יוגה לכל

אנונימי

יוגה לכל

שליחה על ידי אנונימי »

{בדף זה ניתן לברר על לימודי הוראת יוגה ואסכולות שונות ביוגה. דף זה לא נועד למודעות. מודעות ניתן לשים ב{{}}ככר השוק}

ראו גם בדפים יוגה בהריון , תנוחות יוגה הפוכות בהריון , יוגה ומחזור ו בייבי יוגה .

כל אדם יכול לתרגל יוגה, בכל גיל, מצב גופני, כושר, גודל ומגדר!

פעמים רבות, גם בדף זה, עולה השאלה "איזה סוג יוגה אתם מתרגלים?" או "מה ההבדל בין סוג לסוג?"
ישנן שיטות רבות ובשיטות עצמן יש הבדלים רבים בין מורה למורה והדרך הטובה ביותר למצוא את השיטה המתאימה היא פשוט לנסות. לא לפחד להחליף מורים עד שמרגישים שהשיטה מתאימה. המגוון העצום הוא אולי מבלבל אבל גם מאפשר להתאים לעצמכם בדיוק את השיטה הנכונה והמורה שעושה לכם את זה.
"הזרע חייב להיות זרע חי, והשדה חייב להיות מוכן לזריעה" (סוואמי ויווקאננדה בספרו בהקטי יוגה)

כדי להכניס קצת סדר בעולם המושגים הקשורים ביוגה, הנה הם על קצה המזלג:
פירוש המלה יוגה הוא אחדות, איחוד. ולכן מעט מפתיע שהיא מחולקת לכה הרבה זרמים, בסופו של דבר מגיעה ההבנה שהכל הוא אחד...

היוגה המסורתית מחולקת ל:
ראג'ה יוגה ? היוגה המלכותית, שעוסקת בעיקר בלימוד כתבים מקודשים, מדיטציה וחקר פנימי. עבודה רוחנית בעיקר.
בהקטי יוגה - היוגה של האהבה, התמסרות, הדרך להתקדמות רוחנית דרך שירה ועבודה רגשית יותר, בדרך כלל תחת גורו כלשהו.
קארמה יוגה ? היוגה של העבודה. התעלות רוחנית דרך נתינה ללא תמורה, עבודה לשם עבודה ללא קשר לתמורה. נפוץ בקרב יוגים נזירים המאורגנים במנזר או מסדר כלשהו.
האתה יוגה ? זו היוגה שרובנו מכירים המוליכה אל ההתעלות הרוחנית דרך תרגול נשימה להלן פראנהיאמה, התבוננות שנקראת לרוב מדיטציה, ותנוחות להלן אסאנות.

בתוך ההאתה יוגה עצמה יש זרמים רבים מאוד מאוד, רובם נקראים על שם האדם שפיתח אותם. כיום יש שני "זרמי-על" עיקריים שמתורגלים במערב:
האחד הוא הזרם של שיווננדה. יוגי שיווננדה חי בתחילת המאה ה20. הוא סבר שאם יותר ויותר אנשים בעולם יתרגלו יוגה ויפנימו ערכים של אי פגיעה (א-הימסה) יבוא שלום לעולם. לכן שיטתו מתרכזת במספר מצומצם של תנוחות (בין 12 ל 20 אם כי יש היום וריאציות נוספות גם כאן) והרבה עבודה של נשימה, הרפיה, מדיטציה, ושירת קירטאנג (מזמורים). מרכזי שיווננדה נפתחו בעולם החל משנות ה50 של המאה הקודמת, הם מתאפיינים על פי רוב במחירים נוחים ושווים לכל נפש ובפעילויות היכרות חינם אין כסף.

הזרם השני הוא הזרם של קרישנה מאצ'ריה , בן תקופתו של יוגי שיווננדה שממנו יצאו שלושה תלמידים שכל אחד מהם הפך למורה גדול ומייסד שיטה בפני עצמו:

ב.ק.ס. איינגר מייסד השיטה הקרויה על שמו, המאופיינת בדיוק אנטומי גבוה ובהקפדה יתרה על דיוק בתנוחות. עוד מאפיין של השיטה הוא שימוש בעזרים כגון חגורות, קוביות, בולסטרים, שמיכות ועוד. השימוש בעזרים נועד לאפשר דיוק בתנוחה גם למי שגופו אינו מסוגל לבצע את התנוחה בשלמות.

פאטבי ג'ויס מייסד האשטנגה יוגה. אשטנגה יוגה היא יוגה המבוססת על סדרות (ויניאסות) בהן יש חיבור בין התנוחות ושהיה קצרה בהן (בדרך כלל למשך של חמש נשימות). זו יוגה המאופינת בדינאמיות וזרימה.

דסיקאצ'ר בנו של קרישנה מאצ'ריה ומיסד שיטה שנקראה בעבר ויני יוגה . לפני מספר שנים הוא הפיץ בקשה שיחדלו להשתמש בשם ויקראו לשיטתו יוגה. בהעדר דרך אחרת להבחין בינה לבין שיטות אחרו אתעלם כרגע מבקשתו (סליחה) . פירוש המילה ויני (על פי היוגה סוטרה) הוא "יוגה בהתאם למצב". ויני יוגה מאופינת בהתאמת תנועה לנשימה, עבודה עדינה, על פי רוב בקבוצות קטנות או בשיעורים פרטיים.

עוד כמה שיטות שהחלו לצבור פופולאריות הן:

בריגהו יוגה - מסגרת רחבת היקף עד מאוד. התכנים הנלמדים הם ראג'ה יוגה, האתה יוגה, עבודה בתדרים של צליל (גונגים ועוד), תדרים של צבע (מנדלות) ועוד. נאמנים למסורת של העברה ישירה ממורה לתלמיד ושמירה על קשר לשושלת של מורים.

קונדליני יוגה - דגש על עבודה עם תדרים אנרגטים. התיחסות לצ'אקרות ולניתוב אנרגית החיים - הפראנה, מתוך מטרה לעורר את אנרגיית הקונדליני הנכספת ואתה לעלות למצבי הכרה גבוהים יותר.

ויג'נאנה יוגה - מיסודה של אורית סן גופטה: גם היא משויכת לזרם של קרישנה מאצ'ריה ומאופינת בכך שכל שיעור מכיל ישיבה (מדיטציה), פראניאמה, אסנות, ולימוד טקסטים. אורית ניסחה שבעה עקרונות תרגול של גוף רפוי, תודעה ריקה, התכוונות, השתרשות, התארכות, חיבור ונשימה.

ביקראם יוגה תרגול המבוצע בחדרים מחוממים ולחים תוך הגברת הזיעה בזמן התרגול כדי להגביר את גמישות השרירים וניקוי רעלים.

יוגה ביטס של דיויד סאי יוגה בתנועה עם מוזיקה.

באתר של "ארגון מורי היוגה בישראל"www.isyoga.co.il תוכלו למצוא את רשימת המורים (החברים בארגון)הקרובים לאיזור מגוריכם וכן מידע על פעילויות הארגון הרבות. בארגון חברים מורים מכל הזרמים.

ולמי שרוצה ללמוד עוד על ההסטוריה של היוגה הנה מאמר מתוך האתר של בריגהו יוגה.
כאן

<הפתיחה נכתבה על ידי מי מה ב23.12.06. תודה ל אמא של ליה על ההערות מאירות העיניים. תיקונים, תוספות והערות יתקבלו בברכה>
חגית*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 13:02

יוגה לכל

שליחה על ידי חגית* »

היכן לומדים הוראת יוגה? (כלומר- איך להיות מדריכה בעצמי)?
כל מידע ספיציפי יתקבל בתודה וברכה.
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

יוגה לכל

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

יש קורס בוינגייט למורים מוסמכים. חוץ מזה יש לכל כמעט לכל שיטה קורסים משלה,. איינגר יוגה בתל אביב- תכנסי לאתר שלהם, אשטנגה יוגה- אצל גילי ומירי חרובי במרכז לאשטנגה יוגה בדרום ת"א רחוב שוקן ליד עיתון הארץ, שיוווננדה יוגה- במרכז שיווננדה ת"א, רחוב לטריס ליד שדרות חן. הקורסים שלהם הכי קצרים ואינטנסיביים- משהו כמו שלושה חודשים או פחות ואת הופכת להיות רשמית מורה ליוגה. באיינגר זה הכי ממושך- שם את צריכ הלתרגל כמה שנים עד לקורס הכנה למורים שנמשך שנה, ורק אח"כ יש קורס מורים, שנמשך גם הוא הרבה זמן, ואז את מוסמכת לדרגה 1, ומתקדמת עם השנים אחרי שאת עוברת מבחנים כדי לעבור משלב לשלב. אולי יש עוד, זה מה שאני יודעת. שיהיה לך בהצלחה.
רותם*
הצטרפות: 04 מרץ 2003, 06:37

יוגה לכל

שליחה על ידי רותם* »

מה ההבדלים בין כל סוגי היוגה הנ"ל?
עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

יוגה לכל

שליחה על ידי עידית* »

יש מורה נהדר בתל אביב- אודי בילו אני ממליצה מאוד.
האטה וראג'ה יוגה בשילוב עם פלדנקרייז
שירי_בן_דב*

יוגה לכל

יוגה זה מדע (כן מדע!!!) עתיק בן אלפי שנים, שהועבר מדור לדור על ידי יוגים. ההבדל בין השיטות השונות הן בגישה. כל שיטה פותחה על ידי מורה מסוים, שמעביר אותו למורים אחרים וכו'. את האסאנות, שהן התנוחות שונות של היוגה, מבצעים בכל שיטה באופן קצת שונה.
באיינגר יוגה למשל, משתמשים בין השאר גם בכל מיני עזרים, כדוגמת כריות מיוחדות, מתלים על הקיר, ועוד, כדי להתאים את האסאנות למבנה הגוף המערבי.נשארים בדרך כלל יותר זמן בכל תנוחה. השיטה פותחה על ידי ב.ק.ס.איינגר, שהוא גורו הודי בן 90 בערך שחי בפונה שבהודו. הוא כתב את הספר המקיף ביותר והמומלץ ביותר על יוגה, שתורגם גם לעברית ונקרא- אור על היוגה, או באנגלית light on yoga. ספר מעולה, אך בכל מקרה, אני ממליצה ללמוד עם מורה, ואפשר להכנס לאתר שלהם, צריך לחפש עמותת איינגר יוגהבישראל או משהו כזה.
אשטנגה יוגה פותחה על ידי יוגי אחר שחיי במייסור בדרום הודו, נדמה לי שקוראים לו פטאבי ג'ויס. זוהי יוגה מאוד דינמית, כמעט אירובית, אפשר להגיד, יותר מהירה. פחות זמן בכל תנוחה, יותר דגש על המעברים מתנוחה לתנוחה.
שיווננדה יוגה, עליה אני יודעת הכי פחות, כי אותה כמעט לא תרגלתי חוץ משיעור ניסיון אחד (איינגר תירגלתי כ-10 שנים ואשטנגה שנה). יש לה הרבה תלמידים נלהבים בארץ, מה שאני יודעת זה שכבר מהשיעור הראשון יעודדו אותך לעשות את כל התנוחות, כולל עמידות ראש וידיים וכו, כאשר באיינגר יוגה למשל זה יותר דידקטי, יש שיעורים למתחילים, ויש רמות 1-5 אולי יותר, אבל זה מה שיש בארץ כיום, למיטב ידיעתי. בשנה הראשונה שום מורה לא ירשה עמידת ראש או ידיים באיינגר.
בסופו של דבר, כל אחד מתחבר למה שמתאים לו. אני אישית מייחסת ליוגה תרומה גדולה לשפיות שלי ולצורת החשיבה שלי, ואני ממליצה מאוד. מורים טובים הם בצפון תל אביב סטודיו נועה צוויג, 03-6020934 , בנווה צדק ת"א סטודיו גבי דורון- אין לי את המספר אבל אפשר ב-144. שתיהן איינגר יוגה. אשטנגה- גילי ומירי חרובי בדרום ת"א. אבל יש עוד הרבה מורים טובים.
גם אני, כמו עידית, שמעתי דברים טובים על ראג'ה יוגה, אבל אין לי ניסיון ואני לא יודעת על זה כלום.
חגית_פ*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*

יוגה לכל

שליחה על ידי חגית_פ* »

שירי, מאילו מהשיטות שניסית יותר נהנית ?
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

יוגה לכל

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אני דווקא למדתי (קצת... אני ממש לא מומחית) את השיווננדה יוגה - ויש סדרת שיעורים של 8 שיעורים שבהם בהדרגה לומדים ומתרגלים את התנוחות - זה הקורס הבסיסי. לא מיד מתחילים עם עמידת ראש (אם כי יהיה מי שיגיד שגם אחרי מספר שבועות זה כמעט מיד) - וגם אז, כל אחד לפי יכולתו. לא מכירה את הסוגים האחרים, אבל הרגשתי טוב מאד בשיטה הזאת.
עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

יוגה לכל

שליחה על ידי עידית* »

ראג'ה יוגה מאוד עתיקה ובהודו שייכת למעמד הגבוה, ממש יוגת מלכים לא מתאמצים בה הרבה מבחינת תרגילים אלא מאמץ מחשבתי, הרבה תרגילי ריכוז ומדיטציה.
שירי_בן_דב*

יוגה לכל

יונת, תשובה תגיע, היא בהתהוות.
חגית, נהניתי מכל דבר בזמנו. כל שיטה התאימה לתקופה מסוימת בחיי. כמו שכתבתי קודם, צריך לנסות ולראות.
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

יוגה לכל

שליחה על ידי בת_ההרים* »

שיבננדה (שזה שם של גוף ולא של צורת תירגול) מתרגלים, למעשה, האתה יוגה. תירגול ששם דגש על ההרפיה ולא על הדינמיות, הרבה נשימות... נקודת המוצא היא שהיוגה מכינה אותנו לדבר עצמו- מדיטציה (-: יש לשיבננדה יופי של ספר הדרכה. גם לדוד הר ציון( האתה יוגה). למתחילים לא כדאי לתרגל לפי ספר אלא לקחת שיעורים.
עירית_ל*
הצטרפות: 04 מרץ 2002, 09:48
דף אישי: הדף האישי של עירית_ל*

יוגה לכל

שליחה על ידי עירית_ל* »

אולי מישהי יודעת מה זה ויני יוגה?
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

יוגה לכל

שליחה על ידי מיכל* »

האם היוגה מקבלת בברכה אנשים קצת יותר שמנמנים?
תמיד התנוחות האתלטיות נראות לי לא אמיתיות לאנשים "רגילים".
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

יוגה לכל

שליחה על ידי אם_פי_3* »

כל אחד יכול לעשות יוגה. גם אנשים שמנים, זקנים, מוגבלים (מי שיש לו בעיה רפואית צריך להזהר וכדאי להתיעץ עם מומחה / מורה עם מספיק ידע ונסיון בשביל לדעת מה לא לעשות), אנשים לא גמישים ושלא עשו התעמלות כבר שלושים שנה - כל אחד עושה כפי יכולותו, שמשתפרת עם הזמן. אף אחד לא התחיל את התרגול כשהוא מבצע את התנוחות כמו בספר.
למעשה, יוגה זהו סוג התעמלות שמתאים במיוחד לאנשים לא אתלטיים, כיוון שהוא לא תחרותי, וכולל, לצד עבודה קשה, הרבה הרפיות. בחוג שהשתתפתי בו, היו אנשים בכל מיני גילאים, גדלים ויכולות. זה לא הפריע לאף אחד. המדריך נתן הנחיות מיוחדות למי שהיה זקוק לכך, והאחרים - עשו "עד גבול הנוחות". כשמתרגלים באופן קבוע, מרגישים שיפור, ולאט לאט, התנוחות בספר לא נראות כל כך בלתי ניתנות להשגה.
>כרמית לא הספיקה להתמיד מספיק בשביל להגיע לשלב הזה, אבל כן הרגישה שיפור משמעותי, ותחושה טובה מאד בגוף<
שירי_בן_דב*

יוגה לכל

מיכל, אני מצטרפת לכרמית. אם היית רואה אותי היית מבינה שלא רק רזים עושים יוגה. מה שכן, מא שהפסקתי לתרגל באופן שוטף, עליתי במשקל, כך שיוגה בהחלט טובה גם לעניני משקל. היום אני מתרגלת פה ושם ולא בצורה סדירה. אתמול למשל תירגלתי בחוף שרתון הישן בת"א והיה כיף נורא. אני מקווה לחזור לזה בקרוב.
יעל_אבמ*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2001, 23:55
דף אישי: הדף האישי של יעל_אבמ*

יוגה לכל

שליחה על ידי יעל_אבמ* »

למי שלא יכול להרשות לעצמו אבל רוצה בכל זאת לנסות אני ממליצה לרכוש DVD בנושא. ניתן למצוא כזה מגוון מדהים של קלטות בשיטות שונות של יוגה. אני ממליצה על Meditation for beginners with Maritza בהוצאת Gaiam. אני הייתי מנסה לקנות עוד דברים בהוצאתם, כי אין עוד קלטת בהנחייתה, מצאתי שהקצב שלה לפעמים מהיר לי מדי ולפעמים שומר אותי מאוד בפוקוס, הקול שלה מאוד נעים ורגוע. המבטא קצת מוזר, ההנחיה באנגלית כשמריציה היא צרפתיה במקור, אבל יש משהו שמשרה נעימות גדולה, גם הבחירה של המוסיקה, גם עוצמת הדיבור כנגד המוסיקה, כמות הדיבור מרגישה מדויקת, בלי מילים מיותרות ועם תזכורות כמו לשחרר את שרירי הפנים. (אני יודעת שצריך לשחרר, כן הלסת קצת קפוצה אבל תודה שהזכרת...). ובטח יש עוד רבים וטובים וגם כמה פחות. קניתי גם את Solomon Ultimate Yogalates ולא כל כך התחברתי לקול שלה, מה שדי מבאס כי זה נראה לי תרגילים די טובים, אני עובדת על עצמי. אבל לא הייתי ממליצה לקנות, בגלל הקול, אבל אולי למישהו אחר זה לא היה מפריע?
קרישנה*
הצטרפות: 05 מרץ 2005, 21:36

יוגה לכל

שליחה על ידי קרישנה* »

שיוננדה יוגה זו שיטה טובה המשלבת תירגול פיזי של האסנות(תנוחות),תרגילי נשימה,הרפיה,דמיון מודרך ומדיטציה.
במיטבה זו שיטה ניפלאה לאחלמה ממחלות סומאטיות וסטרס.בישראל יש קץת בעיתיות עם לימוד השיטה במרכז שיוננדה
היות והמורים רובם בוגרי קורס קצרצר(חודש)ובעלי ניסיון מועט(המנוסים עוברים למרכזי שיוננדה בחו"ל)
דבר שמוביל לפעמים לנזקים אורתופדים בקרב המתרגלים,צוות ותלמידים.
כך ששיוננדה מומלץ בתנאי שהמורה מאד מנוסה,ולוקח אחריות. רצוי לא במרכז אלה פרטי(ניסיון ואחריות)
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

יוגה לכל

שליחה על ידי סיגל_ב* »

פורטל יוגה חדש עלה ברשת:
http://www.yoga.co.il/
בת_ההרים*

יוגה לכל

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מה זה סאטיאננדה יוגה?
מי_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

יוגה לכל

שליחה על ידי מי_מה* »

תמיד חשבתי ש סאטיאננדה היא שם נרדף לשיבננדה אבל שאלתך סיקרנה אותי אז גיגלתי וזה מה שמצאתי, זה ארוך ולכן אכניס כטקסט נגלל למען המעונינים:
אודות סאטיאננדה יוגה

סאטיאננדה יוגה, או ביהאר יוגה, הפכה במשך השנים לשיטת יוגה הידועה ברחבי העולם. סאטיאננדה יוגה מעניקה למתרגליה פילוסופיית חיים בהירה, מבלי לכפות אמונה דתית או פוליטית כלשהי, ומעניקה לכל אדם, ללא קשר לרקע החברתי שלו, כלים להשגת בריאות, שקט נפשי והשראה מעוררת חיים.

סאטיאננדה יוגה מתבססת על מספר שיטות יוגה מסורתיות, ביניהן האתה, ראג'ה, קארמה, גיאנה, מנטרה ובהקטי יוגה, ועל המסורת הטאנטרית בכללה, ועושה שימוש בתרגילים הניתנים להתאמה לצרכיו האישיים של כל מתרגל ומתרגלת. כתוצאה מכך, מתרגלי סאטיאננדה יוגה מגיעים מכל הגילאים, מכל רמות הכושר ומכל סגנונות

סוואמי סאטיאננדה

תחת הדרכתו של סוואמי סאטיאננדה ובהשראת מורו סוואמי שיוואננדה הפך מדע היוגה העתיק נגיש יותר לבעלי החשיבה המודרנית, המדעית, של ימינו. היוגה מועברת בבהירות ועם חזון, מתוך מטרה להקל על האנושות את סבלה. סוואמי סאטיאננדה היה אחד ממורי היוגה הראשונים, שהביאו את היוגה אל המערב, כשהוא ממלא אחר השליחות שניתנה לו על ידי הגורו שלו: להפיץ את היוגה ברחבי העולם 'מדלת אל דלת ומחוף אל חוף'. הוא התאים את שיטות הלימוד העתיקות לאנשים בני זמננו, וכיום יש מורים לסאטיאננדה יוגה במרבית המדינות ברחבי העולם.

סוואמי ניראנג'אננדה

סוואמי ניראנג'אננדה הגיע לחיות עם פָּרָמָהָאמְסָה סאטיאננדה כשהיה בן ארבע, והפך לסאניאסי כשמלאו לו עשר שנים. לאחר שנסע בעולם, כבחור צעיר, במשך שנים ארוכות, נקרא בשנת 1983 לשוב לבית הספר ליוגה בביהאר. בשנת 1988 מונה לראש האשראם ולממשיך החזון והשליחות של פָּרָמָהָאמְסָה סאטיאננדה, להביא את היוגה אל העולם המודרני.

סוואמי ניראנג'אן מעביר פעילויות של סאטיאננדה יוגה בכל רחבי העולם והוא מאסטר בשילוב בין מזרח למערב, כממשיך של מסורת עתיקה, בד בבד עם לקיחת חלק פעיל בעולם המודרני. הוא מהווה השראה רבה בצניעות שהוא מבטא, כתלמיד בשליחותו המלאה של סוואמי סאטיאננדה, בעודו משמש כמדריך רוחני לאלפי תלמידים.

"ביהאר יוגה בהאראטי" - אוניברסיטה

בית הספר ליוגה בביהאר (Bihar School of Yoga) נוסד במוֹנגיר, בשנת 1963, על ידי סוואמי סאטיאננדה, ובכך הונחו היסודות להקמתה המאוחרת יותר של "ביהאר יוגה בהאראטי" (או האוניברסיטה ליוגה). ההגשמה של חזונו של סוואמי שיוואננדה, כפי שהועבר באמצעות סוואמי סאטיאננדה וסוואמי ניראנג'אננדה, משלבת את הלימוד האקדמי של יוגה עם החווייה האישית של חיים בסביבת אשראם. המטרה של "ביהאר יוגה בהארטי"BYB) ) היא ההתפתחות ההוליסטית של התלמיד, בתוך עולם המשתנה במהירות. דגש שווה מושם על התפתחות פיזית, נפשית ורוחנית. עם סוואמי ניראנג'אננדה כנשיא האוניברסיטה, יש המשכיות חזקה של המסורת, תוך שילובה עם הכשרה אקדמאית ויוגית.

שיוואננדה מאת'

שיוואננדה מאת' (Sivananda Math) היא הזרוע של סאטיאננדה יוגה, שמטרתה לשרת אחרים ולדאוג לרווחתם. זהו ארגון שנוסד במטרה לשפר את הבריאות והחינוך של הכפריים באזור רִיקְיָה ובאזורים נוספים בהודו. עזרה מוצעת בדרכים רבות, כדוגמת מתן אוכל וביגוד חם לחורף; שילוב הכפריים בעבודה; חלוקה של זרעים, כלים חקלאיים, דיור ושאר צרכים חיוניים. כמה מאות מתלמידי בית הספר זכו לסיוע כספי במימון שיעורים בשפה האנגלית, באָלאק בּארָה (Alakh Bara) ומרפאה, הפועלת ללא תשלום, משרתת את האזור כולו. לאחרונה נתרמו מחשבים והילדים מקבלים שיעורי מחשב. שיוואננדה מאת' דואגת גם לאסירים ולאלמנות, והעלתה את רמת החיים באזור כולו לאין שיעור.
בת_ההרים*

יוגה לכל

שליחה על ידי בת_ההרים* »

גם אני כבר הלכתי וחקרתי.מסתבר שה"ביהר יוגה" מסתובבת סביבי במעגלים כבר תקופה.בעיקר בגלל היוגה נידרה והקשר ההדוק לחינוך יוגי לילדים.בקיצור,נפלו אצלי אתמול הרבה אסימונים....איזה כיף.
מי_מה*

יוגה לכל

שליחה על ידי מי_מה* »

מחר הכנס השנתי של ארגון מורי היוגה. את הפרטים אפשר לקרוא באתר הארגון (קישור במעלה הדף) ואני רק אוסיף מנסיון השנה שעברה שהאירוח בעין שמר הוא חם, מזמין ומכל הלב. בכלל באירועים של הארגון יש הרגשה של נתינה בלי חשבון. התכנית מעולה, ממש מתלבטת למה ללכת אבל ללא ספק אהיה בחלק מהשיעורים של שילה ראג'. היתה לי הזכות לעבור סדנא שלה לפני שנה והיא מורה נהדרת - נשית, עמוקה, מצחיקה - כיף גדול. אז בואו בהמוניכם!
מי_מה*

יוגה לכל

שליחה על ידי מי_מה* »

הכנס, כמו תמיד, היה מצוין. אני לא מגיעה להרבה אירועים של הארגון אבל בכל פעם שכן, אני מרגישה גאוה להיות חלק מהארגון הזה. שילה ראג' , אורחת הכבוד של הכנס, דיברה בפתיחת השיעור הראשון שלה, שגם פתח את הכנס, על היופי בארגון שמשמש גג או , אם לצטט אותה במדויק, מטריה לכל הזרמים השונים ביוגה וכך למרות שהגענו ממקומות שונים אנחנו פועלים יחד וחוגגים את השונות במקום להתנגד לה. מילים יפות ונבונות. לכל מי שיש אפשרות - נצלו את ההזדמנות ללמוד אצל המורה המצוינת הזאת.
איילת_א*
הצטרפות: 22 נובמבר 2005, 00:26
דף אישי: הדף האישי של איילת_א*

יוגה לכל

שליחה על ידי איילת_א* »

מצטרפת לכל מילה של מי מה.
אני גם הרגשתי שהכנס היה נפלא! קודם כל, הארגון המופתי, שעד כמה שידוע לי נעשה בהתנדבות טהורה, ע"י הני רוזן, סימה צ'נדרשיקר ומתנדבים נוספים, תוך מתן תשומת לב לכל פרט ולכל אדם.

וכמובן, שילה ראג', שבעיני היא פשוט מאסטרית בתחומה, שיכולה לגעת, להניע, לעורר ולרגש, בעדינות ולעומק.
יש לה אתר ואני כמובן מצטרפת להמלצה לחוות אצלה סדנא.
בשמחות@}
בת_ההרים*

יוגה לכל

שליחה על ידי בת_ההרים* »

_רציתי לספר על סדנת יוגה ומדיטציה, שתיערך בתאריכים 14-16 ביוני, בקיבוץ עין החורש.
המורה הוא Swami Anandananda Saraswati, ששייך למסורת היוגה שאני מתרגלת - סאטיאננדה יוגה (Bihar School of Yoga) ומגיע לארץ במיוחד כדי להעביר את הסדנה.
הסדנה מתמקדת ב-Tattwa Shudhi, שהוא תרגול מדיטציה של חמשת האלמנטים שמרכיבים כל אדם, לפי היוגה,
וב-Nada Yoga, שהיא יוגה של הצלילים - שימוש בתדרי קול חיצוניים ופנימיים ככלי לחיבור לערוצי אנרגיה שונים.
מי שמתעניין יוכל למצוא עוד פרטים באתר www.sunkalpa.com, או אצל אורי ארבל, בטלפון 054-5347800_
עיפרון_פחם*
הצטרפות: 09 יוני 2007, 23:13

יוגה לכל

שליחה על ידי עיפרון_פחם* »

שאלה למורות היוגה באתר-
האם לדעתכן אפשר / כדאי לתרגל יוגה בקבוצה ללא הנחייה?
אנחנו כמה סטודנטים, שהשתתפו בשיעורי יוגה באוניברסיטה. אלו הסתיימו עכשיו עם תום הסמסטר, וחשבנו להמשיך בעצמנו. ללא הנחייה - בעיקר מטעמים כלכליים.
אם כן - האם יש לכן המלצות איך לעשות זאת, ואיפה אפשר למצוא הוראות טובות לתרגילים בספרים או באינטרנט.
תודה מראש!
מי_מה*

יוגה לכל

שליחה על ידי מי_מה* »

נראה לי דוקא יופי של רעיון. אתם יכולים לעשות איזשהו סיליבוס שמסכם את כל מה שאתם זוכרים מהשיעורים ולחלק אותו לכמה מפגשים, או להתחלף בינכם כך שכל פעם אחד אחר מנחה ואז היא/הוא יתרגלו את מה שהם זוכרים או מעדיפים.
אני מצרפת לכאן קישור ל588]יוגה ג'ורנל 1[/po].cfm ויש כאן בדף כבר קישור לפורטל היוגה. יש עוד המון אתרים.
אם לתרגל מספר, אני ממליצה על הספר yoga - the iyengar way זה ספר בפורמט של ספר בישול (כריכה רכה) הדפים גדולים, התצלומים ברורים, ההנחיות רשומות בשלבים ובנוסף יש הערות קטנות לצדי התמונות עם חיצים למקומות הרלוונטיים. בקיצור: נוח לשימוש. אתם מוזמנים להעלות שאלות בדף ועכשיו הוראת היוגה . אני בטוחה שתקבלו תשובות.
בהצלחה.
הגבירה_בחום*
הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*

יוגה לכל

שליחה על ידי הגבירה_בחום* »

שלום לכולם.
אני דווקא מחזיקה בגישה שיוגה לא מתרגלים בלי מורה... יוגה לא לומדים מספר. כמובן כשיש מורה ומסגרת זה נפלא לתרגל לבד או עם חברים אבל- וזה אבל גדול: יוגה מתרגלים עם מורה- כל גישות היוגה החלוקות בסוגיות שונות מסכימות על זה שהיוגה מועברת מגורו לתלמיד.
(במסורת היוגה היתה מועברת באופן אישי ממורה לתלמיד אחד על אחד) וזאת מכיוון שהיוגה היא תורה שהמתרגל בה עובר תהליכים טרנספורמטיביים עמוקים בכל רבדי הקיום האנושיים וזקוק להדרכה ממי שרואה כמה צעדים קדימה ויכול להנחותו כדי לא לפגוע בעצמו בגופו ובנפשו (ומוטב כמה וכמה צעדים קדימה)
אז תעשו לעצמכם טובה, תמצאו מורה טוב/ה אחראי/ת וקשוב/ה ובמקביל תוכלו להיפגש ולתרגל כמה שתירצו.
אם תירצו המלצות על מורים באיזורכם אשמח בכיף לעזור (-:
יוגה מודרה וכל טוב (-:
בת_ההרים*

יוגה לכל

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אני דווקא מחזיקה בגישה שיוגה לא מתרגלים בלי מורה... יוגה לא לומדים מספר
מצטרפת אבל מתקנת,
יוגה אפשר לתרגל לבד אבל רק אסנות ופראנימה שכולם ללא יוצא מן הכלל שולטים בהן ויודעים שהם שולטים בהן.
הנזק הפיזי ומנטלי מתרגול לא נכון,ברצף לא נכון וכן הלאה-עלול להיות גדול.
תרגול לא חייב להיות מסיבי ואינטנסיבי.מספיק להפגש ולתרגל יחד 12 סיבובים של ברכת השמש ואולי קצת פראנימה.
חוץ מזה שיש המון מורים מתחילים ליוגה שיש להם את הידע אבל אין להם את הנסיון.תנו להם צ'אנס תמורת תשלום יותר נמוך.אפשר לברר דרך אירגון מורי היוגה www.isyoga.co.il אצל הני.
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

אין בעיה עם מורים מתחילים.... הבעיה מתחילה עם:רק אסנות ופראנימה שכולם ללא יוצא מן הכלל שולטים בהן ויודעים שהם שולטים בהן.
כשאין מורה שיכול ללוות את התהליך של המתרגל יש סיכון, שמיותר לקחת אותו. פעמים רבות אנחנו משוכנעים שאנחנו שולטים באסאנה או פראנימה כשבעצם אנחנו מתרגלים אותה לא נכון, ואם אין דמות אחראית ומוסמכת ללוות אותנו, להצביע על הדרך, על המינונים והעוצמות, אנחנו חושפים את עצמנו לסכנה מיותרת לגמרי .אני לא באמת צריכה לספר לכם על כמות מתרגלי היוגה שיוצאת משעורי יוגה עם כאבי גב תחתון וברכיים (במיוחד משעורים בחדרי כושר) - וכל זה למה? העדר מורה אחראי בשטח שרואה ושואל ומוודא איך עובדים התלמידים שלו. כ"כ הרבה אנשים עובדים מתוך מה שנקרא "עודף אמביציה" - כ"כ רוצים להגיע ולהיות מהר יותר, חזק יותר, גבוה יותר. ואולי זה הזמן להבהיר פה: אחרי שעור יוגה לא אמור לכאוב הגב התחתון ובטח לא הברכיים , אם כך הדבר לאורך זמן, משהו בתירגול אינו נכון עבור המתרגל.
זה נפלא לתרגל לבד או בקבוצת חברים ולו בלבד שאיפשהו מחוץ לתירגול, בנוסף, במקביל יש מורה (גם מורה מתחיל יודע הרבה יותר ממתרגל מתחיל - אמור לדעת) שרואה ומוודא שאנשים לא מזיקים לעצמם.
בת_ההרים*

יוגה לכל

שליחה על ידי בת_ההרים* »

גבירה בחום,אין לי מחלוקת איתך.את צודקת לדעתי,לגמרי.
אבל, במקרה הספציפי הזה שבו תרגלו כמה חבר'ה עם מורה לאורך שנה-אני כן נותנת להם קרדיט שיש אסנה אחת לפחות שהם שולטים בה.אם היו באים ואומרים "אנחנו רוצים להתחיל לתרגל לבד מתוך ספר" הייתי אומרת "עזבו אתכם". אבל אולי כן יש מצב שיוכלו לתרגל משהו לבד לתקופה.
בכלל,נפתח כאן דיון רציני שראוי גם לעבירו לדף ועכשיו הוראת היוגה.
כשמתרגלים לבד(גם בקבוצה)יש בעיה.מעבר לחוסר המיומנות שיכול להביא לפגיעה במערכות הגוף,פיזיות ואנרגטיות.
מה קורה עם המסע הפנימי?
מורה טוב ומיומן יוביל אותך,המתרגל,במסע הזה.אסנות ופראנימה הן רק ההכנה לדבר הגדול.למדיטציה,לקשב,למודעות ההולכת וגדלה.תרגול,גם של מתרגל מיומן/מורה, לבד לאורך זמן,פוגע בתהליך הפנימי.ולכן אפילו מורים מנוסים ורציניים,מקפידים להמשיך ולקבל חניכה ממורה "גבוה" יותר.

במקביל יש מורה (גם מורה מתחיל יודע הרבה יותר ממתרגל מתחיל - אמור לדעת) שרואה ומוודא שאנשים לא מזיקים לעצמם
הלוואי וזה היה נכון.היום,עם כל המורים שצצים כפטריות אחרי הגשם, הודות לקורסים קצרים יחסית-קורה יותר מידי שמורים לא מונעים מתלמידיהם להגיע למאמץ מיותר ועגום.חוויתי את זה בעצמי.מורה שנותן בעצמו פרשנות שגויה למהות התרגול היוגי-חוטא לעצמו ולתלמידיו.
כ"כ הרבה אנשים עובדים מתוך מה שנקרא "עודף אמביציה" - כ"כ רוצים להגיע ולהיות מהר יותר, חזק יותר, גבוה יותר
האם יהיה זה יומרני לומר שזה קשור במנטליות הישראלית? וכמובן שבלי הכללות.אבל משהו כללי יותר-כן.
הנושא הזה עלה בקטנה גם בסדנא של המורה ההודי סורינדור סינג.הוא העיר בעדינות משהו על אופי התרגול הישראלי.הרצון הזה לגמוע תנועה רחבה מאד על חשבון האיכות שלה,על ישורת הגוף,על חשבון הדיוק.
ומי המפסיד מכל זה?המתרגל!
מי_מה*

יוגה לכל

שליחה על ידי מי_מה* »

או, סוף סוף הדיון מהדף סירבול וכובד תנועה אצל ילדים פוגש את יוגה לכל . כבר בראשיתו היו לו נקודות השקה עם נושא היוגה והיא אף הוזכרה במפורש בדיון שנושאו הוא מציאת איזון על הסקאלה "לטפל" - "לא לטפל" ובהמשך התפתח להערות והוראות מעצימות בהוראה, כלומר "לתקן" - "לא לתקן" ואם כן איך. אז כאן הקצוות הם "עם מורה" - "בלי מורה". אני, כמובן לא מתנגדת ללמוד אצל מורה (זה הרי יהיה אבסורד, אני אכרות את מטה לחמי) ובהחלט מסכימה שיש נחיצות ללמוד ממורה ולהיראות על ידי עין מקצועי ומנוסה. זה חשוב, ללא ספק. אבל אני גם חושבת שהיוגה בצורתה הטהורה ביותר פוגשת אותנו דוקא בתרגול האישי, לא בכתת הלימוד. אני בהוראה שלי מכוונת לכך שהתלמידים יגיעו לעצמאות, יוכלו לתרגל לבד ולכן אני מדגישה עקרונות כלליים שקל לזכור גם אם לא זוכרים את כל פרטי הפרטים המדויקים של האסנא או הפרניאמה. העקרון החשוב ביותר למתרגלים לבד הוא "א-הימסה", אי -פגיעה. אני מאמינה בלב שלם, שמשהופנם עקרון האי-פגיעה והתרגול נעשה תוך הימנעות גורפת מכאב, אין סכנה לנזקים.
במקרה הספציפי של עפרון פחם מדובר בקבוצה שעבדה עם מורה במשך שנה, הם לא מתחילים גמורים, אני מניחה שכל עוד יקפידו להמנע מאיתותים של הגוף למצוקה, כלומר, כאב, רעידת איברים, קוצר נשימה, הם רק ירויחו מהתרגול המשותף.
ואגב, אני לגמרי בעד ללמוד עם מורה, כל מה שאני אומרת זה שאני לא נגד ללמוד בלי. הרעיון של מורה בתחילת הדרך הוא רעיון מצוין ואפשר גם, דרך האתר של ארגון מורי היוגה או דרך פורטל היוגה, ליצור קשר עם אחד מהקורסים למורים, תלמידי שנה שניה ברוב הקורסים, ממילא מתבקשים למצוא לעצמם קבוצה לסטאז', כך תוכלו ללמוד בחינם וגם לעשות שירות לקהילה (לקהילת התלמידים בקורס מורים ליוגה בכל אופן).
מי_מה*

יוגה לכל

שליחה על ידי מי_מה* »

נראה ש בת ההרים ואני כתבנו ביחד,נו מילא חידדנו כמה נקודות על ידי חזרה...|L|
בת_ההרים*

יוגה לכל

שליחה על ידי בת_ההרים* »

העתקתי את הדיון שהתחיל בהודעתה של עפרון פחם לדף ועכשיו הוראת היוגה. אני אשמח להמשיך ולהתדיין שם.
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

מה קורה עם המסע הפנימי?
בדיוק לזה אני מתכוונת. גם אני חושבת שתירגול הגוף והפראנימה הם קצה הקרחון (קצה גדול מאוד אמנם). מזה אני חוששת.
גם אני בתור מתרגלת מתקדמת הולכת לקבל הדרכות ממורים מתקדמים יותר, הולכת לסדנאות (אגב ממש היום אני הולכת לסדנה של סורינדור סינג בכפ"ס (-:)
תהליך הלימוד לא נפסק. ואני בטוחה שאנחנו מסכימות על זה שתירגול רציני של יוגה כמסע רוחני ודרך חיים לא יכול להתנהל בלי מורה מלווה.
ברור שאם כמה חברה רוצים להתאסף כדי לעשות קצת את ברכת השמש, זה בסדר (למרות שלכי תדעי איך הם באמת עושים אותה... גם חצי קוברה יכולה להיות תנוחה מסוכנת אם לא עושים אותה נכון)

היום,עם כל המורים שצצים כפטריות אחרי הגשם, הודות לקורסים קצרים יחסית-קורה יותר מידי שמורים לא מונעים מתלמידיהם להגיע למאמץ מיותר ועגום.
אני מכירה לצערי את העניין הזה מאוד מקרוב גם. תלמידים שמגיעים אליי פגועים לגמרי מתירגול יוגה או חדרי כושר שלימדתי בהם שהמורה לא רואה בכלל את התלמידים, מקומות שמקבלים מורים ליוגה כי יש להם תעודה אבל לא טורחים לברר שהקורס שעברו כלל לימודים של חודש - וזאת- סכנת נפשות.
בכל מקרה, טוב שהדיון הזה מתעורר. הוא חשוב
יום מצויין שיהיה (-:
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

יוגה לכל

שליחה על ידי פלונית* »

מחפשת מורה ליוגה באזור פ"ח שעולה לחודש עד 150 ש"ח. מישהו מכיר?
זה התקציב שאני יכולה להרשות לעצמי וכול מישדברתי איתו עד עתה לוקח 180 מינימום..
בת_ההרים*

יוגה לכל

שליחה על ידי בת_ההרים* »

פלונית תשאלי את איילת א.בהצלחה.
נבוכה*
הצטרפות: 01 נובמבר 2004, 23:48

יוגה לכל

שליחה על ידי נבוכה* »

יש לי שאלה למורות יוגה באתר. אני מתרגל יוגה כבר כמה שנים, גם בשיעורים וגם לבד בבית ויש לי בעיה מביכה. בתנוחות הפוכות (בעיקר וריאציות של עמידת ראש אבל לפעמים גם בעמידת ידיים ונר) נכנס אויר לנרתיק וכשאני יוצאת מהתנוחה הוא משתחרר ואז זה נשמע כמו קולות נפיחה מביכים ביותר. זה נהיה חמור עד כדי כך שאני נמנעת מלהשתתף בוריאציות בשיעורים ומתרגלת אותן רק בבית.
האם יש מה לעשות?
אשמח לתשובות. תודה.
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

הי נבוכה.
קודם כל אל תהיי נבוכה. מהותו של שעור יוגה נסובה סביב הזרמה של אנרגיה בגוף וסרקולציה טובה שלה, לכן כשהאנרגיה זורמת וכל מיני דברים זזים ונפתחים ומשתחררים, יוצאים קולות. (חלקם רק נשמעים כנפיחות וחלקם לא רק נשמעים כנפיחות (-:)
מכיוון שבשעור יוגה כולם נמצאים חשופים פחות או יותר לאותם קולות שנוטים להשתחרר לפרקים, אף אחד לא ממש מגיב לזה כשזה קורה (אני מניחה שאנשים אולי מגחכים בפנים, אבל זה טבעי סה"כ, זה משחרר משהו).
בסוד אני יכולה לומר לך, שהסכנה להשמעת צלילים לא פוסחת על מי שמלמד את היוגה, במיוחד אם הוא אכל קטניות יום קודם (-:
הדבר שאני עושה כשאני מרגישה שיש סכנה לדבר כזה לקרות אני חושבת על מאוד להרחיב את השרירים הטבעתיים, פי הטבעת במקרה של פלוץ (אם נקרא לו בשמו) ובמקרה של צלילים נרתיקיים, הרחבה והרפייה מודעת של הנרתיק.
זה עוזר לי מאוד כמורה ב-99% מהמקרים, ממש מתרפד את הארוע ובאחוז הנותר מצמצם מאוד את נזקי המבוכה כך שאם כבר השתחרר רק אני שומעת אותו.
ושוב, בשעורים שאני מלמדת מידי פעם נשמעים קולות נפץ כאלה ואחרים וזה פשוט לא זוכה בכלל לתגובה, עובר כמו שבא.
אז בסדר, האדריכל שתכנן אותנו לא לגמרי סגר את כל הפינות.... נחיה עם זה...(-:
גבעה_ירוקה*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2005, 21:28
דף אישי: הדף האישי של גבעה_ירוקה*

יוגה לכל

שליחה על ידי גבעה_ירוקה* »

שלום,רציתי להזמין את הירושלמים שבינכם להתנסות בשעור למתחילים שיוצא לדרך ביום ג' הקרוב(מחר)ב-11 בבוקר במרכז וי"צו ברמת אשכול,אני מלמדת ויג'ננה שזו יוגה שקטה ומודעת אם הרבה התעמקות בפרטים,וכאמור זו קבוצת מתחילים כך שנתחיל מההתחלה...
יש גם אפשרות לשעורים פרטיים או בקבוצות קטנות בביתכם,בירושלים,לכל הרמות,רק שזה צריךבשעות הבוקר או הצהריים.
פרטים נוספים יינתנו בשימחה בטלפון-054-5970583
נבוכה*
הצטרפות: 01 נובמבר 2004, 23:48

יוגה לכל

שליחה על ידי נבוכה* »

תודה לגבירה בחום. קיוויתישיש איזה תנוחות או נשימות שעוזרים כי לצערי, עוד לא פיתחתי שליטה כזו מדויקת בשרירים בכלל ובשרירי רצפת האגן בפרט ( להפך, שם עם הגיל והלידות חלה התרופפות )-: )
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

הי נבוכה,
כמו שאמרתי, השיטה היא באמת לנסות וליצור שליטה והפרדה ובעיקר ללמוד להרפות. שזה קשה, ולוקח זמן- אבל בשביל זה אנחנו עושים יוגה לא?
בכל פעם שזה קורה לך, נסי פשוט לא להיות כ"כ לחוצה מזה ולהרפות, והטכניקות שעוזרות להרפות ביוגה עוזרות גם פה - נשימה מלאה ואיטית, מיקוד התודעה בדבר או נקודה אחת וכ'
תשאלי את עצמך מה יקרה אם זה פשוט יקרה? מה?
תהיי נבוכה? את ממילא נבוכה כבר עכשיו...(-:
ועל מה? על דבר שהוא טבעי וקורה לכולם (לפחות לכל בעלות הנרתיק)
מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות? אולי אם במחשבה תגיעי עד אליו ותיראי שאין שם שום דבר ממש מפחיד ותשחררי את עצמך במחשבה ממנו, תוכלי לשחרר גם אותו בפועל.
הרבה פעמים זה עובד כך, שיש אנאלוגיה בין הרבדים השונים של הקיום שלנו...
@}
בת_ההרים*

יוגה לכל

שליחה על ידי בת_ההרים* »

תראו איזה יופי של שנה טובה
אום_שלום*
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

יוגה לכל

שליחה על ידי אום_שלום* »

שיעורי יוגה נשית וריקודי בטן
אנוכי, אמיר דרורי, מדריכת יוגה בדגש על יוגה נשית ודליה הרפז שהיא רקדנית ומורה לריקודי בטן, חברנו יחד לשיעורים המשלבים גם וגם על מנת שנוכל להפרות האחת את השניה ואחרי שעשינו "פיילוט" וראינו כי טוב אנחנו פותחות את השיעורים לקהל הרחב.
השיעורים מתקיימים בימי ד' בשעה 10:00 בקיבוץ הזורע ואורכים כשעתיים (שעה יוגה ושעה ריקוד).
עלות 50 ש"ח לשיעור.
המעוניינות מוזמנות ליצור עמי קשר 052-3785452
שריתה_ראני*
הצטרפות: 12 נובמבר 2007, 22:23
דף אישי: הדף האישי של שריתה_ראני*

יוגה לכל

שליחה על ידי שריתה_ראני* »

יוגה ושפות אחרות

הי,
אז זה התחיל מיוגה, למידה, הוראה, המשיך לויפאסנה, לדמיון מונחה, לקונטאקט אימפרוביזציה, לכתיבה, לביוסינתזה...
יותר ויותר זה נעשה השפה הפרטית שלי. הפירוש שלי לדברים בנוסף לויג'נאנה יוגה.
מזמינה אותכם לסדנא שתתקיים בסוף החודש, שתשלב תרגול תנוחות יחד עם עבודה שיש בה מימדים של חקירה אישית, עבודה רגשית והבעתית.. (טוב, אמרתי לכם, זו השפה שלי...
מוזמנים להציץ בדפבית. מוזמנים להגיב.
להתראות
ענבל_קרמן*
הצטרפות: 14 נובמבר 2007, 20:22

יוגה לכל

שליחה על ידי ענבל_קרמן* »

יוגה לנשים בהריון ולאחר לידה בחולון
כבר הריון שני שלי אצלה, מאוד ממולץ.
רויטל חסון - 052-3654662
http://www.revitalyoga.com/
סומסום*
הצטרפות: 11 דצמבר 2007, 11:29

יוגה לכל

שליחה על ידי סומסום* »

מעוניינת ללמוד יוגה בהודו או במדינה אחרת אשמח לאינפורמציה תודה
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

יוגה לכל

שליחה על ידי with_passion* »

הידעתם שמזרון היוגה שלכם מכיל חומרים מסרטנים?
יש כאן אלטנרטיבה טבעית יותר מזרון שעשוי מגומי טבעי וסיבי יוטה.
מי_מה*

יוגה לכל

שליחה על ידי מי_מה* »

ביום שישי הקרוב, 21/3/08, חג פורים ויום השיוויון בין יום ללילה , אני מקיימת עם תלמידי תרגול חגיגי של 108 ברכות לשמש. התרגול יכלול גם ישיבה (מדיטציה) ונשימות (פראנהיאמה) בתחילתו. סה"כ ימשך כשעתיים. נתחיל ב8:00 בבוקר. מוזמנים בחום, ללא תשלום. אפשר ליצור אתי קשר בדף בית.
להתראות
נורית
יניב_וסמדר*
הצטרפות: 10 דצמבר 2007, 11:15

יוגה לכל

שליחה על ידי יניב_וסמדר* »

אני שמח להזמין אתכם ללימודי אשטנגה ויניאסה יוגה בכליל.
את השעורים מעבירה סמדר דבורה לוי מורה בכירה לשיטה ומתרגלת יוגה למעלה מעשרים שנה.
השעור הראשון יהיה ב 01/04/08 יום שלישי בתשע בבוקר. השעורים יתיקמו ב "סאנגהא" מרכז אקולוגי חדש ליוגה בכליל-גליל מערבי.
מקסימום 12 משתתפים בשעור.
נשמח לראותכם.
עינת*
הצטרפות: 26 ינואר 2003, 12:56

יוגה לכל

שליחה על ידי עינת* »

יוגה באזור פרדס חנה
-------------היי, אני שמחה להזמין לעדכן אתכם להצטרף לתרגול
שעורי "יוגה נשית- והריון
במרכז גבעת עדה - בכל יום שני ורביעי בערב. כולל שיעורי אונליין גם לנשים בהריון
04-6380648
מי_מה*

יוגה לכל

שליחה על ידי מי_מה* »

שוב דיויד סאי בביקור בישראל. המון סדנאות מתוכננות.
הנה פירוט
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

יוגה לכל

שליחה על ידי נועה_בר* »

מהם "קלפי יוגה"? ומי מהם מומלצים לילדים שאינם בחוג יוגה ?
תודה @}
ליאת_גיל*
הצטרפות: 27 אפריל 2008, 13:09

יוגה לכל

שליחה על ידי ליאת_גיל* »

סדרה של שיעורי העמקה ביוגה עם ניב דור-כהן
בכל יום שישי הראשון בכל חודש במרכז "סטודיוגה" www.stodyoga.net בפרדס-חנה בשעה 10:00 - 11:30
ביום שישי הקרוב 2/5/08 בשעה 10:00 - שיעור העמקה על אודיאנה בנדהה, אחד מתרגילי היוגה והנקיון החשובים.
האודיאנה בנדהה היא תרגיל נעילה שעוזר למצוא יציבות בתרגול התנוחות ומאפשר הכוונה של אנרגיה לחלקים שונים בגוף.
את האודיאנה בנדהה מומלץ ללמוד ממורה המבין לעומק את אופן ביצועה.

פרטים על המורה וכן סרטי הדגמה של אודיאנה בנדהה ודברים נוספים ניתן למצוא "באתר הבית של ניב דור-כהן" www.nivdorcohen.com .

באתר ניתן להצטרף לרשימת התפוצה של ניב דור-כהן ולקבל עדכונים על שיעורים וסדנאות.

מומלץ מאוד למורים ליוגה ולמתרגלים בכל הרמות.

להרשמה: 052-2895673
יסכו_נט*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 21:34
דף אישי: הדף האישי של יסכו_נט*

יוגה לכל

שליחה על ידי יסכו_נט* »

מי יכול לשלוח אותי לתרשים של תרגילים שמתאימים לכאבי גב (שנולדו בעקבות המנשא, והנקת לילה בשכיבה..). הכאבים בגב עליון בדכ..
אישה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 14:45

יוגה לכל

שליחה על ידי אישה* »

אני לא חושבת שזה נכון לתרגל תרגילים ע'פ תרשים באינטרנט. קחי שניים שלושה שהעורים פרטיים עם מורה טוב ותרוויחי.
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

הי יסכו נט
אני לא חושבת שזה נכון לתרגל תרגילים ע'פ תרשים באינטרנט. קחי שניים שלושה שהעורים פרטיים עם מורה טוב ותרוויחי.
אני מאוד מסכימה עם אישה.
ממש לא מומלץ ככה סתם לתרגל מתוך תרשים ללא הנחיה אישית. אחרי שתלמדי לבצע תנוחה מסויימת, להכיר ולהיות ערה להשפעה שלה על הגוף שלך, תלמדי לתרגל אותה באופן ובעוצמה הרצויה ממורה מוסמך, תוכלי להמשיך ולתרגל אותם בכיף בעצמך.
אם תרצי להתייעץ אשמח לעזור לך במייל או בטלפון.
דברי איתי בדפבית אם תירצי
והמון הצלחה בינתיים (-:
אום_שלום*

יוגה לכל

שליחה על ידי אום_שלום* »

ביקור באגן הקסום

הנך מוזמנת לשתי סדנאות רצופות של עבודה נשית בנושא "האגן הקסום" שיתקיימו ביום שבת 17/5 בקיבוץ הזורע:

10:00-11:30 יוגה - תרגול יוגה נשית בו נחווה את האגן כמרכז, כגורם מייצב בגוף בחיי האישה. תרגול תוך חוויית שיווי משקל חיצוני ופנימי, פיזי ומנטאלי.
מעבירה: אמיר דרורי.

12:00-13:30 ריקודי בטן - ערסול, טלטול ותנועה מודעת, בתוך גוף האישה. המשחק הנשי, האישי, הקצבי והרך.
ריקוד במקצבי תיפוף ובהקשבה לגוף.
מעבירה: דליה הרפז.

בין הסדנאות תוגש שתייה חמה, קרה וכיבוד קל

הסדנאות מתקיימות בסטודיו לתנועה בקיבוץ הזורע, צמוד לחניה המרכזית ומתחת לאולם התרבות.
מחיר השתתפות: 120 ש"ח.

פרטים והרשמה:
אמיר- 052-3785452
דליה- 052-3990247
נשמח לראותך,
להתראות, אמיר ודליה.

<אשמח מאוד לראות שם את נשות באופן וכמובן את עדת היוגיגיות הנכבדת, צרו קשר>
ככה_וככה*
הצטרפות: 26 יוני 2008, 12:00

יוגה לכל

שליחה על ידי ככה_וככה* »

שלום רב.
אני מחפשת באזור בקעת אונו / סביון / יהוד/ עטרות / וכו' סטודיו ליוגה עם מכלול סגנונות.
פירות_יער*
הצטרפות: 30 יוני 2008, 17:09

יוגה לכל

שליחה על ידי פירות_יער* »

שלום!
אני מחפשת מורה מעולה ליוגה באיזור ר"ג - גבעתיים, רצוי מקום קטן, קבוצות קטנות. מבחינת הסגנון - כזה שמדגיש עבודה פיזית עם הגוף, שרירים, יציבה. יש המלצות?
אשמח אם תענו לי כאן.

תודה
טללים_של_בוקר*
הצטרפות: 30 אפריל 2008, 11:53

יוגה לכל

שליחה על ידי טללים_של_בוקר* »

איפה יש חנות מומלצת לאביזרי יוגה באזור הצפון
מי מכיר מי יודע?
חוחית*
הצטרפות: 24 ינואר 2008, 14:06

יוגה לכל

שליחה על ידי חוחית* »

טללים, איזה אביזרים את מחפשת?
באיזה איזור?
אם תכווני אותי קצת יותר אולי אוכל לעזור לך.
@}
מי_מה*

יוגה לכל

שליחה על ידי מי_מה* »

אני לא מכירה שום חנות בכלל שמוכרת ציוד ליוגה. את הכל אני קונה דרך אירגון מורי היוגה בטלפון (04-6372323) או זרך פורטל היוגה באינטרנט.
ואם כבר התכנסנו כאן יש לי שאלה. אני מחפשת מידע על יוגה ומחלת פרקינסון. המידע בכיוון של האם יוגה יכולה להקל על התסמינים או לעכב התקדמות של המחלה . אם כן, האם ידוע למה, אלו דברים ביוגה נמצאו משפיעים.
בינתיים ניסית קצת לגגל את המילים יוגה ופרקינסון ביחד, אבל לא הגעתי לשום דבר שעונה על השאלות שלי.
אני שואלת עבור מישהי מאוד יקרה לי שחושדת שהיא חולה וביקשה ממני עזרה.
המון תודה מראש.
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

האם יוגה יכולה להקל על התסמינים או לעכב התקדמות של המחלה .
יקירתי, לפני כמה זמן דיברתי עם מישהי שיש לה תלמידה חולת פרקינסון. והיא סיפרה על כמה התירגולים עוזרים לה.
לצערי, אין לי את מספר הטלפון שלה או איך להשיג אותו כדי שתוכלי לשאול אותה שאלות ספציפיות.
ממה שאני יודעת, מכיוון שהמחלה היא מחלת עצבים, (היא פוגעת במערכת העצבים ולאט לאט מנוונת אותה) כל תרגולי היוגה שמשפיעים ישירות על מערכת העצבים והמוח עשויים לעזור, לחזק, להרגיע ולשפר את התיפקוד שלה. נשימות במיוחד. מה סיפרה הבחורה שדיברתי איתה שאחרי תירגולי פראניאמה העוויתות של התלמידה שלה פוחתות. אוג'יי במיוחד. מעבר לזה הניוון השרירי והנוקשות שבאים בשלבים מתקדמים יותר יכולים להשתפר אם מערכת השריר והשלד יתפקדו טוב יותר.
סביר להניח שהתרגול לא יבוא במקום תרופות. אני יודעת שבפרקינסון, יש מחסור בהפרשת דופמין, וסביר להניח שחולי פרקינסון מקבלים אותו באופן מלאכותי. אבל באופן כללי אני לא חושבת שיש משהו שתרגול יוגי (כקונספט) לא עוזר לו או משפר.
עכשיו כשאני חושבת על זה, יש לי דווקא חברה שאבא שלה חולה במחלה (במצב די מתקדם), הוא לא מתרגל יוגה (למרות שהבת שלו מורה) אבל אני יכולה לשאול אותה, יתכן ויש לה מידע חיוני.
נשיקות @}
אישה*

יוגה לכל

שליחה על ידי אישה* »

מצטרפת להמלצות על פראנימה.א-ב-ל פראנימה מרככת/מרגיעה ולא stimulating. למשל,בהסטריקה-לא. לדעתי גם קומבקהות מאד קצרות ועדינות.
אסנות מעוררות כדאי לקחת בערבון מוגבל.למשל,כפיפות לאחור.אפשר לשלב אותן בתרגול אבל קצר וקולע ותמיד לאזן אח'כ עם אסנה "נגדית".
הרבה שאווסנה לאורך התרגול. אין כמו שאווסנה כדי לאזן את מערכת העצבים.
בכל אופן,נראה לי שקודם כל כדאי לוודא שבאמת מדובר בפרקינסון ומשם להמשיך הלאה. למורים שלומדים מפול הרווי,יש הרבה מידע בנושא הזה.
טללים_של_בוקר*
הצטרפות: 30 אפריל 2008, 11:53

יוגה לכל

שליחה על ידי טללים_של_בוקר* »

אז מה שאני מחפשת זה מזרון יוגה, אשמח להמלצות,
ולנושא האינטרנט, בגלל שזה המזרון הראשון שלי אני רוצה להרגיש את המזרון לפני שאני בוחרת
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

דווקא מבחינת מזרונים, הטובים ביותר הם הסגולים והשחורים של 10 מ"מ ואותם אפשר להשיג רק דרך הארגון.
בחנויות, אם יש מזרונים הם בד"כ כאלה של 4 ו - 6 ס"מ, ומחומר פחות דחוס.
(מצטערת שלא יודעת להמליץ על חנות בצפון. אבל אני מניחה שבחיפה יש חנויות שמחזיקות מזרוני יוגה)
חוחית*

יוגה לכל

שליחה על ידי חוחית* »

ובכן, מזרונים פשוטים ניתן למצוא בכל חנות לציוד ספורט ולאחרונה גם במקומות כמו הום סנטר, אייס, אפילו גולף אנד קו.
גם אני ממליצה על "החנות" של הארגון, למרות שהיא מעט יקרה, יש בה מבחר יחסית גדול ואפשר למשש את המזרונים (מזרון סטנדרטי בחנות ספורט יהיה לרב עטוף בניילון). חוץ מזה שזאת הזדמנות להכיר את הני החמודה.
המשרד של הארגון נמצא בעין שמר שיכול להחשב צפון לחלק מהאנשים וכדאי ליצור קשר לפני שמגיעים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

יוגה לכל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תודה לכל המשיבות,
מה באמת המשמעות של עובי המזרון, אם יש כזו מעבר לנוחות, אני במזרונים ה"רגילים" שהשתמשתי עד עכשיו מעדיפה תמיד את העבים בגלל עצמותי הבולטות
טללים-ממחשב אחר
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

החשיבות היא גם בעובי וגם בסוג החומר. יש חומרים דחוסים יותר (כמו אלה שקונים בחנות האירגון) והם מבודדים טוב יותר את הגוף ומאפשרים השתרשות טובה של הגוף במזרון ושל המזרון ברצפה. המזרונים הפשוטים יותר מעבר לזה שהם דקים יותר עשויים מחומר אוורירי יותר.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

יוגה לכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

איזה סוג של יוגה מתאים לילדה עדינה בת 11?
אנחנו ברמת אביב. ראיתי שיש חוגי יוגה במרכז הספורט של האוניברסיטה, אבל השעות לא ממש מתאימות לנו )-:
וגם, נראה כאילו החוגים לא מיועדים גם לילדים (יש הפרדה בין חוגי ילדים לחוגי מבוגרים).
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

כן, זה נכון.
ההפרדה הזו בין חוגי יוגה לילדים ולמבוגרים נובעת מהעובדה שהיוגה פועלת לעומק על הרבה מישורים ובעצם משפיעה על כל רבדי הקיום שלנו (פיסי, אנרגטי, מנטלי ונפשי). ומכאן שהיא משפיעה בצורה מהותית על מערכת העצבים, מערכת השלד והשריר. אצל ילדים המערכות האלה עדינות יותר, ועדיין לא הגיעו לשלב הסופי שלהן כך שהעבודה עליהן מבחינה פיסית והן מבחינה אנרגטית שונה בקבוצות לילדים, עדינה יותר.
מעבר לזה, לילדים צעירים יותר היוגה מועברת תוך הרבה משחק והמחזה של ברכת השמש דרך חיקוי חיות ומעברים שונים. הכל משחקי יותר וטוב שכך, כי גם כך לפעמים נגמרת להם הסבלנות. צריך מאוד לרכז אותם כל הזמן.
כשהילדים גדלים ונכנסים לנערות כבר אפשר ממש להתחיל לעשות איתם דברים דומים יותר מבחינת תנוחות כמו בשעורים של מבוגרים.
אני אישית מכירה קבוצת יוגה לנוער מקסימה אבל באיזור השרון. נסי לחפש קבוצות נוער. יש חיה כזו (-:
זו הקבוצה שמתאימה לדעתי לגיל וגם לתאור @}
בשמת_א*

יוגה לכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

תודה על ההסברים!
אני דווקא מחפשת יותר משהו בכיוון שהיא ואני נוכל לעשות ביחד.
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

אני דווקא מחפשת יותר משהו בכיוון שהיא ואני נוכל לעשות ביחד
אם ככה, אז האופציה הטובה ביותר לדעתי היא שעור פרטי. זה כיף, זה מתוכנן במיוחד בשבילכן, ומעבר לזה לדעתי לא תמצאי מסגרת שמיועדת גם למבוגרים וגם לילדים יחד. לפחות אני לא מכירה כזו.
בהצלחה בכל מקרה (-:
בשמת_א*

יוגה לכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

אהה. אז את מכירה אולי מדריכה בכיוון הזה באיזור? אין לי מושג ירוק ביוגה (-:
אישה*

יוגה לכל

שליחה על ידי אישה* »

http://www.htyoga.com/
http://www.yogaleshalom.info/
על "יוגה לשלום" שמעתי דברים טובים!ויש למורים נסיון עשיר בתרגול עם ילדים.
אגב, גיל 11 זה כבר לא בדיוק ילד/ה. זה גבולי מאד לכיוון "מתבגר/ת" זה אומר שהשיעור לא חייב להיות עם תכני שירים\דיקלומים ומשחקים. בגיל הזה נהוג להעזר במוסיקה או כלי נגינה\ ובמנדלות כדי להעשיר את השיעור. אבל מבחינת מבנה שיעור-מתקרב לשיעור יוגה קלאסי. מצד שני,אני לא חושבת שאפשר לשלב יוגה למבוגרים יחד עם יוגה לגיל 11. השאלה היא אם את רוצה לתרגל בעצמך או שמה שחשוב לך זה פעילות משותפת עם הבת.
בשמת_א*

יוגה לכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

אגב, גיל 11 זה כבר לא בדיוק ילד/ה. זה גבולי מאד לכיוון "מתבגר/ת" זה אומר שהשיעור לא חייב להיות עם תכני שירים\דיקלומים ומשחקים
ממילא מדובר בילדה מאוד בוגרת וחכמה, שגם בגיל צעיר יותר לא היתה צריכה טריקים כאלה (-:
מוסיקה נפלאה עבורה, כי היא מנגנת בחליל צד ושרה במקהלה.
מה שחשוב לי זה להיות עם הבת, כדי שנוכל לתרגל גם בבית ביחד, להוסיף לה מוטיבציה - וגם לי לא יזיק בכלל לתרגל.
בשמת_א*

יוגה לכל

שליחה על ידי בשמת_א* »

בדקתי את שני הקישורים, נראה ממש נחמד. אדבר איתם. תודה! {@
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

יוגה לכל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

הקטע בהא צוטט מלרוקן את דם הווסת
חוחית יקרה.
מאוד מעריכה את המאמץ להסביר!!! מקסים!!!
אז, נסיתי ולא ממש הרגשתי. אנסה עוד ואשתף אותך. אני מהרקדניות (בעבר), שאספה חצי מהחיים שלה את הבטן (החיצונית).
בשלושה-ארבעה חודשים הבודדים שעשיתי יוגה, הייתה המורה אומרת כל הזמן מולבנדה סגור. האם זה מולבנדה סגור? מעולם לא הבנתי את זה אז וגם היום עוד לא הפנמתי.
האם שיטת פאולה קשורה לזה?
אם אני זוכרת טוב, אמיר קולבן (שהוא כיראוגרף פעיל נכון לשנים שאני רקדתי- לא יודעת מה איתו היום), פיתח שיעורי מחול שמבססים את היציבות של הגוף על השרירים הטבעתיים. מישהו יודע על זה משהו?
בכל אופן אני מבינה שזה משהו מאוד מהותי, מה שהסברת פה ובטח יתעוררו לי עוד שאלות.
האם לשאול פה או ביוגה לכל?

לזה אני רוצה להוסיף עוד שאלה/סוגיה.
אני מודעת לחלוטין לכך שריקוד בלט יש בו אלמנטים הרסניים לגוף אבל:
אצל רוב הרקדניות אני רואה שרירים ארוכים וגוף יפה (בעיניי לפחות), בעוד שליוגיסטיות מתפתח גוף בעל שרירים קצרים ומנופחים ובמיוחד באיזורים לא כל כך יפים כמו: הידיים, ושרירי הטרפז.
אני יודעת שאני מעלה סוגיה מאוד חיצונית, שמתעסקת עם משהו מאוד חיצוני אבל בכל זאת מעניין אותי מה תגידי או תגדנה על זה. שהרי היוגה מפעילה הרבה לחץ וכובד גוף על הידיים ועל הראש.
חוחית*

יוגה לכל

שליחה על ידי חוחית* »

לא יאומן שאני כותבת בשעה הזאת.

האם זה מולבנדה סגור? זה בהחלט מולה בנדהה, לא צריך להוסיף את המילה סגור כיוון שהמושג כבר כולל בתוכו את המעשה,
בנדהה פירושו: אסוף, נעול, וגם מפתח, זוהי הסנסקריט המופלאה ואולי חברותי כאן יוכלו לתרום מידיעותיהן הנרחבות יותר משלי בשפה.
בכל אופן, הבנדהה היא האיסוף, מולה זה שורש, דהיינו איסוף השורש, כשמדובר במיקוד בצ'אקרה התחתונה, הלא היא צ'אקרת השורש- המולדהרה צ'אקרה. התרגול הזה דורש הקשבה לאורך זמן, לעיתים לוקח גם שנים להבין בדיוק במה מדובר, אני בקשב יום יום שעה שעה ועדיין לומדת את זה כל הזמן אז אל יאוש.
את אמיר קולבן אני לא מכירה אבל שמעתי שגם "זאזא" של אוהד נהרין עסק בהנעה מתוך מרכז הגוף.

אצל רוב הרקדניות אני רואה שרירים ארוכים וגוף יפה (בעיניי לפחות), גם אני פעם חשבתי שזה יפה והיום כבר לא, אני רק מסתכלת על ההקשתה הגדולה בגב התחתון וכבר יש לי צמרמורת, פגשתי יותר מרקדנית עבר אחת עם בעיות גב קשות, מה שאני רואה זה בעיקר חוסר איזון בין החלק הקדמי של הגוף לחלק האחורי וגם שחיקה נוראית של המפרקים.

בעוד שליוגיסטיות מתפתח גוף בעל שרירים קצרים ומנופחים ובמיוחד באיזורים לא כל כך יפים כמו: הידיים, ושרירי הטרפז. בעקרון היוגה עובדת על הארכת שרירים, אני דווקא לא מכירה הרבה מתרגלות יוגה עם זרועות מנופחות אבל בהחלט בעלות חגורת כתפיים חזקה מאוד.
העקרון הוא שלמרות המעמסה על הידיים, הכתפיים והראש בתנוחות יוגה מסויימות תשמר כל הזמן ההתארכות וההתרחבות.

מתי את באה לשיעור אצלי שכנה? (-:
נקודות_ורודות_אגדיות*

יוגה לכל

אווו כשאני אגמור להיפרד, כשאני אגמור להתאבל, כשאני אגמור לגדל, כשאני אגמור .
טוב בקיצור אני אמא במשרה כל כך מלאה שאני לא רואה איך אני מתפנה לעשות דברים למען עצמי. סוגיה הרבה יותר מתוסבכת מזו היא איך אני יוצאת לפרנס כשהם פה איתי, או בגן שעולה כמו בערך מה שממרוויחים..בקיצור סיבוך.
וחזרה לענייננו: מתכוונת לתרגל ולנסות להבין, נכון לכרגע בשלט רחוק, מורתי.
ואת מוזמנת לבוא להסביר לי לכשתרצי , הנוף דומה לשלכם אבל בכל זאת קצת שונה ו...אני פה. שתיה וכיבוד עלי.@}
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

אני רק מסתכלת על ההקשתה הגדולה בגב התחתון וכבר יש לי צמרמורת, פגשתי יותר מרקדנית עבר אחת עם בעיות גב קשות, מה שאני רואה זה בעיקר חוסר איזון בין החלק הקדמי של הגוף לחלק האחורי וגם שחיקה נוראית של המפרקים.
לגמרי...!
זה ידוע שלרקדניות ומתעמלות קרקע לשעבר הכי קשה להפנים עקרונות מסויימים ביוגה, למרות שהן מגיעות גמישות וחזקות ביחס לרוב האנשים הן מתקשות לגייס את ליבת הגוף והסוגרים להלן המולה בנדה, ושתי הבנדהות הנוספות כדי לאסוף את הגוף ולהגן עליו ולכן אמנם מגיעות להשגים מאוד מרשימים עם הגוף אבל מגיעות לשחיקה מאוד מהירה. (אמרה הרקדנית לשעבר שירקה דם בשנים הראשונות כדי ללמוד להכניס את הצלעות פנימה ולמלא את השקע בגב התחתון)
מעבר לזה, מסכימה עם כל מילה של חוחית (-:
רוצה רק להוסיף שלאיסוף המולה בנדהא ושתי הבנדהות הנוספות (האודיאנה בנדה שכרוכה באיסוף של הבטן ועיסוי האיברים הפנימיים והג'לנדרה בנדהא שנמצאת בגרון) יש מבחינת היוגה חשיבות הן במישור הפיסי שכן האיסוף שלהן מגן על הגוף ומביא אותו לתרגל את תנוחות היוגה מהמקום הנכון שמגן על הגוף במיוחד באיזורים החלשים יותר והמועדים לפורענית קרי גב תחתון, עורף וכ' (יש התייחסות למולה בנדה ולשרירי הבטן הפנימיים ממש כפיגומים של הגב) ולייצב את הגוף מבפנים, זו הסיבה שהיכולת להשתמש בהן מאפשרת יציבה נכונה וחלוקת עומסים מאוזנת על כל מערכות הגוף.
המישור השני שיש לו חשיבות מכרעת ביוגה הוא המישור האנרגטי. בתרגול היוגה מה שבעצם רוצים הוא לחולל שינוי אנרגטי, לעורר את אנרגיות מסויימות ואז לנתב אותן ולשלוט בהן. איסוף הסוגרים הפנימיים (הבנדהות) של הגוף מאפשר את יכולת השליטה וניתוב האנרגיה בגוף והובלתה כלפי מעלה או לאן שרוצים לקחת אותה ברגע נתון.
אווו כשאני אגמור להיפרד, כשאני אגמור להתאבל, כשאני אגמור לגדל, כשאני אגמור .
יקירתי, זו תשובה קלאסית של מכורים. העניין הוא לא תגמרי לגדל, לפרנס, לדאוג להתקל בבעיות של החיים.
ברור לי לגמרי שהבלאגן בחייך כ"כ גדול כרגע שעכשיו זה לא הזמן, אבל בקרוב הדברים יתפסו כיוון ומסלול ואז אני לא חושבת שכדאי לחכות. צריך להכניס את זה ממש לעובי הקורה של החיים כדי להתמודד עם הפרידות, גידול, גדילה, פרנסה ואבל הרבה הרבה יותר טוב @}
מי_מה*

יוגה לכל

שליחה על ידי מי_מה* »

שליוגיסטיות מתפתח גוף בעל שרירים קצרים ומנופחים ובמיוחד באיזורים לא כל כך יפים כמו: הידיים, ושרירי הטרפז
ואת זה את כותבת אחרי שראית אותי בבגד ים... אוכלת סרטים.
( ;-) טוב, לא באמת, אל תדאגי, כבר לא תצליחי להעליב אותי)
אום_שלום*

יוגה לכל

שליחה על ידי אום_שלום* »

איסוף הסוגרים הפנימיים (הבנדהות) של הגוף מאפשר את יכולת השליטה וניתוב האנרגיה בגוף והובלתה כלפי מעלה או לאן שרוצים לקחת אותה ברגע נתון.
מסכימה מאוד, זה מחזק גם את הפן הפיזי, כמו לשים פקק כדי שהאנרגיה לא תזרום למטה אלא תשמר בחלל הגוף, זה נותן כוחות אדירים, מי שלא ראה אותי חורכת איזה עליה במהירות האור בטיול כלשהו, לא ראה כוחה של מולה בנדהה במיטבה. (-:

מימוש, לכי תפגיני את שרירי הזרועות והטרפז שלך ברחבי סיני ותעזבי אותנו בשקט (-;
חוחית*

יוגה לכל

שליחה על ידי חוחית* »

P-:
נקודות_ורודות_אגדיות*

יוגה לכל

מימה מימוש
מה קורה?? אל תתאמצי כל כך, צר לי לאכזב אותך שאת נראית נפלא. את יפה, יש לך עור יפהפה (הלוואי עלי) ואת סקסית.
אז נא להרגע ולהשאיר קצת מקום לאחרים שגם רוצים קצת להעלב P-:
הגבירה_בחום*

יוגה לכל

אז נא להרגע ולהשאיר קצת מקום לאחרים שגם רוצים קצת להעלב
נשאר עוד מקום בנעלבים? (בתור מי שנקודות קוראת לו בשמות חיבה בשל מבנה גוף מסויים, אני חושבת שיש לי זכות קדימה (-:)
אישה*

יוגה לכל

שליחה על ידי אישה* »

שליוגיסטיות מתפתח גוף בעל שרירים קצרים ומנופחים ובמיוחד באיזורים לא כל כך יפים כמו: הידיים, ושרירי הטרפז

אאאהההה....זו נשמעת לי כמו הכללה :-) אצלי דווקא התפתחו שרירי הירכיים...וגם נראה לי(כשאני כבר מסתכלת במראה,כי בבית אין לי)שהתחת כשריר אחד גדול,גם הוא התנפח. ולא,לא גדל מסביב אלא ממש התמצק וגדל קצת לאחור.ככה שנראה לי שאיזה שריר מתפתח תלוי בגוף.ואני לא מחסידות האסנות של איזון על שתי ידיים קרי עמידת ידיים,עקרב וכד'....אני גם לא ממש בעניין של ריישים על הקיר. אני חושבת שרוב שריר הזרועות אצלי הם מהכלב ראש למטה ומעמידות הראש.

אני רוצה לשתף כאן שבתקופה האחורנה אני מפתחת סמפטיה רבה לפילאטיס. זו שיטה מאד חכמה לדעתי שמלמדת את הגוף לעבוד נכון עם השרירים העמוקים יותר ומאד תורמת ליציבה ולאיזון הגוף סביב האגן.
אני אפילו שוקלת לקחת קורס מדריכי פילאטיס מזרון רק כדי להעשיר את הידע שלי ואולי גם את השיעורים שאני מעבירה.
חוחית*

יוגה לכל

שליחה על ידי חוחית* »

אישה יקרה, אני מאוד מאוד ממליצה לך על קורס "יוגה נשית" של מירה ארצי פדן שגם היא מלמדת את הגוף לעבוד נכון עם השרירים העמוקים יותר ומאד תורמת ליציבה ולאיזון הגוף סביב האגן.
ולא, זאת ממש לא פרסומת, אני פשוט חושבת שתוכלי למצוא שם גם את ההעשרה בתחום הזה וגם העמקה ביוגה שהיא התחום שלך בעצם.
אני יכולה להעיד על עצמי שזה הקורס שנתן לי הכי הרבה הן בתור מורה והן בתור מתרגלת.
שבת שלום @}
שליחת תגובה

חזור אל “התעמלות בהריון”