו נולדו בתוך הפרי.

אללה איסטור. ואני פשוט הכנסתי את הפרי לפה, ורק אחרי חיפשתי פרי אחר לבדוק מה יש בפנים... אניכן זוכרת שמה שהכנסתי נראה מבפנים כמו תאנה - וכתוב בכתבה למעלה, שהצרעות האלה נראות כמו זיזים של תאנה. או שבכל מקרה הן נראות כמו תאנה - גם אם אין צרעות?
מה עכשיו?

כבר היו לי מספיק סיפורים בבטן לחיים שלמים אין לי כח לעוד אחד. מישהו יודע אם הצרעות האלה מתות בעיכול?

מסקנה חשובה- מהדברים שלך אורי- שצריך לבדוק היטב כל פרי, גם באותו עץ. אני אישית לא מתקרבת לזה עכשיו.
שנית, הבנתי שיש פירות שונים לשקמים שונים, נכון?
הסגולים הקטנים או הורודים הבשרניים.
שוכנת*
הודעות: 158
הצטרפות: 27 מאי 2007, 13:58

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שוכנת* »

אנחנו נוסעים לירושלים מחר. האם יש למישהו הצעות לאזורי ליקוט בירושלים או בדרך אליה?

(נעה, זה כבר בטח מאוחר בשבילך להפעם) הרבה לפני ששמעתי על באופן היינו מלקטים מדי פעם באביב, כשאי אפשר להתאפק. היינו גרים בדירה שכורה בקרית היובל, והיינו מטיילים וקוטפים לאורך רחוב בורוכוב - רחוב שקט, כפרי עם בתים גדולים מצופי טיח (ישנים, לפני חוק ציפוי האבן בי-ם). עם רחובות מקסימים קטנים שמתפצלים ממנו, בעיקר רח' אנילביץ'.. עם מטפסים על כל הגדרות.. בכלל, האדמה באיזור הזה של העיר פוריה בצורה יוצאת דופן כנראה. הכל צומח שם בפראות, ולגובה, ובשמחה. וזו שכונה שעדיין לא הפכה מתויירת ומלוקקת, יש בה שטחים פתוחים עם צמחי בר, ויש בה ובאנשיה חן ופשטות, כמו של פעם. בקיצור, מומלץ.
אה, כן. שכחתי. מה שהיינו מוצאים שם (בעונות שונות): ענבים, חמציצים, רימונים, תאנים (המון!), חוביזות, חרדל. יש בטח עוד המון שאנחנו לא מכירים.
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

חוביזה זרעים יבשים אפשר להנביט ולאכול אחרי שבוע כנבטים ירוקים

ניסיתי להנביט כמה פעמים ומצמחים שונים מגינתי, אחרי שהזרעים התייבשו לגמרי ולא נבט כלום..
לך הצליח?
נעה*
הודעות: 263
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי נעה* »

שימי ושוכנת, תודה.
יצאנו בבוקר, אז לא הספקתי לראות את הודעותיכם, אבל בסוף באמת ירדנו במחלף לטרון, ונכנסנו למקום שנקרא יער דורות, נדמה לי, צמוד למנזר השתקנים.
מצאנו עץ תות פורה ביותר. זללנו במקום, ועוד אספנו בשקית להורים שלי כמות נאה. ראינו שם גם המון עצי תאנה, אבל הפירות לא בשלים עדיין. וקטפנו גם עלי גפן ועוד צמח שטעמנו והיה לנו טעים. נראה מה נעשה בו.
שימי_רף*
הודעות: 21
הצטרפות: 15 יוני 2007, 11:08
דף אישי: הדף האישי של שימי_רף*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שימי_רף* »

זרעי חוביזה אפשר לזרוע על מצע של אדמה וקומפוסט ואז יוצא נבטים.

היום הייתי בתלאביב ברחוב קיבוץ גלויות. די קרוב למחלף יש בית קברות מוסלמי שיש בו עצי תאנה, בעוד כמה שבועות יהיו בו פירות.
בהמשך יש רחוב אסירי ציון, פנים לכיוון דרום ויש שם חורשה שלימה של אורן הגלעין. שי מעט צנוברים על האדמה. באותה חורשה יש גם עץ שיזף גדול שכדאי לסמן אותו.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

השלל של אתמול:
בגינת פלורנטין - פיקוסים, חוביזות, כף האווז, קצת נענע (הנענע מהגינון הקהילתי אבל לא נראה לי שהפריע להם שקטפתי שלושה עלים), ריג'לה.
באיזור ששימי דיבר עליו - שני הסוגים של הפיקוסים שהזכרתי כבר שיש בתל אביב, וצנוברים.
שלשום - תות עץ ופיקוסים באיזור כיכר רבין,
ביום שבת בירושליים - קלמנטינות, מנדרינות, לימון, תות עץ גדול לבן וטעים, חוביזות, עלי חוטמית ענקיים.
ביום שבת בבוקר, ביפו - שני סוגים של פיקוס השדרות (גם קטנים וגם גדולים).

מעלי החוטמית עשיתי מעדן: עירבבתי שוםשום טחון, מי תמרים ותמרים עד למירקם של ממרח חלבה (בניגוד לחלבה קשה), וגילגלתי בתוך עלי חוטמית.
למי שזוכר ששאלתי פעם על מתכונים טבעונאים למשרד - אז הנה, את זה הכנתי במשרד :-)

יאמי!

אגב, שימי, תודה על הטיפים שאתה כותב פה!
ליאור*
הודעות: 49
הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 17:26

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי ליאור* »

שלום לכולם.
אופק, תודה רבה שפתחת את הדף, הוא תרם לי המון רעיונות טובים (מעולם לא ניסיתי לאכול חוטמיות לפני - תודה אורי)
עצי תות באזור ירושלים: התל בקרית מנחם (של הקיבוץ העירוני), תחילת רחוב שטרן, עין אל בלד, גן התות בנחלאות, הרחוב הראשי של בית זית, בתוך גבעת רם מאחורי "הבנין האקדמי". באיזור בית זית יש גם הרבה אורני הגלעין, בואדי מדרום לבית זית יש שיח אשחר אירופי עם פירות שכבר בשלים.
עוד אפשר למצוא שם גם חסות צפון דרום, אבל רובן כבר גדולות ומרירות.
חוץ מזה, עכשיו זה זמן מעולה לקטוף את נבטי הצלפים, רגע לפני הפריחה.
שאלה: מישהו ניסה להשתמש בעלי יסמין שלא לתה?
שימי_רף*
הודעות: 21
הצטרפות: 15 יוני 2007, 11:08
דף אישי: הדף האישי של שימי_רף*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שימי_רף* »

_ניסיתי להנביט כמה פעמים ומצמחים שונים מגינתי, אחרי שהזרעים התייבשו לגמרי ולא נבט כלום..
לך הצליח?_

אמא אדמה. להלן תוצאות ביניים של מחקר קטן.
התבוננתי שוב על נביטת חוביזה. יש הרבה זרעים שהם אכולים עלידי חרקים. הם צפים במים.
השרתי 12 שעות במים. הפרדתי בין הזרעים שצפו ובין הזרעים ששקעו. המתנתי עוד 24 שעות. לא ראיתי יציאת שורשון. הזרעים שצפו העלו עובש. הזרעים ששקעו לא העלו עובש. הם טפחו מעט, עדיין יש להם קליפה חיצונית קשה אבל הביפנים ניתן ללעיסה. הטעם חלבוני כמו של נבטי קטניות.
זרעתי את שתי הקבוצות הזרעים ואני מחכה לתוצאות. בעוד כמה ימים אדווח על תוצאות הניסוי.
מה שאני בטוח מניסיון, שאם יש מקום שגדלו בו חוביזות ונותנים השקייה אחת טובה אז אחרי כמה ימים יש נביטה יפה וצפופה מאוד.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שימי, כמה זה השקייה אחת טובה?
נגיד, אם אני מכיר מקום בתל אביב שיש שם צמיחה של חוביזות, אבל אין לי צינור או משהו - אז לשפוך שם שני ליטר מים (שאני אביא מהבית בבקבוק) זה מספיק?
שמור_אנרגיה*
הודעות: 1
הצטרפות: 20 יוני 2007, 16:21

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שמור_אנרגיה* »

הי with passion וחברים,
איזה כיף לפגוש אתכם! אני גרה בנוף-ים
נגמרים לי הירקות במקרר והחלטתי שהפעם אני לא קונה
קצת מפחיד לאסוף צמחי בר שאני לא מכירה ולהכניס אותם בבטחון מלא לסלט

אולי תבואו לטיול ליקוט?
אני מזמינה אתכם לסיום לסדנת משחקים ופינוקים שהמצאתי בחוף הים
שימי_רף*
הודעות: 21
הצטרפות: 15 יוני 2007, 11:08
דף אישי: הדף האישי של שימי_רף*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שימי_רף* »

כמה זה השקייה אחת טובה?
השקייה טובה זה כש 5- 10 ס"מ העליונים באדמה רטובים.
נראה לי ש 10 ליטר למטר רבוע יספיק.
הכי פשוט זה לטפח חלקת עשבים כערוגת גינה עם קומפוסט והשקיה מידי פעם. זו יכולה להיות הערוגה הכי פורייה בגינה, ולספק ארוחת בוקר כל יום.

בדימיוני אני רואה את זקני השבט יושבים בפתח המערה, מסתכלים למטה אל הצעיר שמתעסק בקקי של בעלי חיים וסוחב מים מהנהר, ואומרים לעצמם... "אנחנו כבר יודעים איך זה ייגמר ואל תגידו שלא אמרנו"
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

מצאתי שני עצי זית ברחוב שיוצא מדויד המלך. יש עליו הרבה זתים אבל קליפה דקה, מרררר, ונראה קצת לא עסיסי. איך יודעים מתי מותר לקטוף, והאם בכלל זו העונה? העצים קטנים, אבל יש כמות חמודה של זיתים ירוקים בהירים (לא בצבע של זית).

אה וראיתי לידם שיחים מדליקים שנראו במבט ראשון כמו בצל ירוק. קטפתי בהתלהבות ורק אחרי שהוצאתי אחד עם השורש - ראיתי שיש לזה שורש רגיל בלי בצל. חתכתי חתיכה מהעלה הירוק (שאמור להיות הבצל הירוק) ומהחתך יצאה עיסה דביקה ושקופה. בקיצור, זה לא בצל ירוק, אבל נראה בדיוק כמו, רק בשרני ומפריש. מישהו יודע מה זה?
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

בדימיוני אני רואה את זקני השבט יושבים בפתח המערה, מסתכלים למטה אל הצעיר שמתעסק בקקי של בעלי חיים וסוחב מים מהנהר, ואומרים לעצמם... "אנחנו כבר יודעים איך זה ייגמר ואל תגידו שלא אמרנו"

:-D
נעה*
הודעות: 263
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי נעה* »

מחר שוב אנחנו נוסעים, הפעם לאזור רחובות. מישהו מכיר מקומות לליקוט בדרך מתל אביב, נניח, לרחובות.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי with_passion* »

נעה - באיזור כפר ביל"ו יש הרבה מטעים.. לפני כמה שבועות אני ומומו הסתובבנו שם והיה מאד נחמד. ממליץ להכנות את האוטו ופשוט להסתובב שם.. תמצאו אולי שכחה של משמשים (לבדוק שציפורים אכלו ויש תולעים בחלק כדי לדעת שרמת הריסוס לא גבוהה) - וגם כמעט כל האבוקדו נקטף כבר - אז למצוא שכחה של אבוקדו על הארץ זה האבוקדים הכי טובים ... הכי שמנים.. הכי טעימים.. בין המטעים תמצאו צמחי בר שונים איפה שיש מים.. המון רגילת הגינה וכף אווז זה בטוח.. אבל גם עוד.. אם יהיה מזל תמצאו הדרים..
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי מיכל_בר* »

ג'ינג'ית, הזיתים מבשילים רק לקראת הסתיו...
נעה*
הודעות: 263
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי נעה* »

אופק, תודה!
נדווח.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

זרעים טריים של ירבוז (אמרנת' / אמרנט).
לדעתי הם נמכרים בחנויות הטבע כדגן יבש תחת השם "אמרנט" (מה שמצחיק זה שכנראה גם מיבאים אותם).

אז ככה:
בתל אביב הירבוז צומח בכל מקום. אי אפשר ללכת 20 מטר בלי לראות שפע של ירבוז צומח, אפילו מתוך מדרכות ואספלט. כנ"ל בתוך גינות של בתים פרטיים, מתחת לעצים...
העניין הוא שהעלים של הירבוז לא כלכך טעימים לי. כשהירבוז מאוד צעיר, הם "סבילים", וכשהוא מבוגר יותר הם די דוחים. כלומר, יש להם סה"כ טעם ומרקם אכיל, לא חמוץ, לא מר, לא חריף ולא טעם "בוסר", אבל הם פשוט לא נעימים לי.

לפני כמה ימים חשבתי לי על "חוק זרימת האנרגיה", והחלטתי לנסות לאכול את הזרעים של הירבוז. הטעם סבבה, מאוד משביע ועושה "חשק לעוד".
חוץמזה, זה מקומי, בר, חינם, חי/נא, לא צריך בישול/הנבטה, והחלבון שלו מצויין. נראה לי שמהיום אני מתחיל לבלוס את הזרעים האלה עד שובע (או עד שחוק הטעים לי יגיד לי להפסיק).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הייתי עכשיו בגינת פלורנטין, יש שם ירבוזים בגובה מטר.
אכלתי שם זרעים טריים בכמויות, חוק הטעים לי עצר אותי רק אחרי הרבה מאוד זרעים (אני מניח שלפחות 30-50 גרם). הגוף שלי ביקש עוד ועוד, כנראה שהייתי צריך את זה.
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

ומצאתי שיח פסיפלורה באזור הנרייטה סולד.
אם לא היה חם היה מתאים לתכנן משהו לליקוט משותף בת"א סטייל הלילה הלבן שהיה אתמול.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי יעל* »

שלום לכם לקטנים יקרים
שאלה לי, אני מבינה שחלקכם לא אוהבים לחלוט או לבשל ירק חף מפשע אבל אולי יש למישהו רעיונות לסרפדים, מלבד תה?
עדיף עם מתכון או הפניה למתכון, אין לי מושג איך להתחיל אפילו
(יעל כותבת מאירופה הקרירה, ומלבד המון סרפדים לא מזהה כמעט שום עשביה מקומית)
שימי_רף*
הודעות: 21
הצטרפות: 15 יוני 2007, 11:08
דף אישי: הדף האישי של שימי_רף*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שימי_רף* »

שלום לך יעל.
יש המון ספרים באנגלית על צמחי מאכל. יש גם מדריכים מצולמים לזיהוי צמחי בר לפי צבעים של פרחים.
יחד עם הספרים הנ"ל וחוקי הלקטים במדור זה תוכלי ללקט שפע של צמחי בר.
סירפדים- אפשר לבשל אותם, להוסיף מלח וירקות ויש מרק מעולה. אם מוסיפים סוכר במקום מלח יוצא תה.
אפשר להכין קציצות, פשטידות והמון דברים.
כל דבר שעושים עם תרד, מנגולד, כרוב וכו' אפשר לעשות עם סירפד.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי יעל* »

כל דבר שעושים עם תרד, מנגולד, כרוב וכו' אפשר לעשות עם סירפד.
מעולה! תודה שימי, מאד עזרת (חובבת מתכוני תרד מנגולד וכולי. בעיקר בורקס...)
עוד שאלה- אז איך לגעת? (בסרפד החי, נניח שסתם עברתי לידו במקריות ללא כפפות או משהו לתווך בינינו.) יש עצה?
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

מחפשת עצה- כף אווז האשפתות בשפע- בערוגת הירק שלי- יש שימוש?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי with_passion* »

יעל ולוטם - רסק ירוק עובד יופי גם בשביל סרפדים וגם בשביל כף אווז - גם זה מזון חי - ובמיוחד הייתי נזהר מבישול מזונות עשירים בברזל - בסרפד יש 41 מ"ג שזה כמעט פי שתיים מכבד בקר...
פשוט_אלון*
הודעות: 1204
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

חשבתי שאני רחוק ממלקט. עד שפתאום הבנתי שכל יום אני מלקט בעצם נענע ולימונית מהגינה!
<גילוי נאות>
שימי_רף*
הודעות: 21
הצטרפות: 15 יוני 2007, 11:08
דף אישי: הדף האישי של שימי_רף*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שימי_רף* »

עוד שאלה- אז איך לגעת? (בסרפד החי, נניח שסתם עברתי לידו במקריות ללא כפפות או משהו לתווך בינינו.) יש עצה?
בתחתית העלה של הסרפד יש פחות מחטים צורבות, תופסים בעלה מילמטה, אפשר גם להעזר בכפפה או שקית פלסטיק.
לאכילה חיה כדאי לקטוף לפי חוק האספרגוס. לבישול אפשר לאסוף גם חלקים יותר גסים ולקצור בסכין.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי יעל* »

אופק, תודה
רסק ירוק נראה לי רעיון גאוני, תודה על ההפניה
(לא נוהגת לבקר בדפים טבעוניים, טבעונאים או טובעניים, אז הסיכוי היה די נמוך שאתקל בדף זה באקראי...)
אלירן_דה_מאיו*
הודעות: 72
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

שלום לכולם- אני המאושר באדם לראות את כולכם ואת ההתרגשות וההתלהבות לגבי צמחי בר הזמינים לנו לאורך השנה כולה.

הייתי רוצה להמליץ לאלו מכם, שאין ברשותם גינה ואפשרות לאפשר לצמחי בר לגדול בה ולשאר מיני הירקות-
לנסות ולמצוא בשווקים את המלוחייה הנהדרת- שמוסיפה המון טעם וחיים לעונה החמה של העלים הירוקים.

אני אשתדל לאסוף כמות גדולה של זרעים- ובאחד המפגשים הבאים להפיץ למי שירצה לגדל בעצמו.

בברכת קיץ חמים ונעים
אלירן
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שרה_ק* »

my children and I went with the 'wildman' to pick wild herbs in central park. unforunatelly my camra wasn't working.. oh well next time!
the herbs I found were like poor man's pepper, yellow wood sorrel, , purslane (chubiza) lady's thumbs. I was pleased to find some of the herbs in my backyard so I could make salad with them! i added the yellowood sorrel leafs in my salad. I am glad the 'wildman' schedules his trips all year so i will have plenty of opportunities to go again and learn about the changing herbs in the various times of the year. As well its great for homeschooling.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי with_passion* »

איזה יופי שרה.. אשמח באמת לשמוע דיווחים שוטפים מהשטח.

מצטרף על ההמלצה של אלירן - שנה שעברה אספתי זרעים שחורים וירוקים של מלוחיה - ופיזרתי.. בינתיים יצאו 3 אותם אני קוטף לפי חוק האספרגוס והם גודלים... אוטוטו ויש לי כמות לרסק ירוק כל כמה ימים!
דגנית_ב*
הודעות: 899
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי דגנית_ב* »

my children and I went with the 'wildman' to pick wild herbs in central park
שרה הי,
לפני 6 שנים, בסנטרל פארק מתישהוא ביוני (נכנסנו מול המוזיאון לטבע-כך קוראים לו? עם הדינוזוארים?) והלכנו לתומנו בשביל. מצאנו עצים מלאים בתותי עץ לבנים. העשב סביבם הייה זרוע בפרות רכים ומתוקים. מעולה.
אני מקוה שהם לא מרוססים
אולי בגלל זה העוברים והשווים לא הצטרפו..
חבל שיוני עבר אבל אולי עוד יש?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עגבניה מהגינה הישר לפה, כמה תפוחי ענה סמוקי לחיים וחמצמצים מהעץ, מלא שזיפים
אדומים וצהובים מהשכן... אכן, הרבה יותר טעים ומרגש מקניה בסופר.
טלי_ופיצקה*
הודעות: 302
הצטרפות: 06 ינואר 2005, 21:49
דף אישי: הדף האישי של טלי_ופיצקה*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי טלי_ופיצקה* »

מתי,מתי כבר יבשילו התאנים...?!....
אצל מי הם כבר בשלות?יש כאלו?תגלו...אולי נקפוץ!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי with_passion* »

שימו לב חברים - עונת הסברסים הגיעה - ואני מזמין את כולנו לחגוג. אם אתם יוצאים לטיול - תמיד לקחת דלי שאפשר לסגור ומלקחיים לפחות או סכין (ואפשר גם לקטוף בלי כלום בקצב הנכון) - אלה שרק מתחילים להצהיב ועדיין ירוקים הם משובחים במיוחד. איזה כיף!!!
שימי_רף*
הודעות: 21
הצטרפות: 15 יוני 2007, 11:08
דף אישי: הדף האישי של שימי_רף*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שימי_רף* »

כן , עדיף סברס בתחילת הבשלתו. הכתומים לגמרי בדרך כלל בשלים מידי.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי with_passion* »

שלום חברים - היום חזרתי ממיני ליקוטיאדה של שני לילות באזור דרום הכנרת לכיוון כפר תבור.
ביום הראשון ליקטנו 3 שקיות מלאות מנגואים מדהימים שהספיקו לנו לשאר המסע.. אלו היו מסוג הכי פופלרי בעולם "טומי אטקינס" - שבנוסף לשם המדכא קוטפים אותם בשיא הבוסר ואז מבחילים אותם ועוד כל מיני תהליכים ככה שכשאתם קונים אותם בחנות באמת יש להם טעם של פלסטיק עם שערות וסוכר.. אז באמת יש להם שם רע בעולם המנגו המדהים - אבל - זה לא חייב להיות כך - אם תצאו עכשיו למטעים (כדאי לשאול לפני או לשמור על פרופיל) - אתם תראו את המנגואים הירוקים-אדמדמים הגדולים על העץ (קוטפים אותם ככה בימים אלו - ככה יש הכי הרבה ימי מדף) - אבל על הרצפה - מה שקוראים "ברארה" יש מנגואים מוקדמים שהבשילו על העץ ועל הארץ - והמנגואים האלו הם "הזהב".. חבל לתת להם סתם להתקמפסט בלי לעבור דרך המעיים שלנו קודם (how about that as a turn on) - הם מצוינים פשוט.

הדבר השני שליקטנו זה סוכריות ליצ'י טבעיות.. הגענו למטע אחרי הקטיף ומצאנו המון ליצ'י על הארץ שהתייבשו בדרגות שונות בתוך הקליפה שהפכה מוורוד לחום. זוהי הייתה תגלית חדשה - ליצ'י זה נחמד אבל אף פעם לא התלהבתי מזה כמו מתאנים או סברס או מנגו - אבל עכשיו שגיליתי את הסוכריות אז הפרי קיבל נקודות נוספות. זה מתפצח כמו תמרינדוס למי שמכיר ובפנים לכל סוכריה יש טעם אחר.. וחוץ מכמה מעופשים - הטעם הוא גן עדן - אחד בטעם של כפית סוכר חום (אם אני זוכר נכון..), אחד בטעם צימוק של ענבים שלא קיימים.. אחד בטעם של סוכריית ליקר (אלו שעברו תסיסה קלה), אחד בטעם של ליצ'י עם סירופ מייפל.. אספנו שקית גדולה לפג'ען אחר כך.
ביום השני מצאנו קצת סברס בשל - חשבנו שעוד לא ממש העונה אבל דווקא גבוה יותר ב-יבנאל, ביום השלישי, מצאנו שורה צפופה של צברים עם טונות של סברסים בשלים.. מלינו 2 דליים של 18 ליטר ואכלנו עוד.. אני חזרתי עם דלי אחד בטרמפים היום וכעת לאחר צינון קל במקרר אני חוגג בעודי כותב את מילים אלו.
חוץ מזה ליקטנו ענבים סגלגלים ומתוקים, ביקרנו במפעל שוקולד החדש גליתא ואכלנו פולי קקאו שלמים (היא סירבה למכור לי - אבל נתנה לי טלפון של מישהו שאולי יעזור), ובחנות "תמרים פלוס" של קבוצת כנרת שם ראיתי סכינים גדולים ויפים, קערות עץ לא רעות, עליים ומכתשים משייש וקניתי 5 קילו של תמרים חלאווים טריים ונמסים בפה כמו מדג'ול אבל רק ב-18 שקל לקילו..
גם ליקטתי תזונא מסוג אחר .. הרבה שמש, שחיתי קילומטר לפחות כל יום בכנרת, ונכנסנו למעיין שרונה - שנובע ממבנה עתיק תת קרקעי מזמנים אחרים של חיים אורגניים ב-default.

ברוכים הבאים למסיבה הגדולה של הקיץ!!!

שמחה_וששון*
הודעות: 11
הצטרפות: 19 יולי 2007, 23:28

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שמחה_וששון* »

אוח, מגרה ביותר!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בחיים לא ידעתי שאפשר לעשות דברים כאלה... להסתובב ולמצוא דברים טעימים בשפע כזה.
אני בהלם!
נשמע שאתם פשוט חוגגים, תהנו... (-:

(כבר האוכל האורגני שאני מזמינה הביתה נראה כמו אוכל סופרמרקט ליד הדברים האלה...)
שמחה_וששון*
הודעות: 11
הצטרפות: 19 יולי 2007, 23:28

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שמחה_וששון* »

יש סברסים נפלאים, היום קטפנו, באזור שבין כפר חסידים לצמת סומך. אם כי הרוב עדיין ירוקים וחלקם אף קטנים, ואיפה שלא.. חלק כבר נקטפו.
ויש גם פה ושם תאנים יפות.
(אל תספרו לכולם, שיישאר לנו לשבוע הבא).
:-)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אוי אופק אתה באמת יודע לחגוג :-) !
אני קטפתי 4 אבוקדו בינוניים מהעץ ממול. קשים כמו אבן, בגודל שמרמז שיש עוד לאן להמשיך... אבל כל כך התלהבתי ממשהו שצומח מול המרפסת (ת"א אחרי הכל) שקטפתי תיכף ומיד!

ג'ינ ג'ית ממחשב אחר>
שמחה_וששון*
הודעות: 11
הצטרפות: 19 יולי 2007, 23:28

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שמחה_וששון* »

היום לקטתי חרובים!
אחלה חרובים, טעימים טעימים, אספתי שק לכל השבועות הקרובים.
מומלץ לחפש עצים, העונה מתחילה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הייתי מחכה עם החרובים כמה זמן (לקחת קצת, לא למלא שקים), כי הדבש שלהם עדיין צהוב (טעם של אננס!), נראה לי שעוד שבועיים-חודש הם יהיו עם טעם דבשי יותר.
זאת דעתי לפחות.

אגב חרובים, בדיוק רציתי להיכנס לדף כדי לבשר שנמצאו עצי חרוב במרכז תל אביב! (ותודה לזוגתי שמצאה לי אותם)
זוג אחד של עצים נמצא ברחוב מזא"ה כמעט פינת רוטשילד (20 מטר מערבית לרוטשילד)
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אתם לא מתבעסים ללקט מלב העיר? עם כל העופרת שנפלטת מהמכוניות והזיהום אוויר?

>או שאני קצת מחמירה... <
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אתם לא מתבעסים ללקט מלב העיר? עם כל העופרת שנפלטת מהמכוניות והזיהום אוויר?

באופן אישי, עם עשבי בר אני נזהר, אבל עם פירות אין לי בעיה...
לא שאני חושב שהם כאלה טהורים, סתם נראה לי שהם פחות בעייתיים, כי העץ עצמו מהווה פילטר.

קראתי באיזה מדריך פרמקלצ'ר שעל אדמת קומפוסט של זבל אנושי מומלץ לנטוע עצי פרי (שאת פירותיהם אנחנו צורכים מהאדמה באופן עקיף) ולא צמחים שאנחנו צורכים באופן ישיר.
שמחה_וששון*
הודעות: 11
הצטרפות: 19 יולי 2007, 23:28

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שמחה_וששון* »

אצלי חלק מהחרובים בשלים למאכל לגמרי, וחלקם ממתינים בצד, לעת הנכונה.
הדבש אחלה דבש. מוזמן!
תודה :-)
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

שאלת תם, אם קוטפים בננה לפני שבשלה- היא ממשיכה להבשיל בארון. קלמנטינה חמוצה לעומת זאת לא תהפוך למתוקה בארון. מה עם אבוקדו שנקטף עכשיו ,למשל? איך מקטלגים מה יכול להבשיל אחרי שנקטף ומה לא מיצה את עקומת הגדילה...
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי נטע* »

יש פרות שמבחילים (התהליך - הבחלה) על המדף, ויש שלא.
אבוקדו מבחיל על המדף. אם רוצים לזרז, אפשר לצוות אליו אגס, בננה, תפוח אדמה, או סתם לשים אותו עטוף בשקית נייר או עיתון.
שיהיה לו בהצלחה.
לא יודעת איך יודעים, אבל אפשר לנסות לפתח רשימה שכזו.. אפרסמון גם.
אגב, היום מבחילים כל מני פרות, בתהליך מבחיל ((:-), גם כאלה שבעבר לא עברו הבחלה, כפרות הדר. הנה לך דוגמא - http://www.r-10.co.il/special.html. זה נעשה באמצעים מלאכותיים, על ידי הזרמת אתילן (גז) בבתי אריזה.
עוד אגב, האתילן, הגז שמעורר את ההבחלה ונמצא באופן טבעי בצמחים הוא למעשה גורם נשירה או מעודד נשירה. מכאן אפשר להניח שפרות של נשירים צפויים להבשיל גם בקערה בבית. עם זאת, לא כל פרי שיכול לעבור הבחלה אכן עובר אותה.. הוא צריך לפני כן להגיע לשלב ההתפתחותי המתאים (כמו שאי אפשר ללכת בלי לזחול לפני.. גם אצל הפרות אין קיצור תהליכים).

ומצאתי עוד מידע נגיש בעניין כאן - http://chubeza.com/newsletter/?p=63
אה, ולא לשכוח לימון מעל וטוסט מתחת (מעל ומתחת לאבוקדו הבשל, כן?!).
תהני!
ג'ינ_ג'ית*
הודעות: 1594
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

אה, ולא לשכוח לימון מעל וטוסט מתחת (מעל ומתחת לאבוקדו הבשל, כן?!).
אהה, עם בצל ופלפל שחור!

בתכלס' נראה לי שקטפתי את האבוקדו מוקדם מדי. ימים יגידו והג'ינג'ית לומדת סבלנות מהי... (זה אחרי שהיא קטפה מהר מדי... לטבע מסתבר, שום ג'ינג'ית לא מזיזה).
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי with_passion* »

מומו ואני יצאנו למסעון בו ליקטנו הרבה מאד (כרגיל..) - יצאנו ליודפת ללילה - אחר-כך לעמק חפר לשני לילות ועוד שני לילות בפרדס חנה.. בכל מקום מצאנו אופניים קטנות ומומו נהנתה סוף סוף ממקומות מישוריים כדי לשפר את יכולת הרכיבה שלה. כמובן שליקטנו טונה סברסים ותאנים וענבים ופסיפלורות - אבל הנה ה-highlights..
בשולי מטעים מחוץ לפרדס חנה גילינו סברסים סגולים כדוריים וגדולים - הצבע פשוט מהמם - סגול כהה ומכתים כמו סלק. הטעם יותר חמצמץ אבל עדיין מתוק (אני ממליץ לאכול אותם לפני ולחוד מהסברסים הכתומים הרגילים).
אני אף פעם לא ראיתי את הסוג הזה בארץ... יש כל כך הרבה סוגים של סברסים טעימים ורואים בארץ בעיקר סוג אחד שבאמת טעים.. אבל יש סברסים בצבע ירוק בהיר - ואדום - וסגול - ושחור...
אז חוץ מלקטוף דלי גם לקחתי עלה ושתלנו בגינה. משהו מעניין - למדתי לאכול את הסברסים האלו בעדינות - בתוך כל אחד מהם הסתתר מן קוץ דומה בצורה קצת לחומייני - שבקלות אפשר לבלוע - אני בחרתי להוציא אותם אחרי שגיליתי שיש כזה בכל אחד..

המארחים שלנו הביאו שקית גדולה של חרובים מכרמי יוסף שהיו פשוט מדהימים.. נוטפים דבש - רכים - שמנים - פשוט דרגה אחרת לגמרי של החרובים שבד"כ אני מוצא. קנינו מאז ארגז של 10 קילו (המחיר 14 שקל לקילו) - ואני מאד ממליץ - דודה שלי שבד"כ לא אוהבת חרובים - שינתה את דעתה! רוצים גם? יצחק הוד מכרמי יוסף: 5633926 052

מצאנו כמה קליפות של מקדמיה.. חיפשנו חיפשנו לאן הן מובילות - בסוף זיהינו עץ אחד אבל לא מצאנו את הכניסה לחצר - בסוף ויתרנו ומישהי נחמדה הציעה לנו טרמפ בחזרה.. אז חזרנו - ובדרך היא מספרת לי שלאבא שלה יש 20 עצי מקדמיה - הוא חולה אלצהיימר ושנה שעברה הוא פיצח את כולם ידני והם מאד נהנו - אבל השנה מצבו החמיר (תזהרו מיותר מדי אגוזים! סתם..) - והיא הזמינה אותנו לבוא עוד כמה שבועות וללקט כמה שאנחנו רוצים! לא רע הא?

ראינו המון עצי גויאבה עמוסי פרי שעדיין ירוק בפרדס חנה אז בעונה אנחנו מתכוונים לחזור..

אוי החיים מתוקים..

בעוד כמה ימים יוצאים ל-3 שבועות של 100% ליקוט!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יצחק הוד מכרמי יוסף:
יש לו גם צימוקים מממממדהימים!
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אחחח איזה עונה זאת... למדתי להעריך את הקיץ בזכות הליקוט..
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

קצת על הליקוט מהזמן האחרון:

מקודם קצת שיעמם לי ורציתי להתעורר אז יצאתי למסע ליקוט קטנטן. האמת שיותר מסע חיפוש מאשר מסע ליקוט. יצאתי לחפש איפה יש כל מני דברים כדי שאני אדע לפעמים הבאות.
בסמוך לאחד ממגרשי הכדורגל שדרומית לקיבוץ גלויות ומזרחית מפנחס לבון, מצאתי שפע של איזשהו עשב שהעלים שלו נראו לי מאוד אכילים. טעמתי, והעלים היו מתוקים! פעם ראשונה שאני אוכל עלים מתוקים!
מהתיאורים והתמונות ברשת, נראה לי שזה כוכבית (chickweed)

בתל אביב חזרה העונה של "פיקוס השדרות".
בגינת פלורנטין העצים מפילים פירות עסיסיים על הריצפה בקצב של טפטוף (כל כמה שניות נופל פרי), ובהסתובבויות שלי בשאר תל אביב ראיתי שהמדרכות שוב "מלוכלכות" ממנו :)

לפני שבוע הייתי עם חברתי בירושליים וראיתי שהכל שם צומח והטבע שם הרבה יותר חי מבתל אביב (תל אביב, עיר הפיח).
בסיור של כמה דקות (רדיוס 200 מטר) ליקטנו תותי עץ ענקיים, תפוחים ירוקים וחמוצים (אני בטח אעבור שם שוב עוד שבועיים) מהריצפה, וקצת חוביזה.
עדי_ל*
הודעות: 2010
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי עדי_ל* »

עצי שקמה, מקווה שכך כותבים.
בשד' רוטשילד, פינת נחמני. מס' עצים, מלאים בפירות בשלים.
קילפנו את הקליפה העדינה מפאת הרצון לוותר על ציפוי של אבק ופיח (אפשר פשוט לשטוף, אבל אכלנו במקום..)
אני מאוד אוהבת את טעמם.
האם מישהו יודע אם ניתן להקפיא ולעשות עימם אח"כ שייק?
יש עצים רבים נוספים לפני הכניסה ובשטח בית הספר לטבע אשר בתל כביר (כניסה מרח' הרצל, הגעה באוטובוס מס' 1 או 2) ובנוסף יש שם שטחים מלאים בירוקים טובים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בסופ"ש של לפני שבוע טיילנו קצת בירושלים ואח"כ בגיזו.
בירושלים יש חוביזות מתחבאות בכל מני מקומות - בדשא, ליד פרחים (איפה שיש השקיה) וכו'. קטפנו גם רימונים, תאנים ותותי עץ. אבל גולת הכותרת של הליקוט בירושליים היה צמח של חוטמית בגובה 3 מטר עם עלים בגודל של פיתות גדולות. אספנו קצת זרעים וקטפנו עלים שנראו לי יפים - זה הספיק לי בתור ירוק ליומיים.
בגיזו קטפתי בעיקר תאנים, וגם כמה סברסים מדהימים (שקטפתי, קילפתי ואכלתי רק עם הידיים, בשביל החוויה :-) ). אח"כ עשיתי סיבוב ביער שליד הישוב וליקטתי קצת חרובים.
ליד היער יש גם שדה חקלאי שלם של כוסברה. טעמתי קצת, אבל קצת חששתי כי זה בטח מרוסססססס...

קיצר היה כיף :-)
משפחה*
הודעות: 28
הצטרפות: 08 אוגוסט 2007, 09:09

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי משפחה* »

איפה בירושלים?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

איפה בירושלים?
אין לי מושג, אני ממש לא מכיר את העיר (זוגתי ניווטה). הלכנו מהתחנה האחרונה של מוניות השירות (קרוב לאיזשהי ככר מרכזית ששכחתי את שמה) לעבר הטיילת ומשם לשכונה שבה ההורים שלה גרה (שגם את שם השכונה שכחתי).

קיצר, אני אשאל אותה אם זה חשוב לך לדעת.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לא נראה לי שזה ממש חשוב איפה,
כי באמת שיש חוביזות בכל העיר

אולי לי יותר קל למצוא אותן כי יש לי עיניים טובות לחוביזה (כנראה כי זה צמח המאכל האהוב עלי וכי אין אותו בתל אביב כמעט בכלל)
הילה_ת''א*
הודעות: 24
הצטרפות: 23 יוני 2007, 23:47
דף אישי: הדף האישי של הילה_ת''א*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי הילה_ת''א* »

בתחילת הקיץ היו המון חוביזות בחצרות בתים בפרישמן פינת דב הוז וגם בשלמה המלך.....כעת כבר אין.
הילה_ת''א*
הודעות: 24
הצטרפות: 23 יוני 2007, 23:47
דף אישי: הדף האישי של הילה_ת''א*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי הילה_ת''א* »

דרך אגב אם מצפינים כפי שעשינו השבוע ניתן ללקט פטל ,תאנים,רימונים,שקדים וענבים בוואדי ראש פינה וגם לאורך השביל החצוני של נחל שניר (החצבני).
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

גם לנו היתה שבת של שפע, היוםת ליקטנו תאניםת ענבים סגולים קטנים חרובים שקדים ורימונים באיזור בית גוברין הכל משדות שנטושים כבר שנים. עכשיו אנחנו נהנים ממלאכות בישול ייבוש טחינה ואכילה טרייה.(נראה אם תצא אבקת חרובים)
וגם בניית מתקו ייבוש מאולתר בגינה.
איזה יום יפה!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי with_passion* »

שלום לקטים אהובים! אנחנו בסוף עונת המנגו.. כלומר סוף הקטיף, בחנויות יש עוד זמן.. אבל למי שלא יודע.. רסק ירוק של מנגו וסרפדים זה אחד הדברים המדהימים ביותר.. מה חבל שאין ממש חפיפה ביניהם.. אבל אל יאוש! רב המטעים בארץ כבר נקטפו.. והרבה מנגואים נשכחו על העצים.. ואלו הכי הכי טובים כי הם הבשילו באופן טבעי על העץ.. ולכן אני ממליץ מכל הלב ללקט כמות גדולה! אחרי שמגיעים הביתה לקלף ולגלען ולהקפיא - זה לא תופס הרבה מקום ככה - המון מנגואים נכנסים בכלי רגיל של גלידה במקפיא. יש לי עוד מנגואים משנה שעברה!

אז זה מה שעשינו שלשום.. יצאנו כמה חבר'ה מהחמולה וליקטנו מנגו, לא סתם מנגו, מנגו אורגני! 11 ארגזים! וזה הרבה יותר מהר מללקט צנוברים בכמות הזו.. (וזה מראה שהתזונא שלנו אמורה להתבסס על פירות). מישהו יודע איזה סוג מנגו זה? זה לא מאיה - אבל טעם מעולה - אפילו עם זה יותר מבשל, אין לזה טעם מקולקל.

עכשיו נחכה בסבלנות לעונת הסרפדים!
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

כל כך מעט?

:-D
הילה_ת''א*
הודעות: 24
הצטרפות: 23 יוני 2007, 23:47
דף אישי: הדף האישי של הילה_ת''א*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי הילה_ת''א* »

ניראה כמו זן מאיה. היכן נקטף?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שאלו אותי איפה בירושליים החוטמית הגדולה - אז היום עברתי שם שוב, וזה ברחוב שנקרא "יצחק קריב", בדרך לעיר העתיקה.
קר_שינדו*
הודעות: 220
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 03:41
דף אישי: הדף האישי של קר_שינדו*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי קר_שינדו* »

היום ליקטנו תמרים צהובים. התמרים שליקטנו לפני מספר ימים הבשילו בקערה שעמדה על השולחן וטעמם היה נפלא.
לפני יומיים הגענו בשעת לילה מאוחרת לעץ עם תמרים חומים (מזכיר את המג'הול). עטלפי פירות שסעדו את ליבם בצמרת העץ עוררו גם אצלנו את החשק. התמרים היו גבוהים והתלבטנו איך לקטוף אותם. נסיון לנענע את העץ כשל :-) אבל חתיכת ענף יבשה שנשברה נמצאה מתאימה למלאכה. הצלחנו לקטוף מעט תמרים בשלים ואת היתר השארנו בקערה בתקווה שיבשילו. החבר היה מרוצה ואמר ש-"לתמרים יש צבע של סופר" :-).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ביום רביעי נסעתי באופניים להורים שלי שגרים בהוד השרון. נסעתי לאורך נחל הירקון. בדרך היה מדי פעם שיח נאה של כף האווז. קטפתי פה ושם עד שהתמלא לי הכיס של המכנס (זה די הרבה עלים).
בדרך עברתי גם באיזורים שמשקים בהם (פרדסים וכדומה) ושם גם קטפתי ריג'ילה והרבה חוביזות גדולות ויפות.
מה שממש הדהים אותי זה שבאחד הפרדסים, ליד הריג'ילה צמח משהו שמבחינת הגבעולים והמבנה של הצמח הוא בדיוק כמו הריג'ילה, אבל העלים שלו בצורה אחרת לגמרי (עגולים וגדולים יותר). טעמתי משיח אחד של זה והיה לזה טעם אכיל, ומשיח אחד שטעמתי היה לא משהו. בכל מקרה הופתעתי, כי זה צמח שמעולם לא נתקלתי בו, לא באינטרנט ולא בטבע.
ביום חמישי בבוקר התעוררתי בבית של ההורים ורציתי לעשות לעצמי רסק/חלב ירוק מאגוזי-לוז, תמר מג'הול, כף האווז וריג'ילה. יצאתי החוצה לשדה הבטטות הקרוב לביתם שבד"כ מלא בכף האווז וריג'ילה, אבל להפתעתי גיליתי שיום קודם לכן מישהו חרש את השדה (כנראה אספו את הבטטות) ולאחר מכן עקר ושרף את כל העשבים. אז במקום זה הלכתי לפרדס שכמה מאות מטרים משם, ושם היה לי שפע גדול של חוביזות גדולות ובשרניות, וכף האווז. אח"כ עשיתי רסק כמתוכנן (רק עם המון חוביזות במקום הריג'ילה). פעם ראשונה שעשיתי רסק ירוק שכולו עשבי בר - היה מאוד טעים.

אתמול (יום שישי) אני וזוגתי יצאנו לטיול יומיים באיזור הרי ירושליים. מה ליקטנו:
אשכול ענבים בר/מוזנח ישר מהשיח, (מגיע להם שורה משלהם :-) ), וביניהם גם כמה צימוקים טבעיים שהתייבשו להם בשמש,
המון תאנים, כמה סברסים בשלים מאוד (היו המון אבל דוקא בשלבים בטיול שבהם הייתי שבע), חרובים קטנטנים אבל טעימים, קצת מאוד ריג'ילה, המון כף האווז, המוווווון חוביזות, קצת נענע (חלק אכלתי ככה וחלק שמתי בתוך הבקבוקים לרענן קצת את המים), וגם כמה עלים ענקיים של חוטמית, ששימשו לי אח"כ בתור פיתות ירוקות.
וחוץ מאוכל:
כמה מאות זרעים של חוטמית, וכמה עשרות זרעים של חוביזה, בשביל לזרוע בבית בעדניות שיהיה מה לאכול עד שיגיע החורף.

אה, וחוץ מזה מצאתי גם ברקן בכמה גינות מוזנחות עם השקיה מסיבית, אבל הוא לא היה טעים (נחכה לעונה?).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אופק, זה לא מנגו "טומי" (ככה נראה לי מהתמונה)?
מירב.ב*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי מירב.ב* »

לי זה דווקא נראה זן חדש ש"רץ" עכשיו ונקרא מנגו "קיט". הוא נראה כמו ה"טומי" אבל קטן יותר.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי יונת_שרון* »

להקפיא מנגו? אפשר פירוט?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי with_passion* »

בהחלט להקפיא.. הוא קופא יופי.. יותר טוב מבננה כי הוא יכול גם להפשיר קצת (נגיד הפסקת חשמל או שכחת את הקופסה בחוץ..) ולקפוא שוב והוא לא מאבד טעם או משנה צבע כמו בננות. מה גם שהוא לא קופא כל כך קשה כמו בננות.. הוא שומר איכשהו על רכות - שימי לב ב-עוגות-נאות הקפוא החדש שהוספתי יש חתיכות שלמות של מנגו ובכל זאת מאד קל לחתוך וללעוס. היום הכנתי גלידה נאה מהצומח עם קצת יוגורט נא מהצומח ותותים קפואים ויצאה חבל על הזמן - עם יתרון שאפשר להכניס את זה בחזרה לפריזר וזה לא הופך לאבן! זה אומר שאפשר למכור את זה גם בחנויות.. מי יודע.. אז איך מקפיאים? מזהים את כיוון הגלעין (לפי צורת המנגו) - חותכים עם סכין משני הצדדים של הגרעין את שתי הפרוסות העיקריות - עם כף או כפית מוציאים את כל הבשר לתוך כלי (נגיד כלי של גלידה), אחרי זה מורידים עם הכפית את שאר הבשר מהגלעין (או שפשוט אוכלים את זה..) וממשיכים הלאה. בנתיים עברנו על 5 ארגזים וזה עוד לא מילא אפילו חצי פריזר (די גדול). מחזיק מעמד יופי.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אנחנו מקפיאים מנגו כדי להכין ממנו שייקים, עם קצת מים ועוד קרח. יאמממי.
פשוט_סקרנית*
הודעות: 2
הצטרפות: 18 ספטמבר 2007, 17:58

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי פשוט_סקרנית* »

האם צריך לבקש רשות ללקט במטעים ובפרדסים?
זה לא שטח פרטי?
פשוט_סקרנית*
הודעות: 2
הצטרפות: 18 ספטמבר 2007, 17:58

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי פשוט_סקרנית* »

אילו פירות וירקות ניתן להקפיא?
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

או, בדיוק עניין ההקפאה...
עליתי על עץ דקל חביב ונטוש (רק אני והציפורים) עם תמרים צהובים ואני לא זוכרת לכמה זמן צריך להקפיא אותם כדי שיהיו טעימים... מישהו?
אוק*
הודעות: 68
הצטרפות: 18 יוני 2006, 11:36

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי אוק* »

לגבי פירות וירקות בהקפאה, שני כללי אצבע הם אחוז הנוזלים וחוזק הקרום (הקליפה). כאשר מקפיאים גידולים אם אחוז מים גבוה וקרום דק, גבישי הקרח שנוצרים בהקפאה קורעים את המרקם של הצמח/ירק/פרי. בלי קשר לזה, אבוקדו וזיתים מתנהגים לגמרי אחרת בהקפאה בגלל אחוז שומן גבוה.
התהליך הכימי שמבחיל את התמרים קורה בהפרשי טמפרטורה, ככה שמרגע שהפרי קפוא לחלוטין זה כמעט ולא משנה אם תשמרי אותו במקפיא יום או שנה.
מה שכן, ייתכן שהקפאה והפשרה אחת לא תספיקנה ותאלצי לחזור על התהליך. כל זה בהנחה שהתמרים מופרים, אחרת שום דבר לא יעזור. בתיאבון!
גילית_ט*
הודעות: 1561
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי גילית_ט* »

_אופק, נתת לנו השראה ושילבנו ליקוט בטיול האופנים שלנו באזור מקורות הירקון, יצאנו מהבית לאחר דיסת קוואקר לא.בוקר, לא מלאים ועם תיק רק עם מים בלי אוכל, ואני עם הפולניות חושבת , במקרה שלא נמצא כלום נחזור הביתה, והרי איזו הפתעה, כל פעם ששקלת אם צריך לחזור מצאנו "אוצר" למשל...
מצאנו ינבוטים, שלא היו מוצלחים כ"כ (אוכלים תגרעין שבתוך הפרי האדום נכון?) שאריות אחרונות של פטל, מעט עלי חובזה, בקית הכלאים, חסת המצפן(שהיתה מגעילה),פקאנים,מלון,אבטיח בשל,ולא בשל, אפרסמון בשל בודד(במטע נטוש), מטעים נטושים של פרי הדר לא בשלים עדיין, סברס,גויבה.
ולהפתעתי אחרי 4.5 שעות חזרנו הביתה לא רעבים ועם סל מלא סברסים
הכנו בבית סלט חסה עם חובזה סברס גוייבה שמן ומעט מלח שיצא מדהים, ולקינוח שיק סברס_
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי with_passion* »

נפלא! שמח לשמוע על האוצרות.. בינבוטים מוציאים את הגרעינים הלבנים ואז מקלפים אותם ואוכלים את "האגוז" הירוק שבאמצע.. וכל זה כשמנסים שהנוזל הלבנבן לא יגיע לפה כי הוא עפיץ.. יענו מייבש את החיך. זה אומר שמבחינת משקל לא אוכלים כאן יותר מדי.. אבל אני אוהב את הטעם שזה משאיר בפה אחרי.. אז את אומרת שהסברסים בירקון לא בשלים מדיי? זה הסוג עם העלים הארוכים יותר?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

בינבוטים מוציאים את הגרעינים הלבנים ואז מקלפים אותם ואוכלים את "האגוז" הירוק שבאמצע.
ראיתי ינבוטים באלבום הטיול שלכם ותהיתי אם גם הם בנאכלים....
אם יש משהו שצומח כאן בשפע זה ינבוטים. משמח לשמוע שהם אכילים.
גילית_ט*
הודעות: 1561
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי גילית_ט* »

באמת?, אכלנו בינבוט את כל הלבן והיה לזה טעם של קלקר, אני אנסה שוב, הסברס על גבול הבשלים עוד שבוע אולי בטח ירקבו , כרגע הם כתומים מאוד ומתוקים מאוד, אם תגיע לאזור אני אראה לך, עוד שאלה קראתי בקריספל צמחי מרפא על היבוז המפושל, מכיר? האם אתה אוכל אותו?, יש לנו מלא בגינה
שימי_רף*
הודעות: 21
הצטרפות: 15 יוני 2007, 11:08
דף אישי: הדף האישי של שימי_רף*

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי שימי_רף* »

הינבוטים אכילים.
התרמיל האדום מלא בשרף עפיץ וצריך להוריד אותו. זה גם משאיר טעם בוסר על האצבעות. אחרכך יש ציפוי כמו של פול לכל זרע, גם אותו כדאי להוריד. ואז הטעם הוא טוב מאוד. להורדת שאריות טעם עפיץ שדבק בזרעים אפשר פשוט לשטוף אותם במים.
פידג'ט*
הודעות: 189
הצטרפות: 08 מרץ 2007, 16:14

מה ליקטנו אתמול

שליחה על ידי פידג'ט* »

סוף סוף גם אני יכולה לכתוב פה! :-)
עץ החרובים שהוזכר פה כבר בת"א (רוטשילד פינת מזא"ה) מפוצץ בפירות ומבקש שיקטפו ממנו. אנחנו טיפסנו למעלה (טוב, לא אני :-P) להוריד אבל האדמה שמתחתיו מרופדת בחרובים למי שלא רוצה להתאמץ...
שליחת תגובה

חזור אל “קהילות פנימיות והתפקדויות”