לידת בית מול מרכז לידה
לידת בית מול מרכז לידה
דף זה הוא צאצא של התלבטות ללידת בית דפים נוספים : מרכז לידה
מרכז לידה בעל יתרונות רבים יחסית לבית החולים. האם הוא עדיף על לידת בית? האם יש בארץ מרכז לידה של ממש?
מרכז לידה בעל יתרונות רבים יחסית לבית החולים. האם הוא עדיף על לידת בית? האם יש בארץ מרכז לידה של ממש?
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
לידת בית מול מרכז לידה
רגע, ויש בארץ מרכז לידה? אני מתכוונת לא רק בכותרת אלא במהות.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
לידת בית מול מרכז לידה
בכל אופן, הקשתי בגוגל birthing center vs. homebirth ועלו לא מעט תוצאות. רק רפרפתי על ההתחלה, מקוצר זמן. הנה משהו קטן לדוגמה - בטח יש דברים יותר מסודרים.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
לידת בית מול מרכז לידה
מרכז הלידה עשהרושם טוב מאד מבחינת גמישות אנשי הצוות והתלהבותם . לי יש שני טיעונים: 1. על סיבוך עלולים להיכנס לתה"ש שהוא כידוע התערבותי(כולל התינוקיה) 2.זה עדיין בית חולים אחרי הכל. אני לא רוצה להתרחק מבני הגדול לזמן כה רב. אני לא רוצה להרגיש שהתפשרתי בלידה שלי, מי יודע עוד כמה לידות תהינה.
בן זוגי קרא לאחרונה על כמה מקרים שהסתבכו(כולם היו בבית החולים אגב........) ואמר שהוא חושש שאם חו"ח יהיה סיבוך הוא ירגיש יותר בטוח אם יקרה בבי"ח. שלמיילדת במרכז לידה יש יותר זמן (זתומרת אם יש ירידת דופק למשל היא פחות תילחץ כי יודעת שלא צריך לנסוע עכשיו לבי"ח על כל אי הנעימות הכרוכה בכך). יש מקרים שמיילדות בית לוקחות שמסוכנים בעיניו והוא חושש שמיילדת בית עלולה לקחת סיכון גדול מדי.
אמרתי שאני עשיתי את מה שהבטחתי (לראות את המרכז) והוא לא (להיפגשם מיילדת בית) אז סיכמנו בינתיים שנתקשר כמתוכנן למיילדת המקורית, ואם זה לא יסתדר איתה בשיחה נקבע למישהי אחרת .
נשמע רעיון טוב עדי , תודה!
בן זוגי קרא לאחרונה על כמה מקרים שהסתבכו(כולם היו בבית החולים אגב........) ואמר שהוא חושש שאם חו"ח יהיה סיבוך הוא ירגיש יותר בטוח אם יקרה בבי"ח. שלמיילדת במרכז לידה יש יותר זמן (זתומרת אם יש ירידת דופק למשל היא פחות תילחץ כי יודעת שלא צריך לנסוע עכשיו לבי"ח על כל אי הנעימות הכרוכה בכך). יש מקרים שמיילדות בית לוקחות שמסוכנים בעיניו והוא חושש שמיילדת בית עלולה לקחת סיכון גדול מדי.
אמרתי שאני עשיתי את מה שהבטחתי (לראות את המרכז) והוא לא (להיפגשם מיילדת בית) אז סיכמנו בינתיים שנתקשר כמתוכנן למיילדת המקורית, ואם זה לא יסתדר איתה בשיחה נקבע למישהי אחרת .
נשמע רעיון טוב עדי , תודה!
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
לידת בית מול מרכז לידה
אוי, אני רואה שההודעה שלי מאתמול לא נקלטה (בדיוק היה נתק בתקשורת). מנסה לשחזר.
גם במרכז הלידה, צפויות התערבויות (מוניטור כל 5/30 דקות בשלב ראשון ו-5/15 ד' בשלב שני זה ממש לא מבוטל). כמו כן, אחת הטענות החזקות ששמעתי, היא שמפל ההתערבויות (על סכנותיו) מתחיל כבר כשיוצאים מהבית, מהטריטוריה הפרטית, הבטוחה.
חוץ מזה, אף אחת עוד לא ילדה במרכז הלידה. מוכנה להיות שפן? (ואגב, נראה לי שלפחות בתקופה הראשונה, הם יהיו יותר לחוצים ממילדות הבית, כי הם צריכים להוכיח את עצמם, ובטח יהיו תחת זכוכית מגדלת).
אני חושבת שיש מקום גם לטיעונים לא-לוגיים. כן, את יולדת, ואת מרגישה יותר טוב ובטוח בבית.
גם במרכז הלידה, צפויות התערבויות (מוניטור כל 5/30 דקות בשלב ראשון ו-5/15 ד' בשלב שני זה ממש לא מבוטל). כמו כן, אחת הטענות החזקות ששמעתי, היא שמפל ההתערבויות (על סכנותיו) מתחיל כבר כשיוצאים מהבית, מהטריטוריה הפרטית, הבטוחה.
חוץ מזה, אף אחת עוד לא ילדה במרכז הלידה. מוכנה להיות שפן? (ואגב, נראה לי שלפחות בתקופה הראשונה, הם יהיו יותר לחוצים ממילדות הבית, כי הם צריכים להוכיח את עצמם, ובטח יהיו תחת זכוכית מגדלת).
אני חושבת שיש מקום גם לטיעונים לא-לוגיים. כן, את יולדת, ואת מרגישה יותר טוב ובטוח בבית.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
לידת בית מול מרכז לידה
הבדל רציני לטובת לידות בית:
את לא צריכה להיטלטל אל המרכז עם תחילת הצירים (וגם לא להחליט, "עכשיו נוסעים")
את לא צריכה לעבור מקום אחרי הלידה. את נשארת איפה שאת.
זה חיסרון משמעותי של מרכז הלידה הזה בתל השומר. לטעמי, מרכז לידה אמיתי הוא כזה שמאפשר לך להישאר בחדר בו ילדת עד לשחרור (בהנחה שאת לא רוצה להשתחרר אחרי שעתיים).
את לא צריכה להיטלטל אל המרכז עם תחילת הצירים (וגם לא להחליט, "עכשיו נוסעים")
את לא צריכה לעבור מקום אחרי הלידה. את נשארת איפה שאת.
זה חיסרון משמעותי של מרכז הלידה הזה בתל השומר. לטעמי, מרכז לידה אמיתי הוא כזה שמאפשר לך להישאר בחדר בו ילדת עד לשחרור (בהנחה שאת לא רוצה להשתחרר אחרי שעתיים).
-
לידת בית מול מרכז לידה
עקרונית במרכז לידה אפשר להישאר 4-6 שעות, אפשר אח"כ להשתחרר. חדרי הלידה סמוכים. מה שכן, צריך לנסוע לשם שמתחילים צירים. (או שמתקדמים צירים....)
בעיני היתרון הגדול של לידות הבית מבחינת תנועה ותחבורה זה מה שכתבתי. הילדים שלך בבית , הם לא מבקרים אותך בבית היולדות אחר כך.
החשש שלי שבטח קטן בעיני מי שכבר עשתה את זה: מה קורה אם יש צהבת?, מי נותן את הטיפול הנדרש לילוד באופן כללי? מי בודק TSH}
בעיני היתרון הגדול של לידות הבית מבחינת תנועה ותחבורה זה מה שכתבתי. הילדים שלך בבית , הם לא מבקרים אותך בבית היולדות אחר כך.
החשש שלי שבטח קטן בעיני מי שכבר עשתה את זה: מה קורה אם יש צהבת?, מי נותן את הטיפול הנדרש לילוד באופן כללי? מי בודק TSH}
-
לידת בית מול מרכז לידה
צהבת רואים. המיילדת מבקרת אותך לאחר יומיים, ואמורה לראות, רופא ילודים אמור לראות (אגב, זו דווקא בעיה גדולה יותר למי שמשתחרר מיד מבי"ח/מרכז לידה, כי אז אין נהלי מעקב רשמיים, ובהחלט עלולים "ליפול בין הכסאות").
צהבת סוג דם נדמה לי שרואים מיד לאחר הלידה (ואז נדמה לי שאין מנוס מנסיעה לבי"ח).
תת תריסיות מולדת היא חלק מבדיקת PKU - שאפשר לעשות בבי"ח, קופ"ח או ע"י המיילדת. בדיקת דם כללית ל-TSH היא לא סטנדרטית (למיטב ידיעתי, גם לא בבי"ח) - אבל מתארת לעצמי שאפשר לעשות בבי"ח או בקופ"ח, או רופא פרטי.
צהבת סוג דם נדמה לי שרואים מיד לאחר הלידה (ואז נדמה לי שאין מנוס מנסיעה לבי"ח).
תת תריסיות מולדת היא חלק מבדיקת PKU - שאפשר לעשות בבי"ח, קופ"ח או ע"י המיילדת. בדיקת דם כללית ל-TSH היא לא סטנדרטית (למיטב ידיעתי, גם לא בבי"ח) - אבל מתארת לעצמי שאפשר לעשות בבי"ח או בקופ"ח, או רופא פרטי.
-
לידת בית מול מרכז לידה
קרה למישהי שילדה בבית, הגיעה אח"כ לרופא ואמר שבגלל צהבת\משהו אחר חייבים אישפוז?
קצת פדיחה להתקשר למרפאת ילדים ולשאול אם הם עושים בדיקה אחרי לידת בית, לא?
קצת פדיחה להתקשר למרפאת ילדים ולשאול אם הם עושים בדיקה אחרי לידת בית, לא?
-
לידת בית מול מרכז לידה
אני לא רואה חושבת שהיולדות הראשונות תהיינה שפן כיוון שהמיילדות הן ותיקות מאד ולהוטות מאד.
-
לידת בית מול מרכז לידה
אני יודעת על מישהי (חיה של שירי, כותבת (או כתבה בעבר) ב"אמנות הלידה") שלאחר לידת בית בתה אושפזה בגלל צהבת. לא יודעת את כל הפרטים.
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
לידת בית מול מרכז לידה
לפי מה שהבנתי ההבדל היחיד בין "מרכז הלידה" בתה"ש לחדרי לידה טבעית במקומות אחרים הוא המחיר (שאתם משלמים בנוסף לכסף שבית-החולים מקבל מבט"ל). אולי יש הבדלים קטנים באיבזור אבל ציינת שזה לא חשוב לך. בכל בית-חולים שיש בו חדר לידה טבעית (אני יודע על מאיר וקפלן אבל אולי יש עוד) יש גם מיילדות באוריינטציה פיזיולוגית שמנסות לצמצם התערבויות עד כמה שהנוהלים מרשים להן. הבעיה היא שהן לא יכולות למנוע לחלוטין התערבויות, שמתחילות מהאישפוז עצמו, דרך החלפת מיילדת כל משמרת, ועד המוניטור (חמש דקות כל חצי שעה זה המון זמן). אני חושב שמבחינה רפואית לפחות, הבית עדיין יותר בטוח לכם.
למי שמרגישה יותר בנוח ללדת מחוץ לבית , נראה לי שהצימר של אילנה שמש הוא הדבר הכי קרוב למרכז לידה אמיתי שקיים בארץ בינתיים.
יש עוד דבר שמפריע לי במרכז הלידה: אני מתאר לעצמי שאת כל המיילדות ה'פיזיולוגיות' העבירו לשם, כך שמי שרוצה ללדת בתה"ש ואין לה כסף לשלם להם, לא תוכל לקבל מיילדת 'פיזיולוגית'. בכך למעשה נמנעת האפשרות של תמיכה בלידה טבעית ממי שאין בידה לשלם לתה"ש עבור שירות, שניתן חינם ברוב בתי-החולים האחרים. לדעתי זאת סיבה מספקת להמנע מלידה שם.
למי שמרגישה יותר בנוח ללדת מחוץ לבית , נראה לי שהצימר של אילנה שמש הוא הדבר הכי קרוב למרכז לידה אמיתי שקיים בארץ בינתיים.
יש עוד דבר שמפריע לי במרכז הלידה: אני מתאר לעצמי שאת כל המיילדות ה'פיזיולוגיות' העבירו לשם, כך שמי שרוצה ללדת בתה"ש ואין לה כסף לשלם להם, לא תוכל לקבל מיילדת 'פיזיולוגית'. בכך למעשה נמנעת האפשרות של תמיכה בלידה טבעית ממי שאין בידה לשלם לתה"ש עבור שירות, שניתן חינם ברוב בתי-החולים האחרים. לדעתי זאת סיבה מספקת להמנע מלידה שם.
-
לידת בית מול מרכז לידה
הי גיא(אגב כתבתי לך משהו בדף הבית). יש עוד כמה הבדלים כמו שניתן להישאר בחדר 4- 6 שעות. המיילדת קבלה הכשרה לטפל ביונק. יש רופא שבודק במרכז עצמו(לא צריך ללכת עם הילוד לצינוקיה בכלל). במאיר צריך להיות בפתיחה של 6 אצבעות כדי להתקבל . כאן יש מיילדת אחת צמודה, ניתן להתקשר לשם ולשוחח עימם בכל עת. אפשר להביא איזה מלווים שרוצים וכמה שרוצים (כולל דולה שאי אפשר במאיר) ויש עוד.
המיילדות לא עוברות בלעדית למרכז. הן עובדות במקביל גם בלידות האחרות. יש 10 מיילדות שמיילדות במרכז וגם באופן רגיל. השאר עובדות רק באופן רגיל ו\או גם בשירות מיילדת אישית שיש בתה"ש שאינו במרכז. דווקא בעיני פתיחת המרכז נותן הזדמנות למיילדות שלא חשבו בכיוון פתאום להתחדש ואולי להתפתח לכיוונים נוספים.
הטיעון הכספי בעיני הוא פחות רלוונטי. אתה יכול להגיד שמיילדות בית הן מיילדות שהיו יכולות להביא הרבה תועלת בבתי חולים וגם להן אתה משלם 1000$-1100$
המיילדות לא עוברות בלעדית למרכז. הן עובדות במקביל גם בלידות האחרות. יש 10 מיילדות שמיילדות במרכז וגם באופן רגיל. השאר עובדות רק באופן רגיל ו\או גם בשירות מיילדת אישית שיש בתה"ש שאינו במרכז. דווקא בעיני פתיחת המרכז נותן הזדמנות למיילדות שלא חשבו בכיוון פתאום להתחדש ואולי להתפתח לכיוונים נוספים.
הטיעון הכספי בעיני הוא פחות רלוונטי. אתה יכול להגיד שמיילדות בית הן מיילדות שהיו יכולות להביא הרבה תועלת בבתי חולים וגם להן אתה משלם 1000$-1100$
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
לידת בית מול מרכז לידה
אני מתאר לעצמי שאת כל המיילדות ה'פיזיולוגיות' העבירו לשם, כך שמי שרוצה ללדת בתה"ש ואין לה כסף לשלם להם, לא תוכל לקבל מיילדת 'פיזיולוגית'. בכך למעשה נמנעת האפשרות של תמיכה בלידה טבעית ממי שאין בידה לשלם לתה"ש עבור שירות, שניתן חינם ברוב בתי-החולים האחרים. לדעתי זאת סיבה מספקת להמנע מלידה שם.
נו באמת!
אתה רוצה שאותה מילדת תיילד אשה שבאה למרכז לידה ב 4X4 שלה, וגם אחת ש - לא עלינו - מגיעה באוטובוס?
(איפה הציטוט של המנהל הביאחס ההוא?)
נו באמת!
אתה רוצה שאותה מילדת תיילד אשה שבאה למרכז לידה ב 4X4 שלה, וגם אחת ש - לא עלינו - מגיעה באוטובוס?
(איפה הציטוט של המנהל הביאחס ההוא?)
-
לידת בית מול מרכז לידה
גילה - שכחת לשים קורציני (קורצן ציני) לטובת מי שלא מכיר אותך.
-
לידת בית מול מרכז לידה
|רמקול של תפוז| רועי
חסר אייקון של קורציני.
בינתיים, הא לכם: (-;
חסר אייקון של קורציני.
בינתיים, הא לכם: (-;
-
לידת בית מול מרכז לידה
אתה יכול להגיד שמיילדות בית הן מיילדות שהיו יכולות להביא הרבה תועלת בבתי חולים וגם להן אתה משלם 1000$-1100$
לא קשור ממש לדיון, אבל דורש תגובה: מיילדות הבית הן נשים פרטיות. הן לא מקבלות כל תשלום מעבר לזה שאת משלמת להן ישירות. מעבר לכך, הן נותנות שירות שאין באפשרותן לתת בין כתלי בית-חולים. כך שההשוואה ממש לא במקומה.
בתי-החולים הממשלתיים אינם עסק פרטי. הם שייכים למדינה ועליהם לתת שירות זהה לכל הפונים אליהם. מעבר לכך, בית-החולים תמיד מקבל תשלום מהיולדת (דרך בט"ל - אבל מדובר בכספים שמשולמים עבור היולדת, ומגיעים מדמי הביטוח שהיא שילמה) עבור הלידה, כלומר, עבור לידת בית-חולים רגילה את למעשה משלמת יותר מאשר עבור לידת בית.
זהו שיא החוצפה להתנות לידה פיזיולוגית וויתור על טירטור של היולדת והתינוק בתשלום נוסף - כאשר כל יולדת זכאית לכך, בלי קשר למצבה הכלכלי.
לא קשור ממש לדיון, אבל דורש תגובה: מיילדות הבית הן נשים פרטיות. הן לא מקבלות כל תשלום מעבר לזה שאת משלמת להן ישירות. מעבר לכך, הן נותנות שירות שאין באפשרותן לתת בין כתלי בית-חולים. כך שההשוואה ממש לא במקומה.
בתי-החולים הממשלתיים אינם עסק פרטי. הם שייכים למדינה ועליהם לתת שירות זהה לכל הפונים אליהם. מעבר לכך, בית-החולים תמיד מקבל תשלום מהיולדת (דרך בט"ל - אבל מדובר בכספים שמשולמים עבור היולדת, ומגיעים מדמי הביטוח שהיא שילמה) עבור הלידה, כלומר, עבור לידת בית-חולים רגילה את למעשה משלמת יותר מאשר עבור לידת בית.
זהו שיא החוצפה להתנות לידה פיזיולוגית וויתור על טירטור של היולדת והתינוק בתשלום נוסף - כאשר כל יולדת זכאית לכך, בלי קשר למצבה הכלכלי.
-
לידת בית מול מרכז לידה
לדעתי אתה טועה גיא. אין לי טעם לבדוק כמה בית החולים מרוויח מפסיד כשאני מתלבטת היכן אני יולדת (יש טעם כשרוצים לצאת במאבק כללי על זכות בלידה וכדומה). אני משווה בין האופציות שיש לי . בין היתר לא מעניין אותי אם אני משלמת למיילדת בית ויש לה עסק יהלומים משפחתי או שזו פרנסתה היחידה . ההשוואה בהחלט במקומה: שני סוגי שירות שאני בוחרת בינהם והמחיר שלהם.
אני מסכימה שכל יולדת זכאית לכך. כל יולדת זכאית גם ללדת בביתה ולקבל את האלפי שקלים שבית החולים היה מקבל לו היתה מתאשפזת שם. אבל זה נושא שלא קשור להחלטה.
אני מסכימה שכל יולדת זכאית לכך. כל יולדת זכאית גם ללדת בביתה ולקבל את האלפי שקלים שבית החולים היה מקבל לו היתה מתאשפזת שם. אבל זה נושא שלא קשור להחלטה.
-
- הצטרפות: 15 דצמבר 2004, 15:24
לידת בית מול מרכז לידה
טיעונים בעד מרכז הלידה :
בכל מקרה - יש הרבה יתרונות ללידת הבית, וההשוואה אינה פשוטה או ברורה (כבר השתכנעתי כי לידת בית יכולה להיות עדיפה על לידה 'רגילה' בבית החולים - אבל מול מרכז הלידה, נדמה לי כי ניתן לקבל את הטוב משני העולמות)
אשמח לשמוע עוד טיעונים לוגיים לשני הצדדים
BTW:
הטיעון המוסרי -לדעתי- שייך לדיון אחר, ובו ניתן לשפוט את כל השירותים הרפואיים הנמנעים ממעוטי היכולת, לא רק לידה טבעית.
- לאורך כל ההריון אנו עושים בדיקות רבות, ומנסים לוודא כי ההריון תקין עד כמה שאפשר. לדעתנו, אם ההריון בסיכון גבוהה מהנורמלי - לא נבחר ללדת בבית (ונראה לי שיש לא מעט אשר חושבים כמונו). ובכן - יש הסתברות לא מבוטלת שנעמוד בפני מצב כזה תוך-כדי הלידה. אם נלד במרכז הלידה - אין בעיה -> אנחנו נמצאים כבר בבית החולים , וזה המקסימום שניתן לעשות לבטיחות לידה בסיכון. אם נהיה בבית - נעמוד בפני דילמה - להתפנות או לא?
- ננית שבמהלך הלידה, משהו אינו כשורה: ירידת דופק, התעלפות, נעילת כתיפף וכו'. ונניח שזמן קצר המצב הנ"ל עדיין נחשב בגדר הסביר - אך זמן ארוך חייב להדליק 'נורה אדומה' ולהתחיל פעולה התערבותית: ניתוח קיסרי דחוף, טיפול מיידי ליולדת וכו'.
בכל מקרה - יש הרבה יתרונות ללידת הבית, וההשוואה אינה פשוטה או ברורה (כבר השתכנעתי כי לידת בית יכולה להיות עדיפה על לידה 'רגילה' בבית החולים - אבל מול מרכז הלידה, נדמה לי כי ניתן לקבל את הטוב משני העולמות)
אשמח לשמוע עוד טיעונים לוגיים לשני הצדדים
BTW:
הטיעון המוסרי -לדעתי- שייך לדיון אחר, ובו ניתן לשפוט את כל השירותים הרפואיים הנמנעים ממעוטי היכולת, לא רק לידה טבעית.
-
לידת בית מול מרכז לידה
אם ההריון בסיכון גבוה מהנורמלי - לא נבחר ללדת בבית
לא מדוק.
אם ה לידה בסיכון גבוה, מילדת בית לא תקבל את הלידה.
למשל - הריון שיש בו סיכוי להפלה או ללידה מוקדמת והא הריון בסיכון. אם הלידה בשבוע די מאוחר - הלידה אינה בסיכון כלל.
לא מדוק.
אם ה לידה בסיכון גבוה, מילדת בית לא תקבל את הלידה.
למשל - הריון שיש בו סיכוי להפלה או ללידה מוקדמת והא הריון בסיכון. אם הלידה בשבוע די מאוחר - הלידה אינה בסיכון כלל.
-
לידת בית מול מרכז לידה
אה, רגע - הכי חשוב לא כתבתי, עוד קודם.
גם לדעתי, מרכז לידה שנמצא בתוך בית חולים הוא הרחבה של חדר לידה טבעי.
כלומר: הבוסים הם הרופאים (מנהל בית החולים), הנהלים הם רפואיים.
האם התרשמתם שבתה"ש המצב שונה?
גם לדעתי, מרכז לידה שנמצא בתוך בית חולים הוא הרחבה של חדר לידה טבעי.
כלומר: הבוסים הם הרופאים (מנהל בית החולים), הנהלים הם רפואיים.
האם התרשמתם שבתה"ש המצב שונה?
-
לידת בית מול מרכז לידה
זה נכון - אבל ישנם הבדלים:
דוגמא: אין 'ביקור רופא' - אותו ביקור בו הרופא התורן היה קופץ לראות למה היולדת הסוררת: צועקת, לא רוצה אפידורל; או סתם לנסות "לעזור" - אצלנו זה התבטא בשליפה מאיימת של הוואקום... זאת אומרת: המיילדת היא הבוסית היחידה, עד אשר היא מחליטה שיש צורך בהתערבות רופא.
דוגמא: אין 'ביקור רופא' - אותו ביקור בו הרופא התורן היה קופץ לראות למה היולדת הסוררת: צועקת, לא רוצה אפידורל; או סתם לנסות "לעזור" - אצלנו זה התבטא בשליפה מאיימת של הוואקום... זאת אומרת: המיילדת היא הבוסית היחידה, עד אשר היא מחליטה שיש צורך בהתערבות רופא.
לידת בית מול מרכז לידה
לטעמי, מרכז לידה אמיתי הוא כזה שמאפשר לך להישאר בחדר בו ילדת עד לשחרור (בהנחה שאת לא רוצה להשתחרר אחרי שעתיים).
מסיכמה לגמרי - והופתעתי לגלות שבתה"ש לא יהיה כך, אחרת מה היתרון?
_
_לא קשור ממש לדיון, אבל דורש תגובה: מיילדות הבית הן נשים פרטיות. הן לא מקבלות כל תשלום מעבר לזה שאת משלמת להן ישירות. מעבר לכך, הן נותנות שירות שאין באפשרותן לתת בין כתלי בית-חולים. כך שההשוואה ממש לא במקומה.
זהו שיא החוצפה להתנות לידה פיזיולוגית וויתור על טירטור של היולדת והתינוק בתשלום נוסף - כאשר כל יולדת זכאית לכך, בלי קשר למצבה הכלכלי._
מבחינתי נגעת בדיוק בנקודה! עושה רושם שהנושא של מרכזי הלידה חם מאוד היום, ואני מוצאת את עצמי רותחת יותר מרגע לרגע על האפליה האיומה וחוסר השיוויון המשווע ממש ללא שום סיבה!
במקום להשקיע משאבים בחינוך מחדש ל "לידה טבעית" - חינוך לממסד ולנשים באשר הן - משקיעים סכומי עתק בבניית מרכזים לעשירים בלבד, כאילו מבלי להשקיע $1,000 אי-אפשר לזכות באותה החוויה.
לידת בבית כבודה במקומה מונח, ואני לא מוצאת שום מקום להשוואה מבחינת עלויות. אבל אם כבר יצאנו מהבית והגענו למוסד מסודר בשביל ללדת - אין שום סיבה ש(עוד)מישהו ירויח עלי על הדרך.
דיון דומה/שונה בלידה טבעית בבי"ח שם כבר כתבתי על חוויית לידה טבעית מצויינת באסה"ר (עלות: 13 ש"ח חניה...).
אם את באזור גם אני הייתי ממליצה לכם לבדוק את הצימרים של אילנה, ואת בעלך תנסי לשכנע בטענה שהיא כמעט בדיוק חצי דרך בין קפלן לאסה"ר (10-15 דקות מכל אחד מהם) @}
מסיכמה לגמרי - והופתעתי לגלות שבתה"ש לא יהיה כך, אחרת מה היתרון?
_
_לא קשור ממש לדיון, אבל דורש תגובה: מיילדות הבית הן נשים פרטיות. הן לא מקבלות כל תשלום מעבר לזה שאת משלמת להן ישירות. מעבר לכך, הן נותנות שירות שאין באפשרותן לתת בין כתלי בית-חולים. כך שההשוואה ממש לא במקומה.
זהו שיא החוצפה להתנות לידה פיזיולוגית וויתור על טירטור של היולדת והתינוק בתשלום נוסף - כאשר כל יולדת זכאית לכך, בלי קשר למצבה הכלכלי._
מבחינתי נגעת בדיוק בנקודה! עושה רושם שהנושא של מרכזי הלידה חם מאוד היום, ואני מוצאת את עצמי רותחת יותר מרגע לרגע על האפליה האיומה וחוסר השיוויון המשווע ממש ללא שום סיבה!
במקום להשקיע משאבים בחינוך מחדש ל "לידה טבעית" - חינוך לממסד ולנשים באשר הן - משקיעים סכומי עתק בבניית מרכזים לעשירים בלבד, כאילו מבלי להשקיע $1,000 אי-אפשר לזכות באותה החוויה.
לידת בבית כבודה במקומה מונח, ואני לא מוצאת שום מקום להשוואה מבחינת עלויות. אבל אם כבר יצאנו מהבית והגענו למוסד מסודר בשביל ללדת - אין שום סיבה ש(עוד)מישהו ירויח עלי על הדרך.
דיון דומה/שונה בלידה טבעית בבי"ח שם כבר כתבתי על חוויית לידה טבעית מצויינת באסה"ר (עלות: 13 ש"ח חניה...).
אם את באזור גם אני הייתי ממליצה לכם לבדוק את הצימרים של אילנה, ואת בעלך תנסי לשכנע בטענה שהיא כמעט בדיוק חצי דרך בין קפלן לאסה"ר (10-15 דקות מכל אחד מהם) @}
-
לידת בית מול מרכז לידה
קראתי עכישו את הדף של מרכז לידה.
זה נראה כמו עוד שני חדרי לידה טבעית מפוארים, שהם חלק מהמחלקה הרגילה (גם אם כאילו לא), שתמורת הלידה בהם גובים הון עתק.
יודע מה? לא לבחור מילדת, שתהיה מילדת אקראית מהפול - אבל שתעשה מעקב הריון, שתהיה הכתובת שלי כשאני מתלבטת האם אני כבר בלידה, ושתהיה הכתובת שלי לשאלות לגבי התינוק אחרי הלידה.
הצד השני - ילדתי תאומים בבי"ח (לא הייתי מתקבלת לשם), הרופאים הציקו לנו בין שתי הלידות, אבל המילדת לא קראה לרופאים בזמן הלידה. כלומר - רצון טוב של מילדת עושה את ההבדל במחלקה רגילה (בראשות רופאה נוראית), וכאן, עבור אותו רצון טוב + פאר משלמים 4K ש"ח.
לא קונה.
זה לא בין לידת בית ללידה ביבת חולים.
זו לידה בבית חולים, בסטנדרט שר"פ.
זה נראה כמו עוד שני חדרי לידה טבעית מפוארים, שהם חלק מהמחלקה הרגילה (גם אם כאילו לא), שתמורת הלידה בהם גובים הון עתק.
יודע מה? לא לבחור מילדת, שתהיה מילדת אקראית מהפול - אבל שתעשה מעקב הריון, שתהיה הכתובת שלי כשאני מתלבטת האם אני כבר בלידה, ושתהיה הכתובת שלי לשאלות לגבי התינוק אחרי הלידה.
הצד השני - ילדתי תאומים בבי"ח (לא הייתי מתקבלת לשם), הרופאים הציקו לנו בין שתי הלידות, אבל המילדת לא קראה לרופאים בזמן הלידה. כלומר - רצון טוב של מילדת עושה את ההבדל במחלקה רגילה (בראשות רופאה נוראית), וכאן, עבור אותו רצון טוב + פאר משלמים 4K ש"ח.
לא קונה.
זה לא בין לידת בית ללידה ביבת חולים.
זו לידה בבית חולים, בסטנדרט שר"פ.
-
לידת בית מול מרכז לידה
- מילדת עושה את ההבדל במחלקה רגילה (בראשות רופאה נוראית), וכאן, עבור אותו רצון טוב + פאר משלמים 4K ש"ח.
המממ
אבל: כמו שכתבת - גם במחלקה רגילה, יש סיכוי ללדת לידה טבעית נהדרת... הכל תלוי במיילדת ש'נפלת' עליה == במזל
כן. בשביל לא להיות תלוי במזל אני עשוי לשקול לשלם כסף... ואני אעשה את בשני המקרים: מיילדת פרטית בבית או מיילדת פרטית במרכז לידה.
-
לידת בית מול מרכז לידה
גם במחלקה רגילה, יש סיכוי ללדת לידה טבעית נהדרת
לא.
זה היה ברע במיעוטו. לא לידה טבעית נהדרת.
ובכל אופן - תאומים. לא היו יורקים לעברי במרכז לידה
לא.
זה היה ברע במיעוטו. לא לידה טבעית נהדרת.
ובכל אופן - תאומים. לא היו יורקים לעברי במרכז לידה
-
- הצטרפות: 15 דצמבר 2004, 19:05
לידת בית מול מרכז לידה
אצלנו - למשל- ילדנו עם מיילדת פרטית בת"הש - ותהליך הלידה היה לטעמינו. אבל זה לא כולל את הטראומה של השהייה קצרת המועד במחלקה :Z
בכל אופן - לא נתנו מקום למזל - וילדו עם מיילדת פרטית - וזה היה טוב. אני באמת מרגיש שהחוויה הייתה דומה ללידת בית...
כוונתי - מיילדת טובה + תנאים נאותים + ללא התערבות מיותרת = סיכוי טוב ללידה טובה
לא משנה אם זה במרכז לידה, או בבית
בכל אופן - לא נתנו מקום למזל - וילדו עם מיילדת פרטית - וזה היה טוב. אני באמת מרגיש שהחוויה הייתה דומה ללידת בית...
כוונתי - מיילדת טובה + תנאים נאותים + ללא התערבות מיותרת = סיכוי טוב ללידה טובה
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 15:26
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ו*
לידת בית מול מרכז לידה
מונו, תודה שפתחת את הדף הזה!
אני אנסה לעשות סדר במחשבותיי, ואני מקווה שזה יעזור גם לך. (באיזה שבוע את?)
ראשית, אצלנו הבעל מתנגד בתוקף ללידת בית. הוא עדיין מעכל את רעיון הלידה הטבעית ולידת בית גדול עליו בכמה מידות.
התנגדות כזו מקשה עליי הרבה יותר לקחת אחריות ללידת בית. ואני לא מנסה לשכנע אותו בכלל.
הלידה הקודמת שלי היתה נרתיקית אבל ממש לא טבעית. היה שם אפידורל ובעקבותיו זרוז ושכיבה במשך כל הזמן.
אז זה היה נראה לי בסדר גמור. היום לא...
כךשמלעשה אין לי מושג איך אני בצירים. אני לא יודעת איך הם באמת מרגישים. קצת כאב לי בלידה הקודמת למרות האפידורל כי הפתיחה התקדמה מאד מהר מ6 ל10 והרגשתי את צירי הלחץ כי הופסק זרם האפידורל. אבל זה לא הדבר האמיתי....
נראה לי שאני צריכה לעבור עוד לידה "רגילה" לפני שאני תופסת אומץ ללדת בבית. וזה ממש לא טיעון לוגי. רק מהבטן..
המחשבה שאם יהיה סבוך אז המעבר לבית חולים הוא קל יותר - מקילה עלי מאד.
ואפילו אם הסבוך הוא רק בגלל שהכאבים קשים עלי מנשוא ואני רוצה אפידורל.
להכנס לאוטו ולסע כשאני כבר בפתיחה כלשהיא לא נשמע לי מרנין במיוחד וההחלטה על נסיעה כזו בטח קשה עוד יותר.
לגבי שאר הילדים שבבית. אצלנו זה אחד בן 5+.
ואני מודה שעדיין לא הסתדרה לי התמונה איפה הוא משתלב. נשמע לי מאד לא לענין שהוא ישמע ממשהו אחר על הלידה.
ושייקח זמן עד שהוא יראה את הבייבי. וזה בטח כבר יהיה אחרי השעה הערנית שלו...
ואני לא מצליחה לחשוב על מישהו מתאים שיחכה איתו מחוץ לחדר לידה עד ש....
ומצד שני - קראתי הרבה סיפורים בהם נכתב שנוכחות הגדולים הפריעה להתקדמות הלידה.
ולא בא לי להתחיל להתווכח איתו אם כן מתאים לי שיישאר או לא ועד מתי. הלידה כשלעצמה נראית לי ארוע שבו אני צריכה "זמן לעצמי".
אבל דקה אחרי...
מאד הייתי רוצה לראות אותם ביחד...
בקיצור - לכן אני מחפשת בי"ח שיאפשר לי את הלידה הכי טובה שאני רוצה....
עזרתי?
אני אנסה לעשות סדר במחשבותיי, ואני מקווה שזה יעזור גם לך. (באיזה שבוע את?)
ראשית, אצלנו הבעל מתנגד בתוקף ללידת בית. הוא עדיין מעכל את רעיון הלידה הטבעית ולידת בית גדול עליו בכמה מידות.
התנגדות כזו מקשה עליי הרבה יותר לקחת אחריות ללידת בית. ואני לא מנסה לשכנע אותו בכלל.
הלידה הקודמת שלי היתה נרתיקית אבל ממש לא טבעית. היה שם אפידורל ובעקבותיו זרוז ושכיבה במשך כל הזמן.
אז זה היה נראה לי בסדר גמור. היום לא...
כךשמלעשה אין לי מושג איך אני בצירים. אני לא יודעת איך הם באמת מרגישים. קצת כאב לי בלידה הקודמת למרות האפידורל כי הפתיחה התקדמה מאד מהר מ6 ל10 והרגשתי את צירי הלחץ כי הופסק זרם האפידורל. אבל זה לא הדבר האמיתי....
נראה לי שאני צריכה לעבור עוד לידה "רגילה" לפני שאני תופסת אומץ ללדת בבית. וזה ממש לא טיעון לוגי. רק מהבטן..
המחשבה שאם יהיה סבוך אז המעבר לבית חולים הוא קל יותר - מקילה עלי מאד.
ואפילו אם הסבוך הוא רק בגלל שהכאבים קשים עלי מנשוא ואני רוצה אפידורל.
להכנס לאוטו ולסע כשאני כבר בפתיחה כלשהיא לא נשמע לי מרנין במיוחד וההחלטה על נסיעה כזו בטח קשה עוד יותר.
לגבי שאר הילדים שבבית. אצלנו זה אחד בן 5+.
ואני מודה שעדיין לא הסתדרה לי התמונה איפה הוא משתלב. נשמע לי מאד לא לענין שהוא ישמע ממשהו אחר על הלידה.
ושייקח זמן עד שהוא יראה את הבייבי. וזה בטח כבר יהיה אחרי השעה הערנית שלו...
ואני לא מצליחה לחשוב על מישהו מתאים שיחכה איתו מחוץ לחדר לידה עד ש....
ומצד שני - קראתי הרבה סיפורים בהם נכתב שנוכחות הגדולים הפריעה להתקדמות הלידה.
ולא בא לי להתחיל להתווכח איתו אם כן מתאים לי שיישאר או לא ועד מתי. הלידה כשלעצמה נראית לי ארוע שבו אני צריכה "זמן לעצמי".
אבל דקה אחרי...
מאד הייתי רוצה לראות אותם ביחד...
בקיצור - לכן אני מחפשת בי"ח שיאפשר לי את הלידה הכי טובה שאני רוצה....
עזרתי?
-
- הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
- דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*
לידת בית מול מרכז לידה
נדמה לי שיש פה שגיאה, אלא אם אני ממש לא מעודכן, בהגדרה של מרכז לידה. מרכז לידה:
http://www.birthcenter-europe.net
זהוי רשת אירופאית שמרכזת מרכזי לידה.
והנה אחד מהשכונה שלי לשעבר:
http://www.geburtshaus-muenchen.de
כגבר אוסיף בצנעה שביום שבו יצא לי אבטיח מהתחת אחרי 24 שעות של כאב אתחיל להטיל וטו על איפה זוגתי בוחרת ללדת.
http://www.birthcenter-europe.net
זהוי רשת אירופאית שמרכזת מרכזי לידה.
והנה אחד מהשכונה שלי לשעבר:
http://www.geburtshaus-muenchen.de
כגבר אוסיף בצנעה שביום שבו יצא לי אבטיח מהתחת אחרי 24 שעות של כאב אתחיל להטיל וטו על איפה זוגתי בוחרת ללדת.
-
לידת בית מול מרכז לידה
מיילדת טובה + תנאים נאותים + ללא התערבות מיותרת
זה אמור להיות המינימום!!!
וברצינות, לידת בית זה לא רק מיילדת טובה ואי התערבויות מיותרות. זה הרבה יותר מזה.
זה אמור להיות המינימום!!!
וברצינות, לידת בית זה לא רק מיילדת טובה ואי התערבויות מיותרות. זה הרבה יותר מזה.
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
לידת בית מול מרכז לידה
זהו שכן
עצם הנסיעה לבי"ח היא סוג של התערבות מיותר במהלך הטבעי של הלידה.
אולי צריך לחזור לאיך שהיה פעם? יולדת גרה שבועיים בבי"ח לפני הלידה.. (בשנות ה-30 כשהיו פרעות)
זהו שכן
עצם הנסיעה לבי"ח היא סוג של התערבות מיותר במהלך הטבעי של הלידה.
אולי צריך לחזור לאיך שהיה פעם? יולדת גרה שבועיים בבי"ח לפני הלידה.. (בשנות ה-30 כשהיו פרעות)
לידת בית מול מרכז לידה
לי יש בעיה רצינית עם הפאן המוסרי של כל העניין הזה. כל התיאור של מרכז הלידה נשמע כמו תיאור של חברת נסיעות לגבי המלון שהם מציעים לך בלונדון. "חדר פרטי, עם מיטה זוגית,גינה וערסל" או משו בסגנון. בא לי להקיא. והלא כל העניין הזה הוא בלוף. זה בלוף של בית החולים שבעצם מוכר לך "בית חולים קלאסה" ותופס טרמפ עלך כל הטרנד הזה של "לידה פזיולוגית טבעית" שמסעיר את ליבות ה"אנשים החדשים" שיכולים להרשות לעצמם. למה מה? אי אפשר ללדת במחיר סביר יותר ושווה לכל נפש(טוב נו,כמעט) בבי'ח דוגמת לניאדו שבו יש צוות רפואי הגון, מיילדות טובות,מינימום התערבות בלידה ואפשרות לצאת הביתה מהר?
במחיר כזה כמו של מרכז הלידה אולי עדיף לקחת חדר בבית מלון עם מיילדת פרטית טובה במרחק עשר דקות נסיעה מבית חולים? לפחות גם אפשר יהיה להזמין רום סרוויס ולהשאר לארוחת בוקר p-:
<בת הרים נשמעת עצבנית אבל זה רק בכאילו. היה לי יום קשה>
במחיר כזה כמו של מרכז הלידה אולי עדיף לקחת חדר בבית מלון עם מיילדת פרטית טובה במרחק עשר דקות נסיעה מבית חולים? לפחות גם אפשר יהיה להזמין רום סרוויס ולהשאר לארוחת בוקר p-:
<בת הרים נשמעת עצבנית אבל זה רק בכאילו. היה לי יום קשה>
-
לידת בית מול מרכז לידה
האם אחים גדולים יכולים לבוא למרכז לידה?
-
לידת בית מול מרכז לידה
במחיר כזה כמו של מרכז הלידה אולי עדיף לקחת חדר בבית מלון עם מיילדת פרטית טובה במרחק עשר דקות נסיעה מבית חולים? לפחות גם אפשר יהיה להזמין רום סרוויס ולהשאר לארוחת בוקר
בדיוק מה שאני חשבתי.
או לטוס לאיזה מרכז לידה אמיתי בהולנד
בדיוק מה שאני חשבתי.
או לטוס לאיזה מרכז לידה אמיתי בהולנד
-
לידת בית מול מרכז לידה
האם אחים גדולים יכולים לבוא למרכז לידה?
שאלה טובה, גילה! קבלי ח"ח על מקוריות.
שאלה טובה, גילה! קבלי ח"ח על מקוריות.
-
לידת בית מול מרכז לידה
אם ההריון בסיכון גבוה מהנורמלי - לא נבחר ללדת בבית
ל"מרכז הלידה" (המדובר) לא מקבלים לידות שמוגדרות בסיכון גבוה ללא כל תימוכין לכך שזה באמת סיכון גבוה, כולל לידות שמתקבלות בבית.
אני שוב נותנת כדוגמא את המקרה הפרטי שלי (שלצערי, עם אחוזי הקיסרי בימינו הוא ממש לא פרטי) - לא הייתי מתקבלת לא למרכז הלידה ולא לאף חדר לידה טבעי (אלא בפרוטקציה, שדווקא היתה לי, אבל לא רציתי). נכון גם שיש מיילדות שלא היו מוכנות להיות איתי בלידה - אבל יש מספיק שכן, ועובדה שילדתי בבית עם מיילדת מקצועית ביותר. אני לא חושבת שזה שהכל היה בסדר זה מקרי או אנקדוטלי, ולא חושבת שלקחתי סיכון מיותר (להיפך).
ל"מרכז הלידה" (המדובר) לא מקבלים לידות שמוגדרות בסיכון גבוה ללא כל תימוכין לכך שזה באמת סיכון גבוה, כולל לידות שמתקבלות בבית.
אני שוב נותנת כדוגמא את המקרה הפרטי שלי (שלצערי, עם אחוזי הקיסרי בימינו הוא ממש לא פרטי) - לא הייתי מתקבלת לא למרכז הלידה ולא לאף חדר לידה טבעי (אלא בפרוטקציה, שדווקא היתה לי, אבל לא רציתי). נכון גם שיש מיילדות שלא היו מוכנות להיות איתי בלידה - אבל יש מספיק שכן, ועובדה שילדתי בבית עם מיילדת מקצועית ביותר. אני לא חושבת שזה שהכל היה בסדר זה מקרי או אנקדוטלי, ולא חושבת שלקחתי סיכון מיותר (להיפך).
-
לידת בית מול מרכז לידה
אם מרכז הלידה כל כך קרוב לבית החולים וזה יתרון במצב חירום, מדוע ההגבלה הגדולה על "מי שמתקבלת" לחדר הלידה ?
-
לידת בית מול מרכז לידה
ציטוט מעצמי, מדיון ישן: "לבצע "לידת בית חולים" במרכז לידה, גם לא נותן כלום, וגם באמת מסוכן יותר... "
-
- הצטרפות: 06 אוגוסט 2004, 10:05
- דף אישי: הדף האישי של זוטא_לבנה*
לידת בית מול מרכז לידה
כשאנחנו נפגשנו לפגישה ראשונה עם המילדת (רונית) כדי לדבר על לידה בבית, על החששות שלנו וכו, היא סיפרה לנו על מאמץ שהיא מעורבת בו לקידום הקמת מרכזי לידה בארץ. היא שאלה אותי, האם הייתי מעדיפה ללדת במרכז לידה על פני לידה בבית או בבבית חולים.
דווקא העלאת האפשרות הזו גרמה לי להבין ולהחליט שאני רוצה לידה בבית. אולי יותר קל לבחור מתוך שלוש אפשרויות מאשר משתיים.
זה היה לפני שלוש שנים. מסכימה עם טרה:
לידת בית זה לא רק מיילדת טובה ואי התערבויות מיותרות. זה הרבה יותר מזה
דווקא העלאת האפשרות הזו גרמה לי להבין ולהחליט שאני רוצה לידה בבית. אולי יותר קל לבחור מתוך שלוש אפשרויות מאשר משתיים.
זה היה לפני שלוש שנים. מסכימה עם טרה:
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
לידת בית מול מרכז לידה
_זה לא בין לידת בית ללידה ביבת חולים.
זו לידה בבית חולים, בסטנדרט שר"פ._
לא רואה הבדל בין זה לבין ללדת במאיר בחדר הטבעי או אסה"ר (יש להם חדר טבעי, לא?)
זו לידה בבית חולים, בסטנדרט שר"פ._
לא רואה הבדל בין זה לבין ללדת במאיר בחדר הטבעי או אסה"ר (יש להם חדר טבעי, לא?)
-
לידת בית מול מרכז לידה
גם אני. פרט אולי ל -
קצת יותר פאר, מרחק קצת יותר גדול מהרופאים, מחויבות קצת יותר גדולה של המילדת.
שם מדליק .
קצת יותר פאר, מרחק קצת יותר גדול מהרופאים, מחויבות קצת יותר גדולה של המילדת.
שם מדליק .
-
לידת בית מול מרכז לידה
אני מרגישה שהדף לא הולך לכיוון שבגללו פתחתי אותו. מי שסתם רוצה להשמיץ או למצוא את הרע במרכז הלידה שכלל לא היה בו, מוזמן לעשות זאת בדף אחר.
מטרת הדף הזה להשוות בין מרכז הלידה(בתה"ש או אחר) לבין לידת בית.
מעצבנים אותי הטיעונים של העלות. ברור שזה מגיע לכל אחת, כאילו דא? מגיע גם לכל אחת ללדת בחינם בבית איך שהיא רוצה.אבל כרגע זה לא כך. לטענות האלו יש מקום נרחב אבל לא כאן, זה לא נושא הדיון.
למה יש הגבלה על מי שמתקבלת? כמו שכתבתי , נראה לי כיוון שאין שם רופאים כלל ואסורה עליהם הכניסה. אין עוד מספיק נסיון לומר האם ניתן יהיה ללדת שם ויבאק או מצבים שכאלו.
אפשר להביא את מי שרוצים למרכז בתה"ש.
ההבדל בין המרכז בתה"ש לבין מרכזים אחרים או חדרים טבעיים הוא בין היתר שבמקומות האחרים אין מיילדת צמודה , ולא מבטיחים לך שתוכלי להגיע לחדרים הטבעיים בכלל. או שתהיה מיילדת באוריינטציה טבעית כשתבואי ללדת במשמרת. את עשוייה להגיע וללדת גם המסדרון.
אישית אותי לא מעניין פאר או ג'קוזי. אותי מעניין לדעת שאקבל יחס אישי וצמוד לפי צרכי ללות את התהליך הטבעי שגופי עובר.
זה כבר נשמע כיוון יותר פרודוקטיבי, בונה ומעורר שאלות אשמח לשמוע יותר בכיוון.
מטרת הדף הזה להשוות בין מרכז הלידה(בתה"ש או אחר) לבין לידת בית.
מעצבנים אותי הטיעונים של העלות. ברור שזה מגיע לכל אחת, כאילו דא? מגיע גם לכל אחת ללדת בחינם בבית איך שהיא רוצה.אבל כרגע זה לא כך. לטענות האלו יש מקום נרחב אבל לא כאן, זה לא נושא הדיון.
למה יש הגבלה על מי שמתקבלת? כמו שכתבתי , נראה לי כיוון שאין שם רופאים כלל ואסורה עליהם הכניסה. אין עוד מספיק נסיון לומר האם ניתן יהיה ללדת שם ויבאק או מצבים שכאלו.
אפשר להביא את מי שרוצים למרכז בתה"ש.
ההבדל בין המרכז בתה"ש לבין מרכזים אחרים או חדרים טבעיים הוא בין היתר שבמקומות האחרים אין מיילדת צמודה , ולא מבטיחים לך שתוכלי להגיע לחדרים הטבעיים בכלל. או שתהיה מיילדת באוריינטציה טבעית כשתבואי ללדת במשמרת. את עשוייה להגיע וללדת גם המסדרון.
אישית אותי לא מעניין פאר או ג'קוזי. אותי מעניין לדעת שאקבל יחס אישי וצמוד לפי צרכי ללות את התהליך הטבעי שגופי עובר.
זה כבר נשמע כיוון יותר פרודוקטיבי, בונה ומעורר שאלות אשמח לשמוע יותר בכיוון.
-
לידת בית מול מרכז לידה
אבל מונו, נדמה לי שהמרכז בתה"ש הוא לא מרכז ליסה כמו בקישור שהביא אל דנטה.
האם את רוצה להשוות את המרכז בתה"ש ללידת בית, או את הרעיון התיאורטי של מרכז לידה ללידת בית?
אלה שאלות שונות לגמרי.
האם את רוצה להשוות את המרכז בתה"ש ללידת בית, או את הרעיון התיאורטי של מרכז לידה ללידת בית?
אלה שאלות שונות לגמרי.
-
לידת בית מול מרכז לידה
קשה לדבר על המרכז הזה שבכלל עוד לא ילדו בו. לכן לדעתי הדיון הוא השוואה בין לידת בית למרכז לידה בכלל . ואולי יש מקום להתחיל ולשאול מהו מרכז לידה? לא מצאתי מידע תאורטי רב (פרט למה שאני כבר מתחילה לסנן: לידה נהדרת וחוויתית......... אני רוצה עובדות!)
אגב, בלינק שאורי הביא(קראתי רק את זה שבאנגלית. בגרמנית אני יודעת רק לקלל) לא מוסבר מהו מרכז לידה בעצם. רק אמירות כלליות. לא ת'כלס.
אגב, בלינק שאורי הביא(קראתי רק את זה שבאנגלית. בגרמנית אני יודעת רק לקלל) לא מוסבר מהו מרכז לידה בעצם. רק אמירות כלליות. לא ת'כלס.
-
לידת בית מול מרכז לידה
נכון, גם אני נכנסתי ללינקים ולא מצאתי הסבר מהו מרכז לידה. אז אורי, אולי אתה יכול לפרט למה אתה מתכוון.
שנית, אם יש כאן דיון שלא מתאים לדף זה אולי פשוט נעביר אותו לדף מרכז לידה ?
(ואגב, מונו, בליס כן מבטיחים מיילדת צמודה וגם לשם רופאים לא נכנסים).
שנית, אם יש כאן דיון שלא מתאים לדף זה אולי פשוט נעביר אותו לדף מרכז לידה ?
(ואגב, מונו, בליס כן מבטיחים מיילדת צמודה וגם לשם רופאים לא נכנסים).
-
לידת בית מול מרכז לידה
מבטיחים להשתדל לתת לך אם היא פנויה כרגע. וכן לא בטוח שהחדר פנוי . אם החדר לא פנוי את לא יכולה ללדת עם מישהי צמודה. אבל עברנו לנושא הכללי של מרכזי לידה. וגם אני לא מקבלת אחוזים מאף אחד(לצערי)
לידת בית מול מרכז לידה
מונו נוקי אני מבינה שאני מעצבנת אותך (אבל מכיוון שהדיון עלול לקבל כיוונים שלא תמיד אנחנו מרוצים מהם אני לא בטוחה שלהתעצבן זה הפתרון המוצלח). בכל אופן אני עדיין לא מבינה מה את רוצה. את רוצה מצד אחד לנהל דיון תאורטי על מרכז לידה(תאורטי) מול לידת בית או שאת משווה בין מרכז הלידה הספציפי ויחידי שפועל כרגע בישראל(תה'ש) לבין לידת בית? כי בהודעות שלך מראשית הדף את בפירוש מדברת ספציפית על מרכז הלידה של תה'ש. ולכן אני חוזרת ומביעה את דעתי-אם מרכז לידה דורש המון כסף עבור שירותיו ולמעשה נותן לך,בעצם,את מה שנותנים לך בבית החולים רק בעטיפת צלופן יפה-אני אישית לא הייתי בוחרת בו כאופציה מועדפת ללידה. הייתי בוחרת לוקיישן קרוב לבית חולים(מלון),עם מיילדת בית לפי בחירתי.
-
לידת בית מול מרכז לידה
בת ההרים יקרה . אני פשוט חושבת שבואו נשכח מה שהיה ונתרכז בהשוואה בין מרכז לידה לבין לידת בית. כאמור המרכז בתה"ש לא התחיל לעבוד ולכן הוא פחות רלוונטי. הלואי היו הרבה מרכזי לידה אחרים לדבר עליהם.
לגבי תה"ש אם הוא נותן אותו הדבר כמו כל בית חולים או לא אפשר לדון במקום אחר.פשוט הדברים חוזרים על עצמם ולא מגיעים לשום דיון עומק.
לגבי תה"ש אם הוא נותן אותו הדבר כמו כל בית חולים או לא אפשר לדון במקום אחר.פשוט הדברים חוזרים על עצמם ולא מגיעים לשום דיון עומק.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
לידת בית מול מרכז לידה
יש הסתברות לא מבוטלת שנעמוד בפני מצב כזה תוך-כדי הלידה
מניין נתון זה?
לפי הסטאטיסטיקה של לידות הבית בעולם ובישראל כאחת - ההסתברות למצב כזה תוך כדי לידה בבית היא בהחלט "מבוטלת".
זה נדיר שצריך להתפנות, ועוד יותר נדיר שהסיבה דחופה ומסוכנת.
עצם הלידה בבית משנה את הסיכויים לטובתך.
מניין נתון זה?
לפי הסטאטיסטיקה של לידות הבית בעולם ובישראל כאחת - ההסתברות למצב כזה תוך כדי לידה בבית היא בהחלט "מבוטלת".
זה נדיר שצריך להתפנות, ועוד יותר נדיר שהסיבה דחופה ומסוכנת.
עצם הלידה בבית משנה את הסיכויים לטובתך.
-
לידת בית מול מרכז לידה
ונתרכז בהשוואה בין מרכז לידה לבין לידת בית
ואיך זה יעזור לך?
יש כל מיני סוגים של מרכזי לידה.
בארץ אין "מרכז לידה" אמיתי. אולי פרט לצימר של אילנה שמש, שהיא לא מגדירה כ"מרכז לידה". הצימר שלה הוא הדבר הכי קרוב ל"מרכז לידה" שיש.
כאמור, מה שיש בתה"ש הוא אולי שידרוג קטן של ליס ומאיר. לא ממש "מרכז לידה".
ההבדלים בין הצימר של אילנה לבין לידת בית (אולי יעזור לך):
ואיך זה יעזור לך?
יש כל מיני סוגים של מרכזי לידה.
בארץ אין "מרכז לידה" אמיתי. אולי פרט לצימר של אילנה שמש, שהיא לא מגדירה כ"מרכז לידה". הצימר שלה הוא הדבר הכי קרוב ל"מרכז לידה" שיש.
כאמור, מה שיש בתה"ש הוא אולי שידרוג קטן של ליס ומאיר. לא ממש "מרכז לידה".
ההבדלים בין הצימר של אילנה לבין לידת בית (אולי יעזור לך):
- בבית, המיילדת באה אלייך. לצימר - את צריכה לקום ולנסוע, טירטור בזמן הצירים.
- בבית - את פשוט בבית. נוח, הכל זמין, מה שאת צריכה - יש. אם יש ילדים, מי שעוזר איתם/לוקח אותם מגיע עד שהמיילדת מגיעה, את בינתיים יולדת לך... המיילדת זרה ואורחת שלך. בצימר את האורחת, את צריכה לסחוב איתך המון דברים שאת חייבת לארוז ולהכין מראש, אם יש עוד ילדים צריך לסדר אותם בדרך.
- אחרי הלידה, מהבית את לא צריכה לזוז, וגם אם תבחרי לנסוע לבי"ח יש לך 24 שעות. את הצימר צריך לפנות ועלולה ליפול עוד לידה... (אם כי, אם את בלידה ראשונה ורוצה את המענק, הצימר נוח במיוחד: עוברים דרך בית החולים בדרך הביתה אחרי הלידה).
-
לידת בית מול מרכז לידה
אכן הצימרים של אילנה שמש הם כנראה הדבר הקרוב ביותר למרכז לידה. לגבי הלינקים שהבאתי; ברשת האירופאית יש כל מיני מקומות, בין בתי חולים לעשירים (זה שבספרד אם אני לא טועה) עד לזה שאני מכיר במינכן (שבו יש רשימת המתנה של 9 חודשים בערך...) שזהו מרכז ביתי עד כמה שהוא יכול להפוך לכזה. אין רופא בבניין אולם יש למרכז קשר לבית חולים קרוב ובמקרה הצורך יקפוץ רופא למרכז, במקרה והיולדת תרצה או שלא יהיה ברירה היא תועבר לבית החולים. ישנן מיילדות של המרכז שמלוות את האישה בכל שלבי ההריון וברוב החדרים יש אופציה ללדת במיטה, במקלחת, בג'קוזי או במרפסת (...). מה שלא כמו אצל אילנה שמש זה שהביטוח שלך (תלוי איזה ביטוח כי ישנם כל מיני עינינים פוליטים מסובכים לגבי סוגי ביטוח שונים בגרמניה היום) ישלם חצי מהסכום. זה קורה בעקבות לובי חזק של רופאים שמתבאסים מסיפור ההצלחה של מרכזי לידה שכאלה. בלידת בית הכל ישולם מהביטוח.
בשמת, ייתכן ושכחת משהו. מבחינת התינוק להוולד בבית הרבה יותר בריא. בבית חולים הוא והאשה נחפשים להרבה מיקרובים בזמנים רגישים מאוד לשניהם. בבית הוא נולד לתוך מיקרובים של המשפחה והוא מתחסן החל מהיניקה הראשונה (כי האמא מחוסנת). מרכז לידה אינו שונה מבית חולים במקרה זה.
כל זה נכון וטוב במידה ואין סיבוכים כמובן.
בשמת, ייתכן ושכחת משהו. מבחינת התינוק להוולד בבית הרבה יותר בריא. בבית חולים הוא והאשה נחפשים להרבה מיקרובים בזמנים רגישים מאוד לשניהם. בבית הוא נולד לתוך מיקרובים של המשפחה והוא מתחסן החל מהיניקה הראשונה (כי האמא מחוסנת). מרכז לידה אינו שונה מבית חולים במקרה זה.
כל זה נכון וטוב במידה ואין סיבוכים כמובן.
-
לידת בית מול מרכז לידה
אה, ושכחתי להדגיש. הליווי המלא הוא מהשלבים הראשונים, ע"י מי שבסוף מיילדת את האישה, כולל בדיקות שונות לאורך ההריון, עד לקורסים של בייבי מסאז' לאחר הלידה. בקיצור מעגל שלם של תמיכה במרכז אחד.
לידת בית מול מרכז לידה
אחד החסרונות של מיילדת בית הוא שיכול להווצר מצב בו זוג יעבור איתה תהליך כל ההריון ובלידה עצמה היא לא תהיה נוכחת(מסיבות שונות ומשונות). ואז תגיעה ליילד מיילדת מגבה או אפלי יאלצו להגיע לבית חולים.
-
לידת בית מול מרכז לידה
יתרון אחד לצימרים/מרכז לידה: עבור מי שביתה אינו מתאים ללידת בית (מרחק מבי"ח, המקרה הנדיר של אין חשמל/מים זורמים/אמצעי תחבורה זמין, או פשוט מי שלא מתאים לה ללדת בבית שלה מכל מיני סיבות) זו עדיין לידה חוץ-אשפוזית, וזה עדיף.
אחד החסרונות של מיילדת בית הוא שיכול להווצר מצב בו זוג יעבור איתה תהליך כל ההריון ובלידה עצמה היא לא תהיה נוכחת(מסיבות שונות ומשונות). ואז תגיעה ליילד מיילדת מגבה או אפלי יאלצו להגיע לבית חולים.
ההבדל היחידי שאני רואה ממרכז לידה, הוא שבמרכז לידה (לפחות כרגע) זו האופציה הרגילה, בעוד כאן זה רק אם משהו לא מסתדר בזמן אמת (ולפחות נכון לזמן הלידה שלי, המיילדת שלי טענה שזה עוד לא קרה לה, למרות שיש לה הסכם גיבוי עם מיילדת אחרת. אמנם מאז עלה מספר היולדות בבית, אבל זה עדיין אירוע נדיר ).
ההבדל היחידי שאני רואה ממרכז לידה, הוא שבמרכז לידה (לפחות כרגע) זו האופציה הרגילה, בעוד כאן זה רק אם משהו לא מסתדר בזמן אמת (ולפחות נכון לזמן הלידה שלי, המיילדת שלי טענה שזה עוד לא קרה לה, למרות שיש לה הסכם גיבוי עם מיילדת אחרת. אמנם מאז עלה מספר היולדות בבית, אבל זה עדיין אירוע נדיר ).
-
לידת בית מול מרכז לידה
בבית, המיילדת באה אלייך. לצימר - את צריכה לקום ולנסוע, טירטור בזמן הצירים.
אני באמת הבנתי שמפל ההתערבויות מתחיל ברגע שצריך להחליט שעכשיו הזמן לסוע לבי"ח. או אולי אפילו לפני, כשאורזים את ה-תיק.
אני באמת הבנתי שמפל ההתערבויות מתחיל ברגע שצריך להחליט שעכשיו הזמן לסוע לבי"ח. או אולי אפילו לפני, כשאורזים את ה-תיק.
-
לידת בית מול מרכז לידה
מבחינת התינוק להוולד בבית הרבה יותר בריא
אכן שכחתי!
נקודה חשובה ביותר!
ככל שמקום הלידה גדול יותר, מקבל הרבה יולדות בעת ובעונה אחת, מכיל הרבה אנשים שבאים במגע עם היילוד, ונוטה יותר להפריד בין האם ליילוד - כך מסוכן יותר.
אכן שכחתי!
נקודה חשובה ביותר!
ככל שמקום הלידה גדול יותר, מקבל הרבה יולדות בעת ובעונה אחת, מכיל הרבה אנשים שבאים במגע עם היילוד, ונוטה יותר להפריד בין האם ליילוד - כך מסוכן יותר.
-
לידת בית מול מרכז לידה
תודה על השינוי בגישה בדף. הנושאים שהועלו כאן הם הרבה יותר רלוונטים ועניניים.@} אגב איך יכול להיות שמיילדת מסויימת לוקחת 6 לידות בחודש ומגיעה לכולן מבלי להעזר במחליפה?לי זה נראה כמו נס.......
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 16:40
לידת בית מול מרכז לידה
גילה שלום. אני מילדת בתל השומר ורציתי להבהיר דבר: כולנו בצוות של מרכז הלידה עובדות מספר משמרות כל שבוע בחדר לידה. יש גם כן מיילדות אחרות שמאד נהננות ותומכות בלידה פזיולוגית שבחרו לא לעבוד במרכז ותמצאי אותן יום יום בחדר הלידה.
ז"א כל אישה שרוצה ( אם תגיע באוטובוס או ב 4X4) יכולה ללדת לידה טבעית בחדר לידה הרגיל ותמצא תמיכה מהצוות. הבעיה פשוט שמאד קשה למילדת לתת התמיכה הרצופה המגיעה ליולדת כאשר המציאות שלנו שמיילדת מטפלת לרוב בשלושה זוגות בוזמנית. אני גם עובדת בלידות בית ויודעת כמה אני יכולה לתת ליולדת כאשר אני רק איתה. בכל זאת אנחנו בהתחלה הדרך ובהרבה תקווה שהמרכז ישרת את הנשים שמשום מה לא מוכנות ללדת בבית. שלך טיה
ז"א כל אישה שרוצה ( אם תגיע באוטובוס או ב 4X4) יכולה ללדת לידה טבעית בחדר לידה הרגיל ותמצא תמיכה מהצוות. הבעיה פשוט שמאד קשה למילדת לתת התמיכה הרצופה המגיעה ליולדת כאשר המציאות שלנו שמיילדת מטפלת לרוב בשלושה זוגות בוזמנית. אני גם עובדת בלידות בית ויודעת כמה אני יכולה לתת ליולדת כאשר אני רק איתה. בכל זאת אנחנו בהתחלה הדרך ובהרבה תקווה שהמרכז ישרת את הנשים שמשום מה לא מוכנות ללדת בבית. שלך טיה
-
לידת בית מול מרכז לידה
טיה,
ראשית - אני שמחה שאת כותבת פה
אני מתנצלת אם את חשה מותקפת.
ככל הנראה, המטרות שלנו (מקימות המרכז והכותבים בדף) זהות, ועדיין - חשוב לדעתי שיעלו כל הנקודות כדי שלא תווצר התחושה שבהקמת המרכז שלכן הגענו אל המנוחה ואל הנחלה ואפשר לומר "יש מרכז לידה בישראל".
אני משערת שהיעד שלכן, בהקמת מרכז הלידה בתה"ש, די דומה לאידאל של "מרכז הלידה התיאורטי" (מעגלי וחסר חיכוך (-;) ונותר רק לקוות שניתן יהיה להגיע לאידאל הזה במציאות של בית החולים.
אחרון - שאלה שלי שפוספסה - מה הדין לגבי אחים גדולים במרכז הלידה? (נניח: אח גדול שבא מלווה בסבתא, האם תהיה להם גישה חופשית פנימה-החוצה, בהתאם לרצון היולדת?)
ראשית - אני שמחה שאת כותבת פה
אני מתנצלת אם את חשה מותקפת.
ככל הנראה, המטרות שלנו (מקימות המרכז והכותבים בדף) זהות, ועדיין - חשוב לדעתי שיעלו כל הנקודות כדי שלא תווצר התחושה שבהקמת המרכז שלכן הגענו אל המנוחה ואל הנחלה ואפשר לומר "יש מרכז לידה בישראל".
אני משערת שהיעד שלכן, בהקמת מרכז הלידה בתה"ש, די דומה לאידאל של "מרכז הלידה התיאורטי" (מעגלי וחסר חיכוך (-;) ונותר רק לקוות שניתן יהיה להגיע לאידאל הזה במציאות של בית החולים.
אחרון - שאלה שלי שפוספסה - מה הדין לגבי אחים גדולים במרכז הלידה? (נניח: אח גדול שבא מלווה בסבתא, האם תהיה להם גישה חופשית פנימה-החוצה, בהתאם לרצון היולדת?)
-
לידת בית מול מרכז לידה
גילה כתבתי למעלה- מותר להביא את כל מי שרוצים.
-
לידת בית מול מרכז לידה
מונו - לא בטוח שילדים נכלל ב"כל מי שרוצים". צריך לבדוק ספציפית (לא שכולם רוצים שילדיהם יהיו שם, אבל יש כאלה שכן).
-
לידת בית מול מרכז לידה
יכול להיות שאת צודקת כרמית. אולי טיה תענה. עוד חיסרון למרכז לידה. אם את יולדת בלילה, את צריכה לטלטל איתך אפרוח מנומנם.
-
לידת בית מול מרכז לידה
ללדת לידה טבעית בחדר לידה הרגיל
זה עדיין נשמע לי כמו אוקסימורון
זה עדיין נשמע לי כמו אוקסימורון
-
לידת בית מול מרכז לידה
שלום לכולכן. אפשר להביא ילדים למרכז לידה, אבל מונו נוקי צדקה. זה לא כמו בבית, אך בנסיוני המצומצם בלידות בית רב הזוגות העדיפו שהילדים לא יהיו נוכחים. מה שנכון שאם מביאים ילד מאד חשוב שיהיה לו ביביסטר צמוד. אני גם כן עושה אזה מפגש עם ילדים גדולים שבו אנחנו צופים בסרט לידה ומדברים על קולות וצעקות בזמן הלידה אני אומרת זה כמו מרים משקלות שהוא מאד חזק ועושה משהו מאד קשה - כך אמא קשה היא בלידה. מאד תלוי באווירה בביתץ היתה לידה אחת שהאחות הגדולה ליטפה את הראד ב "crowning" וזה היה מאד מרגשת אך לא כל יולדת תרגיש נוחה. טיה
-
לידת בית מול מרכז לידה
מיכל שלום. תתפלאי אבל יש לידות טביעות יפות בתל השומר. הצוות בחדר קבלה מאד מנסה "לשדך" נשים הרוצות בלידה טבעית אם המיילדות המתאימות בתוך חדר הלידה. כמו שאמרתי, המיילדות של מרכז הלידה עובדות גם בחדר לידה הרגיל, וגם יש עוד מיילדות מאד מנוסות בלידות טבעיות שבחרו לא לעבוד במרכז ותפגשי אותן יום-יום במשמרות. בשבוע שעבר חצי מן הלידות שקיבלתי היו לידות טבעיות כוללת אחת בעמידה ואחת בכריעה על המיטה. רק אתמול כאשר מסרנו משמרת בבוקר איריס שלחה אישה למקלחת בפתיחה של 7 ס"מ שעד עז לא שכבה לדקה. זה הרבה יותר קשה כאשר אין מיילדת צמודה אבל בהחלט אפשרי. שבוע טוב, טיה
-
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2002, 23:32
- דף אישי: הדף האישי של אמא_גמדים*
לידת בית מול מרכז לידה
מונו,
לדעתי הדבר המשמעותי ביותר לתהליך הלידה, בין אם הוא בבית, במרכז לידה כזה או אחר, או בבי"ח, הוא
היכולת שלי להרגיש בבית
כשאני מרגישה בבית, מחול ההורמונים מדייק, ההקשבה הפנימית החופשיות והשחרור מקבלים את מקומם, ומקדמים את התהליך ואותי בתוכו.
בבית אני יכולה לקבל את תהליך הלידה
זו השאלה שאני שואלת את עצי ואת היולדות שאני מלווה - מה את צריכה ואיפה את צריכה להיות ע"מ שתוכלי להרגיש בבית ולקבל את תהליך הלידה?
ולכן ההשוואה בין הבית למרכז לידה היא מאוד אישית וצריכה להיות מוצבת מול צרכיך האישיים שיקדמו אותך ליצירת ההרגשה "אני בבית, מקבלת את תהליך הלידה". יש כאלו שעושות את זה גם בבתי חולים מאוד שמרניים ועוברות לידה טבעית מדהימה וזורמת.
בלי קשר לכל האמור אני רוצה לשתף אתכם במשהו שקולגה אמרה לי אתמול לגבי תה"ש: "זה המקום היחידי שאני לא יכולה לאמר עליו כלום ליולדות, פשוט בגלל שהם משנים את הנוהלים שלהם כל יומיים...".
לדעתי הדבר המשמעותי ביותר לתהליך הלידה, בין אם הוא בבית, במרכז לידה כזה או אחר, או בבי"ח, הוא
היכולת שלי להרגיש בבית
כשאני מרגישה בבית, מחול ההורמונים מדייק, ההקשבה הפנימית החופשיות והשחרור מקבלים את מקומם, ומקדמים את התהליך ואותי בתוכו.
בבית אני יכולה לקבל את תהליך הלידה
זו השאלה שאני שואלת את עצי ואת היולדות שאני מלווה - מה את צריכה ואיפה את צריכה להיות ע"מ שתוכלי להרגיש בבית ולקבל את תהליך הלידה?
ולכן ההשוואה בין הבית למרכז לידה היא מאוד אישית וצריכה להיות מוצבת מול צרכיך האישיים שיקדמו אותך ליצירת ההרגשה "אני בבית, מקבלת את תהליך הלידה". יש כאלו שעושות את זה גם בבתי חולים מאוד שמרניים ועוברות לידה טבעית מדהימה וזורמת.
בלי קשר לכל האמור אני רוצה לשתף אתכם במשהו שקולגה אמרה לי אתמול לגבי תה"ש: "זה המקום היחידי שאני לא יכולה לאמר עליו כלום ליולדות, פשוט בגלל שהם משנים את הנוהלים שלהם כל יומיים...".
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 15:26
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ו*
לידת בית מול מרכז לידה
זה המקום היחידי שאני לא יכולה לאמר עליו כלום ליולדות, פשוט בגלל שהם משנים את הנוהלים שלהם כל יומיים...".
אממממ... זה טוב לנו או רע לנו? אני לא יודעת...
אולי ככה אפשר להשיג מה שרוצים?
היום בררתי במלונית ואמרו לי שאפשר להתקבל מהמרכז ישירות למלונית בכל שעה ביממה בלווי של המילדת לכמה זמן.
אני מקווה שזה לא ישתנה.
מחכה לשמוע מהם תאריך לסיור אבל כרגע זו נראית לי האופציה שהכי מתאימה לנו...
אממממ... זה טוב לנו או רע לנו? אני לא יודעת...
אולי ככה אפשר להשיג מה שרוצים?
היום בררתי במלונית ואמרו לי שאפשר להתקבל מהמרכז ישירות למלונית בכל שעה ביממה בלווי של המילדת לכמה זמן.
אני מקווה שזה לא ישתנה.
מחכה לשמוע מהם תאריך לסיור אבל כרגע זו נראית לי האופציה שהכי מתאימה לנו...
-
- הצטרפות: 29 אפריל 2003, 11:11
- דף אישי: הדף האישי של עידית_ק*
לידת בית מול מרכז לידה
ללדת לידה טבעית בחדר לידה הרגיל
ילדתי את שני ילדי בתל השומר ואכן יש מיילדות שגם מעודדות לידה טיבעית . את הלידה השנייה עשיתי בעמידה וללא הכנה לאינפוזיה , הייתי גם במקלחת רוב הזמן - עם הטוש על הבטן ... ו.. לבד . היה שם לחץ גדול של לידות וממש ברגע האחרון (כבר הרגשתי את הראש עם היד) הגיעה מיילדת שלא כלכך הייתה בראש של לידה טבעית אבל לא הייתה לה הרבה ברירה . לשם שינוי הייתי מאוד אסרטיבית.
גם אני כמו מונו נוקי מתלבטת , אני רוצה ללדת בבית אבל בן זוגי לא רוצה וזוכה להרבה הפחדות מצד חבריו ורופאים שמכיר ומהמשפחה.
ילדתי את שני ילדי בתל השומר ואכן יש מיילדות שגם מעודדות לידה טיבעית . את הלידה השנייה עשיתי בעמידה וללא הכנה לאינפוזיה , הייתי גם במקלחת רוב הזמן - עם הטוש על הבטן ... ו.. לבד . היה שם לחץ גדול של לידות וממש ברגע האחרון (כבר הרגשתי את הראש עם היד) הגיעה מיילדת שלא כלכך הייתה בראש של לידה טבעית אבל לא הייתה לה הרבה ברירה . לשם שינוי הייתי מאוד אסרטיבית.
גם אני כמו מונו נוקי מתלבטת , אני רוצה ללדת בבית אבל בן זוגי לא רוצה וזוכה להרבה הפחדות מצד חבריו ורופאים שמכיר ומהמשפחה.
-
לידת בית מול מרכז לידה
וזוכה להרבה הפחדות מצד חבריו ורופאים שמכיר ומהמשפחה.
למה הוא מושפע מההפחדות? זאת כבר לידה שלישית, את כבר ילדת לידה טבעית בלי שום בעייה, הסיכון שלך לסיבוכים אפסי ממש. כמו עם הנקה, יותר חשוב להסתכל על האשה הספציפית מאשר על ה"ספר".
למה הוא מושפע מההפחדות? זאת כבר לידה שלישית, את כבר ילדת לידה טבעית בלי שום בעייה, הסיכון שלך לסיבוכים אפסי ממש. כמו עם הנקה, יותר חשוב להסתכל על האשה הספציפית מאשר על ה"ספר".
לידת בית מול מרכז לידה
אני ילדתי שלוש לידות בליס. בכולן הגענו בכוונה לעשות מה שניתן כדי לצמצם התערבויות ולהלן הסיכומים: ראשית, אישית אלד שוב בליס כיוון שאחרי הלידה האחרונה (שהסתיימה בקיסרי בגלל היפרדות שיליה) אני נחשבת בסיכון... שנית, אני מרוצה מהרוח הכללית הנושבת שם מבחינת המיילדות ואפילו הרופאים: גיליתי שלנחישות שלנו היתה שם משמעות רבה, כל בקשה כובדה ולמרות שמדי פעם היה צורך לשוב ולהסביר דברים - לא חווינו התנגשות אמיתית של רצונות. שלישית- החופש שאני מאפשרת לעצמי בחדר לידה בו הסתובבתי עירומה בשתי הלידות הטבעיות שעברתי, הקולות, הנהמות ומצב הצבירה המיוחד של הלידה- אני לא מדמיינת אפילו שיקרה בחיים הרגילים, בהם אני לוקחת בחשבון את יתר בני משפחתי... אבל כאמור זו ראיה אישית ובאמת כל הכבוד למי ש"מרגישה בבית" בבית שלה ויכולה גם ללדת בו...
לידת בית מול מרכז לידה
אגב, אני ממש ולגמרי מתכוונת לעשות מה שתלוי בי כדי ללדת לידה נרתיקית, טבעית וזורמת בפעם הזו... למרות בית החולים.
-
- הצטרפות: 29 אפריל 2003, 11:11
- דף אישי: הדף האישי של עידית_ק*
לידת בית מול מרכז לידה
בעלי שומע את כל סיפורי האימה בעבודתו... כמו קליינטית שהסתבכה ועד שהאמבולנס הגיע התינוקת נפטרה ונראה לו סיכון מיותר. מוכן לשלם כל סכום בלבד שלא אסכן את שנינו ולשמור על זכויותי ורצונותי בלידה כדי שלא אצטרך להתווכח עם אף אחד ממש נהייה מותק . כבר נשלחו אליי לפתע טפסים מבית חולים ת"הש וחוסר הביטחון שלו מכניס גם אותי לאי שקט לגבי הנושא.
אלך לראות מה קורה שם במרכז הלידה .
אלך לראות מה קורה שם במרכז הלידה .
-
לידת בית מול מרכז לידה
כמו קליינטית שהסתבכה ועד שהאמבולנס הגיע התינוקת נפטרה ונראה לו סיכון מיותר
זה קרה בלידת בית בישראל ואף אחד לא יודע על זה כאן??????????
-
לידת בית מול מרכז לידה
אם שמתם לב יש המון סיפורים של לידות בית בישראל שהסתיימו במוות של התינוק, אם נספור את כולם בטח נגיע ליותר מ-400 רק בשנה האחרונה....
אם שמתם לב יש המון סיפורים של לידות בית בישראל שהסתיימו במוות של התינוק, אם נספור את כולם בטח נגיע ליותר מ-400 רק בשנה האחרונה....
-
לידת בית מול מרכז לידה
המון סיפורים
והנתונים מראים שלא היתה אפילו לידת בית מתוכננת אחת בישראל שהסתיימה במוות של תינוק כתוצאה מהלידה (לעומת זאת, אין לי שום מידע על לידות בית לא מתוכננות - כלומר, אלה שהיו בדרך לבית החולים אבל התינוק נולד בבית/בדלת/בחדר המדרגות/במונית/ברחוב).
היו בהחלט לידות בית חולים בישראל שהסתיימו במוות של תינוק, מהרבה סיבות (רוב הסיבות הן מום גנטי של התינוק, שבגללו הוא מת בבטן או אחרי הלידה, או מוות של פגים כתוצאה מבעיות של פגים).
והנתונים מראים שלא היתה אפילו לידת בית מתוכננת אחת בישראל שהסתיימה במוות של תינוק כתוצאה מהלידה (לעומת זאת, אין לי שום מידע על לידות בית לא מתוכננות - כלומר, אלה שהיו בדרך לבית החולים אבל התינוק נולד בבית/בדלת/בחדר המדרגות/במונית/ברחוב).
היו בהחלט לידות בית חולים בישראל שהסתיימו במוות של תינוק, מהרבה סיבות (רוב הסיבות הן מום גנטי של התינוק, שבגללו הוא מת בבטן או אחרי הלידה, או מוות של פגים כתוצאה מבעיות של פגים).
-
לידת בית מול מרכז לידה
כן, גם כל שבועיים מגיע תינוק אחרי-לידת-בית במצב חירום נוראי לבית חולים מסוים (במרכז, לא יודעת איזה)... כך על פי אחת התגובות לנושא המיילדת מירושליים. בהתחשב בכך שחלק ניכר מלידות הבית הן בכלל לא במרכז, וכידוע, רובן מסתיימות ללא צורך בהגעה לבי"ח בכלל, זה נתון מאד מעניין....
לידת בית מול מרכז לידה
כמו קליינטית שהסתבכה ועד שהאמבולנס הגיע התינוקת נפטרה
אולי זו העייפות אולי זו העונה
אני קוראת כזה דבר ופשוט חושבת לעצמי...
באמת עדיף שאדם כזה ישלח את אשתו ללדת בבית חולים,מרכז לידה איך שלא יקראו לזה. ועמך הסליחה עידית אבל כשאני קוראת את האמונות חסרות השחר של בעלך איני יכולה שלא לתהות- אולי באמת לא כל אחד מתאים ללידת בית.
אולי זו העייפות אולי זו העונה
אני קוראת כזה דבר ופשוט חושבת לעצמי...
באמת עדיף שאדם כזה ישלח את אשתו ללדת בבית חולים,מרכז לידה איך שלא יקראו לזה. ועמך הסליחה עידית אבל כשאני קוראת את האמונות חסרות השחר של בעלך איני יכולה שלא לתהות- אולי באמת לא כל אחד מתאים ללידת בית.
-
לידת בית מול מרכז לידה
ואם לומר את דבריה של בת ההרים בצורה שקולה -
האם בעלך יכול להפגיש אותך עם הוריה של התינוקת שמתה ככה? לומר לך את שמם?
כי מנגד, את כן יכולה להפגיש אותו עם עשרות תינוקות בריאים (טפו טפו) שנולדו בבית באחד מ-המפגשים הבאים, או באחת מ-קבוצות חינוך ביתי.
האם בעלך יכול להפגיש אותך עם הוריה של התינוקת שמתה ככה? לומר לך את שמם?
כי מנגד, את כן יכולה להפגיש אותו עם עשרות תינוקות בריאים (טפו טפו) שנולדו בבית באחד מ-המפגשים הבאים, או באחת מ-קבוצות חינוך ביתי.
-
לידת בית מול מרכז לידה
רגע, רגע
מצד אחד אכן יש הגזמה בסיפורי ההפחדה של לידות הבית.
מצד שני, בגלל שלא יודעים אף פעם את העובדות("תינוקת הגיעה לבי"ח במצב קשה מלידת בית....." מה המצב?האם קשה? מה ההתפתחויות בהמשך) זה מגביר חרדה לכולם ותורם להתנפחות האגדות. אין סטטיסטיקה מייצגת בארץ (כלומר של כל המיילדות או חלק ניכר מהן) לגבי לידות בית. ואולי חבל שכך. למה באימה"י לא מארגנים מידע כזה? מידע כזה ממקור אמין עשוי להפריך את כל סיפורי האימה.
מצד אחד אכן יש הגזמה בסיפורי ההפחדה של לידות הבית.
מצד שני, בגלל שלא יודעים אף פעם את העובדות("תינוקת הגיעה לבי"ח במצב קשה מלידת בית....." מה המצב?האם קשה? מה ההתפתחויות בהמשך) זה מגביר חרדה לכולם ותורם להתנפחות האגדות. אין סטטיסטיקה מייצגת בארץ (כלומר של כל המיילדות או חלק ניכר מהן) לגבי לידות בית. ואולי חבל שכך. למה באימה"י לא מארגנים מידע כזה? מידע כזה ממקור אמין עשוי להפריך את כל סיפורי האימה.
-
לידת בית מול מרכז לידה
יש מיילדות ששומרות תעוד של כל לידה (כולל כאלו שהסתיימו בבתי-חולים), ויש להן סטטיסטיקות. אפשר לשאול כל מיילדת לגבי הסטטיסטיקה שלה. לפי הידוע לי עד היום אף לידת בית מתוכננת בישראל לא הסתיימה בפגיעה באמא או בתינוק, אבל אין לנתון הזה משמעות סטטיסטית מובהקת בגלל המספר הנמוך של לידות בית שנעשות כאן. הבעיה היא דוקא בתי החולים, שמנסים להסתיר את הסטטיסטיקות שלהם בדרך-כלל (אם כי יש לזכור שנתונים של בית חולים מסויים יכולים להצביע על הבריאות הכללית של האוכלוסיה היולדת בו ולא רק על טיב הטיפול הרפואי).
אני חושב שהסטטיסטיקות שמציג אירגון הבריאות העולמי לגבי מדינות מערביות אחרות הן טובות כדי להעריך את הסיכון בלידת בית בארץ. התנאים בלידות הבית הם דומים (למרות שיש התערבויות שנהוגות בלידות בית במקומות אחרים, כמו נתינת טישטוש - ולכן לידות בית בארץ הן קצת יותר בטוחות) ובתי-החולים שם לא פחות טובים מבתי-החולים פה (ואולי קצת יותר טובים - יש באירופה בתי חולים שכבר חיסלו את התינוקיות ומאפשרים רק ביות מלא, ולכן הסיכון לילודים שם יותר נמוך).
מידע כזה ממקור אמין עשוי להפריך את כל סיפורי האימה.
מי שרוצה להאמין לסיפורי האימה ימשיך להאמין בהם, למרות כל העובדות.
מי שרוצה את האמת - מידע עובדתי ומדעי נמצא בשפע.
זה מגביר חרדה לכולם ותורם להתנפחות האגדות.
כמה ימים לפני שסיפרנו להורי שאנו הולכים ללדת בבית קרה מקרה של יולדת שכמעט דיממה למוות עקב רשלנות של המיילדת (היה מדובר בלידת בית "מתוכננת", אך המיילדת כלל לא ניפגשה עם האשה לפני הלידה ולא היו לה ניסיון וידע בניהול לידת בית - אני זוכר את המקרה הזה היטב בגלל העיתוי שלו). מיותר לציין שבהתחלה הורי לא התלהבו (לגבי התגובה של אבא שלי - זו ממש לשון המעטה), אבל אחרי שהבאנו להם את העובדות הם הבינו על מה מדובר ותמכו בהחלטה.
אני חושב שהסטטיסטיקות שמציג אירגון הבריאות העולמי לגבי מדינות מערביות אחרות הן טובות כדי להעריך את הסיכון בלידת בית בארץ. התנאים בלידות הבית הם דומים (למרות שיש התערבויות שנהוגות בלידות בית במקומות אחרים, כמו נתינת טישטוש - ולכן לידות בית בארץ הן קצת יותר בטוחות) ובתי-החולים שם לא פחות טובים מבתי-החולים פה (ואולי קצת יותר טובים - יש באירופה בתי חולים שכבר חיסלו את התינוקיות ומאפשרים רק ביות מלא, ולכן הסיכון לילודים שם יותר נמוך).
מידע כזה ממקור אמין עשוי להפריך את כל סיפורי האימה.
מי שרוצה להאמין לסיפורי האימה ימשיך להאמין בהם, למרות כל העובדות.
מי שרוצה את האמת - מידע עובדתי ומדעי נמצא בשפע.
זה מגביר חרדה לכולם ותורם להתנפחות האגדות.
כמה ימים לפני שסיפרנו להורי שאנו הולכים ללדת בבית קרה מקרה של יולדת שכמעט דיממה למוות עקב רשלנות של המיילדת (היה מדובר בלידת בית "מתוכננת", אך המיילדת כלל לא ניפגשה עם האשה לפני הלידה ולא היו לה ניסיון וידע בניהול לידת בית - אני זוכר את המקרה הזה היטב בגלל העיתוי שלו). מיותר לציין שבהתחלה הורי לא התלהבו (לגבי התגובה של אבא שלי - זו ממש לשון המעטה), אבל אחרי שהבאנו להם את העובדות הם הבינו על מה מדובר ותמכו בהחלטה.
-
לידת בית מול מרכז לידה
אני לא מסכימה שמידע עובדתי נמצא בשפע. אם יש 400 לידות בשנה זה מספיק בשביל ניתוח סטטיסטי שלא קיים.
-
לידת בית מול מרכז לידה
כפי שכתבתי למעלה, על מנת להעריך סיכונים בלידות בבית\בבית-חולים אין צורך להתיחס רק ללידות בארץ, כיוון שהפיזיולוגיה של האשה לא משתנה מארץ לארץ, ולידות הבית בישראל דומות ללידות במדינות מערביות אחרות. לכן הסטטיסקות על מדינות אחרות נותנות אומדן טוב ואמין לגבי הסיכונים בלידות בית ובלידות בית-חולים גם בארץ (אם הסיכויים לא זהים, זה נובע מכך שבארץ לידות הבית יותר בטוחות, ובתי החולים פחות בטוחים, כפי שכתבתי למעלה).
דרך אגב, אותו דבר נכון גם לגבי כל טיפול רפואי הניתן בארץ. הסיכונים והסיכויים של הטיפול מוערכים לפי מחקרים בין לאומיים, ולא רק לפי המיקרים בארץ.
דרך אגב, אותו דבר נכון גם לגבי כל טיפול רפואי הניתן בארץ. הסיכונים והסיכויים של הטיפול מוערכים לפי מחקרים בין לאומיים, ולא רק לפי המיקרים בארץ.
-
לידת בית מול מרכז לידה
שהפיזיולוגיה של האשה לא משתנה מארץ לארץ
למה לא ? לדעתי כן.
יש הבדלים מבחינת התזונה, מבחינת גודל הגוף, מבחינת מבנה האגן וגם הבדלים תרבותיים בכל מה שאשה חושבת ויודעת על לידה, שגם משפיעים על מהלך הלידה.
למה לא ? לדעתי כן.
יש הבדלים מבחינת התזונה, מבחינת גודל הגוף, מבחינת מבנה האגן וגם הבדלים תרבותיים בכל מה שאשה חושבת ויודעת על לידה, שגם משפיעים על מהלך הלידה.
-
לידת בית מול מרכז לידה
שוב אני לא מסכימה. בגדול אפשר להשוות בין מדינות בטיפולים,וזה מידע הכי טוב שיש כרגע.
אבל כיוון שבארץ יש רק 12 מיילדות אימה"י(ונתייחס אליהן כי 300-400 הלידות זה שלהן ולא של שאר המיילדות שלא רשומות באירגון) אז זו סטטיסטיקה קצת שונה. יתר על כן יש עוד גורמים שמאד יכולים להשפיע בארץ.(לטובה או לרעה) - מוכנות האשה ללידת בית, פנייה לגורם רפואי בשעת דחק ואופי הטיפול הרפואי הקיים במצב זה, תמיכת הסביבה, המשך הטיפול אחרי הלידה .........
מה שאני מנסה לומר זה שטוב היה אילו מידע זה היה בנמצא. בעיני זה היה מסייע כאמור למגר הגזמות וסיפורי אימה מיותרים .לא שלא ניתן לדעת דבר על לידות בית בלי זה.
אבל כיוון שבארץ יש רק 12 מיילדות אימה"י(ונתייחס אליהן כי 300-400 הלידות זה שלהן ולא של שאר המיילדות שלא רשומות באירגון) אז זו סטטיסטיקה קצת שונה. יתר על כן יש עוד גורמים שמאד יכולים להשפיע בארץ.(לטובה או לרעה) - מוכנות האשה ללידת בית, פנייה לגורם רפואי בשעת דחק ואופי הטיפול הרפואי הקיים במצב זה, תמיכת הסביבה, המשך הטיפול אחרי הלידה .........
מה שאני מנסה לומר זה שטוב היה אילו מידע זה היה בנמצא. בעיני זה היה מסייע כאמור למגר הגזמות וסיפורי אימה מיותרים .לא שלא ניתן לדעת דבר על לידות בית בלי זה.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
-
לידת בית מול מרכז לידה
אני מכירה את זה. עדיין זה מבוסס בארץ רק על לידות של מיילדת אחת. אגב את היעל מהעבודה הזו?כי אם כן יש לי כמה הערות \שאלות.
-
- הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
- דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*
לידת בית מול מרכז לידה
אגב את היעל מהעבודה הזו? ממש לא......
אין לי הרבה מה לתרום בדף הזה, כי אין לי הרבה ידע בעניין, וגם לא ילדתי בבית, וכנראה כבר לא אלד.
סתם כמשקיפה מהצד וממה שקראתי על ארצות אחרות, הדברים נראים מאוד משכנעים (לטובת לידת בית).
ועדיין, עם כל הנתונים והסטטיסטיקות שיש או אין, אני עדיין מאמינה שבסופו של דבר
ההחלטה על לידת מתקבלת במידה רבה "מהבטן".
אין לי הרבה מה לתרום בדף הזה, כי אין לי הרבה ידע בעניין, וגם לא ילדתי בבית, וכנראה כבר לא אלד.
סתם כמשקיפה מהצד וממה שקראתי על ארצות אחרות, הדברים נראים מאוד משכנעים (לטובת לידת בית).
ועדיין, עם כל הנתונים והסטטיסטיקות שיש או אין, אני עדיין מאמינה שבסופו של דבר
ההחלטה על לידת מתקבלת במידה רבה "מהבטן".
-
לידת בית מול מרכז לידה
בלידת בית:
את במקום הטבעי שלך. את בחרת והכרת את המיילדת שתטפל בך לעומק למשך כמה חודשים שבהם היא עקבה אחריך.
אינך חייבת לעבור בזמן לידה-שהיא ההתערבות הראשונה-ועלול לגרום להאטה בהתקדמות הלידה.
אם יש לך המזל לגור בבית פרטי-את חופשיה להשמיע קולות בלי להתחשב באף אחד.
את לא תפררדי מהתינוק לרגע והוא לא ייחשף לזיהומי בית החולים ו"טיפולים" מיותרים.
הלידה תתקדם בזמנה בלי שהמיילדת תפחד שאת לא נצמדת לעקומת פרידמן.
הבגדים והאוכל שלך, המוסיקה שלך, הריהוט וכל הסביבה שלך. את בבית.
אז אם כל כך טוב בבית, למי טוב ללדת במרכז לידה?
כאשר את גרה רחוק מדי מבית חולים.
כאשר הבית לא מתאים-לדוגמא יותר מדי נפשות במקום קטן-או המצב של הרבה צעירות שגרות בקראוונים ללא אמבטיות והרצפה לא תתמוך בבריכה.
בשביל נשים בלידה ראשונה שעוד לא מכירה מה זה לידה ועוד לא בשלות ללידת בית. (דווקא בעיני מאד חשוב לידה ראשונה בבית איך יש הרבה נשים שלא רוצות)
לנשים שעוד לא השתחררו מלהתחשב יותר מדי בדעות של אחרות.
לנשים שרוצות את הפינוק של הסביבה והשהייה במילונית.
חייבים לשמור על הזכות של היולדת ללדת במקום שבו היא מרגישה בטוחה. בעיני צריכים הרבה יותר פעילות בשני מישורים:
שיולדת בית תקבל את דמי לידה ושהלידות במרכזי לידה יהיו בחינם ( אולי עם תוספת עבור ההשגחה המשותתפת של תינוק ואם). אני לא חושבת שצריכים לשכנע את מישהי שהיא חייבת ללדת במקוס מסוים, אלא להקשיב לה ולהציע לה מה שטוב לה. טיה
את במקום הטבעי שלך. את בחרת והכרת את המיילדת שתטפל בך לעומק למשך כמה חודשים שבהם היא עקבה אחריך.
אינך חייבת לעבור בזמן לידה-שהיא ההתערבות הראשונה-ועלול לגרום להאטה בהתקדמות הלידה.
אם יש לך המזל לגור בבית פרטי-את חופשיה להשמיע קולות בלי להתחשב באף אחד.
את לא תפררדי מהתינוק לרגע והוא לא ייחשף לזיהומי בית החולים ו"טיפולים" מיותרים.
הלידה תתקדם בזמנה בלי שהמיילדת תפחד שאת לא נצמדת לעקומת פרידמן.
הבגדים והאוכל שלך, המוסיקה שלך, הריהוט וכל הסביבה שלך. את בבית.
אז אם כל כך טוב בבית, למי טוב ללדת במרכז לידה?
כאשר את גרה רחוק מדי מבית חולים.
כאשר הבית לא מתאים-לדוגמא יותר מדי נפשות במקום קטן-או המצב של הרבה צעירות שגרות בקראוונים ללא אמבטיות והרצפה לא תתמוך בבריכה.
בשביל נשים בלידה ראשונה שעוד לא מכירה מה זה לידה ועוד לא בשלות ללידת בית. (דווקא בעיני מאד חשוב לידה ראשונה בבית איך יש הרבה נשים שלא רוצות)
לנשים שעוד לא השתחררו מלהתחשב יותר מדי בדעות של אחרות.
לנשים שרוצות את הפינוק של הסביבה והשהייה במילונית.
חייבים לשמור על הזכות של היולדת ללדת במקום שבו היא מרגישה בטוחה. בעיני צריכים הרבה יותר פעילות בשני מישורים:
שיולדת בית תקבל את דמי לידה ושהלידות במרכזי לידה יהיו בחינם ( אולי עם תוספת עבור ההשגחה המשותתפת של תינוק ואם). אני לא חושבת שצריכים לשכנע את מישהי שהיא חייבת ללדת במקוס מסוים, אלא להקשיב לה ולהציע לה מה שטוב לה. טיה
-
לידת בית מול מרכז לידה
לגבי בעלים שמתנגדים ללידות בית - שהם יעשו שיעורי בית. שהם יפגשו עם זוגות מרוצים ושהם ידברו עם מיילדת בית לפני שהם יחליטו. אסור לשלול דבר נהדר כלידת בית מתוך בורות!
הספר של אילנה שמש הוא צעד ראשון מאד מומלץ בצהליך לחנך את עצמכם על היופי ובטיחות של לידות בית. טיה
הספר של אילנה שמש הוא צעד ראשון מאד מומלץ בצהליך לחנך את עצמכם על היופי ובטיחות של לידות בית. טיה
-
לידת בית מול מרכז לידה
טיה- אם את חוזרת לכאן , תאכלי לומר מה דעתך על איסוף נתונים של מיילדות הבית?
כמו כן האם יש שימוש היום בבתי חולים בעקומת פרידמן?
תודה.
כמו כן האם יש שימוש היום בבתי חולים בעקומת פרידמן?
תודה.