להגיע לחירות כלכלית 1

ח_אלפשה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2005, 11:00

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי ח_אלפשה* »

_מה זה משנה מה השם של זה?
מה זה ביטוח? מה מאפיין אותו?_

השם משנה ועוד איך. כשאת עושה ביטוח בחברת ביטוח יש חוזה (פוליסה) אשר מחייב גם אותך וגם את חברת הביטוח.
השב"ן כפוף לחוקי הבריאות של מדינת ישראל והכיסוי שלו יכול להשתנות ע"פ צרכי קופות החולים, בלי שום צורך בהסכמה מצידך.
צריך לדעת שהשב"ן זה דבר נחמד, אפשר לקבל דרכו הטבות והנאות, אבל הוא לא ממלא את הצורך בביטוח, שהוא הגנה מפני קטסטרופה.
השב"ן לא יציל את חייך (או חיי יקירייך) אם חו"ח תצטרכי טיפול בחו"ל או תרופות יקרות שאינן בסל הבריאות.
גיימס_בונד*
הצטרפות: 02 יוני 2006, 10:29
דף אישי: הדף האישי של גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי גיימס_בונד* »

באופן לייט, סיפרתי את הקטע הזה בשביל לצחוק. גם בנושא רציני שלנו חייבים קצת הומור. דרך אגב, לא רק שהוא צעיר ממני פי שניים, הוא גם נשוי.ח אלפשה.,אתה נותן לנו מידע חשוב, כי הם משתמשים במילה ביטוח, בלי שזה יענה על הגדרה של ביטוח..אני יודעת שמדי כמה שנים הם שולחים איזה מסמך המזכיר פוליסה ושם מדובר על ביטוח סיעודי ועוד מצבים שהם מכסים בסיטואציאות שונות. לפי הזכרון, הם כאילו קשורים לאיזה חברת ביטוח ופועלים בשיתוף פעולה איתה.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

סליחה
היה לי יום מגעיל (עבדתי)
אז הנימה שבה כתבתי אולי לא הייתה נחמדה
המצב של הלעבוד בהי טק ולחסוך המון כסף לפני שמגיעים לגיל 30 הוא בערך המצב שלי רק שעבדתי במקום אחר שאפשר היה להרויח בו 400$ ויותר ליום אחד א ר ו ך מאוד של 12 שעות ורק אחרי 12 השעות היו מתחילים לספור שעות נוספות . בקיצור עשיתי קופה.
גם אצלנו הנאצים לקחו את מה שהיה אבל בלונג רן זה רק גרם למשפחה שלי להתעשר (מהפיצויים)
וכן אני מכירה את התיסכול של להיות בן קיבוץ שלהורים שלו אין כסף ואין שוב הבנה באיך מרויחים כסף( יש לי אחד כזה בבית )
סיפור מצחיק : אמא שלו רצתה להבין מה אני עושה בחיים ואני לא אוהבת לדבר על עבודה אז במקום לענות לה אמרתי לה תשאלי מה שאת רוצה לדעת
היא ניסתה לשאול ולא היה לה שום מושג מה לשאול היא שאלה אם יש לי עסק של עוסק זעיר ועניתי לה: לא, של עוסק פטור , יש הבדל במיסוי. ואז היא שאלה: איך אנשים יודעים שיש לך את העסק הזה אז עניתי : רובם מכירים אותי מהעבודה. הבנתי שהיא לא הבינה כלום ולא יודעת מה לשאול .
זה מצחיק אבל אני מתארת לעצמי שאם זה היה עם ההורים שלי זה היה מתסכל מאוד עבורי כי אולי הם לא יודעים כל מה שאני יודעת אבל לפחות הם מבינים משהו בתחום כי שניהם כן היו עצמאים תקופות בחייהם .
בכל אופן את כל המגילה הזאת כתבתי כדי להגיד שכן אפשר לחיות טוב בלי לשלם מס. ובלי לרמות את שלטונות המס.
ובטח יש לי עוד המון מה לומר בעניין אבל אני צריכה ללכת לטייל בחוץ יש יותר מידי שמש להתקע פה
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי פלונית* »

תודה אילה. קיבלתי תשובה על שאלתי. ובאמת יום יפה מידי מכדי להיתקע ליד המחשב
ציירת_הקומיקס*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2002, 14:27
דף אישי: הדף האישי של ציירת_הקומיקס*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי ציירת_הקומיקס* »

יש מכללה שמעבירה קורסים לנשים בלבד בנושאים פיננסים.

שמה פמיננסי (מניחה שחיפוש בגוגל יעלה את האתר)

אני עשיתי שם קורס של שישה מפגשים בנושא שוק ההון. לא הפחתי בעקבות כך לברוקרית (זו גם לא הייתה המטרה) אבל למדתי (לראשונה בחיי! בגיל 36) מה ההבדל בין פק"צ לפק"מ מה זה תעודות סל ומה זה קרנות נאמנות ועוד המון מושגים בסיסיים.

הבנתי גם (כתוצאה מהתפתחות אישית שלי, לאו דווקא מהקורס) עד כמה צריך לחסוך לעתיד! במיוחד אמהות (או אבות) בחינוך הביתי!!!! לא מספיק לחיות את הרגע ואת היום- חובה לחסוך לעתיד. אני מעריכה שיש כאן לא מעט אנשים שלא מפרישים לחסכון פנסיוני וזה מאוד מאוד חשוב. נראה לי שברור למה, אבל אם מישהי תרצה אני אפרט יותר.

לגבי המכללה הזו- למה קורס רק לנשים? כי הרבה פעמים נשים מתרגלות במהלך החברות שלהן שעניני כספים זה לא בשבילן, זה לא מעניין מדלגות על מדורי הכלכלה ולא מקשיבות לחדשות ברדיו ובטלויזיה בנושאים הללו. הנושאים הללו הם מאוד חשובים (וגם מענינים, האמת כי מאחורי כספים יש הרבה פסיכולוגיה ומעט מספרים). זה מאוד חשוב!!!!

כשנשים לומדות רק עם נשים הן יותר מעיזות לשאול שאלות גם כאלו שמציגות את הבורות שלהן וככה הן מתקדמות.

גם המחירים שלהן הוגנים ביותר, והמרצות טובות מאוד.

אני לא אשת פירסום שלהן! פשוט מאוד מאוד נהנתי מהשרות ההוגן שהן נתנו לי, ואני נהנית להמליץ עליהן הלאה.
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

בשנה בעברה כמעט עברתי את הגבול ואז איזה חארות החליטו לדחות לי בחודש תשלום אחד ( בניגוד להסכם בנינו) וניצלתי . לא כל מי שמחרבן עליך רוצה ברעתך D-:
(למי שלא מכיר - הסיפור על גוזל שנפל מהקן וקפא מקור. עברה פרה וחירבנה עליו. הגוזל התחמם והתמתח ואפילו התחיל לשיר. עבר נשר - שמע אותו ירד וטרף אותו. מוסר השכל: לא כל מי שמכניס אותך לחרא רוצה ברעתך, לא כל מי שמוציא אותך מהחרא - רוצה בטובתך. ואם אתה כבר בחרא - למה לשיר???).
רוצה_עיצה*
הצטרפות: 19 ינואר 2007, 16:37

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי רוצה_עיצה* »

שאלה ל כבר לא פה או לכל מי שיהיה לו / לה מה לומר בעניין. "פתאם" נוחתות עלי מספר הוצאות גדולות - שלא תוכננו מראש. (שהיו נצפות אם הייתי מתוכננת, כמו - ביטוח רכב, תשלום לרו"ח, רופא שיניים ועוד שאני יודעת שבדרך... בסך הכל באזור ה- 10,000 ש"ח). לפי הגישה של לא להיות בחובות - אני אמורה לשלם הכל מזומן ולא לפעול בשיטת התשלומים. אם אני אשלם את הכל אז זה אומר: אין כסף לדברים שבשוטף. (הייתה לנו קרן שנגמרה לפני חודש, בגלל כל מיני נסיבות - ובעצם אנחנו במקום של להתחיל לבנותה מחדש) אם אני אחלק למספר תשלומים מצומצם זה אומר חנק רציני שבעייתי אחרי שהידקנו כבר את החגורה לאחרונה.
יש לי אפשרות לקחת הלוואה מההורים - להשתמש בה בתור קרן עד שאני אתאגן שוב על כסף - א. זה יכול לקחת הרבה זמן. ב. זה שוב הלוואה שצריך להחזיר...
מרגישה חסרת אונים מול המצב. מצד אחד לא רוצה להעזר - ולא ממש רוצה להיכנס לתשלומים. מצד שני זה מחייב. וגם אם מחלקת את זה ל-10 חודשים - עדיין זה 1000 ש"ח לחודש...
מרגישה מיואשת.
רוצה לספר עוד - שאנחנו לא רגילים להיות במינוסים. לעיתים רחוקות יש לנו מינוס קטן בסוף החודש. תמיד היו לנו רזרבות. לאחרונה פתחתי עסק וזה שינה את העניינים... אבל אני לא רוצה לוותר על העסק - גם כי אני מאד נהנית וגם כי יש פוטנציאל טוב לעניין. (למרות שיש לי הצעות לחזור להיות שכירה - ויש בזה משהו מפתה, רק שזה יבוא על חשבון להנות ממה שאני עושה והרבה על חשבון להיות עם הילדים... לא רוצה לוותר על זה). יש לנו גם משכנתא - שעומדים בה בכבוד והיא ארוכת טווח והלוואה מההורים שקיבלנו למשכנתא - ועומדים בהחזרים להם שהצבנו לעצמנו. (מסתכם ב-15000 לשנה).
הקפאתי את החסכונות הקבועים לילדים לפני חודש, והפחתנו הוצאות באופן משמעותי, כך שאני לא ממש רואה מאיפה אפשר עוד... אולי נבטל ביטוחים (אבל לא את הפנסיה). אין לנו כבלים ואנחנו כמעט ולא יוצאים. על החוגים לילדים אני לא אוותר.
בקיצור - מרגישה שצריכה קצת עצה מבחוץ.
יש לי מרגיעון "החסרונות הם היתרונות" אין לי מושג מה זה אומר....
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

רגע - אני רוצה להבין משהו. יש לך עכשיו הוצאות של 10,000 ש"ח ויש לך את הכסף? או שזאת בעצם המשכורת שאת מושכת לעצמך לחודש הבא? אם בשוטף אתם מכסים את הוצאותיכם וישלך את הסכום הזה - כמובן שעדיף לשלם את הכל בבת אחת ובעתיד להתארגן מראש על חיסכונות להוצאות כאלו. אם זה אומר לקחת מהשוטף - צריך לחשוב איך להתארגן. האם התשלומים לרופא השיניים זה על מה שעשית כבר או תהליך ארוך? אם זה עניין מתמשך, כמו שהרבה פעמים, אז כדאי לשלם לו בכל פעם סכום מסויים על מה שהוא עשה וככה זה לא יצטבר לסכום גדול. כנ"ל לגבי רואה החשבון. אם זה הכל דברים שכבר קרו - בעצם החוב כבר נוצר בעבר ועכשיו את צריכה להתמודד עם החזרי חובות. החוק שאני הולכת לפיו הוא שאני משלמת את חובותי באופן שלא יסכן את הצרכים השוטפים שלי ובמקביל אני לא יוצרת שום חוב חדש (כלומר לא הולכת לטיפולי שיניים בלי לשלם מייד עליהם.)
נראה שאת צריכה להתארגן עם המצב החדש עם העסק. אם יש לי עיצה אחת לתת לך מניסיוני היא שאל תערבבי שמחה בשמחה. הנאה זה מאד חשוב, אבל גם פרנסה. אוף, אני לא מאמינה שזה יוצא מהפה שלי.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

מיכל צמות. יש פקידת בנק שמתאמצת באופן מיוחד להכניס אותי לחרא כל הזמן. אנו מבינות אחת את השניה לפי החיוכים ומבטים. קורה גם שהיא מצליחה. בהתחלה אני מאוד כועסת ופגועה, אבל כעבור כמה ימים אני רואה שזה מביא אותי לחפש ולמצוא דרכים שהיא עצמה לא מבינה מאיפה זה בא.אנו לא מדברות כמעט, אך תנועת הכסף בחשבון שלי מספרת לשתינו הכל. יש לי תחושה שאנו משחקות בחתול ועכבר. החרא שהיא הכניסה אותי אליו מה זה מסריח. אבל כבר יש לי תוכנית איך אני עצמי אצאה ממנו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

רוצה עיצה אני אענה לך בקרוב, כרגע אני לא בבית ואני שנייה על המחשב אני רושמת לעצמי הערות קטנות:
  • דחיית קנייה של מה שאפשר לדחות
  • הקמת קרן חירום גם לעסק והפרדת החשבון העיסקי מהביתי - שתי ישויות שונות
  • הקפאת הזרמה לפנסיה
  • הקפאת תשלומים שאפשר להקפיא או תשלום מינימלי על הלוואות קודמות עד סגירת חובות בשיטת כדור השלג.
אני אחזור, אל תתיאשי, הכל בדרך הנכונה למקום הנכון, אני מבטיחה. (כבר לא פה ממחשב אחר)
יושי_י*
הצטרפות: 27 דצמבר 2004, 09:54
דף אישי: הדף האישי של יושי_י*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי יושי_י* »

שלום, קיבלנו לשלם ארנונה עבור כל השנה. ההנחה על תשלום מראש היא של 70 ש"ח (מצחיק, נכון?) השאלה אם לשלם הכל מראש - יש את כרגע בעו"ש או בתשלומים?
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

לפי הנסיון שלי ,מאוד חשובה ההפרדה בין הוצאות והכנסות עסקיות לבין הוצאות והכנסות של משק הבית. אחרת הדברים מתבלבלים.
לנועה. אני לא סתם כותבת לך מחמאות לפעמים. גם כאשר את מספרת על ההפסדים הגדולים וכשלונות ושגיאות לא בדיוק של מלאכים, אני איכשהו מרגישה שאת מדברת מנסיון. אולי עשיתם פאשלות גדולות, כמו שגם לי לא חסר כאלה...אבל אין חכם כבעל נסיון. חוץ מזה רוב חיי הייתי עסוקה בלקרוא ספרים ,לרקוד ריקודי עם, לכתוב שירים ולעבוד כשכירה בתור אחות מוסמכת. אכן,כמה שאת צודקת...הפ]רנסה חשובה מאוד מאוד...ולא תמיד יש דוד טוב בסביבה שיכול ומוכן לעזור.
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

יש לך עכשיו הוצאות של 10,000 ש"ח ויש לך את הכסף? או שזאת בעצם המשכורת שאת מושכת לעצמך לחודש הבא נועה, תודה על תגובתך. - ולא - לשתי השאלות. מהעסק אני כרגע לא ממש מרוויחה. המשכורת של בעלי מכסה את מחייתנו, אבל לא מספיק. חסר לנו קצת כל חודש. כדי לכסות את זה השתמשנו בכסף שהיה תמיד "בטחונות" (עד ש כבר לא פה צצה פה לא עלה בדעתי לקרוא לזה קרן - עשיתי את זה בלי לדעת מה אני עושה - ככה מהאינסטינקט), אבל נגמר.
עוד כמה ימים - בסוף החודש, אני אדע אם בחודש הזה הצלחנו להצטמק להוצאות ברמת המשכורת של בעלי, ולא לחרוג. ה- 10,000 ש"ח הם משהו שאין לי. מחכה שיפול משמים (אמן!) או צריכה למצוא דרך לשלב אותו בתוך שוטף שהוא גם ככה כבר מצומק.
אני לא רוצה להיכנס ללופ של חובות.

כבר לא פה - להפריד את החשבון העיסקי מהבית זה לא נראה לי צעד נכון - כי זה אומר סתם ריביות כפולות לבנקים... העסק פטור ועל מדורה כל כך קטנה שלא שווה את זה. יש את הרישומים שמפרידים אצלנו ולפי רואה חשבון זה מספיק. אני לא חושבת שאני אהיה יותר מחושבת או שיהיה יותר כסף אם זה יהיה מופרד. זה גם לא יתן לי תמונת מצב טובה יותר. היא ברורה לי.
את ההזרמה לפנסיה אני לא מקפיאה. זה משהו שלא יקרה. וזה גם לא סכום כל כך גדול (400 ש"ח לחודש, שזה המינימום). אין לי ביטחון אחר ויש תחושה של "אם ניגע - אין יותר פרות קדושות."
הלוואות אחרות - מלבד המשכנתא שאני לא רואה דרך להקפיאה אני לא משלמת בשוטף. יש את החוב להורים "רק" - ולהם אני יכולה לשלם כשאני צריכה. ההחזרים שם לפי היכולת שלנו בלבד. הם גם מציעים עוד הלוואה - זה אנחנו שלא רוצים להיכנס לזה.

הבעיה שלי עכשיו היא איך אני מצליחה לארגן את התשלום של התשלומים שאני חייבת להוציא עכשיו - בצורה כזו שנוכל להמשיך לנשום ולא נשקע.
כבר לא פה - תודה שענית למרות שלא היית בבית. מחכה לשמוע ממך איך
הכל בדרך הנכונה למקום הנכון, אני מבטיחה (את יודעת, הבטחות צריך לקיים (-; ).
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

נשמע כאילו אתם צריכים להגדיל הכנסות את יכולה לחשוב על דרך לעשות את זה?
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

מהעסק אני כרגע לא ממש מרוויחה
טוב, נראה שעשית את מה שרובנו עושים כשאנו פותחים עסק חדש - נכנסת אליו בלי הון עצמי, בלי בטחונות ובלי תוכנית כלכלית ברורה. כלומר, התחלת את העסק, בלי להבין בדיוק כמה אתם צריכים לחודש עד שתתחילי להרוויח ובלי תחזית מתי וכמה תרוויחי. אם אני טועה והאמת שאני מקווה שזה ככה - חשוב שיהיה לך מושג כלשהו על ההכנסות הצפויות מהעסק שלך. זה חשוב לתכנון עתידי. בעצם כרגע אם אין לך הכנסות כאלו - ואין לך את הכסף להוצאות שפרטת את בבעיה רצינית. כשאני הבנתי שזהו - אסור יותר לקחת כסף מאנשים אחרים, אפילו שהם מציעים לי את זה בשמחה (והם לא...), אסור לקחת הלוואות מהבנקים וחייבים להסתדר ממה שיש - אז התחילו הנסים האמיתיים. זה מסדר לך את הראש בצורה מדהימה. לא הזכירו פה את אלוהים עד עכשיו, אז אני רוצה רגע להכניס אותו לתמונה. אני מאמינה שאלוהים נותן לי את מה שאני צריכה, תמיד. אם אני צריכה טיפול שיניים - הכסף יגיע איכשהו או פתרון אחר. כשאני לא יודעת איך הכסף יגיע ואני עדיין צריכה משהו מאד, אני מתפללת ומוסרת את זה לאלוהים, אבל אף פעם לא לוקחת הלוואות ויוצרת חובות. עד עכשיו במשך שנתיים שהיו מ-א-ד מתאגרות מהבחינה הזו, איכשהו הכסף היה שם. לא מבינה איך, באמת שקשה להסביר... זה גורם לי להאמין שאלוהים יהיה שם בשבילי בכל פעם וגם בשביל כל אחד כמובן. אני יודעת שלאנשים חילוניים או לא מאמינים זה יכול להראות כמו איזה התנהגות פסיכו-מיסטית. אבל כשאני חושבת על איך שהייתי קודמת (בלי שליטה על כסף, קונה מה שאני רוצה, יוצרת חובות בלי בעיות, כמו כל עם ישראל) גם אז האמנתי בו, שיסדר הכל ואת ההתנהגות הבעייתית שלי קודם כל. עכשיו שההתנהגות שלי תקינה הוא גם מסדר הכל, בצורה טובה יותר.
וג'ימס יקר - תודה על המחמאות. אכן למדתי בדרך הקשה ועכשיו אני נלהבת לתקן את כל העולם. ...
י
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

טוב, נראה שעשית את מה שרובנו עושים כשאנו פותחים עסק חדש - נכנסת אליו בלי הון עצמי, בלי בטחונות ובלי תוכנית כלכלית ברורה. כלומר, התחלת את העסק, בלי להבין בדיוק כמה אתם צריכים לחודש עד שתתחילי להרוויח ובלי תחזית מתי וכמה תרוויחי._ טוב, האמת שיותר נכנסתי לעסק בשלבים - חופשת לידה, עזיבת עבודה, תהייה מה הלאה - והחלטה על העסק. ההוצאות העיקריות שלי זה שיווק. אבל יש לי תחזיות שהן פחות או יותר. אני גם מאמינה איכשהו _לא מבינה איך, באמת שקשה להסביר... שמה שאני מכוונת אליו יגיע - ואם כן אז עוד שלושה - ארבעה חודשים (מקסימום חצי שנה) כבר יהיה טוב יותר מבחינת הכנסות...
הבעיה היא עכשיו וזה שאין לי קרן עודפים, שזה משהו שאף פעם לא היה לי. וכל מה שקרה פתאם גרם לי לאבד את התחושה ש אם אני צריכה טיפול שיניים - הכסף יגיע איכשהו או פתרון אחר_ ואני לא רוצה ממש ממש לא רוצה _לקחת הלוואות וליצור חובות .
את המשכנתא לקחתי לפני שנתיים ורק אחרי שהצלחנו כל חודש לעמוד בשכר דירה + סכום שישלים למשכנתא החודשית. וגם זה, עשינו את המשכנתא טיפה פחות.
פתאם אחרי כל החישובים, אני לא עומדת בתקציב. ואני מרגישה כמו לפני רעידת אדמה, בגלל ההחלטה שלא לקחת הלוואות, שלהסתמך לחיים שלי / שלנו כתא משפחתי בהכנסות שלנו. (ולא בשל אחרים). אוף, פתאם זה נהיה קשה להיות אדם שלוקח אחריות פיננסית. אני יודעת שזה לא ישמע טוב, אבל עד היום זה בא לי בקלות ופתאם נכנסתי למין מצב שזה לא קל. וזה מבאס, וזה מעייף וזה - פשוט אוף.
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

רק אחרי שלחצי על הכפתור "הוסף לדף" ראיתי את המרגיעון שהיה שם - "תמיד הכל חשוך לפני עלות השחר". (אפשר לדלג?).
כבר_לא_פה*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2006, 08:26

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי כבר_לא_פה* »

חזרתי. היה לי סופ"ש מגעיל, אז כנראה שיהיה לי שבוע טוב.
רוצה עיצה נשמע לי שנועה צודקת, בכל התחומים. אז את לא יודעת מה לעשות במצב המיידי עכשיו עכשיו עכשיו נכון?
פתאם" נוחתות עלי מספר הוצאות גדולות - שלא תוכננו מראש. (שהיו נצפות אם הייתי מתוכננת, כמו - ביטוח רכב, תשלום לרו"ח, רופא שיניים ועוד שאני יודעת שבדרך... בסך הכל באזור ה- 10,000 ש"ח). לפי הגישה של לא להיות בחובות - אני אמורה לשלם הכל מזומן ולא לפעול בשיטת התשלומים
  • נכון. בלי תשלומים. תעשי רשימה מסודרת של מה שאת צריכה לשלם, ותסווגי אותה לפי:
מה חייב להעשות היום וחייבים לשלם היום.
מה יכול להעשות היום אבל אפשר לשלם מחר.
מה יכול להעשות מחר ואפשר לשלם מחר.
מה יכול להעשות מחר ואפשר לשלם מחרתיים.
למה אני מתכוונת? כשאת מסתכלת על הסכום הזה של 10000 הוא נראה לך ענק. אבל אם תפרקי אותו לגורמים אולי הוא לא כל כך נורא - רופא שיניים למשל: אם את מתעלפת מכאבים ויכול להיות זיהום שכרוך במוות מיידי ;-) תלכי עכשיו ותנסי להגיע עם הרופא למצב שבו את משלמת בעוד חודש. ביטוח רכב - האם הוא יכול לעמוד חודשיים בלי שישתמשו בו ואז תשלמו את הביטוח עוד חודשיים? ואם הוא יכול לעמוד חודשיים אז כנראה שאפשר למכור אותו. רו"ח- שמכיר את מצבך, האם הוא יכול להמתין קצת עד שתשלמו לו?
יש לכם נושים, הם רוצים את הכסף עכשיו, אבל המילה נושים היא מאיימת - יש אנשים שרוצים ממכם כסף. הם אנשים וישנה אפשרות לדבר איתם ולהגיע להסדר. אז תנסו לעשות את זה דבר ראשון.
  • תקפיאי את ההזרמה לפנסיה עד שתגיעו לסוף השלב השלישי (בניית קרן חירום של שישה חודשים). אם את מקפיאה את הזרמה שלך ושל בעלך זה כמה? 1000 שקלים? רק עם אלף השקלים האלה את יכולה תוך עשרה חודשים לשלם את כל החובות שדיברת עליהם. המחסום הוא פסיכולוגי. נכון שאם את לא מזרימה כסף לפנסיה עכשיו את פוגעת בעתיד שלך. אבל בעצם אתם נמצאים כרגע בבור כלכלי וחופרים את עצמכם למטה עם ההזרמה לפנסיה במקום לטפס למעלה בעזרת ההכנסה שיש לכם. אחרי שתסגרו את החובות ותבנו את קרן החירום אתם תזרימו הרבה יותר לקרן הפנסיה (15%). הפנסיה לא נזנחת, היא מוקפאת. היא עדיין שם צוברת כסף, היא לא נעלמת.
אין לי ביטחון אחר ויש תחושה של "אם ניגע - אין יותר פרות קדושות." אין יותר פרות קדושות. רק אתם ואלוהים. זה מה שיש. את הפרות הקדושות תשאירו לאלה שאוכלים בשר ;-)
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אני ממשיכה עוד רגע..
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

הלוואות אחרות - מלבד המשכנתא שאני לא רואה דרך להקפיאה אני לא משלמת בשוטף. יש את החוב להורים "רק" - ולהם אני יכולה לשלם כשאני צריכה. ההחזרים שם לפי היכולת שלנו בלבד. הם גם מציעים עוד הלוואה - זה אנחנו שלא רוצים להיכנס לזה. לא ללוות יותר מההורים. ואם אפשר להקפיא את ההחזר עד שתתחילו את שלב שתיים (כיסוי חובות) עדיף.
אז מה אם עשית את כל מה שהצעתי ועדיין את בחסר? מכרת כל מה שיכולת והצטמצמת כמה שיכולת ועדיין חסר? את יכולה לקחת הלוואה או להיכנס למינוס. אם את לוקחת הלוואה אז כמה שיותר קטנה וכמה שפחות זמן. אם את נכנסת למינוס אז כמובן שצריך לכסות אותו.. תלוי מה יעבוד עלייך יותר מהר. כשאנחנו התחלנו לכסות חובות, ופדינו את התשלומים באשראי ועברנו בנקים העדפנו להיכנס למינוס מאשר לקחת הלוואה - כי בלקיחת הלוואה ישנה אפשרות שתכנסו לשאננות כי לכאורה אתם לא במינוס. אבל זה רק לכאורה.

מה אח"כ? תלכי לפי הצעדים שמפורטים למעלה. לא לדלג. וכיוון שיש לך עסק משלך את צריכה גם לו להקים קרן חירום ולהפריד אותו כמה שיותר מהר (בעיניך) מהחשבון המשפחתי. למה? כי אחרת לא תגדלי, כי אז הביטחון של האחד תלוי באחר. לדוגמה - נניח שאת מוכרת עוגיות אורגניות מחומרים טבעיים. והמצב המשפחתי שלך מדרדר, פתאום צריך כסף ואין לך. אז את מתחילה לחסוך בעלויות משפחתיות ואז את מתחילה לחסוך בעסק - את קונה קמח לבן במקום אורגני מלא. את שמה חלב תנובה במקום חלב סויה אורגני.. מהר מאוד הלקוחות שלך לא מרוצים ואת מתחילה לאבד הכנסה ואז הכל מתחיל להתגלגל למטה... כשהמצב העיסקי שלך תלוי במצב המשפחתי שלך את בבעיה ואת עלולה לאבד את השניים. גם אם רואה החשבון אומר שזה בסדר עדיין זה אותו חשבון בנק. לכן: קרן חירום לבית, וקרן חירום לעסק.
דליה*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:19

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי דליה* »

הפנסיה לא נזנחת, היא מוקפאת. היא עדיין שם צוברת כסף, היא לא נעלמת.

זו עיצה מאוד מסוכנת ואפילו חסרת אחריות. במרבית קרנות הפנסיה הפסקת הפרשה פירושה איבוד הזכויות לאחר מספר חודשים. נכון שהכסף נשאר שם והיא תוכל לעזות בו שימוש בגיל זיקנה אבל היא לא תהיה זכאית לקבל פנסיה! וכשתרצה לחדש את ההפרשות תצטרך להתחיל הכל מהתחלה- בגיל מבוגר יותר שמשמעותו קבלת פנסיה נמוכה יותר עד מזערית בגיל זיקנה!

תזהרו כשאתן מציעות דברים מהסוג הזה. ולמי שמקבלות את העיצות- לגבי פסניה וכו' תבדקו תמיד במקום נוסף ומהימן ואל תסמכו על עיצו מהאינטרנט.

לגוף השאלה, או הבעיה, לא נראה לי כל כך בעיתי להיות בחוב תקופה קצרה, כל עוד מודעים למשמעות של החוב ועושים הכל להבטיח הלוואה בתנאים טובים.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שלום, קיבלנו לשלם ארנונה עבור כל השנה. ההנחה על תשלום מראש היא של 70 ש"ח (מצחיק, נכון?) השאלה אם לשלם הכל מראש - יש את כרגע בעו"ש או בתשלומים? היתה לנו אותה דילמה לפני חודש ולמרבה הצער חילקנו לעשרה תשלומים וזו היתה טעות אדירה כי חודש לאחר מכן היה לנו את הכסף. כל מה שהיינו צריכים לעשות זה לחכות. והתבאסנו ששילמנו בתשלומים אחרי שנשבענו לא לשלם יותר בתשלומים. היינו צריכים קצת אמונה ולרגע איבדנו אותה. לא נורא, אבל אם יש את הכסף לשלם במכה - למה לשלם כל השנה? זו מלכודת העכברים - שימוש בתשלומים שפשוט גורם לכך שכל חודש את מתחילה את החודש עם פחות כסף ממה שמגיע לך, כסף שהיית יכולה לחסוך במקום שהעירייה תרוויח.
בלי תשלומים בלי תשלומים. @}
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

נכון להיום הדרך היחידה לבטח את עצמנו לצורך השתלת איברים או תרופות שאינן בסל הבריאות היא ביטוח בריאות פרטי
לא כך הבנתי מהיועץ שלי. לטענתו כן יש אפשרות להוסיף סכום קטן ולקבל כיסוי גם של הסעיפים הללו - לא במסגרת ביטוח פרטי אלא בתוך החבילה של קופ"ח.
הבטחתי לו לבקשתו שאעשה את הסידור הזה אבל עדיין לא עשיתי, אז קשה לי לבוא בהוכחות :-)
דליה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי דליה* »

ומשהו כללי:

לדעתם של יועצים פיננסים רבים הלוואות הן הדרך העיקרית להתקדם בחיים תתפלאו לשמוע אבל לכל חברה גדולה יש הלוואות. אם לחברה יש הון בשווי 1 מיליון דולר והיא צריכה להרים פרויקט של 10 מליון דולר- היא תגייס את הכסף באמצעות הלוואות. אגרות חוב, אגב הן סוג של הלוואה וגם על מניות אפשר לומר שזו דרך של החברה לגייס כסף מהציבור.

איך אפשר להשליך מהמידע הזה על החיים של משפחה? שיש משמעות
א. לתנאי ההלוואה
ב. הכי חשוב- למטרת ההלוואה

אם לוקחים הלוואה לקניית מסך פלאזמה זה בעיתי
אבל אם לוקחים הלוואה לצורך קניית רכב שיאפשר לאחד מבני הזוג להרוויח יותר כסף (נניח האישה שהיא מורה ליוגה תוכל ללמד חמישה שיעורים בשבוע במקום שניים כי תוכל להגיע למקומות מרוחקים יותר) אז ההלוואה היא לצורך גדילה ולא צריך לפחד ממנה כל כך כי היא מנוף לגדילה אל מקומות שלא הייתם יכולים להגיע אליהם בדרך אחרת.

לגבי תנאי ההלוואה- כאן המקום לעשות שופינג. הרבה פעמים ארגונים ועמותות שונים מציעים הלוואות בתנאים טובים מאוד.

וכאן נכנסים ההורים לתמונה- נניח שלא רוצים לקחת (שוב) הלוואה מאמא. אבל אמא היא מורה, ולארגון המורים, אני די בטוחה, יש הלוואות טובות. אז העזרה של אמא יכולה להיות בלקיחת ההלוואה על שמה בתנאים שיכולים להוותו חסכון עצום לעומת הלוואה בבנק.

גם לסטודנטים יש קרן הלוואות ולעוד סקטורים.
דליה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי דליה* »

ולמרבה הצער חילקנו לעשרה תשלומים וזו היתה טעות אדירה

רק להזכיר - תשלום הארונונה הינו למעשה תשלום חודשי והאפשרות לשלם אותו בתשלום אחד ניתנת כמין אופציה נוספת. אני לא הייתי רואה את זה כקניה של משהו בתשלומים. קחי את הכסף של תשלום הארנונה לכל השנה. השקיעי אותו בהשקעה הסולידית ביותר- פק"מ של 4 % ובסוף השנה יהיה לך יותר כסף.

לשלם בתשלומים זה משהו אחר. זה לקנות מוצר ואז לשלם עליו לאורך תקופה ארוכה כשהתשלומים בדרך כלל גם צמודים.

אני מרגישה שיש כאן הרבה עצות שהן בבחינת עצות אחיתופל. בכלכלה אין טריקים בחינם. צריך כל מקרה לבדוק לגופו ולראות מה משתלם. במקרה הנדון תשלום של כל הארונונה מראש הוא מעשה לא נכון מבחינה כלכלית.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

דליה אני מצטערת שאת מרגישה (שאני נותנת) עצות אחיתופל. שוב אני מפנה לאבאעשיראבאעני שממליץ על הקמת חברות - למה? כי חברה היא גוף בלתי תלוי שהוא לא אני זאת אומרת שחברה יכולה להלוות ולמנף עצמה לדעת ואם היא כושלת, מקים החברה לא חייב לשלם - כי החברה פשטה את הרגל ולא הוא. מנכ"ל חברה לא צריך לשלם מכיסו הלוואות - הוא משלם מהחברה. אדם פרטי שלוקח הלוואה וכושל במינוף העצמי שלו ישלם, ישלם הרבה וישלם הרבה יותר מחברה כי חברה כושלת עדיין יכולים לקנות אותה ולשלם את חובה, אדם הוא (במדינת ישראל) לא ניתן לקנייה והיחידים שמשלמים את חובו הם בניו או הוריו.

אני מרגישה שיש כאן הרבה עצות שהן בבחינת עצות אחיתופל. בכלכלה אין טריקים בחינם. צריך כל מקרה לבדוק לגופו ולראות מה משתלם. במקרה הנדון תשלום של כל הארונונה מראש הוא מעשה לא נכון מבחינה כלכלית.
אין טריקים בחינם. נכון. אצלנו בירושלים משלמים את הארנונה מראש, או בהוראת קבע. בתל אביב משלמים פעם בחודשיים עם חשבון המים ועדיין אם יש למישהו את כל הסכום - כדאי שישלם בפעם אחת ואז כל השנה הוא מתחיל את החודש עם כמה מאות שקלים יותר.
המטרה היא להתחיל כל חודש עם כמה שיותר הכנסה פנויה כדי להוציא כמה שפחות ולעשות משהו חכם עם ההפרש.
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי קוראת* »

אני מסכימה עם דליה בעניין הארנונה. ארנונה היא חלק מהתשלומים הקבועים שצריך לשקלל כאשר בודקים
מה היא ההוצאה החודשית שלנו. בכל מקרה צריך לשלם אותה.

המטרה היא להתחיל כל חודש עם כמה שיותר הכנסה פנויה כדי להוציא כמה שפחות ולעשות משהו חכם עם ההפרש.
אבל אם יש סכום גדול שאפשר להשקיעו אותו בקרן נאמנות או פק"מ או משהו כזה ולצבור ריבית על הכסף, אולי גם זה חכם. צריך הרבה משמעת, וגם לקוות שלא יהיו כל מיני בלת"מים בדרך , כדי לחסוך כסף מידי חודש.
וגם חיסכון מידי חודש זו הוצאה בטווח הקצר שגורעת מן ההכנסה הפנויה. סכום גדול שסוגרים הוא פשוט כסף שלא נוגעים בו.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

צריך הרבה משמעת, וגם לקוות שלא יהיו כל מיני בלת"מים בדרך , כדי לחסוך כסף מידי חודש כל המטרה של הדף היא להגיע למצב שחוסכים כל חודש.. או שרק סיפורי פוגית ואני חושבות ככה? ;-) האם כולם קראו את התוכנית הכלכלית המפורטת למעלה? אולי כדאי להעביר אותה בעריכה לראש הדף.
לחיות לפי תקציב.
לסגור חובות.
לבנות קרן חירום.
לשים כל חודש כסף בצד לפרישה כעבור (בערך) 15 שנה. ו
כשאני אומרת פרישה אני מתכוונת להגיע למצב שבו ההכנסות הפאסיביות גדולות מההוצאות ונוכל כולנו לחיות באופן טבעי ולא לדאוג למשכורת הבאה.. ההחלטה אם לשלם את הארנונה במכה או לא היא אישית, אני בעד לשלם במכה, אם מישהו רוצה אחרת סבבה, כל עוד הוא כל חודש מוציא פחות ממה שהוא מכניס. ואם אין משמעת נבנה משמעת. בשביל זה אנחנו פה. ואני אהיה הבתזונה שתתן לכם מכה עם הסרגל על הציפורניים כל פעם שתחרגו מהתקציב. טוב סתאאאאאאאםםםם.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

נגה אני חוששת שבעניין הארנונה את טועה לפחות לתל אביבים לא עדיף לתת את כל הכסף מראש אין שום הנחה .
ועדיף לשמור את הכסף אצלך עד מועד התשלום האחרון . לפחות יצבור ריבית פיצית - גם זה לטובה .
זאת אחת מין ההוצאות השוטפות שיש לחשב אותם בשוטף ולא לשכוח לשלם אבל עדיין זה יותר משתלם .
זהו
קוראת*
הצטרפות: 26 מאי 2003, 23:12

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי קוראת* »

כשאני אומרת פרישה אני מתכוונת להגיע למצב שבו ההכנסות הפאסיביות גדולות מההוצאות ונוכל כולנו לחיות באופן טבעי ולא לדאוג למשכורת הבאה.. אמן, במהרה בימינו.

לגבי הארנונה - אני חושבת שהתכוונתי לומר בעצם שזה אחד מהתשלומים השוטפים שצריך לקחת בחשבון בחישוב החודשי, ושזה לא איזו הוצאה בלתי צפויה שכדאי להוציא בשבילה סכום הנמצא בקרן חירום או יושב לו בפק"מ.

ברוב הדברים האחרים אני בהחלט מסכימה עם הדברים שאת כותבת (ומפחדת מהסרגל). :-)
דליה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי דליה* »

סליחה אם הטון שלי היה ביקורתי מידי או לא נעים.
לא התכוונתי.

וגם לא הייתי צריכה להשתמש במונח עצת אחיתופל.

פשוט העצה לגבי הפנסיה הקפיצה אותי.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אין הנחה על תשלום מראש בתל אביב? איזה קטע. חבל לעיריית תל-אביב. אבל נכון, זה לא משהו פתאומי שחייבים להוציא מקרן החירום. ועדיין אני אומרת שכדאי לשלם בבת אחת אפילו עם כל הטענות הצודקות שלכן. כי אז בהמשך השנה זה משאיר מקום להפתעות טובות.
ח_אלפשה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי ח_אלפשה* »

לא כך הבנתי מהיועץ שלי. לטענתו כן יש אפשרות להוסיף סכום קטן ולקבל כיסוי גם של הסעיפים הללו - לא במסגרת ביטוח פרטי אלא בתוך החבילה של קופ"ח.
אולי הוא מתכוון לזה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3350331,00.html

מה שאני יודע (אני לא יועץ/מומחה) זה שהכיסוי במסגרת ה"משלים" (שיש לרוב האנשים) הוא כיסוי מותנה. קופה"ח תשלם את חלקה בניתוח בחו"ל רק כהשלמה לתשלום מהמדינה, שניתן במסגרת חוק הבריאות. עד כמה שאני יודע, לזכות בתשלום הזה זה כמעט בלתי אפשרי.
בנוסף, ה"משלים" לא מכסה תרופות שאינן כלולות בסל הבריאות.

כי חברה היא גוף בלתי תלוי שהוא לא אני זאת אומרת שחברה יכולה להלוות ולמנף עצמה לדעת ואם היא כושלת, מקים החברה לא חייב לשלם - כי החברה פשטה את הרגל ולא הוא. מנכ"ל חברה לא צריך לשלם מכיסו הלוואות - הוא משלם מהחברה.

המצב הזה היה נכון עד לפני כמה שנים. בעקבות ניצול לרעה של המצב, שונה החוק וכיום בעלים של חברה (גם חברה בע"מ) נושאים באחריות אישית לחובות הכספיים של החברה.
ח_אלפשה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי ח_אלפשה* »

עדות של חולה סרטן על הביטוח המשלים:
http://www.nfc.co.il/Archive/0023-D-783 ... g=13-25-59
דליה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי דליה* »

צריך גם ביטוח בריאות פרטי.
למרבה הצער המשלימים למינהם של קופות החולים אינם עונים על כל הצרכים.
כמובן שמדובר במקרים נדירים- מה הסיכוי שהכבד שלי יקרוס מחר ואצטרך ניתוח דחוף בבלגיה? זעום ביותר, אני מקווה, אבל אם כן אני אהיה בבעיה גדולה.

מדוע? כי המשלימים למינהם (של קופות החולים) ממנים ניתוח בחו"ל רק אם "אין בארץ את הטכנולוגיה המתאימה" (לשון החוק). הבעיה היא שיש בארץ את הטכנולוגיה המתאימה אבל אין אברים! (תרומת האברים הנמוכה מבין הנמוכות בעולם המערבי). ולכן נדיר שניתוח בחו"ל ממומן על ידי קופת החולים! גם אם יש ביטוח משלים!!!

לא יודעת איך אתם אבל אני מקבלת לפחות אחת לחודש אי מייל אמין על מצוקה של משפחה כזו או אחרת בעקבות חוסר היכולת לשלוח את יקירם לחו"ל לניתוח.

אנשים מתים בארץ בתור לתרומת אברים!!! וזה בארץ שאין עוררין על היכולות הרופאיות המעולות שלה, גם בבתי חולים ציבורי!!

למותר לציין שעלות ניתוח בחו"ל על כל הוצאותיו היא משהו אסטרונומי שגם משפחה "מסודרת" יחסית מתקשה לעמוד בו.

ביטוח חיים פרטי אמור לענות על הבעיה הזו (חשוב להבין אותו) ועלותו למשפחה צעירה עם ילדים, ללא בעיות בריאותיות ייחודיות אמור לעלות כמאה ש"ח לחודש או פחות.

כמובן שזה עניין של פילוסופית חיים אם כן לעשות ביטוח כזה או לא, אבל כדאי להבין בשביל מה צריך אותו. זה לא בשביל הטיפול ההומאופתי שאולי ניתן "להוציא" מהביטוח אלא בשביל מצבים כאלה. בשביל השקט הנפשי.

מה שכן- מי שכבר יש לו ביטוח בריאות פרטי+ביטוח משלים של הקופה יכול לבדוק, לעיתים יש בין שני הביטוחים חפיפה מיותרת. אין צורך בביטוח בריאות פרטי יקר ומיותר ובהחלט ניתן להוזיל ולחסוך כאן.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

המצב הזה היה נכון עד לפני כמה שנים. בעקבות ניצול לרעה של המצב, שונה החוק וכיום בעלים של חברה (גם חברה בע"מ) נושאים באחריות אישית לחובות הכספיים של החברה. נכון! אבל אני חושבת שזה רק במקרים בהם בעלי החברה היו בעלי כוונת זדון.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שכן- מי שכבר יש לו ביטוח בריאות פרטי+ביטוח משלים של הקופה יכול לבדוק, לעיתים יש בין שני הביטוחים חפיפה מיותרת. אין צורך בביטוח בריאות פרטי יקר ומיותר ובהחלט ניתן להוזיל ולחסוך כאן. יש ביטוחים פרטיים שהם משלימים למושלם.. שמכסים מה שביטוח קופ"ח לא מכסה. זה עולם שלם..
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

כבר לא פה - תודה !
לגבי הפנסיה אני נשארת עם התשלומים האלו. כמו שכבר ציינתי כאן אני משלמת את המינימום כרגע (400 ש"ח לחודש), ואחרי שכשעבדתי כשכירה יצרו לי שם פערים - והפנסיה נפגעה מזה, אני מבינה כמה חשוב שלא יהיו פערים - ולכן, עדיין משאירה את הפרה הקדושה הזו ברפת. (-; .
אל תאיימי עלי בסרגלים! אני יודעת להחזיר ! (ובאופן עקרוני מעדיפה להחזיר לך חיבוק (()) והרבה אהבה |L| ותמיכה @} - כמו שאת נותנת לי כאן בדף - כשאני כותבת ושואלת, אבל גם כשאני סתם קוראית פסיבית).
_מה חייב להעשות היום וחייבים לשלם היום.
מה יכול להעשות היום אבל אפשר לשלם מחר.
מה יכול להעשות מחר ואפשר לשלם מחר.
מה יכול להעשות מחר ואפשר לשלם מחרתיים._
זהו - שהכל צריך היום. וגם אם אני דוחה בחודשיים, עדיין יש את התשלומים שעוד קיימים וצריך לשלם (זאת אומרת - אם פרסתי תשלום של אחד ל-5 חודשים ושל שני ל- 6 תשלומים, (והגעתי לתשלום של כמעט אלף ש"ח לחודש) אז אני יכולה רק בעוד 6 חודשים להתחיל את התשלום הבא. ולא ברור לי שזה יהיה אפשרי לדחות. מאידך - אני עובדת על להזמין עוד כסף להגיע לחיי (אנרגטית ופרקטית) אז אני מקווה שזה יעבוד קצת יותר מהר. תודה לך נועה על שהזכרת לי שזה אפשרי.
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

אני הבנתי את עניין התשלומים ככה - אם זה עבור שירות או מוצר שכבר ברשותנו (מקרר, רו"ח על דו"ח שכבר הוגש, רופא שיניים על טיפול שכבר טופל וכו) זהו חוב ולא משלמים בתשלומים. אם זה עבור שירות (בד"כ) שאצרוך במהלך השנה הבאה (ביטוח רכב זה משהו כזה, כי אני קונה משהו שישרת אותי למשך השנה הבאה וכנ"ל לגבי ארנונה, בדיוק כמו שכר דירה) - זה בסדר לשלם בתשלומים וזה חלק מההוצאות השוטפות שלי. כמובן שאם יש לי את הכסף עכשיו זה בסדר לשלם עכשיו, אבל זה כבר עניין של סדרי עדיפויות אישיים.
לכן - ביטוח רכב הוא הוצאה שאת יכולה לפרוס, לפחות לפי המשנה שלי....
דליה - הלוואות הן אכן מנוף ובסך הכל אמצעי מימון. אבל לאנשים שמתמודדים עם בעית חובות ושיש להם נטייה לחובות - זה מאד לא מומץ. בדיוק כמו שסוכר לבן הוא מלא אנרגיה זמינה, אבל רעיל למי שיש לו נטייה התמכרותית לסוכר.
שני הדברים האלו ממש דומים האמת - שניהם אמצעי אנרגיה עודפים. אם אתה הולך לריצת מרתון או להשקעה שתביא איתה הרבה פעילות כלכלית - אולי זה מה שאתה צריך. אם כל מה שאתה רוצה זה לחיות בשקט - תחשוב פעמיים...
<שלימתי לרואה חשבון שלי עכשיו - על השנה שעברה - במזומן - הוא לא יבין מאיפה זה בא לו - וקבלתי החזר של אלפי שקלים מס הכנסה על הפסדי העסק - הנה חוב אחד נוסף ירד מהרשימה!!!!)
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אבל לאנשים שמתמודדים עם בעית חובות ושיש להם נטייה לחובות - זה מאד לא מומלץ. זאת אומרת שאם אין לי נטייה לחובות ולהלוואות - אז הלוואה / תשלומים כן באים בחשבון? (קניות של אוכל לא קניתי אף פעם בתשלומים- כי אחרי 3 חודשים זה כבר אותו דבר, רק שאת לא יודעת אף פעם איפה את עומדת.... דברים אחרים כן, אבל עכשיו פתאם התשלומים נראים גדולים עלי ולכן מנסה לחשוב מה יותר טוב/ מה הרע במיעוטו - מינוס או הלוואה).

השאלה גם ל כבר לא פה - אם אני יודעת שאין לי ברירה אלא לשלם את הדברים. הרע במיעוטו הוא הלוואה או מינוס? (מתוך תקווה שלא ילך ויתפח. חוצמזה שגם הלוואה אני אצטרך לשלם - לא?). בעודי כותבת שורות אלו חוזרת אלי תחושת היאוש. כותבת בגדול כדי להזכיר לעצמי:

אני מזמינה כסף לחיי

לשנן. להאמין. להתקיים.
מרגיעון "המציאות היא החלום האולטמטיבי". אמן. אמן. אמן.
סבטקסט_כפול*
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

יש אתר אגורה שמקבלים ונותנים ריהוט ודברים,חינם,(למה לזרוק אם אפשר לתת)
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

רוצה עיצה, זה תלוי מה עובד עלייך יותר, מה ידרבן אותך יותר לחסל אותו. לבנזוגי ולי המינוס דירבן יותר, כי הלוואה.. אנחנו אומרים "נו טוב, כל עוד אנחנו לא במינוס, אז עוד חודש נסגור את ההלוואה" כמו תקליט שבור, ואז עובר עוד חודש ועוד חודש.. מינוס נמצא שם, ענק ומכוער (סליחה מינוס, לא משהו אישי), ובולע לתוכו את כל ההכנסות. בעיני הוא מדרבן יותר.
הכי הגיוני, להבדיל מהרגשי שעליו דיברתי עכשיו, זה לשבת עם מחשבון ולראות על מה תשלמי יותר - מינוס או הלוואה.
my income is constantly increasing, I prosper wherever I go
I am open and receptive to all the good and abundance in the world, Thank you life.
ובצד החיובי.. אם לעולם לא הייתם במינוס וזו הפעם הראשונה שאתם עומדים בפני חובות, סבבה! קיבלתם זפטה קטנה ואת הטעם של איך זה להיות על הקצה ומעכשיו סביר להניח שתשבעו לעצמכם "לא עוד", ותנקטו בצעדים כדי שזה לא יקרה שנית. יש אנשים שלומדים את הלקח בצורה קשה הרבה יותר, יצאתם בזול, באמת. תחושת היאוש מאוד מדרבנת, תרכבי עליה, היא תתן לכם כח לשינוי. מי אמר את זה.. לא זוכרת "בנאדם משתנה רק כשהסבל מלהשתנות קטן יותר מהסבל של להישאר אותו הדבר".

ושוב כפיים לנועה |עוגה|
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אף_חצוף* »

הרע במיעוטו הוא הלוואה או מינוס?
אני אומרת להיפך. אם את יכולה למצוא הלוואה בריבית נמוכה ותנאים טובים, עדיף. במיוחד אם את אחראית ולא תתני לזה להפוך להרגל, זה יקל עלייך. ברוב המקרים הריבית על ההלוואה תהיה נמוכה יותר מהריבית על המינוס. נראה לי שמספיק קשה לך גם ככה, ולהוסיף על זה רגשי אשם על מינוס, לא בטוח שזה שווה.
את צריכה לחשוב עד כמה את אחראית, ומה עדיף לך, מבחינת היחס שלך לשני הדברים.

ושוב כפיים לנועה |בלונים|
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

מינוס נמצא שם, ענק ומכוער (סליחה מינוס, לא משהו אישי), D-:
עכשיו צריכה לחשב כמה מינוס ייצא - וכמה הריבית ו... יש למישהו אקמולי?

סתם קוריוז - בעלי התלבט בין שני דברים (חיוביים) ואמר לרואה חשבון "צרות של עשירים" אז הרואה חשבון ענה לו: "אל תדאג, אתה לא קרוב לזה..."

ושוב כפיים לנועה |Y| .
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

סתם קוריוז - בעלי התלבט בין שני דברים (חיוביים) ואמר לרואה חשבון "צרות של עשירים" אז הרואה חשבון ענה לו: "אל תדאג, אתה לא קרוב לזה..." איזה מבאס! דרוש רואה חשבון עם גישה חיובית לחיים, נפרסם מודעה ב כיכר השוק.. ואת הרואה הזה נשלח לשבוע ויפאסנה אולי זה יעזור לו.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

אם זה בתל אביב אני מאוד ממליצה על שלי
הם חמודים .רציניים אמינים ובעלי גישה חיובית
הדבר היחיד הוא שהם אינם מתעקשים שישלמו להם עכשיו .
(יש כאלה שזה בעניהם יתרון )
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

אני לא אוהבת כל כך הלואות, אבל יתכן ויש מצבים שכדאי לשקול הלאוה.אזכי ר שבספר שהרבה מאיתנו קראו אותו...אבא עשיר... הוא מדבר על חוב טוב וחוב רע. הוא לא מדבר על בלי חובות בכלל. תמיד יהיו לנו חובות. חשמל, ארנונה ועוד ועוד. האמרה שלו תהפוך חוב רע לחוב טוב ותתעשר... אני מניחה שיש צורך כמו ליצור כסף משלנו גם לדעת לשחק נכון באשראי- כסף שהוא לא שלנו. אני גם זוכרת שבספר דובר הרבה על כספם של אחרים קרוב לודאי שזה לא פשוט, זה לא סטם לקחת הלואה וולבזבז אותה, אבל זה משהו שכדאי להבין.
סיפורי_פוגית*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי סיפורי_פוגית* »

אבל אם לוקחים הלוואה לצורך קניית רכב שיאפשר לאחד מבני הזוג להרוויח יותר כסף (נניח האישה שהיא מורה ליוגה תוכל ללמד חמישה שיעורים בשבוע במקום שניים כי תוכל להגיע למקומות מרוחקים יותר) אז ההלוואה היא לצורך גדילה ולא צריך לפחד ממנה כל כך כי היא מנוף לגדילה אל מקומות שלא הייתם יכולים להגיע אליהם בדרך אחרת.
OPM
Other people money
לא תודה.
been' there done that...

כלל חשוב שנוגה נוטה לשכוח להזכיר:
כשרוצים לקנות משהו שעולה הרבה כסף - חוסכים לקראתו! לא קונים בתשלומים ולא לוקחים הלוואות. מתכננים גם את התשלום עבור הרישיון או הבטוח של הרכב אפשר לתכנן: פשוט להכניס לתקציב החודשי את הסכום השנתי חלקי 12 (פשוט, לא?) מעכשיו ולתמיד. כנ"ל לגבי בגדים לילדים, רהיטים, אוטו ועוד ועוד...
(אני באופן אישי חוסכת כל 3 חודשים למשהו אחר)

זהו - שהכל צריך היום
אין דבר כזה.
גם הצריך הזה, זה משהו שצריך להגמל ממנו...

"אדם צריך שני דברים, להשתין ולמות" (י. לייבוביץ')
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

נכון, אני שוכחת שעדיף לחסוך לקראת מאשר להסתדר אחרי.. סיפורי פוגית צודקת. ונזכרתי למה עדיף לשלם את הארנונה בתשלום אחד (סליחה על ההתנעה המאוחרת) כי אם לא היא מחולקת לכל השנה, כל חודש יורדים כמה מאות שקלים ומי יודע אולי יקרה משהו מאוד טוב שיצריך את כמה מאות השקלים האלה פתאום? פתאום באמצע השנה נוצר לו עוד ילד, או שהאח בפלורידה מתחתן ורוצים נורא לסוע, או פתאום נהיה שלום עולמי וכל אזרחי העולם מתבקשים לתרום חמש מאות שקלים כדי לפרק את כל הגדרות.. הבלתי צפוי מאוד צפוי וכדאי להתכונן אליו על-ידי כמה שפחות תשלומים. :-)
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

"אדם צריך שני דברים, להשתין ולמות" (י. לייבוביץ') ציטוט מדוייק יותר: "לשירותים ולמות".

_זהו - שהכל צריך היום
אין דבר כזה.
גם הצריך הזה, זה משהו שצריך להגמל ממנו_ זאת אומרת מה? לוותר על האוטו ולא לנסוע (לא לקחת ילדים לבית ספר, לחוגים או לחילופין להתנייד איתם ברגל/ לעבור לחינוך ביתי? לא לעבוד - כי צריכה לנסוע גם לטובת העניין הזה.. או אולי לצאת 3 שעות קודם ללכת ברגל כדי להגיע לעבודה - ולקחת בייביסיטר לעניין...) לא לשלם לרואה חשבון ( שיעשה עבודתו חינם...) לא לשלם תשלום על תאונה שעשינו פעם ויגיע עוד מעט... (לצבור שם את החוב...) לא לטפל בשיניים,( זה יחכה, הכי הרבה אחר כך לא יהיו שיניים.... ) לא לשלם חשבונות של הבית? לא לקנות אוכל?
אני לא מבינה מה זה אומר להיגמל מהצריך שאת מתכוונת אליו. מבחינתי להיגמל מהצריך - זה לבשל בבית ולא לקנות אוכל מוכן, לא לאכול במסעדות, לא ללכת לקולנוע / הצגה.... לקנות בגדים בשוק או לקבל אותם, לקנות פירות וירקות במקום זול במיוחד, לקחת כמה שפחות שמירה בתשלום על הילדים, לוותר על שעות שינה לטובת עבודה, לוותר על נסיעות ארוכות (קשה, כל כך קשה במרחק שלנו מההורים, אבל קורה), להכין קרטיבים ממיץ לילדים ועוגות ועוגיות במקום לקנות ממתקים. לא ברור לי איך לא צריך לשלם חובות ותשלומים.
אולי תאירי את עיני?

נכון, אני שוכחת שעדיף לחסוך לקראת מאשר להסתדר אחרי.. טוב, את זה כבר הבנתי. אם לא הייתי מבינה את זה לא הייתי שואלת גם בדף הזה. אני מחפשת את הפיתרון לעכשיו ולא את ה "נו, נו, נו"

כשנכנסתי לכאן רציתי לכתוב שהתחלתי להבין שזה יהיה בסדר, אני יעביר את התשלומים והדברים יסתדרו - הכסף יגיע (בעזרתי כמובן) והדברים יתחילו לזרום. גם קיבלתי טלפון שעם עוד קצת התכווננות יוביל לעבודה נוספת. (אמן).
ופתאם הרגשתי מותקפת. אולי בגלל שאני לא רגילה לא להיות מתוכננת עם כסף וכל הביקורת שמפנה כלפי עצמי - פתאם שמתם לי אותה עם מראה מבחוץ. אני לא רוצה את המראה הזו. אני רוצה פתרונות. )-: .
אילת_מ*
הצטרפות: 27 מאי 2005, 12:17
דף אישי: הדף האישי של אילת_מ*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילת_מ* »

אני חושבת שפוגית התכוונה שאפשר לדחות, כמו שכתבתי קודם את רואה את עשרת אלפים השקלים האלה ונחרדת, אבל בפועל כל תשלום מגיע ביום אחר אם לא בחודש אחר. עצה במיידי: תגיעי להסדר עם אלה שאת חייבת להם, גם אם זה דורש להגיע להסדר תשלומים מינימלי כרגע.. אם תסכמי עם רואה החשבון שאת משלמת לו החודש כמה שיש לך, וכך וכך כל חודש, עוד כמה חודשים כשתעמדי על הרגליים תוכלי לכסות את כל הסכום.
בקיצור - תגיעי להסדר תשלומים לפי יכולתך, ותתחילי את השינוי הכלכלי בזמן שנוח לך. אני מצטערת אם הלחצנו או היה נראה לך שכועסים עלייך, זה ממש לא המצב. אנ ייודעת על עצמי שאני נוטה להיות נחרצת וחד משמעית בלי הנחות, אבל זה לא מתוך כוונה רעה, זה סתם כי בשבילי זה עובד.
כשנכנסתי לכאן רציתי לכתוב שהתחלתי להבין שזה יהיה בסדר, אני יעביר את התשלומים והדברים יסתדרו - הכסף יגיע (בעזרתי כמובן) והדברים יתחילו לזרום. גם קיבלתי טלפון שעם עוד קצת התכווננות יוביל לעבודה נוספת. (אמן).
הנשמות הטובות של הדף רק רוצות לוודא שזו לא תהיה התוכנית הכלכלית שלך להבא, אלא תוספת מבורכת. את כרגע מכבה שרפות וזה בסדר, תנסי לא ללכת לאיבוד בלחץ אלא לנשום עמוק ולבחון כל הוצאה ולנסות לדחות אותה. הכסף הוא רק אנרגיה, החוב הוא רק על הנייר, או אפילו לא, זה משהו ערטילאי שכזה שיושב לך כרגע על הנשמה אבל אם תקחי צעד אחורה ותתבונני בשינוי, תראי שזה הרבה פחות נורא ממה שחשבת. האנשים שאת חייבת להם כסף הם אנשים בדיוק כמוך - דברי איתם. את תגלי שהנכונות שלהם ללכת לקראתך היא גדולה יותר ממה שאת חושבת.
יהיה לי קל יותר לתת עצות תכלס אם אני אדע בדיוק לפני מה את עומדת - כמה לכל חוב, מתי ולמי. {}
(כבר לא פה מחכה לרומי וחלומי שתחזור ובינתיים נכנעת להתמכרות שלה ל באופן טבעי..)
אידה_ג*
הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 13:28
דף אישי: הדף האישי של אידה_ג*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אידה_ג* »

היום בצהריים הופיע בדלת, בחורה מעקלת, על איזה דוח חנייה מלפני שנתיים שלא שולם. אני שמייעצת לאנשים אחרים (בהצלחה יש לומר - והרבה בהשראת הדף הזה - שוב תודה!!!), נתקלתי בחור השחור שלי, שונאת לשלם דוחות חנייה, ועכשיו סתם כך, נאלצת לשלם הרבה יותר סתם בגלל התנהגות ילדותית ומרדנית מטופשת.
אני מציעה לכולן כאן, אם יש לכן דוחות חנייה, שלמו במועד, רכשו כרטיסי חנייה או איזי פארק, חבל על הכסף, כל כך מיותר.

<שיעורים טובים עולים ....>

עשיתי סדר, בדקתי אם יש עוד דוחות שלא שולמו, והתחלתי להסדיר את כולם. וכך גיליתי שיש לי עוד מה ללמוד, על התנהלות כלכלית אחראית: לא להשאיר דברים בלתי מטופלים, כי הם צוברים לכלוך (קרי, ריבית, הצמדה וקנסות).

רציתי לחלוק עוד עם הפורום הנפלא הזה, שאני התחלתי לעבוד/לחנוך/לייעץ ל-3 אנשים ויש כל הזמן עוד ביקוש, דברים נפלאים קורים לאנשים שמחליטים לקחת אחריות על הצד הכלכלי בחיים שלהם, ולא רק בצד הכלכלי.
הבעייה שלי, עד היום עשיתי זאת בחינם, כמו סטאז', ומעכשיו התחלתי לחשוב על ייעוץ בתשלום, אלא שהאנשים שבאים סובלים מחובות ואין להם כסף, יש למישהו רעיון מה עושים?
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

הסדר תשלומים עולה?
ככל שיש יותר סדר - יש יותר כסף שניתן להקצות לייעוץ.
אבל בעיקר - ככל שלוקחים יותר אחריות יש יותר פתיחות לשלם עבור כל שירות שמקבלים

תשלומים בשיקים דחויים - התחייבות מראש לתהליך של שנה - השיקים והתהליך יחושבו בתקציב.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

רוצה עצה, מה עם הלואת גישור. לפעמים אין ברירה וצריך לשקול את זה.
אידה_ג*
הצטרפות: 12 נובמבר 2006, 13:28
דף אישי: הדף האישי של אידה_ג*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אידה_ג* »

נאוה,

תשלומים בשיקים דחויים - התחייבות מראש לתהליך של שנה - השיקים והתהליך יחושבו בתקציב.

רעיון טוב, תודה, בינתיים אני גם בעניין של בארטרים.

רוצה עצה, מה עם הלואת גישור. לפעמים אין ברירה וצריך לשקול את זה.
לדעתי, כאשר נראה שאין שום אפשרות אחרת, יש הוצאות שחייבים כמו שכ"ד, אוכל ואין כרגע מאיפה לשלם, עדיף הלוואה קצרת מועד או כזו שאפשר לפרוע מייד כשהמצב יתאזן, כדי לא להתקע עם חוב לטווח ארוך.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אידה, זו העבודה שלך והזמן והכישורים שלך שווים כסף. זהו. והשתלום האחרון שלקוחותייך צריכים לדחות זה את התשלום אלייך - אחרת מה הם לומדים? זה בעצם מנוגד להתנהלות כלכלית נבונה (בעיני). רמת המחויבות שלהם לתהליך נקבעת על-ידי הנכונות להתאמץ ולשלם לך עכשיו, אחרת הם גם לא ייתחייבו לתהליך.
האם חוסר הנעימות לבקש תשלום בא מאמפתיה או חוסר ביטחון?
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

אידה ג.
בינתיים אני גם בעניין של בארטרים.
בארטרים זה דבר נהדר - במצבי אני אוהבת לשלם באמצעותם אבל...
תוודאי שאת מקבלת משהו שאת צריכה כי אחרת זה כמו לקנות משהו כי הוא במבצע.

וחוץ מזה, נסי לעשות בארטר בסופר או בחברת חשמל - זה לא ממש עובד.

בארטר יכול להיות דרך נהדרת לפינוקים שלא נמצאים בתקציב אבל ממ שלא לפרנסה.

אגב, בעסק, הבארטר צריך להירשם כהכנסה (על הנייר) אחרת זו העלמת הכנסות :-/
רוב האנשים, במיוחד אלו שממילא אין להם כסף לא עושים זאת....
מה ההבדל בין בארטר עיסקי לבין עשייה הדדית בין חברים?
וממתי אנחנו מכניסים את ההדדיות החברית למאזן העיסקי שלנו?

ובכל זאת... לתשומת ליבך....
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

נאוה, עכשיו נתתי מכונת תפירה לחברה תמורת קורס במשהו שהיא מלמדת, זה בארטר לא? אז איך זה מבחינת הרשויות?
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

היא צריכה לדווח עליך כאילו שילמת לה את עלות הקורס.

את במקרה הזה הלקוחה ולכן אין לך על מה לדווח,
אבל אם למשל היית עושה לה את ההנה"ח, גם את היית צריכה לדווח.

לא שמישהו עושה את זה...
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

זה מעניין לנסות לשאול את הרואה חשבון אם הוא יודע איך מכניסים את זה לדו"ח השנתי :-)
סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

גם הצריך הזה, זה משהו שצריך להגמל ממנו זאת אומרת מה? לוותר על האוטו ולא לנסוע (לא לקחת ילדים לבית ספר, לחוגים או לחילופין להתנייד איתם ברגל/ לעבור לחינוך ביתי? לא לעבוד - כי צריכה לנסוע גם לטובת העניין הזה.. או אולי לצאת 3 שעות קודם ללכת ברגל כדי להגיע לעבודה - ולקחת בייביסיטר לעניין...)
על אוטובוס שמעת? אני הייתי נטולת רכב ונסעתי לעבודה + להוציא ולהביא ילדים מהגן.
מדובר פה על הצורך לעשות שינוי בפרידיגמות שלנו. שינוי משמעותי בתפיסה

אף אחד פה לא בשביל לעזור לך להמשיך לקבור את הראש בחול ולהגיד ש"יהיה בסדר" כי זה לא נקרא לעזור
. אנחנו פה בשביל לעזור לך לשנות את ההתנהלות שלך. כי עובדה שמשהו לא בדיוק עובד.

יש לכם תקציב מסודר להוצאות של הבית? שהסכמתם עליו שניכם?

לגבי החובות - שאלו כבר, ואני שואלת שוב - על מה מדובר? על שרות שכבר קיבלת ואת צריכה לשלם עליו?
כי אם כן, את יכולה להכניס אותו ל"כדור השלג" שלך (יש הסבר בתחילת הדף).

מה שטרם קנית - אם אפשר, לדחות כמה שאפשר - אבל בלי לקבור את הראש בחול - לחסוך לקראת ההוצאה הצפויה. אחרת היא תפתיע אותך ותאלץ אותך ללוות כסף.

מה שממש חייבים עכשיו צריך לצאת מקרן החרום, בשביל זה היא קיימת וזה הסיבה שחייבים לאסוף אותה כשלב ראשון בתהליך. לפני הכל... (ובלי ללוות אותה מאף אחד).

טיפולי שיניים - למצוא רופ"ש זול יותר ובחודש חודשיים הקרובים לטפל טיפולי חרום, לאסוף כסף ולשלם במזומן. כמו כל דבר.

אם אני לא הייתי במצבך (היום או בעבר) לא הייתי מעיזה להשיא לך עצות! אבל אני בדיוק עכשיו צריכה בערך 10000 ש"ח לטיפול שיניים, אז אני אוספת אותו, אחרי שביררתי לי את סדר העדיפויות שלי וכשיהיה לי, אני אלך לטפל (אולי במנות קטנות - כל פעם טיפול ב-1000-1500 ש"ח מה שיאפשר לי "לפרוש" את התשלום)

וזה בדיוק העניין, השינוי המשמעותי בראיית המציאות. כשאין כסף, אז אין כסף אז אין כסף. אז לא קונים... עשינו כ"כ הרבה שטויות ובזבזנו כ"כ הרבה כסף במהלך חיינו הבוגרים, ואין לנו שום הוכחות. אנחנו מרוששים... אני לא רואה ברירה אחרת חוץ מלהתמודד עם המציאות הזאת כמו שהיא, ועם כל ההשלכות שלה.

תמיד אבל תמיד אפשר לחשוב בצורה יצירתית ולמצוא פתרון. צריך לרצות

אני לא רוצה את המראה הזו
אהה! בענייני מראות, אני משאירה את הבמה לנוגה.
אני רק אגיד - אני גאה להיות המראה שלך. your wake-up call.
את זה שהמציאות כואבת אני יודעת...
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

תודה פלוני אלמונית על הקישור! @}
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

נורא קשה לי היום. מעין יאוש כזה מכל ההתמודדויות הכלכליות. לא קרה שום דבר מיוחד.... אולי דווקא דברים טובים, אבל אני צריכה פתאום שמישהו יגיד לי שאני בדרך הנכונה, שמתישהו יהיה לי כסף לקנות בית או לצאת לחופשה, או שאוכל להוריד עומס עבודה ופשוט להיות.... אני מותשת היום.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

למצוא רופ"ש זול יותר

לא לא לא
רופא שיניים זול עולה הרבה יותר
גם בכאב וגם בכסף כשהולכים לתקן את השטויות שהוא עשה .
למעשה הסיכוי שרופא שיניים יקר יפרוש ויתחשב בתשלומים הוא הרבה יותר גדול מהסיכוי שרופא שיניים זול יעשה את זה .
לבדוק אופציה של רופא שיניים דרך קופת חולים או דרך בתי ספר לרפואת שיניים .
כל השאר נקרא לי נכון
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

_על אוטובוס שמעת? אני הייתי נטולת רכב ונסעתי לעבודה + להוציא ולהביא ילדים מהגן.
מדובר פה על הצורך לעשות שינוי בפרידיגמות שלנו. שינוי משמעותי בתפיסה_ זהו, שאם היה כאן באזור אוטובוס, אז בשמחה רבה הייתי מוכנה לוותר על האוטו, אבל אנחנו גרים בישוב שאוטובוס בו הוא מצרך נדיר. אז צריכה להתארגן עם הילדים ולהסיע באוטו שלי. זה לא משהו שהוא יוקרתי. אגב, במשך כמעט שנתיים נסענו עם אוטו שלא התאים כבר למספר הילדים שלנו, כי לא היה לנו כסף לקנות אוטו אחר- רק אחרי שחסכנו את מלוא הסכום החלפנו אוטו.

לגבי החובות - שאלו כבר, ואני שואלת שוב - על מה מדובר? על שרות שכבר קיבלת ואת צריכה לשלם עליו?

ביטוח רכב - מקיף - 2,681 (חולק ל-5 תשלומים של 537) חובה - 1,852. (אוטומטית חולק ל-12 תשלומים של 154) מס הכנסה - חוב שפתאם הסתבר שקיים (ינעל דין רואה החשבון המעופף שלי. סליחה על השפה) - 4,000 ש"ח. (צריכה ללכת להסדיר) רואה חשבון - 2,200 ש"ח. (צריכה להסדיר) (אחרי דו"ח 2006 עוברת לרו"ח אחר! הוא רימה אותי ותכמן אותי במובן הכלכלי ואני מאד עצבנית. כרגע משום מה תקועה איתו). שיניים - 2,000 (יחולק, עדיין לא ברור איך) ש"ח שצריך יהיה לשלם מפברואר - עשיתי את הטיפול חרום בדצמבר ודחיתי את ההמשך. אולי יהיה אפשר לדחות עוד קצת... או לחלק...
יש תשלומי שיניים שיסתיימו במרץ של 467 ש"ח. יש עוד תשלומי לימודים של הילד של 330 ש"ח לעוד חודשיים.

סה"כ החודש - 2063 (יש עוד תשלום של גן של 200ש"ח)
פברואר - נוסף גם תשלום של בית ספר של 343 ש"ח. סה"כ לפברואר - 2206.
נתונים שאומרים מבחינתי שלינואר ובפברואר אין מצב להוסיף עוד תשלומים.
מרץ - אפריל - מאי - 716 ש"ח. ואז נגמרים התשלומים הקיימים.
צריכה לשלם עוד:
2200 רואה חשבון.
4000 (כנראה קצת יותר, צריכה ללכת לברר את הסכום המדוייק) למס הכנסה.
2000 לשיניים.

חשבתי לחלק כך:
רואה חשבון 500 כל חודש ממרץ. זה אומר: 4 חודשים של 500+ חודש של 200. סיום ב- יולי. הגעתי ל- 1200 ש"ח לחודש עד מאי
יוני - 500. יולי - 200.

שיניים - ממרץ - 350 ש"ח כל חודש - זה אומר: 5 תשלומים של 350 + תשלום של 250. להתחיל מה-250. הגעתי ל: מרץ - 1450, אפריל מאי - 1550 יוני - 850 יולי - 550

מס הכנסה - 500 ש"ח מחודש מאי. זה אומר: 8 חודשים של 500 - סיום ב- דצמבר. (הצילו!). הגעתי ל- מאי - 2050, יוני - 1350, יולי - 1050 אוגוסט - דצמבר - 500 ש"ח לחודש.

אם נגיע במצב הזה, בלי עוד בלת"מים (על מי אני עובדת P-: ) אולי נוכל אפילו לצמצם ומיולי להגדיל את התשלומים למס הכנסה.

עכשיו - פוגית, אני אשמח לשמוע דעתך על התכנית. היא לא כוללת הלוואות. יהיה קשה לעמוד בה, אפילו קשה מאד - אבל נראה לי שאפשרי.
הבאסה היחידה - שאני לא רואה אפשרות בחודשים האלו להקים מחדש את הקרן... )-: אולי רק מחודש יולי...
נגה - רוצה לספר שאתמול ישבנו ודיברנו על זה ומדהים כמה ירדנו בהוצאות שלנו בחודש האחרון. מזומנים - הוצאות של הרבה פחות. וגם בישראכרט שתמיד הייתה הרגשה שאנחנו מוציאים "רק מה שחייבים" - פתאם קוצץ לשני שלישים. זו ממש עבודה קשה. וכן - מספק לראות שעוד אין את המינוס. (-: (כל פעם עובר בי חיל ורעד לפני שמסתכלת בחשבון).
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

צריכה להוסיף עוד תוספת 154 ₪ של הרכב שלא הוספתי מיוני (עד מאי הוספתי כבר) אז: יוני - 1504 יולי - 1204 אוגוסט עד דצמבר - 654. בכל מקרה התשלומים האלו מסתיימים בדצמבר - אז עד סוף השנה - נהיה בדרך חדשה...
התפילה כרגע - שנצליח ליצור הכנסות שיעזרו לכסות את התשלומים האלו לפני הזמן... ! אמן, כי יהי רצון.
סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

צריכה פתאום שמישהו יגיד לי שאני בדרך הנכונה
את בדרך הנכונה
(())
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

(()) ברור שאת בדרך הנכונה נועה.

רוצה עיצה, המצב (בעיני) הרבה פחות גרוע ממה שתיארת. תשבו שניכם עם המחשב ותתכננו את תקציב פברואר, רק ההכרחיים (אוכל שתיה בית ומים/חשמל). אחר כך תוסיפו את התשלומים השונים (החובות). המספר שיצא צריך להיות פחות ממה שאת מרוויחים.תשלמו ממש את המינימום האפשרי על כל חוב כדי שבסופו של דבר יישאר לכם עודף בתקציב ואז תעברו לשלב מספר אחד בתוכנית הכלכלית (שם למעלה למעלה :-)): בניית קרן החירום הראשונית של 5000 שקלים.
אחר כך תסגרו את החובות.
אחר כך תבנו קרן חירום מלאה (שלושה עד שישה חודשי הוצאות) ותמשיכו הלאה בתוכנית.
מה שמבאס בתוכנית זה שהיא לא מיידית - היא לא ותנת פתרון קסם כך שתוך חודש אין לך חובות ויש לך מליון שקל בבנק. היא עובדת, בצורה יסודית ולאט והיא תלויה בכם. אם אין לכם מינוס בבנק אתם במצב הרבה יותר טוב מרוב האנשים שאני מכירה, קצת חובות לכמה חודשים לא ישברו אתכם.
סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

_לא לא לא
רופא שיניים זול עולה הרבה יותר_
טוב, באזורנו מסתבר אין קשר בין המחיר שהם גובים לאיכות העבודה שלהם...
אפשר למצוא רופא שיניים טוב שלא גובה מחירים היסטריים (אני מסכימה שמחיר של סתימה הוא לא כזה שונה, אבל סתימה לא עולה אלפי שקלים)

רוצה עצה, הלכתי לאיבוד (אבל זה נראה שהתאמצת וזה כבר מעולה!)

שואלת שוב - יש תקציב מסודר של הבית?
תתחילי בלעשות רשימה מתועדפת של כל ההוצאות של הבית וכל ההוצאות המתוכננות, נמשיך משם...

יש מצב לדחות את התחלת התשלומים? לפחות לחלק מהחובות? כדי לאסוף קודם את קרן החרום (מדובר בסה"כ בכ-5000 ש"ח).

ולגבי הרו"ח - תתמקחי איתו! אין מצב שאחרי שהוא עושה טעויות הוא גם יקבל מחיר מלא.
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שואלת שוב - יש תקציב מסודר של הבית? אם זה לא מסודר - אין לי מושג מה זה מסודר. את מתכוונת לשאר הדברים חוץ מהחובות? אם כן - אז כן, די מסודר. יודעים מה הולך על מה וכמה. יש גם בד"כ ספר לבלת"מים. הבעיה היחידה היא החובות שלפתע נפלו עלי בלי קרן. אני גם לא רואה את הקרן הזו קמה לתחייה בזמן הקרוב... (כמו שכתבתי אולי ביולי, כי נראה לי לא חכם ליצור עכשיו קרן ואז לשלם את החובות - אם יש לי כסף, קודם אשלם את החובות - ואז אצור את הקרן. נראה לי יותר הגיוני משום מה.

הלכתי לאיבוד (אבל זה נראה שהתאמצת וזה כבר מעולה!) פשוט סידרתי את החובות - איך יכול להתחלק בחודשים הקרובים. גם עשה לי סדר בבלאגן והוריד קצת את התחושה שהשמיים נופלים. בסה"כ 2000 ש"ח לחודש. נמצא את הדרך לעמוד בזה. (זה אומנם חמישית מההכנסות ועוד רבע הולך על משכנתא, אבל עדיין נשאר לכל השאר בערך 7000 ש"ח - וקשה יהיה להסתדר עם זה, אבל עם הרבה מאמץ יש מצב שנצליח). זה היה יותר ברור עכשיו? מקווה שכן. הכי חשוב - בזכות הבקשה שלך דברים התחילו להסתדר לי בראש ! (-: . תודה @}.

תתמקחי איתו! אין מצב שאחרי שהוא עושה טעויות הוא גם יקבל מחיר מלא. אל תשאלי... העיקר ששנה הבאה כבר אהיה בדרך חדשה....באמת נמאס לי ממנו.
סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

קצת חובות לכמה חודשים לא ישברו אתכם.
מצטרפת.
נראה לי שגם את זקוקה לאחד כזה (())
אז הנה עוד אחד על החשבון (())
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

(())
ורציתי להגיד, שדווקא מס הכנסה יכולים להיות מאוד בסדר.
תגיעי אליהם כמה שיותר מוקדם, תסבירי על רואה החשבון, ותסבירי על מצבכם הכלכלי עכשיו. זה הרי ממש מגוחך שבגלל כסף למס הכנסה תיכנסו לחובות. הם בדרך כלל מאוד בסדר ומאוד הולכים לקראת מי שבא אליהם.
מאוד חשוב להם: נכונות של האזרח לשלם, בנייה של תוכנית ריאלית לתשלום חוב. אולי יהיו מוכנים לקזז קצת מהחוב, הואיל והיתה פה פשלה של רואה חשבון ולא ידעתם בכלל. זה לא שאתם עשירים עם עודפים. את באה עם כל החומר שלך, את מבקשת עצה ועזרה.
יש להם אפשרות לדחות את החוב בהרבה, לחלק לתשלומים קטנים, וכו' וכו'. העיקר ללכת אליהם, כמה שיותר מהר.
את גם יכולה להסביר להם שאת מנסה עכשיו להפסיק לחיות בתשלומים ובחובות, וזה מאוד מעיק עלייך.
בהצלחה!
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

את גם יכולה להסביר להם שאת מנסה עכשיו להפסיק לחיות בתשלומים ובחובות, וזה מאוד מעיק עלייך. זהו, שעד עכשיו לא היינו בחובות. אני לא יכולה להגיד סתם - הם יבדקו...
אבל כן, בשמת - תודה על העיצה. אני אלך אליהם ביום ראשון ואציג את הדברים. מקווה שיבואו לקראתי.
פוגית - תודה על החיבוקים.

עוד אחד על החשבון (על החשבון זה לא בחובות ? (-; ).
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי באופן_לייט* »

{@ להפריד את החשבון העיסקי מהבית זה לא נראה לי צעד נכון - כי זה אומר סתם ריביות כפולות לבנקים... העסק פטור ועל מדורה כל כך קטנה שלא שווה את זה. יש את הרישומים שמפרידים אצלנו ולפי רואה חשבון זה מספיק

זה אולי מספיק לרו"ח ... אבל לפי עיצות לניהול עסק קטן (וניהול תקציב משפחתי) זה נחשב לסידור רע ממש. [ מה גם שהשאיפה היא להפוך לעסק גדול :-) ]
כספים של עסק מתנהלים בצורה שונה מאוד!!! מכספים של בית (הם יוצאים בתאריכים שונים ונכנסים בתאריכים שונים והמחזור כולו פועל אחרת), גם מבחינת מיסוי וזקיפת הוצאות על העסק.
טוב לעשות את ההפרדה הזו.

עמלות שווה לשקול את בנק הדואר שבו יש עמלות מוזלות / פטור מעמלות. וגם בבנקים אפשר לקבל הנחות / צמצום עמלות על חשבונות עסקיים / שני חשבונות בבנק.
בקיצור - העמלות על עצם קיום החשבון הן זניחות אם שוקלים את ייתרון הניהול המסודר והנפרד של חשבונות. [רוב העמלות הן על ביצוע פעולות ואותן את ממילא משלמת, לא?!]

ריבית משלמים על משיכות יתר / הלוואות ועל כך יש לי שני דברים לומר:
א) השאיפה היא לא להיות במינוס /הלוואה - בטח לא בחשבון המשפחתי :-)
ב) לא בטוח ששני מינוסים קטנים יותר יקרים ממינוס אחד גדול (עניני מסגרת, חריגה ממסגרת וריבית - זה דורש חישוב)

{@ הרע במיעוטו הוא הלוואה או מינוס?
אין על זה תשובה מוחלטת.
מצד אחד הריבית על מינוס היא הרבה פעמים גדולה יותר אבל - את משלמת אותה רק על המינוס שיש לך בפועל - אם המינוס הוא זמני (את מיישמת תכנית לצימצומו / הוא אירוע חריג / את עומדת לקבל כסף במתנה ) אז את תשלמי ריבית יותר גבוה אמנם אבל לפחות זמן.

אם לעומת זאת המינוס הוא מצב קבוע אצלכם והכוונה היא ללוות כסף כדי לסגור את המינוס - אתם תשלמו פחות ריבית אבל על כל הסכום X כל התקופה.
וזה ממש צריך לשבת ולעשות חשבון כל מקרה לגופו כדי לדעת מה יותר זול לכם.

יש פה גם העניין הפסיכולוגי ש כבר לא פה דיברה עליו קצת - הרבה פעמים מה שקורה זה שאנשים לוקחים את ההלוואה לסגירת המינוס אבל אז הם מרגישים ש"יש כסף" ושוב יש להם מינוס - זה כמובן הסידור הכי גרוע כי אז יש גם מינוס + ריבית וגם הלוואה + ריבית - וזה סידור מצויין .... לבנק!! [זו הסיבה שהבנקים כל כך שמחים לתת הלוואות לכיסוי האובר בריבית אטרקטיבית.... ]

{@ דרוש רואה חשבון עם גישה חיובית לחיים,
אני לא יודעת אם נותר להלשין עליו ;-) אבל יש לנו פה ממש באתר אחד כזה, אשלח לו מייל אזמין אותו לכתוב על עצמו פה או במה אנחנו עוסקים

{@ אני מצטרפת לדברי דליה ביטוח חיים / זיקנה ופנסיה - לא מפסיקים!
הזכויות נצברות, ככל שהתחלתם את הביטוח יותר צעירים הביטוח שלכם יותר שווה!
אני הפסקתי "רק לחצי שנה" כי הייתי באוברדרפט (עד שאגמור את התואר) ונזקקתי לו בדיוק בסוף החצי שנה ההיא - היום כבר לא מוכנים לבטח אותי אלא בתנאים הרבה הרבה הרבה פחות טובים [בגיל 24 כשהתחיל הביטוח הייתי יותר צעירה ויותר בריאה].
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

נראה לי לא חכם ליצור עכשיו קרן ואז לשלם את החובות - אם יש לי כסף, קודם אשלם את החובות - ואז אצור את הקרן. נראה לי יותר הגיוני משום מה. רוצה עיצה, זה אכן נראה הגיוני אבל זה לא. אם את משלמת את החובות ללא קרן חירום את בעצם לא מוגנת ממכות. נניח שאת משלמת את החובות עכשיו ודוחה את קרן החירום. ופתאום באחד מטיפולי השיניים מסתבר שאת צריכה עכשיו דחוף עוד טיפול אצל רופא מומחה. מאיפה הכסף? שוב פריסת חובות.. אז איך תצאי מהחובות? זה יהיה סיפור שלא ייגמר. עד עכשיו השתמש בקרות החירום שלך, לכן הן נגמרו - עכשיו אין לך - אין כרית שתספוג נפילה על התחת. קרן החירום היא למקרי חירום שיקרו בזמן סגירת החובות כי הזמן הכי גרוע ללוות הוא כאשר אין לך כסף. השלבים הגיוניים והם עובדים - תשתמשי בהם. הם לא שלי, לא המצאתי אותם, הם חלק משיטה שהמציא מישהו עם קצת יותר נסיון בלהוציא אנשים מהבוץ.
תחשבי על זה שוב - תשלמי את המינימום על החובות, תבני קרן חירום ואז תשלמי את החובות בשיטת כדור השלג.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

לנועה, התהליך הוא קשה ..וזה לא אמור להיות קל, וגם אין ביטוח שבסוף, כמו באגדות, יהיה סוף טוב...אבל אלה הם החיים. הרבה תלוי בכוחות שלנו.. ביכולת שלנו לעמוד בלחץ..לפעמים תקופות לא קצרות. עשית דרך יפה עד עכשיו. יש לך נסיון שאין להרבה אנשים. לפעמים צריך לקחת פסק זמן. ליום-יומיים אחר כך
החיים דורשים להמשיך.
.לנגה נגה...הלואות היא לא דרך מושלמת, אך נראה לי שלא טוב גם לבטל אותן באופן מוחלט.אבא עשיר.. נעזר בחובות טובים שלו על מנת לבנות את הונו.דרושה זהירות מירבית, זה נכון, ולדעת מה עושים ואיך עם ההלואה. דרוש נסיון רב לשחק באשראי.זה לא פחות חשוב מי ליצור כסף משלנו. לפי המשפט של אבא עשיר.. לאנשים עשירים החובות הרבה יותר גדולים משלנו, אבל ההכנסות שלהם עולים על ההוצאות שלהם.* יש דרכים רבות להסתכל על החובות. חשוב .
.להפוך חוב רע לחוב טוב. אסור לעודד אנשים סתם לקחת הלואות, אבל חשוב לעודד אנשים לפתח יצירתיות כלכלית מתוך הבנה ובניית תוכנית כלכלית.
להבראת משק בית. יש דרכים רבות. כולן דורשות התמודדות והבנה של ראש הבנקאי...מה הוא רוצה ואיך אני יכולה לנצל את הבנקים לטובתי. לא פעם הם היו יותר מהירי מחשבה ממני ונכנסו לראש שלי לפני שאני נכנסתי לראש שלהם. זה בסך הכל משחק, אבל יש בו גם סיכון.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

תשמעו, יש לי רעיון.! בנוסף לדף שלי של העצמת ההתמודדות מול מערכות... אפשר לפתוח דף בנושא כלכלי ספציפי כמו..העצמת ההתמודדות מול הבנקים
חשוב שנבין שאנחנו לא עובדות עם הבנק, אלה מול הבנק. וזה נושא רחב ומענין בפני עצמו. ננסה להכנס אל ראש הבנקאי ולראות מבפנים איך הוא עובד.כך נגיע יותר מהר למטרות שלנו.
סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

זה אכן נראה הגיוני אבל זה לא.
וגם: אם יש לך 2000 ש"ח בחודש שאת יכולה לחסוך, אחרי חודשיים וחצי כבר יש לך קרן חרום ואת יכולה לשלם את כל החובות שלך.
בזמן שאת חוסכת לקרן החרום הקטנה, את אמורה לשלם לנושים שלך את המינימום האפשרי כל חודש (שזה אומר נגיד לשלם למס הכנסה 100 ש"ח בחודש ולשאר לבקש לחכות)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אפשר למצוא רופא שיניים טוב שלא גובה מחירים היסטריים
מה שצריך זה למצוא רופא שיניים שאינו חמדן.

רופא יקר אומנם יכול לפרוס לתשלומים, אבל גם יישב ויכין איתך "תוכנית עבודה"... הייתי פעם אצל רופאה כזאת. היא ממש ישבה ורשמה לי תאריכים מסודרים להוצאת שיני בינה שלא הציקו לי, כי אם כבר יש בואו נוציא אותם, ואם כבר מוציאים אחת אולי נוציא גם את השנייה באותו צד, כי זה "על אותו אקמול" (ברחתי ממנה מהר, אל דאגה).
הרופא שיש לי עכשיו רואה חור קטנטן בשן, כמעט לא קודח, שם שם תרופה מונעת כלשהי וסוגר, ואומר לי שנחכה כמה חודשים לראות אם החור מתפשט. רק אם התפשט, נעשה סתימה ממש. כנ"ל לגבי חשש שהתעורר לגבי פתיחת טיפול שורש וחידוש כתר - הלך ובדק צילומים ישנים שלי, והחליט שאין הידרדרות גדולה במצב השן המסוימת ולא כדאי לפתוח הכל מחדש.

בקיצור, צריך מישהו עם גישה לא התערבותית ;-)
בינה*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 18:25

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי בינה* »

אני מסכימה עם אילה.
בנושא של רופא שיניים צריך ללכת לטוב ביותר.
אני כרגע בתחילתו של מסע-שיקום-הפה,
כשהרבה מהבעיות אצלי נובעות מטיפולים לא מוצלחים או לא גמורים בעבר.
תוסיפו לזה חרדה דנטלית וחור בכיס והרי לכם שמחה גדולה.
קרוטונית, הרופא שלי הוא ידיד משפחה כך שיש לי את כל הסיבות להאמין שאינו רוצה לעשוק או לפגוע בי בדרך מסוימת.
הוא גם עובד בשיטת תכנית העבודה כשמה שמוביל אותו הוא שיש טיפולים שקשורים זה לזה כלומר
אם עליו להחליף לי 3 כתרים הוא יכול לעשות את העבודה על שלושתם במקביל (לקיחת מידות, עבודה מול מעבדה וכו)
מה שהוא הסביר לי שזה גם יקצר מאד את התהליך (שמבחינתי זה עניין מהותי עקב החרדה הנ"ל)
עד כדי כך שתוך 5 חודשים כל הסיפור מסתיים במקום תוך שנה וחצי.
כן, הוא לא זול אבל הוא הכי הכי בתחומו,
ואני, שבעת כאבי שיניים וטיפולים זולים הולכת על זה למרות הקושי הכלכלי.
ד"א- הרבה מהרופאים הפרטיים כמו זה שלי עובדים עם חברות ביטוח שנותנות מימון לטיפולי שיניים
זה אומר בעצם פריסת תשלומים (עד 18 ללא ריבית) ויותר צמוד משהו (לא זוכרת בדיוק)
כשההורדה היא מכרטיס האשראי ולא מופיעה באובליגו (כלומר, הורדה רגילה, כאילו קניתם הרגע בחנות, ולא מתוך הקרדיט).
כמו שאמא שלי אומרת- "אני ענייה מדי מכדי לקנות זול" כך גם עם השיניים.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

הלו, מה פתאום לשלם לאדם שפישל בתפקידו את כל הכסף ?

תנקי לו מהתשלום את כל הפאשלה שלו
למי שלא מבין אני מדברת על הרואה חשבון ושיגיד לך תודה שאת לא תובעת אותו . כי בדרך כלל התסבכות עם מס הכנסה היא גם הסתבכות עם מע"ע וגם עם ביטוח לאומי .
שכדאי לך לבדוק שהוא לא טעה גם שם .
רוצה_עיצה*

להגיע לחירות כלכלית 1

יש לך 2000 ש"ח בחודש שאת יכולה לחסוך, אחרי חודשיים וחצי כבר יש לך קרן חרום ואת יכולה לשלם את כל החובות שלך. ואז כבר לא תהיה לי קרן חירום... לא ממש הבנתי איך זה עובד. (סליחה על הבורות. אבל אם אני מוציאה את קרן החירום על חובות, אז לא נשארת לי קרן חירום - לא?).
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

:-D
את בונה את קרן החירום הבסיסית
אח"כ את ה- 2000 ש"ח בחודש שאת יכולה לחסוך, את מפנה לטובת תשלום החובות - מהקטן אל הגדול
כשתסיימי את כל החובות,
תשתמשי בכסף להרחבת קרן החרום לסך של 3-6 חודשי קיום
ואז תתחילי לחסוך לרכישת דברים חדשים, לטיול, לבית וכיוצ"ב
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

סליחה על הבורות. אבל אם אני מוציאה את קרן החירום על חובות, אז לא נשארת לי קרן חירום - לא?.
מותר להתבלבל...
הקטע הזה של הכסף של הבית שמתערבב עם הרגשות, עושה לנו בלאגן בראש.
ולכן, כדי שיהיה ברור, אני אחזור ואדגיש-
את חוסכת 5000 ש"ח ושמה אותם בצד. לא נוגעת בהם! מחביאה אותם מעצמך! כדי לא להתפתות.
אחרי שעשית את זה, את מתחילה לשלם את החובות שלך מהתקציב החודשי שלך, שהוא פועל יוצא של ההכנסה החודשית שלך... קרן החרום היא למקרי חרום, אם תשתמשי בה למשהו אחר, כשיהיה מקרה חרום... נגה כבר דיברה על זה
קחי את הסיפור הזה כהזדמנות ללמוד איך לצאת מחובות. תרגישי את זה ותזכרי את זה, וככה זה לא יקרה לך שוב...
סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

בנושא של רופא שיניים צריך ללכת לטוב ביותר.
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

מצב הרוח השתפר. תודה על העידודים.
לגבי רופא שיניים - הניסיון שלי הוא שרופא שיניים טוב הוא כזה שעושה את המינימום הנדרש אבל כמו שצריך. למזלנו, טפו טפו טפו - הנשיניים של כולנו די בריאות בסך הכל לגילנו המופלג.
נגה - האם התהליך הוא קודם כל חיסול החובות, אחר כך קרן החירום הגדולה ואז חיסכון לבית?
האם זה ריאלי לחסוך לבית? כלומר - האם זו באמת אפשרות שקורית? נראה לי דמיוני לגמרי. נניח שיש לי 2000 ש"ח בחודש לחסוך, כמה שנים זה עד שיהיה לי הון עצמי מספיק בשביל בית? האם לא עדיף כבר להשקיע בבית אבות?
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

_נגה - האם התהליך הוא קודם כל חיסול החובות, אחר כך קרן החירום הגדולה ואז חיסכון לבית?
האם זה ריאלי לחסוך לבית? כלומר - האם זו באמת אפשרות שקורית? נראה לי דמיוני לגמרי. נניח שיש לי 2000 ש"ח בחודש לחסוך, כמה שנים זה עד שיהיה לי הון עצמי מספיק בשביל בית? האם לא עדיף כבר להשקיע בבית אבות?_
התהליך הוא אכן כמו שהיצגת אותו. קניית הבית נראית לך רחוקה כי את חושבת ש תמיד יהיו לך רק 2000 שקלים בחודש לחסוך. אבל את זוכרת שאמרנו ש ההכנסה שלי כל הזמן גדלה ? ההכנסה שלך הולכת וגדלה ולכן הסכום החודשי שתחסכי ילך ויגדל. ואני לא אומרת את זה סתם כי אני אופטימית, אני אומרת את זה כי ככה רוב האנשים - ההכנסה שלהם עולה עם הוותק, עם הנסיון, הם מחליפים עבודה או הופכים עצמאיים.. הילדים עוזבים את הבית, יש יותר זמן לעבוד. ואם לא תכנסו למירוץ העכברים ותשדרגו (לכאורה) את רמת החיים עם העלייה בהכנסה אלא תעלו ברמת החיים (לכאורה) בכל קפיצה שנייה או שלישית של רמת ההכנסה, הדרך קצרה.
ההווה אינו שווה לעתיד. מה שיקרה מחר לא קורה היום. |L|
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”