התערבות רשויות הרווחה

שיחות*
הצטרפות: 17 נובמבר 2003, 23:29

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי שיחות* »

הדף הזה העסיק אותי מאד, מהרבה כיוונים.
ומחשבה אחת שעלתה בי חילחלה אותי כל כך שמחיתי אותה מיד. פויה, מחשבות כאלה! קישטא מיד.
אז כמובן שהיא שבה ועולה וחוזרת להציק ואולי תרגיע כשאשפוך אותה לכאן:

חופש לחיות את חייך לפי דרכך הוא זכות שיש להילחם עליה, בכל מחיר.
גם אנשים שמביאים ילד לעולם צריכים להילחם על זכותם למימוש החופש הזה. בכל מחיר. גם אם המחיר הזה הוא יקר מאד, מאד, מאד.

כאשר אנחנו מסתייגים ולו במעט מהקביעה הזאת, נשארת רק שאלה אחת: איפה מותחים את הקו. למי מותר לעשות זאת, ומתי הילד שלנו הופך קצת פחות שלנו וקצת יותר של המדינה, או הציבור.
האם הדעת סובלת מתיחת קו כזה?
האם למישהו מותר?
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

גם אנשים שמביאים ילד לעולם צריכים להילחם על זכותם למימוש החופש הזה.

אני מסכימה איתך לגבי חשיבות המאבק על זכותינו לחיות את חיינו כרצוננו.
יחד עם זאת, אני לא בטוחה שאני שותפה לתחושתך שזה משהו ש- צריך. ובטח לא: צריך עכשיו ומיד. אני בהחלט חושבת שזו גם שאלה של עיתוי, ובכל אופן, בחירה מאוד מאוד אישית (אם בכלל לצאת לכזה מאבק).

למי מותר לעשות זאת, ומתי הילד שלנו הופך קצת פחות שלנו וקצת יותר של המדינה, או הציבור.
אני לא בטוחה שאפשר להסיק הרבה מהמקרה שבעקבותיו פתחת את הדף. אנחנו לא באמת יודעים מה קרה שם, אנחנו לא באמת יודעים אם העו"סיות נשלחו רק כי מדובר באנשים שבוחרים לא לחסן ולא לחתל וכו', או שמא היה שם רושם מצטבר "שלילי" (בעיניי מי שהתרשם).
אין ספק שהרושם הזה נגזר גם מהבחירות הלא שגרתיות, אך לא ברור אם אך ורק, ולכן, לא ברור אם אפשר להסיק משהו מהמקרה הזה. באופן אישי התרשמתי, ככל שהתקדם הדף, שאולי היו דברים נוספים באינטראקציה של ההורים עם הממסד, שגרמה לממסד לפעול ולהגיב. (ושלא ישתמע מדבריי שאני מצדיקה את הממסד או שוללת את פעולתו, אני בעיקר מבינה כעסם את שושו ושחר, ולא יכולה יותר מזה לחוות דעה).

אבל אלה הן מחשבות ראשוניות.
בעיקר מחשבות של מי שלא נתקלה יותר מדי פעמים בממסד השמרני והמקובע לנוכח בחירותיי האלטרנטיביות. אז אולי אני מוגבלת בראייתי.
אם כי אני לא אשכח איך האורטופד הצעיר והיהיר בבית חולים ליס בת"א, איים עלי שהוא יזעיק משטרה ושאני אם מזניחה, רק כי בחרתי לשקול לעומק אם לתת לבתי אנטיביוטיקה או לא.

<חלקי>
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

בתור "כזותי", בכל שיחה עם "מיינסטרימים", "הם" כולם שמחים שיש מעקב של הממסד.
שמחים שמשרד החינוך בודק אותנו (ובטוחים שיש לחברה זכות לקבוע מה ילדי ילמדו).
שמחים כשאני מספרת שהתיעצתי עם אנשי מקצוע (רופא, קלינאית).
אומרים לי "איך את יודעת? את לא גננת/פסיכולוג" (הדברים שפתחו את הדף על הפסיכולוגיה - שמעתי דומים גם מאבי).
אחי עד היום כועס על יועצת ההנקה (מוסמכת, מקצועית, ותיקה, נפלאה) שליותה אותנו.

כלומר - (להערכתי) הזכות של החברה "לגדל" את פרטיה באופן מיטבי (לחברה) נתפסת כמאוד בסיסית בעיני רוב הציבור.

ראי, למשל, ויכוחים על בתי"ס יחודיים של ש"ס, והמונח "פרזיטים" (באותם ויכוחים) למי שלא עושה - למשל - בגרות במתמטיקה.
שיחות*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי שיחות* »

אפרסקית,
לא כתבתי על שושו ושחר, אלא בעקבות המקרה שלהם כ"מקרה לדוגמא".
ובקשר למילה "צריך" , עלית בדיוק על הנקודה החלשה בכתיבת המשפט ההוא. אכן נתקעתי שם. מה זה צריך? מי צריך?
(ואני בכלל התכוונתי לכתוב "חובה עליהם להילחם" אבל השתפנתי (-: )

אנחנו לא באמת יודעים אם העו"סיות נשלחו רק כי מדובר באנשים שבוחרים לא לחסן ולא לחתל וכו', או שמא היה שם רושם מצטבר "שלילי" (בעיניי מי שהתרשם).
כן, ואז?
אני אחדד את מה שלא העזתי לכתוב קודם:
נניח שהורים מחליטים החלטות שהיו מעמידים פה את השערות של המשתתפים.
הם אנשים פרטיים? זה הילד שלהם?
למה מותר להתערב להם, ואיפה עובר הגבול?
שיחות*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי שיחות* »

ועוד, על טובת הילד:
כאשר נשקלת טובת הילד בתוך הממסד, היא מופרדת לחלוטין מטובת ההורים המגדלים שלו. הוא הופך ישות נפרדת, שיקולי טובתו מופקעים באופן חוקי מידי הוריו, אם מישהו שהוסמך לכך על ידי מישהו אחר סבור שזו טובתו. בכך, זכויות אם ואב, אנשים, אזרחים, בני אדם חופשיים, נפגעות באופן חמור. וכאן אני חוזרת לדוגמת שושו ושחר, שטיפול בטיפת חלב נכפה עליהם בכוח.
האם טובת הילד היא נפרדת מטובת ההורים שלו?
האם תיתכן שמירה על טובת ילד תוך פגיעה בטובת הוריו? האין הם יחידה אחת?
שיחות*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי שיחות* »

אני מתכוונת, גם אם הילד יפגע מכך?
ההולכת_באתרים*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

אפשר לקחת את מה ששיחות אומרת רחוק עוד יותר. אם טובת ההורים למשל להתעלל בילד, או לרצוח אותו. האם גם אז אין לממסד זכות להתערב?
העובדה שהילד נולד מהם אינה נותנת להם את הזכות להחליט החלטות שפוגעות בו. אין לשמור על זכויות ההורים בכל מחיר אם המחיר הוא פגיעה בילד. הילד אינו רכוש של ההורים, הוא אדם בפני עצמו וזכאי להגנה.
סיגל_ב*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

האם טובת הילד היא נפרדת מטובת ההורים שלו?
פעמים רבות - כן. לדעתי.

האם תיתכן שמירה על טובת ילד תוך פגיעה בטובת הוריו? האין הם יחידה אחת?
לדעתי הם לא יחידה אחת. הילד הוא לא של ההורה. הוא של עצמו.
ההורה שלו אחראי לשלומו.

אני מצטרפת לדברי ההולכת באתרים ורוצה לשאול אותך שיחות:
נניח שההורים חברים בכת שמקריבה קורבן לאל בנים בכורים שנולדו ב13 לחודש שנופל על יום שישי. נגיד.
אז?
האם גם אז את חושבת ש-
הם אנשים פרטיים? זה הילד שלהם?

כמו שאני תופשת את זה, במדינה תקינה ונאורה (כשישראל לא עונה להגדרה הזו) קיימים גורמי רווחה כדי לאתר ילדים בסיכון.
הבעיה מתחילה כאשר יש מחלוקת על מהו אותו סיכון.

אני חושבת שאולי שתינו נצליח להסכים על הגדרה. אולי. :-)
הבעיה שלנו, שכל עוד אנחנו (כאן באתר למשל) כל כך חריגים ושונים בבחירות שלנו, אנחנו לעולם לא נגיע להסכמה עם הממסד הנורמטיבי לגבי מהו מסוכן.
ועדיין - לתשומת לבנו:
לא כפו עליהם לחסן, או לחתל. כפו עליהם לפנות למעקב בטיפת חלב (או רופא). מעקב.
איכשהו זה נראה לי שונה.
ואני מדגישה את זה כי זה נראה לי מהותי לדיון שלנו.
שיחות*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי שיחות* »

אפשר לקחת את מה ששיחות אומרת רחוק עוד יותר. אם טובת ההורים למשל להתעלל בילד, או לרצוח אותו. האם גם אז אין לממסד זכות להתערב?
זה לא רחוק. לשם בדיוק כיוונתי. ומשם, נרד לתחום האפור יותר. אופס, איפה הוא מתחיל?
אנונימי

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי אנונימי »

נראה לי שהגבול עובר בדיוק במקום בו קיימת התעללות וסכנה אמיתית, ז"א סכנת חיים בוודאי, סכנה נפשית - אולי, לא בטוחה (כי לא יודעת מה ההגדרה של דבר כזה בעצם).

ועוד משהו שקשור גם לדף הזה וגם לדף של שושו ושחר: שמעתי היום שהמדינה מתייחסת בחומרה רבה (אין לי פרטים, וזה מה שהבנתי. לא ציטוט מדויק) למשפחות בהן יש לינה משפחתית.
ידוע לכם על כך? יודעים לפרט?
מנסיוני, יש רופאים שמתנגדים לכך מאד ורואים בכך תופעה מסוכנת עבור התינוק. האם לרשויות יש אפשרות לפעול כנגד ההורים במצב כזה? האם קרו דברים מעולם (בארץ ובכלל)?
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

שמעתי היום שהמדינה מתייחסת בחומרה רבה (אין לי פרטים, וזה מה שהבנתי. לא ציטוט מדויק) למשפחות בהן יש לינה משפחתית.

מעניין, איך שמעת את זה?

מזכיר לי שבבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטאות השונות מנחים את הסטודנטים לבדוק, בין השאר, האם הדלת של השירותים סגורה כאשר הורה עושה את צרכיו.
מובן שהעו"ס אמור להסתכל על התמונה הכללית ולא רק על הפרמטר הזה.
אבל מה יקרה אם תבוא אלי עו"ס ותראה:
ילד ערום (כי קיץ)
אולי מלוכלך (כי אכל בעצמו)
מיטה משפחתית על הרצפה
ואמא עם ילד בשירותים...

<נראה לי שרשיון העו"ס שלי בסכנת שלילה, הה? :-) >
<ובבית אין במבה או צ'יריוס - הילד גם בטח גווע>
הדס_מצוי*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 15:02
דף אישי: הדף האישי של הדס_מצוי*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי הדס_מצוי* »

אין שום ספק שהחופש לבחור הוא אחד מהצרכים הבסיסיים שלי.
וחלק מהבחירות שלי הן כאלה שמגבילות את החופש שלי (למשל ללמוד באוניברסיטה, למשל לשרת בצבא), אך בבסיסן הן היו בחירות שהונעו מתוך תחושה ש"הכל פתוח".
הגבול עובר לדעתי במקום שרוב המשאבים הפנימיים מוקדשים למלחמה על החופש.
אני מודה שקיימים מקרים בהם אני בוחרת שלא להלחם מכיוון שהאנרגיה של המלחמה קשה לי.

<ובמחשבה שניה- גם כאן זה סוג של חופש. חופש לבחור במלחמה על החופש, או לוותר.>

<ישר עלה לי זיכרון של הספר "כמעיין המתגבר" של איין ראנד>
אנונימי

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי אנונימי »

שמעתי מחברה ששמעה מחברה.
לא בטוחה שהבנתי את המרכאות שבשאלה.
פלוניתה*
הצטרפות: 01 מאי 2004, 23:31

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

ובין המשתתפים באתר הזה אני בודאי לא בעלת הכישורים הטובים ביותר ללמד ולחדש. תודה, בכל אופן.
לדעתי זה יתרונך.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

ההורים לא המרכז. המרכז והחשוב הוא הילד.
ההפרדה הזאת! מישהו מסוגל לקרוא ולראות עד כמה היא מעוררת פלצות?! ומבחילה? ולא אנושית? וסותרת את כל עולם הקשר בין הורה לילדו?!

שאת רוצה לנוח בצהריים אז את נועלת את הילד מחוץ לבית שלא יפריע לך (ואני לא מדברת בעלמה נתקלתי בכזה דבר) והילד מבקש להכנס ולא יכול - אז את מזניחה. ובאיזה שמות שלא תכני את שירותי הרווחה והעובדים הסוציאליים, התערבות שלהם יכולה להציל לך את הילד.
ההתערבות שלהם (שלכן?) יכולה לערער את האמא עד כדי כך שכשלא תראו היא גם תכניס לו סטירה כל בוקר ותקלל אותו בכל פעם שתיזכר בהתפרצות שלכן לחיים שלה.
אמא תחת זכוכית המגדלת של פקידות סעד ואיומיהן תתפקד יותר טוב? את באמת מאמינה בזה?!
את מתפקדת יותר טוב תחת פחד ואיום וחדירה לפרטיותך?
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

אחרי המקרה הזה היא עדיין חשבה שזה בסדר ללכת לישון או סתם לנקות ולנעול אותו בחוץ כדי שלא יפריע לה. והקשר הראשוני איתה התחיל מהמקום שלילד לא היו נעליים שמתאימות לעונה.
תוכלי לפרט קצת על איך נעליים לא מתאימות לעונה הכניסו אותך אל הבית הזה? איזה עוד סימנים וכדומה?
אין שום ויכוח על המקרה הקלאסי שלמענו, בין היתר, נבנה תפקיד פקידת הסעד וכדומה.
רק תראי לאן הדרדר המצב : הורים חושבים שלוקחים אחריות מואשמים בהזנחה בגלל....את זוכרת למה?
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

נו, הגבתי להערה מקופלת של מיכל צמות. מה יהיה עם ההעברות האלה? שאני אקרא לפקידת סעד?
<הצילו. משבר עריכה.>
עורכת*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2005, 21:38

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי עורכת* »

זהו, גמרתי. אהה... "סיימתי" תודה על הסבלנות.
{@
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

_ההורים לא המרכז. המרכז והחשוב הוא הילד.
ההפרדה הזאת! מישהו מסוגל לקרוא ולראות עד כמה היא מעוררת פלצות?! ומבחילה? ולא אנושית? וסותרת את כל עולם הקשר בין הורה לילדו?!_
כן, אני רואה כמה זה נורא. ההורים המעוותים יכולים להתאדות ואנחנו ההההמדינה נתרכז בטובתו של הילד, נרחיק אותו
נשלח אותו למוסד ברמה אירופאית שבו לא יאנסו אותו ובמסגרת התפקיד נספק לו את החום האנושי שהוא זקוק לו, במשרד- פעם בשבוע.
טוב אם לא ממש חייבים לעשות את כל זה אז פשוט נשב להורים האלו על הוריד, נמחק את טובתם למען טובתו של הילד שהיא כמובן הורים מאוימים ולחוצים שטובתם הופרדה מטובת ילדם. רק כי פקידת הסעד אמרה:ההורים לא המרכז. המרכז והחשוב הוא הילד. שימי לב ענוה, כל עוד את לא נאחזת במשפטים כאלו, המערכת לא שטפה אותך לגמרי.
ברור שיש להציל ילדים שאינם יכולים לשרוד בבתיהם , בואו נדבר על איך עושים את זה.
ובואו נשים לב לפער בין העבודה בפועל לבין התיאוריה .
מיכל אמרה שהיא מעדיפה לבדוק 100 משפחות כדי להציל 1
אני אומרת שאתם מזיקים ל100 משפחות כדי...ואולי פה מיכל תוכל לספר כיצד ניצל הילד שננעל בחוץ.
לפחות שנדע שזה היה שווה.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

איך גמרת ועזבת אותנו ככה? (-:
אי אפשר להוסיף לדף המקופל. אולי הייתי צריכה להעביר לדף המקורי? אבל את רצית שהדיון ימשיך פה, אז מה עושים עם הערות שנכתבו בהמשך לדף המקופל?
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

אני מעדיפה לעשות טעות ב-100 מקרים, רק בשביל למנוע את ההתעללות בילד ה-101,
אני לא יודעת מאיפה הביטחון הזה, מיכל.
את אולי לא שמה לב, אבל את אומרת שאת מעדיפה להתעלל במאה משפחות כדי למנוע התעללות בילד אחד.
לא נראה לך שכדאי לעבוד על זה קצת? כאילו, זה נראה לך תקין? עשו אצלך פעם טעות בבית כאחת מתוך מאה טעויות לגיטימיות למען הציבור? ומנסיונך, כמה מוקדם בתהליך עובדת סוציאלית מודה בטעות שלה? אי פעם?
ואולי פה מיכל תוכל לספר כיצד ניצל הילד שננעל בחוץ.
אני גם מחכה לשמוע.
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

ומנסיונך, כמה מוקדם בתהליך עובדת סוציאלית מודה בטעות שלה? אי פעם?
היא לא יכולה להודות בטעות, גם אם ליבה אומר לה כך.
רק בשביל הסיכוי האפסי שלא יהיה לה כסת"ח בעת הצורך.
זה פשוט נשאר בתיק ואף אחד לא כותב על זה:מבוטל, טעינו, ההורים בסדר.
המערכת לא מאפשרת את האופציה.
תקני אותי בבקשה,מיכל.
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

אה! אולי בפנסיה אפשר להודות בטעויות. מנסיון.
סיגל_ב*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

נורא מבלבל פלונית ו- פלוניתה. למרות שיש ה' קטנה בסוף.
אולי פלונית תוסיפי גם איזה אות לניק שלך? אולי ץ? פלוניץ?

<סתם משתעשעת באותיות>
עורכת*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2005, 21:38

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי עורכת* »

_איך גמרת ועזבת אותנו ככה?
אי אפשר להוסיף לדף המקופל. אולי הייתי צריכה להעביר לדף המקורי? אבל את רצית שהדיון ימשיך פה, אז מה עושים עם הערות שנכתבו בהמשך לדף המקופל?_

כן, חשבתי על זה.
הענין הוא שהתפתחו שלושה דיונים באותו ענין בשלושה דפים שונים. זה היה הדף היחיד מבין השלושה שנפתח לשם הדיון הזה. אז הכנסתי לכאן את שלושתם.
אבל - הם א-ר-ו-כ-י-ם מאוד, כך שחששתי שאם לא יקופלו יהיה בלבול. זה נראה לי כפתרון הטוב ביותר, על-אף מגרעותיו.
אשמח להצעות, או שינויים.
מציעה*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 09:17

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי מציעה* »

אשמח להצעות, או שינויים
אני אשמח אם כל דיון יחזור לדף שלו.
סיגל_ב*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אשמח להצעות, או שינויים.
לדעתי זה מתאים שהם יישארו כאן - בגלל באמת שהם עוסקים באותו נושא, ואפשר להגיב אליהם כאן, בהמשך הדף, תוך ציטוט נרחב ואולי גם עם הסבר מהיכן הדברים שאליהם אנחנו מגיבים נלקחו.

אני חושבת שכדאי לשנות את שם הדף למשהו יותר ספציפי:
אולי - התערבות המדינה באוטונומיה ההורית ?
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

גם לי נראה עדיף שיחזור.
<פלוניץ>
פלוניץ?! פיחסה. כבר עדיף השם פיחסה (-:
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

למען האמת, לי באופן אישי לא מפריע שיתפתחו שלושה דיונים בשלושה דפים שונים. זה מקל על ההשתתפות בהם וגם מקל את הקריאה, למרות שהנושא הוא בגדול אותו נושא. אחרי הכל, מדובר בנושא מאד מאד גדול. כשיגוועו (מי יגווע מהר יותר? באופנים משוללי זכויות או משרד הסעד? (-: ), אפשר להניח אותם תחת כמה פלוסים נאים כאלה ומי שבא לו יפתח (ויסגור מהר בבהלה).
מציעה*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 09:17

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי מציעה* »

תוך ציטוט נרחב ואולי גם עם הסבר מהיכן הדברים שאליהם אנחנו מגיבים נלקחו.
אוי, נשמע מעייף. לא מתאים לאמהות עם שלושה ילדים, עבודה, וכיור מלא כלים.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

אולי גם תוסיפו עוד קיפול של הדיונים על איך לערוך את הדף ;-)
(ובקשר לדיון המרכזי - אני רק קוראת בשקט ונהנית)
עולם_ומלואו*
הצטרפות: 20 פברואר 2005, 20:31
דף אישי: הדף האישי של עולם_ומלואו*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי עולם_ומלואו* »

יש עוד בעייה בקשר לבדיקות ולביקורי בית שעושות פקידות הסעד - בנוסף להשפעה של דעותיהן האישיות ומה שנחשב בעיניהן נורמטיבי - הן לא באו סתם. הם באו כי יש מחלוקת או הפנייה מטעם מישהו, או פרוטוקול של בית משפט, והן קראו או שמעו טענות של ההורה השני או מנהל בית החולים או כל גורם שמעורב במקרה.
ואז יש להן נקודת התייחסות - לדוגמא - אם הן שמעו שיש הזנחה (גם אם זה לא נכון וזו רק מניפולציה של הצד השני) והן יסתכלו על הבגדים הקצרים של אפרסקית כסימן. על המזרונים על הרצפה כסימן.
הן מושפעות ממי ששלח אותן ומהקונטקסט שהוביל את המדינה או בית המשפט לבקש את התערבותן.
ואז זה כבר נראה לגמרי אחרת.
מיכל_צמות*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

אדרבא, שיבואו אלינו! שהסטודנט יחזיק לי את הילד לאיזה חמש דקות, שסוף סוף אפשר יהיה להתעמק בפעילות מעיים בלי הפרעות! D-:
גם את הילדים שלי את יכולה למצוא ערומים, מלוכלכים ואיתי בשירותים. נו, באמת. ברור כבר בשלב הזה של הדיון שמדברים על משהו יותר עמוק מזה.

אני עונה לכן פלונית ופלוניתה, למרות התחושה (הלא נעימה) שאני מוקצת מחמת המיאוס.
תוכלי לפרט קצת על איך נעליים לא מתאימות לעונה הכניסו אותך אל הבית הזה? איזה עוד סימנים וכדומה?
אני לא אפרט בדיוק לדוגמא הספציפית אבל יש אפשרויות רבות - כמו מורה / גננת מודאגת, שכנים שמתלוננים, אנשי מקצוע שנמצאים בישוב (מניאקים, אני יודעת...) שהבחינו בילד קפוא ובוכה ועוד.

_היא לא יכולה להודות בטעות, גם אם ליבה אומר לה כך.
רק בשביל הסיכוי האפסי שלא יהיה לה כסת"ח בעת הצורך.
זה פשוט נשאר בתיק ואף אחד לא כותב על זה:מבוטל, טעינו, ההורים בסדר.
המערכת לא מאפשרת את האופציה.
תקני אותי בבקשה,מיכל._
אני מתקנת בשמחה. אמנם מעטות הפעמים שהגעתי למקומות שהיו באופן מובהק מוטעים בפנייתם, אבל בהחלט יצא לי לאחר תהליך לומר להורים שאני גאה בהם ושמחה שיצא לי להכירם, אם כי הייתי מעדיפה בסיטואציה אחרת, והלוואי והייתי נתקלת בהורים כמותם יותר. ומדברת איתם על התהליך וחשיבותו לטובת אחרים. וכן... גם יצא לי מדי פעם להתנצל. וכמובן, אבל כמובן שזה מצויין בתיק. (בין תיקי הרווחה יש תיקים לא מעטים של - בדקנו. נסגר. ונגנז. בסוף כל שנה גונזים תיקים שהטיפול בהם נגמר).
ולגבי הכסת"ח - אני יודעת שתכעסו, אבל אני כל כך שמחה לפעמים שצריך לשמור על התחת שלנו, כי זה עוזר לוודא שמקרים שבאמת מתעללים בילד יטופלו.
אני אתן דוגמא של לקוחה שלי שעשינו עבודת עומק לגבי ילדיה וסיפרה שבתור ילדה הייתה עו"ס שהגיעה לביתם באופן קבוע וסיפרה על ההתעללות של אמה כלפיה ואמרה לי בכאב רב: למה היא לא עזרה לי? היא לא ראתה מה אמא שלי עושה?
וכן, הסיפור שלה בהחלט נותן לי כח גם להגיד - אני מבינה שהורים יכעסו עלי. וזה בסדר. אני יכולה להכיל את הכעס הזה. יהיה לי הרבה יותר קשה להכיל את הכעס של הילד שהוריו התעללו בו ואני הזנחתי את הטיפול שאני חייבת לו מתוקף תפקידי.

_ואז יש להן נקודת התייחסות - לדוגמא - אם הן שמעו שיש הזנחה (גם אם זה לא נכון וזו רק מניפולציה של הצד השני) והן יסתכלו על הבגדים הקצרים של אפרסקית כסימן. על המזרונים על הרצפה כסימן.
הן מושפעות ממי ששלח אותן ומהקונטקסט שהוביל את המדינה או בית המשפט לבקש את התערבותן.
ואז זה כבר נראה לגמרי אחרת._
עולם - אני עכשיו עונה רק על עצמי. כמו שכתבתי כבר יש כל מיני סוגי אנשים שהם שרברבים וכל מיני סוגי אנשים שהם עובדים סוציאלים. אין ספק שאם נשלחנו על ידי מישהו לבדוק אז עיננו יסתכלו בעין חדה יותר. יחד עם זה אני (ואני נוטה להאמין שכל פקידת סעד, ולו רק בגלל העומס ממנו היא תסבול אם לא תעשה זאת) אבדוק היטב את המקור ממנו מגיע הדיווח. למשל - דיווח משכן שרק עבר לגור ואין קשר איתו על תינוק שצורח כל הזמן, או דיווח ממספר שכנים במקביל (נגיד דרך אל"י) ודיווח משכן שגר לידו והם כבר 5 שנים בסכסוך על הגבול שעובר ביניהם - שניהם יבדקו ברצינות ולעומק, אבל ברור שלשני יש עוד אינטרסים.
באותה מידה אני אבחון תמיד בעין הבלתי מזויינת שלי, את הדברים כמו שהם נראים לי - ואנסה להגיע ממקום בודק לפני הקביעה עד כמה שניתן (קשה לעשות את זה כשילד מגיע לבית ספר עם סימנים לדוגמא, אבל עדיין יכולים להיות לזה פירושים אחרים, כמו עור רגיש וכו', אבל זה לא משהו שמתפתח בפתאומיות...)
בכל מקרה נקודת המוצא שלי היא תמיד שהורים אוהבים את ילדיהם. הרבה פעמים הם צריכים עזרה והכוונה איך לטפל בהם טוב יותר. אבל אין לי ספק שאם הם לא אלכוהליסטים / נרקומנים / חולי נפש ... אזי המקום הטוב ביותר הוא לעשות איתם תהליך (ואפשר לעשות את זה רק אם הם מוכנים ולפעמים צריך להכריח דרך בית משפט) כדי שהם יטפלו בילדים שלהם בצורה כזו שלא יהיה צורך בנוכחותי בחייהם.
מיכל_צמות*

התערבות רשויות הרווחה

יהיה לי הרבה יותר קשה להכיל את הכעס של הילד שהוריו התעללו בו ואני הזנחתי את הטיפול שאני חייבת לו מתוקף תפקידי. לא יודעת למה זה לא יצא מודגש, אז אני מדגישה את זה שוב. מאד משמעותי בשבילי. אפילו שכשהילד יגיע למקום בחייו שהוא יבין את זה, אני לא אהיה שם ולא יהיה לו מושג שזו אני והכעס של ההורים הוא מאד עכשווי. האחריות שלי היא כלפי הילד.
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

בשביל שלא תרגישי מוקצת מחמת המיאוס אני רוצה לחזק את ידיך.
לא הייתי רוצה לחיות במדינה שאין בה מוסדות רשמיים שתפקידם למנוע התעללות בילדים.
לגבי התהליך עצמו, אני ממש לא מהתחום, ולכן קטונתי מלהביע עמדה, אבל מי שמעבירים ביקורת על עצם התפקיד ומהותו מוזמנים לפעול חברתית ופוליטית לשנות את פני הדברים.
ואני מסכימה איתך ש יש כל מיני סוגי אנשים שהם שרברבים וכל מיני סוגי אנשים שהם עובדים סוציאלים. לכן, חשוב למקד את הדיון במאפיינים של התפקיד ולא של האישיות שעומדת מאחוריו.
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

אני נחלצת לעזרת מיכל צמות.

גם מההיכרות שלי את פקידות הסעד לחוק הנוער, ובכלל, אני השתכנעתי שהמטרה העיקרית היא עד כמה שניתן לא להוציא ילד מחזקת הוריו. וגם במידה ונוצר מצב שמחייב הרחקה, לעשות הכל, כולל להקנות להורים כלים, על מנת שהילד יוכל לחזור למשפחתו בהקדם האפשרי.

אי אפשר להתעלם מהמצב ומעובדות, שיש ביננו גם אנשים שהם בוודאות מתעללים בילדיהם / נשותיהם / בעליהם וכו' וכו'. למערכת הרווחה תפקיד חשוב ומשמעותי בהיבט הזה.

זה שיש ביננו גם אנשים שמנצלים את הכוונות הטובות של המערכת על מנת להתנגח באקס שלהם / בשכן שנוא וכו', זה עצוב מאד. אבל אסור שזה ימחק את כל הילדים המשוועים לזוג עיניים שיבחינו במה שהם חווים ויעזרו להם ולהוריהם לצאת ממעגל ההתעללות.
סוף_מעגל*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

את אולי לא שמה לב, אבל את אומרת שאת מעדיפה להתעלל במאה משפחות כדי למנוע התעללות בילד אחד.
מרוב קיפולי קיפולים לא הבנתי בדיוק את תיאור המקרה, אבל אני בהחלט מעדיפה שהמדינה "תתעלל" ב- 100 משפחות בכדי להציל את הילד ה- 101, שמתעללים בו (בלי מרכאות). האם באמת ה"התעללות" הראשונה שוות ערך להתעללות השניה ?
תרשו לי להרחיק מעבר לפן האנושי הראשון בחשיבותו והוא מניעת ההתעללות בילד. בואו נדבר רגע על הפן הכלכלי של העניין : מה לדעתכם/ן עולה יותר :
100 ביקור סרק של עו"ס
או
אחזקה וטיפול למשך כל החיים (עשרות שנים) של אדם נזקק נפשית או פיסית ?
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

אבל אני בהחלט מעדיפה שהמדינה "תתעלל" ב- 100 משפחות בכדי להציל את הילד ה- 101,
ואני חושבת שזה לא צריך לבוא זה על חשבון זה. את יכולה להוריד את המרכאות, מעגל. אם אינך מבינה מהי התעללות שוא של המדינה במשפחה ועד כמה חמורה ואיומה היא יכולה להיות זה משום שלא היית שם ולא ראית את זה קורה.
אני לא רוצה שישאירו מאה משפחות בשקט במחיר ילד אחד שכן חווה התעללות. אני רק אומרת שרמתן האנושית וההכשרה של מי שבאות להחליט אם כן או לא יתעללו, לא קרובה למה שהיא צריכה להיות. שהציבור החף מפשע עלול למצוא את עצמו במסכת טירוף מתעללת, כי המערכת יודעת לחפש ולאתר (ובמקרה הצורך להמציא, בדיוק כמו שוטר שמתחיל לכתוב דו"ח ולא יכול לחזור בו) רק מצבים קיצוניים ולנציגיה אין שום הכשרה ו/או מוסר אישי ו/או כבוד לזולת או כל כלי אחר בבואם במגע עם מקרים שאינם מובנים להם. בבחינת מי שיש לו רק פטיש רואה בכל דבר מסמר.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

מאד מטרידה אותי העריכה שנעשתה כאן ואודה לעורכת החרוצה אם תחזיר את הכל לסדר המקורי. ברור שהכוונה המקורית היתה טובה אבל זה מפריע לרצף הדיון. עריכות ושינויים מקובל לעשות כשדיון מסתיים ולא בשיא שלו.

ובכלל, אני השתכנעתי שהמטרה העיקרית היא עד כמה שניתן לא להוציא ילד מחזקת הוריו.
יש אלף אלפי שלבי גיהנום בין הוצאת ילד מחזקת הוריו לבין השארתו עמם. רק בויכוח תיאורטי אפשר לשגות ולדמיין שזה שחור או לבן. עם הוריו או מטופל בחום על ידי מוסדות.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

יצא לי לאחר תהליך לומר להורים שאני גאה בהם
מיכל, סליחה שאת מעלה לי את הפיוזים, אני מגיבה אל מה שאת מייצגת ואני מתנצלת שתגובותיי נושאות אופי אישי:
כשאומרים למישהו שאנחנו גאים בו, זה חייב להיות מתוך פטרונות מסויימת, למשל הורה לילדו, סנדלר לשולייה שלו, מעסיק לעובד זוטר...
עניין של עברית. וכבוד בין בני אדם.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

האם באמת ה"התעללות" הראשונה שוות ערך להתעללות השניה ?
האם באמת תתני את האצבע שלך לכריתה כדי שילד לא ייאנס? האם מקובלת עלייך לגיטימיות של עסקה כזאת?
רסיסים_של_אור*

התערבות רשויות הרווחה

יש אלף אלפי שלבי גיהנום בין הוצאת ילד מחזקת הוריו לבין השארתו עמם. רק בויכוח תיאורטי אפשר לשגות ולדמיין שזה שחור או לבן. עם הוריו או מטופל בחום על ידי מוסדות.

או קי, קטונתי, יש הרבה דברים שאני כנראה לא מספיקה בקיאה בהם ובאמת לא התנסיתי בהם ואני מקבלת ומבינה שיש כאלה שנכוו קשות ע"י המערכת, על לא עוול בכפם.

וכאן אני מנסה לחזור לשאלה: אז איך בכל זאת עושים את זה ? איך בכל זאת מצליחים באמת באמת לא לפגוע ולא לחדור לשטח הפרטי של משפחות וכן למנוע התעללויות ?? ואולי האם בכלל עושים את זה ? איפה עובר הגבול ביני לבין ילדיי ??

ובכלל, תוהה ביני לביני, האם זה לא פותח פתח נרחב לשאלות גדולות על חוק ומשפט במדינה ??

אין לי תשובות אבל אני אשמח לקרוא רעיונות של אחרים {@
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

גם יצא לי מדי פעם להתנצל. וכמובן, אבל כמובן שזה מצויין בתיק. (בין תיקי הרווחה יש תיקים לא מעטים של - בדקנו. נסגר. ונגנז.
זה נראה לך מספיק? להורים שאח"כ אולי יזדקקו לתעודת יושר לצורך עבודה או כדי להגר לאיזו מדינה?
ואיפה בתיק מצויינת הטעות? האם אתם משמידים את התיק מבלי להשאיר העתק ושולחים התנצלות לכל ההורים שטעיתם לגביהם?(שלא לדבר על הורים שלדעתי זכאים לפיצויים מכם)
כי אם היה נהוג כך(בנוסף לעוד כמה שיפורים דחופים שדרושים) זה היה יכול להצביע על ארגון מתוקן ששווה לתת לו יד כדי לעזור להציל את הילד ה101 .
זה לא אישי כל הסיפור הזה ואף אחד לא מוקצה.
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

ואולי פה מיכל תוכל לספר כיצד ניצל הילד שננעל בחוץ.
אשמח ללמוד איך פעלת במקרה קלאסי זה.
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

אני מתקנת בשמחה. אמנם מעטות הפעמים שהגעתי למקומות שהיו באופן מובהק מוטעים בפנייתם,
ומה עשית אז?
אבל בהחלט יצא לי לאחר תהליך לומר להורים שאני גאה בהם ושמחה שיצא לי להכירם, אם כי הייתי מעדיפה בסיטואציה אחרת, והלוואי והייתי נתקלת בהורים כמותם יותר.
לי לא היית אומרת את זה כי אני הייתי כועסת ולא היה מעניין אותי אם הגברת פקידת הסעד גאה בי.
הייתי מצפה לפחות להתנצלות פומבית וגם בכתב במספר עותקים שנשלחו על ידך אלי, ולעוד כמה גורמים חשובים.
אתם נוהגים כך לפעמים?
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

הייתי מצפה לפחות להתנצלות פומבית וגם בכתב במספר עותקים שנשלחו על ידך אלי, ולעוד כמה גורמים חשובים.
וגם הייתי מצפה שתציינו את המקור לטעות .
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

וכאן אני מנסה לחזור לשאלה: אז איך בכל זאת עושים את זה ? איך בכל זאת מצליחים באמת באמת לא לפגוע ולא לחדור לשטח הפרטי של משפחות וכן למנוע התעללויות ?? ואולי האם בכלל עושים את זה ? איפה עובר הגבול ביני לבין ילדיי ??
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

_תרשו לי להרחיק מעבר לפן האנושי הראשון בחשיבותו והוא מניעת ההתעללות בילד. בואו נדבר רגע על הפן הכלכלי של העניין : מה לדעתכם/ן עולה יותר :
100 ביקור סרק של עו"ס
או
אחזקה וטיפול למשך כל החיים (עשרות שנים) של אדם נזקק נפשית או פיסית ?_
מה????
ביקור סרק אחד עולה לי יותר, בעיקר אם הנשק הוא אמיתי.
ספיר*
הצטרפות: 29 דצמבר 2004, 14:54

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי ספיר* »

אבל מי שמעבירים ביקורת על עצם התפקיד ומהותו מוזמנים לפעול חברתית ופוליטית לשנות את פני הדברים.
הגדירי פעולה חברתית.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

אבדוק היטב את המקור ממנו מגיע הדיווח. למשל - דיווח משכן שרק עבר לגור ואין קשר איתו על תינוק שצורח כל הזמן,
ואם זה מכר שלהם מהעבר שיש בינהם משהו לא פתור ורוצה להתעלל בהם? איך תדעו את זה אז? את מניחה שאם זה שכן שעבר לא מזמן אז יש בידייך את כל האינפורמציה. ואם הוא בדיוק התחיל עם השכנה ולא נענה ובא לו לעצבן אותה, והתינוק שלה באמת צורח כל הזמן בגלל אלף ואחת סיבות, אבל לא כאלה שמצדיקות התערבות? למשל גאזים או שיניים? איך בדיוק תתפקד האמא הנפלשת אחרי הביקור לדעתך, יותר או פחת טוב, או שפשוט תמשיך בשגרת חייה תוך הבנה והערכה לרשויות?
או דיווח ממספר שכנים במקביל ואם זו משפחה שמקלקלת את השכונה לדעתם של מספר שכנים? כי יש בה חופש רב מדי ואולי אפילו לא הולכים שם לגן והאמא קצת אנטיפטית?
ואני חוזרת על השאלה, על ידי אילו אמות מידה נשפטת המשפחה הנבדקת? של בני אדם, לא? איפה המודל הנכון? באיזה משרד סעד אפשר לראות את הדגם שלו?
אשמח אם מישהו יציל את מיכל מהבדידות בחזית שנקלעה אליה. יש עובדות רווחה בקהל?
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

הערת עריכה- התפתח פה דיון תיאורטי מענין ואין לו שם דף מתאים. מציעה לשנות למשהו כמו שירותי הרווחה ואוטונומית ההורים.
מיכל_צמות*

התערבות רשויות הרווחה

בשביל שלא תרגישי מוקצת מחמת המיאוס אני רוצה לחזק את ידיך. תודה.
אני נחלצת לעזרת מיכל צמות. תודה.
למרות שהרגשתי מסתדרת לא רע... התמיכה נעימה.

זה נראה לך מספיק? להורים שאח"כ אולי יזדקקו לתעודת יושר לצורך עבודה או כדי להגר לאיזו מדינה?
סליחה? כשנעשית בדיקה זה לא מדווח לכל העולם ואחותו, בטח לא למקומות עבודה. אם אין דברים בגו, בדרך כלל הבדיקה קצרה ופשוטה. לא יותר ממפגש שנייים ואולי עוד מעקב אחרי תקופה.
אני רוצה להבהיר משהו - לפנות למשפחה לברר מה קורה, זו לא טעות בעיני. טעות היא כאשר מאשימים מישהו בהתעללות או הזנחה ורק בדיעבד מגלים שזה לא נכון, או שעוברים תהליך בדיקה ארוך וחודרני שהיה מיותר לחלוטין (מה שקורה הרבה בהליכי גירושין - כיוון שאחד מבני הזוג מעליל על השני, ואז אין ברירה אלא לבדוק את הדברים לעומק).

_מיכל, סליחה שאת מעלה לי את הפיוזים, אני מגיבה אל מה שאת מייצגת ואני מתנצלת שתגובותיי נושאות אופי אישי:
כשאומרים למישהו שאנחנו גאים בו, זה חייב להיות מתוך פטרונות מסויימת, למשל הורה לילדו, סנדלר לשולייה שלו, מעסיק לעובד זוטר...
עניין של עברית. וכבוד בין בני אדם._
אפשר להתקטנן ולהתייחס לניסוח המדוייק של הדברים שנכתבו כאן. בפועל כאשר אני מלווה משפחה נוצרת ביננו מערכת יחסים. היא שונה בין משפחה אחת לאחרת. אני יכולה לשמחתי לומר שברוב מערכות היחסים הללו הצלחנו לשמור על יחסים הולמים ונעימים. לא, זה לא נעים להיות בצד "המואשם" לבטח, אבל אם מצליחים להעביר את המסר הנכון להורים - שאני כאן למען ילדם, ועושים איתם דרך משותפת ממקום אמיתי שמתייחס גם לצרכים שלהם - כל עוד כמובן זה לא בא על חשבון ילדם, וגם כשכן וצריך להגיב בצורות לא נעימות מביעים התייחסות גם למקום שלהם ולרגשותיהם ומסבירים את כל האופציות שמסביב, אז במערכת היחסים הזו שנרקמת לפעמים אני מאד גאה באנשים על הדרך שעשו וכיוון שהדרכתי אותם בדרך הזו אני גם אומרת להם את זה.
חברה טובה שרואה שאני עושה תהליך עם עצמי ומתפתחת הייתה מאד גאה בי ואמרה את זה. זה עשה לי רק טוב. אמא שקילחה את התינוק במים חמים, כי לא ידעה איך לבדוק את המים, וקיבלה סומכת שליוותה אותה והסבירה לה איך לטפל טוב יותר בבנה ושנתיים אחר כך ליוותה חברה שילדה ועזרה לה ולימדה אותה, מאד שמחה שאמרתי לה כמה אני גאה בה על התהליך שעברה.
כשבאים בגישה שלילית - הכל נשמע שלילי. כשבאים מאהבה, גם דברים קשים אפשר להעביר ממקום חיובי.
עוד דוגמא - ילד שיוצא מהבית כי ההורים לא יכולים לטפל בו והם עושים עבודה עם עצמם והילד חוזר הבייתה. אחרי שאני מלווה אותם בתקופה הזו במורדות קשים ובעליה מדהימה. כמובן שאני מאושרת וגם הם - ולילד שלהם יהיו חיים הרבה יותר טובים - גם מאשר אם היה נשאר איתם כמו בהתחלה, וגם מאשר אם לא היינו עושים את העבודה שיחזור הבייתה. כי הורים שמצליחים לתפקד (אפילו אם היו אלכוהליסטים ועכשיו חייבים מעקב בנושא) עדיפים פי אלף מונים על מוסדות למיניהם.

הייתי מצפה לפחות להתנצלות פומבית וגם בכתב במספר עותקים שנשלחו על ידך אלי, ולעוד כמה גורמים חשובים כל התהליך אינו פומבי. את רוצה לחשוף את ההורים? לא מספיק מה שעברו? זה לא עניינו של אף אחד. אני רוצה שהם ימשיכו בחייהם.
סוף_מעגל*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

האם באמת תתני את האצבע שלך לכריתה כדי שילד לא ייאנס?
לא יודעת מאין את שואבת את הדימויים שלך, אבל עצה קטנה : עזבי את ז'אנר סרטי המאפיה הסינית :-)
וברצינות : לא הייתי מוכנה להקריב שערה משערות ראשי, אבל גם לא נראה לי שעו"ס תולשות שערות לזולת (או כורתות אצבעות).
אין לי בעיה שישאלו אותי שאלות חודרניות ויבואו לפשפש בארונות הבגדים שלי. אין לי בעיה להסביר למה הבן שלי הולך בינואר עם סנדלים ובאוגוסט עם מגפיים, ואני גם לא מחביאה בארונות הבגדים שלי נשק גנוב.
חשוב לציין שאני כמובן מדברת על הפרקטיקה ולא על התיאוריה : יש לי עם זה בעיה של נוחות אבל לא בעיה מעשית. ברור שזה יעצבן אותי ולא יהיה לי נעים, אבל אני מעריכה את ערך החופש שלי לפרטיות כנמוך מה ערך של הגנת ילדו של השכן.

הגדירי פעולה חברתית.
כל התאגדות במסגרת החוק - הפגנות, הקמת מפלגות, ארגון עצומות, קידום הצעות חוק, כתיבה והפצת עיתונים, הקמת אתרי אינטרנט, והיד עוד נטויה... שאמשיך ?
אם דעתך היא נחלת רבים תמצאי בקלות שותפים לשינוי. אם דעתך היא דעת יחיד תאלצי להתמודד עם המציאות.
זוהי דמוקרטיה.
< אני למשל חושבת שזה לא בסדר שצריך לשלם בסופרמרקט, וזוהי זכותי הטבעית כאזרחית במדינה לקחת עגלה, להעמיס עליה מכל הבא ליד, ולצאת עמה לרכב בגאון מבלי לעבור בקופה. לצערי לא הצלחתי לגייס איש למפלגה שאני מעוניינת להקים ואלו הם עיקרי מצעה. לכן אני ממשיכה לשלם... :-) >
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

כשנעשית בדיקה זה לא מדווח לכל העולם ואחותו, בטח לא למקומות עבודה. אם אין דברים בגו, בדרך כלל הבדיקה קצרה ופשוטה. לא יותר ממפגש שנייים ואולי עוד מעקב אחרי תקופה.
מתוקף מקצועך את ודאי יודעת, שלפקידת סעד הסמכות לברר אינפורמציה על המשפחה הנבדקת אצל השכנים, אצל האיש במכולת, במספרה, במוסדות החינוך של הילדים..מי אלה אם לא כל העולם ואחותו?

לא נראה לי שעו"ס תולשות שערות לזולת (או כורתות אצבעות).
אם הדיון הוא על בסיס נראה לי ולא על בסיס יודעת, אז אני מבטיחה לא לקוות שתשובי לדיון עם ידיעה (-:

שאלתי האם באמת תתני את האצבע שלך לכריתה כדי שילד לא ייאנס? האם מקובלת עלייך לגיטימיות של עסקה כזאת?

וענית אני מעריכה את ערך החופש שלי לפרטיות כנמוך מהערך של התעללות פיסית בילדו של השכן.
ואין לי אלא לקבל את התשובה שלך. שנשמעת בסך הכל בסדר, לדיון תיאורטי.

_אם דעתך היא נחלת רבים תמצאי בקלות שותפים לשינוי. אם דעתך היא דעת יחיד תאלצי להתמודד עם המציאות.
זוהי דמוקרטיה._
זה מה שקורה כשמדברים בשחור ולבן. יתכן, את יודעת, גם מצב בו דעתך היא דעת מיעוט נחבא אל הכלים. ובתוך המיעוט הזה באו לתלוש רק את שערותייך שלך. גם זו אני מניחה, סוג של, דמוקרטיה.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

ילד שיוצא מהבית כי ההורים לא יכולים לטפל בו והם עושים עבודה עם עצמם והילד חוזר הבייתה.
אני מצטערת. קשה לי לקרוא מילים כאלה. מי שחפץ לתמוך בהורים בגידול ילדם או בכל פן אחר בחייהם לא עושה זאת תוך הפרדת ילדם מהם.

חברה טובה שרואה שאני עושה תהליך עם עצמי ומתפתחת הייתה מאד גאה בי ואמרה את זה.
כי היא אוהבת אותך ומרגישה שאת חלק ממנה ושהיא תמכה בך, בחולשתך - ומכאן בעליונותה הזמנית - שהענקת לה - במערכת יחסים אינטימית.
ההערה שלי קודם על "אמרתי להם שאני גאה בהם" היא לא התקטננות על ניסוח, אלא הצבעה על גישה .
סיגל_ב*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי סיגל_ב* »

בתור אחת שעדה מהצד למה שיכולות פקידות סעד לחולל בחייהם של אנשים בהבל פה, אני חייבת לומר שאני מצטרפת למפלגה שתקים פלונית.
ושלא ישתמע מדבריי אחרת - אני חושבת שחובה להציל את הילדים שנמצאים בסיכון ומצוקה. חובה. מאידך, נדמה לי שבתהליך החשוב הזה שכחנו לא לגרום מצוקה לילדים אחרים. אותם ילדים של הורים חפים מפשע, אותם הורים חפים מפשע שעוברים טראומה קשה עם כל בדיקה פולשנית שכזו.

ומיכל,
נדמה לי שלא תהיה כאן מחלוקת על המטרה: להציל ילדים בסיכון.
נדמה לי שהמחלוקת היא על הדרך, אשר - מסתבר - גורמת עוול נוראי ומצוקה גדולה למשפחות רבות רבות.
וזה לא סביר.
וכל עוד נחשוב שזה סביר ושזה בסדר, לא נחפש דרך אחרת.

זה מה שנדמה לי ש- פלונית (ץ :-)) ופלוניתה מנסות להגיד כאן. (אם יורשה לי לשער).

<קופצת למים>
<מה את חייבת לקפוץ? מה, לא כיף ביציע?>
<לא>
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

הייתי מצפה לפחות להתנצלות פומבית וגם בכתב במספר עותקים שנשלחו על ידך אלי, ולעוד כמה גורמים חשובים כל התהליך אינו פומבי. את רוצה לחשוף את ההורים? לא מספיק מה שעברו? זה לא עניינו של אף אחד. אני רוצה שהם ימשיכו בחייהם.
בדרך כלל השכנים יודעים על המשפחה בישוב שמואשמת בהתעללות או הזנחה. אולי כדאי שהשכנים ידעו שזאת היתה טעות, (שמועות מתפשטות רחוק ).אני לא יודעת אם זה משהו שאפשר לתקן, אבל זה יכול לעזור למשפחה להמשיך בחייה ביישוב ובכלל.
אמא_חדשה*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

אשמח אם מישהו יציל את מיכל מהבדידות בחזית שנקלעה אליה. יש עובדות רווחה בקהל?

לא עובדת רווחה אבל בכל זאת...

עוד לא פגשתי בסביבתי וזה כולל המווון אנשים, מישהו שפלשו לו כך סתם לבית בגלל שלתינוק היו גאזים.

אין עשן בלי אש, נקודה. גם אני די צעירה, לא חסנתי, חתמתי סירוב בבי"ח והלכתי הביתה באותו היום של הלידה, ואף עובדת סוציאלית לא עקבה אחריי.
אולם, בתקופה אחרת בחיי, אותם עובדות ידעו לעזור לי מאוד בחיים.

לפי דעתי עדיף באמת לבדוק ולטעות מאשר לא לבדוק בכלל. הרי במקרה הראשון מדובר בכבוד של האנשים ובמקרה השני בנפשו וגופו הרכים של התינוק. האם באמת מישהו חושב שהם חשובים פחות?
עוד_אחת*
הצטרפות: 15 ינואר 2004, 22:45

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי עוד_אחת* »

פלונית, עד עכשיו כתבת איך לא.
אולי תכתבי גם איך כן?
הרי את לא מצפה שעובדות הרווחה לא יבדקו
תלונות על חשד להתעללות.
עולם_ומלואו*
הצטרפות: 20 פברואר 2005, 20:31
דף אישי: הדף האישי של עולם_ומלואו*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי עולם_ומלואו* »

צריך לקחת בחשבון שפקידות סעד ועובדות סוציאליות מתערבות במקרים של חשד בהזנחה אבל גם במקרים של גרושים, במיוחד כשהם קשים ובני הזוג לא מצליחים להגיע בעצמם לפתרונות.
אני חושבת שדווקא במקרה של גרושים יש יותר הורים חפים מפשע שעוברים טראומה קשה עם כל בדיקה פולשנית שכזו.
שכן בדרך כלל הרווחה מתערבת לא בגלל חשד להזנחה אלא בגלל הגרושים וחוסר ההסכמה בין ההורים.
כשמדברים על חשד להזנחה יותר קל לקבל ש עדיף באמת לבדוק ולטעות מאשר לא לבדוק בכלל. אבל אם לא מדובר בחשד להזנחה, אלא סתם גרושים קשים?
עדיין יש אלף אלפי שלבי גיהנום בין הוצאת ילד מחזקת הוריו לבין השארתו עמם.
אני מרגישה שאני שם - באחד מהשלבים האלו
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

שאני כאן למען ילדם, ועושים איתם דרך משותפת ממקום אמיתי שמתייחס גם לצרכים שלהם - כל עוד כמובן זה לא בא על חשבון ילדם, וגם כשכן וצריך להגיב בצורות לא נעימות מביעים התייחסות גם למקום שלהם ולרגשותיהם ומסבירים את כל האופציות
זאת גישה נעימה ומתחשבת ובכל זאת לא ברור לי העניין : מה זה בעיניך צרכים של הורים שבאים על חשבון הילד? כי אם זה למשל צורך של הורה לבחור בטיפול רפואי מסויים על פני אחר ולדעתך זה עלול לבוא על חשבון הילד כי לדעתך צריך להקשיב לרופא בארץ ולא לרופא בח"ול אז עלולה להווצר בעיה.
ואת תיאלצי להגיב בצורות לא נעימות . לפרט או שהדמיון יכול לעשות את העבודה?

סליחה? כשנעשית בדיקה זה לא מדווח לכל העולם ואחותו, בטח לא למקומות עבודה. אם אין דברים בגו, בדרך כלל הבדיקה קצרה ופשוטה. לא יותר ממפגש שנייים ואולי עוד מעקב אחרי תקופה.
תעודת יושר מקבלים מהמשטרה ואני לא בטוחה אם תיק ברווחה הוא מכשול רציני, אני אבדוק.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

עוד אחת, צודקת. ואת יודעת מה? באמת אין לי מושג. אם היה לי הייתי פותחת ישר באיך כן.
אולי בתור התחלה, שיפור ההכשרה. לצורך כך יידרש המורה הכי טוב בתחום והוא נסיון חיים, ולכן, כלל ראשון:
לא תתקבל ללימודי עבודה סוציאלית אף אשה (מוזר שהן תמיד נשים) בת פחות מחמישים.
זה לא הרבה אבל זה מה שעולה לי עכשיו שהוא לא בגדר הזיות אנטי ממסדיות.
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

אין עשן בלי אש, נקודה. גם אני די צעירה, לא חסנתי, חתמתי סירוב בבי"ח והלכתי הביתה באותו היום של הלידה, ואף עובדת סוציאלית לא עקבה אחרי הדיון התחיל משני אנשים צעירים שפעלו כמוך וכן נמצאים במעקב.

עוד לא פגשתי בסביבתי וזה כולל המווון אנשים, מישהו שפלשו לו כך סתם לבית בגלל שלתינוק היו גאזים.
אז הנה אנחנו, נעים מאוד.
ולא הדלקנו מדורות ביום שפלשו אל תוך חיינו...
פלוניתה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוניתה* »

הי תודה!
אוהבת.
מיכל_צמות*

התערבות רשויות הרווחה

אני מצטערת. קשה לי לקרוא מילים כאלה. מי שחפץ לתמוך בהורים בגידול ילדם או בכל פן אחר בחייהם לא עושה זאת תוך הפרדת ילדם מהם.
גם כשהם מתעללים בו מינית?
_נדמה לי שהמחלוקת היא על הדרך, אשר - מסתבר - גורמת עוול נוראי ומצוקה גדולה למשפחות רבות רבות.
וזה לא סביר._ סיגל ב , כתבת ומישהי עשתה לי את העבודה:
_פלונית, עד עכשיו כתבת איך לא.
אולי תכתבי גם איך כן?
הרי את לא מצפה שעובדות הרווחה לא יבדקו
תלונות על חשד להתעללות_

_עדיין יש אלף אלפי שלבי גיהנום בין הוצאת ילד מחזקת הוריו לבין השארתו עמם.
אני מרגישה שאני שם - באחד מהשלבים האלו_ (()). הלוואי והייתי יכולה יותר.

_מה זה בעיניך צרכים של הורים שבאים על חשבון הילד? כי אם זה למשל צורך של הורה לבחור בטיפול רפואי מסויים על פני אחר ולדעתך זה עלול לבוא על חשבון הילד כי לדעתך צריך להקשיב לרופא בארץ ולא לרופא בח"ול אז עלולה להווצר בעיה.
ואת תיאלצי להגיב בצורות לא נעימות . לפרט או שהדמיון יכול לעשות את העבודה?_
ממש לא. את הולכת לדברים של חופש בחירה. על חשבון הילד זה אומר אמא שרוצה ללכת לקניות/מספרה ויש לה עולל בן שנתיים, ומכביד עליה שיהיה איתה אז היא נועלת אותו לשלוש שעות לבד בבית. או אמא שרוצה להתפרנס ועושה את זה ע"י מתן שירותי מין ונועלת תינוק לבכות בחדר לבד בזמן שהיא עם לקוחות, או ילדה בת 5 בארון באותו הזמן. או כמו הדוגמא שכבר אמרתי שאמא מנקה את הבית ונועלת את הילד בחוץ ומנצלים אותו מינית ואחרי שהיא יודעת את זה ממשיכה לנעול אותו בחוץ...
לפי הקריטריונים שאת מציבה - מזמן היו לוקחים לי את הילדים מהבית...

אני לא מדברת על דברים כמו שאנשים כאן באתר מציגים שאלו התלבטויות ובחירת דרך. ואני אחזור למקור שממנו התחיל כל הדיאלוג. כמו שאני מבינה את הדברים אל שושו ושחר לא הגיעו במקרה כי יצאו מוקדם מבית חולים והם צעירים, הגיעו אליהם כי שושו הייתה נערה בסיכון ואנחנו לא מכירים את כל הסיפור שלהם ואת כל העבר אבל ברור שיש כאן עוד דברים בגו.

ואני לא אומרת ולא אמרתי בשום שלב שאין פקידות סעד/עוס"יות שמרוב מה שהן ראו איבדו את הרגישות (או כאלה שהיו חסרות רגישות מלכתחילה - כמו השרברבים - זוכרת?).

תעודת יושר מקבלים מהמשטרה ואני לא בטוחה אם תיק ברווחה הוא מכשול רציני, אני אבדוק
למשטרה אין דיווח על תיקים ברווחה. יש להם דיווח על תיקים פליליים שזה שלהם. אין קשר בין השניים

לצורך כך יידרש המורה הכי טוב בתחום והוא נסיון חיים, ולכן, כלל ראשון
דוקא אני חושבת שאת טועה. בדרך כלל העובדות הפחות משופשפות ופחות עייפות הן הרגישות יותר. את יודעת כמה מעייף וקשה לראות ילדים שמתעללים בהם, לשמוע על צעירים שפשעו ולראות שוב ושוב ושוב את ההורים המזניחים / המתעללים שלא מבינים למה העובדת הסוציאלית / פקידת הסעד חדרו לחייהם. (הם מחנכים את הילד, לא מכים אותו, או שזה חלק מהשיטה, הסיגריה בטעות נכבתה עליו לפני שהוא שבר את הרגל, כי נפל במדרגות.... ).

הדיון התחיל משני אנשים צעירים שפעלו כמוך וכן נמצאים במעקב. כמו שכבר אמרתי - זה לא היה רק זה. יש לזה את הערך מוסף .
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי צוויליך* »

אני מבקש לומר משהו שאינו קשור לדרך הפעולה של עובדת סוציאלית או של משרד הרווחה.
משהו בנוגע לשיח פה באתר.

מתישהו במהלך הדיון המתפתח בדף בקשת העזרה של שושו ושחר החלה להעיק עלי הרגשה לא נוחה. מין עצב.
בתחילת הדיון נשמר טון מסוים של היענות לבקשת האינפורמציה שלהם.
אבל ככל שנקפו הימים והתארך לו הדף התגבר לו דיסקורד לא נעים של... הטפה? חזרה עיקשת?

כדי לא להתיש, איני מביא ציטוטים... מי שקורא כאן חזקה עליו שקרא שם.
הזוג הצעיר שביקש אינפורמציה קיבל אינדוקטרינציה.
שוב ושוב ושוב נאמר אותו דבר.
לא כדאי לכם. לא שווה. מה כבר נורא כל כך. אז תלכו לטיפת חלב. תתרכזו בתינוק. מה אתם מתעקשים.

יותר מקומץ רמיזות ויותר מרמיזות בנוגע לאין עשן בלי אש.
אמירות אשר באו בתלונה על כך שהזוג אינו מקבל את אוסף הדיעות/עיצות שלא בדיוק ביקש.
אמירות היגיון "פולני" קלאסי כגון אם אתם לא מוכנים לשמוע למנוסים מכם אז מה הפלא שנטפלו אליכם.

יכול להיות שהם התנהגו וניראו הכי א-סוציאליים ולא בוגרים והיה מקום לקרוא לעו"ס.
ואולי נכנסו לעין של מישהו כי הם צעירים וגם מודיעים שהם לא מחסנים?

ודווקא הסכמתי עם הגישה הפציפיסטית. אז אולי אני במקומם הייתי הולך לטיפת חלב.
אבל אני זה אני.

מה עם הכבוד להחלטות שלהם? לבחירה שלהם? למערכת השיקולים שלהם?
אז מה אם הם צעירים?
פתאום מניחים הנחות פסימיות בנוגע להבנתם/כושרם כהורים. הם צעירים כל כך... בלי הורים ליד. לא מוכנים לקבל עזרה.
(כפויה)
מאיפה זה בא? ההנחות האלה? "הרגשות"? זה שהם "מיליטנטיים"? כי הם לא מוכנים לפיקוח?

אפשר להתדיין על נחיצות התערבות העו"ס, דרך הפעולה של העו"ס וכד'. אבל זה לא זה. החוק הוא יבש וקר והכל חוץ ממושלם ואני שמח שגם מיכל צמות נציגה שלו (כשהיא לא בחופשה) כי צריך אותה. החוק זה מה שיש.

מה שהעציב אותי זה שהרגשתי מין הרגשה מאד סאבלימינלית של עליהום.
כביכול שהיה נוח להיות נציגי הגישה "הבוגרת" והפטרונית שמניחה שהיא יודעת הכל ומפלילה אותם כי הם לא מיישרים קו.
חשבתי שהטון -גם אם הכוונה טובה- יהיה מקבל יותר, מכבד יותר, מבקר את הדעתנות והדיעה המוקדמת שהובעו שם.

האם יש מי שחולק איתי הרגשה זאת?
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

_אני מצטערת. קשה לי לקרוא מילים כאלה. מי שחפץ לתמוך בהורים בגידול ילדם או בכל פן אחר בחייהם לא עושה זאת תוך הפרדת ילדם מהם.
גם כשהם מתעללים בו מינית?_
כל דרך אחרת חוץ מלהפריד בינהם. זו חוצפה ואכזריות שלא תתואר. בוודאי שגם אם הם מתעללים בו מינית! דרכים אפשריות:
להעניק להם טיפול משפחתי רצוף במעון מיוחד לכך. ועדיף, להעניק להם טיפול רצוף בתוך ביתם. זו אמנם התערבות אבל כזו שמשאירה אותם כמשפחה בביתם ומרפאת אותם יחד.

על חשבון הילד זה אומר אמא שרוצה ללכת לקניות/מספרה ויש לה עולל בן שנתיים, ומכביד עליה שיהיה איתה אז היא נועלת אותו לשלוש שעות לבד בבית. או אמא שרוצה להתפרנס ועושה את זה ע"י מתן שירותי מין ונועלת תינוק לבכות בחדר לבד בזמן שהיא עם לקוחות, או ילדה בת 5 בארון באותו הזמן. או כמו הדוגמא שכבר אמרתי שאמא מנקה את הבית ונועלת את הילד בחוץ ומנצלים אותו מינית ואחרי שהיא יודעת את זה ממשיכה לנעול אותו בחוץ...
הן צריכות כסף. לא הרחקת הילד. ולא התערבות מאיימת. כסף ועזרה. אם לאמא אין עזרה עם הילד, והיא חייבת לצאת בלעדיו, (כן, חייבת לצאת לבד למספרה, לפעמים זה הדבר שיציל אותה מקריסה נפשית) שתוכל לפנות אליכן ולהגיד "תשמעי אני חייבת שמישהי תהיה עם הילד" ואף אחד לא יתפקע מצחוק בצד השני. ישלחו אליה מישהו. בייביסיטר כשרות רווחה.

אני לא מדברת על דברים כמו שאנשים כאן באתר מציגים שאלו התלבטויות ובחירת דרך.
מה זאת אומרת? אני לכל אורך הדיון מנסה לדבר איתך על כך שבחירת דרך עשויה להיתפס כהזנחה ואת מתעקשת לדבר אתי על כיבוי סיגריות.

כמו שאני מבינה את הדברים אל שושו ושחר לא הגיעו במקרה כי יצאו מוקדם מבית חולים והם צעירים,
איך הצלחת להבין דבר כזה? על סמך מה? אני מרגישה שכל הדיון הוא בדיוק על הרגע הזה בו תהיה הופכת חשד הופך עובדה.

הגיעו אליהם כי שושו הייתה נערה בסיכון כי היא נעדרה בצעירותה מהבית וההורים שלה פעלו אולי בחוסר אחריות ועירבו את הרשויות, והכתימו אותה כך לכל חייה גם עם הפיכתה לאם? (האם זה היה תיק "גנוז" ?)

ואנחנו לא מכירים את כל הסיפור שלהם ואת כל העבר אבל ברור שיש כאן עוד דברים בגו.
אני לא מבינה איך ראשית המשפט מתיישבת עם סופו.
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי צוויליך* »

נכתב לפני תגובתה האחרונה של מיכל.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

דוקא אני חושבת שאת טועה. בדרך כלל העובדות הפחות משופשפות ופחות עייפות הן הרגישות יותר.
פה יש אי הבנה ל"כלל הראשון" שנתתי קודם:
אם אנשים בני חמישים, עתירי נסיון חיים, יתחילו רק אז את לימודי העבודה הסוציאלית, הם לא יגיעו לתפקיד משופשפים ועייפים. התכוונתי שרק להם יהיה מותר לעבוד בתחום של רווחת אנשים אחרים, אחרי שהספיקו לחוות חיים.
איך שזה עובד היום, את כמובן צודקת: המבוגרות עייפות וקהות. הצעירות לעתים לא מבינות מהחיים שלהן. פגשתי למשל עובדת סוציאלית בשנות העשרים לחייה, מבית טוב, משכונה טובה, שקיבלה "פונים" במשרדה במצבים קשים מנשוא, ולא היה סיכוי שהיא תתחיל להבין מה הקטע שלהם ואיך להוציא אותם מזה. היא תתחיל להבין בגיל ארבעים, ואז כבר תהיה שחוקה וקהה. אולי. אולי לא. הלוואי שלא. בכל אופן, מהכרות אישית וארוכה אתה, ראיתי איך ההתקהות פושה בה לאט אבל בטוח, באין ברירה מול המצבים הקשים. אולי כשתגיע הידיעה כבר לא יהיה עם מי לדבר.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

חשבתי שהטון -גם אם הכוונה טובה- יהיה מקבל יותר, מכבד יותר, מבקר את הדעתנות והדיעה המוקדמת שהובעו שם.
מסכימה עם ההרגשה הכללית שלך, אבל היו גם, כמו אמא ל 5 , שבאים ממעמקי הממסד ונתנו עצות לדרך ללא ביקורת על הדרך. היא, רופאה, אמרה להם "מצדי אל תלכו לטיפת חלב אבל תראו שהתינוק עושה קקי כך וכך ביום" הם אמנם לא ביקשו את העצה הזאת אבל היא ניתנה ברוח טובה והיא עצת זהב.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

מיכל, אני מצטערת שיוצא שאני תוקפת אותך כאן.
לעיני רוחי נשים אחרות במקצועך, ודרך הממסד לטפל ב"שונים" (ראה שושו ושחר).
אני מקווה שאני לא גורמת לך הרגשה רעה. בשיחה איתך אני נוטה לשכוח שאני מדברת עם אדם פרטי בעולם שאני לא מכירה. סליחה ותודה על הדיון.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

נדמה לי שהבעיה שמנסה פלוניתה להעלות אינה של עוסיות עייפות וקהות שכבר אינן מתרגשות ממה שהן רואות, אלא ההיפך. עוסיות שכל משפחה טיפה לא נורמטיבית נכנסת לקטגוריה של הזנחה או לפחות לכזו שדורשת בדיקה ארוכה ומעמיקה יותר. זה לא נראה לי חוסר רגישות, אלא חוסר אבחנה וחוסר אכפתיות למה שהתהליך מעולל למשפחות שאינן מזניחות. מלבד זאת, במקרים של גירושין, העוסית (או פקידת הסעד) אינה מתבקשת רק לבדוק אם יש או אין הזנחה, אלה להגיש חוות דעת על הורה זה או אחר ובידה להשפיע על דברים הרי גורל כמו משמורת, הסדרי ראיה וכדומה. במקרה שאחד ההורים אינו נורמטיבי, ההורה השני משתמש בזה על מנת להשיג את מבוקשו באמצעות מערכת הרווחה.
רסיסים_של_אור*

התערבות רשויות הרווחה

עוסיות שכל משפחה טיפה לא נורמטיבית נכנסת לקטגוריה של הזנחה או לפחות לכזו שדורשת בדיקה ארוכה ומעמיקה יותר.

מה שישר שולח אותי לחשוב, שאולי כדאי שנשקיע ונלך להיות עו"סיות, כדי שיהיו באוכלוסיה הנ"ל גם כאלה שהן בעצמן "לא נורמטיביות"... ;-)
סוף_מעגל*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

אם הדיון הוא על בסיס נראה לי ולא על בסיס יודעת,
את צודקת. אין לי זיקה אישית לנושא.
יחד עם זאת אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממני מלהשמיע את דעתי. במובנים מסויימים, לפעמים דעה מרוחקת אינה טעונה רגשית ולכן יש בה ערך.
וממרחק, אני אומרת מה שכבר אמרו פה - עד עכשיו כתבת איך לא. אולי תכתבי גם איך כן? לשחרר קיטור זה בסדר, השאלה מה עושים הלאה.

הצעה נהדרת שעלתה פה היא שרותי ביביסיטר (תשמעי אני חייבת שמישהי תהיה עם הילד" ואף אחד לא יתפקע מצחוק בצד השני.). אלא שלא נראה לי שמבחינה תקציבית דבר כזה ישים.

במקרה שאחד ההורים אינו נורמטיבי, ההורה השני משתמש בזה על מנת להשיג את מבוקשו באמצעות מערכת הרווחה.
ושוב, ממרחק, מערכת הרווחה פה היא אולי האקדח, אבל מי שלוחץ על ההדק הוא אחד ההורים (ואולי שניהם).

כל דרך אחרת חוץ מלהפריד בינהם. זו חוצפה ואכזריות שלא תתואר. בוודאי שגם אם הם מתעללים בו מינית!
אני מנסה ללא הצלחה להבין מה כתוב פה : לדעתך זו חוצפה ואכזריות להפריד הורה המתעלל מינית מילדו ? בואי ננסה שוב, אני ממש קשת תפיסה בעניין הזה : האם את חושבת שאלו שמפרידים בין ילד לבין הורים מתעללים - הם האכזרים ?
אמא_חדשה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

כי היא נעדרה בצעירותה מהבית וההורים שלה פעלו אולי בחוסר אחריות ועירבו את הרשויות, והכתימו אותה כך לכל חייה גם עם הפיכתה לאם?

גם אני אחת מהענדרות מהבית עם התיק ברווחה... ועדיין לא נטפלו אלי בבי"ח.

אני לא אומרת שהיה שם יותר מזה, ויותר מזה אני אומרת שאם המצב היה קורה לי , לא הייתי חושבת פעמיים ויוצאת למלחמה... כמו שכתבתי למעלה כבר. לעולם לא הייתי נותנת למישהו לפקפק באימהות שלי, ותקראו לזה יהירות של צעירים ולא אכפת לי.

אבל עדיין , אני מעדיפה לחיות המדינה שבודקים ובודקים...

בקשר לגרושים: לפעמים הגירושים כל כך מכוערים וההורים כל כך שקועים בעצמם ובחלוקות רכוש שלהם, בכבוד ובאגו ששוכחים שבאמצע יש לו ילד קטן וסובל מאוד, לפעמים דווקא התערבות מבחוץ והפנייה לטיפול רק יטיבו עם המצב. ולרוב ההורים בעצמם לא מסכימים בינהם על משמורת, ואז נותר רק לבית משפט להחליט.

_גם כשהם מתעללים בו מינית?
כל דרך אחרת חוץ מלהפריד בינהם. זו חוצפה ואכזריות שלא תתואר. בוודאי שגם אם הם מתעללים בו מינית! דרכים אפשריות:_

סליחה פלונית, אבל בעיני זה פשוט חולני!

זו חוצפה להפריד אבא שאונס את ביתו? את לרגע עוצרת לחשוב מה מרגישה הילדה בסיטואציה הזאת?
אני מבינה שפלשו לך לחיים כך סתם ואת רותחת, גם אני הייתי מרגישה כך, אבל בין זה לבין להגיד שתמיד בכל מצב הורה מתעלל טוב יותר, ממשפחה אומנה, פנימיה וכדמ'... זה פשוט לא מתקבל על דעתי.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממני מלהשמיע את דעתי.
ברור שלא.
הצעה נהדרת שעלתה פה היא שרותי ביביסיטר (תשמעי אני חייבת שמישהי תהיה עם הילד" ואף אחד לא יתפקע מצחוק בצד השני.). אלא שלא נראה לי שמבחינה תקציבית דבר כזה ישים.
ובכן (זו היתה הצעה שלי אגב, הנה, אני לא רק משחררת קיטור...), את אומרת שהמערכת לא מסוגלת (מבחינה תקציבית או אחרת) לנהוג באנושיות , ואת מגבלותיה צריכים לספוג אזרחים, גם אם על מגבלות אלה הם נדרשים כאנשים פרטיים לשלם מחיר יקר מנשוא.

ושוב, ממרחק, מערכת הרווחה פה היא אולי האקדח, אבל מי שלוחץ על ההדק הוא אחד ההורים (ואולי שניהם).
אם המערכת תולה את האקדח הזה על הקיר לשימוש הציבור, זה רק עניין של זמן מתי מישהו ילחץ על ההדק. ואז ממחזה זה הופך לסרט אימה. כמו שכתבה קודם פלוניתה, בדיקת הסרק יכולה להתגלות כנשק עם כדורים חיים.

האם את חושבת שאלו שמפרידים בין ילד לבין הורים מתעללים - הם האכזרים ?
כן. אני חושבת שאם מישהו מעיז להתיימר ולהגיש טיפול למשפחה כזאת הוא צריך לעשות זאת באופן אחראי. ולא רק אחראי למראית עין. ללא הפרדות, שהנזק שלהן לא פחות גדול רק פחות נראה לעין.

גם אני אחת מהענדרות מהבית עם התיק ברווחה... ועדיין לא נטפלו אלי בבי"ח.
אולי שפר עלייך מזלך? אולי פיספסו אותך, כמו שקורה לעתים קרובות בתוך המערכת העייפה והמבולבלת?
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

להפריד הורה המתעלל מינית מילדו ?

צריך לנסות ולדמיין לעומק מה המשמעות המעשית ביום יום של הפרדה כזאת על כל אחד מבני המשפחה. מה המשמעות של המילה הזאת - להפריד- שנכתבת בכזאת קלות?
לאן הולך האבא בדיוק כשהוא מופרד?
כמה בגדים הוא לוקח ואיך הוא מגיע משם לעבודה? מה הוא אומר בעבודה?
מה מרגישה אשתו? איך התקשורת בינהם באותו זמן? כמה פליקים הילדים שלה חוטפים כשהם תופסים אותה בוכה במטבח? איך מרגישים האחים האחרים כשזה קורה, וגם,
בכמה קילו אפשר להעריך את המשקל שהתיישב באותו יום שהאבא הופרד על הלב של הילדה הנאנסת?
סוף_מעגל*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

את אומרת שהמערכת לא מסוגלת (מבחינה תקציבית או אחרת) לנהוג באנושיות
לא זה מה שאמרתי. מה שאמרתי היא שמשמעותה האופרטיבית של ההצעה שלך היא הגדלת מס ההכנסה שאני באופן אישי משלמת. כבר ציינתי שאני ומרבית האנשים שאני מכירה משלמים קרוב ל- 50% משכרם, בין השאר בכדי שיתקיימו במדינה שירותי רווחה. הצעה אופרטיבית אמיתית צריכה להגיד מה לעשות במסגרת משאבים מוגבלים ולא להציע להגדיל משאבים. קצת מזכיר את - לא רוצים לחם ? שיאכלו עוגות !

לאן הולך האבא בדיוק כשהוא מופרד? כמה בגדים הוא לוקח ואיך הוא מגיע משם לעבודה?
תגידי, על מה את מדברת ? אבא כזה לא הולך לשום עבודה. הוא הולך למוסד סגור - כלא או בית חולים, תלוי ממה נובעת הבעיה. אם לא, מסכת ההתעללויות תגדיל את עצמה בקצב מעריכי - כל אחד מילדיו יגדל להיות מפלצת כמוהו בעבור ילדיהם. את לא חושבת שהסבל של השבט העתידי הזה יכול להימנע ?
ענו_ה*
הצטרפות: 13 דצמבר 2005, 23:41

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי ענו_ה* »

עד כמה שידוע לי (ואוליי אני לא מעודכנת) - הגישה כיום היא באמת לא להפריד בין הורים לילדים גם במקרה של התעללות, אלא לנסות ולשקם את המשפחה בלי לפרק אותה. המחיר של הפרדת ההורים מהילד בכפיה הוא מאוד כבד, גם עבור הילד הנפגע וגם עבור ההורים, שלעתים קרובות היו ילדים פגועים בעצמם וזקוקים מאוד לתמיכה ולמידה. יש סיכוי גדול יותר להחלמה הן של ההורים והן של הילד כאשר הם עוברים יחד תהליך של שיקום.

כמובן שאם ההורים יראו בחדירת העו"סים פגיעה חמורה באוטונומיה ההורית שלהם ולא יכנסו לתהליך טיפולי, סביר להניח שהמסקנה תהיה שאין טעם להמשיך ולחשוף את הילד לפגיעה ואז באמת יוציאו את הילד מהבית.
מיכל_צמות*

התערבות רשויות הרווחה

מה שהעציב אותי זה שהרגשתי מין הרגשה מאד סאבלימינלית של עליהום. צוויליך, ממש צר לי שזו הרגשתך, לא הייתה לי כוונה כזו. לדעתי הדף הזה כבר מזמן איננו על שושו ושחר. הוא עוסק באנשים אחרים ובתיאוריות. שושו ושחר כבודם במקומו מונח וכל התייחסות שנעשתה ישירות אליהם מצידי היא בדף שאותו הם פתחו. הם אפילו לא משתתפים בדיון הזה.

פלונית כמעט כתבתי שאין טעם יותר, ואז התייחסת אלי פתאם אחרת. אז אני מברכת על השינוי.

במקרה שאחד ההורים אינו נורמטיבי, ההורה השני משתמש בזה על מנת להשיג את מבוקשו באמצעות מערכת הרווחה. נכון. זה עצוב. אני מקווה שברוב המקרים עולים על זה. בדרך כלל כשהורה מניפולטיבי על חשבון ילדיו זה לא משחק לטובתו.

מה המשמעות של המילה הזאת - להפריד- שנכתבת בכזאת קלות? בקלות? את יודעת מה קורה לילד שיוצא לפנימייה? אני לא תמיד יודעת והייתי שם הרבה. את חייבת להיות במעקב פי 10 ולראות מה קורה איתו ולעבוד עם העובדים בפנימייה כדי לקדם את ענייניו וללחוץ שיקבל שם טיפול (כי אם זו פנימייה של 200 ילד אז יש עוד 200 עו"סיות שלוחצות וחשוב לך שהילד שאת מטפלת בו - כמעט כתבתי שלך, כי במובן מסויים את מרגישה כך האחריות עלייך - חשוב לך שהוא יקבל את הטיפול שמתאים לו). ולפני כן המלחמה והחיפוש אחר מסגרת מתאימה, ובהמשך הטיפול עם ההורים כדי שיוכל באיזה שהוא שלב לחזור הבייתה וכל שנה (בתקווה שלא יצטרך להשאר שנה שלמה, אבל מציאותית מי שכבר יצא בדרך כלל נשאר, כי מוציאים רק במקרים קיצוניים. אגב, רוב הילדים שבמוסדות הרווחה יוצאים מביתם מרצון הוריהם ובשיתוף פעולה. מעטים יוצאים בצו בית משפט נגד רצון הוריהם) כל שנה ועדות מיוחדות להמשך. כל העבודה שסביב זה (לא רק הניירת והטיפולים, האנרגיות הנפשיות שמלוות את זה) היא מתישה וקשה והדאגה לילד שבמוסד היא לא תמיד פחותה מזה שבביתו ומקווים שעשינו את הדבר הנכון ושבאמת יבנה לו בית לחזור אליו. ואת חושבת שזה תלוי בעובדת? זה תלוי בעיקר בהורים. הם אלו שצריכים לעשות את העבודה האמיתית כדי שהילד יחזור אליהם.

והכי קיצוני פלונית - אם מישהו יאנוס אותך ותהיה לי אפשרות לעצור את זה - את רוצה שאני אסתכל לצד שני ואומר - הוא האחראי עליה (הבוס שלה למשל - שזה גם יחסי כאלה של סמכות. ברור שזה שונה אלף אלפי הבדלות ובכל זאת) ואני לא זכאית להתערב. וכל החיים שלך תלכי עם הצלקת הזו גם של זה שאנס וגם של אלו שיכלו למנוע, אבל נתנו לו את האפשרות להמשיך. מבחינתי זו חזרה לימי הביניים.
מיכל_צמות*

התערבות רשויות הרווחה

פלונית, רק עכשיו ראיתי את הדברים שכתבת לי בדפבית שלי. תודה @}. בהחלט יהיה הרבה יותר נעים לי להתדיין עכשיו. אני גם מעריכה (ואל תראי בזה פטרוניות בבקשה (-; ) את הטרחה להגיע ולהתנצל - את המקום של המודעות העצמית. תודה ! @}
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

זה תלוי בעיקר בהורים.
נכון. ולכן צריך לחזק את ההורים, בכל דרך. (ולסוף מעגל: אם יש להם לחם ישן וקשה אז אפשר לפורר אותו ולהוסיף קצת קקאו זול וסוכר לבן ולהפוך אותו לכדורי שוקולד, למען השם!)
להוציא ילד מחזקת הוריו זו הפעולה הכי מחלישה להורים. זה להפוך אותם לשבר כלי ואחר כך לבנות אותם מחדש, לפי שיקולי המערכת, התקציבים שלה והרצון הטוב שלה. אפילו אם מדובר "רק" בשנה. או ביום. את יודעת מה, אפילו אם מדובר רק באיום לעשות כן. האיום הוא הדרך הכי קצרה, הכי זולה, ואפקטיבית בצורה מדהימה.
השאלה אם מותר למישהו לפרק אדם אחר ולבנות אותו מחדש חוץ מלאלוהים.
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

מה שאמרתי היא שמשמעותה האופרטיבית של ההצעה שלך היא הגדלת מס ההכנסה שאני באופן אישי משלמת
אני באופן אישי מעדיפה שתשלמי יותר מס ושלרשויות יתעצמו הכלים להימנע מהתנכלות למשפחתך ופגיעה בחופש שלך.
כך גם תוכלי לחיות בחברה בריאה יותר, בה גם זולתך שלא יודעים להשלים עם החדירה הפוטנציאלית לפרטיות בשלווה כמוך יוכלו לישון בשקט.
אמא_חדשה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

פלונית, ניכר בדברייך שאת מדברת מצד ההורים בלבד וכלל לא מצד הילד..

את מוזמנת להתארח איתי בפנימיה בה אני שהיתי שנה שלמה, שגם היתה מן היפות בחיי, ולשמוע את הילדים.

ברור שלכולם יש צלקת, אבל הרוב הגדול מאוד שמח לעזוב את הבית ולהשתחרר מהמצוקה היומיומית.
אני הייתי בין המקרים הקלים ביותר, אבל היו שם ילדים שעברו מסכת של התעללות, שבאפטרים לא רצו לנסוע הביתה, ופעם בשבועיים כשהיינו נוסעים לבקר את הבית, הם היו נשארים בכפר כדי לעבוד. ולא, הם ממש לא רצו ללכת לטיפול עם ההורים.
היום חלק גדול מהם, (לפחות חברים שאני בקשר איתם), אחרי בגרויות וצבא, עובדים, חלק התחתנו, לחלק כבר יש ילדים. ולא היה להם דבר אם היו נשארים בבתים או ברחובות משם הגיעו...

אני מבינה שהדיון הוא על מה זה עושה להורים, אבל בעיני הרבה יותר חשוב מה זה עושה לילדים.
הילד שלי מבחינתי חשוב ממני. וכך כל ילד בעולם.
אמא_חדשה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

אני באופן אישי מעדיפה שתשלמי יותר מס

אני אישית לא רוצה לשלם יותר מס בגלל שלמישהו לא נראת צורת העבודה של הרשיות.
אמא_חדשה*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

לדעתי הדף הזה כבר מזמן איננו על שושו ושחר. הוא עוסק באנשים אחרים ובתיאוריות

אני מקווה שזה אכן ברור שהנושא מזמן כבר לא עוסק בהם בכלל
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני באופן אישי מעדיפה שתשלמי יותר מס
לידיעה כללית, אחוזי המס בישראל הם מן הגבוהים בעולם. לא בטוח שהעלאה שלהם תגדיל את קופת המדינה. אני יכולה לחשוב על מקרים רבים שזה יהיה עבורם הקש של הגמל שיגרום להם לרדת מהארץ. אבל זוהי כבר באמת גלישה מנושא הדף. כמו אמא חדשה, גם אני לא רוצה לשלם יותר מס בגלל שלמישהו לא נראת צורת העבודה של הרשיות, וזה נכון לא רק לגבי נושא רווחה אלא בכלל. כן חשוב לפתח מנגנוני ביקורת יעילים (דיון כזה יכול להיות דוגמא למנגנון כזה) במטרה לשפר את פעולתן של מערכות בירוקרטיות.
מה שמחזיר אותי לשאלה ששאלתי אי שם למעלה : בכדי שיהיה פה יותר מהוצאת קיטור (חשובה לכשעצמה !), אולי כדאי שבעלי/ות הניסיון (הן מהצד המטפל והן מהצד המטופל) ינסו להגדיר את הרצוי מול המצוי. אני מאמינה שאם נדרשים שינויים (שיקרבו את המצוי לרצוי), הבשורה בהחלט עשויה לצאת מחברי קהילת באופן, אשר יחד עם היותם אנטי ממסדיים, הם אנשים שמניעה אותם אידיאולוגיה חזקה ולא סתם צירוף של נסיבות.
<סוף מעגל>
פלונית*

התערבות רשויות הרווחה

שליחה על ידי פלונית* »

פלונית, ניכר בדברייך שאת מדברת מצד ההורים בלבד וכלל לא מצד הילד..
אם כך ניכר אני באמת משחתת מילים.

הבשורה בהחלט עשויה לצאת מחברי קהילת באופן
הו.

<סליחה, סוף מעגל , כתבת דברים יפים. סליחה שבלי קשר אלייך הם מוציאים ממני רק קולות בטן עמומים. הייתי כותבת "הלוואי" או משהו כזה אבל האצבע המקלידה נכנסה לטיק.>
שליחת תגובה

חזור אל “ילדים מרביצים להורים”