הצילו צהבת c
-
- הצטרפות: 31 מאי 2003, 17:49
הצילו צהבת c
אתמול קיבלתי מייל מאקס שלי (מלפני 17 שנה - החבר הראשון שלי) שמספר שגילו אצלו צהבת C, ושהרופא לא יודע מתי הוא נדבק אז שאני אלך להבדק גם. קבעתי תור לרופא ליום ראשון. בדיקת דם ביום שני. אני מתה מפחד. לא עלי, האמת. רק על הבן הקטן שלי. הסיכוי שאני נדבקתי לא גדול (אבל בגלל טבעם של היחסים בינינו אז גם לא קטן במיוחד), אבל אם נדבקתי הבנתי שהסיכוי שהבן שלי נולד נשא הוא גדול מאד. איך עוברים את הימים עד שיהיו תוצאות?
-
- הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*
הצילו צהבת c
הסיכוי שהבן שלי נולד נשא הוא גדול מאד
העברה בלידה עומדת על פחות מ-2%
גפ הסיכוי שאת נדבק הוא לא גבוה בכלל
תנשמי עמוק תחשבי ירוק
גפ הסיכוי שאת נדבק הוא לא גבוה בכלל
תנשמי עמוק תחשבי ירוק
-
הצילו צהבת c
באמת? את בטוחה? ומה לגבי העברה בהנקה (כי הוא ינק הרבה זמן)?
באמת? את בטוחה? ומה לגבי העברה בהנקה (כי הוא ינק הרבה זמן)?
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מנסה_לעזור*
הצילו צהבת c
אין לי מידע אבל רק רציתי שתדעי שאני מחזיקה לך אצבעות לתוצאות טובות (שליליות) ולשמירה על השפיות בינתיים.
זה מתאים למרגיעון שקפץ לי - "נוכחותך חשובה לי מדעתך" . (נדהמת מהם כל פעם מחדש:-D)
-
הצילו צהבת c
ומה לגבי העברה בהנקה (כי הוא ינק הרבה זמן)?
לא עובר בהנקה
לא עובר בהנקה
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
הצילו צהבת c
האם במהלך השנים האלו תרמת דם? אם כן אז את יכולה להיות רגועה כי הם בודקים את כל המנות ומודיעים אם יש בעיה.
אני מאמינה, אם כי לא יודעת בוודאות, שהדבר נבדק גם בבדיקות דם שגרתיות בהריון.
לענין ההנקה, עד כמה שידוע לי - צהבת ואיידס עוברים בהנקה (וגם CMV אך הוא רלוונטי רק בהנקת פגים טרם הגיעה לשבוע 32). למרות זאת, סיכויי ההדבקה בהנקה נמוכים בהרבה לעומת שאר הדרכים - עד כדי כך שבאפריקה אפילו ממליצים לנשאיות איידס להניק מלא עד חצי שנה ורק אח"כ לגמול.
אני מאמינה, אם כי לא יודעת בוודאות, שהדבר נבדק גם בבדיקות דם שגרתיות בהריון.
לענין ההנקה, עד כמה שידוע לי - צהבת ואיידס עוברים בהנקה (וגם CMV אך הוא רלוונטי רק בהנקת פגים טרם הגיעה לשבוע 32). למרות זאת, סיכויי ההדבקה בהנקה נמוכים בהרבה לעומת שאר הדרכים - עד כדי כך שבאפריקה אפילו ממליצים לנשאיות איידס להניק מלא עד חצי שנה ורק אח"כ לגמול.
-
הצילו צהבת c
לא תרמתי דם (יש לי המוגלובין נמוך אז לא לוקחים ממני) אבל כן נתתי תרומת דם למאגר מח עצם. הגעתי להתרמה עם תינוק פיצפון יונק, והיתה שם הדודה של הילד שאספו בשבילו תרומות ופטפטנו. הבעתי את סלידתי מתמ"ל והיא שאלה אותי בחשש אם אני יודעת שאם אני אתאים לתרומה אני אצטרך לקחת המון תרופות ולא אוכל להניק יותר. אמרתי לה שבשיקול בין תועלת לתינוק שלי והחיים של ילד אחר אין לי התלבטות בכלל.
אבל בחזרה לענינינו - אני לא יודעת עד כמה בודקים את התרומות למאגר מח עצם. בודאי רק מוציאים פרופיל גנטי, ורק אם אדם מתאים לתרומה בודקים עד הסוף. ואני לא זוכרת מה בדקו בהריון (עשיתי את כל הבדיקות).
אתמול בלילה חלמתי שאני עונה למייל של האקס שלי וכותבת ש אני הולכת להבדק, ושידע שאם הילד שלי נדבק אז אני מאחלת לו למות לאט וביסורים. אה, רגע - זה יקרה לו ממילא.
בחיים לא הייתי כותבת משהו כל כך מרושע באמת, למרות שאני שונאת אותו שנאת מוות עוד מלפני כל עניין הצהבת.
אבל בחזרה לענינינו - אני לא יודעת עד כמה בודקים את התרומות למאגר מח עצם. בודאי רק מוציאים פרופיל גנטי, ורק אם אדם מתאים לתרומה בודקים עד הסוף. ואני לא זוכרת מה בדקו בהריון (עשיתי את כל הבדיקות).
אתמול בלילה חלמתי שאני עונה למייל של האקס שלי וכותבת ש אני הולכת להבדק, ושידע שאם הילד שלי נדבק אז אני מאחלת לו למות לאט וביסורים. אה, רגע - זה יקרה לו ממילא.
בחיים לא הייתי כותבת משהו כל כך מרושע באמת, למרות שאני שונאת אותו שנאת מוות עוד מלפני כל עניין הצהבת.
-
הצילו צהבת c
שאלתי עבורך את דר' ג'ק ניומן - הגורו העולמי של ההנקה ורופא ילדים מטורונטו. זו תשובתו המרגיעה לגבי הנקה:
Dear Ms. @#$,
There is no evidence that breastfeeding by a mother who is Hepatitis C
positive increases the risk of the baby getting hepatitis C. Even the
Center for Disease Control in Atlanta agrees. See the attached first draft
chapter on maternal illness and breastfeeding, from my book, Dr. Jack
Newman's Guide to Breastfeeding (HarperCollins, 2nd revision 2005) as it's
called in Canada, or The Ultimate Breastfeeding Book of Answers as it's
called in the US (now out in a new edition, as of November 2006).
I now also have a new book out, published by Hale Publishing, called The
Latch and other keys to Successful Breastfeeding. Ordering information is
available at www.ibreastfeeding.com
Jack Newman, MD, FRCPC
הוא צרף לי קובץ שאוכל לשלוח לך אם תשלחי את המייל שלך.
Dear Ms. @#$,
There is no evidence that breastfeeding by a mother who is Hepatitis C
positive increases the risk of the baby getting hepatitis C. Even the
Center for Disease Control in Atlanta agrees. See the attached first draft
chapter on maternal illness and breastfeeding, from my book, Dr. Jack
Newman's Guide to Breastfeeding (HarperCollins, 2nd revision 2005) as it's
called in Canada, or The Ultimate Breastfeeding Book of Answers as it's
called in the US (now out in a new edition, as of November 2006).
I now also have a new book out, published by Hale Publishing, called The
Latch and other keys to Successful Breastfeeding. Ordering information is
available at www.ibreastfeeding.com
Jack Newman, MD, FRCPC
הוא צרף לי קובץ שאוכל לשלוח לך אם תשלחי את המייל שלך.
-
הצילו צהבת c
שאלתי גם את דר' ג'יי גורדון אבל טרם קיבלתי תשובה.
מצרפת את החלק במסמך שנוגע לצהבת:
Hepatitis
There are many viruses which can cause the collection of symptoms which we generally call hepatitis (jaundice, nausea, fatigue, abdominal pain). Seven of these viruses are called “Hepatitis” viruses, and are named Hepatitis A, Hepatitis B, Hepatitis C, down to G viruses. Expect in the next few years that there will be Hepatitis H, I, J, and eventually maybe all the letters of the alphabet will not suffice. Other viruses, however, can also cause hepatitis like illness, including infectious mononucleosis virus (Ebstein-Barr Virus), cytomegalovirus and even some viruses which cause the common cold. It should also be mentioned, that other illnesses, non infectious ones, may cause a hepatitis like illness. Probably the most common of non infectious hepatitis like illness is due to a drug reaction.
Hepatitis is an illness which usually is not severe, though it can be and it can even cause death. Luckily such severe illness is rare. In fact, in many cases, the infection is sub-clinical (that is, the infected person may not know s/he has had the infection).
As with most viruses, by the time a person is aware that they have an illness, they are less infectious, and sometimes not infectious at all. Most viruses have a viremic phase (when the virus is in the blood), again, usually before the person is aware of any illness at all. At this time, small amounts of virus may get into the milk, but the important point is that by the time a nursing mother is aware that she is sick, she has, probably passed the infection on.
Some hepatitis viruses (notably B and C) can cause both chronic carrier states (that is, the person has the virus in their body, but has no evidence of actual infection), and chronic infection. It is particularly in these situations that the question of whether breastfeeding is advisable comes up.
Hepatitis A
Hepatitis A does not cause a chronic carrier state or chronic infection. The acute illness is usually fairly mild, but can be severe and symptoms usually last a fairly long period of time, often several weeks. Loss of appetite, nausea and fatigue are usual, something nursing mothers really could do without.
However, by the time the mother notices a yellow discolouration of her skin, the chances of infecting anyone else are pretty well past. The viremic phase (when the virus is in the milk), has long past, and even excretion of virus in the bowel movements has virtually stopped.
Thus, concern with nursing should not be, really, the worry about passing the virus on to the baby. This is unlikely, perhaps not even possible, but there is no good evidence to say so. Furthermore, immune globulin can be given to the baby if it is felt that transmission should be avoided. Also there is now an immunization for Hepatitis A which will effectively prevent illnesses. Hepatitis A infection in children tends to be particularly mild, though, as with adults, it can be very severe.
The main concern really is keeping breastfeeding while the mother is feeling nauseated, not able to eat and feeling extremely fatigued. The adult with hepatitis will usually be spending his time in bed. The breastfeeding mother should go to bed with her baby and rest, sleep, and allow herself to be coddled. The baby can nurse in bed with her. The older child can be brought when he needs to nurse.
Hepatitis B
Hepatitis B, from the point of view of acute illness, is similar to Hepatitis A, though often it is longer lasting, and it can also give symptoms outside the liver. For example, arthritis may occur with it.
Unlike Hepatitis A, Hepatitis B may cause a chronic carrier state. In some parts of the world, 15% or more of all people are carriers for this virus. The chances of passing the virus on to the baby, either during pregnancy or birth are significant. For this reason, many jurisdictions require screening of pregnant women for Hepatitis B, and protecting the newborn at birth with immune globulin and immunization. The success rate of preventing transmission to the baby is very high.
Even before the immunization was available, however, there was no proof that babies breastfed got the infection more frequently than those fed artificially. Indeed, at least a couple of good studies showed that the risk to the baby was the same regardless of the method of feeding. Despite that many physicians still counsel mothers who are Hepatitis B positive not to breastfeed. They should, in fact, counsel them to breastfeed, especially now that the risk of transmission is virtually zero with the immunizations.
Hepatitis C
Hepatitis C can cause acute illness, similar to Hepatitis A and B, but it tends to be more frequently subclinical, and when obvious, tends to be very mild. The main issue with Hepatitis C is the chronic carrier state. A significant percentage of adults with chronic carrier states do have chronic infection which will eventually go on to cirrhosis. What happens to babies infected with Hepatitis C during pregnancy or delivery is not known. This is not just a question of not having done the studies. Children are not adults, and they react differently to many infectious diseases, sometimes more severely, sometimes less, and babies infected during pregnancy or at birth might react quite differently from older children.
Present evidence suggests that there is no increased risk of the baby picking up Hepatitis C through breastfeeding. There are some problems with these studies. One is that these studies, though showing no increase in risk, also are based on studying only small numbers of mothers and babies. Everyone would feel more secure if larger numbers of women and their babies were involved in these studies. It is also possible that the situation could change, as maternal antibody in the baby’s blood, decreases and thus decreases the baby’s resistance to the virus.
Overall, given the risks of not breastfeeding, women should breastfeed when they are Hepatitis C positive.
Hepatitis D, E, F, G
Not much is known about these viruses and the risk of breastfeeding while positive for these is not known, but appears to be negligible.
מצרפת את החלק במסמך שנוגע לצהבת:
Hepatitis
There are many viruses which can cause the collection of symptoms which we generally call hepatitis (jaundice, nausea, fatigue, abdominal pain). Seven of these viruses are called “Hepatitis” viruses, and are named Hepatitis A, Hepatitis B, Hepatitis C, down to G viruses. Expect in the next few years that there will be Hepatitis H, I, J, and eventually maybe all the letters of the alphabet will not suffice. Other viruses, however, can also cause hepatitis like illness, including infectious mononucleosis virus (Ebstein-Barr Virus), cytomegalovirus and even some viruses which cause the common cold. It should also be mentioned, that other illnesses, non infectious ones, may cause a hepatitis like illness. Probably the most common of non infectious hepatitis like illness is due to a drug reaction.
Hepatitis is an illness which usually is not severe, though it can be and it can even cause death. Luckily such severe illness is rare. In fact, in many cases, the infection is sub-clinical (that is, the infected person may not know s/he has had the infection).
As with most viruses, by the time a person is aware that they have an illness, they are less infectious, and sometimes not infectious at all. Most viruses have a viremic phase (when the virus is in the blood), again, usually before the person is aware of any illness at all. At this time, small amounts of virus may get into the milk, but the important point is that by the time a nursing mother is aware that she is sick, she has, probably passed the infection on.
Some hepatitis viruses (notably B and C) can cause both chronic carrier states (that is, the person has the virus in their body, but has no evidence of actual infection), and chronic infection. It is particularly in these situations that the question of whether breastfeeding is advisable comes up.
Hepatitis A
Hepatitis A does not cause a chronic carrier state or chronic infection. The acute illness is usually fairly mild, but can be severe and symptoms usually last a fairly long period of time, often several weeks. Loss of appetite, nausea and fatigue are usual, something nursing mothers really could do without.
However, by the time the mother notices a yellow discolouration of her skin, the chances of infecting anyone else are pretty well past. The viremic phase (when the virus is in the milk), has long past, and even excretion of virus in the bowel movements has virtually stopped.
Thus, concern with nursing should not be, really, the worry about passing the virus on to the baby. This is unlikely, perhaps not even possible, but there is no good evidence to say so. Furthermore, immune globulin can be given to the baby if it is felt that transmission should be avoided. Also there is now an immunization for Hepatitis A which will effectively prevent illnesses. Hepatitis A infection in children tends to be particularly mild, though, as with adults, it can be very severe.
The main concern really is keeping breastfeeding while the mother is feeling nauseated, not able to eat and feeling extremely fatigued. The adult with hepatitis will usually be spending his time in bed. The breastfeeding mother should go to bed with her baby and rest, sleep, and allow herself to be coddled. The baby can nurse in bed with her. The older child can be brought when he needs to nurse.
Hepatitis B
Hepatitis B, from the point of view of acute illness, is similar to Hepatitis A, though often it is longer lasting, and it can also give symptoms outside the liver. For example, arthritis may occur with it.
Unlike Hepatitis A, Hepatitis B may cause a chronic carrier state. In some parts of the world, 15% or more of all people are carriers for this virus. The chances of passing the virus on to the baby, either during pregnancy or birth are significant. For this reason, many jurisdictions require screening of pregnant women for Hepatitis B, and protecting the newborn at birth with immune globulin and immunization. The success rate of preventing transmission to the baby is very high.
Even before the immunization was available, however, there was no proof that babies breastfed got the infection more frequently than those fed artificially. Indeed, at least a couple of good studies showed that the risk to the baby was the same regardless of the method of feeding. Despite that many physicians still counsel mothers who are Hepatitis B positive not to breastfeed. They should, in fact, counsel them to breastfeed, especially now that the risk of transmission is virtually zero with the immunizations.
Hepatitis C
Hepatitis C can cause acute illness, similar to Hepatitis A and B, but it tends to be more frequently subclinical, and when obvious, tends to be very mild. The main issue with Hepatitis C is the chronic carrier state. A significant percentage of adults with chronic carrier states do have chronic infection which will eventually go on to cirrhosis. What happens to babies infected with Hepatitis C during pregnancy or delivery is not known. This is not just a question of not having done the studies. Children are not adults, and they react differently to many infectious diseases, sometimes more severely, sometimes less, and babies infected during pregnancy or at birth might react quite differently from older children.
Present evidence suggests that there is no increased risk of the baby picking up Hepatitis C through breastfeeding. There are some problems with these studies. One is that these studies, though showing no increase in risk, also are based on studying only small numbers of mothers and babies. Everyone would feel more secure if larger numbers of women and their babies were involved in these studies. It is also possible that the situation could change, as maternal antibody in the baby’s blood, decreases and thus decreases the baby’s resistance to the virus.
Overall, given the risks of not breastfeeding, women should breastfeed when they are Hepatitis C positive.
Hepatitis D, E, F, G
Not much is known about these viruses and the risk of breastfeeding while positive for these is not known, but appears to be negligible.
-
הצילו צהבת c
תשובתו של דר' ג'יי גורדון:
Hello @#$
Yes, theoretically, Heb C could be transmitted through breast milk but it’s never been documented.
Most experts recommend that nursing is safe in Hep C positive mothers but they also counsel against nursing with cracked bleeding nipples.
I think that this decision needs to be made between the mom and the health care provider who knows her best.
Jay Gordon
Hello @#$
Yes, theoretically, Heb C could be transmitted through breast milk but it’s never been documented.
Most experts recommend that nursing is safe in Hep C positive mothers but they also counsel against nursing with cracked bleeding nipples.
I think that this decision needs to be made between the mom and the health care provider who knows her best.
Jay Gordon
-
הצילו צהבת c
תודה.
עוד מעט יש לי תור לרופאה. אני מקווה שהיא תוכל למצוא בבדיקות ישנות אם בדקו אותי פעם - נגיד בהריון - ואם לא היא תיתן לי הפניה למחר לבדיקה.
לא ישנתי כל הלילה.
עוד מעט יש לי תור לרופאה. אני מקווה שהיא תוכל למצוא בבדיקות ישנות אם בדקו אותי פעם - נגיד בהריון - ואם לא היא תיתן לי הפניה למחר לבדיקה.
לא ישנתי כל הלילה.
-
הצילו צהבת c
ביום שני בבוקר עשיתי את הבדיקה. עוד אין תוצאות. אני מטפסת על הקירות. היום נגשתי למרפאה ושאלתי מתי התוצאות צפויות. המזכירה אומרת בסטואיות "עד ה-5 נובמבר". כמעט התחלתי לבכות.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
הצילו צהבת c
תנשמי עמוק תחשבי ירוק
-
הצילו צהבת c
שולחת לך הרבה כוח ואנרגיות חיוביות ובעיקר סבלנות
תנסי לבדוק אם יש אפשרות לקבל תשובה קודם, לפחות משהו ראשוני גם אם לא סופי.
תנסי לבדוק אם יש אפשרות לקבל תשובה קודם, לפחות משהו ראשוני גם אם לא סופי.
-
הצילו צהבת c
לא יהיו תוצאות עד יום ראשון.
אבל החלטתי החלטה:
בהנחה (המאוד סבירה סטטיסטית) שלא הפצפון ולא אבא שלו נדבקו, אז יש בפני שני נתיבי חיים:
1) שלא נדבקתי. יופי. הכל טוב, החיים נמשכים, קצת יותר מוערכים מבדרך כלל.
2) שכן נדבקתי. ואז המחלה תתפרץ מתישהו. עוד שנה, עוד עשרים. מכאן כמה נתיבים אפשריים:
אבל החלטתי החלטה:
בהנחה (המאוד סבירה סטטיסטית) שלא הפצפון ולא אבא שלו נדבקו, אז יש בפני שני נתיבי חיים:
1) שלא נדבקתי. יופי. הכל טוב, החיים נמשכים, קצת יותר מוערכים מבדרך כלל.
2) שכן נדבקתי. ואז המחלה תתפרץ מתישהו. עוד שנה, עוד עשרים. מכאן כמה נתיבים אפשריים:
- 1) ימצאו תרופה. הכל טוב ויפה.
- 2) לא ימצאו תרופה, ואני אמות. אבל גם ככה יש בעולם מחלות איומות, ומכוניות מהירות נהוגות על ידי אדיוטים, ואנשים רשעים עם חגורות חומר נפץ ונמרים בנגלים רעבים. ואף אחד מאלו לא ממש מדיר שינה מעיני.
-
הצילו צהבת c
ונמרים בנגלים רעבים
מציעה לא לזלזל באלה - כשהם רעבים הם באמת רעבים.
סוף שבוע לא מתוח.. @}
מציעה לא לזלזל באלה - כשהם רעבים הם באמת רעבים.
סוף שבוע לא מתוח.. @}
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2005, 14:07
- דף אישי: הדף האישי של יהללוך_מלאכים*
הצילו צהבת c
רוצה לשתף אותך
בהריון האחרון שלי
עשיתי בדיקה שגרתית והרופא ה מאד מקפיד שלי בדק לי גם צהבת C
והיא הייתה חיובית, חשכו עניי!
וכשקראתי על זה חומר, הייתי בהסטרייה לגבי העובר ולגבי הלידה ובכלל..
הרופא שלי הרגיע אותי שזה לא 100 % עובר בלידה
ויש הבדל גדול בין להיות נשא לבין להיות חולה,
ולא תמיד מדביקים את בן הזוג.
ושיש אלפי אנשים בנינו שנשאים והם אף פעם לא ידעו מזה
אם זה לא יפרוץ.
אחרי שתי בדיקות הסתבר שזה טעות והתוצאה הייתה גבולית ולכן סימנו לי חיובי (ברוך השם)
היום אחרי שעברתי שבועיים של סיוט ומחשבות נוראיות בגלל זה
ניסיתי ללמוד את השיעור שלי מזה..... ולמדתי
אז מאחלת לך שהתוצאות יהו שליליות ושאף אחד ממכם לא חולה בשום מחלה
ואחר כך תבדקי מה השיעור שלך מהתקופה הזו.
בריאות לכולנו
בהריון האחרון שלי
עשיתי בדיקה שגרתית והרופא ה מאד מקפיד שלי בדק לי גם צהבת C
והיא הייתה חיובית, חשכו עניי!
וכשקראתי על זה חומר, הייתי בהסטרייה לגבי העובר ולגבי הלידה ובכלל..
הרופא שלי הרגיע אותי שזה לא 100 % עובר בלידה
ויש הבדל גדול בין להיות נשא לבין להיות חולה,
ולא תמיד מדביקים את בן הזוג.
ושיש אלפי אנשים בנינו שנשאים והם אף פעם לא ידעו מזה
אם זה לא יפרוץ.
אחרי שתי בדיקות הסתבר שזה טעות והתוצאה הייתה גבולית ולכן סימנו לי חיובי (ברוך השם)
היום אחרי שעברתי שבועיים של סיוט ומחשבות נוראיות בגלל זה
ניסיתי ללמוד את השיעור שלי מזה..... ולמדתי
אז מאחלת לך שהתוצאות יהו שליליות ושאף אחד ממכם לא חולה בשום מחלה
ואחר כך תבדקי מה השיעור שלך מהתקופה הזו.
בריאות לכולנו
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
הצילו צהבת c
בעיקרון צהבת C זו בדיקה שגרתית בתחילת הריון [ ביחד עם CMV וסוג דם וכד']. כך שסביר להניח שעשית..
לא יכלו לבדוק במרפאה כשהיית?
גם אני יודעת שיש הבדל גדול מאד בין להיות נשאית ללהיות חולה והיום גם למי שרק נשא יש טיפול [לא נעים במייוחד מהנסיון של בת משפחתי] אבל עוזר..
היום היא לא נשאית יותר.
ובכל מקרה מאחלת שזה יתברר כאזעקת שווא.
לא יכלו לבדוק במרפאה כשהיית?
גם אני יודעת שיש הבדל גדול מאד בין להיות נשאית ללהיות חולה והיום גם למי שרק נשא יש טיפול [לא נעים במייוחד מהנסיון של בת משפחתי] אבל עוזר..
היום היא לא נשאית יותר.
ובכל מקרה מאחלת שזה יתברר כאזעקת שווא.
-
הצילו צהבת c
בעיקרון צהבת C זו בדיקה שגרתית בתחילת הריון
את מתבלבלת בין צהבת C ל-B.
צהבת B היא אמנם מחלה קשה, אבל ברת מרפא. צהבת C היא מחלה נדירה יחסית ואפשר להיות נשא בצורה סמויה הרבה הרבה שנים, אבל כשהיא מתפרצת היא בסופו של דבר קטלנית. צהבת B הרבה יותר נפוצה, ואותה בודקים בהריון (בדקו גם אותי, ואין לי).
צהבת B היא אמנם מחלה קשה, אבל ברת מרפא. צהבת C היא מחלה נדירה יחסית ואפשר להיות נשא בצורה סמויה הרבה הרבה שנים, אבל כשהיא מתפרצת היא בסופו של דבר קטלנית. צהבת B הרבה יותר נפוצה, ואותה בודקים בהריון (בדקו גם אותי, ואין לי).
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
הצילו צהבת c
לגבי בדיקות בהריון את אולי צודקת [למרות שחזרתי באינטרנט חזרה לבדיקות הריון ישנות שלי ולי עשו את שתיהן - אבל אולי זה לא שגרתי].
לגבי טיפול גם לנשאי צהבת C אני בטוחה. לא יודעת מה זה אומר נשא בצורה סמויה - בכל תרומת דם בוןדקים נשאות לזה, לא? וגם בבדיקת דם אפשר לבדוק, לא?
בכל אופן לגבי הטיפול אני בטוחה שלא בילבלתי בינהן.
בת משפחתי נמצאה נשאית לצהבת C בתרומת דם והתחילה טיפול די ארוך ולא הכי נעים. וזה עבר.
והטיפול היה כשהיא הייתה רק נשאית המחלה לא התפרצה. ולהורי יש שכן עם אותו סיפור - קיבל טיפול בהיותו נשא לפני שהמחלה התפרצה - [
אצלו תופעות הלוואי מהטיפול היו קשות יותר אבל גם אצלו זה בסוף עזר.]
לגבי בדיקות בהריון את אולי צודקת [למרות שחזרתי באינטרנט חזרה לבדיקות הריון ישנות שלי ולי עשו את שתיהן - אבל אולי זה לא שגרתי].
לגבי טיפול גם לנשאי צהבת C אני בטוחה. לא יודעת מה זה אומר נשא בצורה סמויה - בכל תרומת דם בוןדקים נשאות לזה, לא? וגם בבדיקת דם אפשר לבדוק, לא?
בכל אופן לגבי הטיפול אני בטוחה שלא בילבלתי בינהן.
בת משפחתי נמצאה נשאית לצהבת C בתרומת דם והתחילה טיפול די ארוך ולא הכי נעים. וזה עבר.
והטיפול היה כשהיא הייתה רק נשאית המחלה לא התפרצה. ולהורי יש שכן עם אותו סיפור - קיבל טיפול בהיותו נשא לפני שהמחלה התפרצה - [
אצלו תופעות הלוואי מהטיפול היו קשות יותר אבל גם אצלו זה בסוף עזר.]
-
הצילו צהבת c
גם בתוך צהבת C יש מגוון של וירוסים
חלקם עמידים לתרופות וחלקם מטופלים בהצלחה רבה
וגם לאלה שעמידים ימצאו תרופה (יש שוק גדול דווקא ולא מצומם לפחות בארה"ב וקנדה)
אבל בסוף כולנו נמות, אם או בלי הצהבת
חלקם עמידים לתרופות וחלקם מטופלים בהצלחה רבה
וגם לאלה שעמידים ימצאו תרופה (יש שוק גדול דווקא ולא מצומם לפחות בארה"ב וקנדה)
-
הצילו צהבת c
זה בדיוק מה שאני אומרת לעצמי כל סוף השבוע.
זה בדיוק מה שאני אומרת לעצמי כל סוף השבוע.
-
הצילו צהבת c
בהצלחה מחר - מחזיקה לך אצבעות לתשובות מרגיעות.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הצילו צהבת c
מה קורה איתך? הכל בסדר?
-
הצילו צהבת c
אוף, עוד אין תשובות? מעצבנים!
כשנמות יקברו אותנו
ביקבי ראשון לציון X2
שם ישנן עלמות
המגישות כוסות
מלאות יין אדום אדום
(להחליף שקופית, לאפי נצר נקרע מיתר באקורדיאון)
כשנמות יקברו אותנו
ביקבי ראשון לציון X2
שם ישנן עלמות
המגישות כוסות
מלאות יין אדום אדום
(להחליף שקופית, לאפי נצר נקרע מיתר באקורדיאון)
-
הצילו צהבת c
הגיעו תוצאות. אני גבולית. צריך עוד בדיקה מסוג אחר.
אמרתי כבר אאאאאאאאאאאוווווווווווףףףףףףףףף?
אמרתי כבר אאאאאאאאאאאוווווווווווףףףףףףףףף?
-
הצילו צהבת c
לא נורא, אני אקנה לך קרם שניט לפני כל בדיקה.
-
-
הצילו צהבת c
כאילו דהההההההההההה!!
מברוכי
מברוכי
-
הצילו צהבת c
וכולם ביחד:
חי, חי, חי
כן אני עוד חי
זה השיר שסבא
שר אתמול לאבא
והיום אני
בלי צהבת C.
ההזמנה לקרם שניט בעינה עומדת
-
הצילו צהבת c
בשעה טובה. איזה יופי.
מקווה שהשקט חזר למעונך וללבך.
מקווה שהשקט חזר למעונך וללבך.
-
- הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
- דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*
הצילו צהבת c
נגמר!
-
הצילו צהבת c
מסקנות לסיכום:
טוב לחיות.
לא , באמת, ממש ממש טוב לחיות.
אני אוהבת את כל העולם (חוץ מאת האקס המנייק שלי, אבל צריך יותר מחווית-כמעט-מוות בשביל שאני אפסיק לשנוא אותו).
במיוחד את הילד הנפלא והבריא לגמרי שלי.
ואת האבא המקסים שלו, שרק עכשיו סיפר לי שמישהי שהוא הכיר פעם נפטרה מצהבת C והוא לא אמר לי כדי לא להדאיג אותי עוד יותר.
ואת כולכן כמובן.
אם מישהו מחליט למחוק/לערוך, נא לשמור במקום בטוח את התשובות המפורטות והמועילות של מנסה לעזור . ובכלל, אם אפשר לא להשמיד לחלוטין את כל האמפתיה הנהדרת, אז עדיף.
טוב לחיות.
לא , באמת, ממש ממש טוב לחיות.
אני אוהבת את כל העולם (חוץ מאת האקס המנייק שלי, אבל צריך יותר מחווית-כמעט-מוות בשביל שאני אפסיק לשנוא אותו).
במיוחד את הילד הנפלא והבריא לגמרי שלי.
ואת האבא המקסים שלו, שרק עכשיו סיפר לי שמישהי שהוא הכיר פעם נפטרה מצהבת C והוא לא אמר לי כדי לא להדאיג אותי עוד יותר.
ואת כולכן כמובן.
אם מישהו מחליט למחוק/לערוך, נא לשמור במקום בטוח את התשובות המפורטות והמועילות של מנסה לעזור . ובכלל, אם אפשר לא להשמיד לחלוטין את כל האמפתיה הנהדרת, אז עדיף.
-
הצילו צהבת c
תודה. שמחה שהן היו לחינם:-D
-
הצילו צהבת c
הי כולם. האם מישהו יודע על טיפול אלטרנטיבי בצהבת סוג C. אני מתכווהת לא זה של רובופלבין ואינטרופרון. טיפול מסוג אחר שבוודאות עזר כבר למישהו להירפא מהמחלה?
הצילו צהבת c
שלום לכולם. יש לי וירוס הל הפטיטס C. גיליתי את זה רק בהריון האחרון. היום יש לי שלושה ילדים שהקטן הוא עוד קטן. בביקור אחרון אצל הרופאה התגלה שיש לי קצת בעיות בתיפקידי כבד. היא אמנם שלחה אותי לבדיקה נוספת , אבל אמרה לי בפירוש הלא ממליצה לחקות יותר מחצי שנה עם הטיפול. זה ממש הכניס אותי למתח. אני לא מדמיינת לעצמי גמילה מהנקה תוך זמן כל-כך קצר. וגם הטיפול... אם כל התקופה נסיתי להדחיק את הנושא, היום אני פשוט פוחדת. פוחדת מתופאות לוואי של יטיפול, פוחדת שאכנס לקבוצה שהטיפול בה לוקח שנה ולא חצי שנה. פוחדת "לצאת מהארון". אני מוצאת את עצמי מתביישת במחלה הזאת. אני יודעת שיש הרבה בורות אפילו בקרב הרופאים שקשורה לחוסר ידע על המחלה.
בקיצור אני מבולבלת, מפוחדת ואין לי כל כך עם מי לדבר על הנושאים האלה חוץ מבן זוגי. אני לא יודעת איך לספר לילדים _נגיד אם אתחיל טיפול), איך לבקש מהם לשמור את זה בדיסקרטיות. עולים לי כל מיני דברים שקשורים לזה בעקיפין ואני לא יודעת איך לפטור אותם. אולי מישהו שמע על איזו קבוצת תמיכה? אולי יש אנשים שעברו טיפול או עוברים אותו ואפשר לדבר אתם ?
בקיצור אני מבולבלת, מפוחדת ואין לי כל כך עם מי לדבר על הנושאים האלה חוץ מבן זוגי. אני לא יודעת איך לספר לילדים _נגיד אם אתחיל טיפול), איך לבקש מהם לשמור את זה בדיסקרטיות. עולים לי כל מיני דברים שקשורים לזה בעקיפין ואני לא יודעת איך לפטור אותם. אולי מישהו שמע על איזו קבוצת תמיכה? אולי יש אנשים שעברו טיפול או עוברים אותו ואפשר לדבר אתם ?
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
הצילו צהבת c
לא יודעת, אולי ההילר בהודעה מעלייך?
הצילו צהבת c
שלום לך צהובה. אני "בעיניינים" כבר די הרבה זמן. ברוכה הבאה.. מאוד מבינה אותך ואת ההתלבטויות והחששות. החדשות הטובות הן שניתן לחיות טוב מאוד עם הוירוס ושאני יודעת בודאות על מטופלים שהטיפול הרפואי העלים אצלם לגמרי את הוירוס . (לצערי הרב אצלי לא ועברתי מספר סדרות של טיפולים)
גם אני "יצאתי מהארון" באופן חלקי ביותר ונתקלתי בבורות מדהימה ב מ י ו ח ד בקרב הממסד הרפואי.
מאוד ממליצה לך להיות מטופלת במרפאת כבד טובה(רופאת משפחה זה לא מספיק)
להמנע כמובן מאלכוהול וכמה שנתן ממזון שמן מאוד.
י ש עמותה של נשאים וחולים שמארגנת קבוצות, כנסים ומפעילה אתר,לחברי עמותה.
את מוזמנת בשמחה להתקשר אליי, לספר, לשמוע וגם לבכות אם יש צורך.0544885096 לאחר סוף השבוע הזה.חיבוק.
גם אני "יצאתי מהארון" באופן חלקי ביותר ונתקלתי בבורות מדהימה ב מ י ו ח ד בקרב הממסד הרפואי.
מאוד ממליצה לך להיות מטופלת במרפאת כבד טובה(רופאת משפחה זה לא מספיק)
להמנע כמובן מאלכוהול וכמה שנתן ממזון שמן מאוד.
י ש עמותה של נשאים וחולים שמארגנת קבוצות, כנסים ומפעילה אתר,לחברי עמותה.
את מוזמנת בשמחה להתקשר אליי, לספר, לשמוע וגם לבכות אם יש צורך.0544885096 לאחר סוף השבוע הזה.חיבוק.
הצילו צהבת c
הי, גם_ צהובה. אני מנסה להשיג אותך במספר שנתת פה למעלה ולא מצליחה. יש לי הרבה שאלות. ניסיתי למצא את העמותה ,אבל גם ללא הצלחה. אולי יש לך קישור ?
-
- הצטרפות: 15 מרץ 2015, 18:33
הצילו צהבת c
צהבתb בהריון....!!! מישהו מבין בזה? עשיתי שתי בדיקות שיצאו חיובי,הפנו אותי למומחה למחלות זיהומיות. מישהו יודע כאן משהו על זה? מה זה אומר,מה הטיפול?... ומה שמוזר שהרופא אמר שדווקא בבדיקות הכבד נראה תקין. ואני מרגישה טוב(אם זה קשור), אז כמובן שאני ממש חוששת,האם סכנה לעובר,לי, מה מו... אשמח לתשובה!!
הצילו צהבת c
ממליצה מאוד להגיע למרפאת כבד טובה, גם אם מדובר בנסיעה ולא קרוב למקום מגורייך.
הכי ממליצה על פרופ' איתן גלון בהדסה עין כרם, אם תצליחי להגיע אליו. הוא מומחה ואדם מקסים ואכפתי.
יש כמובן גם מומחים נוספים. בריאות טובה
הכי ממליצה על פרופ' איתן גלון בהדסה עין כרם, אם תצליחי להגיע אליו. הוא מומחה ואדם מקסים ואכפתי.
יש כמובן גם מומחים נוספים. בריאות טובה
הצילו צהבת c
טיפול חדשני בחולי צהבת סי שנכנס לסל התרופות ותוצאותיו דרמטיות לפי הכתבה כולל ריפוי מלא http://www.inn.co.il/News/News.aspx/294655
-
הצילו צהבת c
בקשה מהעורכות, אם אפשר אשמח אם תעבירו את הדף לקטגוריה מתאימה כמו מחלות זיהומיות או מחלות בדרכי העיכול. זו ממש לא מחלת מין. תודה רבה!
-
הצילו צהבת c
או כמובן לדף מחלות כבד ודרכי מרה
-
- הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55
הצילו צהבת c
העברתי למחלות כבד ודרכי כיס המרה