להיות חקלאי במדינת ישראל

זוהרה_ה*
הצטרפות: 01 מרץ 2004, 09:31
דף אישי: הדף האישי של זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

החלטתי לכתוב כי בן זוגי כורם בקיבוץ נחשון ואנחנו מתכננים להיות חקלאים עצמאיים בעתיד (לגדל את הענבים ליין שלנו בעצמנו).

החלום.....
זה מדהים להגיע מוקדם בבוקר לכרם, שקט, פרט למשב הרוח, ציוץ הציפורים ורחש העלים אפשר לשמוע רק את המחשבות, את הנשימות (ולפעמים איזה פלאפון מרגיז), להפעיל את הגוף שלנו באופן קבוע, ללכת ברגל , להתכופף ולהזדקף, למתוח את הידים כדי להגיע לאשכול רחוק - לזה מתוכנן הגוף שלנו.
האויר כל-כך נקי וחי שאפשר ממש לטעום אותו, ריחות הפריחה ממלאים את חלל הריאות - לוקחים נשימה עמוקה עמוקה ומרגישים כמו הריאות מסוגלות להמשיך ולהתרחב עד בלי גבול ואז הנשיפה הממושכת מנקה ומרגיעה ואי אפשר שלא לחייך. הילדים הקטנים ישובים בתוך מנשא הגב שותפים לעמל והילדים הגדולים מתרוצצים עם הכלב שאיתר בדיוק זיקית גדולה על אחד הענפים.
לעבוד קשה ולהזיע ואז לראות את הניצנים ואח"כ את העלים והאשכולות ואז לזמור ולהכין יין , ליצור, בסימביוזה עם הטבע - כל אחד עושה את מה שהוא אמור לעשות.

ושיברו?......
...קר בחורף ורטוב, החום בקיץ בלתי נסבל, מזיעים בטרוף , עובדים שנה שלמה ואז פתאום יש שבר ענן וטפטוף של גשם בשבוע של הבציר וכל היבול נרקב, או שמגיע איזשהו מזיק כל כך קטן שלא ניתן לראות בעין בלתי מזויינת ומחרב עמל ויזע של שנה שלמה. כל החלקות מבשילות בבת אחת ולא מספיקים לבצור הכל בזמן. הבוצרים דופקים ברז, המחירים של התוצרת יורדים פתאום ואין מי שיפצה וכו' וכו' (כדי להיות עובד אדמה פשוט צריך תחילה להיות בעל הון כדי לרכוש את פיסת הקרקע)

להיות חקלאי במדינת ישראל זה לרקוד עם הבריאה - לפעמים היא מסחררת אותך ומניפה אותך באלגנטיות למעלה ולפעמים דורכת לך על הרגל.
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

יש חקלאים בקהל?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אבל תוכן הדף המקורי נמחק, אז מה הרעיון?
ליאת_טאוב*
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

להיות חקלאי של גידולי מונוקולטורה זה סיכון עצום. מסכימה.
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

אבל תוכן הדף המקורי נמחק, אז מה הרעיון?
  • גם אני תהיתי על זה ואחרי שכתבתי נזכרתי למה אנחנו ממשיכים כבר כמה שנים לנסות להשתקע בטבע ולהתפרנס מחקלאות - אולי זה לא היה רעיון לגמרי רע להחיות את הדף הזה.
גמדית תודה

אם יש חקלאים מבחירה או מלידה - אני אשמח לשמוע מכם, גם 'לא חקלאים' מוזמנים להגיב.
תמרול_ה*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי תמרול_ה* »

פשוט לבקש שתכתבי עוד!
ארטה*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2004, 20:33

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי ארטה* »

אנחנו חקלאים עצמאיים - חיים יומיום בטנדום את החלום ואת שיברו.
יחד עם הטבע, החיבור לקרקע, הסיפוק הרב והשעות הגמישות אנחנו משלמים מחיר כבד של "תיק עצמאי" בביטוח לאומי ומס הכנסה, סובלים כמו כולם ממחסור בכוח עבודה, מחירי מים מופקעים (ומחסור במי קולחין), מחירי שוק נמוכים נמוכים (למרות שמלפפונים היו ביוקר במשך איזה עשר דקות לראשונה מזה שנים...), אסונות טבע (שגם הביטוח לא מצליח לפצות עליהן), חוסר יכולת לנבא את השוק. לא כל הזורעים בדמעה ברינה יקצורו - לעיתים קרובות מדי אנחנו דומעים גם בקציר :-(

אמנם לא הייתי מוותרת על דרך החיים שבחרנו (בעלי נולד לתוכה ואני הצטרפתי), אבל קשה מאוד (אם לא בלתי אפשרי) להתפרנס מחקלאות בלבד - מומלץ מאוד לארגן לפחות משכורת חודשית קבועה אחת במשפוחה.

להיות חקלאי במדינת ישראל זה להיות חלק מקבוצה שהולכת ונכחדת שאינה זוכה לאהדה רבה (אפילו -שלא לומר בעיקר- לא ממשרד החקלאות). יש גאווה לאומית בכמויות התוצרת שמשווקות ומיוצאות אבל אין תמיכה תכליתית בחקלאים.

עם זאת אני מאחלת לכם המון הצלחה בדרך להגשמת החלום הפרטי שלכם:-)
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

תודה ארטה על התגובה, חשבנו על העניין של משכורת קבועה, אני לומדת נטורופתיה (אני בשנה ג', נשארה לי עוד שנה וזהו), ואני מתכננת לטפל ולהמשיך עם סדנאות הבישול שאני מעבירה - בתקווה שבמשק שלנו יהיו לי תנאים מתאימים.
כמו כן אנחנו מתכננים להקים מרכז מבקרים שילווה את היקב (יום אחד בעתיד) ולעשות פעילויות בנושא עשיית יין ובישול בריא.
כך שגידול הענבים ועשיית היין לא יהיו הדבר היחיד (כמו שאומרים לא לשים את כל הביצים בסלסלה אחת)

אפרופו ביצים, אני רואה את השמש נמוך בשמיים, בוקר, הרוח מלטפת את עצי הפרי העמוסים לעייפה , הצבעים הורודים כתומים באופק מסמנים שיהיה חם היום, נועם הקטנה מדדה לעבר הלול הקטן ליד הבית כדי לאסוף את הביצים הטריות, התרנגולות מתרוצצות חופשי סביבה ובוחנות, אבל היא הקטנה מיומנת כבר ולא מתרגשת מההמולה, אוספת אותן לאט לאט ומכניסה לסל, אח"כ יקטפו כמה תפוזים ריחניים למיץ לארוחת הבוקר שיצנן את הגרון אחרי מנת דייסה מזינה.אח...לחיות קרוב לאימא אדמה.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

לא קשור להיות חקלאי (מעריצה את החקלאים הישראלים):
נועם הקטנה מדדה לעבר הלול הקטן ליד הבית כדי לאסוף את הביצים הטריות

כמה מהר היא גדֵלה! איזה כיף לשמוע.

<מקוה שאת מזהה אותי בניק החדש>
לי_הי*
הצטרפות: 23 פברואר 2004, 21:04
דף אישי: הדף האישי של לי_הי*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי לי_הי* »

גם לנו יש אדמה שהתחלנו לעבד לא מזמן, האמת שזה רק עסק צדדי ואנחנו די יודעים שקשה להתפרנס מחקלאות, אבל עדיין בשביל הנשמה אנחנו מרגישים שזה טוב לנו להתחבר לאדמה.
אז בנתיים שתלנו עצי זיתים, ומתכננים לשתול גפנים, עבדנו את השטח, גדרנו מפני פרות ומזיקים (המון עבודה)
וגם לנו יש חלום על יקב קטן.
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

אמא נמרה - תתחדשי על השם D-: - הקטע על נועם המדדה הוא חלק מהחלום ולא מהמציאות היא מאד גדלה אבל לא עד כדי כך. לעומת זאת, דווקא קניית המשק מתקדמת, אנחנו מחכים היום לתשובה מהמוכרים שדי תכריע אם קונים או לא (איזו התרגשות)
ואז כך אני מקווה....אני אדווח, חי מהמציאות, על נועם שמדדה, אוספת ביצים וקוטפת פירות מהגינה.

לי הי - איזה יופי, אני מתארת לעצמי שאתם בצפון (פרות משוטטות אין אצלנו במרכז עד כמה שיצא לי לראות), אנחנו עשינו את היין הראשון שלנו כאורחים ביקב בוטיק אחר (תמורת סכום סימלי) קיבלנו ליווי והדרכה ואח"כ כבר המשכנו לבד, מצאתי את אנשי עולם היין מאד מפרגנים, משאילים ציוד ועוזרים אחד לשני בכל דבר, זו אולי יכולה להיות אפשרות להתחיל בחבית אחת (כ- 300 בקבוקים) ולראות איך מתגלגלים. תעדכני אותי, אם נוכל נשמח לעזור. ואני אשמח לשמוע קצת יותר על מטע הזיתים ובכלל, אם תרצי אפשר להמשיך בדף הבית שלי.
חנן*
הצטרפות: 29 יוני 2004, 23:32

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי חנן* »

לא צריך להתייאש .החיבור שלנו לחקלאות הוא צורך אמיתי ,יותר מכל דבר .
גם אני מתכנן להפוך לחקלאי אך הפעם חקלאי עצמאי ולא שכיר של...
חלומות יש הרבה .ואת חלקם אף אצליח לממש.
חשובה האופטימיות
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

איזה כיף - חנן - אני אשמח לשמוע קצת יותר על הקשר שלך לחקלאות ועל החלום.
(אחרי שראיתי מה יהיה ההחזר החודשי שלנו למשכנתא אם נקנה את המשק - נראה לי שאופטמיות יהיה הדבר היחיד שישאר)
חנן*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי חנן* »

זוהרה שלום!
יש לי נסיון רב ומגוון בחקלאות. אמנם המשיכה שלי היא לעסוק בגידול בעלי חיים, אך מכיוון שקשה מאד כלכלית להחזיק עדר עיזים או מכוורת אזי "היסתפקתי " בעבודת מטעים בגידולים כמו אבוקדו , ליצ"י, קיווי ועוד.
ניהלתי מטע של 800 דונם מטעים ופרדס אך לא מצאתי עניין אמיתי בסדרי הגודל האלה .
כיום החלום הוא לשלב עבודה "קונבנציאלית" כדי להביא פרנסה הביתה אך לא לוותר על האגף החקלאי.
כבר למעלה מ-15 שנה אני מגדל דבורים או כמו שצריך לאמר אני דבוראי.
ברשותי מכוורת קטנה ויעילה בה אני מייצר דבש אורגני ובנוסף לדבש אני מייצר ומנצל את כל תוצרי המכוורת כמו פרופוליס,פולן(אבקת פרחים),מזון מלכות וכמובן דונג.
בשנה האחרונה אני מקים משק רבייה קטן לגידול מלכות דבורים.
כל זה נעשה בקיבוץ בצפון אך כל זה זמני, מכיוון שאני מתעתד בעוד כחודש לעבור לדרום רמת הגולן שם לחיות בישוב בו אני אהיה בסוף בעל נחלה חקלאית. שבה אם הכל יזרום בצורה סבירה אוכל להגשים חלום ישן של הקמת יקב קטנטן עם כרם.
כל התכניות מתהוות במקביל להיותי יוצר בעץ.
אני מייצר לפרנסתי כרגע עבודות בעץ, עבור לקוחות וכל זאת על פי הזמנה.
ובזמני החופשי אני מייצר רהיטים כפריים .
אך את החיבור שלי לאדמה אני לא זונח ולא מוותר עליו.
כמובן שחלומות רצוי להגשים ואני בהחלט אעשה מאמצים כבירים כדי להגשימם.
זהוא לעכשיו. אשמח לשמוע על החלומות והכיוונים שלך ואולי אף אוכל לתת טיפים נקודתיים.
לי_הי*
הצטרפות: 23 פברואר 2004, 21:04
דף אישי: הדף האישי של לי_הי*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי לי_הי* »

הי זוהרה מה שלומך
מה מצב היין?
אצלנו יש הרבה עבודה, להשקות, לנקש מסביב לעצים.
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

ובכן אני אשת בשורה היום....
החלום מתחיל לרקום עור וגידים, חתמנו אתמול על זכרון דברים לקניית משק בעמק האלה!!!
אני כל-כך מתרגשת, אבל אני למודת נסיון ולכן עד שלא נחתום על החוזה אי אפשר ממש לחגוג, צריך לבדוק המון דברים, שאין עיקולים, חובות, מאבקי יורשים וכו' ורק אחרי שהכל יהיה בסדר - נחתום .
תחזיקו לנו אצבעות.

לגבי היין : ביקבקנו עכשיו 1200 בקבוקים (זה הכי הרבה שביקבקנו עד עכשיו) יין אדום יבש חצי קברנה סוביניון וחצי מרלו.
שני הזנים האלה נחשבים לזיווג מושלם בעולם היין, הקברנה הוא חד יותר, תוקפני יותר (הזכר) והמרלו עגול, רך (הנקבה).
בן זוגי היינן המקסים, החליט לקרוא ליין "שלם" בגלל ה"זיווג" וגם בגלל שמקור הענבים הוא מהרי ירושלים.
התויות יהיו מוכנות אחרי החג ונתחיל לשווק.(לתוית הוא בחר תמונה של ירושלים מהגדה עתיקה של פסח)
זו פעם ראשונה שאנחנו מוציאים יין לחנויות עד עכשיו מכרנו לבד ביקב, בפסטיבלים ובמסעדה של חברים.
אולי סוף סוף אחרי השקעה אדירה של עשרות אלפי שקלים בשלוש השנים האחרונות נתחיל לראות קצת מהכסף בחזרה.

חנן - החלום שלנו הוא לנטוע גפנים ולגדל בעצמנו את הענבים ליין (זה יקרה רק בעוד מספר שנים כי אחרי הרכישה של המשק אנחנו צפויים לתקופת צנע), אנחנו רוצים להתפרנס מהמשק בלי שנצטרך לצאת לעבוד בחוץ שיהיה מרכז מבקרים קטן טבול בירק
ופרחים שם נגיש מהיין שלנו ומהאוכל שאני מכינה (יש לי קייטרינג), שאנשים יבואו לבלות אחה"צ - ערב קסומים באווירה נעימה ונינוחה.
אני אסיים את לימודי הנטורופתיה שלי ואפתח קליניקה ליד הבית.
וכמובן תרנגולות, עצי פרי, עשבי תיבול וצמחי מרפא, גן ירק, כלבים והרבה ילדים יחפים שרודפים אחרי לטאות ויונים - זה פחות או יותר החלום.
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

לי הי
במשק שאנחנו מנסים לקנות יש חוץ מהרבה עצי פרי גם 5 עצי זית,
כמה שמן זית אפשר לעשות מ5 עצים בינוניים? יש לך מושג? בית בד יסכים להכין לנו שמן מכזו כמות?
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

חנן - אם אני רוצה להחזיק כוורת ליצור דבש לצריכה ביתית (לא מסחרי) במה זה כרוך?

<זוהרה מתכננת משק אוטרקי>
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי נועה_בר* »

תחזיקו לנו אצבעות.
מחזיקה חזק.
תבדקו טוב טוב, שההתלהבות לא תעוור אתכם.
בהצלחה @}
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

נועה תודה
אנחנו משלמים לעו"ד כדי שיבדוק.
חנן*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי חנן* »

זוהרה שלום!
ראשית גם אני מצטרף לאיחולים להצלחה שלכם בקניית המשק.
ולשאלתך לגבי אחזקת כוורת. ראשית את חיבת לבדוק אם אינך רגישה לארס הדבורים. רצון טוב ואהבה לטבע ולדבורים במקרה זה תיהיה חשובה גם היא .
כעת לצד הטכני של הענין. ציוד לכוורת אחת :1 רצפה.
1 קומת קן.
1מאכילה
10 חלות לקומה אחת ולכוורת בשיא עוצמתה 40 חלות סה"כ.
בכוורת כמובן חייבת להיות גברת עליזה ובישנית היא המלכה ללא הכתר . ולשרותה יש צי פועלות הנכונות לשרתה על פי צורך.
כדי לסבר את הדעת, כוורת בריאה עם מלכה צעירה(בת שנה) יכולה להניב בין 15 ל-40 ק"ג דבש שנתית.
אני מניח כי זה עולה על צריכה משפחתית שנתית של רוב המשפחות בארץ.
בת הזוג שלי ושני ילדי (בני 4)ואני כמובן צורכים כ-10-12 קילו שנתי.
בכל אופן אשמח לעזור ולתת עיצה בכל אשר אוכל.
חנן*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי חנן* »

זוהרה היי
שמתי לב ששאלת כמה שמן ניתן להפיק מ-5 עצים?
אז מההיכרות שלי עם הנושא , במסיק האחרון , אוקטובר 2004 מסקתי עם עוד חבר כמות מסוימת של זיתים ממספר זנים .
התוצאה היתה כ-16% שמן יחסית למשקל הפרי(זה נחשב טוב מאד)לכן כדי להעריך כמה שמן יתקבל צריך לדעת את הזן של הזיתים, ולהעריך כמה פרי יש על כל העצים. ניתן למסוק רבע עץ , לשקול כמה פרי היתקבל ולהכפיל פי 4 כפול מספר העצים. השקיה יכולה לשנות מקצה לקצה את התוצאה הסופית.
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

וואוו, נשמע ממש טוב החלק עם הדבורים, אני לא ממש מבינה בזה ולכן המושגים שהשתמשת בהם לא אומרים לי הרבה (יש אולי אתר עם תמונות?) בכל מקרה אני אשמח לשמוע על עלויות אם אפשר.
רציתי גם לשאול כמה נעקצים? אני מתארת לעצמי שדרוש ציוד כמו בגדי החלל הלבנים שרואים בטלוויזיה, כמה רחוק צריכה להיות הכוורת מהבית כדי שלא תסכן את יושביו ?
סליחה אם יש לי שאלות קצת טפשיות אבל אני ממש לא מבינה בזה כלום אבל אוהבת מאד מאד דבש.
ולגבי עצי הזית - נוכל לבדוק את זה כשנעבור דירה - במקרה הכי גרוע אם לא יהיה מספיק פרי נדפוק אותם ונכבוש אותם .
אני מתארת לעצמי (אם זה כמו בגפנים) שהשקיה מגדילה את מימדי הפירות, כלומר שהזיתים יוצאים יותר גדולים, האם זה פוגם באיכות הזית ובטעמו? ואיך זה משפיע על כמות השמן? יותר מים - פרי גדול יותר - יותר שמן? צריך להשקות הרבה כל השנה?
(בענבי יין אפילו משתדלים להצמיא אותם לקראת הבציר על מנת להגיע לריכוז סוכר גבוה וריכוז נוזלים נמוך)
איזה כיף שאתה חולק את הידע והנסיון שלך ושיש את מי לשאול,
תודה חנן
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

שהשקיה מגדילה את מימדי הפירות, כלומר שהזיתים יוצאים יותר גדולים, האם זה פוגם באיכות הזית ובטעמו? ואיך זה משפיע על כמות השמן? יותר מים - פרי גדול יותר - יותר שמן? צריך להשקות הרבה כל השנה?
השקיה אינה משנה את כמות השמן. אחוזי השמן בזית יורדים, ויש יותר מים. מסורתית לא נהוג להשקות עצי זית לשמן (לפחות לא כשהם מזן סורי).
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

תודה טרה רוסה - זאת אומרת שהשקיה בעצם לא תשנה את כמות השמן, אז בעצם אין טעם להשקות (הכוונה לעצים בוגרים) חנן מה אתה אומר?
חנן*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי חנן* »

אני מסכים לחלוטין עם "טרה רוסה".
המסיק שביצעתי בשנה הקודמת היה מעצים מושקים וגם מעצים לא מושקים. דאגתי להפריד אותם בבית הבד ואין ספק כי ההבדל באחוז השמן הוא עצום . כמובן שישנם גורמים נוספים, כמו הבדל זני, אך תוצאות מדברות בעד עצמן.
ולשאלתך זוהרה לגבי הדבורים, אז כן נעקצים המון בהתחלה אך לאט לומדים לעבוד עם הדבורים וכך עם הזמן והנסיון גם נעקצים פחות וגם גדל הנסיון. כמובן שהגוף גם מתרגל לארס(מנסיון שלי ושל אחרים).
לגבי עלויות : כדי לגדל כוורת אחת "לשימוש עצמי" אין צורך לקנות את כל הציוד הרגיל .
כדי להחזיק כוורת אחת צריך בגדי עבודה נוחים (ועבים) כל בגד עבודה בגוון בהיר יכול לשמש למטרה זו.
מה שצריך וכדאי לקנות זה מסווה(מסיכה+כובע)בערך 150 ש"ח. מדיף עשן בערך 200 ש"ח. כלי נוסף וחשוב הוא מכוור שהוא מן שילוב של מברג מפסלת .כלי זה משמש להפרדה של החלות והוצאתן מהכוורת.
ניתן לקנות כוורת צעירה(נחיל)אותו מגדלים וממנו תיתפתח דבורית חזקה .
כדאי ליצור קשר עם כוורן מקומי ממנו ניתן יהיה לקבל תמיכה .
אשמח לעזור בכל דרך .
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כל אחד יכול להיות חקלאי , החכרת קרקע היא בעלות אפסית , מה גם שניתן להשכיר מחקלאים לשעבר ( באזור חדרה יש שני חבר'ה מדליקים שהחכירו קרקע ומגדלים בעונה פרחים לקטיף עצמי )
דינה_בלונדה*
הצטרפות: 24 יוני 2005, 09:31

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי דינה_בלונדה* »

שלום שלום......
חבריי ואני שתלנו עץ תאנה בט"ו בשבט ולמרות כל האהבה שהייתה בטקס השתילה די הזנחנו אותו מאז......
עכשיו אני מעוניינת לחדש את הקשרא שלי עם העץ ולהשקיע..... אז 3 ליטר מים, (כי אני עובדת איתו על אדמת מדבר קשיחה וגהנומית) כל בוקר......
מה עוד? (לערבב עם קש ורדמת קומפוסט את כל האדמה שמסביב?...)
סלי*
הצטרפות: 13 אוגוסט 2005, 22:17

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי סלי* »

שאלה לי למגדלי הענבים
יש לי סככה של ענבים ירוקים (בלדי) אני מעונין להרכיב על בסיס הגזע ענבים שחור, האם מישהו מוכן לייעץ לי איך עושים את זה?
אורן*
הצטרפות: 28 נובמבר 2002, 15:36

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי אורן* »

אולי למישהו יש הצעת עבודה בשבילי לחודשיים הקרובים בחקלאות.
אין לי נסיון בתחום אבל הוא מושך אותי וצריך להתחיל מאיפהשהוא.
אורן.
[email protected]
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

אני מסתכלת על הדף ועל התאריך ונדהמת לגלות כמה זמן לא כתבתי.
מרוב שהתלהבתי מחדשות הטובות שכחתי לספר עליהן - סוף סוף לפני כחודשיים חתמנו על חוזה לרכישת המשק, אחרי תלאות וייסורים זה עומד לקרות.
נשאר "רק" לקבל את המשכנתא, נשלם את החובות של המשק ולעביר בעלות אנחנו אמורים לעבור לגור שם בסביבות פברואר.
כסף לשפץ את הבית הישן לא יהיה לנו ובקושי בקושי ישארו כמה שקלים כדי להפוך את הלול הישן של הפטמים ליקב
נחמד עם מרכז מבקרים קטן. במרכז המבקרים ובחנות נוכל לערוך סיורים והדרכות בתחום היין, למכור את היין וקצת אוכל טוב.
את המחסן ליד הבית בבוא הזמן והמזומנים אני רוצה להפוך לקליניקה עם חלל שיאפשר טיפול נטורופתי אחד על אחד או פעילויות
קבוצתיות, פעילות חוויתי והרצאות וסדנאות לקבוצות קטנות.
רוצה לבנות לול קטן לתרנגולות החופש שיספקו לנו ביצים אורגניות ומלונה לכלבים.
יש חלקה ליד הבית שאותה אני כבר מייחדת בדמיוני לשתילת המון צמחי מרפא ותבלין (מרווה,לימונית, לואיזה, מליסה, זעתר, נענע,פטרוזיליה שמיר, בזיליקום, אורגנו, שיבא, אכיניצאה, טימין ועוד הרבה אחרים). אני כבר רואה בעניי רוחי איך אני שותלת לפחות עץ מנגו אחד ליד עץ הלימון (אני חולה על מנגו), איך אני הופכת את שורת ענבי המאכל המתוקים לסוכת גפנים,
שותלת פסיפלורה לאורך הגדר בשביל הפרי המשגע והפרטיות.כמה שתילי לוונדר ליד הגדר בכוון צפון מזרח - משם נושבת הרוח לתוך המרפסת הגדולה.
ויום אחד נוכל לנטוע גפנים בשטחים החקלאיים הצמודים בחלקם לבית, נוכל לשבת המרכז המבקרים, מול הכרמים המוריקים
ולשתות יין שעשינו מא' עד ת' במו ידנו מגידול הענב ועד הדבקת התוית.
אח....איזה חיוך מתפשט על פני כשאני כותבת את השורות האלה, איזה כיף זה שאחרי כל-כך הרבה קשיים חלום מתחיל להתגשם.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

אח....איזה חיוך מתפשט על פני כשאני כותבת את השורות האלה, איזה כיף זה שאחרי כל-כך הרבה קשיים חלום מתחיל להתגשם.

איזה יופי!

תודה שכתבת, זוהרה, על מה שרואה אתכם, אני חושבת שהדך הזה יכול להיות השראה למי שיש לו חלומות (וקשיים).

בהצלחה רבה.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

הדף הזה הזכיר לי כתבה שקראתי לפני כמה חודשים על ארגון בינלאומי בשם slow food שהמטרה שלו היא לצאת נגד מזון מתועש ופאסט פוד, והם תומכים ביוזמות פרטיות, כמו המשק של זוהרה, ובכל מה שקשור לגידול מזון בשיטות טבעיות ולא תעשיתיות.
זה הלינק לאתר שלהם למי שזה מענין אותו: Slow Food
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

אימא נמרה התגעגעתי מה שלומכם? נחמד לקרוא אותך בנסיבות משמחות סוף סוף

שירי - אל תתיאשו, האיש שלי התחיל בתור שכיר ביקב אחרי שאחד התאילנדים חזר הביתה, קיבל משכורת מינימום, למד, התקדם והיום הוא היינן-אם זה באמת מה שבן זוגך ואת רוצים לעשות ולא מפחדים מעבודה קשה - תתעקשו, תעברו דיר, דיר, רפת, רפת ובסוף זה יקרה!
יש בקיבוץ דיר ענק של כבשים ומחלבה שמייצרת גבינות מצויינות. ביקשתי משלומי לברר אם הם צריכים עובדים, אני יודעת שעובדים שם רק תאילנדים אבל מי יודע, כבר היו דברים מעולם :-) ?! אני אעדכן.
אמיר*
הצטרפות: 01 ינואר 2005, 17:36

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי אמיר* »

הי זוהרה
קראתי בעניין את הדף, ואני חייב לציין שהחלום אכן סוחף ומפתה.
אני מניח שעכשיו הוא מתגשם.
האם זה באמת כל כך טוב ?
זוהרה_ה*

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי זוהרה_ה* »

עברה חצי שנה מאז שכתבתי לאחרונה ו...כן ....החלום התגשם
עברנו דירה לפני כחודש לבית (משק) החדש שלנו במושב, ועסוקים בטירוף בשיפוצים ובשיקום הגינה שנמצאת במצב מזעזע
כבר יש כלבה ומשהו שהופך להיות דומה לדשא
את הבוסתן אנחנו משקמים, גזמנו השקנו ואנחנו מנסים להשתלט על העשביה - 2.5 דונם גינה זה ממש לא פשוט ואנחנו לא רוצים לרסס.
היום זרעתי כל מני ירקות וגינת הירק האורגנית שלנו כבר מחכה להאכיל אותנו בכל טוב (אם הגורה השובבה לא תהרוס הכל)
לול תרנגולות נמצא בתכנון אבל אנחנו צריכים לגדר קודם את כל השטח כי יש המון פולשים
בקיצור המון, המון המון עבודה
אבל אושר גדול, באמת חלום שהתגשם
אכשיהיה לי פנאי אני אמשיך לעדכן
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

להיות חקלאי במדינת ישראל

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

אפשר להתפרנס מ2.5 דונם ??
אבא_של*
הצטרפות: 08 נובמבר 2005, 00:09
דף אישי: הדף האישי של אבא_של*

להיות חקלאי במדינת ישראל