להגיע לחירות כלכלית 1

נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

עוד שאלה שאלתית בקשר לביטוח המושלם. יוצא שאנחנו משלמים 111ש"ח ביטוח משלים בכללית עבור כולנו. יש לנו עוד ביטוח קטסטרופות של היישוב בחינם ויש לנו תשלום קבוע פנימי למרפאה ההומאופתית שלנו. במשך 20 שנה לא השתמשנו בכלל במשלים, מעולם. אנחנו בריאים יחסית (בינתיים, טפו ט]ו) ויוצא שאנחנו משלמים המון כסף ביטוח. צריכה הצעות איך לבדוק את העניין.
חוצמזה הם מעצבנים במשלים - סוף סוף ביקשתי החזר על רכיבה טיפולית לבת שלי ומסתבר שהם לא מחזירים את זה, אלא למקומות שבהסדר.
כבר_לא_פה*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2006, 08:26

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי כבר_לא_פה* »

אז כדי לעצבן אותך עוד יותר קופ"ח כללית יוצאת בביטוח משלים למושלם שמכסה תרופות שלא נמצאות בסל הבריאות ובדיקות להריון עד 2500 שקלים. ;-)
תשבי עם הביטוחים ותרשמי לך בכל ביטוח מה את מקבלת ובאיזה תנאים ותראי אם את לא מבוטחת כפול - מבוטחת על אותו דבר בשני מקומות. תבחרי את הקטסטרופות שאת יכולה לשלם עליהן במזומן ואת הקטסטרופות שאת לא תוכלי לשלם (השתלת לב משולשת בבואנוס איירס עם רופא מהוואי) תבטחי.
בגדול, זו לא חוכמה להיות בריא עד גיל 40 - 50, מה שחשוב זה מה שקורה אח"כ ומה שאת לא יכולה לשלוט בו. את יכולה ללכת ליועץ אבל את יכולה לעשות את ההשוואות לבד - זה רק לוקח זמן והתרכזות.
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

האמת, שקראתי בעיון את הפוליסה של ביטוח משלים והבנתי שהסיכוי שאזדקק לדברים שם הוא זניח. אני כבר לא אהיה בהריון ואת התרופות שהם מסבסדים אני לא אקנה וגם לא את רוב המכשירים, גם את השירותים לילדים שהם מציעים - אני לא אצרוך. מה שנשאר זה התייעצות עם רופא נוסף או קיצור תורים. אני רוצה לבדוק האם ביטוח הקטסטרופות מכסה את זה.
כמובן שהפחד הוא שאם אבטל - יום אחרי זה יקרה משהו ואני אצטער - על זה הם בונים לא?
גיימס_בונד*
הצטרפות: 02 יוני 2006, 10:29
דף אישי: הדף האישי של גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי גיימס_בונד* »

אילה א, לא הבנתי. עסק זה כמו עם בחורים? לדעתי בחורים זה די משעמם לעומת עסק.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

כמובן שהפחד הוא שאם אבטל - יום אחרי זה יקרה משהו ואני אצטער - על זה הם בונים לא?
כן. זה שיקלול סיכונים. ישנם סיכונים שקרן החירום שתבני תטפל בהם (כמו למשל 3 חודשים של אבטלה בגלל מחלה) וישנם שלא. תבדקי גם אם יש מקומות שבהם את יכולה להקטין את תשלום הפרמייה בתמורה להשתתפות עצמית גדולה יותר. אם אתם בריאים זה שווה. יש סיכוי שתחסכי כמה מאות שקלים בשנה עם שיקלול סיכונים זהיר. גורם הפחד משמעותי בביטוחים האלה, וזה אומר משהו עלינו כאנשים. אני בטוחה שאם הייתי בטוחה יותר בגופי וביכולת שלו לטפל בעצמו לא הייתי קונה ביטוח. אם הייתי בטוחה שהעולם יגן עליי לא הייתי קונה ביטוח. אבל אני צריכה לעבוד על זה.. ;-)
שווה לך גם להסתכל על ההיסטוריה המשפחתית ולראות האם יש מחלות במשפחה שדורשות תרופות יקרות ולהכניס את זה לשקלול.
ארבל*
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 09:34

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי ארבל* »

בתור אחת שמעולם (כמעט) לא השתמשה בביטוח המשלים עד גיל 45 בערך, אני חוזרת על דבריה של נגה נגה
לא חוכמה להיות בריא עד גיל 40 - 50, מה שחשוב זה מה שקורה אח"כ ומה שאת לא יכולה לשלוט בו.
היום אני משתמשת בביטוח הזה, למשל בביקורת שנתית חינם אצל רופא השיניים (לילדים), ושמחה אם זה נגמר רק בביקורת. ויש עוד כמה דברים קטנים שאני משתמשת בהם וזה חוסך לי כסף.
מבחינתי הביטוח הזה הוא די חובה, ואני מעדיפה לשלם אותו ולא להשתמש בו עד סוף חיי.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

אני אתמול בעיקבות עברתי על הפוליסה וגיליתי שם בדיקות גנטיות. משהו שעמדנו להוציא עליו כמה אלפים עומד לעלות פחות מאלף.
הבעיה היא, שלי לא היה מושג מה כלול ומה לא אז נורא חשוב לבדוק את זה ולדעת לנצל את זה .
מורינגה_רותמית*
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

לדעתי בחורים זה די משעמם לעומת עסק.
ההפך...
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אף_חצוף* »

מבחינתי הביטוח הזה הוא די חובה, ואני מעדיפה לשלם אותו ולא להשתמש בו עד סוף חיי.
גם אני בדיוק ככה. הביטוח המשלים הוא חובה בשבילי כי יש לי בעיות ראיה, הייתי צריכה גם מדרסים. זה מאוד עוזר.
המשפט השני נכון לגבי כל ביטוח. אני מעדיפה לשלם הרבה כסף על ביטוח ולא להזדקק לו. לצערי, גיליתי את חשיבות הביטוח בדרך הקשה, ושמחתי מאוד שהיה לי אותו (ביטוח תכולת דירה- פרצו לנו לבית, ביטוח תאונות אישיות- האיש נפצע בתאונת דרכים). מצד שני, אולי אם לא היה לנו ביטוח הדברים לא היו קורים? :-P
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

אני משתמשת בביטוח הזה, למשל בביקורת שנתית חינם אצל רופא השיניים (לילדים), ושמחה אם זה נגמר רק בביקורת. ויש עוד כמה דברים קטנים שאני משתמשת בהם וזה חוסך לי כסף. אצלנו פעם בשנה חינם בדיקת רופא (ינואר) ופעם בשנה שינית חינם (יוני), כך שכל חצי שנה בודקים את השיניים... חוצמזה רכיבה טיפולית לשני הילדים - ב-40 ש"ח למפגש במקום 90. בשבילם זה חוג סוסים... אנחנו דוקא משתמשים בביטוח הזה. לגבי השאר - באמת בעקבות הדפים כאן הבננו שצריך לבדוק...עוד לא ממש הגענו לזה....
אני לא כ"כ כותבת כאן, אבל קוראת ורוצה לנצל את ההזדמנות ולומר תודה לכל הנשים היקרות כאן על התובנות (בעיקר ל כבר לא פה, על היוזמה וההתמדה) שכל פעם מקבלת מכן.
אכן - להגיע לחירות כלכלית זה מהלך לא פשוט. עכשיו כשמקימה עסק בכלל. ועם התובנה שרוצה לסגור את המשכנתא (טפו, טפו, טפו - כמעט אין חובות אחרים - למעט כמה תשלומים כמו פלאפון שבישראכרט) בכלל זה נהפך לפרוייקט... לומדת ומנסה להפנים.
עוד שנה - נוכל לדעת אם העמל נושא פירות - וכמה שווה ההשקעה @}.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אף חצוף, לא יודעת אם הם לא היו קורים, אבל לפי הגורו תאונות קורות יותר כש אין ביטוח. זו אחת הסיבות שעניים נשארים עניים או שמעמד הביניים פושט את הרגל - כשקורות תאונות ואין מי שישלם את ההוצאות. בכל מקרה זו נקודה חיובית! תארי לעצמך מה היה קורה אם לא היה לכם ביטוח? הכל היה הרבה יותר גרוע. (אני מנסה לעודד את אף חצוף בכוח :-))

למישהי יש את הביטוח של "דיקלה"?
וברוכה הבאה מיכל צמות (())
אף_חצוף*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אף_חצוף* »

(אני מנסה לעודד את אף חצוף בכוח )
את חמודה. :-)

אין ספק בכלל. כשפרצו לנו לבית זה היה מאוד מבאס, אבל ככה קיבלנו החזר, יכולתי לקנות דברים חלופיים, לא היה נוראי. יש דברים שבהם אני אחסוך, ביטוח הוא לא אחד מהם.
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

אני ממשיכה להקשות בנושא הביטוח. למשל - רופא שיניים. כשהיינו והלכים לביקורת השנתית החינמית, תמיד היו מוצאים המון דברים וזה היה נגמר בתוכנית טיפולים מאד יקרה. גם אצל השיננית היתה אמנם פגישה אחת חינם אבל היא תמיד המליצה שנבוא עוד (כלומר, בעצם לא סיימה את הטיפול בפעם אחת). יצא לא כדאי...
כל שאר הדברים בפוליסה אנחנו לא צריכים. תרופות אנחנו משתמשים כמעט רק בתרופות הומאפתיות שעולות לנו די הרבה כסף אבל אין בהן השתתפות במילא. רכיבה טיפולית - דחו לנו את התביעה, באמת אשמח לשמוע איך ולמה הם כן מאשרים השתתפות כזו. בדיקת רופא חינם? אף פעם לא שילמתי על רופא... למעט רופאים מומחים נדירים.
אתמול, דרך אגב, התקשר נציג של המושלם להתחנף, אחרי שהבעתי את מורת רוחי הגדולה. הוא אמר שאני יכולה להגיש עיערעור על ההחלטה ורמז לי שהם מקליטים את השיחות ויש להם הקלטה של השיחה שבה הנחו אותי יאך להגיש את התביעה ואמר שיעזור אם אציין זאת. אבל מה שיקרה בטח זה שינזפו בפקידה ולא שיאשרו לי את ההשתתפות.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

כל פעם, כאשר אני לומדת משהו , אני בעננים. עבור כל שעור אני משלמת מחיר. כמו בחיים, אין שום דבר בחינם.אבל מה, ... הכסף מסעיר אותי. לפעמים אני מסונוורת. לפי הערכים של פעם זה מאוד לא חינוכי. היום זה לא מתריד אותי במיוחד.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אין ספק בכלל. כשפרצו לנו לבית זה היה מאוד מבאס, אבל ככה קיבלנו החזר, יכולתי לקנות דברים חלופיים, לא היה נוראי. יש דברים שבהם אני אחסוך, ביטוח הוא לא אחד מהם. מזל שאת כותבת, יש לנו ביטוח תכולה ומדי פעם אני תוהה אם זה שווה את זה. איפה אתם מבטחים? והביטוח על התאונה של בעלך היה דרך העבודה שלו? או פרטי? או קופ"ח?

נועה, קודם כל מה זה הפסימיות הזאת? תנסי. אולי כן יאשרו. הרבה פעמים אומרים לא בפעם הראשונה כי הם בונים על זה שרוב האוכלוסייה תוותר ולא תבקש שוב. תהיי את מאלה שמנג'סים עד שיתנו לך השתתפות. חוץ מזה בנוגע לרופא שיניים מכל מה שקראתי בנושא ביטוח שיניים זה לא משתלם (מכמה סיבות אם תרצו אפרט) ועדיף לשים כל חודש סכום כסף בצד לשיניים. ואם יש לך תחושה שהשיננית ממציאה לך חורים תלכי לחוות דעת נוספת. יכול להיות שזה חלק מהתפקיד שלה - ליצור לקוחות.

כל פעם, כאשר אני לומדת משהו , אני בעננים. עבור כל שעור אני משלמת מחיר. כמו בחיים, אין שום דבר בחינם.אבל מה, ... הכסף מסעיר אותי. לפעמים אני מסונוורת. לפי הערכים של פעם זה מאוד לא חינוכי. היום זה לא מתריד אותי במיוחד. גיימס בונד אני שמחה לדעת שאני לא החומרנית היחידה באתר ;-) ואני בטוחה שיש עוד כמה כמונו בארון.
רוח_ערב*
הצטרפות: 31 יולי 2006, 11:12

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי רוח_ערב* »

גם לנו יש ביטוח מושלם של הכללית ועד הרגע לא הייתי מודעת לכך שזה כולל בתוכו טיפולי שיניים. מספיק רופאי שיניים שאני מכירה יש להם ביקורת שיננתי אחת בשנה חינם או ממש בזול. ואני מעדיפה רופא שיניים לא דרך הקופה (אחי נכווה איתם פעם קשות)
לי המושלם באופן אישי מאוד יעיל , את הטיפול האלטרנטיבי שלי אני מקבלת דרך הקופה אצל מדקרת מקסימה וזה יותר זול משמעותית ממדקר בחוץ.
נדמה לי עולה 80 ש"ח לטיפול אני לא זוכרת כרגע. וחוצמזה יש הנחות בבית המרקחת לאו דווקא תרופות אני קונה קרם הגנה מיוחד לפנים שברשתות הפארם עולה ים בהנחה משמעותית ועוד כול מיני. שווה רק לבדוק את עניין הכפילויות וכמו שכתבו פה זה לא חוכמה להיות בריא עד גיל 50 לאבא שלי יש מזל גדול שיש לו מושלם כי עכשיו יש לו מיליון בעיות בריאות- תאונה שעבר וקיבל הידרותרפיה ,סרטן וטיפול מיוחד בחו"ל ועוד רעות חולות שאם לא היה ביטוח אני לא רוצה לדמיין איפה הוא היה היום.. ורק בריאות לכולנו!
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

רוח ערב צודקת בעניין התרופות. עוד עניין בביטוח המשלים זה שהם לא מקבלים כל אחד - רק אנשים בריאים (כך זה היה לפחות). את יכולה לוותר עליו עכשיו, קחי בחשבון שביטוח רפואי כשחולים - עולה יותר כסף. שוב, אלה חישובים מתמטיים ואולי שווה לפנות ליועץ מומחה. לדוגמה ממליצים לא לעשות ביטוח סיעודי לפני גיל 60 כי זה לא משתלם - הסיכוי שמישהו יכנס למוסד סיעודי לפני גיל שמונים הוא קטן ומי שמשלם על ביטוח סיעודי מגיל 30 יתכן שמבזבז כסף.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

ביטוח סיעודי לפני גיל 40 הוא חינם
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

לדעתי , על מנת להגיע לחירות כלכלית, דרושה תכנית כלכלית.תכנית לטווח קצר ותוכנית לטווח ארוך יותר. תוכנית שנתית ,בהתאם לתקציב שנתי. אני כל הזמן שואלת את עצמי...איך יוצרים תקציב,? איך בונים תקציב? מה יש ומה אין? ובשאלות הכאילו כל כך פשוטות האלה, אני טועה לא פעם. אם זה היה כל כך פשוט, אז כנראה גם בכנסת לא היו מתוכחים כל כך הרבה על התקציב השנתי...תקציב בטחון, תקציב חינוך וכדומה.לו רק הייתם יודעים איזה פאשלות עשיתי בשנים האחרונות. עכשיו אני רואה מה עשיתי.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אני חושבת גיימס בונד שהבעיה בכנסת (ובחיינו הפרטיים) הוא לקבוע סדר עדיפויות שממנו נובע התקציב. לכל אחד סדר עדיפויות שונה, לכן הויכוחים. ובכנסת בכלל.. כשאדם מתעסק בכסף של מישהו אחר הוא הרבה יותר פזרן :-)
בקשר לביטוח הסיעודי, אחת ההוצאות היותר גדולות של אנשים מבוגרים הן על טיפול בהוריהם הסיעודיים. כדאי (אני חושבת שכתבתי את זה כבר) לבדוק עם ההורים האם הם מכוסים מבחינת הפנסיה, ביטוח סיעודי וביטוח קטסטרופות - כדי שלא יהיה מצב שהילדים יגדלו ויעזבו את הבית וחצי שנייה אחר - כך יכנסו ההורים. כדאי גם לתאם עמדות - מה יקרה אם, מה הם ירצו לעשות בעתיד, האם יש להם צוואה.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

ביטוח סיעודי לפני גיל 40 הוא חינם
בין 40 ל 60 יש עשרים שנה. אם בנאדם לוקח את הכסף שהיה מוציא על ביטוח סיעודי בין השנים האלה וחוסך/משקיע - לא כדאי לו לקנות ביטוח סיעודי לפני גיל 60. אם בנאדם היה לוקח את הכסף הזה ומבזבז על בזוקות - עדיף שיקנה ביטוח.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

נכטון גם על מרציפן או ממתקים אחרים אז עדיף ביטוח.
אנחנו האנשים שאוהבים ממתקים אין מה לעשות נגדנו .:-]
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

נגה נגה, אם זה היה רק סדר עדיפויות, זה היה קל. זה הרבה יותר מורכב מזה. בשביל לתכנן את התקציב נכון, דרושה יכולת מיוחדת של חיזוי העתיד. אני לא בדיוק יודעת אם תהיה מלחמה או לא תהיה מלחמה,למשל וזה פרט חשוב בתכנון שנת תקציב. אני לא יודעת אם ומתי? גם מתי זה פרט חשוב בתכנון ההוצאות וההכנסות. עתוי לא נכון יכול לשבש הרבה תוכניות. אלה דברים מאוד לא מוחשיים, אבל כאשר נתקלים בהם, הם כמו הרצאה מאלפת בחוג לכלכלה... בתוספת מכה על הראש.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אם בנאדם לוקח את הכסף שהיה מוציא על ביטוח סיעודי בין השנים האלה וחוסך/משקיע - לא כדאי לו לקנות ביטוח סיעודי לפני גיל 60
את סגורה על זה?
גם אם לוקחים בחשבון שביטוח סיעודי זול יותר אם התחלת אותו לפני גיל 60?
(נדמה לי שככה זה בפרטיים, ונדמה לי שלא במשלים של קופ"ח)
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

תבשיל קדרה, הביטוח הסיעודי, זאת אומרת במקרה של כניסה למוסד סיעודי או טיפול סיעודי בבית, בדרך כלל, עבור רוב האנשים, יהיה תקף רק בסוף חייהם - זאת אומרת מעל גיל שישים. שוב, אם יש תנאים מיוחדים כמו משפחה שבהיסטוריה הרפואית שלה נכנסו בני פחות משישים לבית אבות או מחלות שחוליהן זקוקים לסיעוד - צריך לחשוב מחדש.
זה עניין מתמטי, לשבת עם מחשבון ולראות כמה זה עולה עד גיל שישים ומגיל שישים, אולי לפני או אחרי ואני יכולה להביא עוד טיעון נגד מה שאני אומרת - מה יקרה אם יעלו את הפרמיות עד שתגיעי לגיל שישים? ופתאום בגיל שישים תגלי שהיה עדיף לשלם עד גיל שישים?
אי אפשר לדעת.
כלל אצבע בביטוח הוא לבטח נגד מה שלא תוכלי לשלם- לא תבטחי את הטלוויזיה שלך כי סביר להניח שאם היא תתקלקל תוותרי עליה או תקני חדשה. אבל כן תבטחי את המכונית כי לקנות חדשה יעלה לך יותר ממה שיש לך בחשבון. העצה שנתתי היא כללית וכדאי להתייעץ עם מומחה (ויותר מאחד) ואז לבדוק את תנאי הפוליסה ולראות האם זה סיכון שאני מסוגלת לקחת או לא. האם זה כיסוי שאני מקבלת גם ממקום אחר או לא.
אז התשובה היא - לא. אני לא סגורה על זה. כל מקרה לגופו.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

בשביל לתכנן את התקציב נכון, דרושה יכולת מיוחדת של חיזוי העתיד. אני לא בדיוק יודעת אם תהיה מלחמה או לא תהיה מלחמה,למשל וזה פרט חשוב בתכנון שנת תקציב. אני לא יודעת אם ומתי? גם מתי זה פרט חשוב בתכנון ההוצאות וההכנסות. עתוי לא נכון יכול לשבש הרבה תוכניות. אלה דברים מאוד לא מוחשיים, אבל כאשר נתקלים בהם, הם כמו הרצאה מאלפת בחוג לכלכלה... בתוספת מכה על הראש.
גיימס בונד, נכון. אבל כיוון שאין לנו (עדיין) יכולת (מודעת) לחזות את העתיד ממליצים המומחים על פיזור השקעות ובניית כריות לנפילות רכות. בשביל מקרים לא צפויים יש קרן חירום, בשביל כלכלה לא בטוחה (למרות שיהיו שיגידו שכלכלת מדינת ישראל מאוד איתנה) את יכולה להשקיע בחו"ל. היום זה קל יותר מתמיד וישנם הרבה כלים לעשות את זה.
אבל.. אני יכולה לתת לך גם דוגמה הפוכה. יש לי חברה שתמיד נורא מפחיד אותה שחייה יכולים להשתנות ברגע - שתוך שנייה היא יכולה לאבד את בריאותה אהבתה וחייה. אבל היא לא מודעת לזה שזה עובד גם הפוך - תוך שנייה היא יכולה לפגוש במקרה את אהבת חייה, למצוא טיפול שיפטור אותה מבעיה כרונית ולקבל עבודה חדשה.
מה שאני אומרת זה שלפעמים הפתעות משמיים הן חיוביות ולא שליליות. מלחמת המפרץ הביאה הרבה כסף לייצרני המסקינג-טייפ, לחנויות "עשה זאת בעצמך" ויצרני השימורים. ולא, אני לא צינית.
סיפורי_פוגית*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי סיפורי_פוגית* »

בשביל לתכנן את התקציב נכון, דרושה יכולת מיוחדת של חיזוי העתיד
ומה יקרה אם תעשי תקציב שהוא נכון חלקית ותתקני אותו תוך כדי השנה?
זה לא עדיף על מצב שבו אין לך שום שליטה ושום תכנון?
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

נגה נגה, וסיפורי פוגית בתאוריה הכל קל. הדברים נראים אחרת במציאות. אין ספק שמצב של שליטה עדיף ממצב של שום שליטה. ושום תכנון. אין ספק שאפשר לעשות כסף במלחמה ומעצם המלחמה. אפשר ליצור נסיבות שיעבדו לטובתך גם בזמן מלחמה. אבל בכל זאת, כאשר מדובר בהשקעות, תמיד יש סיכון.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

נגה נגה, וסיפורי פוגית בתאוריה הכל קל. הדברים נראים אחרת במציאות. אין ספק שמצב של שליטה עדיף ממצב של שום שליטה. ושום תכנון. אין ספק שאפשר לעשות כסף במלחמה ומעצם המלחמה. אפשר ליצור נסיבות שיעבדו לטובתך גם בזמן מלחמה. אבל בכל זאת, כאשר מדובר בהשקעות, תמיד יש סיכון. כן. בתאוריה באמת קל. במציאות אולי כדאי להתייחס לעיסוק בכסף כמשחק, כמשהו מעניין, כישורים חדשים שאפשר ללמוד. כי מה שקורה בעולם יקרה אתך או בלעדייך וההשפעה שלך היא מועטה. אז אולי כדאי למצוא דרך לחיות עם חוסר הוודאות או לרתום אותה לטובתך. החשש שאת מדברת עליו דומה (בעיני) לחשש שלי מ random acts of violence, אבל אני לא יודעת אם כאלה יגיעו או אם יגיעו בכלל ואני יודעת שאם אני אתעסק בלפחד מהם אני אכניס אותם לחיי ולכן אני מנסה למצוא דרך לחיות עם הפחד לראות מה הוא אומר לי ולגדול ממנו.
מה מסמל בעינייך את חוסר היציבות במקום בו את חיה?
איך זה משפיע עלייך ביומיום?
באילה מקומות את רואה אותו ויכולה אולי לראות משהו חיובי במקום?
איפה הפחד לוחץ עלייך בגוף?
מי לימד אותך שהעולם מסוכן והאם זה תקף לגבייך?
מה שאני מנסה להגיד זה ש(אני מקווה ש)לך אין יכולת להשפיע אם תהיה מלחמה או לא, אם יכה את חופי הרצליה הוריקן או שנת בצורת, אז שווה לנסות למצוא דרך לחיות דרך חוסר הוודאות. מה ביומיום, בתכלס מתבטא? איך השאלות האלה מתבטאות פרטנית בתקציב? עם אילו סעיפים את נתקעת?
מיכל_צמות*

להגיע לחירות כלכלית 1

רכיבה טיפולית - דחו לנו את התביעה, באמת אשמח לשמוע איך ולמה הם כן מאשרים השתתפות כזו. צריך לבקש הפנייה מרופא המשפחה. אם יש מישהו שממליץ על זה - זה עוזר. אצלנו לגדול המליצו מבית הספר וכשהרופא שאל מה עם הבת? אמרתי שאם הוא צריך אני אביא לו גם המלצה... עכשיו להמשך הלכנו לרופאת המשפחה וביקשנו הפנייה להמשך והיא פשוט נתנה. צריך סיבה. אצלנו לילד אחד זה לחיזוק רצועת הכתפיים ולילדה זה לשיפור מיומנויות חברתיות. (היא רוכבת ברכיבה טיפולית בקבוצה).
אפשר גם לפנות לחוות באזור בו את גרה. להם יש אינטרס ברור שתרכבי - ואז הם מפנים עם טופס למכון שעובד עם הקופה, מביאים הפנייה מרופא המשפחה. יש מפגש עם מרפאת בעיסוק / פסיכולוגית - מסבירים למה צריך את הרכיבה (זה אחרי שהוא רוכב מספר שיעורים, והמדריכים גם עוזרים בזה). משלמים לחווה את הסכום המסובסד והם והם מעבירים את ההפרש למכון. באזור פ"ח כרכור בחוות השחף (בית ספר חקלאי) הם גם עוזרים בזה.
אם אתם בחינוך ביתי, עדיין יש דרכים להיות מופנים - כמו מרפאה בעיסוק שראתה את הילד או המליצה... אם יש קשר טוב עם רופאת הילדים סביר להניח שהיא תיתן הפנייה עם הסיבה שתאמרי לה. (סיבות גופניות פותחות את הדלת הזו לרווחה, והן לא צריכות להיות חמורות או קיצוניות).
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

כדאי להתייחס לעיסוק בכסף כמשחק.
בדיוק שמעתי POACAST על המשחק של כותב הספר "אבא עשיר, אבא עני" - מדהים!
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

הפנייה מרופא המשפחה.
שלחתי הפנייה מרופא משפחה. זה היה החלק הקל. הבעיה היא ככל הנראה שהחווה היא לא בהסדר. טוב, אני מחילמה משפעת אימתנית ולכן אני ערה בשעות מוזרות.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

נגה נגה, כאשר מדובר בעסקים,צריך ללמוד ,כמו בספרלשחות בין הכרישים ולהשאר בחיים בתחום הזה יש הרבה עבודה בעיניים. אני לא מדברת על מכירות, אני מדברת על קשרים עם ספקים וחברות גדולות. העולם, אכן מסוכן. מה עם העסק שדברת עליו בסוף השנה הקודמת?
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

עד הראשון לינואר 2008 העסק יהיה רשום. בגלל שהחלטנו לא לקחת הלוואה ולפתוח את העסק אלא לחסוך כסף ולהתקדם רק על מזומן, זה קורה במתינות. בנזוגי עובד כשכיר במשרה מלאה, ויש לנו עסק במשרה חלקי עד שישתנה מאזן הכוחות ונרוויח יותר מהעסק ממה שהוא מרוויח כשכיר.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

איך זה שיש לכם עסק והוא לא רשום?
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

הממ.. קשה להסביר בלי להיכנס לפרטים. בגדול אנחנו עוסקים ביצירה, לכן עד שתהיה יצירה "סופית" שתדרוש שיווק והוצאות ותביא הכנסות, אין צורך בעסק רשום.
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

כזכור, התנתקנו מהכבלים.
הוט לא מוותרים על 300 ש"ח - החזר הטבה בגלל שהתנתקנו.
אינטרנט הם נותנים לי ב- 55 ש"ח לחודש (מתכננת להתנתק ולחזור לבזק - 59 ש"ח, 3 חודשים חינם ושירות הרבה יותר טוב)
טלפון - הם מתחילים להבין שזה מגיע לי (2,500 דקות לחודש לכל קו בעלות של 49 ש"ח)
אני צריכה לבקש את השנתיים מהיום במקום עידכון רטרואקטיבי.

הנציגה הבכירה מתנצלת על ההתנהלות הלקוייה של הוט (שעות מצטברות של מעל יום עבודה).
היא לא רואה את הקשר בין זה לבין ויתור על ה- 300 ש"ח של ההטבה.
הוט היא חברה מסחרית והיא לא תספוג את ההטבה שקיבלתי!

בקיצור,
הוט היא חברה מסחרית שעובדת לפי חוקים,
אבל בהתנהלות לא תקינה - עובדים שם אנשים....
הם אנושיים בהתנהלות לקוייה, לא בשירות ללקוחותיהם.

:-P

בעייה נוספת,
שוב הפסדתי הנחות אוגוסט עד דצמבר בארנונה.
הם רוצים ממני מסמך שחסר לי.
מחוסר ברירה הגשתי כמו שיכולתי ב- 31.12.2006 וזה לא תפס.
זה הרבה כסף :-P

אוףףףףףףףףףףףףףףף
היה לי יום לא נחמד היום.

<נאוה עוברת 'רגע של ייאוש' - יעלה הרבה ויעבור! מה עוד חדש?>
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

נאוה אנחנו משלמים על האינטרנט 39 בחודש בכבלים, על מהירות הגלישה הכי נמוכה (וזה סבבה לנו, כי אנחנו לא מאלה שמורידים סרטים באינטרנט). תראי אם שווה לך להוריד מהירות ואם את במהירות הכי נמוכה שיורידו לך במחיר.
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

גם ה- 1.5 בקושי זז :-P
אבל אולי את צודקת...
אולי אנסה מהירות נמוכה אבל בבזק.

מפריע לי יותר שהוט לא לוקחים אחריות על ההתנהלות הלקוייה של כל אנשי השירות שטיפלו בי ביותר מחצי שנה אחרונה.
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

תנג'סי להם, תכתבי מכתבים ותתלונני באמון הציבור.
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

בינתיים, כל מי שאומר "לא" אני מבקשת שיבקש מהממונה עליו ליצור איתי קשר
מישהו יאשר בסוף!!
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

נכון!
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

ממונה זה נכון לגבי אמון הציבור כאמור אחי היה עורך הדין שלהם והכי הרבה תלונות יש עליהם על הוט .
מיכל_צמות*

להגיע לחירות כלכלית 1

נאוה עוברת 'רגע של ייאוש' - יעלה הרבה ויעבור! מה עוד חדש. ((-)) , (())
נאוה_פרנס*

להגיע לחירות כלכלית 1

תודה!

מרגיעון: עוצמה היא לא להשתמש בכוח העומד לרשותך
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

האמת, אני לא תמיד מרגישה חזקה, או בעלת עוצמה בכל נושאי החיים...גם בנושא הכלכלי. בשביל לנצח אני מנסה להבין את המציאות ולתפוס מה מסתתר מאחורי המילים והבטחות של אנשים שאיתם אני בקשר כלכלי איזשהו שהם סוכנים של חברות, פקידי בנקים, אנשי שירות למיניהם. גם אנשי חינוך במערכת החינוך. הרבה פעמים אני מגלה שבשיחה מובילים אותי לבצע פעולות נגד האנטרסים שלי.פעולות המשרתות את טובתם בלבד. זה בדרך כלל נעשה עם הרבה טשטוש, חיוכים. מחמאות, כאילו נחמדות. לרוב, אנשי שירות, סוכנים, פקידי בנק עברו הדרכה איך לדבר עם לקוחות. הם לא יפעלו נגד המנהלים שלהם על מנת לא לאבד את משכורתם. הם יעשו כמה שיותר למען החברה בה הם עובדים וכמה שפחות לטובת הלקוח. אני רואה שהדברים האלה משתכללים כל הזמו ומתעצמים,לכן אסור לנו להיות תמימים. אני לא אומרת שהעולם הוא מקום רע או מסוכן, זה לא חובה. אבל דרושה בו מידה גדולה של זהירות.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

אילה א, תבקשי מאחיך להכנס לדף הזה ולתת טיפ לנאוה. וגם לכולנו.זה יהיה גדול
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

גיימס בונד נראה לי שכולנו מרגישים כך. יש לנו, לדור שלנו אני חושבת, גם צורך לרצות אנשים, אפילו זרים לחלוטין. אני מוצאת את ההתמודדות עם אנשים בתפקידי כוח מאתגרת, מקום להתפתח. יש פעמים שאני חוזרת הביתה ומרגישה כמו ילדה קטנה וטיפשה, יש פעמים שעשיתי מעשה או עמדתי על שלי ואני מאוד גאה. תמיד תמיד תמיד (ולא תמיד יוצא לי) אני מנסה להקשיב בשקט, לא לדבר הרבה, לעצור ולחשוב לראות מה הגוף אומר לי ומה אני חושבת. אני מנסה תמיד לקחת כמה דקות הפסקה לפני החלטה. כבר קרה יותר מדי שנדחפתי להחלטות שגם אם היו טובות לי, תחושת הדחיפה וחוסר השליטה לא היתה טובה לי.
ואחרי שכתבתי את כל זה.. אני גם מזכירה לעצמי שבבסיסם כל האנשים טובים והם תמיד רוצים לעזור. היחס שלי אליהם קובע את היחס שלהם אלי, ולפעמים, למרות שהם רוצים לעזור, הם בטעות נותנים לי עצה שטובה להם ולא לי. (ככה זה, רוב האנשים מאמינים שרוב האנשים הם בדיוק כמוהם).
יצא לי קושי אינו בהכרח סבל
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

היחס שלי אליהם קובע את היחס שלהם אלי
ועוד יותר - היחס שלך לעצמך קובע את היחס של אנשים אחרים אליך (אנשים אחרים תמיד יתייחסו אליך יותר גרוע משאת תתייחסי לעצמך, אם את מתייחסת לעצמך גרוע, מה הם יעשו?)

לרוב, אנשי שירות, סוכנים, פקידי בנק עברו הדרכה איך לדבר עם לקוחות
אויש, יש לי סיפור נוראי על זה. באו אלינו מתווכים של רימקס שביקשנו שיבואו בשביל לקבל הצעת מחיר ותו לא (!) הם היו כ"כ אגרסיביים ודחפו כ"כ בכוח ודיברו כ"כ בקול וממש פיזית דחפו אותי לפינה וזה גרם לי לחתום על מסמך שנוגד את טובתי האישית. נתתי להם בלעדיות למרות שלא רציתי וחזרתי ואמרתי להם שאין להם בלעדיות, אני לא מעוניינת לתת להם את זה וכו'. בכל זאת שכנעו אותי לחתום "רק לשבועיים" ברור שמילאו תאריך של 3 חודשים (לדעתי זו ממש פלילי, יש סיכוי שהם שינו את המספר אחרי שחתמתי). אני לא שמתי לב וחתמתי. עכשיו, אחרי שהשכרנו את הדירה בעצמנו, הם רוצים כסף! חצופים כאלה! הם בכלל לא הביאו דיירים פוטנציאלים לראות את הדירה!
אוף. אם העו"ד של אמון הציבור נכנס לפה, אשמח לטיפ ממנו גם בעניין הזה.
תודה על ההקשבה
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי באופן_לייט* »

לדור שלנו אני חושבת.
אני לא בטוחה שזה עניין דורי,
אצל אמא שלי יש הרצון הזה הרבה יותר ממני.

יותר מזה?! בעבר היה יותר "קולקטיב" וזה בא לביטוי גם בצורך לרצות אחרים / ללכת בתלם / לא לדרוש לעצמך.
(מהגגת)
באופן_לייט*

להגיע לחירות כלכלית 1

אתן מתקדמות פה בקצב מסחרר :-)
ביטוח בריאות, ביטוח חיים
  • אזרחי ישראל עדיין מקבלים שירות רפואי טוב שמכוסה ע"י חברות בסיסית בקופ"ח (לדעתי זה הולך בכיוון כללי של הידרדרות אבל עדיין השירות הציבורי מכסה הרבה יותר מאשר בארה"ב ואפילו במדינות אירופאית נאורות כבריטניה)
  • ביטוח אובדן כושר עבודה כדאי לעשות בכל גיל (נסיון אישי - הפסקתי את הביטוח, חליתי, לא היית מבוטחת, ביטוח לאומי לא נותן לכם תקציב לחיות 100% נכות = משהו כמו 2000 ש"ח בחודש)
  • עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון - ככל שהביטוח (רפואי, פנסיוני) התחיל כשאתם יותר צעירים ובריאים התנאים שקיבלתם יותר טוביןם לכן אם יש לכם ביטוח כדאי לפעול לשיפור שלו ולא להתחיל ביטוח חדש (אלא אם חב' הביטוח הקולטת "סופרת" לכם את ההסטוריה)
  • כל חברות הביטוח (וקופ"ח בכללן) עושות מאמץ גדול לא לכסות את המבוטחים כשיש צורך :-( לכן חשוב לברר לפני שקונים שירות אם הקופה / הביטוח מכסים אותו.
אם הם לא מכסים שווה לנסות לעושת מו"מ בכ"ז לפעמים הלחץ של הלקוח פועל (ואז תקבלו "לפנים משורת הדין" רק הפעם, רק חלק אבל איזשהו החזר).

נועה נועה כל הכבוד על היכולת להשוות בין ביטוחים אני לא הצלחתי לעשות זאת :-D

זה מה שעולה לי בראש בעניני ביטוח
באופן_לייט*

להגיע לחירות כלכלית 1

ללמוד על השקעות
אנחנו בדיוק מתחילים עם זה, בנתים אנחנו בענייני ספרים :-) (בהשאלה, באינטרנט וגם קנינו)
אני קצת מכירה את שוק ההשכלה בגלל עבודתי. לאחורנה הבנתי שעדיפים קורסים מעשיים / ישומיים ע"פ קורסים אקדמיים (התייעצתי עם אנשי אקדמיה דווקא) לכן שווה לחפש ב:
תפנית של האו"פ (אבל לא קורסים אקדמיים של האו"פ)
מישלב - שמעתי עליהם הרבה דברים טובים

הנושא שכדאי ללמוד בהתחלה הוא "יסודות המימון" - מושגי יסוד (חישוב ריבית, היוון הון וכיו"ב )
אח"כ שווה ללמוד דברים יותר ספציפיים

לגבי ייעוץ - חברה שמבינה בתחום אמרה לי - תתחילי עם היועץ של הבנק אבל בשום אופן אל תעשי מה שהוא ממליץ לך :-) - הייעוץ איתו , ראשוני, יאפשר לי ללמוד את האלות שצריך לשאול.

לפני שהתחלנו להשקיע - הכסף שכב בבנק הרבה זמן כי לא הכרנו את התחום

מיסים - לא פחות חשוב! לקחת בחשבון (להתיעץ עם יועץ מס טוב) הציעו לנו לקנות קרקע לפני איזה זמן וזה נראה היה מאוד אטרקיטבי עד שכנסנו את המיסוי לנוסחה (והופ הרווח נעלם לו :-D)
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

כן.. מיסים. ברוכה הבאה באופן לייט. עכשיו דיברתי עם חברה ש(מסתבר) מקבלת משכורת בשחור והיא בהריון ולא ידעה שמקבלים כסף אחרי הלידה לפי המשכורת המדווחת לפני הלידה. למישהי יש עצות? חוץ מלא לעבוד בשחור שזה ברור ואני מקווה שכל הדף מדווח למס הכנסה..
באופן_לייט*

להגיע לחירות כלכלית 1

תשלום בדיעבד?! (המעסיק שלה עובר על החוק - למיטב זכרוני עבירה פלילית (גם היא אגב) )
אבל אולי היא יכולה להתסדר עם ביטוח לאומי לשלם רטרואקטיבית?!

אם זה על פני תקופה אז בחישוב כולל מה שהיא "הרוויחה" מהעלמת המס היא "מפסידה" בדמי לידה - הסה"כ הוא אותו סך. :-/
(סליחה, אני יודעת שהיא חברה שלך אבל לדעתי זה צדק פואטי)
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

גם היא עוברת עבירה פלילית? פעם עבדתי באיזה מקום ורק לאחר כמה שנים כשביטוח לאומי הודיעו לי שאני חייבת להם המון כסף גיליתי שהוא לא דיווח ולא שילם עלי ביטוח לאומי ולא נעליים - האם עברתי עבירה?
במקרה שלה היא יודעת שהיא עובדת שחור. אם זה על פני תקופה אז בחישוב כולל מה שהיא "הרוויחה" מהעלמת המס היא "מפסידה" בדמי לידה - הסה"כ הוא אותו סך. האם הסה"כ הוא אותו סה"כ? זה לא יעזור לי לשכנע אותה לעבוד נקי.. אני צריכה טיעון חזק כי מוסר לא עובד עליה. הבוסים שלה גם כן לא מדווחים.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

תשמעי אדם שעניין המוסר לא משפיע עליו לשלם מיסי אמת חבל על האנרגיות שלך לנסות לשכנע אותו כן לשלם .
את יכולה להסביר לה שברגע שאדם נתפס כמעלים מס מס הכנסה מדמיין ומשער כמה הוא העלים ומחליט על פי זה כמה הוא חייב לו . ובדרך כלל בין ההערכות שלהם למציאות יש רווח גדול לטובתם.
ביטוח לאומי כרגע היא אינה מבוטחת כלומר יש את עניין הלידה אבל יותר ממנו יש עניין של פציעה או היפגעות במקום העבודה או בדרך אליו .
טיעון נוסף הוא בית הזכוכית שגרים בו כל אלה שאינם משלמים מס אמת וכל אבן שהם זורקים עלולה לפגוע בהם כי זה מקום שקל ונעים לפגוע בו באדם שהרגיז אותך על ידי הלשנה (ושלטונות המס מעודדים הלשנות על ידי תגמולם)
רוב האנשים שיתאפשר להם להרויח קצת כסף מהצד בשחור יעשו אתזה אבל לחיות רק מכסף שחור זאת טעות חמורה מכל הסיבות שציינתי למעלה .
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

אילה א ניסיתי להסביר לה שאפילו אם היא חושבת שזה לא אכפת לה והאיום של מס הכנסה לא באמת משפיע עליה זה מחלחל מבחינה מסוימת להתנהלות והיא חיה כמי שמפחדת להפנות את גבה.. אלה שיחות שהיינו מנהלות מזמן, ודווקא בצורה נעימה. היא פשוט מאמינה ש"זה בסדר וכולם עושים את זה", והסיכוי להיתפס או שמס הכנסה יגיע אליה קטן מאוד. היא לא חיה מכסף שחור רק היא גם עבדה בעבודה אחרת אבל עזבה אותה כי היא עייפה (תחילת ההריון).. אני לא אדבר איתה יותר על זה (מקווה שאוכל להתאפק) כי אני גם מכירה את הבוסים שלה. למרות שמה שהכי בא לי להגיד לה זה שתעזוב את העבודה הזאת ותחזור לעבודה ה"מוכרת" שלה, גם אם זה יפגע בבוסים (שגם הם קצת קרובים אלי).. התבלגנתי עם הנסיונות ללכת מסביב כדי למנוע זיהוי, מדובר בנפשות פועלות שהן "באופן טבעי" בהתנהלותן ומבקרות באתר (נדמה לי).
בשורה התחתונה - מבאס אותי שחברה שלי מחזיקה בהשאות שליליות כמו "אם אני לא אדווח יהיה לי יותר כסף" או "הדרך היחידה לחיות במדינה הזאת בשקט היא לעבוד בשחור".
באופן_לייט*

להגיע לחירות כלכלית 1

גם היא עוברת עבירה פלילית?
האם עברתי עבירה?
רגע רגע יש הבדל בין שכיר לעצמאי ויש הבדל בין ביטוח לאומי ומ"ה. (ובכל מקרה אני לא זוכרת את הפרטים - צריכה לחפש בפקודת מ"ה )
בגדול:
יש חובת דיווח לביטוח לאומי - חלה על המעסיק (אולי גם על העובד אבל ההנחה היא שהעובד הוא החלש בסיפור וגם נפגע מאי הדיווח ולכן לא שמעתי שמענישים עובד שכיר בגין אי תשלום לביטוח לאומי)
חובת דיווח על הכנסה חלה על הבנאדם שקיבל את ההכנסה - הנוהג בישראל הוא שאצל שכירים יש ניכוי במקור , המעסיק משלם למ"ה בשם השכיר.

את הפרטים המדוייקים אני לא זוכרת אבל אם העובד עשה יד אחת עם המעביד הרי שהוא לא נקי כפיים ... צריך לבדוק בפק' מ"ה (אני מחפשת אבל זה איטי :-) )

לעניין החברה שלך - שווה לה לבדוק את המשמעות הכלכלית של העלמות הכנסה ייתכן שהיא תבין שזה לא כלכלי
כל הזכויות הסוציאליות שלה נפגעות מאוד! פיצויי פיטורין, דמי לידה, הפרשות לפנסיה, אם זו עבודה יחידה אז זכויות לפנסיה מהמדינה (לא שזה כל כך הרבה אבל בכ"ז)
כמו כן מעסיק שמוכן "לדפוק" את מ"ה "ידפוק" גם אותה אם וכאשר יוכל.
הוא לא מפריש לה לקרן פיצויים, הוא לא נותן לה קרן השתלמות / קופ"ג / ביטוח מנהלים / קרן פנסיה כלשהי.

אני אל אומרת שאין אנישם שזה כלכלי מבחינתם להעלים מס, רק בד" אלו לא שכירים עם שכר ממוצע הללו ע"פ רוב יפגעו מהעלמת מס. (או כמו שהעו"ד שלנו אומר - אתה חוסך 10000 ש"ח פה ונפגע ב 10000000 שם)
זהו

וחוץ מזה תגידי לה שאני אמרתי שזה לא מוסרי!
:-D
באופן_לייט*

להגיע לחירות כלכלית 1

מבאס אותי שחברה שלי מחזיקה בהשאות שליליות כמו
לקח לי שעתיים לכתוב אז רק עכשיו אני רואה את ההמשך
וכן,
זה מבאס.
(())
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

בטח שזה לא מוסרי וזה אפילו מעצבן אותי כאזרחית המדינה. כי אני כן מהנאיבים האלה שמאמינים שכשחיים בדמוקרטיה צריך לציית לחוקים (אם רוצים לשנות אותם צריך לעשות זאת בצורה חוקית ומתוך המערכת) והמיסים שאני משלמת משרתים אותי. עם כל השחיתויות וכל הבעיות אלה חוקי המדינה ואם זה לא מתאים לי אני אלך לגור במקום אחר..
זה לא מוסרי כנגד החברה כולה.
האם היא יכולה לדווח על ההכנסה בלי שהמעסיק ידע? בעצם בטח שכן.. היא רק צריכה למלא דו"ח מס הכנסה בסוף השנה. זה יכול לפתור את זה לא? אם היא מדווחת אז היא מכוסה והיא תקבל דמי לידה (או איך שקוראים לזה). לא?
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

אילה א, מה עם הבקשה שלי שאחיך יצטרף לדף?
באופן_לייט*

להגיע לחירות כלכלית 1

האם היא יכולה לדווח על ההכנסה בלי שהמעסיק ידע

כן אבל אחרי שהיא תדווח הוא ידוע ידע!!!
ואני לא בטוחה שהוא יאהב את זה....

ואני מסכימה איתך במליארד אחוזים - מי שלא משלם מס פוגע בי.
כי למדינה יש פחות כסף לתת שירותים
כי אני משלמת יותר
וגם כי כמוני כמוך, מאמינה שזה מוסרי לציית לחוקים ולפעול לשינוי אלו שלא מתאימים לי.
זו הסיבה שאני משלמת מע"מ לכולם.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני כבר שנים לא משלמת מס הכנסה.
אני עושה תיאומי מס ומגישה דו"חות והכל.
אני פשוט לא מגיעה אפילו להתקרב לסף ההכנסה החייבת במס...
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

דיברתי איתה אתמול ונראה לי שהיא התאפסה על עצמה והחליטה לסדר ענינים והיא אפילו אמרה (שלא ביוזמתי) שהיא תפסיק עם השחור כי זה לא משתלם.. היא פשוט לא חשבה לבדוק מה היא אמורה לקבל אחרי הלידה וכל הדברים האלה. אבל בעצם, ממה שאני זוכרת מתיאומי המס צריך להגיש איזה טופס מהמעביד לא? או קבלה או משהו כזה?
אף_חצוף*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אני מתקרבת, אבל עדיין לא מגיעה. אני עוד עובדת במשרה מלאה... :-P
מיכל_שץ*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

היא רק צריכה למלא דו"ח מס הכנסה בסוף השנה. זה יכול לפתור את זה לא? אם היא מדווחת אז היא מכוסה והיא תקבל דמי לידה (או איך שקוראים לזה). לא?
לא. היא צריכה להסדיר את החוב שלה בבטוח הלאומי היום זה בערך אותה רשות, ("רשות המיסים" אלה שגנבו לנו ת'קופה) אבל לא בדיוק. ב"ל יכולים לבדוק כמה מ"ה היא שילמה ולעשות את התחשיב לפי זה, אבל אפשר גם לפי הצהרתה.
אולי כדאי גם להתייעץ עם רו"ח או עו"ד
<כמה ר"ת בהודעה אחת?>
ח_אלפשה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2005, 11:00

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי ח_אלפשה* »

אני כבר שנים לא משלמת מס הכנסה.

מזכיר לי את מה שאני אומר לאנשים שמתלוננים על גובה המס שהם משלמים: "החלום שלי הוא לשלם 10 מיליון שקל למס הכנסה!"
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

ככל הנראה, את שייכת לקבוצת התת-משתכרים שאני מהמרת שהיא הרוב באתר הזה. יכול להיות שצריך לפתוח דף חדש לכאלו, כי זו עוד בעייה שיש להרבה אנשים עם כסף. הם אולי לא יהיו אף פעם בחובות, אבל גם אף פעם לא ירוויחו הרבה כסף על מה שהם עושים. מכירה גם את זה מקרוב מאד, אבל גאה לספר שאני כן משלמת מס הכנסה.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

אני משלמת מס הכנסה, אבל זה לא במיוחד משמח אותי.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי בשמת_א* »

הם אולי לא יהיו אף פעם בחובות, אבל גם אף פעם לא ירוויחו הרבה כסף על מה שהם עושים.
אצלי זה זמני, עקב ההעדפה שלי כרגע להיות עם ילדי.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אזרחי ישראל עדיין מקבלים שירות רפואי טוב שמכוסה ע"י חברות בסיסית בקופ"ח.
כדאי לטרוח ולשלם גם את הביטוח המשלים (מכבי זהב ומקביליו), וכן להוסיף עוד סכום (נמוך) שמבטיח השתתפות במימון תרופות שלא כלולות בסל הבריאות.
מיכל_שץ*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אזרחי ישראל עדיין מקבלים שירות רפואי טוב שמכוסה ע"י חברות בסיסית בקופ"ח.
אין ספק שזה שונה מאוד מהמצב בארה"ב. שם בטוח הבריאות הוא בטוח לכל דבר ועל כל פעולה צריך לשלם השתתפות עצמית. הוצאות רפואיות בארה"ב זה עסק כבד מאוד... ויכול להיות מצב של אנשים שלא מבוטחים בכלל וצריכים לשלם אלפי דולרים לטיפולים שפה כולם מקבלים בחינם וכמובן מאליו.
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

אח שלי ישאר איפה שהוא. אם יש שאלה ספציפית שנראה לך שיוכל לעזור בה אני אשמח להפנות אותה אליו .
בשמת החוכמה היא להרויח הכי הרבה שאפשר בלי לשלם מס . שזה יוצא לא מעט מידי . בשנה בעברה כמעט עברתי את הגבול ואז איזה חארות החליטו לדחות לי בחודש תשלום אחד ( בניגוד להסכם בינינו) וניצלתי .
והחכמה השניה היא לחיות טוב בלי הרבה כסף - ככה אני תופסת את זה לפחות . אם מישהו מתבאס מלהיות עם מעט כסף עדיף לו כבר להרויח יותר ולשלם מסים. להרגשתי .
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

והחכמה השניה היא לחיות טוב בלי הרבה כסף.
החוכמה האמיתית היא ללמוד איך לייצר כסף בלי שיהיה צורך לקרוע את התחת בעבודה קשה. ואז לחיות טוב.
(נכסים, ריביות, וכו'.......).
אבל על זה כבר כתבו חכמים ממני ספרים שלמים......
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

להרויח הכי הרבה שאפשר בלי לשלם מס.
אויש... אני לא מסכימה... ובטח כבר לא פה תחזק את ידי (?). זה אומר להרוויח בערך 4000 ש"ח לחודש או אפילו פחות לא? שזה באמת מעט מאד כסף. הייתי שמחה לשמוע איך מסתדרים עם כל כך מעט כסף בחודש, אבל אני מתארת לעצמי שזה כולל מגורים בחינם (כי מישהו קנה לך דירה) או הסתמכות על מקורות אחרים (בעל, הורים, לשכת הרווחה).
ואני בכלל בעד לשלם מס. לא שפשוט לי עם מה שקורה במדינה וסדרי העדיפויות שלה, אבל הרעיון שאני מפרישה סכום מהכנסתי כדי שיטפלו בענייני בתשתיות/בריאות/חינוך/פרוצדרות של הכלל, כולל אני - נראית לי סבירה לגמרי.
לחיות טוב בלי הרבה כסף.
אני הייתי שמחה לחיות בכלל בלי כסף. זאת אחת האמונות הכי מוטבעות אצלי, עוד מילדותי במקום ההוא שבו שום דבר לא התנהל על פי כסף ולא ידענו בכלל שיש דבר כזה. גן עדן, לפחות מבחינה הזו. אני גם מאמינה שמתישהו זה יקרה כאן על פני האדמה. בין הקטבים של הנזירות לבין החזירות, אני מבקשת את דרך האמצע - לתת את מה שאני יודעת, הכי טוב שאני יודעת ולקבל בעד זה תמורה שתאפשר לי את החיים שאני צריכה ורוצה, כולל ריהוט חדש לסלון, אם אפשר.
ח_אלפשה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2005, 11:00

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי ח_אלפשה* »

_אזרחי ישראל עדיין מקבלים שירות רפואי טוב שמכוסה ע"י חברות בסיסית בקופ"ח
כדאי לטרוח ולשלם גם את הביטוח המשלים (מכבי זהב ומקביליו), וכן להוסיף עוד סכום (נמוך) שמבטיח השתתפות במימון תרופות שלא כלולות בסל הבריאות._

כדאי לשים לב: מה שקרוי בפי העם "ביטוח משלים" אינו ביטוח כלל וכלל. השם הרישמי הוא שב"ן - שרותי בריאות נוספים.
נכון להיום הדרך היחידה לבטח את עצמנו לצורך השתלת איברים או תרופות שאינן בסל הבריאות היא ביטוח בריאות פרטי.
מיכל_שץ*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

גן עדן, לפחות מבחינה הזו.
של שוטים, בואי נודה על זה...
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

השחיתות ברשות המס לא עושה לי טוב. היכן הולך הכסף שאני משלמת. כמה כואבת המציאות של ישראל. במדינה קטנה זה מורגש יותר.
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

נועה. למדת הרבה על כסף מהנסיון בעסק שלכם, אפילו שהוא נסגר ועשיתם שם טעויות. עכשיו את רואה את האנשים בין השורות ובין המילים שלהם על כסף.
מיכל_שץ*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אינו ביטוח כלל וכלל. השם הרישמי הוא שב"ן - שרותי בריאות נוספים.
מה זה משנה מה השם של זה?
מה זה ביטוח? מה מאפיין אותו?
אילה_א*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי אילה_א* »

זה אומר להרוויח בערך 4000 ש"ח לחודש או אפילו פחות לא? שזה באמת מעט מאד כסף.
אוי יקירתי את כל כך מוגבלת בחשיבה שלך יש הכנסות שאינן חייבות מס לדוגמא ירושה לדוגמא הכנסה משכר דירה .
שזה כולל מגורים בחינם.
נכון כי קניתי לעצמי דירה לא כי קנו לי אותה
החיים שאני צריכה ורוצה, כולל ריהוט חדש לסלון, אם אפשר. שיהיה לך כל מה שאת צריכה ורוצה סלון עם טלוויזית פלזמה אני מאחלת לך את כל אלה .
אני באופן אישי אוהבת את הרהיטים הישנים שלי ולא רוצה ולא צריכה להחליף אותם .
אני חוששת שמה שכתבת היה מאוד שיפוטי ואני נזכרת בפתגם על מי שגר בבית מזכוכית אל לו לזרוק אבנים .
נועה*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי נועה* »

אוי יקירתי את כל כך מוגבלת בחשיבה שלך.
מסכימה לגמרי. מאד מוגבלת. מנסה מאד לפתוח את עצמי לידע נוסף. לא ידעתי שירושות לא חייבות במס, אבל זה גם לא כל כך אקטואלי - את הסבים הרגו הגרמנים ואת ההורים שיבדלו יירש הקיבוץ. למה נפגעת מזה בעצם?
אני לא יודעת בת כמה את, אילה ובאמת את לא צריכה להסביר לי איך קנית דירה בעצמך. אבל סביר להניח שהיו לך משאבים שלי לא היו ולא יהיו בחיים האלה. אין לי צורך בשיוויון את זה כבר קיבלתי בשפע. רק הכרה בצרכים שונים - מי שצריך לממן שכירות חייב להרוויח יותר איכשהו.

טלווזית פלזמה.
אין לי בכלל טלוויזיה.... הצחקת אותי. האמת שאני מפנטזת על סלון חדש שבעלי יבנה מתישהו.
היה מאוד שיפוטי.
מתנצלת אם הרגשת שפוטה או משהו. זכותך המלאה לסגנון חייך שטוב ומתאים עבורך. כמו שאמרתי אני בעד שונות ולא בעד שיוויון.
כבד את עצמך אומר המרגיעון.
ואללה
כבר_לא_פה*

להגיע לחירות כלכלית 1

נועה, אני מסכימה אתך מאוד, ואני מאחלת לעצמי (ולכולנו אם תרשו לי) לשלם טונות של מיסים על טונות של הכנסות. ואז גם יהיה לנו כסף להחזיק רואה חשבון טוב שידאג שנשלם פחות מיסים (כי זה מה שאנשים עשירים עושים ;-)).
השחיתות ברשות המס לא עושה לי טוב. היכן הולך הכסף שאני משלמת. כמה כואבת המציאות של ישראל. במדינה קטנה זה מורגש יותר. גיימס בונד אני שמחתי ביום שהתפוצצה הפרשה כי זה אומר שמישהו עושה משהו בנוגע לשחיתות. אמנם גלגלי הצדק טוחנים לאט (לטעמי) אבל טוחנים. אולי עוד יורידו אותנו מדרגה במדד השחיתות הבינלאומי כי אני חושבת שאנחנו שם באחד המקומות הגבוהים לפי מה שקראתי בעיתון.

להוסיף לרשימת היעדים שלי השנה - לקפוץ במדרגת המס.
באופן_לייט*

להגיע לחירות כלכלית 1

להוסיף לרשימת היעדים שלי השנה - לקפוץ במדרגת המס.
מה פתאום! [זה שאיפה של שכירה :-D ]

השאיפה שלי השנה - להגדיל את ההכנסה שלי וללמוד מספיק על מיסוי כדי לשלם פחות (במסגרת החוק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) (וכל זה בלי לעבוד כי אני רוצה חופשת לידה ארוכה :-D)

לדוג' רווח הון מהשכרת דירה - יש פטור
רווח הון מריבית בבנק - אין פטור
והנה לך על אותה הכנסה פחות מס
  • ועוד דוגמא:
רווחי חברה - מס מקסימלי של 36% (אל תתפסי אותי במילה אני לא זוכרת את הקורס בדיני מיסים)
רווחי יחיד (שכיר) מדרגה עליונה של 50%
ושוב יכול להיות מצב שעל אותה הכנסה ישולם מס שונה.

מין קטע שכזה

< לייט מתפתה לחזור על הקורס בדיני מיסים>
גיימס_בונד*

להגיע לחירות כלכלית 1

קוראות יקרות, אני שמחה שהדיון חזר לנושאים כלכליים ולא התפתח למאבקי כוח על נושאי כן או לא טלויזיה של פלזמה. כל אחד מגדיר לעצמו מטרה ובונה את הדרך המיוחדת שלו להגיע אליה, בלי לשפוט אחרים.
היה נחמד אם בתחילת הדף היינו מסכמות על עידוד הדדי, כמה שפחות תחרות, במיוחד כזאת שעוצרת.
מנהלי חשבונות הם אנשים. שלי צעיר ממני פי שניים ומבקש ממני מין. אני מסבירה לו בעדינות שהוא יכול להיות הבן שלי ושיותר חשוב לי שיסביר לי מה הולך בדווח רווח הפסד. גם זה קורה בדרך לחירות כלכלית.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי פלונית* »

אילה א
ספרי לנו איך קנית בית לעצמך עם משכורת שאינה מגיעה לסף המס?

אני לא שואלת בציניות. פשוט נשמע לי בלתי אפשרי.
באופן_לייט*

להגיע לחירות כלכלית 1

ספרי לנו איך קנית בית לעצמך עם משכורת שאינה מגיעה לסף המס.

לא יכולה לענות בשם אילה אבל יכולה לדבר על בנאדם "תאורתי" - איך הוא יקנה בית שכזה.
ישתחרר מהצבא - יעבוד בהיטק יוציא מעט ויחסוך הרבה (זה יכול להיות חסכון של אלפי שקלים בחודש)
עד גיל 30 בהנחה שעוד אין לו ילדים הוא יכול לחסוך מספיק בשביל בית לא רע.
נניח שהוא התחתן בדרך - מדובר ב 2 הכנסות ללא ילידים
אם הוא קיבל עזרה ממשפחה / הורים זה יכול לעזור
אולי לקחו משכנתא לא בהכרח גדולה שמחזירים בתקופה קצרה.

ואז נולדים הילדים - מורידים הילוך בעבודה - לא מגיעים לרצפת המס (או שאחת מבני הזוג לא מגיעה...)

גירסה אחרת - מתחתנים בנישואין שמ"י לא מכירה בהם (רפורמיים / קונסרבטיביים) והנה את חד הורים ויש לך הרבה נק' זיכוי במס הכנסה - יותר הכנסה פטורה ממס.

גירסה נוספת - חוסכים הרבה בהוצאות מחיה פשטות מרצון ומפנים את הכסף ליעד - רכישת דירה (לפני הילדים זה יותר קל אבל גם אחריהם זה לא בלתי אפשרי)

< לייט גולשת - מה אני לא אעשה כדי לא לשטוף כלים :-D >
פלונית*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי פלונית* »

לדוגמא הכנסה משכר דירה רק עד גבול מסוים לא חייבת במס. עד 800 דולר בערך יש פטור מלא ואחר כך יש איזשהו דירוג.
פלונית*

להגיע לחירות כלכלית 1

שליחה על ידי פלונית* »

יעבוד בהיטק. נו, אבל זה כבר ממוטט את התיאוריה של קניית דירה עם משכורת שלא מגיעה לסף המס.....

<פלונית הולכת לישון>
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”