ילד מתעלל בבעלי חיים
ילד מתעלל בבעלי חיים
יש לי בן יחיד בן שש וחצי.
ואני אם חד הורית.
אשת מקצוע יעצה לי לאמץ חתול או כלב כדי שלילד שלי תהייה אינטראקצייה עם עוד מישהו בבית חוץ ממני.
בהתחלה הבאנו כלב. כמעט בן שנה אבל קטן בגודלו. הכלב היה אומלל.
הבן שלי במסווה של המון אהבה היה חונק אותו. מכה אותו. מציק לו בכל דרך. אני כעסתי וגם איימתי להחזיר את הכלב לבעליו הקודמים. לאט לאט העניין הפסיק.
עכשיו הבאתי גור חתולים.
החתול ממש אומלל.
אסרתי עליו לגעת בו לחלוטין. אך כל פעם שהוא חושב שאני לא רואה הוא מניף אותו באוויר ומשחרר לקול בכיו של החתול ולקול צהלותיו של הילד.
אני לא יודעת מה לעשות ואשמח לתגובות של מנוסים ממני.
ואני אם חד הורית.
אשת מקצוע יעצה לי לאמץ חתול או כלב כדי שלילד שלי תהייה אינטראקצייה עם עוד מישהו בבית חוץ ממני.
בהתחלה הבאנו כלב. כמעט בן שנה אבל קטן בגודלו. הכלב היה אומלל.
הבן שלי במסווה של המון אהבה היה חונק אותו. מכה אותו. מציק לו בכל דרך. אני כעסתי וגם איימתי להחזיר את הכלב לבעליו הקודמים. לאט לאט העניין הפסיק.
עכשיו הבאתי גור חתולים.
החתול ממש אומלל.
אסרתי עליו לגעת בו לחלוטין. אך כל פעם שהוא חושב שאני לא רואה הוא מניף אותו באוויר ומשחרר לקול בכיו של החתול ולקול צהלותיו של הילד.
אני לא יודעת מה לעשות ואשמח לתגובות של מנוסים ממני.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
ילד מתעלל בבעלי חיים
שלום לך,
קראתי פסיכולוגים שכותבים שהתעללות בבעלי חיים היא סימן אזהרה משמעותי לגבי הילד.
אמנם הילד צעיר ואולי לא פיתח עדיין אמפטיה. גם הבן שלי בן 6 והוא אוהב להפחיד חתולים. אבל זה ע"י צעקה או מחיאת כף, והם פשוט מסתלקים. אני לא רואה אותו פוגע פיזית כמו שאת מתארת.
אני חושבת שכדאי לחשוב מה באמת ישפר את המצב הרגשי שלו, ובגלל שהוא צעיר אני מרשה לעצמי להוסיף - ושלך. כי בגיל הזה המצב שלהם מאוד מאוד קשור למצב שלנו.
מקוה שלא נכנסתי למקום לא מתאים - לא רציתי לעמוד מהצד
קראתי פסיכולוגים שכותבים שהתעללות בבעלי חיים היא סימן אזהרה משמעותי לגבי הילד.
אמנם הילד צעיר ואולי לא פיתח עדיין אמפטיה. גם הבן שלי בן 6 והוא אוהב להפחיד חתולים. אבל זה ע"י צעקה או מחיאת כף, והם פשוט מסתלקים. אני לא רואה אותו פוגע פיזית כמו שאת מתארת.
אני חושבת שכדאי לחשוב מה באמת ישפר את המצב הרגשי שלו, ובגלל שהוא צעיר אני מרשה לעצמי להוסיף - ושלך. כי בגיל הזה המצב שלהם מאוד מאוד קשור למצב שלנו.
מקוה שלא נכנסתי למקום לא מתאים - לא רציתי לעמוד מהצד
ילד מתעלל בבעלי חיים
אפשר לנסות לנתב את הילד לאינטראקציה יותר חיובית עם החתול. למשל, לשחק איתו עם חתיכת חוט. לרוץ בבית ושהחתול ירוץ אחריו, לזרוק לו כדור ושהוא יתפוס וכאלה משחקים שחתולים אוהבים.
עוד דבר שאפשר זה לעודד קשר חיובי איתו - תראה, החתול יושב עלי, רוצה לעזור לי ללטף אותו? ואז להיכנס לרמה הפרקטית של אילו דברים חתולים אוהבים שעושים להם, ואיזה יופי שהוא מגרגר בזכותך. או "החתול מאד רעב, אתה יכול לתת לו אוכל?" ואז "תראה, הוא מאד שמח שהאכלת אותו"
עוד דבר שאפשר זה לעודד קשר חיובי איתו - תראה, החתול יושב עלי, רוצה לעזור לי ללטף אותו? ואז להיכנס לרמה הפרקטית של אילו דברים חתולים אוהבים שעושים להם, ואיזה יופי שהוא מגרגר בזכותך. או "החתול מאד רעב, אתה יכול לתת לו אוכל?" ואז "תראה, הוא מאד שמח שהאכלת אותו"
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
ילד מתעלל בבעלי חיים
האם את מרגישה שזה נובע אצלו מיצר התעללות?
או מהתלהבות יתר פלוס חוסר הבנה של מה שבעל החיים מרגיש באותו רגע?
או מהתלהבות יתר פלוס חוסר הבנה של מה שבעל החיים מרגיש באותו רגע?
ילד מתעלל בבעלי חיים
לדעתי הילד משועמם בבית והוא טעון באנרגיה שאמורה להיות משוחררת באמצעות משחק עם ילדים או פעילות ספורטיבית כמו רכיבה על אופניים או משחק כדור.
את צריכה לדאוג לפעילויות אנרגטיות משותפות אף לצרף את הכלב לטיולים ארוכים או משחקים משותפים.
את צריכה לדאוג לפעילויות אנרגטיות משותפות אף לצרף את הכלב לטיולים ארוכים או משחקים משותפים.
ילד מתעלל בבעלי חיים
תודה לכל העונות.
לשאלה שלך אהבת עולם התשובה היא כן. זה נראה ממש כמו יצר התעללות. יש לו את זה גם כלפי ילדים קטנים ממנו.
הוא ילד די חסר ביטחון. אני מבינה שהוא מפגין את קצת הכוח שלו מול חלשים ממנו. כשגור חתולים זה ממש אידיאלי.
היום בבריכה הוא השפריץ על ילדים שהוא בכלל לא מכיר. ממש ניגש למי שמשחק לו בנחת ומציק.
הוא לא מרביץ. הוא רק מנפנף ידיים מול פנים של מישהו. משפריץ בבריכה וכו..
נראה לי שהוא פשוט נהנה שיש בבית מישהו חלש וזמין להצקותיו.
רק שאני לא מוכנה שהוא יפיל את צרותיו על אחר.
נכון לעכשיו אסרתי עליו לגעת בחתול. (אחרי שהספיק לזרוק אותו אל הקיר. לאחוז בו בראשו או ברגל אחת. לנער אותו. לחנוק אותו והכל בצחוק מרושע שממש קשה לי לשמוע. )
אגב את כל הדברים שרשמתי הוא עשה כשהיה בטוח שאני לא רואה. התחבאתי והצצתי. היה חשוב לי לראות שבאמת זה הצקות. כי הוא כל הזמן מסביר לי שזה בטעות. ושלא התכוון ובעצם הוא רק רצה להרים אותו והוא נפל וכו..
לשאלה שלך אהבת עולם התשובה היא כן. זה נראה ממש כמו יצר התעללות. יש לו את זה גם כלפי ילדים קטנים ממנו.
הוא ילד די חסר ביטחון. אני מבינה שהוא מפגין את קצת הכוח שלו מול חלשים ממנו. כשגור חתולים זה ממש אידיאלי.
היום בבריכה הוא השפריץ על ילדים שהוא בכלל לא מכיר. ממש ניגש למי שמשחק לו בנחת ומציק.
הוא לא מרביץ. הוא רק מנפנף ידיים מול פנים של מישהו. משפריץ בבריכה וכו..
נראה לי שהוא פשוט נהנה שיש בבית מישהו חלש וזמין להצקותיו.
רק שאני לא מוכנה שהוא יפיל את צרותיו על אחר.
נכון לעכשיו אסרתי עליו לגעת בחתול. (אחרי שהספיק לזרוק אותו אל הקיר. לאחוז בו בראשו או ברגל אחת. לנער אותו. לחנוק אותו והכל בצחוק מרושע שממש קשה לי לשמוע. )
אגב את כל הדברים שרשמתי הוא עשה כשהיה בטוח שאני לא רואה. התחבאתי והצצתי. היה חשוב לי לראות שבאמת זה הצקות. כי הוא כל הזמן מסביר לי שזה בטעות. ושלא התכוון ובעצם הוא רק רצה להרים אותו והוא נפל וכו..
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
ילד מתעלל בבעלי חיים
אמא יקרה,
אני לא חושבת שלאסור עליו לגעת בחתול זה פתרון מספיק. זה לא יפתור את הבעיה שנראית לי עמוקה הרבה יותר.
הבעיה היא המשיכה שלו לעשות דברים כאלה. לא עצם הזמינות של החתול.
את לא חושבת שכדאי לעשות משהו בנוסף? סוג של טיפול? אולי לשניכם יחד?
אני לא חושבת שלאסור עליו לגעת בחתול זה פתרון מספיק. זה לא יפתור את הבעיה שנראית לי עמוקה הרבה יותר.
הבעיה היא המשיכה שלו לעשות דברים כאלה. לא עצם הזמינות של החתול.
את לא חושבת שכדאי לעשות משהו בנוסף? סוג של טיפול? אולי לשניכם יחד?
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
ילד מתעלל בבעלי חיים
_יש לי בן יחיד בן שש וחצי.
ואני אם חד הורית._
משהו חסר פה: אני מבינה שבבית, זה רק את והילד.
האם הילד בחינוך ביתי? או שיש שעות ביום שהילד נמצא לא איתך?
עם איזה עוד אנשים הוא נפגש שאינם את?
אשת מקצוע יעצה לי לאמץ חתול או כלב כדי שלילד שלי תהייה אינטראקצייה עם עוד מישהו בבית חוץ ממני
למה? זה מפני שהתגלו אצלו בעיות והיא המליצה על זה כטיפול?
למה צריך "אינטראקציה עם עוד מישהו בבית" חוץ ממך?
משהו פה לא מסתדר לי. אולי במידע הנוסף אפשר יהיה למצוא קצה חוט למה שגורם לילד להתנהג כך?
ואני אם חד הורית._
משהו חסר פה: אני מבינה שבבית, זה רק את והילד.
האם הילד בחינוך ביתי? או שיש שעות ביום שהילד נמצא לא איתך?
עם איזה עוד אנשים הוא נפגש שאינם את?
אשת מקצוע יעצה לי לאמץ חתול או כלב כדי שלילד שלי תהייה אינטראקצייה עם עוד מישהו בבית חוץ ממני
למה? זה מפני שהתגלו אצלו בעיות והיא המליצה על זה כטיפול?
למה צריך "אינטראקציה עם עוד מישהו בבית" חוץ ממך?
משהו פה לא מסתדר לי. אולי במידע הנוסף אפשר יהיה למצוא קצה חוט למה שגורם לילד להתנהג כך?
-
- הצטרפות: 09 ינואר 2011, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של אורלי_נ*
ילד מתעלל בבעלי חיים
הייתי חושבת גם בכיוון של: האם לילד יש בעיות בוויסות החושי?
מתפרץ פיסית ומילולית לעיתים קרובות?
דוחס אוכל לפה?
האם הוא מתרגש יתר על המידה בסיטואציות חברתיות?
מתקשה ליצור אינטרקציות חברתיות?
מגושם?
מתפרץ פיסית ומילולית לעיתים קרובות?
דוחס אוכל לפה?
האם הוא מתרגש יתר על המידה בסיטואציות חברתיות?
מתקשה ליצור אינטרקציות חברתיות?
מגושם?
ילד מתעלל בבעלי חיים
יכול להיות שאשת המיקצוע צדקה. אבל אולי לכם זה לא מתאים. העומס בבית רק גובר בעקבות בעל החיים וזה יוצר מתחים נוספים.
-
- הצטרפות: 24 מאי 2012, 10:57
ילד מתעלל בבעלי חיים
_בהתחלה הבאנו כלב. כמעט בן שנה אבל קטן בגודלו. הכלב היה אומלל.
עכשיו הבאתי גור חתולים._
יש לי כמה שאלות: האם הילד לקח חלק פעיל באימוץ? שיתפת אותו? הוא הביע עניין באימוץ?
ואם ראית שהוא לא מתייחס בצורה הולמת לכלב מדוע אימצתם חתול? ואיפה הכלב עכשיו? החזרת אותו לבעליו הקודמים? ואם הכלב עדיין אצלכם, האם היחס שלו השתנה?
ועוד דבר: גור חתולים הוא כמו תינוק והוא זקוק ליחס מיוחד, אם ראית שהוא לא עדין אל הכלב, מדוע חשבת שיתייחס אחרת כלפי הכלב?
לעניות דעתי האימוץ של הכלב והחתול לא הוגן כלפיהם.
יכול להיות שאשת המיקצוע צדקה. אבל אולי לכם זה לא מתאים. העומס בבית רק גובר בעקבות בעל החיים וזה יוצר מתחים נוספים.
עכשיו הבאתי גור חתולים._
יש לי כמה שאלות: האם הילד לקח חלק פעיל באימוץ? שיתפת אותו? הוא הביע עניין באימוץ?
ואם ראית שהוא לא מתייחס בצורה הולמת לכלב מדוע אימצתם חתול? ואיפה הכלב עכשיו? החזרת אותו לבעליו הקודמים? ואם הכלב עדיין אצלכם, האם היחס שלו השתנה?
ועוד דבר: גור חתולים הוא כמו תינוק והוא זקוק ליחס מיוחד, אם ראית שהוא לא עדין אל הכלב, מדוע חשבת שיתייחס אחרת כלפי הכלב?
לעניות דעתי האימוץ של הכלב והחתול לא הוגן כלפיהם.
-
- הצטרפות: 24 מאי 2012, 10:57
ילד מתעלל בבעלי חיים
מדוע חשבת שיתייחס אחרת כלפי הכלב?
כלפי החתול כמובן
כלפי החתול כמובן
ילד מתעלל בבעלי חיים
רשמתי למעלה. שיש לו בעיות חברתיות. הוא לא ממש יודע ליצור אינטרקציות חברתיות. אנחנו בטיפול בנושא. גם הוא וגם אני לחוד וגם ביחד.
לדעתי יש פה גם הוצאת תיסכול. הוא מרגיש חזק על החתול וקצת מוציא עליו את מצוקותיו.
למי ששאל על הכלב - הכלב עדיין אצלינו. הוא הציק לו בהתחלה ואחר כך זה פשוט עבר. הוא מאוד אוהב אותו.
למי שכתב לי שהאימוץ לא הוגן - אז ככה. הילד הזה מאוד אוהב חיות ! הוא מחבק ומלטף כל כלב או חתול שעובר לידו ברחוב. מאוד אוהב כלבים וחתולים.
בנוסף לכך - ברגע שלקחנו את הכלב לא היתה אפשרות להחזיר ועם הזמן היחס שלו לכלב ממש הפך לטוב היום היחס שלו מאוד טוב אליו. ולכן הרשתי לעצמי לקחת גם חתול. אני מקפידה לשמור עליו. ולמי שדואג - אל דאגה.
בסך הכל אני מאמינה שכמו שההצקות לכלב פסקו כך יפסקו גם אלו של החתול.
האמת שהייתי רוצה לשמוע פה יותר דיעות של הורים לילדים שחוו את אותו דבר - שיספרו לי אם זה עבר ואיך.
לדעתי יש פה גם הוצאת תיסכול. הוא מרגיש חזק על החתול וקצת מוציא עליו את מצוקותיו.
למי ששאל על הכלב - הכלב עדיין אצלינו. הוא הציק לו בהתחלה ואחר כך זה פשוט עבר. הוא מאוד אוהב אותו.
למי שכתב לי שהאימוץ לא הוגן - אז ככה. הילד הזה מאוד אוהב חיות ! הוא מחבק ומלטף כל כלב או חתול שעובר לידו ברחוב. מאוד אוהב כלבים וחתולים.
בנוסף לכך - ברגע שלקחנו את הכלב לא היתה אפשרות להחזיר ועם הזמן היחס שלו לכלב ממש הפך לטוב היום היחס שלו מאוד טוב אליו. ולכן הרשתי לעצמי לקחת גם חתול. אני מקפידה לשמור עליו. ולמי שדואג - אל דאגה.
בסך הכל אני מאמינה שכמו שההצקות לכלב פסקו כך יפסקו גם אלו של החתול.
האמת שהייתי רוצה לשמוע פה יותר דיעות של הורים לילדים שחוו את אותו דבר - שיספרו לי אם זה עבר ואיך.
-
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
ילד מתעלל בבעלי חיים
הצעה : ללטף את החתול/להאכיל אותו/להרים או וכ'- רק בנוכחותך והנחיתך. כלומר, הילד לא מתעסק עם החתול כשאת לא שם.הוא יכול לקרוא לך אם הוא רוצה ללטף,או שנראה לו משהו שצריך לעשות עם החתול.אתם יכולים לקבוע שעות מראש, כמו 'חוג חתול'.
אצלנו , שמתי לב שהילדים מציקים לבע"ח בעיקר אם הם מנסים להרים אותם. אומנם הם לא מציקים באופן כללי לחיות, אבל העינין הספציפי הזה גרם אצלהם ללחץ .לכן קבעתי כלל שמרימים רק בעזרתי.
למעשה , הנחתי את הבע"ח בחיקם כשהם ישבו על הארץ(כדי שכשבע"ח ירצה לקפוץ , הוא לא יפול מגובה רב).
גם עם ילדים אחרים, נראה לי רצוי שתהיי צמודה אליו ותתווכי בינו ובין ילדים אחרים.
אני מניחה שכל מה שהוא רצה מהילדים ההם בבריכה זה לשחק איתם . יתכן שהוא ביקש להשיג את תשומת ליבם .
במקרה שכזה , אם את נמצאת איתו ואת שמה לב שהוא כבר כמה דקות רק מסתכל עליהם ,אבל לא יכול לפנות אילהם במילים, את מציעה לו , בוא נציג את עצמנו, או עוזרת לו לעשות הכרות קצרה ומציעה לשחק ביחד במשחק מים שכולם אוהבים.
בקיצור, אני חושבת שבהרבה מקרים ילדים זקוקים למודל חיקוי ועזרה בעינין החברתי.
חלקנו לא נולדנו עם כישורים חברתיים מאוד מפותחים .רובנו נחשף לסיטואציות חברתיות לא פשוטות (הילדים בברכה באים בחבורות ,או אחים ואחיות שמשחקים איתם,בבריכה יש רעש ובלאגן וגם אם הילד שלך דיבר אולי בכלל לא שמעו אותו).
כן אני מאמינה שככל שתעבדי על זה ותקדישי לזה יותר מזמנך ומשתומת ליבך זה ישתפר.גם עם הולכי הארבע וגם הולכי השתים.
אצלנו , שמתי לב שהילדים מציקים לבע"ח בעיקר אם הם מנסים להרים אותם. אומנם הם לא מציקים באופן כללי לחיות, אבל העינין הספציפי הזה גרם אצלהם ללחץ .לכן קבעתי כלל שמרימים רק בעזרתי.
למעשה , הנחתי את הבע"ח בחיקם כשהם ישבו על הארץ(כדי שכשבע"ח ירצה לקפוץ , הוא לא יפול מגובה רב).
גם עם ילדים אחרים, נראה לי רצוי שתהיי צמודה אליו ותתווכי בינו ובין ילדים אחרים.
אני מניחה שכל מה שהוא רצה מהילדים ההם בבריכה זה לשחק איתם . יתכן שהוא ביקש להשיג את תשומת ליבם .
במקרה שכזה , אם את נמצאת איתו ואת שמה לב שהוא כבר כמה דקות רק מסתכל עליהם ,אבל לא יכול לפנות אילהם במילים, את מציעה לו , בוא נציג את עצמנו, או עוזרת לו לעשות הכרות קצרה ומציעה לשחק ביחד במשחק מים שכולם אוהבים.
בקיצור, אני חושבת שבהרבה מקרים ילדים זקוקים למודל חיקוי ועזרה בעינין החברתי.
חלקנו לא נולדנו עם כישורים חברתיים מאוד מפותחים .רובנו נחשף לסיטואציות חברתיות לא פשוטות (הילדים בברכה באים בחבורות ,או אחים ואחיות שמשחקים איתם,בבריכה יש רעש ובלאגן וגם אם הילד שלך דיבר אולי בכלל לא שמעו אותו).
כן אני מאמינה שככל שתעבדי על זה ותקדישי לזה יותר מזמנך ומשתומת ליבך זה ישתפר.גם עם הולכי הארבע וגם הולכי השתים.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ילד מתעלל בבעלי חיים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
עם קשיים חברתיים הדרך הכי טובה להתמודד היא עקביות.
צריך למצוא קבוצת ילדים מצומצמת-שניים שלושה ולהתמיד במפגשים איתם.
עד גיל מסויים ניתן עדיין לתווך את המפגש עבור הילד, אך מגיל 4-5 זה הופך לקשה מאוד כמעט בלתי אפשרי. כמובן שניתן לסייע לילד להציג את עצמו וללמד אותו כללים חברתיים של עולם המבוגרים-אך מניסיון זה תופס בגילאים קטנים מאוד ואחרי גיל 7-8 שוב. באמצע יש שלב שהילדים מגלים עצמאות ומאוד קשה להתערב להם בעניינים. לא לבן שלך-לילדים שעימם הוא מעוניין לשחק.
בכלל, זה גיל של קבוצות וזה קשה להגיע מבחוץ.
אני יודעת שלא זה הנושא שהעלית פה, אבל בעיני הוא חשוב הרבה יותר.
קשרים חברתיים,חיברות, זו יכולת חשובה מאין כמוה בחיים.
חיית מחמד לא יכולה להיות תחליף לילדים.
אולי הוא יכול לגשת לילדים קטנים ממנו-או גדולים יותר. זה עשוי להקל עליו בהתחלה.
עם קשיים חברתיים הדרך הכי טובה להתמודד היא עקביות.
צריך למצוא קבוצת ילדים מצומצמת-שניים שלושה ולהתמיד במפגשים איתם.
עד גיל מסויים ניתן עדיין לתווך את המפגש עבור הילד, אך מגיל 4-5 זה הופך לקשה מאוד כמעט בלתי אפשרי. כמובן שניתן לסייע לילד להציג את עצמו וללמד אותו כללים חברתיים של עולם המבוגרים-אך מניסיון זה תופס בגילאים קטנים מאוד ואחרי גיל 7-8 שוב. באמצע יש שלב שהילדים מגלים עצמאות ומאוד קשה להתערב להם בעניינים. לא לבן שלך-לילדים שעימם הוא מעוניין לשחק.
בכלל, זה גיל של קבוצות וזה קשה להגיע מבחוץ.
אני יודעת שלא זה הנושא שהעלית פה, אבל בעיני הוא חשוב הרבה יותר.
קשרים חברתיים,חיברות, זו יכולת חשובה מאין כמוה בחיים.
חיית מחמד לא יכולה להיות תחליף לילדים.
אולי הוא יכול לגשת לילדים קטנים ממנו-או גדולים יותר. זה עשוי להקל עליו בהתחלה.
-
ילד מתעלל בבעלי חיים
הי , מתמודדת עם בעיה דומה,לא חד הורית ולילד שלי יש שני אחים אבל הוא מתעלל בחתול ממש, מכאיב לו בכוונה גם כשרואה וגם כשלא
מסבירה לו שוב ושוב ודבר לא עוזר,
ממש חסרת אונים בקשר לזה
ממש אשמח לשמוע מה התפתח אצלכם ברבות השנים...
תודה!
מסבירה לו שוב ושוב ודבר לא עוזר,
ממש חסרת אונים בקשר לזה
ממש אשמח לשמוע מה התפתח אצלכם ברבות השנים...
תודה!
-
ילד מתעלל בבעלי חיים
טיפול.
לא רוצה להפחיד... אבל חוסר אמפתיה לכאב של מישהו אחר, בעל חיים או אדם- זה לא טוב.
בילדות המתעלל מתעלל בבעלי חיים. בבגרות באנשים.
לא אומרת שזה מה שקורה.
אבל לכי למטפל רציני.
ובלי קשר- תוציאי מהבית את החתול אט תרחישי אותו מהילד.
באמת שלא מגיע לו לסבול.
לא רוצה להפחיד... אבל חוסר אמפתיה לכאב של מישהו אחר, בעל חיים או אדם- זה לא טוב.
בילדות המתעלל מתעלל בבעלי חיים. בבגרות באנשים.
לא אומרת שזה מה שקורה.
אבל לכי למטפל רציני.
ובלי קשר- תוציאי מהבית את החתול אט תרחישי אותו מהילד.
באמת שלא מגיע לו לסבול.