ויטמין b12
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
ויטמין b12
רוקדת, כתבת "258. וזה מעל הגבול התחתון, אבל זכרתי שקראתי איפשהו שזה קצת".
לפי הסקאלה של קופ"ח זה מעל הגבול התחתון, אבל לא ברור למה ומה האינטרס פה, כי מבחינה מדעית ורפואית הגבול התחתון הוא למעשה 500. מתחת ל-500 יש סימפטומים גלויים וברורים של מחסור בויטמין B12 (אף שהאדם הרגיל אינו יודע לזהות אותם).
בחלק מהארצות מקובל גבול תחתון של 500 ולפעמים 400. לא בדיוק ברור לי למי יש אינטרס להציג ערך נמוך מדי בתור בריא.
להכניס יותר מאכלים עשירים ב-B12 לתזונה? לקחת תוספים?
לנשים, זה קריטי שיש B12 נמוך מדי, אפילו יותר מגברים.
לכן הייתי ממליצה לך להתחיל בשני הערוצים: גם מאכלים עשירים ב-B12 (כל חיה, כלומר בקר, טלה, דגים, עוף, הודו... זה לא נמצא במזון צמחי), וגם תוסף B12 למציצה שנמס מתחת ללשון (זה הסוג שנספג, למיטב ידיעתי).
להתעלם ולקבל את הדעה הקונבנציאונלית שזה לא בעיה?
זו לא הדעה הקונבנציונלית. זה מנוגד לידע הרפואי והביולוגי. כאמור, לא ברור לי מה האינטרס של קופ"ח לרשום סקאלה שקרית אבל היא שקרית. הבעיה שלא כל רופא שולט בחומר הרפואי, יש גבול בכמה דברים יכול כל אחד להתמצא, אז רובם פשוט מקבלים את הסקאלה של המעבדה כתורה מסיני (אלא אם כן זה תחום התמחות שלהם והם יודעים שזו טעות).
ולמה בכלל יש לי כל כך קצת B12?
אי אפשר לענות לך דרך האינטרנט, אבל הייתי אומרת ששני הדברים שרשמת הכי הגיוניים: ראשית, את כנראה אוכלת מעט מדי B12 וזה משהו שנחוץ באופן יומיומי להמון פעולות ביולוגיות של הגוף שלך, אז לא נכנס מספיק, זה אולי מספיק כדי שלא תתעלפי. ושנית, אולי יש בעיית ספיגה. אני לא זוכרת מה מפריע לספיגה של B12 כרגע (אולי מוצרי חלב, גלוטן וקפה? כמו לברזל? הממממ. לא זוכרת, סליחה).
בכל מקרה, אני מכירה כמה מקרים חמורים ביותר מחסר ב-B12. ממליצה לא לזלזל בזה בכלל.
כדאי לקחת תוסף, כדור קטן פעם ביום מתחת ללשון,
ולדאוג לאכול מספיק בשר וביצים. כדאי ללכת לפי כמויות החלבון (1 גרם חלבון לכל 1 ק"ג משקל גוף רזה. נגיד, אני שוקלת 50 ביום טוב, אז צריכה 50 גרם חלבון ליום שהם 200 גרם בשר או 10 ביצים בינוניות או גדולות או כל שילוב ביניהם, נגיד 180 גרם בשר + 2 ביצים).
אם יש לך מחסור ב-B12 הייתי בודקת גם פריטין FERRITIN, טרנספרין TRANSFERRIN וברזל IRON (ההמוגלובין לא מוסר מידע על זה). ייתכן שיש גם מחסור בברזל באופן מקביל.
לפי הסקאלה של קופ"ח זה מעל הגבול התחתון, אבל לא ברור למה ומה האינטרס פה, כי מבחינה מדעית ורפואית הגבול התחתון הוא למעשה 500. מתחת ל-500 יש סימפטומים גלויים וברורים של מחסור בויטמין B12 (אף שהאדם הרגיל אינו יודע לזהות אותם).
בחלק מהארצות מקובל גבול תחתון של 500 ולפעמים 400. לא בדיוק ברור לי למי יש אינטרס להציג ערך נמוך מדי בתור בריא.
להכניס יותר מאכלים עשירים ב-B12 לתזונה? לקחת תוספים?
לנשים, זה קריטי שיש B12 נמוך מדי, אפילו יותר מגברים.
לכן הייתי ממליצה לך להתחיל בשני הערוצים: גם מאכלים עשירים ב-B12 (כל חיה, כלומר בקר, טלה, דגים, עוף, הודו... זה לא נמצא במזון צמחי), וגם תוסף B12 למציצה שנמס מתחת ללשון (זה הסוג שנספג, למיטב ידיעתי).
להתעלם ולקבל את הדעה הקונבנציאונלית שזה לא בעיה?
זו לא הדעה הקונבנציונלית. זה מנוגד לידע הרפואי והביולוגי. כאמור, לא ברור לי מה האינטרס של קופ"ח לרשום סקאלה שקרית אבל היא שקרית. הבעיה שלא כל רופא שולט בחומר הרפואי, יש גבול בכמה דברים יכול כל אחד להתמצא, אז רובם פשוט מקבלים את הסקאלה של המעבדה כתורה מסיני (אלא אם כן זה תחום התמחות שלהם והם יודעים שזו טעות).
ולמה בכלל יש לי כל כך קצת B12?
אי אפשר לענות לך דרך האינטרנט, אבל הייתי אומרת ששני הדברים שרשמת הכי הגיוניים: ראשית, את כנראה אוכלת מעט מדי B12 וזה משהו שנחוץ באופן יומיומי להמון פעולות ביולוגיות של הגוף שלך, אז לא נכנס מספיק, זה אולי מספיק כדי שלא תתעלפי. ושנית, אולי יש בעיית ספיגה. אני לא זוכרת מה מפריע לספיגה של B12 כרגע (אולי מוצרי חלב, גלוטן וקפה? כמו לברזל? הממממ. לא זוכרת, סליחה).
בכל מקרה, אני מכירה כמה מקרים חמורים ביותר מחסר ב-B12. ממליצה לא לזלזל בזה בכלל.
כדאי לקחת תוסף, כדור קטן פעם ביום מתחת ללשון,
ולדאוג לאכול מספיק בשר וביצים. כדאי ללכת לפי כמויות החלבון (1 גרם חלבון לכל 1 ק"ג משקל גוף רזה. נגיד, אני שוקלת 50 ביום טוב, אז צריכה 50 גרם חלבון ליום שהם 200 גרם בשר או 10 ביצים בינוניות או גדולות או כל שילוב ביניהם, נגיד 180 גרם בשר + 2 ביצים).
אם יש לך מחסור ב-B12 הייתי בודקת גם פריטין FERRITIN, טרנספרין TRANSFERRIN וברזל IRON (ההמוגלובין לא מוסר מידע על זה). ייתכן שיש גם מחסור בברזל באופן מקביל.
-
- הודעות: 20
- הצטרפות: 25 יוני 2015, 06:03
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_ברוח*
ויטמין b12
וכמובן, תודה ענקית שענית לי! אני קוראת אותך הרבה זמן ומעריכה מאוד את דעתך בענייני תזונה.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
ויטמין b12
אופס, אני רואה שממש הגעת למצב לא סימפטי )-:
האם כמות הבשר שאת אוכלת מגיעה למינימום שציינתי?
האם את אוכלת בשר בקר או הודו? כי אלה הכי חשובים לנושא. בעוף או בדגים אין כמעט ברזל.
לגבי הויטמין: אין לי המלצה ספציפית. לקנות של חברה טובה, אפשר בבית המרקחת של קופ"ח - רק חשוב שזה יהיה למציצה. לכסנית שמניחים מתחת ללשון. רק B12 למציצה נספג היטב.
החשד שלי מהמידע שהוספת, שיש בעיית ספיגה והיא בדרך כלל קשורה לאלרגיות/רגישויות/מעי דליף.
הייתי מציעה לתגבר עוד שני דברים: מרק עוף/בשר כל יום (בעיקרון, לשים המון סלרי-פטרוזיליה-שמיר או כוסברה אם את לא אוהבת שמיר, בצל שלם, כמה גזרים שמתחשק לך, וכמה חתיכות עוף או בשר או הודו, עוד יותר טוב עם עצם, לבשל הרבה, לשתות את המרק כמה פעמים ביום. זה משפר את המצב במערכת העיכול.
והדבר השני: ירקות מותססים ביתיים. כרוב כבוש, זיתים, מלפפונים חמוצים, העיקר שזה יהיה אמיתי וביתי. עם מלח ים טבעי (מלח עתלית מהסופר "למליחת בשר ולבישול", לא מלח שולחן) ובלי הרתחה ופיסטור. זו הפרוביוטיקה הכי טובה לשיקום מערכת העיכול, אבל לא אם זה מבית חרושת או עבר הרתחה או פיסטור או חומץ תעשייתי.
גם BONE BROTH, תגגלי - אני אישית עדיין לא מסוגלת לסבול את זה... אבל יש כאלה שכן (-: זה משקם ברמות על.
האם כמות הבשר שאת אוכלת מגיעה למינימום שציינתי?
האם את אוכלת בשר בקר או הודו? כי אלה הכי חשובים לנושא. בעוף או בדגים אין כמעט ברזל.
לגבי הויטמין: אין לי המלצה ספציפית. לקנות של חברה טובה, אפשר בבית המרקחת של קופ"ח - רק חשוב שזה יהיה למציצה. לכסנית שמניחים מתחת ללשון. רק B12 למציצה נספג היטב.
החשד שלי מהמידע שהוספת, שיש בעיית ספיגה והיא בדרך כלל קשורה לאלרגיות/רגישויות/מעי דליף.
הייתי מציעה לתגבר עוד שני דברים: מרק עוף/בשר כל יום (בעיקרון, לשים המון סלרי-פטרוזיליה-שמיר או כוסברה אם את לא אוהבת שמיר, בצל שלם, כמה גזרים שמתחשק לך, וכמה חתיכות עוף או בשר או הודו, עוד יותר טוב עם עצם, לבשל הרבה, לשתות את המרק כמה פעמים ביום. זה משפר את המצב במערכת העיכול.
והדבר השני: ירקות מותססים ביתיים. כרוב כבוש, זיתים, מלפפונים חמוצים, העיקר שזה יהיה אמיתי וביתי. עם מלח ים טבעי (מלח עתלית מהסופר "למליחת בשר ולבישול", לא מלח שולחן) ובלי הרתחה ופיסטור. זו הפרוביוטיקה הכי טובה לשיקום מערכת העיכול, אבל לא אם זה מבית חרושת או עבר הרתחה או פיסטור או חומץ תעשייתי.
גם BONE BROTH, תגגלי - אני אישית עדיין לא מסוגלת לסבול את זה... אבל יש כאלה שכן (-: זה משקם ברמות על.
-
- הודעות: 8089
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
ויטמין b12
מה שהסבירו לי לגבי בי 12, זה שתהליך הספיגה שלו ארוך וכולל הרבה שלבים. מספיק שיש בעיה באחד השלבים כדי שיהיה מחסור.
לגבי חברות לתוספי בי 12, יש את אקו-סאפ eco-supp.
לגבי מעי דליף, יכולים להיות מגוון סימפטומים שלא נראים קשורים: כאבי פרקים, אלרגיות, עצבנות והתפרצויות, פצעונים, מיגרנות, עייפות, ועוד שפע של דברים. לא חייבים להרגיש את זה בדפוסי היציאות. וקשה לדעת שיש קשר בין המעי לתופעה עד שלא מבריאים את נמעי, ואז פוגעים בו שוב (ורואים שהתופעה חוזרת).
לגבי חברות לתוספי בי 12, יש את אקו-סאפ eco-supp.
לגבי מעי דליף, יכולים להיות מגוון סימפטומים שלא נראים קשורים: כאבי פרקים, אלרגיות, עצבנות והתפרצויות, פצעונים, מיגרנות, עייפות, ועוד שפע של דברים. לא חייבים להרגיש את זה בדפוסי היציאות. וקשה לדעת שיש קשר בין המעי לתופעה עד שלא מבריאים את נמעי, ואז פוגעים בו שוב (ורואים שהתופעה חוזרת).
ויטמין b12
b12 חשוב שיהיה מתילקובלאמין. עדיף בכדור למציצה כי כמה שזה נמצא יותר זמן בפה זה יותר טוב
עד כמה שאני יודעת של אקוסאפ זה בנוזל.
לגבי ברזל, את צריכה לנסות ולבדוק מה מתאים לך כי הרבה פעמים זה עושה עצירות וכל אחד מגיב שונה לסוגים השונים
עד כמה שאני יודעת של אקוסאפ זה בנוזל.
לגבי ברזל, את צריכה לנסות ולבדוק מה מתאים לך כי הרבה פעמים זה עושה עצירות וכל אחד מגיב שונה לסוגים השונים
-
- הודעות: 3248
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
ויטמין b12
אני מאוד ממליצה לך לוותר על סבון על הפנים! הוא מזיק. הוא מייבש ומרחיק את הפלורה הטבעית המגינה עם השומן הטבעי, וכך יש מקום לחיידקים מזהמים להתיישב במקום הפנוי.
את יכולה להכין מרק בקר גדול בסוף השבוע, להקפיא חצי בשקיות או בקופסאות יומיות או בגודל של מנה, ולקחת לעבודה לחמם שם, או לחמם בבית ולקחת בתרמוס. אפילו רק מי המרק בתרמוס כשתיה, והירקות והבשר לחימום בנפרד.
ואם זה קשה, לפחות המנה הזאת תהיה לך מוכנה בערב, והיא כנראה יותר מתאימה לך ומזינה כרגע מביצה.
כך את מבשלת רק פעם בשבוע, אבל אוכלת כל השבוע.
את יכולה להכין מרק בקר גדול בסוף השבוע, להקפיא חצי בשקיות או בקופסאות יומיות או בגודל של מנה, ולקחת לעבודה לחמם שם, או לחמם בבית ולקחת בתרמוס. אפילו רק מי המרק בתרמוס כשתיה, והירקות והבשר לחימום בנפרד.
ואם זה קשה, לפחות המנה הזאת תהיה לך מוכנה בערב, והיא כנראה יותר מתאימה לך ומזינה כרגע מביצה.
כך את מבשלת רק פעם בשבוע, אבל אוכלת כל השבוע.
-
- הודעות: 417
- הצטרפות: 12 אוגוסט 2013, 10:13
- דף אישי: הדף האישי של קול_פעמונים*
ויטמין b12
b12 חשוב שיהיה מתילקובלאמין. עדיף בכדור למציצה כי כמה שזה נמצא יותר זמן בפה זה יותר טוב
נכון ולא ציאנוקובלאמין. להזמין באייהרב כי זה חצי מחיר. ממליצה על חברת jarrow מניסיון אישי. המינון ההתחלתי 1000mcg פעם ביום.
יש אנשים שB12 גורם להם לעצבנות/כעסנות יתר, לשים לב לזה.
למיטב ידיעתי, עדיף לאכול בשר/כבד באופו יומיומי מאשר לקחת תוסף ברזל. תוסף רק למקרים קיצוניים של חוסר בברזל.
נכון ולא ציאנוקובלאמין. להזמין באייהרב כי זה חצי מחיר. ממליצה על חברת jarrow מניסיון אישי. המינון ההתחלתי 1000mcg פעם ביום.
יש אנשים שB12 גורם להם לעצבנות/כעסנות יתר, לשים לב לזה.
למיטב ידיעתי, עדיף לאכול בשר/כבד באופו יומיומי מאשר לקחת תוסף ברזל. תוסף רק למקרים קיצוניים של חוסר בברזל.
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
ויטמין b12
אבל איך בדיוק לשתות אותו כמה פעמים ביום?
אני הבאתי עכשיו "לעבודה" (במכון לספרות ילדים בסטוקהולם) תרמוס. כל יום.
אז פשוט תעשי מרק בקר, תחממי לכמות שנכנסת לתרמוס (ליטר, חצי ליטר, מה שיש לך) ותקחי את התרמוס לעבודה.
(טיפ שקיבלתי: לפני שמכניסים את המרק, מרתיחים מים, ממלאים את התרמוס במים הרותחים ושופכים, ואז מייד ממלאים במרק הרותח. זה שומר טוב יותר על החום של האוכל).
מהתרמוס לוגמים לאורך היום.
חברתי עינבל ויסמן קוראת לזה "חליטה מינרלית".
(הכי טעים, מהנסיון שלי: אני שמה את בצל, גזר, שפע עלים ירוקים, לוקחת כמות כלשהי של בשר בקר טחון, נגיד רבע קילו, את הבשר מערבבת בקערה עם בצל לבן קצוץ דק ועם איזה כף שמן זית, סתם כי זה יותר טעים ויותר קל לעשות קציצות ככה ולי אסור ביצים. לא חייבים בצל. את יכולה גם להכניס ירק אחר מגורר או עלים ירוקים קצוצים דק, פשוט בשר נטו יוצא מין גוש קשה...
כשהמרק רותח אני זורקת לתוכו קציצונות-קציצונות שאני מייצרת על המקום,
ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כעשרים דקות אחרי שזרקת פנימה את הקציצה האחרונה.
מוכן).
את הקציצות את יכולה לאכול בערב בתוך 2-3 ארוחות. הנה כבר תיגברת. אם את גם אוכלת את הירקות אז בכלל הרווחת.
הבצל והגזר והעלים הירוקים (לא חותכת, מכניסה הכל מקולף ושלם) משמעותיים, כי הם עוזרים לספיגה של המינרלים והויטמינים מהבשר ומעשירים את המים וביחד עם השומן שיש תמיד בבשר הכל נספג יותר טוב. המים מהמרק פשוט מרפאים את מערכת העיכול.
אביא משקל לעבודה, אנסה לדוג את הבקר מהתבשיל, ולשקול אותו?
כן, באמת הסברתי בהמון דפים אחרים אבל לא פה P-:
אז ככה:
במסעדה, את שואלת. חייב להיות להם המידע מה משקל הבשר שיש במנה. אז אם הזמנת טייק אווי, את שואלת מה משקל הבשר במנה. ככה פשוט.
כשאת קונה. נגיד אם את מכינה לעצמך מרק כזה, סיר שלם יספיק לך לכמה ימים. נגיד שהכנת מ-250 גרם בשר. ונגיד שיצאו לך 20 קציצות קטנות (אני ספרתי כל אחת שזרקתי למרק תוך כדי הכנה). אז כל קציצה שוקלת 12.5 גרם, שהרי חילקת 250 גרם שקנית ב-20 קציצות שיצאו לך ממנו, כמה גרם בשר יש בכל קציצה? שאלת חשבון פשוטה. ב-4 קציצות יש 12.5 גרם חלבון (בבשר החלבון הוא תמיד רבע, או 25%).
אז אם את צריכה להגיע ל-50 גרם חלבון, ואכלת 12.5, נשארו לך לאכול בארוחות האחרות עוד 37.5.
שתדעי, שרק כשהתחלתי לעשות חשבונות כאלה, ולשאול במסעדה, אצל הקצב, בחנות הדגים, מה המשקל של הבשר או הדג, רק אז גיליתי כמה מעט אני אוכלת. הבנתי איך נוצר אצלי מחסור כרוני. אני לגמרי יכולתי לאכול 4 קציצונות קטנות כאלה בארוחת הצהריים ובארוחות הבוקר והערב לאכול נגיד חביתה מביצה אחת (5 גרם חלבון במקרה הטוב, תלוי בגודל הביצה) ולחשוב שהכל בסדר.
נוטה יותר לאכול עוף ולא בקר
הנה עוד סיבה למחסור אצלך. אולי הודו יתאים לך יותר מבקר? גם בהודו יש המון ברזל.
אני לא אוהבת אף אחד מהמותססים שהזכרת
כמות המותססים האפשריים אינסופית. נתתי רק דוגמאות. זו בעיה שלך לחפש מותססים שיהיו טעימים לך.
יש לי נטייה לפצעונים, תמיד הייתה לי
מה זה תמיד? מהרגע שנולדת? או רק מגיל ההתבגרות.
גם הרשימה שנתנה לך יונת שרון - רשימה מקוצרת וחלקית של סימפטומים נפוצים. אחד מהם במקרה יש לך. אם יש לך סימפטומים גלויים אחרים, בשביל זה צריך לשבת עם איש מקצוע שמבין בזה ולא באינטרנט!
חד משמעית פצעונים/אקנה מעידים על חוסר איזון הן במערכת העיכול (תמיד תמיד תמיד שורש הבעיה במערכת העיכול) והן במערכת ההורמונאלית.
את ממש לא חייבת בגילך הצעיר להרגיש את הנזק. אבל יש לך פחות מ-300 וצ"ל לפחות 500. זה אומר שזה לא נולד אתמול.
נהפוך הוא:
איזה מזל שאת עדיין לא מרגישה שום סימפטומים חמורים!
תפסת את זה בשלב מוקדם, זה מאוד הפיך, אפשר בסך הכל לעשות תיקוני תזונה עם קצת תושייה והשראה, וטיפה עזרה מתוספים, והופ תוך חודשים ספורים את יכולה לעלות שוב על המסלול הבריא ולתחזק אותו מעתה והלאה והכל טוב
במקרים כמו מחסור כרוני ב-B12, שפועל במסתרים מאחורי הקלעים ואת התוצאות רואים אחרי הרבה שנים של מחסור, אחרי שכבר יש בור עמוק - הדבר האחרון שהיית רוצה, זה להיות במצב שאת כבר מרגישה את הסימפטומים...
אני מאוד ממליצה לך לוותר על סבון על הפנים! הוא מזיק. הוא מייבש ומרחיק את הפלורה הטבעית המגינה עם השומן הטבעי, וכך יש מקום לחיידקים מזהמים להתיישב במקום הפנוי.
מצטרפת. אמא שלך צודקת לחלוטין. ואני מדברת בתור אחת שסבלה מאקנה 17 שנה )-: (ולא היה לי צל של מושג על איזה נזק זה מעיד )-: אוי אילו הייתי יודעת אז מה עומק חוסר האיזון בגוף שלי...).
לגבי תוסף ברזל, אנחנו (אני ובתי) נעזרות בפלורדיקס, ברזל נוזלי, במקרה הצורך. נספג היטב ללא שום סימפטומים. הבעיה איתו, שיקר...
כבד קצוץ יכול להיות גם פתרון נהדר לקחת לעבודה. 500 גרם כבד עוף + 2-3 ביצים קשות + 2-3 בצלים + שמן זית נותנים כמות של כבד קצוץ שאפשר לחלק נגיד ל-8 מנות (לא יחזיק מעמד יותר מ-8 ימים. הרוב אוכלים את זה על טוסט, אני מעדיפה על פרוסות תפוח...
יש בזה שפע ויטמין B12 וברזל.
אני הבאתי עכשיו "לעבודה" (במכון לספרות ילדים בסטוקהולם) תרמוס. כל יום.
אז פשוט תעשי מרק בקר, תחממי לכמות שנכנסת לתרמוס (ליטר, חצי ליטר, מה שיש לך) ותקחי את התרמוס לעבודה.
(טיפ שקיבלתי: לפני שמכניסים את המרק, מרתיחים מים, ממלאים את התרמוס במים הרותחים ושופכים, ואז מייד ממלאים במרק הרותח. זה שומר טוב יותר על החום של האוכל).
מהתרמוס לוגמים לאורך היום.
חברתי עינבל ויסמן קוראת לזה "חליטה מינרלית".
(הכי טעים, מהנסיון שלי: אני שמה את בצל, גזר, שפע עלים ירוקים, לוקחת כמות כלשהי של בשר בקר טחון, נגיד רבע קילו, את הבשר מערבבת בקערה עם בצל לבן קצוץ דק ועם איזה כף שמן זית, סתם כי זה יותר טעים ויותר קל לעשות קציצות ככה ולי אסור ביצים. לא חייבים בצל. את יכולה גם להכניס ירק אחר מגורר או עלים ירוקים קצוצים דק, פשוט בשר נטו יוצא מין גוש קשה...
כשהמרק רותח אני זורקת לתוכו קציצונות-קציצונות שאני מייצרת על המקום,
ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כעשרים דקות אחרי שזרקת פנימה את הקציצה האחרונה.
מוכן).
את הקציצות את יכולה לאכול בערב בתוך 2-3 ארוחות. הנה כבר תיגברת. אם את גם אוכלת את הירקות אז בכלל הרווחת.
הבצל והגזר והעלים הירוקים (לא חותכת, מכניסה הכל מקולף ושלם) משמעותיים, כי הם עוזרים לספיגה של המינרלים והויטמינים מהבשר ומעשירים את המים וביחד עם השומן שיש תמיד בבשר הכל נספג יותר טוב. המים מהמרק פשוט מרפאים את מערכת העיכול.
אביא משקל לעבודה, אנסה לדוג את הבקר מהתבשיל, ולשקול אותו?
כן, באמת הסברתי בהמון דפים אחרים אבל לא פה P-:
אז ככה:
במסעדה, את שואלת. חייב להיות להם המידע מה משקל הבשר שיש במנה. אז אם הזמנת טייק אווי, את שואלת מה משקל הבשר במנה. ככה פשוט.
כשאת קונה. נגיד אם את מכינה לעצמך מרק כזה, סיר שלם יספיק לך לכמה ימים. נגיד שהכנת מ-250 גרם בשר. ונגיד שיצאו לך 20 קציצות קטנות (אני ספרתי כל אחת שזרקתי למרק תוך כדי הכנה). אז כל קציצה שוקלת 12.5 גרם, שהרי חילקת 250 גרם שקנית ב-20 קציצות שיצאו לך ממנו, כמה גרם בשר יש בכל קציצה? שאלת חשבון פשוטה. ב-4 קציצות יש 12.5 גרם חלבון (בבשר החלבון הוא תמיד רבע, או 25%).
אז אם את צריכה להגיע ל-50 גרם חלבון, ואכלת 12.5, נשארו לך לאכול בארוחות האחרות עוד 37.5.
שתדעי, שרק כשהתחלתי לעשות חשבונות כאלה, ולשאול במסעדה, אצל הקצב, בחנות הדגים, מה המשקל של הבשר או הדג, רק אז גיליתי כמה מעט אני אוכלת. הבנתי איך נוצר אצלי מחסור כרוני. אני לגמרי יכולתי לאכול 4 קציצונות קטנות כאלה בארוחת הצהריים ובארוחות הבוקר והערב לאכול נגיד חביתה מביצה אחת (5 גרם חלבון במקרה הטוב, תלוי בגודל הביצה) ולחשוב שהכל בסדר.
נוטה יותר לאכול עוף ולא בקר
הנה עוד סיבה למחסור אצלך. אולי הודו יתאים לך יותר מבקר? גם בהודו יש המון ברזל.
אני לא אוהבת אף אחד מהמותססים שהזכרת
כמות המותססים האפשריים אינסופית. נתתי רק דוגמאות. זו בעיה שלך לחפש מותססים שיהיו טעימים לך.
יש לי נטייה לפצעונים, תמיד הייתה לי
מה זה תמיד? מהרגע שנולדת? או רק מגיל ההתבגרות.
גם הרשימה שנתנה לך יונת שרון - רשימה מקוצרת וחלקית של סימפטומים נפוצים. אחד מהם במקרה יש לך. אם יש לך סימפטומים גלויים אחרים, בשביל זה צריך לשבת עם איש מקצוע שמבין בזה ולא באינטרנט!
חד משמעית פצעונים/אקנה מעידים על חוסר איזון הן במערכת העיכול (תמיד תמיד תמיד שורש הבעיה במערכת העיכול) והן במערכת ההורמונאלית.
את ממש לא חייבת בגילך הצעיר להרגיש את הנזק. אבל יש לך פחות מ-300 וצ"ל לפחות 500. זה אומר שזה לא נולד אתמול.
נהפוך הוא:
איזה מזל שאת עדיין לא מרגישה שום סימפטומים חמורים!
תפסת את זה בשלב מוקדם, זה מאוד הפיך, אפשר בסך הכל לעשות תיקוני תזונה עם קצת תושייה והשראה, וטיפה עזרה מתוספים, והופ תוך חודשים ספורים את יכולה לעלות שוב על המסלול הבריא ולתחזק אותו מעתה והלאה והכל טוב
במקרים כמו מחסור כרוני ב-B12, שפועל במסתרים מאחורי הקלעים ואת התוצאות רואים אחרי הרבה שנים של מחסור, אחרי שכבר יש בור עמוק - הדבר האחרון שהיית רוצה, זה להיות במצב שאת כבר מרגישה את הסימפטומים...
אני מאוד ממליצה לך לוותר על סבון על הפנים! הוא מזיק. הוא מייבש ומרחיק את הפלורה הטבעית המגינה עם השומן הטבעי, וכך יש מקום לחיידקים מזהמים להתיישב במקום הפנוי.
מצטרפת. אמא שלך צודקת לחלוטין. ואני מדברת בתור אחת שסבלה מאקנה 17 שנה )-: (ולא היה לי צל של מושג על איזה נזק זה מעיד )-: אוי אילו הייתי יודעת אז מה עומק חוסר האיזון בגוף שלי...).
לגבי תוסף ברזל, אנחנו (אני ובתי) נעזרות בפלורדיקס, ברזל נוזלי, במקרה הצורך. נספג היטב ללא שום סימפטומים. הבעיה איתו, שיקר...
כבד קצוץ יכול להיות גם פתרון נהדר לקחת לעבודה. 500 גרם כבד עוף + 2-3 ביצים קשות + 2-3 בצלים + שמן זית נותנים כמות של כבד קצוץ שאפשר לחלק נגיד ל-8 מנות (לא יחזיק מעמד יותר מ-8 ימים. הרוב אוכלים את זה על טוסט, אני מעדיפה על פרוסות תפוח...
יש בזה שפע ויטמין B12 וברזל.
-
- הודעות: 417
- הצטרפות: 12 אוגוסט 2013, 10:13
- דף אישי: הדף האישי של קול_פעמונים*
ויטמין b12
אקנה מרמז הרבה פעמים על נוכחות מתכות כבדות בגוף.
ויטמין b12
בשמת, למה את לא מוסיפה למרק גם מח עצם?
-
- הודעות: 21563
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
ויטמין b12
בשמת, למה את לא מוסיפה למרק גם מח עצם?
סתם כי מגעיל אותי. (כתבתי שלא מסוגלת לסבול BONE BROTH, זה דומה מבחינתי).
אבל את צודקת שאת ממליצה לאחרות.
סתם כי מגעיל אותי. (כתבתי שלא מסוגלת לסבול BONE BROTH, זה דומה מבחינתי).
אבל את צודקת שאת ממליצה לאחרות.
ויטמין b12
אחד הדברים ששמעתי על תוספים זה שכדאי לגוון, נגיד לוקחים b12 של חברה מסוימת כמה חודשים ואז שנגמר עדיף לקנות של חברה אחרת.
-
- הודעות: 3248
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
ויטמין b12
רוקדת ברוח יקרה,
קראתי שוב מה שכתבת ומה שכתבתי, ולא מצאתי משהו מחליש או מעליב. מקסימום לא הבנתי בדיוק מה רצית, ואפילו זה לא ברור לי עד עכשיו.
את לא צריכה לעייף את עצמך ולהכנס לפרטים ולהסביר.
מכיוון שאת מוצאת את הערותי פוגעות, מיותרות ומחלישות, אני מאחלת לך כל טוב ובריאות, ויוצאת מהדיון. אם אחליט להגיב זו תהיה תגובה כללית לשאר המשתתפות שאינה נוגעת לך אישית.
בריאות ושמחה לכולנו!
קראתי שוב מה שכתבת ומה שכתבתי, ולא מצאתי משהו מחליש או מעליב. מקסימום לא הבנתי בדיוק מה רצית, ואפילו זה לא ברור לי עד עכשיו.
את לא צריכה לעייף את עצמך ולהכנס לפרטים ולהסביר.
מכיוון שאת מוצאת את הערותי פוגעות, מיותרות ומחלישות, אני מאחלת לך כל טוב ובריאות, ויוצאת מהדיון. אם אחליט להגיב זו תהיה תגובה כללית לשאר המשתתפות שאינה נוגעת לך אישית.
בריאות ושמחה לכולנו!
-
- הודעות: 20
- הצטרפות: 25 יוני 2015, 06:03
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_ברוח*
ויטמין b12
אני שוב מודה לכל מי שנתנה לי המלצה קונקטית על תוסף קונקרטי, ואשמח לשמוע עוד כאלו.
-
- הודעות: 1290
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2006, 16:53
- דף אישי: הדף האישי של קור_את*
ויטמין b12
רוקדת ברוח יקרה, כל הכבוד על שערכת. מרשים.
ויטמין b12
מה לגבי ילדים קטנים ומחסור בויטמין בי 12?
לקטנים שלי יצא הומוגלובין גבולי (11).
בי 12 לא ביצעו להם, ולא אחזור לבדיקת דם רק בשביל זה.
יש כדורי מציצה לבי 12 לילדים?
והאם יש סכנה מעודף?
לקטנים שלי יצא הומוגלובין גבולי (11).
בי 12 לא ביצעו להם, ולא אחזור לבדיקת דם רק בשביל זה.
יש כדורי מציצה לבי 12 לילדים?
והאם יש סכנה מעודף?
-
- הודעות: 5688
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
ויטמין b12
לא יודעת לגבי רוב השאלות שלך, אבל הרופא שלי פעם אמר לי במפורש שאין סכנה מעודף. שאפשר לקחת ויטמין בי12 כשאין לך חסר וכלום לא יקרה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ויטמין b12
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אם אוכלים את המאכלים שמכילים b12 לבד ללא עמילנים וללא ירקות מבושלים רק עם ירקות חיים אז הוא נספג יותר טוב מנסיון
אם אוכלים את המאכלים שמכילים b12 לבד ללא עמילנים וללא ירקות מבושלים רק עם ירקות חיים אז הוא נספג יותר טוב מנסיון
ויטמין b12
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
הי
נתקלתי רק עכשיו בשירשור הזה, אולי יש כאן מישהו שיוכל לסייע..
בעקבות נמלולים ועקצוצים ברגליים נשלחתי לבדיקת דם שהראתה רמת b 12 בטווח הנמוך של הנורמה (210) . הנוירולוג טוען באופן חד משמעי שזוהי הסיבה לנימולים ושהרמה האופטימלית היא מעל 500. האם מישהו במקרה חווה את אותו הדבר? נימולים ברגליים בעקבות b 12 נמוך? ואם כן- אחרי כמה זמן של לקיחת תוסף זה עזר? (התחלתי סדרת זריקות לפני שבועיים, בינתיים אין שיפור) אשמח לכל אינפורמציה בנושא:)
הי
נתקלתי רק עכשיו בשירשור הזה, אולי יש כאן מישהו שיוכל לסייע..
בעקבות נמלולים ועקצוצים ברגליים נשלחתי לבדיקת דם שהראתה רמת b 12 בטווח הנמוך של הנורמה (210) . הנוירולוג טוען באופן חד משמעי שזוהי הסיבה לנימולים ושהרמה האופטימלית היא מעל 500. האם מישהו במקרה חווה את אותו הדבר? נימולים ברגליים בעקבות b 12 נמוך? ואם כן- אחרי כמה זמן של לקיחת תוסף זה עזר? (התחלתי סדרת זריקות לפני שבועיים, בינתיים אין שיפור) אשמח לכל אינפורמציה בנושא:)
ויטמין b12
לגבי בי 12 אני לא יודעת הרבה אבל זה בטח לא יזיק לקחת תוסף.
כדאי לקחת גם מגנזיום ציטראט/אוקסיד.
כדאי לקחת גם מגנזיום ציטראט/אוקסיד.