חתולים מלאכים

אנונימי

חתולים מלאכים

שליחה על ידי אנונימי »

ראה גם חתולים בצמרת

אחרי שהות של עשר שנים בת"א בה טיפלנו בשלושים חתולים חסרי-בית, הגענו לערבה והחלטנו שכאן ננוח מחתולים... אבל, היום יש בחצרינו חמישים חתולים, יפיפים, בריאים ועליזים.כתבתי עליהם הרבה סיפורים וגיליתי שהם מלאכים... אשמח לפרסם באתר חלק מהסיפורים. { נתי בר שלום }
נאוה_פרנס*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי נאוה_פרנס* »

היי נתי, מה שלומכם? איזה כייף לפגוש אותך כאן (())
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אני מחכה וסקרנית לקרוא.
גידי_בר_שלום*
הצטרפות: 21 נובמבר 2001, 12:24

חתולים מלאכים

שליחה על ידי גידי_בר_שלום* »

היי נאוה
כן אנחנו בערבה ואוהבים אותה ממש.
עם החתולים יש לנו רומן ארוך כידוע לך. כשהגענו לערבה לפני כ- חמש שנים הרעילו את החתולים כי פרצה כלבת.
לפני שנתיים בערך רצו להרעיל את החתולים בשנית אך הפעם כבר היינו כאן ולא נתנו לדבר כזה להתרחש. היום המועצה האזורית מממנת עיקורי חתולים וחיסונם נגד כלבת. ממש ימות המשיח החתוליים. אנחנו מביאים אוכל מוזל מ- "תנו לחיות לחיות" ומספקים אותו לאוהבי החתולים בערבה. אנו מפרסמים את חשיבות העיקורים ואת הצד ההומני שבכך.ולאט לאט תושבי הערבה מרגישים את הברכה שבגידול חתולים בכך שאין נחשים, עכברים, עקרבים כו'.
נאוה, שיהיה לך ולשאר אוהבי החתולים רק טוב.
שלכם גידי
נתי_בר_שלום*
הצטרפות: 21 נובמבר 2001, 18:55

חתולים מלאכים

שליחה על ידי נתי_בר_שלום* »

רגעים של חסד
בכל יום בשעה קבועה אני יוצאת לחצר להאכיל את החתולים, והנה באחד הימים כשיצאתי להאכיל אותם, שמעתי קול יללה מכיוון העץ שבגינה. ניגשתי לשם וראיתי חתולה חדשה קטנה ורועדת כולה. הושטתי את ידי בחמלה וקראתי לה : ציפי... ציפי... ככה סתם, ולמרבה הפלא היא נענעתה לי וירדה ישר לזרעותי. היא היתה קטנה צמוקה ומורעבת מאוד, כנראה שזה זמן רב לא בא אוכל לפיה. הכנסתי אותה למטבח ונתתי לה לאכול בנפרד, והיא אכלה בשקיקה, אך הצרה היתה שמרגע ראשון, כל החתולים ללא יוצא מהכלל לא אהבו אותה ורצו לגרשה. היא מצאה פתרון ועלתה להתגורר על הגג.. בבקרים הכנסתי אותה הביתה והיא הלכה אחרי לכל מקום, אבל יותר מכל אהבה לעמוד על אדן החלון ולראות איך אני מבשלת, כנראה שהייתה טבחית בגלגולה הקודם... היא הייתה חתולה מדהימה, ממש "בובה" יפה ומיוחדת במינה, השכנה קראה לה "דוגמנית" בשל עיניה "המאופרות" בפס שחור...

כעבור שבוע נסענו לתל אביב ובקשנו מהשכנה שתשגיח עליה, אבל החתולים ניצלו את ההזדמנות שלא היינו בבית וגרשו אותה מהחצר. כשחזרנו חפשתי אותה בכל מקום והיא לא הופיעה. חלפו להם שלושה ימים וגשם עז הפתיע את הערבה, לילה שלם הוא ירד בברכה... כל החתולים היו רטובים וחיפשו מיסתור מהגשם, ואני חשבתי על ציפי... פתאום מכיוון המחסן יצאה ציפי שדמתה לסמרטוט רטוב ובקושי הלכה ללא כל כיוון, אבודה בגשם,,, קפצתי לקראתה ונטלתי אותה בזרועותיי וראיתי שהיא יותר צמוקה משהייתה, מצבה היה ירוד מאוד, היא כבר לא אכלה ובקושי שתתה.

על סלסלה מרופדת בחדש העבודה השכבתי ואותה וכל חצי שעה נתתי לה לשתות במזלג, מרק עוף שהכנתי עבורה, אך היא הלכה ונחלשה... הוטרינר שבדק אותה מצא שהמעיים שלה התייבשו מרעב. הוא הזליף לפיה שמן זית והרגיע אותי: " אחרי שהיא תתרוקן, היא תרגיש טוב יותר" ואני נרגעתי.
החזרתי אותה הביתה וראיתי שהיא ממשיכה לסבול בדממה והלב שלי נשבר,,, עיסיתי את ביטנה, עשיתי לה הילינג והתפללתי לשלומה, וכשסוף סוף השתחררו המעיים, שטפתי לה את הרגליים ונחתי אותה על השטיח הירק מאמינה שעכשיו היא תבריא. אך תכנית נשמתה היתה שונה היא בחרה לשחרר גם את גופה והיא פשוט מתה לי בידיים...
היא באה אלי בימיה האחרונים לקבל רגעים של חסד...
אלונה_רוטר*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 22:25

חתולים מלאכים

שליחה על ידי אלונה_רוטר* »

איזה סיפור מרגש....
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

(למרות אי-אהבתי לחתולים) הסיפור מרגש ביותר...
נטע_ש*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי נטע_ש* »

נתי וגידי (וכולם) שלום לכם.
מהו הצד ההומני של עיקור חתולים בעינכם? האם אין זו פלישה לטבע (גם אם הטבע הוא רחובות תל אביב), לקחת חתולים ולסרס/לעקר אותם? אולי יש לתת להם לחיות באופן טבעי וגם למות כך, שהרי להידרס זה כבר חלק מן ההישרדות בג'ונגל העירוני (גם לבני אדם).
מי שם אותנו "לתקן" את מצבם של החתולים, בעיקר כי זה מפריע לנו, בני האדם? אולי החתולים מאבדים חלק משמעותי מהטבע שלהם כשאנו נוטלים מהם את חיי המין שלהם?
מי שמנו לשפוט?
אני לא שואלת לשם הפרובוקציה אלא באמת מתחבטת קשות בשאלה המוסרית הזו.
נעה_גל*
הצטרפות: 12 יוני 2001, 22:14
דף אישי: הדף האישי של נעה_גל*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי נעה_גל* »

האם חתולים שחיים ברחוב נקראים "חתולים החיים בטבע"?
נטע_ש*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי נטע_ש* »

כן. מבחינתי זהו ה"טבע העירוני" של חתולי הרחוב. זה לא טבע במשמעות המילולית שלו, אבל זה המקום בו הם נולדים, אוכלים, חיים ומתים. אני אפילו חושבת שבמהלך האבולוציה של חתולי הרחוב הם ילמדו שמכונית זה אויב, וכביש זה שדה הקרב...
קצת מופרך... אבל זו דעתי
איתי_שרון*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי איתי_שרון* »

תחת ההנחה שמוות ברעב/הידרסות/הרעלה ושאר מיתות משונות שהעיריות וגופים אחרים מטילים על חתולי וכלבי הרחוב אני חושב שעיקור או סירוס הוא צעד הומני למדי. ההגיון שלי אומר שזהו צעד יעיל גם מצידן של העיריות: אם מרעילים חתולים הרי שמתפנות טריטוריות לחתולים חדשים, ואלה שנותרו (תמיד יהיו כאלה) ימליטו גורים חדשים שיגדלו ויורעלו מחדש... אם מעקרים חתולים הרי שאוכלוסיית החתולים נותרת יחסית יציבה וצריך להשקיע פחות משאבים ב"לפתור את הבעיה"...
אף אחד (חוץ מאיתנו) לא שמנו "לתקן" את מצב החתולים... מצד שני - אנחנו הבאנו אותם למצב הזה... שוב - בהנחה שהגורל הצפוי לרב חתולי הרחוב הוא מוות בייסורים, אני חושב שעיקור הוא פתרון טוב.
אגב - מנסיוני הדל (הכולל שתי חתולות) אני מתרשם שעיקור לא פוגע בשמחת החיים של החתולה - אולי אפילו להיפך. אינדירה החתולה שלנו עוקרה בגיל צעיר (לפני הייחום הראשון) ונשארה "ילדה קטנה" :-) עד היום (מגרגרת במרץ וגם משחקת איתנו כשנחה עליה הרוח. היא בת 5). גיורא, שהיתה החתולה שלנו כשהייתי קטן המליטה מספר פעמים וגם "התבגרה בהתאם" (למרות שהיתה מתוקה כל הזמן). זה לא מדגם מייצג, אבל קראתי על חוויות דומות גם בספרים.
נטע_ש*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי נטע_ש* »

יש פה שני מישורים:
במישור הפרקטי - יש הגיון גדול בדבריך (שלא חשבתי עליו קודם). אכן, אם לא יעוקרו/יסורסו חתולי רחוב, העיריות תרעלנה אותם, פשוט כי זה מפריע לתושבים. נכון, זו התוצאה הסופית, ומבחינה זו עדיף לעקר ללא ספק.
במישור הפילוסופי-מוסרי - אני עדיין חושבת שזו התערבות חודרנית משהו.
במקרים של אימוץ חתולי רחוב וגידולם בבית, זה שונה בעיני, כי אדם המחליט להציל חתול מן הרחוב, יכול מבחינה מוסרית לתת לו חיסונים ולעקר כי זה נוגע גם לרווחתו, וגם כי הוא שם לחבק לנשק ולגרגר עם החתול/ה.
נטע_ש*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי נטע_ש* »

טוב.
סוף סוף אני מביאה את עצמי לספר לכם על חוויה קשה שעברתי (וכולי רועדת והלב דופק לי, אבל אני בכל זאת רוצה לשתף אתכם).
זוכרים את החתולה שחיפשתי לה וטרינר לעיקור (ססיליה מ-חתולים בצמרת)? אז בזכות הטלפונים שקיבלתי פה באתר, מאילנה מרב ואביה, הגעתי לעמותת 'לב לחי' ודרכם לוטרינר שהם עובדים איתו בתל אביב, שעושה עיקורים מאד בזול. כל כך בזו,ל שהיום קשה לי להבין איך הוא מתפרנס, ואולי גם איך הייתה יכולה החתולה המלאכית שלי לא לשרוד ניתוח כל כך פשוט וטריוויאלי.
מסרתי לו אותה, קטנה ומקסימה, אך גם מפוחדת ומבוהלת באחר הצהרים של יום חורפי אחד. למחרת קיבלתי טלפון ממנו בסביבות 12:00, וידעתי שמשהו לא בסדר. ידעתי כי הוא אמר לי לבוא ב 15:00.
no news, good news כמו שאומרים.
אני מתקשרת והוא אומר לי "נטע, החתולה מתה".
"סליחה?", אני עונה לו, בשוק טוטאלי.
"היא מתה, אני מצטער".
"מה מתה, מה פתאום מתה? ממה?"
"מסטרס". מסטרס הוא ענה לי.

הייתי בשוק גמור. לא ידעתי איך לבלוע את זה, שלא לדבר על לעכל. הייתי על סף התמוטטות נפשית. הבאתי את עצמי איכשהו הביתה, בוכה בהיסטריה כל הדרך, ובוכה כל היום והלילה גם בבית. לא הצלחתי ללכת לעבוד, לא לקרוא, לא לשמוע מוזיקה, ולא לעשות כלום. ישנתי קצת והייתי עצובה ברמות שלא הכרתי ולא פגשתי עד אותו יום.
כל כך לא ציפיתי לזה. מה פתאום למות מעיקור? הייתי בהיי מזה שאני (יחד עם עוד כמה חבר'ה בעבודה) עוזרת לחתולת רחוב, ולוקחת אותה לעיקור אצל וטרינר פרטי (ולא דרך העיקורים בקבלנות של העיריה). מרוב היי לא לקחתי בכלל בחשבון שכל ניתוח באשר הוא יכול להסתבך. דיברתי עם הוטרינר של החיות שלי, שניסה קודם כל לעודד אותי ולהגיד לי שעשיתי את הדבר הנכון, ואחר כך אמר שעלות של 100 ש"ח לעיקור היא נמוכה מאד מאד. רק החוטים בהם הוא תופר בעיקור עולים לו כ 70 ש"ח. הוא תמיד עושה ניתוחים בבוקר, על מנת לצפות בחיה מתעוררת ומתאוששת למשך 12 שעות ממתן ההרדמה.
הוטרינר שעשה לססיליה את העיקור נראה לי איש טוב. מסביב לקליניקה שלו מתרוצצים הרבה חתולים. הוא דואג להם ורואים שהוא עושה את מה שהוא עושה ממקום שבלב. הוא אמר שהוא ראה אותה מתעוררת מן ההרדמה ("מרימה ראש"), והלך הביתה. כשהוא בא בבוקר, היא הייתה מתה. הוא בדק אם משהו בניתוח כשל, והכל היה בסדר. בקיצור - סטרס, לחץ, עקה, תקראו לזה מה שאתם רוצים.

זה היה אירוע מאד קשה וטראומתי בשבילי. האהבה הענקית שהתפתחה אצלי בשנים האחרונות לחתולים בכלל, לחתול שלי שאימצתי בבית, ולחתולה שאימצתי חלקית (כי זה בעבודה), כמו כל אהבה, יכולה לגבות מחיר מאד כבד. בעקבות האירוע הזה, אני לא בטוחה שאני מסוגלת להכיל את הקושי והסבל שיכולים להתלוות לאהבה הגדולה הזו.

כמו בכל קושי גדול, יש גם נקודת אור קטנה.
יומיים אחרי שזה קרה, הופיעה לנו בעבודה גורת חתולים קטנטונת, שחורה משחור, בת כחודשיים.
האם נשמה יכולה להתגלגל גם חודשיים אחרי שנולדים?
כי קשה להבין למה פתאום הופיעה גורת חתולים? למה דווקא עכשיו? איך זה שלא ראינו אותה עד עכשיו מסתובבת פה? כנראה שאמא אין לה. אני סירבתי להיקשר. לא הרמתי אותה כמעט, לא נתנו לה שם (עד עכשיו הענין הזה לא סגור), ואוכל ממילא היה פה. מאז עבר לו הזמן, והזמן הוא המלך, ושוב התאהבתי. יותר בזהירות. גם איתה כבר הספקנו לחוות כל מיני חוויות (היא חטפה איזה זיהום וכמעט מתה לנו פה).
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי בשמת_א* »

חוץ מזה שכואב לי הלב על החתולה, יש פה משהו שאני לא מבינה:
הוא עשה לה ניתוח, היא התחילה להתעורר. הוא הלך, והיא נשארה שם לבד כל הלילה אחרי ניתוח במקום זר?
למה, למשל, אי אפשר היה לקרוא לך נטע, שתבואי לקחת אותה ותביאי בבוקר לביקורת או משהו?

אני לא מבינה למה צריך עיקור חתולים:
חתולים דוחים עכברים, חולדות ונחשים. בכל מקרה, התמותה בקרב הגורים גבוהה, וחתולים רבים נדרסים בטעות וכדומה. אז מה רע בברירה הטבעית? למה לא לטפח המוני חתולים ליד הבית? יש בזה רק תועלת ושום נזק.
הבעיה היחידה היא עם הגועלים ששונאים חתולים, ופשוט לא יודעים על תרומתם החשובה לאיכות החיים שלהם.
איתי_שרון*

חתולים מלאכים

אני חושב שזו שאלה קצת פילוסופית...
באופן אישי אני מעדיף שחתולים שממילא נולדים לסבול (לבי נכמר על כל גור קטן וצמא לאהבה שאני רואה מסתובב לבד ברחוב, גור שסביר שיסיים את חייו במוות לא נעים) פשוט לא יוולדו. עם או בלי הגורים של החתולה שלי יש המוני חתולים בעולם שזקוקים לבית חם (באגודת חובבי החתולים בחיפה יש די הרבה, למשל, ולא רק שם), כך שנראה לי שאם אפשר למנוע סבל מחתולים חדשים זה שווה.
קרן*
הצטרפות: 05 ספטמבר 2001, 00:38

חתולים מלאכים

שליחה על ידי קרן* »

אימצנו חתולה חדשה מ"צער בעלי חיים" והבאנו אותה הביתה. היא מתחבאת מתחת למדרגות, ולא יוצאת. רק לארגז חול. אנחנו לא רוצים לתת לה למטה אוכל, שלא תתרגל לזה. חשבנו שהיא תצא לאכול, והיא לא יוצאת.
ניסינו לפתות אותה לצאת עם טונה, היא יצאה וכשהתקרבתי היא ברחה חזרה.

אם נצליח לתפוס אותה, יש לכם שם של נסיכה? כי ככה היא מתנהגת.
גילה*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

חתולים מלאכים

שליחה על ידי גילה* »

אולי אתם יכולים לתת לה אוכל במחבוא שלה, באופן זמני, עד שהיא תתחיל לתת בכם אמון?
איתי_שרון*

חתולים מלאכים

אני חושב שצריך לתת לה להתרגל קצת ולא להתייאש... פעם שמעתי שכשחתולים מתלקקים (מנקים את עצמם) אז זה מראה שהם מרגישים בנח במקום מסויים. אם תראו שהיא מתלקקת אז תוכלו לדעת שהיא לפחות מתחילה להרגיש בבית. לחתולה שלנו אין בעיה לגבי איפה שהיא מקבלת את האוכל. אני חושב שזה לא כמו שחתול מתרגל לגרד את הציפורניים על כורסא, כי בסך הכל היא כנראה תאכל איפה שתתנו לה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הי קרן,
לנו היתה בעיה דומה עם החתול שלנו בהתחלה - הוא התחבא מאחורי מכונת הכביסה וסרב בכל תוקף להגיח משם. כל הניסיונות - החל באוכל יבש ו"לה-קט", וכלה בקולות וקריאות התחננות מצדנו זכו רק להתגוננות רבה יותר מצדו - הוא היה מבוהל עד עמקי נשמתו, ובכלל לא הבין מה כל הקולות והציוצים שהשמעתי בניסיון להוציא אותו מהמחבוא.
באופן כללי, וכמו שאת בטח יודעת - חתולים עושים הרבה פעמים "מה שבראש שלהם", וקצת קשה לשכנע אותם...
מה שכן - גם הנסיכה תהיה רעבה בשלב מסוים, וגם סביר להניח (לפחות אם היא גורה) שהיא סקרנית.

מה שאנחנו עשינו עם החתול שלנו בסופו של דבר - מיקמנו לו את האוכל במרחק קטן ממנו - כך שהוא היה צריך לצאת קצת קצת מהמחבוא כדי לאכול, אבל לא ממש הרבה. כל יום הרחקנו את האוכל ממנו קצת יותר, והוא העז כל יום להתרחק מהמחבוא קצת יותר בשביל להגיע לאוכל.
זה דורש סבלנות, וזה גם די מייגע וכפוי טובה... אולי זה עוזר להחזיק בראש ברגעים האלה שהיא נלקחה מצער בעלי חיים - ואולי חוותה דברים לא נעימים בעולם עד עכשיו ככה שאולי היא למדה להתחבא מאנשים כדי לשרוד - וזה לא אישי.
על כל פנים - הרבה הצלחה וסבלנות!
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי בשמת_א* »

קרן, רק כדי להרגיע אותך:
זה נורמלי לחתולים.
לוקח להם זמן להתרגל. הם חיות של התרגלות. סבלנות ואהבה, זה הכל.
אנהאטה_א*
הצטרפות: 05 מרץ 2002, 22:00
דף אישי: הדף האישי של אנהאטה_א*

חתולים מלאכים

שליחה על ידי אנהאטה_א* »

תראו איזו מצגת יפהפיה עשו לזכר חתול.
מרגש.
ועכשיו אני יכולה לספר שהחתולה המלכותית שלנו מתה בתאונת-בית קשה מאוד בראש חודש כסליו.
אנחנו הסתפקנו באלבום זיכרון.
הנה הלינק:
http://www.privatehand.com/flash/mopsey.html
איתי_שרון*

חתולים מלאכים

באמת יפה.
החתולה הזו היתה ממש קשישה כשהיא מתה (בת 20).

אינדירה שלנו מתגלה בזמן האחרון כאהובתו האמיתית של אור בבית. היא זוכה ממנו לשמחה שאנחנו רק יכולים לחלום עליה! כשהוא רואה אותה הוא מתחיל לצחוק בשמחה. הוא מאוד רוצה ללטף אותה, אבל בשלב הזה של חייו (בן 9 חודשים) אנחנו עושים ליטוף מאוד מבוקר, כי בניגוד לכלבי השכונה שלהם הוא מושך באוזניים ובשערות והם מקבלים הכל בהכנעה, אינדירה לא "פראיירית" וגם תחזיר לו... אתמול הוא התעורר בוכה מהשינה, ועד שלא הראתי לו את אינדירה הוא לא נרגע.
מצד שני יש לה תכונה מעצבנת להגיע ליד החדר שלנו וליילל בדיוק כשהוא ישן שם, מה שכבר העיר אותו בעבר... בד"כ אנחנו סולחים לה.
שליחת תגובה

חזור אל “בעלי חיים”