העולם מלא שקר

תמיר_בוסתנאי*
הצטרפות: 15 ספטמבר 2003, 19:36
דף אישי: הדף האישי של תמיר_בוסתנאי*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי תמיר_בוסתנאי* »

אם סמים היו חוקיים, כולם היו מתמסטלים
אני לא !
_

המריחואנה. יש לה השפעה על מוח האדם שבגללה אוסרים את השימוש והגידול.
כל מזון או חומר - הוא במובן מסוים סם ומשפיע עלינו, פיזית וכימית - זהו הבסיס של ההומיאופטיה וצמחי בך !!!
_

מיסים הם חלוקה של העושר. מכיוון שישראל מתיימרת להיות מדינה סוציאלית לוקחים מבעלי השכר הגבוה 60% ומבעלי שכר נמוך פחות. אפשר להתווכח על רמת המיסוי, גובה המע"מ, עלות ביטוח הבריאות אבל לטעון בתוקף שהמיסים הם גזל זו דמגוגיה של אנרכיסטים.
מיסים הם דרך אחת אפשרית וקלה לחלוקת העושר. בארץ - הם על גבול המסוגלות שלנו לעמוד בנטל - וההתמוטטות כבר החלה!
העשירונים השלישי והשני כבר "לא גומרים את החודש" - המערכת - מבחינה זו - על סף קריסה!
ובכל זאת בעיית ההתמכרות בארץ איננה נפוצה במיוחד
בדקתם? הבעיה קיימת, נפוצה ומחריפה! אשתי עובדת סוציאלית - הכתובת על הקיר!
_יש נטיה (מובנת, הרי כולם אוהבים להיות צודקים) לקחת תכונות שליליות של אנשים, שגם ככה היו אצלהם ולהשליך אותם על הסמים.
אבל ברור כשמש שמי שיש לו מוסר עבודה - זה לא "יעבור לו" עם הג'וינט הראשון, וגם לא עם הג'וינט המליון._
איזו שמש? הטענה היא שסמים או "מטשטשים" או "מחדדים" את החושים. (אחרת - בשביל מה לקחת אותם?)
בשני המקרים - האדם משנה את תפיסת המציאות שלו בהשפעת הסם (צפריר - אתה חולק על זה?).
ברור - שיש מקרי קיצון - בהם השינוי יכול להיות מבורך (למשל, כאשר מבצעים עבודה פיזית קשה - לאורך זמן - לעיסת צמח ה"קוקה" מאפשרת עמידות גדולה יותר) - אבל, גם לזה יש מחיר (אי התחשבות במגבלות הטבעיות...).

אחיק, בהולנד זה עובד. למה שאצלנו זה לא יעבוד?
שאלתם? בדקתם? אז זהו, שההולנדים מכים על חטא בעניין - הם הפכו למרכז ייצור והפצת סמים - מושכים פושעים והרפתקנים המחפשים "כסף קל". הם בטח לא הפחיתו את בעיית השימוש וההתמכרות לסמים. הם מושכים מסוממים מכל אירופה...
רק לידיעה - אירגוני הטרור כאידיאולוגיה מנסים לדחוף סמים למדינת ישראל, דרך לבנון ומצרים!

השפעת הקנביס על התודעה של האדם ביחס להשפעת הריטלין על תודעת הילד, דומה להשפעת כוסית יין אדום פעם בשבוע על תודעת האדם הבוגר ביחס להשפעת טריפ כימי על תודעת ילד

אני מניח שיש לך דרך לגבות את הטענה? אשמח לראות מחקר המשווה בין ה"יחסים" ... האם כל טריפ כימי נבדק?
הפעם הרגזת אותי !!! הטענה - לדעתי - דמגוגית (ואני מפריד בינך לבין טענתך).
בימי הביניים היתה כת שיעית שכונתה חששינים (אססינים בפי הצלבנים) בגלל שימושם בחשיש. שאיפותיהם לשלום ואחווה תרמו לעולם את המילה ASSASIN שפרושה היה נאמנות מוחלטת (אח, איזה חופש).

נכון, אבל, לא מדויק. אותה כת - יצאה למעשי רצח של צלבנים (אנגלים וצרפתים..* (ג'יהד) - והיתה מאוד יעילה בטרור שהשליטה - זו הסיבה שהמילה קיבלה את ההקשר המסוים הזה - בשפות אלו...

ריטלין הוא סם. השפעתו היא השפעה של סם.
כל חומר הוא סם.
הגוף שלנו הוא מעבדת סמים משוכללת. והמוח הוא (אולי) הרוקח המתוחכם והרב גוני ביותר בעולם - אותו אנו מכירים.
העניין הוא שבין המוח ושאר הגוף יש לנו מחסום! לפני המוח יש מסנן משוכלל המונע מרוב החומרים להכנס!
הסמים - כפי שאנו קוראים להם - הם חומרים שמצליחים לחצות את המחסום ולהשפיע ישירות על המוח.
כל היתר גם הם משפיעים על המוח - אבל באופן יותר עקיף... (כמו נגזרת שנייה...)
השפעת הריטלין על המוח - לא לחלוטין ברורה - אנו יכולים רק לערוך תצפיות על התוצאה החיצונית ה"סופית". המחקרים מראים - שמינון נכון (ושימו לב - מינון משתנה) - מביא ילדים שלא מסוגלים לקלוט - בגלל "רעשים חיצוניים" ורגישות יתר - למצב - בו הם מסוגלים לסנן את רוב הרעש ולהיות פתוחים לקליטה. הפסיכיאטריה עברה כברת דרך ארוכה בעשורים האחרונים - ממש מהפכה - שרובנו לא מודעים לה!
בקיצור - השתדלו לדבר על בסיס "עובדתי" - ואם זהו ידע כללי או תחושה - היו לפחות הוגנים וציינו זאת > תמיר שונא להטיף :-(<

_נמצאים נפגעים מבחינת צמיחתם הפיזית ויהיו נמוכים יותר מכפי מדתם הטבעית.

נניח שזה נכון - האם זה בהכרח רע? האם בשם ה"גובה" לא נמנע טיפול שעשוי לשפר את רמת החיים של מישהו?
ובהקצנה - ובלי להתייחס להקשר - האם, בשם השלמות לא נקטע רגל שהנמק פשה בה?
(ונכון שיש היום טכניקות גם להציל איברים שפעם היינו קוטעים)
תמיר_בוסתנאי*
הצטרפות: 15 ספטמבר 2003, 19:36
דף אישי: הדף האישי של תמיר_בוסתנאי*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי תמיר_בוסתנאי* »

ולעניין האימרה - העולם מלא שקר:
אם לא היה שקר - לא היתה אמת...
יין ויאנג - ניגודים משלימים...
א העולם היה מלא שקר - לא היה בו מקום לשום דבר אחר... ;-)
אחיק*
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

העולם מלא שקר

שליחה על ידי אחיק* »

נכון, אבל, לא מדויק. אותה כת - יצאה למעשי רצח של צלבנים (אנגלים וצרפתים..* (ג'יהד) - והיתה מאוד יעילה בטרור שהשליטה - זו הסיבה שהמילה קיבלה את ההקשר המסוים הזה - בשפות אלו...
תמיר
זו הייתה אמירה צינית, לא חשבתי שהתנקשויות בצלבנים (וגם בפאטימים) יביאו את השלום והשלווה לעולם.
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי שרה_ק* »

_שרה,
ומה על מי שבאמת ובתמים לא יכול להתפרנס מעמל כפיו (כלקוית שמיעה ודאי אין צורך לספר לך על הקושי. לקות שמיעה היא נכות גופנית חמורה לכל הדעות [אגב, כל פעם שאני קוראת אותך אני מלאת הערכה ליכולת ההתמודדות שלך, אבל לא כולם יכולים מה שאת יכולה]. עכשיו, תארי לך שיש אפילו חמורות ממנה)? נזרוק אותו לכלבים? ומנין לך שהמעשר לצדקה שאת מוכנה לתת יספיק לצרכיו ויציל אותו מחרפת רעב? עשית חשבון כמה הוא צריך? את יודעת כמה כמוהו ישנם?
אשר לאי הסכמה עם יעדי המיסים – עוד לא פגשתי מישהו מרוצה לחלוטין ממה שעושים בכספי המיסים שלו. גם אני לא. מאד לא. אבל אלה כללי המשחק הדמוקרטי. את יכולה להקים ארגון או מפלגה, לרוץ לכנסת ולנסות לשנות את סדרי העדיפויות ואת יעדי הכסף. אם תהיי משכנעת ומספיק אנשים יסכימו איתך – זה יעבוד._

המיסים לא פותרים את הבעיה. הם יוצרים אותה. למה האינפלציה? האנשים עובדים קשה להרוויח ולוקחים להם והופכים את כולם להיות עניים בכוח. אם האנשים היו פחות עניים במילא היו קונים יותר בשוק, ובמילא היו יותר מקומות עבודה וכך פחות עניים. ולגבי העניים יש מיסים אחרים שיכולים לעזור להם. גם כן יש אירגוני חסד שמקבלים כספי צדקה לעזור לעניים. הממשלה צריכה להקים כאלו דברים. האזרחים כן ישמחו לתת צדקה. לפי ההלכה היהודית כולם צריכים להפריש 10% מעשר מהכספים למטרות אלו. ואם רוצים לתת יותר, מקסימום 20% וזהו. התורה היהודית לא דורשת מהאנשים להוזיל 60% מכספם למיסים!!!!
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

לכל מחפשי האמת בעולם שכולו שקר ממליצה בחום על הספר בולו בולו שנכתב על ידי P.M.
אחיק*
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

העולם מלא שקר

שליחה על ידי אחיק* »

לפי ההלכה היהודית כולם צריכים להפריש 10% מעשר מהכספים למטרות אלו. ואם רוצים לתת יותר, מקסימום 20% וזהו. התורה היהודית לא דורשת מהאנשים להוזיל 60% מכספם למיסים!!!!
לפי ההלכה היהודית צריך להפריש מעשר עני ומעשר לוי (ההקצבות למוסדות הדת). בנוסף לכך בתקופתו של שלמה, המלך "הנפלא", שאולי בנה את בית המקדש, הועלו מיסים הרבה יותר משמעותיים מהיום. אז המיסים הופנו לכלכלת ארמון המלוכה, היום, חלק מהמיסים מופנה לרווחת התושבים, למרות שגם אני כמו סמדר ואחרים, לא תמיד מרוצה מניתוב המיסים.
שרה_ק*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי שרה_ק* »

לפי ההלכה היהודית צריך להפריש מעשר עני ומעשר לוי (ההקצבות למוסדות הדת).
אבל כל הכסף שהפרישו לא היה יותר מ10%. מעשר לוי זה בשביל הלויים שעובדים בבית המקדש
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

תמיר,
טענתי העיקרית בכל הדיון הזה היא להראות כיצד אין האמונות שלנו קשורות בהכרח לאיזו אמת.
איני נגד סמים, איני בעד סמים, עניין זה הוא עניין אישי. אלא ששוב, הבורות לגבי הקנביס מניחה הנחות יסוד תלושות מהמציאות ונובעות ממהלכים של מגדלי כותנה בארה"ב, אשר הקנביס איים על פרנסתם מתוך היותו צמח טוב בהרבה ליצירת בדים. הצלחת מגדלי הכותנה נובעת מטיעונים שאין להם קשר למציאות ומהפחדה.
עם זאת, הקנביס אינו זקוק להגנה שכן תפוצתו והשימוש בו חובקים עולם שלם ולמרות ואף על פי הפרסומת השלילית שלו והנסיונות לחסום את תפוצתו.

לעניין הטענה הדמגוגית. יתכן שהטענה דמגוגית. עם זאת היא נתונה כקונטרה למהותו של הדף הזה כולו.
ז'נייה_שפירו*
הצטרפות: 15 נובמבר 2003, 14:33

העולם מלא שקר

שליחה על ידי ז'נייה_שפירו* »

ישנן גם פיסות שקר ששווה לחיות בשבילן.
(לשמחתי הרבה!)
ינשוף*
הצטרפות: 15 נובמבר 2003, 20:20

העולם מלא שקר

שליחה על ידי ינשוף* »

סיפור על האמת והשקר ששמעתי משלמה ארצי(לא באופן אישי)
סופר על איש אחד שהחליט שלצאת למסע חיפוש אחר האמת
לאחר שצעד לילות וימים הגיע האיש למערה ושם מצא את האמת.
האמתהיתה מאד מאד מכוערת והאישמאד התאכזב
אמר לה האיש ,ימים ולילות אני מחפש אותך ואת כל-כך מכוערת
ענתה לו ,נכון,אבל בקשה לי אלייך,אם ישאלו אותך עליי אל תספר שאני מכוערת כדי שימשיכו לחפש
עדי_רן*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2001, 00:22
דף אישי: הדף האישי של עדי_רן*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי עדי_רן* »

אחיק, עודד (ואולי עוד כמה שהשמיעו קולות לא מקובלים בדף הזה)
כותרת הדף מתאימה לתוכנו. רוב הכותבים כותבים כאן את השקרים שהם מאמינים בהם. הם באמת מאמינים בהם, וכל שכנוע לא יעזור (הרי מדובר באמונה).
למה אתם מפריעים? אולי כדאי שתמחקו את דבריכם ואז הדף יהיה נאמן יותר לשמו? :-)
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

עדי,
לגבי הכותבים - נכון, הם לא ישתכנעו. אבל יש אחרים שרק קוראים כאן ומושפעים. להם מיועדים הדברים שאחיק ועודד כותבים.
נביא_השקר*
הצטרפות: 16 נובמבר 2003, 09:33

העולם מלא שקר

שליחה על ידי נביא_השקר* »

עדי, אמא של יונת,
סוף סוף דברי אמת. אמת לאמיתה!
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי סמדר_נ* »

מה שאולי רבים לא יודעים זה שהשפעת הריטלין נמוגה לאחר כך וכך שעות (וכל הזמן מנסים להאריך את זמן השפעת הסם הזה),
קודם כל, הורים לילדים נוטלי-רטלין יודעים את זה, הילדים עצמם יודעים את זה, וגם מטפלים ואנשי מקצוע יודעים את זה. לא כזה סוד גדול.
ואז הילד נאלץ להתמודד עם כל מה ש"נחסך" ממנו בשעות הרגיעה העולה מהסם
נכון, אבל אז הוא בבית. ובבית טוב אפשר לקבל חיבוק ממבוגר תומך, וללמוד דרכים לא כימיות להתמודד עם התסמונת.(יש לי חברה שהיתה "ילדת רטלין", כיום עו"סית ודוקטורנטית. כמבוגרת, היא לימדה את עצמה דרכים להתגבר על הפרעת הקשב כשהיא נפגשת עם מטופלים, כמו למשל לגימת מים בכל פעם שהיא חשה צורך לקום ולהסתובב). להתמודד בו-זמנית עם התסמונת ועם בית הספר או הגן זה פשוט קשה מדי ואכזרי מדי לילד צעיר. אם הבית לא טוב ואין בו תמיכה, זו בעיה כואבת, אבל ממש לא קשורה לרטלין.
לכן, הורים רבים שילדיהם נוטלים את הסם, כביכול לטובתם, מתלוננים על הקושי הרב שעולה כשהילד בבית לאחר שהסם הפסיק להשפיע.
נכון, זה קשה. קשה מאוד. יש שבורכו ביכולת התמודדות טובה יותר ויש שפחות. אבל גם זה לא קשור לריטלין, אלא להפרעה בגינה הוא ניתן מלכתחילה. לו גם בבית הספר לא היתה ניתנת התרופה, אותם הורים היו צריכים להתמודד לא רק עם הילד בבית, אלא גם עם המורים שלו בבית הספר.
(אכן לטובתם, היות ואם לא יקחו את הסם, או יהיו הם עצמם, הם ייענשו, יושפלו ויתויגו כבעיה)
כשילד נבון, ידידותי וחם מכה חבר ללא עילה, רק בשל ההיפראקטיביות, לא ברור לי למה דווקא אז הוא "הוא עצמו", וכאשר הוא יושב ומספר על החלום שחלם בלילה הוא איננו הוא עצמו. ואחרי שקורה לילד כזה מקרה של אלימות כלפי חבר, תאמין לי, הוא לא זקוק לעונשים, השפלות ו"תיוג" כדי להרגיש מחורבן עם עצמו. רגשות האשם -- דווקא משום שזה לא משהו ש הוא עצמו היה עושה לו היה שולט בכך -- חזקים מספיק.
אגב, במחזור האחרון שלי לא נטלתי את הסם נורופן, נשארתי אני-עצמי וצרחתי במיטה במשך שלוש שעות רצופות, צרחות אותנטיות לאללה.
>סמדר לא תיארה לעצמה ששונאת תרופות מושבעת כמוה תופיע באיזשהו פורום כמגינת הסמים הממוסדים<
שרה_ק*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי שרה_ק* »

אגב, במחזור האחרון שלי לא נטלתי את הסם נורופן, נשארתי אני-עצמי וצרחתי במיטה במשך שלוש שעות רצופות, צרחות אותנטיות לאללה.
3 שעות? אצלי פעם אחת לפני יותר משנתיים זה היה 8 שעות הכאבים שכואבים כמו צירים. בלית ברירה אפילו בתור שונאת תרופות מושבעת, לקחתי אדוויל שעזר לי להרדם לעבור את השעות הכאב. למזלי זה לא קורה לעיתים קרובות, רק אחת לכמה שנים.
סמדר_נ*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי סמדר_נ* »

אה, ועוד משהו. לגבי מריחואנה:
אין לי דעה מגובשת בעניין המריחואנה. אני מכירה אנשים שמגלגלים ג'וינט מפעם לפעם, והם מאושרים ומנהלים קריירות פורחות וזוגיות יציבה, ואנשים שלא התקרבו לג'וינט בחיים שלהם, שתפקודם ירוד וחייהם אומללים. אני מכירה גם דוגמאות הפוכות.
אבל לא הבנתי למה
לעניין הדף הזה נמצאות שתי האמיתות שקריות - יתרונות הריטלין ונזקי המריחואנה.
יש לרטלין יתרונות. ייתכן שאפשר להשיג יתרונות דומים ללא הרטלין -- אני לא יודעת. יש לרטלין -- בהחלט! -- גם נזקים, אבל ייתכן שגם לאי השימוש בו יש נזקים.
יש למריחואנה יתרונות. גם כאן ייתכן שאפשר להשיג את אותם יתרונות באמצעים אחרים -- אני לא יודעת. יש למריחואנה נזקים (אני מכירה אישית, ומי שטען שמדובר בנזק היה המשתמש עצמו, ולא "סביבה מתייגת"), אולי לאי השימוש בה גם יש נזקים, ואולי יש סמים חוקיים שנזקם -- וגם תועלתם -- אינם פחותים (אגב, אני לא מכירה אף מקרה של התמכרות לריטלין, אבל אם מישהו מכיר אשמח לשמוע). בכל מקרה, מה הקשר בין זה לזה?

על פי ההגיון של דברייך, יהיה זה נכון לתת "תרופה" דומה לבוגרים אשר אינם מסתגלים לסביבה. ואכן במקרים קיצוניים עושים את זה.
עבדתי 4 שנים מחיי עם בוגרים-נוטלי-תרופות שכאלה. שוב, כמה שזה לא נעים לומר, ניכר הבדל חד בין אלה שנטלו באופן סדיר את התרופות לאלה שלא. איכות חייהם של נוטלי התרופות, גם לפי דבריהם עצמם, היתה גבוהה בהרבה מזו של אלה ש"זייפו" בנטילת התרופות ולא הקפידו על נטילה קבועה, או על נטילה בכלל. נכון, הם גם נבדלים בתכונות כמו התמדה ומוטיבציה, ובסוגי הבתים שהגיעו מהם וכו', אבל הם אינם רוצים לחזור למצבם שבטרם-הטיפול התרופתי.
שוב, ייתכן שיש דרכים להתגבר על היפראקטיביות, סכיזופרניה, מאניה-דפרסיה, הפרעות אכילה ומה שלא יהיה -- "באופן טבעי". ייתכן, אעפ"י שלא נתקלתי עדיין.
נעשות בוודאי הרבה התערבויות כימיות מיותרות ומזיקות., נעשות גם הרבה התערבויות כימיות נחוצות ומועילות. זו תמיד שאלה של מינון ושל שיקול דעת, ולא של קטגוריזציה גורפת, ממוסדת או לא, של טוב/רע.
סמדר_נ*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי סמדר_נ* »

לקחתי אדוויל שעזר לי להרדם לעבור את השעות הכאב.
נו, שרה, אם אפילו את לקחת אדויל, נרגעתי... ;-)
ענת_שן_לוי*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

העולם מלא שקר

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

מצחיק מאד.
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

העולם מלא שקר

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

יונת,

_ולאן מגיע הכסף של חברות הנפט הגדולות של טקסס? רמז: רובו המוחץ לא מגיע לברוקר עם הסיגר וכרס-בירה מוול-סטריט עם העניבה והרגלים על השולחן, אלא לגורם המחזיק את רוב המניות בעולם - שרה, את מבינה על מה אני מדבר?

אני לא. הסבר?_

שרה,
_ולגבי טקסס, מה השאלה, לאיפה כל הרווחים הולכים? כמובן לכיסים הפרטיים של כמה כרישי בנק..
אם אתה רוצה לדעת מה באמת הולך, תעיין בספר 'פרוטוקול של זקני ציון" וכל פעם שכתוב 'זקני ציון' תחליף ל7 הבנקים העשירים בעולם שמחזיקים את הכל באגרוף ברזל קמוץ..._

הגורם המחזיק את רוב המניות בעולם הוא קרנות הפנסיה של אנשים העובדים למחייתם וחברות הביטוח.
שום גורם פיננסי אחר לא קרוב לזה, וגם לא צרוף של החברות הגדולות יחד.
קרנות הפנסיה מרוויחות כסף אשר יחולק בין האנשים העובדים בעת זקנתם. חברות הביטוח צריכות להרוויח את הכסף כדי לפצות את מי שקורה לו משהו. אלה שני השחקנים הכבדים ביותר בשוק המניות.
הם חייבים להשקיע במניות, כדי לצבור רווחים - אחרת לא יהיו מספיק פיצויים (או שהפרמיה תהיה יקרה יותר), ולא תהיה מספיק פנסיה.
האמינות של תיאורית הקונספירציה של שבעת הבנקים הגדולים היא קצת, אבל רק קצת, יותר טובה מהאמינות של הפרוטוקולים של זקני ציון.
בעיקר_קוראת_ומאוד_נהנית*
הצטרפות: 13 יולי 2005, 16:52

העולם מלא שקר

שליחה על ידי בעיקר_קוראת_ומאוד_נהנית* »

תענוג לקרוא את ההגיגים של אנשים כל כך אנטיליגנטים. ניכר שבבאופן יש אחוז גבוה של אנשים חושבים.
אהבתי את מה שכתבה מיש למעלה. מעורר מחשבה.

חזור אל “אתגרים בהורות”