חום גבוה

רופא_ילדים*
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

חום גבוה

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

תשובות של רופא:
  1. אקמול ניתן לתת מכל גיל.
  1. המינון המומלץ הוא 15 מ"ג לק"ג , עד כל 4 שעות. (ב 5 מ"ל יש 125 מ"ל)
  1. אפשרות נוספת היא לתת טיפטיפות של אדלולור המכיל אקמול מרוכז יותר וכל 1 מ"ל מכיל 100 מ"ג.
  1. נר בטוסיק - מ10 ק"ג בלבד לא לפני כן.
  1. מעל גיל חצי שנה ניתן לתת אדויל או נורופן במינון של 10 מ"ג ל לק"ג (כל 5 מ"ל מכילים 100 מ"ג) עד כל 8 שעות.
  1. נר מכניסים לטוסיק כשהוא מרוח בשכבה נדיבה מאד של וזלין, מכניסים עד הסוף ודואגים שישאר בפנים.
  1. שיטות נוספות להורדת חום: הורדת בגדים , אמבטיות פושרות.
  1. מתי מורידים חום? אם הילד שפוך ולא מגיב, אם הוא מסרב בכל תוקף לשתות והורדת החום תשפר את מצבו הכללי. לילד עם 40 חום שמשחק עליז וערני ושותה לא צריך להוריד חום. חום אינו מחלה, החום הוא תגובה טבעית של הגוף למחלה ועוזר לגוף להתמודד עם המחלה, הוא אינו מסוכן ואין חובה להורידו למעט במקרים שציינתי.
  1. הכי חשוב - שתיה מרובה!!! ילד עם חום מאבד הרבה נוזלים וחשוב לדאוג שישתה כדי שלא יתייבש. אם אינו רוצה לאכול זו לא חובה, פשוט תדאגי שיהיה קצת סוכר בשתיה (תה או מיצים טבעיים).
סיבה נוספת להורדת חום היא ילד הנוטה לפרכוסי חום, במקרים אלו יש להיות אגרסיביים יותר ולהוריד חום מיד עם התחלת עלייתו.
אורית_פתח_תקוה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2004, 22:58

חום גבוה

שליחה על ידי אורית_פתח_תקוה* »

שלום, לבני הקטןל בן השלושל עלה פתאום החום ל- 38.5. די נלחצתי והשתמשתי באקמולי פורטה (נר) בבוקר. הוא היה בסדר, ועכשיו שוב עלה החום ל- 38.1. העצות שלכם מאוד מועילות, ודי מקלות על הלחץ. מדור זה נפלא ויעיל.

המשיכו כך. בהצלחה והרבה בריאות לכולנו.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

חום גבוה

שליחה על ידי פלונית* »

לפי מה שאני יודעת חשוב שהיחס בין המים לחומץ יהיה 1:1 ואלי אפילו פחות חומץ ממים. כמות גדולה מדי של חומץ לא טובה, אמרו לי פעם, בגלל סכנת כוויה.
נונה_בי*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*

חום גבוה

שליחה על ידי נונה_בי* »

שרון ג מה דעתך?

נר בטוסיק - מ10 ק"ג בלבד לא לפני כן. רופא ילדים (28.08.2004 18:36)
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

דעתי זהה.
לעיתים אני מתירה לתת חד פעמית, או יותר מכך, אבל במרווחים גדולים מאד כאשר הילד שוקל כ- 9 ק"ג
נונה_בי*

חום גבוה

שליחה על ידי נונה_בי* »

מה את כן מציעה לקטון שמשקלו 8 ק"ג (ועוד קצת)
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

את יכולה לתת חד פעמית נר ולא יותר.

לחילופין את יכולה לתת סירופ אקמולי 5 מ"ל (או טיפטיפות אלדולור - אבל אני לא זוכרת את המינון. 3-4 טיפות לקילו או משהו כזה).
אם הוא מעל גיל חצי שנה את יכולה לתת לו נורופן - 4 מ"ל (חצי מ"ל לקילו). אפשר לקנות בלי מרשם מעל גיל שנתיים, אז פשוט תגידי לרוקח שזה לילד בן 3 או משהו כזה. מתחת לגיל שנתיים זה רק באישור רופא. (אם אין לו מחלת כליות אז יש לך אישור ממני ;-))
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

חום גבוה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

נר בטוסיק - מ10 ק"ג בלבד לא לפני כן. רופא ילדים (28.08.2004 18:36)
ברצינות?!?
ואני לא ידעתי...
לשמחתי, אנחנו לא נותנים אקמול בכלל...
נונה_בי*

חום גבוה

שליחה על ידי נונה_בי* »

החום כבר לא כל כך גבוה אבל יצאה פריחה אדומה על הגוף, מה שעונה על כל ההגדרות של אדמדמת: 4 ימים של חום גבוה, ואז ירידה בחום והופעת פריחה.

חווינו לילה לא סימפטי של בכי נוראי וממושך, שנרגע בבוקר, והמשיך בצהריים. נסענו לרופא ובינתיים החום שוב עולה.
לא מספיק שיש למתוק הקטון אדמדמת, יש לו אוזן אדומה שכנראה הולכת ותופחת.
הרופא רשם אוטידין ואמר לנו לתת נר אקמול 150 ג' (לכל היותר פעם ב-6 שעות).
אם למרות כל זה חוזרת תמונת הלילה, צייד אותנו בהפנייה לבי"ח כדי שבמקרה הצורך רופא אא"ג ינקר את הנפיחות.
שרון וכל מי שיש לו ניסיון אשמח לקרוא דעתכם.
אני יודעת שיש המון ילדים שסובלים מבעיות אזניים שנים, חלקם בגלל טיפול לא נכון ואני לא מבינה כלום באזניים

<נונה משתדלת לבדוק את החלב לפני שהיא שופכת אותו>
רופא_ילדים*
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

חום גבוה

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

נונה, הטיפול שהרופא המליץ נשמע נכון. את יכולה להשתמש גם בתרופת הסבתא הידועה: שמן זית מחומם עם בצל ולטפטף אותה (כשהשמן בטמפרטורה נעימה כמובן) במקום אוטידין. (גם אוטידין צריך לחמם לטמפרוטורה נעימה לא לטפטף קר ). אם אכן אי השקט ממשיך יתכן ויש צורך בדיקור, אנטיביוטיקה וכו'.
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

שבמקרה הצורך רופא אא"ג ינקר את הנפיחות
ואיך אתם אמורים לנחש זאת?

אוטידין זה מצויין. מעל גיל שנתיים נהוג לתת צ'אנס של 72 שעות בהן רק מורידים חום וכאבים. ורק אח"כ להתחיל אנטיביוטיקה. הסיבה: רוב דלקות האוזניים חולפות מעצמן, ואין קיצור משמעותי של משך הכאבים או החום בזכות האנטיביוטיקה.
אם הילד נראה רע: מקיא, אפאתי וכדומה - פנו למיון.

גם אוטידין צריך לחמם לטמפרטורה נעימה
כן, מחזיקים אותו סגור (את הבקבוקון) בכף היד עד שלא מרגיש קר יותר. לא במיקרו, כן?
אפשר לתת כמה שרוצים.

נר אקמול 150 ג'
או נורופן.
ורד*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2001, 16:56

חום גבוה

שליחה על ידי ורד* »

שלום לכולם,
לבתי היונקת בת 8.5 חודשים יש חום 40.2 ומעט שלשול.מתי לגשת למיון?
הנטייה הטבעית שלי היא לתת לגוף שלה להתמודד עם החום, אך אני תוהה אם אני לא מסכנת אותה ואם זה לא חום גבוה מדי מכדי להמתין. מה הייתם עושים?
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

חום גבוה

שליחה על ידי נועה_בר* »

איך היא? מסכנה נורא? בוכה בלי סוף? אמבטיות עשיתם? אקמול?
תני עוד פרטים על המצב.
מיון זה סיוט! ( כך שמעתי ולא מנסיון ) דקירות ובדיקות בלי סוף .
להשתדל להוריד את החום, רטיות באזור הראש, אמבטיות, אקמול. ולינוק הרבה.
הרבה בריאות.
ורד*

חום גבוה

שליחה על ידי ורד* »

לא נורא מסכנה. בינתיים. קצת עצבנית. כל דבר קטן גורם לה לבכות. יונקת בלי סוף. צמודה אלי.
ננסה כעת גרביים עם חומץ.
משתדלת לא אקמול.
רעיונות נוספים? תובנות?
נועה_בר*

חום גבוה

שליחה על ידי נועה_בר* »

לא להילחץ. לא נשמע כמו מצב חרום, אבל לדעתי לא צריך לפחד מאקמול ( אני הייתי פוחדת יותר מהמיון...)
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

חום גבוה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני מרגישה קצת לא נוח לייעץ כאן, כי אני לא רופאה! כשהבת שלי הייתה חולה, לפני חדשיים, עם חום הבנתי ש-40 מעלות אצל ילדים זה לא סיבה ללכת למיון (אלא אם יש עוד סימנים לא טובים). צריך לשים לב שהחום לא יעלה עוד, ובלילה בדרך כלל החום עולה. אם יש לה חום כבר כמה שעות, הוא כבר "עשה את העבודה שלו בגוף", ואת יכולה אם אתה רוצה לתת אקמולי ולהקל עליה קצת. שמעתי שהשיטה עם החומץ ממש עובדת!
תרגישו טוב.
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

חום 40 זה לא סיבה ללכת למיון, אבל בהחלט סיבה ללכת לרופא הילדים אחה"צ.
אם היא נראית בסה"כ בסדר - לא צריך להתרגש יותר מדיי, אבל לא תמיד ההורים יודעים לשפוט מתי הילד בסדר או לא.
לעיתים חשוב להוריד את החום - רק כדי לראות שכשהחום יורד הילד נראה בסדר גמור.
חום ואי שקט בגיל הזה יכול להיות דלקת אוזניים (שגורמת לאי שקט), אבל גם דלקת בדרכי השתן - שאז די חשוב להבדק בזמן.
אבל אם זה חום ללא שום סימן נוסף והילד נראה בסה"כ בסדר - לעיתים אחרי שלושה ימים יורד החום ומופיעה פריחה (ואז זה אדמדמת).
אבל השורה התחתונה היא - לא ניתן לאבחן דרך הרשת. צריך עין מנוסה שתגיד האם הילד נראה בסדר או לא.
אם הוא נראה בסדר - אז הכל טוב, גם אם יש 40 חום. ואם לא - אז לא, אפילו אם יש 38.5.
ולא לפחד ממיון. לעיתים צריך מיון. לא על כל שטות, אבל בוודאי על דברים אחרים.
בהצלחה.
אמבט_ים*
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

חום גבוה

שליחה על ידי אמבט_ים* »

אני בדרך כלל לא מודדת חום, כדי לא להלחץ, ולא עושה שום דבר מיוחד (אולי משקה אותן יותר). תראי אם היא נראית חיונית, או אפטית, אם היא נורא סובלת, או שבסה"כ בסדר, רק יש חום גבוה.
תקשיבי לעצמך. לאמהות יש אינטואיציה טובה לדעת אם משהו ממש לא בסדר. את יכולה להזמין הביתה רופא, אול ללכת בבוקר לקופת חולים, יותר סימפטי ממיון.
תרגישו טוב. @}

מה זה השיטה עם החומץ?
דלקת בדרכי השתן - שאז די חשוב להבדק בזמן. נכון, לי היה ניסיון רע ומר עם זה, יכול היה להגמר קצת אחרת עם הייתי עושה בדיקה אצל רופא משפחה.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

חום גבוה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ראי ההודעה השניה בדף זה, של אורנה.
ורד*

חום גבוה

שליחה על ידי ורד* »

תודה לכולכם על התגובות.

בלילה החום קצת ירד, אחרי הגרביים עם החומץ, אבל אח"כ שוב עלה והפעם החומץ לא עזר. ניסינו לתת לה אקמולי, היא סירבה. במהלך היום היא הקיאה פעם אחת, אבל החום ירד אחה"צ. נראה מה יהיה הלילה. אם יהיה צורך ניתן לה אולי נר.
שכנה שלנו, עם תינוקת בגיל של בתי, חווה כעת בדיוק את אותו סיפור עם בתה. הם לא מדדו כמה חום, אבל יש, וגם שאר הסימפטומים זהים. כנראה וירוס שרץ בשכונה...

רק רציתי להוסיף שהתגובות שלכם היו מאוד מרגיעות ומעודדות, תודה רבה!
ובפרט תודה לשרון ג על התוספת המקצועית.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

חום גבוה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

לעיתים חשוב להוריד את החום - רק כדי לראות שכשהחום יורד הילד נראה בסדר גמור.
לא הבנתי. אפשר להסביר לאט?
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

אם הילד נראה על הפנים ויש לו 40 מעלות חום, אבל כשהחום יורד (אפילו במעלה - מעלה וחצי) אז הוא חביב ומשחק - אני רגועה.
אם לילד יש 38.5 מעלות והוא אפאתי - אני מאד לא רגועה.
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

חום גבוה

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

ורד, אם את נותנת לה נר - מציעה לך להתחיל עם חצי נר. זה יכול להספיק.
הנר מתאים גם לילדים בני שלוש עם פי שתיים משקל גוף.
יונת_שרון*

חום גבוה

תודה שרון.
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

מציעה לך להתחיל עם חצי נר.
הנר מורכב מוזלין. היכנשהו בתוך הנר מפוזר האקמול. לא בצורה הומוגנית. אי אפשר לדעת בוודאות כמה אקמול נתת במתן חצי נר.
לכן לא מומלץ לתת חצי נר. לא לאורך, לא לרוחב, ולא באלכסון :-)
ילדה בת שמונה וחצי חודשים לרוב לא שוקלת 10 ק"ג שמתאימים למתן נר.

לחילופין, אפשר לנסות לתת נורופן או אדוויל, שטעימים יותר מאקמולי. מותר לתת אותם מעל גיל חצי שנה (בהוראת רופא) במינון של חצי מ"ל לק"ג משקל גוף.
לאדוויל יש טעם ענבים - דומה לטרופית ענבים - שאצל ילדים הולך מצויין (איחס. אני שונאת את הטעם הזה ;-))
אפשר לתת גם טיפטיפות אלדולור - מרוכז יותר מאקמולי. נדמה לי שנותנים 3 טיפות לק"ג.
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

חום גבוה

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

תודה שרון.
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

:-)
עגור_לבן*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2003, 10:37
דף אישי: הדף האישי של עגור_לבן*

חום גבוה

שליחה על ידי עגור_לבן* »

אני על סף התחרפנות...
נתחיל מהתחלה: להראל (9 חודשים) יש חום גבוה מזה שלושה ימים. ביום הראשון היה סביב ה 38 וקצת, כמעט בלי אקמול (במשך היום) אתמול קצת יותר גבוה, בסביבות ה 39 ומעלה, יותר פעמים אקמולי ויותר אמבטיות. אתמול גם היינו אצל רופאת ילדים מזדמנת ומבאסת לחלוטין (כמובן שהיה ניסיון להפשיל עורלה, איך לא ?!) שאבחנה חשש לדלקת אזנים, כי כל מה שהיא ראתה היה הפרשה מוגברת מאוזן ימין, זה פלוס חום גבוה = דלקת אזנים. יצאנו עם אנטיביוטיקה וללכת לאאג למחרת. ויתרתי על האנטיביוטיקה, הזלפתי מי חמצן לאוזן והיום רופא אאג שלל דלקת אזנים. נשארנו עם חום גבוה 'לא מוצדק'. היום החום היה יותר גבוה, יותר פעמים אקמולי, 2 אמבטיות להורדת חום ואני כבר לא יודעת מה לעשות. לתת לזה עוד יום? אנחנו נכנסים לסופ"ש. ואמא שלי יושבת לי על הוריד ('אני לא רוצה שהוא יאבד את ההכרה, כמו שקרה ל...'). אני לא רוצה להיות שאננה מדי.
אני גם חושבת שמעורבות פה שיניים (הוא כל הזמן נושך אותי, ודוחף אצבעות לפה), וגם חצי שביתת יניקה (לאור הנשיכות שלו והתגובות שלי אליהן). מתי שהוא על אקמולי הכל נראה הרבה יותר טוב, הוא משחק וצוחק וזוחל.
והלילות - שעתיים עירות ובוכיות כל לילה...
כרגע ההחלטה שלי היא ללכת מחר למוקד ושיבדקו שוב (מקווה שהפעם לא יטרידו את העורלה שלו) ויקחו דם.
השגות, רעיונות ו/או עידודים יתקבלו בשמחה.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

עגור לבן
ראשית, להורדת חום אני ממליצה על שיטת הגרביים עם החומץ. מכירה?
שנית, בפעם השנייה כשלאפרסקית היה חום, אני מודה שלא מדדתי. היא נראתה בסדר, אמנם לא ממש כהרגלה אבל לא מאוד מעוכה. אז גם לא מדדתי וגם לא עשיתי כלום. 24 שעות היה לה חום - והאמת, גם נראה לי שהוא היה מאוד גבוה.
לא יודעת, הלכתי לפי ההגיון של: החום עושה כאן עבודה, ניתן לו לעשות את העבודה.
כמובן שאם היא היתה מאוד סובלת הייתי מורידה באמצעות החומץ (מה שעשיתי בפעם הראשונה).

שלישית, מה עם מטפלים אלטרנטיביים לפני שרצים שוב לרופא (אחרי ששללת אוזניים וכו'...)?
מכירה את מדיטף?

רביעית, ממליצה לבקש מ- שרון ג שתיכנס לדף ותראה את שאלתך.
עגור_לבן*

חום גבוה

שליחה על ידי עגור_לבן* »

עדכון: הלילה היה טוב והבוקר התעורר נטול חום, אבל עדיין קצת קוונצ'י. מתלבטת אם לגשת למוקד, שיקחו לו דם (ממילא רציתי לבדוק את מצב הברזל, אז אולי זו הזדמנות ל 2 ציפורים במכה אחת).
על שיטת הגרביים בחומץ קראתי פה, אבל אני מודה שלא ניסיתי.
לגבי החום שעושה עבודה - תאמיני לי שכל פעם שנתתי לו אקמולי (בכל מדידה גבוהה מ 39.5) הרגשתי ש'חבל שנשברתי, אולי אני אנסה עוד דרך אחרת...סה"כ החום זה דבר טוב', אבל כשהוא הגיע ל 40 - ממש נבהלתי (וגם לא מדדתי כל רגע, רק מתי שהוא הרגיש לי רותח).
לגבי טיפול אלטרנטיבי - אני באמת חושבת על מדיטף, אבל יותר בשביל למנוע ממנו לתפוס כל דבר שמסתובב, ולא בשביל לטפל במצב הנדון (שלדעתי הוא קצת אקוטי).

בקיצור - עדיין מתלבטת...
סיגל_ב*

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

עגור לבן,
אני לא יודעת אם כבר קראת, אבל בדף הזה יש כמה התייחסויות (גם של שרון) לחום 40 מעלות. כמה הודעות למעלה.
וגם אהבתי את דבריה של אורנה שפרון בתחילת הדף. בקיצור, דף מרגיע לטעמי.
עגור_לבן*

חום גבוה

שליחה על ידי עגור_לבן* »

התחלתי לקרוא אותו כמה פעמים בשלושת הימים הללו, אבל לא סיימתי, ובסוף כתבתי את ההודעה שלי - כי כבר ממש הרגשתי צורך לשתף. ד"א - גם אני ניסיתי לשמור על רגיעה מירבית בהתחלה, אבל אני מודה ש3 ימים של חום גבוה, זה כנראה מעל ליכולותי. אקרא את הדף שוב אח"כ.
נועה_בר*

חום גבוה

שליחה על ידי נועה_בר* »

עגור לבן
אם את חשה קושי סביב החום וחושבת שצריך לטפל, הייתי ממליצה לך בתור "די אלטרנטיבית" דווקא כן ללכת על האקמול ולא לכל מיני חיפושים מעמיקים.
זו הרגעה "מקומית", נכון, מאיטה קצת את קצב ההחלמה, אבל לא גורמת לנזק נורא ואיום.
אם את אומרת שאחרי אקמול הדברים ניראים אחרת, ואת כבר בשיגעון אז קחו הרגעה מקומית.
האם מרחת עליו רסקיו? על הפנים, מצח, מאחורי האזניים, בדפקים, על השפתיים. וקחי גם את..
גם אני ששוללת תרופות משתמשת לעיתים באקמול, מודה. לי זו לא ניראת כזו זוועה, כשהילד מפורק והסביבה בהיסטריה.
החלמה מהירה.
סיגל_ב*

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אבל אני מודה ש3 ימים של חום גבוה, זה כנראה מעל ליכולותי

(())
זה באמת נשמע קשה.
אני גם מסכימה עם נועה: לי זו לא ניראת כזו זוועה, כשהילד מפורק והסביבה בהיסטריה.

בקיצור,
אני מקווה שזה מאחוריכם.

תרגישו טוב! |גזר|
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

ממילא רציתי לבדוק את מצב הברזל
אין טעם להתייחס בכלל לרמת ההמוגלובין בספירת דם שנלקחה כשהילד חולה. היא מראש מוטה כלפי מטה. רמת ברזל אי אפשר בכל מקרה לגלות בספירת דם, רק רמת המוגלובין, וזה לא תמיד מקביל.

כשהוא הגיע ל 40 - ממש נבהלתי
אין מה להבהל. צריך להסתכל על הילד ולא על המדחום. אם לילד 40 מעלות והוא סימפטי - אין לך מה להלחץ. 40 זה רק מספר.

אם ילד בן 9 חודשים עם חום גבוה 3 ימים היה מגיע אליי למרפאה, הייתי מחפשת מקור לחום. אם לא הייתי מוצאת הייתי עושה כמה דברים לפי סדר חשיבותם:
  1. בדיקת שתן לשלילת דלקת בדרכי השתן
  2. ספירת דם לבדוק את מספר הכדוריות הלבנות והתפלגותן
  3. צילום חזה אם הילד נראה לי "חולה" (אם הוא נראה רע מעבר לסתם מחלה ממוצעת), אם הוא מאד משתעל, אם אני שומעת משהו חשוד מעל הריאות, אם הוא ילד בסיכון לדלקת ריאות (אסתמטי למשל),או אם אני מרגישה צורך עז לעשות זאת בלל שילוב של כל מיני סיבות.
את השניים האחרונים לא הייתי עושה אם היום היה, נניח, יום שלישי בשבוע. אבל בגלל שנכנסים לשישבת - זה סיפור אחר.

ועם כל זאת, רוב הילדים שאני רואה עם שלושה ימים חום (שלפעמים אינו יורד גם עם אקמול), ללא מקור לחום (או עם סימני דלקת אוזניים), אבל בסה"כ לא נראים נורא "חולים" - אני שוללת דלקת בדרכי השתן, ואומרת להורים, שרוב הסיכויים שהחום ירד בעוד יום יומיים ותופיע פריחה...מה שנקרא בפשטות "אדמדמת" או "אביבית" או איך שלא קוראים לזה בעברית.

אה, עוד משהו. ללכת למוקד או לקרוא לרופא הביתה משמעו להסתכן בכך שאת הילד יבדוק רופא מסוג ד' שבד"כ אינו ממש רופא ילדים (ולא תמיד אני בטוחה שאפשר לקרוא לו רופא בכלל). בלי להכליל, כמובן, כי יש מוקדים שמוחזקים ע"י מחלקות ילדים של בי"ח (למשל, אאל"ט, מוקד מכבי ברמת השרון).
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

חום גבוה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני באמת חושבת על מדיטף, אבל יותר בשביל למנוע ממנו לתפוס כל דבר שמסתובב, ולא בשביל לטפל במצב הנדון (שלדעתי הוא קצת אקוטי
סתם הערה:
דיקור סיני, למשל - זה בדיוק למצב אקוטי. התינוקות מגיבים מייד, ההקלה נראית לעין, מתחילה החלמה.
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

עגור לבן, מה קורה???
עגור_לבן*

חום גבוה

שליחה על ידי עגור_לבן* »

התחלתי לכתוב את התגובה לפני יומיים:

שרון, תודה על תגובתך.
לאחר שקראתי את כל הדף יש לי כמה השגות חדשות, קצת הלקאה עצמית, אבל בעיקר תובנות לגבי איך לנהוג בפעם הבאה.

אמא נמרה: החום הוא כנראה עקב הוצאת שיניים

שרון ג: הוצאת שיניים לא אמורה לגרום לחום כזה גבוה

פלוני: עוד לא נולד רופא השיניים שיגיד את מה שכל אמא יודעת : בקיעת שיניים כן יכולה להיות מלווה בחום גבוה

אז גם אני חשבתי שמדובר בחום בגלל שיניים, וגם אצלי הרופאה אמרה שחום כל כך גבוה לא קשור לשיניים. בראיה לאחור - אני עדיין חושבת שזה היה קשור, אפילו בחלקו. החום נגמר ביום השלישי, אבל הקיטורים נשארו - קיטורי שיניים.

היום כבר הכל מאחורנו, כאמור, אחרי 3 ימים של חום, החום נגמר, נשארו עוד קצת קיטורים לחצי יום בערך, ומאז הכל סבבה. זו גם הסיבה שלא יצא לי לכתוב (יותר נכון שלקח לי 3 ימים לסיים את התגובה שלי, כי מתי שהראל בריא, לא יוצא לי לכתוב כמעט).

בשמת - כמה שאני מאמינה ברפואה משלימה, דיקור לתינוקות/פעוטות ממש לא מסתדר לי. אני דווקא מצדדת בדרכים אחרות (טווינא, הומאופטיה, צמחי מרפא, פרחי באך, שיאצו לדוג') ולא בדיקור.
בכל אופן - המון תודה לכל המגיבות. רק בריאות.
הללי*
הצטרפות: 31 דצמבר 2004, 11:46

חום גבוה

שליחה על ידי הללי* »

יש לי תופעה שמתרחשת אצלי רק בחורף >>> פיזור לא אחיד של חום הגוף.
מה פירוש?
הכי נפוץ צד ימין (רגל ויד)קר צד שמאל סביר (וזה לא רק הרגשה סוביקטיבית שלי, בני משפחה הרגישו הבדל משמעותי בין צד ימין לצד שמאל)
לפעמים המצב הוא בדיוק הפוך

ולפעמים בשעות הערב והלילה פלג עליון חם ונעים הראש והפנים חמים ונעימים, ומהירכיים ומטה הרגליים קפואות. אני שמה 2 זוגות גרביים וחותלות ועדיין הרגליים קרות כמו קרח.

מצב זה קים כבר לפחות שנתיים שלוש (רק בחורף) בקיץ יש איזון.
על מה זה מעיד ברמה הגופנית וברמה הרגשית?
האם ניתן לשנות/לאזן?
תפוח_ירוק*
הצטרפות: 20 אוקטובר 2004, 19:28

חום גבוה

שליחה על ידי תפוח_ירוק* »

מה לגבי חום גבוה - 38.9 למשל, הראש חם, והידיים ורגליים קרות מאוד? הכוונה לתינוק בן 15 חודשים.
סיגל_ב*

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

תפוח ירוק,
לא יודעת אם קראת את כל הדף אבל אני ממליצה לקרוא את כולו, יש כאן יופי של עצות ומחשבות.
לשאלתך, אני לא רופאה, אבל שרון ג כן, וראי מה היא כתבה ממש כמה הודעות למעלה:

אין מה להבהל. צריך להסתכל על הילד ולא על המדחום. אם לילד 40 מעלות והוא סימפטי - אין לך מה להלחץ. 40 זה רק מספר.

<רק חסר בננה ואפשר להתחיל לארגן סלט פירות... ;-))
אמא_בן_אור*
הצטרפות: 17 נובמבר 2004, 15:36

חום גבוה

שליחה על ידי אמא_בן_אור* »

אני חייבת להגיב על הדף הזה, וגם לשתף קצת.
הוא ממש עזר לי, חיזק אותי והרגיע.
נכנסתי כדי לשאול מה לעשות לגבי חום גבוה אצל תינוק בן חצי שנה (הגיע כבר ל-40) שנמשך כבר כמעט שלושה ימים ומלווה בצמיחת השיניים הראשונות שממש מבצבצות, ומצאתי דף מלא בשאלות דומות לשלי, בטיפים שאני אנסה ושניסיתי, ובהמון הרגעה מקצועית וגם הרגעה מנסיון.
אני ניסיתי לתת לחום להיות ולתת לגוף שלו לעשות את העבודה, אבל כשראיתי במדחום מספרים כמו 39.9 או 40.2
נלחצתי ונתתי אקמולי. הדף הזה הרגיע אותי בנושא הזה.
ניסיתי רסקיו בעקבות הדף הזה, אבל לא הבחנתי בשיפור. אני גם נותנת לו "גליגם" של הומגליל, מי שמכיר, ודוקא די מרגיע. אני חושבת שגם אצלנו החום קשור איכשהו לשיניים, למרות גובהו.
כלכך מקווה שיעבור כבר, אנחנו לא ישנים בבית כבר 3 לילות.
שאלה קטנה בקשר לחומץ: כמה זמן אפשר להשאיר את הגרביים עם החומץ על הרגליים? אם הוא נרדם לכמה שעות טובות איתן (הלוואי...) זה בסדר?
סיגל_ב*

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

כמה זמן אפשר להשאיר את הגרביים עם החומץ על הרגליים?

לי אין לי מושג... אבל הקטנה שלי היתה עם הגרביים משהו כמו חצי שעה ברצף.
אמא_בן_אור*

חום גבוה

תודה סיגל ב (איכשהו תמיד את מגיבה לי, נכון?:-)), בפעם הבאה שעולה החום אנסה את השיטה. אדווח בהמשך. שוב תודה
סיגל_ב*

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

באמת שמתי לב...:-)
נועה_בר*

חום גבוה

שליחה על ידי נועה_בר* »

לא מהנסיון, אבל שמעתי שהחום גם יכול לרדת יותר מידי.
לא שחושבת דווקא על מצב מסוכן הפוך, אלא, שבכל זאת כדאי לא להעמיס על הגוף עוד התמודדויות, כמו הצורך להתחמם כשהוא בעצם זקוק לחום.
ולחום כפי שכולנו יודעים יש בכל זאת תפקיד... אז להוריד קצת, ואח"כ לתת לגוף להתמודד.
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

אמא בן אור,
סליחה שאני מתערבת.
תינוק בן חצי שנה עם חום כזה גבוה - מן הסתם לא קשור לשיניים. בגיל חצי שנה יורדת רמת הנוגדנים של האם שהתינוק מקבל בעודו עובר, ובמקביל מתחילות לצמוח שיניים. כך במקביל כל הזמן צומחות שיניים והתינוק "חוטף" מחלות חום שונות.
אין לי מושג האם פנית לבדיקת רופא,
אבל אם הילד לא מנוזל/משתעל/שפעתי כזה, נכון שייתכן שהמדובר באדמדמת (ואז החום יורד ומופיעה פריחה), אבל מאד כדאי בגיל הזה לשלול גם דלקת בדרכי השתן.
אמא_בן_אור*

חום גבוה

שרון, ביקרנו הבוקר אצל רופא המשפחה בקיבוץ. הוא עשה לו בדיקה כללית ושלל דלקת אזניים/גרון וכו'.
שכחתי לציין בהתחלה שהמחלה מלווה בנזלת ושיעול ליחתי. הרופא אמר שזה כנראה איזה שפעת. את חושבת שכדאי לי לעשות לו גם בדיקת דם?
אמא_בן_אור*

חום גבוה

אה, ויש לו גם קצת שלשול ירקרק כזה והוא לא יונק כמעט.
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

אם הילד נראה בסדר לא הייתי דוקרת אותו.
בדיקת שתן הייתי עושה גם אם הילד משתעל ומנוזל כי יש דלקות שתן שמתחבאות ככה ואנחנו מפספסים אותן.
בדיקת שתן היא דבר פשוט יחסית (לפחות לבנים) שיש הרבה ערך בצידה. כשאני יודעת שאין המדובר בדלקת בדרכי השתן אני הרבה יותר רגועה.
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

שלשול יש להרבה ילדים מנוזלים או עם כל מיני מחלות שאינן קשורות באופן ישיר למערכת העיכול
אמא_בן_אור*

חום גבוה

שרון תודה שחזרת. אני חוזרת רק הבוקר כי פשוט התחלתי גם אני להרגיש ממש רע, ונכנסתי עם הקטן למיטה לישון. בלילה שוב נשברתי ונתתי אקמול אבל אחרי הרבה זמן של חום ונסיונות של רסקיו, ורטיות על הראש שקצת הקלו. לפנות בוקר הוא התעורר רטוב כולו (ממש כמו אבא שלו ב מזיע את נשמתו:-)), לא חם ורגוע רגוע, כאילו ירד ממנו איזה "תיק" רציני. הרגשתי שאנחנו בסוף של זה. הוא גם ינק קצת יותר. הוחלף ומייד חזר לישון שינה מהזה רגועה. בכל אופן המידע שנתת לי עוזר לי לפעם אחרת שמקווה שלא תהיה...
יום טוב

אוף! המתוק שוב עם חום! 39.2 .( כל זה מיום שבת אחה"צ).
הבוקר התחיל דוקא טוב, בלי חום, ועכשיו שוב עולה לו והוא קווצ' כזה. הוא דווקא ינק יותר אבל לא בחשק רב,
ואני שואבת כי יש לי גודש שממש מתחיל לכאוב לכיוון איזה דלקת, ואני גם תפסתי איזה משהו מכל החיידקים שמסתובבים באיזור, ואני גם קצת מרחמת על עצמי ועל קטני ו...נראה לי שרציתי לשפוך קיטור ואולי גם לקבל איזה טיפ או חיזוקון...
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

חופשי. זה מקום מצויין לקטר בו. ובאמת עדיף שהקיטורים ייצאו החוצה ולא יישארו בפנים (נראה לי שקיטורים שנשארים בפנים יוצרים גודש ואולי גם דלקת? ;-))
אמא_בן_אור*

חום גבוה

שרון, תודה.
(נראה לי שקיטורים שנשארים בפנים יוצרים גודש ואולי גם דלקת? )
נכון אבל גם עייפות מצטברת:-/
אמא_של_הגר*
הצטרפות: 23 ינואר 2005, 18:56

חום גבוה

שליחה על ידי אמא_של_הגר* »

קראתי, נרגעתי וגם חוזקתי. תודה :- ]
שאלה שעדין נותרה לי, בזמן חום גבוה, האם לכסות ולהלביש טוב כדי לגרום הזעה, או שלהיפך- להוריד גרביים ולכסות בשמיכה קלה יותר כדי לא להעלות את חום הגוף יותר.
השאלה היא לגבי הלילות שבהם החום עולה מאוד. בימים היא עירנית, שותה ושמחה, אבל צמה כבר 3 ימים.
חום של עד 40 אני גיבורה ולא מורידה. לילה שעבר מדדתי 41.1 , נלחצתי קשות ונתנו אקמולי. היום יותר טוב, ירדנו לאיזור ה38 ונרגענו.
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

חום גבוה

שליחה על ידי שרון* »

בתי בת-9 סובלת מחום גבוהה כבר כ-5 ימים. החום מלווה בכאבי שרירים חזקים וכאבי בטן. מזה 5 ימים היא חיה על נורופן, אדויל ואקמולי לסרוגין. היא הייתה מאושפזת כ-3 ימים בביה"ח, אך שיחררו אותה בטענה שהיא סובלת ממחלה ויראלית. ברצוני לשאול אם אכן זוהי מחלה ויראלית כגון שפעת חזקה, כמה זמן התופעות הללו יכולות להימשך? האם יכולה להיות סיבה אחרת לתופעת המחלה? האם עלי לבקש לערוך בדיקות כלשהן?
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

חום גבוה

שליחה על ידי בת_ההרים* »

הי שרון
השפעת השנה קשה מאד. עושה הרושם שמשנה לשנה היא מתחזקת,אולי בגלל החיסונים שגורמים לוירוס להשתכלל.
מאד סביר שמחלה ויראלית תמשך שבוע ואפילו יותר. זה שאת מנסה כל הזמן להוריד את החום רק מאריך את משך המחלה כי הלא מהו חום? חום הוא מנגנון התמודדות של הגוף עם הפולש שחדר אליו. מערכת החיסון יוצרת חום גוף גבוה כדי להרוג את הנגיף הזר. כשאנחנו כל הזמן מורידים את החום בדרכים לא טבעיות-אנחנו למעשה מפריעים לגוף להלחם במחלה בדרך יעילה. זה שהחום לא יורד מראה לך שהגוף עדיין לא גמר להלחם בנגיף שפלש אליו. כדאי לשמור את מורידי החום למיניהם רק לשעות הקשות באמת ולא למהר ו"להפציץ" את הילד במורידי חום. זה גם לא בריא לכבד. יש כאן בדף הרבה שיטות אחרות ויעילות ביותר להקלה על חום אצל ילדים. ילדים נוטים להגיב לטיפולים כאילו מצויין.
רפואה שלמה {@
ריח_מנטה*
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

חום גבוה

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

לבתי בת 7 היה השבוע חום גבוה והיא כל כך לא הסכימה ללכת לרופא נתתי לה אקמולי בבוקר וכל היום המון שתיה תה עם לימון ומיץ תפוזים טרי וזה ממש עזר לה היא כל היום עשתה פיפי והתנקתה. בדרך כלל כשיש חום אני נותת אקמולי כל 5 שעות בערך והפעם החלטתי לנסות נוזלים ואמבטיה פושרת, היא קמה למחרת נהדר.{כמובן שאם לא יורד כן לרוץ לרופא} אז רק בריאות לכולם:-)
אמא_בן_אור*

חום גבוה

תודה על הדף הזה.
הפשוש בן 11 חודש עם חום גבוה (40.1) . עשינו אמבטיה פושרת אבל רק 10 דקות כי הוא התחיל לבכות.
נתתי לו ציצי, והוא גם מוכן לשתות מים.
הוא נרדם על הציצי ומרגיש לי עדיין חם מאד. האם כדאי להעיר כדי לתת אקמולי?
( מרגיש לי שלא כדאי, אבל רוצה להתייעץ)
סיגל_ב*

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

מרגיש לי שלא כדאי
אני מאלה שאומרים: תקשיבי לעצמך.

מעבר למספר שציין המד-חום, איך הילד? אם קראת את הדף את בטח זוכרת ש-שרון ג כתבה כאן למעלה שיותר חשוב מהמספר שאומר המד-חום, חשוב איך נראה הילד. ואם לילד יש חום גבוה אך הוא במצב רוח טוב ועירני, אז זה בסדר.

אני יכולה לספר לך על ניסיוני:
בחום הראשון מדדתי חום, ושמתי גרביים עם חומץ ומים.
בחום השני מדדתי חום ולא עשיתי שום דבר מעבר לזה.
בחום השלישי, הפסקתי למדוד.
כל הזמן התבוננתי בבתי והרגשתי אותה ואת החום שלה. ולמרות החום הגבוה (שאין לי מושג כמה גבוה) היא נראתה בסדר גמור. ואחרי יומיים שלושה זה פשוט עבר. הרווח הנקי לדעתי הוא שזה חיזק את הגוף שלה.
אמא_בן_אור*

חום גבוה

סיגל ב, תודה :-)

לא הערתי בסוף כי סמכתי עליו שיתעורר כשהוא במצוקה. הוא קם קודח, בבכי, קווצ' לגמרי.
לא עמדתי בזה אחרי שראיתי את 40.1, נתתי אקמולי והוא תוך 20 דק'
הזיע את רוב החום החוצה. כל זה היה ב- 12:00
עכשיו הוא שוב עם חום גבוה, וכמו שכתוב למעלה, אני מקשיבה לפשוש ומסתכלת עליו (לא קשה, הוא רוב היום בסלגוזל עלי), והוא נראה בסדר סה"כ.
הפעם אני מחכה יותר זמן ונראה ...
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

חום גבוה

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

אין לי משהו להוסיף,
רק להביע תמיכה בהקשבה למה שהילד אומר, לאינטואיציה ולחוכמה ההורית, ושיהיה לכם טוב.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חום גבוה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לילדה שלי בת 3, יש חום 39 בבית שחי. מהו החום האמיתי שלה?
היא ישנה כרגע. האם לתת לה פשוט לישון או לעשות משהו (טבעי או לא) על מנת להוריד את החום?

תודה
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

חום גבוה

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

לפלוני אלמוני,

אני רואה שלא ענו לך כבר כמה ימים. אני מקוה שהמצב השתפר כבר.

בכל אופן בפעם הבאה תני יותר פרטים: למה לילידה שלך יש חום (את יודעת, יש לך השערות?), מה מצבה עם החום ביחס להתנהגותה כאשר אין לה חום? כמה זמן היא כבר ישנה. האם יש לה תיאבון? וכו'.

השאלה ששאלת כל-כך כללית שאין לי, למשל, מה לענות לך.
רק_טוב*
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

חום גבוה

שליחה על ידי רק_טוב* »

המתוקה שלי חולה, בת 8 חודשים עם חום, התחיל אחה"צ נמדד 38.3, כשהחום עלה בערב עשינו אמבט פושר (דוקא הייתה מבסוטה, אבל ב- 24:00 כשהתעוררה בוכה (יותר נכון מיללת, אפילו לבכות אין כח למסכנה) כבר היה 40.3, כל כך נלחצתי שישר דחפתי לה נר בלי לחשוב פעמיים (זו פעם ראשונה של חום מעל 38.5 ופשוט איבדתי את זה....)עכשיו החום כבר ירד ל- 38.8 ואני מקווה מאוד שלא יעלה שוב. כל כך אומללה התינוקת החייכנית שלי :-(
אני משתדלת מאוד לגדל את הקטנטונת על טהרת הטבעי, אבל כשהיא חולה (לעיתים רחוקות למזלנו) אני רצה ישר לקונוונציונלי ואח"כ תמיד אכולת רגשות אשם על כך, אבל זה נובע מפחד וחשש לבריאותה של הקטנה, מה יהיה איתי...
אני הולכת לישון, נקווה שהלילה יעבור בשקט ומחר היא תרגיש טוב יותר.
סיגל_ב*

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

רק טוב,
קודם כל (()) ואני מאחלת לקטנטונת שלך בריאות טובה!
אולי כבר עשית את זה, אבל אני ממליצה לך לקרוא את הדף הזה לעומק, הוא מאוד מרגיע בעיניי ויש פה גם מסרים מרגיעים גם מ- שרון ג שהיא רופאת ילדים קונוונציונאלית... :-)
רק_טוב*
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

חום גבוה

שליחה על ידי רק_טוב* »

טוב הבוקר לולי קמה עם חום גבוה (39.5) החלטתי לא לתת כלום, יחד עם זאת הלכנו שוב לרופא ועשינו ספירת דם, הרופא לא חידש לנו כלום וחזר על המהנטרה של "זה ויראלי" (מה שכן גיליתי שההמוגלובין שלה נמוך, אבל זה כבר נושא לדף אחר). כשהחום לא ירד חשבתי לנסות להחמיץ אבל לולי כבר נהייתה ממש סמרטוט ובכתה מאוד אז שוב פניתי למוכר ו"הבטוח" ונתתי לה שוב אקמול :-P. אני מקווה שעד שתפוג השפעת האקמול יקרה אחד מהשניים, או שלולי תתחזק ולא יעלה שוב החום, או שאני אתחזק ואצליח לתת את אמוני לטבעי.
< סיגל ב תודה מכל ה- |L| @} >
סיגל*
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל* »

אני בשוק ממה שקראתי כאן. פעם ראשונה שאני שומעת שנר אקמול נותנים מ-10 ק"ג. למה הרופאת משפחה שלי לא טרחה להגיד לי את זה? לא אמורות להיות לרופאים הנחיות דומות או זהות? ומה אחיות טיפת חלב יודעות על זה? אני נתתי לתינוקת שלי כמה וכמה פעמים נר אקמול הרבה לפני שהיא שקלה 10 (האמת שהיא עדיין לא שוקלת 10). ודרך אגב- רופאת משפחה אחרת שהיא גם מטפלת בהומאופטיה, אמרה לי שנורופן לא טוב מתחת לגיל שנתיים כי הוא לא בריא לבטן.
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

אמרה לי שנורופן לא טוב מתחת לגיל שנתיים כי הוא לא בריא לבטן.
דווקא אצל הקטנים יש פחות בלגנים בבטן מנורופן מאשר אצל המבוגרים.
אנחנו (המבוגרים) יודעים להגיע אפילו לחור בקיבה מתרופות כאלה, אבל אצל ילדים זה באמת נדיר.
סיגל_ב*

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

מה שכן גיליתי שההמוגלובין שלה נמוך
למיטב ידיעתי, רמת המוגלובין שנמדדת בזמן מחלה אינה אמינה ואינה מעידה על הרמה הקבועה. עד כמה שאני יודעת, יש אפילו לצפות שההמוגלובין יהיה נמוך מהרגיל בזמן מחלה.
סיגל*
הצטרפות: 27 יולי 2001, 00:02

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל* »

עוד שאלה- יש כאן ובדפים אחרים המלצות חמות על רסקיו. גם אני מצטרפת להמלצות אבל תוהה האם יש סכנת "התמכרות" או מנת יתר או משהו דומה או כמה שרוצים מתי שרוצים?
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

שההמוגלובין יהיה נמוך מהרגיל בזמן מחלה.
מיטב ידיעתה של אפרסק ים זהה למיטב ידיעתם של מרבית הרופאים בעניין זה ;-)
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

חום גבוה

שליחה על ידי עירית_לוי »

האם יש סכנת "התמכרות" או מנת יתר או משהו דומה או כמה שרוצים מתי שרוצים?

למיטב ידיעתי, אין הגבלה על מספר הפעמים שניתן לקחת רסקיו וגם אין התמכרות.
כאשר אני משתמשת ברסקיו בשימוש לא נקודתי (בימים עם חום, בימים של חוסר שקט בגלל בקיעת שיניים) אני נוהגת לתת גם לי וגם לבתי כמה טיפות כל כמה שעות (שעתיים, שלוש, ארבע - תלוי).
יש עוד מידע בדף רסקיו רמדי.
שווה גם לשאול שם את צפריר.
לינוי*
הצטרפות: 24 יולי 2005, 01:44

חום גבוה

שליחה על ידי לינוי* »

בבקשה תענו לי עכשיו!!!!!! ביתי בת חצי שנה שוקלת פחות מ10 ק"ג וקיבלה היום פעמיים נר אקמולי האם יש לי ממה לחשוש? כמובן שעכשיו לא אתן לה יותר אך האם גרמתי לה נזק??????? איך אדע שהכל בסדר והגוף שלה לא ספג מנת יתר???
סיגל_ב*

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

לינוי,
אני לא רופאה ולא מבינה בזה, אבל אולי שאלת הבהרה:
איך היא נראית לך?
היא מרגישה בסדר? החום ירד? היא רגועה? היא אוכלת? היא ישנה?
שוב, לא שאני מבינה גדולה, ואני מתנסחת בזהירות, אבל אם היא בסדר בכל המדדים, אז אולי אפשר לנשום רגע ולהירגע. חשוב לראות את המצב כמו שהוא במציאות מעבר לאינפורמציה היבשה. אולי שום דבר דרמטי לא קרה הפעם, וזה פשוט מידע שטוב לדעת לפעם הבאה.
אם את רוצה תשובה מוסמכת בשעה כזאת את יכולה גם להתייעץ עם רופא בטלפון עכשיו. את יכולה לנסות או במוקד של קופת חולים או - אם אין - את יכולה למצוא רופא ילדים במיון ילדים בבי"ח כלשהו. (כמובן שזה לא אומר שאני חושבת שאת צריכה לנסוע לבי"ח, פשוט שם יש סיכוי למצוא רופא ער בשעה הזאת....).

שולחת לכן בינתיים חיבוק (())
לינוי*
הצטרפות: 24 יולי 2005, 01:44

חום גבוה

שליחה על ידי לינוי* »

לאפרסקי ם תודה על היחס והתמיכה!!!
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

חום גבוה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

איך אני יודעת אם חום מסוכן בלי למדוד?
הילדה (2.5) לוהטת ואני רוצה לתת לה לעבור את זה אבל מפחדת שהרוגע יתגלה בדיעבד כשאננות.
היא לא מוכנה למדוד חום.
לא אפאטית, לא מפרכסת, כן שקטה מהרגיל וקצת הוזה בהתעוררויות שלה (בשינה היא הכי חמה או אולי - בשיאי החום היא הולכת לישון).
נראית לי בסדר אבל שוב, לא רוצה לגרום נזק...
סיגל_ב*

חום גבוה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אני מכירה תיאוריה כזו:
אם החום מגיע נמצא רק באזור הראש, אז זה לא חום גבוה. אם גם הבטן והגב חמים, אז זה חום בינוני. אם החום מגיע לרגליים, אז הוא גבוה. מגיע לכפות רגליים - גבוה מאוד.
אני מסייגת:
לא יודעת מה המקור לתיאוריה הזו, וכמה היא שווה. לא יצא לי לבדוק אותה ממש כיוון שאני אינני מודדת חום.

נראה לי שכשיש חום מסוכן - הילד לא נראה בסדר. זה ההיגיון שלי.
ככה שתמשיכי לעקוב ולהקשיב לעצמך ולבתך.

תרגישו טוב! |גזר|

<אולי תלכי לקרוא לשרון?>
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

נראה לי שכשיש חום מסוכן - הילד נראה לא בסדר.
מסכימה מאד.

וכמה היא שווה.
לא הרבה :-)

אם חום מסוכן בלי למדוד?
בד"כ אין דבר כזה "חום מסוכן". רק מעל 41 מעלות אנחנו מתחילים לחשוש.
בד"כ מה שמסוכן זה לא החום אלא המחלה הגורמת לחום. הורים מספרים לי שהם מכירים ילדים ש"ניזוקו מחום גבוה", ואני תמיד מתקנת ואומרת להם שהילדים ניזוקו מהמחלה שבמקרה היתה גם מלווה בחום גבוה. לא מהחום עצמו.

מפחדת שהרוגע יתגלה בדיעבד כשאננות.
מה המקור לחום? אם יש מקור לחום זה בד"כ קצת יותר מרגיע.

ומה הבעיה ללכת להבדק ע"י רופא רק כדי לראות שאין בעיה רצינית ולהרגע? קל יותר לתת לילד להיות עם חום כשיודעים שאין המדובר במחלה רצינית.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

חום גבוה

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מה המקור לחום?
השיניים שיוצאות לאחותה :-)

הקטנה מלאה ליחה עם חום בינוני בא והולך כבר כמה ימים וגם מוציאה 3 שיניים אז הכרזנו על "שיניים".
אבל בינתיים גם הגדולה נדבקה ב"שיניים" האלה והעיניים שלה דביקות בירוק (עם אדום מסביב. נו, עובר משהו על העיניים שלה).
וגם אמא יצאה מאיפוס (אבל זה רגיל, כשמי מהן חולה).

רק מעל 41 מעלות אנחנו מתחילים לחשוש.
כאמור - לא נותנת למדוד חום. כשישנה דחפתי מדחום בין המותן שלה והמזרון. יצא 39.4.
ולמה דווקא ב41 לחשוש? מה קורה אז?

קל יותר לתת לילד להיות עם חום כשיודעים שאין המדובר במחלה רצינית.
כמובן שקל יותר כשיודעים שזה כלום, אבל כל השאלה היא - מתי ללכת לרופא ומתי זה מיותר.
לטעמי זה מיותר ללכת לרופא בגלל "חום" כמו שמיותר ללכת בשביל כל שיעול.
זאת השאלה הגדולה - איפה עובר הקו בין הורה רגוע להורה שאנן.
יונת_שרון*

חום גבוה

השאלה היא - מתי ללכת לרופא ומתי זה מיותר.
אני ממליצה לנסות למצוא רופא כזה שתסמכו עליו מספיק בשביל ללכת לבדיקה גם אם זה מיותר.
שרון_ג*

חום גבוה

שליחה על ידי שרון_ג* »

שתסמכו עליו מספיק בשביל ללכת לבדיקה גם אם זה מיותר.
כן, זה רעיון מצוין.

מלאה ליחה.
והעיניים שלה דביקות בירוק.
וירוס, וירוס. תעזבו.
אם ממשיך יותר משלושה ימים אפשר ללכת לרופא של יונת ;-)
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

חום גבוה

שליחה על ידי צוויליך* »

לבוז'ולינה חום.
בלילה הקודם ובלילה הזה היא טיפסה ל39.6 ולא אבתה לישון.
הנחנו לה רטיות קרירות על השוקיים (ע"פ ד"ר גרשוני ב"ילדות בריאה", ספר הדרכה ברוח אנתרופוסופית).
האמת, עבד כקסם, החום צנח והיא נרדמה. אולם, רק בלילה הקודם היא גם המשיכה לישון.
הלילה היא התעוררה כל הזמן, והבוקר החום חזר והגיע ל38.6 .
מסתובב אצלנו חיידק או נגיף שהגדולים יותר מספרים שגם עושה כואב בעיניים.

אולי בגלל זה היא בוכה ולא מוכנה לרדת מאמא? משהו כואב, חוץ מהחום?
ואם היא יונקת כמה שהיא רוצה אבל לא שותה כמויות ממשיות, היכול להיות שהיא מתייבשת?

(קראתי הסיפתח של הדף)
בת_ההרים*

חום גבוה

שליחה על ידי בת_ההרים* »

צוויליך אתם עושים נכון. תנו לה לינוק בלי הגבלה ושאמאל'ה תשתה הרבה. עברנו את זה השבוע. הרבה אמבטיות/מקלחות להורדת החום. הרבה ידיים ומגע.בסוף זה עובר. אני נתתי בלדונה פעמיים. אפשר לשקול. אפשר גם לנסות לקחת לטיפול אצל דפנה שביט.
אל תדאגו,זה חלק מגידול הילדים (-:
החלמה מהירה.
מורינגה_רותמית*
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

חום גבוה

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

בקשר לשתיה, כדאי לשים לב אם היא משתינה כרגיל או פחות, ומה ריכוז השתן (רואים בצבע שלו, ומריחים). זה נותן אינדיקציה טובה אם שותים מספיק לצורך של הגוף.
צוויליך*

חום גבוה

שליחה על ידי צוויליך* »

תודה. כרגע עוד קווצ'ית, אבל אכלה יפה וגם שתתה לא מעט מים. שוכבת על אמא או על אבא וממלמלת תלונות מפעם לפעם.
נראה מה ילד לילה.
בת_ההרים*

חום גבוה

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מסתובב אצלנו חיידק או נגיף שהגדולים יותר מספרים שגם עושה כואב בעיניים
כל שנה בערך בזמן הזה יש ביישוב ווירוס שמתקיף את הסינוסים. זה כואב.
צוויליך*

חום גבוה

שליחה על ידי צוויליך* »

איפה ראש המועצה!
היום אין חום.
החליפו אותו: שיעול נביחתי + הקאות.
מוכר למישהו, הכרונולוגיה הזאת?
חלטנו לה זוטא ומיורן עם לימון ודבש. היא נהנית לשתות וגם אוכלת לימונים בקצב. ככה.
בת_ההרים*

חום גבוה

שליחה על ידי בת_ההרים* »

נשמע שהליחה עכשיו ממלאת את מע' העיכול ולכן ההקאות(ממאמץ השיעול ומבליאת אוויר גם יחד).כדאי לחלוט מרווה וטימין/קורנית-מנקה ליחה מהגוף ומכייח.לתת לה לשתות 100-150 מ'ל ליום.בלי לימון. עם המתקה.
אולי גם לקנות שמן רבנסרה ,למהול 3 טיפות בכפית שמן שקדים ולעסות הגב והחזה.
צוויליך*

חום גבוה

שליחה על ידי צוויליך* »

קטפתי מרווה וקורנית אצל השכנים.
אמרו לנו להציע לה הרבה פעמים לשתות כמות מעטה, שלא תצטבר תחמושת להקאה. והנקות בגירסה מקוצרת...
מישהי הולכת להתלונן הלילה...

תודה.
שליחת תגובה

חזור אל “מחלות וירוסים”