התייעצות חוקית לגבי חינוך ביתי

אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

שליחה על ידי אחת* »

בית הספר לא יעשה עם זה צרות?
ממה שידוע לי בתי הספר כמעט לא עושים צרות - אם מישהו עושה צרות אלה מפקחים וקב"סים של משרד החינוך
תפוח_אדמה*
הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*

שליחה על ידי תפוח_אדמה* »

יכולים לעשות צרות, אבל עדיין לאף אחד לא עשו שום דבר מעבר ללהפחיד, והכי גרוע שקרה במקרים בודדים היה זימון לבית משפט שהסתיים בלא כלום. הצרות נעשות(כשהן נעשות) על ידי קבסיות נלהבות מדי, שלא מבינות בחינוך ביתי. לכן, אם שלחת מכתב למפקחת ווידאת שהוא התקבל, את יכולה להוציא ולחכות שהקבסית תפנה אלייך. זה יכול להיות תוך שבוע או תוך חצי שנה. כשהיא תפנה כדאי להיות אסרטיבית ולהסביר שהנושא בטיפול הגורמים המוסמכים. בכלל כדאי לתרגל את שריר האסרטיביות ולזכור שזכותך לחנך בבית.
רוצה_לעוף*
הצטרפות: 18 יוני 2015, 00:16
דף אישי: הדף האישי של רוצה_לעוף*

שליחה על ידי רוצה_לעוף* »

אני רשמתי את בתי לבי"ס בלי לשלוח אותה לשם, כי אלו ההוראות הרשמיות.
בלי קשר לאישור (שכולל ביקור של קב"סית בבית), כמה ימים אחרי תחילת שנת הלימודים, התקשרה אלי הקב"סית של בי"ס ושאלה מה קורה, אמרתי לה שאנחנו בחינוך ביתי והכל מאושר ותקין. בזה נגמר הקשר שלנו איתה.

למה אני מספרת לך את זה? כי יתכן שהקב"סית של בי"ס של הבן שלך תתקשר כמה ימים אחרי שהבן שלך יעדר מהכיתה. את הקב"סית הזו את רוצה לנפנף. פשוט לומר לה שהכל בטיפול, ועברת לחינוך ביתי.
היא לא קשורה לתהליך של אישור לחנ"ב.
אבל כשהקב"סית שעובדת עם המפקחת על החינוך ביתי תתקשר אליך - את צריכה לקבל אותה בזרועות פתוחות - "חיכיתי לך, כי אני כבר רוצה שהכל יהיה מאושר ומסודר, ע"פ חוק, ומהר".
בהצלחה
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”