אנסה לכתוב בקיצור:
א. מצטרפת לעצה לפנות ליועצת הנקה מוסמכת, שתתבונן בהנקה. אולי היא תגלה משהו. בין השאר, יכול להיות שיש לך זרם חזק מאוד של חלב שהוא מתקשה להתמודד איתו, וזה גורם לו תיסכול. או דברים אחרים. חבל לסבול כשאפשר להתייעץ עם מומחית.
ב. יש הרבה תינוקות שאינם מעוניינים בהנקה לשום מטרה חוץ מתזונה בחודשים הראשונים. זה כשלעצמו נורמלי, אם כי שונה מהבכור שלך. הוא אומר לך בפשטות, שהוא זקוק לסוג אחר של הרגעה כשלא טוב לו. לא ברור מה לא טוב לו, ולכן פה הייתי מנסה קודם כל עצה של יועצת הנקה מוסמכת ומנוסה (היא יכולה לראות הרבה).
מחוץ ליועצת, השיטה העתיקה: ניסוי וטעייה. פשוט לבדוק מה טוב לו, ואת זה לתת לו.
יכול להיות שהוא זקוק לעיטוף, להרגיש מאוד "עטוף", מחובק, סגור, כמו ברחם, ולכן הוא מעוניין להיות במנשא.
יכול להיות שהוא שייך לאותם תינוקות שזקוקים לכמות גדולה מאוד של אוויר צח ותנועה, ולכן זקוק להיות עלייך במנשא, בתנועה. אפשר לעשות את זה בבית (נדמה לי שיש תיאור שלי לגבי זה, אולי בדף
המלצות מנשאים ), אבל הכי טוב לצאת החוצה.
אני לא מאמינה בלהשאיר תינוק לבכות. ואם הוא שוכב וצורח אז לדעתי צריך לפחות להרים אותו ולחבק אותו ולנסות להרגיע. אולי הוא ימשיך לבכות ולצרוח, כי לא הצלחתם לגלות מה מציק לו ומה יעזור לו, אבל לפחות הוא ירגיש שמנסים לעזור לו ולא שמוותרים עליו.
יכול להיות שהדף
פליי ליידי יעזור לך בנושא ההתארגנות עם הבכור ליציאה. טיפים כגון:
- שאת תתרחצי-תתלבשי ברגע שאת קמה (או בהזדמנות הראשונה אחרי שאת קמה, מייד אחרי הנקה/פישפוש). זה יעזור לך להיות רגועה ומאופסת יותר (לא יכולה להסביר, אבל ככה זה עובד).
- שתלבישי את הבכור לשינה בבגדים של מחר, וככה הוא יהיה מוכן ליציאה ברגע שהוא קם.
- תכיני ערב קודם (או אם בן זוגך מוכן, שהוא יכין לך בבוקר לפני שהוא יוצא לעבודה. כשאת עם שני קטנים עלייך, הוא יכול להיות הצלה גדולה) נשנושים לך ולבכור לקחת החוצה: פירות חתוכים, פירות יבשים, ירקות חתוכים, סנדוויצ'ים וכדומה, וגם בקבוקי מים לך ולבכור, רק לחטוף ולצאת.
אם את יכולה פשוט לצאת לסיבוב של רבע שעה, אפילו בלי אוכל ומים, רק רבע שעה, בזכות זה שאת והבכור כבר לבושים ונעולים מרגע שקמתם - זה אולי יעזור.
בהצלחה!