עברתי השנה שתי הפלות. אחת נשארה אצלי כטראומה למרות שקלינית היא עברה בהצלחה ואחת לא השפיעה כל כך חזק למרות שפיזית היא הייתה גרועה בהרבה והסתבכה.
בעקבות זה, ניסיתי לחשוב מה מבדיל בין שני הארועים. קראתי פעם שכשקורה ארוע מטלטל, הסיכוי שלו להפוך לטראומטי קטן יותר אם הוא נחווה כארוע מעצים ולכן חשבתי שאולי אפשר להכין מין סט כלים למי שעוברת את התהליך הזה שיוכל לאפשר לה לצאת ממנו עם פחות צלקות רגשיות ונפשיות. ברור שלא הכל בשליטתנו והפלה היא ארוע עצוב ומטלטל ככה או ככה, אבל אולי אפשר לצמצם את הנזק שהוא עושה לנפש.
אני חושבת שאפשר לחלק את ההתמודדות לשלבים: לפני ההפלה, תוך כדי ואחריה. אני אנסה לכתוב כאן כמה מהמחשבות שלי ואם יש למישהי רעיונות/תובנות/כל דבר אחר אני אשמח שתוסיפו ואז נוכל לערוך ואולי זה יעזור למי שתצטרך לעבור את התהליך המבאס הזה בעתיד.
מה שעלה לי בינתיים:
לפני ההפלה:

לפני שבחרתי קראתי הרבה מאמרים אקדמיים שהשוו בין האפשרויות השונות וזה עזר לי להבין טוב יותר את הסיכונים והסיכויים. אני מקווה שיהיה לי זמן לסכם פה בהמשך אבל בגדול:
- הסיכוי לזיהום דומה בין הפלה בגרידה והפלה טבעית (3% לפי אחד המחקרים) ונמוך יותר בהפלה בכדורים (2% באותו מחקר)
- הסיכוי לרוקן את הרחם גבוה יותר בגרידה ביחס לאפשרויות האחרות. בטופס עליו חתמתי בהפלה בכדורים צוין שבערך ב70% מהמקרים לא צריך עוד התערבות אחרי שני סבבים של הציטוטק.
- הסיכוי להפלה טבעית משתנה בין מחקרים ותלוי גם בזמן ההמתנה. ראיתי מספרים בין 40% ל85%. הוא גבוה יותר אם כבר התחילו דימומים.
- בבירור שלי מול כמה מדקרים/רפלקסולוגים/שיאצואיסטים, הם אמרו לי שאפשר לזרז תהליך שהגוף כבר התחיל אבל לא לגרום לו להתחיל מאפס. ההמלצה של חלקם הייתה לשלב את הטיפול עם הכדורים.
תוך כדי:


אז נכון שאי אפשר לבחור, אבל המרדימים למשל הגיבו בהבנה ותמיכה כשאמרתי שאני מפחדת מההרדמה והרגיעו אותי, אז שווה בחלק מהמקרים להעלות את החששות.
אחרי ההפלה:


אפשר לפנות לקבוצות תמיכה, לטיפול פסיכולוגי או אחר, לעשות טקס פרידה אישי ויש אפילו רעיון נחמד שנתקלתי בו שמבוסס על טקס יפני שבו מכינים מין פסלון שמסמל את העובר ונותן משהו מוחשי (כמו קבר, להבדיל). לי מאוד עזר טיפול במגע מכל מיני סוגים.
חפרתי... יאללה, מעיזה ושולחת.