חוק אחד פשוט שיציל את העולם

צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

שליחה על ידי צל_הימים* »

משום מה אתה מצליח לא להבין אותי באופן די עקבי. מבאס.
אולי בזכות ההודעה הזאת שלך, אני מתחיל להבין.
תראי, באופן פרדוקסלי, אני דווקא מתרחק מהנושא של דף, על החוק שיציל את העולם.
אני לא לוקח את המשפט הזה כפשוטו, כי אני רואה בו יותר איזשהו דגל שתחתיו מתכנסים לחשיבה על המתרחש בעולם מהזווית האקולוגית, ומה ניתן לעשות. לא בהכרח ישיבת ביצוע, אלא יותר הגיגי סלון (סליחה אופק :-) ).

השינוי הוא תהליך המורכב ממספר שלבים, שהחוק הוא אחד ממנו. והאכיפה, עוד שלב. כי עצם קיומו של חוק לא מבטיח את אכיפתו. ולפניהם יש את איסוף הנתונים, דיווח, מחקר, הסקת מסקנות, הפצתן, הגשתם לציבור באופן שהוא יוכל לקבלן, המניפולציות החוקיות, הפוליטיות והאדמיניסטרטיביות הנדרשות כדי להעביר חוק וליישמו...
ולטעמי השיח צריך לכלול את כל זה. וזה גם מעבר לאקולוגיה. כי חוקים זו מדיניות, שזה בעצם פוליטיקה. וכלכלה. מכיוון שכל זה הוא בעצם המאבק היומיומי סביב משאבים, אינטרסים, ערכים, אמונות, אורחות חיים...

אוקיי, ברחתי כאן להפשטת יתר ו-Zoom out רחב מדי, אך הכוונה שלי היא להראות את התמונה הכללית, שלפעמים שוכחים מרוב התעסקות בפרטים טכניים ויישום. מבחינתי הדפים האלו צריכים להיות מצע גדילה לרעיונות ותובנות ולא זירת התגוששות על קוצו של 'יוד'. היעד הוא להבין ולשפר. שזו מבחינתי תמצית המפעל האנושי. שיצר גם את הטעויות שצריך לתקן. אך קודם יש צורך להכיר בכך שהן טעויות, הטעונות תיקון. ולכן השיח.
|תמר|
אושר*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 00:39

שליחה על ידי אושר* »

מיחזור -
למחזר כל דבר אפשרי, בקנה מידה פרטי , לאומי ועולמי,
זה החוק שלי,.
לפי הסרט המעולה - סיפורם של חפצים' הבעיה כלל לא טמונה במספר הילדים למשפחה, עובדה שארה"ב מבזבזת חמישית ממשאבי העולם (או רבע אני לא זוכרת במדויק) כשחלק האוכלוסיה שם ביחס לעולם הוא הרבה-הרבה פחות.

הבעיה היא שכמובן זה לא פותר הכל, כי בעיות כמו טרור איסלמי, פצצות אטום וכו' מונעים ממקורות אחרים לחלוטין .
כמו - גאוה וכבוד שמולידים תאווה לכח ושלטון.
וזה כבר נמצא במישור אחר לגמרי. הרבה יותר עמוק ונוגע לנפש האדם- מישור שאי אפשר להעלים על ידי חוק זה או אחר.
גלי*
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

שליחה על ידי גלי* »

טבעונות -
טבעונות -
ושוב פעם -
טבעונות.
וכמו שאמרו חכמים וגדולים:
"כל חברה אנושית המנצלת בעלי חיים בכל דרך שהיא להנאותיה ולעינוגיה הפרטיים – מתכשירים קוסמטיים, דרך לבוש וכלה במזון – היא חברה שאין צידוק מוסרי לקיומה."
גלי*
הצטרפות: 17 אפריל 2004, 22:06

שליחה על ידי גלי* »

וגם אני חייבת להוסיף גם פה את הציטוטים של with passion מ מדור צמחונות טבעונות:
"בנקודה בזמן שבה אנו נמצאים אין שום בסיס שפוי והגיוני לאכילת בשר ולכל מוצר מן החי."

רק טבעונות תציל את העולם.

כל עוד אנו חיים על חשבון סבלם הנוראי של בעלי החיים, מנותקים ממה שקורה שם במכלאות ובמשחטות, שהם בעצם לא כל כך שם אלא ממש פה בין הבתים שלנו, רק לשם התענוג, בעוד העולם מלא בשפע טבעוני - אין סיכוי להינצל כלל וכלל.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

טוב, זה לא בדיוק חוק אחד שיציל את העולם, אבל היום פתאום חשבתי שאם היה חוק שמחייב יצרני מכוניות להתקין ברכב משהו שיגרום לעשן הנפלט מהרכב להיות שחור (בלי להיות יותר מזהם), זה היה עוזר לכולם לראות בעיניים את כמות הפליטות של הרכבים בכבישים. ואפשר להרחיב את זה גם למפעלים, תחנות-כח, וכדומה.
וכמובן, יש רכבים שזה ככה גם בלי שום התקן, פשוט כי לא מטפלים בהם כמו שצריך...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לא תהרוג. אדם או חיה. מפה הכל יתחיל...
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לא קראתי את כל הדף, אבל אני מגלגלת בראש מחשבה על שינוי חוקי החברה-בע"מ. איך היה העולם נראה אם, למשל:
  1. לא היה קיר אחריות בין חברה בע"מ לבעליה ולמנהליה, אלא הייתה אחריות אישית, לפחות חלקית (כמו בסוגים אחרים של התאגדות)
  2. מטרת החברה בע"מ (לעשות רווח לבעלי המניות) לא הייתה המטרה היחידה שמניעה אותה, או היו עליה מגבלות מוסריות ברורות
בעצם, אני חושבת על הגבלת העירבון המוגבל :-) והאישיות המשפטית הנפרדת של חברה. נכון להיות, מדובר באישיות מלאכותית שסיבת קיומה ומטרתה היא עשיית כסף. לא מזמין בעיות?

מה דעתכם?
רבי_עקיבא*
הצטרפות: 29 אוקטובר 2008, 23:32

שליחה על ידי רבי_עקיבא* »

ואהבת לרעך כמוך
נחל_לבן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2008, 22:14
דף אישי: הדף האישי של נחל_לבן*

שליחה על ידי נחל_לבן* »

חשבתי על חוק אחד. בהשראת ספר שקראתי פעם ומאז יושב לי בראש. חוק ההזדהות.
כל אדם שיגרום או ישתף פעולה עם גרימת כאב, ירגיש מיד ובאופן פיזי את הכאב בעצמו. הדוקר יחווה את כאב הדקירה יחד עם הנדקר.
וכמובן, כל אדם שיגרום או ישתף פעולה עם גרימת הנאה, ירגיש מיד ובאופן פיזי הנאה.

בידיוני, אבל יעשה את העבודה.
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

לגבי החברה בע"מ:
כל הסידור המשפטי הזה בעצם נועד לתת לבעלי ומנהלי החברה יד חופשית לעשות כסף ללא הגבלה, ובעיקר, תוך מינימום מגבלות. ובהגדרה הזאת גם טמון הכשל: החופש הזה מאפשר להם לדרוס את הסביבה, את עובדיהם ואת החוקים בדרך להפקת הרווח. כך שרוויזיה לחוק החברות בכיוון של אחריות חברתית וסביבתית אכן תשפר את איכות החיים של כלל האנושות.

ולגבי חוק ההזדהות: קיים בנו מנגנון כזה, באופן חלקי. וזאת בדיוק הבעייה: שהוא רק חלקי.

ואהבת לרעך כמוך: מצויין. זו גם היתה כוונת המחוקק, בין אם היושב מעלה או סתם בן תמותה. אך כמו כל החוקים הטובים, גם הוא נכשל במבחן הביצוע.
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

כל אחד יכול לראות את הפסוק "להציל את העולם" במשמעות אחרת. אז אם אתם מחפשים חוק כזה, עדיף להגדיר קודם כל את המטרה.
צל_הימים*

שליחה על ידי צל_הימים* »

כל אחד יכול לראות את הפסוק "להציל את העולם" במשמעות אחרת. אז אם אתם מחפשים חוק כזה, עדיף להגדיר קודם כל את המטרה.
ראה החל מכאן:
צל הימים (10.06.2008 01:51): , ובכלל מתחילת הדף.
תמי_גלילי*

ואהבת לרעך כמוך
החוק הזה נכשל במקום שבו אדם לא אוהב את עצמו, ויש הרבה יותר מדיי כאלה.
אה, ולדעתי ציווי לאהוב הוא לא מוסרי. אני רואה הרבה מאוד בעיות בעולם בגלל ניסיון לשלוט במה שאנשים מרגישים וחושבים (שנפוץ בהרבה דתות). בעיניי זה כבר גרם עד היום יותר סבל מתועלת.
"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הרבה יותר הגיוני ומעשי.
תמי_גלילי*

כל אדם שיגרום או ישתף פעולה עם גרימת כאב, ירגיש מיד ובאופן פיזי את הכאב בעצמו. הדוקר יחווה את כאב הדקירה יחד עם הנדקר.
לא עובד על מזוכיסטים P-:
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

שקט.
לא רק בין שתיים לארבע. אלא שיהיה שקט בכל שעות היום חוץ אולי מבין שתים לארבע.
זה יגרום לפחות תאונות , פחות גניבות, פחות עצבים, פחות מריבות, פחות אי הבנות, פחות מחלות, יותר קשב, סבלנות, נימוס, יותר תפוקה בעבודה, יותר שעות שינה, יותר צלילות בלימודים, בעבודה, יותר מרחב להסתכל מסביב, יותר שלווה, יותר בריאות, יותר חיים.
נדמה לי שמה שאנשים מעזים לעשות בחסות הרעש לא יוכל לשקט.
עו''ד_אלמונית*
הצטרפות: 02 יוני 2007, 14:04

שליחה על ידי עו''ד_אלמונית* »

חוק איסור על מכירת בעלי חיים, בשלב הראשוני בעלי חיים חיים, ובהמשך גם בעלי חיים מתים.
שליחת תגובה

חזור אל “ילדים מרביצים להורים”