הרדמת תינוקות

נעמי_בן_שיטרית*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

האם תתכן בעיה פיסית הקשורה לדחיית ההנקה ?

תבדקי.
אני מצטרפת לאפרסקים וממליצה על יועצת הנקה שתתבונן בכם ממבט אובייקטיבי.
לפעמים מתוך התבוננות במשפחה ניתן לזהות מה מפריע לתינוק.
התינוק מוזן לא רק מחלב האם אלא גם ממצב רוחה ונפשה.

שמח במנשא ,אך אני מותשת וממעטה בכך .

מנסיוני רצוי לאסוף ולנתב את האנרגיות למה שמשמח את התינוק.
בסופו של דבר כך הוא רגוע יותר ומתאפשר יותר זמן לנוח.

אולי תחליפי סוג מנשא או תשבי/ תשכבי עם התינוק בתוכו כשהוא נרדם עלייך.

אזרי כוח וסבלנות. (())
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי בשמת_א* »

אנסה לכתוב בקיצור:
א. מצטרפת לעצה לפנות ליועצת הנקה מוסמכת, שתתבונן בהנקה. אולי היא תגלה משהו. בין השאר, יכול להיות שיש לך זרם חזק מאוד של חלב שהוא מתקשה להתמודד איתו, וזה גורם לו תיסכול. או דברים אחרים. חבל לסבול כשאפשר להתייעץ עם מומחית.

ב. יש הרבה תינוקות שאינם מעוניינים בהנקה לשום מטרה חוץ מתזונה בחודשים הראשונים. זה כשלעצמו נורמלי, אם כי שונה מהבכור שלך. הוא אומר לך בפשטות, שהוא זקוק לסוג אחר של הרגעה כשלא טוב לו. לא ברור מה לא טוב לו, ולכן פה הייתי מנסה קודם כל עצה של יועצת הנקה מוסמכת ומנוסה (היא יכולה לראות הרבה).
מחוץ ליועצת, השיטה העתיקה: ניסוי וטעייה. פשוט לבדוק מה טוב לו, ואת זה לתת לו.
יכול להיות שהוא זקוק לעיטוף, להרגיש מאוד "עטוף", מחובק, סגור, כמו ברחם, ולכן הוא מעוניין להיות במנשא.
יכול להיות שהוא שייך לאותם תינוקות שזקוקים לכמות גדולה מאוד של אוויר צח ותנועה, ולכן זקוק להיות עלייך במנשא, בתנועה. אפשר לעשות את זה בבית (נדמה לי שיש תיאור שלי לגבי זה, אולי בדף המלצות מנשאים ), אבל הכי טוב לצאת החוצה.

אני לא מאמינה בלהשאיר תינוק לבכות. ואם הוא שוכב וצורח אז לדעתי צריך לפחות להרים אותו ולחבק אותו ולנסות להרגיע. אולי הוא ימשיך לבכות ולצרוח, כי לא הצלחתם לגלות מה מציק לו ומה יעזור לו, אבל לפחות הוא ירגיש שמנסים לעזור לו ולא שמוותרים עליו.

יכול להיות שהדף פליי ליידי יעזור לך בנושא ההתארגנות עם הבכור ליציאה. טיפים כגון:
  • שאת תתרחצי-תתלבשי ברגע שאת קמה (או בהזדמנות הראשונה אחרי שאת קמה, מייד אחרי הנקה/פישפוש). זה יעזור לך להיות רגועה ומאופסת יותר (לא יכולה להסביר, אבל ככה זה עובד).
  • שתלבישי את הבכור לשינה בבגדים של מחר, וככה הוא יהיה מוכן ליציאה ברגע שהוא קם.
  • תכיני ערב קודם (או אם בן זוגך מוכן, שהוא יכין לך בבוקר לפני שהוא יוצא לעבודה. כשאת עם שני קטנים עלייך, הוא יכול להיות הצלה גדולה) נשנושים לך ולבכור לקחת החוצה: פירות חתוכים, פירות יבשים, ירקות חתוכים, סנדוויצ'ים וכדומה, וגם בקבוקי מים לך ולבכור, רק לחטוף ולצאת.
אם את יכולה פשוט לצאת לסיבוב של רבע שעה, אפילו בלי אוכל ומים, רק רבע שעה, בזכות זה שאת והבכור כבר לבושים ונעולים מרגע שקמתם - זה אולי יעזור.
בהצלחה!
אמא_של_תמרי*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2005, 21:49

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אמא_של_תמרי* »

תודה לכל מי שניסתה לעזור... האמת שמאותו היום שבו כתבתי כאן לראשונה, תמרי ישנה טוב יותר או ליתר דיוק אני מכניסה אותה במהלך הלילה למיטה שלנו והיא נרדמת איתנו. יש לי בעיה להניק בשכיבה עקב כאבי גב ולכן אני נרדמת בחצי תנוחת ישיבה על הכרית הנקה. האמת שזאת לא ממש שינה אמיתית אבל עדין עדיפה על שעתיים ערות... תודה לכולן. עדין לא עברנו למיטה משפחתית אבל העריסה צמודה למיטתנו ואני מיד מגיבה לכל צרכיה... בינתיים נוח לי יותר כך.
אורית*
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אורית* »

תודה על התשובות .
לפני כשבוע הפשוש נכנס ל שביתת הנקה . כל פעם שקירבתי לפיו ציצי הוא צרח , לאחר כיומיים קנינו מוצץ .
בנתיים מזה כשבוע ימים אני נעזרת במוצץ . המוצץ עוזר לו מאד להרגע ולהרדם בין אם במנשא או במיטה המשפחתית . אני שוכבת לידו מלטפת , מדברת ומרגיעה .
גיליתי בעקבות השימוש במוצץ שכאשר הוא עייף מאד קשה לו לינוק גם אם הוא מורעב , לכן אני נותנת מוצץ ולאחריו היניקה משמעותית יותר יעילה .
השימוש במוצץ הינו רק בזמני עייפות .
בזמנים אחרים כאשר התינוק לא רגוע אני לוקחת על הידיים , מנשא , טיול .
גילית שהוא יונק אך ורק לצרכי רעב , ומאז שאני מציעה פחות ציצי ההתנגדות שלו להנקה ירדה .
בזמני התעוררות בלילה אני מציעה ציצי ,לפעמים הוא מתנגד ואני מתעקשת - כנראה מתוך תשישות וטשטוש של השינה .
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אורית יקרה :-)
אני מתנצלת שרק עכשיו אני מתייחסת, אני קצת עמוסה לאחרונה.

אני קוראת את דברייך ורוצה קצת לחזור על דברים שאמרנו קודם:
אני ממליצה לך בחום לפנות בהקדם ל-יועצת הנקה מוסמכת.

לפעמים נדמה שמה כבר יועצת הנקה תוכל לעזור.
לפעמים זה מרגיש כאילו זו הוצאה כספית כבדה ואולי מיותרת.

אבל זה לא!
זו תהיה כנראה אחת ההוצאות הכספיות הכי כדאיות עבורך! גם מבחינה כלכלית.
את מתארת בעיות כמו שביתת יניקה שיכולות עוד להחמיר וההנקה יכולה להשתבש עוד יותר ממה שיש עכשיו.
ואז תמ"ל יעלה הרבה יותר מ-יועצת הנקה. (אני לא מנסה להפחיד חלילה... מקווה שאני לא יוצאת ככה בקריאה, אני רק מנסה לומר שדברים יכולים להשתבש, ושההנקה יכולה להשתבש לחלוטין - זה אפשרי, זה יכול לקרות).
(())

אני ממש ממש ממש - אבל ממש - ממליצה לפנות ליועצת.

את יכולה לקרוא בדף הנקת פגים, שיחה שנערכה בתאריכים 22.6.05 - 30.6.05 ולראות איך מיכל אמא של אופק שהתנגדה ליועצת הנקה, נמלכה בדעתה, נעזרה ביועצת - וכל בעיות ההנקה נפתרו! ממש ככה.

אני מתנצלת אם אני נשמעת קצת "פושית",
ההחלטה היא כמובן שלך, :-)
אני פשוט זוכרת איך לפעמים אנחנו נורא משתדלים להיות קול ומנסים להסתדר לבד, ולא כל כך זוכרים כמה טוב עושה לנו להיעזר ולהיתמך, ואיך שוכחים שזה בסדר- אנחנו לא חייבים לדעת הכל, אפשר גם לקבל תמיכה ולימוד מאנשים אחרים בדרך...

בקיצור, אני מקווה שאת מצליחה לקרוא מבעד למילות המחשב, כמה שאני רוצה עבורך שהכל יסתדר ושיהיה לכם רק טוב.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

ומצד שני, לפעמים שביתת יניקה עוברת כלעומת שבאה. מאחלת לך שככה זה יהיה אצלכם.
אורית*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אורית* »

פניתי ליועצת הנקה בטלפון מטעם לה לצ'ה , היא אמרה שיעוץ לא יעזור במקרה זה , היא חושדת שמדובר בריפלקס .
היא הפנתה אותי למטפל ב שיטת ipec שאכן אימת את חשדותיה ( כתבתי על כך בדף ) .

סמוך ללידת הפעוט הבחנתי בבעיות יניקה , פניתי אליה טלפונית , היא מיד ציינה שתתכן בעית ריפלקס ונתנה לי את הטלפון של המטפל ( שלגמרי במקרה תאם להפליא את האינפורמציה עליה קראתי באתר על שיטת אייפק ) .
עלות האבחון 225 דולר , ולאחר מכן כל טיפול כ - 80 דולר .
מדובר בסכומי עתק .
החלטתי לחכות .

בנתיים הבעיות החריפו כפי שציינתי לעיל בשילוב של נזלות , שיעולים , צרידות ( מה שהרופאים הגדירו ויראלי ) .
אז היום אני משלמת את עלות הטיפול בערך מוסף של הבעיות שהצטברו .

אני מסכימה עם סיגל ב שאכן יפה שעה קודם .
אבל לעיתים אי יכולת לשלם סכומים כאלה מקשות על נקיטת הפעולה .
סיגל_ב*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי סיגל_ב* »

ומצד שני, לפעמים שביתת יניקה עוברת כלעומת שבאה.
נכון.
אך ההתעקשות שלי על יועצת הנקה באה בעיקר בעקבות מה שהופיע בהודעה הראשונה:

_הוא אינו יונק ביעילות .
תמיד נחנק , דוחף , משתעל , חוזר לינוק .
ההנקה אינה נינוחה ומהנה ,
זה כך מיום היוולדו ._

בכל אופן אורית,
קראתי מה שכתבת בדף שיטת ipec.
אני מקווה שהכל יסתדר לכם במהרה!

מה שכן,
מטריד אותי קצת המשפט הזה שלך:
פניתי ליועצת הנקה בטלפון מטעם לה לצ'ה , היא אמרה שיעוץ לא יעזור במקרה זה , היא חושדת שמדובר בריפלקס .
נשמע לי קצת מוזר שזה מה שהיא אמרה לך. בלי לראות אותך, בלי כלום, רק על סמך שיחה טלפונית היא אומרת לך שייעוץ לא יעזור לך... תמוה בעיניי.
אבל אולי אני לא מבינה באיזה ניואנס שיש כאן, אני אבקש מבשמת ועדי להיכנס לכאן רגע.

שולחת לך ולבנך בינתיים חיבוקים וחיזוקים (()).
בשמת_א*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי בשמת_א* »

קודם כל, מדריכת הנקה מתנדבת של ליגת לה לצ'ה. אנחנו משתמשות במונח "יועצת הנקה" לגבי יועצות ההנקה המוסמכות (מקצוע פארא-רפואי) (אם כי יש יועצות הנקה מוסמכות שהן גם מתנדבות של לה לצ'ה, אבל את לא תדעי את זה בשיחה כשהיא עונה לך כמתנדבת).
אחרי שקראתי את הרעיון של רפלוקס חזרתי וקראתי את דברייך, אורית, וזה נשמע הגיוני.
אני לא יכולה להגיד כלום על שיחה שלא שמעתי במו אוזניי, אבל עד כמה שידוע לי, יועצת הנקה יכולה לעזור גם עם רפלוקס.

נזלות , שיעולים , צרידות
הרפלוקס שורף את הושט, וגורם לתופעות משנה. למשל, כל מה שקשור לגרון מסכן.

_סמוך ללידת הפעוט הבחנתי בבעיות יניקה , פניתי אליה טלפונית , היא מיד ציינה שתתכן בעית ריפלקס ונתנה לי את הטלפון של המטפל ( שלגמרי במקרה תאם להפליא את האינפורמציה עליה קראתי באתר על שיטת אייפק ) .
עלות האבחון 225 דולר , ולאחר מכן כל טיפול כ - 80 דולר ._
מדריכה אמריקאית? אייפק בארה"ב?
אהה.
אבל אולי צריך רק טיפול אחד או שניים והכל יסתדר?
אורית*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אורית* »

בארה"ב לא קוראים לזה אייפק . אך מדובר באותה שיטת טיפול ( אם זכור לך , בשמת , שאלתי אותך באחד מדפי לגדל ילדים בלי חיתולים כיצד למצוא מטפל אייפק בארה"ב . וכך לגמרי במקרה הגעתי למטפל בשיטה זו דרך מדריכת ההנקה ) .
במקרה הנוכחי מדובר במדריכת הנקה טלפונית שהינה יועצת הנקה מוסמכת המבצעת מפגשים בבתי המניקות .

נחזור לנושא הדף .
לאחר טיפול אחד התינוק מסרב בתוקף לקחת מוצץ והחל לינוק מסביב לשעון .
בשעת ההרדמה הוא מתחבר לציצי וכמעט ולא מרפה עד ההשכמה ב- 6 בבוקר לפשפוש .
כנראה הוא משלים חוסרים תזונתיים עקב סרבנות ההנקה הממושכת .

אחרי שבועיים של הרדמות עצמאית עם מוצץ אני שמחה לחזור להניק , הכלים במטבח הולכים ונערמים ואף ערמת הכביסה ממתינה בסבלנות .
ואני נאנחת ומחפשת תנוחת הנקה שתאפשר לי לישון בלילה .

ועל כל זה ייאמר בלי עין הרע .
סיגל_ב*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אורית,
נשמע טוב,
אני שמחה לשמוע על השיפור!
מאחלת לכם שהכל יסתדר ותגיעו לרגיעה ושלווה. @}
בשמת_א*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי בשמת_א* »

טפו טפו טפו בלי עין הרע!
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי יעלי_לה »

הורדתי עכשיו מהאינטרנט דבר מגניב... קובץ אודיו באורך כ-20 דקות של צלילי מוזיקה רגועים עם רעשים מהרחם: דפיקות לב, מערכת עיכול וכו'... נורא יפה. זה מיועד ל-הרדמת תינוקות, אבל זה יפה גם בלי קשר. התינוק שלי (חודשיים וקצת) מקשיב לזה עכשיו די בריכוז (אבל גם לפול סיימון הוא מקשיב בריכוז). נראה לי שאילו הוא היה עייף עכשיו, זה היה מרדים אותו על בטוח (אבל זה תינוק שנרדם די בקלות כשהוא עייף).

זה נקרא BabySleep System (ככה: בלי רווח בין הבייבי לסליפ ועם רווח לפני הסיסטם) וניתן להורדה באמצעות Emule.
יעלי_לה

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי יעלי_לה »

תיקון: הקטע נמשך שעה (20 MB ולא דקות). התינוק נרדם תוך רבע שעה של האזנה גם בלי להיות עייף (בכל אופן, לא נראה לי שהוא היה עייף).
בשמת_א*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי בשמת_א* »

מוזיקה רגועים עם רעשים מהרחם: דפיקות לב, מערכת עיכול
ומה זה מלמד אותנו, כיתה יקרה, על הצורך של תינוקות בהרדמה?
אצל מי יש רעשים שמוכרים לתינוק מהרחם? (רמז: לא במכשיר הקלטה)
באיזו זווית צריך להיות כדי לשמוע אותם? (רמז: לא במיטה לבד בחדר השני)
>יש פה מישהו שלא יודע את התשובה?<
יעלי_לה

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי יעלי_לה »

לא במיטה לבד בחדר השני

ממש לא רמזתי שאני ממליצה להשתמש בזה בצורה כזו...

התינוק שלי - ועוד כמה שאני מכירה - אוהבים לשמוע מוזיקה בשעת ההרדמה (על הציצי או בנענוע על הידיים או סתם קרוב מאוד לאמא), וגיליתי עוד אופציה נחמדה מאוד לעניין זה, בנוסף לדיסקים האחרים שהוא אוהב (יש לו טעם מאוד ברור: כל הדיסקים שאמא טחנה בהריון :-) )
אמא*
הצטרפות: 02 ספטמבר 2001, 23:05

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אמא* »

ולי יש בעיה שמאד מקשה עלי. התינוק שלי מתקשה בשינה. הוא נרדם כל פעם ל10-20 דקות בלבד. מתעורר בבכי בדרך כלל. אין מצב של שנת צהריים. הוא בן 8 חודשים. מה עושים? שאלתי את רופא הילדים אם זה נורמלי והוא אמר שכן. 4-6 תנומות קצרות במשך היום. אפשר לעזור ל ולהגיע לשנת צהריים?אני משתגעת מזה שכל האימהות האחרות מצליחות לארגן את זה ואני לא.. זה מקשה עלי לצאת החוצה(הוא עייף, לא נרדם בעגלה או במנשא כי יש אור חזק ובוכה בלי סוף)
אמא_חדשה*
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

אמא יקרה...
גם התינוקי שלי לא ישן צהריים, במשך חודשיים זה פשוט היה סיוט. עייף כל היום, משפשף את העיניים, לא אוכל טוב. נרדם כל פעם ל15 דקות.
כנראה מייאוש, הפסקתי להלחם בו, גיליתי לתדהמתי שכנראה ושידרתי לו את התסכול שלי והוא פשוט היה קולט שאני מנסה להשכיב אותו לישון, והוא התחיל פשוט לשנוא את זה. אפילו לתנוחת ערסול בידיים לא מוכן לעבור. כל הזמן אנכי.

באמת שהתייאשתי. לא רוצה לישון? האם אני באמת יכולה לעשות משהו? לא. (אלא אם כן אשתמש בשיטות דרסטיות) אז הכי קל להניח לו.
בימים האחרונים פתאום התחיל להרדם לבד, לפעמים תוך כדי משחק פשוט נופל מעייפות, בסביבות- 15:00 התחיל לישון כשעה וחצי, אוכל מצויין, בוכה הרבה הרבה פחות. פשוט השתנה הילד.
אני באמת חושבת שכדאי לך להגיד להזכיר לעצמך כל הזמן שזה שלב, תקופה, זמני, זה באמת עובר.
למרות שזה כל כך קשה, אני הייתי מגיעה לבכי בסוף היום, הייתי פשוט מתוסכלת.

תשכחי מאמהות אחרות, אצל "אחרות" גם התינוק ישן מ- 19 עד 7 כבר מהשבוע הראשון... ;-).

תהיי חזקה, ותעברי את זה. (())
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אמא, אצלי הם ישנו יותר מ-10 דקות רק אם הם היו עלי (במנשא) או אם הלכתי לישון איתם יחד.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

התחלנו את שיטת ההרדמה לבד- והכמעט ציצי של ד"ר גורדון מכאן http://www.drjaygordon.com/ap/sleep.htm

אולי תוכלי לפרט קצת על השיטה לטובת אלו שלא קוראים אנגלית?

הוספתי תקציר בדף איך מפסיקים הנקה לילית
תלתל_בתוך_תלתל*
הצטרפות: 17 יולי 2005, 18:15
דף אישי: הדף האישי של תלתל_בתוך_תלתל*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי תלתל_בתוך_תלתל* »

האם יש למישהו רעיון כיצד להרדים תינוקת בת 10 חודשים ללא יניקה?

הילדונת יונקת בכל עת לפי רצונה (וגם אוכלת מוצקים פה ושם)
אבל לישון? זה כבר סיפור אחר.
ציצי ורק ציצי וכל אפשרות אחרת גוררת מחאה תקיפה ביותר
שבסופה אמא תמיד מוותרת.

מה עושים?
S-:
רק_טוב*
הצטרפות: 15 ינואר 2005, 01:32

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי רק_טוב* »

הי תלתלונת @}
אפשר לשאול למה בכלל להרדים את הקטנה אחרת?
מרדיק*
הצטרפות: 28 פברואר 2006, 16:34

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי מרדיק* »

אצלי גם שיטת ההרדמה היעילה והקלה ביותר היא ביניקה (מקום שני לוקח המנשא), אבל תהיתי אם זה באמת טוב
לא יודעת, באיזהשהו שלב יש ארוחת ערב משפחתית ואולי סיפור לפני השינה לא?... מתי מתחילים להכניס את הקטנים לסדר היום המשפחתי? האם זה רק לאחר גמילה מהנקה?
חוץ מזה זה אולי גם מבלבל בין שני צרכים (או יותר): רעב ועייפות (וכמובן גם צורך בקרבה וכו...). האם זה לא משדר לתינוק העייף שהוא רעב?
סתם תהיה כזו...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מרדיק, כל מה שאת אומרת מעניין, אבל נשמע שאין לך בעיה אמיתית עם ההרדמה על הציצי. לו זה היה מתיש אותך, או שלא היית יכולה להישאר עם התינוק בערב, או שהיית סובלת מזה מסיבה זו או אחרת, גם היתה לך מוטיבציה כלשהי לנסות להרדים בלי ציצי (ובלי מוטיבציה אין מה לדבר איתם בכלל :-) ). אם השאלה שלך תיאורטית, אין לך מה לנסות אפילו, כי היא מייד תרגיש ב"זיוף".

אצלנו כבר יש ארוחת ערב משפחתית, הוא מקבל מנת מוצקים (בן 1.1) ואני יושבת איתו ואוכלת גם כן (אותו האוכל, כבר לא מכינה לו במיוחד). אח"כ אמבטיה ולישון - הירדמות על הציצי כמובן. נדמה לי שהקראת ספר לפני השינה מגיעה בעיקר כשהילד מבקש שאמא תישאר עוד קצת, או נרדם ללא יניקה. אבל לא הייתי שם עדיין אז לא בטוחה.

ולסיום, אין ויכוח שהנקה משלבת מספר צרכים. אבל כשהם יונקים כדי להירדם, ודאי בגיל המופלג של 10 חודשים :-) , הם לא גומעים חלב משך כל היניקה, אלא "מפמפמים על ריק".
מרב*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2001, 00:37

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי מרב* »

אם השאלה שלך תיאורטית
תאורטית לגמרי בינתיים. האמת שאני נהנית מזה, וגם זה שיטת ההרדמה הכי פשוטה...
תלתל_בתוך_תלתל*
הצטרפות: 17 יולי 2005, 18:15
דף אישי: הדף האישי של תלתל_בתוך_תלתל*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי תלתל_בתוך_תלתל* »

לי אם,

מעשה שהיה כך היה...
השבוע, אחרי יובלות, יצאתי מהבית בשעות הערב המאוחרות (להצגת תיאטרון...)
כמובן שביליתי את כל המערכה השניה בהצצות מבוהלות בשעון
ידעתי שהקטנה עייפה מאוד מאוד אבל לא נרדמת בלעדי, ואכן זה מה שקרה.
היא נרדמה מותשת אחרי בכי ארוך.

בקיצור, הקטנה הולכת לישון רק כשהיא עייפה, אבל בגלל ההרגל לינוק קודם
היא לא נרדמת ביום או בלילה בלעדי.

ולגבי
סדר היום המשפחתי, טוב אז
אוכלים כשרעבים וישנים כשעייפים...
@}

עדיין לא יודעת איך לפתור את זה.
מרדיק*
הצטרפות: 28 פברואר 2006, 16:34

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי מרדיק* »

אוקיי, יש לי, יש לי...
כי כשמרדימים בהנקה אני מרגילה את הקטנה שככה נרדמים, ואז גל פעם שהיא מתעוררת בלילה, ולא מרעב, א. היא לא יודעת להרדים את עצמה, ב. היא רוצה ציצי על מנת להרדם
וזו כבר כן מתחילה להיות בעיה, כי בלילה זה כן מפריע לי, וגם לא נראה לי שזה טוב בשבילה, שוב בגלל כל הנושא של בלבול צרכים.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

הם לא גומעים חלב משך כל היניקה, אלא "מפמפמים על ריק".
ממש לא נכון. אצלי גומעת גם גומעת ואם במקרה היא מחליטה להרים את הראש פתאום ולפתוח את הפה, אז נוזל משם חלב.

גם לי יש בעיה שקשורה לשינה. בעצם יותר מאחת אבל אני אגיד את זו שהכי מציקה כרגע. למשל היום- הבאתי למטפלת והיא היתה עייפה. נרדמה בדרך לעשר דקות. כשהגענו הוצאתי מהאוטו בעדינות, כמובן התעוררה למרות העייפות (היתה מתעוררת גם אם מדובר בחצי שעה שינה). היתה עייפה אצל המטפלת אבל נרדמה שוב רק 3!!! שעות אחר כך. ברוב הזמן שעבר היא פשוט רצתה על הידיים וייללה וניג'סה. גם אצלי זה קורה- משפשפת עיניים, עייפה ולא נרדמת. האמת היא שבאיזשהו שלב בחיים שלה הפסקתי עם ניסיונות להרדים אותה, הפסקתי להקדיש לה את הזמן והאנרגיה לזה כי נמאס לי ואז לפעמים היא צריכה ממש ממש לנג'ס כדי שאני אתייחס בכלל לנושא השינה. זה דבילי, אבל הרבה פעמים גם כשברור לי שהיא עייפה ולא רעבה, אני אציע לה משהו לאכול או אסיח את דעתה בדרכים שונות כי ברור לי שהיא לא הולכת לישון בכלל. לפעמים היא מפתיעה וכן נרדמת פתאום, נניח תוך כדי הנקה, אבל אי אפשר להוריד אותה ממני. היא לא בת חודשיים, אלא 10 חודשים. חשבתי שבשלב הזה זה כבר יהיה קצת יותר טוב.
מדובר בשנת יום, בלילות בדרך כלל יותר טוב, אם כי יש סוגיות לילה אחרות ששוות התייחסות.
הילית*
הצטרפות: 29 דצמבר 2003, 12:22

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי הילית* »

הכל טוב ויפה באשר להרדמה על הציצי. אבל - מה עושים אם היא נרדמת על הציצי, אז אני מעבירה אותה למיטה (וניסינו אחרי 5/10/20 דקות) והיא מתעוררת? וכך שוב ושוב כשלוש פעמים? לא נראה לי הגיוני, ובטח שלא טוב בשבילה. היא בת חודשיים וחצי. לפי דעתי היא פשוט מתעוררת ומבינה ש"הציצי" איננו, ורוצה אותו. כשהיא נרדמת סופית היא ישנה 8 שעות רצוף, אבל ההרדמה אורכת כשעה וחצי ולפעמים שעתיים וחצי ואני לא יכולה יותר. זה מתסכל אותי ואני בטוחה שהיא מרגישה. יש רעיונות? אני לא רוצה להרדים על הציצי. הייתי רוצה להגיע למצב של להניק, ובסיום ההנקה להעביר למיטה, כשהיא מנומנמת, ואיכשהו שהיא תירדם לאט לאט. כיום זה עובד, אבל רק עם בכי מר (ניסינו רק כפעמיים...).
ירח_לבן*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי ירח_לבן* »

אז אני מעבירה אותה למיטה (וניסינו אחרי 5/10/20 דקות
טבעי לגמרי. כששלי היתה בגיל הזה שמנו לב שאם היא לא ישנה בין חצי שעה לשעה על אחד מאיתנו. היא מתעוררת. לפעמים הייתי נרדמת יחד איתה ואז מתעוררת ומעבירה אותה.
לגבי השאיפות להרדים בלי ציצי - את נכנסת פה למלחמות עולם בין שתי אסכולות, יש דיון כזה כמעט בכל דף במדור שינה של תינוקות.
אצלנו (8 חודשים) היא לא נרדמת לבד אף פעם, ולא ניסינו מעולם לתת לה לבכות.
ממליצה לך לקרוא בדפים:
שינה של תינוקות
איך הילד שלכם נרדם
הרדמת פעוטות באמצעות הנקה
ועוד...
סיגל_ב*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי סיגל_ב* »

שלום הילית :-)
ברוכה הבאה ומזל טוב! |בלונים|

מה עושים אם היא נרדמת על הציצי, אז אני מעבירה אותה למיטה (וניסינו אחרי 5/10/20 דקות) והיא מתעוררת? וכך שוב ושוב כשלוש פעמים?
לפי דעתי היא פשוט מתעוררת ומבינה ש"הציצי" איננו, ורוצה אותו.
ציצי זה אומר קודם כל אמא.
הילית, האם את ישנה איתה?
ואם כן, האם את נשכבת לצידה מיד כשאת מניחה אותה?
אם לא,
מאוד ייתכן שהיא פשוט מתגעגעת אליך. :-)
גם כשהיא ישנה היא חשה אותך, ואם את אינך - אז את חסרה לה. ובבכייה, היא קוראת לך חזרה...

אני הולכת לכתוב משהו בהנחה שאת לא נשכבת יחד איתה במיטה.
תראי, היא רק בת חודשיים וחצי. היא עוד לא יודעת שהיא מוגנת ובטוחה גם כשאת בחדר הסמוך או אפילו באותו חדר שני מטר ממנה. היא עוד קטנטונת. זה עוד שלב רך רך שבו הם מגלים קצת ועוד קצת כל פעם על העולם.
יכול להיות שכשהיא מגלה שהיא פתאום לבד - היא נבהלת. היא נבהלת כי היא לא מבינה שאת שם ליד.

אני לא רוצה להרדים על הציצי. הייתי רוצה להגיע למצב של להניק, ובסיום ההנקה להעביר למיטה, כשהיא מנומנמת, ואיכשהו שהיא תירדם לאט לאט
הלוואי והייתה לנו שליטה על ההעדפות של ילדינו. :-)
אבל אין לנו. יותר קל יהיה פשוט לזרום עם מה שיש ולהרפות משאיפות ומציפיות (אני מקווה שאני מבהירה את עצמי למרות הקצרנות, אם לא, תגידי :-)).

ההרדמה אורכת כשעה וחצי ולפעמים שעתיים וחצי ואני לא יכולה יותר. זה מתסכל אותי ואני בטוחה שהיא מרגישה. יש רעיונות?
כן.
להרדים בהנקה בתוך מנשא. ככה, אם את עוד רוצה להישאר ערה ומוקדם לך ללכת לישון, היא נרדמת עליך במנשא ואתן נשארות יחד. ואז היא לא חסרה אותך.
יש מנשאים שאפשר להניק בתוכם, אם את לא מכירה, תגידי ואשמח להמליץ.
כשאת הולכת לישון, קחי אותה איתך למיטה ותלכו לישון יחד.
להניק בשכיבה את מצליחה?
אני יכולה לספר לך שאני הצלחתי לילות שלמים להעביר כשאני מרגישה ישנה כמעט לילה מלא, כשההנקות נעשות תוך כדי שינה של שתינו.
ואין תחושה מדהימה יותר מאשר להירדם מחבקת את בתי התינוקת.

מה דעתך? @}

אגב, אם אינכן ישנות יחד - אולי יעניין אותך לקרוא את מדור מיטה משפחתית.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

הרדמת תינוקות

כשהיא נרדמת סופית היא ישנה 8 שעות רצוף, אבל ההרדמה אורכת כשעה וחצי ולפעמים שעתיים וחצי ואני לא יכולה יותר
שעתיים וחצי של הרדמה = או שהילדה לא עייפה עדיין, ואז לוותר ולהמתין. או שאפשר "להגליש אותה" יותר ברכות לכיוון השינה. למשל, במיטה משפחתית, בשכיבה לידה עד שהיא נרדמת. אח"כ אפשר לקום ולרפד מסביבה בכריות.
8 שעות רצוף - על זה היו אומרים אצלנו "אפשר לקבל חתימה?" :-D

אני לא רוצה להרדים על הציצי
מה לעשות שאת לא לבד בסיפור הזה :-)
בנוסף, גיל חודשיים הוא גיל ממש-ממש רך בשביל לנסות לתמרן לכיוון הרצונות שלך. אומרים שעד גיל שלושה חודשים התינוק הוא בכלל "עובר מחוץ לרחם" - עדיין לא נפתח לגמרי לעולם, עדיין זקוק לחיבוק ועיטוף תמידיים כמעט. ההיפתחות היא מאוד מאוד איטית.
תני לה את הזמן שלה. @}

_להניק בשכיבה את מצליחה?
אני יכולה לספר לך שאני הצלחתי לילות שלמים להעביר כשאני מרגישה ישנה כמעט לילה מלא, כשההנקות נעשות תוך כדי שינה של שתינו_
ההנקה בשכיבה שינתה את איכות חיי. ממש ככה.
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

ובסיום ההנקה להעביר למיטה, כשהיא מנומנמת, ואיכשהו שהיא תירדם לאט לאט
אני לא רוצה לתסכל אותך, אבל לאחרונה (הוא בן חודשיים) גליתי שאם הוא ממש ישנוני ורגוע הוא מסוגל להרדם במיטה לבד, ולפעמים מעדיף את זה על פני המנשא. אני כותבת את זה דווקא משום שאני לא עשיתי שום דבר כדי "ללמד" או "להרגיל" אותו להרדם לבד- נהפוך הוא. הוא ישן אתי במיטה מהלילה הראשון, כולל בבית החולים, ותמיד הורדם בהנקה/על הידיים/במנשא עד שגליתי לתדהמתי שהוא מסוגל ורוצה לפעמים (דגש על לפעמים, כן?) להרדם בעצמו. אין לי ספק שהבטחון שהוא רכש בזכות הקרבה הבלתי מוגבלת אלי מרגע הלידה היה מרכיב חיוני שבלעדיו הוא לא היה מסוגל להרדם לבד בכלל.
אני לא צפיתי בכלל שהוא ירדם לבד בשנים הראשונות לחייו, ולא הפריע לי להרדים אותו בעצמי. כנראה שהוא פשוט אחד מהתינוקות הבודדים שיודעים להרדם לבד (וגם, לא תמיד, ורק בתנאים מסוימים). לדעתי אי אפשר לגרום לה להרדם לבד ולהשאר לישון לבד אם היא זקוקה לציצי או ידיים או מנשא כדי להרגיש בטוחה. הדבר היחיד שיכול לתרום לכיוון של הרדמות לבד, לדעתי, הוא לתת לה את מירב הקרבה שהיא צריכה כל עוד היא מבקשת אותה (כלומר להרדים אותה עליך ולהשאיר אותה עליך או לידך גם כשהיא ישנה) כדי להקנות לה תחושת בטחון שאת תמיד שם כל עוד היא צריכה אותך.

אה, ולפני שאת מתחילה לקנא על "נרדם לבד" אז תדעי לך שהוא מתעורר בממוצע כל שעתיים, אני יכולה רק לחלום על שמונה שעות שינה רצופות. ככה זה, כל תינוק מביא אתו בונוסים אחרים :-). למזלי אני מניקה בשכיבה כך ש הצלחתי לילות שלמים להעביר כשאני מרגישה ישנה כמעט לילה מלא, כשההנקות נעשות תוך כדי שינה של שתינו.
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

אני לא רוצה לתסכל אותך, אבל לאחרונה (הוא בן חודשיים) גליתי שאם הוא ממש ישנוני ורגוע הוא מסוגל להרדם במיטה לבד בכורי נרדם לבד עד גיל 4 חודשים בערך, ואז איבד את היכולת הזאת... זה קורה להרבה תינוקות, שבגיל 4-5 חודשים פתאום משתנים הרגלי השינה שלהם.
נראה לי שהדבר הכי בטוח שאפשר לומר על שינה של תינוקות, הוא שהיא דבר מאד מאד נזיל ומשתנה.

הקטן שלי הסכים לישון אך ורק עליי בחודשי חייו הראשונים, ושני הדברים שהצילו אותי היו מנשא (כדי שאוכל להמשיך לעסוק בשלי, לפחות חלקית, כשהוא ישן), וההכרה שעכשיו הוא צריך אותי, והזמן הזה הוא שלו ולא שלי, והיכולת לשחרר ולתת לו את הזמן הזה (ובמקביל, לא לשכוח שזה זמני מאד. תינוקות לא נשארים פצפונים לנצח! בעוד כמה חודשים היא תתחיל לזחול ולהסתובב ואת תיזכרי בנוסטלגיה איך פעם היא רצתה לישון עלייך...).

8 שעות רצוף - על זה היו אומרים אצלנו "אפשר לקבל חתימה?" הינוקא שלי בן שנה וחמישה חודשים והוא לא מדמיין בכלל לישון 8 שעות רצוף.
אמא_חדשה*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

בכורי נרדם לבד עד גיל 4 חודשים בערך, ואז איבד את היכולת הזאת... זה קורה להרבה תינוקות, שבגיל 4-5 חודשים פתאום משתנים הרגלי השינה שלהם.

כל כך זכור, פשוט השתגעתי בימים האלו מה קרה לתינוק שלי(היית פשוט בטוחה שמשהו לא בסדר)... זה הביא אותי לדמעות בכל סוף יום, עד שלמדתי (בעזרתן האדיבה של אימהות באופן) להרפות ולהבין שכל מה שהוא זקוק לו זו אני.

היום בן 9 חודשים, היפארקטיבי לחלוטין, לא זקוק לי כלל במשך הפעילות, אבל לא יכול בלעדיי בהרדמות ובלילות, וזה מובן לי, וברור לי, ואין מה להילחם בזה, הרבה יותר קל להיכנע (או יותר נכון להרפות).

אני קוראת עכשיו את "לבכות בלי לישון" ספר ממש נחמד שדוגל לחלוטין בשינה משפחתית. יש שם המון רעיונות לפתרון בעיות שינה, אבל אני מעדיפה לסיים לקרוא אותו ואז אתמצת את דבריו.

וגם...
בעוד כמה חודשים היא תתחיל לזחול ולהסתובב ואת תיזכרי בנוסטלגיה איך פעם היא רצתה לישון עלייך.
כל כך נכון... ומרגש...
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

הרדמת תינוקות

אני קוראת עכשיו את "לבכות בלי לישון"
אוי ואבוי... :-D
אולי ההפך?
http://www.ibooks.co.il/[po]NS GETPRODINFO[/po].ASP?ProdID=13620144&GlobMenuID=1
מאחלת לך לילות מלאי שינה ונטולי בכי :-)
אמא_חדשה*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

:-D

נקרעתי על עצמי...

טוב נו לפחות יש תירוץ טוב לקרוא את הספר אם זה מה העייפות מוציאה ממני...
שאק_טי*
הצטרפות: 12 מרץ 2006, 16:37
דף אישי: הדף האישי של שאק_טי*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי שאק_טי* »

אני מבקשת עזרה.
אלה בת 8 חודשים. טקס השינה שלה קבוע ונח - מסאג', אמבט, ציצי ולישון. היא נרדמת תוך כדי יניקה ועוברת למיטה שלה (צמודה למיטה שלנו)
בימים האחרונים היא לא מצליחה להרדם בהנקה ובשלב מסויים מתמתחת ומתחילה להתנגד. ניסיתי חיבוק ונענוע, ניסיתי להעביר אותה למיטה שלה (בכי), למיטה שלנו (פרץ אנרגיה ומשחקים וצחוקים)
לוקח בערך שעתיים קשות עד שהיא נרדמת מותשת ובוכיה, אחרי אין ספור החלפות והנקות ונסיונות.
מישהי יכולה לנסות לעזור בעוד דרך אפשרית?
סיגל_ב*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי סיגל_ב* »

בימים האחרונים היא לא מצליחה להרדם בהנקה ובשלב מסויים מתמתחת ומתחילה להתנגד
אולי היא משנה שעות שינה וכבר לא עייפה בשעה הקבועה שאת נוהגת להרדים?
אפשר לבדוק את זה כך,
אם היא לא נרדמה בהנקה שאחרי האמבט, להניח שהיא לא עייפה מספיק ולהמשיך את היום (לא באותם טונים, בית עם אורות עמומים, טלוויזיה - אם יש -כבויה, דיבור שקט וכו'). להמשיך את היום זה יכול להיות שהיא משחקת על רצפה, זוחלת וכו' - מה שהיא רגילה ובא לה לעשות) או עליך במנשא (בזמן שאת מקפלת כביסה, מדיחה כלים וכו'...).
ואז, כשהיא מאותתת על עייפות, להציע שוב לינוק.
אם היא תרדם אז, ואם זה יקרה כך לאורך כמה ימים, כנראה שהמסקנה תהיה שהיא הזיזה את שעת ההירדמות שלה (אולי במקביל לעוד שינוי בשנות היום שלה).
(ואם יש לך קושי עם השעה החדשה, תגידי, גם עם זה אפשר להתמודד :-)).
שאק_טי*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי שאק_טי* »

אולי היא משנה שעות שינה וכבר לא עייפה בשעה הקבועה שאת נוהגת להרדים

אבל היא משפשפת עיניים ביציאה מהאמבטיה ועוצמת אותן לאט לאט בהנקה.. זה נראה לי כמו עייפות.
אני נותנת לה לשחק במיטה שלה בחצי חושך עד שתתעייף שוב אבל אחרי כמה דקות מתחיל בכי וקיטורים. ואז שוב ציצי ושוב נסיונות וככה שעתיים מבאסות :(

(ואם יש לך קושי עם השעה החדשה, תגידי, גם עם זה אפשר להתמודד ).
אומרת אומרת אומרת!!!! היה לנו כזה תענוג לבלות את הערב יחד כזוג. משמונה עד חצות לשבת ביחד בשקט. אני אתבאס מאוד אם זה יעלם.

*** כתוב לי במרגיעון "כולנו משפחה אחת" - זה ממש עוזר לי להתגבר על הבושה ועל הפולניות ("אני בטח מנג'סת ולאף אחד אין חשק להתעסק עם עוד סיפורי הנקה...."). תודה
נהר_זורם_ביניהם*
הצטרפות: 13 מאי 2006, 07:46
דף אישי: הדף האישי של נהר_זורם_ביניהם*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי נהר_זורם_ביניהם* »

הי שאק טי מה שלומך?

לגבי ההירדמות, אני מנסה להיזכר אחורה איך היו הדברים אם ביתי, ומה שהכי זכור לי
שאצלנו עד סביב גיל שנה שעת השנה הייתה לפי מידת העייפות של ביתי, לרוב היא התעייפה סביב אותן שעות, אך היו ימים וגם שבועות שבהם שעת השנה השתנתה. כמו כן עם הגיל משתנים גם סימני העייפות והרגלי הירדמות.
ילדתי המתוקה נרדמה עד גיל 10 חודשים בעזרת מוצץ (היא הרי קיבלה חלב שאוב ולא ינקה) ואז פתאום נמאס לה והיא הפסיקה לחלוטין עם המוצצים,
אז היא נרדמה בעזרת מגבת קטנה עם נשכנים, ואז גם זה נמאס והיא עברה לבקבוק מים.
וכשזה נמאס (לדעתי היא פשוט כל כמה זמן עלתה על ה"טריקים" שלנו לעזור לה להירדםולכן הפסיקה איתם :-) )עברנו לסיפור לילה (תפילילה) תוך כדי ישיבה איתה על כיסא נדנדה, ומה לעשות גם זה עבר לה וכמו שאת מתארת היא התחיללה להתמתח ולהתנגד עד שלאחר ניסיונות רבים הבנו שהיא פשוט רוצה להיכנס כבר למיטה ושם לשמוע את הסיפור. כשהבנו זאת ההרדמה נהייתה שוב קלה.
אך עדיין היא גדלה וכל הזמן יש שינויים ואנחנו מנסים להיות קשובים וערניים וגם יצירתיים ולראות מה הצורך החדש שלה, ומה מתאים לה במקום (בגיל בתקופה) בו היא נמצאת.

או בקיצור דרושה הרבה סבלנות ויצירתיות, מתישהו תמצאי את התשובה ותגלי מה נכון לה עכשיו.

בהצלחה,
ואם את רוצה את כמובן מוזמנת להתקשר אלי,
אני אשמח לדבר.

ביי
סיגל_ב*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אומרת אומרת אומרת!!!!
רגע, פרה פרה.

למרות שפשופי העיניים, נסי קודם את מה שהצעתי:
אם היא לא נרדמה בהנקה שאחרי האמבט, להניח שהיא לא עייפה מספיק ולהמשיך את היום
(לא במיטה שלה, כן עליך במנשא כשאת עושה כל מיני דברים, או כשהיא זוחלת ומשחקת על הרצפה)

נסי ערב שניים וספרי מה קורה.

לחילופין,
את יכולה פשוט לעבור לניסיון של הרדמה במנשא (בהליכה בבית, או על כדור פיזיו) אם היא לא נרדמה בהנקה, ולראות מה קורה. אם זה תופס - יופי, אם לא, לשחרר. היא תאותת שוב כשהיא תצטרך הרדמה.
שאק_טי*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי שאק_טי* »

רגע, פרה פרה.

תודה. בעוד כמה ימים אספר איך זה עובד
סיגל_ב*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אך עדיין היא גדלה וכל הזמן יש שינויים ואנחנו מנסים להיות קשובים וערניים וגם יצירתיים ולראות מה הצורך החדש שלה, ומה מתאים לה במקום (בגיל בתקופה) בו היא נמצאת.
נכון.
גם זה אפשרי - היכולת להירדם עם משהו אחד מסוים (נגיד הנקה) משתנה לפעמים, ואז באמת צריך למצוא משהו אחר... :-)
לילה_לא_שקט*
הצטרפות: 25 מאי 2006, 20:11
דף אישי: הדף האישי של לילה_לא_שקט*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי לילה_לא_שקט* »

איך מרדימים תחנוק בן כמעט 9 חודשים?כבר כתבתי על זה במקום אחר כאן אבל שוב הבעיה שבה ובגדול.פעם היה נרדם רק בהנקה או על הידיים של אבא.היום אבא יצא מהתמונה מבחינתו.הוא רק רואה אותו מנסה להרדים אותו וכבר צורח.הציצי כבר לא מרדים אותו בד"כ.אתמול ביליתי 3 שעות במיטה בנסיונות הרדמה והוא כבר עייף גמור, עם עיניים עצומות, ממשיך לטפס על המיטה (שלנו), לזחול וכו'. המיטה לא "מאובטחת", היא גבוהה יחסית, לכן אני חייבת להיות לידו וגם אנחנו לא מתכוונים לישון על מזרון על הרצפה. גם ביום קשה לו מאוד בלעדי, אם אני מעיזה להיעלם לו לשעה.אולי זו חרדת נטישה?? אולי בגלל זה כ"כ קשה להירדם?כשאני לידו במיטה הוא מרגיש שהוא יכול "לשחק" וממש כואב לי לראות אותו עייף נורא ולא נרדם.מנשא לא בא בחשבון- לא נוח לי ולא נוח לו ובמילא אם אעביר למיטה אח"כ הוא יתעורר. השינה שלו מאוד חלשה.ניסיתי לשכב לידו ולתת לו לשחק במיטה עד שיתעייף, אבל אנחנו מגיעים לפעמים לשעתיים-שלוש וזה מתיש אותי.אני בטוחה שאני מכניסה אותו לישון כשהוא עייף.יש את כל הסימנים (שפשופי עיניים, אזניים וכו'), אבל אני מרגישה שהוא פשוט לא מרשה לעצמו לנוח.קשה לי להסביר את זה. גם ביום השינה גרועה.בד"כ ישן שנת בוקר ושנת צהריים וגם אז קשה מאוד להרדים אותו. אם הוא נרדם זה רק בבית בשכיבה במיטה שלנו (יכול לפעמים להירדם גם בבית אחר בשכיבה במיטה כשאני לידו עם ציצי בפה, אבל אז יותר קשה כי יש יותר גירויים במקום חדש).עגלה הוא שונא, גם נסיעות.לא נרדם במצבים האלה.הוא ישן בערך שעתיים במהלך היום, לא רצוף ו11 או 12 שעות בלילה- עם קימה לאוכל.יש לכן עצות בעניין ההרדמה? או לימוד הרדמה לתינוקות?לפעמים אני ממש מרגישה שהיה רוצה להרדים את עצמו, שאני אפסיק לדחוף לו ציצי לפה וכו', אבל זה לא עובד.במקום זה אני אובדת עצות....
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

את זוכרת איך ארתור דנט, ממדריך הטרמפיסט לגלקסיה לומד לעוף?
הכי חשוב - לפספס את הרצפה, לא לחשוב עליה, אלא על משהו אחר, ואז פשוט לא נופלים עליה.
ככה גם בהרדמה.
המצב בו את חושבת "נו, תירדם כבר, נו, אתה עייף, למה אתה לא נרדם, תרדם ואוכל לנוח" הוא מצב מאוד עצבני, ונורא מעורר...
רוצה להרדים במיטה? תשכבי לידו עם ספר.
בעגלה? טיול כדי לשלוח דואר, ולא "טיול הרדמה".
אבא? "טיול עם אבא", ולא "אבא מרדים".
להיות על הידיים של אבא/אמא כשאתם מול המחשב וכו'
לילה_לא_שקט*

הרדמת תינוקות

שוב אני מנסה לקבל עוד עצות.המצב רק נהיה קשה יותר ויותר. אולי אחדד את הבעיה- הפרוש הקטן בן 9 חודשים, מת לישון ולא מצליח.הדרך היחידה בה הוא מצליח עכשיו להירדם זה על הציצי או סתם כשהוא משעין עלי ראש, אחרי שעתיים של התהפכויות במיטה ואז ברגע שאני זזה ממנו הוא מתעורר ושוב צריך ציצי בפה לעוד שעתיים.זה בלתי נסבל כבר מבחינתי.כל ערב אני הולכת לישון איתו בערך ב-1900 לא יכולה לנשום לידו בלי שהוא יקום.יכול להיות שיש קשר גם לחרדת נטישה???אולי זה קשור לזה שהיה חולה לא מזמן (וירוס פשוט של שבועיים)??אני לא יכולה להרדים אותו במנשא ולהסתובב בבית, זה לא עובד.הוא זקוק לשקט, לחושך אני אפילו לא יכולה לקרוא לידו או לעשות כל פעולה שתסיח את דעתו. כואב לי לראות את רמות העייפות והתשישות שהוא מגיע אליהן.חוץ מזה הוא גם לא ישן מספיק.בד"כ מצליח להשלים רק מחזור שינה אחד בבוקר ואחד בצהריים של 40 דקות וכמובן קם עייף, כאילו התעורר באמצע.רק בפעמים שהצליח לישון שעה וחצי ויותר הוא קם יחסית עירני.מה עושים עם הדבר הזה, אני כבר מותשת
לילה_לא_שקט*

הרדמת תינוקות

ועוד משהו קטן- עכשיו גם עם אבא הוא לא מסכים להירדם, רק איתי וגם זה לפעמים לוקח שעתייםת למרות שהוא עייף, לא מרשה לעצמו לעצום עין,
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

הרדמת תינוקות

לילה, אני אלשין לך - אולי תשאלי על הנושא הזה את תמר מתחילה @} שהיו לה קשיים לא בדיוק כאלה, אבל באותה מחלקה.
לילה_לא_שקט*

הרדמת תינוקות

שוב אני מטרידה בעינייני השינה.קראתי כאן לא מעט על הנושא ויש לי כמה תהיות /התלבטיות.
הבן שלי בן 9.5 חודשים, נרדם רק על הציצי, ישן במיטה שלנו ובזמן האחרון לא רק שקשה להרדים אותו על הציצי, גם כל תזוזה ממנו מעירה אותו והוא נרדם שוב- רק על הציצי.אני יודעת שלתינוקות יש צורך הישרדותי לישון ליד מבוגר והציצי הוא גם הרגעה ולא רק אוכל.אבל אני תוהה- האם העובדה שהוא נרדם רק עם ציצי לא גורמת לתלות ותסכול שלו? לא היה יותר קל גם לו אילו היה מתעורר לשניה, רואה שהוא במיטה המוכרת ויודע להמשיך לישון בלי לבכות- לקרוא לי ושוב לינוק?
לפעמים הוא יונק 5 ו-6 פעמים בלילה ואני שוב תוהה אם כמות החלב שהוא יונק לא גורמת למערכות אלו לעבוד ללא הפסקה.כל הזמן לעכל את החלב שהוא יונק.הוא לא נח לרגע...מה לגבי הפגיעה בשיניים?האבסת יתר?לפעמים אני מרגישה שהוא מפוצץ אבל ממשיך לינוק כל פעם טיפה כדי להירדם.

עד מתי לדעתכן התינוקות זקוקים לקרבה הגדולה אלינו, לצמידות???מתי הם כבר לא נחשבים כ"כ שבירים ונזקקים? הרי בטבע הגור די מהר לומד להיות עצמאי..אני מתכוונת בעיקר ביחס להירדמות ולשינה
ירח_לבן*
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי ירח_לבן* »

שוב אני מטרידה בעינייני השינה

את בכלל לא מטרידה - את מוטרדת :-) כמו כולנו

בכל אופן, אני עיינתי בספר של פנטלי 'לישון בלי לבכות' שהרבה המליצו עליו פה ודי התחברתי וממש לפני דקות ספורות החלטתי שאני הולכת על זה. עושה מאמץ בנסיון ללמד אותה (11 חדשים) לישון בדרכים אחרות מלבד הציצי. לא יודעת אם יש נכון או לא נכון. לי זה מרגיש שמה שקורה עכשו לא נכון לי וגם לא נכון לה.
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי חוט_השני* »

הרי בטבע הגור די מהר לומד להיות עצמאי..
לא גור אדם :-) נדמה לי שגם לא גור של קוף שאליו עוד איכשהו אפשר לעשות השוואות. אני אברר אצל המומחית שלי.
תמרהינדי*
הצטרפות: 30 יולי 2006, 17:57

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי תמרהינדי* »

מי שמע על הספר החדש בנושא הרדמת תינוקות ללא בכי? אני מצרפת את הקישור באתר דולה שקצת מספר עליו.
http://www.doula.co.il/Index.asp?Articl ... goryID=124
אשמח לשמוע אם מומלץ....
אינדיאנית*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2006, 22:44

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אינדיאנית* »

זה הספר שדיברו עליו- לישון בלי לבכות של אליזבת פנטלי. לדעתי מומלץ למרות שלא פתר לחלוטין את ההתעוררויות בלילה והתלות בציצי, אולי כי לי היה קשה להתמיד.
פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

הי, שאלה קצת מסובכת וארוכה.....
פשוש בן 5 חוד' עוד מעט, ישן איתי במיטה (לאחרונה החלפתי למיטה הזוגית [אבא עדיין ישן בנפרד, זה נוח לכולנו] ויש שיפור קטנטן...) והמצב הוא כזה
  • אם הוא נרדם במנשא ואני מורידה אותו, הוא ישר מתעורר- נוסה בלא הצלחה הרבה פעמים, בזמנים שונים לאחר ההרדמה- תמיד התעורר מיד בהורדה או 5 דקות אח"כ (במקרה הטוב...) - OTSBH מנשארי תליני מקדם - פעם זה היה בערסול בחודש וחצי האחרונים זקוף בטן אל בטן או יותר בצד.
  • אם הוא במנשא לא ישן עדיין- הוא ממש לא נותן לי לשבת עד שירדם (פעם אחת זה לקח 4 (!) שעות, והייתי כבר כ"כ עצבנית...), והוא כזה cranky מציק שארדים אותו (הליכה/נדנוד עדין, טלטול מצד לצד /כו'...) ....
בד"כ כשהוא ישן במנשא, ואני מתיישבת* לאכול- הוא מתעורר אחרי זמן קצר- מאז שילדתי עוד לא סיימתי ארוחה כשהיא חמה..... (חוצמפעם אחת שהרדמתי אותו תוך כדי אכילתי והתנדנדתי קלות לצדדים, ואז הוא ישן כל הארוחה... תודה באמת. וגם אז לאכול בהתנדנדות?? |-: )
במיטה בלילה- בשמת א כתבה שלשכב איתם זה קסם הרדמה.... || ... זה עובד כבמטה קסם - אני מניקה עד שירדם... הבעיה היא שזה עובד על שנינו .... בעקרון אין לי בעיה- הבעיה היא עם העובדה שאין לי "זמן איכות" עם בעלי ;-) בגלל שזה מקסים גם עליי...... ואז אני נרדמת לגמרי..... |-:
  • במיטה בלילה- את ההתעוררות שלו עם היצאתי מהמיטה נראה לי שפתרתי עם החלפת המיטה. אבל כאמור אין לי דרך להרדים אותו בלי להרדם איתו....
  • על הידיים באמצע היום- הוא נרדם. הבעיה היא שב99% מהמקרים הוא מתעורר אם אני רק מנסה להתארגן להניח אותו (מזיזה יד/מסתובבת כדי לפנות אל המיטה, כו'.) -וכאן באה שאלה חשובה- האם יכול להיות שהוא עם חרדת נטישה מלידה? (או שזה בגלל המנשא/שינה משותפת שעושה אותו למאוד נקשר? אני יודעת שהוא תינוק, ומקבלת את זה- אבל בכל זאת..... להתקלח?? או לאכול בלי שהוא עליי? משהו...?)
  • על הידיים בלילה- נרדם וכנ"ל .....
  • עגלה- פעם אחת ניסיתי- הוא נרדם עליי, התעורר (בבהלה ) מההנחה על העגלה, ולא נרדם יותר .... (שעה וחצי של טיול בנחת...)
בקיצור אני די מיואשת......
הצעות?
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

היי פפריקה.. אח קשה קשה. כשביתי הייתה בגיל של הבן שלך גם אני כל היום תהיתי מה יהיה עם השינה. היא לא ישנה קבוע, היא התעוררה כל פעם שהנחתי אותה וכל מה שאת מתארת. אז עיצה ראשונה שבדיעבד לי הייתה חסרה: זה יעבור עם הזמן ... לא משנה מה תעשי בשלב כלשהו זה יפתר.
אבל עד אז: הורדה מהמנשא: לא תמיד זה מצליח. אני הייתי מנסה להשאיר אותה עלי.

לא נותן לשבת עד שירדם: אולי הוא עדיין לא עייף, אולי עדיף שתעשו משהו אחר כמו לצאת לטייל. עד היום הדבר הכי מרגיז בעולם זה לנסות להרדים כשהיא עוד לא מוכנה לישון.

מתעורר כשמתיישבים: לאכול בעמידה, או לאכול כשיש איתך מישהו שיכול להחזיק אותו בנתיים. גם להתקלח. נשמע שאת המון לבד ואני לא ממליצה ( גם אני הייתי וזה היה נורא ). אפילו תיסעי איתו במנשא באוטובוס. זה כיף חיים והם ממש אוהבים את זה.

להרדם איתו בלילה: לדעתי אחרי חמישה חודשים את עדיין צריכה לישון המוןןןןןןןןןן. תירדמי איתו כמה לילות ומתישהו זה יעבור לך ויהיה לך יותר כוחות במהלך היום ובכלל. אם את נרדמת זה אומר שאת עייפה. ושוב: גם זה יעבור..

בקיצור סבלנות זה ישתנה. תנסי לישון כמה שיותר, לצאת מהבית כמה שיותר, להיות עם אנשים ( משפחה חברות וכו') כמה שיותר והמון המון בחוץ.

בהצלחה.
נילי_קו*
הצטרפות: 17 ינואר 2006, 13:45
דף אישי: הדף האישי של נילי_קו*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי נילי_קו* »

הי פפריקה,
גם אנחנו חווינו דבר דומה. הקטן שלי היה מבלה ת כל שעות הישנה שלו עליי, כי לא יכולתי להוריד אותו.
עכשיו הוא כבר לא ישן עליי, ותרמו לכך שלושה דברים:
א. הוא גדל קצת. הוא גם ישן טוב יותר, וגם ישן רק פעמיים ביום שינות טובות וארוכות, על פני 4-5 קצרות וטרופות.
ב. חלק מההרדמות במהלך היום הן ביניקה, ואז השינה לא תלויה בכך שהוא בתנועה, ואפשר מיד להניח אותו, והוא ממשיך לישון.
ג. תלינו בסלון ערסל ישיבה. כשאני מרדימה אותו במנשא, אני מניחה אותו עם המנשא בערסל, ומיד מניעה את הערסל, כך שהתחושה נשארת דומה. זה עובד מצויין עם תליני.

בהצלחה
י_ע_ל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 15:45

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי י_ע_ל* »

שלום לכולם אשמח מאוד לעצתכם! בני בן ה-7 חודשים ישן די קבוע בשעה 11 בלילה. האם יש דרך שמכבדת את התינוק להקדים לו את שעת השינה?כרגע אין לי חיים פרטיים בכלל... וגם לא זוגיות... פשוט אין מתי. אודה לכל מי שתוכל לתרום מניסיונה! אני כבר מותשת לחלוטין!(-: תודה!
אחינועם*
הצטרפות: 04 פברואר 2005, 09:41

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אחינועם* »

אני בהתלבטות קשה! הבייבי בן 8 חודשים, יונק הנקה מלאה, שמנמן וחמוד. אבל מתעורר כל 3/4 שעה לציצי. אני לא מסוגלת יותר. ניסיתי ליצור הפרשים של 3 שעות בין הנקה להנקה במהלך היום,וזה די בסדר אבל בלילה אין שינוי. מה עושים?? לא רוצה שהבייבי יתייאש ממני. אבל איזה ברירה יש לי? (אנחנו ישנים יחד) הוא לא יודע להרדם ללא הנקה וכל ניסיון גורר בכי קורע לב. בבקשה אני ממש צריכה עזרה!!
אינדי_אנית*

הרדמת תינוקות

כמה זמן זה ככה? יכול להיות שהוא מפתח משהו או מרגיש לא טוב?
ממליצה לך על הספר לישון בלי לבכות. יכול לעזור מבחינת טיפים להרדמות בלי תלות בהנקה.
האם אתם ישנים צפוף? יכול להיות שהוא פשוט מתעורר מכל תזוזה שלך.
במשך היום אתם ביחד?
יש_לי_אוצר*
הצטרפות: 18 אוקטובר 2008, 22:27
דף אישי: הדף האישי של יש_לי_אוצר*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי יש_לי_אוצר* »

את מניקה בלילה בשכיבה? אם כן, תנסי להתרומם ולהניק בישיבה. אצלנו (אחרי טיפ משובח שקיבלנו) הנקה בישיבה שיפרה את ההנקה והפחיתה התעוררויות (מהתעוררות הנקה אחת לשעה-שעתיים האוצר מתעוררת פעם אחת בלילה בלבד)
גלית*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2001, 00:23

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי גלית* »

הבן המקסים שלנו בן 4 חודשים+. עד לפני כשבועיים הוא ישן מס' פעמים במהלך היום (עם ציצי או סתם על הידיים) ובלילה - התעורר כל 4 שעות (ישן 4 שעות, התעורר, עוד 4 שעות שינה,עוד התעוררות ואז צ'ופר של עוד שעתיים..) בשבועיים האחרונים הוא לא ישן כמעט בכלל ביום. אני מזהה שהוא מפהק ומשפשף עיניים , לוקחת אותו למיטה (שלנו. הוא ישן בעריסה שפתוחה וצמודה לצד שלי, כך שאנחנו ישנים צמוד) נותנת לו ציצי או מוצץ או שבעלי מנענע אותו בעדינות בישיבה על כדור הפיזיו - וכלום. לפעמים הוא נרדם ואז מתעורר אחרי חצי שעה- לפעמים ממש מחייך ומבסוט ואז אחרי חצי שעה נוספת של ערות-מתחיל לבכות בכי של עייפות. זה נעשה מטורף! אני נמצאת איתו לפעמים שעה ומעלה בנסיון לעזור לו להרדם. הוא נראה "גמור מעייפןת," אבל לא מצליח לישון ממש. בלילה- נרדם לשעה וחצי שעתיים ומתעורר. מה קורה לו? יש לציין שהוא יונק מלא. הצילו!
ורד_דרור*
הצטרפות: 25 אפריל 2009, 21:39
דף אישי: הדף האישי של ורד_דרור*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי ורד_דרור* »

גם אצלנו, ב 4+ היה פתאום שינוי בשעות השינה. יתכן שזה קשור למה שנקרא קפיצת גדילה ואפילו התרגשות מהיכולות הפיזיות החדשות שהוא רוכש.
המלצותיי הן: טיולים במנשא והשכבה על הבטן
אינדי_אנית*

הרדמת תינוקות

זה בדיוק הגיל שהילדים שלי גם התחילו לישון פחות במשך היום והגיעו לשתי תנומות סה"כ.. זה שלב של שינוי..
הרבה פעמים מצאתי שדברים שחשבתי שהם סימנים לעייפות הם כבר בעצם סימנים לדברים אחרים.. כדאי יותר לצאת החוצה ולהתחיל להנהיג איזשהו סדר קבוע שבו יש שתי תנומות- לפי הילד הפרטי שלך ומה שמתאים לכם..
בכל אופן הרדמה כל כך ארוכה יכולה להיות סימן לילד שעוד לא באמת כל כך עייף.
גלית*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2001, 00:23

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי גלית* »

איזה כיף שיש באופן טבעי. זה פותח לי את הראש... :-)
י_ע_ל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2009, 15:45

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי י_ע_ל* »

שלום לכולם! זקוקה נואשות לעצה טובה!
העניין הוא כזה יש לי תינוק בן עשרה חודשים שמהיום שהוא נולד מסרב לישון . הוא הולך לישון מאוד מאוחר בסביביות 11 בלילה ולפפעמים (תקופות וגם עכשיו) אחרי בכי קורע לב. אני אובדת עצות וממש עצובה ומודאגת (אני כבר לא מדברת על זה שאני מותשת וחסרת חיים בת'כלס... נושא אחר) בעלי מבחינתו בעבר היה מוכן לנסות את שיטת 5 דקות הארורה! אני הבהרתי לו שאין סיכוי!!! הוא כבר ירד מזה וניסינו לתת לזמן לעשות את שלו אבל אין שום שיפור הילד נרדם אחרי מאבקים עם עצמו כשהוא בוכה ומותש. הדרכים היחידות בהן הוא נרדם לפחות עד עכשיו (עכשיו גם זה לא עוזר...) הן ציצי ואו אבא לוקח אותו על הידיים רוקד איתו ושר לו שיר ערש. הבעיה היא כאמור שעכשיו גם זה לא עובד ומעבר לזה,בעלי מזדעק שזה לא בריא לילד להירדם ככה רק על הידיים ושאנחנו עושים לו נזק כי הוא לעולם לא ילמד לישון ! אני משוועת לעצה טובה מה עושים איך מלמדים אותו לישון בלי לפגוע בו?
ועוד שאלונת איך משכנעים אבא נפלא ואיש יקר שלישון במיטה עם ההורים זה טוב לילד ולא להפך? בבקשה תפנו אותי להיכן ניתן למצוא טיעונים טובים שיגרמו לו לשתף פעולה... תודה רבה !!!
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

הרדמת תינוקות

הדרכים היחידות בהן הוא נרדם לפחות עד עכשיו (עכשיו גם זה לא עוזר...) הן ציצי ואו אבא לוקח אותו על הידיים רוקד איתו ושר לו שיר ערש.
אישית אני לא רואה בזה בעיה, משתי סיבות: א. זה אך הגיוני שיירדם על הציצי או בידיים. ב. זה עובד :-)
לגבי כל אחד משני ילדיי, קרה פעם-פעמיים שנרדמו ספונטנית בטרמפולינה או על מזרון הפעילות. בכל שאר 100 אלף הפעמים הרדמתי על הציצי / ידיים / כדור פיזיו.

איך מלמדים אותו לישון בלי לפגוע בו?
איך מלמדים להירדם, את מתכוונת?
שוב, בעיניי אין כל בעיה בדרך ההרדמה.

מה הציפיות של בעלך? שיניחו את התינוק במיטה ומייד יירדם? זה יכול לעבוד לגבי חלק מהתינוקות אולי (נפתח על זה דף לאחרונה באתר - לגדל ילדים בלי להרדים ) אבל ודאי לא במקרה שהתינוק לא מסכים, מוחה ובוכה.

לגבי שעות השינה: את מתלוננת על כך שהתינוק נרדם רק בשעה מאוד מאוחרת - מה קורה איתו במשך היום? כמה הוא ישן? אולי מגיע לערב לא מספיק עייף? אומנם זה בד"כ לא גיל שמגבילים בו שינה למשך היום, אבל בכל זאת, אם הוא נרדם רק ב-11 בלילה יש מקום לבדוק כמה שעות שינה יש לו בסה"כ. איזו פעילות הוא מקבל, איזה גירויים (אולי יש עודף גירויים מסוים בערב? נגיד, הטלוויזיה דלוקה בקול ואתם בסלון עם אור חזק?)

ולפפעמים (תקופות וגם עכשיו) אחרי בכי קורע לב
לא ברור מהתיאור שלך מה קורה בפועל. את מתארת את חילוקי הדעות בינך לבין בעלך, אבל בפועל, מגיעה שעת ההשכבה, איך זה מתבצע? האם יש טקס שינה? האם את מניחה אותו במיטה ומקווה שיירדם? האם את מנסה להרדים בהנקה ובעלך מסתובב ליד החדר ורוטן? (סתם מדמיינת :-) ). מדוע התינוק בעצם בוכה?

אולי מתחילות לבקוע לו שיניים - ייתכן שזה מציק לו ומקשה עליו להירדם, ודאי אם את מנסה להרדים ללא ציצי...
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אחת* »

בעלי מזדעק שזה לא בריא לילד להירדם ככה רק על הידיים ושאנחנו עושים לו נזק כי הוא לעולם לא ילמד לישון !
יש מין נטייה כזו בילד הראשון להילחץ ולחשוב ש"הוא לעולם לא ילמד ל..."
(יש מיליון דרכים להשלים את המשפט).
אני יכולה כמעט להבטיח לך, גם בלי להכיר את הנפשות הפועלות,
שהוא ילמד גם ילמד להירדם, גם אם זה מאוחר ממה שנראה לכם ש"צריך".
דמייני אותו בן 15 או אפילו בן 5. הוא כבר לא ירדם על הידיים... מבטיחה.
יעל_משבצות*
הצטרפות: 08 מרץ 2010, 22:45
דף אישי: הדף האישי של יעל_משבצות*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי יעל_משבצות* »

_קרוטונית,
מה הציפיות של בעלך? שיניחו את התינוק במיטה ומייד יירדם? למען האמת כן . אם צריך אז קצת לשיר וללטף אבל ככה בעיניו ילדים "רגילים" נרדמים... מה גם שנפלנו על שכנים דלת ליד עם שני ילדים קטנים שהולכים לישון בשש בערב כל ערב עד הבוקר מגיל 3 חודשים!!!! חוצפה שכזאת!! (בעלי בשעות צוקה ואובדן...(-: טוען שזה לא נקרא להיות הורים ...(-:)
לגבי שעות השינה: את מתלוננת על כך שהתינוק נרדם רק בשעה מאוד מאוחרת - מה קורה איתו במשך היום? כמה הוא ישן? אולי מגיע לערב לא מספיק עייף? עד גיל חמישה חודשים לא היה הולך לישון בכלל במהלך היום (אולי 20 דקות במצטבר...) וגם אז נרדם רק בסביבות 11 ואפילו אחרי. כיום הוא ישן לרוב בוקר בין 40דק לשעה וחצי וצהריים לא תמיד אבל כשכן אז בערך שעה. ובצהריים אנימתכוונת שעד ארבע הוא כבר ער.והוא טפו טפו תינוק מאוד פעיל .

אולי יש עודף גירויים מסוים בערב? נגיד, הטלוויזיה דלוקה בקול ואתם בסלון עם אור חזק?)משבע וחצי אנחנו בנוהל כיבוי אורות שזה אומר אורות עמומים ואוירת שינה אחרי אמבטיה(שש וחצי) והנקה. לגבי טלויזיה -אין לנו.

לא ברור מהתיאור שלך מה קורה בפועל. את מתארת את חילוקי הדעות בינך לבין בעלך, אבל בפועל, מגיעה שעת ההשכבה, איך זה מתבצע? האם יש טקס שינה? האם את מניחה אותו במיטה ומקווה שיירדם? האם את מנסה להרדים בהנקה ובעלך מסתובב ליד החדר ורוטן? בפועל כשאני רואה שהוא עייף אני מניקה אותו ואם הוא לא נרדם(והוא כבר מזמן לא נרדם עם הנקה בלילה וגם לפעמים לא נרדם עם הנקה בצהריים ובימים כאלה באמת לא ישן צהריים...)אז בעלי לוקח אותו על הידיים שר לו בשקט ומתנועע איתו . לפעמים הוא כבר מניח את הראש וכמעט נרדם ובום פתאום מתעורר שוב וחוזר לחיים, מקשקש רוצה לרדת,רוצה לעלות על הידיים שוב, רוצה לשחק... לפעמים זה נמשך ונמשך עד שהוא גמור מעייפות ובוכה וכלום לא עוזר! הוא בוכה כי הוא עייף נורא רק שהוא נלחם בשינה משום מה...
באשר לשיניים -לא נראה לי שזה קשור כי זה ככה מאז שנולד(זה שלא רוצה לישון...)
עשיתי לו אייפק-לא עזר ניסיתי פרחי באך-ללא הועיל.
החדר נעים מבחינת טמפפרטורה ואוירה
אז מה את אומרת?
יעל_משבצות*

הרדמת תינוקות

אחת- תודה! כל מילה מאוד מחזקת(-:
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אחת* »

אחת- תודה! כל מילה מאוד מחזקת
אוי אני שמחה! פחדתי להחליש...
אז אני יכולה לספר לך שהגדולה שלי גם היתה ילדה מאוד ערנית,
שנלחמת בשינה כל הזמן.
מה שעברתי איתה גרם לי להבין שמעבר לשינה היא מצב קשה ומאיים עבור ילדים רבים, יש בשינה משהו מן הלא נודע, אפשר אפילו לומר - סוג של מוות.
היום היא נרדמת בתוך כמה דקות ספורות,
באזור גיל שלוש למדה ממש להרדים את עצמה,
אם כי מגיל מסוים (שנה וחצי? לא זוכרת בדיוק) הייתי נכנסת איתה למיטה ומתעקשת שעכשיו לא יורדים, ולפעמים זה לקח זמן רב - סיפורים, הסתובבויות במיטה וכו'.
מעולם לא הסכמתי שההרדמה תהיה כרוכה בבכי.
זה נראה לי לא בריא וגם לא יעיל - פחדתי שתתחיל לקשר את ההרדמה לחוויה הרעה.

אין לי עצות של ממש.
לעזור במה שתוכלו, להיות שם, להקפיד על שגרה כמה שאפשר ולהרדים איך שהולך
(מה עם אוטו? עגלה? מנשא?).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

הרדמת תינוקות

תולעים בטוסיק בדקתם? סתם כדי לשלול..
יעל_משבצות*

הרדמת תינוקות

קרוטונית האמת שלא בדקתי תולעים ... לא אמורים להיות איזה שהם סימנים שמעידים על תולעים? בחיתול ? משהו?אבדוק...
דרך אגב, הבוקר אותו סיפור היה עייף שחבל על הזמן והתחיל מצד אחד להשתולל ומצד שני לבכות. מה שעצוב הוא שהוא מגיע למצב של על סף שינה מתוקה ופתאום כאילו מישהו מדליק לו מנוע פנימי טאק! בשניה קופץ ומתעורר- משומקום! היה מאוד קשה להרדים אותו הבוקר ולא נלחמתי איתו =הוא רצה לישון ,נלחם בעצמו וניסיתי להיות שם בשבילו לשיר להרגיע ללטף להניק כמובן ... בסוף נרדם הגור... שיהיה בריא.הכי חשוב(-: אבל הלוואי ותגמר הסאגה הזאת והוא יתחיל ליש
יעל_משבצות*

הרדמת תינוקות

קפץ לי.... והוא יתחיל לישון בקלות יותר ויהיה יותר רגוע . אני פוחדת שבסוף השינה תקושר לו עם דברים שליליים ... ואני באמת לא יודעת מהלעשות כדי לשנות את המצב הזה.. כדי לא להגיע לשם ... או שאולי אנחנו כבר שם .. לא יודעת. מתפללת לשינוי! לפחות להבין מה עליי לעשות בכדי לעזור לו . מוכנה להתאמץ כמה שצריך..(-:
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

הרדמת תינוקות

תולעים מוצאים לא בחיתול אלא בטוסיק :-) (פשוט מסתכלים... הן לבנות וקטנטנות, כמו נקודות).

קשה לי לחשוב על עצה מדויקת. יש לכם בעצם שני עניינים: 1. התינוק לא ישן טוב ואולי גם לא ישן מספיק. 2. לבעלך ולך יש אי הסכמה בנושא שיטת ההרדמה.
אולי תקראי קצת בדפים שמציגים קשיים דומים למה שאת מתארת, מבחינת אופי השינה לפחות:
הרדמה על הציצי זקוקה לעזרה
בעיות שינה והנקה
שיטות הרדמה (דף ארוך עם המון עצות ממבינות דבר)

חוץ מזה, תזכרי שכמו ש"אחת" כתבה:
_יש מין נטייה כזו בילד הראשון להילחץ ולחשוב ש"הוא לעולם לא ילמד ל..."
(יש מיליון דרכים להשלים את המשפט)._
כשאנחנו בתוך ההורות המוקדמת, במיוחד בילד ראשון, לפעמים נראה שהכל יימשך כך לנצח באותה צורה. אבל לפעמים פשוט הזמן עושה את העבודה בשבילנו. והם הרי מתפתחים כילדים הרבה יותר מהר מההתקדמות שלנו כהורים...
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אילה_א* »

אכן בהרדמה יש כמה דקות קשות שצריך פשוט לעבור אותן ואז הם נרדמים
אם לא עוברים אותן מתחילים מהתחלה ועוד פעם ועוד פעם
זה נשמע מה שקורה אצלכם תמיד (אצלי זה קורה לפעמים )
מה שעוזר זה להתחיל את ההרדמה מוקדם והיא מתחילה בארוחת ערב ואחריה אמבטיה ואחריה ליטוף או מסאג' או משהו כזה (שכבר הם במיטה) ואז הנקה שהיא הרדמות
מהאמבטיה ללכת ישר למיטה לא לעבור או להעצר בחדרים אחרים שמשחקים בהם במהלך היום
בחדר השינה להנמיך את האור אפשר לשים מוסיקה חלשה ומרדימה ובאופן כללי ליצור בבית אוירת שינה
בכל מקרה להישאר במסגרת ההרדמה גם אם התינוק בוכה עליך איתך להשתדל להקל עליו במיטב יכולתך אבל לא בלוותר על ההרדמה
(שזה מאוד מפתה אה טוב את לא רוצה לישון יאלה בואי נשחק ואז נהיה יותר מאוחר ויותר קשה ומסובך )
זה הדברים שעוזרים לי כשאני מרוכזת
קל נורא לפספס את הרגע להתחיל או לנסות לוותר (אני עייפהאז לא נתקלח ) אבל אני מוצאת שככל שיש קביעות וסדר
והיא יודעת מה הולך לקרות יותר קל לה להרדם
לילד שרגיל להרדם באחת עשרה הייתי מורידה כל שבוע בעשרים דקות חצי שעה את השעה עד שיגיע לשעה שבה ילדים קטנים אמורים ללכת לישון
נגיד 8 לכל המאוחר
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי שני_צו* »

לגבי שנת היום, אולי תנסו ערסל? יכול מאוד להועיל.

לגבי הרדמה בכלל, גם אצלי (שנה ותשע) נרדם בעיקר על הציצי. אני דווקא לא לוקחת אותו למיטה. מרדימה ליד המחשב. כדי שאם זה יהיה ארוך ומייגע, לי לפחות יהיה מעניין ואני לא אתחרפן.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אילה_א* »

אה אם אפשר מחשב אצלי זה הלפ טופ על ידי במיטה אבל לא תמיד אפשר
רוניתה_פיתה*
הצטרפות: 31 מרץ 2008, 03:49
דף אישי: הדף האישי של רוניתה_פיתה*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי רוניתה_פיתה* »

לגבי שעת ההירדמות - מתי הוא קם בבוקר? אצלנו היה קשר ישיר בין קימה מאוחרת להירדמות מאוחרת.

ולגבי חוסר הרצון/יכולת להתמסר לשינה כשהיא מתחילה - גם הבן שלי היה כזה עירני-יתר. גם במהלך היום, וגם בלילה (גם בהירדמות, וגם מתעורר מכל רעש קטן כשכבר ישן).
אז גם לקחנו אותו פעם לטיפול בדיקור (3 טיפולים, "סידרו אותו" והפך לרגוע יותר), וגם, ובעיקר, לדעתי הזמן עשה את שלו. היום הוא קרוב לשנתיים, ישן הרבה יותר חזק, נרדם יותר מהר, כשעייף - לפעמים אפילו מניח את הראש על משהו (לא נרדם, אבל מרשה לעצמו "לנוח"). אז אני מצטרפת לדבריה האופטימיים של אחת{{}}.

משהו חשוב נוסף שהשתנה, לפחות אצלי - איזו שהיא יכולת להישאר רגועה ונינוחה בזמן ההרדמה (גם אם היא ארוכה להפליא). פשוט מדיטציה...

מאחלת לך הצלחה, ובעיקר הרבה סבלנות, אופטימיות והשלמה... @}
יעל_משבצות*

הרדמת תינוקות

קרוטונית מהמרק הגדול (_אילה א שני צו_רוניתה פיתה
תודה רבה לכולכן!
אני צריכה לקרוא שוב את מה שכתבתן...(-:
שני, האמת שלאחרונה באמת חשבתי לנסות ערסל... אני רק מקווה שאפשר למצוא אחד כזה במחיר שפוי@}
רוניתה פיתה שעת הקימה שלו משתנה הטווח הוא בין 7 (לעיתים יותר רחוקות) ל 830 . אני מאוד רוצה שנקום קבוע בשבע העניין הוא שאם הוא "עושה לי לילה" אז קשה לי נורא לקום מוקדם ,מה גם שזה אומר להעיר אותו לא? אני לא מרגישה כל כך בנוח להעיר תינוק קטן באופן מלאכותי...אני מרגישה שבגיל הזה הם צריכים לקום על ידי יקיצה טבעית....(-; או שאולי צריך חד פעמי להעיר כדי להצליח להחיל איזשהו סדר ... גם נכון ...אולי ... אבל דרך אגב כשאני חושבת על זה גם כשהוא קם מוקדם יותר הוא הולך לישון מאוחר. לגבי הדיקור- אמרתי קודם לקרוטונית שלקחנו את הקטקט לטיפול אייפק(אימאל'ה איזה יקר!) היה מאוד מטופש בעיניי ואם תשאלו את בעלי... עדיף שלא תשאלו מבחינתו זה גובל בפגאניות מטורללת...(-: חוצמזה ניסינו פרחי באך, עיסויים(מעט הוא לא כל כך מוכן להתמסר מגיל קטן יחסית) תמצית לבנדר להרגעה באמבטיה... לא היה אכפת לי לנסות דיקוררק שאני יודעת שבעלי יתנגד בכל תוקף אז חבל לי ... צריך לבחור את ה"מלחמות"...(-; ובקשר לגישה שלי אני הרבה הרבה יותר רגועה ומשלימה עם המצב לפעמים כשהוא ממש משתולל אני צריכה עדיין לקחת נשימה כדי לא להתחרפן ..אבל בסה"כ אני יחסית נינוחה ...מהלעשות? אמאישרקאחת...(-:
שני_צו*
הצטרפות: 03 פברואר 2005, 00:44
דף אישי: הדף האישי של שני_צו*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי שני_צו* »

האמת שלאחרונה באמת חשבתי לנסות ערסל... אני רק מקווה שאפשר למצוא אחד כזה במחיר שפוי
את יכולה להשתמש בערסל רגיל אם יש לכם ולתלות אותו מנקודה אחת.
עננים בקפה סיפרה לי שהיא משתמשת בערסל רשת פשוט וזול ואחרי שהילד נרדם היא קושרת את הקצוות כך שלא יוכל ליפול.
בכל מקרה תולים נמוך ומניחים מתחת מזרון.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מדייקת את שני, בתוך הערסל מניחים שמיכה מקופלת כדי שיהיה מרופד וככה נוצר מלמטה משטח נעים ומלמעלה רשת מאווררת. עננים ממחשב אחר.
רוניתה_פיתה*
הצטרפות: 31 מרץ 2008, 03:49
דף אישי: הדף האישי של רוניתה_פיתה*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי רוניתה_פיתה* »

קשה לי נורא לקום מוקדם ,מה גם שזה אומר להעיר אותו לא?
גם לי... (ואנחנו היינו קמים יותר בכיוון של 10:00 P-:{{}}).
במקרה שלנו אני הייתי קמה, והוא, בשמחה, הבין שמותר לקום גם יותר מוקדם (אני מאמינה שלפני כן הוא פשוט לא חשב שו אופצייה). גם ככה היה מתעורר כל שעה וחצי כדי לינוק...
אבל כל זה לא ממש רלבנטי לכם. 7:00-8:30 זה די מוקדם (ובטח לא גורם לעירנות-יתר בלילה).
אין לי עוד עצות חכמות. נשאר לי רק להאיר את השביל האופטימי (-:
פלוני_אלמונית*

הרדמת תינוקות

אהלן,
אני חוזרת לפורום בבקשה לעצה טובה, קשיי ההירדמות של החמוד שלנו רק הולכים ומחמירים. הוא בן 7 חודשים מקסים ובריא ולא צומחות לו כרגע שיניים....
הוא בדרך כלל הולך לישון ב19 בערב אחרי אמבטיה וטקס שינה- מתעורר בין פעמיים ל-5 פעמים בלילה-בוכה, יונק ונרדם (ישן במיטה בלי דופן שצמודה לצד שלי) כשהוא מתעורר בסביבות 6 בבוקר- הוא כבר עייף! הוא מבקש לצאת מהמיטה, מודיע לי שסיים לישון ואחרי חצי שעה מאבד עניין בסוסס אותו- מפהק, משפשף עיניים וומקטר והרבה פעמים גם צורח צרחות דקות גבוהות כאלו.... במשך היום אנחנו מנסים לעזור לו להרדם בכל פעם שאנחנו מזהים עייפות- על הכדור מעורסל בידיים עם ציצי- לוקח לו בין חצי שעה לשעה וחצי עד שהוא נרדם (כשהוא נורא אומלל ובוכה תוך כדי מת מעייפות) ניסינו טקסים ושירים וספרים וטיפים שונים ומשונים החמוד פשוט עייף רוב היום. הצעתי לבעלי שנפנה ליועצת שינה בשיטת "לילה טוב" של גנית פרג (עם היענות מידית לבכי) אבל זה עולה 1400 ש"ח ובעלי ממש מתעצבן מהמחיר וגם חושב שאולי נסתדר לבד....התינוק חייכן וחמוד אבל עייף!!! הצעות???
פלוני_אלמונית*

הרדמת תינוקות

וחוץ מזה - מישהו שמע או התנסה בתהליך לימוד שינה עם גנית פרג או נעמה סבג-שמש?
פלוני_אלמונית*

הרדמת תינוקות

לפעמים צריכת קפאין של האמא מפריעה לתינוק. נסי להוריד קפאין מהתפריט שלך (קפה, תה, תה ירוק, קולה, שוקולד). אני מכירה ילדים שהיו רגישים לכמויות הומואפוטיות של קפאין
פלוני_אלמונית*

הרדמת תינוקות

אני שותה רק קפה ללא קפאין של האג ולא שותה תה. אולי באמת להוריד את השוקולד....יש בשוקולד הרבה קפאין?
אן_שרלי*
הצטרפות: 20 יולי 2009, 20:18
דף אישי: הדף האישי של אן_שרלי*

הרדמת תינוקות

שליחה על ידי אן_שרלי* »

רוצה לחלוק את הגילוי המסעיר והנעים - ערסל. הקטנה שלי שהיא עכשיו בת 8 וחצי חודשים נהנית להרדם בערסל מיוחד לתינוקות שתלינו במטבח. זה ערסל של רובינא שניתן למצוא באינטרנט. פשוט גאוני, לא יודעת מה הייתי עושה בלעדיו... ויש לי חברה שהתינוקת שלה סבלה מאוד מגזים - שהוסיפה קפיץ מיוחד שנענע כל הזמן את הערסל... את הקפיץ משיגים באורדע, רחוב הרצל ליד רחוב פלורנטין בת"א
שליחת תגובה

חזור אל “שינה וילדים”