לידת בית רחוק מבית חולים
לידת בית רחוק מבית חולים
גם אנחנו שוקלים לא ללדת בבית חולים (לידה ראשונה) ובאמת תודה על העידוד הוירטואלי כאן, אתן בטח מכירות את תגובות האנשים אם רק מעיזים לומר משהו בכיוון, מן פחד נורא מהלא נודע (לכן נראה לי שעדיף לשמור זאת לעצמנו), אז בקיצור, טוב לשמוע מילות ברכה.
הבעיה היא שאני גרה כ-30 דק' נסיעה מבית החולים (סורוקה) , האם מישהי מכירה מיילדת שערוכה לילד אצלה בבית? השאלה היא כמובן כמה רחוק אפשר להגיע בצירים של לידה ראשונה (תל אביב רחוקה כשעתיים מאיתנו, האם זה עדיין ראלי?), אני קצת חוששת שלא נספיק ואז אתקע עם סורוקה...
הבעיה היא שאני גרה כ-30 דק' נסיעה מבית החולים (סורוקה) , האם מישהי מכירה מיילדת שערוכה לילד אצלה בבית? השאלה היא כמובן כמה רחוק אפשר להגיע בצירים של לידה ראשונה (תל אביב רחוקה כשעתיים מאיתנו, האם זה עדיין ראלי?), אני קצת חוששת שלא נספיק ואז אתקע עם סורוקה...
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
לידת בית רחוק מבית חולים
נ, אני לא חושבת ש-30 דקות נסיעה מבי"ח זה נורא. ליתר בטחון, אם קורה משהו שמצריך את עזרתם אפשר להתקשר אליהם כשיוצאים ולהגיד שאתם באים, כדי שיוכלו להכין את השטח. גם בלידות שמסתבכות בתוך בי"ח לפעמים לוקח זמן עד שהם מתארגנים עם הכל. לכן במקרה של נסיעה ארוכה כדאי פשוט לוודא שההתארגנות תתרחש בזמן הנסיעה, כדי שהטיפול לא יתעכב יותר מדי.
לידת בית רחוק מבית חולים
יונת,
יש לך נסיון במרחק כזה מבית חולים או בבתי חולים בכלל? את נשמעת כאחת שמכירה את הנושא מקרוב. כבר די ויתרתי על האפשרות ללדת בבית שלי אבל אשקול בשמחה, ואתייעץ גם עם המיילדת.
יש לך נסיון במרחק כזה מבית חולים או בבתי חולים בכלל? את נשמעת כאחת שמכירה את הנושא מקרוב. כבר די ויתרתי על האפשרות ללדת בבית שלי אבל אשקול בשמחה, ואתייעץ גם עם המיילדת.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
אני גרה במרחק של כ-45 דקות נסיעה מבית החולים הקרוב, ויודעת על לא מעט מקרים של לידת אמבולנס...
אין לי נסיון מעשי בנושא, אבל זה משהו שחשבתי עליו לא מעט (אפילו חשבתי פעם לעבור דירה בגלל זה) וקצת בררתי פרטים. אצלי אישית המצב קצת שונה, כי ילדתי כבר פעמיים ולא היו שום סיבוכים רפואיים, ככה שאין את החששות של לידה ראשונה.
אין לי נסיון מעשי בנושא, אבל זה משהו שחשבתי עליו לא מעט (אפילו חשבתי פעם לעבור דירה בגלל זה) וקצת בררתי פרטים. אצלי אישית המצב קצת שונה, כי ילדתי כבר פעמיים ולא היו שום סיבוכים רפואיים, ככה שאין את החששות של לידה ראשונה.
לידת בית רחוק מבית חולים
יונת , ילדת בבית? (במרחק 45 דק' נסיעה מבית החולים)
את יודעת, אני שואלת את עצמי מדי פעם אם אני לא חסרת זהירות דוקא מפני שאין לי חששות ללדת בבית, ויש לי את התחושה שאם אהיה בסביבתי הטבעית במקום בו אוכל להקשיב למוסיקה האהובה עלי ולעשות דברים בקצב שלי (האיטי בדרך כלל...) אז ההתמודדות עם הלא נודע (החשש מפני הלידה) תהיה לי קלה יותר. איכשהו, למרות שמעולם לא עברתי לידה, אני רוצה לחשוב שהכול צריך להיות בסדר כי בדרך כלל הכול בסדר בלידות. אני מקוה שזו לא מחשבה נאיבית ומצד שני רוצה גם להיות מוכנה למקרה שאצטרך לעבור וללדת במסגרת בית החולים.
כשהתחלתי לברר לגבי בתי החולים, היחס וגישותיהם השונות הרגשתי שזה מלחיץ אותי: האפשרות שאצטרך להאבק ב'ממסד הרפואי' או להביא דולה שתאבק בשבילי, זה בנוסף למאמץ הכרוך בלידה נראה כיותר מידי. אני טיפוס מאוד עצמאי ומסגרות מעולם לא היו הצד החזק שלי ולצערי לא למדתי עדיין למתן את תגובותי הסוערות כאשר יוצא לי להתעמת עם מסגרות שונות. זה כמובן עלול לקרות במפגש עם בית החולים.
כמובן ששומעים סיפורים נפלאים על לידות בבתי חולים , אך גם ניתן לשמוע סיפורים אחרים שממחישים עד כמה המצב הוא דינמי ותלוי בצוות שילווה אותך במהלך הלידה, צוות שאין ביכולתה של היולדת לבחור. איכשהו ברגע שהבנתי שלידה שלא בבית חולים תאפשר לי שליטה גדולה יותר על המצב החיצוני (אוירה, סביבה, החופש לנוע, החופש לחפש את תנוחת הלידה המתאימה לי) נרגע בי הפחד מפני ארוע הלידה. כאילו שאם מכינים את הרקע אז ניתן להתמודד עם העיקר...
מעניין האם העניין הזה של שליטה במצב מביא נשים לרצות ללדת בבית? ...
בכול אופן אני עוקבת בעניין אחרי מהלך התפתחות הענינים של עצמי ושל אחרות בפורום הזה וסקרנית לדעת איך יתגלגלו הדברים.
תודה לכולן על התמיכה!
את יודעת, אני שואלת את עצמי מדי פעם אם אני לא חסרת זהירות דוקא מפני שאין לי חששות ללדת בבית, ויש לי את התחושה שאם אהיה בסביבתי הטבעית במקום בו אוכל להקשיב למוסיקה האהובה עלי ולעשות דברים בקצב שלי (האיטי בדרך כלל...) אז ההתמודדות עם הלא נודע (החשש מפני הלידה) תהיה לי קלה יותר. איכשהו, למרות שמעולם לא עברתי לידה, אני רוצה לחשוב שהכול צריך להיות בסדר כי בדרך כלל הכול בסדר בלידות. אני מקוה שזו לא מחשבה נאיבית ומצד שני רוצה גם להיות מוכנה למקרה שאצטרך לעבור וללדת במסגרת בית החולים.
כשהתחלתי לברר לגבי בתי החולים, היחס וגישותיהם השונות הרגשתי שזה מלחיץ אותי: האפשרות שאצטרך להאבק ב'ממסד הרפואי' או להביא דולה שתאבק בשבילי, זה בנוסף למאמץ הכרוך בלידה נראה כיותר מידי. אני טיפוס מאוד עצמאי ומסגרות מעולם לא היו הצד החזק שלי ולצערי לא למדתי עדיין למתן את תגובותי הסוערות כאשר יוצא לי להתעמת עם מסגרות שונות. זה כמובן עלול לקרות במפגש עם בית החולים.
כמובן ששומעים סיפורים נפלאים על לידות בבתי חולים , אך גם ניתן לשמוע סיפורים אחרים שממחישים עד כמה המצב הוא דינמי ותלוי בצוות שילווה אותך במהלך הלידה, צוות שאין ביכולתה של היולדת לבחור. איכשהו ברגע שהבנתי שלידה שלא בבית חולים תאפשר לי שליטה גדולה יותר על המצב החיצוני (אוירה, סביבה, החופש לנוע, החופש לחפש את תנוחת הלידה המתאימה לי) נרגע בי הפחד מפני ארוע הלידה. כאילו שאם מכינים את הרקע אז ניתן להתמודד עם העיקר...
מעניין האם העניין הזה של שליטה במצב מביא נשים לרצות ללדת בבית? ...
בכול אופן אני עוקבת בעניין אחרי מהלך התפתחות הענינים של עצמי ושל אחרות בפורום הזה וסקרנית לדעת איך יתגלגלו הדברים.
תודה לכולן על התמיכה!
-
לידת בית רחוק מבית חולים
עדיין לא ילדתי בבית, והלידות שהיו לי בבי"ח נחשבו מוצלחות.
לגבי סיכונים - אלה קיימים גם בבית וגם בבי"ח. אני מקווה שזה לא יפחיד אותך, אבל אסונות קורים גם אם נוקטים בכל אמצעי הזהירות. אפשר לנסות לחשב את הסיכויים לכאן או לכאן, אם יש לזה משמעות בעיניך (והסטטיסטיקות באופן כללי הן לטובת לידת בית). אבל מה שלא תעשי, עדיין יש סיכון: חיים זה דבר מסוכן - מתים מזה!
אבל מהות ההבדל, לטעמי, היא במשהו לגמרי אחר. מישהי פעם כתבה שבבי"ח אם היא רוצה כוס תה אז היא צריכה למצוא אחות שתסכים להכין לה, ובמקרה המוצלח תהיה שם אחות כזאת, והיא תהיה נחמדה ותכין לה תה טוב, והאשה תהיה אסירת תודה. בבית היא יכולה פשוט לקחת לה תה, עשוי בדיוק כמו שהיא אוהבת. וזה רק לגבי תה - מה לגבי הדברים הממש חשובים?
לגבי סיכונים - אלה קיימים גם בבית וגם בבי"ח. אני מקווה שזה לא יפחיד אותך, אבל אסונות קורים גם אם נוקטים בכל אמצעי הזהירות. אפשר לנסות לחשב את הסיכויים לכאן או לכאן, אם יש לזה משמעות בעיניך (והסטטיסטיקות באופן כללי הן לטובת לידת בית). אבל מה שלא תעשי, עדיין יש סיכון: חיים זה דבר מסוכן - מתים מזה!
אבל מהות ההבדל, לטעמי, היא במשהו לגמרי אחר. מישהי פעם כתבה שבבי"ח אם היא רוצה כוס תה אז היא צריכה למצוא אחות שתסכים להכין לה, ובמקרה המוצלח תהיה שם אחות כזאת, והיא תהיה נחמדה ותכין לה תה טוב, והאשה תהיה אסירת תודה. בבית היא יכולה פשוט לקחת לה תה, עשוי בדיוק כמו שהיא אוהבת. וזה רק לגבי תה - מה לגבי הדברים הממש חשובים?
לידת בית רחוק מבית חולים
נ, אני תמיד שמחה לגלות פרטנריות ברדיוס של 30 ק"מ (+-) מסורוקה...
יש לך, אם תרצי קבוצת תמיכה נרחבת (הכל יחסי) בבאר שבע.
יש לך, אם תרצי קבוצת תמיכה נרחבת (הכל יחסי) בבאר שבע.
לידת בית רחוק מבית חולים
ליאת
גם אני שמחה לגלות פרטנריות באזור.
יש לך כוונות ללדת בבית?
למה התכוונת ב'קבוצת תמיכה'?
גם אני שמחה לגלות פרטנריות באזור.
יש לך כוונות ללדת בבית?
למה התכוונת ב'קבוצת תמיכה'?
לידת בית רחוק מבית חולים
נ ,ילדתי בבית לא מזמן (4 חד') ומי שחשפו אותי לרעיון והיוו עבורי מקור מיידע ותמיכה בלתי רגיל
הן חברות מקומיות שבעצמן חוו את החוויה. אגב, לאחת מהן זו הייתה לידה ראשונה.
אם תרצי להפגש נשמח כולן, בדר"כ יש מפגשים בימי שלישי בבוקר עם הילדים ובאות גם יולדות "קונוונציונליות"...
ואפשר גם לדבר אחת על אחת.
מניין את?
הן חברות מקומיות שבעצמן חוו את החוויה. אגב, לאחת מהן זו הייתה לידה ראשונה.
אם תרצי להפגש נשמח כולן, בדר"כ יש מפגשים בימי שלישי בבוקר עם הילדים ובאות גם יולדות "קונוונציונליות"...
ואפשר גם לדבר אחת על אחת.
מניין את?
לידת בית רחוק מבית חולים
ליאת
מי היתה המילדת שלך? אשמח לשמוע המלצות
אני מתגוררת בירוחם
מי היתה המילדת שלך? אשמח לשמוע המלצות
אני מתגוררת בירוחם
לידת בית רחוק מבית חולים
נ, אילנה שמש היתה המיילדת היא הגיעה לביתנו.
הילרי גרה בקיבוץ אורים (אזור אופקים) גם היא מיילדת ועובדת עם אלנה.
אני יודעת ששיין הדרימה עד לקיבוץ צאלים, כך שהיותנו בפריפריה הדרומית היא לא תרוץ
להמנע מללדת בבית. ס-ת-ם...
אולי כדאי לך להגיע לב"ש, נדמה לי שבמפגש אחד נוכל לצייד אותך בעוד שק של לבטים
הילרי גרה בקיבוץ אורים (אזור אופקים) גם היא מיילדת ועובדת עם אלנה.
אני יודעת ששיין הדרימה עד לקיבוץ צאלים, כך שהיותנו בפריפריה הדרומית היא לא תרוץ
להמנע מללדת בבית. ס-ת-ם...
אולי כדאי לך להגיע לב"ש, נדמה לי שבמפגש אחד נוכל לצייד אותך בעוד שק של לבטים
לידת בית רחוק מבית חולים
ליאת
אמרת שאתן נפגשות בימי שלישי ?,אני נוסעת צפונה לכ- 10 ימים אך אצור קשר כשאחזור. איך ניתן למצוא אותך?(טלפון, כתובת, אימייל)
אמרת שאתן נפגשות בימי שלישי ?,אני נוסעת צפונה לכ- 10 ימים אך אצור קשר כשאחזור. איך ניתן למצוא אותך?(טלפון, כתובת, אימייל)
לידת בית רחוק מבית חולים
נ, תוכלי להתקשר 6108712
לידת בית רחוק מבית חולים
נשים יקרות. המצב בסורוקה השתנה לאין שעור. הרבה מילדות עשו קורס ללידה טבעית, והן מאד פתוחות לבקשות מיוחדות, כך שאם לידת-בית באזור הדרום "מסתבכת", תדענה שיש לכן כתובת טובה ואוזן קשבת.
הייתי שמחה אם מילדות הבית היו נכנסות לאתר ועונות על שאלות.
כפי שניתן להבין אני מהמקצוע... וממליצה בחום על שיין וענת תל-אורן, שהן מקצועיות, חמות, עם ידע נרחב ברפואה משלימה, וחכמות...
חוץ מזה חשובה גם ה"כימיה" - מה שמתאים לאחת, לא מתאים לאחרת.
לגבי "אגן צר".אם אכן קיים דבר כזה הלידה מתארכת יתר על המידה והדבר יוביל את המילדת לעבר פינוי לבית חולים. הסיכון בכך הוא מועט ביותר- כל עוד הדופק העוברי תקין. לכן, וגם בגלל הסיכונים האחרים, מומלץ שלידת בית לא תתרחש במרחק יותר גדול מחצי שעת נסיעה
הייתי שמחה אם מילדות הבית היו נכנסות לאתר ועונות על שאלות.
כפי שניתן להבין אני מהמקצוע... וממליצה בחום על שיין וענת תל-אורן, שהן מקצועיות, חמות, עם ידע נרחב ברפואה משלימה, וחכמות...
חוץ מזה חשובה גם ה"כימיה" - מה שמתאים לאחת, לא מתאים לאחרת.
לגבי "אגן צר".אם אכן קיים דבר כזה הלידה מתארכת יתר על המידה והדבר יוביל את המילדת לעבר פינוי לבית חולים. הסיכון בכך הוא מועט ביותר- כל עוד הדופק העוברי תקין. לכן, וגם בגלל הסיכונים האחרים, מומלץ שלידת בית לא תתרחש במרחק יותר גדול מחצי שעת נסיעה
לידת בית רחוק מבית חולים
פועה
תודה על המידע לגבי סורוקה. אכן הסיפורים ששמעתי לא היו מעודדים במיוחד
תודה על המידע לגבי סורוקה. אכן הסיפורים ששמעתי לא היו מעודדים במיוחד
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
לידת בית רחוק מבית חולים
אז מה?
מזמינים אמבולנס - כוננות?
מקווים שאמבולנס פרטי מהעיר הסמוכה יצליח להגיע אלי וממני לבי"ח תוך פחות מ 35-40 דקות (אופטימיות)?
מישהי ילדה בבית רחוק מבית חולים לאחרונה ויכולה לספר מה היא עשתה? מה המילדת ביקשה/הציעה?
אני, אישית, מרגישה שכל ההתעסקות עם אמבולנס - אפילו הבירורים על המרחק הריאלי בכל מיני שעות אלי, ומכאן לבי"ח (שלא לומר על לראות אותו חונה - נגיד - ליד השער, בכניסה ליישוב), דומה לאקדח ההוא שמופיע במערכה הראשונה.
מחשבות? רעיונות? עצות? הרגעות? הפחדות?
מזמינים אמבולנס - כוננות?
מקווים שאמבולנס פרטי מהעיר הסמוכה יצליח להגיע אלי וממני לבי"ח תוך פחות מ 35-40 דקות (אופטימיות)?
מישהי ילדה בבית רחוק מבית חולים לאחרונה ויכולה לספר מה היא עשתה? מה המילדת ביקשה/הציעה?
אני, אישית, מרגישה שכל ההתעסקות עם אמבולנס - אפילו הבירורים על המרחק הריאלי בכל מיני שעות אלי, ומכאן לבי"ח (שלא לומר על לראות אותו חונה - נגיד - ליד השער, בכניסה ליישוב), דומה לאקדח ההוא שמופיע במערכה הראשונה.
מחשבות? רעיונות? עצות? הרגעות? הפחדות?
-
- הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
- דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*
לידת בית רחוק מבית חולים
אני לא כל כך מבינה מה אמבולנס יכול לעזור לך, אולי רק בשביל לוודא שבמקרה של העברת חירום לבית החולים זה יקרה מהר יותר, אבל אם המרחק גדול, אז גם אמבולנס לא יכול ממש להושיע.
אני מסיימת עכשיו את העריכה של המדריך ללידה בבית (שכתבה אילנה שמש) ולפי מה שאני מבינה יש רק מעט סיבוכים שמצריכים פינוי חירום. הם נדירים, את רובם ניתן לצפות מראש, חלקם אין שום אפשרות לצפות ולטפל גם בבית חולים אבל הם קורים וצריך לתת עליהם את הדעת. בסופו של דבר זה החלטה פנימית שלך בלי שאף אחד יכול להחליט בשבילך, כמו בכל דבר בחיים.
אני יכולה לתרום מנסינוי שבלידת הבית שלי היה סיבוך ממש בסוף הלידה - חבל טבור מהודק והרבה מיקוניום עם מצוקה עוברית. דובר על אמבולנס, אבל ילדתי מיד אחר כך והיום הוא בן 10 והכל בסדר (טוב, לא הכל, הוא אסמטי והוא לא ניקה את הקקי של החתול כבר 3 ימים)
אני מסיימת עכשיו את העריכה של המדריך ללידה בבית (שכתבה אילנה שמש) ולפי מה שאני מבינה יש רק מעט סיבוכים שמצריכים פינוי חירום. הם נדירים, את רובם ניתן לצפות מראש, חלקם אין שום אפשרות לצפות ולטפל גם בבית חולים אבל הם קורים וצריך לתת עליהם את הדעת. בסופו של דבר זה החלטה פנימית שלך בלי שאף אחד יכול להחליט בשבילך, כמו בכל דבר בחיים.
אני יכולה לתרום מנסינוי שבלידת הבית שלי היה סיבוך ממש בסוף הלידה - חבל טבור מהודק והרבה מיקוניום עם מצוקה עוברית. דובר על אמבולנס, אבל ילדתי מיד אחר כך והיום הוא בן 10 והכל בסדר (טוב, לא הכל, הוא אסמטי והוא לא ניקה את הקקי של החתול כבר 3 ימים)
-
לידת בית רחוק מבית חולים
כן, כמובן.
מדובר רק על - למקרה של צורך בפינוי חירום לבי"ח.
מדובר רק על - למקרה של צורך בפינוי חירום לבי"ח.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
לידת בית רחוק מבית חולים
מה התועלת של אמבולנס? יש לו סירנה, וזה עוזר במעברים; ויש שם ציוד חירום.
גם למיילדת שלך יש (או אמור להיות - תשאלי) ציוד חירום, והיא אמורה לדעת להשתמש בו.
כך שבמקרה חירום, אם יש משהו שהיא יכולה לעשות תוך כדי נסיעה, בן הזוג שלך נוהג, או, שאם היא ייצבה את המצב ואין עוד מה לעשות עד להגעה לביה"ח, גם היא יכולה לנהוג.
אין סירנה.
המרחק מביה"ח הוא בהחלט שיקול, אבל זה עניין מאוד אישי. יש כאלה שזה היה מפריע להן, וכאלה שלא.
אפשרות של לידת בית, אבל לא בבית שלך, רלוונטית מבחינתך?
(האמת, איכשהו בין השורות נראה לי שההתלבטות שלך אקדמית בעיקר)
גם למיילדת שלך יש (או אמור להיות - תשאלי) ציוד חירום, והיא אמורה לדעת להשתמש בו.
כך שבמקרה חירום, אם יש משהו שהיא יכולה לעשות תוך כדי נסיעה, בן הזוג שלך נוהג, או, שאם היא ייצבה את המצב ואין עוד מה לעשות עד להגעה לביה"ח, גם היא יכולה לנהוג.
אין סירנה.
המרחק מביה"ח הוא בהחלט שיקול, אבל זה עניין מאוד אישי. יש כאלה שזה היה מפריע להן, וכאלה שלא.
אפשרות של לידת בית, אבל לא בבית שלך, רלוונטית מבחינתך?
(האמת, איכשהו בין השורות נראה לי שההתלבטות שלך אקדמית בעיקר)
-
לידת בית רחוק מבית חולים
את צודקת.
אני די משוכנעת.
אבל זה שכנוע משיקולים פנימיים, מהבטן, לא אוביקטיביים.
נשאר רק להביא את הבעל לשכנוע ברמה העמוקה שלי, ולהציג חזית אחידה בפני אבי (שצפוי לשאול את השאלה הזאת).
לא בבית לא רלבנטי.
ללדת בבית, מבחינתי, זה (1) ללא התערבות הרפואה ונציגיה הפולשניים (2) בבית שלי.
אני די משוכנעת.
אבל זה שכנוע משיקולים פנימיים, מהבטן, לא אוביקטיביים.
נשאר רק להביא את הבעל לשכנוע ברמה העמוקה שלי, ולהציג חזית אחידה בפני אבי (שצפוי לשאול את השאלה הזאת).
לא בבית לא רלבנטי.
ללדת בבית, מבחינתי, זה (1) ללא התערבות הרפואה ונציגיה הפולשניים (2) בבית שלי.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
גילה מתי את צפויה ללדת?
אולי תרצי לקרוא ולתת פידבק על המדריך ללידת בית (לפני יציאתו לאור?)
אולי תרצי לקרוא ולתת פידבק על המדריך ללידת בית (לפני יציאתו לאור?)
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
לידת בית רחוק מבית חולים
מרגישה שכל ההתעסקות עם אמבולנס -... דומה לאקדח ההוא שמופיע במערכה הראשונה.
גילה,
המיילדת שלי שלחה גם אותנו לברר על האמבולנס ולשאול הכל ולרשום בפתק על דלת המקרר לעת הצורך.
בררתי. הייתי ילדה טובה.
מובן שזה נשאר על המקרר על שנזרק.
סתם מעניין לדעת. לא צריך ליישם.
גילה,
המיילדת שלי שלחה גם אותנו לברר על האמבולנס ולשאול הכל ולרשום בפתק על דלת המקרר לעת הצורך.
בררתי. הייתי ילדה טובה.
מובן שזה נשאר על המקרר על שנזרק.
סתם מעניין לדעת. לא צריך ליישם.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
גילה, כשאני שקלתי את זה, עזר לי לנסות לחשוב מה בדיוק הסיכונים שבגללם חשוב להיות קרובים לבית-החולים, ומה ניתן לעשות בקשר לכל אחד מהם. לגבי רוב הסיכונים, פשוט צריך לקחת טווחי ביטחון גדולים יותר -- לרוב הסיבוכים יש סימנים מוקדמים חשודים. זה אומר שמתפנים לבית חולים יותר בקלות מאשר מי שגר קרוב.
הסיכון העיקרי שנשאר בעייתי (ממה שידוע לי) הוא דימום שלא מפסיק אחרי הלידה. זה הסיכון שלקחתי. וכמובן שהסיכון שדימום כזה יקרה הוא נמוך יותר בלידה ביתי טבעית לעומת לידת בי"ח. וגם העניין הזה הוא לא שחור-לבן -- לי היה דימום אחרי הלידה, אבל טיפלנו בו באמצעים ביתיים. יתכן שאם היה קורה דבר כזה בבי"ח, הייתי מקבלת עירוי-דם.
הסיכון העיקרי שנשאר בעייתי (ממה שידוע לי) הוא דימום שלא מפסיק אחרי הלידה. זה הסיכון שלקחתי. וכמובן שהסיכון שדימום כזה יקרה הוא נמוך יותר בלידה ביתי טבעית לעומת לידת בי"ח. וגם העניין הזה הוא לא שחור-לבן -- לי היה דימום אחרי הלידה, אבל טיפלנו בו באמצעים ביתיים. יתכן שאם היה קורה דבר כזה בבי"ח, הייתי מקבלת עירוי-דם.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
יתכן שאם היה קורה דבר כזה בבי"ח, הייתי מקבלת עירוי-דם.
לא בהכרח. לאחותי היה דימום מאסיבי אחרי הלידה הראשונה בבי"ח, אבל היא ביקשה במפורש לא לקבל עירוי, והסכימו. היא אמנם לא יכלה לקום כמה ימים מרוב חולשה (מוכר לך?), אבל נמנע ממנה הפחד מעירוי על כל הכרוך בו.
לא בהכרח. לאחותי היה דימום מאסיבי אחרי הלידה הראשונה בבי"ח, אבל היא ביקשה במפורש לא לקבל עירוי, והסכימו. היא אמנם לא יכלה לקום כמה ימים מרוב חולשה (מוכר לך?), אבל נמנע ממנה הפחד מעירוי על כל הכרוך בו.
-
- הצטרפות: 28 אפריל 2003, 19:24
לידת בית רחוק מבית חולים
אני מתעדת ללדת בבית, לידה שנייה. המרחק הוא 45-50 דקות מבי'ח באמבולנס כשהכביש פנוי באופן כללי.
חלק ממיילדות הבית באירגון אימה'י די 'ירדו' על המיילדת שלי בגלל המרחק מבי'ח והסיכון שהיא, כביכול, לוקחת איתי למקרה שישתבש משהו.
למה אני כותבת את זה כאן? כי אני קוראת את הנוסח הרישמי ומרגישה קצת תערומת על ההתנהגות מאחורי הקלעים.ודווקא ממילדות בית זה מגיע. מאכזב משהו.
חלק ממיילדות הבית באירגון אימה'י די 'ירדו' על המיילדת שלי בגלל המרחק מבי'ח והסיכון שהיא, כביכול, לוקחת איתי למקרה שישתבש משהו.
למה אני כותבת את זה כאן? כי אני קוראת את הנוסח הרישמי ומרגישה קצת תערומת על ההתנהגות מאחורי הקלעים.ודווקא ממילדות בית זה מגיע. מאכזב משהו.
-
- הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
- דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*
לידת בית רחוק מבית חולים
נועה ברקת הרגת אותי מצחוק עם הקקי של החתול (שהילד שלך לא מפנה...)
ואגב, אשמח לקרוא את המדריך ללידת בית (מקווה שאני לא נדחפת...), רק אם לא אכפת לך!
ואגב, אשמח לקרוא את המדריך ללידת בית (מקווה שאני לא נדחפת...), רק אם לא אכפת לך!
-
לידת בית רחוק מבית חולים
באירגון אימה'י
מה זה?
ודווקא ממילדות בית זה מגיע. מאכזב משהו.
שמעתי גם מחברות בארה"ב על מיילדות שלא לוקחות לידה באזור שרחוק למעלה מעשרים-שלושים דקות מבי"ח. היולדת רשאית לקחת על עצמה סיכונים, אבל מבחינת המיילדת, זו גם עבודה/פרנסה/שליחות, והשיקולים שלה הם אחרים. במקרה של היולדת, היא תוכל אח"כ לבוא בטענות רק אל עצמה - זה עניין האחריות האישית הכרוכה בלידת בית; במקרה של המיילדת, סיבוך שמסתבך עוד יותר יכול לפגוע בה מבחינת המוניטין שלה, ולהקרין גם על כל עניין לידות הבית. קחי לדוגמה את האשה שילדה תאומים בלידות בית והלידה הסתבכה - בדעה הציבורית זה נרשם כעוד "הוכחה" לכך שלידות בית מסוכנות. מקווה שכתבתי מובן - יותר מדי מאוחר בשבילי...
מה זה?
ודווקא ממילדות בית זה מגיע. מאכזב משהו.
שמעתי גם מחברות בארה"ב על מיילדות שלא לוקחות לידה באזור שרחוק למעלה מעשרים-שלושים דקות מבי"ח. היולדת רשאית לקחת על עצמה סיכונים, אבל מבחינת המיילדת, זו גם עבודה/פרנסה/שליחות, והשיקולים שלה הם אחרים. במקרה של היולדת, היא תוכל אח"כ לבוא בטענות רק אל עצמה - זה עניין האחריות האישית הכרוכה בלידת בית; במקרה של המיילדת, סיבוך שמסתבך עוד יותר יכול לפגוע בה מבחינת המוניטין שלה, ולהקרין גם על כל עניין לידות הבית. קחי לדוגמה את האשה שילדה תאומים בלידות בית והלידה הסתבכה - בדעה הציבורית זה נרשם כעוד "הוכחה" לכך שלידות בית מסוכנות. מקווה שכתבתי מובן - יותר מדי מאוחר בשבילי...
-
- הצטרפות: 11 יולי 2002, 16:02
- דף אישי: הדף האישי של שרון_ברקת*
לידת בית רחוק מבית חולים
אמה"י הוא ארגון מיילדות הבית בישראל: נשימקו:ארגון מיילדות הבית בישראל.
לידת בית רחוק מבית חולים
למי שלא שמה לב, אנחנו מדברים על לידה, לא על הצגה בשלוש מערכות, שבסופה זוכים השחקנים למחיאות כפיים. לכן, אמבולנס שמסוגל להגיע כשצריך אותו, לא דומה לאקדח, ואישה יולדת אינה מופיעה בשביל אחרים, אלא דואגת לסביבה בטוחה, שתאפשר לה להביא חיים לעולם.
מעט מאוד מצבים מיילדותיים מצריכים התערבות רפואית מיידית הזמינה אך ורק בבית חולים, אך כיוון שהם מצבים מסכני חיים, וכיוון שמלבד החוויה , בשורה התחתונה אנחנו רוצים אם וילוד בריאים, יש מקום לשקול אפשרויות הגעה מהירה לבית חולים ממקומות מרוחקים.
ממש בימים אלה, מיילדות- הבית מנסות להגיב בנוסח משלהן להצעה של ועדה מטעם מטרד הבריאות, שבה קריטריונים קשוחים ביותר , המטרה- ליצור קריטריונים מחייבים את העוסקים בלידות- בית בארץ. זה בטח יקח עוד לפחות שנה עד שיתגבש משהו מחייב , וגם אז, יתעוררו שאלות רבות בקשר ליולדות המסרבות לעמוד בתנאים. ציבור היולדות, הלקוחות הפוטנציאליות, יצטרכו גם הן לקחת חלק במאבק למען חופש הבחירה בלידה, וגיבוש הקריטריונים העלולים לשנות את המצב הנוכחי.
שיהיו לכולנו עוד הרבה לידות בטוחות ושמחות.
מעט מאוד מצבים מיילדותיים מצריכים התערבות רפואית מיידית הזמינה אך ורק בבית חולים, אך כיוון שהם מצבים מסכני חיים, וכיוון שמלבד החוויה , בשורה התחתונה אנחנו רוצים אם וילוד בריאים, יש מקום לשקול אפשרויות הגעה מהירה לבית חולים ממקומות מרוחקים.
ממש בימים אלה, מיילדות- הבית מנסות להגיב בנוסח משלהן להצעה של ועדה מטעם מטרד הבריאות, שבה קריטריונים קשוחים ביותר , המטרה- ליצור קריטריונים מחייבים את העוסקים בלידות- בית בארץ. זה בטח יקח עוד לפחות שנה עד שיתגבש משהו מחייב , וגם אז, יתעוררו שאלות רבות בקשר ליולדות המסרבות לעמוד בתנאים. ציבור היולדות, הלקוחות הפוטנציאליות, יצטרכו גם הן לקחת חלק במאבק למען חופש הבחירה בלידה, וגיבוש הקריטריונים העלולים לשנות את המצב הנוכחי.
שיהיו לכולנו עוד הרבה לידות בטוחות ושמחות.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
לידת בית רחוק מבית חולים
אני גרה 15 דקות מביה"ח הקרוב ביותר, אבל בקומה שלישית בלי מעלית. מה האופציה? האם אפשר "להתנחל" אצל המיילדת? אם אני מוצאת בית של חברים שיסכימו, שהגישה אליו נוחה יותר, האם זה עדיין שומר על היתרונות של לידת בית (מבחינת ההרגשה)?
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2004, 16:52
- דף אישי: הדף האישי של ב_דרך*
לידת בית רחוק מבית חולים
האם זה עדיין שומר על היתרונות של לידת בית (מבחינת ההרגשה)?
על זה, מן הסתם, רק את תוכלי לענות.
אני לא חושבת שיש עוד מיילדת, מלבד אילנה שמש, שמיילדת בביתה.
על זה, מן הסתם, רק את תוכלי לענות.
אני לא חושבת שיש עוד מיילדת, מלבד אילנה שמש, שמיילדת בביתה.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
אבל בקומה שלישית בלי מעלית
זה לא שאי אפשר לפנות חולה על אלונקה מקומה שלישית.
לא הייתי, במקומך, מודאגת מזה. שצוות האמבולנס (טפו טפו, שלא תזדקקי) יהיה מודאג (-:
זה לא שאי אפשר לפנות חולה על אלונקה מקומה שלישית.
לא הייתי, במקומך, מודאגת מזה. שצוות האמבולנס (טפו טפו, שלא תזדקקי) יהיה מודאג (-:
-
לידת בית רחוק מבית חולים
באיזה איזור נמצא ביתה? (אני בת"א).
והאם לאחר שמשגב לדך נסגר, יש באחד מבתי החולים אופציה לקחת מיילדת פרטית?
והאם לאחר שמשגב לדך נסגר, יש באחד מבתי החולים אופציה לקחת מיילדת פרטית?
-
לידת בית רחוק מבית חולים
גילה - חשבתי שהמיילדת עצמה לא תסכים, כיוון שמדובר בסיטואציה בעייתית אם יש מצב מצוקה, חלילה.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
לידת בית רחוק מבית חולים
יש עוד מיילדות שבמקרה הצורך יסכימו ליילד בביתן, אם כי רק אילנה שמש עשתה מזה ממש עסק, והיא מעדיפה ליילד בצימרים. לדעתי, זו אינה לידת בית, אלא לידה חוץ אשפוזית (שיכולה להיות מצוינת, אבל היא לא לידת בית).
כמו שגילה כתבה למעלה, בלידת בית יש שני גורמים מרכזיים: 1. לידה לא-התערבותית 2. לידה בטריטוריה שלי
כל אחת צריכה לחשוב מה המשקל של הגורמים הללו, עבורה, ובמיוחד תוך שיקול הנתונים הספציפיים.
אישית, כשבעלי לא רצה שאלד בבית שלנו, עדיין השיקול של לידה לא התערבותית היה מספיק משמעותי, שהתחלתי לחפש פתרונות למקום לידה חלופי. יחד עם זאת, כשהוא התרצה (ולא מתוך שכנוע שלי), שמחתי מאד, והיה לי טוב מאד עם היותי במקום שלי, כשאני לא צריכה לחשוש מלהפריע או ללכלך או כל דבר שהוא, שאני מרגישה בו בבית.
קומה שלישית ללא מעלית, זו בהחלט עשויה להיות בעיה, וצריך לשקול היטב, אולי יחד עם המיילדת (שאולי כדאי שתראה את המקום), האם זה סיכון סביר (עבורכם ועבורה). זה לא נכון שזו בעיה של מד"א - זמן האלתורים הוא על חשבון היולדת והתינוק שלה.
כמו שגילה כתבה למעלה, בלידת בית יש שני גורמים מרכזיים: 1. לידה לא-התערבותית 2. לידה בטריטוריה שלי
כל אחת צריכה לחשוב מה המשקל של הגורמים הללו, עבורה, ובמיוחד תוך שיקול הנתונים הספציפיים.
אישית, כשבעלי לא רצה שאלד בבית שלנו, עדיין השיקול של לידה לא התערבותית היה מספיק משמעותי, שהתחלתי לחפש פתרונות למקום לידה חלופי. יחד עם זאת, כשהוא התרצה (ולא מתוך שכנוע שלי), שמחתי מאד, והיה לי טוב מאד עם היותי במקום שלי, כשאני לא צריכה לחשוש מלהפריע או ללכלך או כל דבר שהוא, שאני מרגישה בו בבית.
קומה שלישית ללא מעלית, זו בהחלט עשויה להיות בעיה, וצריך לשקול היטב, אולי יחד עם המיילדת (שאולי כדאי שתראה את המקום), האם זה סיכון סביר (עבורכם ועבורה). זה לא נכון שזו בעיה של מד"א - זמן האלתורים הוא על חשבון היולדת והתינוק שלה.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
תודה על התשובה.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
אה, ואילנה גרה בישרש, 5 דק' מאסף הרופא.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
אני ילדתי בבית, בתל אביב, בקומה שלישית בלי מעלית, בחדר מדרגות צר וקצת רחוק מהכביש.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
איך תכננת להיערך למקרה שיש צורך בהעברה לבית חולים?
-
לידת בית רחוק מבית חולים
לפי ההוראות של המיילדת שלי התקשרתי למגן דוד אדום וביררתי איפה התחנה הקרובה, איך מתקשרים אליה, כמה זמן לוקח להגיע אלי, האם הם מכירים את הרחוב שלי, כמה עולות כל האופציות (להזעיק אמבולנס ביום/בלילה, להחזיק בכוננות) והכל רשמתי יפה על דף שנתלה על המקרר.
הם כבר הורידו אנשים עם התקף לב ברחוב שלנו, מקומה רביעית בלי מעלית, וזה לא נראה להם משהו מיוחד.
הם כבר הורידו אנשים עם התקף לב ברחוב שלנו, מקומה רביעית בלי מעלית, וזה לא נראה להם משהו מיוחד.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
הם כבר הורידו אנשים עם התקף לב ברחוב שלנו, מקומה רביעית בלי מעלית, וזה לא נראה להם משהו מיוחד
זה מה שניסיתי לומר. בעיקר: זה לא נראה להם משהו מיוחד.
זה מה שניסיתי לומר. בעיקר: זה לא נראה להם משהו מיוחד.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
בינתיים, בספר של בר (בהנחה שהוא תקף) אני רואה שביה"ח הקרוב ביותר אלי שמאפשר לידה פרטית (אם הבנתי נכון, זו לידה עם מיילדת מטעמי) הוא מעייני הישועה בק"ק בני ברק
יש לי עוד זמן להחליט, אבל ההתלבטות לא קלה. לא הייתי רוצה שהלידה הראשונה תהפוך לחווייה של כעס ואובדן שליטה בגלל הפרוצדורות המטומטמות שקיימות פה.
יש לי עוד זמן להחליט, אבל ההתלבטות לא קלה. לא הייתי רוצה שהלידה הראשונה תהפוך לחווייה של כעס ואובדן שליטה בגלל הפרוצדורות המטומטמות שקיימות פה.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
לידת בית רחוק מבית חולים
אז בשורה משמחת. מסתבר שאמור להיפתח מרכז לידה בתל השומר בו תתאפשרנה לידות טבעיות עם מיילדת פרטית. זה יקח כמה חודשים.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
באמת? אני מקווה שיזדרזו ויפתחו עד ינואר
לידת בית רחוק מבית חולים
יש לי שכנה שהיא מיילדת ב"מעייני הישועה". קיבוצניקית לשעבר. ממש לא דתיה. חמודה מאד.
אם יש שאלות על "מעייני" אני אשמח לשאול אותה ולהחזיר תשובות.
(אנא, שאלות אצלי בדף, כי לא בטוח שאכנס לכאן בתדירות גבוהה)
אם יש שאלות על "מעייני" אני אשמח לשאול אותה ולהחזיר תשובות.
(אנא, שאלות אצלי בדף, כי לא בטוח שאכנס לכאן בתדירות גבוהה)
-
- הצטרפות: 11 ספטמבר 2002, 14:27
- דף אישי: הדף האישי של ציירת_הקומיקס*
לידת בית רחוק מבית חולים
זה יקח כמה חודשים. יש לך מושג כמה? (כמה כמו שנה או כמה כמו חודשיים). אני מאוד מתלבטת איפה ללדת וזה יכול לפתור לי מספר בעיות.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
מי אמר שמרכז לידה (או חדר לידה ביתי) בבית חולים, זה כמו מאפייה תעשייתית שמייצרת "לחם ביתי"? (לא זוכרת מי אמר, אבל אימצתי בחום את ההגדרה).
קומה ג' - א. תבדקי עם מיילדת, אל תפסלי מראש. יכול להיות שזה כן בסדר. במיוחד לאור מה שבשמת וגילה כתבו.
ב. לפי מה שאת מתארת את המניע שלך ללידת בית, לידה חוץ אשפוזית אחרת (בצימר של אילנה, אצל חברים, במלון ועוד, נדמה לי שיש על זה ב-התלבטות ללידת בית) יכולה למלא חלק ניכר מהצרכים שלך. זה אמנם לא בבית, אבל זה לפחות גם לא בבי"ח.
קומה ג' - א. תבדקי עם מיילדת, אל תפסלי מראש. יכול להיות שזה כן בסדר. במיוחד לאור מה שבשמת וגילה כתבו.
ב. לפי מה שאת מתארת את המניע שלך ללידת בית, לידה חוץ אשפוזית אחרת (בצימר של אילנה, אצל חברים, במלון ועוד, נדמה לי שיש על זה ב-התלבטות ללידת בית) יכולה למלא חלק ניכר מהצרכים שלך. זה אמנם לא בבית, אבל זה לפחות גם לא בבי"ח.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*
לידת בית רחוק מבית חולים
אצל חברים.
<לא שייך לכאן> את האמת? היה לי מאוד קשה אילו חברה היתה מבקשת ללדת אצלי בבית. קשה במובן של - מה פתאום נולד תינוק בסלון שלי ואחרי כמה שעות הוא נארז ונלקח מכאן?
<לא שייך לכאן> את האמת? היה לי מאוד קשה אילו חברה היתה מבקשת ללדת אצלי בבית. קשה במובן של - מה פתאום נולד תינוק בסלון שלי ואחרי כמה שעות הוא נארז ונלקח מכאן?
-
לידת בית רחוק מבית חולים
אישית לא הייתי שקטה ללדת במקום שיש מיילדות שלא יסכימו לבוא ליילד. ברצון ללידת בית אין לשכוח שחיי תינוק על הפרק. אכן, בית חולים אינו גן עדן מבטחים, אבל בכל המקרים יש להפעיל שיקול דעת.
בעיני יש יתרונות רבים ללידה חוץ אישפוזית, וממילא נראה לי שאם הייתי צריכה לנסוע לבית חולים שעות בודדות אחרי הלידה לצרכים בירוקרטים זה כבר הופך הכל למבאס יותר.
מתי יפתח מרכז הלידה? כמדומני בספטמבר, אבל מי שזה רלוונטי עבורה שתתקשר לברר.
זה בהחלט לא פשוט ללדת אצל חברים. <איפה יהיו החברים??>
בעלי בזמנו הציע שכשהיו לי צירים, נלך "לבקר" מיילדת שאנחנו מכירים (שאסור לה ליילד בבית) ונלד "בטעות" שם
בעיני יש יתרונות רבים ללידה חוץ אישפוזית, וממילא נראה לי שאם הייתי צריכה לנסוע לבית חולים שעות בודדות אחרי הלידה לצרכים בירוקרטים זה כבר הופך הכל למבאס יותר.
מתי יפתח מרכז הלידה? כמדומני בספטמבר, אבל מי שזה רלוונטי עבורה שתתקשר לברר.
זה בהחלט לא פשוט ללדת אצל חברים. <איפה יהיו החברים??>
בעלי בזמנו הציע שכשהיו לי צירים, נלך "לבקר" מיילדת שאנחנו מכירים (שאסור לה ליילד בבית) ונלד "בטעות" שם
-
לידת בית רחוק מבית חולים
האם במרכז הלידה לא יחולו אותם תנאים כמו במלונית היום - ז"א, 6 שעות של התינוק בתינוקייה רגילה לפני שמגיע לביות מלא, 24 שעות אחרי ניתוח קיסרי, וכו'? בסוף כל לידה מגיע מוצאי לידה...
-
לידת בית רחוק מבית חולים
מה פתאום נולד תינוק בסלון שלי ואחרי כמה שעות הוא נארז ונלקח מכאן?
הם יכולים להישאר אצלך לפוסט פארטום...
הם יכולים להישאר אצלך לפוסט פארטום...
-
- הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
- דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*
לידת בית רחוק מבית חולים
רק אילנה שמש עשתה מזה ממש עסק, והיא מעדיפה ליילד בצימרים. לדעתי, זו אינה לידת בית, אלא לידה חוץ אשפוזית (שיכולה להיות מצוינת, אבל היא לא לידת בית).
כרמית, בתור אחת שילדה אצל אילנה בצימר (בגלל המרחק מבית חולים) אני לא מסכימה להגדרה הזאת שלך. ללדת אצל אילנה הרגיש לי מאוד בבית- רק לא הבית שלנו. לא היה בזה שום אלמנט אישפוזי ורק המחשבה על ההקבלה מצמררת אותי...
ללדת אצל אילנה מבחינתי זה היה לשכור צימר למספר ימים וללדת שם, עם הדברים שרצינו והבאנו איתנו, ועם מיילדת שבחרנו ושהגיעה לחדר שלנו כאשר הגיע הזמן. הלידה היתה עבורי חוויה טובה - גם בזכות אילנה ואישיותה המיוחדת וגם בגלל הצימר.
_כמו שגילה כתבה למעלה, בלידת בית יש שני גורמים מרכזיים: 1. לידה לא-התערבותית 2. לידה בטריטוריה שלי
כל אחת צריכה לחשוב מה המשקל של הגורמים הללו, עבורה, ובמיוחד תוך שיקול הנתונים הספציפיים._
לגבי הערות אלה:
מאוד מסכימה עם זה. יתכן שלא כול אחד מרגיש בבית כולכך בקלות ואז באמת הצימר הופך להיות מקום פחות נוח כפתרון?
מאחר ולא עמדה בפני האפשרות ללדת בבית בשל המרחק מבית החולים (אילנה לא היתה מוכנה לקחת סיכון) האופציה של לידה בצימר היוותה פתרון נפלא ואידיאלי.
כרמית, בתור אחת שילדה אצל אילנה בצימר (בגלל המרחק מבית חולים) אני לא מסכימה להגדרה הזאת שלך. ללדת אצל אילנה הרגיש לי מאוד בבית- רק לא הבית שלנו. לא היה בזה שום אלמנט אישפוזי ורק המחשבה על ההקבלה מצמררת אותי...
ללדת אצל אילנה מבחינתי זה היה לשכור צימר למספר ימים וללדת שם, עם הדברים שרצינו והבאנו איתנו, ועם מיילדת שבחרנו ושהגיעה לחדר שלנו כאשר הגיע הזמן. הלידה היתה עבורי חוויה טובה - גם בזכות אילנה ואישיותה המיוחדת וגם בגלל הצימר.
_כמו שגילה כתבה למעלה, בלידת בית יש שני גורמים מרכזיים: 1. לידה לא-התערבותית 2. לידה בטריטוריה שלי
כל אחת צריכה לחשוב מה המשקל של הגורמים הללו, עבורה, ובמיוחד תוך שיקול הנתונים הספציפיים._
לגבי הערות אלה:
- הלידה עם אילנה היא כמובן לא התערבותית
- מאחר ובילינו בצימר מספר שעות לפני הלידה הספקנו להתמקם ולהרגיש שזו הטריטוריה שלנו .
מאוד מסכימה עם זה. יתכן שלא כול אחד מרגיש בבית כולכך בקלות ואז באמת הצימר הופך להיות מקום פחות נוח כפתרון?
מאחר ולא עמדה בפני האפשרות ללדת בבית בשל המרחק מבית החולים (אילנה לא היתה מוכנה לקחת סיכון) האופציה של לידה בצימר היוותה פתרון נפלא ואידיאלי.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
לוידעת.
מסכימה איתך שזה בעסה הסיפור עם ה6 שעות . עדיין לא הבנתי את הקטע הזה. עם זאת כשילדתי שם , נתנו לי להישאר שעתיים עם התינוק בחדר לידה ואח"כ אחרי שנחתי קצת(נחתי עלק. מי רוצה לנוח אחרי לידה? כולך מלאת מרץ בפעם האחרונה לשנתיים הבאות) נסעתי בכסא גלגלים (קמתי והתעלפתי) לתינוקיה ושם התחבקנו .
מסכימה איתך שזה בעסה הסיפור עם ה6 שעות . עדיין לא הבנתי את הקטע הזה. עם זאת כשילדתי שם , נתנו לי להישאר שעתיים עם התינוק בחדר לידה ואח"כ אחרי שנחתי קצת(נחתי עלק. מי רוצה לנוח אחרי לידה? כולך מלאת מרץ בפעם האחרונה לשנתיים הבאות) נסעתי בכסא גלגלים (קמתי והתעלפתי) לתינוקיה ושם התחבקנו .
-
לידת בית רחוק מבית חולים
ללדת אצל אילנה מבחינתי זה היה לשכור צימר למספר ימים וללדת שם.
מבחינתי - זה לא "בבית".
זה לא ערומה כמה שאני רוצה.
זה לא עם - כל מה שיש לי כרגיל, יש לי גם שם, גם אם נזכרתי בזה פתאום.
זה לא בלי לנסוע אחרי הלידה עם התינוק הפצפון הזה. (רק אחרי לידת הבית, הבנתי למה אומרים "רך" על תינוק).
מבחינתי - זה לא "בבית".
זה לא עם - כל מה שיש לי כרגיל, יש לי גם שם, גם אם נזכרתי בזה פתאום.
זה לא בלי לנסוע אחרי הלידה עם התינוק הפצפון הזה. (רק אחרי לידת הבית, הבנתי למה אומרים "רך" על תינוק).
-
לידת בית רחוק מבית חולים
אני ממש נהניתי ללדת אצל אילנה (12 שנה עוד מעט). גרתי בדירת חדר במעונות סטודנטים ותאמינו לי שהיה יותר נעים, יותר מסודר ויותר ביתי אצל אילנה (עד היום, לדעתי). אני גם לא הטיפוס שצריך שעות כדי להתאקלם. רק מרחב ופרטיות. הנוהל שלנו להשתלטות על צימר קובע שפיכת תוכן המזוודות על כל מקום פנוי במרחב. קצת דומה למה שחתולים עושים כדי להכריס על טריטוריה. מאותו הרגע, זה בית ואפשר להתפשט, להוציא קולות משונים.
ישנו את הלילה וחזרנו הביתה בכיף.
נכון, עדיף בבית והיום הייתי שמחה להישאר במרחב שלי. אבל אני מתייחסת ללידה הזו כלידת הבית שלי ולא כלידה החוץ אשפוזית שלי...
ישנו את הלילה וחזרנו הביתה בכיף.
נכון, עדיף בבית והיום הייתי שמחה להישאר במרחב שלי. אבל אני מתייחסת ללידה הזו כלידת הבית שלי ולא כלידה החוץ אשפוזית שלי...
-
לידת בית רחוק מבית חולים
_מבחינתי - זה לא "בבית".
זה לא עם - כל מה שיש לי כרגיל, יש לי גם שם, גם אם נזכרתי בזה פתאום._
מבחינתי זו כן לידת בית וזה כן "בבית". כנראה שאין לבית הגדרה אחת מוחלטת ...
אני יותר מתחברת להגדרה של נועה:
הנוהל שלנו להשתלטות על צימר קובע שפיכת תוכן המזוודות על כל מקום פנוי במרחב. קצת דומה למה שחתולים עושים כדי להכריס על טריטוריה. מאותו הרגע, זה בית ואפשר להתפשט, להוציא קולות משונים.
בדיוק!
נועה, אתם זזים הרבה?, אני שואלת את עצמי עם העניין הזה של להרגיש בבית בקלות מגיע בין השאר מנסיון של נדודים ארוכי טווח (טיול ממושך, מעברי דירה תכופים וכדומה).
זה לא עם - כל מה שיש לי כרגיל, יש לי גם שם, גם אם נזכרתי בזה פתאום._
מבחינתי זו כן לידת בית וזה כן "בבית". כנראה שאין לבית הגדרה אחת מוחלטת ...
אני יותר מתחברת להגדרה של נועה:
הנוהל שלנו להשתלטות על צימר קובע שפיכת תוכן המזוודות על כל מקום פנוי במרחב. קצת דומה למה שחתולים עושים כדי להכריס על טריטוריה. מאותו הרגע, זה בית ואפשר להתפשט, להוציא קולות משונים.
בדיוק!
נועה, אתם זזים הרבה?, אני שואלת את עצמי עם העניין הזה של להרגיש בבית בקלות מגיע בין השאר מנסיון של נדודים ארוכי טווח (טיול ממושך, מעברי דירה תכופים וכדומה).
-
לידת בית רחוק מבית חולים
ענן - לידה חוץ אשפוזית, היא לידה לא בבי"ח, ללא אשפוז. הכוונה (וזו לא הגדרה שלי) היא ללידות במרכזי לידה ומקומות אחרים שבהם לא מתאשפזים - בין אם זה על שפת הים, במכונית בדרך (לא מתוכנן, מן הסתם...), במלון (או צימר...), בבית וכדומה. אין בכך כדי לומר על איכות הלידה - שיכולה בהחלט להיות מצויינת, מתאימה ליולדת, לא התערבותית ונפלאה (למעשה, לידה התערבותית חוץ אשפוזית היא מסוכנת). ועדיין, לדעתי, לידה שאינה בבית שלך, אינה לידת בית, וההבדל הוא עקרוני.
אולי יש אנשים שמתאקלמים מהר, וההבדל הוא יותר סמנטי עבורם, אבל קשה לי להאמין שזה בדיוק אותו דבר - בדיוק מה שגילה כתבה: הצורך בנסיעה אל וממקום הלידה (בצירים או עם פצפון), אריזת ה"דברים שצריך" עם מעט גמישות לגלות ששכחנו (או שבגלל החשש הזה, "אורזים את כל הבית") ובעיקר הידיעה שזה המקום שלי.
אני לחלוטין לא פוסלת. להיפך, יש הרבה נשים שזה מאפשר להם לידה חוץ אשפוזית, ואחרת כן היו צריכות להתאשפז, כי הבית שלהן לא מתאים (מכל סיבה שהיא, כולל הרגשה אישית), והלוואי שהיתה אפשרות כזאת בכל רחבי הארץ. רק מעדנת הגדרות.
מונו -
אישית לא הייתי שקטה ללדת במקום שיש מיילדות שלא יסכימו לבוא ליילד תלוי מה השיקול שלהן, וגם זה עניין של גישה. מכירה הרבה רופאים שלא יסכימו ליילד בבית. זה לא פוסל, מבחינתי. יש נושאים רבים שהמיילדות חלוקות ביניהן לגבי האם ניתן ליילד או לא, כך שלדעתי, העובדה שיש מישהי שלא מסכימה, לא בהכרח פוסל. כדאי להעניין מה המניעים וההסבר שלה, ולגבש דעה אישית (למשל, מסתבר שאילנה לא מוכנה ליילד לנל"ק, מסיבות פוליטיות, לא רפואיות (וזו הגדרה שלה)).
מיילדת שאנחנו מכירים (שאסור לה ליילד בבית) - לכל מיילדת בעלת רשיון יילוד ישראלי מותר ליילד בבית. מן הסתם, לא כולן רוצות, וגם כדאי להערך לכך מראש, כי יש דברים שמתבצעים אחרת מבי"ח, כי כדאי שיהיה ציוד מתאים (למשל לחיתוך חבל הטבור, אם מתכוונים, ציוד חירום וכד'), וכי כדאי לתאם עמדות לפני הלידה. (אני מבינה שהכוונה לא היתה רצינית, וכותבת בעיקר עבור קוראים סמויים).
אולי יש אנשים שמתאקלמים מהר, וההבדל הוא יותר סמנטי עבורם, אבל קשה לי להאמין שזה בדיוק אותו דבר - בדיוק מה שגילה כתבה: הצורך בנסיעה אל וממקום הלידה (בצירים או עם פצפון), אריזת ה"דברים שצריך" עם מעט גמישות לגלות ששכחנו (או שבגלל החשש הזה, "אורזים את כל הבית") ובעיקר הידיעה שזה המקום שלי.
אני לחלוטין לא פוסלת. להיפך, יש הרבה נשים שזה מאפשר להם לידה חוץ אשפוזית, ואחרת כן היו צריכות להתאשפז, כי הבית שלהן לא מתאים (מכל סיבה שהיא, כולל הרגשה אישית), והלוואי שהיתה אפשרות כזאת בכל רחבי הארץ. רק מעדנת הגדרות.
מונו -
אישית לא הייתי שקטה ללדת במקום שיש מיילדות שלא יסכימו לבוא ליילד תלוי מה השיקול שלהן, וגם זה עניין של גישה. מכירה הרבה רופאים שלא יסכימו ליילד בבית. זה לא פוסל, מבחינתי. יש נושאים רבים שהמיילדות חלוקות ביניהן לגבי האם ניתן ליילד או לא, כך שלדעתי, העובדה שיש מישהי שלא מסכימה, לא בהכרח פוסל. כדאי להעניין מה המניעים וההסבר שלה, ולגבש דעה אישית (למשל, מסתבר שאילנה לא מוכנה ליילד לנל"ק, מסיבות פוליטיות, לא רפואיות (וזו הגדרה שלה)).
מיילדת שאנחנו מכירים (שאסור לה ליילד בבית) - לכל מיילדת בעלת רשיון יילוד ישראלי מותר ליילד בבית. מן הסתם, לא כולן רוצות, וגם כדאי להערך לכך מראש, כי יש דברים שמתבצעים אחרת מבי"ח, כי כדאי שיהיה ציוד מתאים (למשל לחיתוך חבל הטבור, אם מתכוונים, ציוד חירום וכד'), וכי כדאי לתאם עמדות לפני הלידה. (אני מבינה שהכוונה לא היתה רצינית, וכותבת בעיקר עבור קוראים סמויים).
לידת בית רחוק מבית חולים
קומה ג',
שאלתי בלי קשר להודעה שלך לגבי לידות פרטיות ב"מעייני" - עדיין לא מאפשרים שם. זה בתכנון.
אני צריכה לתפוס את השכנה ולשאול לגבי הפרדה בין הינוקא למינקת, וכשאקבל תשובה אכתוב כאן.
מה שאני יודעת משיחות העבר שלנו הוא שיש שם פחות התערבות רפואית יחסית, ושלמילדות יש יותר יד חופשית.
שאלתי בלי קשר להודעה שלך לגבי לידות פרטיות ב"מעייני" - עדיין לא מאפשרים שם. זה בתכנון.
אני צריכה לתפוס את השכנה ולשאול לגבי הפרדה בין הינוקא למינקת, וכשאקבל תשובה אכתוב כאן.
מה שאני יודעת משיחות העבר שלנו הוא שיש שם פחות התערבות רפואית יחסית, ושלמילדות יש יותר יד חופשית.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
מבחינתי זו כן לידת בית וזה כן "בבית". כנראה שאין לבית הגדרה אחת מוחלטת
אה, בוודאי. כאמור - מבחינתי.
נועה, אתם זזים הרבה?, אני שואלת את עצמי עם העניין הזה של להרגיש בבית בקלות מגיע בין השאר מנסיון של נדודים ארוכי טווח
אולי להפך - מי שמתמקם בקלות, לא חושש לזוז, וזז יותר (-:
אה, בוודאי. כאמור - מבחינתי.
נועה, אתם זזים הרבה?, אני שואלת את עצמי עם העניין הזה של להרגיש בבית בקלות מגיע בין השאר מנסיון של נדודים ארוכי טווח
אולי להפך - מי שמתמקם בקלות, לא חושש לזוז, וזז יותר (-:
-
לידת בית רחוק מבית חולים
תודה, שרון ג. אם לא מאפשרים שם לידות פרטיות, עניין ההפרדה כבר לא רלוונטי עבורי.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
לכל מיילדת בעלת רשיון יילוד ישראלי מותר ליילד בבית
באמת? לא ידעתי. חשבתי שיש הכשרה\הסמכה מיוחדת לכך. אם כך רשימת מיילדות הבית היא רשימה של מיילדות ככל המיילדות שבחרו ליילד בבית ודאגו לציוד מתאים בלבד?
לגבי מעייני הישועה, עשיתי קורס הכנה ללידה אצל אחת המילדות שם ודווקא ממנה התרשמתי שהלידות (לא הפרטיות, אלא הרגילות) שמרניות מאד לפחות במה שנוגע בעיסוי, חתך,תנוחות בלידה וכדומה.
באמת? לא ידעתי. חשבתי שיש הכשרה\הסמכה מיוחדת לכך. אם כך רשימת מיילדות הבית היא רשימה של מיילדות ככל המיילדות שבחרו ליילד בבית ודאגו לציוד מתאים בלבד?
לגבי מעייני הישועה, עשיתי קורס הכנה ללידה אצל אחת המילדות שם ודווקא ממנה התרשמתי שהלידות (לא הפרטיות, אלא הרגילות) שמרניות מאד לפחות במה שנוגע בעיסוי, חתך,תנוחות בלידה וכדומה.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
לידת בית רחוק מבית חולים
לכל מיילדת בעלת רשיון יילוד ישראלי מותר ליילד בבית
על פי החוק, למיילדת בעלת רשיון ישראלי מותר ליילד בכל מקום. אם משרד הבריאות היה מכיר במיילדות אחדות כמיילדות בית, או מכשיר אותן זה היה אומר שהוא מכיר בלידות הבית ומעניק את אישורו לנושא...
על פי החוק, למיילדת בעלת רשיון ישראלי מותר ליילד בכל מקום. אם משרד הבריאות היה מכיר במיילדות אחדות כמיילדות בית, או מכשיר אותן זה היה אומר שהוא מכיר בלידות הבית ומעניק את אישורו לנושא...
-
לידת בית רחוק מבית חולים
מבחינת החוק - כן, מיילדת היא מיילדת, ולכן מיילדת בית היא מיילדת "רגילה" שבחרה ליילד בבית.
מבחינה מעשית, רוב, אם לא כל, מיילדות הבית עבדו תקופה מסוימת בבי"ח (וזה משמעותי מבחינת הנסיון במצבים שונים), רכשו ידע בלידה טבעית, וגם עברו "תקופת חניכה" ע"י סיוע למיילדת בית מנוסה יותר.
מי שתנסה ליילד בבית כמו בבי"ח, עלולה למצוא את עצמה בבעיה קשה.
מבחינה מעשית, רוב, אם לא כל, מיילדות הבית עבדו תקופה מסוימת בבי"ח (וזה משמעותי מבחינת הנסיון במצבים שונים), רכשו ידע בלידה טבעית, וגם עברו "תקופת חניכה" ע"י סיוע למיילדת בית מנוסה יותר.
מי שתנסה ליילד בבית כמו בבי"ח, עלולה למצוא את עצמה בבעיה קשה.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
להוסיף הבהרה לדברי כרמית:
מובן מאליו שכל מיילדת רשאית ליילד בכל מקום - הרי גם אם באמצע טיסה או באמצע שומקום אשה יולדת, אז כמו שבמצבי חירום אחרים שואלים "יש כאן רופא?" והרופא נחלץ לעזרה (גם אם הוא לא במרפאה או בבית החולים "שלו") ככה גם מיילדת יכולה ליילד כל אשה בכל מקום, אם נחוץ. מקצוע המיילדת אינו תלוי במקום.
מה שכן, מיילדת שמעולם לא יילדה מחוץ לבית החולים ולא יודעת איך עושים את זה - זה לא יהיה תמיד כל כך נעים (מסייגת: בוודאי יהיו מיילדות שבמצב כזה יתעלו על פחדיהן והרגליהן מבית החולים, יזכרו את החומר, ויילדו בצורה נפלאה).
מובן מאליו שכל מיילדת רשאית ליילד בכל מקום - הרי גם אם באמצע טיסה או באמצע שומקום אשה יולדת, אז כמו שבמצבי חירום אחרים שואלים "יש כאן רופא?" והרופא נחלץ לעזרה (גם אם הוא לא במרפאה או בבית החולים "שלו") ככה גם מיילדת יכולה ליילד כל אשה בכל מקום, אם נחוץ. מקצוע המיילדת אינו תלוי במקום.
מה שכן, מיילדת שמעולם לא יילדה מחוץ לבית החולים ולא יודעת איך עושים את זה - זה לא יהיה תמיד כל כך נעים (מסייגת: בוודאי יהיו מיילדות שבמצב כזה יתעלו על פחדיהן והרגליהן מבית החולים, יזכרו את החומר, ויילדו בצורה נפלאה).
-
לידת בית רחוק מבית חולים
ענן - לידה חוץ אשפוזית, היא לידה לא בבי"ח, ללא אשפוז. הכוונה (וזו לא הגדרה שלי) היא ללידות במרכזי לידה ומקומות אחרים שבהם לא מתאשפזים - בין אם זה על שפת הים, במכונית בדרך (לא מתוכנן, מן הסתם...), במלון (או צימר...), בבית וכדומה
הבנתי, אלה פשוט הגדרות. תודה על ההסבר, ובאמת זה נשמע די רע ה'חוץ אישפוזי' הזה P-:
אני עדיין לא מתחברת למונח הזה ולא נראה לי שאאמץ אותו כדי לתאר את הלידה שלי (אותה אני מכנה לידת בית על פי הרגשתי כלפיה).
לפי ההגדרה שלך (טוב ההגדרה היא לא שלך אבל את משתמשת בה אז באופן טבעי אני מפנה את השאלה אליך...)
בקיצור: אם ליולדת מתחשק ללדת דווקא בשדה החרציות הקרוב ולא בביתה אז זו כבר לא לידת בית? איפה החופש לבחור כחלק מתחושת ה'טריטוריה של היולדת' עליה הסכמנו קודם?
מאחר ואת מבינה במונחים האם יש לך במקרה מושג מי ולמה נתן לזה את השם 'לידה חוצאישפוזית' ? נשמע כמו שם שנתן ה'ממסד' ללידות שאינן מקובלות עליו.
הבנתי, אלה פשוט הגדרות. תודה על ההסבר, ובאמת זה נשמע די רע ה'חוץ אישפוזי' הזה P-:
אני עדיין לא מתחברת למונח הזה ולא נראה לי שאאמץ אותו כדי לתאר את הלידה שלי (אותה אני מכנה לידת בית על פי הרגשתי כלפיה).
לפי ההגדרה שלך (טוב ההגדרה היא לא שלך אבל את משתמשת בה אז באופן טבעי אני מפנה את השאלה אליך...)
בקיצור: אם ליולדת מתחשק ללדת דווקא בשדה החרציות הקרוב ולא בביתה אז זו כבר לא לידת בית? איפה החופש לבחור כחלק מתחושת ה'טריטוריה של היולדת' עליה הסכמנו קודם?
מאחר ואת מבינה במונחים האם יש לך במקרה מושג מי ולמה נתן לזה את השם 'לידה חוצאישפוזית' ? נשמע כמו שם שנתן ה'ממסד' ללידות שאינן מקובלות עליו.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
איפה גבול הבית שלך? זו שאלה פילוסופית... אני מתארת לעצמי שבשדה חרציות בחצר האחורי זה עדיין בגדר בית, ובשדה חרציות אי שם בהר זה לא. שוב - זה לא שיפוטי, לא מפחית מערכה של הלידה, ובהחלט בחירה לגיטימית. מקום בו את מרגישה בטוחה ללדת, אפילו אם זה בבית חולים, הוא המקום הטוב ביותר עבורך.
אני מנחשת שאכן הממסד הוא זה שהגדיר לידה חוצישפוזית (באמהבנימית זה נשמע קצת יותר טוב), רק שלא נראה לי שהם חשבו על לידת בית מתוכננת, כאופציה... ואולי זה גם תרגום מאנגלית (למרות שלא עולה לי כרגע הביטוי באנגלית).
את מוזמנת להמציא ביטוי יותר טוב (שמגדיר את היש, לא את האין), ונתחיל להנחיל אותו (אני המצאתי לנל"ק ונהנית לראות שפה ושם אפילו משתמשים בזה...).
אני מנחשת שאכן הממסד הוא זה שהגדיר לידה חוצישפוזית (באמהבנימית זה נשמע קצת יותר טוב), רק שלא נראה לי שהם חשבו על לידת בית מתוכננת, כאופציה... ואולי זה גם תרגום מאנגלית (למרות שלא עולה לי כרגע הביטוי באנגלית).
את מוזמנת להמציא ביטוי יותר טוב (שמגדיר את היש, לא את האין), ונתחיל להנחיל אותו (אני המצאתי לנל"ק ונהנית לראות שפה ושם אפילו משתמשים בזה...).
-
לידת בית רחוק מבית חולים
אני מסכימה אתך, ענן. הייתי קוראת לזה "לידה" (-:
אני מסכימה אתך, ענן. הייתי קוראת לזה "לידה" (-:
-
לידת בית רחוק מבית חולים
בעיה - את כל השמות הנכונים: לידה טבעית, לידה נורמאלית וכד', לקחו ועיוותו לכדי לידה עם מוניטור, פקיעת מים, אינפוזיה (או לפחות פרפר) וכו'.... וצריך איכשהו להתייחס למיקום, כי הוא משמעותי, אבל קשה להגדיר מה זה בדיוק כולל, ולכן הגדירו על דרך השלילה - מה שלא אשפוז.
-
- הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
- דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*
לידת בית רחוק מבית חולים
אם את באזור באר שבע אני יודעת שיש מיילדות שעושות שם לידה גם במרחק של 30 דקות מבה"יח חברה אם יש פקקים בת"א זמן ההגעה לבהי"ח אותו דבר שם אין פקקים. את בכיון נכון ויש לך מיילדת נהדרת שחזרה לאזור שלך.שין ברגנר
יהודית שפמן
יהודית שפמן
-
לידת בית רחוק מבית חולים
את מוזמנת להמציא ביטוי יותר טוב (שמגדיר את היש, לא את האין), ונתחיל להנחיל אותו
אני מסכימה אתך, ענן. הייתי קוראת לזה "לידה"
אז סיכמנו על 'לידה'?
אם את באזור באר שבע אני יודעת שיש מיילדות שעושות שם לידה גם במרחק של 30 דקות מבה"יח חברה אם יש פקקים בת"א זמן ההגעה לבהי"ח אותו דבר שם אין פקקים
יהודית, אני מסכימה עם העניין של הפקקים לחלוטין אבל חושבת שהבעיה היא לא בחצי שעה נסיעה בהגעה לבית החולים אלא במקרה חירום שבו נזקקים בכול זאת לבית חולים . חלק מהרוגע שליווה את הלידה שלי היתה הידיעה שאני בידיים טובות, ואם בכול זאת ישתבש משהו אהיה קרובה לבית חולים (ואת זה שרון ג דאגה להכניס לי לראש טוב טוב לפני הלידה וגם לאחריה עם סיפורים מהחיים /-:)
אני מסכימה אתך, ענן. הייתי קוראת לזה "לידה"
אז סיכמנו על 'לידה'?
אם את באזור באר שבע אני יודעת שיש מיילדות שעושות שם לידה גם במרחק של 30 דקות מבה"יח חברה אם יש פקקים בת"א זמן ההגעה לבהי"ח אותו דבר שם אין פקקים
יהודית, אני מסכימה עם העניין של הפקקים לחלוטין אבל חושבת שהבעיה היא לא בחצי שעה נסיעה בהגעה לבית החולים אלא במקרה חירום שבו נזקקים בכול זאת לבית חולים . חלק מהרוגע שליווה את הלידה שלי היתה הידיעה שאני בידיים טובות, ואם בכול זאת ישתבש משהו אהיה קרובה לבית חולים (ואת זה שרון ג דאגה להכניס לי לראש טוב טוב לפני הלידה וגם לאחריה עם סיפורים מהחיים /-:)
-
לידת בית רחוק מבית חולים
לידה - כללי מדי.
תמיד כששואלים אותו אם הוא נולד ב"לידה רגילה" אני תקועה.
מצד אחד - לא, זו לא היתה לידה רגילה. היא היתה מאד מיוחדת (אובייקטיבית וסובייקטיבית גם יחד).
מצד שני, אני הרי מבינה למה הכוונה, ואפחד לא רוצה לשמוע את כל פילוסופיית החיים שלי, אלא רק לסמן
בטופס...
תמיד כששואלים אותו אם הוא נולד ב"לידה רגילה" אני תקועה.
מצד אחד - לא, זו לא היתה לידה רגילה. היא היתה מאד מיוחדת (אובייקטיבית וסובייקטיבית גם יחד).
מצד שני, אני הרי מבינה למה הכוונה, ואפחד לא רוצה לשמוע את כל פילוסופיית החיים שלי, אלא רק לסמן
בטופס...
-
- הצטרפות: 12 יוני 2002, 21:42
- דף אישי: הדף האישי של יהודית_שפמן*
לידת בית רחוק מבית חולים
ןתעזבי רגע את המרחק מהבית חולים תקחי בחשבון את הזמן שהמיילדת צריכה להגיע אליך. במידה ואת יולדת מהר אז יש סיכויי שאולי המילדת לא תספיק להגיע.(וללא שיש לי כוונה להלחיץ אלא יש מציאות)
יהודית שפמן
שגרה 12 דקות נסיעה מהמיילדת אבל גם אז המילדת לא הספיקה להגיע.
יהודית שפמן
שגרה 12 דקות נסיעה מהמיילדת אבל גם אז המילדת לא הספיקה להגיע.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
יהודית, הלידה שלי היתה כולכך ארוכה שהיה זמן להגיע ולהגיע ולהגיע... אם כי אני זוכרת שלפני כן חששתי שלא נספיק להגיע לאילנה בזמן, ואפילו הלכתי עקב כך להכיר את ה'אויב' (סורוקה), רק למקרה ש...
אבל אני לא בהריון וכרגע הנושא לא על הפרק (לגבי לפחות).
כרמית, אני אומרת לידת בית, ומסבירה שזו לידה שהתרחשה בצימר. אין מה לעשות העניין לכאורה הוא פשוט - ילדנו באופן הכי טבעי שאפשר, אבל בחברה לא טבעית, ולכן הההסבר לא יסתכם במילה אחת - גם אם תהיה לנו בדיוק מילה ללידה בצימר של אילנה. בכול מקרה אופן הלידה יגרור שאלות והסברים,
אז גם מקום הלידה יכול להפוך להסבר....
אז מה את אומרת כששואלים אותך?
אבל אני לא בהריון וכרגע הנושא לא על הפרק (לגבי לפחות).
כרמית, אני אומרת לידת בית, ומסבירה שזו לידה שהתרחשה בצימר. אין מה לעשות העניין לכאורה הוא פשוט - ילדנו באופן הכי טבעי שאפשר, אבל בחברה לא טבעית, ולכן הההסבר לא יסתכם במילה אחת - גם אם תהיה לנו בדיוק מילה ללידה בצימר של אילנה. בכול מקרה אופן הלידה יגרור שאלות והסברים,
אז גם מקום הלידה יכול להפוך להסבר....
אז מה את אומרת כששואלים אותך?
-
לידת בית רחוק מבית חולים
כששואלים בשביל הטופס - עונה שהוא נולד נרתיקית. כששואלים במקום יותר אוהד, עונה שנולד בלידה מיוחדת, לא רגילה.
לידת בית רחוק מבית חולים
כששואלים במקום יותר אוהד
אם כך זה מעמיד אותי במקום לא אהוד ...
אפרופו לא אומרים נרתיקית (ז"א, אומרים אבל עדיף לא) אלא לֵדָנִית
אם כך זה מעמיד אותי במקום לא אהוד ...
אפרופו לא אומרים נרתיקית (ז"א, אומרים אבל עדיף לא) אלא לֵדָנִית
-
לידת בית רחוק מבית חולים
מה עם לידה אישית? לידה בחירתית? לב"ח- לידה בשדה חרציות
-
לידת בית רחוק מבית חולים
לידה אישית.
מוצא חן בעיני, נראה לי שאאמץ.
_כששואלים במקום יותר אוהד
אם כך זה מעמיד אותי במקום לא אהוד ..._
שרון, לדעתי את נמצאת במקום אוהד, פשוט עוד צריכה ללמוד להכיר בזה
מוצא חן בעיני, נראה לי שאאמץ.
_כששואלים במקום יותר אוהד
אם כך זה מעמיד אותי במקום לא אהוד ..._
שרון, לדעתי את נמצאת במקום אוהד, פשוט עוד צריכה ללמוד להכיר בזה
-
לידת בית רחוק מבית חולים
שרון, כשיש לך דקה למלא פרטים טכניים על הילד, לא מעניין אותך שלדעתי אין דבר כזה לידה רגילה, כי כל לידה היא יחידה במינה ומיוחדת מאד עבור השותפים בה (אם וילד בעיקר) - אפילו אם את נחמדה... נכון? אחרת לא היית שואלת על לידה "רגילה" אלא לידנית, כהגדרתך (קשה לי עם ההגדרה הזו, למרות שמכירה את המושג לידן, כי זה כמו "שאלה שאלתית").
לידה אישית - גמני אהבתי! לידה חוץ-בית-חרושתית....
לידה אישית - גמני אהבתי! לידה חוץ-בית-חרושתית....
-
לידת בית רחוק מבית חולים
לידה חוץ-בית-חרושתית....
(-:
(-:
לידת בית רחוק מבית חולים
זה מה שנקרא "צרות של עשירים".
ישנם הרבה מקומות בעולם (גם מערבי)מרוחקים מאד מבית חולים. בי'ח הוא לא אופציה בלידה.
אני חיה 45 דקות מב'ש ובלידה האחרונה היתה לי התלבטות דומה. מה גם שזו היתה לידת ויבק.
מסקנותיי;
אפשר להגיע לבית חולים מרוחק מהר אם נוסעים מהר(הגענו ב- 25 דקות. תודה לבעלי).
סיבוך קטלני יהיה קטלני בכל מקום. כולל בית חולים.
סיבוך "רגיל"(דימום/שיליה,ענייני נשימה....) -כאן נכנס המומנט של עד כמה אני באמת סומכת על המיילדת שתדע מה לעשות/תהיה מיומנת ועירנית,שתחזה סיבוכים אפשריים מראש.
ישנם הרבה מקומות בעולם (גם מערבי)מרוחקים מאד מבית חולים. בי'ח הוא לא אופציה בלידה.
אני חיה 45 דקות מב'ש ובלידה האחרונה היתה לי התלבטות דומה. מה גם שזו היתה לידת ויבק.
מסקנותיי;
אפשר להגיע לבית חולים מרוחק מהר אם נוסעים מהר(הגענו ב- 25 דקות. תודה לבעלי).
סיבוך קטלני יהיה קטלני בכל מקום. כולל בית חולים.
סיבוך "רגיל"(דימום/שיליה,ענייני נשימה....) -כאן נכנס המומנט של עד כמה אני באמת סומכת על המיילדת שתדע מה לעשות/תהיה מיומנת ועירנית,שתחזה סיבוכים אפשריים מראש.
-
לידת בית רחוק מבית חולים
ויבק = ???
-
- הצטרפות: 04 מרץ 2004, 16:52
- דף אישי: הדף האישי של ב_דרך*
לידת בית רחוק מבית חולים
ויב"ק
<או ללל"ק עפ"י שרונגימל>
לנל"ק
לידה נרתיקית לאחר קיסרי.<או ללל"ק עפ"י שרונגימל>
-
לידת בית רחוק מבית חולים
אה, תודה. חשבתי שזה שם בטן או משהו
לידת בית רחוק מבית חולים
<או ללל"ק עפ"י שרונגימל>
לקח לי זמן להבין (לא זכרתי שאמרתי אי פעם דבר כזה...)
לקח לי זמן להבין (לא זכרתי שאמרתי אי פעם דבר כזה...)
-
לידת בית רחוק מבית חולים
אז למה לא שאלת? (-;
-
- הצטרפות: 19 פברואר 2002, 21:05
- דף אישי: הדף האישי של תות_שדה*
לידת בית רחוק מבית חולים
_יהודית שפמן
שגרה 12 דקות נסיעה מהמיילדת אבל גם אז המילדת לא הספיקה להגיע._
חייבת לומר שהחלפתי לגוון ירוק
שגרה 12 דקות נסיעה מהמיילדת אבל גם אז המילדת לא הספיקה להגיע._
חייבת לומר שהחלפתי לגוון ירוק
-
- הצטרפות: 03 ינואר 2005, 01:40
לידת בית רחוק מבית חולים
אנחנו גרים לפחות שעה מבאר שבע. מה לא בדקנו: אילנה שמש, קרובים, חברים. לכל אופציה יש קאץ'.
היה לי רעיון: מסוק בכוננות ליד הבית. איזה יאוש...
המרכז החדש בתה"ש נוצץ אבל גם תמורת 4,300 ש"ח לא נוכל לבחור את המיילדת. קצת Greedy חבר המנהלים שם, מה?
כרגע נבדקת אפשרות ליחידות דיור במושבים באיזור בי"ח קפלן שעשה עלינו רושם יותר טוב מתה"ש המעוצב...
בת זוגי קצת נשברת ותוהה אם זה שווה את כל הבלאגן והכסף כשהלידה הביתית אינה בביתנו-אנו.
אני כל כך רוצה שהלידה תהיה במקום נעים ולא ביתחולימי... לא רוצה להיות ש"ג לא יגנבו לנו ת'צאצא/ית לתינוקייה, שלא יכנס רופא הכי-נחמד ויוציא את ד. מהריכוז שלה עם אז איך אנחנו מתקדמים? חבר'המני.
מישהו צריך house-sitting באיזור קפלן , נגיד סוף פברואר?
היה לי רעיון: מסוק בכוננות ליד הבית. איזה יאוש...
המרכז החדש בתה"ש נוצץ אבל גם תמורת 4,300 ש"ח לא נוכל לבחור את המיילדת. קצת Greedy חבר המנהלים שם, מה?
כרגע נבדקת אפשרות ליחידות דיור במושבים באיזור בי"ח קפלן שעשה עלינו רושם יותר טוב מתה"ש המעוצב...
בת זוגי קצת נשברת ותוהה אם זה שווה את כל הבלאגן והכסף כשהלידה הביתית אינה בביתנו-אנו.
אני כל כך רוצה שהלידה תהיה במקום נעים ולא ביתחולימי... לא רוצה להיות ש"ג לא יגנבו לנו ת'צאצא/ית לתינוקייה, שלא יכנס רופא הכי-נחמד ויוציא את ד. מהריכוז שלה עם אז איך אנחנו מתקדמים? חבר'המני.
מישהו צריך house-sitting באיזור קפלן , נגיד סוף פברואר?
-
לידת בית רחוק מבית חולים
אם כבר נדידה, אזולי מרכז הלידה החדש בלניאדו? נשמע מבטיח, והרבה יותר זול מתה"ש (וגם נשמע יותר דומה לאיך שאני מדמיינת מרכז לידה).