חינוך ביתי במשפחה דתית

פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

מה שעוד עלה לי- את שואלת לגבי משפחות מרובות ילדים- ואת מדמיינת לעצמך שכל יום- כל היום- יהיה כמו הבוקר שמנסים לארגן כדי לצאת בזמן לתלמוד תורה/גן. תצאי מהפחד הזה.
אחרי שבוע שבועיים, הבית מתאזן קצת (מציעה שתקראי בדפים על חינוך ביתי לא דתי, כדי להבין את התהליך הזה) , והם מתעוררים רגועים- אין לחץ של מבחנים, אין פתאום נהירה חזרה הביתה ופתאום רעש, וארוחת צהריים, ופריקת עול של היום שחלף, וריבים על לעשות שיעורים/להכין עבודה/ללמוד למבחן ונסיון למשוך את תשומת הלב של אמא שמנסה לרקוד על כל החתונות , אין לחץ להתקלח בדיוק ב7 כי ב8 הולכים לישון כי אחרת לא מצליחים להתעורר.
אין לחץ.

כל הימים רגועים יחסית, יש פחות ריבים כי יש פחות לחצים מגורמים מבחוץ.
הכל זורם יותר רגוע, כי לא מתעוררים למקום שלא רוצים ללכת אליו עם אנשים שלא רוצים לראות, ומורים/רבנים שמכתיבים מה לעשות/מתי/איך/כמה ומה אסור....

הם לא יצטרכו לריב עם הבריון של הכיתה, לא ירביצו להם, לא יקללו אותם, לא יצחקו עליהם, לא ישפילו אותם מול כל הכיתה בהפסקה או לחילופין בשיעור כי הם שכחו את התשובה או משהו, לא יעליבו אותם כי הם נכשלו במבחן, לא יגנבו להם את הסנדביץ', לא יכריחו אותם לקום בשעה שהם לא רוצים, לסיים לאכול או לשחק כשהם עוד לא רוצים, לשבת על התוסיק לאורך זמן שקשה להם.

מה שנחמד זה, שאת החברים/חברות עדיין אפשר לראות אחה"צ, אם הם בוחרים- והם יכולים להתראות רק עם מי שהם בוחרים, ובנימה יותר חינוכית- עם מי ש ההורים בוחרים, כך שילד שלא מוצא חן- לא ישפיע לרעה על הילד, ולא ילמד אותו דברים בניגוד לרצונך, מחוץ לשליטתך.
חוצמזה- את לא צריכה לעמוד במסה מסויימת של חומר שעליו ללמוד עד סוף השנה כי עליו לעבור מבחנים לעלות לכיתה הבאה. הוא ילמד משנה, יסיים את מה שלומד, ויעבור למשנה הבאה, יסיים ויקלוט את מה שקולט מפרשת השבוע, ושנה הבאה ילמד אותה שוב, עם עוד ממדים, כי הוא בוגר יותר. הכל בקצב שלהם, או בקצב שאתם מכתיבים בשיתוף איתם, בהתייעצות עם רב מנחה, בהתייעצות עם הילדים- שאם לא נוח להם- מהיר להם, יותר מדי שעות להם- להרפות, כדי לא ליצור אנטי- שזה מה שמערכת החינוך עושה- היא יוצרת אנטי- ע"י שמוכרחים ללמוד. במקום שירצו מאהבה לתורה ולבורא עולם. וכאן החינוך הביתי בא לתקן - לחזק את הקשר עם ההורים, שלא יהיה אנטי- כי את כבר לא שוטרת שמכתיבה זמנים ומותר/אסור, אלא הורה מנחה להתפתחותו האישית לפי הקצב והרמה האישיים של כל ילד.
מקווה שהרגעתי אותך לצאת מה _איך עושים מה עושים
ומה שחשוב שזה די דחוף כי שנת הלימודים תיכף מתחילה_ כי זה ממש לא דחוף. להיפך......
שואלת*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 10:05

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי שואלת* »

פפריקה הונגרית תודה על התשובה.

אנחנו חושבים על מעבר דירה, ולכן שאלתי מה ששאלתי (על אף שעוד לא החלטנו על צעד של חינוך ביתי - יותר גישושים)
אשמח לקבל המלצות או עוד תובנות כאן או במייל
[email protected]
מהאתר הזה נראה לי כאילו יש כל כך הרבה אנשים בחינוך ביתי, גם דתיים, אבל בחיים האמיתיים של אישה דתית "נורמטיבית" לא יצא לי לפגוש כאלה ואפילו לא לשמוע על כאלה.. :-) כאילו שהאתר מנותק מהמציאות.
תודה!
ליאת*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:05

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי ליאת* »

אני משאירה אותם בבית .
דבר שני בקשר למה שנעשה יש לי רעיונות זה עדיין מתגבש אבל כרגע מה שמעניין אותי זה תכל'ס
אני לא רושמת אותם מה הלאה
יבואו אלי מכל מני מחלקות לקחת לי את הילדים "לטובת הילד"?
אני צריכה להגיש בקשה לקב"סית או לחכות שהם יבואו לביתי?(משהו שאני לא רוצה)
שמעתי על הרבה סיפורים שבאו ולקחו את הילדים מהבית לאחר שההורים לא שלחו את הילדים לבי"הס
שזה קצת מפחיד אותי
מה הדרך להתחיל?
כדי שיהיה הכי נכון ולא יחזור לי הפוך על הפוך(עובדות סוציליות וכדומא)
את ההחלטה להשאיר אותם בבית כבר היתה לי ממזמן מחוסר סיפוק שלי מה"מערכת"
ממציאת הרע במיעוטו
ומחוסר רצון של הילדים שלי ללכת לבי"הס
הת"ת מצויין אני משלמת 700 ש"ח בחודש על הלימודים ועוד 800 ש"ח על ההסעות והייתי ממשיכה לשלם
אם הייתי מאמינה בכך שילד צריך לשבת 8 שעות ויותר ולהקשיב לדברים שלא תמיד מעניינים אותו באותו רגע
בעיקרון לרוב הילדים שלי יש בעיה של קשב וריכוז מגיל צעיר מאוד הגננות מתלוננות שהם לא מקשיבים להן
וזה ממשיך גם לכיתות הגבוהות יותר
שזה גם דבר שאני לא יודעת אם להזכיר בבקשה לחינוך ביתי אם בכלל להגיש בקשה כזאת
פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

ליאת, אוקי, זו רשימת שאלות אחרת כבר.....
תקחי נשימה עמוקה, ותתחילי לקרוא :
מדור חינוך ביתי
מדור קבוצות חינוך ביתי
מדור חינוך ביתי והחוק
מדור חינוך
יש כאן כמה מדורים שחיפוש בין דפיהם יביא אותך לתשובות. אני לא הייתי נבהלת מעו"ס. או קב"סית.
יש כאן את אורנה שפרון , אם איני טועה שמסבירה איך את צריכה להרגיש מול מע' החינוך- הילדים שלך ובאופן עקרוני הם אמורים לבקש ממך רשות לקחת אותם לביה"ס, ובפועל- באופן מעוות את מבקשת מהם רשות להיות אמא שלהם......תכנסי למדורים, יש דפים עם שמות מאוד מפורטים בנושאים האלה, ויהיו לך שם תשובות, וגם אם לא, תוכלי לקבל שם תשובות מאנשים מנוסים מאוד מאוד מאוד, שמבקרים בדפים האלה (בניגוד לדף הזה....)
לא מסלקת אותך.
ממש לא. פשוט אני אמא לילד בן שנה, ועוד לא נתקלתי בנושאים האלה (קראתי, אבל לא התעמקתי), ולא אוכל לענות לך לעניין.
בהצלחה, ותחזרי לכאן עם הצעות, והערות, ומידע, אשמח לשמוע. (לא שאני מנהלת כאן את הדף או משהו..... זה נשמע קצת בוסי.)
@}

שואלת,
מהאתר הזה נראה לי כאילו יש כל כך הרבה אנשים בחינוך ביתי, גם דתיים, אבל בחיים האמיתיים של אישה דתית "נורמטיבית" לא יצא לי לפגוש כאלה ואפילו לא לשמוע על כאלה.. כאילו שהאתר מנותק מהמציאות.
גם אם יש עשרות משפחות- אם הם לא גרים בעיר שלך (או אם את לא יודעת שככה הם מתנהלים) זה נראה לך מנותק מהמציאות.... המציאות שלך. את הרי לא רואה אותם, זה כמו עורב לבן. הוא אולי קיים, אבל אף פעם לא ראית....
התפלאתי לגלות שנה שעברה, שהייתי צריכה לנסוע ליומעיון בשביל לגלות ששכנה שלי, שני בתים ממני, מחנכת את ילדיה בחינוך ביתי (הם לא דתיים, אבל בכל זאת) .......
אנחנו כנראה עוברים לעמנואל, אבל זה לא רחוק מהמרכז, יש לי שתי חברות בכפ"ס שמגדלות את הילדים בבית, עד גיל גן חובה אם זה אקטואלי... אז אפשר ליצור איזו קבוצונת באיזור כפ"ס (לי יהי'ה קל להגיע לשם, ואולי גם לך? לכן בעצם- גם שואלת וגם ליאת.)
אני לא מומחית (האם זה משתמע ממני?) לא לחינוך, לא לחינוך ביתי, ולא לחינוך ביתי דתי.... ולכן ארגיש מאוד לא נוח לשלוח לך תובנות ועצות לאימייל, כי אני לא יועצת מנוסה, או בעלת תואר כלשהו...... חוצמזה שיש כאן אנשים המבינים בזה הרבה יותר ממני ..... לגבי תובנות כאן, תשאלי, ונראה מה יש לי להציע.
ההצעות שלי נובעות מהגיון בסיסי לפעמים, או מסיפורים שקראתי באתר בדפים אחרים. לא מתוך נסיון, ולא מתוך השכלה. ובכל מקרה, אם זה עוזר לך, תשאלי ואשמח לנסות לעזור....
@}
הולכת לישון, לילטוב!
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

ליאת, שכחתי לענות לך על עוד שאלה שלך:
לא לוקחים לך את הילדים.
אפילו אם משרד החינוך או הרשות המקומית מחליטים לשחק איתך ב"את עוברת על החוק", ההליך הזה איטי.
כדי "לקחת" לך את הילדים (דהיינו, להוציא אותם מהבית לפנימיות) צריכה עובדת סוציאלית להשתכנע שאת מזיקה להם.
וברווחה לא משעמם. יש להם די עבודה גם בלעדייך.
מירי_ר*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 22:03
דף אישי: הדף האישי של מירי_ר*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי מירי_ר* »

שואלת יקרה
התחושה שלך כל כך מוכרת...
גם אני מחפשת משפחות דתיות של חינוך ביתי, אבל כאלה שגם יבואו לגור פה, בשומרון, בישוב שלנו. (שהוא מאוד מוצלח דרך אגב...)
אם זה מעניין אותך תכנסי לדף בית שלי!

ופפריקה- אם אכן אתם עוברים לעמנואל אז ברוכים הבאים לאזור. אולי יום אחד תצא מזה קבוצה של חינוך ביתי...
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

אני דתיה, בעלי בא מבית חילוני ונמצא איפה שהוא על הרצף... אנחנו מחנכים בבית שלושה בנים וגרים בשפלה. את מוזמנת לקרוא גם בבלוגים שלנו (בלוג אני בחינוך הביתי וגם איפה אני בחינוך הביתי) וכמובן לשאול שאלות או ליצור קשר, המייל שלי מופיע בדף הבית שלי.
בהצלחה{@
שואלת*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 10:05

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי שואלת* »

תודה לכלם על התשובות.
מירי - לצערי אני מפחדת לגור בשומרון - יש לי שם משפחה אבל לגור שם מפחיד אותי.
כפ"ס לא רחוקה ממני אבל הילדים שלי גדולים יותר.
בכל אופן תודה. אמשיך לעקוב ולהתלבט :-S
יש לי תחושה שעוד אשוב לכאן..
יוטי_לונדון*
הצטרפות: 06 יוני 2007, 01:23
דף אישי: הדף האישי של יוטי_לונדון*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי יוטי_לונדון* »

מעבירה הודעה מדף אחר שפתחתי:

אנחנו- האב, האם, ילדה בת 3 ותינוק שיולד לקראת סוף מרץ, שוקלים לשוב לארצנו היפיפיה בסביבות החגים. זה לא סגור עדין אבל בתכנונים.
לי ברור שלא אשלח את הילדים לגן או בי"ס אלא אגדל אותם בבית.
אנחנו שומרים על אורח חיים דתי. עוד לא סגורים על מקום מגורנו הישראל והייתי מאוד רוצה להכיר ולהפגש בקביעות עם קבוצות או משפחות בחינוך ביתי דתיים.
יש הרבה בשטחים ובירושלים אבל אלו מקומות שאני לא רוצה לגור בהם.
ברור שאין לי שום בעיה עם משפחות חילוניות (מרבית חבריי בישראל חילונים) אני פשוט מעונינת להיות בקשר גם עם משפחות דתיות העושות חינוך ביתי.
אז שקלנו איזור בנימינה פרדס-חנה (איזור ילדותי) שם יש הרבה משפחות בחינוך ביתי, יש גם דתיות?
איפה כולם נמצאים? ;-) .
בן_עמי*
הצטרפות: 14 אפריל 2005, 12:03
דף אישי: הדף האישי של בן_עמי*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי בן_עמי* »

בס"ד

ליוטי, שלום

לדעתי לא כדאי לבנות על ילדים נוספים בגיל ביה"ס מהחינוך הביתי שגרים בסביבה, פשוט כי בדרך כלל אין..

בגיל 3 4 יש ילדים רבים גם דתיים בבית באופן טיבעי...
בגיל 5 6 אין הרבה, אבל אז הסביבה כבר מכירה את הילד ואותכם.
גם בשטחים אין כמעט בגיל ביה"ס, חוץ מבירושלים לא נראה שיש משפחות דתיות באותו איזור.
עדיף לגור בקהילה שיש קשר יומיומי עם הילדים בשכונה אחר הצהרים,ולא לחפס קהילת חינוך ביתי.

אם את עם רכב יש מפגשים בכל איזור- אפשר לעבור על מדור מפגשי קבוצות חינוך ביתי ולשאול אם במפגשים
יש גם משפחה דתית במקרה. יש מפגשים נהדרים, והילד נהנה באותה מידה גם עם ילדים שלא נימולו...
אפשר גם ללכת למפגשים קצת יותר רחוקים.

לא לכל המשפחות יש מחשב ואנטרנייט, ובהחלט יתכן שיש ילדים דתיים שלא תמצאי אותם באתר.
אפשר לברר אצל הקב"ס באותו איזור, אם יש ילדים מהביה"ס הדתי שקיבלו אישור.
נסי להעביר את השאלה גם למדור "המאפיה הדתית".

בהצלחה.
תמר_ס*
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי תמר_ס* »

יוטי, אנחנו במעלה גלבוע. אין פה עוד משפחות בחינוך ביתי חוץ מאיתנו, אבל יש פה הרבה ילדים של אחרי צהרים.
ויש באזור עוד משפחות.
בואו לשבת. נשמח להכיר. @}
פייגה*
הצטרפות: 03 ינואר 2008, 01:14

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי פייגה* »

אנחנו מתלבטים לגבי האפשרות להוציא את ילדינו ממסגרות החינוך גן חובה כיתות א,ג ,האם יש משפחות עם ילדים בגילאים אלה באיזור ירושלים? אנחנו מחפשים משפחות דתיות להתייעץ איתן כיצד אפשר לקיים לימוד תורה משנה הלכה וכו' בחינוך ביתי? עזרו לנו כי ההתלבטות לא נותנת מנוח
תודה פייגה
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אולי הקישור הזה לקבוצת דיוור של מחנכים דתיים מהבית, יעזור לך.
ה_מערוך*
הצטרפות: 02 מאי 2006, 22:45
דף אישי: הדף האישי של ה_מערוך*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי ה_מערוך* »

ראיתי בדף תקלות בצ'יק צ'ק שאת שואלת על מודעה שכתבת ואת לא מוצאת אותה.

אז למרות שאני רואה ששיחזרת פה את ההודעה, הנה ההודעה המקורית (היא הייתה בדף הוראות שימוש):

_שלום
כבר זמן מה אנחנו מתלבטים לגבי חינוך ביתי, היום נכחתי בטיול בי"ס של ביתי בכיתה ג', חזרתי עם אבן על הלב במשך כל היום הבת שלי לא צחקה,לא שרה לא ברקו לה העיניים, היא פשוט נתנה לזמן לעבור תוך הורדת הראש במקומות הנכונים(כאשר המורה נבחה עליהם...)וחיכתה זמנים ארוכים עד שילדים צירפו אותה למשחקי מילים באוטובוס. אני מאוד מתלבטת בנושא ישנם שני דברים שכרגע יותר מטרידים אותי. א. כיצד אענה על הצרכים החברתיים שלה אם היא תהיה בבית? ב. האם ישנן משפחות דתיות עם ניסיון בגילאים הללו שאוכל להתייעץ איתן?
האם יש משפחות של חינוך ביתי בירושלים והסביבה עם ילדים בגילאי 8-10? יש לנו גם בן בכיתה א' שנראה לי שבי"ס לא מטיב איתו
אני ממש מוטרדת וזקוקה לעיתה טובה
תודה פייגה._
מטפחת_ירוקה*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2007, 02:17
דף אישי: הדף האישי של מטפחת_ירוקה*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי מטפחת_ירוקה* »

אני מכירה טוב משפחה דתית אחת, שבה 5 (או שכבר 6) ילדים בחינוך ביתי,
פעם הם גרו באריאל, אבל עברו לאיזה ישוב/מושב קטן שאת שמו אני לא זוכרת.
הם רואיינו בטלויזיה כמה וכמה פעמים, משפחה ממוצא רוסי...
אה, הם גם יולדים בבית, אז עכשיו שמם נקשר למעבק שהם עושים ע"מ לרשות את הקטן שבילדים במשרד הפנים (הלידה הייתה ללא מיילדת, ולכן המוסד לא מכיר בה ((-))
אורלי*
הצטרפות: 08 יולי 2002, 18:53

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי אורלי* »

אני אמא לילד בן 5,שכרגע הולך לגן של חב"ד בישוב לידנו.
הגן בסה"כ בסדר(מהתכנים אני מרוצה מהשאר קצת פחות),אך כתה א' נושפת בעורפנו,
ומכיוון שהאופציות הקיימות באזורנו לא באות בחשבון מבחינתי(נסיעה ארוכה לנתניה או ממלכתי דתי בכפר יונה), חשבתי על רעיון, למה לא לחזור לשיטה של פעם-מלמד!
ובקיצור אני מחפשת חברותא לילדי ללימוד (קרוא וכתוב,חסידות מישנה,גמרא)
3-4 פעמים בשבוע.
אשמח לשמוע (לקרוא) אערות או הצעות יעול(בראש שלי הרעיון קצת יותר מפורט מהכתוב לעיל)
וכמובן פניות להשתתפות.אנחנו גרים ליד כפר יונה.
עדין לא התחלתי לחפש מלמד,אבל אתחיל בקרוב.
אולי גם על זה יש למשהי המלצות?
מועדים לשמחה!
אורלי*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי אורלי* »

במהלך חופש פסח,לאחר התחבטויות רבות החלטנו להשאיר את בננו(בן 5)בבית.
אני מאושרת מהחלטה זו,גם כך אני בבית עם ילד בן 2.5 ובת חצי שנה,וחסרונו של הגדול
בבית איתנו במשך היום מורגש.
אך עם זאת עדין הייתי מעונינת לארגן לו מסגרת של מס' פעמים בשבוע ללימודי חסידות,משנה וכו..
(לא אנגלית ,חשבון וספרות).
לכן חוזרת על פנייתי מלמעלה-אם יש לכן/ם בנים בגילאי 4-7 ומתאים לכן/ם לנסות משהו אלטרנטיבי,
אשמח אם תצרו איתי קשר דרך אתר זה.
תמר_ס*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי תמר_ס* »

אורלי, אני לא קרובה אליך, אבל יופי של רעיון.
אנחנו ניסינו עם מתן (6) חברותא עם בחור ישיבה. זה היה לו טוב לתק' של כמה חודשים ואח"כ ביקש להפסיק.
אח"כ ניסינו שוב עם בחור אחר וגם זה דעך די מהר.
שיהיה בהצלחה אצלכם @}

אגב, מה עם לימוד עם אבא? שיכול להיות בערב, לא חייבים ללמוד דווקא בבוקר.
ועוד דרך-בדיסקים. תראי פה: http://www.hamelamdim.org.il/Shetef.aspx
ופה: http://www.chabad.org.il/Activities/Art ... goryID=368
רסיסים_של_אור*

חינוך ביתי במשפחה דתית

אורלי אני לא יודעת מאיפה את בארץ אבל השבוע פנתה אליי מישהי מרחובות ששולחת את הבן שלה לתלמוד תורה מאד ייחודי, 6 ילדים בכיתה, המון מרחב לימוד מאד אישי וחוייתי וכו' וכו'. לנו זה לא מתאים אבל אם מתאים לך אני יכולה לקשר ביניכן.
בן_עמי*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי בן_עמי* »

בס"ד
לימוד חסידות, משנה..
יש את פירוש שטיינזלץ- ממש פירוש שכל אחד יכל להבין, אולי כדאי ללמוד עם הילד ביחד?
אולי יש עוד כמה הורים בסביבה שהילדים כן הולכים לביה"ס- אבל ישמחו לשלוח את הילדים לשיעור או שניים במשנה וחסידות אצלכם. כשלומדים עם ילד -לפעמים גם אנחנו לומדים הרבה יותר ממה שהיינו לומדים לבד.
אורלי*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי אורלי* »

איזה כיף איתכן,תודה על תשומת הלב.
אז ככה- אני גרה במושב ליד בית ליד ואני לא מחפשת משהו קיים אלא מפנטזת על
משהו כמו 3 פעמים בשבוע מתשע עד אחת עם מלמד מדהים שכל הילדים אוהבים ושממלא את חייהם
באהבה שמחה והסתכלות מיוחדת על החיים.מפנטזת,טרם מצאתי, ליתר דיוק עוד לא התחלתי לחפש.
בעזרת השם גם זה יגיע.
בנוסף יש לנו במושב פעמים בשבוע כשעה כל פעם "ישיבת ערב" שבה כל פעם משננים משנה.
בני הוא הכי קטן והוא הולך עם אביו והם שניהם מאוד מבסוטים מהסידור,כך שהוא גם לומד עם אבא וגם עם ילדים נוספים.
בכל אופן ממחר בבקר הוא נשאר בבית-איזה כיף זה סוף סוף להוציא את זה לפועל אחרי כל ההתבשלות הזאת כל כך הרבה זמן.עוד אף אחד בסביבתינו לא יודע ולמען האמת אין לי כח לתגובות אבל אני מהבקר, שהחלטתי, מרגישה את ההרגשה שרציתי להרגיש הרבה זמן-טוב!
ממשיכה לקרא לדתיות מהשרון ליצור איתי קשר עם מעונינות במשהו בסיגנון זה לבניהן(האם יש עוד דוסיות בחינוך ביתי באזורי???)
מי יודע תמר אולי בסוף נגיע למעלה גלבוע.אני במקור מקבוץ למרגלותכם וקריאתכם הנירגשת למשפחות לבוא בהחלט צבטה,מבחינתי זה להנות מכל העולמות,גם דתי גם קרוב להורים.
כרגע מעבר זה לא כלכך רלבנטי אבל אם מתאים לך אוכל ליצור איתך קשר באחד מביקורי אצל הורי,לרחרח.(אוכל לבקש משרהלה את הטלפון, אם מתאים.) וחוץ מזה מזל-טוב לשנתיים בבית(אבל מי סופר.)
לילה טוב.
דיצה*
הצטרפות: 18 יולי 2005, 21:38

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי דיצה* »

אורלי,
נשמע כיף,
בהצלחה!
(דוסית מאיזור השרון, לא בחינוך ביתי)
פייגה*
הצטרפות: 03 ינואר 2008, 01:14

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי פייגה* »

אהלן
היכן ניתן לקרוא את מוסף באופן טבעי חינוך ביתי אני מחפשת את הכתבה שתוארה כאן על משפחה דתית כלשהיא
(תמר- אולי הכתבה אצלך בבית..-)
תמר_ס*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי תמר_ס* »

אצלי. רק תבקשי.
מהחלון...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לפי ההלכה האב מלמד את בנו תורה .
כל שאר האופציות : מלמד , תלמוד תורה ,, בתי ספר וכו, הם תוצאה של אילוצים שנהיו עם השנים .(תקנת יהושע בן גמלא למי שמכיר)
מנסיון : שעה ביום שאבא לומד עם הבנים . ואפילו אם זה כמה בנים מגילאים שונים ביחד .
שעה כזאת שווה הרבה יותר מיום לימודים ארוך בתלמוד תורה נהדר .
בעלי לומד עם הבנים לא יותר מחצי שעה ביום .
אבא שלי היה לומד עם כולנו (6 בנים ובנות) חצי שעה ביום .
בשבת לומדים קצת יותר : לא יותר משעה .
זה לא כל כך משנה מה , בדרך כלל כדאי ללמוד עם הילדים משהו שאתה נהנה ממנו , כי הם יידבקו בהנאה שלך,
כל מי שעוסק בתורה הרבה שנים יאמר : שהעיקר הוא : הרגלי למידה , מושגים בלמידה . שיטת חשיבה , לא לפחד לפתוח ספר . לא לפחד להקשות ולשאול.
והילדים הכי מאושרים ללמוד בכייף עם אבא שלהם . הם מרגישים מיוחדים . ויש להם המון ידע תורני שאין לאחרים בגילם.
בן_עמי*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי בן_עמי* »

בס"ד
לפייגה
בחוברת "חינוך ביתי באופן טיבעי יש 2 תאורים מאוד יפים של חינוך ביתי במשפחה דתית.
...וגם בתנ"ך..
{@
אמא_של_אגוז_מוסקט*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2007, 23:17

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי אמא_של_אגוז_מוסקט* »

אורלי
איזה כיף לכם! בבית! (-:
אני לא מאזור השרון ובני עוד לא בן שנה- אז רק איחולי הצלחה בינתיים..
@}
אורלי*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי אורלי* »

אנחנו ממשיכים בבית.
מחר(היום) כל ילדי חברנו חוזרים למסגרותיהם,ואנחנו לא.
טוב לנו בבית,שמח לנו בבית,נכון לנו בבית.
זה לא שלא היו לבטים,ויש(היו) ימים שזה פשוט לא זה.אבל זה זה.
אז אנחנו בבית ונשמח לחברה.
שנת (לימודים) פוריה ומהנה.
עינ_התכלת*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:05
דף אישי: הדף האישי של עינ_התכלת*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי עינ_התכלת* »

מזל טוב, שיהיה בהצלחה
(את יודעת מי אני נכון?)
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי שרה_ק* »

כאשר אעשה חינוך ביתי, עם מי הבנים שלנו יכולים ללמוד גמרא ומשנה שבעלי לא יודע את הדברים האלה?
איטה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2003, 19:48

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי איטה* »

אנחנו גרים בשומרון, בננו בן 2 וחודשיים (כרגע במשפחתון) חשבתי ליצור לו קבוצת חברים של חינוך ביתי יחד, מהאזור לשנה הבאה או לעוד שנתיים.
אשמח לתגובות ולהצטרפויות...
פ*
הצטרפות: 28 מאי 2005, 15:49

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי פ* »

תנסי לדבר עם אלו שמוזכרות בדף - מפגש חינוך ביתי בשומרון ....
קרנלהאור*
הצטרפות: 07 נובמבר 2008, 12:06

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי קרנלהאור* »

איטה, איזו השגחה!
גם אנחנו מהשומרון.
אמנם ילדים יותר גדולים, אבל רק עכשיו הולכים להכנס לחינוך ביתי.
אני מחפשת מאד לפגוש משפחות ביתיות באיזור, וחשוב לי דתיות.
אנימכירה גם קבוצה מקסימה במרכז/שרון, לא דתיים בהכרח, אבל חשוב לי משפחות שעניין לימוד תורה הוא בשגרה, ואווירה יהודית, תורנית.
אם את מכירה עוד משפחות, גילאי 13-0, תורניות, בשומרון/שרון, אשמח מאד להכיר!
המס' שלי:050-9050097
עת_רצון*
הצטרפות: 15 מרץ 2009, 16:34

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי עת_רצון* »

אני חדשה כאן, אין לי ניסיון בחינוך הביתי, אבל אני מסכימה ומזדהה עם העקרונות שלו, החלום שלי לגור ליד משפחה/משפחות נוספות, אנחנו משפחה דתית, יש לי גדולים שלמדו בבית ספר וקטנים- בגיל 3-6
אשמח אם תצרו אתי קשר במספר 0524474886
לבנה_במילואה*
הצטרפות: 25 פברואר 2008, 21:44
דף אישי: הדף האישי של לבנה_במילואה*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי לבנה_במילואה* »

קראתי את הדף בהשתוקקות משהו:-) אורו עיני.
תפארת אמנם רק בת חצי שנה אבל הנפש כ"כ מושכת לשם, כרגע אנחנו בבית, אין לי מושג מה יהיה בהמשך... בסיעתא דשמיא!
יש לי חלום להקים/ להתרכז כמה משפחות מחינוך ביתי וכל הורה ייתן מעצמו (אומנות, תורה, חשבון, מה שיעניין את הילדים {אני יכולה ללמד צילום:-)}) וביחד ליצור גם חברה מבוכרת לחינוך וגם בחירה אישית מה ללמוד וללמד.

מראה מה ייצא מזה.
אם יש משפחות שבקטע, אשמח לשמוע....
קרנלהאור- את מהפורום של תפוז? ילדת כבר, נכון??
שביל_בצד*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי שביל_בצד* »

כאשר אעשה חינוך ביתי, עם מי הבנים שלנו יכולים ללמוד גמרא ומשנה שבעלי לא יודע את הדברים האלה?

איתך? וכשיגדלו- עם חברותא. למה בעלך לא יכול? הוא מתנגד לזה? הוא לא פנוי? כי אם מפני שהוא לא יודע -אז גם הם לא יודעים באותה מידה וזה נפלא כי הם יוכלו ללמוד ממנו איך ללמוד (לפתוח מילון, שטיינזלץ וכו')
עת_רצון*
הצטרפות: 15 מרץ 2009, 16:34

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי עת_רצון* »

אנחנו מחפשים קבוצת חינוך ביתי בדגש דתי לילדינו שבגיל 3-6, נשמח מאד לקבל תגובה, שבוע טוב
קרנלה_אור*
הצטרפות: 15 פברואר 2009, 22:58

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי קרנלה_אור* »

שביל-בצד , עת-רצון, לבנה-במילואה ועוד משפחות בייתיות ודתיות, אני רואה שיש רצון ליצור קבוצה, ונראה לי שחסרה יוזמה, או אירגון, אז בואו אנחנו ניצור אותו!!
כל משפחה שמעוניינת להפגש תכניס את איזור המגורים שלה ועוד פרט לייצירת קשר (נייד/מייל), יום בשבוע שמתאים להפגש באופן כללי, מספר וגיל הילדים (שנת לידה).
בואו נתחיל עם מפגש ראשון, לא מחייב להמשך, אבל לפחות ניצור קשר התחלתי, נדון ונלבן רעיונות, נפגיש את הילדים וכו...
אז אני אתחיל:
מייל שלי: [email protected]
6 ילדים (חמסה): בת 13 לומדת באולפנה, בן (כמעט) 11 בחינוך ביתי חדשים וחצי, בן 9.5 בחינוך ביתי חודש וחצי, בן 5.5 בגן חובה, בן 2.5 בבית, בן 2 חדשים על הידיים!!:)
ימי רביעי לא מתאימים לי כרגע.
איזור מגורים: שומרון / שרון.
לבנה, זו אכן אני מפורום תפוז. ב"ה ילדתי לפני חדשיים וחצי!
יאללה, צרו קשר...
קרנלה_אור*

חינוך ביתי במשפחה דתית

מקפיצה ומחכה לתגובות...
שבת שלום
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

אצלנו - בן שש בבית וגם בן שנתיים. ירושלים.
קרנלה_אור*

חינוך ביתי במשפחה דתית

מקוה לפגוש אתכן, משפחות ביתיות דתיות, בכנס בפארק לאומי ר"ג.
11:30 ליד שולחן הקבלה, יהיה גם מפגש של משפחות גוש דן והסביבה.
אני מניחה שיהיה לי קל לזהות רק משפחות שחיצונית מתלבשות כ"דתיות", מי שלא נראה כך חיצונית, אך עדיין חשוב לו קשר עם משפחות דתיות, חינוך תורני וכו', שיחפש אותי (אני ניראת די דוסית... כיסוי ראש, חצאית, שרוולים... בעלי עם כיפה סרוגה וזקן).
להתראות
קרן
שמחת_ציון*
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 12:53
דף אישי: הדף האישי של שמחת_ציון*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי שמחת_ציון* »

תפילה בבית
כרגע אנחנו "בחינוך ביתי של יולי אוגוסט" מה יהיה בספטמבר עוד לא ידוע.

מתלבטת לגבי נושא התפילה
מתי מתפללים? יש לכם סדר יום של בוקר?
האם אתם מקפידים על תפילה יומית עם הילדים?
מה נוסח התפילה? האם אתם מתאימים את הנוסח לגיל הילדים? אם יש כמה ילדים איך משלבים?
כמה זמן יש לילדים סבלנות לשבת להתפלל?  
האם הילדים מאפשרים לכם להתפלל לבד (מופנה לנשים שבבית)

אשמח לתשובות ונקודות מחשבה נוספות
הניצוץ_שנדלק*
הצטרפות: 19 יולי 2009, 02:49
דף אישי: הדף האישי של הניצוץ_שנדלק*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי הניצוץ_שנדלק* »

שלום,
אנו הורים לשני ילדים, בני 5.5 ו-2.5 מגוש דן. אנו קוראים בשקיקה את הנכתב באתר בנוגע לחינוך ביתי ומאוד מעוניינים לדעת איך עושים זאת.
נשמח ליצור קשר עם משפחות מהאיזור, להגיע למפגשים לצורך היכרות וכיו"ב.
תודה רבה!
תמר_ס*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי תמר_ס* »

מתי מתפללים? יש לכם סדר יום של בוקר?
זה הדבר היחידי כמעט שאנחנו עושים באופן קבוע. לפעמים לפני האוכל, לפעמים אחריו, אבל לפני דברים אחרים.

_מה נוסח התפילה? האם אתם מתאימים את הנוסח לגיל הילדים? אם יש כמה ילדים איך משלבים?
כמה זמן יש לילדים סבלנות לשבת להתפלל?_
זה תלוי בילדים. אצלינו בן 7.5 ובת4.5.
לה יש יותר סבלנות ממנו.
אנחנו מתפללים יחד, יש חלקים שהוא לא אוהב. אני מבקשת שיהיו בחדר איתי ומי שרוצה יתפלל איתי. לפעמים רק היא מתפללת והוא מתנגד, לפעמים מצטרף באמצע. לפעמים משחק לידינו בשקט ורק נוכח.
לפעמים הוא רוצה להתפלל לבד בחדר עם סידור מנגן.
אנחנו מוסיפים כל מה שנראה לנו מתאים ומתחשק לנו (חולים, גלעד שליט, בקשות מיוחדות).

האם הילדים מאפשרים לכם להתפלל לבד (מופנה לנשים שבבית)
כמו כל דבר אחר-מחשב, ספר, טלפון. תלוי בילדים, תלוי ביום.

באופן כללי אני לא מכריחה להתפלל. אני מדברת איתם הרבה על זה שזאת מתנה בשבילינו היכולת לדבר עם ה' ולדעת שהוא שומע.
אני לא מתעקשת שזה יקרה דווקא בתפילה. יש עוד דרכים. ולכל אחד הדרך שלו.
תמר_ס*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי תמר_ס* »

איך שכחתי את בת ה-1.5?
כשהיתה בת 10 חודשים התחלתי יום אחד להתפלל בקול בלי סידור. היא מיד הצביעה על מדף הסידורים.
היא לגמרי איתנו בתפילות. חייבת סידור ביד ומשתתפת בשמחה.
שמחת_ציון*

חינוך ביתי במשפחה דתית

תודה תמר על התגובה.
ממש שמחה שענית לי, אוהבת לקרוא אותך וללמוד ממך.

שאלה טכנית- אם הזכרת את הסידור המנגן, יש לכם סידורים של ילדים (האלו עם הציורים), ואם הם מנוילנים?
תמר_ס*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי תמר_ס* »

מלבד המנגן שהיא ביקשה ליומולדת אין לנו סידורי ילדים.
הם עם סידורים רגילים. עוד לא קוראים.
שמחת_ציון*

חינוך ביתי במשפחה דתית

תודה,את ממש מחזקת את המחשבות שלי
אמא_של_יאני*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2009, 11:10
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יאני*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי אמא_של_יאני* »

גם אני מחפשת קצת חברה (דתית) לי ולקטנה בת השנה שלי, בירושלים.
פנו אלי בבקשה!
עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי עידית* »

מחפשת קבוצת מפגש - חשוב לי שתהיה קבוצה דתית
גיאי 0-13
האם יש? האם יש רצון להתארגן?
עידית*
הצטרפות: 16 פברואר 2003, 21:20

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי עידית* »

המיל שלי: [email protected]
שולמית*
הצטרפות: 28 אפריל 2003, 11:21

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי שולמית* »

הי
שמי שולמית
אני גרה בעיר העתיקה בירושלים.
יש לנו בית גדול מאוד ונשמח לארח.
אני מחפשת הורים ירושלמים דתיים בחינוך ביתי שמעוניינים להפגש
יש לי בן 4 ובן 1.5
טל:6277847
גאולה*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2004, 10:44

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי גאולה* »

בע"ה אנחנו עומדים לפתוח מסגרת לימוד וירטואלית של כשעתיים ביום לכתה א לילדים אשר הוריהם מעונינים בלימוד הקשור לתורה ומצוות ולפנימיות התורה .אפשר מכל הארץ (והעולם). נשמח לשמוע מהמעונינים, ואם יש רעיון איפה עוד להודיע על זה.
קרנלה_אור*

חינוך ביתי במשפחה דתית

והנה אני חוזרת....
מחפשת עוד משפחה באזור קרני שומרון עם בן בחינוך ביתי בסביבות גיל 7-9 +-
המטרה, מציאת מלמד, בחור ישיבה, שילמד עם הבנים כשלושה ימים בשבוע כשעתיים.
כמובן ניתן לדבר ולהתאים את הזמנים, התכנים, ומיקום וכו.... לצרכי הילדים והמשפחות.
אשמח אם תפנו אלי משפחות ששמעתם עליהם או אתם בעצמכם
למייל: [email protected]
תודה רבה (-:
פשוט_קרן*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2011, 22:28

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי פשוט_קרן* »

שלום,
אנו משפחה דתית ממודיעין, לא כ"כ מגדירים את עצמנו מבחינה חברתית.
מחוברים ללימודי חסידות, בעלי חובש כיפה שחורה, זקן וכו'.
ילדים בני 4, 3, כמעט שנתיים ו- 5 חודשים.
מחפשים איפה לגור, אחת האופציות היא ירושלים.
רוצים חינוך ביתי.
הגדולים היו עד גיל 3 בבית וכעת הם בגן עד 13:00, הקטנים עדיין בבית.
כתובת המייל שלי היא:[email protected]
לא מכירה אנשים בסגנון שלנו המעוניינים בחינוך ביתי, אשמח לשמוע ממשפחות דומות המעוניינות להיפגש ולחבור.
קרן
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי אלמונית* »

אני קוראת מה כתוב פה !!יש פה כל כל הרבה רעיונות נחמדים ואנשים עם כוונות טובות!!!
בואו נעשה משהו!!!!
הגיע הזמן לשינוי בחינוך!!לגדל ילדים מאושרים ומלומדים באמת!!
אני בעד!אני אמא לילד בן שנתיים פלוס,ורוצה בעזרת השם גם ללמד אותו בקבוצה קטנה,זו הדרך!!
בהצלחה לכולם
למי שיש רעיונות :0525-930745 ליאת
בת_ציון*
הצטרפות: 21 מאי 2005, 22:49

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי בת_ציון* »

שלום לכולם! נשמח לחבור למשפחות חינוך ביתי דתיות מאזורנו - עפולה והסביבה - אמא, עם מתוקה כמעט בת 7, יוזמתית ועליזה, ומצחיקון בן 3.8 (וגם אבא שישמח לדבר עם אבות אחרים מדי פעם). מוזמנים אלינו לבית עם חצר, וגינה ציבורית סמוכה, או - פתוחים להצעות! [email protected]
שרה_ק*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי שרה_ק* »

היי, אנו משפחה מאזור אלעד ושוקלים חינוך ביתי. רצינו להיות בבית שמש אבל לא מצאנו דירה במחיר סביר. הילדים דוברי אנגלית ומחפשים משפחה מחו"ל דוברת אנגלית כדי להקל על הילדים את ההתאקלמות
פלונית_כלשהי*
הצטרפות: 19 יולי 2010, 08:20

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי פלונית_כלשהי* »

שרה, האם את מכירה את הקבוצה של רחובות גזר? זו רשימת תפוצה במייל ומנויות עליה כמה משפחות דתיות מאזור ירושלים.
רחל*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2003, 22:57

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי רחל* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מי יודע- האם באיזה שהוא מקום בארץ קיימת מסגרת של חינוך דתי אלטרנטיבי- בדרך של חנוך לנער על פי דרכו. לגילאים 6-7 . המאפשרת גם לילדים עם קשיי למידה וקושי בהשתתפות בקבוצות גדולות.תודה
פלוני_אלמונית*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שלום- הדף נתן לי המון המון!! מלא תובנות על חינוך ביתי. האם הוא עוד חי? כנראה בשנה הבאה נגור ליד בית שמש והייתי שמחה להתייעץ.. תודה
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי אני* »

בתגובה לרחל,
אמנם עבר זמן אבל למען הקןראים הדתיים הבאים: בי"ס חינוך מעיין בפרדס חנה. מדהים!!!
חפשו בפייסבוק תחת השם בית חינוך מעיין. אנחנו הגענו מחינוך ביתי ומרוצים מאוד!
תמר_ס*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי תמר_ס* »

פלונית,
יש הרבה משפחות דתיות בבית שמש ובאזור.

אם את רוצה להחיות את הדף-את מוזמנת @}
קח_מקל_קח_תרמיל*
הצטרפות: 14 ינואר 2013, 23:33

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי קח_מקל_קח_תרמיל* »

שלום וברכה.
אנחנו קבוצת הורים מירושלים שרוצה להרים יחד בית חינוך משלנו (באותה שיטה של בית חינוך מעיין בפרדס חנה רק בירושלים...) אם יש מישהו שרוצה להצטרף ליוזמה, או שסתם מתענין- זו שיטה מאד מיוחדת שאחד הדגשים זה לתת חינוך במקום שהוא כמו בית. בקיצור, למי שמתענין אפשר להציץ בפייסבוק של בית חינוך מעיין. אנחנו רוצים לפתוח לילדים שעולים ל א וקבוצה של ב וג יחד. למי שמתענין- 0508481687. קרן
סיהרא*
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 08:52

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי סיהרא* »

מישהי יודעת היכן יש גני "מעינות ר' חייא"?
יעל_ש*
הצטרפות: 17 ינואר 2009, 23:56

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי יעל_ש* »

היכן יש גני "מעינות ר' חייא"?
פ"ח וירושלים http://www.mrh.org.il/mmosdotch
קח_מקל_קח_תרמיל*
הצטרפות: 14 ינואר 2013, 23:33

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי קח_מקל_קח_תרמיל* »

יש גם גן בשפר בהרי מירון. ויש משהו בסגנון בגולן ובאחד המושבים בדרום- נראה לי שישוביה או משהו כזה... אולי בגולן זה בית ספר...
אילה*
הצטרפות: 16 אוגוסט 2004, 11:41

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי אילה* »

שלום,
אנחנו משפחה דתית מירושלים
אנחנו מחפשים הורים ירושלמים דתיים בחינוך ביתי שמעוניינים להיפגש,
יש לי בן 4.5 ובת 2.5
בני בגן, ואת הבת הייתי מאד רוצה להשאיר בבית, אבל לדאוג לאינטראקציה עם עוד ילדים,
והלוואי לצרף גם את הגדול... בשביל זה אני צריכה להכיר עוד אנשים שמחנכים ככה...
האם יש קהילה או קבוצה כזו ששומרת על קשר בירושלים?
הטלפון שלנו: 02-6221232
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי בת_ההרים* »

שלום לכולם! האם יש משפחות בגליל העליון? גילאים 8, 5?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי יונת_שרון* »

כן, יש כמה וכמה. איפה את?
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי יעלי_לה »

את בת ההרים שהיתה כותבת כאן פעם? אם לא, כדאי שתחליפי ניק...
שרה_ק*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי שרה_ק* »

אנחנו משפחה דתית. לצערי האבא של הילדים לא יודע תורה ומשנה והילדים שלי זקוקים לחברותא ללמוד דברים אלו.. איפה אפשר למצוא חברותא כזה כתחליף לאב שלא מסוגל?
רסיסים_של_אור*

חינוך ביתי במשפחה דתית

אולי בבית הכנסת ? אצלנו בישוב יש גם כל מיני חוגי תלמוד תורה למינהם (לא ישוב דתי) {@
שרה_ק*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי שרה_ק* »

למרבה האירוניה אין חוגי תלמוד תורה.. וגם המקרה של הבנים שלנו הוא קצת שונה, הם דוברי אנגלית בעיקר אז לפחות זמנית יצטרכו חברותא שיודע אנגלית כדי שלאט לאט כאשר יתאקלמו וידברו עברית זה כבר יהיה יותר קל .
תפילה_לאם
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אפשר לנסות דרך כולל או ישיבה.
לילך*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2001, 01:34

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי לילך* »

שלום
אנחנו תושבי פרדס חנה וחושבים להתחיל השנה חינוך ביתי ,נשמח לדעת על משפחות בחינוך ביתי באזור ובמיוחד אם יש משפחה דתית באזור.
תודה
דרדרית_בין_החוחים*
הצטרפות: 24 מאי 2014, 22:41
דף אישי: הדף האישי של דרדרית_בין_החוחים*

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי דרדרית_בין_החוחים* »

מכירה את קבוצת: נשות קהילת הקודש פרדס חנה? מציעה לך לנסות לחפשה בקבוצות של גוגל ולשאול שם...
פלוני_אלמונית*

חינוך ביתי במשפחה דתית

מאוד מחמם את הלב,
כל התודעה העצמית שלכם, לדעת שיש לעוד אנשים שיודעים ומבינים את המשמעות של הורות.
מבחינתי,לתת לילדי סביבה תומכת ,אוהבת,חומלת,סובלנית זו הדרך היחידה עבורי לישון טוב בלילה ולא להיתהפך מרוב מחשבות .

אנו משפחה ירושלמית, דתיה, ילד בן 8 היה אמור לעלות לכיתה ג׳, בת 5 הייתה אמורה לעלות לגן חובה.

עדיין לא עשינו הכרות במסגרות,אינני מעוניינת לעשות מפך נפש לילדי,עד שנקבל אישור לחינוך ביתי.
קצת נשמע לי מוזר שאנו כהורים מחוייבים לקבל אישור על ילדינו?!

אשמח לשמוע חוות דעת מהמנוסים ממני,
ולהיפגש עימכם ,לצורכי תמיכה,חוויות,מפגש חברתי.

קצת מרגיש לי מנוקר במערכה הזו.תודה מראש
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי יעל* »

אולי יש כאן נשים ממבשרת והסביבה? מחפשת אמהות בחינוך ביתי, גם כדי להתייעץ... הקטנצ'יק שלי עוד יחסית קטן (עוד לא שנתיים וחצי) אבל כבר אני די יחידה פה בסביבה...
רבקה_רייס*
הצטרפות: 19 מרץ 2017, 10:08

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי רבקה_רייס* »

הי. אני אמא לשלושה ילדים. חמש וחצי ארבע ו7חודשים. מחפשת משפחה מאזור חדרה למפגשים חברתים
רבקה_רייס*
הצטרפות: 19 מרץ 2017, 10:08

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי רבקה_רייס* »

אפשר ליצור קשר ב0527721637
מירב_מירושלים*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2017, 10:38

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי מירב_מירושלים* »

אז אנחנו גם ירושלמים
אני אמא לבת 3.5 ובת שנתיים
ומחפשות מאד קבוצה או משפחה של נשים דתיות שמעוניינות להפגש אחת לשבוע או יותר
לשם הכרות של הילדים ובניית חברות טובה ונעימה..

אם הצלחתי לדבר אליכן
אשמח מאד שתצרו קשר..

מירב
0524317052
חסדי_ה'_אמא_במשרה_מלאה*
הצטרפות: 05 מרץ 2018, 14:58

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי חסדי_ה'_אמא_במשרה_מלאה* »

בס"ד
שלום לכולן
אני חושבת שזו פעם ראשונה שאני כותבת כאן..אמא לחמישה מקסימים תודה לה'
הגדול שביניהם בכיתה ג' השנה.. איך לומר? מיצינו!!!
מה גם שמלכתחילה זה לא הרגיש נכון טבעי מתאים ועוד...
והיום יצרתי קשר עם הקבסית של המועצה ששלחה לי קישור לטופס בקשה, דווקא הייתה חביבה מאוד לשמחתי
רק הקפידה להסביר שצריך להתחייב ללמד את הילדים את לימודי הליבה בהתאם לגיל.
אני מחפשת אמא יקרה שתוכל קצת לפזר את הערפל.. ואיך הכי נכון /כדאי לגשת לזה.
חייבת להגיש את הבקשה מחר מחרתיים כי זה כבר קצה התקופה.
אנא עזרתכן הנדיבה
שאו ברכה
טל
0587029232
תפילה_לאם
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי תפילה_לאם »

ואיך הכי נכון /כדאי לגשת לזה.
מאמינה שתוכלי למצוא תשובות לשאלותייך בדפים שב{{}}מדור חינוך ביתי והחוק.
ולא נראה לי שבאמת אפשר להציב לך דד-ליין.
בהצלחה!
לאה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 18:16

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי לאה* »

שלום לכולם!
מרגישה שמעירה דפים רדומים-אולי אצליח.
אני מבררת על חינוך ביתי. האם עדיין קיימות קהילות של חינוך ביתי דתי-חרדי בבית שמש/ירושלים?יש מפגשים קבועים?
תודה על כל מידע!
מתייעצת*
הצטרפות: 04 נובמבר 2004, 23:14

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי מתייעצת* »

מלכתחילה לא תכננו לעשות בגרויות. הנער (בשנתון של כיתה י' כרגע) מצא מסלול שמתאים לו באוניברסיטה הפתוחה, לומד ומבסוט. אבל גם אנחנו וגם הוא רוצים שהוא ילמד בישיבת הסדר בבוא הזמן, ולא עלה בדעתנו שיכולה להיות בזה בעיה. עד ששמענו בתוכנית הזאת בגלצ שאין סיכוי שהצבא יאשר מסלול הסדר בלי שמונה יחידות בגרות בנושאים תורניים (גם עם התנאי הזה נשמע שהאישור לא ממש מובטח לבוגרי חנ"ב, ותלוי בקפריזות). אנחנו די מופתעים ומבולבלים. הלימודים בישיבת הסדר חשובים לנער מאוד. אין לנו מושג על בגרויות בחנ"ב. בעבר הגיעו אלינו שמועות שמשרד החינוך הקשה מאוד את התנאים לבגרויות חנ"ב בשנים האחרונות, ולא רצינו להסתבך עם זה, לכן בחרנו מסלול עוקף בגרויות. אנחנו גם לא יודעים אם קיימת בכלל אפשרות להיבחן רק את שמונה היחידות האלה, או שזה עובד רק במסגרת של בגרות מלאה (בעצם יש כאן שתי שאלות: האם משרד החינוך מאפשר בגרות חלקית, והאם הצבא מקבל את זה או שהוא דורש בגרות מלאה ובמסגרתה שמונה יחידות בתנ"ך/תושב"ע).
האם יש למישהו איך להחכים אותנו?
תודה תודה.
פלוני_אלמונית*

חינוך ביתי במשפחה דתית

כמובן זכותכם לבחור אילו בגריות לעשות ועל כמה יחידות להבחן. אף אחד לא יחייב לעשות בגרות מלאה. אפשר ללכת\להתקשר ליחידת נבחנים אקסטרנים באיזורכם ולגבש תכנית מתאימה.
לגבי השאלה השניה צריך לבדוק כניראה בלשכת גיוס
מתייעצת*
הצטרפות: 04 נובמבר 2004, 23:14

חינוך ביתי במשפחה דתית

שליחה על ידי מתייעצת* »

תודה רבה על המענה. מנסים להתאושש מהתדהמה...
אני מקווה שבלשכת גיוס יידעו איך לאכול את הפנייה. לפי מה שנאמר בתוכנית שקישרתי לעיל, עד היום היו רק שלוש פניות של בוגרי חנ"ב לבקשת מסלול הסדר, ומתוכן שתיים נדחו ורק אצל בחור החמד שהועלה שם לשידור היו מספיק תנאים כדי לבחון את הבקשה ברצינות, ובזכותו (ובזכות מגישי התוכנית) גיבשו נוהל.
(ובכלל, אין לי שום ניסיון עם לשכת גיוס, כאמור - הבכור בן חמש-עשרה וחצי).

יהודה, אם אתה במקרה קורא כאן, אשמח לדבר איתך או עם הוריך.
פלוני_אלמונית*

חינוך ביתי במשפחה דתית

אנו מאחדים בס''ד את נושא החינוך ביתי ברוח החרדית-דתית כל המעונין יפנה [email protected] בהצלחה
שליחת תגובה

חזור אל “אתגרים ומכשלות”