להגיע לחירות כלכלית 1
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
להגיע לחירות כלכלית 1
נועה נזכרתי בהסבר לאיך הופכים להיות מליונר בחודש:
כל שבוע שמים מליון בצד .
כל שבוע שמים מליון בצד .
-
- הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*
להגיע לחירות כלכלית 1
_נועה נזכרתי בהסבר לאיך הופכים להיות מליונר בחודש:
כל שבוע שמים מליון בצד ._
אני כבר שמה את המיליון הראשון
כל שבוע שמים מליון בצד ._
אני כבר שמה את המיליון הראשון
-
- הצטרפות: 19 ינואר 2007, 16:37
להגיע לחירות כלכלית 1
כל שבוע שמים מליון בצד . D-:
-
להגיע לחירות כלכלית 1
אני שמחה שהצלחתי לשמח אותכן
קראתי היום כתבה שחשבתי שמעבירה יפה את הצורך בקרן חרום לפני הכל
מנסה ללנק אותה
http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/535/748.html
ומצליחה, אני אלופת העולם בלינקים .
קראתי היום כתבה שחשבתי שמעבירה יפה את הצורך בקרן חרום לפני הכל
מנסה ללנק אותה
http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/535/748.html
ומצליחה, אני אלופת העולם בלינקים .
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2006, 08:26
להגיע לחירות כלכלית 1
קראתי היום כתבה שחשבתי שמעבירה יפה את הצורך בקרן חרום לפני הכל שלא לדבר על מלכודת הדבש של "בית משלך".
-
להגיע לחירות כלכלית 1
בקטע של הבית יותר ריחמתי עליהם מהכל. זה לא שהם קנו וילה בסביון .
קנו דירונת ברמלה גרו עם ההורים בשביל לשים % 10 .
קנו דירונת ברמלה גרו עם ההורים בשביל לשים % 10 .
-
להגיע לחירות כלכלית 1
אבל לממממממממהההההההההה...
-
להגיע לחירות כלכלית 1
אבל לממממממממהההההההההה נכון שאלה רטורית? מאותה סיבה שכולנו...
באמת מבאס. בעיקר ההוצאה של יותר ממה שמכניסים. והלאורך שנים שזה לוקח אותם.
יצא לי מרגיעון "מילים יוצרות מציאות". הרבה מילים מהדף הזה אני רוצה למציאות.
למשל שהתחלתי להבין שזה יהיה בסדר, אני יעביר את התשלומים והדברים יסתדרו - הכסף יגיע (בעזרתי כמובן) והדברים יתחילו לזרום.
באמת מבאס. בעיקר ההוצאה של יותר ממה שמכניסים. והלאורך שנים שזה לוקח אותם.
יצא לי מרגיעון "מילים יוצרות מציאות". הרבה מילים מהדף הזה אני רוצה למציאות.
למשל שהתחלתי להבין שזה יהיה בסדר, אני יעביר את התשלומים והדברים יסתדרו - הכסף יגיע (בעזרתי כמובן) והדברים יתחילו לזרום.
-
להגיע לחירות כלכלית 1
את שואלת ברצינות למה?
כי הם באמת האמינו שזאת הדרך הטובה ביותר עבורם לגדול מבחינה כלכלית .
אולי הם ראו את ההורים שלהם גרים כל החיים בשכירות ולא מסיימים עם זה. אולי הם ראו את ההורים שלהם גרים בדיור ציבורי מוגן בלי שום סיכוי לצאת מזה ואולי הם הכירו אנשים שקנו כך דירה וגרו בה באושר ועוני עד יומם האחרון .
הם בטוח לא אמרו לעצמם טוב חבר'ה עכשיו נסבך את עצמנו בלקנות דירה.
כי הם באמת האמינו שזאת הדרך הטובה ביותר עבורם לגדול מבחינה כלכלית .
אולי הם ראו את ההורים שלהם גרים כל החיים בשכירות ולא מסיימים עם זה. אולי הם ראו את ההורים שלהם גרים בדיור ציבורי מוגן בלי שום סיכוי לצאת מזה ואולי הם הכירו אנשים שקנו כך דירה וגרו בה באושר ועוני עד יומם האחרון .
הם בטוח לא אמרו לעצמם טוב חבר'ה עכשיו נסבך את עצמנו בלקנות דירה.
-
להגיע לחירות כלכלית 1
אין לי מילים.
-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
להגיע לחירות כלכלית 1
כל כך עצוב.
להגיע לחירות כלכלית 1
לא בטוחה שהבנתי את שיטת כדור השלג.
ראשית, אם כרגע יש לי 4 חובות ואני משלמת על כולם במקביל, לפי השיטה אנימבינה שאני אמורה להתמקד בתלשום רק של חוב אחד כמה שיותר מהר (כלומר להגדיל את ההפרשה אליו ולהקטין או לבטל את הההפרשה לשאר?). אם זה כך - אז איך בדיוק אפשר להקפיא חוב אחר או שהכוונה לשלם את כולם בו זמנית (ואז איפה עניין הכדור שלג מתבטא)?
שנית, לגבי המינוס, זה גם נחשב חוב אבל מאוד קשה לעמוד בהתחייבות "להפריש למינוס סכום מסויים". זה לא קורה. תמיד יש חתונה, חג, או משהו כזה. ומה שנאר מהמשכורת זה מינוס.
שלישית, לגבי קרן החרום - מה מוגדר "חרום"? חתונה שהוזמנתי אליה?
אשמח להבהרה.
ראשית, אם כרגע יש לי 4 חובות ואני משלמת על כולם במקביל, לפי השיטה אנימבינה שאני אמורה להתמקד בתלשום רק של חוב אחד כמה שיותר מהר (כלומר להגדיל את ההפרשה אליו ולהקטין או לבטל את הההפרשה לשאר?). אם זה כך - אז איך בדיוק אפשר להקפיא חוב אחר או שהכוונה לשלם את כולם בו זמנית (ואז איפה עניין הכדור שלג מתבטא)?
שנית, לגבי המינוס, זה גם נחשב חוב אבל מאוד קשה לעמוד בהתחייבות "להפריש למינוס סכום מסויים". זה לא קורה. תמיד יש חתונה, חג, או משהו כזה. ומה שנאר מהמשכורת זה מינוס.
שלישית, לגבי קרן החרום - מה מוגדר "חרום"? חתונה שהוזמנתי אליה?
אשמח להבהרה.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
להגיע לחירות כלכלית 1
תמיד יש חתונה, חג, או משהו כזה
אין.
את הברז הזה סוגרים.
לא הולכים לאירוע.
או מביאים מתנה צנועה תוצרת בית.
אם זו חתונה של מישהו קרוב - משפחה, חברים קרובים - אז אפשר לדבר איתם מראש ולהסביר להם:
תשמעו, אנחנו כרגע שקועים בחובות, התחלנו תוכנית הבראה.
כמו "משפחה חורגת" מהטלביזיה, אסור לנו להוציא גרוש על שום דבר לא חיוני (אוכל, מיסים....).
נשמח להשתתף בשמחתכם, אבל לא נוכל להביא משהו יקר (צ'ק וכדומה).
אנשים לא מזמינים רק בשביל שיביאו להם מתנה!
ואם כן - אז זו סיבה טובה להיעדר מהאירוע שלהם.
מי שאוהב אתכם, רוצה את נוכחותכם שם, לא צ'ק.
אם זו חתונה או אירוע של מישהו לא קרוב - תוותרו. אין לכם כסף להוציא.
"חג" - למה הכוונה? עכשיו לא הזמן להזמין אליכם לסעודת חג מרובת משתתפים על חשבונכם. מקסימום, ארוחה שכל אחד מביא אליה את המאכל שלו (ככה חוגגים את ליל הסדר במשפחה שלי ושל אחותי) ואתם תורמים את המקום...
ואם מוזמנים לארוחת חג או לביקור בחג - תלכו רק למי שאפשר לספר לו על מצבכם, ולהביא מתנה ביתית צנועה (עוגה שאפיתם, ספר ממש כמו חדש מהספריה שלכם, שלדעתכם יתאים למארחים, עם הקדשה, וכדומה).
אין.
את הברז הזה סוגרים.
לא הולכים לאירוע.
או מביאים מתנה צנועה תוצרת בית.
אם זו חתונה של מישהו קרוב - משפחה, חברים קרובים - אז אפשר לדבר איתם מראש ולהסביר להם:
תשמעו, אנחנו כרגע שקועים בחובות, התחלנו תוכנית הבראה.
כמו "משפחה חורגת" מהטלביזיה, אסור לנו להוציא גרוש על שום דבר לא חיוני (אוכל, מיסים....).
נשמח להשתתף בשמחתכם, אבל לא נוכל להביא משהו יקר (צ'ק וכדומה).
אנשים לא מזמינים רק בשביל שיביאו להם מתנה!
ואם כן - אז זו סיבה טובה להיעדר מהאירוע שלהם.
מי שאוהב אתכם, רוצה את נוכחותכם שם, לא צ'ק.
אם זו חתונה או אירוע של מישהו לא קרוב - תוותרו. אין לכם כסף להוציא.
"חג" - למה הכוונה? עכשיו לא הזמן להזמין אליכם לסעודת חג מרובת משתתפים על חשבונכם. מקסימום, ארוחה שכל אחד מביא אליה את המאכל שלו (ככה חוגגים את ליל הסדר במשפחה שלי ושל אחותי) ואתם תורמים את המקום...
ואם מוזמנים לארוחת חג או לביקור בחג - תלכו רק למי שאפשר לספר לו על מצבכם, ולהביא מתנה ביתית צנועה (עוגה שאפיתם, ספר ממש כמו חדש מהספריה שלכם, שלדעתכם יתאים למארחים, עם הקדשה, וכדומה).
-
להגיע לחירות כלכלית 1
אם מה שנשאר מהמשכורת בסוף החודש תמיד זה מינוס אז יש אחת משתי האפשרויות או שלא תיכננת נכון או שלא הרווחת מספיק בעצם אפשר גם את שתיהן יחד.
חתונה היא לא מצב חרום. מצב חרום זה כשמישהו עבר תאונה ואין כסף לשלם שכר דירה . מצב חרום זה כשהמקרר מת, המחשב נגמר, השיניים כואבות, המזגן הלך , הדוד התפוצץ ,האוטו טוטאלוסט.
חתונה היא שמחה אבל פשוט לא שלך , ואם את לא יכולה ללכת בלי לשלם המון אז ....
אני די בטוחה שכבר דנו בנושא חתונות פה . כדאי לך לקרוא מההתחלה.
לגבי איך מגלגלים בדיוק את הכדור שלג נגה תגלה לך . מימי לא עשיתי דבר שכזה.
חתונה היא לא מצב חרום. מצב חרום זה כשמישהו עבר תאונה ואין כסף לשלם שכר דירה . מצב חרום זה כשהמקרר מת, המחשב נגמר, השיניים כואבות, המזגן הלך , הדוד התפוצץ ,האוטו טוטאלוסט.
חתונה היא שמחה אבל פשוט לא שלך , ואם את לא יכולה ללכת בלי לשלם המון אז ....
אני די בטוחה שכבר דנו בנושא חתונות פה . כדאי לך לקרוא מההתחלה.
לגבי איך מגלגלים בדיוק את הכדור שלג נגה תגלה לך . מימי לא עשיתי דבר שכזה.
-
- הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
- דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*
להגיע לחירות כלכלית 1
אבל לממממממממהההההההההה...
את לא מאזינה לאיש המטורף שמדבר ברדיו באנגלית כל יום?
לפחות פעמיים בשבוע יש טלפון עם סיפור דומה - 2 משכנתאות על הבית, חובות של אלפי דולרים בכרטיסי אשראי ונושים שדופקים על הדלת...
אנשים עושים שטויות עם כסף בעיקר מסיבות ריגשיות, וזה באמת נורא עצוב...
מאוד משמח אותי מה שאנחנו עושים פה - מונעים מאנשים נוספים (ומעצמנו) לחזור על אותן הטעויות.
לסלוח לעצמם (ולנו) ולהמשיך הלאה - לעתיד טוב יותר!
את לא מאזינה לאיש המטורף שמדבר ברדיו באנגלית כל יום?
לפחות פעמיים בשבוע יש טלפון עם סיפור דומה - 2 משכנתאות על הבית, חובות של אלפי דולרים בכרטיסי אשראי ונושים שדופקים על הדלת...
אנשים עושים שטויות עם כסף בעיקר מסיבות ריגשיות, וזה באמת נורא עצוב...
מאוד משמח אותי מה שאנחנו עושים פה - מונעים מאנשים נוספים (ומעצמנו) לחזור על אותן הטעויות.
לסלוח לעצמם (ולנו) ולהמשיך הלאה - לעתיד טוב יותר!
-
להגיע לחירות כלכלית 1
איך מגלגלים את הכדור שלג
נאמר שיש לך 5 חובות.
על הקטן ביותר את משלמת 100 ש"ח,
על זה שאחריו 200,
על זה שאחריו יש לך תשלום של 50 ש"ח בחודש,
על הרביעי 300
ועל האחרון 500.
כל חודש את מעבירה סך כולל של 1150 ש"ח לכיסוי החובות.
כל כסף שנשאר מיותר בתקציב את מעבירה לטובת החוב הראשון (הקטן ביותר) - בנוסף ל- 100 ש"ח הקבועים בחודש.
כשמסתיים החוב הזה,
את מעבירה לחוב השני, באופן קבוע - את ה- 200 הרגילים + את ה- 100 שהתפנו מהחוב הראשון + כל מה שנשאר לך עודף בסוף החודש.
לאחר שאת מסיימת את החוב השני, את מוסיפה את ה- 300 ש"ח שהתפנו + את מה שנשאר בעודף לטובת החוב השלישי שלטובתו שילמת עד כה רק 50 ש"ח.
רואה איך כדור השלג גדל?
כשהחוב השלישי יסתיים, יועבר לטובת החוב הרביעי סך כולל של 650 ש"ח + עודפים,
וכשזה יסתיים, יועברו כל ה- 1150 ש"ח לטובת החוב האחרון.
כבר לא פה, הסברתי מדוייק?
נאמר שיש לך 5 חובות.
על הקטן ביותר את משלמת 100 ש"ח,
על זה שאחריו 200,
על זה שאחריו יש לך תשלום של 50 ש"ח בחודש,
על הרביעי 300
ועל האחרון 500.
כל חודש את מעבירה סך כולל של 1150 ש"ח לכיסוי החובות.
כל כסף שנשאר מיותר בתקציב את מעבירה לטובת החוב הראשון (הקטן ביותר) - בנוסף ל- 100 ש"ח הקבועים בחודש.
כשמסתיים החוב הזה,
את מעבירה לחוב השני, באופן קבוע - את ה- 200 הרגילים + את ה- 100 שהתפנו מהחוב הראשון + כל מה שנשאר לך עודף בסוף החודש.
לאחר שאת מסיימת את החוב השני, את מוסיפה את ה- 300 ש"ח שהתפנו + את מה שנשאר בעודף לטובת החוב השלישי שלטובתו שילמת עד כה רק 50 ש"ח.
רואה איך כדור השלג גדל?
כשהחוב השלישי יסתיים, יועבר לטובת החוב הרביעי סך כולל של 650 ש"ח + עודפים,
וכשזה יסתיים, יועברו כל ה- 1150 ש"ח לטובת החוב האחרון.
כבר לא פה, הסברתי מדוייק?
-
להגיע לחירות כלכלית 1
זה אכן קטע מבלבל ואת לא סתם עוד אחת ששואלת. תגיעי להסדר חובות, כך שאת משלמת את ה מינימום האפשרי על כל חוב, כדי שהוא לא יגדל עוד יותר (יצבור ריבית וכדומה). זה יאפשר לך להתמקד בחוב הכי קטן ולהזרים אליו כמה שיותר כספים. אם יש לך ארבעה חובות אבל כולם ביחד פי שלוש מההכנסות, תנסי להגיע לפריסה מחדש כך שהתשלום החודשי על כל חוב הוא הכי קטן שאפשר חשוב מאוד שזה לא בשביל ש"תוכלו לנשום", אלא כדי לגלגל את כדור השלג.
_שנית, לגבי המינוס, זה גם נחשב חוב אבל מאוד קשה לעמוד בהתחייבות "להפריש למינוס סכום מסויים". זה לא קורה. תמיד יש חתונה, חג, או משהו כזה. ומה שנאר מהמשכורת זה מינוס.
שלישית, לגבי קרן החרום - מה מוגדר "חרום"? חתונה שהוזמנתי אליה?_
המינוס הוא גם חוב שאת רושמת ברשימת החובות מהקטן לגדול.. ותגיעי אליו בשיטת כדור השלג, כשמקומו יגיע.
והבנות כתבו נכון. קרן חירום זה כשמישהו מת ואת צריכה לממן את הרב. עד כדי כך.
נאוה, כתבת נכון, רק חשוב להדגיש שגודל החוב הוא לא לפי התשלום החודשי, אלא לפי הגודל הכולל. אם יש לך חוב של 20000 עליו את משלמת 50 שקלים בחודש, וחוב של 50000 עליו את משלמת 25 שקלים בחודש, החוב הראשון שתכסי יהיה ה 20000 כי הוא הכי קטן.
זה אכן קטע מבלבל ואת לא סתם עוד אחת ששואלת. תגיעי להסדר חובות, כך שאת משלמת את ה מינימום האפשרי על כל חוב, כדי שהוא לא יגדל עוד יותר (יצבור ריבית וכדומה). זה יאפשר לך להתמקד בחוב הכי קטן ולהזרים אליו כמה שיותר כספים. אם יש לך ארבעה חובות אבל כולם ביחד פי שלוש מההכנסות, תנסי להגיע לפריסה מחדש כך שהתשלום החודשי על כל חוב הוא הכי קטן שאפשר חשוב מאוד שזה לא בשביל ש"תוכלו לנשום", אלא כדי לגלגל את כדור השלג.
_שנית, לגבי המינוס, זה גם נחשב חוב אבל מאוד קשה לעמוד בהתחייבות "להפריש למינוס סכום מסויים". זה לא קורה. תמיד יש חתונה, חג, או משהו כזה. ומה שנאר מהמשכורת זה מינוס.
שלישית, לגבי קרן החרום - מה מוגדר "חרום"? חתונה שהוזמנתי אליה?_
המינוס הוא גם חוב שאת רושמת ברשימת החובות מהקטן לגדול.. ותגיעי אליו בשיטת כדור השלג, כשמקומו יגיע.
והבנות כתבו נכון. קרן חירום זה כשמישהו מת ואת צריכה לממן את הרב. עד כדי כך.
נאוה, כתבת נכון, רק חשוב להדגיש שגודל החוב הוא לא לפי התשלום החודשי, אלא לפי הגודל הכולל. אם יש לך חוב של 20000 עליו את משלמת 50 שקלים בחודש, וחוב של 50000 עליו את משלמת 25 שקלים בחודש, החוב הראשון שתכסי יהיה ה 20000 כי הוא הכי קטן.
-
להגיע לחירות כלכלית 1
אני די בטוחה שכבר דנו בנושא חתונות פה.
אם לא פה, אז בדף בעיות כלכליות מלחיצות .
אם מה שנשאר מהמשכורת בסוף החודש תמיד זה מינוס אז יש אחת משתי האפשרויות או שלא תיכננת נכון או שלא הרווחת מספיק בעצם אפשר גם את שתיהן יחד.
אני מניחה שהנכון הוא שלא תכננת נכון. המטרה שלנו היא לחיות ממה שיש. אם יש לך אפשרות להגדיל הכנסה, מה טוב, אבל כשאין, צריך להתקיים ממה שיש.
את צריכה לעבור בצורה מסודרת על ההכנסות וההוצאות, ולראות מה את יכולה לצמצם. רק אם תצמצמי הוצאות, תתחילי גם לצמצם את המינוס. לאט אבל בטוח.
הסברתי מדוייק?
אני לא כבר לא פה , אבל זה היה נשמע לי נכון.
אם לא פה, אז בדף בעיות כלכליות מלחיצות .
אני מניחה שהנכון הוא שלא תכננת נכון. המטרה שלנו היא לחיות ממה שיש. אם יש לך אפשרות להגדיל הכנסה, מה טוב, אבל כשאין, צריך להתקיים ממה שיש.
את צריכה לעבור בצורה מסודרת על ההכנסות וההוצאות, ולראות מה את יכולה לצמצם. רק אם תצמצמי הוצאות, תתחילי גם לצמצם את המינוס. לאט אבל בטוח.
הסברתי מדוייק?
-
להגיע לחירות כלכלית 1
את צריכה לעבור בצורה מסודרת.
עם נייר ועט (אפשר גם עפרון)
גם אני לא, אבל אני חושבת שזה די ברור ש המטרה שלנו היא לחיות ממה שיש.
עם נייר ועט (אפשר גם עפרון)
גם אני לא, אבל אני חושבת שזה די ברור ש המטרה שלנו היא לחיות ממה שיש.
-
להגיע לחירות כלכלית 1
נגה נגה, הסברתי מדוייק? גם אני לא כבר לא פה , אבל סוף סוף הבנתי מה זה כדור השלג הזה באופן מעשי. (-:. נאוה - תודה!
המרגיעון : "דבר חלש - אתה מבלבל את המרגיעונים". טוב, נו - עם איך שאני מבולבלת...
רוצה לשתף - ביקרתי היום במס הכנסה - שילמתי את החוב - פרסתי לתשלומים שמתחילים מאפריל של 600 ש"ח לחודש. (ואז אני "חוסכת" חודש בתשלומים).
לרואה חשבון גם העברתי צ'קים - ואיזה כייף עם שער הדולר שירד בינתיים - זה יוצא פחות !
ביררתי עם מס הכנסה גם - ואם יהיה לי כסף שיתפנה קודם אוכל לבוא לשלם להם ולקבל את הצ'קים חזרה. (אם אני אצליח - ואני מקווה שאני אצליח, אז אני אדווח).
עכשיו נשאר לי מקום לתשלום של 200 ש"ח לחודש לשיניים - ועדיין נעמוד בתקציב !
וגם לשתף ברגשות - של ההקלה ושל הרווחה ושל החיבוקים שבא לי לתת לכל התומכות כאן. ממש מרגישה שיש לי ליווי מקצועי צמוד - שעוזר לעשות סדר בבלאגן ומחזיר את החיוך לפנים. תודה ! @}
המרגיעון : "דבר חלש - אתה מבלבל את המרגיעונים". טוב, נו - עם איך שאני מבולבלת...
רוצה לשתף - ביקרתי היום במס הכנסה - שילמתי את החוב - פרסתי לתשלומים שמתחילים מאפריל של 600 ש"ח לחודש. (ואז אני "חוסכת" חודש בתשלומים).
לרואה חשבון גם העברתי צ'קים - ואיזה כייף עם שער הדולר שירד בינתיים - זה יוצא פחות !
ביררתי עם מס הכנסה גם - ואם יהיה לי כסף שיתפנה קודם אוכל לבוא לשלם להם ולקבל את הצ'קים חזרה. (אם אני אצליח - ואני מקווה שאני אצליח, אז אני אדווח).
עכשיו נשאר לי מקום לתשלום של 200 ש"ח לחודש לשיניים - ועדיין נעמוד בתקציב !
וגם לשתף ברגשות - של ההקלה ושל הרווחה ושל החיבוקים שבא לי לתת לכל התומכות כאן. ממש מרגישה שיש לי ליווי מקצועי צמוד - שעוזר לעשות סדר בבלאגן ומחזיר את החיוך לפנים. תודה ! @}
להגיע לחירות כלכלית 1
הסברתי מדוייק?
הסברת מצוין. אני אוסיף גם שנהוג, ככה לפחות למדתי שהקצאה הכוללת לתשלום חובות לא תעלה על 10%-20% מההכנסה החודשית. כך שניתן לחשב בעצם כמה כסף את יכולה להקצות לחובות ואם נשאר - אז להגדיל את התשלום.
הסברת מצוין. אני אוסיף גם שנהוג, ככה לפחות למדתי שהקצאה הכוללת לתשלום חובות לא תעלה על 10%-20% מההכנסה החודשית. כך שניתן לחשב בעצם כמה כסף את יכולה להקצות לחובות ואם נשאר - אז להגדיל את התשלום.
-
להגיע לחירות כלכלית 1
רוצה עיצה כל הכבוד!
איזה כיף לשמוע! שרק ימשיך כך.
איזה כיף לשמוע! שרק ימשיך כך.
-
-
להגיע לחירות כלכלית 1
שהקצאה הכוללת לתשלום חובות לא תעלה על 10%-20% מההכנסה.
אני לא בטוחה שזה מחוייב המציאות.
נכון שכל מצב אחר הוא קשה וקשה להתנהל לאורך זמן כשהחובות גדולים.
אבל - אם למשך תקופה קצרה (עד שנתיים) אנשים בוחרים לחיות הרבה-הרבה מתחת לרמת החיים שלהם, כדי להפטר מכל החובות במהירות. אפשר לעמוד בזה ולרוב זה משתלם, כי אחרי שעושים את זה - ההכנסה משתחררת מתשלומים לתמיד כי אין מי שאחרי שעבד כ"כ קשה להפטר מהחובות יתן להם להכנס שוב לחייו...
רמזי קורא לזה Gazelle intense כי הוא מאמין שאנשים צריכים להיות אינטסיביים כפי שהגזל (אנטילופה, צבי) בבריחתו מהצ'יטה.
שלא כמו בדיאטה, פה אין סיבה לעשות את זה במתינות, להפך...
להפך, הוא גם מציע למכור דברים כדי להניע את התהליך הזה. לדברים יש תחליף, לשקט הנפשי שמגיע כתוצאה מחיים ללא חובות והתחייבויות מיותרות אין תחליף.
אני לא בטוחה שזה מחוייב המציאות.
נכון שכל מצב אחר הוא קשה וקשה להתנהל לאורך זמן כשהחובות גדולים.
אבל - אם למשך תקופה קצרה (עד שנתיים) אנשים בוחרים לחיות הרבה-הרבה מתחת לרמת החיים שלהם, כדי להפטר מכל החובות במהירות. אפשר לעמוד בזה ולרוב זה משתלם, כי אחרי שעושים את זה - ההכנסה משתחררת מתשלומים לתמיד כי אין מי שאחרי שעבד כ"כ קשה להפטר מהחובות יתן להם להכנס שוב לחייו...
רמזי קורא לזה Gazelle intense כי הוא מאמין שאנשים צריכים להיות אינטסיביים כפי שהגזל (אנטילופה, צבי) בבריחתו מהצ'יטה.
שלא כמו בדיאטה, פה אין סיבה לעשות את זה במתינות, להפך...
להפך, הוא גם מציע למכור דברים כדי להניע את התהליך הזה. לדברים יש תחליף, לשקט הנפשי שמגיע כתוצאה מחיים ללא חובות והתחייבויות מיותרות אין תחליף.
-
להגיע לחירות כלכלית 1
וגם לשתף ברגשות - של ההקלה ושל הרווחה ושל החיבוקים שבא לי לתת לכל התומכות כאן. ממש מרגישה שיש לי ליווי מקצועי צמוד - שעוזר לעשות סדר בבלאגן ומחזיר את החיוך לפנים. תודה !
כיף לשמוע! תמשיכי כך!
זה את עושה, לא אף אחד אחר
כיף לשמוע! תמשיכי כך!
זה את עושה, לא אף אחד אחר
להגיע לחירות כלכלית 1
תודה על ההסברים
ועכשיו לעבודה !
ועכשיו לעבודה !
-
להגיע לחירות כלכלית 1
הבנתי פתאם שבחודש פברואר יהיה לנו עודף מהתקציב (-: . מה שזה גרם לי - היה ישר יצר הבזבוז - טוב, אז עכשיו אני יכולה להרשות לעצמי.... דברים קטנים - עכשיו אנחנו יכולים לאכול ארוחת בוקר במסעדה, להתפנק ככה שנינו. עכשיו אני יכולה לקנות משהו שאני מזמן רוצה לטיפולים שלי... עכשיו אני יכולה לקנות לילדים ממתקים מסויימים.
ועכשיו נפלה ההבנה על שני דברים:
קודם כל העודף כמה ואם - יהיה רק בסוף פברואר (שנדע שעברנו ובאמת הוא נשאר).
ושנית - שזה צריך ללכת לקרן חיסכון... )-: .
ואחר כך לכיסוי חובות )-: )-:
ואחר כך לחיסכון לדברים שרוצים לקנות, אבל לא בתשלומים )-: )-: )-:
ורק אז (-: - לדברים הקטנים שאני לא באמת יכולה להרשות לעצמי כרגע. .
נראה לי שאיפה שהוא בדרך, אני "אגנוב / ארמה" בתהליך... P-:
(והמרגיעון - קחו אוויר - זה בחינם! באמת מזל... )
ועכשיו נפלה ההבנה על שני דברים:
קודם כל העודף כמה ואם - יהיה רק בסוף פברואר (שנדע שעברנו ובאמת הוא נשאר).
ושנית - שזה צריך ללכת לקרן חיסכון... )-: .
ואחר כך לכיסוי חובות )-: )-:
ואחר כך לחיסכון לדברים שרוצים לקנות, אבל לא בתשלומים )-: )-: )-:
ורק אז (-: - לדברים הקטנים שאני לא באמת יכולה להרשות לעצמי כרגע. .
נראה לי שאיפה שהוא בדרך, אני "אגנוב / ארמה" בתהליך... P-:
(והמרגיעון - קחו אוויר - זה בחינם! באמת מזל... )
-
- הצטרפות: 02 יוני 2006, 10:29
- דף אישי: הדף האישי של גיימס_בונד*
להגיע לחירות כלכלית 1
למה יש לי תחושה שאנו לא מתקדמים? דורכים במקום סביב אותו דבר.
-
להגיע לחירות כלכלית 1
ג'יימס,
יש מרחק גדול בין להחליט,
ל- ללמוד מה צריך לעשות,
ל- להבין באמת מה צריך ונכון לעשות,
לבין ליישם,
לבין בסופו של דבר לנצח.
זה תהליך,
ותהליך, כדרכו של תהליך, לוקח זמן
ויש בו הרבה עליות וירידות,
זיופים ונצחונות קטנים
עד ש....
אפשר באמת לזוז קדימה.
וגם האוויר שלי בחינם
יש מרחק גדול בין להחליט,
ל- ללמוד מה צריך לעשות,
ל- להבין באמת מה צריך ונכון לעשות,
לבין ליישם,
לבין בסופו של דבר לנצח.
זה תהליך,
ותהליך, כדרכו של תהליך, לוקח זמן
ויש בו הרבה עליות וירידות,
זיופים ונצחונות קטנים
עד ש....
אפשר באמת לזוז קדימה.
וגם האוויר שלי בחינם
להגיע לחירות כלכלית 1
למה יש לי תחושה שאנו לא מתקדמים?
אני מתקדמת. קרובה מאד לחיסול עוד חוב (ואז יישאר רק עוד אחד). לא יוצרת חובות חדשים ושלשום ההורים שלי הודיעו שהם קונים לי מקרר חדש. (את החיסכון לזה אני יכולה להעביר עכשיו למכונית...)
מה שבאמת קורה הוא שאנחנו משתמשים בכסף כמו בסמים כדי לטפל ברגשות ובבעיות זהות לא מטופלות. במובן מסויים, כשאני "משתמשת" (יוצרת חובות, קונה דברים בלי תכנון וכו') זה בגלל שבפנים יש לי תחושת תהום כל כך גדולה, כל כך מבהילה, בגלל שבאמת מבהיל לחיות, ואני צריכה להרגע איכשהו. לקנות זה כל כך מרגיע וכשאני נדרשת פשוט לחיות, לפי מה שיש לי, כלומר בלי "להשתמש" בכסף, ישנם הרבה רגעים לא פשוטים....
בהצלחה לכולנו.
אני מתקדמת. קרובה מאד לחיסול עוד חוב (ואז יישאר רק עוד אחד). לא יוצרת חובות חדשים ושלשום ההורים שלי הודיעו שהם קונים לי מקרר חדש. (את החיסכון לזה אני יכולה להעביר עכשיו למכונית...)
מה שבאמת קורה הוא שאנחנו משתמשים בכסף כמו בסמים כדי לטפל ברגשות ובבעיות זהות לא מטופלות. במובן מסויים, כשאני "משתמשת" (יוצרת חובות, קונה דברים בלי תכנון וכו') זה בגלל שבפנים יש לי תחושת תהום כל כך גדולה, כל כך מבהילה, בגלל שבאמת מבהיל לחיות, ואני צריכה להרגע איכשהו. לקנות זה כל כך מרגיע וכשאני נדרשת פשוט לחיות, לפי מה שיש לי, כלומר בלי "להשתמש" בכסף, ישנם הרבה רגעים לא פשוטים....
בהצלחה לכולנו.
-
להגיע לחירות כלכלית 1
למה יש לי תחושה שאנו לא מתקדמים? דורכים במקום סביב אותו דבר.
גיימס בונד - אני דווקא מרגישה מאד מתקדמת. לא כמו נועה, בטח לא כמו נגה - אבל את יודעת - בקצב שלי... בדף הזה מרגישה כל כך הרבה תמיכה וכח להמשיך. חלק מהכח הזה הוא גם מהמקום של התובנות "המדשדשות". אלו שתוקעות - וצריך לשחרר אותן. וכן, לפעמים גם הבנה וירטואלית עוזרת!
נאוה פרנס - תודה על דברייך - על ההבנה ועל האוויר @}.
אני מתקדמת. נועה - הגעת לשני חובות אחרונים ! וואוו! רק לראות איך את מתקדמת נותן לי הרבה כוחות!
גיימס בונד - אני דווקא מרגישה מאד מתקדמת. לא כמו נועה, בטח לא כמו נגה - אבל את יודעת - בקצב שלי... בדף הזה מרגישה כל כך הרבה תמיכה וכח להמשיך. חלק מהכח הזה הוא גם מהמקום של התובנות "המדשדשות". אלו שתוקעות - וצריך לשחרר אותן. וכן, לפעמים גם הבנה וירטואלית עוזרת!
נאוה פרנס - תודה על דברייך - על ההבנה ועל האוויר @}.
אני מתקדמת. נועה - הגעת לשני חובות אחרונים ! וואוו! רק לראות איך את מתקדמת נותן לי הרבה כוחות!
-
להגיע לחירות כלכלית 1
נועה, למה באמת לקנות זה מרגיע? ומה היה כשהיינו על העצים בג'ונגל? להכניס משהו לפה?
-
- הצטרפות: 02 יוני 2006, 10:29
- דף אישי: הדף האישי של גיימס_בונד*
להגיע לחירות כלכלית 1
נאוה, לא על התקדמות כזאת דיברתי. אני מדברת על הבנה כלכלית רחבה יותר. מושגים בנקאיים,שינוי תפיסה. הבנה של סוגי ריביות וחישובן. מבחינתי כלכלה זה נושא גם חברתי גם מטמטי, וגם פסיכולוגי. הוא רחב מאוד ולכן מסעיר אותי כל כך. אנו קצת סגורים בדף עם אותם הדברים שחוזרים על עצמם. מכאן התחושה של חוסר התקדמות.
-
להגיע לחירות כלכלית 1
לכל מי שתהיה בחסך בימים הקרובים, מזכירה את הקומונה.
לינק בראש הדף.
לינק בראש הדף.